ارسالها: 2890
#71
Posted: 22 Aug 2015 17:34
نگاهی به عوارض کوکائین
کوکائین از گیاه کوکا به دست می آید. این گیاه در کشورهای امریکای لاتین کشت می شود. کوکا آلکالوئید اصلی برگ کوکا است که از برگ های بوته ای به نام (Ergthroxglom Coca) به دست می آید که مرکز اصلی رویش آن امریکای جنوبی است. کوکائین به عنوان ماده موثر در سال های ۱۸۶۰- ۱۸۵۹ م. از برگ کوکا مجزا و استحصال شد.
کراک را نیز از کوکائین تهیه و در اواخر تابستان و اوایل پاییز سال ۱۹۸۵ م. به بازار شهر نیویورک عرضه کردند. کراک خطرناک ترین ماده اعتیادآوری است که تاکنون به بازار آمده و به حدی وابستگی آور است که یک بار مصرف آن، فرد را معتاد می کند. از نظر طبقه بندی فارماکولوژی، محرک سیستم اعصاب مرکزی است.
کوکائین پودر سفید نرم شفاف کریستالی با طعمی تلخ است که اغلب با پودر تالک، یا ملین ها یا شکر مخلوط می شود و معمولاً به صورت استنشاق، تزریقی، خوراکی یا دود کردن و گاهی هم به طریق پاشیدن روی دستگاه تناسلی مصرف می کنند.
کوکائین به شکل نمک هیدروکلراید قابل حل در آب به طریق خوراکی، استنشاقی و تزریقی مورد سوءمصرف قرار می گیرد. نمک هیدروکلراید کوکائین از سولفات کوکائین و دیگر الکالوئیدهای مشتق از برگ گیاه کوکا به دست می آید. قیمت این ماده بسیار گران است و مصرف آن تقریباً در بین افراد طبقات بالای جامعه شیوع بیشتری دارد.
کراک (Crack) شکلی از کوکائین است که برای تدخین از آن استفاده می شود و اخیراً استفاده از آن بسیار شایع شده است. کراک افراد کم درآمد را نیز وارد لیست افراد مصرف کننده کوکائین کرده است.
شیوه هایی که شروع اثر کوکائین در آن سریع تر از بقیه شیوه ها باشد تزریق و تدخین است. وقتی کوکائین تزریق شد، ۱۰ تا ۱۵ ثانیه به جریان خون مغز می رسد و با تدخین بعد از ۶ تا ۸ ثانیه، البته در شیوه تدخین نسبت به تزریق مقدار کمتری کوکائین به مغز می رسد. در این شیوه ها (تدخین و تزریق) خطر مسمومیت بیشتر بوده و خطرات دیگری نیز به علت مصرف مشترک پیپ با سوزن در آن وجود دارد.
● اثرات کوتاه مدت
اثرات کوتاه مدت آن مشابه آمفتامین است ولی با مدت زمان کوتاه تر، احساس افزایش انرژی، چابکی و سرخوشی را زیاد می کند. از جمله اثرات آن پس از مصرف عبارت است از افزایش ضربان قلب، نبض، تنفس، درجه حرارت بدن، فشار خون، گشادگی مردمک چشم، پریدگی رنگ، کاهش اشتها، تعرق شدید، تحریک و هیجان، بی قراری، لرزش به خصوص در دست ها، توهمات شدید حسی، عدم هماهنگی حرکات، اغتشاش دماغی، گیجی، درد پا، فشار قفسه سینه، تهوع، تیرگی بینایی، تب، اسپاسم عضله، تشنج و مرگ.در حالت قطع ماده نیز افسردگی شدید حادث می شود.
ناخالصی کوکائین خیابان اغلب موجب حساسیت و آلرژی شدید می شود که معمولاً با آب ریزش بینی و بی خوابی شدید همراه است. در مسمومیت حاد با کوکائین، فرد مصرف کننده دچار بی قراری و تشویش، هیجان، شوریدگی فکر و اختلال تنفسی می شود و ضربان، تنفس و فشار خون فرد افزایش می یابد.
● اثرات درازمدت
از جمله اثرات بلندمدت آن از دست دادن وزن بدن، یبوست، بی خوابی، ضعف جنسی، دپرسیون تنفسی، اشکال در ادرار کردن، تهوع، کم خونی، رنگ پریدگی، تعرق شدید، دردهای شکمی و اسهال، اختلالات در هضم و دستگاه گوارش، سردرد، لرزش دست ها، لرزش و تشنج، پریدن عضلات و سفتی آنها، هپاتیت، آب ریزش دائمی بینی، ایجاد زخم، آماس و جوش های پوستی به خصوص اطراف مخاط گوش و بینی، زخم مخاط بینی (در مصرف به صورت انفیه)، اضطراب، بی قراری، تشنج پذیری شدید، سوء ظن، گیجی، اختلالات درک زمان و مکان، رفتار تهاجمی، تحریک پذیری شدید، افسردگی، پرخاشگری، تمایل به خودکشی، توهمات و اختلال در حواس (به خصوص بینایی، شنوایی و لامسه)، افکار هذیانی، و گاهی اشتهای کاذب و سرانجام ناراحتی جدی دماغی و روانی به نام سایکوز و کوکائین.
تحمل و ایجاد وابستگی کوکائین مشابه آمفتامین است؛ وابستگی شدید روانی ایجاد می کند که این وابستگی در عصاره کوکائین یعنی کراک شدیدتر است.در آزمایشاتی که برای تحقیق پیرامون اثر کوکائین روی موش و میمون انجام شده، پس از قطع مصرف آن، نشانه های ترک از جمله ضعف شدید، بدخوابی، افسردگی و تحریک پذیری گرسنگی زیاد دیده شده است.
مصرف کننده، کراک را چه به طریق استنشاق یا پاشیدن روی توتون و ماری جوانا و چه از راه کشیدن با پیپ استعمال کند، دیگر نمی تواند از مصرف آن خودداری کند و باید پی درپی آن را استعمال کند. خیلی سریع جذب ریه شده و به مغز می رسد و حالت تهاجمی به مصرف کننده دست داده، باعث بزرگ شدن قلب و افزایش فشار خون می شود.به گونه ای شدیدتر از کراک پدیدار می شود.
اصولاً فردی که کراک مصرف می کند، دیگر بر خود تسلط ندارد و گویا خودی خود را گم کرده است.هنگامی که سرخوشی ناشی از مصرف مواد محرک به خصوص کوکائین کاهش می یابد در ابتدا اضطراب، خستگی، بی قراری و افسردگی ایجاد می شود و این معمولاً باعث مصرف مجدد مواد محرک می شود.کوکائین با اثر روی CNS و شبکه سمپاتیک منجر به فشارخون بالا، انقباض عروق، تشنج و بی اشتهایی می شود.کوکائین می تواند با ایجاد انقباض عروقی قوی منجر به سکته مغزی شود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#72
Posted: 22 Aug 2015 17:37
حشیش را چقدر می شناسید ؟
حشیش مادهایست که از ترشحات چسبنده گل، برگ و ساقه گیاه شاهدانه مؤنث به صورت صمغ به دست میآید، رنگ آن سبز تیره و گاهی قهوهای مایل به سبز و تقریباً شبیه حنا است. شاهدانه در حالت گیاهی، ماریجوانا و در حالت صمغی، حشیش یا گراس نامیده میشود. در اصل حشیش شکل خالصتری از ماریجوانا است.
روغنی که از صمغ شاهدانه تهیه میشود، خالصترین حالت ماده توهمزای مصرفی است که از شاهدانه به دست میآید. تأثیر حشیش، ناشی از مادهایست به نام T.H.C (تترا هیدرو کانا بینول) که یک ماده توهمزای طبیعی به شمار میرود.
مصرف پزشکی
حشیش به عنوان مسکن و ماده رفع بی خوابی که ایجاد آرامش میکند و THC و دیگر مشتقات برای درمان برخی از بیماریها از جمله آسم و صرع میتواند مورد استفاده قرار گیرد، ولی در حال حاضر فقط در درمان حالت تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی در درمان سرطان، استفاده میشود.از نظر طبقه بندی فارماکولوژی، تضعیف کننده یا محرک سیستم اعصاب مرکزی است.
نامهای دیگر
اصطلاحات عامیانه (به جای حشیش): بنگ، گراس، علف، ماریجوانا (فرم گیاهی)، سیگاری، جوینت، دوپ و...
بنگ: به سرشاخههای گلدار یا بهمیوهنشسته و خشکشده بوته شاهدانه هم میگویند.
در کشور افغانستان نوعی مخلوط نوشیدنی از مواد مختلف و روغن شاهدانه ماده میسازند و مصرف میکنند که نشئگی آن با مصرف دودی متفاوت و طولانی و از ماندگاری بیشتری برخوردار است و مطابق با فتوای علمای مسلمان حلال است. در رسالات مختلف در مورد حشیش آمدهاست: حشیش را چنانچه در آن چیزی بریزند که روان شود، پاک است.
چرس: حشیشی که از رزین آماده شده از سرشاخههای گلدار و به میوه نشسته گیاه بالغ شاهدانه تهیه می شود و از انواع دیگر آن مرغوبتر است.
اثرات مصرف حشیش :
- توهم ذهنی
- تغییر در درک رنگ و صدا
- افزایش اشتها
- سرخی چشمها
- گیجی و بیتوجهی به اطراف
- تند شدن ضربان قلب و افزایش اضطراب
- احساس تشنگی، خشک شدن و کف کردن بزاق دهان
- آسیب حافظهٔ بلند مدت و حافظهٔ کوتاه مدت
اثرات کوتاه مدت
باید دانست که اثرات حشیش با توجه به مقدار و نوع استفاده (کشیدن یا خوردن) متفاوت است. وضعیت جسمی و سلامت فرد از جمله وزن، اندازه، خلق و خوی فرد، درجه تحمل و... فرق میکند. اثرات کشیدن حشیش در عرض چند دقیقه پس از مصرف ظاهر میشود و ۲ تا ۴ ساعت باقی میماند.
در صورت خوردن هضم آن به طور کند صورت میگیرد. لذا اثر آن به تدریج و طولانی تر میگردد، معمولا فرد پس از مصرف حشیش احساس آرامش و راحتی میکند، قوه درک و احساس او افزایش مییابد، رنگها به نظرش شفاف تر و روشن تر میآیند، صداها به نظر از فاصله دورتر به گوش میرسد. به هر حال در ادراکات حسی به خصوص بینایی و شنوایی تحریف به وجود میآید، اشتها افزایش مییابد، مخصوصا در مورد غذاهای شیرین.
از اثرات کوتاه مدت دیگر مصرف حشیش عبارتند از :
خواب آلودگی، قرمز شدن چشمها، افزایش ضربان قلب، خشکی دهان و گلو، گشادگی مردمک چشم، مختل شدن قوه حافظه و تمرکز فکری به طور موقت، اختلال درک زمان و مکان، اضطراب، افسردگی، هیجان، تحرک زیاد، تحریک پذیری، تند مزاجی، بی قراری، پر حرفی، خندههای بی دلیل، احساس طرد شدگی، ترس و وحشت، دگرگونی و تغییر شکل فضا و زمان – اختلال در هماهنگی و تعادل در راه رفتن، احتمالا اوهام که اغلب توام با پارانویایی به خصوص در مصرف مقدار زیاد آن همراه است.
دوز معمولی آن، مهارتهای کاربردهای ماشینی را لطمه میزند، از این رو به خصوص رانندگی در حین مصرف حشیش بسیار خطرناک است، ماده T. H. C. که ترکیب فعال حشیش است در بدن افرادی که تصادفات شدید رانندگی داشتهاند و منجر به جراحات سختی گردیده، دیده شدهاست.
اثرات عمده بلند مدت
تحقیقات نشان میدهد که اثرات سوء مصرف حشیش به خصوص در بین جوانان و بزرگسالان حتمی است از جمله: از دست دادن انگیزه و علایق، آسیب به حافظه و تمرکز فکر، عدم قابلیت رانندگی، کاهش قوای دفاعی بدن در برابر عفونتها و بیماریها، گیجی و سردرگمی، فقدان انرژی و... در اثر استفاده مرتب و مداوم حشیش پیش میآید. هم چنین خطر ابتلا به برونشیت مزمن، سرطان ریه و بیماریهای دستگاه تنفسی در مصرف کنندگان منظم حشیش بیش از دیگر گروههاست.
کشیدن سیگار ماری جوانا و حشیش آسیب شدیدی به دستگاه تنفسی میزند، زیرا تار موجود در آن، دو برابر قوی تر از تار موجود در سیگار معمولی است. هم چنین عوامل ایجاد کننده سرطان در تار موجود در حشیش خیلی بیش از سیگارهای معمولی است.
مطالعات و تحقیقات نشان میدهد که رشد طبیعی بک نوزاد به وسیله مصرف مرتب حشیش یا ماری جوانا به وسیله مادر، در دوران بارداری میتواند به طور جدی آسیب ببیند. آزمایشات بر روی حیوانات نشان داد که نوزادان حیوانات آزمایشگاهی که در دوران بارداری تحت مصرف این ماده قرار گرفته بودند، دارای برخی از ناهنجاریها و رفتار غیر عادی بودند، در اثر مصرف مداوم وابستگی روانی و تحمل ایجاد میشود، نشانههای ترک شامل اضطراب، عصبانیت، از دست دادن اشتها و بی خواب و بد خوابی است .
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#73
Posted: 22 Aug 2015 17:40
چند پک سیگار و اینهمه دردسر!؟
سرطان ریه یا بیماریهای قلبی، تنها پیامدهای استعمال دخانیات نیست، بلکه مجموعهای از مسائل و مشکلات حاد بهداشتی در ارتباط با مصرف دخانیات وجود دارد که میتواند به لحاظ شرایط جسمانی و مقاومت ایمنی در افراد سیگاری بروز نماید.
تحقیقات سازمان جهانی بهداشت، حاکی از آن است که در هر 8 ثانیه، یک نفر به علت استعمال دخانیات، جان خود را از دست میدهد! چنانچه افراد در سنین نوجوانی شروع به کشیدن سیگار نمایند (بیش از 70 درصد موارد سیگاری شدن در این مرحله اتفاق میافتد) و مدت 20 سال یا بیشتر به این عمل ادامه بدهند، بین 20 تا 25 سال زودتر از کسانی که بههیچ وجه در زندگی خود سیگار نکشیدهاند، خواهند مرد.
سرطان ریه یا بیماریهای قلبی، تنها پیامدهای استعمال دخانیات نیست، بلکه مجموعهای از مسائل و مشکلات حاد بهداشتی در ارتباط با مصرف مواد دخانی وجود دارد که میتواند به لحاظ شرایط جسمانی و مقاومت ایمنی در افراد سیگاری بروز نماید. در ادامه به نمونههایی از موارد مذکور اشاره میشود :
از دست دادن موها
با تضعیف سیستم ایمنی افراد سیگاری در اثر مصرف مواد دخانی، بدن این افراد، مستعد ابتلا به انواع بیماریها از جمله لوپوس اریتماتوز میشود (التهاب پوست همراه با تکههای دیسک مانند که دارای لبههای برجسته قرمز رنگ و مرکز فرورفته بوده و بهصورت فلسها یا پوستههایی که پوستهپوسته شده و جای آن بهصورت لکههای سفید تیره رنگ باقی میماند بروز میکند). این بیماری میتواند عامل از دست دادن موها، ایجاد زخم در دهان، جوشهای پوستی روی صورت، سر و دستها گردد.
آب مروارید
استعمال دخانیات میتواند عامل بروز یا تشدیدکننده بسیاری از بیماریهای چشمی گردد. افراد سیگاری، 40 درصد بیش از افراد دیگر در معرض ابتلا به آب مروارید، کدرشدن عدسی چشم و ممانعت از عبور نور و در نهایت نابینایی هستند. دود سیگار به دو طریق باعث ایجاد آب مروارید میگردد: تحریک چشمها و همچنین نفوذ مواد شیمیایی موجود در دود به جریان خون و رسیدن به چشمها.
استعمال دخانیات بسته به سالهای مصرف و سن فرد سیگاری میتواند همچنین باعث نوعی بیماری چشمی غیرقابل درمان، یعنی خرابی لکه بینایی در پرده شبکیه چشم شود. این لکه در قسمت مرکزی شبکیه قرار دارد و لکه شبکیه نامیده میشود. لکه شبکیه، مسئول دریافت نور متمرکز شده عبوری از عدسی است و باعث توانایی ما در خواندن، رانندگی، همچنین تشخیص رنگها، یا چهرهها و دیدن جزییات اجسام میشود.
چین و چروک
کشیدن سیگار باعث از بین بردن پروتئینهای منعطف کننده پوست میشود، همچنین باعث تحلیل بردن ویتامین A و محدود کردن جریان خون در عروق پوست میگردد. پوست افراد سیگاری، خشک، چرمی و دارای خطوط و چینخوردگیهای ریزی در اطراف لبها و چشمها است.
ضایعات شنوایی
از آنجایی که استعمال دخانیات باعث تشکیل پلاک و جرم در دیواره عروق خونی و در نتیجه کاهش میزان جریان خون در گوش میانی میگردد، افراد سیگاری زودتر از افراد غیر سیگاری با مشکل کاهش و از دست دادن شنوایی مواجه هستند. همچنین احتمال از دست دادن شنوایی افراد سیگاری در اثر ابتلا به عفونت گوش میانی یا سروصدای بلند، بسیار بیشتر از افراد غیر سیگاری است. افراد سیگاری، 3 برابر بیش از افراد غیر سیگاری به عفونت گوش میانی دچار میشوند. عفونت گوش میانی، عاملی برای ابتلا به عوارضی از قبیل مننژیت (التهاب پردههای مغز) و فلج عضلات چهره است.
سرطان پوست
کشیدن سیگار، عامل تشکیل تومور نیست، ولی شانس بروز مرگ را در کسانی که به این بیماری دچار میشوند، بالا میبرد. افراد سیگاری، 2 برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری در خطر ابتلا بهنوعی سرطان پوست (شاخی شدن و پوستهپوسته شدن و بروز بثورات قرمز رنگ، برجستگی روی پوست یا هر دو حالت) قرار دارند.
فساد دندانها
دخانیات باعث به وجود آوردن اختلالاتی در شیمی دهان، ایجاد جرم روی دندانها، زرد شدن و فاسد شدن دندانها میگردد. افراد سیگاری، 5/1 مرتبه بیشتر از افراد غیرسیگاری در معرض خطر از دست دادن زودرس دندانها هستند.
آمفیزم
علاوه بر سرطان ریه، استعمال دخانیات میتواند عامل ابتلا افراد سیگاری به آمفیزم، تورم و افزایش غیرطبیعی حجم ریه و قطع جریان هوا در کیسههای هوایی ریه و پایین آمدن ظرفیت ریه در گرفتن اکسیژن و بیرون دادن گاز دیاکسید کربن باشد. در موارد حاد و شدید با روش تراکئوستومی (ایجاد سوراخ در نای از راه گردن همراه با لولهگذاری بهمنظور تسهیل عبور هوا) به بیمار امکان نفس کشیدن داده میشود. برونشیت مزمن (نشان داده نشده است) یکی دیگر از عوارض ریوی ناشی از مصرف سیگار است که با افزایش چرک در ریه، سرفههای دردناک و مشکل تنفس همراه است.
پوکی استخوان
منواکسید کربن، یکی از اصلیترین گازهای سمی در خروجی اگزوز اتومبیل و دود سیگار است. میل ترکیبی این گاز با خون بسیار بالاتر از اکسیژن است (200 برابر) این گاز باعث کاهش قدرت حمل اکسیژن در خون افراد سیگاری حرفهای تا 15 درصد میگردد. استخوانهای افراد سیگاری، تراکم خود را از دست داده و بهراحتی شکسته میشود؛ همینطور زمان التیام یافتن و جوش خوردن آنها پس از شکستگی تا 80 درصد افزایش پیدا میکند.
بیماریهای قلبی
یک مورد از سه مورد مرگی که در دنیا اتفاق میافتد، به علت بیماریهای قلبی - عروقی است. استعمال دخانیات، یکی از بزرگترین عوامل ایجاد خطر در افزایش بیماریهای مذکور است. این بیماریها سالیانه بیش از یک میلیون نفر را در کشورهای درحالتوسعه از بین میبرد. همینطور بیماریهای قلبی - عروقی ناشی از استعمال دخانیات، بیش از 600 هزار نفر را در سال در کشورهای توسعه یافته از بین میبرد. استعمال دخانیات باعث افزایش ضربان قلب، بالا رفتن فشارخون، افزایش خطر ابتلا به فشارخون بالا و گرفتگی عروق و نهایتاً ایجاد حمله قلبی و سکته میگردد.
زخم معده
استعمال دخانیات، مقاومت معده را در برابر باکتریها پایین میآورد. همچنین باعث تضعیف معده در خنثیسازی اسید معده و مقاومت در برابر آن بعد از غذا خوردن و برجای ماندن باقیمانده اسید در معده و در نتیجه تخریب دیواره آن میگردد. زخم معده افراد سیگاری، بهسختی درمان میشود و احتمال بهبودی آن تا زمانی که فرد سیگار میکشد، بسیار اندک است.
تغییر رنگ دادن انگشتان
قطران موجود در دود سیگار در اثر استعمال مستمر دخانیات، روی انگشتان و ناخنها جمع شده و باعث تغییر رنگ آنها به قهوهای مایل به زرد میگردد.
سرطان رحم و سقط جنین
در کنار افزایش خطر ابتلا به سرطان رحم و دستگاه تناسلی، استعمال دخانیات باعث به وجود آمدن مسائل عدیدهای از قبیل مشکلات باروری در زنان و بروز ضایعات در هنگام دوران بارداری و زایمان میگردد. استعمال دخانیات در دوران بارداری میتواند باعث افزایش خطر زایمان نوزاد با وزن کم و بروز مسائل بهداشتی در آینده گردد.
سقط جنین در مادران سیگاری، 2 تا 3 برابر بیشتر است؛ به همین ترتیب، زایمان نوزاد مرده به علت نرسیدن اکسیژن به جنین و همچنین وقوع ناهنجارهای جنینی در اثر وجود نیکوتین و منواکسید کربن دود سیگار حاصل میگردد. بروز سندرم مرگ ناگهانی نوزاد نیز با استعمال دخانیات تشدید میگردد. علاوه بر موارد فوقالذکر، استعمال دخانیات در زنان باعث کاهش سطح استروژن و یائسگی زودرس میگردد.
سرطان
بیش از 40 عنصر سرطانزا در دود سیگار وجود دارد. احتمال سرطان ریه، 22 مرتبه بیشتر از افراد غیرسیگاری است. طبق تحقیقات بیشماری که انجام شده است، در صورت ادامه استعمال دخانیات توسط افراد سیگاری، احتمال مبتلا گشتن آنها به انواع سرطانهای دیگر، از قبیل زبان، دهان، غدد بزاقی (6 تا 27 برابر)، سرطان بینی (2 مرتبه بیشتر) گلو (12 مرتبه)، مری (8 تا 10 برابر)، حنجره (10 تا 18 برابر)، معده (2 تا 3 برابر)، کلیه (5 برابر)، قولون راست روده (3 برابر)، مثانه (3 برابر)، لوزالمعده (2 تا 5 برابر)، مقعد (5 تا 6 مرتبه) وجود دارد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#74
Posted: 22 Aug 2015 17:42
حقايقي درباره نيکوتين سيگار
مهم ترين ترکيب موثر سيگار، نيکوتين است که عامل اصلي اعتياد جسماني به دخانيات است. نيکوتين سبب ترشح فوري آدرنالين ميشود. آثار آدرنالين شامل: افزايش ضربان قلب، افزايش فشار خون، تنفس سريع و عميق، افزايش قند خون و کاهش اشتهاست. نيکوتين در واقع يک محرک سيستم عصبي مرکزي است.
از ديگر آثار نيکوتين ميتوان به بالا رفتن چربي خون و افزايش چسبندگي پلاکتها (ايجاد لخته خوني) اشاره کرد. همچنين اين ماده با تاثير بر روي هورمونهاي جنسي مانند استروژن، سبب يائسگي زودرس ميشود.
يک نخ سيگار، کمتر از 2 ميلي گرم نيکوتين وارد خون ميکند. نيکوتين عامل تغيير ترکيبات شيميايي و بيولوژيک مغز است. نيکوتين به دليل آثار رواني خوشايندي که ايجاد ميکند، اثر اعتيادآور دارد و شخص به مرور زمان به آن عادت ميکند و مانند بقيه اعتيادها، کم کم مقدار مصرف و نياز به نيکوتين بالا ميرود و بالطبع تعداد نخ سيگار مصرفي نيز افزايش مي يابد و با عدم مصرف آن، علايم قطع نيکوتين مانند عصبانيت، پرخاشگري و زودرنجي به وجود ميآيد.
نيکوتين ماده اي بسيار سمي و روغن مانند است که داراي ويژگيهاي زير مي باشد:
- نيکوتين داراي آثار متضاد و متناقصي است، يعني هم نيرو بخش و محرک است و هم سرکوب گر و آرام بخش.
- اعتياد به نيکوتين، يکي از موانع اصلي افراد سيگاري براي رهايي از هر نوع دخانيات است.
- جذب نيکوتين از طريق پوست، ريه و غشاهاي مخاط بيني و دهان انجام مي شود.
- نيمه عمر نيکوتين در بدن يک ساعت است، يعني يک ساعت طول ميکشد تا مقدار آن در بدن به نصف برسد.
- 80 درصد نيکوتين در کبد و توسط آنزيمهاي آن تجزيه شده و از بين ميرود.
- نيکوتين در ريهها نيز تجزيه شده و توسط ادرار دفع ميگردد.
- نيکوتين با تاثير بر روي لوزالمعده و جلوگيري از ترشح هورمون انسولين، باعث ميشود تا قند خون بالا رفته و فرد احساس سيري کند.
- 7 ثانيه پس از استعمال دخانيات، به دليل عبور آسان آن از سد خوني- مغزي، نيکوتين خود را به مغز ميرساند.
- نيکوتين تقريبا روي تمامي سيستمهاي عصبي و غددي بدن موثر است.
- 15 تا 30 ثانيه بعد از مصرف سيگار، نيکوتين حتي تا انگشت شست پا نيز ميرسد.
اعتياد به نيکوتين
بر اساس معيارهاي روانپزشکي، مصرف عادتي نيکوتين نوع شديدي از اعتياد تلقي ميشود. اعتياد به نيکوتين هم به مقدار آن مربوط است و هم به دفعات رسيدن اين ماده به مغز؛ مثلا فردي که بيست عدد سيگار ميکشد (هر سيگار حدود ده پک دارد)، حدود دويست بار در روز نيکوتين را به مغز خود هدايت ميکند.
خصوصيات افراد وابسته به نيکوتين
- افرادي که در روز تعداد مشخصي سيگار و در ساعات معيني مصرف ميکنند.
- افرادي که در شرايط خاص و فشارهاي جسمي و رواني به دخانيات متوسل ميشوند.
- افرادي که با استعمال نکردن دخانيات، دچار علايم محروميت از نيکوتين ميشوند.
- در شرايطي که امکان دستيابي به دخانيات براي آنها ميسر نباشد، دچار اختلال در کارکرد شده و هر کاري ميکنند تا به استعمال دخانيات موفق شوند.
- براي سنجش ميزان وابستگي فرد به نيکوتين، آزمايش هايي وجود دارد که کاربرديترين آنها "تست فاگستروم" است و از امتياز به دست آمده به عنوان يک معيار براي ارزيابي فرد استفاده ميشود.
علايم قطع وابستگي به نيکوتين
در زمان ترک سيگار و ديگر انواع دخانيات، علايم محروميت از نيکوتين در افراد مختلف متفاوت است. اين علايم از چند ساعت تا چند روز بعد از مصرف نکردن دخانيات شروع مي شود و امکان دارد براي مدتها در بدن پايدار بماند (از چند روز تا چند ماه).
اين علايم شامل موارد زير است:
اضطراب، خواب ناکافي و گاهي خواب آلودگي جبراني، افزايش اشتها و وزن، احساس افسردگي و درماندگي، اختلالات گوارشي از جمله يبوست، کمحوصلگي و بيصبري، اختلال در تمرکز و هوشياري، اختلال در قضاوت و اختلالات حرکتي، سردرد، وسوسه کشيدن سيگار، کاهش ضربان قلب، کاهش فشار خون، بيقراري، خشکي دهان، خستگي، گرفتگي عضلات، سرفههاي تحريکي و افزايش خلط.
همچنين سم نيکوتين با تاثير بر اعصاب دستگاه گوارش، باعث افزايش حرکت رودهها ميشود، در نتيجه با مصرف سيگار عوارضي چون تهوع، استفراغ و اسهال شايع است. نيکوتين در مقادير بالا با تاثير بر روي سيستم اعصاب، باعث لرزش، تشنج، فلج عضلات و مرگ ميشود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#75
Posted: 22 Aug 2015 18:53
تاثیر سیگار بر پوست،مو،چشم،دهان و ریه
پوست
در افراد سیگاری چروک های پوست بیشتر و در سنین کمتری نسبت به افراد غیر سیگاری ظاهر می شود. سیگار باعث کاهش کلاژن پوست می شود (کلاژن مسئول کشسانی پوست است) و پوست را شل می کند. خطوط پوستی از لبهای فوقانی و تحتانی انتشار مییابد. خطوط کم عمق روی چانه و فک تحتانی و صورت ظاهر میگردد و سبب لاغری و زرد رنگ شدن پوست میشود.
افراد سیگاری، 8 تا 20 سال پیرتر از سن واقعی خود به نظر می رسند. 10 دقیقه کشیدن سیگار باعث کاهش اکسیژن رسانی پوست به مدت یک ساعت می شود. اغلب سیگاری ها یک رنگ خاکستری روشن در پوست صورتشان دارند که بعد از ترک سیگار از بین می رود. نیکوتین موجود در سیگار، عروق خونی را تنگ و جریان خون را کم می کند. سیگار کشیدن باعث تأخیر در ترمیم زخم پوستی می شود.
مو
در افراد سیگاری موها زودتر به رنگ خاکستری در می آیند. سیگار باعث افزایش هورمون مردانه می شود و لذا احتمال ریزش مو را بیشتر می کند. سیگار باعث نازک شدن لایه فوقانی پوست، کاهش ضخامت زیر پوست و آسیب به فولیکول های مو می شود.
چشم
سیگار در ابتلا به بسیاری از بیماری های شایع چشم مانند: پوسیدگی لکه زرد شبکیه ناشی از سن (دژنرسانس ماکولا)، گلوکوم (آب سیاه) ، کاتاراکت(آب مروارید) و تنبلی چشم (آمبلیوپی) به عنوان عامل خطرساز محسوب می شود. بسیاری از این بیماری ها منجر به کاهش غیرقابل برگشت بینایی می شوند. سیگار باعث کاهش سطح خونی مواد آنتی اکسیدان می شود. این مواد وظیفه محافظت از سلول های شبکیه چشم را بر عهده دارند.
سیگار باعث تخریب لایه محافظ مابین شبکیه و عروق خونی شده و منجر به کاهش خونرسانی، تحریک و ایجاد بافت اسکار (زخمی) می شود. سیگار باعث می شود که بدن در معرض رادیکال های آزاد قرار گیرد که باعث آسیب سلولی و نرسیدن مواد مغذی به شبکیه و عدسی چشم می شود.مونوکسیدکربن دود سیگار باعث کاهش اکسیژن رسانی و در نتیجه افت دید در شب می شود.
سیگار کشیدن تولید سیانید کرده که برای شبکیه سمی است و ممکن است منجر به مشکلی بنام آمبلوپی سمی (Toxic Amblyopia) شود. آمبلیوپی (تنبلی چشم) یعنی کاهش بینایی، بدون ارتباط با تغییرات ساختمانی قابل رویت در چشم. به گفته دیگر چشم از نظر ساختمان، ظاهری طبیعی دارد، اما فرد بینایی خوبی ندارد. در افراد سیگاری و افرادی که با سیگاری ها زندگی می کنند، پوسیدگی لکه زرد شبکیه ناشی از سن، 2 تا 3 برابر بیشتر ایجاد می شود.
دهان و دندان و لثه
سیگار در مدت کوتاهی باعث زردشدن دندان ها می شود. خمیردندان های مخصوص افراد سیگاری در بازار وجود دارد که حاوی مواد ساینده بیشتری نسبت به خمیردندان های معمولی است. اما باید توجه داشت که اثر این خمیردندان ها موقتی بوده و درمان قطعی این بدرنگی دندان ها، ترک سیگار است.دندان های افراد سیگاری نسبت به سایرین، استعداد بیشتری برای تشکیل جرم و پلاک میکروبی دارد که هردو ، عامل بیماری های لثه هستند.
به علت کاهش اکسیژن در جریان خون سیگاری ها، عفونت های لثه دیر ترمیم می شود. عفونت و بیماری های لثه از شایع ترین علل از دست رفتن زودهنگام دندان ها هستند.از دیگر آثار سیگار بر دهان می توان به بوی بد دهان و ابتلا به سرطان دهان اشاره کرد.بسیاری از سیگاری ها نسبت به بی حسی موضعی مقاوم هستند و با وجود تزریق ماده بی حسی دندانپزشکی، همچنان درد را حس می کنند.
بیماری انسداد مزمن ریه
مواد محرک دود تنباکو (قطران و گاز سیانید) مسئول بروز برونشیت مزمن و آمفیزم هستند.در ریه، موهای کوچکی بنام مژک وجود دارد که ریهها را از آلودگی ها پاک میکند. این محرکها، عمل مژک ها را متوقف میکند و سبب، ترشح بیشتر موکوس توسط غدد ریه میشوند. وقتیکه مژکها غیرفعال میشوند، فرآیند پاک سازی ریهها از موکوس اضافی، قطران و سایر ناخالصیها اجباراً باید توسط سرفه انجام شود. سیگاریها، بیشتر از غیرسیگاریها سرفه میکنند و خلط بیشتری تولید میکنند.
سایر علائم تنفسی شامل: نفس نفس زدن، سنگینی سینه، خسخس، دردسینه، سینوزیت و سرماخوردگیهای مکرر است.
تقریباً تمام بیماران مبتلا به آمفیزم، سیگاری هستند. آمفیزم در اثر تخریب ریه به وجود می آید که میتواند به دلیل صدمه مستقیم دود سیگار، اکسیدانهای القا شده و یا تولید مواد واسطهای التهابی جدید بهدلیل تماس با دود باشد.
سرطان ریه
ابتلا به سرطان ریه در سیگاریها، 20 برابر غیر سیگاریهاست. ایجاد سرطان ریه مستقیماً با تعداد سیگارهای کشیده شده در روز، مدت سیگار کشیدن و محتوای قطران و نیکوتین سیگارهای کشیده ارتباط دارد.
سیگاریهای افراطی 15 تا 25 بار احتمال بیشتر برای مرگ ناشی از سرطان ریه نسبت به غیرسیگاریها دارند و تنها 15 تا 20 سال از سیگار کشیدن میگذرد تا سرطان ریه ایجاد شود و تعداد کمی از بیماران با این بیماری بیش از 5 سال زنده میمانند.
سایر سرطان ها
سیگاریها نسبت به غیرسیگاریها احتمال بیشتری برای ابتلا به سرطان دهان، گلو و مری دارند.در مورد سرطان مثانه، تغلیظ سرطان زاها در ادرار به عنوان عامل ایجاد کننده سرطان بهنظر میرسد. سرطان معده و پانکراس و سرطان گردن رحم با شیوع بیشتری در سیگاریها نسبت به غیرسیگاریها رخ میدهد.
خانم های سیگاری
زنان سیگاری که قرص ضد بارداری استفاده میکنند، نسبت به خانمهایی که سیگار نمیکشند ، 20 برابر بیشتر در معرض خطر حمله قلبی و حمله مغزی هستند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#76
Posted: 22 Aug 2015 18:56
آثار زیانبار مصرف حشیش
● صمغ کشنده
شایع ترین ماده غیرقانونی در سراسر جهان از گیاهی به نام شاهدانه هندی که شبیه به گزنه است به دست می آید. بخش های مختلف این گیاه حاوی مواد فعال بوده و بسته به محلی که مورد استفاده قرار می گیرد قدرت های مختلفی دارد.
حشیش صمغ چسبنده یی است که از این گیاه حاصل می شود، آن را به صورت قالبی در می آورند و به رنگ سبز خاکستری یا قهوه یی مایل به سبز دیده می شود. حشیش معمولاً به صورت خشت پخته و در تکه های جامد مکعبی شکل فروخته می شود. در نوع ناخالص حشیش، فضولات حیوانی نیز با آن مخلوط می شود که مصرف آن منجر به مسمومیت خطرناکی می شود.
● روغن حشیش
روغن حشیش قوی ترین فرم این ماده است. این روغن غلیظ، سبز تیره یا قهوه یی مایل به قرمز است که از تصفیه حشیش با یک ماده حلال ارگانیک به دست می آید. معمولاً این روغن را به توتون داخل سیگار مالیده و به روش دود کردن مورد مصرف قرار می دهند.
● مصارف پزشکی حشیش
حشیش به عنوان مسکن و ماده رفع بی خوابی مصرف پزشکی دارد. همچنین از THC و دیگر مشتقات آن برای درمان برخی از بیماری ها از جمله آسم و صرع استفاده می شود ولی در حال حاضر تنها استفاده حشیش برای درمان تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی بیماران سرطانی است.
● علائم مصرف حشیش
الف) اثرات کوتاه مدت:
اثرات حشیش بسته به مقدار و روش مصرف متفاوت است و به وضعیت جسمانی، سلامت فرد، وزن، خلق وخو، درجه تحمل و غیره بستگی دارد. اثرات حشیش چند دقیقه پس از مصرف ظاهر شده و ۲ تا ۴ ساعت باقی می ماند.
البته این در صورتی است که روش مصرف فرد تدخین باشد. در روش خوردن، از آنجایی که عمل هضم به کندی صورت می گیرد، اثرات حشیش به تدریج و طولانی تر ظاهر می شوند. در ادراکات بینایی و شنوایی او تحریف به وجود می آید.
اشیای مجاور را بزرگ تر یا کوچک تر می بیند، در خود احساس قدرت عجیب یافته و دست به اعمال وحشیانه و خشونت بار می زند. اعتماد به نفس کاذب پیدا کرده و اشتهای عجیبی در خوردن به خصوص در زمینه غذاهای شیرین پیدا می کند که اصطلاحاً به آن اشتهای گاوی می گویند و سرانجام فرد به خواب عمیقی فرو می رود.
ب) اثرات بلندمدت:
تحقیقات نشان می دهد که اثرات سوءمصرف حشیش در میان جوانان و بزرگسالان حتمی است. از دست دادن انگیزه و علائق، آسیب حافظه و تمرکز، عدم قابلیت در رانندگی، کاهش قوای ایمنی بدن در برابر عفونت ها و بیماری ها، گیجی، سردرگمی، فقدان انرژی و غیره در اثر استفاده مرتب و مزمن حشیش روی می دهند.
● عوارض مصرف
از آثار جسمانی مصرف حشیش خصوصاً در میان مصرف کنندگان مزمن آن می توان افزایش فشار خون، قرمز شدن چشم، اختلال در حافظه، تغییر در درک رنگ و صدا، بیماری های تنفسی مزمن، سرطان ریه، از بین رفتن سلول های مغزی، نازایی در زنان و عقیمی در مردان را نام برد.
آثار روانی آن نیز عبارتند از شنیدن صداهای غیرواقعی، صحبت های نامربوط، خنده های بی دلیل، کم شدن علاقه و بی انگیزه بودن برای زندگی (سندرم بی انگیزشی)، شغل و خانواده، توهم اغلب همراه با حالت پارانویایی خصوصاً در زمان مصرف زیاد حشیش، اضطراب و افسردگی که در عرض چند دقیقه شروع شده و بسته به میزان مصرف چند ساعت طول می کشد، تندمزاجی، پرحرفی، بی قراری، احساس طردشدگی، ترس و وحشت.
● وابستگی و ترک
در اثر مصرف مداوم حشیش وابستگی روانی و تحمل نسبت به آن ایجاد می شود. نشانه های ترک آن شامل اضطراب، عصبانیت، از دست دادن اشتها، بی خوابی و بدخوابی است.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#77
Posted: 22 Aug 2015 20:03
اگر فرزندتان سیگاری شده ...
مدتی است که رفتارش تغییر کرده است، نگاهش سردرگم و بیتفاوت است، افت تحصیلی دارد و نمراتش پایین آمده و گاه مدرسه نمیرود. دیگر به ورزش علاقهای نشان نمیدهد و فقط با دوستان معدودی رفتوآمد دارد. عجولانه نتیجهگیری نکنید زیرا این علائم همچنین ممکن است نشانگر حالتی از افسردگی باشند. برای آنکه فکرتان به سمت مصرف مواد برود، باید دلایلی برای آن وجود داشته باشد. به احتمال زیاد اگر به پول توجیبی بیشتری نیاز پیدا کند، آنوقت ...
اگر در اتاق نوجوانتان سیگار یا موادمخدر پیدا کردهاید چه واکنشی نشان میدهید ؟
کودکان و نوجوانان ممکن است به چند دلیل به کشیدن سیگار روی بیاورند؛ نشان دهند که بزرگ شدهاند،خشن بهنظر رسیدن، احساس استقلال، تعارف دوستان یا اطرافیان، پیدا کردن سیگار در خانه و الگو گرفتن از پدر و مادر و اطرافیان. اما والدین میتوانند با این کشش به سوی سیگار مبارزه کنند و فرزندانشان را از امتحان و عادت سیگار و اعتیاد دور نگه دارند.
مطلبی که میخوانید راهنماییهای پروفسور دنیلمارسلی، روانپزشک و متخصص مسائل نوجوانان است به والدین در این زمینه که از نظرتان میگذرد.
هول نکنید
چنانچه متوجه شدید که فرزندتان سیگار کشیده یا مواد مصرف کرده است، دست و پای خود را گم نکنید. اما در نخستین فرصت در مورد آن با او صحبت کنید. متخصصان بر این باورند که از نخستین مصرف تا زمانیکه مصرف بهصورت مداوم درآید، مدتی طول میکشد. از اینرو بهتر است با دیدن نخستین سیگار یا مواد، با نوجوانتان وارد گفتوگو شوید. حس شدید کنجکاوی که در دوران نوجوانی اجتنابناپذیر است، نباید بهصورت عادت و سپس وابستگی درآید که هرچه بیشتر این عادت دوام یابد، به همان نسبت مشکلتر میتوان آن را از سر او انداخت.
با فرزندتان صحبت کنید
هنگام صحبت کردن، قبل از هر چیز اجازه ندهید که سوءظن و بدگمانی روابط بین شما را خراب کند. مواظب باشید او را سرزنش نکنید. ابتدا چیزی را که متوجه شدهاید مطرح کنید، نگرانی خود را بیان کنید و در آخر حرف خود را اینگونه به پایان برسانید «فکر میکنم که تو سیگار میکشی یا مواد مصرف میکنی».
برای آنکه از تنش جلوگیری کنید و به او فرصت دهید تا حرفهایش را بزند، زمان مشخصی را برای گفتوگو تعیین کنید- «باید امشب بعد از شام با هم حرف بزنیم» یا «شنبه باید با پدرت صحبت کنی»- و بدین وسیله لحظه گفتوگو را اندکی بزرگ و مهم جلوه دهید و به او نشان دهید که این مسئله خیلی برایتان اهمیت دارد. حضور پدر و مادر، هر دو در زمان گفتوگو مهم است. حتی اگر والدین از یکدیگر جدا شده باشند باید هر دو حضور داشته باشند. بدینوسیله به او میفهمانید که هر دو نگران او هستید و او باید چارهای برای آن بیندیشد.
چند نکته را به خاطر بسپارید :
* از تبدیل سخنان یا نصیحت خود به موعظه خودداری کنید.
* درباره موضوعات حساس به روشی گفتوگو کنید که بچهها را از تنبیه یا داوری شدن نترساند.
* از کششهایی که فــرزنـدتان به سیــگار دارد سخــن بگویید و در این باره رو راست باشید و پـــردهپوشی نکنید.
* بسیاری از اوقات، بچهها نمیتوانند تشخیص دهند که رفتار کنونی آنها بر تندرستی آیندهشان تأثیر خواهد داشت، بنابراین درباره کشیدن سیگار بهطور مستقیم گفتوگو کنید: تنگی نفس، نفس بدبو، دندانهای زرد و لباسهای بدبو.
* از فرزندتان درباره سیگار بپرسید و اینکه چه چیزی برایش جذاب است یا جذاب نیست؛ شنونده خوبی باشید.
* درباره روشهای پاسخ به فشار همسالان بحث و گفتوگو کنید. فرزند شما باید در گفتن «نــــه» بیپروا و مطمئن باشد. پاسخهایی را نیز پیشنهاد کنید؛ مانند «لباسها و نفسم بدبو میشود» یا «از سیگاری بهنظر رسیدن خوشم نمیآید».
* بچهها را تشویق کنید از دوستانی که به دلایلشان برای نکشیدن سیگار احترام نمیگذارند، دوری کنند.
* توضیح دهید که کشیدن سیگار چه اندازه بر زندگی روزانه کسانی که این کار را آغاز میکنند، تأثیر میگذارد؛ چگونه پول سیگار را فراهم میکنند؟ چگونه پول بقیه نیــازهای خود را تهیه میکنند؟ بر دوستیهایشان چه تأثیری دارد؟
* قوانین پایداری را تعیین کنید که کشیدن سیگار را از خانه شما دور میکند و توضیح دهید که چرا: نفس سیگاریها بدبو است، بد بهنظر میرسند و احساس بدی دارند و اینکه برای سلامتی خوب نیست.
* بر قوانینی که درباره سیگار تعیین کردهاید، پافشاری کنید و اجازه ندهید در خانه سیگار بکشد تا آرامش خانه حفظ شود.
زمانیکه او همه چیز را کاملا انکار میکند
ابتدا فایدهای ندارد که اصرار کنید. به او یادآوری کنید که شما موظف هستید مراقب او باشید. برایش توضیح دهید که «من قصد ندارم اتاقت را بگردم اما انتظار دارم به محض اینکه در زدم و خواستم وارد اتاقت شوم، در را فورا باز کنی». به او اطلاع دهید که معلمان، مربی ورزش و دوستانش را ملاقات خواهید کرد و با آنها در تماس خواهید بود. او باید احساس کند که شما بنا به خیر و صلاح او عمل میکنید. 6 ماه بعد، دوباره شروع کنید.
اگر همچنان زیر همه چیز میزند و حاضر نیست گفتوگو کند درحالیکه علائم نگران کنندهای چون افت تحصیلی، اختلال در خواب... همچنان ادامه دارد، نزد یک متخصص بروید اما از هرگونه پاییدن و جستوجوهای پلیسی خودداری کنید (زیروروکردن اتاقش، استفاده از کیتهای آنالیز که گمان میرود مصرف مواد را نشان میدهند و رفتهرفته در اینترنت رواج مییابد). مواظب باشید اقدامات و تدابیر تند و خشنی که موجب طغیان و سرکشی نوجوان میشوند بهکار نگیرید، چه بسا نوجوان را به سمت تخطیهای شدیدتری چون بزهکاری و مصرف مواد خطرناکتر سوق دهد.
قبول دارد که سیگار میکشد
خب این خیلی خوب است. فقط میماند که میزان مصرف را ارزیابی کنید: چه وقت، از کی، چقدر؟
او اعتراف میکند که جمعه شبها یا در میهمانیها زمانیکه با دوستانش دور هم هستند، بهطور تفننی سیگار میکشد. به او بگویید که از این عمل خوشتان نمیآید، اینکه ترجیح میدهید دست از این کار بردارد یا دستکم بیشتر از این جلو نرود و هیچگاه حاضر نخواهید شد که او در خانه سیگار بکشد. از اعتماد و حس مسئولیت پذیریاش کمک بگیرید.
اما چنانچه سن نوجوان شما زیر 15سال باشد، این نوع مدارا به هیچ وجه شامل حال او نمیشود. مصرف هرگونه موادی که روی روان اثرگذارد (توتون و حشیش) برای نوجوانان بهویژه در این سن بسیار خطرناک است. سیستم اعصاب مرکزی هنوز در این سن در حال کامل شدن است و مصرف اینگونه مواد به آن آسیب وارد میکند. او قبول دارد که گاه شبها زمانیکه تنهاست برای آنکه خوابش ببرد یا احساس بهتری داشته باشد، سیگار میکشد یا اینکه تقریبا هر روز این کار را انجام میدهد.
به او پیشنهاد دهید تا موضوع را با یک پزشک درمیان بگذارید. «طبیعی نیست زمانیکه تنها هستی برای آنکه احساس بهتری داشته باشی، به چیزی مثل سیگار یا مواد نیاز پیدا کنی». شما حق دارید در مورد نوجوانی که برای تفریح و سرگرمی یا برای اینکه احساس خوشایندی به او دست دهد، به سیگار و مواد روی میآورد، نگران شوید.
والدین باید بهدنبال پزشکی کاردان و خبره باشند. به جای آنکه به مراکز ترک اعتیاد مراجعه کنند، بهتر است به یک روانپزشک متخصص نوجوانان، پزشک کودکان یا پزشک عمومی که در زمینه مصرف مواد نیز اطلاعات دارد، مراجعه کنند. کمک یک روانپزشک متخصص قطعا میسر است و گاه برای درمان لازم است که از داروهای ضدافسردگی استفاده شود(این داروها فقط توسط پزشک تجویز میشوند). هدف آن است که نوجوان را نسبت به سلامت جسم و روح و روانش مسئول کنیم.
نوجوان، شما را کفری میکند ...
چنانچه روی میزش اثری از آنچه مصرف کرده به جای میگذارد یا جلوی چشم شما سیگار میکشد، نباید خودتان را به آن راه بزنید و وانمود کنید که هیچچیز ندیدهاید. بهطور خلاصه به اطلاع او برسانید:«ته سیگار یا اثر موادی را که مصرف کرده بودی پیدا کردهام، این موضوع مرا نگران میکند، باید در مورد آن با هم حرف بزنیم.» اگر نوجوان واقعا بهدنبال درگیری و مقابله کردن است، از دخالت فرد سومی مثل روانپزشک کمک بگیرید. زمانیکه ارتباط با نوجوان همراه با کشمکش و درگیری باشد، درمان خانوادگی اغلب راه حل خوبی است و به این مسئله جواب میدهد.
محدودیت تعیین کنید
موادمخدر و سیگار برای نوجوانان بهویژه نوجوانان 15 تا 16سال که تقریبا هنوز بچه به شمار میآیند، خطری جدی است و باید قاطعانه آنها را از آن منع کرد. به جای بد و بیراه گفتن و صحبت کردن با لحنی تند و زننده (تو حق نداری، غلط میکنی...) با صراحت بگویید: «ما نمیخواهیم که تو سیگار بکشی. تو هنوز بچه هستی. مغز و سیستم اعصاب تو هنوز در حال رشد است و با این کار تو به آن آسیب میزنی». نوجوانی که به والدینش اعتماد دارد و احساس میکند که آنان مایلند از او حمایت کنند و این عمل آنان را برحق میداند، حرف والدینش را قبول خواهد کرد.
همچنین گاه باید او را از برخی از رفت و آمدها دور نگه دارید. هیچ پدر و مادری نباید به بهانه اینکه نمیداند چگونه فرزندش را از سیگار کشیدن یا مصرف مواد منع کند، به او اجازه این کار را بدهد. انسان به فرزندش «اجازه نمیدهد» سیگار بکشد، مواد مصرف کند یا در کل خودش را در چاه بیندازد. او را از ناراحتیتان آگاه کنید و برایش محدودیت تعیین کنید.
از آنجایی که کشیدن سیگار یا مصرف هرگونه موادی را قدغن کردهاید، در عوض محیط خانه را برایش دلپذیر و خوشایند کنید. دوستانش را به خانه راه دهید و از آنان استقبال کنید. به او پیشنهاد دهید که ورزش مورد علاقهاش را تمرین کند یا برایش یک گیتار بخرید. پول تو جیبیاش را قطع نکنید اما آن را نسبت به نیازهای واقعیاش برآورد کنید.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#78
Posted: 22 Aug 2015 20:08
پرواز مرگ با قرص شادی
دو تا گیلاس دور گوشهاش انداخت و روی تاب نشست. پاهاش رو خم و راست كرد و تكانی به تاب داد. از توی ساختمان صدای موزیك می اومد. سعی كرد حركت تاب با ضرب آهنگ موزیك هماهنگ باشه. بعضی ها دوست دارن توی تاریكی با دوستشون برقصن، اما اون دوست داشت تو دل شب تنها باشه. دفعه اول كه اِكس زد، خودش رو از همه سر می دید. به همین خاطر تا صبح رقصید. حالا دلش می خواست تنها باشه. یكی صداش می زد. دوست بود، دوستی كه آورده بودش اینجا ...
ـ امشب بیا بریم پارتی، سرحال می شی.
جوابی نداد. سرحال بود. «مهتاب، چه قشنگی!» ماه اون بالا بود. صورتش گرد و سفید. قرصی كه خورده بود هم همین طور. قول داده بود كه از همیشه شادتر باشه. مهتاب قشنگ بود. تاب كه بالا می رفت، دستش رو دراز می كرد طرف ماه. «همیشه برام بخند، مهتاب!»
اتوبان رو برای اون دو تا خلوت كرده بودن. عروس و داماد با هم می رفتن خونه. همه ماشینها رو جا گذاشته بودن. مهتاب خندید. تاب اوج می گرفت و بعد پایین می رفت. باد افتاد توی تور سفیدش. تندتر، باز هم تندتر. «زندگی مال ما دوتاس.» دستش رو دراز كرد به طرف ماه. «مهتاب ...» یه ماشین بزرگ وسط اتوبان بود. به ماه نگاه كرد. صدای ترمز گرفتن ماشین توی گوشهاش پیچید ...
تاب كه ترمز نداشت. ماه چقدر نزدیك بود! تور سفیدش خونی شد. باید صورت ماه رو پاك می كرد. موهاش رو زد كنار. تمام صورتش خونی بود. مهتاب رو نگاه می كرد. «همیشه با هم، روز خوش و شب تار.» نوك انگشتهاش به ماه خورد. خون به صورت ماه پاشیده. تاب رو تندتر كرد. یكی به طرف تاب میآد. شاید می خوان ماه رو ازش بگیرن. دستهاش رو از هم باز كرد. تاب رفت عقب و اومد جلو. بالا... پرید بالا. ماه رو محكم گرفت. با دو تا دستهاش. «مهتاب، هیچ كس نمی تونه ما رو از هم جدا كنه.»
خونِ مهتاب زمین رو گرم و خیس كرده بود. یك نفر از خانه دوید بیرون.
ـ دختره مهمونی رو خراب كرد. برای چی آوردیش اینجا؟
ـ خواستم یه خورده سرحال بیاد.
برگشتن توی ساختمان. صدای موزیك بلندتر شد. مهتاب، ماه رو توی دستهاش داشت. تور سفید روی سرش بود و به خانه بخت می رفت...
اكستازی (ECSTASY) چیست ؟
نام علمی اكستازی متیلن دیاكسیـ اِن ـ متا آمفتامین است. این تركیب روان افزا به طور مصنوعی ساخته می شود. MDMA تركیب جدیدی نیست. نخستین بار در سال 1912 یك شركت داروسازی آلمانی ، با هدف ساخت تركیباتی برای كنترل و مهار اشتها در افراد چاق، این ماده را تولید كرد. اما استفاده از آن تا اواخر دهه 1970 به تعویق افتاد. در این زمان، روان شناسان و روان پزشكان MDMA را داروی مناسبی برای درمان اختلالات روانی و عاطفی معرفی كردند.
این محصول در دهه 1980 از انبار كارخانه ها خارج شد و مورد استفاده متقاضیان خیابانی خود قرار گرفت. در سال 1985، دولت آمریكا مصرف این تركیب را ممنوع اعلام كرد و مطالعات انجام شده در مورد حیوانات آزمایشگاهی در سال 1986، آثار مخرب اكستازی را بر سیستم عصبی نشان داد.
اكستازی خالص، پودری سفید متشكل از كریستالهای ریز است. از این پودر بوی كپك به مشام می رسد. در صورت وجود ناخالصی، اكستازی به رنگ های قرمز و قهوهای نیز دیده می شود. این ماده به اشكال قرص، كپسول، پودر استنشاقی و برچسبهای پوستی موجود است. اكستازی را تزریق هم می توان كرد. اما در اغلب موارد، اشكال خوراكی آن مصرف می شود.
میزان MDMA در هر قرص از 9 تا 117 میلی گرم متفاوت است. قرصهای موجود در بازار حاوی مقدار اندكی MDMA و درصد زیادی ناخالصی هستند. كافئین، افدرین (تحریك كننده)، PMA ( فعال كننده سیستم عصبی)، MDA، DXM (تركیبی كشنده)،PCP و SPEED از جمله مواد محركی هستند كه به عنوان ناخالصی به قرصهای اكستازی افزوده می شوند.
دكتر صالح پور، متخصص بیماریهای عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، استفاده از مواد مصنوعی محرك از خانواده آمفتامین همچون اكستازی را در جهان رو به گسترش می داند و می گوید: «براساس هشدار سازمان ملل متحد، خرید و فروش و مصرف این مواد را به دشواری می توان كنترل كرد. زیرا قیمت آنها ارزان است و به آسانی همه جا در دسترس هستند. این نوع موادِ شادیآور یا شادیافزا، به دلیل ایجاد احساس شعف موقت، برای جوانان جذابیتی خاص پیدا كردهاند.
در تایلند تركیبات آمفتامین ها به شكلات افزوده می شود و به نام یا ـ با (YA-BA)، كه در زبان تایلندی به معنای داروی جنون است، به كودكان و نوجوانان فروخته می شود. قرصهای SPEED را رانندگان تاكسی می خورند و با سرعت 160 كیلومتر در ساعت در بزرگراه های تایلند تردد می كنند. همچنین این قرص در تایلند در كنار مشروبات الكلی برای مشتریان سرو می شود.
در اندونزی تركیبی مشابه به نام شابو (SHABU) به بازار عرضه شده كه ارزان قیمت است و معمولاً روسپیان و مشتریان آنها از آن استفاده می كنند. مردم محلی به آن برادر فقیر كوكائین می گویند. افراد طبقه متوسط به جای آن اكستازی مصرف می كنند كه گران تر است. بررسیهای به عمل آمده در انگلستان نشان می دهد كه یك میلیون نفر اكستازی مصرف میكنند. به این دارو در انگلستان داروی عشق گفته میشود.»
به این ترتیب، دارویی كه در سالهای پس از جنگ جهانی اول برای درمان افسردگی سربازان آمریكایی و آلمانی به كار می رفت، در دهه های بعد، به عنوان یك ماده شادی آور رواج یافت.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#79
Posted: 22 Aug 2015 20:11
آیا اکستازی را می شناسید ؟
ECSTASY" "از حدود نیمه های دهه 1960 به عنوان آمفتامین با عوارض کمی برای کاهش افسردگی وارد بازار شد و به صورت کوتاه مدت باعث بهبود این مشکلات شد اما به دلیل سوء مصرف باعث مشکلات زیادی می شود که باعث شده از آن به عنوان یک ماده مخدر نام برده شود. این دارو به صورت قرص مصرف می شود. معمولاً در پارتی ها و مهمانی هایی که به مدت زیاد به رقص و پایکوبی می پردازند(RAVES)، استفاده می شود.
این قرص از موادی که باعث توهم زایی می شوند هم تشکیل شده است. این قرص زمانی که ساخته می شود، نظارتی بر روی آن صورت نمی گیرد و ممکن است از مواد دیگری هم ساخته شود (زیرا در کارخانه های معتبر ساخته نمی شود واین یکی از دلایلی است که باعث شده به عنوان قاچاق معرفی شود). از لحاظ روانی این قرص باعث اعتیاد هم می شود که بسیار خطرناک است. تا حدی که 300 میلی گرم از آن می تواند سبب مرگ شود.
اثرات کوتاه مدت اکستازی
اکستازی باعث افزایش انرژی و توهم در فرد می شود. مصرف کنندگان می گویند که بعد از مصرف دوست دارند به دیگران نزدیک شوند و با آنها تماس داشته باشند.از دیگر اثرات آن می توان به: دندان قروچه غیر ارادی، کاهش اعمال مهاری ، تاری دید، افزایش ضربان قلب و فشارخون ، احتمال بروز تشنج و...اشاره کرد.
مواد تحریکی موجود در قرص می توانند باعث شوند تا مصرف کننده به طور باور نکردنی و طولانی مدت برقصد که اگر در این شرایط گرما و شلوغی (مثلاً در یک پارتی) هم باشد ممکن است سبب تب و از دست دادن آب بدن (به شکل عرق) شود. این شرایط می تواند منجر به از دست دادن عملکرد عضلات، کلیه، قلب و کبد شود. در این صورت می توان مرگ را هم دید. حتی بعد از این اثرات مشکل در خواب، اضطراب و افسردگی هم دیده می شود.
اثرات طولانی مدت اکستازی
استفاده مکرر از اکستازی (و یا اعتیاد به آن) می تواند سبب از بین رفتن و تخریب سلول های ترشح کننده سروتونین شود. این سلول ها نقش مهمی در حالت روحی افراد، حافظه، یادگیری، درد و اشتها دارند که تخریب آنها سبب اختلال در عمل آنها می شود (اختلال در حافظه و یادگیری، کم اشتهایی، افزایش احساس درد، افسردگی و اضطراب ).
در ضمن این قرص ها در انواع نام های تجاری و با آرم های مختلف ساخته می شوند. مثل: میتسوبیشی، موتورولا و ...
حال باید از کسانی که از این ماده خطرناک استفاده می کنند پرسید که آیا حالت سرخوشی موقت به این همه اختلال و شاید مرگ می ارزد؟؟!!
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#80
Posted: 22 Aug 2015 20:14
بهترین موادغذایی برای سیگاریها
بعضی موادغذایی میتوانند تاثرات مخرب سیگار را کاهش دهند؛
براساس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای امریکا، کشیدن سیگار سالانه جان بیشتر از ۴۰۰،۰۰۰ نفر را در دنیا میگیرد. خودداری از مصرف سیگار خطر ابتلا به سرطانهای ریه و سکته را کاهش میدهد. همچنین داشتن یک رژیمغذایی سالم و متعادل به شما برای مقابله با این بیماریها کمک میکند. جای دادن برخی موادغذایی مفید برای سیگاریها در برنامهغذاییتان سلامت عمومی شما را ارتقا داده و آسیبهای وارد بر ریهتان را تخفیف میدهد.
موادغذایی سرشار از ویتامین C
ویتامین C آنتیاکسیدانی بسیار قوی است که در افراد سیگاری بسیار کم میشود. آنتیاکسیدانهایی مثل ویتامین C به از بین بردن رادیکالهای آزاد که سلولهای سالم ریوی را تخریب میکنند، کمک میکند. براساس موسسه لاینون پاولینگ، افراد سیگاری میبایست ویتامین C اضافه مصرف کنند. مردان سیگاری روزانه به ۱۲۵ میلیگرم و زنان سیگاری به ۱۱۰ میلیگرم ویتامین C نیاز دارند. این موسسه عنوان میکند که ویتامین C تاثیر ویتامین E بدن را نیز تقویت میکند.
موادغذایی سرشار از ویتامین C عبارتند از : طالبی، آب پرتقال، انبه، بروکلی و کلمپیچ.
موادغذایی سرشار از امگا-۳
سرطان ریه یکی از علل اصلی مرگ و ناتوانی در افراد سیگاری است. طبق تحقیقی که در سال ۲۰۰۵ توسط آژانس تحقیقات سلامتی انجام گرفت، مشخص شد که موادغذایی سرشار از امگا-۳ از ایجاد سلولهای سرطانی در ریهها جلوگیری میکند. موادغذایی سرشار از امگا-۳ عبارتند از: ماهی تن، دانه سویا، روغن زیتون، آجیل و دانهها.
چای سبز
چای سبز نوشیدنی بسیار سالم است که یک نوع آتیاکسیدان خاص به نام پلیفنول در خود دارد. طبق تحقیقاتی که در فوریه ۲۰۱۰ انجام گرفت، احتمال ابتلا به سرطان ریه در سیگاریهایی که چای سبز مصرف نمیکنند در مقایسه با آنهایی که حداقل یک فنجان چای سبز در روز مینوشند، ۱۰ برابر است.
میوهها
میوههای تیره رنگ مثل بلوبری (بلوبری نوعی گیاه گلدار با میوه ای توت مانند به رنگ آبی تیره یا بنفش است)، تمشک و پرتقال سرشار از آنتیاکسیدان هستند. مصرف موادغذایی حاوی آنتیاکسیدان به کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی کمک میکند. براساس گزارشی که در سال ۲۰۰۵ به چاپ رسید، بلوبری با فعالیت آنزیمی که آنزین تبدیلکننده آنژیوتانسین نامیده میشود و موجب آسیب رسیدن به رگهای خونی قلب میگردد، مقابله میکند. علاوه بر این، بلوبری میزان استرس اکسیداتیو را در بدن افراد سیگاری کاهش میدهد. استرس اکسیداتیو ایجاد سلولهای سرطانی و بیماریهای قلبی را افزایش میدهد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود