ارسالها: 2890
#161
Posted: 25 Aug 2015 22:45
قرمزی چشم مشخصه بارز مصرفکنندگان حشیش
قرمزی چشم را مشخصه بارز مصرفکنندگان حشیش است و مصرف کنندگان حشیش با هر بار مصرف دچار قرمزی چشم میشوند و این علامت به وضوح در میان آنان آشکار است
تحقیق درباره وابستگی به حشیش، سوءمصرف، مصرف تفننی و کاربردهای بالینی آن همچنان در حال انجام و رو به افزایش است بطوریکه گسترش روز افزون سوء مصرف این ماده در سراسر جهان، باعث جهتگیری بیشتر تحقیقات به سمت فهم عوارض ناشی از مصرف آن به ویژه تأثیر سوء آن بر عملکرد مغز و در نتیجه تأثیر بر رفتار شده است.
با وجود تاریخچه کهن سوء مصرف حشیش توسط بشر، دانش ما در مورد تأثیرات این ماده بر مغز و عملکرد آن همچنان ناقص است و مطالب علمی فراوانی از تعابیر موافق و مخالف در خصوص یافتههای علمی مربوط به حشیش در بین رشتههای مختلف وجود دارد و با این حال تنها نتایج تعداد قابل توجهی از پژوهشهای جدید در سالهای اخیر به افزایش دانش ما منجر شده است.
علایم روانپریشی در بین مصرفکنندگان حشیش به وفور دیده شده است،نقص در یادگیری و یادآوری اطلاعات جدید از جمله مشکلات شناختی مصرفکنندگان حشیش محسوب میشوند، البته اینگونه نقصها در عملکرد شناختی در چند روز پس از ترک کاهش یافته و پس از یک ماه به حالت اول خود برمی گردد. همچنین کاهش مهارتهای کلامی و یادگیری مهارتهای شغلی و افت تحصیلی از دیگر مشکلات مصرفکنندگان این ماده مخدر است.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ویرایش شده توسط: SARA_2014
ارسالها: 2890
#162
Posted: 25 Aug 2015 22:54
آسيب شناسي اعتياد
مقدمه :
همه ما از پيشرفت خانواده خود احساس غرور ميكنيم، چراكه نه؟ ما تأثيرات عمده مثبت و منفي بر زندگي خود داريم. متأسفانه اعتياد، يكي از اين اثرات منفي است. تجربيات فرزندان ما در خانواده تنها و عمدهترين عاملي است كه تعيين ميكند آيا آنها در آينده مواد يا الكل مصرف خواهند كرد يا خير؟!
بيشترين افرادي كه الكل و مواد مصرف ميكنند براي اولين بار در خانواده با اين مواد آشنا شدهاند. استرس و درد حاصل از زندگي در يك خانواده الكلي يا معتاد، باعث استفاده از مواد در ساير اعضاي خانواده ميشود و بهترين برنامه پيشگيري براي برخي افراد در معرض خطر درمان شدن عضوي از خانواده است كه مواد مصرف ميكند و در بررسي پژوهشگران فاکتورهاي اين بلاي خانماسوز به شرح ذير مي باشد :
انکار
اعتياد "بيماري انکار" ناميده مي شود، هم براي خود فرد و هم براي خانواده اش. مسائل غيرعادي تبديل به مسائل عادي مي شوند. مشکل معمولاً آنقدر بزرگ است که خانوادهها ياد مي گيرند وانمود کنند که اتفاقي نيفتاده است و طوري رفتار مي کنند که انگار هيچ مشکلي متوجه هيچ يک از اعضاء خانواده نيست. اعضاي خانواده معمولاً در برخورد با اعتياد يکي از اعضاء وانمود مي کنند که، "مشکل آنقدرها هم بزرگ نيست."
کار
اعضاء خانواده کاملاً جذب رفتار، اخلاق و فعاليت هاي فرد معتاد مي شوند به طوري که دنيايشان فقط حول او مي چرخد. اين مسئله تا حدي پيش مي رود که آنها کار و مسئوليت هاي سابق خود را کاملاً فراموش ميکنند.
ترس
به خاطر رفتارهاي غير قابل پيش بيني و دمدمي مزاجانه ي فرد معتاد، زندگي خانوادگي مملو از اضطراب و ترس مي شود. هيچ کس نمي داند بعداً چه اتفاقي خواهد افتاد اما بنا بر تجربه اي که دارند همه انتظار روي دادن مشکلي ديگر را ميکشند و همين مسئله باعث ايجاد استرس، فشار، و ترس در خانواده ي فرد معتاد مي شود.
دروغگويي
اعضاي خانواده معمولاً سعي دارند اين مشکل را که براي يکي از اعضاء اتفاق افتاده است، از بقيه مخفي کنند. آنها به بچه ها، فاميل و آشنايان، همسايه ها، طلبکارها، کارفرماها و حتي به خودشان هم دروغ مي گويند.
تقصير و گناه
اعضاي خانواده سعي مي کنند هرکدام خود را به نحوي براي اعتياد آن فرد، مقصر و گناهکار بدانند و بهانههاي مختلفي بياورند. آنها تصور مي کنند که اگر فلان کار را ميکردند يا فلان کار را نمي کردند، اعتياد او متوقف مي شد يا اصلاً ايجاد نمي شد.
تنهايي
گفتگوها و روابط خانوادگي عميقاً تحت تاثير قرار مي گيرد. اعضاي خانواده ديگر قادر نخواهند بود مثل سابق با هم حرف بزنند، به هم محبت کنند و ... آنها سريعاً ياد ميگيرند که، "اعتماد نکن، حرف نزن، احساس نداشته باش". حتي ديگر نمي توانند درمورد مشکل ايجاد شده با هم گفتگو کنند.
انتقال وظايف
ساير اعضاي خانواده مجبور هستند که وظايف و مسئوليت هاي فرد معتاد را به عهده گيرند، مسئوليتهايي مثل، نقش پدري يا مادري، تعهدات مالي، و کارهاي خانه داري. در خانواده هايي که يکي از پدر يا مادر معتاد هستند، فرزند بزرگ خانواده معمولاً جور آن فرد معتاد را مي کشد.
مشکلات جنسي
روابط جنسي به طور کلي در خانواده درهم شکسته مي شود. والدين ديگر حتي قادر به صحبت و گفتگو باهم نيستند چه برسد به اينکه باهم هم بستر شوند. بچه ها هم ديگر الگويي براي شکل دادن به روابط جنسي آينده خود ندارند.
عدم شرکت در مراسمات
خانواده ديگر از قبول دعوت هاي فاميل و آشنايان ،براي مهماني ها و ساير مراسم هاي اجتماعي طفره مي روند. آنها از اين مي ترسند که فرد معتاد خانواده باز با رفتارهايش برايشان مشکل آفريني کند.
تغيير عشق
اعضاي خانواده کم کم از کسي که قبلاً بسيار دوستش مي داشتند، متنفر ميشوند و تغييرات شگرفي در احساسات خانواده پديد مي آيد که به خصوص براي بچه ها توام با احساس گناه خواهد بود.
خشم دروني
اعضاي خانواده سعي مي کنند اين مشکل غير قابل کنترل (اعتياد آن عضو خانواده) را کنترل کنند. اما متاسفانه شکست مي خورند و به خاطر اين شکست از خودشان و ديگران خشمگين مي شوند.
نااميدي و خلاء معنوي
خشم، آسيب، و شکست هاي متوالي طي اين مدت باعث از بين بردن هرگونه اميد، ايمان، و وحدت شده است. اعتياد نيز مثل هر بيماري کشنده ي ديگر، همه ي جنبه هاي زندگي را نابود مي کند.
ميل به مجازات
اعضاي خانواده تمايل زيادي براي مجازات کردن فرد معتاد پيدا مي کنند. آنها او را براي اينکه باعث آسيب رسيدن به آنها شده است، مقصر و گناهکار مي دانند. معمولاً افراد آسيب ديده خود شروع به آسيب رساندن به ديگران مي کنند.
حس تاسف فردي
همسران، والدين، و بچه هاي فرد معتاد، معمولاً براي خود احساس غم و اندوه ميکنند. اعضاي خانواده معمولاً به طور نادرستي تبديل به "مادر"، "فدايي" يا "مدير خانواده" ميشوند. آنها احساس مسئوليت کامل کرده و براي خود متاسفند.
ناراحتي در برابر تغيير
وقتي اعضاي خانواده ياد مي گيرند که چطور دربرابر اين اعتياد مقاومت کنند و راه زندگي کردن خود را ادامه دهند، معمولاً قبول نمي کنند که خودشان هم در طي اين مشکل تاثير گرفته اند و بايد براي خود و بچه ها کمک بگيرند.
آنچه بايد انجام داد
براي تقويت نقش خانواده در پيشگيري از اعتياد و الكل بايد گامهاي متعددي برداشت. در اولين گام، ما بايد در خانواده محيطي ايجاد كنيم كه مصرف الكل و مواد را به هيج وجه نپذيرد. اگر پدر يا يكي از فرزندان مصرف الكل يا مواد داشته باشد، همه اعضاي خانواده بايد جهت شناخت مشكل اقدام كنند حتي اگر مشكل به شكل صحيح حل نشود. افراد خانواده بايد بدانند كه چيزي غلط است و بايد كارهاي مثبتي انجام دهند. نياز است كه بطور دقيق تفاوت ميان مصرف و سوءمصرف مشخص شود.
نوجوانان بيشتر از بزرگسالان در مورد مصرف الكل و مواد دروغ ميگويند. ما بايد بطور آشكار و روشن با آنها در مورد انتظارات خود درباره اينكه آنها نبايد سيگار بكشند، الكل ويا مواد مصرف كنند گفتگو كنيم. اما نكته مهم اين است كه رفتار ما بيشتر از گفتارمان تأثير دارد. ما براي فرزندمان الگو باشيم و همان رفتارهايي را انجام دهيم كه دوست داريم آنها انجام دهند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#163
Posted: 25 Aug 2015 22:57
اعتیاد و خانواده
بیشترین تأثیر مخرب اعتیاد بر اركان خانواده وارد مى آید، همانطورى كه مؤثرترین عامل پیشگیرى از اعتیاد نیز نهاد خانواده است.
توصیه پیشگیرانه به والدین
1. درباره مواد اعتیادآور (علل و عوامل مؤثر در مصرف مواد، خطرات، عوارض و علائم آن) اطلاعات كافى كسب كنید.
2. مهارتهاى تربیتى خود را افزیش دهید.
3. الگوى مناسبى براى فرزندان خود باشید و هرگز بر خلاف گفته خود عمل ننمائید.
4. فضایى ایجاد كنید كه فرزندانتان در آن احساس آرامش كنند.
5. به صحبتهاى فرزندانتان خوب گوش كنید. با لبخند، تكان دادن سر و استفاده از جملات مثبت نظیر «چقدر جالب»، «من این را نمیدانستم» و ... آنها را به گفتن بیشتر تشویق كنید.
6. شرایطى ایجاد كنید كه شما را محرم اسرار خود بدانند.
7. از فرزندانتان انتظار نداشته باشید آرزوهاى برآورد نشده شما را تحقق بخشند.
8. از قبل، خود را براى پاسخگویى به سئوالات كنجكاوانه فرزندانتان آماده نمائید.
ممكن است روزى از شما بپرسند كه آیا تاكنون مواد مصرف كرده اید؟ این فرصت خوبى است كه علت عدم مصرف خود را به زبان سالهاى جوانى به آنها منتقل كنید، یا اگر احیاناً قبلاً مصرف كرده اید علت گرایش خود به مواد و سپس كنار گذاشتن آن را به ایشان بگوئید و اینكه حالا چرا میخواهید ایشان اشتباه شما را تكرار نكنند. بیاد داشته باشید كه نباید مسائل را بیش از اندازه تشریح كنید مبادا كنجكاوى آنها برانگیخته شود.
9. با تقویت قدرت اعتماد به نفس، تصمیم گیرى و از بین بردن افسردگى وكم رویى فرزندان، آنها را در برابر شرایط آسیب زا مقاوم سازید.
10. راه مقاومت و پایدارى در برابر فشار همسالان را در خصوص مصرف موادمخدر به فرزندانتان بیاموزید تا از «نه» گفتن به آنها نهراسند.
11. موانع رابردارید. به فرزندانتان انگیزه داده و از آنها حمایت كنید.
12. وقت بیشترى را با فرزندانتان صرف كنید. با آنان به رستوران، پارك، كوه، سینما و ... بروید. باتفاق آنان به موسیقى گوش دهید و از همه مهمتر به آنان ابراز عشق كنید و بگویید كه دوستشان دارید.
13. سعى كنید حتى آهنگ صدایتان ملایم و دوستانه باشد.
14. مواضع خود را برابر سیگار، موادمخدر و الكل مشخص نموده، صریحاً آنرا به زبان بیاورید.
15. عقاید خود را به زور به آنها تحمیل نكنید.
16. نظم و قانون مناسب و سازنده مشخصى در خانواده برقرار سازید و براى سرپیچى از آن تنبیهات مناسبى در نظر بگیرید و قاطعانه آنرا به مرحله اجرا در آورید.
17. سعى كنید در ساعات غذا خوردن همه اعضاء خانواده را دور هم جمع كنید.
18. فرزندان خود را قبل از رسیدن به سنین بحرانى نسبت به مضرات و عواقب ویرانگر مصرف موادمخدر آگاه سازید.
19. آنان را بیش از اندازه و بطور اغراق آمیز نترسانید.
20. از چگونگى دوستیابى و معاشرت فرزندان خود با دیگران آگاه باشید. با والدین دوستانشان ارتباط برقرار كنید. در صورتى كه به منزل دوستشان رفتند حتماً از حضور والدین ایشان در منزل مطمئن شوید و به حضور سایر اعضاء خانواده اكتفا نكنید.
21. به نحوه خرج كردن پول توسط فرزندانتان اهمیت بدهید.
22. براى اوقات فراغت آنان برنامه ریزى كنید. همواره آنان رابه مطالعه، ورزش و تفریحات سالم ترغیب نمائید و زمینه این امور را برایشان فراهم كنید.
23. زمان مناسبى را به گفتگو اختصاص دهید. چرا كه فرزند شما ارزش نصايحتان را با ارزش زمانى كه به آن اختصاص داده اید می سنجد.
24. راهنماییهاى خود را از طریق مربیان و دبیرانشان به آنها منتقل كنید. جوانان باورها و ارزشهاى خود را دارند. طبیعتاً اگر والدین بهترین نصایح را هم بگویند ممكن است آنها را نپذیرند. شنیدن نصایح شما از زبان مربیان و دبیرانشان تأثیر بیشترى بر آنها می گذارد.
25. بین فرزندانتان تبعیض قائل نشوید.
26. تفكر انتقادى را كه از ویژگیهاى دوران بلوغ و نوجوانى است، در فرزندان خود سركوب نكنید.
27. آنان را به رعایت اصول مذهبى و انجام فرائض دینى تشویق كنید.
28. در انجام فعالیتهاى منطقى به فرزندان خود استقلال و آزادى بدهید.
29. در رفتارهاى خود بیشتر دقت كنید. ممكن است با تمسخر یك معتاد و یا صحبت كردن با لحن افراد معتاد پیامى نادرست به فرزندتان منتقل كنید.
30. اگر میخواهید مانع پویایى و رشد جسم و روان فرزندانتان نشوید، از انتقاد غیرسازنده، تمسخر و شرمنده كردن آنان مخصوصاً درمقابل دیگران جداً بپرهیزید.
31. فرزندانتان را به خاطر رفتارهاى مثبت آنان تشویق كنید.
32. در موقعیتهاى بحرانی، فشارها و تنشهاى روحی، راهنما و همراه فرزندان خود باشید.
33. هرگز فضاى خانه را متشنج ننموده و از مشاجره و بحثهاى بیهوده بپرهیزید.
34. مسئولیت و تكلیفى به فرزندان خود بدهید كه با توان آنان متناسب باشد.
35. در روابط خود با فرزندانتان همواره صادق و مهربان باشید.
36. از تنها گذاشتن فرزندان خود در منزل، بویژه هنگامى كه به مسافرت یا میهمانى میروید جداً خوددارى نمائید.
37. به حس ششم خود توجه كنید. هر گاه در درون خود احساس كردید كه مشكل خاصى وجود دارد حتماً آنرا جدى بگیرید.
38. در صورت شك و تردید، وسائل شخصى و لباسهاى فرزندانتان را مخفیانه بازرسى نمائید.
39. ترحم به معتادین محله تان را خیانت به فرزندان خود بدانید.
40. همواره در نظر داشته باشید كه خانواده ها در زمینه پیشگیرى از اعتیاد نقش بسیار مؤثرترى در مقایسه با نیروى انتظامى و سایر سازمانهاى مسئول بر عهده دارند.
41. رعایت بسیارى از نكات مذكور منحصر به والدین نبوده بلكه سایر اعضاء خانواده بویژه برادران و خواهران بزرگتر را نیز در برمی گیرد و چه بسا تاثیرپذیرى جوانان و نوجوانان از آنها در بسیارى از موارد بیش از پدر و مادر باشد.
توصیه پیشگیرانه (دوستانه) به جوانان ونوجوانان
1. خطرات و عوارض مصرف مواد اعتیادآور را خوب بشناس.
2. به هر كس كه به تو مواد تعارف كرد محكم و قاطع بگو «نه» اینكه ما بتوانیم به دوست خودمون «نه» بگیم خودش یك هنر است. افراد خوش فكر هر تعارفى كه مخالف سلامتى شونه براحتى رد مىكنن.
3. جوابهایى از قبل براى اصرار زیاد اطرافیانت آماده كن. پیشاپیش به این جمله ها فكر كن «خیلى كیف داره» ، «شنگول میشی» ، «سرحال میشی» و اگر كمى تردید كنى میگن: «بچه ننه ای» ، «ترسویی» ، «اول تجربــــه كن بعد بگو بده» ، «هنوز مرد نشدی»، «پس چرا فلانى كشید و معتاد نشد ؟ و ...
4. موادمخدر را حتى یك بار هم امتحان نكن. هیچكس توى دنیا نمیتونه به تو اطمینان بده كه یكبار مصرف كردن معتادت نمیكنه. اصلاً مگه معتادى وجود داره كه بخاطر معتاد شدن مصرف مواد را شروع كرده باشه؟ پس این همه معتاد از كجا اومدن؟!!! یا دوست دارى پریدن از طبقه بیستم یك ساختمان یا لمس كردن سیمهاى بدون روكش برق را حتى براى یك بار هم امتحان كنی؟
5. یادت باشه كه كشیدن سیگار مقدمه ایه براى اسارت در چنگال اعتیاد به موادمخدر.
6. از رفت و آمد در مكانهاى آلوده و دوستى با افراد مشكوك پرهیز كن.
7. از دوستى با افرادى كه اختلاف سنى اونا با تو زیاده خوددارى كن.
8. مواد اعتیادآور سم كشنده ایه كه اثراتش به تدریج ظاهر میشه.
9. به صحبتهاى پدر و مادرت كه خیرخواهترین دوستان تو هستن اطمینان كن. ارتباطت را با اونا محكم كن.
10. اعتقادات و پایبندى مذهبى خودتو تقویت كن.
11. با مطالعه، ورزش و تفریحات سالم براى اوقات فراغت خودت برنامه ریزى كن.
12. اونى كه موادمخدر رو به جوونا معرفى میكنه، چهره اش فرقى با دیگران نداره. پس دوستان و نزدیكان خودتو خوب بشناس.
13. بعضیها فكر میكنن با بقیه فرق دارن و هر وقت كه اراده كنن مىتونن مصرف مواد رو كنار بگذارن، در حالى كه این طرز تفكر منجر به اعتیاد میشه.
14. به هنگام سختى و ناراحتى با پدر و مادر و یا یك بزرگتر مطمئن و قابل اعتماد مشورت كن.
15. اگه نمىتونى حرفتو به اونا بزنى مشاورین نیروى انتظامى با جان و دل حرفهاى تو رو میشنون و كمكت میكنن.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ویرایش شده توسط: SARA_2014
ارسالها: 2890
#164
Posted: 25 Aug 2015 23:02
تنباكوي قليان 400 ماده سمي دارد
تنباكوي مصرفي در قليان 400 نوع ماده سمي و سرطانزا دارد. تنباكوهاي ميوهاي علاوه بر اين 400 نوع سم، مضرتر نيز هستند.
قليانهاي ميوهاي كه از پوست ميوه تخمير شده با مواد افزودني تهيه ميشوند، علاوه بر داشتن اين 400 نوع سم به دليل وجود مواد افزودني موجب آلرژي، آسم و حساسيت نيز ميشوند.
هيچ فرقي بين قليانهاي با تنباكوي سنتي و ميوهاي وجود ندارد، اما قليان با تنباكوي ميوهاي به دليل وجود مواد افزودني ضرر بيشتري نيز دارند.
نيكوتين مادهاي اعتيادآور است كه در تنباكو وجود دارد، اين مطلب كه چون دود قليان از روي آب گرفته ميشود، ضرر ندارد، باور غلطي است كه در اذهان وجود دارد و آب قليان فقط نيكوتين آن را گرفته و كم ميكند.
اين در حالي است كه كم شدن نيكوتين باعث ميشود فرد قلياني براي تأمين نياز خود قليان بيشتري مصرف كرده و در نتيجه خطرات بيشتر و مضرات زيادتري براي او ايجاد ميشود.
عوارض خوش خيم قليان رنكس معده، زخم معده، سوء هاضمه و عوارض بدخيم و خطرات عمده آن شامل انواع سرطانها خصوصاً سرطان مثانه، تنگي نفس، حساسيت و آسم است كه در درازمدت بين پنج تا 10 سال نشان داده ميشود.
سيگار در حالت عادي 43 نوع سم و ماده سرطانزا دارد كه همراه نيكوتين وارد بدن ميشود.
شوك حرارتي و دائمي كه از سيگار به وجود ميآيد، وارد حلق شده و باعث ميشود سلولهاي دفاعي در ناي و ريه بر اثر اين حرارت تخريب شده و در نتيجه نميتوانند كار دفاعي و وظيفه خود را انجام دهند و اين مسئله نيز باعث سرطان ريه و ناي ميشود.
دسترسي آسان و سريع به سيگار يكي از علل استفاده زياد برخي از افراد از آن است و با استفاده روزانه يك تا دو نخ سيگار طي 10 سال احتمال ابتلا به سرطان دو برابر شده و اگر ميزان مصرف در همين مدت دو برابر شود خطر ابتلا به سرطان هشت برابر خواهد شد.
سيگار موجب آب مرواريد، چين و چروك پوست، زردي دندانها و بيماريهاي قلبي و عروقي ميشود و نيكوتين موجود در آن نيز در بدن به دليل داشن ميل تركيبي شديدي كه با گلبولهاي قرمز دارد، جايگزين واحدهاي اكسيژن در گلبولهاي قرمز شده و موجب ميشود اكسيژن رساني به بافتها انجام نشود.
وي تغيير رنگ انگشتان، سقط جنين، سرطان رحم در بانوان و تغيير حالت سلولهاي جنسي در مردان را از ديگر عوارض مصرف سيگار ذكر كرد.
كشيدن سيگار يك تا دو دقيقه طول ميكشد و با مصرف هر نخ سيگار نيز نيم تا يك ليتر دود ايجاد ميشود؛ در حالي كه هر وعده كشيدن قليان حداقل نيم ساعت طول كشيده و بيش از 70 تا 100 ليتر دود توليد ميكند و به همين دليل استفاده هر وعده قليان برابر با كشيدن 100 نخ سيگار است.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#165
Posted: 25 Aug 2015 23:04
گزارش لحظه اي از ترك سيگار !!
بدن انسان 20 دقيقه پس از ترك سيگار واكنش نشان ميدهد. اكنون ميتوان با نگاه به اين واكنشها و تغييرات سيگار را ترك كرد.
20 دقيقه پس از ترك سيگار: ميزان ضربان قلب و فشارخون كاهش مييابد.
8 ساعت پس از ترك سيگار: از ميزان دياكسيدكربن كاسته ميشود و بهتر ميتوان فعاليت بدني و ورزش كرد.
24 ساعت پس از ترك سيگار: دياكسيدكربن به طور كامل از بدن خارج ميشود و قلب اكسيژن بيشتري تامين ميكند. به اين علت فرد پس از فعاليت بدني و ورزش درد كمتري در قفسه سينه احساس ميكند
14 روز پس از ترك سيگار: گردش خون در بدن بهتر انجام ميشود. يك ماه پس از ترك سيگار: پوست شادابتر و روشنتر ميشود.
سه ماه پس از ترك سيگار: ريهها عملكرد بهتري خواهند داشت.
یك سال پس از ترك سيگار: خطر حمله قلبي در افرادي كه حمله قلبي نداشتند 50 درصد و در افرادي كه سابقه حمله قلبي داشتند 25 درصد كاهش پيدا ميكند.
با اين وجود پزشكان توصيه ميكنند رعايت اين نكات پس از ترك سيگار الزامي است :
- با كار و فعاليت خود را سرگرم كنيد.
- دست كم 8 ليوان در روز آب بنوشيد.
- ورزش كنيد و فعاليت بدني داشته باشيد.
- به افراد سيگاري نزديك نشويد.
-با پولي كه پسانداز كردهايد براي خود هديه بخريد.
- با افرادي كه سيگار را ترك كردهاند معاشرت كنيد.
- از عواملي كه شما را به سيگار كشيدن ترغيب ميكنند دوري كنيد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#166
Posted: 25 Aug 2015 23:07
تخریب بدن با دود سیگار
دود سیگار خیلی سریع تر از تصور ما بدن را تخریب می كند
پزشكان هشدار دادند با اولین سیگاری كه می كشید ظرف تنها چند دقیقه پس از استنشاق دود سیگار به درون ریه ها، روند آسیب های ژنتیكی به بدن آغاز می شود و جالب است بدانید که خطر بروز حملات قلبی ناشی از بیماری های قلبی- عروقی به دنبال ترک کردن سیگار و در 24 ساعت نخست بعد از کشیدن آخرین سیگار، کاهش می یابد.
این پزشكان تاكید كردند: برای این كه آسیب ها و صدمات نامطلوب و ریشه ای سیگار كشیدن در بدن ظاهر شود به گذشت چند سال نیاز نیست چون این آسیب ها ظرف چند دقیقه بعد از فرو بردن دود سیگار آشكار می شوند.
در این مطالعه برای اولین بار نحوه اثرگذاری مواد خاص موجود در تنباكو روی بدن انسان و بروز آسیب های مربوط به مولكول وراثتی DNA در ارتباط با سرطان به طور مفصل مورد ارزیابی قرار گرفته است.
شواهد پزشكی تایید می كند كه مواد مضر موجود در دود تنباكو موسوم به PAHS یكی از عوامل مهم بروز سرطان ریه هستند.
پزشكان می گویند این تاثیر مضر به قدری سریع است كه درست شبیه تزریق مستقیم این ماده به درون جریان خون است.
این یافته برای افرادی كه تازه سیگار كشیدن را شروع كرده اند و یا امیدوار هستند كه خیلی كم سیگار می كشند، هشدار مهمی است.
قرار گرفتن در معرض دود سیگار آسیب های جدی و سریعی به بار می آورد
هر پکی که به سیگاری زده می شود، بلافاصله آسیب های جبران ناپذیری به بار می آورد.
این عقیده ی محققان دپارتمان سلامت و خدمات انسانی است که می گویند دود سیگار در بدن سیگاری های فعال و همین طور سیگار ی های غیر فعال (افرادی که خود سیگاری نیستند و تنها در معرض دود سیگار قرار می گیرند) اثرات فوری بر جای می گذارد که به مرور زمان به بروز بیماری های جدی منجر می شود.
محققان زیادی در آمریکا گرد هم آمدند تا تاثیر دود سیگار را در بدن انسان بررسی کنند و به این منظور روی افرادی که مرتبا سیگار می کشند و کسانی که که تفننی سیگاری آتش می زنند و نیز سیگار ی های غیر فعال مطالعاتی انجام دادند. آن ها به این نتیجه رسیدند که دود سیگار اثرات مخربی روی سلول های همگی این افراد ایجاد می کند که از جمله آن ها التهاب بافت ها است که با گذشت زمان به بروز بیمار های خطرناک و مرگ افراد منجر می شود.
محققان ثابت کردند که دود سیگار حاوی 100 ترکیب سمی و 70 ترکیب سرطان زا است. قرار گرفتن مرتب در معرض دود سیگار اثرات مخربی روی DNA می گذارد که بدن قادر به ترمیم آن نخواهد بود. البته دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که حتی یک بار قرار داشتن در معرض دود سیگار نیز می تواند در آینده باعث ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی شود.
سیگار، آسیب به قلب
ترک کردن سیگار، موجب کاهش فوری خطر بروز حملات قلبی می شود
خطر بروز حملات قلبی ناشی از بیماری های قلبی- عروقی به دنبال ترک کردن سیگار و در 24 ساعت نخست بعد از کشیدن آخرین سیگار، کاهش می یابد.
ترک کردن سیگار، تاثیری عمومی بر سلامت بدن دارد و از بروز مرگ ناگهانی جلوگیری می کند.
بیماری قلبی و عروقی دلیل اول مرگ و میر در آمریکا است اما در بسیاری از موارد این بیماری با تغییر شیوه زندگی قابل پیشگیری است.
بسیاری از تغییرات مانند کاهش وزن یا ترک سیگار برای مبارزه با بیماری قلبی ضروری است. این تغییرات نه تنها برای قلب انسان ، بلکه برای سلامتی عمومی نیز مفیدند.
ترک سیگار برای بهبود سلامت کلی و پیشگیری از مرگ زودهنگام حیاتی است زیرا سیگاری ها، مستعد ابتلاء بیماری های مزمن از جمله تصلب شریان (تجمع پلاک ها در رگ ها) هستند.
فواید ترک سیگار فوری است. بررسی محققان نشان می دهد، ترک کردن سیگار، باعث کاهش فوری فشار خون در بیست دقیقه بعد از کشیدن آخرین سیگار می شود.
پیش تر از این نیز، بررسی ها نشان داده است که به همان میزان که کشیدن سیگار در افزایش بروز بیماری ها موثر است، ترک کردن سیگار هم به همان اندازه در کاهش بروز بیماری ها موثر است.
نیکوتین باعث افزایش فشارخون می شود، زیرا از طریق ترشح آدرنالین، باعث انقباض عروق و افزایش ضربان قلب می شود. برای ترک سیگار از پزشک کمک بگیرید.
پس از گذشت 2 الی 3 سال از ترک سیگار، خطر ابتلا به بیماری عروق کرونری به اندازه ی فردی که اصلا سیگار نکشیده است پایین می آید.
پیش از این نیز پزشکان اعلام کرده بودند فواید سلامتی ناشی از ترک سیگار قابل توجه می باشد.
تحقیقات نشان می دهد که با ترک سیگار، تقریباً بلافاصله گردش خون شخص شروع به بهبود می کند و سطح مونو اکسید کربن در خون شروع به کاهش می کند. (مونو اکسید کربن گازی بی رنگ و بی بو است که در دود سیگار یافت می شود و سبب کاهش توانایی خون در حمل اکسیژن می شود.) تعداد نبض و فشار خون شخص سیگاری به طور غیر طبیعی بالا است، که پس از ترک سیگار شروع به برگشت به حد طبیعی می کند.
بلافاصله چند روز پس از ترک، احساس شخص از مزه و بو برمی گردد و نفس کشیدن برای شخص راحت تر می گردد.
همچنین ثابت شده است افرادی که استعمال سیگار را ترک می کنند، نسبت به افرادی که به کشیدن سیگار ادامه می دهند زندگی طولانی تری دارند.
بعد از 15- 10 سال در این افراد خطر مرگ زودرس ناشی از سیگار مثل افرادی می شود که هرگز سیگار نکشیده اند. حدود 10 سال پس از ترک سیگار خطر مرگ ناشی از سرطان 50- 30 درصد کمتر از کسانی است که به کشیدن سیگار ادامه می دهند.
زنانی که استعمال سیگار را قبل از شروع بارداری ترک می کنند یا کسانی که در سه ماهه اول بارداری سیگار را ترک می کنند خطر تولد نوزاد با وزن کم و دیگر خطرات مرتبط با استعمال سیگار در بارداری در آن ها کم می شود. ترک سیگار همچنین خطر سایر بیماری های مرتبط با استعمال سیگار را کاهش می دهد مثل بیماری های قلبی و بیماری های مزمن ریه.
همچنین فواید زیادی در ترک سیگار برای افرادی که بیمار هستند یا افرادی که مبتلا به سرطان هستند وجود دارد. ترک سیگار خطر ابتلا به عفونت ها را کاهش می دهد، مثل پنومونی که سبب مرگ در بیمارانی می شود که همزمان مبتلا به سایر بیماری ها نیز می باشند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#167
Posted: 25 Aug 2015 23:11
چگونه دانش آموزان را با اعتیاد آشنا کنیم ؟
یکی از موضوع های مهم در زمینه پیشگیری و مبارزه با اعتیاد ، آموزش نوجوانان در مدارس است. این آموزش ها باید در تمامی مقاطع تحصیلی به اشکال مختلف وجود داشته باشد.
یک آموزش استاندارد و هدفمند در زمینه پیشگیری از اعتیاد باید از مقطع راهنمایی آغاز شود به گونه ای که مربیان مربوطه بحث پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر را به دانش آموزان آموزش دهند و آنها را با خطرات احتمالی که در کمین شان است، آشنا کنند. علاوه بر این، آموزش مهارت های زندگی باید مورد توجه مربیان آموزشی قرار گیرد.
درواقع می توان گفت اگر این آموزش ها همزمان با هم صورت گیرد، می توانیم به میزان قابل توجهی دانش آموزان را در برابر اعتیاد واکسینه کنیم. در این راستا وزارت آموزش و پرورش، حرکت های آموزشی را شروع کرد اما این آموزش ها در حد استاندارد و تاثیرگذار نیست و باید به صورت گسترده تر صورت گیرد. همان طور که بیان شد آموزش در زمینه اعتیاد نباید فقط معطوف به مقطع خاصی باشد.
قبل از دوره راهنمایی، مربیان آموزشی باید با آموزش سلامت و مراقبت از خود، مهارت های مقابله با معضلات اجتماعی را به کودکان بیاموزند. این آموزش ها با مراقبت از بدن و چگونگی حفظ سلامتی آغاز می شود. به عنوان نمونه به کودکان آموزش داده شود که باید به بدن خود توجه کنند و مواردی که سلامتی آنها را به خطر می اندازند را بشناسند و سعی کنند به سلامت روح و جسم خود اهمیت بدهند. همچنین تقبیح سیگار و الکل و به طور کلی موادمخدر در آگاه کردن کودکان از معضل اعتیاد بسیار تاثیرگذار خواهد بود. این آموزش ها باید در مقطع پیش دبستانی و دبستان صورت بگیرد تا کودکان با آگاهی ای که در این مقطع به دست می آورند وارد دوره راهنمایی شوند و آنجا نیز آموزش های پیشگیری از اعتیاد را خواهند دید.
مساله مهم دیگری که باید به آن توجه داشت، نحوه برخورد با دانش آموزان معتاد است. متاسفانه معلمان ما در این زمینه، آموزش های لازم را ندیده اند و علاوه بر آن مشاوران ما نیز ضعیف عمل می کنند. برخی حرکات تدافعی مانند اخراج دانش آموز معتاد از مدرسه، اوضاع را بدتر می کند و دانش آموز اخراج شده نه تنها اصلاح نمی شود بلکه بیشتر به سمت موادمخدر روی می آورد. بنابراین لازم است که معلمان ما در این زمینه آموزش های لازم را ببینند و اگر اطلاعات کافی در مورد اعتیاد ندارند، دانش آموزان را به یک مشاور حاذق معرفی کنند.
از سوی دیگر، از آنجایی که مواد روان گردان یکی از معضلات اساسی جامعه در زمینه اعتیاد است، مربیان آموزشی از مقطع راهنمایی، دانش آموزان را با این مواد آشنا کنند، چون در غیر این صورت بچه ها اطلاعات شان را از منابع غیراخلاقی به دست خواهند آورد
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#168
Posted: 25 Aug 2015 23:16
چگونه با استفاده از لیمو سیگار را ترک کنیم ؟
ممکن است بارها این جمله به گوش شما نیز خورده باشد که" حتی قبل از شروع، به توقف فکر کنید!" البته این جمله بیشتر برای افرادی مفید است که بخواهند انجام کاری مانند کشیدن سیگار، میگساری و یا شرط بندی را کنار بگذارند. البته در اینجا ما می خواهیم پیرامون افرادی صحبت کنیم که قصد ترک سیگار را دارند.
قبلاً من نیز مانند سایر افراد سیگاری بودم. یک روز از خودم پرسیدم دلیل استعمال سیگار من چیست؟ به زودی دریافتم که من به وسیله افراد سیگاری دوره شده بودم. به محض اینکه من نیز در مقابل آنها قرار می گرفتم و دود سیگار آنها به من نیز می رسید، من هم سیگاری روشن می کردم. البته دلیل اصلی این امر وجود نیکوتینی بود که آثار آن در لثه و دهان من باقی می ماند.ایده اصلی ترک سیگار را یکی از دوستانم به من داد و گفت که با ترک سیگار میتوانم زندگی و دهانی سالم تر داشته باشم.
گام اول :
شما باید شرایط را به نفع خود کنید! باید تصمیم قطعی خود را برای ترک بگیرید و اجازه ندهید که هیچ عذر و بهانه ای شما را از تصمیم خود منصرف کند. هزاران نفر تصمیم به ترک سیگار گرفته اند و به دلیل انگیزه بالایی که داشته اند نیز موفق شده اند.
گام دوم :
به جای استفاده از خمیر دندان می توانید از آب لیمو و یا خود لیمو روی مسواک خود استفاده کنید. به خودتان اطمینان دهید که این بهترین راه است . چرا که با اطمینان دادن به خود می توانید به بهترین نتیجه برسید. اسید موجود در لیمو می تواند مواد مضری حاصل از نیکوتین سیگار را که دور لثه ،دندان و یا بافت دهان شما را فرا گرفته است را از بین ببرد. شستشوی دندان ها با لیمو را صبح ها بعد از بیدار شدن از خواب و شب قبل از خواب انجام دهید. البته در طول روز نیز می توانید بنابه احتیاج و دلخواه خود این کار را انجام دهید. این امر کاملا سلیقه ای بوده و بستگی به نیاز بدن دارد. البته معمولاً بعد از یک هفته نیازی به شستشودر طول روز نیست.
گام سوم :
در صورت نیاز بدن به استعمال سیگار و یا هنگامی که بدنتان به نیکوتین احتیاج پیدا می کنند، بلافاصله گام اول و دوم را اجرا کنید. عادت کنید که همیشه شاد زندگی کرده ، از زندگی خود نهایت لذت راببرید، عمر طولانی داشته باشید و از شر نفس تنگی خلاص شوید. اسید سیتریک داروی اعجاب آور طبیعت برای دندان های شماست.
توصیه ها و هشدارها :
- در صورت به کار بستن توصیه بالا، صبح هنگام برخواستن از خواب ، بهترین تنفس خود را تجربه می کنید و ریه هایی سالم و قوی خواهید داشت.
- دندانهای شما نیز سالمتر و سفید تر خواهد شد.
- البته توصیه ما این است که از لیمو بیشتر از چهار بار در روز برای مسواک زدن استفاده نکنید.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#169
Posted: 25 Aug 2015 23:24
سیگارکشیدن و فوائد آن !!
در راستاي اينکه همه از مضرات سيگار حرف ميزنن و راستاي ديگه اينکه من با همه مخالفم ، تصميم گرفتم در مورد فوايد سيگار نکاتي رو به عرضتون برسونم .
1- سيگار کشيدن باعث ميشه شما هرچه سريعتر از شر سلامتي و زندگي به اميد خدا خلاص بشيد و بتونيد پا به عرصه هاي جديدتري از جمله جهان آخرت بگذاريد و تجربه هاي جديد کسب کنيد .
2 - وقتي سيگار بکشين يه سرفه هايي ميکنين به خدا همچين سر جيگرتون حال مياد انگار قولنج ريه تون رو گرفته باشن يعني ششتون حال مياد .
3- اونايي که سيگاري هستن بعد از يه مدت متوجه ميشن که روابط عاطفي عميقي با چاي و نسکافه پيدا کردن .
4 - اگه سيگاري بشين براي مواقع بيکاري ، بيعاري ، بيخوابي ، بيداري ،بيزاري ، بيذاتي ، بيماري ، سيرابي ، ليواني ، خيشاحي ( منظور همون خوشحاليه ) ، نيراحي (ناراحتي ) و ساير مواقع بهترين امکان رو در اختيار دارين .
5 - اگه سيگاري بشين داراي روابط اجتماعي درخشان ميشين و ميتونين دوستان جديد زيادي پيدا کنين :
الف - وقتي شما جزء خريداران سيگار باشين دوستاني رو پيدا ميکنين که از بس دوستتون دارن شما رو به شکل شيريني ميبينن .
ب - وقتي شما جزء مصرف کنندگان سيگار باشين دوستان مهربونتون شما رو به شکل مگس ميبينن .در نوع ب دوستي از طرف شما بسيار عميقتر خواهد بود .
6- اگه سيگاري بشين توي محيط هاي سربسته و عمومي از دست سيگاري ها حرص نميخورين و اين خودش باعث ميشه آرامش اعصاب داشته باشين .
7- وقتي سيگاري بشين ، ميتونين توي مسابقه جهاني ترک سيگار شرکت کنين و کلي پول به جيب بزنين .
8 - اگه سيگاري بشين ، وقتي با اقوام و دوستان به پيک نيک ميرين موقع روشن کردن آتيش ميتونين روش روشن کردن کبريت در ميان باد و بوران رو به اونا نشون بدين و خودتون رو به عنوان يک قهرمان ملي معرفي کنيد .
9 - اگه سيگاري بشين با سوپري سر کوچتون بيشتر رفيق ميشين طوري که اگه يه روز نرين سراغش دلش براتون تنگ ميشه .
10 - اگه مخفيانه سيگار بکشين ميتونيد با کوچه پس کوچه هاي اطراف خونه ، پشت بام ، زير زمين و ديگر جاهايي که تا حالا زياد بهشون توجه نکردين بيشتر آشنا بشين .
11 - وقتي مخفيانه سيگار ميکشين با ادوکلن ، عطر و دئودورانت هاي ارزون قيمت و همچنين انواع آدامسهاي p.k ، خروس نشان ، relax و غيره آشناتر ميشين و به آدمي خوشبو با دندوناي سفيد مبدل بشين .
12 - هرچه بيشتر سيگار بکشين راحت تر ميتونين از شر پولهايي که توي جيبتون سنگيني ميکنه راحت بشين .
13 - اگه سيگاري بشين توي شهراي بزرگ که هواي آلوده دارن راحتتر ميتونين زندگي کنين .
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#170
Posted: 25 Aug 2015 23:28
احتمال خفگي در نوزادان والدين سيگاري
احتمال خفگي در نوزاداني كه والدين سيگاري دارند، بيشتر بوده و بيش از ديگر نوزادان دچار مرگ در گهواره ميشوند.
سرطان ريه از خطرناكترين سرطانهاي دنياست و 90 درصد مبتلايان به اين بيماري سيگاري هستند.
دود سيگار عوارض جبران ناپذيري بر جسم فرد سيگاري بر جاي ميگذارد و موجب پيري و مرگ زودرس او ميشود.
همچنين خطرات ناشي از دود سيگار علاوه بر افراد سيگاري، ديگر اعضاي خانواده و اطرافيان فرد سيگاري را نيز تهديد ميكند و مهمترين افراد در معرض خطر، كودكان هستند.
كودكاني كه والدين سيگاري دارند سه برابر بيش از ديگر كودكان به بيماريهاي تنفسي مانند آسم و تنگي تنفس مبتلا ميشوند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود