ارسالها: 2890
#1
Posted: 15 May 2015 18:43
مومیایی / Mummy
هدف کلی / آشنایی با مومیایی ، اینکه:
مومیایی چیست ؟
طرز مومیایی شدن انسان ؟
انواع اجساد مومیایی شده و قدمت هاشون ...
نمونه ها و ...
بیش از ۵ صفحه
کلمات کلیدی :
مومیایی + مومیایی انسان + جسد + قدیمی + جسد مومیایی + کهن + اجساد + یخ زده + مصر
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ویرایش شده توسط: SARA_2014
ارسالها: 2890
#2
Posted: 15 May 2015 19:45
تعريف موميايی :
فرآيند مصنوعي حفظ بدن از فساد را موميايي مي نامند پس موميايي يك بدن بي جان است اما چيزي متفاوت از يك فسيل و اسكلت است. در موميايي كردن سعي بر اين شده كه ازتغييرات شيميايي بافت ها ، كه منجر به فاسد شدن بدن و ازبين رفتن آن مي گردد، مراحل مومیایی در مصر باستان جلوگيري به عمل آيد اما چگونه مي توان از تغييرات شيميايي بدن بعد از مرگ جلوگيري كرد يا اينكه آن را به حداقل رساند تا بدن بي جان، سالم باقي بماند؟ شايد اگر امروزه از يك شيمـيدان حرفه اي پرسيده شود كه چگونه مي توان جسد را بعد از مرگ ســــالم نگه داشت؟ فوري مي گويد : با منجمد كردن (يعني انداختن جسد در نيتروژن مايع) اين كار را مي توان انجام داد!
۱- موميايي چيست ؟
مومياييها بعد از داستانهاي دراکولا و فراکشتاين، موضوع اصلي بسياري از فيلمهاي ترسناک هستند.
شايد اين موضوع به راحتي قابل توضيح باشد. مومياييها بدنهايي هستند که بيش از حد معمول نگهداري شدهاند و اين ماجرا باعث ترس بسياري از ما ميشود .
۲ - موميايی چيست ؟
شايد امروزه واژه موميايي كردن در فرهنگ لغت، يك واژه قديمي تلقي گردد زيرا بشر امروزي با توجه به كتب آسماني و رشد علمي انسان امروزي نيازي به حفظ بدن بعد از مرگ ندارد زيرا با توجه به نگرش مذهبي ، روح بعد از مرگ جاودان مي ماند و خدايي كه اين جهان را خلق كرده مي تواند دوباره بدن را خلق كرده و روح در آن بدمد( آيات قرآن ) . غرض از اين مقاله تعريفي از موميايي، فلسفه موميــايي كردن، مواد به كار برده شده و نحوه عمل و روشهاي موميايي، در نزد ملل و قومهاي مختلف مي باشد.
۳ - موميايي چيست؟
موميايي به بدن فردي گفته ميشود که سالهاي سال قبل جان خود را از دست داده است اما بدنش به شکل نادري سالم مانده است. معمولا وقتي انساني جان خود را از دست مي دهد به دست طبيعت سپرده ميشود و خيلي زود تنها اسکلتي از وي باقي ميماند.
تبديل شدن بدن به چند استخوان و يا در واقع همان اسکلت مدت زمان زيادي وقت نميخواهد. چرخه طبيعت به شکلي طراحي شده است که بدن خيلي زود به خاطر باکتريهاي موجود در هوا تجريه ميشود.
تنها اگر محيطي که بدن بيجان انسان در آنجا قرار گرفته خشک باشد اين اتفاق ديرتر ميافتد. زيرا باکتري براي زنده ماندن و توليد مثل کردن به هوا و گرما احتياج دارد و بنابراين در هواي مرطوب بدن زودتر از هم پاشيده ميشود.
حال اگر شرايط هوا سرد و يا خشک باشد و اکسيژن کافي وجود نداشته باشد باکتريها نميتوانند به درستي زندگي کنند و آن زمان است که بدن ميتواند هزاران سال تا حدي سالم بماند.
اين توضيح در واقع همه آنچه است که بايد در مورد چگونگي سالم ماندن بدن در مومياييها دانست. آنها با نرسيدن اکسيژن به بدن و در نتيجه زنده نماندن باکتريها سالم ماندهاند.
نمونه بسيار مشهود اين سالم بودن اجساد نمونهاي است که سال 1991 توسط کوهنوردان ايتاليايي در آلپ پيدا شد. بدن فردي که 5300 سال قبل جان سپرده بود به خاطر سرماي شديد و وجود برف تا حد بسيار زيادي سالم مانده بود. اين مومايي با سلامتش توانست رازهاي بسياري را براي محققان اروپايي در مورد زندگي گذشتگان فاش کند.
مومياييهاي کشف شده در بيابان "تاکليمکان" هم توانستند رازهاي زيادي را در مورد زندگي افراد کهن که در اين منطقه زندگي ميکردند روشن سازند. وجود خالکوبيهاي مشابه در مورد مومياييهاي آسيايي و اروپايي فرضيههاي بسياري را براي محققان مهيا کرده است که براي کشف آنها هنوز تحقيقات ادامه دارد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#3
Posted: 15 May 2015 20:04
مصر : مرکز موميايي
بسياري از مومياييهاي معروف اهل مصر هستند. مصريان قديم بسياري از بزرگان خود را به روش موميايي نگه داشته و دنيا را در تعجب و حتي شگفتي گذاشتهاند. در طول 200 سال گذشته مومياييهاي بسياري توسط دانشمندان و محققان در مصر مورد بررسي قرار گرفتهاند و تلاش براي يافتن تعداد بيشتر آنها به خصوص در مصر هنوز هم ادامه دارد.
اينکه در مورد مومياييها اطلاعات بيشتري بدست آوريم در شناخت زندگي انسانهاي قديم کمک زيادي به ما ميکند. با مطالعه روي مومياييها دانشمندان اطلاعات زيادي بدست آوردهاند که برايشان بسيار قيمتي است.
مومیایی مصری
مومیایی شدن انسانها در 3000 سال قبل در مصر آغاز شد. مصریها در ابتدا اجساد بستگان خود را با تعداد کمی از متعلقاتشان داخل شنهای بسیار گرم قرار میدادند اما پس از سالها تصمیم گرفتند آنها را با قرار دادن در جعبه هایی به شکل تابوت بهتر نگهداری کنند.
اما این کار برای آنها جوابگو نبود زیرا آنها میخواستند عزیزانشان را هر طور که شده به شکلی نگهداری کنند که به اسکلت تبدیل نشوند و اینجا بود که دانشمندان مصری وارد کار شدند.
در اوایل کار مومیایی کردن، اجساد در پارچههایی پیچیده میشدند که هوا به سختی وارد آنها میشد و شکل انسان را کامل به خود میگرفت. این کار در روزهای اول مرگ به نظر درست میرسید و نظر را تامین میکرد اما پس از گذشت زمان این اجساد هم به خاطر وارد شدن باکتریها خیلی زود به اسکلت تبدیل میشدند و باقی نمیماندند.
پس راه جدیدی برای نگهداری آنها پیشنهاد شد. آنها اجساد عزیزان و بزرگان خود را در کنار رود نیل میبردند و به خوبی شستشو میدادند تا به اصطلاح آنها را برای زندگی آینده آماده کنند. سپس این اجساد به خانه مومیایی برده میشدند تا راه جدید که کشف شده بود روی آنها پیاده شود.
به طور كلي ، موميائي يك بدن بيجان است ، اما چيزي متفاوت ازيك اسكلت يا فسيل :
- مومیائی می تواند قسمتهائی از بافت های نرم بدن خود را که در دوران حیات داشته است حفظ کند. بیشتر این قسمتها شامل پوست و اندامهای ماهیچه ای می شوند . شایان ذکر است که حفظ این بافتهای نرم یا با دخالت انسان ویا به صورت تصادفی میسر خواهد بود و در هر دو حال زمانی رخ می دهد که باکتریها و قارچها نتوانند در روی جسد رشد کنند و باعث فساد آن شوند.
- از لحاظ تاریخی معمولی ترین روش مومیائی خشک کردن سریع است ، زیرا باکتریها و قارچها قادر نیستند در محیط فاقد آب زندگی کنند. مومیائی را می توان با گرمای خورشید ، آتش ، دود و یا مواد شیمیایی خشک کرد . از آنجا که بیشتر باکتریها و قارچها نمی توانند در دماهای انجماد بالا زندگی کنند ، انجماد مداوم می تواند منجر به تشکیل مومیائی شود قرار دادن بدن در محیط عاری از اکسیژن مثل با تلاقی از زغال سنگ نارس « تورب » ممکن است سبب تشکیل مومیائی شود ، زیرا میکروارکانیسمها « موجودات ذره بینی و میکروسکوبی » نمی توانند در محیط بدون هوا زندگی کنند . راه دیگر تشکیل یک مومیائی دفن کردن بدن در خاک شامل نوعی مواد شیمیایی است که قارچها و باکتریها را می کشد .
- بعضی از مشهورترین مومیائی های جهان به صورت تصادفی و بدون دخالت انسان خلق شده اند. در توضیح این مطلب باید گفت ، وقتی بدن در محیطی قرار می گیرد که فرآیند طبیعی فساد رخ نمی دهد ، منجر به تشکیل چنین مومیائی هایی می شود -در بسیاری از فرهنگها مومیائی کردن اجساد مرسوم بوده است .
!s فرآیند مصنوعی حفظ بدن از فساد مومیائی کردن نامیده می شود و راههای مورد استفاده در این عمل به اندازه ی تنوع فرهنگها متفاوت است.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#4
Posted: 15 May 2015 20:07
مومیائی های طبیعی :
-بعضی از مومیایی های خارق العاده به صورت کاملاً تصادفی به وجود آمده اند.
-در سال ۱۹۹۱ میلادی ، یک کوهنورد آلمانی بدن منجمد شده ای را در بالای یک توده ی یخ طبیعی نزدیک مرز ایتالیا و اطریش پیدا کرد .
-ابتدا که کارشناسان پلیس و پزشکی قانونی وارد صحنه شدند قادر به تشخیص سن مومیایی نبودند . آن مومیائی یک شال از جنس علوفه بر تن داشت و یک کمان به همراه چندین تیر در کنارش بود ، کفشها را به جهت گرم بودن از علوفه انباشته بودند.
-بعدها به وسیله ی سن یابی کربن پرتو زا « که در این روش به وسیله کربن پرتو زا سن اشیاء تشخیص داده می شود » مشخص شد که این جسد یخی در دوران بین ۳۳۰۰ تا ۳۳۵۰ سال پیش از میلاد مسیح جان باخته است .
-لازم به ذکر است که این مومیایی را قدیمی ترین مومیائی حفظ شده در دنیا دانسه اند.
-در سال ۱۹۷۲ میلادی صیّادان تعدادی از بهترین اجساد حفظ شده ی طبیعی را در یک منطقه ی متروک شده ی استثنایی که به « کلاکیتساک Qilakitsoq» موسوم است پیدا کردند.
مومیایی های مصنوعی :
- مومیایی کردن مصنوعی قبل از هر چیز دیگر علل مذهبی داشت.
- لیکن در کنار آن شکل ویژه ای از یاد بود مردگان و دلایل علمی نیز در مومیایی اجساد نقش داشتند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#5
Posted: 15 May 2015 20:15
دلایل مذهبی :
- بسیاری از اقوام فقط هنگامی می توانستند ادامه ی حیات پس از مرگ را تصور کنند ، که جسد شخص متوفی سالم نگهداری می شد . مثلاً مصریان قدیم این گونه فکر می کردند.
- بنا بر این خویشاوندان و اقوام شخص مرده با مومیایی کردن او که وظیفه ی شرعی و دینی و مراقبت از مرده را به جا می آوردند ، زیرا آنها با ان روش ادامه ی حیات عزیزان خود را در قبر و یا در دنیای دیگر تضمین می کردند.
دلایل علمی :
!در جایی که دلایل مذهبی یا یادبود ویژه ی مردگان نقشی در مومیائی کردن اجساد نداشت ،در گذشتگان فقط به این دلیل مومیایی می شدند که امکان خاک سپاری فوری وجود نداشت .
اغلب اتفاق می افتاد که شخصی در سرزمینی دور از وطن خود فوت می کرد و باید از مسافتهای دوری به گورستانی در وطن خود انتقال می یافت .
با اینکه مراسم خاکسپاری مرسوم و متداول هفته ها طول می کشید ، ضمن آنکه جسد در طول این مدت باید در معرض دید عموم قرار می گرفت چنین مراسم تشریفاتی به خاک سپاری درباره ی پاپها « بالاترین مقام مذهبی مسیحیان کاتولیک » یا پادشاهان اسپانیا، فرانسه و انگلستان در دورانهایی طولانی ، متداول و مرسوم بود . به هر حال می توان گفت که حداقل از قرن دوازدهم میلادی مومیایی کردن در اروپا متداول شده است .
- مومیایی کردن در نقاط مختلف دنیا :
-مومیایی کردن در بعضی مناطق جنبه تشریفاتی و در جاهای دیگر ناشی از شناخت و طرز تفکر انسانها درباره مرگ و زندگی پس از مرگ بوده است .
-پژوهشهای انجام شده در تاریخ مصر باستان ، اقوام پروی باستان ، سکاها و چینی ها نشان داده که اقوام مذکور اجساد مردگان خود را مومیایی می کردند.
مصر باستان :
-مصر باستان از دیر باز به عنوان « امپراتوری مومیایی ها » در تاریخ شناخته شده است زیرا در مصر در طول قرنها عمل مومیایی کردن ابعاد یک صنعت همه جانبه و فراگیر را به خود گرفت .
بعد از میلاد و مسیحی شدن بیشتر مصریان ، مومیایی کردن متوقف شد . اما حدس زده می شود که در یک دوره ی-if .
ملل و اقوام باستانی و موميايی :
مي توان گفت موميايي در ملل باستاني مانند مصر – يونان-چين-ايران و.. ... و بعضي اقوام رواج داشته است اما در اين ميان مصريـــــــــان نقش بسزايي داشته اند قديمي ترين موميــايي متعلق به 3500 سال قبل از ميلادمسيح مي باشد. موميايي انعكاسي از باورهاي متجلي در فرهنگ مردم قديم بوده است كه اجساد مرده را براي نائل شدن به يك حيات دوبارهمومیایی ثروتمند نگهداري مي كردند. در حدود1550 قبل از ميلاد مسيح ، نويد زندگي جاويد آنچنان وسوسه انگيز بود كه مصريان توانگر و هر مصري كه استطاعت مالي داشت موميــايي مي شد و رفته رفته موميايي كردن به يك هنر علمي تبديل گرديد و اتاقكهاي زيادي در سواحل نيل براي پرداختن به اين عمل داير شد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#6
Posted: 15 May 2015 20:22
افراد مومیایی میشوند :
برای اینکه جسد فردی سالم بماند و باکتریها دیرتر به سراغ او بروند راهی که به نظر مصریان رسید آن بود که ارگانهای داخلی بدن افراد را خارج کنند. آنها مغز و دیگر ارگانها را از بدن خارج میکردند زیرا ظاهرا معتقد بودند که افراد در زندگی بعد از مرگ خود احتیاجی به آنها ندارند.
بقیه ارگانها بدن به جز کلیهها از بدن خارج میشدند. قلب افراد مرده در بدنها باقی می ماند زیرا آنها تصور میکردند که همه احساسات و عواطف و تفکر فرد توسط قلبش صورت میپذیرد و به همین دلیل قلب نیز در بدن باقی میماند.
پس از شستشوی دوباره بدن افردی که تمام ارگانها بدنشان را از دست داده بودند آنها آماده مومیایی شدن میشدند. بدن این افراد ابتدا با پودری به نام "ناترون" پوشیده میشد. این پودر را مصریهای قدیم از ترکیبات سدیم در سواحل نیل بدست آورده بودند . این ماده باعث جذب بالای رطوبت میشد و میتوانست بدن را بدون آنکه تغییری در رنگ و شکل پوست ایجاد کندخشک کند.
بدن افراد برای مدت 35 تا 40 روز آغشته به این پودر باقی میماند تا به طور کامل خشک شود. در این مدت یک نفر باید به طور متوالی از جسد مراقبت میکرد زیرا بوی شدید ناشی از آن میتوانست توجه لاشخورها را به خود جلب کند و مومیایی را به خطر بیندازد.
بعد از این مدت، جسد به خانه "تمیز سازی" منتقل میشد. در این خانه، داخل بدن هم با "ناترون" پر شده و بدن به مرکز "باند پیچی" منتقل میشد.
باندپیچی شدن اجساد کار بسیار مهمی بود که برای مدت دست کم یک یا دو هفته به طول میانجامید. افراد ثروتمند برای این کار مقدار بسیار زیاد پارچه "لینن" را به مومیاییسازها میدادند تا اجسادشان را در آنها بپیچند.
آنها برای باند پیچی کردن اجساد ابتدا از دستها و و پاها شروع میکردند و همه نقاط را به خوبی پوشش میدادند. وقتی همه جای بدن به خوبی جداگانه باندپیچی میشد نوبت به باند بستن به تمامی بدن میرسید. انها با استفاده از چسبهای قوی باندها را به شکلی میچسباندند تا از بدن جدا نشود و به اصطلاح هوا به بدن نرسد.
چرا باند پیچی ؟
علت اینکه مصریان اجساد را برای مومیایی شدن باند پیچی میکردند، نرسیدن رطوبت به اجساد برای تخریب نشدن، شکل دادن به آنها شبیه انسانها و در نهایت جلوگیری از متلاشی شدن بود.
پس از باندپیچی شدن نوبت به گذاشتن آنها در تابوت میرسید. صورت مومیاییها با ماسکهای متنوع پوشانده میشدند و در تابوت قرار میگرفتند و این زمان بود که دیگر مومیایی حاضر بود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ویرایش شده توسط: SARA_2014
ارسالها: 2890
#7
Posted: 15 May 2015 21:17
طریقه مومیایی کردن :
مومیایی در مصر قدیم متداول بود. مومیایی به جسد مرده ای می گویند که به شیوه ای خاص از آن طوری نگه داری شود که هرگز نپوسد. واژه مومیایی از زبان عربی آمده است ومعنایش: « جسدی است که به وسیله ی موم یا قیر نگه داری شده است »
حال ببینیم چرا مصریان اجسام مردگان را مومیایی می کردند؟
علت آن بود که به اعتقاد آنان روح پس از مرگ مانند پرنده ای که صور آدمی دارد، روزها به پرواز در می آید. سپس شبانگاه از ترس شیاطین دست از پرواز کشیده، به قبر خود باز می گردد. حال برای آن که روح قبر خود را گم نکند باید بدن او را سالم نگاه داشت. زیرا اگر بدن بپوسد و از بین برود روح دیگر نمی تواند قبر خود را بشناسد. از این رو مصریان طریقه ای برای جلوگیری از پوسیدن بدن یافتند که همان مومیایی کردن مردگان بود.
در زمانی دورتر از 3000 سال پیش از میلاد، در مصر اجساد مردگان را در میان ریگ های داغ بیابان نگه داری می کردند. سپس قبرهایی از سنگ تراشیدند و بدن افراد مهم را در آن ها می نهادند. اهرام نیز در مصر تقریباً به همین منظور پدید آمدند. ولی نه اهرام و نه قبرهای سنگی هرگز به خشکی ریگ های بیابان نبودند تا بتوانند به خوبی اجساد را حفظ کنند. از این رو کوشش به عمل آمد و مصریان راهی به صنعت مومیایی گشودند.
شیوه مومیایی کردن این گونه بود : نخست مغز و شش ها و دستگاه گوارش را از بدن مرده بیرون می آوردند. آن ها را در کوزه ای معروف به "کانوپی" نهاده، بیرون از جسد مرده دفن می کردند. در مرحله دوم، جسد مرده را با نمک به حالتی شبیه به ماهی دودی در می آوردند. آنگاه این جسد را در معرض گرما و باد بیابان، قرار می دادند تا خوب خشک شود و دیگر هیچ رطوبتی در آن باقی نماند. سپس آن را خوب می شستند و با صمغ کاج، مومیائیش می کردند. بعد از این کارها جسد را در میان صدها متر پارچه کتانی خوب می پیچیدند. عمل مومیایی 70 روز طول می کشید! در ضمن نجارها هم دست به کار می شدند و جعبه های مخصوصی برای مومیایی می ساختند. جسد افراد مهم و ثروتمند را در میان جعبه های متعددی، یکی در میان دیگری می نهادند. صنعت گران نیز به نقاشی و تزئین روی جعبه ها می پرداختند و طرح و رنگ هاب بسیار گوناگونی بر روی آن ها می انداختند. دیوارهای مقبره نیز دارای نوشته ها و عکس هایی بود که همه شرح داستان زندگی آن مرده بود. آن گاه چیزهایی که برای او در زندگی خوشی و راحتی فراهم آورده بودند، همه را در کنارش قرار می دادند. با این کارها بود که مصریان می پنداشتند مرده برای زندگی پس از مرگ، کاملاً آماده و مجهز گردیده است .
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#8
Posted: 15 May 2015 21:18
روش موميايی كردن مصريها :
فرآيند موميايي سازي 70 روز طول مي كشيد كه چهل روز اول آن با خشك كردن جسد سپري مي شد.سپس با ايجاد يك شكاف شكمي در سمت چپ بدن فرآيند جداسازي شش ها ، معده،جگر و روده ها شروع مي گشت اما قلب ، چون گمان براين بود كه منبع تفكرات انساني است، دست نخورده داخل بدن باقي مي ماند !
مغزهم توسط ابزاري بنام چنگك دوسر از طريق بيني جداسازي مي شد. بعد از جداكردن اندامها ،بدن را با شراب شستشو مي دادند كه اين امر منجر به كشته شدن باكتريهـــــــاي باقي مانده مي شد سپس بدن را با نوعي نمك طبيعــي مي پوشاندند و به مدت چهل روز رها مي كردند. پس از طي مدت مذكور موميايي برنزه و خشك شده و آماده انجام عمليات بعدي مي شد.
مصريان باستان، اعتقاد داشتند كه در زمان مرگ، قوه حياتي و يا خود ديگر انسان موسوم به (كا) و همچنين خصوصيـــات انساني كه (يا) ناميده مي شد، در بدن انسان باقي مي مانند. همچنين آنها معتقد بودند كه چنانچه يك سري اشياء جذاب و مطلوب ارائه شود (كا) و (يا) انساني يعني همان قوه حيات و خصوصيات انساني، دوباره به دام بدن خواهد افتاد .
به اعتقاد آنان اين تجديد پيوند جسمي و روحي منجر به تشكيل همان خود انساني كه در دنيا داشته است ، خواهد شد. به جهت اينكه روح مي تواند بدن خود را كه الان شبيه يك هلوي پژمرده است پيدا كند، يك سري جذابيتهاي زيباي مفرح مورد نياز بود. پوست بدن براي اينكه قابل انعطاف باشد ماساژ داده مي شد .
بدن را تزئين و سپس عطرآگين مي نمودند.وبراي اينكه بدن با نشاط و گوشتالو به نظر برسد با يك لايـــــــي زير پوست را مي پوشاندند. سرانجام سرخاب و ديگر رنگها به خدمت گرفته مي شد و آخرين قدم ، پوشاندن بدن با رزين گرم بود(رزين:صمغ يا ماده چسبناكي است كه از تنه بعضي درختان خارج و در روي پوست منعقد مي گردد و البته به طور مصنوعي هم ساخته مي شود) و سپس از سرتاپاي موميايي را در نوارهايي از جنس كتان به صورت لايه لايه مي پيچيدند.در قرون بين چهار تا هفتم پس از ميلاد يعني درست هنگامي كه خيلي از مصريان مسيحي شدند ساخت موميايي متوقف شد. اماتخمين زده مي شود كه در دوره 3000 ساله بيش از 70ميليون موميايي در مصر ساخته شده بود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#9
Posted: 15 May 2015 21:34
روش های ديگر موميايی كردن :
با توجه به وسايل دردسترس، روشهاي موميايي كردن فرق مي كرد مثلاًافراد ساكن(الوت)واقع در جنوب غربي آلاسكا با جدا كردن اندامها و پر كردن منافذ بدن به وسيله علـــوفه خشك، شروع به موميايي كردن اجساد مي كردند. سپس جسد را درنهر آب قرار مي دادند تا آب متحرك،چربيهارا درخود حل كند و از بدن بزدايد،به طوري كه تنها پوست و ماهيچه باقي بماند. سپس بدن را در يك حالت چمباتمه، در هواي آزاد قرار مي دادند تا خشك شود. وقتي موميايي خشك مي شد او را در چندين لايـــه از چرم رطوبت ناپذير و پارچه بافته شده مي پيچيدند و در يك غار گرم، طوري قرار مي دادند كه يا به سقف آويزان باشد يا روي سكو قرار داده شده باشد تا به اين ترتيب از زمين مرطوب دور بماند .زن مومیایی در پاپوآ گينه نو، اجساد را با روش دودي كردن، خشك مي كردند و آنها را با لاي هايي از گل رس محافظ پوشيده مي شدند و سپس به داربستي كه مشرف به روستاهايشان باشد متصل و محكم مي گشتند.
موميايی های طبيعی :
بعضي از موميايي هاي خارق العاده به صورت كاملاً تصادفي بوجود آمدند. در سال1991 يك كوهنورد آلماني بدن منجمد شده اي را در بالاي يك توده يخ طبيعي نزديك مرز ايتاليا و اتريش پيدا كرد. موميايي يك شال ازجنس علوفه بر تن داشت ويك كمان به همراه چند ين تير در كنارش بود كفشهايش را به جهت گرم ماندن از علوفه انباشته بود. پژوهشگران به وسيله كربن پرتوزا تشخيص داده اند كه جسد يخي در دوران بين 3300 تا3350 سال پيش از ميلاد مسيح جان باخته بر اين اساس آن را قديمي ترين موميايي حفظ شده در دنيا دانسته اند.
در سال 1972 ميلادي نيز، صيادان تعدادي از بهترين اجساد حفظ شده طبيعي را در يك منطقه متروك استثنــايي كه به كلا كيتساك موسوم است،پيدا كردند اين منطقه درگرينلند قراردارد تاريخ مرگ اين اجساد حدود 500 سال پيش تخمين زده مي شود اين اجساد به وسيله دماهــاي زير صفر و خشكي هوا و بادهاي خشك دهيدراته موميايي شده بودند.مومیایی مرد یخی پیدا شده در ارتفاعات آلپ در طول چند سال در باتلاقهاي شمال غربي اروپا با برش دادن زغال سنگهاي نارس صدها موميايي كشف شدند.
بافت اسفنجي موجود در سطح باتلاقهاي زغال سنگي مانع از نفوذ اكسيژن به لايه هاي زيرين مي شود همچنين محيط اسيدي طبيعي باتلاقهــــا به خلق موميايي هاكمك كرده و به آنان رنگ برنزه بدني سفت و ظاهري سرزنده مي دهد قديمي ترين موميايي هاي باتلاقي مربوط به عصر آهن بين 400 سال پيش و پس از ميلاد مسيح مي شود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#10
Posted: 15 May 2015 21:42
اولين موميايی سازان چه كساني بوده اند :
شايد مصريان باستان را بتوان شناخته شده ترين موميايي سازان به حساب آورد، اما نمي توان گفت كه آنها اولين موميــــــايي سا زان بوده اند. يك قبيله موسوم به چينچرس كه در سواحل شمالي شيلي امروزي ساكن بودند حدود5000 سال پيش از ميلاد مسيح به موميايي كردن مردگان همت مي گمارند. موميايي گران چينچرس ابتدا اجساد را به منظور آغشته كردن با موادي كه مانع فساد شود قطعه قطعه مي كردند و سپس تكه هاي بدن را سرهم مي كردند آنان اغلب از چوب يا حصير جهت محافظت از ستون فقرات، دستها و پاها به عنوان حفاظ استفاده مي كردند.وسوراخهاي بدن را با اليـاف يا با پَر، پُر مي كردند وهمچنين قسمتهاي خارجي بدن را به منظور پيكرتراشي و رنگزني با گل رس مي پوشاندند. در مناطق شمالي، گروه ساحلي ديگري در پالوما حدود 4000 سال پيش از ميلاد مسيح به موميايي كردن جنازه ها اشتغال داشتند.
پالومايي ها ازنمك جهت جلوگيري از فساد اجساد استفاده مي كردند و اجساد را طوري قرار مي دادند كه زانوها به سينه نزديك و دستها در هم قفل شده باشد ،در نهايت بدنها را در پوشش حصيري مي پيچيدند ودر خانه ابدي مدفون مي كردند.
با متمدن شدن قوم اينكا ،رسم ماندگار كردن اجساد در ارتفاعات پا برجابود. بيشتر موميايي هاي قوم اينكا كه ساكن در مناطق آنديز بودند به هيات و شكل جنيني بشر آماده مي شدند و در چرم و يا پارچه پيچيده شده و يا داخل سبد و يا كوزه هاي سفالين قرار مي گرفتند وآنها را به همراه غذا و لباس و ديگر اقــلام به خاك مي سپردند. بعضي از باستان شناسان معتقدند كه قوم اينكا نه تنها نخبگان بلكه همه اجسادشان را موميـــــــايي مي كردند.
دیگر مومیاییهای قدیمی :
گرچه مصریها سابقهدار ترین و متبحرترین افراد در ساخت مومیاییها هستند اما در جوامع دیگر نیز مومیایی ساخته میشده است.
تحقیقات نشان میدهد که در شمال شیلی قبل از مصریها اجساد مومیایی میشدند که قدیمیترین مومیاییها را تشکیل میدهند.
در آمریکای جنوبی و پرو و چین نیز مومیاییهای بسیاری کشف شدهاند که رازهای بسیاری را گشودهاند.
مومیاییهای جدید :
در قرن 19 و 20 علاقه به مومیایی شدن گسترش یافت. اینکه اجساد به شیوه مصریها مومیایی شوند مورد تعجیب و شگفتی همگان قرار گرفت و افراد بسیاری نیز درخواست مومیایی شدن کردند.
جدیدترین و معروفترین مومیاییها "ولادیمیر لنین" انقلابی روسیه است. لنین در سال 1924 درگذشت و همان زمان تحت تاثیر کشف چندین مقبره مصریان قدیم بود به همین خاطر دستور مومیایی شدن او در کرملین صادر شد.
موادی که به بدن لنین زده شده همچنان توسط روسهای به عنوان راز نگه داشته شده است اما این مواد به شکلی انتخاب شدند که "لنین" حتی مایعهای بدنش را هم از دست نداد و کاملا سالم ماند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود