ارسالها: 2890
#171
Posted: 25 Aug 2015 23:31
چگونه ازسيگاري شدن فرزندمان جلوگيري کنيم ؟
شايد هيچ اتفاقي براي يک پدر و مادر وحشت آورتر از پيدا کردن پاکت سيگار در کيف نوجوان اش نباشد. در آن وقت اولين سوالي که در ذهن هر پدر و مادري شکل مي گيرد، اين است که: «حالا بايد چه کار کرد؟» اميدواريم شما از آن دسته افرادي نباشيد که به اين سوال ناخوشايند رسيده باشيد.
10 توصيه زير را به کار ببنديد تا هيچ وقت با چنين موقعيتي مواجه نشويد ...
1) سرنخ جذاب بودن سيگار را شناسايي کنيد
بعضي اوقات نوجوانان سيگار مي کشند تا استقلال و خودرأي بودن خود را به رخ شما بکشند. گاهي هم براي پيدا کردن دوستان جديد يا جا افتادن در جمع خاصي سيگار مي کشند. حتي بعضي از آنها از سيگار به عنوان وسيله اي براي لاغر شدن و وزن کم کردن استفاده مي کنند! براي پيشگيري از انجام چنين کارهاي احمقانه اي بهتر است با فرزند خود صحبت کنيد. نظر او را در مورد سيگار کشيدن و افراد سيگاري بخواهيد. حتي از او بپرسيد چند دوست سيگاري دور و بر خود دارد. علاوه بر آن مي توانيد حقه هاي صنايع دخانيات براي جذب مشتري را براي فرزند نوجوان خود توضيح دهيد. مثلا به او بگوييد چنين شرکت هايي پول هاي هنگفتي به هنرپيشه ها مي پردازند تا در انظار عمومي سيگار به دست بگيرند. اين کار هنرپيشه ها چنين فکري را در ذهن نوجوانان تداعي مي کند که پول، معروفيت، خوش تيپي و سيگار همه در کنار هم قرار دارند.
2) با سيگار کشيدن فرزندتان قاطعانه مخالفت کنيد
شايد پيش خود فکر کنيد که فرزندتان اصلا به شما گوش نمي دهد يا حرف هاي شما هيچ اثري روي او ندارد. اما شما بايد به هر حال مخالفت خود را با سيگار به زبان بياوريد. اين قاطعيت شما اثري بسيار بزرگ تر از چيزي دارد که تصورش را مي کنيد. تحقيقات نشان داده نوجواناني که والدين آنها اجازه سيگار کشيدن به فرزندشان نمي داده اند، کمتر از سايرين سيگاري شده اند.
3) مثال هاي عيني براي فرزندتان بياوريد
هميشه نوجواناني که والدين سيگاري دارند بيشتر از بقيه به سيگار کشيدن روي مي آورند. بنابراين اگر پدر يا مادري سيگاري هستند و فرزند نوجواني در خانه دارند بايد سيگار کشيدن را ترک کنند. اگر چنين کاري براي شما واقعا سخت و غيرقابل انجام است حداقل سعي کنيد داخل خانه و ماشين سيگار نکشيد. بهترين کار در چنين موقعيتي اين است که صادقانه براي فرزند خود توضيح دهيد مدت هاست مي خواهيد سيگار را ترک کنيد اما نمي توانيد. حتي تمام عذاب هاي روحي و جسمي را که سيگار به شما وارد مي کند براي نوجوان خود بازگو کنيد.
4) به تصورات پوچ در مورد سيگار حمله کنيد
براي فرزند تان توضيح بدهيد که سيگار کشيدن آن چنان هم که تبليغ مي کنند کار شيک و باکلاسي نيست! افراد سيگاري هميشه نفس بدبويي دارند. حتي مو و لباس آنها هم بوي دود مانده مي گيرد و بسيار بدبو و غيرقابل تحمل مي شود. حتي اگر از زردي دندان ها بگذريم، سرفه هاي مزمن و کاهش انرژي براي فعاليت هاي روزمره عوارض بسيار آزاردهنده اي هستند که افراد سيگاري را تهديد مي کنند.
5) محاسبات مالي را از ياد نبريد
سيگار کشيدن عادت بسيار پرهزينه اي است. مي توانيد پولي را که روزانه، ماهانه و سالانه صرف خريد سيگار مي شود همراه با فرزند خود محاسبه کنيد. سپس اين پول را با هزينه لازم براي خريد وسايل مورد علاقه نوجوانان مثل لباس هاي مد روز، وسايل الکترونيکي و... مقايسه نماييد. اين کار باعث مي شود فرزند شما با ضررهاي اقتصادي سيگار هم آشنا شود.
6) مهارت «نه گفتن» را به فرزندتان بياموزيد
فرزند نوجوان شما ممکن است با شرکت در جمع هاي خاصي متقاعد به سيگار کشيدن شود. اگر مهارت ابرازنظر و «نه گفتن» را به فرزند خود بياموزيد، کمک بسيار بزرگي به او کرده ايد. حتي بهتر است چنين مهارتي را با فرزندتان تمرين کنيد. تحقيقات نشان داده نوجواناني که از قبل جمله هايي براي ابراز نظر خود تمرين کرده اند، در موقع لزوم موفق تر از بقيه بوده اند.
7) اعتياد به سيگار را شوخي نگيريد
اکثر نوجوانان معتقدند هر وقت دل شان بخواهد مي توانند سيگار را ترک کنند. اما واقعيت چيز ديگري است. نوجوانان خيلي سريع تر و حتي با مقادير کمتر به نيکوتين وابسته مي شوند. به فرزندتان گوشزد کنيد که يک بار امتحان کردن مساوي با يک عمر اعتياد به سيگار است.
8) آينده فرزندتان را براي او ترسيم کنيد
افراد کم سن و سال فکر مي کنند اتفاقات بد هميشه براي ديگران رخ مي دهد. خيلي جدي و با استفاده از منابع علمي براي فرزند خود توضيح دهيد که سرطان، سکته قلبي يا مغزي پس از مدتي براي هر فرد سيگاري اتفاق خواهد افتاد. حتي بهتر است اگر از بين دوستان، آشنايان يا فاميل کسي دچار چنين مشکلاتي شده، او را به فرزند خود معرفي کنيد.
9) فقط سيگار نيست!
سيگارهاي طعم دار، قليان، آب نبات هاي نيکوتيني و اصولا هر ماده نيکوتين دار ديگري هم اگر مضرتر از سيگار معمولي نباشند، سالم هم نيستند. به فرزند خود هشدار بدهيد که گول چنين محصولاتي را نخورد. تمام اين مواد خاصيت اعتيادآور و سرطان زا دارند.
10) به جنگ سيگار برويد
حمايت شما از جمعيت هاي ضددخانيات اثر مهمي در پيشگيري از سيگاري شدن فرزندان تان دارد. رفتارشناسان معتقدند اگر والديني با سيگار به عنوان دشمن برخورد کنند، اکثر مواقع فرزندان آنها هم اين طرز تفکر را در زندگي خود ادامه خواهند داد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#172
Posted: 25 Aug 2015 23:34
سیگار با پوست ما چه می کند ؟
تا به حال هزاران هزار دلیل برای ترک عادت سیگار کشیدن بویژه از جنبه حفظ سلامت مطرح شده است؛ اما اگر این همه دلیل درمورد آثار مخرب سیگار بر جسم و روح تان کافی نیست، شاید بهتر باشد که به آنچه در ظاهر اتفاق می افتد، کمی بیشتر دقت کنید.
در کنار نفس بد بو، دندان ها و انگشتانی زرد رنگ و لبانی سیاه و بد رنگ، سیگار کشیدن حتماً و به مرور زمان به پوست شما نیز آسیب وارد می کند و آن را پیرتر و پژمرده تر از همسالان غیرسیگاری نشان می دهد.
● تاثیر سیگار بر پوست
کشیدن سیگار باعث ایجاد چین و چروک در پوست شده و آن را نحیف و خراب می سازد؛ همچنین رنگ پوست و بیش از همه چهره شما را کدر می کند. در حقیقت افراد سیگاری در سنین حدود ۴۰ و ۵۰ سالگی معمولا به اندازه ۲۰ سال پیرتر به نظر می رسند. البته اگر این افراد زود و بموقع متوجه شده و سیگار را ترک کنند، شاید برخی از این تأثیرات قابل جبران باشد.
دلایل زیادی برای این مساله وجود دارد. در مطالعات انجام گرفته مشخص شده است که سیگار کشیدن در حقیقت با ایجاد تغییراتی باعث از بین رفتن کلاژن پوست که وظیفه حفظ قابلیت ارتجاعی پوست را بر عهده دارد، می شود و بدون داشتن این خاصیت ارتجاعی، پوست قادر نخواهد بود به حالت اولیه خود باز گردد و در نتیجه چین و چروک های ایجاد شده در سطح پوست باقی می مانند.همچنین نیکوتین موجود در سیگار باعث باریک شدن رگ های خونی شده و این امر از جریان مناسب خون در مویرگ ها جلوگیری می کند. مویرگ هایی که در حقیقت مسوول تغذیه پوست هستند و زمانی که قادر نباشند وظیفه خود را به نحو درست انجام دهند، چین و چروک ها و علائم بیشتر و عمیق تر پیری زودرس در سطح پوست به وجود می آید.
● سیگار و رنگ پوست
پوست صورت افراد سیگاری معمولاً درخشش طبیعی خود را نیز از دست می دهد. به مرور زمان پوست صورت این افراد به جای رنگ معمولی و صورتی، با رنگ خاکستری ملایم جایگزین می شود که علت این پدیده، کاهش میزان مواد مغذی مورد نیاز پوست و جریان اکسیژن همراه خون است.
● سیگار و التیام یافتن پوست
از آنجا که سیگار، جریان خون و اکسیژن دریافتی پوست را کاهش می دهد، روند بهبود و التیام التهاب ها و زخم های پوستی را نیز با مشکل مواجه می سازد. به همین دلیل افراد سیگاری نسبت به سایرین برای بهبود جراحات و زخم های ایجاد شده معمولاً به زمان بیشتری نیاز دارند.
● سیگار و نازک شدن پوست
مدارک زیادی وجود دارد که نشان می دهد سیگار کشیدن باعث نازک شدن پوست نیز می شود. محققان مطالعه ای جالب را انجام دادند که طی آن ۲۵ جفت دوقلوی همسان را با یکدیگر مقایسه کردند. در هر گروه، یکی از دوقلوها سیگاری بوده و دیگری خیر.
در مورد یک جفت از این دوقلوها که در دهه ششم زندگی خود بودند، مشخص شد که پوست فرد سیگاری ۴۰درصد نازک تر از دیگری بوده است. به علاوه، این فرد دارای چروک های بیشتر و عمیق تری نیز بود. این نتایج تقریبا برای ۲۴ جفت دیگر نیز به همین صورت دیده شد.در کنار تمام این تاثیرات سیگار همچنین می تواند موجب بروز سرطان پوست نیز بشود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#173
Posted: 25 Aug 2015 23:39
چگونگی تشخیص اعتیاد
علائمي که مي توانند ما را به مصرف و اعتياد فرزندمان مشکوک کنند بسته به مدت شروع مصرف و نوع ماده مصرفي مي توانند متفاوت باشند.
مصرف مواد در بسياري از موارد باعث تغيير برخي از صفات شخصيتي شخص مي شود، نوجواني که مدت ها گوشه گير بوده و تمايلي به برقراري ارتباط نداشته، به طور ناگهاني تمايل زيادي به جمع هاي دوستانه پيدا مي کند، پرحرف مي شود ، دوستي هاي جديدي برقرار مي کند و... مصرف مواد مي تواند بر عملکردهاي تحصيلي شخص موثر باشد.
برخي از دانش آموزان دچار افت تحصيلي مي شوند، در حالي که برخي ديگر به خصوص در شروع مصرف، عملکرد تحصيلي شان به طور ناگهاني افزايش مي يابد. شخص در مقابل تکاليف مدرسه بي مسئوليت مي شود. دير سر کلاس ها حاضر مي شود و ممکن است بي قراري زيادي سرکلاس درس نشان دهد. بي حوصلگي، پرخاشگري، اضطراب، بي قراري، تمايل به پنهان کاري و... از علائم ديگري هستند که در رفتارهاي نوجوانان و جوانان قابل توجه هستند. مصرف مواد مي تواند عوارض جسماني قابل توجهي در فرد ايجاد کند.
يکي از بارزترين نشانه ها، تغيير دوره هاي خواب و خوابيدن در روز است. مثلا فرد ممکن است تا نيمه شب بيدار بماند، در حالي که روز بعد تا ظهر بخوابد. در مصرف برخي مواد مثل موادمخدر، افزايش زيادي در خواب فرد ايجاد مي شود، در حالي که در مصرف بعضي مواد ديگر مثل شيشه و يا مواد محرک ديگر، ميزان خواب کاهش چشمگيري پيدا مي کند. به طوري که ممکن است شخص تا 48ساعت نتواند بخوابد.
تغيير اشتها، کاهش وزن، ريزش مکرر آب از چشم ها و لرزيدن تمام بدن همگي علائمي هستند که مي توانند نشانه اي از مصرف مواد باشند. اطلاع والدين از عوامل زمينه ساز اعتياد در جوانان، مواد خطرناک و غيرقانوني و ابزار، روش ها، ويژگي و علائم مصرف اين مواد از مهم ترين راهکارهاي مقابله با اعتياد است.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#174
Posted: 26 Aug 2015 10:01
پيش گيري از اعتياد به مواد مخدر
منظور از پيش گيري در ارتباط با مصرف مواد مخدر عبارت است از :
1) پيش گيري از آشنايي فرد آسيب پذير با مواد مخدر و استعمال آن
2) پيش گيري از استعمال مجدد آن درمورد فردي که با ماده مخدر آشنا شده و مصرف کرده ولي هنوز اعتياد پيدا نکرده است.
3) پيش گيري از ازدياد مقدار مصرف و معالجه معتاد و جلوگيري از تسري اعتياد معتاد به افراد ديگر.
لذا پيش گيري شامل سه مرحله اساسي مي باشد.
مرحله اول
مهم ترين مرحله و هدف، آن است که نفي از مواد مخدر و زيان آن با فرهنگ اصيل ما آن چنان آميخته شود که جامعه آزمودن آن را آزمودن نيش عقرب بداند، اقدامات و آموزش هاي اقشارآسيب پذير به نحوي صورت گيرد که افراد هرگز رغبتي به استعمال مواد مخدر از خود نشان ندهند، همان طوري که رغبتي به خوردن مردار ندارند.
مرحله دوم
جلوگيري از معتاد شدن است و بايد با پي بردن به نخستين بار مصرف مواد مخدر بلافاصله اقدامات لازم را (با توجه به ويژگي هاي مصرف کننده و شناخت عوامل رو آوري او به مصرف مواد مخدر) انجام داد تا از تکرار مصرف جلوگيري و از سقوط او به دام اعتياد جلوگيري شود.
مرحله سوم
اين مرحله، در حقيقت بازپروري معتاد است که بتواند به زندگي عادي قبل از اعتياد برگردد و بازتواني تحقق يابد، اين پيش گيري يا بازپروري موجب مي شود که آثار و علايم به تدريج کم شود مثلا از زياده طلبي جلوگيري مي کند، از بروز آثار محروميت به تدريج کاسته مي شود و وابستگي جسماني معتاد در وهله اول و سپس وابستگي رواني او با به کارگيري شيوه هاي ويژه از بين مي رود، ولي بايد دانست در اين مرحله که در واقع معالجه بعدي اعتياد بايد ناميد چه بسا لازم مي شود از جايگزين استفاده شود و پس از انقطاع وابستگي جسماني ضرورت دارد ترک اعتياد داده شده، مدت ها تحت نظارت مراکز خاصي قرار گيردو مراقبت هاي ويژه به عمل آيد تا بر اثر عدم انقطاع، قطع وابستگي رواني فرد مجددا به مصرف مواد مخدر روي نياورد و از عود جلوگيري شود.
يکي از ويژگي هاي فردي، که انسان ها را به دام اعتياد مي کشاند اين است که تمام کساني که به طرف مصرف مواد مخدر مي روند يک، دو يا چند بار آن را مصرف مي کنند، تصورشان اين است که هر وقت بخواهند مي توانند مصرف مواد را کنار بگذارند و فکر مي کنند، آن که معتاد مي شود ديگري است نه او، و اين بزرگ ترين اشتباه است، زيرا ماده اي که اعتياد آور است، خاصيتش معتاد کردن فردي است که آن را مصرف مي کند افراد بدون آن که بخواهند متوجه شوند به دام اعتياد اسير مي شوند، خاصيت عقرب، نيش زدن است و اگر کسي با آن تماس پيدا کند مسلما بايد عواقب سوء و حتي کشنده بودن زهر عقرب را پذيرا شود، اين باور بايد جزو فرهنگ جامعه تلقي شود که هر کس مواد مخدر مصرف کند در سراشيبي سقوط به دام اعتياد قرار گرفته و تنها راه جلوگيري ازسقوط، دوري از مصرف مواد مخدر است.
پيش گيري از اعتياد به مواد مخدر
از جمله مضرات و زيان هاي فيزيکي مواد مخدر مي توان به موارد زير اشاره کرد :
زيان هاي جسمي رواني ترياک و مشتقات آن: مغز انسان که مرکز پيچيده ترين واکنش هاست به طور تدريجي آکنده از تجربياتي مي شود که وي را قادر به زيستن مي کند، ورود مرفين يا هروئين کار دستگاه اعصاب را در سطوح گوناگون تغيير مي دهد و درصورتي که اين تغيير تداوم يابد آن دستگاه را به بدکاري مزمن و دايمي سوق خواهد داد که نتيجه آن در زندگي فردي، خانوادگي و اجتماعي شخص منعکس خواهد شد.
مرفين، اثرات تحريکي چون تهوع، استفراغ، تنگ شدن مردمک چشم و انقباض عضلات روده بر دستگاه اعصاب مرکزي دارد.
مرفين و تشابهاتش سبب اختلال در هضم، جذب و يبوست شديد مي شوند و گاهي هم ممکن است دردهاي شکمي را در پي داشته باشد.
نشانه هاي محروميت و يا نرسيدن ترياک در معتاد، علاوه بر بي تفاوتي جسمي، اضطراب شديد، بي خوابي، اسپاسم هاي عضلاني، تعرق، احساس سرما، لرزش ناشي از سرما، آبريزش چشم و بيني و بسياري از بيماري هاي جسمي و رواني ديگر به همراه دارد.
يکي از عوامل عمده در روي آوردن به مصرف مواد مخدر خصوصيات و ويژگي هاي فردي است که منشاء آن ضعف نفس، بي ايماني به خدا و خودناباوري است. انسان امروز بايد به قدري خود را باور کند و اعتماد به نفس و اعتقاد و ايماني قوي داشته باشد که تحت تاثير فرهنگ هاي مبتذل و مخرب قرار نگيرد و ناهنجاري هاي اجتماعي نتواند او را وادارد کند براي گريز از ناهنجاري هاي اجتماعي که به او تحميل مي شود به مواد مخدر پناه ببرد.
ما بايد آموزش را در حدي موثر و قوي انجام دهيم که افراد ضعيف النفس خود را باور کنند و معتقد شوند که مواد مخدر هيچ مشکلي را حل نمي کند، جز اين که بر آن مي افزايد و براي حل مشکلات بايد به دنبال راه چاره عاقلانه بروند نه آن که خود را زبون و خوار، به اسارت مواد مخدر بدهند.
تربيت فرزندان متکي به نفس که خود را باور کرده باشند از راه هاي پيش گيري از اعتياد به مواد مخدر است.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ویرایش شده توسط: SARA_2014
ارسالها: 2890
#175
Posted: 26 Aug 2015 10:06
آشنايي با مواد مخدر و روانگردان 1
نـتـيـجـه و عاقبت افرادي که به مصرف مواد مخدر مبادرت مي ورزنـد بـايد درس عبـرتـي براي افراد ديگر بخصوص جوانان باشـد تا بخاطر شادي ها، خوشـي هـا و اثـرات کـاذب زود گذر و تحت تاثير دوستان ناباب هرگز حتي فکر مصرف آنها را نيز بـه خـود راه نـدهنـد. در اين قسمت براي آشنايي بيشتـر شما با انواع مواد مخدر و اثرات سوئشان مطالــبي آورده شـده اسـت کــه اميد مي رود با خواندن آن افقي روشـن براي پيشـگيـري و رهايي قطعي در فرا سوي ديدگاه همه افراد شکل گيرد.
به اميد روزي که هـمه جـوانـان در سـايـه تـلاش و کـوشــش و در پناه سلامتي و بدور از هرگونه مواد مخدر و روانگردان به آباد کردن وطن خويش بپردازند.
تمامي داروهاي مخدر و روانگردان، مغز و نواحي مخـتـلف بـدن را تـحت تـاثـيـر خـود قـرار ميدهند و تعادل شيميايي بدن را بر هم ميزنند. احساساتي که در پي اين گونه مواد در بدن ايجاد ميگردند به عوامل زير بستگي دارد:
سن: مواد مخدر در جوانان تاثير سوء بيشتري دارد بـخاطر آنکه مغزشان در حال رشد و تکامل است.
زمان استعمال
خلوص مواد
ميزان مصرف
چگونگي مصرف (تزريق، خوراکي، دود کردن، استنشاق )
خلق و خو، سطح سلامتي و شرايط محيطي فرد.
مواد روانگردان
مواد روانگردان به 4 گروه تقسيم بندي ميگرند:
1- STIMULANT (محرکها): افزايش انرژي، هوشياري ذهني و فـعالـيـت جـسـمــاني، کاهش خستگي، سرکوب گرسنگي، افزايش ضربان قبل و فشار خون. مثال: کـوکـائــين و کافئين .
2- DEPRESSAN (سرکوبگرها): کاهـش انــرژي، هـوشيـاري ذهـنـي، ضـربـان قـلـب، فعاليت جسماني و سرعت تنفس، کاهش سرعت عکس العمل،خواب آور و القاء حالت رويا. مثال: الکل ، مرفين و هروئين.
3- HALLUCINOGENS (توهم زاها): تغـيـيـر و اخـتـلال در خـلق و خـو، ادراک و حــواس بينايي، شنوايي و احساسات، القاء حالت رويا. مثال: ماري جوآنا و ال اس دي.
4- NARCOTICS (مخدرها): القاء بي حسي، کرختي،رخوت و خواب شديد.
انواع گياهان روانگردان
1- OPIUM POPPY (خشخاش)
داروهاي استخراجي: هروئين، مورفين، کـدئـيـــن، ترياک. مسکن و ضد درد ميباشند.
2- CANNABIS SATIVA ( شاهدانه)
داروهاي استخراجي: TETRAHYDROCANNABINOL که مـــاده اي مسـکن، شـل کنـنـده عـضلات، خـواب آور و آنـتـي بيـوتـيک است. ماري جوآنا و حشيش ازآن گرفته مي شـود. حشيش از صمغ گياه و ماري جوآنا از ساقه و برگ آن.
3- COCA
از آن کوکائين استخراج ميشود که يک آلکالوئيد بي حس کننده موضعي ميباشد.
نکته:
به تزريق وريدي موادمخدر MAINLINING و به تزريق زير پوست و عضلات SKIN POPPING ميگويند.
حشيش، ماري جوآنا و هروئين...
حشيش (CANNABIS)
اسامي عاميانه: GRASS ،HASH ،DOPE ،BLOW ،DRAW
شکل ظاهري: بصورت تکه هاي جامد، از رزين گياه شاهدانه ميباشد، قـهـوه اي و يــا مشکي است.
نحوه استعمال: بـصورت دود کردن با سيگار همراه با سيگار برگ و همراه با چپق و يا قليان، پختن آن و مصرف بهمراه غذا، همراه به چاي نيز دم ميکنند.
اثرات آني: ريلکس کننده، حواس شنوايي و بينايي (به خصوص رنگها) قويتر ميگردنـد، اشتها آور است، فرد حراف و يا منزوي ميگردد، واکنش به محرکها کند ميشود، دقيقه ها طولاني شده زماني دير ميگذرد، اجسام عادي عجيب بنظر ميرسند.
خطرات کوتاه مدت: احسـاس سـردرگـمـي، اضــطراب، هراس، بد گـمـانـي، تـوانـايـي يادگيري کاهش مي يابد، هماهنگي حرکات مختل ميشود.
خطرات دراز مدت: پارانوئيد، اسکيزوفرني، جنون، روانپريشي، افسردگي و اضطــراب، استعمال آن همراه با سيگار سبب آسيب جدي به ريه ها ميگردد.
مصرف مواد مخدر = تباهي+نابودي+بيماري+پشيماني+شکست+طرد+مرگ
ماري جوآنا (MARIJUANA)
اسامي عاميانه: WEED ،GRASS ،POT ،CHRONIC ،JOINT ،BLUNT ،HERB ،GANGA
HEMP ،BASH ،BHANG ،BLAST ،JIVE
شکل ظاهري: از برگ، ساقه شاهدانه بدست مي آيد. شبيه جـعــفـري خشک سبـز، قهوه اي و يا خاکستري ميباشد. اندکي توهم زا است.
نحوه استعمال: مانند حشيش ميباشد.
اثرات آني: گذشت زمان حس نميگردد، تمرکز کاهش مييابد، حافظه و يادگيري کاهش مي يـابد، افـزايـش فـشار خـون و ضـربـان قـلـب، خشکي دهان، قرمزي چشمها، خواب آلودگي، اشتها آور، اثرات حشيش را نيز دارا مي باشد. خنده هاي مکرر.
خطرات: پارانوئيد، آسيب به ريه ها، سرفه و عفونت مجاري تنفس، برونشيت.
مصرف مواد مخدر = تباهي+نابودي+بيماري+پشيماني+شکست+طرد+مرگ
هروئين (HEROIN)
اسامي عاميانه: HORSE ،SMACK ،BIG H ، BLACH TAR ،CABALLO ،DRAGON،
GEAR SKAG ،BROWN ،JUNK
شکل ظاهري: از خشخاش بدست مي آيد، شکل تغيير يافته مورفين است، هـروئين خالص گرد سفيد رنگي است که طعم بسيار بدي دارد، هـروئـيـن مـعمولا با مواد ديگري مانند نشاسته، پودر شکر، پودر تالک، پودر شير، آرد و گچ و ترکيب مي گردد، هـروئـيـــن ميتواند قهوه اي و يا مانند قير تيره باشد.
طرز استعمال: دود کردن، تزريق وريدي، استنشاق (زماني که گرم ميگردد ميسوزد و ايجاد دود ميکند به استنشاق دود آن CHASING THE DRAGON ميگويند.)
اثرات آني: خـوشـي زياد، کاهش درد، تـهوع، خـارش شـديـد، چـرت زدن، کـنـد شـدن تـنـفس، خـواب آلـودگـي، نشئـگي، ريـلـکس شـدن. مسـکن درد بسيار قوي، احساس سنگيني، گويي يک پتوي گرم دور بدتان کشيده شده است.
خطرات: بسيار اعتياد آور است، هپاتيت، ايدز، اسـتـعمال بيش از حد تنفس را متوقف کرده و سبب مرگ ميشود. چون با موادي همچون گچ، آرد، تالک و غيره ترکيب ميـگردد، استعمال تزريقي آن سبب ايجاد حساسيت در بدن و خارش شديد ميشود. صـــدمه به قلب و عروق خوني، عفونت، هموروئيد و سوء تغذيه، آسيب به کبد و کليه.
مصرف مواد مخدر = تباهي+نابودي+بيماري+پشيماني+شکست+طرد+مرگ
کوکائين، ال اس دي، اکستاسي...
کوکائين (COCAIN)
اسامي عاميانه:NOSE CANDY ،BASE ،FLAKE،
TOOT ،WHITE ،BLOW ،SNOW ROCK ،CHARLIE،
COKE ،STARDUST
شکل ظاهري: گرد سفيد رنگي که از برگهاي خشک شده گياه کوکا بدست مي آيد.با پختن کوکائين همراه با جوش شيرين ماده مخدر ديگري بنام CRACK حاصل مي گــردد. کرک بسيار بسيار اعتياد آور بوده و بشکل حبه هاي سفيد و يا قهوه اي رنگي ميباشـد. معمولا با نشاسته، شکر، ويتامين سي، پودر شير و پودر تالک ترکيب مي گردد.
نحوه استعمال: استنشـاق از راه بيـنـي، تـزريق وريـدي، دود کـردن کـرک تـوسط پيپ، جويدن برگها، بکار بردن در غشاء مخاطي دهان، مهبل و مقعد.
اثرات آني: يک محرک ميباشد، اثراتش بسيار زود از ميان مي رود (30 دقيـقـه بـعد) کـه سبب ميگردد فرد احساس افسردگي و نا آرامي کند، حـتي بـا يکـبـار مـصرف اعتـيـادآور است. افـزايش اعتمـاد بنـفس، احسـاس نيـرومنـدي و هـوشـيـاري، سـبــب تپــش قلب مي گـردد، انرژي زا، فرد حراف و يا کم حرف ميشود، سريع و چابک، شنگولي. از مـيـان رفتـن تـمرکـز، هــماهنگي حرکات و ميل جنسي، تنفـس کـم عـمـق و نامـنـظـم، رفـتـار خشونت آميز، رعشه، بسيار زود اثرش ايجاد مي گـردد (10 ثـانـيـه پـس از اسـتـعـمـال) افزايش انرژي، تقويت نيروي جنسي، ترشح دپامين در مغز.
خطرات: استنشاق آن از را بيني سبب آسيب به پره مــياني بيني شده و در آن ايجاد حفره ميکند. آنقدر خطرناک است که با اولين مصرف مي تواند سبب سکته قلبي گـردد. مشـکـلات تـنـفسي، آسيـب بـــه ريه، تشنج و مرگ ناگهاني. در دراز مـدت نـيـز سـبـب پارانوئيد، توهم، خشونت و کاهش وزن ميگردد.به مغز و قلب نيز آسيب جدي ميرساند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#176
Posted: 26 Aug 2015 10:10
آشنايي با مواد مخدر و روانگردان 2
نـتـيـجـه و عاقبت افرادي که به مصرف مواد مخدر مبادرت مي ورزنـد بـايد درس عبـرتـي براي افراد ديگر بخصوص جوانان باشـد تا بخاطر شادي ها، خوشـي هـا و اثـرات کـاذب زود گذر و تحت تاثير دوستان ناباب هرگز حتي فکر مصرف آنها را نيز بـه خـود راه نـدهنـد. در اين قسمت براي آشنايي بيشتـر شما با انواع مواد مخدر و اثرات سوئشان مطالــبي آورده شـده اسـت کــه اميد مي رود با خواندن آن افقي روشـن براي پيشـگيـري و رهايي قطعي در فرا سوي ديدگاه همه افراد شکل گيرد.
به اميد روزي که هـمه جـوانـان در سـايـه تـلاش و کـوشــش و در پناه سلامتي و بدور از هرگونه مواد مخدر و روانگردان به آباد کردن وطن خويش بپردازند.
تمامي داروهاي مخدر و روانگردان، مغز و نواحي مخـتـلف بـدن را تـحت تـاثـيـر خـود قـرار ميدهند و تعادل شيميايي بدن را بر هم ميزنند. احساساتي که در پي اين گونه مواد در بدن ايجاد ميگردند به عوامل زير بستگي دارد:
سن: مواد مخدر در جوانان تاثير سوء بيشتري دارد بـخاطر آنکه مغزشان در حال رشد و تکامل است.
زمان استعمال
خلوص مواد
ميزان مصرف
چگونگي مصرف (تزريق، خوراکي، دود کردن، استنشاق )
خلق و خو، سطح سلامتي و شرايط محيطي فرد.
ال اس دي (LSD)
مخفف LYSERGIC-ACID-DIETHYLAMIDE ميباشد.
اسامي عاميانه: ACID ،TABS ،BLOTTER
شکل ظاهري: در کاغذهاي مربعي شکل کوچک که مـعـمـولا روي آنـهـا طرح و نـقـوش مختلفي وجود دارد-بصورت قرصهاي ريزي بنام MICRODOTS ،DOTS، به صـــورت مـايع، کپسول و ژلاتين نيز موجود ميباشد. ال اس دي خالص گرد بي بـو و سفـيـد رنگي است که از يک نوع قارچ استخراج ميگردد.
نحوه استعمال: استنشاق، دود کردن، تزريق، خوراکي.
اثرات آني: توهم زاي قوي، حالت پرواز (TRIP)، ظـرف يک ساعت پس از مصرف ظـــاهر گشته و 8 الي 12 ساعت اثر آن باقي مي مـاند، فـرد قـادر بـه خـاتمه دادن به اين حالت نمي بـاشـد، رنــگها روشنتر، اصوات جديدتر و حرکات و زمان کند تر و يا تندتر مي گـردد. ادغام حواس در يکديگر (رنگها شنيده ميگردد و صداها ديده ميشود)، کاهش اشتها، گر گرفتگي، پارانوئيد، لرز، تپش قلب، سر در گمي و تنفس سريع.
خطرات: يک حالت پرواز و يا نشئه گي حاصل از ال اس دي ميتواند خوشايند بـاشد اما يک تريپ بد بسيار وحشت آور خواهد بود. مسـئـله ديـگر حـالتـي اسـت که تريپ مجددا بدون استعمال ال اس دي براي فرد بارها و بارها تکرار ميشود که FLASH-BACK نامــيده ميگردد. افسردگي، روانپريشي، جنـون، تشـنـج، مـرگ، خود کشي از عواقب مصرف آن بشمار ميرود.
اکستاسي (ECSTASY)
اسامي عاميانه: ECCY ،XTC ،X ADAM ،E-DIAMONDS ،MITSUBISHI ،LOVERS SPEED ،CLARITY
شکل ظاهري: از METHYLENE-DIOXYMETHYL-AMPHETAMINE) MDM) تهيه ميگردد قرص به اشکال و اندازه هاي گوناگون، گرد، کپسول، مايع. از نـوعي آمـفي تـامين توهم زا ميباشد، معمولا با نشاسته، پودر تالک و رنگ، کافئين، آمـفي تـامين و افدرين ترکيب ميگردد.
نحوه استعمال: خوراکي، دود کردن و استنشاق، تزريق.
اثرات آني: اثر آن 20 دقيقه پس از مصرف ظاهر ميگردد، اکستاسي هم محرک است و هم توهم زا، افزايش انرژي و حس خوشي، اصوات، رنگها و احساسات شديدتر ميگردد اثر آن تا 6 ساعت باقي ميماند، به حالت ايجاد شده از آن ROLLING مي گـويند، اثراتش شبيه آمفي تامين ميباشد، افزايش ضربان قلب، افزايش اعتماد بنفس،احساس تهوع، اضطراب، احـساس صمـيـميت بـا ديـگران، سـايـيدن دنـدانـها بـه يکديگر، کاهش اشتها، تعـريـق، احــساس شديد لذت، گرمي و شادي، شما را به رقصيدن وا مي دارد. تـرشـح دپامين و سروتونين در مغز.
خطرات: گرمازدگي، چون بيشتر در کلوبها از آن استفاده مي گـردد و در پـي فـعـالـيــت شديد مانند رقصيدن سبب افزايش شديد گرماي بدن ميگردد که بسيار خطرناک اســت، فرد براي رفع تشنگي مـمـکن اسـت آب فـراوان بـنـوشد کـه ايـن خـود سبب رقيق شدن بيـش از حـد خــون و از مــيان رفتن تعادل سديم خون شـده و سـبـب تـورم اعـضـاء بـدن هـمـچـون مـغز و در نهايت مرگ فرد مي شـود، پـس از يـکـي دو روز بـعـد فـرد احـسـاس افسـردگـي و خـستگي ميکند، در دراز مدت سبب آسيب به کبد، کليه و مغز مي گردد، توهم گويي، استفراغ، تشنج.
کتامين (KETAMIN)
اسامي عاميانه: K-SPECIAL ، K-VITAMINE ، K-KET
شکل ظاهري: گرد سفيد رنگ، بصورت قرص و يا مايع.
نحوه استعمال: خوراکي، استنشاق و تزريق.
اثرات آني: بي حس کننده قوي ميباشد، القاء تجربه خارج از بدن، کـرختــي و توهم زا ميباشد.
خطرات: در کوتاه مدت سبب مشکـلات بـيـنـايي، عـدم تـعـادل و هـمـاهنگي، توهمات وحشتناک و در دراز مدت سبب احساس گم گشتگي و جدايي از واقعيت ميگردد.
متادون (METHADONE)
اسامي عاميانه: METH-LINCTUS
شکل ظاهري: مايع سبز، آبي و يا کهربايي رنگ، قرصهاي سفيد رنگ.
نحوه استعمال: خوراکي.
اثرات آني: اثراتي شبيه هروئين داشته اما خفيف تر.
خطرات: سبب کما و مرگ ميگردد.
آمفي تامين (AMPHETAMINES)
اسامي عاميانه: شيشه،GLASS ،CHALK - SPEED ،WHIZZ ،METH ،CRANK،UPPERS ،FAST
شکل ظاهري: گرد سفيد رنگ و يا خاکستري، کپسول، قرص. بـراي آنـکه آفتي تامين قابل دود کردن گردد آن را کريستاليزه ميکنند که در اين صورت به آن ICE ميگويند.
نحوه استعمال: استنشاق، دود کردن، تزريق و يا حل درون مايعات، خوراکي.
اثرات آني: اثر آن 3 الي 4 ساعت بعد ظاهر ميگردد، هيجان زدگي، اعتماد بنفس بالا، افزايش هوشياري، پر انرژي، کاهش اشتها، بي خوابي، يک محرک ميباشد.
خطرات: درکوتاه مدت سبب احساس اضطراب، افسردگي و خستگي پس از استعمال آن مي شود، افزايش ضربان قلب و تنفس، اختلال در ديد، خشکي دهان، سـرگـيـجـه و خشونت، مرگ ناگهاني و سکته قلبي. در دراز مدت سبب توهم، وحشتزدگي، کـاهش وزن، آسيب به مغز و حافظه، تشنج و مرگ ميگردد.
قارچ ها (MAGIC MUSHROOMS)
اسامي عاميانه: SHROOMS-MUSHIES
نحوه استعمال: پخته همراه با غذا، دم کرده همراه با چاي.
اثرات آني: اثري خفيف تر از ال اس دي داشته و تا 4 ساعت باقي ميماند.
خطرات: درد شکم، اسهال، تهوع و مرگ در پي مصرف قارچهاي سمي.
جي اچ بي (GHB)
مخفف GAMMA HYDROXYBUTYRATE است.
اسامي عاميانه: GHB ،GBH ،GABBA ،G ،LIQUID ECSTACY
شکل ظاهري: مايع بي رنگ و بي بو داخل بطريهاي کوچک، بصورت کپسول.
نحوه استعمال: خوراکي.
اثرات آني: مقادير کم آن اثرات شبيه الکل دارد و مصرف زياد آن مانند اکستاسي عمل ميکند.
خطرات: تهوع، خواب آلودگي، احساس گم گشتگي، تشنج و مشکلات تنفسي.
حلالها (INHALANTS)
اسامي عاميانه: BULLET ،BOLT ،RUSH ،SNAPPERS ،POPPERS ،WHPPETS AEROSOLS ،SNIFF ،NITRITES
شکل ظاهري: موادي هستنهد که فرد با استنشاق آنـها حـالت سرخوشي و نشئـــه گي دست ميدهد مانند: چسبها، تينر رنگ، گازوئيل، جوهر مرکب، اسپري مـو، اسپري رنگ، اسپري شوينده، گاز فندک، استون، شيشه شور، واکس کفش، غلط گيرها. ناميده ميگردد.
نحوه استعمال: استنشاق مستقيم فـراورده، ريــختن اين گونه مواد درون کيسه هاي پلاستيکي و استنشاق از طريق آن که BAGGING ناميده ميگردد.
اثرات آني: خواب آور، مسکن، ضد درد، مستي، گيجي، سردرگمي.
خطرات: کوتاه مدت سبب تهوع، سرفه شديد، لکه اطراف دهان،خفگي و در دراز مدت سبب سر درد، خونريزي بيني، کاهش حس بويايي، کـاهـش اکـسيـژن به مغز و آسيب به مغز، آسيب به کليه ها، کبد و سيستم عصبي و ششها ميگردد.
استروئيدها (STEROIDS)
اسامي عاميانه: ROIDS ،SAUCE ،SLOP ،JUICE ،PUMPERS ،GYM CANDY
ANABOLICS
شکل ظاهري: مشتقات هورمون مردانه تستوسترون مي بـاشنـد کـه رشـد عـضـلات اسکلتي را افزايش ميدهد. ورزشکاران براي بـهبـود عـمـلکرد و ظاهر فيزيکي خود از آنها استفاده ميکنند. استقامت را نيز افزايش ميدهد.
نحوه استعمال: خوراکي، تزريق.
خطرات: افزايش فشار خون، کلسترل بالا، بيماري کليه و کبد، صدمه به قلب، ديابــت، يرقان، افسردگي، رفتارهاي خشونت آميز. در مردان: رشد سينه، تحليل بيضه، کـاهش اسپرم، ناباروري، آکنه، سکته. در زنان:رشد مـو در صـورت، بـم شـدن صدا، اخـتــلال در قاعدگي، کاهش سايز سينه.
سرکوبگرها و مسکنها(TRANQUILIZERS = DEPRRESSANT)
اسامي عاميانه: DOWNERS ،GOOFBALSS ،BARBS ،BLUE DEVILS ،JELLIES TRANY ،BENZOZ ،LUDES
شکل ظاهري: اين داروها مســکن بوده و سبب شل شده عضـلات و آرامـش اعـصـاب ميگردند. به صورت قرص و کپسول ميباشند. مانند: واليوم و مرفين.
نحوه استعمال: خوراکي و تزريق.
اثرات: تسکين اضطراب و تنش، خواب آور،
خطرات: اعـتــياد آور، کاهش انرژي، کاهش حافظه، افسردگي، بي خـوابـي و حـمـلات هراسي.
پي سي پي (PCP)
اسامي عاميانه: ANGEL DUST ،HOG CRYSTAL ،ZOOT ،PHENCYCLIDINE
شکل ظاهري: يک بي حس کننده مي باشد. گرد سفيد رنگ کريستـالـي، بـه صـورت کپسول و قرص نيز وجود دارد.
نحوه استعمال: استنشاق، دود کردن و تزريق.
اثرات: خوشي، ريلکس شدن، بي وزني، عدم تمرکز، اضطراب، افسردگي.
اکسي کنتين (OXYCONTIN)
اسامي عاميانه: OXY ،OC ،OXYCOTTON
شکل ظاهري: مسکن درد ميباشد که ماده فعال آن اکسيکدون (OXYCODONE) است. بصورت مايع، قرص ميباشد.
نحوه استعمال: تزريق، استنشاق، جويدن، پخته همره غذا.
اثرات: کند شدن تنفس، تهوع، استفراغ، يبوست، سردرد، گيجي، تعريق و ضعف.
خطرات: مانند مسکن ها.
ترياک (OPIUM)
خصوصياتي شبيه هروئين دارد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#177
Posted: 26 Aug 2015 10:13
تغذيه در بيماران معتاد
اگر به معتاد به چشم يك بيمار نگاه كنيم، كه واقعيت هم همين است، خواهيم فهميد او نيز بايد از يك رژيم غذايي مناسب استفاده كند تا هرچه زودتر بتواند با بيماري خود مبارزه كند و آن را شكست دهد.
تغذيه درست فراموش نشود
1 - ويتامينها مهمترين جزء در رژيم غذايي افراد معتاد هستند و در اين ميان ويتامينهايA ،C وE به عنوان ويتامينهايي كه براي بهتر عمل كردن سيستم دفاعي بدن ضروري هستند، نقش اصلي را ايفا ميكنند.
2 - ريزمغذيهايي همچون روي، كروم، منيزيوم، سلنيوم و گلوتامين وضعيت سيستم دفاعي بدن را بهبود ميبخشند و يك فرد معتاد بايد از حيث اين ريزمغذيها به طور كامل تامين شود.
3 - از ويتامينهاي گروهB همچون1B ،2B ،21B و6B غافل نشويد؛ چراكه عملكرد صحيح دستگاههايي همچون سيستم تمركز و سيستم بينايي در گرو مصرف كافي اين ويتامينهاست. همچنين ويتامينهاي گروهB در كاهش كرختي، دردهاي عضلاني، خستگي و فشارهاي روحي رواني، نقش مهمي را ايفا ميكنند.
4 - رژيمهاي سمزدايي انواع مختلف دارد؛ اما عمدتا توصيه ميشود يك رژيم غذايي مناسب و سرشار از سبزيهاي خام، آب فراوان، ميوهها و لبنيات همچون ماست باشد و از غذاهايي همچون گوشت قرمز و محركها، تا حد امكان پرهيز شود.
5 - مصرف پروتئين براي يك فرد معتاد الزامي است. عضلات فرد بيمار تخريب ميشوند در نتيجه بايد يك وعده غذايي حاوي پروتئين گوشت سفيد همچون مرغ و ماهي در غذاي روزانه اين افراد گنجانده شود.
6 - روزانه بين 43 ليتر آب بنوشد؛ چرا كه سمزدايي كاملا وابسته به مصرف مايعات فراوان است و نبايد بدن كمآب شود.
7- معتاد در معرض ابتلا به يبوست است؛ به همين علت مصرف سبزيجات تازه، نانهاي سبوسدار و ميوههاي پرفيبر همراه با پوست نبايد فراموش شود.
چشيدن طعم سلامت
در گروه سبزيجات، از تمام انواع آن استفاده شود. سبزيهاي حاوي آهن همچون اسفناج نمونه خوبي هستند. همچنين فراموش نشود سبزيها خام مصرف شوند. كلم، گلكلم و كلم بروكلي نيز از نمونههاي مناسب ديگر هستند.
حداقل يك وعده كامل از منابع پروتئيني همچون عدس، لوبيا، سويا، غلات و جو را در رژيم غذايي روزانه فرد معتاد قرار دهيد.
حداقل در روز 5 واحد ميوه تازه عموما شامل پرتقال، گريپفروت، ليمو، توتفرنگي، سيب، موز و كيوي (با پوست) در رژيم غذايي قرار گيرد.
روغنهاي مناسبي همچون روغن ماهي، روغن كانولا و روغن زيتون به دليل غني بودن از ويتامينE به مقدار لازم استفاده شود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#178
Posted: 26 Aug 2015 10:16
از کجا بفهمیم نامزدمان معتاد است ؟
یادم میآید روزی خانمی به مطبام مراجعه کرد و نظرم را درباره ازدواج پسر معتادش با دختر خانمی پرسید. مادر این پسر معتقد بود که پسرش به این دلیل معتاد شده که هنوز ازدواج نکرده و اگر ازدواج کند سرش به سنگ میخورد و مسوولیتپذیر میشود. از من اصرار که چنین چیزی نیست و از آن خانم انکار که نه، دقیقا همین است. این باور و باورهایی از این دست همواره زمینهساز برخی مشکلاتاند که در مقاله کوشیدهایم به این موضوع بپردازیم ...
سوال: ازدواج چه تاثیری بر اعتیاد دارد؟
به نظر من پاسخ به این سوال به یک مقدمهچینی احتیاج دارد. بحث اعتیاد در سالهای اخیر در کشورمان یکی از عمدهترین مسایل مطرح شده در جامعه است. با وجود آسیبهای فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی ایجاد شده توسط فرد مصرفکننده، باید به فرد معتاد به عنوان یک انسان باهمه آرزوها و آمال فردی نگاه کنیم. اعتیاد معمولا در سنین نوجوانی شروع میشود. هر چند به ندرت میتواند در سنین بالاتر نیز آغاز شود که در این صورت معمولا علت خاصی برای ابتلا به آن وجود دارد. بسته به سن شروع، مسایل مختلفی مانند اشتغال، ازدواج،بچهدارشدن، ادامه تحصیل و ارتباط اجتماعی در پیش روی فرد قرار دارد که تمام این موارد میتوانند تحتالشعاع مصرف مواد فرد قرار گیرند. در مورد ازدواج مصرفکننده مواد مخدر سوالهای مختلفی در جامعه ازطرف بستگان، دوستان و سایرین مطرح میشود.
برخی اعتقاد دارند که ازدواج به صورت یک فاکتور حمایتی اجتماعی میتواند باعث بالابردن انگیزه فرد برایترک مواد شود، فرد را مسوولیتپذیر کند و استرس او را کاهش دهد و مشغولیت با مسایل خانواده باعث شود زمان کمتری برای گذراندن با دوستان و هزینه کمتری نیز برای خرج کردن برای مواد در اختیار داشته باشد. این باوری است که در کشورما در رابطه با ازدواج و نقش آن در درمان همه دردها و بیماریها وجود دارد که البته این موضوع به طور مطلق صحت ندارد. ازدواج در ابتدای امر انگیزه خوبی برای ترک اعتیاد است. این انگیزه میتواند کوتاه مدت یعنی برای مخفی ماندن اعتیاد در تست مورفین و بلند مدت برای پاک ماندن در همه زندگی باشد. معمولا در آستانه ازدواج مراجعات زیادی از این دست به مراکز درمان اعتیاد دیده میشود و بیماران در این مرحله ممکن است به طور موقتی پاك شوند.
سوال: و بعد از این ترک اعتیاد موقتی، چه سرنوشتی در انتظار این افراد خواهد بود ؟
سرنوشتهای مختلفی در انتظار این افراد است. در ابتدا باید بدانیم كه اعتیاد تنها به معنای حضور یك ماده مخدر ویا محرك در خون نیست. با مصرف حتی یك بار از بعضی از مواد مدار پاداش خاصی در مغز تحریك میشود كه تقریبا همیشه به طور نیمه خاموش حتی در هنگام عدم مصرف باقی میماند. مصارف طولانی مدت میتواند باعث ایجاد تغییرات خاصی در شخصیت فرد شود. این تغییرات میتواند بهصورت انفعال، وابستگی یا پرخاشگری باشد. مهارتهای زندگی(كنترل خشم، استرس، همدلی.....) به خصوص در مصرفكنندگان مواد پرتخریب آموخته نمیشوند و مواد تنها به صورت سرپوشی برای آرامسازی و پركردن ناكفایتی این افراد به كار میرود.
بعد از ترک فرد مواجه با سالهای از دسترفته و ناتواناییهای خود میشود و در مقابل با مسایل پراسترس راهحلی بلد نیست. ازدواج به عنوان یک مرحله پرمسوولیت و استرسزا نیازمند مهارتهای بین فردی و اجتماعی خاصی است. بعداز گذشتن ماههای اولیه در فردی که تنها به صورت پاکسازی بدن از مواد درمان شده است، فرد در یک موقعیت تنشزایی قرار میگیرد که در حل آن ناتوان است و با توجه به ماهیت بیماری اعتیاد، عود و مصرف مجدد دور از انتظار نیست. به نظر میرسد ماندگاری این افراد در ترک نمیتواند زیاد باشد. صورت مثبت قضیه این است که در فردی که از حمایت خانوادگی نامناسبی برخوردار بوده است و یا در محیطهای اجتماعی پراز موادمخدر و مصرفکننده زندگی میکرده است، با دوری از این شرایط بتواند روزهای پاک بیشتری را تجربه کند. در مورد اعتیاد این نکته را باید در نظر داشته باشیم که امکان عود و بازگشت همیشه وجود دارد و هرگز درمورد ترک کامل آن نمیتوان به طور قطعی اظهار نظر کرد. توجه به نکته فوق باعث میشود که در جامعه دلواپسی خاصی در مورد ازدواج با فرد مصرفکننده وجود داشته باشد.
سوال: چگونه میتوان مطمئن شد که همسر آینده ما مصرفکننده مواد مخدر نیست ؟
تستهای مورفین (به تنهایی و بدون حضور موادمحرک) آزمایش غربالگری اعتیاد در کشور ما است. دلواپسی در مورد پاسخ منفی کاذب این تستها و اینکه گاهی روشهایی برای مخدوش کردن نتایج این تستها موجود است، بیجا نیست. این نکته را هم اضافه کنم که در مراکز تخصصی امکان پیگیری حضور انواع مواد به طور صد در صد وجود دارد که با هیچ مادهای قابل پوشش دادن نیست. مشکل در اینجاست که این افراد درست در حوالی انجام آزمایش دست بهترک ماده مصرفی به هر روشی میزنند که در آن زمان جواب آزمایش به طور درست منفی و به معنای عدم حضور ماده گزارش میشود.
سوال: آیا راههای مشهودتر و دمدستیتری هم برای تشخیص این موضوع وجود دارد ؟
بله، تغییرات خلقوخو، شایعترین علامت مصرف است. در طی روز فرد میتواند تغییرات بارز وبیش از حدی در رفتار و خلق داشته باشد. حتی گاهاً این افراد در هنگام مصرف مواد بسیار مهربان و پرتوجه میشوند. در ساعت نیاز به مصرف مواد تحریکپذیری شایع است. این افراد درساعات خاصی نیاز به تنهایی دارند و از بودن کنار خانواده به هر دلیل امتناع میکنند و از جمعهایی که نیاز به حضور مداوم و طولانی مدت دارند فرار میکنند. که نمونه آن رفتن به سفرهای دسته جمعی است.
مشکلات خواب به صورت کمخوابی، پرخوابی، به هم خوردن ساعات معمول خواب وبیداری، خواب آلودگی روزانه و بیداریهای شبانه میتواند با انواع مواد دیده شود. همچنین تغییرات وزن و اشتها به صورت کاهش و افزایش مشاهده میشود. تغییر در رفتار جنسی اعم از میل یا تحریک جنسی رخ میدهد. مصرف بعضی از مواد بوی خاصی دارد که از لباس و وسایل شخص استشمام میشود. در چهره برخی از مصرفکنندگان نیز میتواند تغییراتی را به صورت کبودی دور چشم، فرو رفتن گونهها، آسیبهای دندانی و تیرگی لبها مشاهده کرد. در معتادان تزریقی آثار تزریق روی دستها و بازوها و نقاط غیرمعمول در کشاله ران یا گردن دیده میشود که میتواند توسط لباس یا خالکوبی پوشانیده شود. گاهی نیز صدای مصرفکنندگان استنشاقی تودماغی میشود.
سوال: وجود چه وسایلی در محل کار و زندگی فرد میتواند ما را به او مشکوک کند ؟
برای مصرف بعضی از مواد وسایل خاصی مورد نیاز است. برای مثال، دیدن سوزن سوخته یا کاغذهایی که لوله شدهاند و یا دستمال نیمسوخته و ابزار شیشهای خاص میتواند شکبرانگیز باشد. در مورد علایم و نشانههای فوق قطعا نمیشود اظهارنظر کرد. در بعضی از افراد علایم مشابهی وجود داردکه ناشی از مصرف مواد نیست و در مقابل مصرفکنندههایی نیز هستندکه شدت علایم در آنان قابل ملاحظه نیست. توجه کنید که هیچ فردی حتی پزشک بهرغم وجود نشانههای بالینی و مشکوک، در مورد مصرف یا عدم مصرف مراجع بدون آزمایش نمیتواند اظهار نظر قطعی کند. خوش بینی و بد بینی بیش از حد هردو در فردی که قرار است با وی ازدواج کنید میتواند زندگی آینده شما را تحتالشعاع قرار دهد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#179
Posted: 26 Aug 2015 10:18
دنیای بعد از ترک سیگار
- استعمال سیگار و یا قرار داشتن در معرض دود آن سبب بروز بیش از 430 هزار مورد مرگ در سال می شود.
- سیگار و دود آن، بیش از 4000 ماده مضر دارد که اغلب آن ها سرطان زا هستند.
- بیماری های ناشی از سیگار، بیش از 50 میلیون دلار (تقریبا 50 میلیارد تومان) در سال، هزینه های پزشکی به کشورها تحمیل می کند.
- سیگار کشیدن توسط مادر در دوران بارداری می تواند سبب تولد نوزاد با وزن کم، مرگ نوزادان و نیز اختلالات یادگیری در سال های بعد از تولد شود.
- بیش از شش هزار کودک در سال به خاطر سیگار کشیدن والدین شان، دچار عفونت و سوختگی می شوند و می میرند.
احتمالا افراد سیگاری از کنار مطالبی مانند آمار فوق به راحتی می گذرند؛
ولی شاید دنیای شیرین بعد از ترک سیگار برای شان جالب تر باشد:
- بلافاصله بعد از آخرین سیگار، بدن فرایندهای سم زدایی را آغاز می کند.
- 20 دقیقه بعد از آخرین سیگار، فشار خون کاهش می یابد و دست ها و پاها گرم می شوند.
- 8 ساعت بعد از آخرین سیگار، سطح مونوکسید کربن خون طبیعی می شود.
بیش از 6000 کودک در سال به خاطر سیگار کشیدن والدین شان، دچار عفونت و سوختگی می شوند و می میرند.
- یک شبانه روز پس از آخرین سیگار، احتمال سکته قلبی و تنگی نفس کاهش می یابد.
- 3 روز بعد از آخرین سیگار، دوستان و خانواده خوشحال تر می شوند، بوها یا مزه ها بهتر تشخیص داده شده، پوست شاداب تر می شود و انرژی بدن افزایش می یابد.
- یک هفته پس از آخرین سیگار، رفتار و اعصاب آرام تر می شود و تحریک پذیری کاهش می یابد.
- 2 هفته بعد از آخرین سیگار، گردش جریان خون بهبود می یابد و عملکرد ریه ها بهتر می شود.
- 1 تا 9 ماه بعد از آخرین سیگار، سرفه ها و خطر عفونت ها کاهش می یابد و عملکرد ریه ها طبیعی می شود.
- یک سال پس از آخرین سیگار، احتمال سکته قلبی نصف افراد سیگاری شده، مقدار زیادی پول پس انداز می گردد و فرد آزاد می شود! و دیگر برده سیگار نخواهد بود.
- 5 تا 15 سال بعد از ترک سیگار، خطر بروز بیماری قلبی و سکته، مشابه افراد غیرسیگاری خواهد شد.
- 10 سال بعد از ترک سیگار، احتمال بروز سرطان ریه نصف افراد سیگاری می شود و احتمال سایر سرطان ها مثل سرطان دهان، گلو و مثانه کاهش می یابد.
سایر مزایای ناشی از ترک سیگار
- زندگی طولانی تر
- انرژی بیشتر
- کاهش برونشیت مزمن و امفیزم
- کاهش تعداد دفعات سرماخوردگی و عفونت های تنفسی
- کاهش تنگی نفس و سرفه
- خون رسانی بیشتر به دست ها و پاها
- بهبود فرایند ترمیم زخم ها
- کاهش خطر بروز بیماری های لثه
- بهداشت فردی بیشتر
- رهایی از اعتیاد و وابستگی
- و در نهایت، پس انداز کردن پولی که صرف خرید سیگار می شود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ویرایش شده توسط: SARA_2014
ارسالها: 2890
#180
Posted: 26 Aug 2015 10:23
همه چیزدرباره قرص های اکس !!
قرصهای اکساکستاسی مخدر جدیدی است که به دنبال مصرف آن شعور ، آگاهی و روان فرد مختل شده ، آستانه تحریک پذیری روانی او را پائین میآورد و بر قدرت سنجش واقعیت اثرمیگذارد و فرد را مستعد جنون میکند .ایجاد اعتماد به نفس بالا و شهامت و همچنین رفع ممنوعیتهای اخلاقی در فرد که از نتایج مصرف این داروهای توهمزا است فرد میتواند منشأ رفتارهای پرخطر و انحرافی بسیارزیادی در مصرف کنندگان آن باشد.
آنچه که از جمعبندی تعاریف متعدد کجرفتاری برمیآید این است که به طورکلی رفتار انحرافی رفتاری است که به گونه مستقیم یا غیرمستقیم قوانین و هنجارها را نقضکند که شامل هرنوع قوانین رسمی و نوشته شده و هنجارهای اخلاقی جامعه میشود.طبق این تعریف مصرف قرصهای اکستاسی را میتوان از انواع رفتارهای انحرافی برشمرد .اکستاسی مخدر جدیدی است که به دنبال مصرف آن شعور ، آگاهی و روان فرد مختل شده ، آستانه تحریک پذیری روانی او را پائین میآورد و بر قدرت سنجش واقعیت اثرمیگذارد و فرد را مستعد جنون میکند .
ایجاد اعتماد به نفس بالا و شهامت و همچنین رفع ممنوعیتهای اخلاقی در فرد که از نتایج مصرف این داروهای توهمزا است فرد میتواند منشأ رفتارهای پرخطر و انحرافی بسیارزیادی در مصرف کنندگان آن باشد .برای مثال مصرف این دارو با ایجاد بیپروایی ، رفتارهای جنسی محافظت نشده و مکرر به دنبال خواهد داشت و در نتیجه ارتباط نزدیکی میان مصرف این مواد روانگردان و ابتلا به ایدز و همچنین بیماریهای مقاربتی میتوان یافت .از طرف دیگر طبق آمار ۹۲درصد مصرف کنندگان اکستاسی بعدها به مواد دیگری مانند ماریجوانا ، آنفتامین ، کوکائین و هروئین روی آوردهاند .
گرایش به این ماده مخدر خصوصاً سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است که در صورت ادامه این روند آثار جبران ناپذیری در جامعه باقی خواهد گذاشت به همین دلیل بسیاری از کشورها مبارزه جدی با این ماده خطرناک را آغاز کردهاند .برای مثال در کشورهای آمریکا و انگلستان مبارزات جدی با این پدیده آغاز شده مشاهده آن مداخلات جدی پلیس و مراجع قانونی را به همراه دارد .به طور کلی در تمام کشورهای عضو سازمان ملل از جمله ایران مصرف مواد روان گردان جرم است و هرچند در قانون مبارزه ب مواد مخدر ایران نامی از اکستاسی نیست اما مصرف آن غیرقانونی است و در صورت دستگیری فرد مصرف کننده یا توزیع کننده آنها این فرد به دادگاه انقلاب ارجاع میشود و در این موارد حکم تعزیر صادر میشود .با وجود با توجه به رشد بیرویه این ماده خطرناک در جامعه ما فعالیتهای انجام شده برای مبارزه با آن ناکافی به نظر میرسد به ویژه اینکه به دلیل عدم اطلاع رسانی صحیح در این زمینه عموم جامعه اطلاعات درست و کاملی از این پدیده ندارند .
و این عدم آگاهی صحیح مهمترین عواملی است که باعث میشود تبلیغات کاذب فروشندگان این مواد منجر به گرایش جوانان به آن شود .در این پژوهش به دلایل زیادی از جمله نبود کتاب و متن معتبر و قابل استناد ، کمبود آگاهی عمومی و اطلاعات خام در این زمینه ، همچنین پنهان بودن این اعتیاد و عدم قابلیت شناسایی معتادین آن و همچنین عدم توانایی و دانش کافی محقق امکان پرداخت علمی به این مسئله وجود نداشت . در این تحقیق تنها از مقالات و اطلاعات مختصر و نه چندان قابل استناد موجود در منابع اینترنتی و همچنین تعداد محدودی پرسشنامه استفاده شده است .با توجه به همه این مسائل د راین تحقیق صرفاً تلاش در جهت جمعآوری اطلاعات زمینه و پایهای بوده است تا شاید بتواند راهگشای تحقیقات وسیعتری در این زمینه باشد.
قرص اکس
● اکستاسی چیست ؟
MDMA یا ۳ و ۴ متیلندیاکسیمتآمفتام ین که به نامهای اکستاسی ، اکستازی ، XTC ، E , X هم معروف است نوعی جدیدی از مواد مخدر است که به دلیل ایجاد احساس نشاط فراوان امروز در میان محافل جوانان جذابیتی خاص پیدا کرده است این مواد توهمزا که در اشکال متنوع داروئی عرضه میشود بر مغز اثر گذاشته و تصاویر آن را مخلوط میکند.اکستاسی خالص پودری سفید شامل کریستالهای ریز است . از این پودر بوی کپک به مشام میرسد . در صورت وجود ناخالصی اکستاسی به رنگهای قرمز و قهوهای نیز دیده میشود. این ماده به اشکال قرص خوراکی و جویدنی ، کپسول ، پودر استنشاقی ، برچسبهای پوستی و مواد تدخینی و تزریقی موجود است
.میزان ماده مخدر در هر قرص از ۹ تا ۱۱۷میلیگرم متفاوت است که این میزان بر سرعت و شدت و همچنین مدت زمان ماندگاری اثر ماده تأثیر میگذارد . ناخالصیهایی که به قرص افزوده میشود شامل مواد شیمیاییای است که غالباً خاصیت تحریک کننده و فعالکننده سیستم عصبی را دارند .
به علت سهولت ساختاری این مواد به طوریکه امکان تهیه آن در لابراتورهای داخلی نیز وجود دارد خطر وجود مواد اضافی خطرناک و ترکیبات کشنده در آن بالاست .با بلعیدن قرصهای حاوی این مواد اثرات آن پس از ۲۰ تا ۹۰ دقیقه ظاهرشده و ۲ تا ۳ ساعت اثرات آن در یک حد حفظ شد ه و بعد افت میکند و از ۳ تا ۲۴ ساعت اثرات آن باقیست. این قرصها به علت تأثیرات خاصی که دارند در میان جوانان با نامهای مختلف شناخته میشوند مانند قرصهای شادی یا قرص عشق (LOVE PILL ) ، قرص فراری ، قرص انرژیزا ، دیسکو بیسکویت ، قهوهای بزرگ ، دنیس شیطونه و ...حالت بعد از مصرف این مواد را اصطلاحاً سفر یا trip میگویند کلمه اکستاسی در گذشته برای سرمستی عارفان و خاصه شاعران به کار میرفته است .قرصهای موجود در بازار ایران در قالب طرحها و مارکهای مختلفی عرضه میشوند که برخی از آنها عبارتند از : دلفین ، لنگر ، صلیب سرخ ، رنو ، سان شاین ، سوپر من ، هوندا ، امگا ، پلیکان ، لاو ، مرسدس ، میتسوبیشی و ...
قرص شادی آور
●تاریخچه اکس :
اکستاسی نخستین بار در سال ۱۹۱۴ توسط شرکت داروسازی « مرک » (Merck ) در آلمان ساخته شد و به عنوان داروی ضد اشتها و لاغری به ثبت رسید اما درآن زمان وارد بازار نشد و استفاده از آن تا اواخر دهه ۱۹۷۰ به تعویق افتاد . در این زمان اکستاسی به عنوان درمان اختلالات روانی و عاطفی توسط پزشکان و روانپزشکان معرفی شد و در سال ۱۹۸۰ در دسترس متقاضیان قرارگرفت . به ویژه این دارو جهت استفاده سربازان آلمانی در جنگ جهانی اول به کاررفت که بعدها با شناخته شدن آثار مخرب و خطرات روحی بسیار زیاد آن از چرخه مصرف خارجشد .
طی این مدت قربانیان و تلفات زیادی برجای گذاشت . در این باره معروف است که میگویند: « سربازان آلمانی را دوباره قربانی کردند . یک بار وقتی مجبورشان کردند برای فتح دنیا سینههاشان را آماج گلوله کنند و یکبار وقتی برای درمان آسیبهای روانی جنگ ، آنها را به خوردن داروهای توهمزا واداشتند داروهایی که میتوانست هراس شبهای جنگ و فریادهای همسنگرهای زخمی را از یاد ببرد و در مقابل چنان نشاطی را به بیماران جنگی بدهد که انگار هرگز گرفتار جنگ و خونریزی نشدهاند .»
به هر حال بعد از مشخص شدن آثارسؤ مصرف قرصهای اکستاسی تولید و توزیع و مصرف آنها غیرقانونی اعلام شد. سال ۱۹۸۵ دولت آمریکا مصرف این ماده را ممنوع کرد و در سال ۱۹۸۶ مطالعات انجامشده روی حیوانات آزمایشگاهی آثار مخرب اکستاسی را روی سیستم عصبی نشان داد .در سالهای اخیر مصرف آن در آمریکا در پارتیهای شبانه مرسوم به ریو افزایش یافته است و در کشور ما نیز در پدیدهای مشابه به نام اکسپارتی مصرف آن دچار افزایش گشته است.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود