انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 1 از 9:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  پسین »

اخبار علم و آموزش در ایران


زن

 
با سلام خدمت تمامی اعضای لوتی

در اینجا كلیه اخبار علمی مدارس و دانشگاه ها ایران را با شرایط زیر قرار دهید

1- منبع خبر فراموش نشود
2- هر گونه كل كل و نظر در مورد خبر ها ممنوع می باشد
3- ایجاد هر گونه شایه ممنوع می باشد

با تشكر سونیا
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
پيشنهاد جديد ايران براي استاندارد بين المللي فناوري نانو

دوازدهمين اجلاس كميته بين المللي استانداردسازي فناوري نانو (ISO/TC229)،روزهاي 16 تا 20 مي 2011 با حضور بيست كشور در شهر سن‌پترزبورگ روسيه برگزار شد. در اين اجلاس، نمايندگان كشورمان دو پيشنهاد استاندارد را مطرح كردند كه با موافقت اعضاي كميته روبرو شد.



يكي از مباحثي كه در دستوركار اجلاس امسال قرار داشت، بررسي طرح «شاخص‌هاي ارزيابي علوم و فناوري نانو در جهان» بود كه در اجلاس پيشين از سوي ايران مطرح شده بود. اين طرح از طرف ايران ارائه و اعضاي كارگروه اول كميته (تعاريف و ترمينولوژي) با مطرح شدن اين موضوع به صورت يك پيشنهاد جديد استاندارد بين المللي موافقت كردند. نهايتا مقرر شد ايران پروپوزال استاندارد اين طرح را تهيه كند تا در اجلاس بعدي به راي گذاشته شود. همچنين مقرر شد، به منظور پرهيز از موازي كاري در خصوص تدوين استاندارد، ‌ايران به عنوان نماينده ايزو، در اين خصوص با سازمان OECD مذاكره و همكاري كند.



همچنين در كارگروه ايمني و محيط زيست نيز، جلسه دوم دفاع از استاندارد پيشنهادي ايران با عنوان «سنجش موراميك اسيد براي تعيين فعاليت آنتي باكتريال نانونقره» برگزار شد. اين موضوع در اجلاس قبلي ارائه و مورد پذيرش قرار گرفته بود. در كارگروه چهارم كميته (ويژگي‌هاي نانومواد) از 3 اجلاس قبل، يك گروه ويژه با عنوان تقسيم بندي نانومواد با رهبري ايران ايجاد شده است، كه در اين اجلاس برنامه‌ها و متدولوژي كاري اين گروه از طرف ايران ارائه شد.



كميته بين ‌المللي استانداردسازي فناوري نانو تاكنون 12 استاندارد منتشر كرده است كه يك مورد آن از سوي ايران پيشنهاد و تدوين شده است.


نشست‌‌هاي دوره‌‌اي كميته بين ‌المللي استانداردسازي فناوري نانو هر شش ماه يكبار در يكي از كشورهاي عضو برگزار مي‌شود. هدف اين نشست‌‌ها تعيين سياست‌ها و برنامه‌‌هاي كاري اين كميته براي تدوين استانداردهاي بين‌المللي فناوري نانو، بحث و بررسي در مورد پروژه‌ها و پيشنهادهاي جديد استانداردسازي ارائه شده از طرف كشورهاي عضو اصلي، رسيدن به اجماع جهاني در مورد موضوعات جديد كاري و همكاري با سازمان‌هاي بين ‌المللي و منطقه‌اي در حوزه تدوين استانداردهاي فناوري نانو است. ايران از سومين اجلاس، حضور مستمر و فعالي در نشست‌هاي آن داشته‌است. اجلاس بعدي اين كميته، آذر ماه سال آينده در آفريقاي جنوبي برگزار خواهد شد.

منبع: ستاد توسعه فناوري نانو
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
يك فضاپيماي جديد در راه است

آژانس فضايي آمريكا طرح‌هايي را براي فضاپيماي جديدي منتشر كرد كه براي حمل فضانوردان به مقاصد دوردست و نهايتا مريخ طراحي شده است.

خبرگزاري آلمان از واشنگتن گزارش داد، اين سامانه كه به وسيله حمل و نقل چند منظوره افراد موسوم است، عمدتا بر مبناي فضاپيماي مشهور به اوريون است كه بخشي از طرح‌هاي توسعه يافته در دوره رياست جمهوري جورج بوش براي بازگشت فضانوردان به ماه محسوب مي‌شود.

اين فضاپيما كه مي‌تواند تا چهار فضانورد را حمل كند، قادر است تا 21 روز آنها را حفظ كند و 10 برابر ايمن‌تر از ناوگان فضايي كنوني است كه به زودي بازنشسته مي‌شوند.

باراك اوباما، رييس جمهور آمريكا تصميم به كنار گذاشتن برنامه دوره بوش شد كه محوريت آن استفاده از اوريون براي سفر به ماه بود. آن برنامه از زمانبندي خود عقب افتاد و هزينه‌هايش از برآوردهاي انجام شده، فراتر رفت.

مقامات استدلال كردند كه اين برنامه هيچ‌گاه با سطح كنوني بودجه‌ها به اهداف خود نخواهد رسيد. ناسا اكنون در حال برنامه‌ريزي براي استفاده تجاري از سفرهاي فضايي و بردن ثروتمندان علاقمند به فضانوردي در مدار پاييني زمين و ايستگاه فضايي بين‌المللي است. اين سازمان از اين منابع براي توسعه فضاپيماهاي جديد به منظور سفر به اعماق فضا بهره خواهد گرفت و نخستين سفر قرار است به مريخ باشد.

داگلاس كوك، رييس ماموريت سامانه‌هاي اكتشافي ناسا گفت، ناسا با استفاده از مبناي فضاپيماي اوريون كه اكنون در حال توسعه است، قادر خواهد بود به صورت موثري از منابع خود در دوره‌اي كه بودجه به شدت كاهش يافته، استفاده كند.

منبع: همشهري
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
يافته جنجالي شتاب‌دهنده اتمي

گوردون كين نظريه ابرتقارن را اينگونه توصيف مي‌كند: «شگفت‌انگيز، زيبا و بي‌همتا». كين، فيزيك‌دان نظري در دانشگاه ميشيگان در آن‌آربور، در حدود 30 سال روي ابرتقارن كار كرده است.

ابرتقارن نظريه‌اي است كه به اعتقاد وي و بسياري از افراد ديگر گروهي از مسائل را با درك ما از جهان درون‌اتمي حل مي‌كند. هنوز هم نگراني فزاينده‌اي مبني بر نادرستي اين نظريه وجود دارد، هر چند كه ممكن است اين نظريه ظريف و زيبا باشد.
به گزارش نيچر، داده‌هاي به‌دست آمده از تصادم‌دهنده بزرگ هادرون (ال‌اچ‌سي)، پروتون‌شكني كه 27 كيلومتري از مرز فرانسه- سوئيس را در نزديكي ژنو سوئيس احاطه مي‌كند، هيچ نشانه‌اي از وجود «ابرذرات» پيش‌بيني‌شده در اين نظريه نشان نداده‌اند. به گفته كريس لستر، فيزيك‌دان ذره‌اي در دانشگاه كمبريج بريتانيا، كه با ردياب ATLAS در ال‌اچ‌سي كار مي‌كند، «ما ابرتقارن را در گوشه‌اي نشان مي‌دهيم».

همراه با آزمايش كامپكت مون سولنوئيد ال‌اچ سي، ATLAS سال گذشته را به جست‌وجوي ابرذرات پرداخته است و اكنون براي جمع‌آوري داده‌هاي بيشتر تنظيم مي‌شود، در حالي‌كه ال‌اچ‌سي به‌زودي يك كاركرد با توان بالا را آغاز مي‌كند. اگر ردياب‌ها تا پايان سال در يافتن ابرذرات موفق نشوند، اين نظريه ممكن است با مشكلي جدي روبه‌رو شود.ابرتقارن در دهه 1970 به‌صورت راهي براي رفع كمبود اصلي مدل استاندارد فيزيك ذره‌اي مطرح شد. اين مدل رفتار ذرات بنيادي تشكيل‌دهنده ماده معمولي را توصيف مي‌كند. پژوهشگران اكنون تمامي ذرات پيش‌بيني‌شده در اين مدل را به جز يكي كشف كرده‌اند: فرض شد كه هيگس بوسون در دادن جرم به ذرات ديگر كمك مي‌كند.«هيگس در اين نظريه نقش تعيين‌كننده‌اي ايفا مي‌كند، اما جرم پيش‌بيني‌شده آن در معرض نوسانات شديد ناشي از تأثيرات كوانتومي ساير ذرات بنيادي قرار دارد. اين نوسانات مي‌توانند جرم پيش‌بيني‌شده هيگس را تا نقطه‌اي افزايش دهند كه در آن، جرم ساير ذرات بنيادي سنگين‌تر از جرم واقعي آنها باشد و به‌طور مؤثري مدل استاندارد را نقض مي‌كنند. نظريه‌پردازان مي‌توانند نوسانات حاصل از معادلات خود را تنها با تنظيم جرم هيگس تا يك مقدار بسيار دقيق - كسري سنگين‌تر يا سبك‌تر - برطرف سازند، اما كل ساختار نظري فرو مي‌ريزد.

بسياري از فيزيك‌دان‌ها با هر نظريه‌اي كه مستلزم ميزان‌سازي دقيق و حساس است، مشكل دارند.SUSY يك جايگزين براي اين مسئله ميزان‌سازي دقيق ارائه مي‌دهد. اين نظريه فرض مي‌كند كه هر ذره عادي يك شريك ابرمتقارن سنگين‌تر دارد كه بسياري از آنها ناپايدار بوده و به ندرت با ماده معمول واكنش انجام مي‌دهند. نوسانات كوانتومي ذرات ابرمتقارن به‌طور كامل نوسانات ذرات عادي را خنثي كرده و هيگس بوسون را به يك دامنه جرم قابل‌قبول بازمي‌گردانند.نظريه‌پردازان همچنين كشف كرده‌اند كه SUSY مي‌تواند ساير مسائل را نيز حل كند. برخي از سبك‌ترين ذرات ابرمتقارن ممكن است ماده تاريك فراري باشند كه كيهان‌شناسان از دهه 1930 به‌دنبال آن بوده‌اند. هر چند كه اين ماده تاريك هرگز مشاهده نشده است، اما طبق مشاهدات مربوط به نحوه حركت كهكشان‌ها ، حدود 83درصد ماده را در كيهان تشكيل مي‌دهد. از SUSY همچنين مي‌توان براي تلفيق تمامي نيروها به جز نيروي گرانش به‌صورت يك نيروي واحد در انرژي‌هاي بالا استفاده كرد؛ يك مرحله بزرگ به سمت نظريه همه چيز كه كليه فيزيك شناخته‌شده را متحد ساخته و توضيح مي‌دهد.

يكي از اهداف نهايي علم

به گفته بن آلاناخ، يك نظريه‌پرداز در دانشگاه كمبريج، شايد مهم‌ترين مورد براي برخي از نظريه‌پردازان اين است كه «SUSY از نظر رياضي بسيار زيباست». به گفته آدام فالكوسكي، يك نظريه‌پرداز در دانشگاه پاريس-ساوت در فرانسه، ‌ظرافت SUSY از نظر سودمندي و رياضي يك «هواخواهي شديد» را به پيروان خود القا كرده‌است. اما تصادم‌دهنده‌ها در ارائه شواهد مستقيم دال بر وجود ابرذرات پيش‌بيني‌شده در اين نظريه با شكست مواجه شده‌اند. براي مثال، تواترون در آزمايشگاه شتاب‌دهنده ملي فرمي در باتاويا ( ‌ايلينويز) هيچ شواهدي دال بر وجود كوارك‌هاي ابرمتقارن (اسكوارك‌ها) در جرم‌هاي تا 379 گيگا الكترون ولت (انرژي و جرم در جهان فيزيك ذره‌اي به‌طور تبادل‌پذير به كار مي‌روند) پيدا نكرده است.ال اچ سي اكنون با سرعت در حال جمع‌آوري داده‌ها در انرژي‌هاي بالاتر است كه وجود منطقه سنگين‌تر را براي ابرذرات رد مي‌كنند. اين امر مسئله جديي را براي SUSY ايجاد مي‌كند. ابرذرات‌ با افزايش جرم ديگر به‌طور كامل نوسانات كوانتومي مشكل‌سازي را كه قصد اصلاح آنها را داشتند، برطرف نمي‌سازند.

نظريه‌پردازان هنوز هم مي‌توانند SUSY را به كار وادارند، اما تنها با فرض جرم‌هاي بسيار ويژه براي ابرذرات؛ نوعي از ميزان‌سازي دقيق كه اين نظريه براي اجتناب از آن ابداع شد. همانطور كه ال‌اچ‌سي داده‌هاي بيشتري را جمع‌آوري مي‌كند، SUSY مستلزم تنظيمات مهم فزاينده‌اي در جرم ذرات خواهد بود. تا به حال ال اچ سي محدوده جرمي تنظيم شده توسط تواترون را دو برابر كرده است كه هيچ شواهدي دال بر وجود اسكوارك در انرژي‌هاي تا حدود 700 گيگا الكترون ولت را نشان نمي‌دهد. تا پايان سال، اين مقدار به 1000 گيگا الكترون ولت خواهد رسيد كه به‌طور بالقوه برخي از تغييرات مورد توجه نظريه ابرتقارن را رد مي‌كند.

ژان اليس، يك نظريه‌پرداز در سرن، آزمايشگاه فيزيك ذره‌اي اروپا در نزديكي ژنو، كه براي دهه‌ها روي ابرتقارن كار كرده است، اظهار مي‌دارد: «من نمي‌گويم كه نگران هستم». وي مي‌گويد كه قبل از كنار گذاشتن SUSY تا پايان سال 2012 و تكميل كاركردهاي بيشتر با انرژي بالا منتظر خواهد ماند. به‌نظر فالكوسكي، يك منتقد بلندمدت نظريه، ‌كمبود رديابي‌ها نشان مي‌دهند كه SUSY منسوخ است.آلساندرو استروميا، يك نظريه‌پرداز در دانشگاه پيزا ايتاليا كه اخيراً مقاله‌اي در باره تأثير آخرين نتايج ال اچ سي بر مسئله ميزان‌سازي دقيق ارائه داد، اظهار مي‌‌دارد: «به‌طور خصوصي، بسياري از افراد فكر مي‌كنند كه اين موقعيت براي SUSY مناسب نيست». وي مي‌افزايد: «اين يك مسئله سياسي بزرگ در حوزه كاري ما به شمار مي‌آيد».

اليس كه با وي هم‌عقيده است، مي‌گويد: «براي برخي از فيزيك‌دان‌هاي بزرگ بين دريافت يك جايزه نوبل و پذيرش اينكه زندگي خود را در مسير نادرست صرف كرده‌اند، تفاوت وجود دارد. من اكنون به‌مدت تقريباً 30سال است كه روي اين مسئله كار كرده‌ام و مي‌توانم تصور كنم كه برخي افراد ممكن است تا چقدر از اين موضوع عصبي شوند».


منبع: همشهري
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
ايراني مي‌تواند

مسابقه تجهيزات و شناسايي فناوري نانو برگزار شد

آزمون تئوري مسابقه تجهيزات و شناسايي فناوري نانو، جمعه 30 ارديبهشت ماه 1390، رأس ساعت 9:30 صبح، در شش حوزه امتحاني تهران، اصفهان، بيرجند، يزد، بابل و شيراز، برگزار شد.
گفتني است در حدود 2300 داوطلب از سراسر كشور در آزمون مرحله اول مسابقه تجهيزات شركت كردند. نتايج مرحله اول مسابقه، يك هفته پس از برگزاري آزمون از طريق پايگاه اينترنتي ستاد توسعه فناوري نانو، اعلام خواهد شد.
لازم به ذكر است،‌ افرادي كه حد نصاب علمي را در اين آزمون دريافت نمايند و جزو رتبه‌هاي برتر آزمون قرار گيرند به مرحله عملي مسابقه تجهيزات راه خواهند يافت.
آغاز به كار دانشكده علوم و فنون نوين دانشگاه تهران
دانشكده علوم و فنون نوين دانشگاه تهران، به صورت رسمي فعاليت خود را آغاز كرد. اين دانشكده با هدف تربيت نيروي متخصص مورد نياز كشور، جذب نخبگان و پژوهشگران و انجام پژوهش‌هاي كاربردي، در مقاطع تحصيلات تكميلي با محوريت علوم و فناوري‌هاي نوين بين‌رشته‌اي، تاسيس شده است.
در حال حاضر پذيرش دانشجو در علوم بين رشته‌اي چون نانوزيست‌فناوري و آينده‌پژوهي در مقطع دكتري و رشته‌هاي مهندسي پزشكي گرايش بيومتريال و گرايش بافت، زيست‌فناوري ميكروبي، انرژي‌هاي نو، هوافضا و مكاترونيك در مقطع كارشناسي ارشد، انجام شده است و در مهر ماه امسال، علاوه بر رشته‌هاي فوق، پذيرش دانشجو در رشته مهندسي فناوري اطلاعات پزشكي در مقطع كارشناسي ارشد نيز صورت خواهد گرفت.

نخستين مجله ISI ايراني در زمينه فناوري نانو
مجله "Scientia Nanotechnology" به فهرست مجلات پايگاه اينترنتي "ScienceDirect" افزوده شد. طي مذاكراتي كه اخيرا دانشگاه صنعتي شريف با انتشارات "Elsevier"، انجام داده است، مقرر شد كه اين مجله بر روي پايگاه داده‌هاي "ScienceDirect" قرار گيرد.
مجله "Scientia Nanotechnology" يكي از زير شاخه‌هاي جديد مجله "Scientia Iranica" است كه زير نظر دانشگاه صنعتي شريف منتشر مي‌شود و علاوه بر فناوري نانو مجلات ديگري در زيرشاخه‌هاي علوم و مهندسي مانند مهندسي مكانيك، شيمي و مهندسي شيمي، مهندسي كامپوتر و الكترونيك، مهندسي صنايع و مهندسي عمران را دربر گرفته است.
پايگاه داده‌هاي "ScienceDirect"، بخشي از انتشارات علمي "Elsevier" است كه به عنوان يكي از بزرگ‌ترين انتشارات علمي دنيا شناخته شده و در حدود 2000 كتاب و مجله علمي-پژوهشي را در حوزه‌هاي مختلف علوم پايه، فني و مهندسي و پزشكي منتشر مي‌كند.
گردآوري آخرين يافته‌ها پيرامون نانولوله‌هاي كربني در يك فصلنامه
آخرين يافته‌ها پيرامون كاربردهاي نانولوله‌هاي كربني، در نشريه كاربردهاي نانولوله‌هاي كربني دسته‌بندي مي‌شود. در اين نشريه الكترونيكي كه زير نظر انجمن نانوفناوري دانشكده فني دانشگاه تهران، منتشر مي‌شود، مقالات حدود 70 مجله مطرح از ناشران معتبر در زمينه نانولوله‌هاي كربني رصد شده و تعدادي از اين مقالات استخراج و در قالب يك نشريه طبقه‌بندي مي‌شوند.
گفتني است شماره نخست اين فصلنامه الكترونيكي در بهمن ماه سال 1389 منتشر شد. در شماره نخست نشريه كاربردهاي نانولوله‌هاي كربني مقالاتي در زمينه CNT براي آگاهي از آخرين وضعيت فناوري نانو در حوزه نانولوله‌هاي كربني در جهان، به صورت يك بانك اطلاعاتي، با همكاري دانشگاه تهران و دانشگاه فردوسي مشهد، جمع‌آوري و منتشر شده است.
مطالب اين نشريه در دو محور طبقه بندي شده كه هر كدام چندين بخش را بر اساس ويژگي‌هاي ساختاري و شيميايي در بر مي‌گيرد. در مجموع، در نخستين شماره نشريه كاربردهاي نانولوله‌هاي كربني 191 مقاله در 22 بخش گردآوري و ارائه شده است.
فايل الكترونيكي شماره‌هاي آتي نشريه كاربردهاي نانولوله‌هاي كربني نيز از طريق پايگاه اينترنتي ستاد توسعه فناوري نانو، در دسترس قرار خواهد گرفت.

برگزاري المپياد دانش آموزي فناوري نانو در سطح بين‌المللي
مسئول اجرايي المپياد دانش‌آموزي علوم و فناوري نانو،‌ از برگزاري اين المپياد در سطح بين‌المللي در سال 1391خبر داد. به دنبال برگزاري اولين المپياد دانش آموزي علوم و فناوري نانو در ايران، كشورهاي تركيه و سوئد از برگزاري اين المپياد در سطح دانش آموزي استقبال كردند و مقرر شد المپياد سال آينده در سطح سه كشور ايران، سوئد و تركيه برگزار شود.
شايان ذكر است، دومين المپياد دانش‌آموزي فناوري نانو در تيرماه سال جاري برگزار خواهد شد. علاقمندان مي‌توانند به منظور كسب اطلاعات بيشتر در خصوص چگونگي ثبت‌نام در المپياد دانش‌آموزي فناوري نانو، به پايگاه الكترونيكي باشگاه نانو به آدرس www.nanoclub.ir مراجعه نمايند.

منبع: باشگاه نانو
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
روش غلط و رايج كتب درسي درمورد تصوير جسم در دو عدسي همگرا

مي‌خواهيم تصوير شي‌ء را در دو عدسي همگرا بدست آوريم. روش غلط و رايج در اغلب كتب به اين صورت است كه گفته مي‌شود: ابتدا تصوير شيء را در عدسي اول بدست مي‌آوريم و در اين حالت موقتاً از وجود عدسي دوم صرفنظر مي‌‌كنيم. پس از آن اين تصوير را براي عدسي دوم به منزله يك شيء مي‌گيريم و تصوير آن را در عدسي به دست مي‌آوريم.

اين روش در خيلي از مواقع جواب اشتباه مي‌دهد. در شكل 1 ما تصوير جسم AB را با استفاده از همين روش رسم كرده‌ايم.




MN تصوير AB با فرض نبودن عدسي دوم است. تصوير نهايي A”B” است. نقطه O كانون عدسي اول و O’ كانون عدسي دوم است. اما جواب بدست آمده كاملاً غلط و نادرست مي‌باشد.

براي آنكه بدانيم پرتوهاي خارج شده از عدسي اول پس از برخورد و خارج شدن از عدسي دوم چگونه منحرف مي‌شوند، به اين صورت عمل مي‌كنيم كه براي هر پرتو خارج شده از عدسي اول، از مركز عدسي دوم پرتوي فرضي و موازي با آن در نظر مي‌گيريم؛ و از آنجايي كه مي‌دانيم پرتوهاي موازي پس از برخورد به عدسي بايد در صفحه كانوني عدسي به هم برخورد كنند، به راحتي مي‌توانيم نحوه انحراف دو پرتو خارج شده از عدسي اول را پس از عبور از عدسي دوم مشخص كنيم.

شكل 2 نتيجه استفاده از اين روش است. تصوير نهايي A’B’ است. مي‌بينيد كه تصوير بدست آمده در دو شكل 1 و 2 چقدر با هم فرق دارند.

اين نوشته هم در شماره اخير (شماره 92) مجله رشد فيزيك چاپ شده بود.



منبع:
ــ نگاهي به فيزيك/ ل.تاراسو ـ آ.تاراسو/ علي معصومي/ چاپ چهارم/ پائيز 1370/ نشر گستره/ ص
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
ديدن زمين با چشم نازك‌بين ايراني

دقايقي پس از آن كه موتور قدرتمند موشك فضايي سفير رصد غرش خود را آغاز كرد و دشت سمنان را به لرزه درآورد ايران صاحب نخستين ماهواره تصويربرداري خود در فضا شد تا اميدوار باشيم مي‌توان سياره زيباي زمين را اين بار از چشم نازك بين ايراني رويت كرد.

سفير رصد به نرمي و آهستگي و با وقار تمام سكوي پرتاب خود را ترك كرد، در حالي كه دل‌هاي بسياري همراه با او پر مي‌كشيدند. تاريخچه ساخت موشك‌هاي فضايي ايران با مظلوميت شهرهاي بزرگ كشورمان در جنگ 8 ساله پيوند خورده است. موشك باران تهران در زمان جنگ باعث شد تا دولتمردان زمانه نبرد به ساخت موشك‌هاي جنگي روي آورند. اين‌چنين بود كه با ورود اولين نمونه موشك‌هاي روسي كوچكي موسوم به اسكاد به ايران، دستور داده شد تا يكي از آنها علي‌رغم نياز شديد به اين سلاح در جايي در باغ‌هاي شيان شهر تهران اوراق شود تا از چگونگي عملكرد اين سلاح پيشرفته زمان خود سر در آورده شود.

خيلي زود نمونه ايراني اين موشك ساخته شد و بدين‌سان بود كه شهاب، لغتي كهن و با معني اين بار براي ايرانيان مفهومي تازه در مقوله خواستن و توانستن پيدا كرد. شهاب‌هاي ايراني كه روزگاري با روش مهندسي معكوس و به صورتي دقيق از روي يك نمونه خارجي ساخته شده بود، با دانش و تلاش مهندسان و دانشمندان ايراني پيشرفت كرد و بهينه شد و به فناوري‌هاي روز دنيا مجهز گرديد تا جايي كه خود به محصولي متفاوت و پيشرفته و به مفهومي افتخارآفرين و نمونه‌اي براي صنعت ايراني تبديل شد.

روزگار گذشت و صلح هر چند از نوع قرن بيست و يكمي خود بر سرزمين آريايي ما رداي آرامش پوشاند. حالا ديگر زمانه دفاع و وحشت از بازي ناعادلانه نبود. حالا بايد كاري مي‌كرديم تا از شهاب ايراني بهره‌برداري جديدي مي‌شد و اين مهم محقق شد؛ زماني كه باز هم مهندسان ايراني آستين همت بالا زدند و با تلفيق توانايي‌هاي خانواده نسل شهاب، موشكي فضايي ساختند كه سفير ناميده شد.

موشك سفير به نظر مي‌رسد از سر هم سوار كردن 2 موشك بهينه شده و تغيير يافته شهاب 3 به عنوان مرحله اول و شهاب 2 به عنوان مرحله دوم ساخته شده باشد. اين سازه 22 متري همانند اجداد جنگي خود كه از آنها نام برده شد، يك متر و بيست و پنج سانتي‌متر قطر دارد. مجموعه موشك و محموله فضايي ارزشمند آن حدود 26 تن وزن دارند كه براي خانواده‌هاي موشك‌هاي فضايي وزن بسيار ناچيزي به حساب مي‌آيد. اما قطعا اين آغاز كار است و ما چشم به آينده‌اي پيشرفته‌تر و قدرتمندتر در عرصه وسايل نقليه فضايي ايراني خواهيم داشت.

طبق زمان‌بندي داده شده در كامپيوتر مركزي موشك فضايي سفير رصد، ماهواره پس از خاموشي موتور مرحله دوم و هنگامي كه كل محموله در مدار موردنظر تزريق شده بود از پايه نگهدارنده خود جدا شده و در فضاي اطراف زمين سرگردان شد. اما عملگرهاي هدايت و كنترل ماهواره از جمله بوم گراديان جاذبه آن خيلي زود دست به كار شدند و دامنه نوسانات بزرگ ماهواره را كوچك و كوچك‌تر كردند تا جايي كه دوربين‌هاي ماهواره كاملا رو به سطح زمين قرار گرفتند.

قوانين فيزيكي ساده‌اي به ما مي‌گويند كه اگر بوم گراديان جاذبه نصب شده روي ماهواره رصد بخوبي كار نكند، ماهواره، خود همزمان با چرخش به دور زمين نخواهد چرخيد و بنابراين دوربين نصب شده در قسمت پاييني ماهواره رصد زماني سطح زمين و زماني فضاي بالاي سر را نشان خواهد داد. بوم گراديان جاذبه باعث مي‌شود كه ماهواره همزمان با چرخيدن به دور زمين، خود نيز چرخيده و همواره به زمين نگاه كند.

كنترل وضعيت در ماهواره‌هاي سنجش از دور كه رصد را نيز مي‌توان يكي از ساده‌ترين و كوچك‌ترين آنها به حساب آورد، بخش بسيار مهمي از سامانه فضايي را تشكيل مي‌دهند. چرا كه ماهواره‌هاي سنجشي براي دريافت اطلاعات و تصاوير از منطقه خاصي از محدوده زير پاي خود برنامه‌ريزي مي‌شوند. بنابراين مهم است كه ماهواره رصد بتواند براي تصويربرداري دقيق از منطقه‌اي كه برايش تعيين شده است، وضعيت خود را درست مانند يك عكاس حرفه‌اي تنظيم كند و سپس دكمه شاتر دوربين خود را بفشارد. البته انتظار مي‌رفت دوربين ماهواره رصد براي آنچه تصويربرداري يكپارچه ناميده مي‌شود، برنامه‌ريزي شده باشد؛ اما آن چيزي كه شبيه‌سازي‌هاي انيميشني پخش شده نشان مي‌دهند خلاف اين را ثابت مي‌كند. تصويربرداري يكپارچه به مفهوم جاروي تصويري منطقه زير پاي ماهواره‌اي است كه به دور زمين مي‌گردد.

دوربين‌هاي ماهواره‌اي سنجش از دور، به طور معمول قادر به تصويربرداري چند طيفي هستند. به اين مفهوم كه آنها مي‌توانند در طول موج‌هاي مختلف داده‌برداري كنند و كاربران مركز كنترل قادر خواهند بود با تلفيق چندتايي از آنها اطلاعات بي‌شماري را از تصاوير ارسال شده استخراج كنند. امري كه با تصاوير دوربين‌هاي معمولي عكاسي كه من و شما در دست داريم غيرممكن است. از ظواهر امر برمي‌آيد كه دوربين‌هاي ماهواره رصد نيز تصاويري معمولي برداشت كرده، بنابراين اطلاعات تصويري اين ماهواره براي متخصصان دانش سنجش از دور غيرقابل استفاده است، اما قطعا اولين نگاه ايراني از فضا خواهد بود كه بسيار مغتنم و ارزشمند است.

تمام سيستم‌هاي ماهواره رصد از جمله بخش مخابرات كه تصاوير و ساير داده‌هاي جمع‌آوري شده را به ايستگاه‌هاي زميني مخابره و فرامين جديد را از آنها دريافت مي‌كند و خود دوربين تصويربردار براي كار كردن به انرژي الكتريكي احتياج دارد. از اين‌روست كه مي‌بينيم تمام سطح جانبي ماهواره با سلول‌هاي خورشيدي پوشيده شده‌اند. اما سلول‌هاي خورشيدي تنها زماني قادر به توليد جريان برق موردنياز كل ماهواره خواهند بود كه خورشيد بر آنها بتابد. مي‌دانيم ماهواره رصد تقريبا روزي 15 بار زمين را دور مي‌زند. اين بدان مفهوم است كه ماهواره رصد در يك شبانه‌روز ما 15 شب و روز را تجربه مي‌كند. هر شبانه‌روز رصد 90 دقيقه طول مي‌كشد، بنابراين اگر بخواهيم تنها بر صفحات خورشيدي ماهواره متكي باشيم، به ازاي هر 45 دقيقه كار بايد ماهواره را 45 دقيقه تعطيل كنيم. اما اين موضوع خواسته ما نيست، بنابراين ماهواره رصد علاوه بر صفحات خورشيدي به باتري‌هاي داخلي قابل شارژ و سيستم كنترل توليد و توزيع برق نيز مجهز است. هنگامي كه رصد در بخش روز زمين قرار دارد، پنل‌هاي خورشيدي علاوه بر تامين نياز ماهواره به برق، باتري‌هاي آن را نيز شارژ مي‌كنند. همين باتري‌ها در بخش تاريك و شب زمين وظيفه تامين برق ماهواره را از صفحات خورشيدي تحويل مي‌گيرند.

ماهواره رصد در مدار بسيار كم‌ارتفاعي تزريق شده است. آنقدر كم ارتفاع كه اثرات بازدارنده جو زمين بشدت پارامترهاي مداري آن را تحت‌تاثير قرار مي‌دهند. جو زمين را مي‌توان به 2 محدوده غليظ و رقيق تقسيم‌بندي كرد. متعارف است كه مي‌گويند اتمسفر زمين تا ارتفاع يك هزاركيلومتري از سطح زمين گسترده شده است. اما واقعيت اين است كه اگر از ارتفاع 80 كيلومتري زمين بالاتر رويد جو به قدري رقيق مي‌شود كه مي‌توان عملا حضور در خلأ را اعلام كرد. اما دانشمندان معتقدند مرز بين جو زمين و فضا در ارتفاع يكصد كيلومتري جايي كه آن را خط كارمن مي‌نامند، قرار دارد. از اين محدوده تا ارتفاعات بسيار بالاتر و حتي در هزار كيلومتري زمين هم مولكول‌هاي گازي جو زمين تشخيص داده شده‌اند. اما جالب توجه است كه در چنين ارتفاعاتي فاصله بين هر 2 مولكول گاز به چند صد كيلومتر مي‌رسد؛ بنابراين موافق خواهيد بود كه از اين چند هزار مولكول هوا صرف‌نظر و آنجا اعلام خلأ كنيم.

در ارتفاع 260 كيلومتري زمين، جايي كه ماهواره رصد در نزديك‌ترين فاصله به معبود آبي رنگ خود، يعني زمين قرار دارد غلظت جو بسيار اندك است، به طوري كه مي‌توان انتظار داشت در هر چند صد متر يكبار با يك مولكول هوا برخورد كنيم. اما اگر به خاطر آوريم كه ماهواره رصد با سرعتي در حدود 30 هزار كيلومتر بر ساعت در حال چرخيدن به دور زمين است اذعان خواهيم كرد وجود چند صد هزار مولكول هوا در هر بار چرخيدن به دور زمين، خود خواهد توانست در طولاني مدت سرعت ماهواره و به طبع آن ارتفاع پروازي آن را را كم و كمتر كند تا جايي كه جو زمين مانند يك گرداب ماهواره را ببلعد و رصد ديگر قادر به فرار از چنگال اصطكاك سرسام‌آور آن نباشد.

ماهواره رصد هر روز كه از عمر آن مي‌گذرد و هر چرخي كه به دور زمين مي‌زند، بخشي از انرژي‌مداري خود را از دست مي‌دهد و بيشتر و بيشتر به درون اتمسفر غليظ‌تر زمين فرومي‌غلتد. انتظار مي‌رود پس از حدود يك ماه و نيم اثرات جو زمين به قدري بر انرژي‌مداري و پارامترهاي مداري ماهواره اثر بگذارد كه مسير پرواز بالستيكي ماهواره رصد را كج كرده و اين ماهواره نيز مانند سلف موفق خود يعني ماهواره اميد سقوط كند و در جو زمين بسوزد. اين آينده‌اي دراماتيك براي ماهواره‌اي است كه آينده فضايي كشورمان و كل سياره آبي‌رنگ‌مان را وارد عصر تصويرهاي فضايي ايراني از زمين خواهد كرد.

منبع: جام جم
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
ايران در باشگاه قدرت‌هاي نانو

30 خرداد 1390 - نانو را می‌بایست از جمله معدود علوم جدیدی دانست که پایه‌های اولیه شکل‌گیری آن در کشور ما همزمان باکشورهای پیشرفته جهان ایجاد شده و در طول دهه گذشته بخوبی رشد پیدا کرده و همچنان به رشد خود ادامه داده است، به طوری که براساس سند راهبردی توسعه فناوری نانو، ایران می‌بایست تا پایان سال 2015 جزو 15 کشور برتر جهان در تمام حلقه‌های زنجیره فناوری نانو قرار گیرد.

در اين سند، چشم‌انداز توسعه فناوري نانو در كشور تدوين شده و هدف كلي آن، ارتقاي كيفيت زندگي مردم و توليد ثروت با استفاده از فناوري نانو است. براي رسيدن به اين اهداف و با توجه اين كه سهم جمعيت ايران از جمعيت جهاني، يك درصد است، مقرر شده بود تا كشور ما يك درصد از تمام حلقه‌هاي زنجيره توسعه فناوري نانو از توسعه منابع انساني تا توليد ثروت را به دست آورد. اما به گفته دبير ستاد ويژه توسعه فناوري نانو،با تاكيد رهبر معظم انقلاب و با توجه به اين‌كه ايران يك كشور جوان و داراي نيروهاي مستعد است، قرار شد سهم ايران از بازار جهاني حوزه فناوري نانو به 2 درصد افزايش يابد.

علاوه بر تلاش براي كسب سهم بيشتر در بازار جهاني،ستاد نانو برنامه‌هاي مشخص ديگري نيز دارد. يكي از برنامه‌ها اين است كه ايران در حوزه فناوري نانو جزو كشورهاي تاثيرگذار در عرصه جهاني قرار گيرد، چرا كه به اعتقاد دكتر سعيد سركار، در آينده نزديك در حوزه نانو باشگاهي جهاني تشكيل مي‌شود و به همين دليل هم مي‌بايست ايران به عنوان يك كشور موثر در عرصه فناوري نو عضو اين باشگاه باشد تا براحتي و به بهانه‌هاي مختلف از فهرست قدرت‌هاي نانو جهان حذف نشود.

اين تلاش از آنجا اهميت پيدا مي‌كند كه بدانيم با توجه به تاثيرگذاري فناوري نانو در توسعه صنعتي و اقتصادي بدون شك چنين باشگاهي شكل مي‌گيرد و در عين حال شكل‌گيري كلوپ‌هاي جهانـي در عرصــه‌هــاي مختلف همچون تجارت و انرژي هسته‌اي معمولا به اين صورت است كه كشورهاي پيشگام دور هم جمع شده و سياست‌هاي كلي و راهبرد جهاني را ارائه مي‌كنند.

در حال حاضر ايران عضو كميته مركزي استاندارد حوزه فناوري نانو است كه تنها كشورهاي قدرتمند و پيشرفته مانند آمريكا، آلمان، انگليس، كانادا، ژاپن و چين در اين كميته حضور دارند. بنابراين به نظر مي‌رسد اگر بتوانيم جايگاه مناسب خود را در ميان كشورهاي مطرح در اين حوزه كسب كنيم، قطعا اگر كلوپي شكل بگيرد، ايران يكي از كشورهاي موثر در آن خواهد بود.

منبع: جام جم
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
نقشه فرسايندگي باران بر اساس مناسب‌ترين شاخص تهيه شد


پژوهشگران گروه خاك شناسي دانشگاه تربيت مدرس موفق به تهيه نقشه فرسايندگي باران بر اساس مناسب‌ترين شاخص با استفاده از روش‌هاي درون‌يابي شدند.

به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا،‌ قدرت فرسايندگي باران، نقش زيادي در فرسايش خاك داشته و نشان دهنده قابليت فرسايش در مناطق مورد نظر است. اين عامل به‌طور معمول در قالب شاخص‌هاي فرسايندگي كه مبتني بر خصوصيات بارندگي هستند، بيان مي‌شود.

ساناز مشعشعي، كارشناس ارشد خاك شناسي ضمن بيان اين مطلب در خصوص پروژه تحقيقاتي خود گفت: در اين تحقيق شاخص‌هاي جهاني فرسايش شامل شاخص ويشماير و اسميت(EI30 )، لال (AIm )، هادسون (KE>1 ) و انچو(P/ot) در محل ايستگاه‌هاي هواشناسي با آمار 25 ساله در استان اصفهان در سال 89-1388 محاسبه شده است و براي انتخاب بهترين شاخص فرسايندگي باران، رابطه همبستگي بين چهار شاخص مذكور و ميزان فرسايش ويژه محاسبه شده در كرت‌هاي فرسايشي بررسي شد.

وي افزود: در مرحله بعد، به ‌منظور تهيه نقشه فرسايندگي باران، روش‌هاي زمين‌آماري شامل ميانگين متحرك وزن‌دار(WMA) ، اسپلاين كششي(TS)، كريجينگ(K) و كو-كريجينگ (Co-K) مورد ارزيابي قرار گرفتند و براي انتخاب روش مناسب، از شاخص‌هاي آماري معيار دقت(MAE)، معيار انحراف(MBE ) و مجذور ميانگين ريشه خطا(RMSE ) استفاده شد. در روش كوكريجينگ از شاخص فورنيه اصلاح شده(MF) به‌ عنوان متغير كمكي استفاده شد كه داراي همبستگي معنادار در سطح يك درصد بود.

مجري طرح در پايان اظهار كرد: نتايج نشان داد كه شاخص EI30 با همبستگي80 درصد مناسب‌ترين شاخص فرسايندگي در استان اصفهان بوده و متوسط ميزان شاخص مذكور در استان اصفهان 330.50 مگاژول- ميلي‌متر در ساعت در هكتار در سال محاسبه شد. همچنين مشاهده شد كه مناسب‌ترين روش زمين آماري براي درون‌يابي شاخص‌ها، روش كوكريجينگ بوده است. در نهايت نقشه پهنه‌بندي هر شاخص بر اساس روش كوكريجينگ در استان اصفهان تهيه شد.

به گزارش ايسنا، اين پژوهش با راهنمايي دكتر حسينعلي بهرامي، عضو هيات علمي دانشكده كشاورزي دانشگاه تربيت مدرس انجام شده است.

منبع: ايسنا
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 

موفقيت پژوهشگران دانشگاهي در دستيابي به «الگوي اصلاح عيب در زيرسيستم‌ تعيين وضعيت ماهواره»


پژوهشگران دانشگاهي موفق به طراحي و پياده سازي سيستم شناسايي و جبران سازي عيب در زيرسيستم تعيين وضعيت ماهواره شدند.

به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، سيد سعيد نصرالهي، دانشجوي كارشناسي ارشد دانشكده مهندسي برق دانشگاه علم و صنعت ايران در مورد پايان‌نامه خود اظهار كرد: هدف از اين پايان‌نامه، طراحي و پياده‌سازي يك زيرسيستم تعيين وضعيت تحمل‌پذير خطا بوده كه قابليت‌هاي تشخيص، جداسازي و اصلاح عيب در اين زيرسيستم را ايجاد مي‌كند.

وي افزود: راهكار پيشنهاد شده بر مبناي استخراج تمام دوران‌هاي ممكن بين دستگاه‌هاي مختصات مداري و بدنه ماهواره و مقايسه زواياي اويلر حاصل از هر يك از اين دوران‌ها بوده كه فلسفه عملكردي جديدي جهت تشخيص، جداسازي و اصلاح عيب حسگرهاي تعيين وضعيت به شمار مي‌رود.

نصرالهي خاطرنشان كرد: بر اين اساس، تغييرات قابل توجه در پراكندگي مجموعه زواياي اويلر بدست آمده بعنوان معياري براي آشكارسازي عيب مورد استفاده قرار گرفت. مكانيزم جداسازي و اصلاح عيب نيز بر مبناي دسته‌بندي ماتريس‌هاي دوراني است كه زواياي اويلر حاصل از آن‌ها تحت تأثير مؤلفه معيوب حسگر قرار نمي‌گيرند.

وي تصريح كرد: قابليت‌هاي فوق، يك راهكار كاملا تحليلي و محاسباتي محسوب شده كه بدون نياز به حسگرهاي افزونه و تحميل هرگونه جرم، توان مصرفي و هزينه مضاعف، دستيابي به يك زيرسيستم تعيين وضعيت تحمل‌پذير عيب را مقدور مي‌سازد. همچنين، الگوريتم‌هاي طراحي شده، مكانيزمي مستقل از مدل در تشخيص و اصلاح عيب را ارائه مي‌كنند كه همواره زواياي وضعيت اصلاح يافته در اختيار زيرسيستم كنترل وضعيت قرار مي‌گيرد.

نصرالهي در ادامه گفت: قابليت اشاره شده اين امكان را فراهم ساخت كه در صورت بكارگيري اين الگوريتم‌ها در كنار مكانيزم‌هاي تشخيص و جداسازي عيب مبتني بر مدل در زيرسيستم كنترل وضعيت، جداسازي همزمان عيب، هم در حسگرها و هم در عملگرهاي ماهواره مقدور ‌شود. در انتها صحت عملكرد الگوريتم طراحي شده با پياده‌سازي عملي آن مورد تأييد قرار گرفت.

سيد سعيد نصرالهي، دانشجوي كارشناسي ارشد دانشكده مهندسي برق دانشگاه علم و صنعت ايران از پايان‌نامه خود با عنوان «طراحي و پياده سازي سيستم شناسايي و جبران سازي عيب در زيرسيستم تعيين وضعيت ماهواره» كه آن را به راهنمايي دكتر حسين بلندي و مشاوره دكتر مهدي علياري ارائه كرده، 31 خرداد ماه دفاع خواهد كرد.

منبع: ايسنا
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
صفحه  صفحه 1 از 9:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  پسین » 
علم و دانش

اخبار علم و آموزش در ایران

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA