ارسالها: 2890
#111
Posted: 23 Aug 2015 19:37
واقعیت هایی تلخ در مورد قلیــان
قلیان یک لوله آبی است که برای کشیدن تنباکو از طریق آب سرد استفاده میشود. تنباکو در کاسهای که در بالای آن قرار میگیرد و از طریق زغالهایی که روی کاسه تنباکو قرار داده میشود، داغ شده و دود از طریق آب که در پایین آن قرار دارد، فیلتر میشود.
تنباکوی مورد استفاده برای قلیان، تنباکویی مرطوب و چسبناک است که در عسل و شیره خیسانده میشود و بطور معمول با طعم های مختلفی از قبیل سیب، هلو، نارگیل، انبه، نعناع و توتفرنگی به فروش می رسد.
از جنبه های نگران کننده قلیان این است که سابقاً در کشورهایی مثل پاکستان و هند توسط افراد سالخورده ای که در روستاها زندگی میکردند استفاده میشد اما اخیراً بیشتر در مناطق شهری ایران بشکل همه گیر مورد استفاده قرار میگیرد. مهمتر اینکه رستورانهای شهری زیادی آن را برای مشتریان خود سرو میکنند.
یک سری باورهای نادرست و واقعیت درباره کشیدن قلیان وجود دارد که آنها را برای شما دوستان بیان می کنیم :
بــاور غلط اول : از آنجا که تنباکوی قلیان از طریق آب فیلتر میشود، کلیه مواد مضر آن تصفیه میشود.
واقعیت اول : کشیدن تنباکو از طریق آب، مواد سرطانزای آن را تصفیه نمیکند. این دود میتواند به اندازه دود سیگار اثر مخرب بر روی ریه و قلب داشته باشد.
بــاور غلط دوم : استنشاق دود قلیان ریه ها را نمیسوزاند، به همین دلیل مضر نیست.
واقعیت دوم : دود قلیان وقتی استنشاق میشود، ریه ها را نمیسوزاند، زیرا از طریق آبی که در پایین آن قرار دارد خنک میشود. با اینکه دود خنک میشود، اما هنوز هم حاوی مواد سرطان زایی است که برای بدن مضر است.
بــاور غلط سوم : کشیدن قلیان سالمتر از کشیدن سیگار است.
واقعیت سوم : دود قلیان به همان اندازه دود سیگار مضر است. قلیان به طریقی متفاوت دود تولید میکند: دود سیگار از سوختن تنباکو ایجاد میشود، در حالی که دود قلیان از طریق گرم شدن تنباکویی که در کاسهی بالای آن قرار دارد از طریق زغال تولید میشود. محصول نهایی آن یعنی دود یکسان است که حاوی مواد سرطانزا است.
بــاور غلط چهارم : کشیدن قلیان به اندازه کشیدن سیگار اعتیادآور نیست، زیرا نیکوتین در خود ندارد.
واقعیت چهارم : تنباکوی قلیان هم مثل تنباکوهای معمولی حاوی نیکوتین است. در واقع، در یک جلسه ۶۰ دقیقهای قلیان، فرد در معرض حجم دودی ۱۰۰ تا ۲۰۰ مرتبه بیشتر از یک سیگار قرار میگیرد.
بــاور غلط پنجم : تنباکوی گیاهی قلیان سالمتر از تنباکوی معمولی است.
واقعیت پنجم : این هم مثل کشیدن سیگار گیاهی یا "طبیعی"، فرد را در معرض مواد سرطانزا قرار میدهد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#112
Posted: 23 Aug 2015 22:29
آنچه درباره آزمايش اعتياد نمیدانستيد !
شاید اگر از آزمایشهای اعتیاد با شما صحبت کنیم و شما هم آدم سالمی باشید که حتی یکبار نیز سیگار را تجربه نکرده باشید، از ما دلگیر شوید. اما اگر بدانید که برای گرفتن سوء پیشینه، همه افراد باید آزمایش اعتیاد بدهند شما هم متقاعد خواهید شد که داشتن اطلاعات از چنین آزمایشهایی واقعا کمککننده است. به همین بهانه به سراغ دکتر پونه کیمیاقلم، روانپزشک و درمانگر اعتیاد رفتیم تا با این آزمایشها بیشتر آشنا شویم ...
آزمایشهای ترک اعتیاد با چه هدفی انجام میشوند؟
آزمایشهای ترک و بررسی وضعیت اعتیاد، قادرند حضور ماده مصرفی و مورد نظر را در ترشحات بدن ردیابی کنند.
هدف از انجام تستهای آزمایشگاهی اعتیاد از دید درمانگر، کمک به پیگیری روند درمان بیماران است. این تستها برای آشکار ساختن دروغ مصرف کنندگان مواد مخدر تهیه نشدهاند و کاربرد آنها در جهت مچگیری، به هیچوجه اخلاقی و مجاز نیست.
تنها در صورتی که خود فرد داوطلب باشد، درمانگر مجاز به انجام این آزمایشها است. تستهای مختلف شناسایی مواد در هر کشور، بسته به قوانین آن کشور کاربردهای متفاوت دارد. برای مثال، انجام تست مورفین به هنگام ازدواج و در بعضی مشاغل، در کشور ما مجاز شمرده شده است. در حال حاضر با توجه به پیشرفتهای زیاد در علوم آزمایشگاهی، تستهای مختلفی در آزمایشگاهها موجود است. این تستها شامل تست مورفین، حشیش و محرکها از جمله آمفتامین، شیشه، بنزودیازپینها، متادون، کدئین و... است.
آیا جواب این آزمایشها صددرصد اعتیاد فرد را نشان میدهد؟
نه! هیچ تست تشخیصی عاری از خطا نیست. به این معنی که میتواند مواردی را به اشتباه مثبت تشخیص دهد و مواردی را نیز گزارش نکند. در مورد تستهای مواد مخدر نیز چنین تداخلاتی وجود دارد.
برای مثال، مصرف قرص ایبوبروفن میتواند به غلط تست حشیش را مثبت کند یا مصرف آنتیبیوتیکهایی خاص (از جمله آموکسیسیلین) با تست هروئین و کوکایین تداخل دارد و یا مصرف ضددردها، آنتیهیستامینها و آبنباتهای سرد (قرصهای مکیدنی برای سرماخوردگی) میتواند موجب مثبت شدن تست آمفتامین شود. ترکیبات بیحسکننده در دندانپزشکی (از جمله نواکائین) نیز در تست کوکائین مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد.
سوالی که افراد همیشه میپرسند این است که اگر داروهای ضد افسردگی مصرف کنیم، آیا جواب آزمایش اعتیادمان مثبت میشود یا خیر؟
برخلاف عقاید رایج، مصرف داروهای ضدافسردگی و ضداضطراب و خوابآورها، با وجود تشابه علایم ایجاد شده اصلاً با تستهای تشخیصی مواد تداخلی ندارند و افراد بدون دغدغه و طبق تجویز پزشک مجاز به استفاده از این داروها هستند.
درباره تداخلات دارویی هم بفرمایید؟
تداخل مهمی که با تست مورفین وجود دارد، قرصها و شربتهای حاوی کدئین هستند که به مدت حداقل دو روز با تست غربالگری مورفین قابل ردیابی هستند. البته پس از مثبت شدن تست مورفین، با تستهای اختصاصی و تفکیکی به راحتی میتوانید از نوع ماده مصرفی مطلع گردید. توصیه میشود که افراد انتخاب شده برای انجام تست، به منظور برطرف شدن هرگونه شبهه، حداقل دو روز قبل از انجام تست مخدر از مصرف هر نوع فرآورده کدئیندار خودداری کنند.
گفته میشود که میتوان به آزمایشهای اعتیاد کلک زد و آنها را برعکس نشان داد! نظر شما چیست؟
متاسفانه برای پنهان کردن مصرف مواد و کسب نتیجه منفی در تست، راههایی رایج شده و به کار میرود. برای مثال، گاهی افراد دست به ترقیق نمونه میزنند که به راحتی با بررسی کراتین و میزان اسیدیته ادرار قابل تشخیص است. بهطور کلی باید بگوییم که با انجام تستهای معتبرتر که در بعضی مراکز اختصاصی انجام میشود، این شیوهها نیز کمکی نخواهد کرد.
آیا میتوان سیگاری بودن افراد را هم با آزمایش سنجید؟
نیکوتین موجود در سیگار، مدتی پس از مصرف به مواد مختلفی تبدیل میشود. بعضی از این مواد به مدت طولانیتری در بدن باقی میمانند که از طریق ادرار نیز قابل ردیابی هستند. بر این اساس تستهای ادراری سادهای معرفی شدهاند که دو تا چهار روز پس از مصرف سیگار قدرت ردیابی متابولیتها را دارند. استفاده از این روشها هنوز به طور کامل در کشور ما متداول نشده است.
ردیابی مواد مخدر در خون و ادرار
راههای بررسی این مواد از طریق ادرار، پلاسمای خون، بزاق و عرق است. در حال حاضر همه این مواد در ادرار قابل ردیابی هستند. بسته به ماده مصرفی مدت زمان پیگیری این مواد متفاوت است.
البته باید بدانیم که این زمانها تقریبی میباشند و در افراد مختلف با توجه به ویژگیهای فردی مانند سن، میزان متابولیسم، حجم توده بدنی، تناوب مصرف و میزان ماده مصرفی میتواند کمی متغیر باشد و در نظر گرفتن این موضوع نکته مهمی است. مدت زمان ردیابی این مواد در خون و بزاق کمی کمتر است.
در ابتدا از معرفهای کاغذی ادرار استفاده میشود که در صورت مثبت بودن، جهت تایید تشخیص از روشهای تخصصیتری همچون گاز کروماتوگرافی و اسپکترومتری و رادیوایمونواسی استفاده میشود. هر کدام از این روشها مزایا و معایب خاص خود را دارند اما معمولاً در بدو امر مورد استفاده قرار نمیگیرند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#113
Posted: 23 Aug 2015 22:32
رژیم غذایی مناسب برای افراد سیگاری
تحقیقات سازمان بهداشت جهانی نشان داده است که در هر ۸ ثانیه یک نفر در دنیا بر اثر استعمال دخانیات جان خود را از دست می دهد و براساس همین نتایج چنانچه افراد در سنین نوجوانی شروع به کشیدن سیگار کنند ـ که بیش از ۷۰ درصد موارد سیگاری شدن در این مرحله اتفاق می افتد ـ و به مدت ۲۰ سال یا بیشتر به این عمل ادامه دهند، بین ۲۰ تا ۲۵ سال زودتر از افرادی که به هیچ وجه در زندگی سیگار نکشیده اند، خواهند مرد.
آمارها همچنین می گویند دست کم ۱۴ نوع سرطان در بدن بر اثر استعمال دخانیات ایجاد می شود که هر فرد با مصرف یک بسته سیگار روزانه ۲۰۰ پک و ماهانه ۷۰ هزار پک به سیگار می زند. با هر پک سیگار هم ۸۰ ماده سرطان زا وارد بدن می شود.
با این وجود فارغ از این آمار ها و ارتباط تنگاتنگ کشیدن سیگار و ابتلا به سرطان، پزشکان معتقدند رابطه معناداری بین استعمال سیگار و تغذیه وجود دارد.
دکتر منصور رضایی در رابطه با این موضوع می گوید: بین استعمال دخانیات و تغذیه ارتباط متقابل وجود دارد.
افراد سیگاری عمدتا بر اثر استعمال دخانیات کم اشتها می شوند.به همین دلیل است که اغلب آنها ضعیف و لاغر هستند و از سوی دیگر تمایلی هم به مصرف میوه و سبزیجات ندارند.در حالی که این گروه از افراد جامعه به علت افزایش استرس اکسیداتیو در بدن و فلزات سنگین موجود در سیگار نیاز به میوه و سبزیجات بیشتری نسبت به افراد عادی دارند.
● نقش تغذیه در کاهش تمایل به مصرف سیگار
تحقیقات نشان می دهد برخی از ترکیبات بویژه سبزیجات به دلیل قلیایی کردن محیط خون سبب کاهش دفع نیکوتین بدن می شود.بنابراین میل به استعمال سیگار را کاهش می دهند و عکس این قضیه نیز صادق است.
به گفته رضایی، مصرف چای و گوشت بویژه گوشت قرمز به علت ادرارآور بودن و اسیدی کردن محیط خون باعث افزایش دفع نیکوتین می شوند و تمایل به مصرف سیگار در این افراد افزایش می یابد.احتمالا در بین خانواده، دوستان و آشنایان افراد سیگاری زندگی می کنند که با مشکلات متعددی مواجه هستند و عادات خاصی نسبت به دیگران از خود بروز می دهند.
افراد سیگاری عمدتا نامنظم غذا می خورند و میان وعده هم ندارند. تنوع غذایی آنها کم است و گاهی مواقع بعضی از گروه های غذایی را اصلا مصرف نمی کنند و حتی اکثر آنها تمایل به غذای چرب دارند.
این متخصص تغذیه معتقد است مصرف چای و قهوه در سیگاری ها زیاد است و مصرف میوه و سبزی در این افراد کمتر از افراد غیرسیگاری است. بعضی از آنها سیگار را با معده خالی حتی قبل از صبحانه استعمال می کنند.
● ویتامین C، E و سلنیوم
دکتر رضایی درباره نیازهای تغذیه ای در افراد سیگاری می افزاید: در افراد سیگاری استعمال دخانیات میزان استرس اکسیداتیو، رادیکال های آزاد و فلزات سنگین مثل سرب، آرسنیک و کادمیوم در بدن را بالا می برد که برای کاهش میزان این مواد در بدن نیاز به مواد آنتی اکسیدان نظیر ویتامین C و E و سلنیوم است و این ترکیبات به وفور در میوه و سبزیجات یافت شده و باید در وعده های غذایی افراد سیگاری بیشتر باشد.
همچنین لبنیات (شیر، ماست، کشک، دوغ و...) به طور رقابتی مانع جذب فلزات سنگین موجود در سیگار می شود که باز هم توصیه می شود مصرف مواد لبنی در افراد سیگاری نسبت به افراد عادی بیشتر باشد.
داشتن الگوی غذایی صحیح شامل میوه و سبزیجات، حبوبات، گوشت سفید (ماهی و مرغ)، لبنیات کم چرب، مغز گردو، بادام، پسته و فندق تازه و بی نمک و همچنین استفاده از میان وعده های مناسب در کنار وعده غذایی صبحانه، ناهار و شام از عوارض کشیدن سیگار می کاهد.
به گفته دکتر رضایی داشتن تنوع غذایی، استفاده کافی از مایعات (به صورت منظم هر ساعت یک استکان)، کاهش مصرف افراطی چای و قهوه جهت کاهش اضطراب پس از ترک سیگار و جایگزین کردن آن با لبنیات کم چرب همواره با مواد نشاسته ای نظیر نان و ماست و یا نان و پنیر، شیر و عسل یا شیر و خرما و افزایش فعالیت فیزیکی روزانه همراه با نفس عمیق در کاهش عوارض سیگار بسیار موثر است.
● تغذیه در شرایط ترک سیگار
در این میان، افرادی هم هستند که توانسته اند سیگار را ترک کنند و حتما باید توصیه های تغذیه ای برای جلوگیری از چاقی پس از ترک سیگار را رعایت کنند.
این متخصص تغذیه اعتقاد دارد با توجه به این که پس از ترک سیگار، اشتهای فرد افزایش و سوخت و ساز بدن کاهش می یابد، طبیعتا کالری دریافتی بدن زیاد می شود، بنابراین افراد اضافه وزن پیدا می کنند و دچار چاقی می شوند که این مساله بویژه در خانم ها خوشایند نیست.
وی پیشنهاد می کند در شرایط ترک و پس از آن مصرف گروه های میوه جات و سبزیجات و لبنیات کم چرب و حبوبات افزایش یابد و خانواده ها این ترکیبات را در وعده های غذایی خود بگنجانند.
چرا که استفاده از این مواد غذایی تمایل به مصرف سیگار را کاهش می دهند و از طرفی کم کالری بوده و در نهایت باعث جلوگیری از اضافه وزن و چاقی ناشی از ترک سیگار می شوند.در کنار آن افزایش فعالیت های روزانه مثل پیاده روی تند همراه با تنفس عمیق بسیار موثر است.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#114
Posted: 24 Aug 2015 11:40
تاثیرات سیگار بر قلب
مشاهدهی آمار اثرات مضّر سیگار بر سلامتی بدن، انسان را به وحشت میاندازد. کشیدن سیگار هر ساله، بیشتر از مجموع تلفات ایدز، الکل، مواد مخدّر، تصادفات رانندگی، قتل ، خودکشی و آتش سوزی موجب مرگ ومیر افراد می شود. کشیدن سیگار سبب افزایش خطر بیمارهای قلبی عروقی، بیماریهای ریوی و منجر به افزایش خطر ایجاد سرطان ریه، گلو، معده، مثانه و بسیاری از سرطانهای دیگر میشود. یکی از مهم ترین اعضای بدن که کشیدن سیگار می توان روند کاری آن را با اختلال روبه رو کند قلب است. در این خصوص از صحبت های دکتر محمد رضا تابان فوق تخصص قلب و عروق استفاده کردیم تا بیشتر تاثیرات سیگار بر روی قلب را بشناسیم.
خطرات قلبی-عروقی مصرف سیگار
تشدید تصلب شرایین: مصرف دخانیات سبب آسیب به پوشش جدار عروق از جمله عروق خونرسانی کننده قلب، مغز و سایر اعضای بدن میشود. جدار آسیب دیده سرخرگها در مقابل تشکیل پلاک آترواسکلروز (تصلبشرایین) آسیب پذیرتر هستند. استعمال روزانه حتی یک تا سه نخ سیگار هم سبب تشدید اترواسکلروز عروقی می شود.
افزایش احتمال لخته شدن خون: استعمال سیگار با افزایش چسبندگی پلاکتها به یکدیگر موجب آسانتر شدن تشکیل لخته و افزایش احتمال انسداد شریان ها میشود. لخته خون درصورت انسداد سرخرگها میتواند منجر به بروز سکته قلبی، سکته مغزی و بیماری سرخرگهای محیطی شود. شاید اثر لخته کننده سیگار حتی مهمتر از نقش آن در ایجاد تصلب شرایین بوده و می تواندبا ایجاد لخته موجب سکته قلبی و مغزی حتی در افراد سالم بدون تصلب شریانی شود.
اختلالات کلسترول خون : استعمال دخانیات سبب کاهش کلسترول HDL یا "کلسترول خوب" میشود .
افزایش فشارخون: گرچه حتی یک نخ سیگار سیگار به طور مستقیم با تنگ کردن عروق سبب افزایش موقتی فشارخون میشود اما استعمال مداوم سیگار سبب پر فشاری مزمن خون خواهد شد.
انقباض سرخرگها (کاهش خونرسانی): به جز انسداد ناشی از تصلب شرایین در سرخرگها بعلت تشدید اترواسکلروز ، سیگار سبب تنگ شدن سرخرگها نیز میگردد که خود سبب کاهش بیشتر جریان خون میشود.
کاهش محتوای اکسیژن خون (خونرسانی ناموثر): مونوکسیدکربن موجود در دود سیگار با کاهش مقدار اکسیژن قابل حمل توسط خون سبب میشود که قلب برای اکسیژنرسانی در حد لازم ضربان بیشتری داشته باشد.
به خطر انداختن سلامت خانواده: استعمال سیگار در محیط بسته ، سلامت سایر افراد غیرسیگاری حاضر در ان محیط را به خطر میاندازد. استعمال غیرفعال سیگار (تنفس دود سیگار دیگران) میتواند سبب بروز بیماریهای قلبیعروقی ، مشکلات تنفسی و سرطان شود. جهت حفظ و بهبود سلامت فرزندان، همسر و سایر افرادیکه با شما زندگی میکنند، سیگار را ترک کنید.
از دیگر عوارض کشیدن سیگار
نیکوتین و مواد سمّی موجود در سیگار فرآیند سمزدایی در بدن را مختل میکنند، در نتیجه سلولهای بدن آسیب میبینند و باعث بروز بیماریهای مختلفی مثل سرطان ، افزایش کلسترول خون ، مشکلات قلبی – عروقی و گردش خون ، اختلالات تنفسی و افزایش خطر پوکی استخوان میشوند.
همچنین سیگار کشیدن باعث عدم جذب کافی ویتامینها و املاح و کمبود آنها در بدن میشود. آنتی اکسیدانها از بروز برخی بیماریها مثل آترواسکلروز و بیماری قلبی-عروقی و سکته های مغزی و سرطان های مختلف جلوگیری میکند. استعمال دخانیات سبب آسیب به پوشش جدار رگهای خونرسانی کننده قلب، مغز و سایر اعضای بدن میشود. جدار آسیب دیده سرخرگها بویژه در حضور اختلالات چربی خون (کاهش کلسترول HDL یا "کلسترول خوب" ) در مقابل تشکیل پلاک آترواسکلروز (تصلبشرایین) آسیب پذیرتر هستند.
با تشکیل پلاک جریان خون محدود میشود. حال بسته به محل اترواسکلروز در صورت انسداد سرخرگهای کرونری احتمال ایجاد حمله قلبی و در صورت انسداد سرخرگهای مغز ، سکته مغزی و در صورت انسداد عروق محیطی عامل خطری برای ایجاد بیماری عروق محیطی است که در آن رگهای دست و پا درگیر و موجب درد حرکتی پا میشوند. زمانیکه تصلب شرایین با سایر عوامل خطر همراه میگردد (به عنوان مثال فشارخون بالا و کلسترول بالای خون)، میزان خطر باز هم بیشتر میشود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#115
Posted: 24 Aug 2015 11:43
مسمومیت با مواد مخدر
مواد مخدر دسته بزرگی از مواد را شامل میشوند، اما موادی که مورد بحث در این ستون قرار میگیرد مواد مخدر از خانواده مرفین است. موادی که بهصورت طبیعی، نیمه صنعتی و صنعتی تولید میشوند و دارای اثراتی مشابه با مرفین هستند.
تریاک مادهای با منشأ طبیعی و قدمتی طولانی در ایران است. موادی مانند هروئین نیمه صنعتی است، در حالیکه متادون، ترامادول و دیفنوکسیلات از ترکیبات صنعتی به شمار میروند. ایران مسیر ترانزیت مواد مخدر از افغانستان به اروپاست، بنابراین بخشی از این مواد در ایران نشست میکند! یکی از مسمومیتهای رایج در ایران مسمومیت با تریاک و مشتقات آن است.
تریاک به عنوان مسکن از قدیمالایام استفاده میشد، اما کمکم این کاربرد به نوعی استفاده ابزاری تغییر کرده است. بسیاری از افراد مسن از تریاک برای کنترل دردهای مفصلی استفاده میکنند. کاربردهای دیگری هم که ناشی از برداشت عامه مردم در کنترل قندخون و تاثیرات آن در مشکلات جنسی است باعث شده که کاربران این ماده افیونی بشدت افزایش یابد.
کاربرد
تریاک که ماده اصلی آن مرفین است کاربردهای پزشکی داشته و برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده دارد. مرفین علاوه بر اینکه در کنترل درد کاربرد دارد، باعث آرامبخشی در بیمار شده و از شدت استرس ناشی از درد قلبی میکاهد.
مرفین در بیمارانی که دچار ورم در ریههای خود شدهاند به عنوان درمانی کمکی استفاده میشود. این داروها در سرکوب سرفه، درمان اسهال و انجام بیهوشی بیماران جراحی نیز کاربرد دارند. مرفین و مشتقاتش به روشهای خوراکی، استنشاقی و تزریقی استفاده میشوند. در تمام روشهای مصرف، به خوبی جذب میشوند. این مواد عموما در کبد دچار تغییراتی شده و با ادرار دفع میشوند. در دوران بارداری از مادر به جنین منتقل شده و ممکن است نوزاد پس از تولد دچار علائم کمبود یا همان علائم ترک باشد.
علائم و نشانهها
با وجود کاربرد درمانی، استفاده بیش از حد از این ماده، حتی در بیماران نیازمند میتواند عوارضی را به همراه داشته باشد. علائم بیمار را میتوان در چندین بخش دید. در دستگاه عصبی این علائم شامل افت هوشیاری تا حد کماست.
یکی از نشانههای مسمومیت با مرفینها مردمکهای تنگ است؛ نشانهای که در تشخیص مسمومیت بسیار کمککننده است؛ البته این نشانه همیشگی نیست و بسیاری از مواد صنعتی این خانواده ایجاد مردمک تنگ نمیکنند. در دستگاه تنفسی میتواند منجر به بروز تنگی نفس یا توقف تنفسی شود که تاخیر در درمان توقف تنفسی میتواند منجر به مرگ مغزی و آسیبهای غیرقابل برگشت شود. در دستگاه ادراری منجر به احتباس ادرار و در دستگاه گوارش ایجاد یبوست، تهوع و استفراغ میکند.
برای شناسایی افراد مصرف کننده از تستهای ادراری و خونی استفاده میشود که تستهای خونی دقت بیشتری دارد.
برخورد با فرد مسموم
مهمترین اقدام در این بیماران برقراری راه هوایی و در صورت دسترسی به اکسیژن، باید از آن نیز بهره گرفت. بسیاری از بیماران هیچگونه تقلایی برای تنفس نداشته و دچار سیاهی در لبها و پوست خود شدهاند. برای این بیماران باید سریعا تنفس مصنوعی شروع شود.
اگر بیمار فاقد نبض است، باید ماساژ قلبی نیز شروع شود. پادزهر مسمومیت به نام نالوکسان شناخته میشود که با تجویز وریدی آن تمامی علائم بیمار برمیگردد. تجویز این دارو باید توسط پرسنل درمانی و ترجیحا در بیمارستان انجام شود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#116
Posted: 24 Aug 2015 11:48
ترک سیگار به کمک گیاهان
مصرف گیاهان علاوه بر درمان بیماری ها در ترک سیگار نیز موثر است.در این مطلب به چند گیاه اشاره می شود که مصرف آن برای افرادی که درصدد ترک سیگار هستند، مفید است.
برگ توتون هندی: این گیاه حاوی ماده ای به نام «لوبیلین» است که مانند «نیکوتین» عمل می کند و اعتیاد به نیکوتین را کاهش می دهد. اما از آن جا که گیاهی سمی است، افراط در مصرف آن سلامت فرد را تهدید می کند.
جو دوسر: این گیاه در جلوگیری از اعتیاد به دخانیات موثر است و علایمی چون بی خوابی، اضطراب و حالت های عصبی را برطرف می کند.
جنسینگ: استرس را از بین می برد و در ترک کردن دخانیات موثر است.
آب قاشقی: مصرف این گیاه، آسیب ایجاد شده بر اثر استعمال دخانیات را تا حدی برطرف می کند. این گیاه گردش خون را بهبود می بخشد و حافظه را نیز تقویت می کند.
درخت گل ابریشم: مصرف دمنوش این گیاه، علایم ناشی از ترک دخانیات مانند اضطراب و سردرد را به طور موثر کنترل می کند.
سنبل الطیب: علاوه بر کنترل اضطراب، استرس و بی خوابی، به عنوان شل کننده عضله نیز عمل می کند. در نتیجه برای افرادی که می خواهند سیگار را ترک کنند موثر است.
چای کوهی: مصرف این گیاه باعث تنظیم فعل و انفعالات عصبی می شود که برای ترک سیگار مفید است.
زوفا: برای کنترل کردن علایم ناشی از ترک سیگار، این گیاه مفید است. این گیاه اضطراب پس از ترک را از بین می برد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#117
Posted: 24 Aug 2015 11:53
نکات مورد نیاز برای ترک اعتیاد به سیگار
سیگار كشیدن باعث تغییراتی در بدن و نحوه عملكرد شما می شود. تغییرات در بدن شما، در اثر "اعتیاد به نیكوتین" است و تغییرات در نحوه عملکرد شما، در طول زمانی که سیگار را میخرید، آن را روشن میکنید و میکشید، ایجاد می شوند. این تغییرات، عادت شما به سیگار کشیدن را به وجود می آورند.
چرا باید سیگار را ترک کرد
دلایل فوری برای ترک سیگار :
· بوی بد دهان و لك شدن دندانها
· بوی نامطبوع در لباس، مو و پوست
· كم شدن توانایی ورزشی
· سرفه و گلودرد
· ضربان سریع قلب و افزایش فشار خون
· خطر دود سیگار موجود در محیط برای بقیه افراد
· هزینه مالی سیگار کشیدن
دلایل بلند مدت برای ترک سیگار:
· وجود مواد شیمیایی سمی در دود سیگار
· خطر سرطان ریه و انواع دیگر سرطانها
· خطر بیماری قلبی
· مشكلات وخیم تنفسی
· از دست دادن زمان كاری یا سرگرمی به دلیل بیماری
· خطر زخم معده و بازگشت اسید معده
· خطر بیماری لثه
· چین و چروک پوست
· خطر آسیبرسیدن به جنین در زنان باردار سیگاری
· الگوی بدی برای كودكان
چطور می توانم سیگار كشیدن را ترک كنم
اگر نکات زیر را رعایت کنید، بیشترین شانس را برای ترك سیگار خواهید داشت :
-عزم خود را جزم کنید.
-تشویق و حمایت دیگران را کسب کنید.
-نحوه كنترل استرس و میل به سیگار کشیدن را بیاموزید.
-از داروهای کمکی استفاده کنید و آنها را به درستی مصرف کنید.
-مراقب بازگشت اعتیاد به سیگار باشید.
-به کوشش ادامه دهید.
چطور برای ترك سیگار آمادگی پیدا كنم
از همین لحظه، یک دوره ی ترك 2 تا 4 هفتهای تعیین کنید تا بتوانید خود را برای این كار آماده كنید. دلایل شخصی خود را برای ترك بنویسید و با نگه داشتن فهرستی از آن در نزد خود، زمانی كه احساس كردید میل به سیگار کشیدن دارید، به آن نگاهی بیندازید. برای آنکه از عادات سیگار کشیدنتان آگاه شوید ، یادداشتهای روزانه از این که، چه وقت و چرا سیگارمیكشید، پیش خودتان نگه دارید. با استفاده از اطلاعات این دفترچه، شما و پزشك میتوانید برنامهای برای حل مسائلی كه تمایل شما به سیگار را باعث میشوند، طراحی کنید.درست پیش از شروع دورهی ترك ، خود را از شر تمام سیگارها ، كبریتها ، فندكها و زیر سیگاری ها خلاص كنید.
چگونه حمایت و تشویق به دست آورم !
ورزش و بخصوص ورزشهای گروهی و همگانی می تواند ضمن کمک به شادابی و افزایش تولید هورمونهای تسکین دهنده طبیعی در بدن , در جلب حمایت و تشویق عمومی برای شما در دوران ترک و پس از آن کمک شایانی کند. به خانواده و دوستانتان بگویید به چه نوعی كمك نیاز دارید. حمایت آنها، ترك سیگار را برای شما آسان تر خواهد کرد. همچنین، از پزشك خانوادگی تان بخواهید در برنامهریزی ترک سیگار به شما کمک کند. پزشک میتواند مراکز مشاوره یا خودآموزهای ترک سیگار را به شما معرفی کند.پزشك همچنین میتواند یک برنامه ترك سیگار را به شما توصیه كند. برای ترك سیگار به خود پاداش دهید، برای مثال با پولی که با سیگار نكشیدن ذخیره میکنید، شیء خاص و قابل توجهی برای خود بخرید.
در مورد میل به سیگار در زمان استرس چه کار کنم !
ممكن است شما عادت داشته باشید در اوقات پُر تنش از سیگار استفاده کنید. خوشبختانه، راه های خوبی برای كاهش استرس بدون استفاده از سیگار وجود دارد، از جمله حمام آب گرم، پیادهروی، به آرامی و عمیق نفس كشیدن. به كارهایی فکر کنید که می توانند به شما كمك كنند در برابر میل به سیگار کشیدن مقاومت کنید، برای مثال چنانچه در زمان خوردن قهوه، سیگار میکشیدید، میتوانید به جای آن، چای داغ بنوشید.
زمانی كه سیگار را ترك كنم چه اتفاقی خواهد افتاد !
وضعیت جسمی و روحی شما در زمان ترك ، به مقدار سیگار كشیدن شما، میزان اعتیاد بدنتان به نیكوتین و میزان آمادگی تان برای ترك سیگار بستگی دارد.امكان دارد میل شدید به سیگارکشیدن یا احساس گرسنگی بیش از حد داشته باشید. عصبانی شوید و در تمركز حافظه دچار مشكل گردید. در ابتدا ممكن است بیشتر سرفه کنید و سردرد داشته باشید. این علائم به این خاطر رخ میدهند که بدن شما به نیكوتین عادت کرده است. این عوارض را "علائم ترک نیکوتین" میگویند. این علائم در روزهای اول بعد از ترك سیگار شدیدتر است، اما حداكثر در ظرف كمتر از یك هفته برطرف میشوند.
فراوردههای جایگزین نیكوتین یا داروی كمك به ترك اعتیاد کدامند!
فراوردههای جایگزینی نیكوتین، نیكوتین را بدون سیگار كشیدن به بدن میرسانند. این فرآوردهها به چندین شكل وجود دارد: برچسب یا مشمع ( patch ) ، اسپری بینی ، اسپری تنفسی و قرص مكیدنی. تاثیر این فراوردههای جایگزینی، كاهش میل به نیكوتین و كاهش علائم ترك در بدن است.این فراوردهها باعث می شوند روی تغییراتی که لازم است در عادات و محیط خود انجام دهید، متمركز شوید.
هنگامی که به عنوان یک فرد غیر سیگاری، احساس اعتماد به نفس کردید، راحتتر میتوانید با اعتیاد به نیكوتین در خود مقابله کنید.تجویز داروهایی از قبیل بوپروپیون آهسته رهش bupropion SR ( نام تجارتی Zyban ) وارنیسلین varenicline (نام تجارتی Champix ) به برخی افراد در ترك سیگار كمك میكند.
این داروها حاوی نیكوتین نیستند، اما به مقاومت شما در برابر میل به سیگار كمك میكنند. با پزشك خود دربارهی این كه، امکان موفقیت با كدام یك از فرآوردهها بیشتر است، صحبت كنید. برای هر كدام از این فرآوردهها ، شما باید با دقت دستورالعمل روی جعبه را دنبال كنید.هنگامی که از فرآورده های جایگزین نیكوتین استفاده می كنید، باید از سیگار کشیدن خودداری کنید.
آیا پس از ترک سیگار، افزایش وزن پیدا خواهم كرد !
بیشتر افراد بعد از ترك سیگار، اندکی وزن اضافه می كنند. به یاد داشته باشید که هر افزایش وزنی بعد از ترك سیگار در مقایسه با خطرات سیگار كشیدن، خطر چندانی برای سلامتی به حساب نمیآید. رژیم گرفتن در حین ترک سیگار، باعث ایجاد استرس در شما میشود. شما میتوانید با استفاده از میانوعدههای غذایی کمچرب و سالم و داشتن فعالیت بدنی از افزایش وزن پیشگیری کنید.
اگر دوباره سیگار بكشم چطور !
احساس شكست نكنید. فكر كنید چرا دوباره سیگار كشیدید و چه كاری برای جلوگیری از كشیدن مجدد سیگار میتوانید انجام دهید.یک تاریخ ترک جدید برای خود تعیین کنید. بیشتر سیگاریها، برای اولین بار در ترک سیگار موفق نبودند، اما آنها به تلاش خود ادامه دادند تا موفق شدند.روزهای اول بعد از ترك احتمالا سخت خواهد بود. حتی یك پك زدن به سیگار میتواند سبب بازگشت آن شود، بنابراین بهتر است این کار را نکنید.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ویرایش شده توسط: SARA_2014
ارسالها: 2890
#118
Posted: 24 Aug 2015 11:58
فرزندان کدام خانوادهها بیشتر معتاد میشوند ؟
نتایج یک پژوهش نشان داد میان انواع روابط والدین با فرزندان، افسردگی نوجوانان و جوانان و میزان شیوع مصرف مواد محرکه، نشاطآور و افسردگی در نوجوانان و جوانان رابطهی معناداری وجود دارد.
خانواده به عنوان عنصر اصلی جامعه در پدید آمدن و درمان اعتیاد نقش بسزایی دارد. خانواده کوچکترین واحد اجتماعی و در عین حال بزرگترین و تاثیرگذارترین واحد تربیتی در جوامع به شمار میآید به طوری که این نهاد میتواند منشاء تحولات عظیم فردی اجتماعی و رشد ارزشهای انسانی در میان اعضای آن باشد، خانواده مهمترین نهادی است که فرد در آن پرورش مییابد.
به عقیدهی بامریند دلبستگی ضعیف به مادر، وجود پدر ناآرام و سهلانگار در دوران کودکی، نگرش و رفتار مثبت اعضای خانواده نسبت به مصرف مواد، باعث افزایش خطر مصرف مواد در دورهی نوجوانی میشود ،لذا لزوم بررسی رابطهی بین انواع روابط والدین با مصرف مواد مخدر از نوجوانان ضروری به نظر میرسد. در همین راستا پژوهشی توسط محققان کشور انجام شده است که به بررسی روابط والدینی با مصرف مواد محرکه، نشاطآور و افسردگی در جوانان پرداخته است.
جامعه آماری این پژوهش 6281 نفر از نوجوانان و جوانان 15 تا 35 سالهی تهرانی با متغیر جنسیت 53.2(3340 نفر) مرد و 47.8 درصد (2941نفر) زن هستند.
نتایج این پژوهش نشان داد که درصد شیوع مصرف مواد محرک و نشاطآور (آمفتامینها و کوکائینها) برحسب جنسیت (4.7 درصد مرد و 1.9 درصد زن) است. یعنی درصد شیوع در مردان بیشتر از زنان و تقریبا 2.5 برابر مصرف زنان است.
نتایج این پژوهش حاکی از آن است که شیوع مصرف مواد محرک و نشاط آور برحسب ردهی سنی این پژوهش 15 تا 19 ساله 3 درصد، 20 تا 24 ساله 3.7 درصد، 25 تا 29 ساله 3.5 درصد و 30 سال به بالا 1.4 درصد است؛ یعنی بیشترین شیوع آن در ردهی سنی 20 تا 24 ساله است و میانگین سنی مصرفکنندگان قرصهای جنونآور اکستازی با فراوانی 20 درصد، بیش از مصرف این ماده در اروپا و کشور برزیل بوده و نیز در حال افزایش است.
نتایج این پژوهش درصد شیوع افسردگی بر حسب جنسیت، در جمعیت مرد نمونهی پژوهش (12.8 درصد خفیف، 4.3 درصد متوسط و 0.6 درصد شدید) در جمعیت زن نمونه پژوهش (12.1 درصد خفیف، 3.2 درصد متوسط و 0.3 درصد شدید)، بر حسب رده سنی 15 تا 19 ساله (6.7 درصد خفیف، 3.2 درصد متوسط، 0.5 درصد شدید) و در رده 20 تا 24 ساله 1.12 درصد خفیف، 3.7 درصد متوسط، 0.4 درصد شدید) در 25 تا 29 سالهها (10.2 درصد خفیف، 3.2 درصد متوسط 0.5 درصد شدید) و در 30 تا 35 سالههای نمونه پژوهش (7.4 درصد خفیف، 2.3 درصد متوسط، 0.5 درصد شدید) است.
این تحقیق نشان داد که درصد شیوع افسردگی بر حسب مصرف مواد محرکه و نشاطآور یا عدم مصرف آن در گروه استفاده کننده از مواد محرکه و نشاط آور (29.4 درصد خفیف، 17.5 درصد متوسط، 6.2 درصد شدید) و در گروه استفاده نکننده (11.9 درصد خفیف، 3.3 درصد متوسط، 0.3 درصد شدید) است. در نتیجه شیوع افسردگی در مصرفکنندگان مواد محرکه نسبت به افراد سالم بیشتر است.
همچنین نتایج این تحقیق نشان میدهد میانگین افسردگی در گروهی که مواد محرک و نشاطآور استفاده کردهاند (13.79) از گروهی که مواد محرک و نشاطآور استفاده نکردهاند (0.06) بیشتر است.
نتایج این پژوهش حاکی از آن است که بین انواع روابط والدینی و مصرف مواد محرکه و نشاطآور رابطهی معناداری وجود دارد. به نوعی که توزیع انواع روابط والدینی در بین مصرف کنندگان مواد محرکه به این شرح است: روابط خانوادگی (متشنج 17.8 درصد)، روابط خانوادگی گاهی متشنج (21.6 درصد)، روابط خانوادگی خوب (31.9 درصد) و روابط خانوادگی خیلی خوب (28.6 درصد) و در بین افراد سالم از نظر اعتیاد به مواد محرکه متشنج (2.5 درصد)، گاهی متشنج (13.1 درصد)، خوب (49.6 درصد) و خیلی خوب (34.8 درصد) است.
لذا نتایج نشان میدهد که در خانوادههای سالم با روابط خوب و خیلی خوب درصد شیوع مصرف مواد محرکه کمتر است به این ترتیب میتوان نتیجه گرفت نهاد خانواده و نوع رابطه والدینی (تشنج، گاهی تشنج، خوب و خیلی خوب) با میزان افسردگی فرزندان رابطه دارد و سلامت روان آنان نقش مهمی را برعهده دارد.
پژوهش حاضر نشان داد که میزان افسردگی با مصرف مواد محرکه و نشاطآور رابطه معناداری دارد و ترککنندههای ناموفق افسردگی و اضطراب را در طول دورهی زندگی خود نسبت به کسانی که ترک نکردهاند، بیشتر تجربه میکنند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#119
Posted: 24 Aug 2015 16:09
کامل ترین اطلاعات در مورد اعتیاد به الكل
الکل یکی از شایعترین مواد مورد سوء مصرف در در دنیاست. اعتیاد به الکل اغلب با عنوان الکلیسم نامیده می شود. الکل موجود در مشروبات الکلی اتانول نام دارد و از تخمیر میوه، سبزی و دانه های گیاهی به دست می آید.
مشروبات الکلی میزان متفاوتی از الکل را دارند. (برای مثال آبجو ۵% ، شراب ۱۰-۱۵% و ویسکی و عرق حدود ۴۰% الکل دارد.) . مشروبات الکلی به صورت بی رنگ یا به رنگهای متفاوتی تولید می شوند.بعضی از افراد نیز الکل طبی راکه مایعی بی رنگ است ومصارف پزشکی دارد را با نوشابه های مختلف مخلوط می کنند.
نوع دیگری از الکل که از چوب بدست می آید متانول است که الکل صنعتی نامیده میشود. با توجه به سهولت دسترسی به این ماده و ارزان بودن به کرات مورد سوءمصرف واقع میشود که ممکن است به کوری، اغماء و حتی مرگ منجرگردد.
آثار مصرف الکل :
عوارض جسمانی مصرف الکل: کاهش فشارخون، احساس گرما، تلو تلو خوردن هنگام راه رفتن.
عوارض روانی مصرف الکل: رفتار نامناسب، پرحرفی یا کم حرفی، حرف زدن نامربوط، معاشرتی شدن یا گوشه گیری و پرخاشگری، اختلال تعادل و ناتوانی انجام حرکات ظریف، اختلال در توجه و حافظه.
عوارض طولانی مدت مصرف الکل:
اختلال خواب، بیماریهای معده (زخم معده)، درگیری مری و کبد، سوءتغذیه، افزایش فشارخون و خطر سکته قلبی و مغزی، ضعف عضلانی، ناتوانی جنسی و تأخیر در انزال، توهمات شنوایی، فراموشی پایدار، افزایش خطر سرطانهای سر و گردن و دستگاه گوارش.
علائم ترک مصرف الکل:
چنانچه فردی پس از مصرف طولانی و زیاد الکل ناگهان آن را قطع کند یا مقدار آن را ناگهانی کاهش دهد، به طور متوسط پس از ۸-۶ ساعت علائم زیر بروز خواهد کرد:
تعریق، افزایش ضربان قلب، لرزش شدید دست ها، بی خوابی، تهوع و استفراغ، اضطراب، تشنج، توهمات شنوایی و بینایی.
چگونه کمک کنیم ؟
بمنظور پیشگیری از ایجاد فراموشی ناشی از مصرف طولانی مدت الکل ، هر فرد الکلی باید روزانه ۱۰۰میلی گرم ویتامین ۱B (تیامین) مصرف کند و باید به مصرف کننده توصیه کرد که میزان مصرف روزانه یا هفتگی خود را ثبت کند.
حداقل دو روز در هفته استفاده نکند، از مشروبات الکلی با درصد الکل کمتر استفاده کند یا به صورت رقیق شده مصرف کند. چنانچه فرد دچار مسمومیت شدید با الکل شده باشد به منظور حمایت تنفسی و توجه به آب و املاح و حرارت بدن نظارت پزشکی ضروری است.چنانچه قصد ترک الکل را داشته باشند، نظارت روانپزشک برای شروع داروهای مسکن و جلوگیری از بروز هذیان ضروری است.
سایر اطلاعات در مورد اعتیاد به الکل :
۷۲ ساعت تا یک هفته پس از قطع مصرف ناگهانی الکل امکان بروز تشنج و حالتهای هذیانی شدیدی که ممکن است منجر به مرگ شود، وجود دارد که نظارت تخصصی را در این دوران الزامی می کند .
شکایات منجربه مراجعه
· خلق افسرده
· عصبی شدن
· بی خوابی
· عوارض جسمی مصرف الکل (زخم معده، گاستریت،بیماری کبدی)
· علایم بازگیری الکل (تعریق، لرزش، کسالت صبحگاهی، توهمات و تشنج)
نشانههای وابستگی به الکل
-مشکل در کنترل کردن مصرف الکل
-علاقه وافر به مصرف الکل
-تحمل (نوشیدن مقادیر زیاد الکل بدون ظاهرشدن مسمومیت )
-بازگیری (اضطراب، لرزش، تعریق پس ازقطع مصرف )
- برای برخی بیماران که فاقد موارد بالا می باشند، کاهش مصرف الکل ممکن است مطلوب باشد.
راههای ترک اعتیاد به الکل,آثار مصرف الکل,عوارض مصرف الکل
اطلاعات مورد نیاز برای بیمار وخانواده
۱) وابستگی به الکل یک بیماری جدی است. قطع یا کاستن از مصرف الکل فواید روانی وجسمی را به همراه دارد.
۲) نوشیدن الکل در طی حاملگی میتواند به کودک صدمه بزند.
۳) دربرخی موارد مصرف مضر الکل، حتی اگر علائم وابستگی وجودنداشته باشد، کاهش یا قطع مصرف همیشه مطلوب است .
۴) برای بیمارانی که دچار وابستگی به الکل هستند، هدف فقط ترک الکل است.
۵) عود مصرف امری شایع است. کاهش یاقطع مصرف اغلب نیازمند اقدامات مکرر است. نتیجه اقدام، بستگی به انگیزه واعتماد به نفس بیمار دارد.
مشاوره با بیمار وخانواده
۱) برای کسانی که خواهان توقف فوری هستند:
· روز مشخصی رابرای توقف مصرف تعیین کنید.
· با بیمار در مورد روشهای اجتناب از مصرف و همچنین راههای مقابله با موقعیتهای مشکل (نظیر برخوردهای اجتماعی یا حوادث استرس آور) به بحث بپردازید.
· برای کمک به بیمار درجلوگیری از مصرف الکل، درباره روشهایی برای کنار آمدن با حوادث استرس آور بدون استفاده از الکل ویا طرز برخورد و پاسخگویی به دوستانی که هنوز الکل مینوشند، طرحهای خاصی ارایه دهید.
· اعضای خانواده یا دوستانی را که از قطع مصرف الکل حمایت میکنند، شناسایی کنید.
۲) درصورتیکه کاهش مصرف الکل هدفی عاقلانه تر به نظر می رسد،( یا درصورتیکه تمایلی به قطع ندارد):
· درباب هدفی معین برای کاهش مصرف با وی مذاکره کنید (همچون اینکه بیش از دوبار در روز الکل مصرف نکند ودرهر هفته دوروز از مصرف الکل احتراز کند).
· به بحث درمورد استراتژیهای احتراز یا کنار آمدن با موقعیتهای خطرناک (همچون موقعیتهای اجتماعی، حوادث استرس آور ) بپردازید.
· به معرفی روشهای مراقبه شخصی و رفتارهایی که متضمن مصرف بی خطرتر الکل میباشند بپردازید (همچون محدود کردن زمان، نوشیدن آهسته تر الکل ).
۳) برای بیمارانی که درحال حاضر علاقهمند به قطع یا کاستن از مصرف نیستند:
· آنها را طرد یا سرزنش نکنید.
· مشکلات طبی ویا اجتماعی ناشی از مصرف الکل را برایشان روشن کنید.
· برخوردی غیر داورانه داشته باشید.
مشاوره با متخصص
بازگیری شدید از الکل (همراه با توهم وناپایداری سیستم عصبی خودکار) ممکن است نیاز به بستری دربیمارستان واستفاده ازدوز بالاتر داروهای ضداضطراب داشته باشد.درصورت وجود اختلال روانپزشکی شدید یا بقای علایم اختلال روانپزشکی پس از سم زدایی وقطع مصرف، مشاوره با روانپزشک را مدنظر قرار دهید.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#120
Posted: 24 Aug 2015 16:13
بعد از ترک سیگار در بدن شما چه اتفاقاتی رخ میدهد ؟
۲۰ دقیقه بعد از ترک سیگار
اثرات ترک از همان دقایق اولیه نمود عینی پیدا میکنند. کمتر از ۲۰ دقیقه بعد از کشیدن آخرین سیگارتان ضربان قلب شما کم کم به سطح اولیه باز میگردد.
2 ساعت بعد از ترک سیگار
بعد از ۲ ساعت فشارخون و ضربان قلب شما تا سطح نرمال خود پایین می آید. ممکن است کم کم نبود نیکوتین را احساس کنید.
12 ساعت بعد از ترک سیگار
فقط طی ۱۲ ساعت بعد از ترک سیگار منو اکسید کربن در بدن شما تا حد نرمال پایین می آید و اکسیژن موجود در خونتان تا سطح نرمال بالا میرود.
24 ساعت بعد از ترک سیگار
حمله قلبی در سیگاری ها ۷۰ درصد بیشتر از غیر سیگاری هاست. باور کنید یا نه فقط یک روز کامل بعد از ترک سیگار ریسک حمله قلبی شروع به کم شدن می کند.
48 ساعت بعد از ترک سیگار
در این زمان نیکوتین بدن شما تمام شده است و حس چشایی و بویایی شما به سطح معمول باز میگردد.
2 تا ۳ هفته بعد از ترک سیگار
شما متوجه میشوید که میتوانید بدون احساس ضعف و خستگی به فعالیت بدنی و ورزشی بپردازید. این زمانی است که بیشتر افراد نشانه های ترک نیکوتین را پشت سر گذاشته اند.
1 تا ۹ ماه بعد از ترک سیگار
تقریبا بعد از یک ماه، ریه های شما شروع به بازسازی خود می کنند. مژک ها نیز خودشان را احیا می کنند و عملکردشان را بهبود می بخشند.
1 سال بعد از ترک سیگار
بعد از یک سال خطر بیماری های قلبی نسبت به زمانی که سیگار می کشیدید تا ۵۰ درصد کاهش میابد.
5 سال بعد از ترک سیگار
۵ تا ۱۵ سال بعد از ترک سیگار خطر سکته برای شما مانند کسی است که تا به حال سیگار نکشیده است.
10 سال بعد از ترک سیگار
اگر ۱۰ سال از ترک شما میگذرد ریسک فوت ناشی از سرطان ریه در شما ۵۰ درصد کمتر از سیگاری هاست. خطر ابتلا به سرطان دهان، گلو، مری، مثانه، کلیه، و لوزالمعده نیز در شما کاهش میابد.
مزایای طولانی مدت ترک سیگار
مزایای طولانی مدت ترک سیگار فوق العاده است. بنابر گفته انجمن قلب آمریکا طول عمر غیر سیگاری ها به طور متوسط ۱۴ سال بیشتر از سیگاری ها است.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود