ارسالها: 502
#441
Posted: 23 Aug 2013 16:19
بومیهای آرژانتین
- بومیهای آرژانتین از اقوام سرخپوست کشور آرژانتین هستند که حدود یک و نیم درصد جمعیت کشور را دربر گرفته و نزدیک به ۶۰۰٬۰۰۰ تن جمعیت دارند. گروههای سرخپوست آرژانتین ۳۶ قوم را شامل شده و در مناطق مختلف خاک این کشور بسر میبرند. در سال ۲۰۰۶ در یک تحقیق ژنتیکی که در دانشگاه بوینوس آیرس انجام شد نشان داد که از ۳۲۰ دانشجوی آرژانتینی بیش از ۵۶٪ از یک سو سرخپوست تبار بودهاند و ۱۱٪ هم از سوی نیای پدری و هم مادری سرخپوست بنظر رسیدند. امروزه بیشتر بومیان آرژانتین اسپانیایی زبان شدهاند و زبان بومی به مناطق روستایی و کوهستانی محدود شده است.
زندگی نفش کش میخواد
هر مشکلی طرفت میاد
تورو میکشه به سمت خودش
پاره نمیشی فقط کش میاد
.
زندگیت یه جزیره بود
قدم زدن در مسیر تو
که با لبخند بم بگی همه ی اینا وظیفه بود؟
یزدیتو...!!
ارسالها: 502
#442
Posted: 23 Aug 2013 16:31
تاریخ آرژانتین
بوميان ريو دلاپلاتا، ترسيم شده توسط هندريک اوتسن (1603)
- اولین نشانههای حضور بشر در آرژانتین در مناطق پاتاگونیا (پیدرا موسیو، سنتا کروز) و در ۱۱۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح بودهاست.
- در اوایل عصر میلاد، تمدنهای متعددی مبتنی بر (کشت) ذرت در ناحیه غربی آند (سانتا ماریا، هوارپس، دیاگوئیتاس، سانتاویرونس، و درمیان دیگرموارد) توسعه یافتند. سپس امپراتوری اینکا، تحت حاکمیت پاچاکوتک به منطقه کنونی شمال غربی آرژانتین تجاوز کرده و آن را تسخیر نمود، و کل این ناحیه تحت عنوان کولاسویو یکپارچه ساخت. گوآرانیا در ناحیه شمال شرقی بر اساس (تولید) یوکا و سیب زمینی شیرین فرهنگی را توسعه داد. مناطق مرکزی و جنوبی (پامپاس و پاتاگونیا) که تحت سیطره فرهنگهای عشایری (بیابانگردی) قرار داشتند در قرن ۱۷ ام توسط ماپوچهها با یکدیگر متحد شدند.
ورود مهاجرین
- اروپاییها در سال ۱۵۰۲ به این ناحیه وارد شدند. اسپانیا یک مستعمره دائمی در سال ۱۵۸۰ در منطقه بوینس آیرس تاسیس کرد؛ و نایب السلطنه ریو دلاپلاتا در سال ۱۷۷۶ ایجاد شد. در سالهای ۱۸۰۶ و ۱۸۰۷ امپراتوری بریتانیا حملات بریتانیا به ریو دلاپلاتا دو حمله را به بوینس آیرس ترتیب داد، اما جمعیت کریول (دورگه) هر دو حمله را دفع کردند. در ۲۵ می، ۱۸۱۰ پس از تایید شایعات راجع به برکناری فردیناد هفتم اسپانیا| شاه فردیناند هفتم از سوی ناپلئون، شهروندان بوینس آیرس از موقعیت استفاده نمودند و پریمرا جونتا اوین انجمن دولتی خود را (انقلاب می) ایجاد کردند. بطور رسمی اعلام استقلال آرژانتین از اسپانیا در ۹ژولای ۱۸۱۶ در توکومیان صورت گرفت.
- در سال ۱۸۱۷، ژنرال خوزه سن مارتین در حمله به به آندیها حمله شد، در صدد آزاد سازی شیلی و پرو برآمده، و در نتیجه به این وسیله تهدید اسپانیاییها را از بین برد. گروههای مرکزگرا و فدرالیست (به زبان اسپانیولی: «یونتاریوز» و «فدرالز») تا زمانی که اتحاد ملی محقق شد در حال درگیری بودن و در سال ۱۸۵۳ قانون اساسی وضع گردید.
- سرمایه گذاری خارجی و مهاجرت از اروپا به پیاده شدن شگردهای نوین کشاورزی انجامید. در دهه ۱۸۸۰، «تسخیر بیابان» موجب انقیاد یا ازبین رفتن قبایل بومی بازمانده در سراسر پامپاس و پاتاگونیای جنوبی شد.
دوران صنعتی
- از سال ۱۸۸۰ تا ۱۹۳۰، آرژانتین در اثر اقتصاد صادرات محور، از رفاه و شهرت فزایندهای برخوردار شد، و جمعیت کشور به ۷ برابر افزایش یافت. نیروهای محافظه کار تا سال ۱۹۱۶، در صحنه سیاست آرژانتین غلبه داشتند، زمانی که رقبای سنتی آنها، رادیکالها، کنترل حکومت را به دست گرفتند. نظامیان ارتش در سال ۱۹۳۰ هیپولیتو یریگوین را از قدرت برکنار نمودند، که این به یک دهه دیگر حکومت محافظه کاران منجر شد. تغییر سیاسی موجب رئیس جمهور شدن خوآن پرون در سال ۱۹۴۶ گردید، که میکوشید طبقه کارگر را به قدرت برساند و تعداد کارگران اتحادیه را بطور گسترده افزایش داد. انقلاب لیبرتادورا در سال ۱۹۵۵ او را برکنار نمود.
حکومتهای نظامی
- از دهههای ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۰، دولتهای ملایم نظامی و ضعیف غیرنظامی قدرت را به دست گرفتند. طی آن سالها اقتصاد به شدت رشد نمود و فقر تنزل یافت (کمتر از ٪۷ در سال ۱۹۷۵)، اما به طور فزایندهای به مصنوعات داخلی وابسته شد. در عین حال آشفتگی سیاسی نیز تشدید شد. در سال ۱۹۷۳، پرون به ریاست جمهوری بازگشت، اما طی یکسال از تصدی قدرت در گذشت. همسر سوم وی ایزابل، معاون ریاست جمهوری، جانشین وی شد، اما کودتای نظامی ۲۴ مارس، ۱۹۷۶ او را از کار برکنار نمود.
- نیروهای مسلح قدرت را از طریق یک دیکتاتوری نظامی خونتا که خود آن را فرآیند سازماندهی مجدد ملی میخواندند، تا سال ۱۹۸۳ به دست گرفتند. دولت نظامی مخالفین و گروههای تروریستی چپگرا را با استفاده از اقدامات خشونتبار غیر قانونی («جنگ کثیف») سرکوب نمود؛ یعنی هزاران نفر از مخالفین «با توسل به زور ناپدید شدند| مفقود شدند»، در حالی که سازمانهای SIDE با DINA و دیگر سازمانهای اطلاعاتی آمریکای جنوبی، و با سازمان سیا در عملیات کرکس همکاری مینمودند. بسیاری از رهبران نظامی که در جنگ کثیف شرکت داشتند در مدارس آمریکایی تحت حمایت مالی آمریکا آموزش دیده بودند، که در میان آنها دیکتاتورهای آرژانتینی همچون لئوپولدو گالتییری و روبرتو ویولا قرار داشتند. مشکلات اقتصادی، اتهامات فساد، آزردگی عمومی در مواجهه با تجاوزات به حقوق بشر و نهایتاً شکست این کشور در سال ۱۹۸۲ از بریتانیا در جنگ جزایر فالکلند موجب بی اعتبار شدن رژیم نظامی آرژانتین گردید.
مردمسالاری
- دموکراسی در سال ۱۹۸۳ در آرژانتین برقرار گردید. دولت رادیکال رائول آلفونسو گامهایی را برای یافتن «افراد ناپدید شده»، برداشت، کنترل غیرنظامی را برای نیروهای مسلح برقرار کرده، و موسسات دموکراتیک را انسجام بخشید. اعضای سه گروه دسیسه گر نظامی مورد پیگرد قرار گرفته و به حبس ابد محکوم شدند. ناتوانی در حل مشکلات فراگیر اقتصادی و حفظ اعتماد عمومی موجب خروج زودهنگام آلفونسو شش ماه پیش از اتمام دوره ریاست جمهوری وی از مقام خود شد.
- رئیس جمهور کارلوس منم در سال ۱۹۹۱ برای توقف روند تورم شدید، در هیئت ارزی آرژانتین نرخ ثابت مبادله ارز را برای پزو- دلار اعمال نمود و سیاستهای دور از دسترس مبتنی بازار محور را پیاده نمود، موانع بر سر راه تولید داخلی طرفدار تولید داخلی و بی نظمی| مقررات شغلی را برداشت، و برنامه خصوصی سازی را اجرا نمود. این اصلاحات به افزایش فزاینده در سرمایه گذاری و رشد با قیمتهای ثابت بیشتر در طی دهه ۱۹۹۰ کمک نمود. در اوخر دهه ۱۹۹۰ (میلادی)، کسر بودجههای عمده و بیش از حد بالارفتن ارزش پزوی ثابت سبب یک نوع حرکت تدریجی به سوی بحران اقتصادی شد. تا پایان دوره ریاست وی در سال ۱۹۹۰، این مشکلات انباشته شده و فساد محسوس سبب بدنام شدن منم شد.
- دولتهای منم و دلاروآ با رقابت اندک در صادرات، و وادرات گستردهای مواجه بودند که به صنعت ملی آسیب رسانده و اشتغال را کاهش میداد و نیز شاهد کسر تراز متجاری و مالی مزمن، و همه گیر شدن بحرانهای متعدد اقتصادی بودند. بحران مالی آسیا در سال ۱۹۹۸ موجب تسریع یک نوع برونریز سرمایه شد که رکود را سریعاً گسترش داد، و بحران مالی را در نوامبر ۲۰۰۱ به اوج خود رساند. ماه بعد، در بحبوحه شورشهای خونین، رئیس جمهور دلاروآ بالاخره استعفاء نمود.
- طی دو هفته، روسای جمهور متعددی دردورههای سریع و کوتاه بر سر کار آمدند، و در اوج آن ادواردو دوهالده از سوی مجمع قانونگذاری در ۲ ژانویه ۲۰۰۲ به عنوان کفیل رئیس جمهور آرژانتین منصوب شد. آرژانتین از تعهدات خود مربوط به وام بینالمللی به دلیل عدم پرداخت (مالی) نکول کردهاست. ارتباط تقریباً ۱۱ ساله پزو با دلار آمریکا قطع گردید، در نتیجه به استهلاک پزو و شوک ناگهانی در تورم منجر گردید.
- با نرخ مبادله ارزی رقابتی تر و قابل انعطاف تر، کشور به اعمال سیاستهای جدیدی مبتنی بر صنعتی سازی مجدد، جایگزینی واردات، افزایش صادرات، و مازاد پایدار ترازهای مالی و تجاری پرداخت. تا پایان سال ۲۰۰۲، اقتصاد شروع به یافتن ثبات نمود. در سال ۲۰۰۳، نستور کریچنر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد. طی دوره ریاست جمهوری وی، آرژانتین با تغییر شرایط (پرداخت) وام آرژانتین شرایط وام نکول شده اش را تغییر داد، با نرخ تنزیل گزاف (حدود ۷۵ درصد) برای بسیاری از اوراق بهادار، تمام اقساط معوقه خود را به صندوق بینالمللی پول پرداخت نمود، قراردادهای با منفعت را مجدداً منعقد کرده، و صنایع خصوصی شده قبلی را ملی اعلام نمود. فعلاً آرژانتین از یک دوره رشد بالای اقتصادی و ثبات فزاینده سیاسی برخوردار است.
زندگی نفش کش میخواد
هر مشکلی طرفت میاد
تورو میکشه به سمت خودش
پاره نمیشی فقط کش میاد
.
زندگیت یه جزیره بود
قدم زدن در مسیر تو
که با لبخند بم بگی همه ی اینا وظیفه بود؟
یزدیتو...!!
ارسالها: 502
#443
Posted: 23 Aug 2013 16:36
سیاست در آرژانتین
کریستینا فرناندز در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۰۷ کشور
- چارچوب سیاسی آرژانتین یک جمهوری فدرالتوام با نمایندگان مردمی دموکراتیک پارلمانی است که در آن رئیس جمهورهم رئیس کشور و هم رئیس دولت بوده، و فعالیت وی توسط نظام چند حزبی جمع گرا تکمیل میشود.
- رئیس جمهور فعلی آرژانتین (۲۰۰۸) کریستینا فرناندز، به همراه خولیو کوبوس به عنوان معاون رئیس جمهور میباشند.
قوای سیاسی نظام
مجلس نمایندگان آرژانتین
- قانون اساسی ۱۸۵۳ آرژانتین تفکیک قوا را به صورت شاخههای مجریه، مقننه، و قضایی در سطح ملی و ایالتی اعمال نمودهاست.
قوه اجرایی
- قوه مجریه در اختیار رئیس جمهور و کابینه اش قرار دارد. رئیس جمهور و معاون وی بطور مستقیم برای یک دوره ۴ ساله انتخاب میشوند، که به دو دوره متوالی محدود شدهاست، و کابینه از سوی رئیس جمهور منصوب میگردند.
قوه قانونگذاری
- قوه مقننه در اختیار دو مجلس کنگره ملی یا (" کنگره ملی آرژانتین| کنگره ناسیونال") بوده که شامل یک سنا "سنادو" با ۷۲ کرسی، و مجمع نمایندگان ("کامرا د دیپوتادوس") متشکل از ۲۵۷ عضو میباشد.
- سناتورهابرای دوره ۶ ساله انتخاب میشوند با توجه به این که یک سوم آنها برای انتخابات مجدد در هر ۲سال باقی میمانند. اعضای مجمع نمایندگان بطور مستقیم برای یک دوره ۴ ساله از طریق یک سیستم نمایندگی تناسبی انتخاب میشوند که نیمی از اعضاء مجلس پایین دست برای مدت ۲ سال برگزیده میشوند. یک سوم نامزدهای ارائه شده از سوی هر حزب باید زنان باشند.
قوه قضایی
- قوه قضائیه از قوای مجریه و مقنه مستقل است. دادگاه عالی عدالت آرژانتین دارای ۹ عضو است که از سوی رئیس جمهور با مشور با سنا منصوب میشوند. باقی قضات از سوی مجمع دادستانی کشور منصوب میشوند، دبیرخانهای متشکل از نمایندگان قضات، وکلاء، کنگره، و قوه مجریه.
روابط خارجه
- آرژانتین از اعضای مرکوسور است که یک بلوک بین المللی بوده که دارای برخی عملکردهای قانونی فراملیتی میباشد. مرکوسور متشکل از پنج عضو اصلی (دائمی) میباشد: آرژانتین، برزیل، پاراگوئه، اروگوئه، و نزوئلا. مرکوسور دارای پنج عضو کمکی فاقد حقوق رای دادن (موثر) است: بولیوی، شیلی، کلمبیا، اکوادور،...
- آرژانتین تنها کشور از آمریکای لاتین بود که در جنگ خلیج فارس تحت ریاست سازمان ملل شرکت نمود و درتمامی مراحل عملیات حفظ دموکراسی در هائیتی نیز حضور داشت. این کشورهمچنین به عملیاتهای گسترش صلح در جهان کمک نمودهاست، از جمله در السالوادور- هندوراس- نیکاراگوئه، گوآتمالا، اکوادور- پرو، صحرای غربی، آنگولا، کویت، قبرس، کرواسی، کوزوو، بوسنی و هرزگوین و تیمور شرقی. با به رسمیت شناختن مساعدتهای این کشور برای امنیت بینالمللی، در ژانویه ۱۹۹۸، رئیس جمهور آمریکا، بیل کلینتون، آرژانتین را به عنوان متحد اصلی غیرعضو ناتو برای آن معرفی نمود. در سال۲۰۰۵، این کشور به عنوان یک عضو موقت شورای امنیت سازمان ملل انتخاب شد.
- در سال ۲۰۰۵، در روزهای ۴ نوامبرو ۵ نوامبر، شهر آرژانتینی ماردل پلاتا میزبان اجلاس چهارم کشورهای آمریکایی بود. این همایش با اعتراضات تعدادی از مخالفین ضد آمریکا مواجه شد. در سال ۲۰۰۶، در مقایسه با دوران طی دهه ۱۹۹۰، آرژانتین بر مرکوسور به عنوان اولین اولویت بینالمللی خود تاکید کردهاست، وبطور شدیدتری به روابط خود با آمریکا وابستهاست.
- آرژانتین مدت زیادی است که مدعی حاکمیت بر جزایر فالکلند/ مالویناس، جزایر شتلند جنوبی، جزایر ساندویچ جنوبی و تقریبا" ۱ میلیون کیلومتر مربع از سرزمین قاره جنوبگان، بین نصف النهارهای w° ۲۵ و w°۷۴ و مدار موازی s°۶۰ بودهاست. این قاچ از قاره مزبور به عنوان جنوبگان آرژانتین شناخته میشود که آرژانتین آن را بخشی از سرزمین ملی خود میداند. بیش از یک قرن، آرژانتین در پایگاه اورکاداس حضور داشتهاست.
- آرژانتین یکی ازصاحب امتیازان بنیانگذار و عضو مشاور دائمی سیستم پیمان جنوبگان و دبیرخانه پیمان جنوبگان است که در بوینس آیرس مستقر است.
زندگی نفش کش میخواد
هر مشکلی طرفت میاد
تورو میکشه به سمت خودش
پاره نمیشی فقط کش میاد
.
زندگیت یه جزیره بود
قدم زدن در مسیر تو
که با لبخند بم بگی همه ی اینا وظیفه بود؟
یزدیتو...!!
ارسالها: 502
#444
Posted: 23 Aug 2013 16:39
رییس جمهور های آرژانتین
خورخه رافائل ویدلا
- خورخه رافائل ویدلا (به اسپانیایی: Jorge Rafael Videla) (زادهٔ ۱۹۲۵ بوئنوس آیرس - مرگ ۱۷ مه ۲۰۱۳) ۴۳امین رئیسجمهور آرژانتین از سال ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۱ بود.او پس از کودتایی که ایزابل مارتینز پرون را برکنار کرد، به قدرت رسید.
- پس از بازگشت دموکراسی به آرژانتین، او به خاطر نقض گستردهٔ حقوق بشر و «جنایت علیه بشریت» که در زمان حکومت او صورت گرفت، محاکمه و محکوم به حبس ابد شد.
جرایم
- او در سال ۲۰۱۰ به جرم جنایت علیه بشریت در دادگاهی در آرژانتین محاکمه شد. و در پی محاکمه به خاطر کشتارهای دوران حکومت ديکتاتوریاش در سالهای ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۳ میلادی که طی آن ۳۰ هزار نفر ناپديد شدند به حبس ابد محکوم شد.
- در سال ۲۰۱۲ میلادی، دادگاه دیگری در آرژانتین، وی و چند تن از افسران ارشد حکومت وی را به جرم «رُبایش سازماندهیشده» حداقل ۴۰۰ کودک متعلق به خانوادههای زندانی سیاسی چپگرا در فاصله سالهای ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۳ میلادی، محاکمه کرد. کودکان ربودهشده به حضانت خانوادههای افسران نظامی طرفدار رژیم حاکم سپرده میشدند. این در حالی بود که بیشتر والدین کودکان ربودهشده، در زندانهای حاکمان نظامی جان خود را از دست دادند. هورهه رافائل ویدلا به دلیل نقشاش در این جنایت به ۵۰ سال حبس محکوم شد. خورخه رافائل ویدلا در سن ۸۷ سالگی درگذشت
زندگی نفش کش میخواد
هر مشکلی طرفت میاد
تورو میکشه به سمت خودش
پاره نمیشی فقط کش میاد
.
زندگیت یه جزیره بود
قدم زدن در مسیر تو
که با لبخند بم بگی همه ی اینا وظیفه بود؟
یزدیتو...!!
ارسالها: 502
#445
Posted: 23 Aug 2013 16:42
رییس جمهور های آرژانتین
نستور کیرشنر
- نستور کارلوس کیرشنر (به اسپانیایی: Néstor Carlos Kirchner) (زاده ۲۵ فوریه ۱۹۵۰ - درگذشته ۲۷ اکتبر ۲۰۱۰)، رئیس جمهور پیشین آرژانتین که شوهر کریستینا فرناندز رئیس جمهور کنونی آرژانتین بود.
زندگینامه
- وی بین سال های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۷ رئیس جمهوری آرژانتین بود و گفته می شد که به رغم ناکامی های حزبش در رقابت های انتخاباتی سال ۲۰۱۱ شرکت خواهد کرد. نستور کرشنر هم مانند همسرش، کریستینا فرناندز از اعضای حزب پرونیست آرژانتین بود. حزب پرونیست اکثریت کرسی ها در دو مجلس سفلی و علیای آرژانتین را از دست داده است. آقای کرشنر در صحنه سیاسی آرژانتین هنوز فعال بود و عضویت در کنگره آرژانتین را حفظ کرده بود. او همچنین دبیرکل "اوناسور"، اتحادیه کشورهای آمریکایی جنوبی، بود.
درگذشت
کریستینا فرناندز رئیس جمهور کنونی آرژانتین در کنار همسرش پس از پیروزی در انتخابات
- زندگی سیاسی آقای کرشنر به دلیل بیماری تا حدی محدود شده و به خاطر عارضه قلبی تنها در سال ۲۰۱۰ دو بار تحت جراحی قرار گرفته بود.نستور کرشنر، رئیس جمهوری سابق آرژانتین، در اثر سکته قلبی درگذشت.کرشنر که هنگام مرگ فقط شصت سال داشت، در ماه سپتامبر به دلیل عارضه قلبی تحت جراحی قرار گرفته بود.
- بنا به گزارش ها، او در بیمارستان شهر "ال کالافاته"، در جنوب آرژانتین به طور ناگهانی در گذشت.کریستینا فرناندز، همسر آقای کرشنر، در حال حاضر رئیس جمهوری آرژانتین است.او هنگام فوت آقای کرشنر در کنارش بود.
امضای وی
زندگی نفش کش میخواد
هر مشکلی طرفت میاد
تورو میکشه به سمت خودش
پاره نمیشی فقط کش میاد
.
زندگیت یه جزیره بود
قدم زدن در مسیر تو
که با لبخند بم بگی همه ی اینا وظیفه بود؟
یزدیتو...!!
ارسالها: 502
#446
Posted: 23 Aug 2013 16:43
رییس جمهور های آرژانتین
کارلوس منعم
- کارلوس سائول منعم (زاده ۲ ژولای ۱۹۳۰) سیاستمدار آرژانتینی است که از ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۹ رئیس جمهور آرژانتین بود. وی اکنون سناتور استان لاریوخا آرژانتین است.
زندگی نفش کش میخواد
هر مشکلی طرفت میاد
تورو میکشه به سمت خودش
پاره نمیشی فقط کش میاد
.
زندگیت یه جزیره بود
قدم زدن در مسیر تو
که با لبخند بم بگی همه ی اینا وظیفه بود؟
یزدیتو...!!
ارسالها: 502
#447
Posted: 23 Aug 2013 16:46
رییس جمهور های آرژانتین
خوآن پرون
- خوآن دومینگو پرون (به اسپانیایی: Juan Domingo Perón) ( ۸ اکتبر ۱۸۹۵ - ۱ ژوئیه ۱۹۷۴) یک ژنرال و سیاستمدار آرژانتینی بود که پس از خدمت در مشاغل مختلف دولتی، از جمله وزیر کار و معاون رییس جمهور، سه بار به عنوان رییس جمهور آرژانتین انتخاب شد. او طی یک کودتای نظامی در سال ۱۹۵۵ از کار برکنار شد. پرون به سال ۱۹۷۳ به قدرت بازگشت و تا پیش از درگذشتش در ۱۹۷۴ و جانشینی همسر سومش ایزابل پرون به جای او، شش ماه در قدرت بود.
- پرون و همسر دومش اوا نزد بسیاری از مردم آرژانتین محبوبیت گستردهای داشتند و تا به امروز همچنان به عنوان نماد حزب پرونیست شناخته می شوند. پیروان پرونها تلاشهای آنان را برای محو فقر و تکریم کارگران می ستایند، در حالی که منتقدان، آنها را عوام فریب و دیکتاتور می دانند. پرونها نام خود را به جنبش سیاسی شناخته شده به نام پرونیسمو دادند که در آرژانتین امروز عمدتاً به وسیله حزب عدالتخواه نمایندگی می شود. از روی زندگی این دو یک تئاتر موزیکال موفق به نام اویتا و یک فیلم به همین نام ساخته شدهاست.
ارزیابیها
- به عقیده محمد طبیبیان، پس از دوران کشمکش داخلی نظامیان یک سرهنگ کاریزماتیک به نام خوان پرون که در کودتا نقش داشت به تدریج به مقامات بالاتر رسید و قدرت را بدست گرفت. پرون به حسن رفتار و برخورد احترامآمیز با نیروهای تحت امر خود شهرت داشت. او منصفانه رفاه و پیشرفت آنها را با جدیت و صمیمیت مورد توجه قرار میداد و برای آن بیوقفه تلاش و دلسوزی صادقانه میکرد. به همین دلیل نیز از حمایت ارتش کودتا و طیف وسیعی از افسران و درجهداران جزء برخوردار بود و این امر به او کمک کرد تا در صدر قدرت قرار گیرد. پرون فرد بیسوادی نبود و از مقوله رهبران جهانی سومی از قماش افرادی چون صدام حسین و مانند آن به حساب نمیآمد که ریشه قدرت آنها اوباش شهری بوده و خود نیز از زبده سرکردگان آنها به حساب میآمدند. او در سالهای قبل از جنگ دوم در ایتالیا مأموریت اداری داشت و به همین دلیل نیز عروج حکومت فاشیستی موسولینی و غوغای عوام الناس به حمایت از او را از نزدیک دیده و پسندیده بود. همچنین بسیار تحت تأثیر برنامههای اصلاحات اجتماعی موسولینی و قولهای او برای بهبود وضع تودههای و تصحیح روابط درونی جامعه به نفع آنها قرار گرفته بود. او از این شرایط درسهائی گرفت که بعداً مورد استفاده قرار داد. پرون همچنین افسری بود اهل مطالعه و فکر لکن عمدتاً در حیطه نظامیگری و در باب تاریخ نظامیگری تألیفات داشت. او با این پس زمینه هنگامی که قدرت را بدست گرفت آتش احساسات اقشار محروم جامعه را بر افروخت و همچنین برنامههائی مانند تعیین حداقل دستمزد، تعیین حداکثر تعداد ساعات کار در هفته برای کارگران، توسعه امکانات آموزشی و خدمات اجتماعی را مطرح کرد. در مقابل آن صنعتگران بورژوازی نوپا را مورد حمایت قرار داد و از طرف دیگر آنها را در رویاروئی با مشکلات کارگری که تحت نفوذ کمونیستها بود حمایت میکرد. شعار خلاصه برنامههای او به این نحو جمعبندی میشد: «دوبال پرونیسم، عدالت اجتماعی و امداد اجتماعی». به این شعار چاشنی اتحاد ملی و مقابله با نفوذ امریکا نیز اضافه میشد.
امضای وی
زندگی نفش کش میخواد
هر مشکلی طرفت میاد
تورو میکشه به سمت خودش
پاره نمیشی فقط کش میاد
.
زندگیت یه جزیره بود
قدم زدن در مسیر تو
که با لبخند بم بگی همه ی اینا وظیفه بود؟
یزدیتو...!!
ارسالها: 502
#448
Posted: 23 Aug 2013 16:49
رییس جمهور های آرژانتین
ایزابل پرون
- ماریا استلا مارتینز کارتاز دو پرون (به اسپانیایی: María Estela Martínez de Perón) (زادهٔ ۴ فوریه ۱۹۳۱)، که بیشتر با نام ایزابل مارتینز دو پرون یا ایزابل پرون یا ایزابلیتا شناخته میشود، رییس جمهور سابق آرژانتین است. او همچنین سومین همسر رییس جمهور سابق آرژانتین خوآن پرون نیز بوده است. او اولین رییس دولت غیر پادشاهی زن در نیمکره غربی بوده است.
زندگینامه
- ماریا استلا مارتینز دختر کوچک کارملو مارتینز و ماریا خوزفا کارتاس در ۴ فوریه ۱۹۳۱ در لاریوخا در یک خانواده متوسط به دنیا آمد. پدر او کارمند یک بانک در بوئنوس آیرس بود دوران بچگی او هم در بوئنوس آیرس سپری می شود جایی که او درس خواند و رقصیدن یاد گرفت.
- سپس او در سال ۱۹۳۸ پدرش را از دست داد او خیلی زود در کلاس پنجم مدرسه را رها کرد و در سالهای ۱۹۵۰ به عنوان یک رقاص کلوب های شبانه شروع به کار کرد. در واقع نام ایزابل نام هنری اوست سپس او به استخدام یک شرکت رقص درآمد برای اجرای برنامه در کشورهای آمریکای لاتین در سال ۱۹۵۵ در حال اجرای یک برنامه در یک کاباره جایی که او به نام هنری ایزابل گومز معروف شد او در پاناما بود که با همسر آینده اش پرون آشنا شد کسی که به آنجا تبعید شده بود سپس اونه با هم زندگی کردن در کشورهای دیگری مثل ونزوئلا, پاناما, جمهوری دومینیکن و در نهایت اسپانیا جایی که با هم ازدواج کردند در سال ۱۹۶۱ سپس در سال ۱۹۶۵ به آرژانتین بر میگرده به عنوان نماینده شخصی پرون برای اینکه از عهده پدیده نیوپرونیسو براید در دوران حکومت هکتور خوزه کامپورا در ۲۰ ژوین ۱۹۷۳ پرون به آرژانتین برگشت کمی بعد کامپورا در یک ملاقات وعده انتخابات آزاد را داد سپس جانشین او انتخابات ریاست جمهوری و معاون ریاست جمهوری را برگزار کرد در ۲۳ سپتامبر ۱۹۷۳ پرون برنده انتخابات شد و همسرش ایزابل هم بعنوان معاون رییس جمهور برنده آرا شد اما در ۱ جولای ۱۹۷۴ پرون درگذشت و ایزابل عهده دار مقام ریاست جمهوری شد
- در ۱ جولای ۱۹۷۴ به عنوان معاون رییس جمهوری آرژانتین وارد عرصه قدرت شد و بعد از مرگ رییس جمهور خوآن پرون که شوهر او بود به عنوان رییس جمهور آرژانتین انتخاب شد و در دوران او بود که در روز چهارشنبه ۲۴ مارس ۱۹۷۶ کودتای نظامی بر علیه او شکل گرفت
- و سپس در زمان سازماندهی مجدد ملی او بطور غیر قانونی دستگیر شد برای چند سال سپس در سال ۱۹۸۱ آزاد شد و به اسپانیا رفت جایی که به زندگی ادامه داد در سال ۲۰۰۷ یک قاضی آرژانتینی دستور توقیف ایزابلیتا و استرداد او را به آرژانتین صادر کرد جرم وی سر به نیست کردن یک فعال در سال ۱۹۷۶ در شرایطی که ناپدید شدن او مجاز اعلام شد بر اساس حکم امضا شده ایزابلیتا سپس در ۱۲ ژانویه ۲۰۰۷ او در نزدیکی منزلش در اسپانیا دستگیر شد ولی دادگاه اسپانیا متعاقبا از استرداد او به آرژانتین امتناع کرد.
زندگی نفش کش میخواد
هر مشکلی طرفت میاد
تورو میکشه به سمت خودش
پاره نمیشی فقط کش میاد
.
زندگیت یه جزیره بود
قدم زدن در مسیر تو
که با لبخند بم بگی همه ی اینا وظیفه بود؟
یزدیتو...!!
ویرایش شده توسط: Glodiator
ارسالها: 502
#449
Posted: 23 Aug 2013 16:51
رییس جمهور های آرژانتین
کریستینا فرناندز د کیرشنر
- کریستینا الیزابت فرناندز د کیرشنر (در اسپانیایی: Cristina Elisabet Fernández de Kirchner) (زادهٔ ۱۹ فوریه ۱۹۵۳ ) که بیشتر با نام همسرش «کریستینا کریشنر» شناخته می شود. او رئیس جمهور کنونی کشور آرژانتین است. پیش از وی همسرش نستور کیرشنر این مقام را بر عهده داشت. کریستینا فرناندز نخستین زنی است که با پیروزی در انتخابات به سمت ریاست جمهوری در آرژانتین رسیده و پس از ایزابل پرون دومین زنی است که بر کرسی ریاست جمهوری در این کشور، نشسته است. ایزابل پرون در سال ۱۹۷۴ به دنبال مرگ همسرش، بدون رای گیری، سمت ریاست جمهوری آرژانتین را برای دو سال در اختیار گرفته بود.
- کریستینا کیرشنر پیش از رسیدن به این مقام دو دوره نمایندگی مجلس از ایالت سانتاکروز در سالهای ۱۹۸۹ و ۱۹۹۳ و دو دوره عضویت در مجلس سنا در سالهای ۱۹۹۵ و ۲۰۰۱ را در کارنامه خود دارد.
- کریستینا کیرشنر با کسب بیش از ۴۴ درصد آراء در انتخابات ریاست جمهوری توانست با اختلافی بسیار بیشتر از ۱۰ درصد از رقیب اول خود، الیسا کاریو، کاندیدای لیبرال مسیحی، که کمتر از ۲۴ درصد آراء را از آن خود کرده بود، بایستد.
زندگی نفش کش میخواد
هر مشکلی طرفت میاد
تورو میکشه به سمت خودش
پاره نمیشی فقط کش میاد
.
زندگیت یه جزیره بود
قدم زدن در مسیر تو
که با لبخند بم بگی همه ی اینا وظیفه بود؟
یزدیتو...!!
ارسالها: 502
#450
Posted: 23 Aug 2013 16:52
حزب کمونیست آرژانتین (کنگره فوقالعاده)
- حزب کمونیست آرژانتین (کنگرهٔ فوقالعاده) حزبی سیاسی در آرژانتین است. رهبر کنونی آن خورگه پریرا است. این حزب در دسامبر ۱۹۹۶ در کنگرهای که در کاسا سویزا، بوینس آیرس، آرژانتین برگزار شد، تشکیل خود را به عنوان انشعابی از حزب کمونیست آرژانتین اعلام کرد.شاخهٔ جوانان آن فدراسیون جوانان کمونیست (کنگرهٔ فوقالعاده) نام دارد.
پدرو د مندوزا
- پدرو د مندوزا (به اسپانیایی: Pedro de Mendoza) جوینده طلای اسپانیایی و بنیانگذار شهر بوئنوس آیرس بوده که در ابتدا عنوان «شهر بانوی ما با هوای مطبوع» را داشت.
زندگی نفش کش میخواد
هر مشکلی طرفت میاد
تورو میکشه به سمت خودش
پاره نمیشی فقط کش میاد
.
زندگیت یه جزیره بود
قدم زدن در مسیر تو
که با لبخند بم بگی همه ی اینا وظیفه بود؟
یزدیتو...!!