ارسالها: 642
#61
Posted: 17 Jun 2013 13:18
زغال اخته، يك قرص آهن
يافته هاي جديد دانشمندان نشان مي دهد زغال اخته به قدري منبع غني از روي و آهن است كه هر عدد آن معادل يك قرص آهن است
به گزارش خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران؛ اين ميوه حاوي مقادير زيادي آهن و كلسيم و اسيد فوليك است و بسيار كم كالري نيز است و باعث اضافه وزن نمي شود.
اين ميوه از بيماري هايي مثل سرطان، ديابت و آرتروز پيشگيري مي كند و جريان خون را در بدن افزايش مي دهد.
مواد مغذي موجود در زغال اخته از رشد و تكثير سلول هاي سرطاني جلوگيري مي كند و كساني كه از كم خوني رنج مي برند و پوست چهره آن ها به ويژه زير چشم هايشان سياه است، حتماً بايد اين خوراكي را در رژيم غذايي روزانه خود جاي دهند.
زغال اخته به كاهش سطح كلسترول نيز كمك مي كند و براي سلامتي قلب بسيار مفيد است.
بهترين مقدار مصرف روزانه براي اين ميوه نصف فنجان در نظر گرفته شده است.
ای بس که نباشیم و جهان خواهد بود
نی نام ز ما و نه نشان خواهد بود
زین پیش نبودیم و نبد هیچ خلل
زین پس چو نباشیم همان خواهد بود
حکیم عمر خیام
*******
مردم فقط "یک بار" بايد بمونن تا موفق بشن،
ولى جمهوری اسلامی "هر بار" باید موفق بشه تا بمونه . . .
ارسالها: 642
#62
Posted: 24 Jun 2013 21:21
یک خوراکی مفید برای مادران افسرده
این ماده غذایی مفید اثرات منفی بر سلامت جنین نداشته و شرایط روانی مادر را بهبود می بخشد
محققان کانادایی در پژوهش های اخیر خود دریافتند که شکلات تلخ خطر ابتلا به افسردگی دوران بارداری و پس از زایمان را کاهش می دهد.
در مطالعات پیشین مشخص شده بود که شکلات تلخ به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدهای بسیار، نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های قلبی- عروقی و سکته دارد.
در بررسی اخیر مشخص شد که این ماده غذایی مفید اثرات منفی بر سلامت جنین نداشته و
شرایط روانی مادر را بهبود می بخشد.
این متخصصان توصیه می کنند مادرانی که به دیابت، پرفشاری خون و مسمومیت بارداری (پره اکلامپسی) مبتلا هستند، قبل از استفاده از شکلات تلخ و یا هر ماده غذایی دیگری با پزشک خود مشورت نمایند.
سایت خبری امروزی ها
ای بس که نباشیم و جهان خواهد بود
نی نام ز ما و نه نشان خواهد بود
زین پیش نبودیم و نبد هیچ خلل
زین پس چو نباشیم همان خواهد بود
حکیم عمر خیام
*******
مردم فقط "یک بار" بايد بمونن تا موفق بشن،
ولى جمهوری اسلامی "هر بار" باید موفق بشه تا بمونه . . .
ارسالها: 642
#63
Posted: 24 Jun 2013 22:20
باز هم چای سبز
یک گیاه و هزارخاصیت
به گفته ی متخصصان انگلیسی مصروف روزانه دو تا سه فنجان چای سبز در چند سال متوالی خطر بروز سرطان ها را کاهش می دهد
چای سبز از بخاردادن برگهای تازه گیاه چای به دست آمده که نیاز به تخمیر زیاد و تغییر رنگ ندارد. بعد از بخار دادن، برگها را به کمک هوای داغ خشک میکنند، محصول به دست آمده یک چای به رنگ سبز کمرنگ مایل به زرد است که طعم آن کمی تلخ است.
چای سبز حاوی ترکیباتی بنام کاتچین، فیتوکمیکال و پلی فنول است که این ترکیبها نوعی آنتی اکسیدان محسوب می شوند. این ترکیبات می تواند از رشد سلولها و تومورهای سرطانی جلوگیری کند. میزان شیوع سرطانهایی چون پستان، کولون، پوست، پانکراس و معده در بین افرادی که چای سبز می نوشند بسیار کمتر است.
میزان آنتی اکسیدانهای موجود در آن ۱۰۰ برابر تأثیرگذارتر از ویتامین C و ۲۵ برابر تاثیرگذارتر از ویتامین E است
همچنین اشخاص مبتلا به سرطانهایی نظیر سرطان خون، ریه، معده، سینه و روده که چای سبز مصرف میکنند به درمان بیماری خود کمک عمده ای می کنند. محققیق نوشیدن چای سبز را عاملی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان می دانند چراکه میزان آنتی اکسیدانهای موجود در آن ۱۰۰ برابر تأثیرگذارتر از ویتامین C و ۲۵ برابر تاثیرگذارتر از ویتامین E است. به این ترتیب با مصرف چای سبز و دریافت آنتی اکسیدان، بدن در مقابل ابتلا به سرطان مصون می شود. اما چای سیاه فاقد چنین خاصیتی است. مطالعات حاکی از آن است که مصرف بیشتر چای سبز با کاهش بروز سرطان سینه ارتباط دارد.
چای سبز شدیدا به عنوان جایگزینی برای چای سیاه و قهوه توصیه می شود
چای سبز و جوانی
چای سبز را به عنوان داروی ضدپیری (Anti – Aging) نیز می شناسند. دلیل اصلی آن وجود میزان قابل توجه آنتی اکسیدان در چای سبز به ویژه آنتی اکسیدانهای مؤثر در حفظ شادابی و جوانی است. آنتی اکسیدانها یکی از شاخصترین عوامل برای حفظ سلامتی و شادابی سلولهای بدن اند که باعث به تعویق انداختن شروع روند پیری سلولها هستند.
چای سبز را به عنوان داروی ضدپیری (Anti – Aging) می شناسند
در ژاپن با وجود اینکه استعمال سیگار بسیار رایج و معمول است اما کمترین آمار بیماریهای قلبی در آنها گزارش شده است. عده ای دلیل این کاهش را مصرف زیاد چای سبز می دانند
آنتی اکسیدانهای موجود در چای سبز سلولهای پوست را در مقابل آسیب ها به ویژه رادیکالهای آزاد که یکی از عوامل ایجاد سرطان و افتادگی و آسیب به پوست اند محافظت می کند.
وجود رادیکالهای آزاد در سرخرگ می تواند منجر به بروز بیماریهای قلبی عروقی شود. در حالیکه کاتچین موجود در چای سبز قادر است از پوشش درونی سرخرگ در برابر رادیکالهای آزاد محافظت کرده و به این وسیله از بروز بیماریهای قلبی جلوگیری کند. در ژاپن با وجود اینکه استعمال سیگار بسیار رایج و معمول است اما کمترین آمار بیماریهای قلبی در آنها گزارش شده است. عده ای دلیل این کاهش را مصرف زیاد چای سبز می دانند.
شمشیر دولبه!
چای سبز نقص و کمبود استروژن را در دوران یائسگی جبران کرده و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.
نتایج تحقیقات گروه محققین ژاپنی Kuriyama نشان می دهد کسانی که بيشترين مصرف چاي سبز را داشتند کمترين آثار تخريب مغزي را نشان دادند، نوشيدن حداقل ۲ فنجان چاي سبز در روز مغز را در وضعيت فعال و آماده نگه مي دارد . سالمنداني که به صورت منظم چاي سبز مصرف مي کنند نسبت به آنهايي که استفاده نمي کنند داراي ذهن هاي فعال و آماده تري هستند .
گروه Kuriyama اعلام کرد : اين تنها تحقيق در مورد ارتباط بيم عملکرد تشخيصي و مصرف چاي سبز است . آنها همچنين اعلام کردند مواد طبيعي موجود در چاي سبز بخصوص EGCG روي بيماريهاي مغزي در حيوانات اثر دارد . اگر چه چيزهايي ديگر در چاي سبز ممکن است به مغز کمک کنند.
به زنان باردار توصیه می شود که مصرف چای سبز را کاهش دهند زیرا پلي فنل EGCG ( اپی گالوکاتکین -۳- گالات ) موجود در آن که يک آنتي اکسيدان بسيار قوي است ممکن است با رشد کودک تداخل داشته باشد
به زنان باردار توصیه می شود که مصرف چای سبز را کاهش دهند زیرا پلي فنل EGCG ( اپی گالوکاتکین -۳- گالات ) موجود در آن که يک آنتي اکسيدان بسيار قوي است ممکن است با رشد کودک تداخل داشته باشد. ولی مصرف سه یا چهار فنجان چای سبز در روزبرای زنان باردار بی خطر و در عین حال سودمند است. همچنین به دلیل دارا بودن میزان کافئین کمتر نسبت به چای سیاه و قهوه ، زنان باردار می بایست چای سبز را جایگزین چای سیاه و قهوه نمایند.
نوشیدن روزانه 2 تا 3 فنجان چای سبز برای کبد بسیار مفید است، زیرا چای سبز حاوی کاتچین است که از انباشته شدن چربی در کبد پیشگیری می کند و عملکرد مناسب کبد را ارتقا می دهد. این نوشیدنی قوی گیاهی همچنین از کبد در برابر سمومی که ممکن است در کبد جمع شوند و منجر به آسیب آن گردند ، محافظت می کند.
البته مصرف بیش از حد انواع چای (سیاه، اولانگ، سفید، سبز) در مقادیربسیار زیاد می تواند برای کلیه ها و همچنین کبد خطرناک باشد.
هرچند فنول هاي موجود در چاي سبز مانع ايجاد بيماريهاي قلبي و سرطان مي شود ولي خوردن بيش از حد آن باعث آسيب به کبد وکليه مي شود و اين مساله به دليل سمي بودن فنول هاي چاي سبز ايجاد مي شود
هرچند فنول هاي موجود در چاي سبز مانع ايجاد بيماريهاي قلبي و سرطان مي شود ولي خوردن بيش از حد آن باعث آسيب به کبد وکليه مي شود و اين مساله به دليل سمي بودن فنول هاي چاي سبز ايجاد مي شود.
به گفته محققان دانشگاه نيوجرسي، خوردن 10 فنجان کوچک چاي سبز در روز مناسب است. در يک آزمايش به موش ها و سگ ها مقادير زيادي از چاي سبز داده شد و در نهايت بر اثر مسموميت کبد جان باختند. چنين مسموميت هايي در انسان ها هم گزارش شده است .
محصولات مشتق شده از این نوع چای می توانند برای سلامتی شما یک تهدید محسوب شوند زیرا حاوی مقادیر زیادی پلی فنول هستند که خود مانع از جذب آهن می شوند. نوشیدن طبیعی چای سبز به مراتب بهتر از مصرف انواع قرص و محصولات مشتق شده از آن است.
ای بس که نباشیم و جهان خواهد بود
نی نام ز ما و نه نشان خواهد بود
زین پیش نبودیم و نبد هیچ خلل
زین پس چو نباشیم همان خواهد بود
حکیم عمر خیام
*******
مردم فقط "یک بار" بايد بمونن تا موفق بشن،
ولى جمهوری اسلامی "هر بار" باید موفق بشه تا بمونه . . .
ارسالها: 642
#64
Posted: 3 Jul 2013 07:09
نوشابه
خطرناکِ پرطرفدار
مصرف مداوم نوشیدنیهایی که ماحصل ترکیب شکر، رنگهای خوراکی و آب گازدار است تأثیرات مخربی بر بدن انسان دارد
ایرانیان تمایل چندانی به نوشیدن شیر ندارند، سرانه مصرف نوشابه در ایران 24 و در جهان 12 لیتر است؛ این در حالی است که سرانه مصرف شیر در کشور کمتر از 80 لیتر و در کشورهای توسعه یافته حدود 300 لیتر است.
هر لیوان نوشابه حاوی ده قاشق شکر همراه 250 کیلو کالری انرژی نهفته است، تقریبا مصرف سه بطری نوشابه معادل انرژی دریافتی در یک وعده غذایی است.
***
مضرات مصرف بیش از اندازه نوشابههای گازدار
پوسیدگی دندان
تمام نوشابههای گازدار، محیطی اسیدی دارند. به همین سبب نوشیدن آنها را میتوان خطری بالقوه برای از بین رفتن مینای دندان به حساب آورد. از سویی دیگر وجود مقادیر زیادی شکر افزوده به رشد ترکیبات باکتریایی منجر میشود که به دندان حمله کرده و موجب بروز بیماریهای گوناگونی در آن میشود. توصیه میشود هنگام نوشیدن از نی استفاده کرده و این مایع را تا حد امکان در محیط دهان و دندان نگردانید و به طور مستقیم آن را نمایید؛ پس از نوشیدن نیز حتما دهان خود را با آب بشویید تا آثار مخرب نوشابه روی دندانها به حداقل برسد.
توصیه میشود هنگام نوشیدن از نی استفاده کرده و این مایع را تا حد امکان در محیط دهان و دندان نگردانید و به طور مستقیم آن را نمایید؛ پس از نوشیدن نیز حتما دهان خود را با آب بشویید
*****************************************
مرض قند (دیابت)
از آنجا که میزان شکر افزوده موجود در نوشابه بسیار بالاست، 10 دقیقه پس از مصرف این نوشیدنی، بدن با افزایش شدید قند خون مواجه میشود که برای مقابله با آن به ناچار دست به ترشح انسولین میزند؛ این کار نیز به افت کاذب قند خون منجر میشود. 20 دقیقه بعد از مصرف، کبد برای جلوگیری از بالا رفتن میزان قندخون، شروع به تبدیل قند به چربی کرده و آن را در بدن انبار میکند. بد نیست بدانید طی صد سال گذشته مصرف قند و شکر به میزان معنیداری افزایش یافته است. برای نمونه صد سال پیش متوسط مصرف مواد قندی در روز حدود 45 گرم بود؛ در حالی که این رقم امروزه به بیش از 85 گرم رسیده است؛ که خود از عوامل مهم بروز بیماریهای گوناگون از جمله مرض قند (دیابت) است.
*****************************************
چاقی مفرط
نوشابه از آب آشامیدنی، افزودنیهای مصنوعی و شکر تشکیل شده است. به همین سبب فاقد هرگونه مواد مغذی مورد نیاز بدن است. از سوی دیگر شکر موجود در این نوشیدنی میزان کالری آن را بسیار بالا برده و یکی از عوامل مهم بروز چاقی مفرط در جوامع صنعتی و در حال توسعه به شمار میرود. این در حالی است که در نوشابههای رژیمی نیز از شیرینکنندههای مصنوعی کم کالری نظیر آسپارتام استفاده میشود. گرچه این ماده کالری زیادی ندارد، با این حال موجب میشود فرد در مدت کوتاهی پس از مصرف احساس گرسنگی کاذب کرده و به دنبال غذایی برای خوردن باشد که در نهایت به نتیجه واحد یعنی چاقی منتهی میشود. تحقیقات جدید نشان میدهد شیرینکنندههای مصنوعی نظیر آسپارتام جدا از اینکه به کاهش قدرت حافظه منجر میشود، از عوامل مهم بروز بیماریهایی همچون میگرن و سرگیجه است.
شیرینکنندههای مصنوعی نظیر آسپارتام جدا از اینکه به کاهش قدرت حافظه منجر میشود، از عوامل مهم بروز بیماریهایی همچون میگرن و سرگیجه است
*****************************************
سوءتغذیه
قربانیان اعتیاد به نوشیدنیهای گازدار و نوشابهها به دلیل ابتلا به بیماریهای گوارشی گوناگون و عدم کارکرد صحیح این عضو حیاتی، از جذب ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن محروم شده و متأسفانه در مدت زمان کوتاهی به سوءتغذیه، عدم رشد کافی ـ بخصوص در کودکان و نوجوانان ـ و سایر بیماریهای مشابه مبتلا میشوند. اگر دوست دارید کودکانی رشید و سر زنده داشته باشید، آنها را به نوشیدن آب و دوغ عادت دهید. دوغ حاوی کلسیم و ویتامینهای ضروری است که پوسیدگی دندانها را کاهش میدهد و بهدلیل داشتن باکتریهای مفید از جمله استرپتوکوکوس، ترموفیلوس، ولاکتوباسیلوس و بولگاریکوس برای حفظ سلامت دستگاه گوارش موثر بوده و مانع رشد میکروارگانیسمهای مضر میشود. همچنین مصرف این نوشیدنی بهعنوان یک نوشابه لبنی میتواند تا یک چهارم نیاز روزانه بدن به کلسیم را تأمین کند. بهتر است دوغ را بدون گاز و به صورت کمنمک مصرف کنید، چرا که دوغ پر نمک میزان ابتلا به بیماریهای قبلی، عروقی و نیز فشارخون را افزایش میدهد.
*****************************************
پوکی استخوان
اسید فسفریک موجود در نوشابههای گازدار بشدت سمی است و موجب دیاکسید شدن خون میشود. از سوی دیگر مصرف این ماده به آزاد شدن کلسیم انباشته در استخوانها و دفع آن به صورت ادرار منتهی شده و در نهایت پوکی شدید استخوان را در پی خواهد داشت. ترکیبات CO2 نیز در بدن تبدیل به اسید کربنیک شده و باعث عدم جذب کلسیم می شوند. به دلیل بروز عادات ماهانه در زنان و دختران جوان و تأثیر مخرب نوشابههای گازدار بخصوص نوشابه کولادار (نوشابه سیاه) بر استخوانها، متخصصان تغذیه و سلامت مصرف این نوشیدنی را در این گروه ممنوع کردهاند. مصرف این نوع نوشابهها نه تنها کلسیم موجود در استخوانها را هدف قرار میدهد، بلکه از جذب ویتامین D بخصوص در زنان جلوگیری میکند. نتایج تحقیقات علمی نشان میدهد مصرف نوشابه و بروز پوکی استخوان به مراتب در زنان شایعتر از مردان است.
به دلیل بروز عادات ماهانه در زنان و دختران جوان و تأثیر مخرب نوشابههای گازدار بخصوص نوشابه کولادار (نوشابه سیاه) بر استخوانها، متخصصان تغذیه و سلامت مصرف این نوشیدنی را در این گروه ممنوع کردهاند
*****************************************
تأثیر مخرب کافئین
جالب است بدانید بیشتر نوشابههای گازدار عمداً با مادهای اعتیادآور به نام کافئین غنی میشوند! در هر لیوان نوشابه ٣۵ تا ۵۵ میلی گرم کافئین وجود دارد، کافئین موجود در نوشابه بیشتر از ماده مشابه در قهوه، چای یا کاکائو جذب بدن میشود و میتواند با تحریک شدید سیستم عصبی، به بروز علائم بیخوابی در فرد منتهی شود. از دیگر تأثیرات مخرب کافئین میتوان به تشدید سندرمهای پیش از قاعدگی در زنان، بروز کم آبی شدید بدن و ترشح مضاعف اسید معده اشاره کرد. همچنین مصرف بیش از اندازه کافئین موجب برداشت کلسیم از استخوان میشود به طوری که به ازای هر 100 میلیگرم کافئین دریافتی (موجود در نوشابههای گازدار و حتی یک فنجان کوچک تا متوسط قهوه) 6 میلیگرم کلسیم ارزشمند بدن از بین میرود. سن ابتلا به پوکی استخوان در ایرانیان به ویژه زنان به ٣۵ سال کاهش و میزان شکستگی ها سه تا چهار برابر افزایش یافته است.
مصرف بیش از اندازه کافئین موجب برداشت کلسیم از استخوان میشود به طوری که به ازای هر 100 میلیگرم کافئین دریافتی (موجود در نوشابههای گازدار و حتی یک فنجان کوچک تا متوسط قهوه) 6 میلیگرم کلسیم ارزشمند بدن از بین میرود
*****************************************
تأثیر مخرب بر قلب، پوست و کلیه
نوشابهها سرشار از گاز دیاکسیدکربن (CO2) هستند که پس از مصرف موجب بروز تپش قلب، اضطراب و سردردهای مضمنی میشوند که بخصوص برای سالمندان و بیماران قلبی عروقی مضر است. از سوی دیگر، وقتی کلیهها با اسید فسفریک زیاد موجود در نوشابههای گازدار مواجه میشوند، مجبورند برای تصفیه آن مدت زمان بیشتری کار کنند. از این گذشته نوشابه، کلسیم را از استخوانها شسته و آن را در کلیهها انباشته میکند، که در نهایت به بروز سنگ کلیه در فرد منتهی میشود. اما در پوست، بالا رفتن میزان اسیدیته خون از دیگر عواقب مصرف نوشیدنیهای گازدار است. در چنین حالتی عملکرد گلوتاتیون مختل شده و تأثیرات مخربی در پی خواهد داشت. از سوی دیگر فقدان مواد معدنی و ویتامینها در انواع نوشابهها موجب جدا افتادن بدن از مواد مغذی مورد نیاز شده و به بروز انواع چین و چروکهای پوستی و پیری زودرس پوست میانجامد.
*****************************************
رنگ خوراکی!!
رنگ ها نیز یکی دیگر از افزودنی های نوشابه است که به دلیل سمی بودن، درکبد که محل سم زدایی از خون است، تجمع پیدا می کند و به مرور باعث ایجاد عوارضی مانند نارسایی های کبدی و یا حتی سرطان کبد می شود. رنگ های غیر استاندارد بعضی نوشابه ها نیز با تجمع در کبد به مرور باعث ایجاد نارسایی در این عضو می شود.
رنگ های غیر استاندارد بعضی نوشابه ها نیز با تجمع در کبد به مرور باعث ایجاد نارسایی در این عضو می شود
بازم گوش نده و کار خودتو بکن!
ای بس که نباشیم و جهان خواهد بود
نی نام ز ما و نه نشان خواهد بود
زین پیش نبودیم و نبد هیچ خلل
زین پس چو نباشیم همان خواهد بود
حکیم عمر خیام
*******
مردم فقط "یک بار" بايد بمونن تا موفق بشن،
ولى جمهوری اسلامی "هر بار" باید موفق بشه تا بمونه . . .
ارسالها: 642
#65
Posted: 18 Jul 2013 23:19
آشنایی با گیاه کنجد (1)
خیلی چیزهایی که از کنجد نمی دانیم
کنجد یکی از قدیمی ترین دانه های روغنی است که توسط بشر شناخته شده و برای خوراک و به عنوان دارو مصرف داشته است. کاشت کنجد در بین النهرین در دره دجله و فرات به ۱۶۰۰ سال قبل از میلاد بر می گردد
کُنجِد (Sesame) یا کُنجید که سمسم و جلجلان هم نامیده میشود، نام علمی کنجد "Sesamun indicum" است.
کنجد گیاهی است از رده دولپهایهای پیوسته گلبرگ که سردسته تیره کنجدها است كنجد گیاهی است یكساله با ارتفاع حدود یك متر كه قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از كرك است . برگهای آن یبضی ، باریك و نوك تیز است . گلهای آن برنگ سفید و یا قرمز بطور تك تك در كناره برگ های قسمت انتهایی ساقه ظاهر می شود . میوهاش کپسولی و محتوی دانههای کوچک مسطح و بیضوی است كه دانه كنجد نامیده می شود و قسمت مورد استفاده این گیاه است . دانههای کنجد حاوی روغن قابل استخراج با ارزشی است که در طول سال قابل دسترسی است و معمولا به سه رنگ سفید، قهوهای و سیاه وجود دارد که نوع سیاه آن روغن بیشتری دارد اما طعم نوع سفید آن بهتر است.
کنجد از قدیمیترین چاشنیهای شناخته شدهای است که قدمت آن به 1600 سال پیش از میلاد مسیح برمیگردد.
نام مصری کنجد Sesemt در لیست گیاهان دارویی "Ebers papyrus" مصر در ۱۵۵۰ سال قبل از میلاد ثبت می باشد.
حفاری های اخیر باستان شناسی در ترکیه نشان می دهد که بین سالهای ۹۰۰ تا ۷۰۰ قبل از میلاد در امپراتوری Urartu که در حال حاضر Armenia می باشد بذر کنجد کاشته و روغن کنجد استخراج و برای مصرف مردم عرضه می شده است.
در داستان علی بابا و چهل دزد در کتاب هزار و یکشب امده است در موقعی که دزدان برای باز کردن قفل عجیبی احتیاج به یک رمز خاص برای باز شدن قفل داشتند نام ( کنجد باز کننده ) انتخاب دشه و با ذکر این رمز درب باز شده است و این نشان میدهد این رمز با نام کنجد در داستان انتخاب شده است. زیرا فکر می کردند که تمام خوانندگان داستان بانام کنجد اشنایی دارند و به علاوه چون کنجد به محض رسیدن از غلاف میوه که به طور ناگهانی باز میشود به بیرون پرتاب می شود لذا این نام را برای باز شدن ناگهانی درب انتخاب کردند.
کنجد اولين بار در آفريقا کشت شد، سپس به هند و بعد به تمام دنيا برده شد. در حال حاضر تولید کنجد در تمام دنیا درحدود ۲ میلیون تن در سال می باشد که قسمت عمده ان برای روغن کنجد مصرف میشود . چین بزرگترین توليد كننده كنجد در دنيا مي باشد؛ پس از ان به ترتیب هندوستان ، حبشه ، نیکاراگوئه ، سودان ، مکزیکو ، گواتمالا و سرانجام امریکای شمالی می باشد. در ایران نیز مقدار محدودی کاشته می شود که دانه ان بیش از ۹۰ درصد برای گرفتن روغن و تهیه ارده برای ساختن حلوا ارده و مقدار محدودی نیز به شکل دانه مصرف می شود.
بر اساس آمار سازمان فائو متوسط برداشت محصول کنجد در جهان 600 کیلوگرم است. در ایران نیز به طور متوسط از هر هکتار 700 کیلوگرم کنجد برداشت می شود. استان فارس با تولید 2 هزار و 100 کیلوگرم کنجد در هر هکتار رتبه نخست ضریب تولید این محصول در جهان و ایران را دارد. استان فارس حدود 7 هزار هکتار مزرعه کنجد دارد.
کنجد یک محصول خاص مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است و در مناطق جنوبی استان فارس کشت میشود. شهرستان های لار ، لامرد ، مهر ، خنج ، فراشبند و قیر و کارزین بیشترین تولید کنجد فارس را دارد.
در اروپا و امریکای شمالی روغن کنجد بمقدار زیادی برای تولید مارگارین (Margarine) و سایر روغنهای خوراکی با کیفیت بالا مصرف میشود . اشخاصی که معتقد به مصرف روغن با کلسترول خیلی کم هستند و رژیم کاهش کلسترول دارند و روغن کنجد مصرف می کنند و همین امر موجب شده است که تقاضای زیادی در دنیا برای مصرف روغن کنجد باشد ، زیرا روغن کنجد یکی از منابع غنی چربی های اشباع نشده که از این نظر مورد توجه در رژیم غذایی است ، می باشد.
در هندوستان معمول است که از روغن کنجد ، به عنوان مقوی و ملین و مسهل در سطح وسیعی استفاده می شود.
در فرانسه از روغنن کنجد در ساختن عطرها ، صابونهای و لوازم ارایش استفاده می شود.
ای بس که نباشیم و جهان خواهد بود
نی نام ز ما و نه نشان خواهد بود
زین پیش نبودیم و نبد هیچ خلل
زین پس چو نباشیم همان خواهد بود
حکیم عمر خیام
*******
مردم فقط "یک بار" بايد بمونن تا موفق بشن،
ولى جمهوری اسلامی "هر بار" باید موفق بشه تا بمونه . . .
ارسالها: 642
#66
Posted: 18 Jul 2013 23:37
آشنایی با خواص کنجد (۲)
خیلی چیزهایی که از کنجد نمی دانیم
کنجد بسیار مغذی است و در اکثر کشورهای فقیر به عنوان جانشین گوشت استفاده میشود.
دانه های کنجد يکي از اولين منابع روغن در رژيم غذايی بشر است. این دانه به علت داشتن کالری بالا، موجب افزایش وزن و چاقی میشود به همين دليل افرادی که تحت تاثير رژيم غذايی کاهش وزن هستند، بايد آن را با احتياط مصرف کند.
دانه های کنجد مي تواند به رنگ سفيد، سياه، قهوه ای، زرد، قرمز يا خاکستری باشد. اين دانه ها مزه شيرين ملايمی دارد و بوی آن با برشته کردن افزايش می يابد. به دليل روغن اشباع نشده بالا، دانه ها به سرعت تند می شوند، بنابراين بهتر است که در مقادير کم خريداری شده و به سرعت مصرف گردد. دانه هايی که در يخچال نگهداری نمی شوند بايد در محل خشک و خنک حداکثر به مدت 3 ماه و در يخچال تا 6 ماه و در صورت فريزر شدن تا يکسال نگه داری شود.
براي تهيه روغن كنجد معمولا دانه ها را می شويند تا رنگ روی آن از بين برود سپس دانه ها را آسياب كرده و در آب می ريزند تا پوست آن كه سبك روی آب بيايد كه آنرا می گيرند. بعد دانه ها را خشك كرده و در آب جوش می ريزند و خمير می كنند. اين خمير را تحت فشار قرار داده تا روغن آن جدا شود. اين روغن را روغن سرد فشار اول می نامند و از تفاله باقيمانده تحت اثر فشار و گرما روغنی بدست می آيد كه بنام روغن گرم يا فشار دوم معروف است كه البته ارزش غذايی روغن سرد را ندارد. تفاله باقيمانده از اين مرحله را معمولا براي علوفه دام ها بكار می برند. مخصوصا اين تفاله از نظر داشتن مواد پروتئينی غذاي خوبی براي گاوهای شيرده است.
اگر می خواهيد از روغن كنجد استفاده كنيد دقت كنيد كه روغن سرد فشار اول باشد كه بنام First cold pressed معروف است زيرا در اثر حرارت دادن روغن كنجد خواص خود را از دست می دهد .
توجه داشته باشید، کنجد با همه خواصی که دارد برای معدهی ضعیف مناسب نیست زیرا هضم آن مشکل است و در این صورت باید با عسل و سرکه خورده شود.
مواد مغذی اصلی موجود در 100 گرم کنجد خام :
انرژي 573 کيلو کالری (شامل 95 کیلو کالری کربوهیدرات، 416 کیلو کالری چربی، و 62 کیلو کالری پروتئین) ، پروتئين 18 گرم ، چربي 58 گرم ، کلسيم 670 ميلي گرم ، آهن 10 ميلی گرم ، روی 5 ميلی گرم ، پتاسيم 5 ميلي گرم ، ويتامين E 3 ميلي گرم فولات 97 ميکرو گرم
کنجد دارای پروتئین بسیار (دانه هاي کنجد حاوي 25-20 درصد پروتئين و 50 درصد چربی اشباع نشده است) و همین طور ویتامین های F -E -D -B و لسيتين Lecithin است. روغن کنجد منبع غنی چربی اشباع نشده، ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی است. مقدار روغن آن حدود 50% است که حدود 70% اش اسیدهای چرب اشباع نشده مانند لينولئيك اسيد ،اولئيك اسيد و مقداري اسيدهاي چرب اشباع شده مانند اسيد پالمتيك و آراشيديك اسيد است. اسیدهای چرب اشباع نشده مانند امگا۳، ۶ و۹ برای رشد لازم اند و نقش مهمی در درمان بیماری های مزمن مانند ناراحتی قلبی عروقی، دیابت، فشار خون بالا و آرتریت دارند. روغن کنجد، کلسترول مفید را افزایش و کلسترول مضر را کاهش می دهد و به حفظ فشار طبیعی خون کمک می کند. دانههای کنجد حاوی دو ماده به نام Sesamin و Sesamolin است که از ابتلا به فشار خون بالا پیشگیری کرده و نیز کبد را از هر گونه آسیبی مصون میدارد.
آنتی اکسیدان موجود در آن با رادیکال های آزاد که به سلول ها آسیب می رساند و به روند پیری سرعت می بخشد مقابله می کند. استعمال خارجی روغن کنجد برای از بین بردن چین و چروکهای پوست و دیگر بیماریها پوستی مفید است؛ مصرف موضعی این روغن در کنار اینکه پوست را نرم و لطیف می کند، یک محافظ طبیعی در برابر اشعه فرابنفش به حساب می آید همچنین پوست را در برابر کلر موجود در آب استخر محافظت می کند. ماساژ با روغن کنجد انعطاف پذیری مفصل ها را زیاد می کند، بریدگی ها و جراحت های سطحی را درمان می کند. پوست صورت را به خصوص اطراف بینی سفت می کند و مانع بزرگ شدن منفذهای پوستی صورت می شود و می تواند از بروز آکنه جلوگیری کند.
استفاده از روغن کنجد برای از بین بردن کرم روده و نیز پیشگیری از تشکیل چرک در بدن، مفید است که به علت خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی آن است . غرغره کردن آن، باکتری ها را ازجمله باکتری های سرماخوردگی از بین می برد.
روغن کنجد تحریک پذیری غشاء مخاطی را کم می کند. این روغن برای درمان سرفه، یبوست، آرتریت و پوست خشک توصیه می شود.
مصرف مرتب آن اضطراب را کاهش می دهد، گردش خون را تقویت می کند، مانع اختلالات عصبی می شود و سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند.
مصرف روغن کنجد، نشاط آور است، هوشیاری ایجاد می کند، دردهای مزمن وگرفتگی عضلات را کاهش می دهد و روند پیری را کند می کند.
ویتامین E موجود در آن از بیماری آلزایمر و آب مروارید جلوگیری می کند رشد مو سرعت می بخشد. دانه کنجد به خاطر داشتن مقادیر زیادی ویتامین E ، محافظ و تقویت کننده قلب و سیستم عصبی است. ویتامین E یکی از ویتامینهای محلول در چربی بوده و آنتی اکسیدان مفیدی محسوب میشود. ویتامین E آنتی اکسیدانی است که غشای سلولها را از آسیبهای اکسیداتیو حفظ میکند؛ و از آنجایی که محلول در چربی است برای این کار بسیار کارآمد است چون غشای سلولها از مولکولهای چرب ساخته شدهاند. مواد غذایی سرشار از این ویتامین پیری پوست را به تأخیر انداخته و استحکام سلولهای بدن را تضمین میکنند.
ای بس که نباشیم و جهان خواهد بود
نی نام ز ما و نه نشان خواهد بود
زین پیش نبودیم و نبد هیچ خلل
زین پس چو نباشیم همان خواهد بود
حکیم عمر خیام
*******
مردم فقط "یک بار" بايد بمونن تا موفق بشن،
ولى جمهوری اسلامی "هر بار" باید موفق بشه تا بمونه . . .
ارسالها: 642
#67
Posted: 19 Jul 2013 00:06
آشنایی با خواص کنجد (۳)
خیلی چیزهایی که از کنجد نمی دانیم
فولات، ویتامینB9 یا همان اسید فولیک
Folate = 97 mcg
اسید فولیک یا فولات (ویتامین B9) جزو ویتامین های گروه B می باشد .این ویتامین محلول در آب است، در بدن جمع نمی شود و از طریق ادرار دفع می گردد. پس باید هر روز در رژیم غذایی خود، مصرف منابع غذایی اسید فولیک را فراموش نکنیم. مقدار فولات در مواد غذائى و بدن به حدى کم است که با ميکروگرم اندازهگيرى مىشود.
اسید فولیک از مهمترین قسمت های ساختاری DNA است و فعاليت آن براى سنتز DNA و تقسيم سلولى ضرورى است. بهخاطر نقش آن در تشکيل خون، از ويتامينهاى خونساز مىباشد که نقش بسیار مهمی در تولید و احیای سلولهای قرمز خون دارد. اسید فولیک نقش بزرگی در رشد سلول و پرورش بافتهای مغز بازی می کند. کمبود این ویتامین باعث کاهش سطح هشیاری و ضعف حافظه میشود. حرارت دادن فولات را تخريب و سبوسگيرى آن را از دانه جدا مىکند.
انجمن دارویی برای برخی افراد، تجویز مکمل این ویتامین را ضروری می داند، از جمله:
زنان باردار و شیرده، بیماران سوء هضمی، بیماران دیالیزی، بیماران کبدی، بیماران کم خون و کسانی که مشروبات الکلی مصرف می کنند.
منابع دیگر غذایی اسید فولیک:
اسفناج (115 میکروگرم )، لوبیا چیتی، مارچوبه، بروکلی، بامیه، کلم، گوشت گاو و مرغ، جگر، نان و غلات سبوس دار، مخمر آبجو(مثل ماءالشعیر)، پنیر، خرما، سبزیجات برگی شکل، حبوبات، شیر، قارچ، ماهی تن، جوانه گندم خام، کاهو، آب پرتقال، زرده تخم مرغ و موز.
******
غنای مواد معدنی :
طبق آنچه که اشاره شد، مواد معدنی اصلی موجود در 100 گرم کنجد خام عبارت است از:
کلسيم 670 ميلي گرم ، آهن 10 ميلي گرم ، روي 5 ميلي گرم ، پتاسيم 5 ميلي گرم
******
کلسیم
مقدار کلسیم موجود در نصف پیمانه کنجد سه برابر شیر در همان مقدار است. 4/1 قاشق غذاخوری دانه کنجد ، 14 درصد نياز کلسيم روزانه انسان را بر آورده می کند ، 50 گرم دانه کنجد در روز می تواند 25 درصد نياز روزانه انسان به فولات را تامين کند . مصرف مکملهای کلسیم -دستکم هزار میلی گرم در روز- میزان مرگ و میر را در زنان کاهش میدهد؛ اما مصرف این مکملها در طول عمر مردان تاثیری ندارد. دانه هاي کنجد حاوی مقادير زياد کليسم است که باعث استحکام استخوانها می شود گرچه کلسيم آن بخوبی کلسيم محصولات لبنی جذب نمی شود، اما دانه های کنجد منبع خوب کليسم به ويژه براي گياه خواران است .
طبق تحقیقات جدید، مصرف مکملهای کلسیم -دستکم هزار میلی گرم در روز- میزان مرگ و میر را در زنان کاهش میدهد، کنجد از منابع خوب کلسیم است
******
آهن
دانه های کنجد منبع گياهی خوب آهن هستند. تامين آهن روزانه براي افرادی که منابع حيوانی مصرف نمی کنند مشکل است. بدن برای ساختن هموگلوبين (ملکول حمل کننده اکسيژن) نياز به آهن دارد و عدم وجود هموگلوبين کافی باعث خستگی ، سستی ، ضعف عمومی و حتي کم خونی می شود .
******
روی
روی یک ماده معدنی اصلی کمیاب است که بعد از آهن، بیشترین میزان را در بدن داراست. روی به طور عمده در ماهیچهها ذخیره میشود، اما در یاختههای خونی سفید و قرمز، پرده شبکیه چشم، استخوانها، پوست، کلیهها، کبد و پانکراس نیز یافت میشود. غلظت روی در پوست و چشم بیشتر از سایر اندام های بدن است البته غده پروستات در مردان نسبت به سایر اعضا، بیشترین مقدار روی را داراست.
بررسی های انجام شده نشان می دهد که نیاز خانم ها به این عنصر مهم و ضروری ، روزانه حداقل 10 میلی گرم و نیاز آقایان روزانه حداقل 12 میلی گرم است. به طور معمول در خون بیماران دچار سوختگی، کمبود روی مشاهده می شود و با دادن روی اضافی می توان، بهبود و ترمیم زخم را تسریع کرد. این مسئله حتی در سوختگی های درجه 3 به دنبال مصرف محلول ها و ترکیبات حاوی روی به اثبات رسیده است و هم اکنون نیز از این ترکیبات ( مانند پماد زنیک اکساید و ... ) استفاده می شود.
به عبارتی روی به عنوان ترمیم کننده ی بافتی و پوستی شناخته شده است. روی یکی ازعناصر حیاتی برای رشد و ترمیم بافتها و آنزیمهای بدن است و به ترمیم بافتهای از بین رفته مو نیز کمک میکند.
مايع منی ، غنی از روی است و 100 ميلی گرم دانه منجد مي تواند 5 ميلی گرم روی از دست رفته در هنگام نزديکی را جبران کند. روي نقش مهمي در حفظ سلامت اسپرم دارد ، به طوري که اسپرم را در برابر حمله راديکالهای آزاد حفظ مي کند. غلظت بالای اين عنصر به اسپرم کمک می کند تا قبل از نزديکی فعاليت کمی داشته باشد و اين مسئله مصرف اکسيژن آن را کاهش می دهد و انرژی را که اسپرم ها در مجرای توليد مثلی خانمها نياز دارند حفظ می کند .
******
پتاسیم و دیگر مواد معدنی
بهترين ميزان تعادل سديم و پتاسيم در اين دانه ها وجود دارد. به همين دليل می تواند در حفظ تعادل آب بدن کمک کند.
کنجد حاوي منيزيم است و به بهبود وضعيت عضلات کمک کرده و در مسهل ها به عنوان ملين کاربرد دارد.
به نظر می رسد که مصرف روزانه يک قاشق غذاخوری آن بتواند در تنظيم قاعدگی موثر باشد.
از نظر طب قديم ايران كنجد گرم و تر است. نرم كننده معده و روده است. برگ كنجد را اگر به سر بماليد باعث رشد و سياهی موی سر می شود. براي رفع ناراحتی كيسه صفرا مفيد است. دم كرده برگ كنجد اسهال خونی را برطرف می كند. روغن كنجد براي رفع تنگی نفس و سرفه خشك و زخم ريه مفيد است. روغن كنجد سوزش ادرار را رفع می كند. از روغن كنجد بجای روغن زيتون در سالاد استفاده كنيد.
گردآوری: انجمن لوتی
منابع: سایت پزشکان بدون مرز؛ ویکیپدیا؛ شفاگر؛ ايرطب؛ مطالب علمی؛ کانون صنایع غذایی ایران؛ خبرآنلاین؛ فارس؛
ای بس که نباشیم و جهان خواهد بود
نی نام ز ما و نه نشان خواهد بود
زین پیش نبودیم و نبد هیچ خلل
زین پس چو نباشیم همان خواهد بود
حکیم عمر خیام
*******
مردم فقط "یک بار" بايد بمونن تا موفق بشن،
ولى جمهوری اسلامی "هر بار" باید موفق بشه تا بمونه . . .
ارسالها: 642
#68
Posted: 27 Jul 2013 19:31
ماءالشعیر
ماءالشعیر دارای چند نوع ترکیب مختلف از جمله ساکارز، گلوکز، مالتوز و ویتامین C، ویتامینهای گروه B، اسیدهای آلی، انواع آمینواسیدها، املاح، اسید نوکلئیک و آب گازدار است
عصاره مالت جو حاوی فیبرهای غذایی محلول می باشد که در رفع التهاب روده، یبوست و مشکلات معده بسیار موثر است.
ماءالشعیر دارای چند نوع ترکیب مختلف از جمله ساکارز، گلوکز، مالتوز و ویتامین C، ویتامینهای گروه B، اسیدهای آلی، انواع آمینواسیدها، املاح، اسید نوکلئیک و آب گازدار است.
ماءالشعیر یکی از نوشیدنیهای معمول است که از جوانه «جو» حاصل میشود و در رفع تشنگی مؤثر است. هر ۱۰۰ سی سی ماءالشعیر معمولی حدود ۲۵ کالری انرژی دارد.
ویتامینهای گروه B محلول در آب هستند و به راحتی وارد فاز آبی ماءالشعیر در حین جوشش میشوند که در سنتز میانجیهای عصبی نقش مهمی دارند، باعث رفع استرس و بسیاری از اختلالات عصبی دیگر میشوند.
ماءالشعیر به دلیل داشتن ویتامینهای گروه B و اسید آمینه برای پوست و مو بسیار مفید است و خواص درمانی بسیاری برای خانمها دارد و تا حدودی در افزایش ضریب هوشی نیز مؤثر است.
ماءالشعیر در رفع خستگی اعصاب، مؤثر است و به دفع سنگهای کلیوی کمک میکند. ماءالشعیر در تأمین آب و الکترولیتهای بدن مؤثر است همچنین ماءالشعیر از استحصال دانههای جو به دست میآید و علاوه بر جو، آب رازک و سایر افزودنیهای مجاز خوراکی نیز در آن به کار میروند.
رازک
مزه تلخ ماءالشعیر، مربوط به رازک می باشد. رازک همچنین خاصیت آنتیبیوتیکی دارد که به پایداری ماءالشعیر کمک میکند.
عصاره مالت جو حاوی فیبرهای غذایی محلول می باشد که در رفع التهاب روده، یبوست و مشکلات معده بسیار موثر است.
فیبرها اثرات زیادی در بدن دارند، باعث تنظیم عملکرد روده، کاهش خطر بیماریهای قلبی و بعضی انواع سرطان می گردند.
ماءالشعیر غنی از فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و آنتوسیانینها می باشد که در بهبود عملکرد خونرسانی قلب و کاهش ابتلا به پرفشاری خون و سلامت کلیهها، محافظت از بدن در برابر بروز سرطانها، سکتههای قلبی و مغزی بسیار مؤثر می باشند.
زیادهروی در مصرف ماءالشعیر، به علت داشتن قند و گازCO2 برای سلامتی مضر است، زیرا قند و اسید موجود در آن باعث پوسیدگی دندانها میشود. همچنین قند باعث ایجاد کالری اضافی و چاقی می گردد.
ای بس که نباشیم و جهان خواهد بود
نی نام ز ما و نه نشان خواهد بود
زین پیش نبودیم و نبد هیچ خلل
زین پس چو نباشیم همان خواهد بود
حکیم عمر خیام
*******
مردم فقط "یک بار" بايد بمونن تا موفق بشن،
ولى جمهوری اسلامی "هر بار" باید موفق بشه تا بمونه . . .
ویرایش شده توسط: LorenzoLotto
ارسالها: 24568
#69
Posted: 3 Sep 2013 20:55
ناگفته هایی درباره پسته!
پسته
یک رژیم غذایی غنی از پسته به خوبی این پتانسیل را دارد که با سرطان مقابله کند.
رژیم غذایی که با مصرف روزانه پسته همراه باشد، میتواند به کاهش خطر بروز سرطان ریه و سایر سرطانها کمک کند.
بر اساس مطالب منتشر شده، ویتامین E در برابر انواع سرطان از بدن محافظت میکند. مصرف نوعی ویتامین E به نام گاما- توکوفرول خطر بروز سرطان ریه را کاهش میدهد و پسته منبع بسیار خوبی برای این نوع ویتامین است. خوردن مقدار زیادی از آن میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.
پسته با پایین آوردن مقدار کلسترول خون و فراهم آوردن مقدار زیادی آنتی اکسیدان که در محصولات گیاهی وجود دارد، برای تامین سلامت قلب نیز شناخته شده است. یک رژیم غذایی غنی از پسته به خوبی این پتانسیل را دارد که با سرطان مقابله کند.
بر اساس مطالعات اپیدمیولوژی، گاما- توکوفرول که در پسته به وفور یافت میشود در برابر سرطان پروستات نیز از بدن محافظت میکند. سایر غذاهایی که منبع غنی از ویتامین E هستند عبارتند از بادام زمینی، گردو، سویا و ذرت.
متخصصان آمریکایی، در رژیم غذایی غنی از ویتامین E که در هفته سه یا چهار بار از پسته استفاده میشود، افزایش چشمگیر انرژی را در مقایسه با رژیمهای کنترل وزن مشاهده کردند.
با مصرف پسته، کنترل کلسترول ناشی از مصرف ویتامین E به طور چشمگیری نسبت به ابتدای رژیم مشاهده میشود. پسته یکی از آجیلهای بسیار مفید است و مصرف 57 گرم از آن به صورت روزانه میتواند در مقایسه با رژیم معمولی خطر بروز سرطان را بدون تغییر در شاخص وزن بدن کاهش دهد.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#70
Posted: 12 Sep 2013 14:28
خواص اسرار آمیز انبه
انبه به دلیل داشتن ویتامین C و بتاکاروتن، یک سیستم ایمنی بسیار قوی ایجاد میکند. به همین دلیل مصرف مرتب انبه در برنامه غذایی از بروز عفونتهای ویروسی و رشد تومورهای بدخیم در بدن جلوگیری میکند. نصف میوه انبه متوسط معادل یک واحد میوه است و۷۰ کالری انرژی دارد. طعم انبه رسیده و تازه شبیه مخلوطی از طعم هلو و آناناس است و بسیار آبدار و خوشمزه میباشد.
برای تقویت بینایی
انبه یکی از منابع غنی ویتامین A است. همچنین دارای مقادیر کافی ویتامین C، ویتامین B، پتاسیم، کلسیم و آهن است. ویتامین A در تقویت بینایی چشم و حفظ سلامتی دندان ها، پوست، استخوان، غشاهای مخاطی و بافتهای نرم بدن نقش مهمی دارد، نصف میوه انبه متوسط معادل یک واحد میوه است و۷۰ کالری انرژی دارد طعم انبه رسیده و تازه شبیه مخلوطی از طعم هلو و آناناس است و بسیار آبدار و خوشمزه میباشد.
خواص و اثرات سلامتی انبه
از میوه و پوست انبه علاوه بر ترشی و مربا، عصارهای درست میکنند که دارای اثر قابض است. همچنین غرغره این عصاره بصورت مخلوط با کمی آب، برای گلودرد مفید است. پوست آن دارای ۱۵ تا ۱۸ درصد تانن است و یک قاشق چایخوری پوست کوبیده آن به میزان دو مرتبه در روز برای اسهال مفید است. انبه ابتدا گس و بعد ترش میشود و در اثر زیاد ماندن بر روی درخت، کم کم شیرین میشود. میوه آن بوی خوشی مثل عنبر دارد. دهان را خوشبو کرده و رنگ چهره را باز میکند. تقویتکننده جسم، روح و دستگاه گوارش است. کلیه و مثانه را تقویت میکند. برای بهبود سرفه، تنگی نفس، انواع سردرد، اسهال و دردهای قولنجی مفید است. عطش را رفع میکند.برای چاق شدن افراد لاغر مفید است. ادرار آور و ملیّن است. مربا و ترشی انبه برای تقویت معده مفید است.
کاهنده فشار خون
این میوه از منابع بسیار خوب پتاسیم به حساب میآید، طوری که مصرف آن به افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه میشود، این میوه اندیس گلایسمی بالایی نیز دارد، یعنی وقتی مصرف شود، قند خون به یکباره افزایش پیدا میکند و موجب ترشح هورمون انسولین میشود. با ترشح این هورمون، قند به داخل سلولها وارد شده و دوباره افت پیدا میکند. به همین دلیل فرد دوباره احساس گرسنگی میکند و همین موضوع موجب زود به زود گرسنه شدن فرد و پرخوری او میشود، افراد دیابتی این میوه را باید با احتیاط مصرف کنند، زیرا نیاز به انسولین با خوردن این میوه افزایش پیدا میکند.
انبه مخالف سرطان
مصرف مرتب این میوه از بروز سرطان رحم پیشگیری میکند، زیرا خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. این میوه به دلیل داشتن ویتامین C و بتاکاروتن، یک سیستم ایمنی بسیار قوی ایجاد میکند. به همین دلیل مصرف مرتب انبه در برنامه غذایی از بروز عفونتهای ویروسی و رشد تومورهای بدخیم در بدن جلوگیری میکند. دریافت مقادیر بالای بتاکاروتن موجب فعالیت هرچه بیشتر سلولهای سیستم ایمنی میشود. به این دلیل متخصصان تغذیه، مصرف انبه را به گروههای سنی با سیستم ایمنی ضعیف تر مانند سالمندان، بچهها و زنان باردار توصیه میکنند.
برای کمخونها
مشکل کمخونی در افرادی که از گوشت قرمز استفاده نمیکنند، بیشتر دیده میشود. به این افراد توصیه میشود تا از منابع گیاهی آهن بیشتر استفاده کنند. به علاوه در کنار مواد غذایی آهن دار گیاهی بهتر است از غذاهایی استفاده شود که جذب این آهن گیاهی را بالا میبرند، در این میان، انبه جزو میوههایی است که میتوان آن را به همراه منابع گیاهی آهن دار مورد استفاده قرار داد.در هر ۱۰۰ گرم از این میوه، ۳۷ میلی گرم ویتامین C و ۲۰۰۰ میکروگرم بتاکاروتن وجود دارد که مطالعات نشان دادهاند دریافت هم زمان این مواد مغذی با آهن، جذب رودهای این ماده معدنی را افزایش میدهد. بتاکاروتن در روده با آهن یکی شده و از پیوند آن با ترکیباتی مثل فیتاتها که مانع جذب آهن میشوند، جلوگیری کرده و به این ترتیب برای کمخونی مفید است
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند