ارسالها: 12930
#311
Posted: 13 Jan 2014 00:19
به "عمو حاجی" کمک کنیم
عصر ایران ؛ رضا حبیب زاده - چندی پیش خبرگزاری ایرنا با انتشار گزارشی با عنوان " 60 سال دوری از حمام (عکس) "، از زندگی عجیب و غریب یک ایرانی در استان فارس خبر داد.
براساس این گزارش، فردی به نام "عمو حاجی" به صورت تک و تنها در اطراف روستای دژگاه از توابع بخش دهرم شهرستان فراشبند در استان فارس زندگی می کند. او از 60 سال پیش تاکنون به حمام نرفته است. از گوشت حیوانات مرده تغذیه می کند. پیپ او یک زانویی سه اینچی فلزی است که سرگین (فضولات) حیوانات در آن می ریزد و پک می زند. عمو حاجی دو محل برای استراحت دارد یکی گودالی که شبیه قبر است و دیگری سرپناهی که مردم با بلوک برای وی ساخته اند.
بسیاری با مشاهده این تصاویر، احتمالا از دیدن چنین انسانی که حیوان وار و به مانند انسان های ماقبل از تاریخ زندگی می کند به یاد سوژه ای جالب و دیدنی افتادند اما واقعیت اینجاست که عمو حاجی، حیوان نیست بلکه انسانی به مانند تک تک ماست و شایسته زندگی انسانی.
به نظر می رسد شیوه تعامل مناسب با یک انسان دارای اختلال روانی، رها کردن وی نیست. نباید اجازه داد او همچنان به مانند حیوانات و به دور از کرامت و زیست انسانی، روزها را به شب بگذراند.
شاید "عمو حاجی" خود نداند که با شرایط سخت و دشواری در حال زندگی است اما ما می دانیم که عمو حاجی در چه شرایط غیرانسانی و نامناسبی عمر را سپری می کند.
انتشار خبر وضعیت خاص زندگی عموحاجی محدود به رسانه های ایرانی نماند و شمار زیادی از رسانه های خارجی هم از "یک ایرانی خبر داده اند که 60 سال حمام نرفته است."
عمو حاجی به مانند دیگر مردم این سرزمین، یک ایرانی است و بالاتر از آن، یک انسان است و لیاقت و شایستگی زندگی حداقلی انسانی را دارد گرچه خود او به دلیل اختلال ذهنی از چنین موضوعی غافل و به چنین زیست حیوانی خو گرفته باشد.
دستگاه های مسؤول از جمله بهزیستی و کمیته امداد تا نهادهای خیریه غیردولتی و تک تک مردم می توانند به این انسان کمک کنند و باخارج کردن وی از این شرایط زندگی نامناسب، "عمو حاجی" هم به مانند همه عموها و حاجی ها با شرایط زندگی حداقلی، انسانی زندگی کند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#312
Posted: 13 Jan 2014 00:35
شیر در ایران با روغن نخل پرچرب میشود!
نخستین همایش کشوری تغذیه سالم برگزار شد. یکی از محورهایی که در این همایش بیشتر به آن پرداخته شد مصرف شیر و مضربودن شیر پرچرب برای سلامت بود.
برخلاف تصور بسیاری از ما شیر پرچربی که بهصورت پاستوریزه ارائه میشود مانند شیری که در گاوداریها دوشیده میشود نیست. براساس اظهارنظر پارهای از کارشناسان حاضر در این همایش چربی این ماده لبنی پاستوریزهشده متأسفانه واقعی نیست.
به گفته دکتر مجید حاجی فرجی، رئیس انستیتو تغذیه چربی موجود در شیرها و لبنیات پرچرب مربوط به چربی شیر نیست، بلکه چربی شیر گرفته شده و روغنی به نام پالم به شیر اضافه میشود. پیشتر نیز مسئولان وزارت بهداشت درباره روغن پالم یا روغن نخل هشدار داده بودند. در سالهای اخیر بهدلیل تحریمها و برخی از مشکلات داخلی تولیدکنندگان به واردات روغنهای ارزانتر خوراکی نظیر روغن پالم روی آوردهاند درحالیکه روغن پالم بنا بر نظر متخصصان تغذیه حاوی مقادیر زیادی اسید چرب اشباع است که موجب افزایش کلسترول بد خون یعنی LDL شده و در نهایت تنگی و انسداد عروق وسکتههای قلبی را بهدنبال دارد.
یکی دیگر از مباحث مطرح شده در این همایش سیاست دولت در زمینه تأمین شیر مدارس بود. به گفته دکتر علیاکبر سیاری معاون بهداشتی وزیر بهداشت از هر 3مرد ایرانی، یک نفر با پوکی استخوان مواجه است. همچنین نیمی از زنان ایرانی پوکی استخوان دارند.
80درصد مردم در سن مدرسه کمبود کلسیم دارند. سیاست جمهوری اسلامی ایران در این زمینه فعلا آن است که شیر در مدارس توزیع شود. غنیسازی شیر با ویتامین D نیز آغاز شده است و فعلا سیاست دیگری در این زمینه نداریم. این تصمیم از سوی وزارت بهداشت در حالی گرفته میشود که درسالهای اخیر با افزایش بیش از اندازه قیمت شیر، مصرف این ماده لبنی بهشدت در جامعه کاهشیافته و کارشناسان نسبت به بروز بیماری پوکی استخوان در زنان و مردان 30سال به بالا ابراز نگرانی میکنند.
به گفته دکتر هدایت حسنی، معاون پژوهشی انستیتو تغذیه در مصاحبه با روزنامه همشهری، پوکی استخوان از سن بالای 35سال خود را نشان میدهد. عوارض کمبود ویتامین D و ویتامینهای دیگری که از طریق فرآوردههای لبنی دریافت میشوند نیز از 35 تا 40سالگی ظاهر میشود. در واقع در سنین پایین فرد به آن مبتلا نمیشود و اینها بیماریهایی هستند که بهتدریج خود را نشان میدهند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#313
Posted: 13 Jan 2014 00:45
آغاز ثبتنام برای دریافت تلویزیون اینترنتی از بهمن/ ارائه «تلویزیون تعاملی» در فروردین ماه
مجری پروژه تلویزیون تعاملی از ارائه این سرویس در فروردین ماه سال آینده خبر داد و گفت: ثبت نام برای دریافت تلویزیون اینترنتی و تعاملی (IP مدیا) در نیمه اول بهمن ماه در 6 شهر آغاز می شود.
حسین عبدالله زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه آمادگی ارائه این سرویس وجود دارد، افزود: از اواخر دی ماه تیزرهای تبلیغاتی ارائه این سرویس آماده شده و سازمان صدا و سیما و معاونت رسانه مجازی این سازمان در خصوص سرویس تلویزیون تعاملی و نحوه ثبت نام و مزایای آن به مردم اطلاع رسانی عمومی خواهند کرد.
وی افزود: پس از انجام اطلاع رسانی و توجیه مردم در استفاده از این سرویس در نیمه اول بهمن ماه ثبت نام برای دریافت این سرویس آغاز خواهد شد و مردم در شهرهای تهران، تبریز، اصفهان، مشهد، یزد و قزوین می توانند در این زمینه ثبت نام کنند.
عبدالله زاده ارائه این سرویس را سه ماه بعد از ثبت نام اولیه اعلام کرد و گفت: برای شروع ارائه این سرویس به 20هزار کاربر در 22 بهمن ماه تلویزیون تعاملی می دهیم اما برای پوشش 100هزار کاربر پیش بینی می شود ارائه سرویس تا پایان فروردین ماه به طول انجامد.
مجری پروژه IP مدیا در مورد نحوه دریافت این سرویس نیز گفت: تلویزیون اینترنتی نیازمند یک ست آپ باکس و یک مودم ADSL بوده که تمام تلاشمان این است که ست آپ باکس ها را در داخل تولید کنیم، اما در شرایط فعلی با توجه به قیمت ارز ست آپ باکس ها حدود 300هزار تومان قیمت داده می شود. همچنین این سرویس ماهانه 15هزار تومان به عنوان حق اشتراک برای مشترکان هزینه دارد.
وی با بیان اینکه سرویس های جدید به مرور بر روی تلویزیون اینترنتی آماده می شود، افزود: قرار است هفته ای یک سریال و یک فیلم جدید بر روی این سرویس گذاشته شود و ارائه دهنده سرویس های این سیستم متفاوت از آنچه خواهد بود که در آرشیو صدا و سیما موجود است.
عبدالله زاده با تاکید بر اینکه هم اکنون حدود 4میلیون نفر با استفاده از ست آپ باکس ها، کانال های تلویزیونی صدا و سیما را مشاهده می کنند، تصریح کرد: به طور قطع سیستم IPمدیا با توجه به ویژگی های خاص خود، جذابیت زیادی برای خانواده ها دارد و مخاطبان را جذب می کند.
به گفته مجری پروژه IPمدیا برای استفاده از این سرویس نیازی به اینترنت نبوده و تنها مشترک باید دارای مودم ADSL از یکی از شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنت باشد.
وی خاطرنشان کرد: این سرویس در عرض 30ماه، 5/1میلیون مشترک قابل ارائه خواهد بود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#314
Posted: 13 Jan 2014 01:09
تلفات سوانح رانندگی، در ایران ۸ و نیم برابر آلمان
آمار تلفات رانندگی در کشورهای پیشرفته هر سال رو به کاهش و در کشورهای در حال توسعه افزایش میگذارد. در سال ۲۰۱۳ در آلمان ۳۳۰۰ نفر در حوادث رانندگی جان باختند. در ایران سالانه ۲۸ هزار نفر قربانی این حوادث میشوند.
خیلی از مردم هنگامی که روی صندلی هواپیما مینشینند و کمربند خود را میبندند، ته دلشان احساسی را دارند که به آنها نهیب میزند: نکند هواپیما سقوط کند؟ آیا دوباره پا روی زمین سفت میگذارم؟ همین آدمها زمانی که هواپیما به سلامت روی زمین مینشیند و از فرودگاه بیرون میآیند، سوار اتوبوس یا تاکسی میشوند، اما با این تفاوت که این بار از ایمن بودن اطمینان خاطر دارند.
این اطمینان در حالی است که بنا بر آمار احتمال کشته شدن در سانحه رانندگی بسیار بیشتر از احتمال مرگ در پی سقوط هواپیماست. به زبان دیگر خطری که در جادهها، خیابانها و بزرگراهها کمین کرده، بیش از آسمانهاست.
این که تا چه اندازه حمل و نقل زمینی کشنده باشد، بسیار بستگی به کشوری دارد که مسافر در آن فرود آمده و پا بر خاکش گذاشته است. در آلمان میزان تلفات سوانح رانندگی در سال ۲۰۱۳ در مقایسه با سال پیش از آن، ۱۰ درصد کاهش داشته است.
کارشناسان اداره آمار این کشور بر اساس اطلاعاتی که از ماه ژانویه تا سپتامبر سال گذشته به دست آمده، تخمین زدهاند که در سال ۲۰۱۳ کمتر از ۳۳۰۰ نفر جان خود را در سوانح رانندگی از دست دادهاند.
چشم بستن به روی آموزش و ایمنی
تلفات رانندگی در آلمان و دیگر کشورهای پیشرفته صنعتی از ده سال پیش رو به کاهش نهاده است، در حالی است که برخی نقاط دیگر دنیا که عمدتا کشورهای در حال توسعه را شامل میشوند، شاهد روند معکوس بودهاند.
اتین کروگ، مسئول پیشگیری از حوادث جادهای سازمان جهانی بهداشت، به دویچهوله میگوید: «در حالیکه شمار کشتهشدگان سوانح رانندگی در حدود نیمی از کشورهای جهان رشد منفی دارد، در نیمه دیگر که کشورهای در حال توسعه هستند، رو به افزایش است.»
به گفته وی سرمایهگذاری عظیم در زمینه ایمنسازی خیابانها و جادهها، آموزش دقیق و اصولی به همراه بهبود ایمنی خودروهای جدید دست به دست هم دادهاند تا انسانهای کمتری در کشورهای پیشرفته جان خود را در جادهها و خیابانها از دست بدهند.
آقای کروگ در مقابل اضافه میکند که آمار کشتهشدگان سوانح رانندگی بیشتر در کشورهایی بالا رفته که از نظر اقتصادی رشدی سریع دارند. در این کشورها سرعت ساخت بزرگراهها و جادهها بالا رفته، واردات خودرو افزایش یافته و به این ترتیب بیشتر مردم برای نخستین بار قادر به چشیدن طعم داشتن خودروی شخصی شدهاند.
اما همزمان جای آنچه که میان این تغییرات گسترده خالی مانده و به آن بها داده نشده، تکمیل و مدرنسازی زیرساختهای ایمنی حیاتی و مورد نیاز است.
الکل، سرعت غیرمجاز، نسبتن کمربند
بستن کمربند ایمنی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه به چشم حرکتی "غیرضروری" پنداشته میشود و کمتر کسی به اهمیت آن در نجات جان به هنگام وقوع حادثه واقف است. طفره رفتن از بستن کمربند ایمنی بعضا جریمه به همراه دارد، اما جریمه هم نتوانسته مردم را ترغیب به اجرای قانون کند.
عدم استفاده از کلاه ایمنی از سوی موتور سواران نیز غالبا موجب وارد آمدن جراحات شدید یا مرگ آنان در پی حوادث رانندگی میشود.
راندن بیش از سرعت مجاز و رانندگی علیرغم مصرف الکل در کشورهای پیشرفته جرایمی سنگین به همراه دارد و گاه میتواند به از دست دادن گواهینامه نیز منجر شود، اما در کشورهای در حال توسعه به ندرت این دو مورد از سوی پلیس کنترل میشود و اگر هم راننده متخلف متوقف شود، احتمال آنکه با پرداخت رشوه بتوان از دست پلیس خلاص شد، بالاست.
نتایج این بیتوجهیها در آمار بالای تلفات رانندگی خود را نشان میدهند. نکته تأسفبار در این میان این است که این کشتهشدگان لزوما نه سرنشینان خودرو بلکه عابران پیاده یا دوچرخهسواران هستند.
پلیس راهنمایی و رانندگی تهران در سال ۹۱ از محروم کردن ۸۲۹ راننده حادثهساز و پرخطر به دلیل مثبت بودن تست اعتیاد و الکل خبر داد. حدود دو سال پیش نیز پزشکی قانونی اعلام کرد که در ایران به طور متوسط روزانه ۶۶ نفر در حوادث رانندگی کشته میشوند.
غیراستاندارد بودن جادهها در ایران، سرعت غیرمجاز، انحراف به چپ یا تغییر مسیر ناگهانی و همچنین ایمنی پایین خودروها هر ساله جان حدود ۲۸ هزار ایرانی را میستاند. این تقریبا هشت و نیم برابر آلمان است، در حالی که جمعیت آلمان تنها حدود ده درصد بیش از ایران است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#315
Posted: 14 Jan 2014 02:05
ادامه «سگ کشی» در تهران
احمد فیاض، مشاور رییس انستیتو پاستور ایران اخیرا از کشتن سگهای ولگرد به شدت انتقاد کرد.
او به خبرگزاری ایرنا گفته است، مسوول اصلی جمعآوری سگهای ولگرد در خیابان و کوچهها شهرداری است، اما کنترل سگهای ولگرد با کشتن شبانه آنها انجام میشود.
به گفته او دستکم یک میلیون قلاده سگ ولگرد و بدون صاحب در کشور وجود دارد که باید عقیم شوند نه اینکه با سلاح گرم کشته شوند.
به گفته مشاور رییس انستیتو پاستور ایران، کشتن این سگها که ممکن است ناقل بیماری باشند، از نظر بهداشتی نادرست است و با ریختن خون این حیوانات و رها کردن لاشه آنها، بیماریها منتقل میشوند.
رادیو فردا با هومن مُلوکپور، جراح و دامپزشک در تهران درباره روش مناسب عقیمکردن این سگها گفتوگو میکند:
درهمه جای دنیا مشارکت مردمی، همراه با شهر داریها است که از طریق ان. جی. اوها، و تعامل شهرداریها با آنها شکل می گیرد.
شهرداری ها مکانی را در اختیار این ان. جی.او ها میگذارند، افراد داوطلب، پزشکها و دامپزشکهای داوطلب یا کسانی که در این کار سر رشتهای دارند میآیند و جمع میشوند و با وسایل خاصی که دارند آنها را میگیرند منتقل میکنند به فضایی که تعبیه شده و عقیم میکنند و واکسن میزنند. دوباره آنها را رها سازی میکنند و کنترل میکنند، از طریق قلاده و گوش آنها و یا آنکه آنها را نگه داری میکنند تا صاحبی برایشان پیدا کنند.
این خیلی انسانیتراز آن است که آنها را بکشند با این روش هم جمعیتشان زیاد نمیشود و رشد جمعیتی آنها کنترل میشود چون تزاید نمیکنند، درباره سگ و گربه هم یکسان است و فرقی نمیکند.
قبل از آن هم باید برای مردم فرهنگ سازی شود، بدین ترتیب که باید به مردم گفت که این حیوانات خطری برای انسان ندارند، چراکه هم واکسن خوردهاند و هم عقیم شدهاند و بنابراین خطری ندارند.
- گفته میشود که سگهای ولگرد در جاهایی که رفت و آمد دارند، می توانند باعث به وجود آمدن بیماریهای مشترک انسان و حیوان شوند. آیا فکر میکنید با وجود آنچه که توضیح دادید مثل واکسن زدن، عقیم کردن سگ آیا میتواند این احساس را به وجود آورد که حیوانات ناقل بیماری نیستند و رابطه مردم با آنها بهتر شود؟
متاسفانه مشکل مضاعفی که در اینجا داریم این است که سگ در دین ما نجس محسوب میشود و این موضوع از زمان کودکی این آموزش داده میشود سگ نجس است یا هاپو میآید و میخورد و کودکان را از سگ میترسانند. وقتی این ذهنیت ایجاد میشود، من فکر میکنم بزرگترین عامل حیوان آزاری در ایران هم این موضوع باشد که برای کودکان در مورد حیوانات به خصوص سگ و همینطور گربه فرهنگسازی نمیشود.
-فکر میکنید با افزایش تعداد این سگهایی که اسمشان را سگهای ولگرد گذاشتهاند، واکسن زدن و عقیم کردن آنها هزینه بیشتری داشته باشد یا کشتن آنها، چرا ترجیح داده می شود که یان سگها را بکشند؟
کلا چند سال پیش با شهر داری صحبت کردیم و قرار گذاشتیم تا ما تیمی را درست میکنیم بدون آنکه پولی از شما بگیریم، اینها را عقیم سازی میکنیم و فقط شما نگه داری کنید. من نمیدانم در ازای کشتن هر کدام از این سگ ها چه مبلغی را به شرکت های خصوصی که این کار را انجام می دهند، پرداخت میکنند.
اما به هر حال بعد از عقیم سازی، حیوانات نگهداری لازم دارند و غذا میخواهند، ولی نباید چیزی بالاتر از این باشد که برای کشتن آنها پرداخت میشود.
-آقای ملوکپور! آیا این روش کشتن سگهایی که به آنها سگهای ولگرد گفته میشود، روش شایعی است و در سایر کشورها هم این اتفاق میافتد؟
بله. کشتن سگها را در جاهای دیگر دنیا هم داریم، اما همین کارهای لازمی را که گفتیم برایش انجام میدهند از سگ نگهداری میکنند ولی به آنها زمان میدهند مثلا میگویند این سگ تا شش ماه فرصت دارد صاحب پیدا کند اگر نکرد جایش را برای سگهای دیگر خالی میکنند و سگ را معدوم میکنند اما به روش انسانی تری اینکار اتفاق میافتد اول با دارو، حیوان را میخوابانند و از طریق دارو قلبش را از کار میاندازند، به طوری که حیوان زجری نمیکشد، از طرف دیگر جسد حیوان را میسوزانند که باعث آلودگی محیطی نداشته باشد.
در این روش کشتن با تفنگ، سگ مفقود میشود، تا مسافت دوری که کشته شود، حرکت میکند و همه خون در مسیر ریخته میشود و خود خون حیوان، عامل عفونت و افزایش بیماری میشود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#316
Posted: 14 Jan 2014 02:09
روحانی: عدم نجات دریاچه ارومیه میلیونها نفر را بیخانمان میکند
حسن روحانی اعلام کرد نجات دریاچه ارومیه در اولویت کار دولت قرار دارد. بزودی نیزهمایشی برای نجات دریاچه ارومیه در ایران برگزار میشود. ناصر آق دبیرعلمی این نشست درباره وضعیت کنونی دریاچه ارومیه توضیح میدهد.
حسن روحانی ۱۷ دیماه در "اولین همایش استانداران دولت تدبیر و امید" تاکید کرد: «اگر ما نتوانیم دریاچه ارومیه را نجات دهیم، شما بدانید که میلیونها انسان در ایران باید خانه و زندگیشان را ترک کنند، تنها بحث آذربایجان غربی نیست، آنجا یک طوفان، تمام نمک را منتشر میکند و زندگی مردم را مستأصل میکند و تمام کشاورزی اطراف استان را از بین خواهد برد.»
رئیس دولت یازدهم تائید کرد که در کشور یک فاجعه انسانی و زیست محیطی در شرف وقوع است که پیآمدهای فرامرزی و منطقهای خواهد داشت. وی گفت که خودش شخصا مسئله را دنبال میکند تا راه حلی پیدا شود.
روحانی در ادامه صحبتهای خود اشاره کرد برخی از نمایندگان نامه نوشتند که رودخانه زایندهرود و کارون و بختگان هم سرنوشتی مشابه دریاچه ارومیه دارند. اما وی در پاسخ به آنها گفته است خطر خشک شدن دریاچه ارومیه با هیچ خطری برابر نیست.
تبدیل فاجعه زیست محیطی به فاجعه انسانی
کارشناسان بومی در گفتوگو با دویچهوله تاکید میکنند که اگر متخصصین و مسئولین برنامههای اجرایی فوری برای نجات دریاچه ارومیه ارائه ندهند، این دریاچه بهصورت کامل خشک خواهد شد و در پی وقوع یک فاجعه زیست محیطی، فاجعه انسانی بزرگتری رخ خواهد داد.
دکتر ناصر آق بنیانگذار پژوهشکده آرتمیا و آبزیان دانشگاه ارومیه در گفت و گو با دویچه وله تاکید میکند پس از صحبتهای رئیسجمهور انتظار داریم اعتبارات لازم پیشبینی شود و با استفاده از متخصصین داخلی و خارجی بحران دریاچه ارومیه پشت سرگذاشته شود.
"اگر دریاچه ارومیه خشک شود"
ناصر آق، دبیر علمی همایش "نجات دریاچه ارومیه" در ادامه تاکید میکند اگر دریاچه ارومیه خشک شود بیابان نمک بهوجود میآید و حدود ۸ میلیارد تن نمک روی زمین باقی خواهد ماند و این نمک توسط باد به طرف شهرها، روستاها، باغات و زمینهای کشاورزی برده خواهد شد و باعث شورتر شدن زمینها ، نابودی کشاورزی، از بین رفتن اشتغال مردم منطقه، بیخانمانی، بروز بیماریهای پوستی، تنفسی و افزایش سرطان خواهد شد.
این کارشناس در ادامه میگوید این مسئله حساسیت مسئولین را برانگیخته است و آنها تلاش میکنند که این فاجعه زیست محیطی به یک فاجعه انسانی تبدیل نشود.
وی در این رابطه به تحقیقات دانشگاه ارومیه اشاره میکند و میگوید: «ما سالهاست شاهد تغییرات دریاچه ارومیه هستیم و تابهحال نیز پروژههای تحقیقاتی متعددی انجام دادیم. متاسفانه دانشگاه ارومیه را نادیده میگیرند، در حالی که دانشگاه ارومیه در این زمینه بیشترین تحقیقات را انجام داده است.»
اولین کنفرانس محلی دریاچه ارومیه
قرار است از ۲۷ تا ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۲ همایشی در سطح بینالمللی با همکاری سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و دانشگاه ارومیه با عنوان "نجات دریاچه ارومیه" در ارومیه برگزار شود. در این همایش کارشناسانی از کشورهای مختلف از جمله آلمان نیز شرکت خواهند کرد.
دبیر علمی همایش نجات دریاچه ارومیه به دویچه وله میگوید: «متخصصینی که در نقاط مختلف در مدیریت تالابها بهویژه در زمینه دریاچه شور کار کردهاند، میتوانند از نظر علمی به ما کمک کنند. چون این مشکل فقط مربوط به ایران نیست و دریاچه ارومیه یک تالاب حفاظت شده است و قطعا اثراتش برای بسیاری از کشورها نامطلوب است.
سازمانهای بینالمللی کشورهای اروپایی و آلمان که در ارتباط با حفاظت از اکوسیستمها و زیستبومهای طبیعی و مخصوصا زیست بومهای حفاظت شده بینالمللی فعالیت میکنند، میتوانند متخصصینی را بفرستنند و حتی در برنامههای اجرایی ما درآینده شرکت کنند.»
۸۵ درصد از دریاچه نابود شده است
دبیر علمی همایش نجات دریاچه در رابطه با اهداف برگزاری همایش نجات ارومیه میگوید: «هدف ما ارائه یک نقشه راه و مدل اجرائی برای نجات دریاچه ارومیه است که بتوانیم آن را به صورت فازبندی شده اجرا کنیم . این دریاچه حدود ۸۵ درصد از آب خود را ازدست داده است و به این راحتی نمیتوان آن را احیا کرد. هم زمان طولانی و هم روشهای مدیریتی مناسب میخواهد.»
این کارشناس در ادامه میافزاید دریاچه ارومیه هیچوقت به حالت سابق خود برنخواهد گشت. وی پیشنهاد میکند نجات دریاچه ارومیه در فازبندیهای مختلف و در بخشهای مختلف اجرا شود و آبهاییکه وارد دریاچه ارومیه میشوند، نباید تبخیر شوند. وی تاکید میکند که این آبها باید به یک منطقه کوچک وارد شوند تا تبخیر نشوند.
وزیر نیرو: تا ۱۵ سال دیگر دریاچه را نجات میدهیم
حمید چیتچیان وزیر نیرو در دیدار با نمایندگان مردم استان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی مهمترین عامل خشک شدن دریاچه ارومیه را توسعه بیرویه زمینهای زیرکشت در چند سال اخیر میداند.
وی دراین رابطه میگوید: «در اطراف دریاچه ارومیه حدود ۱۵۰ هزار هکتار زمین زیرکشت وجود داشت که پس از مدتی به ۴۸۰ هزار هکتار رسید و ۳۳۰ هزار هکتار افزایش یافت. این زمین ها در مجموع سالانه به سه میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب نیاز دارد که دقیقا معادل مقدار آبی است که میتواند دریاچه را احیا کند ، برای احیای دریاچه ارومیه سالانه به سه میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب نیاز داریم.»
وزیر نیرو گفت به ۱۰ تا ۱۵ سال زمان نیاز است تا دریاچه ارومیه به وضع سابق برگردد و برای این منظور کارها با یک سازماندهی منسجم، به سرعت در حال انجام است.
کارشناس بومی: ما به تجربیات بینالمللی نیاز داریم
تابحال به جز اولین نشست دولت روحانی برای نجات دریاچه ارومیه همایشهایی هم در تهران و برلین با مشارکت متخصصین آلمانی و ایرانی و همچنین نمایندگان دولت ایران برگزار شده است.
دکتر حیدری، استاد شیمی دانشگاه ارومیه که در زمینه محیط زیست دریاچه ارومیه تخصص دارد و سالها در این رابطه تحقیق کرده به دویچه وله میگوید: «تجربیات متخصصین آلمانی در دریاچه آرال و فنآوریهای نوین میتواند به کارشناسان بومی کمک زیادی کند. انتظار ما از برگزاری کنفرانس ارومیه ارائه راههای کاملا عملی برای نجات دریاچه ارومیه است.»
این کارشناس درباره عاجل ترین اقداماتی که باید برای نجات دریاچه ارومیه انجام بگیرد، چنین توضیح میدهد: «وزش باد دریاچه از شرق به غرب است و بادهای نمکزا را پخش میکند. نفوذ آب شور در چاههای زیر زمینی و آبیاری با این شورآبها برای کشاورزی خطرات زیادی دارد. عاجلترین کاری که میتوان انجام داد تغییرالگوهای کشاورزی، تغییرشیوه آبیاری و انتقال نمک دریاچه و به عبارت دیگر استفاده بهینه از آن است. هدایت آب از حوزههایی که فعلا در دست مطالعه است نیز میتواند راهگشا باشد. در عین حال انسداد حدود ۲۷ تا ۳۰ هزار چاه آب غیرمجاز اطراف دریاچه نیز یکی از اقدامات عاجل است.»
دکتر حیدری تاکید میکند که خشک شدن دریاچه بیش از ۱۵ سال است آغاز شده است و اکنون باید خشت اولیه را درست قرار داد. به نظر او برگزاری سمینارهای مختلف از جمله در آلمان و همچنین در خود ارومیه دستاور خوبی است و به نجات و احیاء دریاچه کمک میکند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#317
Posted: 14 Jan 2014 02:41
«بهزودی جنگلهای زاگرسی تبدیل به بیابان میشوند»
مدیر پروژه حفاظت از جنگلهای زاگرسی میگوید، طی سه سال یک میلیون و ۱۳۲ هزار هکتار از جنگلهای زاگرسی نابود شده و اگر این روند ادامه یابد بهزودی جنگلهای زاگرسی به بیابانهای زاگرسی تبدیل خواهند شد.
شیرین ابوالقاسمی، مدیر پروژه حفاظت از جنگلهای زاگرسی، میگوید که بیش از یک میلیون هکتار از جنگلهای زاگرسی آلوده به آفت زغالی بلوط هستند. او میافزاید: «این مناطق دیگر قابل احیا نبوده و باید ۱۸ میلیون اصله درخت بلوط قطع شود.»
ابوالقاسمی روز دوشنبه (۲۳ دی/ ۱۳ ژانویه) در گفتوگو با ایسنا قطع درختان آلوده را تنها راه کنترل بیماری زغالی بلوط دانست. او گفت: «بر اساس دیدگاه کارشناسان بینالمللی و نظر قطعی رئيس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور که در کمیسیون امور زیربنایی دولت مطرح شد قطع درختان آلوده تنها کاری است که میتوانیم برای کنترل روند نابودی جنگلهای زاگرسی انجام دهیم.»
ابوالقاسمی میگوید، طی سه سال یک میلیون و ۱۳۲هزار از شش میلیون هکتار مساحت جنگلهای زاگرسی به کلی نابود شده و اگر این روند ادامه یابد بهزودی شاهد "بیابان زاگرسی" به جای "جنگلهای زاگرسی" خواهیم بود.
او اقدامات کشاورزی، دامپروری و قطع درختان برای تهیه هیزم را از جمله دلایل نابودی این جنگلها برشمرد و خواستار تغییر رویه در این خصوص و مشارکت مردم شد.
خشکسالیهای سالهای اخیر، کاهش سطح آبهای زیرزمینی، افزایش شمار و تراکم دام، هجوم ریزگردها، طغیان سوسک چوبکخوار، شتاب زمینخواری و تغییر کاربری اراضی، گسترش حاشیهنشینی در اطراف شهرها، شکار بیرویه و گردشگری بیضابطه از دیگر عواملیاند که کارشناسان محیط زیست بر تأثیر آنها بر از بینرفتن جنگلهای زاگرسی تأکید میکنند.
مدیر پروژه حفاظت از جنگلهای زاگرسی با اشاره به دیررشد بودن درختان بلوط، عنوان کرد: «هر درخت بلوط در عرض یک سال تنها شش سانتیمتر بلند میشود و برای آنکه یک درخت بلوط خوب داشته باشیم، ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال زمان لازم است، اما به دلیل ضعیف شدن درختان بر اثر حمله قارچ زغالی بلوط، سوسکهای چوبخوار به آنها حمله کرده و طی مدت زمان کوتاهی درخت را به کلی نابود میکند.»
در ایران بلوط مهمترین و فراوانترین گونه درختی موجود در غرب کشور، به ویژه در منطقه زاگرس، محسوب میشود.
بیش از یکدهم جنگلهای زاگرسی نابود شده است
شیرین ابوالقاسمی در آذر ماه سال جاری نیز نسبت به نابودی زودآیند جنگلهای زاگرسی هشدار داده و گفته بود، یک دهم وسعت این جنگلها را تا بهحال از دست دادهایم.
سازمان محیط زیست ایران برای حفاظت از تنوع زیستی زاگرس از کمکهای فنی و مالی برخی نهادهای بینالمللی مانند صندوق تسهیلات محیط زیست جهانی و برنامه عمران سازمان ملل متحد برخوردار میگردد.
سند فاز اجرایی پروژه بینالمللی حفاظت از تنوع زیستی زاگرس توسط سازمان حفاظت محیط زیست و نماینده وقت سازمان ملل متحد در تهران در ژوئن ۲۰۰۵ (۱۳۸۴) امضا شد و عملیات فاز اجرایی از اردیبهشتماه ۸۵ آغاز گردید.
شیرین ابوالقاسمی، مدیر پروژه حفاظت از جنگلهای زاگرسی، در آذر ماه ۱۳۹۲ (سال جاری) گفت، برای موفقیت پروژه حفاظت از تنوع زیستی زاگرس باید قوانین مدونی تهیه و برای اجرا به بخشهای مختلف ابلاغ شود.
او افزود: «باید دراین زمینه الگوهای بهرهبرداری پایدار از تنوع زیستی، ارزیابی توان اکولوژیکی و نقشههای کاربری اراضی تهیه شوند وبه طور مستمر عوامل تهدید ناپایدار مورد شناسایی قرار گیرند.»
زاگرس رشتهکوهی در غرب و جنوب ایران است. این رشته کوه در غرب از مرز ایران و ترکیه آغاز شده و پس از گذشت از ۱۳ استان به جنوب کشور وصل میشود. سلسله جبال زاگرس عمدتا دارای جنگل های بلوط است و به همین دلیل این منطقه از اهمیت ویژهای برخوردار است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#318
Posted: 28 Jan 2014 03:23
هتل باباطاهر از مقبره باباطاهر بلندتر شد
مالکان هتل باباطاهر همدان بدون توجه به قوانین میراث فرهنگی، یک طبقه و نیم به ارتفاع این ساختمان افزودهاند. این اقدام موجب شده که منظره آرامگاه باباطاهر عریان از زاویه جنوبی کور شود.
خبرگزاری مهر از ساخت و ساز در هتل بینالمللی باباطاهر همدان و تجاوز به حریم آرامگاه باباطاهر عریان، عارف و شاعر نامی قرن پنجم هجری، خبر میدهد.
هتل باباطاهر همدان، در ضلع شمالی میدان و حریم اصلی آرامگاه باباطاهر عریان قرار دارد و طبق مصوبات قانونی، هیچ بنایی نباید بلندتر از ساختمان آرامگاه ساخته شود.
بر پایه مصوبه قانونی سازمان میراث فرهنگی، تا شعاع ۱۵۰ متری حریم منظر بناهای تاریخی، نباید مجوز ساخت ساختمانی را داد که بلندتر از این بناها باشد.
خبرگزاری مهر مینویسد که این مقبره تاریخی به سرنوشت میدان نقشجهان در اصفهان دچار شده است: «مالکان هتل در سکوت مدیران میراث فرهنگی یک طبقه و نیم به ارتقاع این هتل افزودهاند.»
در گزارش مهر آمده که اگر گردشگری از سمت جنوب و تهران وارد استان همدان شود، به جای دیدن نمایی از آرامگاه باباطاهر با تابلو و بنای یک هتل روبرو میشود که چشمانداز آرامگاه را کور کرده است.
آرامگاه باباطاهر در سال ۱۳۷۶ به ثبت رسیده است. طراحی و معماری بنای جدید را مهندس هوشنگ سیحون، آرشیتکت صاحب سبک در سال ۱۳۴۵ انجام داد.
این بنا در مربعی به ابعاد ۱۰۰ متر از مجموع منشورهایی تشکیل شده که مدخلهای ورودی و منفذهای نور دارند. مقبره اولیه و قدیمی باباطاهر در دوره سلجوقیان ساخته شده است.
محوطه چند گوشهی این بنا، محل حضور خیل گردشگران و ستونهای زیرطاقی آن، تکیهگاه اهل دلی است که دوبیتیهای باباطاهر را به آواز میخوانند.
مالکان هتل بینالمللی باباطاهر، علاوه بر مرتفعتر کردن این بنا، نمای آن را با استفاده از آلومینیم نوسازی کردهاند. این در حالی است که باید در ساخت و ساز اطراف بناهای تاریخی، از مواد متناسب با معماری بومی استفاده شود.
خبرگزاری مهر مینویسد که مسئولان میراث فرهنگی در قبال این اقدام سکوت کردهاند و هتل باباطاهر در یک سال گذشته، میزبان میهمانیها و مراسم اداره میراث فرهنگی همدان بوده است.
خبر کور شدن نمای مقبره باباطاهر در همدان، یادآور کشمکش ده ساله بر سر ساخت برج جهاننما در اصفهان است.
ارتفاع این مجموعه تجاری که حریم میدان نقشجهان را نقض و منظر آن را کور میکرد، با تلاش دوستداران میراث فرهنگی و یونسکو کاهش یافت.
برج جهاننما در ۷۰۰ متری میدان نقشجهان واقع شده و ارتفاع ۵۰ متری آن به گفته کارشناسان یونسکو "خط آسمانی و منظر تاریخی و فرهنگی میدان نقشجهان را مخدوش میکرد".
تغییر ارتفاع برج جهاننما، مدتها به بنبستها و کاغذبازیهای اداری بر خورد تا آنجا که پروندهی تعدیل آن از دولت هشتم به دولت یازدهم رسید.
بر پایهی توافق سال ۱۳۹۱ بین شهرداری و میراث فرهنگی اصفهان، قرار بود تا پایان تیر ۱۳۹۲، بخشهای باقیماندهی برج جهاننما تخریب شود. این قرار با وجود درخواست یونسکو، هنوز عملی نشده است.
دوستداران میراث فرهنگی نگران هستند که تجاوز به حریم اماکن تاریخی به نام توسعه و رونق اقتصادی ادامه یابد. آنها میگویند، وقتی تکلیف برج جهاننما با وجود تلاش همه مسئولان و فعالان فرهنگی و پادرمیانی یونسکو همچنان ناروشن است، چه امیدی به رعایت حریم دیگر اماکن میتوان داشت.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#319
Posted: 29 Jan 2014 03:27
مخالفت فرهنگستان با آموزش زبانهای مادری در ایران.
علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش از تشکیل "اتاق فکر" برای بررسی جزئیات تدریس زبانهای مادری در استانهای مختلف کشور خبر داد. اما این وعده حسن روحانی با مخالفت جدی اعضای فرهنگستان زبان و ادب فارسی روبرو شد.
علیاصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش دولت روحانی، روز دوشنبه (۷ بهمن/۲۷ ژانویه) با اعضای فرهنگستان زبان و ادب فارسی دیدار داشت. در این ملاقات درباره موضوعهای مختلف مرتبط با آموزش و پرورش بحث شد. یکی از این موضوعها "آموزش زبان مادری" در مناطق قومی کشور بود.
تدریس زبانهای مادری در استانهای مختلف کشور یکی از وعدههای حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری خرداد ۱۳۹۲ بود. این موضوع در اصل ۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز قید شده است.
وزیر آموزش پرورش در این دیدار درباره آموزش زبان مادری گفت: «مطابق اصل ۱۵ قانون اساسی، آموزش ادبیات بومی و قومی میبایست صورت پذیرد و آقای رئیسجمهور هم در نطقهای انتخاباتیشان این قول را دادهاند.»
علیاصغر فانی سپس افزود: «برای این منظور ما کمیتهای را تشکیل دادهایم تا به این بحث رسیدگی کنند و در کنار آن اتاق فکری نیز فعال شده و عده ای به آن دعوت شدند تا بر روی آن به صورت تلفیقی کار کنند.»
اظهارات وزیر آموزش و پرورش دولت روحانی با واکنش تند و منفی اعضای فرهنگستان زبان فارسی روبرو شد. اکثر اعضای فرهنگستان با آموزش زبان مادری به وسیله آموزش و پرورش در استانها مخالفت و آن را "تهدیدی جدی برای زبان فارسی و یک توطئه برای کمرنگ کردن این زبان" توصیف کردند.
برخی از اعضای فرهنگستان حتی موضوع آموزش زبان مادری را "توطئه خارجی" دانسته و آن را وارد شده از خارج و کار "انگلیس" معرفی کردند. برخی دیگر نیز توجه دولت روحانی به آموزش زبانهای مادری را اقدامی با هدف دستیابی به "پیروزیهای جناحی" تفسیر کردند.
«بوی توطئه میآید»
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدعلی موحد یکی اعضای فرهنگستان زبان و ادب فارسی در سخنان کوتاهی گفت: «دولت باید از مداخله مستقیم در آموزش زبانهای محلی و بومی خودداری کند. ما زبان معیاری داریم که زبان رسمی ما است. اگر دولت بخواهد آن را فراموش کند و به حوزه زبانهای محلی وارد شود کار ما زار است.»
سلیم نیساری عضو دیگر فرهنگستان گفت: «عدهای فکر میکنند علاقه به یک قومیت یعنی تحصیل با زبان آن قوم. اما این موضوع بسیار خطرناک است. ما در ایران شانس داشتهایم که یک فردوسی بزرگ توانسته پایه محکمی برای زبان فارسی ایجاد کند و ما امروز در کنار دین اسلام به داشتن چنین زبانی مفتخر شویم.»
فتحالله مجتبایی یکی دیگر از اعضای فرهنگستان زبان و ادب فارسی موضوع آموزش زبان مادری در کشور را "امری وارداتی" نامید و گفت: «شک ندارم که این موضوع از خارج به ایران آمده است. قبل از این در هندوستان نیز این مسئله توسط انگلستان تجربه شد و امروز هم انگلستان و کشورهای شمالی ما هستند که میخواهند این مسئله را به ایران وارد کنند.»
مجتبائی افزود: «بهترین وسیله برای عقب نگه داشتن یک ملت بیتوجهی به زبان آن است. اگر بخواهیم زبانهای مادریمان را به عنوان زبان علمی و آموزشی به کار ببندیم به طور حتم به گذشته برگشت خواهیم داشت و این موضوع خطرناک است و از آن بوی توطئه میآید.»
غلامعلی حداد عادل که ریاست فرهنگستان زبان و ادب فارسی را نیز بر عهده دارد، با اشاره به بحثهای علی یونسی، مشاور حسن روحانی در امور اقوام و اقلیتها درباره آموزش زبانهای مادری در استانها گفت: «فرهنگستان مایل است بداند این موضوع پیچیده و ظریف که گاهی هم به امنیتملی پیوند میخورد چگونه در حال بررسی است.»
حداد عادل افزود: «مواظب باشیم که مبادا از کیسه سرمایههای ملی مان همچون زبان فارسی برای پیروزیهای موقت و بیحاصل جناحی خرج کنیم.»
آموزش زبان مادری یا آموزش به زبان مادری
موضوع "آموزش زبان مادری" با "آموزش به زبان مادری" تفاوت اساسی دارد. اما ظاهرا این دو موضوع کاملا متفاوت در گفتههای اعضای فرهنگستان زبان و ادب فارسی مخلوط شده و سوء تفاهم ایجاد کرده است.
آنچه که حسن روحانی، رئیسجمهور وعده داده اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی و "آموزش زبان مادری" در مناطق قومی ایران است. اصل ۱۵ قانون اساسی ایران میگوید «زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است. اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد ولی استفاده از زبانهای محلی و قومی در مطبوعات و رسانه های گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است.»
این وعده در صورتی که عملی شود به معنای آن خواهد بود که یک یا دو ساعت از برنامه درسی هفتگی دانشآموزان ایرانی در مناطق قومی به آموزش قواعد خواندن و نوشتن زبان مادری آنها اختصاص داده شود.
طرفداران آموزش زبان مادری بر این نظرند که زبانهای قومی جزو میراث فرهنگی و ملی ایرانیان است و از طریق آموزش آنها به کودکان میتوان از نابودی این میراث معنوی جلوگیری کرد. آنها میگویند وجود چنین درسهایی در مدارس به آموزش زبان ملی ایرانیان که زبان فارسی است لطمهای نخواهد زد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟