ارسالها: 314
#281
Posted: 12 Feb 2012 10:02
با صدور پیامی
ارتش جمهوری اسلامی ایران درگذشت سردار سوداگر را تسلیت گفت
خبرگزاری فارس: ارتش جمهوری اسلامی ایران با صدور پیامی درگذشت سردار احمد سوداگر رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس و از یادگاران دوران حماسه و دفاع را تسلیت گفت.
خبرگزاری فارس: ارتش جمهوری اسلامی ایران درگذشت سردار سوداگر را تسلیت گفت
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در این پیام ضمن اشاره به حضور فعال و اثرگذار آن عزیز در دوران دفاع مقدس و سال های پس از آن آمده است: منش اخلاقی و مجاهدتهای ایثارگرانه ایشان زمینه ساز خدمات ماندگاری برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران گردید.
در این پیام همچنین آمده است: ارتش جمهوری اسلامی ایران، شهادت سردار جانباز دکتر احمد سوداگر را به محضر مبارک حضرت ولی عصر (عج)، مقام معظم رهبری، خانواده شهدا و عموم مردم سرافراز ایران اسلامی تبریک و تسلیت گفته، از خداوند متعال رحمت واسعه برای آن عزیز، صبر جمیل برای خانواده محترم ایشان را مسئلت مینماید.
وطنم ایرانم :
یاد آن روز مبارک بادم
که تو آبادی و من آزادم
ارسالها: 314
#282
Posted: 12 Feb 2012 10:02
پرویز امینی: روحانیت محور اصلی گرایش انتخاباتی اصولگرایان است
خبرگزاری فارس: یک پژوهشگر می گوید: عناصر اصلی و محوری جبهه پایداری که مستقیم درگیر عمل سیاسی نبودهاند با محوریت معنوی آقای مصباح است. محوریت جبهه متحد اصولگرایان نیز که مجموعه های سیاسی در آن دخیل هستند و جزو نیروهای اجتماعی محسوب میشوند، با آقای مهدوی کنی است. بنابراین محوریت انتخابات مجلس در اصولگرایان با روحانیت است.
خبرگزاری فارس: پرویز امینی: روحانیت محور اصلی گرایش انتخاباتی اصولگرایان است
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، اصولگرایان در شرایط فعلی نیازمند ارایه لیست واحد در انتخابات هستند و تکثر آنها کمکی به تداوم و تعمیق گسترده تر گفتمان اصولگرایی نخواهد کردو تنها ممکن است زمینه پیروزی اصلاح طلبان و گروه انحرافی را که با تابلوهای سفید به صحنه آمده اند، پدید آورد. در عین حال برخی افراد چون پرویز امینی پژوهشگر جامعهشناسی سیاسی دیدگاه دیگری دارد و از این تکثر استقبال می کند. صرفا بر اساس تضارب آرا توجه خوانندگان را به مطالعه اظهارات امینی جلب می کنیم:
پرویز امینی پژوهشگر جامعهشناسی سیاسی و نویسنده کتاب جامعه شناسی 22 خرداد منتقد با حضور در دهمین اردوی تشکیلاتی-آموزشی جهاد اکبر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل به بررسی جامعه شناسی انتخابات تحت عنوان موج چهارم تغییرات سیاسی پرداخت.
وی با تاکید بر شروع موج چهارم تغییرات در حوزه سیاسی گفت: ما بعد از انقلاب در نقطهای هستیم که از لحاظ جامعه شناسی شاهد موج چهارم تغییرات در محیط سیاسی کشور هستیم.
امینی ادامه داد: آرایش گروههای سیاسی و نیروهای اجتماعی در سه دهه گذشته دائما در معرض تغییر و تحول بوده است و صورتبندیهای متفاوتی پیدا کرده است و این تغییرات عموماً خود را در انتخاباتها که صحنه زورآزمایی سیاسی گروهها و جریانات سیاسی بیشترین نمود و ظهور و بروز را داشته است. انتخابات مجلس نهم نیز که اولین انتخابات بعد از انتخابات مهم دهمین دوره ریاست جمهوری است، نقطه جدیدی در ظهور و بروز آرایش جدید گروههای سیاسی است که سرآغاز جدیدی در صورت بندی نیروهای موثر در فضای سیاسی نیز به شمار می آید.
وی افزود: موج اول فضای سیاسی کشور چالش بین خط امام و غیر خط امام بود. در آن زمان دولت موقت، نهضت آزادی، جبهه ملی، چپها و انجمن حجتیه گروههایی بودند که جریان غیر خط امام را تشکیل میدادند.
این پژوهشگر مسائل جامعهشناسی ادامه داد: موج دوم که در دهه شصت تا اوایل دهه هفتاد شکل گرفت موج چپ و راست بود که در درون جریان خط امام به وجود آمد. موج سوم نیز بعد از دوم خرداد به وجود آمد که فضای سیاسی را به دو دسته اصلاحطلب و اصولگرا تقسیم کرد.
امینی در ادامه گفت: ما اکنون در موج چهارم قرار داریم که دو ویژگی آن را از موج سوم جدا میکند. اولین ویژگی که سبب تشکیل موج چهارم سیاسی است بهم خوردن نسبت نیروهای اجتماعی به نیروهای سیاسی است به طوری که این نسبت با ثقلیت پیدا کردن نیروهای اجتماعی در فضای سیاسی ایران تغییر کرده است.
وی افزود: نیروی اجتماعی به عناصر و مجموعهها و گروههایی گفته میشود که مستقیما درگیر عمل سیاسی نیستند و حضورشان در حوزه سیاست غیرمستقیم است و از طریق تشکیل مناسبات فکری، ایجاد فضای فرهنگی و ... بر سیاست تأثیر میگذارند اما نیروهای سیاسی مانند احزاب نیروهایی هستند که حضورشان در سیاست مستقیم است و مستقیماً در حال کنش سیاسیاند. در شرایط کنونی نیروهای اجتماعی از نظر تاثیرگذاری در حال غلبه بر نیروهای سیاسی هستند.
امینی در ادامه تصریح کرد: به عنوان مثال جبهه پایداری یک نیروی اجتماعی نسبتا سازمان یافته است که عناصر اصلی و محوری آن مستقیما درگیر عمل سیاسی نبودهاند و محوریت و مرکزیت قدرت معنوی آن را آقای مصباح که یک نیروی اجتماعی است بر عهده دارد. جبهه متحد نیز که مجموعه های سیاسی در آن هستند متصل به آقای مهدوی است که جزو نیروهای اجتماعی محسوب میشود.
وی ادامه داد: یعنی حتی در بین نیروهای سیاسی نیز محوریت با روحانیت است که یک نیروی اجتماعی است. در واقع در شرایط کنونی بر خلاف گذشته این نیروهای سیاسی هستند که مشتق شده از نیروهای اجتماعی هستند. مثال دیگر برای این محور جریانی است که به عنوان قرارگاه عمار شناخته می شوند که بیانیه ای هم در انتخابات صادر کردند.
امینی ادامه داد: در این جریان عناصری مانند آقای پناهیان حضور دارند که به عنوان یک نیروی اجتماعی شناخته می شوند اما سطح فضای سیاسی به شکلی تغییر کرده است که این افراد در حوزه سیاسی بیانیه میدهند و در موقعیتی قرار میگیرند که برای جبهه پایداری و جبهه متحد بیانیه میدهند و آنها را راهنمایی میکنند و توصیه میکنند که نه یکدیگر را تخریب کنید نه از مواضعی که دارید تنازل کنید. هیچوقت نیروهای اجتماعی به این شکل در این موقعیت، حضور چندانی نداشته اند.
نویسنده کتاب جامعه شناسی ۲۲ خرداد خاطرنشان کرد: این مسئله از زاویه تقلیل موقعیت نیروهای سیاسی نیز قابل تحلیل است. جریان راست سنتی(موتلفه و جامعه اسلامی مهندسین و..) که متشکلترین نیروی سیاسی در بین جریانات سیاسی موسوم به اصولگرا است، تنها یک سوم و یک چهارم جبهه متحد را شکل میدهد که این جبهه نیز خود یک سوم و یا یک چهارم جریان موسوم به اصول گرا را شکل میدهد. در حالی که تا پیش از دوم خرداد مجموعه راست سنتی تنها نیروی موثر در این جریان بود که به مرور جایگاه خود را در برابر نیروهای اجتماعی از دست داد و اینک در ضعیفترین موقعیت خود در بعد از انقلاب اسلامی است.
امینی با اشاره به "رسانهها" به عنوان دومین دسته از نیروی اجتماعی که تأثیر به سزایی در فضای سیاسی دارند، گفت: رسانهها از طریق ظرفیتهای اجتماعی و ارتباطی که میتوانند با مردم برقرار کنند، در حوزه سیاست ایفای نقش میکنند. با مقایسه تاثیر یک سایت خبری با افراد و مجموعه های سیاسی موجود میتوان به میزان تاثیر غلبه رسانه ها به عنوان نیروی اجتماعی نسبت به احزاب به عنوان نیروی سیاسی در فضای کشور پی برد.
وی افزود: نهاد دانشگاه محیط عمل و کنش نیروهای اجتماعی است که تأثیر بسزایی در فضای سیاسی جامعه دارد. جنبش دانشجویی و جریانات روشنفکری از جمله نیروهای اجتماعیاند که خاستگاه آنها دانشگاه است که سومین گروه از نیروهای اجتماعی موثر در انتخابات را تشکیل میدهند.
امینی در خصوص دومین تغییر در موج سیاسی کشور که سبب بوجود آمدن موچ چهارم شده است، گفت: دومین تغییر در موج چهارم سیاسی کشور، تکثر ساختاری در جناحها است این تکثر در حدی است که استفاده دوگانه از اصولگرا و اصلاح طلب رسا و کافی نیست بصورتی که این دوگانه تبیین کننده واقعیت موجود نیست . زیرا تکثر در جریانهای موسوم به اصول گرا و اصلاح طلب در سطحی است که این دوگانه سازی برای فهم آن ناقص به نظر می رسد.
وی در ادامه افزود: در انتخابات کنونی جریان موسوم به اصلاح طلب دارای کنشهای متضادی است که در درون یک جریان کلی قابل جمع نیست. اصلاحطلب یعنی کسی که به چارچوبها اعتقاد دارد و به دنبال تغییر روشها و سازوکارها است اما در سالهای گذشته شاخهای در اصلاحطلبان به وجود آمد که بیشترین برجستگی آنها در انتخابات 88 و حوادث بعد از آن بود که دیگر به چهارچوبها پایبند نبودند و تبدیل به اپوزوسیون شدند و دیگر نمی توان اسم اصلاح طلب روی آنها گذاشت اینها در پی تحریم انتخابات و کاهش مشارکت مردم در انتخابات هستند. در برابر این موضع رادیکال جریاناتی دیگر تحت عنوان اصلاح طلب هستند که به دنبال تحریم نیستند اما حضور فعالی در انتخابات ندارند که مجموعه کارگزاران از جمله آنهاست. علاوه بر این دو جریان جریان سومی است که خواهان حضور و مشارکت سیاسی در انتخابات است و خود تحت چند جریان جبهه مردم سالاری، خانه کارگر و جبهه مردمی اصلاحات و نیز کاندیدای مستقل اصلاح طلب در انتخابات حضور دارند و این سطح از تکثر رادیکال در این جریان سابقه نداشته است.
وی در ادامه گفت: جریان موسوم به اصول گرا نیز به همین صورت از وضعیت متکثری برخوردار است. وجود جریان دولت، جریان جبهه متحد و جریان جبهه پایداری و جریان منتقدین دولت دهم(مطهری، عباسپور و کاتوزیان و..) و حتی جبهه ایستادگی نشان وضعیت پلوراستیک انتخابات کنونی است. این تکثر به شکلی است حتی دو جریان نزدیک تر بهم در اصولگرایان که با نامهای جبهه متحد و جبهه پایداری شناخته می شوند با وجود اشتراک در عنوان "اصولگرایی" تفاوتهای زیادی با یکدیگر دارند بطوریکه سطح اختلاف بین این دو گروه از سطح اختلاف بین جمهوری خواهان و دموکرات ها در آمریکا و حزب کارگر و حزب محافظه کار انگلیس نیز بیش تر است و توافق بین این دو گروه طوری نیست که درون یک بسته و جریان قرار بگیرند. بنابراین استفاده از عنوان اصلاح طلب و اصولگرا منسوخ شده است.
نویسنده کتاب جامعه شناسی ۲۲ خرداد در پایان گفت: نکته مهم دیگری که در رابطه با تکثر موجود می توان گفت این است که این وضعیت در نقطه انتخابات دیده می شود که معمولا در آن غلبه با ائتلاف و جمع کردن سلایق و تنازل از خواسته ها تا حد ممکن است. اما واقعیت متکثر فضای سیاسی آنچنان است که انتخابات نیز نتوانسته بین آنها را جمع کند.
وطنم ایرانم :
یاد آن روز مبارک بادم
که تو آبادی و من آزادم
ارسالها: 314
#283
Posted: 12 Feb 2012 10:03
درخواست رحیمی از هنیه
ملت فلسطین در راه مبارزه ذرهای کوتاه نیاید
خبرگزاری فارس: معاون اول رییس جمهور گفت: رژیم خونخوار صهیونیستی در جلوی خشم جهانیان دست به هر جنایتی میزند و ملت فلسطین در راه مبارزه و بازپسگیری حقوق خود نباید ذرهای کوتاه بیاید.
خبرگزاری فارس: ملت فلسطین در راه مبارزه ذرهای کوتاه نیاید
به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس، محمدرضا رحیمی معاون اول رئیسجمهور عصر دیروز (جمعه) در دیدار اسماعیل هنیه نخست وزیر دولت منتخب مردم فلسطین اظهار داشت: یکی از آرمانهایی که از امام خمینی (ره) بر جای مانده و ملت ایران در تمام دوران پس از انقلاب به آن وفادار بوده است، دفاع از حقوق ملت مظلوم فلسطین بوده و همه توان خود را پای حمایت از فلسطین گذاشته است.
وی ادامه داد: یک اصل خدشهناپذیر که در نظام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، دفاع از مظلومین و بویژه مردم مظلوم فلسطین و ضدیت با رژیم جنایتکار صهیونیستی و غاصبین خاک فلسطین است.
معاون اول رئیسجمهور یکی از دلایل جنگ تحمیلی و توطئهها و تحریمهای دشمنان علیه ملت ایران را مخالفت اصولی ملت ایران با صهیونیستها و اعتقاد آرمانی به فلسطین دانست و گفت: موضوع فلسطین برای ما یک خط قرمز است و در این خصوص مواضع اصولی ملت ایران همواره با صراحت و بدون اغماض بیان شده است.
رحیمی گفت: نگاه ملت ایران به جریان غزه همانند جریان هشت سال دفاع مقدس بود و ملت ایران خود را در آن میدان ظالمانه و نبردهای نابرابر احساس می کردند.
وی با اشاره به بیداری اسلامی و سرنگونی برخی حاکمان ظالم گفت: بخشی از عقوبت خداوند در همین جهان است و قطعا رژیم صهیونیستی نیز به زودی به عقوبت تجاوزگیریها و توطئههایش خواهد رسید.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه بیش از شصت سال است که رژیم صهیونیستی مردم فلسطین را تحت ظلم وستم و در معرض جنگ و خونریزی قرار داده است، گفت: رژیم خونخوار صهیونیستی در جلوی خشم جهانیان دست به هر جنایتی میزند و ملت فلسطین در راه مبارزه و بازپسگیری حقوق خود نباید ذرهای کوتاه بیاید.
رحیمی همچنین بر لزوم هوشیاری و مراقبت از ایجاد انحراف و رخنه در مسیر مقاومت فلسطین تاکید کرد.
اسماعیل هنیه نخست وزیر دولت منتخب مردم فلسطین نیز در این دیدار با قدردانی از مواضع شجاعانه، خدشه ناپذیر و اصیل جمهوری اسلامی ایران در قبال فلسطین، سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را به ملت بزرگ ایران، رهبر فرزانه انقلاب و رییسجمهور تبریک گفت و افزود: اگر امروز شاهد بیداری اسلامی در منطقه هستیم، ملت ایران 33 سال است که از بهار اسلامی بهره مند است.
اسماعیل هنیه ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از صبح پیروزی انقلاب اسلامی در کنار ملت فلسطین بوده و همواره شاهد کمکهای بیدریغ ملت ایران به مردم مظلوم فلسطین بوده ایم و اگر امروز مقاومت فلسطین استوار و محکم به راه خود ادامه می دهد بخاطر حمایتها و پشتیبانیهای جمهوری اسلامی ایران است.
وی موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال فلسطین را بر خاسته از چند موضوع دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران روابط مستحکمی را برمبنای عقیده و نه بر اساس چارچوبهای سیاسی با ملت فلسطین برقرار کرده است و هر دو ملت در مقابله با سلطه آمریکا و رژیم صهیونیستی اشتراک نظر و عمل دارند.
نخست وزیر دولت منتخب مردم فلسطین همچنین مسئولیت مشترک دو ملت را مقابله با ددمنشیهای صهیونیستها و دفاع از قدس شریف به عنوان اولین قبله مسلمانان دانست.
وطنم ایرانم :
یاد آن روز مبارک بادم
که تو آبادی و من آزادم
ارسالها: 314
#284
Posted: 12 Feb 2012 10:04
سومین سفر خارجی سعیدلو در 3 ماه گذشته/
خبر خوش معاون احمدینژاد به تجار ایرانی مقیم بلاروس
خبرگزاری فارس: معاون امور بینالملل رئیسجمهور با جمعی از تجار ایرانی مقیم بلاروس دیدار و گفتگو کرد و خبرهای خوشی از گسترش روابط و برطرف کردن موانع پیش روی تجار به آنان داد.
خبرگزاری فارس: خبر خوش معاون احمدینژاد به تجار ایرانی مقیم بلاروس
به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس، علی سعید لو در ادامه برنامه های سفر به جمهوری بلاروس در دیدار چهره به چهره با تجار ایرانی مقیم این کشور، ضمن شنیدن مشکلات و موانع موجود در مسیر فعالیتهای اقتصادی آنان خبرهای خوشی از گسترش روابط و برطرف کردن موانع پیش روی تجار به آنان داد.
معاون امور بینالملل رییس جمهور در این دیدار که غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز حضور داشت از افزایش سطح همکاریهای اقتصادی بین ایران و بلاروس خبر داد و گفت: حضور تجار ایرانی در این بلاروس باعث گسترش مناسبات و روابط دوجانبه تهران - مینسک خواهد شد که این به نفع دو کشور خواهد بود.
وطنم ایرانم :
یاد آن روز مبارک بادم
که تو آبادی و من آزادم
ارسالها: 314
#285
Posted: 12 Feb 2012 10:04
زندگی و کارنامه سید محمد خاتمی
واکنشها به عملکرد هاشمی/ فرصتطلبی جریان چپ
خبرگزاری فارس: طبعا نارضایتی عمومی از عملکرد هاشمی، نارضایتی از جریان حامی وی را نیز در پی داشت و هاشمی عضو شاخص جامعه روحانیت مبارز به شمار می رفت. جریان چپ نیز نه می توانست و نه میخواست که با تابلوی«چپ» وارد عرصه شود، لذا سران آن عبارت «مجمع نیروهای خط امام» را ابداع کرده و تشکل های هم سو را زیر چتر آن سامان دادند؛ البته بعدها که نسب و ریشه شان به آنان یادآوری شد، خود را «چپ مدرن» نیز نامیدند.
خبرگزاری فارس: واکنشها به عملکرد هاشمی/ فرصتطلبی جریان چپ
پس از رحلت امام خمینی(ره) و معرفی شدن آیت الله خامنه¬ای به عنوان ولی فقیه از سوی مجلس خبرگان، در انتخاباتی که سال 1368 برگزار شد، «علی اکبر هاشمی رفسنجانی» توانست بر مسند ریاست جمهوری اسلامی ایران تکیه زند. هاشمی هر چند عضو شاخص جامعه روحانیت مبارز بود، اما اگر نگوئیم دل در گرو تیم مجمع روحانیون داشت، حداقل می¬توان گفت که سعی کرد جایگاه خود را در میان هر دو گروه حفظ کند. در کابینه هاشمی رفسنجانی بود که «سید محمد خاتمی» وزارت ارشاد را تبدیل به یک نهاد حکومتی سکولار کرد؛ مرکز تحقیقات استراتژیک همین ریاست جمهوری بود که توسط موسوی خوئینی¬ها به هیات پاتوق چپ¬های جوانی چون«سعید حجاریان» درآمد و گفتمان«اسلام حداقلی» توسط این تیم به بلوغ رسید.
به هر تقدیر سال 76 یعنی سال پایانی دومین دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی فرا رسید. «سردار سازندگی» اما در حالی ساختمان سعدآباد را ترک می گفت که به دلیل رویکردهای سیاسی و اقتصادی اش، به ویژه «توسعه فارغ از عدالت» که منجر به افزایش شدید تضاد طبقاتی شد، می رفت تا با موجی از نارضایتی عمومی بدرقه شود.
طبعا نارضایتی عمومی از عملکرد هاشمی، نارضایتی از جریان حامی وی را نیز در پی داشت. هاشمی نه تنها عضو شاخص جامعه روحانیت مبارز به شمار می رفت، بلکه بخش مهمی از جریان راست طی آن هشت سال ریاست وی نیز، همواره در مقام دفاع از عملکرد رئیس جمهور برآمده بود. این دو دلیل کافی بود که در اذهان عمومی، دوران ریاست جمهوری هاشمی به عنوان دوران حاکمیت جریان راست تلقی شود و لذا این جریان باید خود را آماده پس دادن تاوان حمایت هایش از هاشمی می کرد. اینجا بود که آب و هوای تازه به مشام جریان چپ خورد و آنان که به قهر و انزوای سیاسی رفته بودند، تصمیم گرفتند با قدرت تمام وارد عرصه رقابت هفتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شوند. هادی خامنه ای از اعضای شاخص مجمع روحانیون مبارز می گوید: «وقتی که دو دوره از حاکمیت جناح راست سپری شد، مجددا در مردم نارضایتی ها و توقعات، ناامیدی ها و شکایت ها از سر گرفته شد. لذا در نیمه دوم دوره پنجم مجلس، احساس شد که مجددا زمینه در حال فراهم شدن است. گروه های چپ در آن زمان مجددا امیدوارانه وارد صحنه شدند و برخی کسانی که به کلی کنار بودند، دوباره آب و هوای تازه به مشامشان خورد».(1)
جریان چپ که اکنون رنگ عوض کرده بود، نه می توانست و نه میخواست که با تابلوی«چپ» وارد عرصه شود، لذا سران آن عبارت «مجمع نیروهای خط امام» را ابداع کرده و تشکل های هم سو را زیر چتر آن سامان دادند؛ البته بعدها که نسب و ریشه شان به آنان یادآوری شد، خود را «چپ مدرن» نیز نامیدند.
اما تنها جریان چپ نبود که فکر بازگشت به قدرت را در ذهن می-پروراند و برای این منظور نام و نشان عوض می کرد. یاران و نزدیکان هاشمی رفسنجانی یعنی حزب«کارگزاران سازندگی» نیز در اندیشه بقای در قدرت بودند و چون نتوانستند قانون اساسی را تغییر داده او را«رئیس جمهور مادام العمر» کنند، عنوان «راست مدرن» را برای خود انتخاب کرده و وارد صحنه شدند.
خاتمی چگونه کاندیدا شد؟
اولین گامی که جریان چپ برای ورود به عرصه انتخابات باید برمی داشت، برگزیدن چهره ای برای کاندیداتوری بود. آنان ابتدا به سراغ نخست وزیر خود در دهه 60 رفتند و اوایل مرداد 75 بود که اولین دیدارهایشان با«میرحسین موسوی» برای کاندیداتوری آغاز شد. روزنامه سلام 7 مرداد 75 از دیدار تعدادی از گروه ها و سازمان های تشکیل دهنده ائتلاف گروه های خط امام با موسوی خبر داد. محمد سلامتی دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب چند روز بعد اعلام کرد که شورای هماهنگی گروه های خط امام به این نتیجه رسیده که موسوی را به عنوان کاندیدای خود اعلام کند. اما سرانجام موسوی از کاندیداتوری امتناع کرد و مجمع روحانیون مبارز که رهبری جریان های چپ را به عهده داشت، اعلام کرد از میان سید محمد خاتمی و هادی خامنه ای یکی کاندیدا خواهد شد. (2)
دیری نپائید که مجمع روحانیون از میان دو شخصیت یاد شده، درباره کاندیداتوری «سید محمد خاتمی» به اجماع رسید. خاتمی اما با توجه به عملکردی که در دوران وزارتش بر فرهنگ و ارشاد اسلامی به یادگار گذاشته بود، و نیز با توجه به اینکه از «آگاهی» رهبر انقلاب درباره تدوین ایدئولوژی سکولاریسم از جانب او و یارانش خبر داشت، بعید می دانست آیت الله خامنه ای با ورود او به عرصه انتخابات موافق باشد. مهدی کروبی دبیرکل وقت مجمع روحانیون مبارز در این باره می گوید:«وقتى آقاى موسوى کاندیداتورى را نپذیرفت ما به آقاى خاتمى براى پذیرفتن فشار آوردیم و ایشان نمى پذیرفت تا آن که منجر به این شد که من مأمور شدم خدمت مقام معظم رهبرى بروم و سؤالاتى از ایشان بکنم تا ببینم نظر معظم له چیست و دیدم نظرشان درباره وى، همانند سایرین است. قبلاً فرموده بودند هر کدامتان بیایید و کاندیدا شوید به شما مى گویم، هر کدامتان که رأى بیاورید تنفیذ و تأیید و حمایت مى کنم ... وقتى که من رفتم و این خبر را آوردم، بعد خودش(آقاى خاتمى) به محضر رهبرى مشرف شد و صحبت کرد و پذیرفت.»(3)
خاتمی در این دوران با عنوان «دکتر خاتمی» از سوی مجمع روحانیون مبارز برای کاندیداتوری مطرح شد و هفتم بهمن ماه 75 بود که این جریان خبر قطعی نامزدی او را اعلام کرد. در این میان آنچه تعجب همگان را برانگیخت، حمایت حزب کارگزاران سازندگی از کاندیداتوری خاتمی بود؛ حمایتی که پیوند دو جریان «چپ مدرن» و «راست سنتی» را فریاد زده و هاشمی را رسما از تیم روحانیت مبارز منفک می ساخت. جالب اینکه حتی خود هاشمی نیز در خطبه های نماز جمعه 27 اردیبهشت 76 تلویحا از مخالفان خاتمی انتقاد و عملا از او حمایت کرد. (4) اثر این خطبه هاشمی به قدری بود که «ناطق نوری» اصلی ترین رقیب خاتمی بعدها در کتاب خاطراتش علت شکست خود را«موضع گیری های هاشمی» عنوان نمود. (5)«محمدرضا خاتمی» بعدها فاش کرد که یکی از اصلی ترین حامیان کاندیداتوری خاتمی، جریان کارگزاران و تیم هاشمی بود، چرا که«این گروه فکر می¬کردند اگر آقای خاتمی نیاید، دستاوردهای آن جریان از بین می رود».(6)
واژه های «خاتمی» و «کاندیداتوری» اما گویا از ازل با مفهوم «تردید» عجین شده اند. وقتی از خود خاتمی درباره کاندیداتوری اش پرسیدند، این جملات را بر زبان جاری کرد که «بناى جدى اینجانب براین بود که به عنوان یک شهروند در عین خدمت به جمهورى اسلامی و مردم شریف ایران ، بیشتر به کارهاى علمى و فکرى بپردازم اما پیشنهاد و اصرار محبت آمیز شخصیت¬ها و گروه هایى که آنان را خیرخواه انقلاب، نظام و مردم مى¬دانم مرا واداشت که به حکم ادب و وظیفه در بناى اولیه خود تردید کنم؛ من هم در این عرصه مهم حاضر شوم، با این امید که طرح شدن دیدگاه هاى مختلف و متفاوت و دامن زدن به بحث درباره آنها، آن هم در موقعیت ممتاز انتخابات ریاست جمهورى ، نشاط فکرى و سیاسى را در جامعه افزون کند و قدرت انتخاب و اختیارمردم را که صاحب اصلى کشور و انقلاب اند، بالا ببرد ».(7)
نویسنده: سید یاسر جبرائیلی
کتاب «سودای سکولاریسم» به زودی توسط انتشارات موسسه فرهنگی خبرگزاری فارس راهی بازار نشر خواهد شد و علاقمندان، نهادها و مراکز می توانند از طریق شماره تلفن 88913277-021 سفارشات خرید خود را ارائه دهند.
----------------------
------------------------
1. روزنامه اعتماد ملی، 26/2/1385.
2. خبرگزاری جمهوری اسلامی، 17/9/1375.
3. روزنامه همشهری، 3/2/1376.
4. همان، 28/2/1376.
5. مرتضی میرداری، خاطرات حجت الاسلام ناطق نوری (تهران: انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، 1384).
6. روزنامه ایران، مرداد 1384.
7. روزنامه سلام، 11/11/1375.
وطنم ایرانم :
یاد آن روز مبارک بادم
که تو آبادی و من آزادم
ارسالها: 314
#286
Posted: 12 Feb 2012 10:05
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد:
تلاش برای افزایش سهمیه عمره مفرده
خبرگزاری فارس: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به استقبال غیر قابل پیش بینی ثبت نام عمره مفرده، اعلام اولویتها و احتمال به طول انجامیدن اعزامها تا 10 سال آینده گفت: انشاالله بتوانیم سهمیه سالانه اعزامها را طی سالهای آینده افزایش دهیم تا زائران بیت الله الحرام بتوانند سریعتر به آرزویشان برسند.
خبرگزاری فارس: تلاش برای افزایش سهمیه عمره مفرده
به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس، سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت تصریح کرد: با توجه به حجم ثبت نام صورت گرفته برای عمره مفرده چاره ای جز این نبود که تمامی افراد را در قرعه کشی شرکت داده و اولویت بندی کنیم چون اگر قرار بود بر اساس پیش بینی یعنی ثبت نام دو میلیون و چهار صد هزار نفر عمل شود می بایستی تعداد مازاد بر آن محروم می شدند که این قطعا اعتراض هایی را به همراه داشت لذا تصمیم بر آن شد تا تمام شش میلیون و ششصد هزار نفر ثبت نام شده در قرعه کشی و اولویت بندی شرکت داده شوند.
وی خاطر نشان کرد: با مشخص شدن اولویتها هر کس که تمایل به انصراف داشته باشد می تواند اصل سپرده را به همراه سود تعلق گرفته به آن از بانک عامل باز پس گیرد.
حسینی گفت: برخی سایتهای خبری طوری وانمود کردند که انگار قرار است مبلغ سپرده های مردم به جیب سازمان حج و زیارت یا وزارت ارشاد واریز شود و این در حالی است که سپرده ها به حساب خود افراد است و هر زمان که تمایل داشته باشند می توانند به بانک مراجعه کرده و آن را باز پس بگیرند لذا هیچ بحث اقتصادی برای دولت مطرح نبوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص ثبت نام جدید عمره اظهار کرد: تا زمانی که میزان و تکلیف سهمیه سالهای آتی مشخص نشده برنامه ای برای این کار نداریم.
وی یادآور شد: این وضعیت در زمان ثبت نام گذشته عمره مفرده هم اتفاق افتاد و در آن زمان که سهمیه اعزام سالیانه 300 هزار نفر بود حدود 3 میلیون نفر ثبت نام کردند که انتظار ده ساله برای اعزام ها مطرح بود اما به حول و قوه الهی با افزایش سهمیه ها این زمان کوتاهتر شد که امیدواریم سهمیه 800 هزار نفری در حال حاضر هم طی سالهای آینده بیشتر شود تا مردم زوتر به مقصود خود برسند.
وطنم ایرانم :
یاد آن روز مبارک بادم
که تو آبادی و من آزادم
ارسالها: 314
#287
Posted: 12 Feb 2012 10:06
نیکزاد اعلام کرد:
صدور خدمات فنی و مهندسی و ایجاد اشتغال دستاورد ساخت مسکن در کشورهای مختلف
خبرگزاری فارس: وزیر راه و شهرسازی گفت: صدور خدمات فنی و مهندسی و ایجاد اشتغال از دستاورد مهم ساخت مسکن در کشورهای مختلف برای کشورمان است.
خبرگزاری فارس: صدور خدمات فنی و مهندسی و ایجاد اشتغال دستاورد ساخت مسکن در کشورهای مختلف
به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس، علی نیکزاد وزیر راه و شهرسازی در گفتوگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت درباره ساخت مسکن در کشورهای مختلف از سوی ایران، اظهار داشت: این امر افتخاری برای کشور محسوب می شود. اگر در کشورهایی مانند ونزوئلا، عراق، ترکیه، سوریه و سایر کشورهای متقاضی مسکن بسازیم، ارز آوری برای کشور خواهد داشت.
وی در ادامه افزود: همچنین با اجرای این برنامه خدمات فنی و مهندسی کشورمان به نقاط مختلف جهان صادر می شود و موضوع ایجاد اشتغال هم ارتقا پیدا خواهد کرد.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: به لحاظ اقدامات خوبی که در ساخت مسکن در کشور انجام شده، در حال حاضر مسئولان ونزوئلا متقاضی ساخت مسکن توسط مهندسان ایرانی در کشورشان هستند که 39 هزار واحد مسکن در این کشور در حال ساخت است.
نیکزاد در ادامه گفت: به تازگی مسئولان عراقی هم چنین پیشنهاد و تقاضایی را مطرح کرده اند و کشور سوریه هم متقاضی این طرح بود که البته در قیمت با انبوه سازان ما به توافق نرسیدند.
وی اکوادور را از دیگر کشورهایی عنوان کرد که متقاضی ساخت مسکن در کشورشان توسط مهندسان و انبوه سازان ایرانی هستند.
وطنم ایرانم :
یاد آن روز مبارک بادم
که تو آبادی و من آزادم
ارسالها: 314
#288
Posted: 12 Feb 2012 10:06
صالحی خبر داد:
احمدینژاد تا پایان سال به چین میرود
خبرگزاری فارس: وزیر امور خارجه از سفر رئیس جمهور به چین تا پایان سال خبر داد.
خبرگزاری فارس: احمدینژاد تا پایان سال به چین میرود
به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس، علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه در گفتوگویی اعلام کرد که محمود احمدینژاد رئیس جمهور به دعوت مقامات چینی پیش از پایان سال به این کشور سفر میکند.
وطنم ایرانم :
یاد آن روز مبارک بادم
که تو آبادی و من آزادم
ارسالها: 314
#289
Posted: 12 Feb 2012 10:07
عضو کمیسیون امنیت ملی در گفتوگو با فارس:
راهپیمایی میلیونی دیروز 'اقتدار و امنیت ملی' نظام اسلامی را به رخ استکبار کشید
خبرگزاری فارس: عضو کمیسیون امنیت ملی تأکید کرد که راهپیمایی میلیونی 22 بهمن و حضور یکپارچه ملت در صحنه، 'اقتدار ملی و امنیت ملی' نظام اسلامی را به رخ جبهه استکبار کشید.
خبرگزاری فارس: راهپیمایی میلیونی دیروز 'اقتدار و امنیت ملی' نظام اسلامی را به رخ استکبار کشید
کریم عابدی نماینده مردم فردوس و طبس و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به راهپیمایی روز گذشته مردم در سراسر کشور گفت: پاسداری از انقلاب اسلامی برعهده تودههای مردم است و همین مردم بودند که با رمز وحدت و پیروی از فرامین و دستورات امام راحل، انقلاب اسلامی را به پیروزی رساندند.
وی با بیان اینکه مردم با وحدت در طول 33 سال گذشته توانستند نبردهای سخت و نرم را پیروزمندانه پشت سر بگذارند، افزود: حضور کمنظیر روز گذشته ملت ایران در راهپیمایی 22 بهمن، پیام روشنی در آستانه انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای جبهه استکبار و ایادی داخلی آنها یعنی فتنهگران داشت.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: اقتدار ملی یکی از دستاوردهای بزرگ راهپیمایی دیروز بود و اقتدار ملی، به معنای امنیت ملی و حفظ آن است.
"حضور روز گذشته مردم در سراسر کشور، امنیت ملی، وحدت ملی و نهایتاً اقتدار ملی را به رخ آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی کشید و آنها از این حضور پیامهایی که باید دریافت میکردند، قطعاً دریافت کردهاند."
عابدی همچنین اضافه کرد: راهپیمایی میلیونی روز گذشته مردم نشان داد که ملت ایران نسبت به بیعت خود با امام و رهبری پایبند است و اگر دشمنان تهدید کنند، همه ملت با حضوری یکپارچه در صحنه، پاسخ تهدیدات را خواهند داد.
وطنم ایرانم :
یاد آن روز مبارک بادم
که تو آبادی و من آزادم
ارسالها: 314
#290
Posted: 12 Feb 2012 10:07
سرلیست جبهه متحد اصولگرایان در تهران امشب مشخص میشود
خبرگزاری فارس: در جلسه امشب شورای مرکزی جبهه متحد، نحوه چینش افراد و سرلیست این جبهه در تهران مشخص میشود.
خبرگزاری فارس: سرلیست جبهه متحد اصولگرایان در تهران امشب مشخص میشود
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در جلسه شورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایان که عصر امروز(یکشنبه) برگزار میشود، نحوه چینش افراد در لیست تهران مورد بررسی قرار میگیرد.
در این جلسه سرلیست تهران جبهه متحد اصولگرایان که احتمالاً غلامعلیحدادعادل است، مشخص خواهد شد. حداد عادل در تمام نظر سنجی های انجام شده درباره انتخابات مجلس، رتبه اول را در اختیار دارد.
وطنم ایرانم :
یاد آن روز مبارک بادم
که تو آبادی و من آزادم