ارسالها: 12930
#121
Posted: 7 Jul 2015 17:34
بازار زیبای کرمان
این راسته بازار از میدان ارگ شروع و به میدان مشتاقیه ختم میشود. هر بخش از بازار کرمان در زمان یکی از فرمانروایان ین شهر ساخته شده و به خاطر برخی ویژگیهایش در ایران منحصر به فرد و دارای شهرت جهانی است. این بازار طولانی ترین راسته بازار ایران محسوب میشود.
بازار ارگ
اولین بخش بازار ارگ است که از میدان ارگ شروع میشود و تا چهار سوق گنجعلی خان ادامه دارد. این بازار به دو بخش فرعی تر به نامهای " بازار نقارخانه" و " بازار سراجی" تقسیم میشود.
چهار سوق گنجعلی خان
محل تقاطع دو راسته بازار را چهار سوق میگویند. بدلیل برخورد تقاطع دو راسته بازار در محل چهار سوق گنجعلی خان در گذشته این مکان مهم ترین و پر ترافیک ترین نقطه شهر محسوب میشد. این چهار سوق جز مجموعه گنجعلیخان است . نمای داخلی این چهار سوق با گچبری جالب و نقاشیهای با رنگ و روغن با اینکه ۴۰۰ سال از ترسیم آنها میگذرد هنوز زیبایی خود را حفظ کردهاند تا قبل از ورودی معماری جدید و تداخل معماری غربی ، گنبدهای بازار به صورت یک باند به هم پیوسته بوده و از مرتفع ترین بناهای شهر بعد از مسجد جامع محسوب و از مرتفع ترین گنبد شهر به شمار میآمدهاست.
بازار گنجعلی خان
این بازار حد فاصل بین چهار سوق و بازار اختیاری است . سبک معماری بسیار جالبی را از عصر صفوی به یاد گذاشته و در بخش جنوبی میدان گنجعلی خان قرار گرفتهاست . در سمت راست این بازار حمام تاریخی و زیبای گنجعلی خان و هجده مغازه دارد و در سمت چپ آن طاقنماهایی طراحی شدهاند که منظره زیبایی را نشان میدهند.
بازار اختیاری
چهارمین قسمت بازار کرمان که از انتهای بازار جنوبی گنجعلی خان شروع میشود و تا اول بازار وکیل امتداد مییابد . عناصر موجود در این بخش از بازار میتوان مدرسه شیخیه، کاروانسرای گلشن، سه بازارچه سرداری و در انتهای آن حمام یا چایخانه سنتی وکیل را نام برد .
بازار وکیل
درانتهای بازار اختیاری و مجموعه وکیل واقع شدهاست . به دستور محمد اسماعیل خان وکیل المک حاکم کرمان در ۱۲۸۲ هـ . ق (۱۸۵۶ میلادی) و پسرش مرتضی قلی خان وکیل ثانی و اولادش مجموعه بزرگی شامل کاروانسرا، بازار، حمام، مسجد، ساخته شده که هنوز هم به نام وکیل خوانده میشود و بازار آن از زیباترین بازارهاست. بخش تجاری که بازار وکیل خوانده میشود بین مسجد جامع و ارگ قرار گرفته بود.
بازار سردار
این بازار به صورت چند بازارچه متقاطع است که با سه راسته اصلی که در حاشیه بازار قرار دارند به بازار اختیاری متصل میشود. اکثریت قریب به اتفاق مغازههای آن پارچه فروشی است.
بازار مظفری
بازار مظفری از انتهای بازار وکیل شروع و به خیابان میرزا رضای کرمانی ختم میشود بازار مظفری جزو مجموعه امیر محمد مظفر است و از پدیدههای این بخش از بازار میتوان از تکیه (صفه) عزاخانه ، بازار قدمگاه ، و مسجد جامع کرمان نام برد.
بازار قلعه محمود
اولین بخش از بازار شمالی _ جنوبی است در جنوبی ترین بخش ان واقع شده به اولین بخش از این بازار بازار دروازه ریگ آباد نیز میگویند . در گذشته این بازار اهمیت بیشتری داشته و هنوز هم آهنگریها به سبک قدیم در این بخش از بازار به چشم میخورند .
بازار میدان قلعه
این بازار از خیابان امام خمینی رو به روی بازار قلعه محمود شروع و به چهار سوق گنجعلی خان ختم میشود . به سبب نزدیکی به بازارهای شرقی _ غربی اهمیت آن از بازار قلعه محمود بیشتر است و رونق اقتصادی بیشتری دارد.
مجموعه بازار کرمان شامل بازارهای دیگری نیز میباشد. از آن جمله میتوان به بازار قدمگاه، بازار عطاری، بازار مسگری، بازار زرگری، بازار سردار، بازار کفاشها و ... اشاره کرد.
بازار مسگری
این بازار در حاشیه میدان گنجعلیخان واقع است.
بازار زرگری
این بازار که شمال- جنوبی است، از گوشه شمال شرقی میدان گنجعلیخان آغاز میشود.
بازار کفاشها
بازاری است که در آن مغازههای کفش فوشی واقع است. این بازار به خیابان شریعتی ختم میشود و به موازات بازار زرگری میباشد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#122
Posted: 7 Jul 2015 17:38
تصاوير ديدني از تخت سليمان
مجموعه آثار باستاني تخت سليمان در 42 كيلومتري شمال شرقي شهرستان تكاب در استان آذربايجان غربي قرار دارد.
آثار باستاني اين مجموعه و درياچه جوشان آن، روي صفحهاي سنگي و طبيعي قرار گرفته كه از رسوبات آب درياچه به وجود آمده است.
قدمت اين منطقه از لحاظ سكونتگاه انساني به 3 هزار سال پيش باز مي گردد؛ و يكي از مهمترين آثار تاريخي كشور است كه به عنوان چهارمین اثر ایران در ميراث جهاني یونسکو به ثبت رسیده است.
اين مجموعه چه به لحاظ وجود آثار باستان شناختي و چه به لحاظ ارتباط با مدارك مكتوب تاريخي و اسطورهاي در شمال و غرب ايران كاملا منحصر به فرد است.
هم اينك در اين مجموعه آثاري از اوايل دوره ساساني تا دوره ايلخانان مغول شناسايي شده، ولي از آنجايي كه تاريخ نظري اين مجموعه به دوره هخامنشي و اشكاني ميرسد، بيترديد در صورت ادامه حفاري، آثار مهمي از دورههاي پيش از ساساني در اين محل كشف خواهد شد.
بخش طبيعي مجموعه تخت سليمان متشكل از يك كوه آهكي است كه در قله آن، چشمه بسيار بزرگي (با درياچهاي به قطر حدود 100 متر) وجود دارد.
اين كوه در طول هزاران سال در اثر رسوبات آهكي موجود در آب چشمه فوق شكل گرفته است. هم اينك در اطراف كوه تخت سليمان چندين تپه كوچك از اين نوع، در اطراف چشمه هاي آهكي در حال شكل گيري است.
كوه بلند زندان سليمان نيز يكي از همين كوههاي رسوبي است كه در پنج كيلومتري تخت سليمان هزاران سال پيش شكل گرفته است (البته در حال حاضر چشمه به وجود آورنده اين كوه و درياچه آن خشك شده).
روند شكل گيري كوههاي رسوبي در منطقه تخت سليمان امري طبيعي و مربوط به شكل خاص زمين و نوع املاح موجود در آب چشمه هاي منطقه است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#123
Posted: 7 Jul 2015 17:39
بنای تاریخی گنبد سبز
بنای تاریخی گنبد سبز در شهر مشهد -خیابان آخوند خراسانی و در میان میدانی به همین نام واقع شده است.
وجه تسمیه بنا، گنبد مزین به کاشی کاری فیروزه ای متمایل به سبز آن می باشد . طرح معماری گنبد سبز هشت ضلعی و دارای چهار ایوان است.
علاوه بر این ایوان ها ، طاق نماهای کاشی کاری زیبای آن به بقعه جلوه ای خاص بخشیده است . احتمالاً گنبد سبز مدفن شیخ محمد مومن می باشد که در سال 1036 هجری قمری بنیان و در سالهای 1055 و 1058 هجری قمری تکمیل و تزیین شده است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#124
Posted: 7 Jul 2015 17:41
بنای تاريخی قلعه اردشير در كرمان
قلعه اردشیر بر فراز تپه جنوبشرقی شهر کرمان قرار دارد و از دوران پیش از ورود اسلام به ایران به یادگار ماندهاست.وضع طبیعی آن باعث شدهاست که آن را «قلعه کوه» بنامند...
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#125
Posted: 7 Jul 2015 17:44
آشنايي با پل خشتي لنگرود
پل خشتي لنگرود روي رودخانه لنگرود و از خشت و آجر ساخته شده است.اين پل، معروفترین بنای تاریخی لنگرود است و با نام محلـي «خشته پورد» معروف است.
اين رودخانه از يکي از آبراههاي سفيدرود سرچشـمه ميگيرد و كامـلا از مركز شهر لنگرود ميگذرد.
پل خشتي لنگرود از آنجا كه در مركز شهر و در جاي منـاسبي قرار دارد كماكان از اهـميت رفت و آمـد خاصي برخوردار است.
اين پل به خـاطر جنس مواد به كاررفته و شكل خاص آن، هميشه مورد توجه و اهميت بوده است.
طول اين پل بيشتر از 37 متر و عرض آن 4.5 متر و ارتفاع بلندترين نقطه پل از سطـح رودخانه 9.75 سانتي مترمي باشد و داراي 2 دهانه فراخ است.
پل خشتي لنگرود، «فشکالي محله» را به «راه پشته»؛ دو تا از محلههاي بزرگ شهر لنگرود، وصل ميكند. پل خشتي لنگرود را شخصي به نام حاجي آقا پرد و به دستور حاجي آقا بزرگ منجم باشي، در زمان سلطنت فتحعلي شاه، ساخته است
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#126
Posted: 7 Jul 2015 17:46
شهر باستانی استخر
اِستَخر نام شهری باستانی است واقع در استان فارس ایران. املای تاریخی آن اصطخر است.استخر بزرگترين شهر در دردوران خود بوده و به گفته تاريخ نويسان چهاردروازه داشته كه درحال حاضر یک از آنها در سر پيچ دوراهی مرودشت ارسنجان و ديگری در جنوب شهر مرودشت قرار داشته است.
در هفت کیلومتری ویرانههای تخت جمشید، ویرانههای شهر استخر معروف به «تخت طاووس» قرار دارد. آثار بجامانده از این شهر شامل دروازه سنگی، ستونها و دیوارههای سنگی است که به روزگار هخامنشی تعلق دارد. در این شهر، بازمانده سازههای اسلامی، ساسانی و اشکانی و ظروف و آثار سدههای آغازین هجری در آن کشف شده است. آب شهر استخر از رود سیوند تامین میشدهاست.
این شهر تا پایان پادشاهی ساسانیان از آبادترین و با شکوه ترین شهرهای ایران باستان بود، اما توسط اعراب تسخیر گردید و به دلیل خیزشهای پیاپی مردم (از سال ۲۳ تا سال ۲۹ هجری) بارها فتح شد و مردم آن قتل عام شدند و پس از آن تنها ویرانهای از آن برجای ماند.
اولین بار استخر در زمان عمربن خطاب توسط عثمان بن ابی العاص تسخیر شد و اموال و زمینهای مردم به غنیمت گرفته شد و هم چنین برای آخرین بار در سال ۲۹ هجری عبدالله عامر گماشته عثمان پس از تسخیر شهر گور بسوی استخر شتافت تا خیزش چند باره مردم استخر را سرکوب نماید ولی با مقاومت سخت و گسترده آنان روبرو شد، اما سرانجام مردم را کشتار نمود و شهر را دوباره تسخیر کرد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#127
Posted: 7 Jul 2015 18:29
باغ شاهزاده ماهان
باغ شاهزاده یکی از عالیترین و زیباترین باغهای سنتی ایران محسوب می شود . این باغ در نیم فرسنگی ماهان در دامنه کوههای تیگران جلوه گری می کند و از یادگارهای عبدالحمید میرزا فرمانفرما - حاکم کرمان در اواخر دوره قاجاریه است .
گویند که جون خبر مرگ ناگهانی حاکم را به ماهان بردند بنایی که مشغول تکمیل سردر ساختمان بود تغار گچی را که بدست داشت محکم به دیوار کوبید و کار را رها کرده و فرار نمود آنطور که جای خالی کاشی ها همچنان بر سردرورودی خودنمایی می کند .
این باغ دارای سردر ورودی بسیار زیبا - عمارت شاه نشین و حمام می باشد . از قسمتهای ارزشمند باغ شکه آبرسانیو حوض های آن می باشد که در محور مرکزی باغ قرار دارد درجلوی عمارت اصلی حوض بزرگی با 5 فواره مشاهده می شود و آب این حوض که سرچشمه آن قنات معروف تیگران است به پاشویه سنگی اطراف آن ریخته و از آنجا به طرف ده شرشره آبشارگونه جاری می شود .
این شبکه آبرسانی از نظر طراحی شاهکار محاسبه و دقت بشمار می رود . بازسازی باغ شاهزاده بعد از پیروزی انقلاب درسال 70 همزمان با برگزاری کنگره خواجوی کرمانی انجام گردید . در حال حاظر قسمت شاه نشین به یک رستوران مبدل گردیده و توسط بخش خصوصی اداره می گردد . این باغ دارای درختان میوه بسیاری از جمله انگور -آلو- آلوچه (گوجه سبز) - هلو - گردو و ... می باشد که در بین درختان زینتی جای گرفته و خودنمایی می کنند . هرساله گردشگران بسیاری از سراسر ایران وجهان برای بازدید از این باغ به ماهان می آیند و ساعتی را با آرامش و فارغ از دغدغه های زندگی سپری می نمایند .
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#128
Posted: 7 Jul 2015 18:31
مجموعه باغ موزه هرندي
باغموزه هرندي : مجموعه باغ موزه هرندي و بناي موجود در آن مربوطه به اواخر دوره قاجار است . اين مجموعه توسط مرحوم عدلالسطان بنا گرديده و در سال ۱۳۱۳شمسي به مرحوم ابوالقاسم هرندي فروخته شده است .
اين باغ تمامي ويژگيهاي يك باغ عمارت ايراني را دارا است . از جمله قسمتهاي باغ ميتوان ساختمان اندروني ، بيروني ، بهارخواب ، حمام آشپزخانه و اتاقهاي مستخدمين ، گاو گرد(گاوچاه) حوض و آب نما ، اصطبل و درختان ميوه را نام برد كه بر اثر مرور زمان دستخوش تغييرات زيادي شده كه ميتوان به تخريب اصطبل و انبارها ، تبديل آشپزخانه به ساختمان اداري اشاره كرد .
اكنون ساختمان موجود در اين باغ به عنوان موزه منطقهاي استان كرمان مورد بهرهبرداري است و همچنين در طبقه همكف اين ساختمان موزه، سازهاي سنتي استاد مسعود و در طبقه فوقاني آن موزه باستانشناسي قرار دارد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#129
Posted: 7 Jul 2015 18:33
آشنايي با قلعه گویجه - مراغه
قلعه گویجه در 45 كیلومتری جنوب شرقی مراغه و در كنار رودخانه قوری چای قرار دارد-نام قلعه گویجه برگرفته از سنگهای سبزرنگی است كه در منطقه وجود دارد.
این قلعه از لحاظ ابعاد کوچک است و به دست انسان ساخته نشده است و حاصل تودهای طبیعی میباشد و انسانها با استفاده از لاشه سنگها سوراخها و راههای آن را به بیرون بستهاند.
در اين قلعه یک در بزرگ ایجاد کردهاند که این ورودی بزرگ تونل مانند احتمالا به انواع آغول استفاده ميشده و در بالای قلعه آب انباری وجود دارد که چشمهای در آن هست که با برداشت آب از آن آب رفته جای گزین میشود.
در اطراف قلعه بقایای دیواردورتا دور باقی مانده است و تاریخ بنا نیز از هزاره قبل از میلاد تا اوایل دوران اسلامی تخمین زده شده است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#130
Posted: 7 Jul 2015 18:35
آشنايي با پلهاي غازيان و ميان پشته
پل غازيان روي رودخانه انزلي، بين غازيان و ميان پشته و در مسير ارتباطي تهران- رشت قرار دارد.
ساخت اين پل، به همراه پل ديگر انزلي، توسط مهندسان سوئدي در سال 1316 به پايان رسيد.
پل غازيان در زمان خود از معدود پلهاي پيشرفته جهان در نوع خود بوده و بر همين اساس، جزو پلهاي تاريخي ايران به ثبت رسيده است.
اين پل 210.40 متر طول و 10 متر عرض دارد. ارتفاع آن از سطح آب 6.85 متر و داراي 5 دهانه ثابت و يک دهانه متحرک به طول 25 متر است.
مصالح مورد استفاده در ساخت اين پل، بتون و آهن است. قسمت متحرک پل توسط چرخ دنده و به کمک نيروي موتور يا انسان به بالا و پايين حرکت مي کند.
اين پل به شماره 1514 به ثبت تاريخي رسيده است.
پل ميان پشته
پل ميان پشته، رابط بين استان گيلان و اردبيل است.
مسافران غرب كشور که از راه اردبيل و آستارا به گيلان ميآيند از روي اين پل ميگذرند.
پل ميان پشته، در دوره پهلوي، بين غازيان و ميان پشته ساخته شد. طول اين پل 210 متر و عرض آن 10 متر است.
اين پل بتوني که ارتفاع آن از سطح آب 7 متر است، يکي از شاه کارهاي صنعت پل سازي اوايل قرن حاضر است.
ساخت اين پل در سال 1316 شمسي پايان يافت و از آن تاريخ مورد استفاده بوده است.
پل ديگري با 127 متر طول بندر انزلي را به ميان پشته پيوند ميدهد. اين پل که از روي مرداب يا رود انزلي ميگذرد 3 چشمه دارد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟