انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 4 از 5:  « پیشین  1  2  3  4  5  پسین »

Architecture Engineering | مهندسى معمارى


زن

 
فنگ شویی فوری برای خانه

فنگ شویی فوری برای خانهدر یک کلام فنگ شویی هنر چیده مان منزل برای زندگی سالم تر، روابط بهتر و ثروت افزون تر است. در این مطلب قصد بر این نیست که به شرح مبسوط آن بپردازیم اما در زیر به طور مختصر نکاتی که به ظاهر ساده اند ولی رعایت آنها معجزه آسا است بیان شده است. فنگ شویی هنر باستانی شرق برای ترویج سلامتی، شادی، سعادت، انرژی و شور و اشتیاق، از طریق چیده مان صحیح اشیا و دکور مناسب است. هدف فنگ شویی در مجموع خلق حس هماهنگی در خانه فرد و در نتیجه زندگی اوست. در زندگی روزمره فراموش می کنیم که ما فرزندان طبیعت هستیم زیرا انسان می تواند عمیقا از سوی محیط اطرافش تحت تاثیر قرار بگیرد، چه مثبت و چه منفی.
فنگ شویی کمک می کند تا فقط موقعیت های مثبت ذهنی و شانس خوب درون محیط شخصی تان خلق شود. فنگ شویی یک هنر شهودی است که حس هارمونی در آن بسیار مهم است و شما با چند اصلاح کوچک در چیدمان منزلتان می توانید انرژی ها را با خود هماهنگ کنید. این یک نظریه آرمانی نیست بلکه روشی است که سودمندی آن در طول قرن ها ثابت شده است. فنگ شویی بر حرکت «چی» که به عنوان دم کیهانی و یا انرژی حیاتی نیز خوانده می شود مبتنی است. «چی»، شانس خوب را به انرژی فیزیکی، روابط عاطفی و رفاه مادی تبدیل می کند.
بنابراین جریان مناسب و درست «چی» در خانه بسیار مهم و حیاتی است. اگر «چی» نتواند در خانه جریان داشته باشد، راکد می ماند و به انرژی مخرب یا «شاچی» تبدیل می شود. این انرژی منفی می تواند باعث بدشانسی، افسردگی و نقصان سلامت و ثروت شود. می گویند «چی» به نرمی درطول خطوط منحنی جریان پیدا می کند درحالی که «شاچی» مانند یک تیر نامرئی در طول خطوط صاف و مستقیم عمل می کند. به همین دلیل است که در تزئینات باغ های شرقی از خطوط راست و صاف به ندرت استفاده می شود. در فلسفه شرق هر چیزی که زنده است، «چی» دارد و «چی» نیز دو قطب مخالف ولی مکمل هم دارد که به «یین» و «یانگ» معروف هستند.
● فنگ شویی فوری برای درب ورودی
درب ورودی مهمترین تاثیر فنگ شویی را در خانه دارد. بیش از همه تصور می شود که شانس از طریق بازدیدکنندگان یا نامه از راه می رسد. در آیین شرقی، درب ورودی دهان خانه محسوب می شود و تغذیه خانه از آن صورت می گیرد.البته اگر در آپارتمان زندگی می کنید گرفتاری دیگری به گرفتاری های شما اضافه می شود و حالا باید هم با خانه و هم ساختمان کنار بیایید. هنگامی که شما از در اصلی به بیرون نگاه می کنید، به دنبال سازندگان تیرهای نامرئی، مانند گوشه های نوک تیز، تیرهای تلگراف، بشقاب های ماهواره و مانند آن باشید که رو به سمت در ورودی خانه شما دارند. اگر اینها وجود دارند (و البته این روزها فرار از آنها بسیار سخت است) آینه پاکوا را به در یا داخل آن بیاویزید و مطمئن شوید که آن را درست آویزان کرده اید (سه خط صاف و مستقیم در بالا).
● فنگ شویی فوری برای راه پله
اگر هال شما تاریک و محدود است، رنگ آمیزی آن با رنگی روشن تر و مثبت تر توصیه می شود. افزودن تصویر رنگی و ردیفی از آینه ها در ارتفاع بالا، جریان «چی» را بهبود می بخشد. اگر راه پله در یکخط، در امتداد در جلویی قرار دارد، یک قالی دراز که اشکال منحنی در طرحش دارد، سرعت هدر رفتن «چی» را کاهش می دهد و باعث می شود «چی» آزادانه تر حرکت کند. شما حتی می توانید با اضافه کردن یک درب داخلی، بین پله ها و در ورودی مانعی برای هدر رفتن «چی» بسازید.
▪ نکته:
قرار دادن یک آینه در پای پله ها، اشتباه بزرگی است و باعث بروز رخدادهای نامساعد می شود.
● فنگ شویی فوری برای اتاق نشیمن
اتاق نشیمن قلب یک خانه است. منطقه ای است که بیشتر اوقاتتان را در آن می گذرانید. بنابراین باید راحت باشد و حسی از وارهیدگی به شما بدهد. دکوراسیون این اتاق باید بازگوکننده بخش هایی از شخصیت شما برای مهمانانتان باشد و در عین حال فضایی برای اموال شخصی شما از جمله کاناپه، صندلی، تلویزیون و ضبط صوت ایجاد کند. در ابتدا در آستانه درب ورودی، رو به اتاق نشیمن بایستید. دورترین گوشه سمت راست اتاق گوشه قدرت به شمار می آید که منطقه ارتباطات نیز هست. اینجا بهترین مکان برای تلویزیون یا ضبط صوت است به خصوص اگر یک یادگاری از کسی که دوستش دارید و یا عکسی از شریک زندگیتان را آنجا قرار دهید. اتاق نشیمن به شدت یانگ است پس برای تعدیل این انرژی بهتر است مقداری یین به آن اضافه کنید. تعدادی کوسن، مبلمان راحتی، گیاهان پربرگ و سبز و شاداب و شاید حتی یک تنگ ماهی طلایی بتواند محیطی دلنشین پدید آورد.
● راهکارهای فنگ شویی فوری!
▪ افزودن گیاهان شاداب، روشن و مرتعش، «چی» را تحریک می کند و می تواند نیروی تیرهای مخفی را ملایم کند. گل خشک ایده بسیار بدی است چرا که نمادی از مرگ به حساب می آید.
▪ قرار دادن آینه در بالای شومینه به جذب «شاچی» از طریق دودکش کمک می کند.
▪ شکل نعل اسبی، محبوب ترین چیده مان برای مبلمان است. از گذاشتن صندلی یا کاناپه جلوی در و یا پنجره خودداری کنید زیرا باعث می شود ساکنان خانه احساس ضعف کنند و حساس و آسیب پذیر شوند.
▪ یک میز پذیرایی تمیز در وسط اتاق، فنگ شویی خوب است.

منبع : روزنامه ابتکار
     
  
زن

 
عناصر اصلی دکوراسیون چیست؟

عناصر اصلی دکوراسیون چیست؟همواره لازمه دریافت نتیجه‌ای مطلوب از انجام هر نوع كار عملی، وجود اطلاعات و آگاهی لازم تئوری در آن زمینه است.
● تاثیرات حاصل از رنگ‌ها
ما در این مقاله سعی كرده‌ایم اطلاعاتی را با همین موضوع و هدف ارائه دهیم. رنگ‌ها در دو بستر اصلی در محیط حضور می‌یابند:
۱) پوشش‌های اصلی فضاها شامل دیوارها، كف‌ها، سقف‌ها و درها.
۲) لوازم دكوراسیون شامل مبلمان، پرده‌ها، فرش و غیره.
در مقام مقایسه این دو قالب با هم، به لحاظ نقش دكوراسیونی‌شان در محیط، پوشش‌های فضا از اهمیت بیشتری برخوردار می‌باشند زیرا نسبت به لوازم دكوراسیونی ثابت‌تر بوده و به‌گونه‌ای نقش پس‌زمینه را برای آن لوازم اجرا می‌كنند. در میان این پوشش‌ها، دیوارها به جهت وسعت حضورشان در فضا، جایگاه ویژه‌ای داشته و میزان تاثیر‌گذاری‌شان بر دیگر لوازم دكوراسیونی بسیار چشمگیرتر است. گذشته از موضوع تاثیر روی دیگر لوازم محیط، دیوارها و رنگ انتخابشان در تغییر وسعت و نور فضا نیز بسیار موثر است.
● رنگ‌های خنثی و رنگ سفید
سفید سمبل خلوص، بی‌گناهی، پاكی، آرامش و صلح است. رنگ سفید، القا‌كننده آرامش، صفا و آسایش است. سفید به همراه خلوصش، یكی از كاربردی‌ترین رنگ‌ها در طراحی دكوراسیونی یك فضاست زیرا با همه رنگ‌ها قابل تركیب است. (منظور از تركیب در این مباحث، كنار هم قرارگیری رنگ‌ها در یك كمپوزیسیون (تركیب) رنگی در فضا است.) به‌كار‌گیری رنگ سفید در فضا به‌خصوص برای پوشش‌های اصلی، آن مكان را روشن‌تر و بزرگ‌تر جلوه می‌دهد. بنابراین برای فضاهای كوچك و كم‌نور انتخاب ایده‌آلی است. سفید خالص هنگامی كه با نور طبیعی نور‌پردازی می‌شود، یك رنگ گرم را ایجاد می‌كند ولی در زیر نورهای مصنوعی به‌نظر سرد می‌رسد. در نتیجه با اضافه‌كردن نورهای زرد، قرمز و قهوه‌ای در كنار نور مصنوعی مانند فلورسنت و یا افزودن لوازمی به یك و یا چند رنگ یاد شده در محیط تغییر می‌كند. این رنگ‌ها از كیفیت سفید نمی‌كاهند بلكه آن را گرم‌تر می‌كنند. رنگ سفید برای فضاهایی با عناصر معماری قدیمی و یا جهت ایجاد هماهنگی بین سبك‌های كاملاً مجزای معماری بسیار ایده‌آل است. برای حفظ آرامش فضایی با سطوح سفید می‌توان از لوازمی با رنگ‌های خنثی و بافت‌های طبیعی مانند چوب استفاده نمود و برای ایجاد تضادهای ظریف و زیبا، تعدادی رنگ‌های دراماتیك نیز به این تركیب افزود.
● رنگ‌های خنثی
رنگ‌های خنثی، رنگ‌هایی هستند كه از میزان زیادی سفید برخوردار بوده ولی به هیچ یك از رنگ‌های اولیه و ثانویه متمایل نیستند. با این تعریف رنگ‌های كم مایه مانند صورتی كمرنگ یا آبی آسمانی جزو رنگ‌های خنثی محسوب نمی‌شوند ولی رنگ كرم یكی از رنگ‌های خنثی به حساب می‌آید. همین مساله در مورد خاكستری روشن كه از مشكی نشأت گرفته است نیز صدق می‌كند. رنگ‌های خنثی در بسیاری از مواد طبیعی مانند سنگ‌ها، خاك، زمین، چوب، حصیر، شن و امثال اینها و یا در برخی از موارد مصنوعی مانند فلز، شیشه، سیمان و غیره دیده می‌شوند. رنگ‌های خنثی در دنیای دكوراسیون از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و كاربردی هستند. خنثی‌بودن آنها به این معناست كه می‌توانید به راحتی در كنار هر رنگ دیگری بدون احتمال وجود از دست رفتن زیبایی‌های هر یك به‌خصوص رنگ‌ها، تركیبی مناسب در فضا ایجاد كرد. با توجه به آنكه این رنگ‌ها نیز آرامبخش و ملایم هستند. با پوشش دیوار به یكی از آنها می‌توان پس‌زمینه خوبی برای نصب تابلو، نوارهای چاپی و كاغذی، پرده‌ها به‌طور كلی دیوار‌كوب‌ها فراهم آورد. اگر فضا به قدری از لوازم دكوراسیونی پر شده باشد كه احساس آرامش را بر هم ریزند، یكی از راه‌های ایجاد تعادل در محیط با حفظ همان وسایل، رنگ‌آمیزی سطوح اصلی یا تعویض پوشش‌های ثانویه مانند رو‌مبلی، پرده و غیره به یكی از رنگ‌های خنثی است. هنگامی كه قصد دارید قسمتی از فضا مانند یك دیوار، در، پنجره و یا حتی خرده‌ریزهایی مانند دستگیره، چوب پرده و به‌طور كلی هر وسیله‌ای كه در محیط وجود دارد به محض ورود بیننده به داخل، نظر او را جلب نكند، آنها را به یكی از رنگ‌های خنثی رنگ‌آمیزی كرده و یا رنگ خنثی را در انتخاب آنها در نظر بگیرید.
از این خاصیت رنگ‌های خنثی برای رفع عیوب معماری و شكستگی‌ها و فرو‌رفتگی‌ها می‌توان بهره زیادی كسب كرد. به‌عنوان مثال با رنگ‌آمیزی بخشی از فضا كه دارای مشكل ساختاری است و شما نمی‌خواهید فوری مورد توجه بیننده قرار بگیرد، توسط یكی از رنگ‌های خنثی به‌راحتی می‌توانید آن را در نظر اول بپوشانید. به‌كارگیری رنگ‌های خنثی در محیط نیز با اهداف گوناگون دكوراسیونی صورت می‌گیرد. نصب تابلویی به رنگ زرد، با خاصیت گرم در فضایی كه اغلب پوشش‌ها و لوازم دكوراسیونی آن از رنگ‌های خنثی انتخاب شده است، می‌تواند دارای دو هدف باشد:
۱) جلب نظر بیننده به طرف اثر هنری تابلو كه در اینجا با نورپردازی این تاكید را بیشتر كرده است.
۲) تغییر فضای یكنواختی با عنصری با رنگ‌آمیزی گرم‌تر و انرژی‌دار‌تر. رنگ‌های خنثی در پرده‌های مختلف از روشن تا تیره وجود دارند و به لحاظ سبك جزو تركیبات رنگی مورد استفاده در سبك كلاسیك هستند. به‌عنوان نمونه اگر طراح داخلی به لزوم جلوه‌دادن فرورفتگی در كنار پنجره و پله تاكید داشت به طور قطع یك و یا تركیبی از چند رنگ گرم را در كنار رنگ‌های ملایم و خنثی به كار می‌برد تا به این ترتیب نظر هر بیننده در حال عبور از آن محیط را به خود جلب كند. ولی اكنون با انتخاب اغلب پوشش‌های محیط به رنگ‌های خنثی مقصودی برعكس داشته و ممكن است هنگامی كه فردی از پایین به بالا آمده و یا از پله‌ها به طبقه پایین می‌رود حتی این فضا را نادیده بگذرد.

منبع : روزنامه تهران امروز
     
  
زن

 
پنج قرن دکوراسیون

پنج قرن دکوراسیوناشرافیت فرانسه، هنر دکوراسیون و مبلمان را به اوج شکوفایی رساند و در طی پانصد سال شاهکارهای جاودانه‌ای به جهان عرضه کرد. این مقاله برای کسانی است که به سبک‌های دکوراسیون و مبلمان در ادوار مختلف علاقه‌مند هستند و می‌خواهند به طور مختصر و مفید با اساس و کلیات هر یک از شیوه‌ها آشنا شوند. این توضیحات، شما را یاری می‌کند تا با تغییرات و تحولات گوناگون در این زمینه آشنا شوید.ویژگی‌های اساسی مبلمان و لوازم خانه ارزش کیفی، سادگی، رعایت اصول و نکات دقیق هر سبک است. آنچه جالب توجه است مداوم بودن تغییر و تحولات می‌باشد که خیلی آرام و در عین حال محسوس است.
مهم‌تر این که درطول پنج قرن، هنر دکوراسیون و مبلمان هیچ‌گاه یک جهش و یا تغییرشکل ناگهانی نداشته است. هر سبک پیش‌درآمدی است برای سبک بعدی و ادامه آن. آنچه به طور کلی در سبک‌های دکوراسیون اروپایی به چشم می‌خورد، دقت آمیخته به وسواس کارگران در به وجود آوردن ریزه‌کاری‌های مختلف است. طراحان و کارگران مبل‌ساز در ضمن سعی داشته‌اند زیبایی و هماهنگی را درآمیزند. واضح است که این گروه کثیر به وسیله عده زیادی از مشتریان هنردوست و ثروتمند که تعدادشان در قرون گذشته اروپا زیاد بوده است، تشویق شده‌اند. به همین علت است که هنر دکوراسیون و مبلمان در اروپا چنین شکفته شده است و کشورهای مختلف به‌خصوص فرانسه از این نظر صاحب سبک شناخته شده‌اند. برای شروع طبقه‌بندی سبک‌های مبلمان و دکوراسیون اروپا، باید قرون وسطی را به عنوان اولین دوره انتخاب کرد و به ترتیب جلو رفت.
● قرون وسطی
از قرون وسطی مبلمان و وسایل زندگی زیادی در دست نیست، چون گذشته سال‌ها و قرون متمادی وسایل چوبی را هرقدر که محکم باشند از بین می‌برد. ویژگی خاص طرح‌های مربوط به قرون وسطی در نقاشی‌ها، کنده‌کاری‌ها و مینیاتورها قابل تشخیص است. مبل‌های هنری و وسایل زندگی ارزشمند و گران‌قیمت در قرون وسطی به طور انحصاری متعلق به اربابان بود و به همین علت تعداد آنها روی هم رفته چندان قابل توجه به نظر نمی‌رسد. اولین گروهی که سعی کردند مبل‌سازی و ساختن وسایل خانه را به یک هنر ظریف تبدیل کنند، نجاران قرون وسطی بودند و اولین چوبی که برای به وجود آوردن اثر خود به کار بردند، چوب درخت بلوط بود. ترکیب آهن و چوب هم از خصوصیات قرون وسطی است، دستگیره‌های بزرگ آهنی، نبشی‌هایی را برای استحکام بیشتر به کار برده و همچنین قفل‌های مختلف. در اواخر قرن چهاردهم مبل‌سازی یک هنر به شمار می‌رود و از این به بعد تغییرات و تحولات، چشمگیر و قابل‌توجه هستند. کنده‌کاری‌ها روز به روز بیشتر می‌شوند و ظرافتی که در طرح‌های کنده‌کاری شده دیده می‌شود بیش از پیش ارزش این هنر را بالا می‌برد. وسایلی که در این دوران بیش از هر وقت دیگر ساخته می‌شوند به ترتیب عبارتند از: بوفه، صندوق‌های بزرگ، نیمکت، تختخواب و صندلی مخصوص اربابان.
● دوران رنسانس
مفهوم کلی کلمه رنسانس، آن‌چنان که از نامش برمی‌آید، احیای هنر دوران باستان پس از یک دوره کامل فراموشی است. ایتالیا اولین کشوری است که از قرن پانزدهم با اعجاز زیاد یادگارهای گذشته را باز می‌یابد و به سوی هنر قدیم روی می‌گرداند. از این زمان تا نیمه اول قرن هجدهم دوران باستان روی هنر و به ویژه هنر دکوراسیون، معماری و مبلمان تاثیر می‌گذارد. به علاوه قصرهای برج‌ و بارودار جای خود را به خانه‌های بازتر با فضای روشن‌تر می‌دهند. زندگی آرام‌تر می‌شود و تجمل آغاز می‌شود. تغییرات در این دوره محسوس هستند و پس از یک دوره تغییر کامل معماری نوبت به مبلمان و تزیینات درون خانه‌ها می‌رسد. چوب درخت بلوط جای خود را به چوب گردو می‌دهد که روشن‌تر و نرم‌تر است و خیلی راحت‌تر تغییر می‌پذیرد. یکی از هنرهای اختصاصی دوره رنسانس، جاسازی مرمر، فلزات گرانبها، عاج و استخوان درون چوب است. این هنر جدید، به علاوه هنر کنده‌کاری جلا و شفافیت خاصی به وسایل ساخته شده می‌دهد، چون در این دوره به هم آمیختن رنگ‌ها مد روز است.
آینه‌کاری و استفاده از مس هم در این دوره رونق می‌گیرد. در کنده‌کاری‌ها بیشتر صورت‌ها و اندام‌های اساطیری دیده می‌شوند. یکی از هنرهایی که در دوره رنسانس فراموش می‌شود، استفاده از آهن و ترکیب آهن و چوب است. وسایلی که در دوره رنسانس ساخته می‌شوند، به ترتیب ارزش هنری عبارتند از صندوق‌های بزرگ، بوفه، میز و صندلی‌های پشت بلند، صندلی‌ به صورت امروزی در دوره رنسانس به وجود می‌آید که به دو صورت مختلف ساخته می‌شد. صندلی‌های دسته‌دار برای آقایان و صندلی‌های بی‌دسته برای خانم‌ها که لباس‌های بلند با دامن‌های پرچین داشتند.
● سبک‌ لویی سیزدهم
در نیمه اول قرن هفدهم این سبک جدید، هنرمندان کشور ایتالیا بیش از سایر هنرمندان سهم دارند. در این دوره وسایل خانه بیش از گذشته، ثابت و سنگین می‌شوند. بوفه‌های بزرگ، مبل و صندلی‌های سنگین که در خانه‌ جای ثابتی دارند روی کار می‌آیند. در این سبک، هنرمندان مبل‌ساز و طراحان مختلف دکوراسیون توجه زیادی به راحتی وسایل خانگی دارند. به همین علت مبل و صندلی تشک‌دار با روکش پارچه به وجود می‌آید. توجه طراحان بیشتر به نقاشی‌ها و طرح‌های روی پارچه معطوف می‌شود و کنده‌کاری روی چوب ارزش خود را از دست می‌دهد. با از بین رفتن هنر کنده‌کاری روی مبل و صندلی، هنر دیگری به وجود می‌آید که از خصویات سبک لویی سیزدهم است، هنر خراطی روی پایه‌ها و دسته‌های میز و صندلی.
وسایل و مبلمان خانه‌ها در این دوره عبارتند از: کمدهای بلند دو در، میزها که کوچک‌تر شده‌اند، میز کار که از ابداعات این دوره است، تختخواب‌های ساده که با روتختی‌های مجلل تزیین می‌شدند و بالاخره صندلی و مبل که در این دوره اهمیت زیادی پیدا می‌کند.

منبع : مجله خانواده سبز
     
  
زن

 
مورد واقعاً کاربردی

۶۰ مورد واقعاً کاربردی● خانه خود را دلنشین‌تر كنید
۱) عكس‌های خانوادگی‌ خود را در آلبوم‌ها انباشته‌ نكنید. از یك‌ قاب ‌عكس بزرگ‌ خالی‌ یا یك آینه‌ استفاده‌ كنید و تعدادی‌ از آنها را با سنجاق‌ به‌ قاب‌ وصل‌ نمایید.
۲) قفسه‌های‌ كتاب‌ فقط‌ برای‌ كتاب‌ها نیستند! بلكه‌ می‌توانیم آنها را با هر شیء دیگری‌ كه‌ دوست‌ داریم، به خصوص‌ ظروف‌ سفالی‌ و چوبی‌ تزئین ‌كنیم.
۳) از پارچه‌های‌ رنگی‌ ندوخته‌ و بلند یا روسری‌ به‌ جای‌ پرده‌ استفاده‌ نمایید و آنها را روی‌ میله‌ بیندازید.
۴) یك‌ جام‌ ورزشی‌، می‌‌تواند كار یك‌ گلدان‌ را برای‌ شما انجام‌ دهد.
۵) یك‌ چهار پایه‌ چوبی‌ قدیمی‌ را می‌توانیم كنار مبل‌ نشیمن‌ برای‌ گذاشتن‌ كتاب‌هایی‌ كه‌ می‌خوانیم، قرار دهیم.
هر خانه‌‌ای را می‌‌توان‌ با تزئین‌ صحیحِ‌ مبلمان‌، گرم‌ و زیبا كرد جایی‌ كه‌ بتوان‌ با غرور آن را خانه نامید.
▪ اتاق نشیمن‌
۶) اسباب‌ و وسایل‌ اتاق‌ نشیمن‌ خود را در فاصله‌‌های نزدیك‌ به‌ هم‌ قرار دهید تا صمیمی‌تر جلوه‌ كند.
۷) گاهی‌ می‌‌توان‌ از پارچه‌هایی‌ كه‌ در منزل‌ است‌ به‌ جای‌ روكش‌ مبل‌ راحتی‌ استفاده‌ كرد تا تغییری‌ در نمای‌ آن‌ داده‌ شود. كافی‌ است‌ آن‌ را روی‌ مبل‌ پهن‌ كنید و گوشه‌‌های آن‌ را لابه‌لای‌ درزها فرو برید.
۸) می‌‌توانید تعدادی‌ شمع در اشكال ‌مختلف‌ را جمع‌‌آوری‌ كنید و كنار پنجره‌ قرار دهید.
۹) می‌توانید روی‌ یك‌ تاقچه‌ را پر از مجسمه‌‌های كوچك‌ زیبا یا بشقاب‌های‌ قدیمی‌ كنید.
▪ نور صحیح‌
۱۰) دقت‌ كنید پرده‌ها در صورت‌ لزوم‌ به‌‌گونه‌ای‌ انتخاب‌ شوند كه‌ قابلیت‌ ورود نور به‌ اتاق‌ را دارا باشند.
۱۱) می‌توان‌ پایهِ چراغ‌ رومیزی‌ را هر از گاهی ‌با تغییر رنگ، نو و جدید ساخت.
۱۲) از روبان، پارچه‌ یا تور می‌توانید برای‌ تغییر مدل ‌كلاهك چراغ‌ رومیزی‌ استفاده‌ كنید.
۱۳) از كلاهك‌هایی‌ استفاده‌ نمایید كه‌ در پایین‌ عرض‌ زیادتری‌ دارند، تا نور به‌ طرف‌ پایین‌ بیشتر تابانده‌ شود و فضایی‌ گرم‌ و لطیف‌ ایجاد گردد.
۱۴) می‌‌توانید با چسباندن‌ كاغذهای طرح و نقش‌‌دار روی‌ كلاهك، فضایی‌ متفاوت‌ خلق‌ كنید.
▪ پرده‌ها
۱۵) میله‌ پرده‌های‌ كهنه‌ و قدیمی‌ را می‌‌توان‌ با اسپری‌ طلایی‌ و نقره‌ای دوباره‌ رنگ ‌زد.
۱۶) می‌توان‌ از روبان‌های ساده‌ همراه‌ پارچه‌ها و تورهای‌ رنگی‌ جهت‌ جمع‌‌آوری‌ پرده‌ استفاده‌ نمود.
۱۷) می‌توان‌ از یك شاخه درشت خیلی‌ ساده، به‌ عنوان‌ میله‌ پرده‌ استفاده‌ كرد.
۱۸) استفاده‌ از چندین‌ تخته‌ پرده‌ می‌تواند، شكل‌ اتاق‌ را دگرگون‌ سازد، والان‌ها یا آویزهای‌ سادهِ پارچه‌‌ای به‌ این‌ امر كمك‌ می‌كند.
۱۹) پارچه‌‌های ساده‌ را می‌توان‌ با نوارهایی‌ از پارچه‌های ‌رنگی ‌به‌ پرده‌هایی‌ زیبا تبدیل‌ كرد.
▪ بالشتك‌ها
۲۰) به عنوان‌ یك‌ تغییر كوچك، می‌توانید با دامن‌هایی‌ كه‌ دیگر استفاده‌ ندارد، بالشتك‌ها و كوسن‌ها را روكش كنید.
۲۱) چند عدد كوسن‌ را پایین‌ مبل‌ روی‌ فرش‌ قرار دهید تا هنگام‌ خستگی‌ به‌ آن‌ لم‌ دهید.
۲۲) بالشتك‌ اتاق‌ خود را می‌توانید، با تكه‌دوزی‌ یا برودری‌ كه‌ به‌ شكل‌ اسم‌ فرزندتان‌ باشد، زیبا سازید.
▪ رومیزی‌
۲۳) یك‌ تكه ‌دوزی‌ زیبا می‌‌تواند روكشی‌ خوب‌ برای‌ میز كنار مبل‌ باشد. به‌ علاوه‌ آنچه‌ را كه‌ در زیر آن‌ می‌گذارید، مخفی‌ می‌كند.
۲۴) تكه‌ پارچه‌های‌ كوچك‌ را می‌توان‌ به‌ عنوان‌ وسط‌ میزی‌ استفاده‌ كرد.
۲۵) میز وسط‌ اتاق‌ را با یكی‌ از روسری‌های ‌بزرگ‌ و پر از رنگ‌ خود آرایش‌ دهید.
۲۶) در چیدن میوه‌ها خلاقیت به خرج دهید.
۲۷) جایی‌ برای‌ میز تحریر ندارید؟ یك‌ قطعه‌ چوب‌ مثلث‌ شكل‌ را به‌ كنج‌ دیوار متصل‌ كنید، یك‌ صندلی‌ جلوی‌ آن‌ بگذارید. حالا یك‌ میز تحریر دارید.
۲۸) گوشه‌‌ای از اتاق‌ را از كف‌ تا سقف، قفسه‌ بزنید. حالا فضای‌ زیادی‌ برای‌ كتاب‌ها و تزئین‌ دارید.
۲۹) از خرید مبلمان‌ بزرگ، سنگین‌ و تیره‌ رنگ‌ خودداری‌ كنید. مبلمان‌ چوبی‌ روشن‌ و سبك‌ مطمئناً بهتر و زیباتر است.
۳۰) یك‌ تابلوی‌ بزرگ‌ در اتاق ‌نشیمن‌ بسیار زیباتر از چندین‌ تابلوی‌ كوچك‌ است.
۳۱) از بافت‌ پارچه‌‌های مختلف‌ برای‌ ایجاد فضای‌ روشن‌ و سبك‌ و راحت‌ بهتر می‌‌توان‌ استفاده‌ كرد تا از رنگ‌ آنها.
۳۲) از كمدهایی‌ استفاده‌ كنید كه‌ تعداد كشوی‌ زیاد دارند. فضای‌ كشوها را هم‌ می‌توانید تقسیم‌ كنید.
۳۳) گاهی‌ یك‌ مبل‌ راحتی‌ با طرح‌ متفاوت‌ در گوشه‌ای از اتاق‌ می‌تواند نقطه‌ دنجی‌ برای‌ شما باشد.
۳۴) هنگام‌ خرید تختخواب‌ سعی‌ كنید، آن‌ را به‌‌گونه‌ای انتخاب‌ كنید كه‌ در زیر، كشو و فضای‌ اضافی‌ داشته‌ باشد.
۳۵) شاید بتوان‌ برای‌ میزهای‌ قدیمی‌ خانه، كشو ساخت.
۳۶) اگر جایی‌ برای‌ میز كنار تخت‌ ندارید، چراغ‌ مطالعه‌ را می‌توانید به‌‌گونه‌ای انتخاب‌ كنید كه‌ روی‌ دیوار قرار گرفته‌ و محكم‌ شود.
▪ گوناگون‌
۳۷) بالای‌ تختخواب، بر روی‌ دیوار، قرار‌دادن‌ قاب‌های كوچك‌ عكس‌ یا نقاشی‌ زیباست.
۳۸) می‌‌توانید یك‌ سینی‌ نقره‌ای‌ را روی‌ میز كنار تخت‌ به‌ عنوان‌ رومیزی‌ قرار دهید.
۳۹) یك‌ شجره‌نامه‌ همراه‌ با عكسی‌ از خانواده‌ تهیه‌ كنید و به‌ دیوار بزنید.
۴۰) یك‌ جعبه‌ با پاكت‌نامه، تمبر، چسب، كاغذ و... كنار مبل‌ نشیمن‌ قرار دهید تا در وقت‌ بیكاری‌ یادداشت‌ها یا نامه‌‌های عقب‌ افتاده‌ را بنویسید.
۴۱) الزاماً نباید وسایل‌ تزئینی‌ را از بیرون‌ خرید، یك‌ مجسمهِ كاغذی‌ یا قاب‌ عكسی‌ كه‌ از حلب‌ خالی‌ روغن‌ درست‌ شده‌ است، نمونه‌های‌ جالبی‌ هستند.
۴۲) اتاق‌ بچه‌ها را با یك‌ ستاره‌ دنباله‌ دار كاغذی‌ تزئین كنید.
۴۳) تختخواب‌ها را با روتختی‌های رنگی، بافته‌ شده‌ و طرح‌‌دار زیبا كنید.
۴۴) یك‌ چراغ‌ قدیمی، ساعت‌ یا مجسمه‌ كه‌ از مادربزرگ‌ به‌ یادگار مانده‌ چهرهِ آشنایی‌ به‌ خانه‌ خواهد داد.
۴۵) در یك‌ كاسهِ شیشه‌ای میوه‌های‌ كاج، دانه‌‌های گیاهان، گل‌های خشك‌ و رنگی‌ را مخلوط‌ كنید و در گوشه‌‌ای از اتاق‌ یا روی‌ میز قرار دهید.
۴۶) گلدان‌های سفالی‌ خود را با نقوش‌ مختلف‌ رنگ‌‌آمیزی‌ و تزئین‌ نمایید.
۴۷) فضاهای كناری دستشویی و توالت، محل مناسبی برای نگهداری گیاهان سبز است.
۴۸) مخلوط‌ صابون‌های رنگی‌ و گل‌ها در شیشه‌های‌ خالی‌ سس‌ و مربا، رنگ‌های زیبایی‌ می‌سازد.
۴۹) یك‌ فرش‌ یا نمد رنگی‌ جلوی‌ در یا زیر میز آشپزخانه‌ بیندازید.
۵۰) یك‌ روبان‌ و پاپیون‌ زیبا زیر قاب‌ عكس، شكل‌ جالبی‌ ایجاد می‌‌كند.
▪ انباری‌
۵۱) جعبه‌‌های سیگار، بیسكویت‌ و... جای‌ مناسبی‌ برای‌ جمع‌‌آوری‌ چیزهای‌ كوچك‌ و عجیب‌ و غریب‌ است.
۵۲) شیشه‌های‌ مربا و سس‌ را دور نیندازید، برچسب‌ روی‌ آنها را بردارید و آنها را تمیز نمایید. میخ‌ها و پیچ‌ها را درون‌ آن‌ بگذارید.
۵۳) جا كم‌ دارید؟ تاقچهِ كوچك‌ كنار پنجره‌ می‌‌تواند جای‌ مناسبی‌ برای‌ وسایل‌ باشد.
۵۴) سبدها و وسایلی‌ را كه‌ امكان‌ دارد، از سقف‌ آویزان‌ كنید.
▪ آشپزخانه‌ و حمام‌
۵۵) وسایل‌ زیبای آشپزخانه‌ را پنهان‌ نكنید، ظروف‌ و لیوان‌هایی‌ را كه‌ دوست‌ دارید در سینی‌ چوبی‌ یا فلزی، گوشه‌ای‌ از آشپزخانه‌ قرار دهید.
۵۶) از قفسه‌‌های چوبی‌ یا فلزی‌ روی‌ دیوار استفاده‌ كنید.
۵۷) روی‌ میز آشپزخانه‌ را با دستمال ‌سفره‌های‌ زیبا تزئین‌ كنید.
۵۸) احتیاجات‌ روزمرهِ آشپزخانه‌ را تا حد امكان‌ درون‌ یك‌ سبد حصیری‌ قرار دهید. هم‌ در دسترس‌ است‌ و هم‌ می‌تواند زیبا باشد.
۵۹) شیشهِ اسانس‌ لیمو، پرتقال‌ یا كاج‌ را درون‌ حمام‌ قرار دهید.
۶۰) پنجرهِ حمام‌ را با یك‌ پرده‌ توری‌ كه‌ نوارهای‌ تك‌ رنگی‌ داشته‌ باشد تزئین‌ نمایید. دو پرده‌ برای‌ حمام‌ در نظر بگیرید: پردهِ زیر پلاستیك‌ و پردهِ رو به‌ رنگ‌ روشن‌ یا سفید باشد.

منبع : روزنامه تهران امروز
     
  
زن

 
نقش و بافت در دکوراسیون

نقش و بافت در دکوراسیونسنتی یا مدرن، راه راه یا گلدار، گل درشت یا گل ریز، آبستره یا رئالیستی؟ اینها فقط بعضی از انتخاب هایی هستند که باید هنگام طراحی دکوراسیون منزلتان با نقوش و طرح های مختلف در نظر بگیرید. پیش از اینکه از دنیای بی کران طرح ها یک یا چند نقش را برگزینید باید سبک ویژه ای را انتخاب کنید تا همه نقوش را در حیطه این سبک خاص گردهم آورید.
نقش و طرح را در قالب های گوناگونی می توانید به فضای خانه بیاورید، از جمله کاغذ دیواری، نوارهای کاغذی مخصوص دیوار، پارچه های پرده و مبل یا حتی طرح های ایجاد شده توسط رنگ. ممکن است مایل باشید کل دیوارهای یک اتاق یا فقط یک یا دو تا از آنها را با کاغذ دیواری بپوشانید یا دیوارها را رنگ کنید و سپس نواری از نقوش موردپسندتان را در ارتفاع یک متری از پایین دیوار یا فاصله نیم متری از بالای آن روی دیوارهای رنگ شده اضافه کنید یا حتی پس از رنگ کردن دیوار با رنگی ساده به روش های مختلف دیگر از جمله استفاده از استنسیل یا مهر در بخش هایی از این دیوارها نقوش زیبایی ایجاد کنید.
بدون تردید یکی از ساده ترین و رایج ترین روش ها برای تزیین یک اتاق رنگ کردن دیوارها است و بعد سطوح رنگی ساده این دیوارها می توانند پس زمینه ای برای نقوش مختلف باشند که نتیجه ای متفاوت با پوشش خود دیوارها با کاغذدیواری های طرح دار دارد.
در چنین اتاق هایی می توانید نقوش و طرح های مختلف را به واسطه پرده ها، کوسن ها یا روکش مبل و تخت خواب وارد فضا کنید. در این صورت نقوش تاثیر غالب نخواهند داشت و با سهولت بیشتری می توانید از طریق عوض کردن این وسایل با نقوش جدید دکوراسیون اتاق را تغییر دهید. به عنوان مثال با دوختن یک پرده دورو می توانید نقوش پرده را که سطح نسبتاً بزرگی در یک اتاق را به خود اختصاص می دهد، عوض کنید.
ترکیب کردن سطوح نقش دار با سطوح ساده رنگی کار ساده ای است اما برای ترکیب نقوش و طرح های مختلف با یکدیگر باید نکاتی را رعایت کنیم تا نتیجه بیش از حد شلوغ و سرسام آور نباشد.
ساده ترین روش برای ترکیب نقوش مختلف با هم انتخاب طرح های مختلف در یک رنگ است. این طرح ها چنانچه زمینه رنگی واحدی داشته باشند به خوبی با یکدیگر هماهنگ می شوند. به عنوان مثال پارچه های راه راه و چهارخانه ریز و درشت که در همه آنها فقط از دو رنگ استفاده شده باشد ترکیبی زیبا و چشم نواز را تشکیل می دهند.
حالا اگر به مجموعه ای از نقوش سفید و آبی چهارخانه و راه راه یک طرح گلدار با همین رنگ ها هم اضافه کنیم، نتیجه کاملاً موفقیت آمیز خواهد بود. البته می توان نقوشی با رنگ های متفاوت را نیز با هم ترکیب کرد اما باید یک رنگ غالب واحد را برای همه آنها در نظر بگیریم یا رنگ های مختلف از یک نقش را انتخاب کنیم مثلاً پارچه های راه راه با رنگ های مختلف یا یک طرح گلدار در رنگ های متنوع.
وقتی بافت نیز با طرح همراه می شود خود می تواند نقش یک طرح تک رنگ را ایفا کند و به شما این امکان را می دهد که ترکیب های بی شماری از طرح ها و بافت های گوناگون را تجربه کنید. در سال های اخیر انواع پارچه، کاغذدیواری و سایر متریال مصرفی در دکوراسیون داخلی در بافت های بسیار متنوعی به بازار آمده اند.
این سطوح بافت دار در رنگ های خنثی می توانند ضمن ایجاد تنوع بصری به کانون توجه بیننده در فضای اتاق تبدیل شوند. امروزه بافت های مختلفی که تقلیدی ماهرانه از خز، چوب، چرم، سنگ، ابریشم و حتی فلز هستند در فروشگاه های لوازم دکوراسیونی عرضه می شوند. ترکیب بافت و نقوش مختلف را در فضای منزل تان تجربه کنید و نتایج چشمگیر این ترکیب ها تنوع و زیبایی را به خانه ببرید.

منبع : روزنامه شرق
     
  
زن

 
سیمای نوین دکوراسیون

سیمای نوین دکوراسیونفضای داخلی خانه و نحوه چیدمان اسباب و اثاثیه منزل ارتباط مستقیمی با افزایش انرژی شما در بدو ورود به منزل دارد. به عقیده طراحان داخلی یکی از مهم ترین عواملی که موجب تشدید نگرانی و پریشانی حال فرد پس از گذران یک روز کاری می شود، حضور در فضایی است که هیچ گونه هماهنگی در نوع چیدمان و رنگ آمیزی آن دیده نمی شود. رنگ جادویی است که می تواند اتاق را از محیطی سرد و کسل کننده به فضایی گرم و صمیمی متحول سازد.
رنگ ها می توانند به شیوه های مختلف تاثیراتی بنیادین در زندگی بر جای گذارند که از جمله مهم ترین آنها می توان به تاثیر آنها بر احساسات اشاره کرد. جهانی که انسان در آن زندگی می کند، متشکل از هزاران رنگ و تنالیته های مختلفی است که موجودات و اشیا را برای ما جذاب تر و حتی به گونه ای معنوی، عمیق تر نشان می دهند. هر کدام به سبب ویژگی های شیمیایی و روانشناسانه ای که دارا هستند، منبع مهمی از انرژی، در جهت فزونی سلامت و نشاط روح و روان در انسان ها به شمار می روند. جهانی تک رنگ با تنالیته های محدودی را با طبیعت اطراف خویش مقایسه کنید یا خود را ساکن شهری سیاه و سفید بدانید، بدون هیچ کنتراستی و هیجانی. معنای زندگی تغییر یافته و سردی و مردگی بر همه جا حاکم می شود؛ فضایی بی روح و عاری از هر جنب و جوشی که تشنه جرعه ای رنگ است. مساله رنگ به سبب تاثیرات مهم روانشناسانه اش، در مقوله شهر و فضاهای معماری امری مهم به شمار می رود تا بدانجا که تخصصی با عنوان رنگ بندی و رنگ شناسی فضاهای شهری در بین هنرمندان مطرح شده است. هماهنگی در رنگ مثل هماهنگی در نت های موسیقی است و از اهمیت ویژه ای در ایجاد هارمونی مناسب و چشم نواز به مانند قطعه موسیقی برخوردار است. رسیدن به اهدافی همچون کارکرد مناسب، زیبایی بصری، هارمونی فضایی و تاثیر محیطی و روانی موثر و مثبت مستلزم استفاده هماهنگ، منسجم، معنیدار و زیبا از عناصر طراحی است. استفاده از جداکننده های سبک و قابل حمل، شفاف سازی، رنگ بندی های متناسب با نیاز های موجود و توجه به نحوه قرارگیری و تعامل مابین فضاهای مختلف از جمله ویژگی هایی هستند که در کنار ساختار خاصی که برای دکوراسیون خانه در نظر گرفته شده، می تواند بر غنای آن افزوده و حتی قسمتی از مشکلات آن را حل کند. از طرف دیگر معماری داخلی به لحاظ معیارهای روانشناسی اهمیت بسیاری دارد. میزان امنیت، صمیمیت، شور و هیجان و آرامش موجود در یک فضا را می توان با راهکارهای مناسب تشدید یا تضعیف کرد. امروزه با افزایش آپارتمان نشینی ، یکی از عمده مشکلاتی که مردم با آن مواجه بوده و از آن گله مند هستند، کمبود فضا است. همین مساله باعث شده طراحان داخلی رویکرد تازه ای به مساله دکوراسیون داشته باشند. در طراحی های مدرن امروزی دیگر از تزئینات شلوغ و رنگ های مهیج خبری نیست. دکورها چنان ساده و ظریف طراحی شده اند که با تناسبات و رنگ بندی خاص خویش در کنار کالبد درونی، فضایی رمزگون را تداعی می کنند. از آن جهت که فضای آپارتمان های امروزی متراژ کمی دارند، از رنگ هایی با درخشندگی و شفافیت بالا استفاده می شود چرا که رنگ های روشن باعث می شود فضا بزرگ تر به نظر آید و هر چه شفافیت و درخشندگی آن بیشتر باشد به دلیل انعکاس نور فضا زنده تر به نظر می آید.
در سوی مقابل استفاده از رنگ های تیره به ویژه در انتخاب کفپوش، فضا را فشرده تر نشان می دهد. یکی از ملاحظات روانشناختی رنگ که در کاربرد هنری رنگ اهمیت دارد، بررسی تاثیر متقابل رنگ ها است. هر رنگ دارای سه صفت تغییرپذیر فام، درخشندگی و پرمایگی است. فام، صفتی از رنگ است که جایگاه آن را در سلسله رنگی (از قرمز تا بنفش) معادل با نور طول موج های مختلف در طیف مرئی مشخص می کند. قرمز، زرد و آبی را فام های اولیه می نامند و چون مبنای سایر فام ها هستند، جزء رنگ های اصلی نیز به شمار می آیند. گروه دوم فام های ثانویه عبارتند از نارنجی، سبز و بنفش که از مخلوط مقدار مساوی دو فام اولیه به دست می آید و سومین دسته فام ها نیز از اختلاط فام های اولیه و ثانویه به دست می آیند؛ زرد و نارنجی (پرتقالی)، نارنجی و قرمز، قرمز و بنفش (ارغوانی)، بنفش و آبی (لاجوردی)، آبی و سبز (فیروزه ای)، سبز و زرد (مغز پسته ای). ۱۲فام نام برده شده با ترتیبی معین در چرخه رنگ قرار می گیرند. در چرخه رنگ، فام های گروه دوم و سوم که بین یک زوج فام اولیه جای گرفته اند، دارای روابط خویشاوندی هستند و در کنار هم ساده ترین هماهنگی رنگی را پدید می آورند. هنگامی که این رنگ ها با رنگ های خالص سفید و سیاه ترکیب شوند، رنگ ها و سایه های مختلفی را ایجاد می کنند. درخشندگی که دومین صفت رنگ است، درجه نسبی تیرگی و روشنی را مشخص می کند. در چرخه رنگ، زرد بیشترین درخشندگی (معادل خاکستری روشن نزدیک به سفید) و بنفش کمترین درخشندگی (معادل خاکستری تیره نزدیک به سیاه) را دارد. استفاده از این نوع آرایش یک ساختار ساده را بر رنگ ها حاکم می کند و در نتیجه یک مفهوم یا نوعی نظم خاص را، ورای حضور محض رنگ ها، منتقل خواهد کرد. استفاده متناسب از رنگ در دیوارها و پیش زمینه های روشن تاثیر زیادی در محیط به وجود می آورد. رنگ های سرد می تواند کاهش مختصری در دمای بدن ایجاد کند و رنگ های گرم باعث مختصر افزایش دمای بدن می شود. به لحاظ بصری، رنگ گرم پیش می آید و رنگ سرد پس می نشیند. رنگ های درخشان به تنهایی جذاب هستند اما اگر در یک الگو یا ردیفی منظم قرار گیرند از نظر بصری تاثیر بیشتری خواهند داشت. این نوع آرایش یک ساختار ساده را بر این رنگ ها حاکم می کند و در نتیجه یک مفهوم یا نوعی نظم را، ورای حضور محض رنگ ها منتقل خواهد کرد. همچنین رنگ ها می توانند بر نگاه ما نسبت به بافت ها تاثیر بگذارند. بافت هایی با کنتراست بالا یک احساس فعال و پرانرژی ایجاد می کنند و رنگ ها را برای ایجاد محیطی آرام محصور می کنند. در کنار رنگ که نقش بسزایی در تغییر ماهیت دکوراسیون ایفا می کند، نور نیز تاثیر فراوانی در ایجاد تحرک و زنده کردن فضا دارد. نور اصلی ترین عامل پویایی یک فضای داخلی است. بدون نور فرم، رنگ و بافت قابل دیدنی وجود نخواهد داشت. نخستین عملکرد طراحی نور روشن کردن فرم ها و فضای یک محیط داخلی و نیز اجازه به کاربردهای فضا است تا فعالیت ها و وظایف خود را با سرعت، دقت و راحتی در خود انجام دهند. نور بر ادراک ما از بافت تاثیر می گذارد. وقتی که نور روی سطحی مستقیم می تابد، بافت دیداری آن را افزایش می دهد در حالی که نور پراکنده با ایجاد ابهام در فضا حس زیبایی شناسانه اثر را می کاهد. یکی دیگر از اصولی که امروزه در طراحی داخلی بسیار رعایت می شود، بهره گیری از فرم مبلمان و دکوراسیونی است که در عین سادگی و یکدستی، برانگیزاننده حس حرکت و جنبش در مخاطب باشد. با نگاه به نحوه انتخاب مبلمان در دکوراسیون های مدرن صحت و سقم این موضوع را می توان درک کرد. گرچه انتخاب رنگ مبل بسته به سلیقه و روحیات در افراد متفاوت است، اما استفاده از رنگ هایی مثل کرم روشن و سفید به زنده تر کردن فضا کمک بیشتری می کند و فضا را بزرگ تر نشان می دهد. این روزها بیشترین مدل کاناپه هایی که در بازار امروز دکوراسیون خریدار دارند بدون منحنی و به فرم L بوده و همانطور که در تصاویر می بینید، پهن و وسیع با رنگ های روشن هستند. اغلب طراحان برای ایجاد تناسب، رنگ مبلمان را هم ردیف با رنگ دیوار انتخاب می کنند. نکته مهم دیگری که در طراحی داخلی بسیار اهمیت دارد، توجه به کیفیات بصری است که خود از سه اصل تعادل (توازن یا تقارن)، اصل ریتم و اصل وحدت تشکیل شده است. اصل تعادل در دکوراسیون به معنی وجود تمام عناصر محیط در ساختاری متعادل است. در واقع عناصر طراحی نباید به گونه ای باشند که هر کدام از آنها نسبت به مکان و وضعیت قرار گرفتن شان، وضعیتی نامتعادل پدید آورند. تعادل در دکوراسیون به سه صورت متقارن، نامتقارن و شعاعی ایجاد می شود. در تعادل متقارن وسایل به طور کلی از نظر اندازه، شکل و وزن یکی بوده ولی در جهت مخالف یکدیگر قرار می گیرند. در این حالت اشکال قرینه به راحتی قابل تشخیص بوده و هر طرف مانند تصویر آینه طرف دیگر است. در این حالت تعادل، تحرک بصری کم بوده و قرینه سازی مکان ها، باعث ایجاد وقار، امنیت و پایداری است. نمونه ای از تعادل متقارن را می توان در میزگردها مشاهده کرد. بین تمام افرادی که در یک میزگرد دور هم جمع شده و مذاکره می کنند وحدتی خاص وجود داشته و نمی توان برتری فردی نسبت به فرد دیگر را مشاهده کرد. در تعادل نامتقارن اشکال از لحاظ شکل، بافت و اندازه متفاوت بوده ولی از لحاظ وزن یکسان هستند. معمولاً در دکوراسیون مدرن تقارن وجود نداشته و در صورت تغییر و تحول نیاز به مطالعه و محاسبه است. از لحاظ بصری اشکال نامتقارن معمولاً از جذابیت بیشتری برخوردارند. تعادل شعاعی نیز وقتی امکان پذیر است که خطوط زیادی در چیدمان وجود داشته باشد. اصل ریتم در واقع تکرار باقاعده یک یا چند عنصر بصری است. ریتم بیانگر میزان ارتباطی است که اجزای هر محیط با یکدیگر دارند. ریتم باعث از بین رفتن یکنواختی و ایجاد وحدت بین عناصر می شود. در واقع ریتم یکی از عناصر طراحی است که با فضا و زمان هماهنگ می شود. در طراحی داخلی چهار ریتم تکراری، متناوب، پیش رونده و پیاپی وجود دارد؛ ریتم تکراری به معنای تکرار یک موضوع، رنگ یا شکل در یک مکان و به منظور ایجاد ارتباط بین قسمت های مختلف یک فضا است. در این حالت یک عنصر بصری به طور یکسان تکرار می شود. بیشترین ریتم تکرار را می توان در کاشی های کف و دیوارهای دستشویی و آشپزخانه مشاهده کرد. ریتم تکراری از لحاظ دید بصری دارای انضباط ویژه، رسمی، فنی و دارای محاسبات ریاضی و خشک است. ضربان قلب در بدن انسان دارای ریتم تکراری است. در ریتم متناوب، یکنواختی ریتم تکراری با ایجاد حالت هایی شکسته می شود. به عنوان مثال روز و شب باعث ایجاد تنوع و تحول و دگرگونی می شود. ریتم پیش رونده نیز ریتمی است که تغییرات در آن از کم به زیاد یا از زیاد به کم وجود دارد. همچنین در ریتم پیاپی شکلی به شکل دیگر یا رنگی به رنگ دیگر انتقال پیدا می کند. اصل وحدت به معنی اتحاد و سازگار بودن اجزای محیط با یکدیگر است. در این حالت همگی به سوی یک هدف مشترک در حال حرکت هستند. اصل وحدت صرفاً بیانگر یکسان بودن عناصر نبوده بلکه به این معناست که باید سعی کرد به وسیله طراحی، از عناصر و لوازم مختلف به وحدت ظاهری شکیلی دست یافت. در طراحی معمولاً سعی می شود عناصر مختلف به نحوی در یکدیگر ادغام شده که یک کل واحد را تشکیل دهند. در این حالت عناصر مختلف با هم یکپارچه شده و از لحاظ دیداری قوی می شوند. متضاد اصل وحدت، پراکندگی است و این در حالتی به وجود می آید که عناصری که در کنار هم قرار می گیرند، هیچ رابطه ای از لحاظ رنگ، بافت و فرم با یکدیگر نداشته باشند.با توجه به آنچه گفته شد، زمانی که در جست وجوی ایده برای تصمیم در مورد رنگ اتاق خود هستید، به مبلمان و اشیای موجود در آن توجه کنید. ممکن است نقاشی یا قالیچه ای داشته باشید که الهام بخش شما باشد. بسیاری از طراحان داخلی ترکیب رنگ های خود را از یک رنگ خاص الهام می گیرند. به اطراف خود نگاه کنید. شاید یک گلدان ارغوانی قدیمی با پوشش قرمز قفسه کتاب های شما نقطه شروعی برای انتخاب رنگ شما باشد.
بهاره مهر نژاد
منبع:Lamoda.com
منبع : روزنامه سرمایه
     
  
زن

 
خانه، یک موجود زنده

خانه، یک موجود زندهآنچه كه در ذیل خواهید خواند، گزیده‌ای از تزئینات ساده برای منزل شماست. به یاد داشته باشید كه خانه یك موجود زنده است كه نفس می‌كشد، پس باید در حفظ آن كوشا باشیم و اقداماتی انجام دهیم تا همواره انرژی مثبت در خانه، كاشانه و منزل ما جریان داشته باشد.
▪ ورودی خانه‌ها، اغلب كمتر مورد توجه قرار می‌گیرد اما این ورودی‌ها خیلی مهم هستند، چرا كه انرژی از بیرون به درون خانه می‌‌آید. دقت داشته باشید كه روشنایی‌های حیاط یا ورودی‌های آپارتمان‌ها به خوبی نصب شده باشند، زنگ در خوب كار كند و در به راحتی و كاملا باز شود. لامپ‌های سوخته را به سرعت عوض كنید. همچنین مسیر راهروی منازل را با گل‌های طبیعی و مصنوعی تزئین كنید چرا كه راهرو محلی برای عبور انرژی است، از قرار دادن اجناس بزرگ چوبی در آن جلوگیری كنید. همچنین كفش‌ها را در راهرو بگذارید تا انرژی منفی دنیای بیرون را از منزل خود دور نگه دارید.
▪اگر در منزلتان از گل و گیاه استفاده می‌كنید باید آنان را نسبت به فصل عوض كنید چرا كه گل‌های تازه انرژی را تازه می‌كنند و گل‌های خشك ركود و سستی را در خانه حفظ می‌كنند.
▪ اگر سقف خانه شما، تیر‌‌آهن دارد، صندلی‌ها را به طور مستقیم زیر آن قرار ندهید، چرا كه اگر شخصی مرتب آن‌جا بنشینید دچار سردرد می‌شود!
▪ صندلی‌ها را طوری بچینید كه رو به زاویه تیز یا كنج نباشند، انرژی در این‌جا ممكن است ناموزون شود و انرژی منفی بر انرژی مثبت غلبه كند.
▪ بهتر است هیچ صندلی پشت به در نباشد، خیلی مهم است كه صندلی میزبان خود را در موقعیتی قرار دهیم كه به اطراف خود مسلط باشد.
▪ وسایل آشپزخانه را مرتب تمیز كنید، به ویژه اگر قفسه‌های آن باز باشد، مرتب بودن آشپزخانه شما، یعنی این‌كه نبض منزل در اختیار شماست.
▪ بهتر است تا جایی كه امكان دارد مبلمان، مقابل دیوارها قرار بگیرد.
▪ مركز اتاق نشیمن باید ساده باشد و تنها به گذاشتن یك میز در آن اكتفا كنید.
▪ تعداد صندلی‌های ناهارخوری باید زوج باشد تا انرژی منفی در خانه جریان پیدا نكند.
در كتاب كوچك فنگ‌شویی آمده است، همه ما آدم‌های مرتب و منظمی نیستیم... با این حال برخی از ما، به واقع زندگی كردن در آشفتگی و بی‌‌نظمی را دوست داریم... از نقطه نظر علم فنگ‌شویی نتیجه یك خانه آشفته و بی‌‌نظم چیزی جز یك زندگی نامنظم نیست. فنگ‌شویی می‌گوید: خانه هم چون یك موجود زنده نفس می‌كشد. نیروی حیاتی از طریق درها و پنجره‌ها وارد خانه می‌شود و باید بدون برخورد با هیچ مانعی، آزادانه در اطراف راهروها و اتاق‌ها جریان پیدا كند زمانی كه این راه پرپیچ و خم با وسایل اضافی سد می‌شود، انرژی مثبت راكد می‌ماند و تبدیل به یك انرژی منفی می‌شود.با این حال انبار شدن مقداری لوازم اضافی در هر خانه، امری اجتناب ناپذیر است، اما باید بدانید كه نباید آنها را برای مدتی طولانی نگه دارید، چرا كه انرژی منفی هر لحظه‌ در خانه‌تان بیشتر می‌شود. یك خانه شلوغ و نامنظم، عصبانیت و نگرانی وحشتناكی را وارد خانه شما می‌كند و باعث ضرر رساندن به شما و خانواده‌تان می‌شود.
● خانه‌های كوچك
در حال حاضر اكثر خانه‌ها، آن‌قدر كوچك است كه اهالی آن نمی‌توانند حتی یك دست مبل و صندلی و ناهار خوری یا از این نوع وسیله‌ها را در آن جای دهند. از این رو سعی می‌كنند از بالش‌های زینتی برای تزئین استفاده كنند. تصور شما از یك خانه سی‌ متری چه می‌تواند باشد؟ شاید بپرسید، به هیچ عنوان در این خانه‌ها نمی‌توان اصلا وسیله‌ها را چید، اما با كمی ابتكار می‌توان انرژی مثبت را در همین خانه‌های كوچك به جریان انداخت. در این منازل كوچك، هر طور كه بخواهید می‌توانید وسایلتان را كه احتمالا اندك هم است، بچینید، طرز چیدن بالش‌ها هم باید مانند همان چیدن مبلمان باشد، همان قانونی كه برایتان در شماره‌های پیش گفته شد، یعنی رو به در ورودی نباشد، زیر تیرآهن‌های سقف قرار نگیرد... در كنار هم چیده نشود... اما آنچه كه در این منازل كوچك برای به حركت درآمدن انرژی بسیار مهم است، این است كه باید همیشه این خانه‌ها مرتب و تمیز باشد، چرا كه در خانه‌های كوچك، حتی كمی آشفتگی خیلی زود به چشم می‌آید و باعث می‌شود كه انرژی مثبت در خانه راكد بماند و به خوبی حركت نكند... پس راز نفس كشیدن منازل كوچك، تمیزی و مرتب بودن است.

منبع : مجله خانواده سبز
     
  
زن

 
خانه هایی چه بزرگ

خانه هایی چه بزرگخصوصا اگر شاغل باشیم و در شهرهای بزرگ زندگی كنیم كه در این صورت مجبوریم برای رسیدن از محل كار تا خانه ساعت‌ها ترافیك و مسافت را تحمل كنیم. این ساعت‌های كوتاه در خانه بودن ما را غافل كرده از این چهاردیواری كه این روزها خیلی كوچك شده و برای داشتن آن باید از سدهای فولادینی گذشت؛ چهاردیواری‌ای كه خواسته و ناخواسته برای ما حكم یك خوابگاه را پیدا كرده است اما چگونه می‌توان یك خانه را فراموش كرد. یك خانه هر چند نقلی و خیلی كوچك ،وقتی خانواده‌ای ایرانی قرار است در آن زندگی كنند، خانواده‌ای كه عادت كرده‌اند به در كنار هم نشستن و طعم چای و لقمه پنیر را با هم تجربه‌ای دوباره كردن! خانواده‌ای كه زن ایرانی‌اش هنوز مادر گلدان‌های بسیاری است و مادربزرگش اگر نوری در چشمانش مانده باشد با دست‌های پیرش دندان‌موشی‌ها را ردیف می‌كند كنار دایره سفید رومیزی و پدربزرگ به شاخه‌های درخت پرگیلاس فكر می‌كند، آن وقت است كه این خانه، خانه نقلی و كوچك فراتر از یك خوابگاه صرف می‌شود. خانه‌ای كه با ابعاد كوچكی كه دارد روح بزرگ زندگی در گوشه گوشه‌اش به چشم می‌آید.
برای پی بردن به اهمیت كار طراحان داخلی (دكوراتورها) كافی است این گفت‌وگوی كوتاه را در ذهنتان مرور كنید. گفت‌وگویی كه اصولا در بدو ورود به این خانه جدید بین افراد در می‌گیرد:
ـ فكر كنم نزدیك به ۸۰ متر هست!
ـ نه اشتباه می كنی اگر ۹۰ نباشد ۸۷ متر هست.
ـ اینجا بیشتر از ۶۰ متر نیست.
ـ نه!
بله و دقیقا اینجا ۵۸ متر است یعنی حدود ۳۰ متر كمتر از آن چیزی كه به ذهن شما می‌رسد. البته گناه از ضعف ریاضیات و حساب و كتاب‌های شما نیست بلكه كار، كار دكوراتورهای حرفه‌ای است كه از فضا به بهترین شكل استفاده می‌كنند و باعث می‌شوند در بیننده این تصور ایجاد شود كه فضا از آنچه هست بزرگ‌تر به نظر بیاید.
اولین نكته‌ای كه البته این روزها فاش شده مربوط به رنگ‌هاست. رنگ‌هایی كه بر دیوارها می‌نشیند. رنگ‌هایی كه اگر سفید (و یا جزو خانواده این رنگ باشد) خنثی و یا كم‌مایه باشد نور را منعكس می‌كند و دیوارها را از لحاظ بصری به عقب می‌برد. البته می‌توان بر شدت عقب‌روی این دیوارها با ریزه‌كاری‌هایی از رنگ‌های تیره كه باعث ایجاد تضاد فضا می‌شود افزود و هم فضا را بزرگ‌تر از آنچه هست، كرد و هم اینكه خانه را از حالت یكنواختی و بی‌روحی بیرون آورد. فراموش نكنید هر چقدر رنگ‌ها از درخشندگی و شفافیت‌ بیشتری برخوردار باشند به دلیل انعكاس بیشتر نور، فضا زنده‌تر و بزرگ‌تر به نظر می‌آید. یكی از این رنگ‌ها استخوانی روشن است كه علاوه بر داشتن شفافیت و روشنی می‌تواند همخوانی بسیاری با رنگ‌های وسایل خانه داشته باشد.
بعد از دیوارها نوبت به كفپوش‌ها می‌رسد. كفپوش‌هایی كه امروز انواع مختلفی دارند از انواع سرامیك گرفته تا پاركت‌های طرح چوب تا انواع و اقسام موكت‌ها.
درباره كفپوش هم باید بدانید اگر از رنگ‌های تیره استفاده كنید فضا را فشرده‌تر و اگر از رنگ‌های روشن استفاده كنید مثل سفید فضا را بزرگ‌تر نشان می‌دهید. بنابراین اگر یك فضای بزرگ (مثل اتاق نشیمن) دارید كه نمی‌خواهید با وسایل زیاد آن را پركنید، استفاده از كفپوش‌های تیره و رنگ چوب مناسب است و اگر می‌خواهید فضای بزرگ داشته باشید (تصویر فضای بزرگ منظور است) كفپوش‌های روشن استفاده كنید اما یك مشكل در این زمینه شما را دنبال می‌كند و آن هم اینكه دیوارها و كف زمین با هم یكی می‌شوند و خانه حالت یكنواخت می‌گیرد. برای حل كردن این مشكل می‌توانید از قالیچه‌های كوچك استفاده كنید كه زیر مبل‌ها و روی زمین قرار می‌گیرند.
از دیوار و كف زمین كه بگذریم می‌رسیم به مبلمان و نحوه قرارگیری وسایل در خانه كه مهم‌ترین نقش را در این زمینه ایفا می‌كنند. انتخاب رنگ مبل اختیاری است اما اگر رنگ‌های روشن مثل سفید و كرم را انتخاب كنید فضا زنده‌تر و بزرگ‌تر به نظر می‌آید. مبلمان هم هر چقدر به دیوارها نزدیك‌‌تر باشند و تركیب منحنی داشته باشد، باعث می‌شود فضا هدر نرود.
نكته مهم دیگر در انتخاب مبل‌ها می‌تواند طرح آنها باشد، دقت كنید طرح مبلمان شما هر چقدر ساده‌تر باشد و طرح و رنگ‌های شلوغ و مختلف نداشته باشد در ایجاد تصور فضای بیشتر به شما كمك می‌كند. اگر هم فكر می‌كنید با این كار باعث می‌شوید خانه‌تان خالی از هرگونه طرح و رنگ شود و می‌خواهید با انتخاب مبلمان با طرح‌های درشت و رنگی از این موضوع جلوگیری كنید باید بدانید به جای این كار می‌توانید از پارچه و رنگ مورد علاقه خود كوسن‌های كوچك و رنگین تهیه كنید تا از این راه هم به فضا رنگ ببخشید و هم جای زیادی را اشغال نكنید.
هر چند امروز تهیه و خرید پرده هزینه زیادی می‌برد و شما برای اینكه هزینه پرده را كم كنید چوب پرده‌ها را در ارتفاع پایین‌تری از سطح زمین می‌زنید اما این صرفه‌جویی باعث می‌شود سقف كوتاه‌تر و فضای خانه به نظر دلگیر بیاید. اگر هم گیره مخصوص بستن پرده را با فاصله بیشتری از كنار پنجره قرار دهید تا هنگام كنار زدن پرده، شیشه‌ها نمایان نور بیشتری وارد شود و شما باز هم فضا را چند سانتیمتری تخیلی می‌كنید.بهتر است كمی هم درباره نصب تابلوها تجدیدنظر كنید و به جای اینكه سعی كنید دقیقا تابلو را وسط دیوارها نصب كنید خلاف این كار را انجام دهید و تابلوها را كمی با فاصله از وسط دیوار نصب كنید با این كار ناخودآگاه توجه بیننده را از اندازه‌گیری دیوارها پرت می‌كنید.
در انتخاب تابلوهای عمودی و افقی هم بهتر است نوع عمودی را به نوع افقی ترجیح دهید چرا كه تابلو به صورت عمودی حس بلندی سقف را به بیننده القا می‌كند.
درباره طرح این تابلوها هم سعی كنید طرح‌های شلوغ را به حداقل برسانید و اگر هم طرح شلوغی را انتخاب كردید برایش حاشیه‌ای عریض و سفید و قابی باریك در نظر بگیرید تا این طرح شلوغ در كادری آرام بسته شود و فضا را بیش از آنچه هست تنگ و شلوغ نكند. شاید بارها و بارها، وقتی وارد خانه‌ای شده‌اید به اشتباه خواسته‌اید وارد این فضاهای مجازی شوید، فضاهایی كه به وسیله نصب آینه‌ها در نقاط مختلف خانه ایجاد شده‌اند و با انعكاس تصویر و نور، فضا را بزرگ‌تر نشان می‌دهند. هرچند ما این آینه‌ها را در سالن‌های پذیرایی و نزدیك در ورودی دیده‌ایم اما اگر شما آشپزخانه‌ای باریك و كوچك دارید می‌توانید با استفاده از یك آینه بزرگ در انتهای آن عمق بیشتری به فضا بدهید.
از دیگر مكان‌هایی كه می‌توانید به خوبی در آن از وجود آینه استفاده كنید پشت قفسه ویترین و كتابخانه است.
برداشتن درهای زیادی داخل خانه و استفاده از درهای شیشه‌ای هم می‌تواند محیط كوچك خانه‌های ما را بزرگ كند و از طرفی امكان رفت و آمد آسان‌تری را برای شما ایجاد كند.
اصلا چه اهمیتی دارد كه فضای خانه ما چه اندازه به نظر برسد؟ چه اهمیتی دارد كه اتاق نشیمن ما چگونه است؟ رنگ پرده‌ها و دیوار‌ها مناسب انتخاب شده یا نه؟ چرا باید خانه‌هایی زیبا داشته باشیم! چرا بعضی‌ها حتی به دكوراسیون حمام و سرویس بهداشتی خود اهمیت می‌دهند؟ اگر بدانیم انرژی ما در بدو ورود به خانه می‌تواند دو برابر شود و یا كلا از بین برود این سوال‌ها را نمی‌پرسیم.
به عقیده طراحان داخلی یكی از مهم‌ترین عواملی كه باعث نگرانی و پریشانی حال ما پس از گذراندن یك روز كاری می‌شود، حضور در فضایی است كه هیچ‌گونه هماهنگی در نوع چیدمان و رنگ‌آمیزی آن دیده نمی‌شود.
اگرچه ممكن است به نظر بی‌اهمیت بیاید اما تناسب رنگ‌ها می‌توانند در شادی و سرزندگی ما اهمیت بسزایی داشته باشند. آدم‌های سرد و بی‌حال اگر دقت كنید حتی محیط زندگی شبیه خودشان دارند. چیدمان خانه یك چیدمان تكراری و از پیش تعیین شده است كه ممكن است طی سالیان سال هیچ‌گونه تغییری نكنند، وسایل رنگ ندارند و یا همگی رنگ‌های سرد و بی روحی هستند كه نشانی از گرما در آن خانه‌ها نمی‌توان یافت. این خانه را مقایسه كنید با خانه افرادی كه شاد و سرزنده هستند. هرچند ممكن است خانه این گروه به قول معروف ریخت و پاش باشد اما می‌توان از رنگ‌ها و نوع وسایل به روحیه افراد خانواده پی برد.
داشتن یك خانه زیبا و حتی علاقه‌مند بودن به داشتن یك خانه كوچك اما پرروح و گرم می‌تواند نشانه سلامت روحی ما و امید به زندگی باشد در حالی كه اگر هیچ علاقه‌ای به نوع محیط زندگی خود نداشته باشیم می‌توانیم پی به نوعی یأس درون خودمان ببریم. یأسی كه شاید نشانگر عدم علاقه‌مندی ما به زندگی با افراد دیگر خانواده است!

منبع : روزنامه تهران امروز
     
  
زن

 
حرکت به سوی دکوراسیون مدرن

حرکت به سوی دکوراسیون مدرنقرن بیستم از آغاز، دوره تغییرات سریع بوده است. تغییرات حاصل در سراسر جهان به دنبال دو جنگ جهانی و پیشرفت های چشمگیر در تکنولوژی طی این قرن آهنگ زندگی را سرعت بخشید. حدود دویست سال پیش ده ها سال طول می کشید تا یک سبک دکوراسیونی در میان کشورهای اروپایی گسترش یابد و سپس اقیانوس ها را به سوی باقی جهان طی کند.
اما امروز گسترش وسایل ارتباط جمعی کوچکترین تغییرات در مد را ظرف چند روز به اقصی نقاط جهان می‌رساند. از این رو سبک‌های دکوراسیونی تقریباً با سرعت تغییرات مد لباس در حال تغییر و تحول هستند و از آنجا که مردم قادر به تغییر دادن مبلمان و وسایل منزل و دکوراسیون کلی خانه در زمان‌های کوتاه نیستند امروز اغلب سبک‌های دکوراسیونی دچار تداخل و به عبارتی همپوشانی،حتی در یک خانه واحد، می‌شوند.
در ابتدای قرن بیستم در میان طراحان دکوراسیون اروپایی عکس العملی نسبت به تزئینات افراطی اوایل قرن نوزدهم پدیدار شد و آنان را به سوی سبکی از معماری که بیشتر بر روی فضاهای باز، تناسب و سطوح صاف تکیه داشت سوق داد. در فرانسه «جنبش مدرن» توسط فردی به نام کربوزیر Corbusier (۱۹۶۵- ۱۸۸۷) شکل گرفت. از او کتابی با عنوان «درباره معماری» در سال ۱۹۲۷ به زبان انگلیسی به چاپ رسید که در آن «نکته هایی از یک معماری جدید» را مطرح می کرد: ردیف های افقی پنجره ها، نقشه ای آزاد، نمای ساده و سقف های مسطح.
در ایالات متحده آمریکا، فرانک للوید رایت (۱۹۵۶- ۱۸۶۷) خطوط ساده افقی و اتاق های وسیع و کم ارتفاع در معماری را توسعه داد. خانه های معروف طراحی شده توسط او در اطراف شیکاگو به نحوی چشمگیر بی پیرایه هستند با نمای ساده اما زیبا از ترکیب آجر با چوب مرغوب.
مدرسه طراحی باهاوس که در سال ۱۹۱۹ در ویمر آلمان تاسیس شد سردمدار بسیاری از ایده های جنبش مدرن بود. هدف مدیر این مدرسه، والتر گروپیوس (۱۹۶۹- ۱۸۸۳) ایجاد ارتباط میان همه آموزش های هنری، معماری و طراحی بود. معماری حاصل از این تجمع به صورت ساختمان های مکعب مانندی با سقف های مسطح با ردیف های عمودی و افقی پنجره های بزرگ با قاب های فلزی برای راه یافتن نور طبیعی فراوان به داخل بود. نوگرایی، کارایی و بهداشت جوهر اصلی سبک جدید بود. رنگ سفید رنگ ارجح برای دیوارها بود که عاری از تزئینات، زوارها و گچبری های پیشین، سطوحی صاف و ساده بودند. درها بدون قاب بندی های سنتی و تنها پوشیده از سطوح تخته سه لای رنگ شده بودند. فرم ها بیشتر به سوی آیرودینامیک شدن متمایل و مبله کردن اتاق خواب، اتاق نشیمن و آشپزخانه با وسایل توکار متداول شد.
در هلند گروهی تحت عنوان «استایل» (به معنای سبک)، نامی برگرفته از مجله ای با همین عنوان نیز رسالت خود را بر بریدن هرچه بیشتر از فرم های متداول و گذشته و پیش بردن طراحی دکوراسیون به سوی قرن بیستم قرار داده بود. رهبر این گروه گرت ریتولد (۱۹۶۴- ۱۸۸۸) طراحی های خود را بر پایه فرم های سه گوش آبستره با رنگ های اولیه قرمز، آبی و زرد قرار داده بود. معروف ترین ساختمان او، خانه شرودر در اتریش، نمایی با خطوط ساده، سطوحی متشکل از قطعات بلوک مانند بدون هرگونه گچبری روی دیوارها و سقف با ردیف های متصل افقی از پنجره های فلزی داشت.
آرت دکو نقطه اوج زاهد منشی جنبش مدرن بود. آرت دکو نام خود را از نمایشگاهی که با عنوان «هنرهای تزئینی» Exposition des Art Decoratifs به سال ۱۹۲۵ در پاریس برگزار شد، گرفته بود و در دهه های ۲۰ و ۳۰ قرن بیستم در اروپا و آمریکا بسیار مرسوم بود. بارزترین ویژگی این سبک استفاده از اشکال هندسی بود. دایره ها، نیم دایره ها، سه گوش ها، چندضلعی ها و مکعب ها به عنوان طرح هایی برای فرش، کفپوش، کاغذدیواری، کاشی، پارچه و همچنین فرم مبلمان، ظروف، شومینه، چراغ ها، لوازم صوتی و خلاصه هر آنچه در دکوراسیون دخیل است به کار گرفته می شدند. موتیوهای ساده شده که منظره هایی چون غروب آفتاب را نشان می دادند و فرم های استیلیزه شده درختان، گل ها، فواره و اشکال حیوانات به ویژه آهو، در حالی که از نقوش تمدن باستانی آزتک ها (معبد پلکانی زیگورات) و مصر (پس از راه یافتن به داخل معبد توتانخ آمون در سال ۱۹۲۲) الهام گرفته می شدند به طور گسترده مورد استفاده قرار می گرفتند.
این سبک که به شدت تحت تاثیر هنر شرق بود مناسب ترین سبک برای طراحی هتل های لوکس، رستوران‌ها، کشتی های اقیانوس پیما و سالن های تئاتر و صحنه های فیلمبرداری بود. طراحان فرم های پرانحنا با سطوح پرداخت شده کالاهای سبک آرت دکو را با مواد اولیه متنوعی چون چوب خودرنگ روشن (گردو، بلوط و افرا)، چرم، مرمر و شیشه می ساختند. انواع مختلف مبلمان و شیرآلات خانه با کروم ساخته می شد و انواعی نیز با پلاستیک های جدید مانند باکلیت که سخت و براق است تولید می شدند. این ترکیب متنوع و مطبوع مصالح و مواد گوناگون در پس زمینه ای از دیوارهای سفید، کرم یا بژ قرار می گرفت و با پارچه هایی به رنگ های روشن ملایم مثل هلویی تکمیل می شد. لکه هایی از رنگ های نارنجی، سبز زمردی، آبی و قرمز نیز گاه این دکوراسیون ها را مزین می کرد.
در آمریکا حرکتی برای آیرودینامیک کردن همه وسایل به راه افتاده بود و چنان که طراحی اتومبیل ها و لوکوموتیوهای قطار به سوی آیرودینامیک شدن می رفت، لوازم خانگی از قبیل یخچال و جاروبرقی نیز به تقلید از این جنبش با اشکال دوکی شکل و آیرودینامیک طراحی و تولید می شدند. در هر دو سوی آتلانتیک طراحی ساختمان ها با نمایی آیرودینامیک، صاف و براق رایج شده بود. جنگ جهانی دوم توقفی ناگهانی در روند حرکت طراحی و معماری به وجود آورد. با این حال تکنولوژی ساخت تخته سه لا به سبب مصرف آن در صنایع هواپیماسازی رشد چشمگیری یافت. در سال ۱۹۵۱ فستیوالی در انگلستان برگزار شد که بر سادگی زاهدگونه پس از جنگ نقطه پایانی نهاد و سبکی که به دنبال این فستیوال و متاثر از آن در دهه های ۵۰ و ۶۰ قرن بیستم رایج شد راحت و بی تکلف بود. این سبک «سبک معاصر» نام گرفت. هشت میلیون نفر از نمایشگاهی که خاستگاه سبک معاصر بود دیدن کردند. در این زمان از بتون، شیشه و استیل در ساخت بسیاری از ساختمان ها استفاده می شد از جمله ساختمان فستیوال سلطنتی که هنوز در کناره جنوبی رود تایمز پابرجا است.
یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر طراحی دکوراسیون و معماری در این زمان مدل ساختمان مولکول ها بود که با استفاده از مفتول و گوی های ریز و درشت در طراحی لوازم و وسایل منزل و حتی خود ساختمان ها به کار می رفت. این طرح الهام بخش طراحان متعددی در طراحی میز و صندلی هایی با لوله های فلزی و مهره های پلاستیکی رنگی شد. از این فرم برای طراحی وسایل دیگری مانند جاروزنامه ای، ساعت، چراغ های سقفی، دیواری و رومیزی و به عنوان نقشی گرافیکی بر روی کاغذدیواری، انواع پارچه و حتی ظروف مختلف استفاده می شد.
اگرچه دکوراسیون همچنان ساده و نسبتاً بی پیرایه باقی مانده بود اما با بازگشت رنگ و تنوع آن بر سبک معاصر و توجه بیشتر به راحتی، پوشاندن زمین با پوشش های نرم و استفاده از کوسن های رنگین بر روی مبلمان متداول شد و پوشش کامل کف اتاق ها با موکت به تجمل جدید تبدیل شد. تکنولوژی های جدید برای ساخت صندلی های انحنادار که با تخته سه لای قالب خورده یا ورقه های پلاستیک ساخته می شدند به بازار آمدند. با اینکه دیوارها هنوز ساده رنگ می شد لذا برای یک یا دو دیوار پوششی از کاغذ دیواری با طرح های آبستره در نظر گرفته می شد. زرد و خاکستری ترکیب رنگی محبوب در این دوره بود.
های تک High Tech که بیشتر نوعی نگرش به دکوراسیون است تا سبکی در آن توسط معماران انگلیسی چون ریچارد راجرز و نورمن فاستر در دهه هفتاد با ساخت بناهایی که در آنها تاسیسات و لوله کشی ها عریان و در معرض دید هستند مطرح شد. در ساختمان هایی که با روش های تک ساخته می شوند می توان لوله کشی ها، داکت ها و تاسیسات مربوط به آسانسور را به صورت عریان یا از زیر پوسته ای شفاف که اغلب شیشه است دید. این شیوه طراحی به دکوراسیون داخلی نیز راه یافت و در داخل خانه ها نیز نمایان ساختن تاسیسات متداول شد و همچنین کفپوش های اداری، لوازم طبقه بندی کارگاهی و مبلمان دفتری به خانه ها راه یافت.
با آغاز قرن بیست ویکم طراحان به بازگشت به سوی سبک های کلاسیک و مجلل گذشته تمایل یافتند و امروز اغلب شاهد ترکیبی از سبک های کلاسیک و مدرن در دکوراسیون هستیم که در کنار کارایی و راحتی به جزئیات تزئینی نیز می پردازند.
سپیده سلیمی
منبع : p30wold
     
  
زن

 
بناهای دوره اسلامی


[مسجد گوهرشاد مشهد ,آب‌انبار اردستان, مدرسة آقابزرگ كاشان] [مسجد گوهرشاد مشهد ,آب‌انبار اردستان, مدرسة آقابزرگ كاشان] [مسجد گوهرشاد مشهد ,آب‌انبار اردستان, مدرسة آقابزرگ كاشان]

مطالعه دربارهٔ معمارى ايران، نشان‌دهندهٔ چگونگى گسترش آن در پانزده قرن گذشته است. در هر دوره بناهايى با ويژگى‌هاى گوناگون در روستاها، شهرها، جاده‌هاى کارواني، مناطق کويري، گذرگاه‌هاى روستايى و شهرهاى ساحلى ايجاد گرديده که کاربردهاى متفاوتى داشته‌اند.
اهميت معمارى اسلامى زمانى آشکار مى‌گردد که بدانيم در ساخته‌هاى اين دوره به کاربرد مادى و معنوى بناها توجه شده است.
به‌طورکلى بناهاى دورهٔ اسلامى به دو گروه عمده تقسيم مى‌شوند:
- بناهاى مذهبى شامل مساجد، آرامگاه‌ها، مدارس، حسينيه‌ها، تکايا و مصلى‌ها.
- بناهاى غيرمذهبى شامل پل‌ها، کاخ‌ها، کاروانسراها، حمام‌ها، بازارها، قلعه‌ها، آب‌انبارها، خانه‌ها، باغ‌ها.
در دو گروه فوق از بناهاى دورهٔ اسلامي، مکانى براى عبادت، تجارت و سکونت وجود داشته است.
     
  
صفحه  صفحه 4 از 5:  « پیشین  1  2  3  4  5  پسین » 
علم و دانش

Architecture Engineering | مهندسى معمارى

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA