ارسالها: 12930
#141
Posted: 8 Jul 2015 16:47
آشنایی با کاروانسرای قصر بهرام
کاروانسرای قصر بهرام در ۱۵۴ کیلومتری جنوب تهران و بر سر راه جاده سنگی قدیمی و کاروانروی کویری اصفهان ـ کاشان ـ گرمسار قرار دارد.
این جاده در طول مسیر خود از کنار کاروانسرای عینالرشید میگذرد و به جاده سنگفرش نیز معروف است.
کاروانسرای عینالرشید در ۴ کیلومتری جنوب غربی کاروانسرای قصر بهرام واقع شده است. کاروانسرای شاه عباسی قصر بهرام یکی از جاذبههای تاریخی این منطقه است.
این بنا که بیشتر شبیه کاروانسراهای شهری است و شبــــاهت آن به کاروانسراهای میان راه کمتر است، به گفته برخی از کارشناسان برخلاف نامش ساختمانی برای اقامت سلاطین صفوی در مواقع شکار و سفرهای شاهانه بوده است.
ظاهر بیرونی این کاروانسرا به شکل مربع است و نمای آن از سنگهای بزرگ و منظم آهکی و سفیدرنگ است. قصر دارای چهار برج بلند و نیم دایره و دو دروازه شمالی و جنوبی است.
این قصر به صورت چهار ایوانی است و اتاقها در اطراف حیاط یا صحن مرکزی قرار دارند. حیاط مرکزی محوطهای بزرگ و 8 ضلعی است و ۲۴ اتاق در اطراف آن وجود دارد.
حوض چهارگوشی به عمق حدود ۲ متر در وسط حیاط مرکزی وجود دارد. حیاط بزرگ سادهای با طاق بلند ضربی نیز در طرف شرقی این کاروانسرا وجود دارد.
در طرف غربی حیاط مرکزی، تالاری وسیعی قرار دارد که داخل آن دارای قسمت شاهنشین و تاقچههایی در اطراف و یک ایوان در جلوی تالار است.
کاروانسرای شاه عباسی قصر بهرام که به کاروانسرای عباسآباد نیز مشهور است و در حال حاضر به عنوان پاسگاه شکاربانی پارک ملی کویر و نیز مهمانسرایی برای اقامت گردشگران و محققین مورد استفاده قرارمیگیرد.
این کاروانسرای سنگی توسط سازمان حفاظت محیط زیست با نظارت سازمان میراث فرهنگی تعمیر و مرمت شده است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#142
Posted: 8 Jul 2015 16:52
بزرگترین ساعت نجومی دنیا
تاریخ را تا 761 سال قبل ورق بزنید. حالا، سال 660 هجری است و زمان حکومت اسماعیلیان. دورانی که خواجه نصیر، دانشمند جوان توس در کنار تمام فعالیت های علمی و فلسفی اش، سنگ بنای بزرگترین برج نجومی دنیا را هم گذاشته است.
برج 25 متری رادکان که مهم ترین جزئیات تقویم خورشیدی را برای منجمان دوران مشخص خواهد کرد.
تا چند سال قبل تصور می شد که برج رادکان، آرامگاه یکی از ایلخانیان باشد، اما تحقیقات بعدی باستان شناسان مشخص کرد که این برج بلند با کلاهک جالبش، تنها برجی است که توانایی تعیین چهار فصل، سال کبیسه و آغاز نوروز را دارد. برجی که در شهر چناران استان خراسان رضوی قرار گرفته و ارتباطی با برج رادکانی که در مینو دشت استان گلستان قرار گرفته ندارد. چرا که برج رادکان گلستان فاقد هر ویژگی نجومی است و تنها یک برج آرامگاهی به شمار می رود.
در ایران، شاید هیچ کس به اندازه مهندس «منوچهر آرین»، پژوهشگر نجوم باستانی روی اسرار برج شگفت انگیز رادکان پژوهش نکرده باشد. مهندس آرین که نتایج بررسی های خود را در کتاب «نگاهی دیگر به برج ها» گردآوری کرده، معتقد است که این برج سند استوار کار علمی خواجه نصیرالدین طوسی، منجم بزرگ ایران است و تاریخ منقوش بر کتیبه برج هم سال 660 هجری قمری را نشان می دهد که همزمان با اتمام ساخت بناهای وابسته به رصد خانه مراغه است.
مهندس آرین در بررسی هایی که داشت، موفق شد در نوشته های کهن جغرافیا و تاریخ حافظ ابرو خوافی سندی محکم پیدا کند كه به ویژگی های نجومی برج رادکان اشاره داشت:
«قریه رادك خواجه نصیر را آنجا برجی بوده است كه دوازده دریچه داشته است. در هر برجی كه ماه نو شدی از یك دریچه می نموده است.»
خواجه نصیر هم در زیگ ایلخانی می آورد: «تاریخ فرس از كسور و كبایس خالی است و سال آن سیصد و شصت وپنج روز باشد و ماه ها سی روز و پنج روز زیادتی بر سیصد و شصت بعضی در آخر آبان و منجمان در آخر سال گیرند. در قدیم تاریخ بختنصر همچنین بوده است. و از جهت آنكه سال ها و ماه های این تاریخ از كسور خالی است، منجمان این تاریخ بیشتر بكار دارند...»
راز رادکان
برج رادکان 12 دیوار خشتی پهن و بلند دارد که برج را به 12 بخش 30 درجه ای تقسیم می کنند. یعنی هر دیواره 30 درجه از زاویه افق را در برمی گیرد. این در حالی است که دیوارها دو به دو با هم موازی هستند و بر هر کدام از آنها، 365 ترک نی ستونی وجود دارد که برج را به 36 ترک 10 درجه ای تقسیم می کنند.
با این حساب، مشخص است که انتخاب مکان درها و دریچه ها در برج رادکان نمی تواند اتفاقی باشد. معماران بنا، دو دیوار موازی از 12 دیوار اولیه این برج را در راستای نصف النهار ساخته اند و راستای درها هم در امتداد طلوع زمستان و غروب تابستان است. جایی در پهنه برج که می توان با توجه به آنها چهار فصل، سال کبیسه و آغاز نوروز را تعیین کرد.در حقیقت این درها طوری تعبیه شده اند که پس از حرکت 60درجه ای خورشید در افق، نور خورشید از دو در می گذرد و طلوع آغاز زمستان و غروب آغاز تابستان در افق برج دیده می شود. این راستاها پیش از بنای برج طراحی شده و اگر زمانی دیدید که طلوع از میان درها دیده می شود و به اوج جابجایی خود می رسد، باید بدانید که یلدا گذشته و آن روز شروع زمستان و دی ماه است.
در این دو تصویر می توانید طلوع یلدایی و غروب تابستانی ببینید. نور خورشید طوری می تابد که از میان دو در عبور کرده و در نتیجه زمان دقیق شروع این دو فصل را معین می کند. تصویر بالا مربوط به شروع زمستان و تصویر پایین مربوط به شروع تابستان است.
در زیر گنبد بنا هم 12 دریچه وجود دارد که به منجمان امکان پیدا کردن آغاز 4 ماه تعیین کننده سال یعنی فروردین، تیر، مهر و دی را می داد و به این ترتیب، آنها می توانستند شروع هر فصل را با قطعیت اعلام کنند. اما امکانات تشخیصی برج رادکان به همین جا ختم نمی شود و در تمام سال، زمانی که خورشید به اوج خود می رسد، می توان آفتاب و سایه را بر 2دیوار برج دید که به یک اندازه می شوند و نیم روز نجومی یا هنگام اذان ظهر را نشان می دهند.
راه دسترسی
برای دیدن برج نجومی رادکان که این روزها در دست مرمت است، باید به استان خراسان رضوی سفر کنید و به ۷۴ كیلومتری شمال مشهد بروید. جایی در ۲۶ كیلومتری شمال چناران، می توانید با کمک تابلوهای راهنما این برج را پیدا کنید.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#143
Posted: 8 Jul 2015 16:55
بزرگترين غار دست کن جهان
سال ها قبل، وقتي سنگ شکنان جهرمي تصميم گرفتند از سنگ هاي آهکي يک کوه بي نام و نشان استفاده کنند، هيچ وقت خيال نمي کردند سنگ تراشيدن از چنين کوهي بتواند يکي از زيباترين جاذبه هاي طبيعي شهرشان را رقم بزند.
غار سنگ شکنان جهرم اگرچه تاريخ روشن و دقيقي ندارد، اما به اعتقاد بيشتر باستان شناسان، يکي از غارهاي طبيعي و دستکن اين شهر است که در دوران صفويان تراشيده شده است. غاري که در جنوب غربي جهرم قرار گرفته و سال ها وسيله امرار معاش مردم اين منطقه بوده است.
سنگ هاي سفيد آهکي و شکل پذيري که در آن زمان از غار سنگ شکنان جهرم به دست مي آمد، معمولا صرف تزئين سردرها و بناهاي باشکوه و مهمي مي شد که يا به اشراف تعلق داشتند و يا به حکومت. مرغوبيت اين سنگ ها به حدي زياد بود که آوازه شان حتي در شهرهاي مجاور هم پيچيده بود و معماران بناهاي شيراز هم در ساخت و سازهايشان از اين سنگ ها استفاده مي کردند. مثل مسجد جامع عتيق شيراز که از اين سنگ ها در نماي آن به کار رفته است.
سنگ شکنان جهرمي در زمان برداشت سنگ سعي مي کردند طوري پيشروي کنند که غار تخريب نشود و به اين ترتيب در گذر زمان ستونهايي بهجا ماند که زيبايي غار را بيشتر مي کرد. اگر سري به غار سنگ شکنان جهرم بزنيد مي بينيد که دهانه اين غار به حدي بزرگ است که مي توان با خودرو در آن رفت و آمد کرد!
غار سنگ شکنان 200متر طول دارد و عرض آن از 60 تا 130 متر متغير است. در حقيقت اگر مساحت اين غار را بخواهيد بايد بگوييم که اين غار سنگي، در حدود 20 هزار متر مربع مساحت دارد و 12 ورودي مختلف در آن تعبيه شده است. در غار سنگ شکنان مي توانيد 100 ستون سنگي را هم ببينيد که غار را شبيه به تالاري مجلل کرده اند.
سنگ هاي غار سنگ شکنان، از نظر مرغوبيت به دو دسته تقسيم مي شوند. دسته اول ستون هايي هستند که درز و شکاف هاي زيادي دارند و عملا کيفيت چنداني ندارند. به همين دليل هم سنگ تراشان از خير استخراج آنها گذشته اند. اما دسته دوم که سنگ هاي مرغوب اين غار را شامل مي شوند، مربوط به ستون هايي است که روي آن ها درز و شکافي ديده نمي شود و براي جلوگيري از ريزش سقف برداشت نشدهاند.
پژوهشگران معتقدند که تعداد و قطر ستون هاي داخل غار در گذشته بيشتر از حال بوده است. اما سنگ شکنان نسل هاي بعدي به دليل آن که در حمل سنگهاي استخراج شده بزرگ دچار مشکل مي شدند، ستون هاي نزديک به دهانه غار را تراشيده اند و نتيجه اي تراش مداوم، لاغر شدن ستون ها و کم شدن توان بارپذيري آنها بوده است.
مردم محلي جهرم معتقدند که روزي خواجه کاظم، فرزند خواجه اسماعيل با اسب در حال گردش کنار رودخانه قلات جهرم بود که صداي ضربات پي در پي پتکي او را به طرف خود کشاند. پيرمردي که سنگ هاي کوه را مي تراشيد با او هم صحبت و هم سفره شد و اين آشنايي خواجه اسماعيل با خانواده پيرمرد، عاشقي را برايش به دنبال داشت. اما مخالف خانواده خواجه اسماعيل با ازدواج اين خانزاده ودختر پيرمرد رعيت، باعث شد تا پيرمرد شرط بگذارد که خواجه اسماعيل پيش او بماند و با هم در کوه کار کنند. جهرمي ها مي گويند که بعدها خواجه کاظم به استاد کاظم سنگ شکن معروف شد و 300 سال قبل استاد کاظم وارث پيرمرد و غار سنگ شکنان جهرم شد.
با اين حال، محمد سپهر، دبير انجمن دوستداران ميراث فرهنگي جهرم در اين باره مي گويد: «داستان و روايت هاي مربوط به غار سنگ شکنان که در ميان مردم رواج دارد تحريف شده است و عده اي از مردم با ادعاي اين که مالک غار هستند، مي خواهند آن را تصرف کنند.»
غار سنگ شکنان جهرم، با تمام جاذبه هايي که دارد، هنوز در فهرست آثار تاريخي ايران ثبت نشده است اما اين روزها سازمان ميراث فرهنگي فارس با همکاري دانشگاه شيراز ستون هاي آن را مرمت کرده و در صدد ثبت آن در فهرست ميراث ملي هستند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#144
Posted: 8 Jul 2015 16:58
آرامگاه نادرشاه افشار
آرامگاه نادرشاه افشار؛ بنایی است که به یادبود نادرشاه افشار در شهر مشهد ساخته شده است. قوام السلطنه در اواخر عهد قاجار (1296 خورشیدی) در محل یكی از مقابر ویران شده نادری، آرامگاه جدیدی برای وی ساخت و استخوان های او را از تهران به مقبره مزبور انتقال داد. نادرشاه افشار، فاتح دهلی در هنگام حیات خود دستور به ساخت آرامگاهی کوچک در بالا خیابان مشهد داد. این آرامگاه کوچک در سال 1145 هجری قمری در مجاور چهارباغ شاهی و روبروی حرم امام ضا از خشت و گل ساخته شد.
این بنای جدید كه در محل فعلی آرامگاه وی قرار داشت مدتی بر پا بود تا این كه انجمن آثار ملی ایران در سال 1335 خورشیدی درصدد بر آمد آرامگاهی مناسب برای وی در همان محل مقبره ساخته قوامالسلطنه احداث نماید. این كار از سال 1336 شروع شد و در سال 1342 به پایان رسید.
مقبره كنونی نادرشاه واقع در ضلع شمال غربی چهارراه شهدا (نادری سابق) است كه پس از حرم حضرت رضا (ع) مهمترین موضع توریستی-تاریخی شهر مشهد تلقی می شود. این اثر در باغی به مساحت 14400 متر مربع ساخته شده و شامل سكویی دوازده پله ای، مقبره، پوششی خیمه مانند بر روی قبر، سكویی مرتفع در مجاور قبر با مجسمه نادرشاه سوار بر اسب و سه تن دیگر در پی او، یك غرفه فروش كتاب و دو تالار برای موزه است.
طراح بنا مهندس سیحون بود و مجسمه ها را هنرمند فقید ابوالحسن صدیقی ساخته است. مصالح مقبره به طور عمده از سنگ های خشن و سخت گرانیت كوهسنگی مشهد است. بعضی از قطعات سنگ، بسیار بزرگ انتخاب شده تا تداعی كننده مقبره دوم ساخته خود نادرشاه باشد. پوشش مقبره كاملا به مانند چادر عشایری است كه نادر در آن زاده و هم كشته شده است. پوشش دیوارهای داخلی مقبره نیز از سنگ های مرمر اُخرایی رنگ مراغه انتخاب شده تا قتل نادرشاه در داخل چادر را تداعی نماید. ساختمان جدید آرامگاه نادرشاه افشار، در تاریخ 12 فرودین ماه سال 1342 با حضور محمد رضا شاه به همت انجمن آثار ملی در باغ نادری بازگشایی شد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#145
Posted: 8 Jul 2015 17:00
آشنایی با قلعه مرنجاب
قلعه مرنجاب، كاروانسرايي است در كوير كه در مسير راه ابريشم قرار دارد و كاروانها براي سفر به خراسان، اصفهان، ري و بالعكس از اين مسير مي گذشتند.
درباره دليل ساخت اين قلعه و كاروانسرا در كنار درياچه نمك، نقل است كه شاه عباس با وجود ايجاد كاروانسرا و قلعه هاي متعدد در سراسر كشور، در اين منطقه تأسيسات دفاعي تعبيه نكرده بود، چون تا آن زمان دشمنان به خاطر درياچه نمك و گستره كوير، از اين سوي به پايتخت هجوم نبرده بودند.
حمله ازبكها و افغانها از طريق درياچه نمك به كاشان كه تا اصفهان پيش رفتند، شاه عباس را به صرافت انداخت تا در سال ١٠١٢ قمري سريعاً يك پايگاه نظامي در اين منطقه ايجاد كند و جلوي تهديد را بگيرد. بالاي كاروانسرا به شكل سنگرهاي ديدباني است و ذكر شده است كه هميشه ٥٠٠ پاسدار مسلح در قلعه حضور داشتند و امنيت عبور كالا از چين به اروپا و بالعكس را در اين منطقه تأمين مي كردند.
قنات كنار كاروانسرا كه بركه بزرگي به وجود آورده است، آب شيرين دارد و اين در كوير نمك و شوره زار يك معجزه است. معجزه اي بي مانند كه رازش را هنوز نمي دانند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#146
Posted: 8 Jul 2015 17:01
با قلعه هلندی ها آشنا شوید!
قلعه هلندی ها در شمال خاوری جزیره خارک قرار دارد. این قلعه سابقا برج و بارویی داشته که از بین رفته است.
در سال 1748 میلادی مقارن با حکومت دوره صفوی که ایران مورد حمله افاغنه قرار گرفت، هلندی ها پس از تعطیلی دارالتجاره بندرعباس، جزیره خارک را مرکز خود قرار داده و این قلعه را احداث کردند.
این قلعه به وسیله کینپ هاوزن در سال 1747 بنا گردیده و به «قلعه هلندی ها» معروف است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#147
Posted: 8 Jul 2015 17:04
چشمه هاي شفابخش گيلان
کمتر کسي گيلان را با چشمه هايش مي شناسد اما واقعيت اين است که چشمه هاي آب معدني و گرم اين استان از مواهب طبيعي گيلان است که زير سلطه چشمگير طبيعت بي مثل و مانندش پنهان مانده است. با اين حساب، مي توان گفت گيلان سرزمين رودها، جنگلها، چشم اندازهاي رويايي، سواحل زيبا، آبشارها، تالابها، شاليزارها، باغهاي چاي، چشمه هاي آب معدني و جاذبه هاي طبيعي بي شمار و بي نظيري است که با جاذبه هاي ارزشمندش مي تواند بيش از گذشته به يک منطقه توريستي تبديل شود.
مجيد وهابي، کارشناس مسائل گردشگري با اعلام اينکه تعداد آب گرمهاي معدني استان گيلان بسيار زياد است، به خبرگزاري مهر مي گويد: تنها تعداد معدودي از چشمه هاي آب گرم معدني در گيلان مورد بهره برداري قرار مي گيرند و بقيه به دلايل مختلف از جمله عدم معرفي، در دسترس نبودن، نبود امکانات جانبي حداقلي در کنار چشمه هاي آب گرم، عدم شناسايي خاصيتهاي مختلف آب چشمه هاي معدني، بي اهميت قلمداد کردن منابع طبيعي موجود درست استفاده نمي شوند و اين در حاليست که بسياري از اين آبها مواد و ترکيباتي دارند که مي توانند در درمان برخي از يبوست هاي مزمن، بيماري هاي کبدي و کيسه صفرا، بيماري هاي پوستي و ساير امراض مفيد و موثر باشند.
او چشمه هاي آب معدني ماسوله، چشمه هاي آب شور لاکان، چشمه آبگرم ماستخور منجيل، چشمه چشما گل طالم سه شنبه سنگر، چشمه آب معدني علي زاخوني ماسوله، چشمه هاي آب معدني سجيران، چشمه هاي آب معدني سنگرود را از اين دسته معرفي مي کند و مي گويد: شهرک ماسوله در جنوب غربي شهرستان فومن و درارتفاع يک هزار و 500 متري از سطح دريا واقع شده که داراي آب و هواي کوهستاني است، مهمترين رود ماسوله رودخان است، اين رود از نظر طبيعي داراي بستري کوهستاني با آبشارهاي زيباست و چشمه آب معدني زمزمه در کنار اين رود قرار گرفته است.
آب اين چشمه داراي مواد آهني فراوان بوده و طعم تلخي دارد، رنگ آب در تمام طول مسير تا ماسوله رودخان نارنجي است، اين چشمه در مجاورت معدن آهن قرار دارد که در زمان گذشته فعال بوده است، گاه اهالي منطقه اين آب را با شکر مخلوط کرده و مي آشاميدند.
محلي ها اعتقاد دارند که آب اين چشمه در مداواي بيماريهاي ريوي و گوارشي موثر است و به همين دليل، ارائه خدمات لازم براي بهره برداري اصولي، بهداشتي، کارشناسي و صحيح از آب اين چشمه مي تواندعلاقه مندان زيادي را از داخل و خارج استان براي استفاده از اين آب و ديدار منطقه راغب کند.
لاکان در جنوب رشت واقع شده است، در انتهاي جاده رشت - لاکان جاده خاکي وجود دارد که در اواسط اين جاده روستاي آقا دانا پير قرار دارد و در شرق آن جنگلي انبوه و زيبا چشمه آب شور لاکان را در بر گرفته است، همان طوري که از اسم آن پيداست آب?چشمه داراي مقادير زيادي املاح نمک بوده و طعم آن شور است، ديواره هاي چشمه از رسوبهاي آهکي پوشيده شده است، مردم منطقه اين چشمه را مقدس دانسته و آب آن را شفابخش مي دانند و در فصل تابستان براي درمان بيماريهاي پوستي با آب چشمه استحمام مي کنند.
طالم سه شنبه، دهي است از توابع بخش سنگر که در جنوب شرقي رشت در 12 کيلومتري جاده رشت - قزوين واقع شده است، چشمه آب معدني چشما گل در کنار رودي به همين نام قرار دارد، زمينهاي اطراف چشمه، رسي و ديواره هاي آن از ماسه سنگ تشکيل شده است، در کنار چشمه درخت تنومندي ديده مي شود که مورد احترام اهاليست، از آب معدني اين چشمه در درمان امراض جلدي بخصوص جوشهاي صورت و بدن استفاده مي شود.
چشمه هاي ماستخور در مجاورت دهکده ماستخوردرپنج کيلومتري رودبار و در سمت غربي سد منجيل قرار دارد، آب اين چشمه هنگام خروج گرم و جوشان است، اهالي اين منطقه و منطقه علي آباد سفلي از گذشته آب چشمه را به خزينه هايي ريخته و در آن استحمام مي کردند. آنهامعتقدند که استحمام در آب گرم اين چشمه بسياري از بيماريهاي چشمي، ناراحتي هاي استخواني و رماتيسمي را درمان مي کند.
چشمه سجيران در منطقه اشکورعليا در بالادست روستا هاي نيلو، جيرکل، سجيران (در قسمت شمال شرقي) قرار دارد، گفته مي شود اين آب معدني در درمان سنگ کليه موثر است، حتي مبتلايان به سنگ کليه آب چشمه را در بطري ريخته و به محل سکونت خود مي برند، البته براساس نظر کارشناسان بديهي است که با از بين رفتن گاز و فعل و انفعالاتي که انجام مي شود آب، برخي از خواص درماني خود را از دست مي دهد و بهتر است با حضور در منطقه از فوايد آب اين چشمه بهره مند شد.
آب چشمه سجيران بسيار گواراست به طوري که برخي از افراد در مدت 15 دقيقه سه ليتر از آن را به آساني مي نوشند، آب اين چشمه جرم و رسوب را به راحتي و در مدتي کم حل مي کند، درآزمايشهاي به عمل آمده آب اين چشمه برخي از انواع سنگ کليه را در مدتي کمتر از يک شبانه روز کاملا در خود حل کرده است.
مي گويند استحمام با آب چشمه سجيران در درمان بيماريهاي پوستي بخصوص قارچ انگشتان و ساير نقاط بدن تاثير زيادي دارد، به طوري که پس از يکي دو بار استفاده از آب اين چشمه، اين بيماري بهبود يافته و پوست به حالت عادي بر مي گردد.
چشمه آب معدني علي زاخوني کمي بالاتر از بازار ماسوله قرار دارد، آب اين چشمه داراي بي کربنات است و در مداواي ناراحتي هاي جهاز هاضمه تاثير گذار است، البته از اين آب براي آشاميدن نيز استفاده مي شود.
سنگرود روستايي از توابع دهستان عمارلو در رودبار است و تقريبا در شمال شرقي لوشان قرار دارد، روستاي سنگرود در دره اي که جهت شمالي - جنوبي دارد، واقع شده و در دو طرف اين دره سنگهاي کربناته ديده مي شود. در عمق دره، رودي جريان دارد که آب چشمه پس از طي مسير نسبتا کوتاهي به آن مي ريزد.
در سنگرود دو چشمه جدا ولي نزديک هم وجود دارد، يکي چشمه آب گاز با حوضچه هاي که آب آن از قسمت شمال غربي و از دل کوه خارج مي شود و از ارتفاعي بلند به سمت سنگهاي آهکي بستر خود و جنگل اطراف جريان داشته به رود خانه مي پيوندد و چشمه ديگر چشمه آب کولور است که حوضچه اي به شکل مثلث دارد، آب با فشار از کف حوضچه خارج مي شود و از اطراف تپه سرازير مي شود، در بستر اين آب رسوبهاي کربناته ورقه اي ديده مي شود، آب اين چشمه در مداواي رماتيسم و ناراحتيهاي استخواني و همچنين بيماريهاي پوستي موثر است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#148
Posted: 8 Jul 2015 17:05
آشنایی با آتشکده کاریان
آتشکده کاریان در شهر فیروزآباد در 120 کیلومتری شیراز قرار دارد.آتشکده کاریان که نام دیگر آن آتشکده آذرفرنبغ یا آذر خورداد است به معنی آتش فره ایزدی است و اختصاص به موبدان داشت.
این آتشکده در زمان اردشیر بابکان بنا شده و بعد از حمله تازیان آتش آن به عقداى یزد متقل شده و تا ۷۰۰ سال در آنجا از آن نگهدارى میشد.
پس از آن به اردکان یزد جا به جا میشود و سال ۱۳۱۸ شمسی به آتشکده شهر یزد برده میشود که هنوز نیز کماکان در آن محل افروخته میباشد.
مکان آن در شهر فیروز آباد یا اردشیر خره یا اردشیر خوره در 120 کیلومتری جنوب شیراز است و کاخ بزرگ آن که توسط شاهنشاه اردشیر بابکان ساخته شده بود هم اکنون فرو ریخته است.
اردشیر به همین جهت نام شهر را ارتخشر خوره ( ارت خشتر) نامید که به معنی شهر شکوه و جلال اردشیر است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#149
Posted: 8 Jul 2015 17:07
تالاب بین المللی و زیبای چغاخور
چغاخور تالابی در شهرستان بروجن (استان چهارمحال بختیاری) است. تالاب بین المللی و زیبای چغاخور با مساحتی حدود ۲۳۰۰ هکتار در دامنه ارتفاعات برآفتاب و کلار (۳۸۳۰ متر) در نزدیکی شهر بلداجی واقع گردیدهاست.
این تالاب در مسیر جاده شهرکرد-خوزستان قرار گرفته و از شهر کرد ۶۵ کیلومتر فاصله دارد. فضای وسیع، هوای مطبوع، چشم اندازهای بدیع و وجود انواع پرندگان مهاجر و بومی همراه آداب ورسوم اصیل بختیاری هااین تالاب را در ردیف یکی از کانونهای مهم جذب گردشگری در استان چهارمحال بختیاری قرار دادهاست.
ویژگی منحصر به فرد تالاب، وجود نوعی ماهی از خانواده گامبوزیا (کپوردندان) در این مکان است.درتابستان دیدن عشایربختیاری وروستاهای بختیاری نشین اطراف چغاخور بسیار لذت بخش است. مناسب ترین زمانها برای بازدید از این تالاب فصلهای بهار و تابستان ذکر شدهاست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#150
Posted: 8 Jul 2015 17:09
قلعه هرمز یکی از نقاط دیدنی استان هرمزگان
قلعه هرمز واقع در بخش هرمز از توابع شهرستان قشم و از نقاط دیدنی استان هرمزگان واقع در جنوب ایران است.
این قلعه که در ضلع شمالی جزیره هرمز و درساحل دریا قرار دارد، مهمترین قلعه باقی مانده از روزگار تسلط پرتغالیها برسواحل و جزایر خلیج فارس است. این قلعه به فرمان آلفونسو آلبوکرک دریانورد پرتغالی در سال ۱۵۰۷ میلادی، در محلی موسوم به «مورنا» احداث شد.
قلعه به شکل چند ضلعی نامنظم است. ساختمان آن بسیار محکم است و دیوارهایی به قطر ۵/۳ متر با چند برج به ارتفاع ۱۲ متر دارد. تأسیسات قلعه شامل انبارهای تسلیحات، آب انبار (برکه) و اتاقهایی باسقف هلالی است. در زمان شاه عباس که استعمار پرتغالیها درایران خاتمه داده شد، این قلعه به دست امام قلی خان از سرداران شاه عباس فتح گردید.
علاوه بر قلعههای مذکور، آثارو بقایای قلعههای شهرهای میناب و جاسک نیز از بقایای سایرقلعههای استان است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟