انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
ایران
  
صفحه  صفحه 15 از 18:  « پیشین  1  ...  14  15  16  17  18  پسین »

My Beautiful Homeland | سرزمین زیبای من


زن

 
بزرگ ترین خانه خشت و گلی جهان در رفسنجان




اگر از آن افرادی هستید که دنبال «ترین ها» می گردید و برایتان مهم است کدام دونده سریع ترین و کدام ساختمان در دنیا بلندترین است و یا از شنیدن خبر قوی ترین مردان جهان ذوق زده می شوید یک نکته جدید را به دانسته هایتان اضافه کنید.





بزرگ ترین خانه خشت و گلی جهان همین نزدیکی ها درست در شهر رفسنجان قرار دارد که به «خانــه حـاج آقــــــا عـلـــی» معروف است. به عبارت دقیق تر «خانه حاج آقا علی» بزرگترین بنای خشتی سقف‌دار جهان است که در سال 1136 ساخته شده است. یعنی در زمانی که نه از کولر خبری بوده و نه از چیلر. بنابر این «خانه حاج آقا علی» را باید معماران ایرانی با اصولی می ساختند که بتواند در گرمای نسبتا زیاد رفسنجان و خشکی هوا، بادهای متغیر و وجود شن‌های روان در این منطقه، فضایی متبوع و خنک داشته باشد.



«خانه حاج آقا علی» بیشتر از 7 هزار متر مربع وسعت دارد و با معماری زیبا و ایرانی یکی از بزرگترین و زیباترین خانه‌های خشتی و سنتی جهان به شمار می‌آید که توسط حاج آقا علی معروف به زعیم الله رفسنجانی (بزرگترین تاجر ایرانی آن دوره) بنا شده است.

درباره حاج آقا علی و دارایی های او افسانه های زیادی روی زبان مردم منطقه است اما دکتر باستانی پاریزی درباره او می نویسد:

'حاج آقا علی ملاک عمده رفسنجان بود و در تجارت نیز با ممالک شرقی مثل هند و چین ارتباط داشت و هنوز بشقاب ها و کاسه های چینی که در داخل آن فرمایش 110 (علی) نوشته شده است در دسترس مردم باقی است. گله های گوسفند چند هزارتایی داشت. مزارع او نزدیک به شصت فرسنگ کشت می شد، اما هرگز از زی خود خارج نشد، همان قبای بلندی را که دکمه آن روی شانه اش بسته می شد تا آخر عمر می پوشید. بر خری سوار شده پیشاپیش همراهان که همه اسب سوار و قاطر سوار بودند می رفت...'



این خانه 86 اتاق (هفت دری، پنج دری، سه دری و پستو) دارد. یک آشپزخانه بزرگ و انبار بزرگ وظیفه تامین نیازهای این مجموعه را بر عهده داشته است. 4 حیاط، راهروهای سرپوشیده و روباز و 3 هشتی نیز ارتباط قسمت‌های مختلف این خانه را تامین می نموده است.

وسیعترین فضای سرپوشیده خانه تالار حوضخانه است که سقف آن در ارتفاع طبقه دوم با گنبدی عظیم پوشانده شده است. در وسط حوضخانه حوض مستطیل شکلی قرار دارد که در گذشته با حوض‌های حیات‌های جانبی در ارتباط بوده است و آب آن از طریق قنات تأمین می‌شده است.



به علاوه برای این که اهالی و خدمه تمام نیازهایشان در این خانه بزرگ تامین شود حاج آقا علی دستور می دهد که در این خانه امکاناتی مثل آب انبار، مسجد، کاروانسرا، حمام، حسینیه، یخدان (که در 2 کیلومتری قاسم آباد و در روستای عباس آباد حاجی است و تامین کننده یخ مورد نیاز اهالی بود) تعبیه شود.

حالا که به آمار و ارقام «ترین ها» علاقه نشان دادید این را هم بدانید که حاج آقا علی بدشانس ترین ثروتمند رفسنجان هم بوده است. چرا که با آن همه دارایی و ثروت و مکنت در اواخر عمر به خاطر اختلاف فرزندانش تمام اموالش را از دست داد هرچند بعد از حدود 260 سال، در 5 کیلومتری جنوب شرقی رفسنجان و در روستای قاسم آباد خانه باشکوهی از معماری عصر قاجار قرار دارد که هنوز همه آن را به نام خانه حاج آقا علی می شناسند.
     
  
زن

 
هزاران سال در دل کوه

این روستا هفتمین منظر فرهنگی_طبیعی و تاریخی جهان بود که جایزه مرکوری را دریافت کرد. جایزه ملینا مرکوری جایزه‌ای است که از سوی دولت یونان و با همکاری مجامع فرهنگی بین المللی مانند یونسکو و ایکوموس (شواری حفاظت از بناها و محوطه‌های تاریخی) به آثاری اهدا می‌شود که دارای شرایط و ضوابط فرهنگی، طبیعی و تاریخی منحصر به فرد باشد. روستای میمند در مهر ماه 1385 به عنوان روستای نمونه ملی گردشگری معرفی شد




شاید هیچ کدام از روستاهای کویری ایران به اندازه میمند شگفت انگیز نباشند. روستایی صخره‌ای و دستکند که در استان کرمان، بین شهرهای یزد، کرمان و شیراز قرار دارد و به عنوان مرکز دهستان میمند از شهرستان شهر بابک شناخته می شود. این روستا با ساختار ویژه‌اى که در معمارى و احداث سکونت‌گاه‌هاى روستایى ادارد، یکی از مهم ترین جاذبه های کویر گردی ایران و جهان است و با چند هزار سال قدمت یادآور روزگاری است که آدم ها دل کوه را برای زیستن انتخاب می کردند.

خانه‌هاى قدیمى روستا درست مثل مناره‌هایى در دل کوه کنده شده‌اند. خانه هایی عمودی از جنس سنگ‌هاى رسوبى و سخت با اتاق‌هایى که شاید محکم ترین اتاق های دنیا باشند. در این خانه‌هاى مناره‌اى شکل، اتاق‌ها و پستوها هر کدام راهرو و ستون دارند و معمارى روستایى ویژه‌اى را به نمایش مى‌گذارند که در هیچ روستای دیگری نمونه اش را نخواهید دید. این خانه‌هاى به علت شیب اطراف دره میمند در چهار یا پنج طبقه روى هم قرار گرفته‌اند و دامنه کوه را پوشانده اند. خانه‌هایی با ارتفاع دو متر و وسعتى نزدیک به 16 تا 20 مترمربع!

خانه‌هاى قدیمى روستا درست مثل مناره‌هایى در دل کوه کنده شده‌اند. خانه هایی عمودی از جنس سنگ‌هاى رسوبى و سخت با اتاق‌هایى که شاید محکم ترین اتاق های دنیا باشند


خانه سیاه است!

خانه‌های روستای میمند تاریک تاریک اند! آنها نه روزنه‌اى دارند و نه حتى دودکش و پنجره ای! در وسط هر اتاق اجاقى کنده شده که براى گرم کردن خانه و تهیه غذا به کار مى‌رود و دودهایى که در موقع روشن کردن اجاق ایجاد مى‌شود تمام فضاى سنگى خانه‌ها را سیاه کرده است. برپا کردن آتش و تهیه غذا در درون اتاق ها باعث شده تا بدنه داخل اتاق‌ها ایزولاسیون شده و باعث عمر بیشتر اتاق‌ها شود اما این روزها چون دیگر در خیلی از اتاقها آتشی روشن نمی‌شود، خاک سقفها به آهستگی ریزش پیدا کرده اند




هر خانه سنگى یک راهرو با شیبى تند دارد که به طرف بیرون کنده شده است. این راهروها در گویش محلى به نام «کیچه» معروف هستند که حکم همان پله های امروزی را دارند. در سمت راست هر کیچه یک اطاق و در سمت چپ آن اتاق دیگرى قرار دارد و یک اتاق هم در روبروى ورودى راهرو نمایان است. معمولاً اتاق روبرو براى نشیمن و اتاق‌هاى دست راست و چپ جهت انبار و آغل حیوانات در زمستان مورد استفاده قرار مى‌گیرد. در برخى از این خانه‌ها سه اتاق براى زندگى سه خانوار مجزا تعبیه شده است.

اگر به این روستا سفر کنید، دژى می بینید که از دخمه‌هایى سنگی ساخته شده است. دژی در حدود چهارصد مترمربع با 15 اطاق سنگى دایره‌اى شکل بدون سقف! می گویند این محل، سردخانه میمند بوده است چرا که استخوان مردگان همراه با اشیاى ارزشمند دیگری در آن کشف شده است.

مسجد میمند هم از دیگر دیدنى‌هاى این روستاست که در فضایى مربع شکل با 4 ستون میانى در دل کوه جاى گرفته و تمام قسمت‌هاى آن از سنگ است.

قدیمی های روستا معتقدند که میمند به وسیله مردی که از سوی خورشید می آید و ایران را به شکوه قدیمی باز می گرداند، ساخته شده است


مردی می آید ز خورشید

ساکنان این روستا آداب و رسوم خاصی دارند و در گویش آن‌ها هنوز از کلمات پهلوی ساسانی استفاده می‌شود. قدیمی های روستا معتقدند که میمند به وسیله مردی که از سوی خورشید می آید و ایران را به شکوه قدیمی باز می گرداند، ساخته شده است. بر اساس ترجمه کتیبه‌های میمند، باستانیان معتقد بودند هنگامی که کوه‌ها در میمند شکاف بردارند و افسانه‌های میمند به حقیقت بپیوندند، گنجینه میمند پدیدار خواهد شد و فقط یک نفر می تواند به آن دست پیداکند. همان کسی که از سوی خورشید می آید




روستای 3هزارساله میمند تنها روستای تاریخی در جهان است که هنوز روابط سنتی زندگی در آن جریان دارد و می‌توان تعامل انسان و طبیعت در هزاره دوم میلادی را به خوبی در آن دید.
گروه گردشگری تبیان- الهام مرادی
     
  
زن

 
گردشگران عاشق جن و پری!

مستشرقینی که برای اولین بار کویرهای وهم‌انگیز ایران را زیر پا گذاشتند، وقتی خود را در محاصره کلوت‌های سر به فلک کشیده کویر یافتند، این سازه‌ها را شهر جن و پری نامیدند. سازه هایی که گوشه به گوشه کویر روییده بودند و البته هر ماه شکل و شمایل جدیدی به خود می گرفتند!







کلوت ها، سازه های عظیمی به ارتفاع ده‌ها متر است که به طول 45 کیلومتر در حاشیه کویر لوت سر از شن‌های روان برآورده‌اند و گویی همچون قلعه‌ای از کویر محافظت می‌کنند و نام نگهبانان کویر را به خود نسبت داده‌اند.

«پرسی سایکس» درباره کلوت های ایران می گوید: «کلوت‌های شهداد بیننده را به ناگاه در دل قصه‌های جن و پری می‌برد و گویی این ساختمان‌ها ساخته دست بشر نیستند و دستی ورای نوع بشر در ساخت آنها دخیل بوده است.»




به دیدار کلوت ها

هرچند بیننده در نگاه اول با دیدن کویر دچار ترس از تنهایی در میان کویری خشک و بی‌آب می‌شود، اما شگفتی‌های این طبیعت وحشی که به دلیل شرایط خاص آب و هوایی اجازه رشد باکتری‌ها را نیز در خود نمی‌دهد، گردشگران را به خود می‌خواند و هر روزه تعداد زیادی گردشگر را پذیرا می‌شود.




تا جایی که براساس آمار، حضور گردشگران در نوروز امسال در بخش شهداد از تعداد 135 هزار نفر گذشت و نسبت به نوروز گذشته 10 درصد رشد داشت.

به طوری که مسوول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهداد از اقامت شبانه 1438 گردشگر در کمپ کویر خبر داد که مبدا سفر بیشتر آنها استان‌های تهران، فارس، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و رضوی بوده است.


برای دیدن کلوت های شهداد و چند ساعت گشت زدن در گرم ترین نقطه کره زمین، باید به کویر کرمان در حاشیه شمالی شهرستان باستانی شهداد سفر کنید تا مجموعه‌ای از بی‌نظیر‌ترین سازه‌ها را در مقابل خود ببینید. کلوت‌هایی که سازه‌های عظیم شنی در دل کویر هستند و تاکنون دلیل علمی مشخصی برای پدید آمدنشان از سوی دانشمندان و محققان ارائه نشده است.




بد نیست بدانید که از یک دهه قبل با فعالیت‌هایی مثل برگزاری همایش ملی شناخت کویر لوت، جشنواره شب‌های کویر، احداث کمپ گردشگری و مجتمع خدمات امدادی، دروازه کلوت‌ها بزرگ‌ترین شهر کلوخی جهان به روی همگان گشوده شد و به‌تدریج مسافرانی به عنوان گردشگر راهی این کویر شدند. اگرچه تعداد گردشگران در سال‌های ابتدایی اندک بود، اما رفته‌رفته با معرفی جذابیت‌های این کویر سحرانگیز بر تعداد مسافران آن نیز افزوده شد و با بهره‌برداری از جاده شهداد به نهبندان که از دل کلوت‌های شهداد می‌گذرد، جهشی بزرگ در سفر گردشگران به این منطقه ایجاد شد.
     
  
زن

 
مجموعه گنجعلی خان یا دالان تاریخی کرمان

بعید است که کسی به کرمان سفر کند و سری به تاریخی ترین مجموعه فرهنگی این شهر نزند. مجموعه گنجعلی‌خان که در هر گوشه آن می توان ردی از فرهنگ و تاریخ صفویه را دید. گنجعلی خان یکی از سرداران سلحشور دربار صفویه بود که در سال 1005 قمری به فرمان شاه عباس صفوی حاکم کرمان شد. مردی لایق و حاکمی دلیر و مدیر که در دوران حکومتش کرمان روشن‌ترین دوران تاریخی خود را پشت سر گذاشت.
ثبات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی هدیه ای بود که گنجعلی خان به کرمان داد و البته به جز آن، آبادانی و رونق فرهنگی این شهر در سال های 1005 نت 1034 قمری که نتیجه ای جز تبدیل شدن شهر ضعفا به دهکده اغنیا نداشت.

از جمله بناهای عام المنفعه ای که به دستور این حاکم در شهر کرمان ساخته شد، مجموعه گنجعلی‌خان است که در دوران حکومت او احداث و امروزه از جاذبه‌های تاریخی و دیدنی شهر کرمان محسوب می‌شوند.
مجموعه گنجعلی‌خان شامل میدان، مسجد، حمام، بازار، سرا و سایر ابنیه دیگری است که در مرکز شهر کرمان و در حاشیه بازار واقع شده و در ساخت، شکل گیری و تکامل بازار کرمان تأثیر گذار بوده است.

مساحت این مجموعه حدود 11هزار متر مربع است و تمام بناهای آن در محورهای شرقی – غربی و شمالی – جنوبی میدان شکل گرفته‌اند. با توجه به کاربری‌های متفاوت این مجموعه، بازارها و مساجد کوچکی در چهار جناح میدان بنا کرده‌اند و یک مسجد اختصاصی در ضلع شرقی میدان وجود دارد که با توجه به تزیینات منحصر به فرد، می‌توان آن را موزه‌ای از هنرهای بدیع معماری برشمرد.

حمام گنجعلی‌خان یکی از مهمترین بناهای مجموعه است که در ضلع جنوب میدان و در میانه بازار بزرگ کرمان واقع است و در سال 1020 قمری به دست سلطان محمد، معمار یزدی ساخته شده است.

در حمام گنجعلی‌خان می توانید نمونه های جالبی از نقاشی‌ها، مقرنس کاری‌ها، کاشیکاری‌ها و گچبرهای زیبا را ببینید که همراه با استفاده از تزیینات سنگی بسیار ظریف جلوه گری می کنند. این حمام شامل سردر، دالان ورودی، رختکن، هشتی حدفاصل گرمخانه، خزینه، چال حوض، بخش خصوصی و تون است و تا حدود 60 سال پیش دایر بوده اما در حال حاضر کاربری گردشگری پیدا کرده و همه روزه به ویژه در ایام تعطیل، پذیرای بازدیدکنندگان بسیاری است.

در این حمام مجسمه‌های مومی ملبس به لباس‌های سنتی مردم کرمان، صحنه‌هایی از استحمام به شیوه سنتی را به نمایش گذاشته‌اند. در کنار این مجسمه‌ها وسایل مختلف حمام نیز نمایش داده می‌شود. این مجسمه‌ها در سال 1352 در دانشکده هنرهای زیبای تهران، طراحی و به این محل منتقل شدند.

اما از دیگر آثاری که از مجموعه گنجعلی‌خان بر جای مانده، میدانی در بخش مرکزی شهر کرمان است که در حاشیه بازار بزرگ واقع شده است و همانند میدان‌های نقش جهان در اصفهان و یا میرچخماق در یزد، در اطراف خود بعضی از عناصر شهری را گردآورده است. در 3 ضلع میدان گنجعلی‌خان بازار واقع شده و در ضلع دیگرش سرای گنجعلی‌خان قرار دارد. وجود حمام، آب انبار، ضرابخانه و همجواری با بازارها و چهار سوق، این مجموعه به هم تنیده را کامل کرده است. طاق‌نماهای آجری، کاشیکاری، فضای سبز، حوض آب و دیگر آثار دیدنی، بر زیبایی این میدان افزوده اند.

مسجد گنجعلی خان هم در ضلع شرقی و در جوار سرای گنجعلی‌خان واقع شده است. ورودی آن از طریق طاق‌نماهای میدان بوده و در بدنه داخلی طاق‌نما تزیینات گچبری با طرح گره دیده می‌شود. تاریخ احداث مسجد سال 1007 قمری است. نقشه گنبدخانه مربع است که در پاکار تبدیل به 8 و در مرکز گنبد تبدیل به نورگیر 12 ضلعی شده است. تمامی سطح داخلی گنبد با مقرنسکاری و تزیینات مرسوم دوره صفویه تزیین شده است.

موزه سکه گنجعلی خان اما در اواسط بازار غربی و در شمال میدان واقع است. نقشه آن چهار طاقی و به شکل 8 ضلعی می باشد که دارای گنبد مرکزی و ایوان های جانبی است. طاق‌ها و ایوان‌های ضرابخانه با گچبری‌های زیبایی تزیین گردیده است. این بنا از آثار اواخر دوره گنجعلی‌خان است و محل ضرب سکه و مسکوکات طلا و و نقره دولتی بوده است و در حال حاضر انواع سکه‌های قدیمی در غرفه‌های آن به نمایش گذاشته شده و یکی از معتبرترین موزه‌های سکه ایران است.

آب انبار گنجعلی خان را می توانید در حد میانی بازار غربی ببینید که دارای سردری زیبا با تزیینات مربوط به دوره صفویه است و تاریخ احداث آن به 1029 قمری برمی گردد. این آب انبار به دستور علیمردان خان پسر گنجعلی‌خان بنا شده و یکی از معتبرترین آب انبارهای شهر در عصر خود تلقی می‌شده است.

سرای گنجعلی‌خان را اما می توانید در ضلع شرقی میدان ببینید. در محور این سرا سردر بلند و زیبایی وجود دارد که تاریخ احداث آن به سال 1007 قمری می رسد. نمای این سرا دارای کاشیکاری معرق بوده و طرح‌های مورد استفاده در آن نقوش مرسوم عصر صفویه است که تحت تأثیر هنر نقاشی چین و مغول ترسیم شده اند.

اما حتی اگر هیچ کدام از این بناها را ندیده باشید، بازار گنجعلی خان را حتما دیده اید. این بازار خط مستقیمی است که در دو سوی آن دو دروازه ورودی و خروجی شهر یعنی دروازه ارگ و دروازه مسجد (وکیل) قرار دارد. طول آن حدود 3 کلیومتر است و از کاروانسراها، سراها و تیمچه‌هایی تشکیل شده که همگی در دو راستای عمود بر هم جای گرفته‌اند.

بخشی از بازار بزرگ کرمان در مجاورت مجموعه گنجعلی‌خان قرار دارد که بازار مسگری و بازار گنجعلی‌خان از آن جمله‌اند. بازار مسگری در امتداد بازار کلاه مالی در ضلع شمالی و شرقی میدان گنجعلی‌خان هستند که عناصری مثل ضرابخانه و آب انبار در آن قرار گرفته‌اند.

بازار جنوبی گنجعلی‌خان هم که حمام در اواسط آن قرار دارد و بخشی از بازار بزرگ (راسته بازار) را تشکیل می‌دهد و در امتداد بازار سراج‌ها قرار دارد. اما در تلاقی بازار غربی و جنوبی در گوشه جنوب غربی، چهار سوق بزرگی شکل گرفته که معماری این فضا در نوع خود کم نظیراست.
     
  
زن

 
ارگ راین کرمان دومین بناى خشتى جهان


ارگ راین بعد از ارگ بم بزرگترین بناى خشتى جهان محسوب مى‌شود. بنایی با مساحت 20 هزار مترمربع که در فاصله 110كیلومترى شهر كرمان و در مسیر تردد این شهر به بم قرار دارد...





بر اساس كتب تاریخی، راین منطقه‌ای با قدمت و تمدن كهن، در زمان ساسانیان است كه به واسطه قرار گرفتن در
بزرگراه غرب به شرق و مسیر كرمان به جیرفت و بندرعباس، موقعیتی مناسب داشته و یكی از مراكز داد و ستد كالا و همچنین بافت پارچه‌های ارزشمندی بوده كه در خراسان و مصر و عراق خریداری می‌شدند. این منطقه در گذشته یكی از مراكز ساخت صنایع دفاعی مانند شمشیر و تفنگ نیز بوده است.


وزیری، مؤلف كتاب جغرافیای كرمان، این منطقه را چنین توصیف كرده است: «باغستانی فصیح، مرغزاری بدیع، آبش با سلسبیل برادر و هوایش با فردوس برابر. در این باغستان فصیح قلعه و ارگی باشكوه قرار دارد كه به نام همین منطقه معروف است.»


ارگ راین را باید در جنوب غربی شهر كنونی راین و بر بالای قلعه‌ای با شكوه و با عظمت ببینید كه دور تا دور آن را حصاری با ارتفاع بیش از 10متر در بر گرفته است. این بنا تا حدودی شبیه به ارگ تاریخی بم است و تنها ورودی آن در ضلع شرقی قرار دارد كه با سردر بزرگ و با شكوه به محوطه داخلی راه دارد.


قلعه راین یکی از مهم‌ترین آثار تاریخی راین است که حکایت از وجود این شهر در دوران پیش از اسلام دارد. در تاریخ کرمان، از قلعه راین در قرن اول ه.ق. نام برده شده‌است. با این حال، باستان شناسان معتقدند که عمر این بنای خشتی به دوره ساسانی‌ می رسد و معماری آن الگویی از قلعه‌های مسكونی شهرهای قدیم را نشان می دهد.


ارگ راین یک از دژهای فرمانروایی میرزا حسین خان(راینی)بوده که در زمان نادر شاه افشار و پسر او محمد علی خان در زمان زندیه بوده‌است.


این ارگ پس از سرنگونی زندیه به دست آقا محمد خان قاجار جای زندگی نوادگان میرزا حسین خان راینی بوده که هنوز گروهی از آنان در این شهر و بیشترشان در شهر کرمان هستند. فرمانروایی پدر و پسر در این ولایت نشان محبوبیت آنان در این سرزمین دارد. تا آنجا که این ارگ در بسیاری از منابع با نام ارگ میرزا حسین خان نامیده شده‌است.


راین هم مثل سایر قلعه‌ها بخش عامه نشین و اعیان نشین دارد و فضاهای معماری مورد نیاز مردم مثل زورخانه، مسجد و اصطبل در آن دیده می شود. نقشه قلعه تقریبا مربع شکل است که با چندین برج در اطراف مزین شده‌است.

انتهای یكی از راهروهای قلعه چهار ساختمان زیبا خواهید دید كه احتمالا محل حاكم نشین قلعه بوده است. این خانه‌ها به وسیله حصار و با برج‌هایی در اطراف محصور شده اند و به نظر می‌رسد که در دوره قاجار ساخته شده باشند چون پلان و نقشه آن‌ها شبیه بناهای این دوره است.

با این حال از قدمت و زمان بنیان اولیه قلعه اطلاع دقیقی در دست نیست و تا كنون هیچ شواهد و مداركی كه قدمت آن را دقیقا مشخص كند به دست نیامده است. اما گفته می‌شود كه این قلعه را میرزا حسین خان راینی ساخته است.


قلعه راین در زمانهای گذشته بر اثر عوامل طبیعی و انسانی تخریب، ویران و تاكنون بارها مرمت و تعمیر شده است. این قلعه یكی از مهم ترین آثاری است كه می‌تواند بر تاریخ هزار ساله این خطه گواهی دهد و بر سند موجودیت راین قبل از اسلام مهر تأیید گذارد.
     
  
زن

 
شهرستان انار

شهرستان انار یکی از شهرستان‌های استان کرمان است. بخش انار پس از سالیان به درخواست مردم و در دورهٔ حکومتی محمود احمدی‌نژاد با تصويب هيئت وزيران بنا به پيشنهاد وزارت کشور، شهرستان انار بمركزيت شهر انار از تركيب خش انار با دو دهستان بیاض و حسین آباد در تاريخ 1388/03/10ايجاد گرديد.



تقسیمات کشوری

شهرستان انار
بخش انار
دهستان بیاض
دهستان امین شهر (حسین آباد)


پیشینه تاریخی

قدمت انار بر اساس آثار باستانی موجود به قبل از دوره اسلام می‌رسد. نام اول این شهر ابان (aban) بوده كه اكثر جغرافیدانان قرون سوم و چهارم هجری، این شهر را با همین نام در كتب خود ذكر كرده اند كه در این زمینه در كتاب سرزمینهای خلافت شرقی تالیف لستریج صفحه ۳۰۷ (ترجمه محمود عرفان) چنین ذكر شده است :

در ۷۵ مایلی شهرستان یزد نیمه راه یزد شهربابک، شهر انار قرار گرفته است كه در جهت خاوری ۶۰ مایل تا بهرام آباد (رفسنجان امروزی) فاصله دارد. اكنون انار و بهرام آباد از توابع ایالت كرمان هستند ولی این ولایت در قرون وسطی از توابع فارس بوده است و آن را ولایت روذان (rozan) می نامیدند.




سه شهر مهم ولایت عبارت بودند از :

* ابان ABAN
* اذكان (AZAKAN) محل آن نامشخص است
* اناس (ONAS) كه حوالی بهرام آباد (رفسنجان فعلی ) می‌باشد .

نام انار بیشتر از عهد صفویه رایج شد در اكثر كتب تاریخی مثل المسالك و الممالك ، احسن النفاسیم فی معرفت اقالیم ذكر شده و در مورد چگونگی تبدیل ابان به انار در كتب تاریخی مطالبی وجود ندارد . مردم انار خود را از چند طایفه می‌دانند

* بومی یا فارسی
* طایفه عرب
* طایفه جدیدی
* طایفه سادات



موقعیت جغرافیایی شهرستان انار

انار از لحاظ تقسیمات كشوری یكی از شهرستانهای تابعه استان کرمان می‌باشد كه وسعتی بیش از 3100 كیلومتر مربع دارد. این شهرستان از شمال و شمال غربی به شهرستان یزد و از شرق و جنوب شرقی به شهرستان رفسنجان و از جنوب به شهربابک محدود شده است. مركز این شهرستان شهر انار می‌باشد . كه در 30 درجه و 53 دقیقه عرض شمالی و 55 و 18 دقیقه طول شرقی واقع شده است . این شهر در بین جاده یزد ـ رفسنجان و بر سر دوراه تهران ـ بندرعباس و تهران ـ کرمان قرار گرفته و به علت همین وضعیت از موقع نسبی ویژه‌ای برخوردار است . فاصله این شهر تا مركز استان(شهر کرمان) 210 كیلومتر می‌باشد.




جمعیت و دین

جمعیت این شهرستان نزدیک به 50000 نفر می‌باشد

دین و مذهب مردم همه شیعه اثنی عشری است.




وضعیت اجتماعی

شغل اکثریت مردم کشاورزی و بعلت کم آبی و کیفیت نامناسب آب تنها محصولی که هنوز مقاومت کرده و کشت می‌شود پسته می‌باشد.

چند کارخانه در سالهای اخیر در آن تاسیس گشته است:

کارخانه فرش گلشن که بعد از آتش سوزی با اینکه بازسازی گشت ولی بکار گرفته نشد.

کارخانه سیم و کابل پیشرو کویر انار که از موفق‌ترین کارخانه هاست.

کارخانه گونی و کیسه کویر

کارخانه کارتن

کارخانه قلم جوش گستر

کارخانه بسته بندی

کارخانه کود شیمر

و تعداد زیادی کارگاه ساخت و تولید لوازم ضبط پسته

از شهرهای مهم آن به امین شهر (حسین آباد) می‌توان اشاره کرد

از روستاهای دارای جمعیت بالا می‌توان به بیاض - لطف آباد - گلشن اشاره نمود

از روستاهای دیگر احمد آباد که دارای شرکت تعاونی روستایی بسیار فعال و دارای پمپ بنزین می‌باشد که بعلت نزدیکی به شهر بیشتر سوخت گیری شهر را انجام می‌دهد.


و یکی از مشکلات مهم شهر نداشتن بیمارستان و مرکز اورژانس درخور جمعیت بالای مجروحین این راههای کم وسعت و پر تردد می‌باشد.

پلیس راه انار یکی از شاخص‌ترین پلیس راههای استان می‌باشد بخاطر همین موقعیت جاده‌ای است.

از اماکن تاریخی شهر می‌توان به قلعه، بقعه بشر حافی، یخدان، بقعه امامزاده محمد صالح، خانه ابوالحسن‌خانی، کاروانسرای شاه عباسی

و کاروانسرای بیاض و شمش(شمس) نیز در 30 کیلومتری دو طرف آن(فاصله یک منزل دوران گذشته) از جمله اماکن مهم شهرستان محسوب می‌شود.

قلعه داود آباد و بیاض و چند تای دیگر در روستاهای گیتی آباد و بهشت آباد و.... که آثار کمی ارشان باقی اشاره‌ای است به تاریخ دیرن آن.

آب انبار و مسجد و مجموعه تاریخی امین شهر از جاهای دیدنی است.

دو حسینه یکی بالا(اولیا) و پایین(سفلی) از ارادت مردم به ائمه حکایت گذشته و نزدیک دارد.

وجود مسجد امام سجاد(ع) در ابتدای شهر یکی از محلهایی است که روزانه مسافران خسته بسیاری را آسایش داده و با امکانات مناسب برای رفع نیاز مسافران به عبادت و استراحت داراست.

برج انار و بیاض از آثار تخریب شده‌ایست که راهنمای مسافران در زمانهای نه چندان دور بوده

وجود خانه‌های خشت و گلی و سبک خاص گنبه‌ای در جای جای شهر و روستاها هنوز نشانی از طبیعت کویری منطقه است.

امروزه دیگر خانه‌ها به سبک جدید و بیشتر آجری ساخته می‌شوند

وجود دانشگاه آزاد اسلامی

و پیام نور

در این شهر باعث جذب بیش از سه‌هزار دانشجو بصورتهای مختلف در رشته‌های متفاوت شده است

امروزه دانشگاه آزاد دارای رشته‌های کارشناسی ارشد نیز می‌باشد.

آموزش و پرورش منطقه انار از سال 72 بصورت مستقل با جمعت نزدیک به دوازده هزار دانش‌آموز آغاز بکار نموده است

امروزه بعلت کنترل جمعت، تعداد دانش آموزان به نزدیک 8000 نفر رسیده که در 70 مدرسه مشغول به تحصیل می‌باشند.

از دیگر ادارات شهر: جهاد و کشاورزی ،ثبت اسناد،برق، آب و فاضلاب، بیمه تامین اجتماعی،بیمه درمان، ثبت احوال، مرکز مخابرات، پست و .... می‌توان نام برد.

دادگاه عمومی و انقلاب و کلانتری 13 انار و پاسگاه حسین آباد از دیگر ارگانهای در خدمت شهروندان محسوب می‌گردد
     
  
زن

 
شهر راین کرمان


استان كرمان كه همچون نگینی درخشان در دامن كویر آرمیده است با داشتن مناطق تاریخی و تفریحی متنوع از قطب های مهم گردشگری كشور عزیزمان ، ایران محسوب می شود.

شهرستانهای كرمان ، انار، بافت ، بردسیر ، بم ، جیرفت ،رابر، راور ، رفسنجان ، رودبار ، ریگان، زرند ، سیرجان ، شهربابك ، عنبر آباد، فهرج ، قلعه گنج، كهنوج ،كوهبنان و منوجان با مردمی خونگرم و مهمان نواز از توابع این استان می باشند.







راین (پردیس كویر)



شهر تاریخی ، با صفا و خوش آب و هوای راین در فاصله 100 كیلومتری جنوب كرمان و در مختصات جغرافیایی به طول 4408/57 درجه وعرض 5975/29 درجه ، بر دامنه مرتفع ترین كوه جنوب ایران، كوه هزار با ارتفاع 4501 متر ¹ ) قرار دارد.

بر اساس كتب تاریخی ، راین منطقه ای با قدمت و تمدن كهن ، در زمان ساسانیان به واسطه قرار گرفتن در بزرگراه غرب به شرق و مسیر کرمان به جیرفت و بندرعباس ، موقعیتی مناسب داشته و یكی از مراكز دادوستد كالا و همچنین بافت پارچه های ارزشمندی بوده است كه در خراسان و مصر و عراق با رغبت خریده می شدند. این منطقه در گذشته یكی از مراكز ساخت صنایع دفاعی مانند شمشیر و تفنگ نیز بوده است

وزیری ، مؤلف كتاب جغرافیای كرمان، آن را چنین توصیف كرده است : «باغستانی فسیح ، مرغزاری بدیع، آبش با سلسبیل برادر و هوایش با فردوس برابر» .

راین در یك نگاه :

تاریخی : ارگ راین با مساحتی بیش از 20000 متر مربع ( بزرگترین بنای خشتی ، بعد از ارگ بم )

تفریحی : آبشار راین ، مناظر زیبای اطراف آن و چشمه سارهای كوه هزار

زیارتی : مرقد مطهر امامزاده های شیرخدا ،سلطان سید علی و شاهزاده زید

زمین شناسی : بزرگترین دهانه آتشفشانی منطقه راین در نزدیكی روستای قلعه حسنعلی
ورزشی : صعود به قله هزار (بام جنوب ایران)

معدنی : معادن مرمر سبز ، صورتی و سفید 2 - معادن سولفات سدیم

چشمه های آب معدنی : در مسیر یکی از رودخانه های کوه هزار ، چشمه های آب معدنی از دسته آب‌های كلروره سدیك بی‌كربنات كلسیك سنگین و مشابه آب معدنی اوریاژ ایزر فرانسه وجود دارد . آب این چشمه ها خوراکی نیست اما گفته می شود برای درمان خارجی بیماری های راشیتیسم ، لنفاتیسم و رماتیسم موثر هستند.

صنایع دستی : چاقو سازی ، قالیبافی

(1) در برخی منابع ارتفاع قله هزار 4465 متر نوشته شده اما بر اساس اندازه گیری دقیق به وسیله دستگاه جی پی اس 4501 متر می باشد.

در كتب تاریخی از راین با نامهای رائین ، رایین،روین ، روبین و رابن نیز نام برده شده است.


راین را به دلیل آب و هوای بسیار دلپذیر و میوه های بسیار مرغوب پردیس كویر نامیده اند


راین با مولفه ها و مشخصه هایی كه دارد بی تردید نگین بی بدیل انگشتری فروزان كویر زیبا و غرورآمیز است كه می تواند دلهای مشتاق بسیاری را درحلقه خود گرد آورد. دیرینه شناسان بر این باورند كه راین گنجینه ارزشمند كویر ایران است و رازها و ناگفته های بسیاری از دوران مافی بر سینه خود حفظ كرده است. راین، غرور كویر ایران نیازمند واشناسی و نیز واكاویست.

نگاه امیدوار جوانان راین و آینده سازان این منطقه به همت و مساعدت مقامات محترم و بزرگوار استان كرمان و همچنین تلاشهای صادقانه مسئولان دلسوز راین برای توسعه فرهنگی – اقتصادی این منطقه مستعد اما محروم است.
     
  
زن

 
دومین بنای خشتی بزرگ جهان

كرمان را به كویری بودنش می شناسند اما در دل این استان مناطقی وجود دارند كه از لحاظ اقلیمی هیچ شباهتی با مناطق كویری و كم باران استان كرمان ندارند. «راین» یكی از همین مناطق است كه در جنوب شهر كرمان و بر دامنه كوه هزار قرار گرفته است.







از جنوب کرمان 100 کیلومتر را که طی کنید به راین می‌رسید. این‌جا تاریخ ایستاده است، در ارگ راین که در دامنه هزار کوه قرار دارد. لابه‌لای برج‌ها و بارو‌های خشتی، و میان کنگره‌هایی که آسمان آبی را نقش می‌زند.

ارگ راین با 20 هزار متر مربع مساحت دومین بنای خشتی جهان، بعد از ارگ بم است و از نظر معماری بسیار شبیه به آن و بسیار باشکوه.


می‌گویند « راین» از «رائین» می‌آید و رائین یعنی «راه این است». از تنها دروازه ارگ، در ضلع شرقی‌‌اش وارد می‌شوید و به محوطه‌ داخلی پا می‌گذارید. بنایش مربعی شکل است، با برج‌هایی در اطراف و حصاری که دورتا دور ارگ را دربرگرفته. ارگی با مساحت بیش از 20 هزار متر مربع که با حصاری به ارتفاع ده متر محافظت می شود. از کوچه‌های خشتی و کاه‌گلی می‌گذری و در راه، کوشک‌ هشت‌ضلعی را می‌بینید و به بنایی می‌رسید که اعیان‌نشین ارگ بوده است.

اگر‌چه جز رنگ خشتی خاک و کنگره‌های منظم چیز زیادی نیست، اما کافی است که چند لحظه سکوت کنید. سکوت ارگ با شما از تاریخ دیرینه‌‌اش و روزگار شکوهش حرف‌ها دارد.


در این‌جا می‌توان نمونه‌ای از ارگ‌های مسکونی گذشته را دید. اعیان‌نشین و عامه‌نشین و نیز فضاهایی برای زندگی روزمره مردم؛ اسطبل و زورخانه و مسجد و...

اما به هر حال تاریخ این ارگ نسبتا ناشناخته است و تنها با كاوش های دقیق باستان شناسی كه تا كنون در آن انجام شده است می توان به قدمت دقیق آن دست یافت. قدمت این ارگ زیبا ، تخریب ارگ بم و معرفی بیشتر آن در سالهای اخیر باعث شده است ارگ راین بیش از گذشته مورد توجه گردشگران قرار گیرد.


قدمت شهر راین به دوره ساسانی می‌رسد. این شهر از مرکزهای مهم تجارت در قدیم بود و پارچه‌‌های باارزشی در آن بافته می‌شد. البته راین از گذشته به عنوان یكی از مراكز ساخت شمشیر و چاقو و سپس تفنگ هم بوده است كه هنوز چاقو سازی كم و بیش در این شهر رواج دارد.


راین برخلاف آن‌که در کرمان کویری قرار گرفته، شهری است سرسبز و پردار و درخت، با باغ‌های میوه، آبشار و چشمه‌ آب معدنی و معدن‌ مرمر. وجود آبشاری زیبا در نزدیكی شهر ، كوه زیبای هزار به ارتفاع 4501 متر ، باغ های فراوان میوه ، معادن مرمر سبز ، صورتی، سولفات سدیم و چشمه های آب معدنی غیر خوراكی ، توانسته این منطقه را به عنوان یك منطقه جذاب گردشگری معرفی كند.


گذر کوتاهی در کوچه‌ها و خیابان‌های این شهر کوچک شما را به زیبایی‌های زیادی می‌رساند. در کوچه خان‌ها خانه‌ای قدیمی است از دوره زندیه که در باغی زیبا قرار گرفته. کوچه‌ها را که ادامه بدهید، به مسجد جامع شهر می‌رسید و درخت چنارش. چناری بیش از هزار ساله که فکر می‌کنید چه آرامش زیبایی دارد. چنار کهن را که دیدید، به سراغ سرو چهارصد ساله بروید که در کنار حرم امام‌زاده زید قرار دارد.
     
  
زن

 
ارگ بم

بم بزرگترین مجموعه خشتی جهان است که 200000 متر مربع (20 هکتار) مساحت دارد، تا حدود 200 سال پیش محل سکونت و مآمن مردم بم بوده است.ارگ دارای حصاری محکم به طول 1810 متر و ارتفاعی بین 15 تا 18 متر است و 38 برج دیده بانی بر روی آن به چشم می خورد. دورتادور ارگ را خندقی عمیق و عریض احاطه نموده که در هنگام دفاع برای مشکل نمودن عبور متجاوزان پر از آب می شده است. ارگ بم از دو بخش اصلی حاکم نشین و عامه نشین تشکیل شده است، بخش حکومتی شامل اصطبل، قورخانه و کهن دژ می باشد، اجزای تشکیل دهنده بخش مردم نشین آن عبارتند از: 528 خانه مسکونی، بازار اصلی، تکیه مسجد جامع، مدرسه میرزا نعیم، زورخانه، عمارت ملک التجار، کاروانسرا، عمارت اعیانی، حمام عمومی، ساباط (آسایشگاه و استراحتگاه) جهودا. اگرچه ،قدمت این بنای کهن را قریب 2200 سال ذکر کرده اند اما باز هم به درستی نمي توان زمان احداث و برپایی بزرگترین مجموعه خشتی جهان را ذکر کرد. اما افسوس که در سپیده دم 5 دیماه 1382 قلب تپنده تاریخ به همراه ده ها هزار انسان آرزومندی که گرمای اشتیاقشان را به خاک سرد گور سپردند از حرکت باز ایستاد و داغ غمی جانکاه بر سینه همه فرهنگ دوستان این دیار و صاحبان فرهنگ و هنر جهان نقش شد.
     
  
زن

 
کرمان
کرمان از شهرهای بزرگ ایران و مرکز استان کرمان درجنوب شرقی ایران است. این شهر در بخش مرکزی شهرستان کرمان قرار دارد و جمعیت آن طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ مرکز آمار ایران برابر با ۵۱۵٬۱۱۴ نفر بوده‌است.



تاریخچه
در مدارک تاریخی و جغرافیایی اسلامی، از منطقه کرمان، کارمانیا، ژرمانیا، کرمانیا، کریمان، کارمانی، کرمانی و بوتیا ذکر شده‌است. برخی از جغرافیادانان، نام قدیم کرمان را گواشیر خوانده‌اند. گفته می‌شود؛ گواشیر همان (کوره‌اردشیر) یا شهر اردشیر بوده‌است که به تدریج به (گواشیر) تبدیل شده‌است. این شهر به واسطهٔ آن که در قدیم شش دروازه داشته به شهر شش دروازه نیز مشهور بوده‌است.


قبل از اسلام
قلعه دختر و قلعه اردشیر از آثار دوران ساسانی در مشرق شهر کنونی کرمان- که هنوز خرابه‌های آنها برجاست – گواه بر این است که لااقل در زمان اردشیر بابکان در همین محل، شهری آباد یا قلعه‌ای مهم وجود داشته‌است.

مؤلف جغرافیای کرمان معتقد است که حدود ۲۲۰ پیش از میلاد، به هنگام فتح کرمان به دست اردشیر این محل «گواشیر» نام داشته و مرکز ولایت کرمان بوده‌است بنا به گفته هرودت کرمانیا از قبایل دوازده گانه ایران می‌باشد و ساتراپی چهاردهم (دارا) مشتمل بر ایالت کرمان بوده‌است.

در روایات اساطیری آمده‌است که کیخسرو کرمان و مکران را به رستم بخشید همچنین نشانی‌هایی از فرمانروایی بهمن بر این خطه میدهند آنگاه روایت تاریخی این سرزمین آغاز می‌شود و اینکه در زمان هخامنشیان کوروش آن را تبعید گاه نونید قرار داد سپس سخن از حکومت اشکانیان را شکست داد و فرزند خود را که او هم اردشیر نام داشت به حکومت کرمان گماشت گویند کرمان آخرین پناهگاه یزدگرد سوم پادشاه ساسانی بوده‌است.


کرمان بعد از اسلام
در دوره اسلامی و مقارن با۲۱تا ۲۴ هجری قمری و سالهای بعد از آن، کرمان همواره مورد هجوم اعراب قرار گرفت. در زمان حکومت خلفای عباسی کرمان به شورشهای مکرر دست زد ولی هیچ یک به سامان نرسید تا سرانجام در سال ۲۵۳ هجری قمری به تصرف یعقوب لیث، موسس سلسه صفاریان درآمد. پس از آن این سرزمین در زیر سلطه حکومت‌های قدرتمند زمان مانند سامانیان، دیلمیان، آل بویه و سلاجغه قرار گرفت. در عصر غزنویان فرمانروایان خونریز و هوسران آرامش را از مردم گرفتند تنها در عهد سلجوقیان، حکومت ملک قاورد و فرزندانش بودکه در کرمان روی رفاه و آسایش دید و آثاری چون مسجد ملک پدید آمد پس از حکومت ۱۵۰ ساله سلاجقه باز بلای غز بر کرمان نازل شد با حمله مغول براق حاجب از سرداران قراختائیان کرمان را به تصرف در آورد از اعقاب وی ترکان خاتون بر کرمان فرمانروایی یافت که در آبادانی شهر کوشید و دخترش پادشاه خاتون نیز حاکمی فاضل و حامی دانشمندان بود. این سلسله از ۶۱۹ تا ۷۰۳ هجری قمری در کرمان سلطنت کردند. در زمان حکومت قراختائیان بود که مارکو پولو سیاح معروف ونیزی از کرمان دیدن کرد.در سال ۷۱۴ هجری‌قمری امیر مبارزالدین محمد مؤسس سلسله آل مظفر، کرمان را تصرف کرد. تیموریان از سال ۷۹۶ تا ۸۳۴ برکرمان فایق آمدند سپس تنی چند از طایفه قراقویونلو در کرمان به قدرت رسیدند.

سلاطین صفوی از ۹۱۵ هجری کرمان را به متصرفات خود افزودند در ۱۰۰۵ هجری، گنجعلیخان از سوی صفویه به حکومت کرمان رسید که بر اثر تدبیر و تداوم حکومت او، شهر چندی روی آسایش و آرامش دید و زمانه برای ترقی و آبادانی مناسب شد.

در روزگار افول قدرت صفویان، افاغنه، کرمان را به جزای شهامت و مقاومت در برابر آنان به خاک و خون کشیدند و نادرشاه افشار هم هنگامی به کرمان رسید که بر اثر کشتن رضاقلی میرزا (پسرش) به جنون آدمکشی مبتلا شده بود او دستور گردن زدن مردم بی‌گناه را صادر کرد و یکی از بزرگترین قتل عامهای معروف تاریخ کرمان را به راه انداخت. نادرشاه افشار و عمال او هنگام تسخیر آن در سال 1160 ه. ضمن غارت و چپاول اموال این مردم رنجدیده بسیاری مردان آن را سربریده و از کله آنان مناره‌هایی ساختند. محله پامنار که هنوز هم به همین نام خوانده می‌شود یادگار آن فاجعه و تجدید کننده خاطرات تلخ آن جنایت تاسف انگیز می‌باشد.


دروازه مسجد که آقامحمدخان قاجار از طریق آن وارد کرمان شد.کرمان، از کریم خان زند - که پادشاهی مردم دوست بود- نصیبی نبرد. او نتوانست کرمان را به قلمرو قدرت خود ضمیمه کند. پس کرمان از این سلسله خبری ندید و سهل است که به گناه حمایت از آخرین بازمانده زندیه (لطفعلی خان زند) گرفتار خشم آغامحمدخان قاجار شود که به روایت تاریخ، هفت من (به روایتی بیست هزار جفت و به روایتی دیگر هفتاد هزار جفت چشم) از مردم بی پناه در آورد! اگر چه جانشینان او تلاش کردند تابا اعزام حاکمانی مدیر و مدبر همچون محمداسماعیل خان نوری «وکیل الملک» و «ابراهیم خان ظهیرالدوله» به باز سازی شهر کرمان، و تحبیب قلوب بپردازند، و با برپایی آثاری چون مجموعه وکیل، و مجموعه ابراهیم خان، گذشته‌ها را به نسیان و فراموشی بسپارند، معذالک اینکه اقداماتی از این قبیل در تحقق آن نظر موثر بوده یا نه، سوالی است که پاسخش به تاریخ سپرده می‌شود.


آب و هوا


استان کرمان دارای آب و هوای متنوعی است. مثلاً در قسمت‌های شمالی که نزدیک کویر است، آب و هوای خشک و کویری، و در قسمت جنوبی آب و هوایی معتدل و دلپذیر دارد. متوسط ارتفاع شهر کرمان از سطح دریا معال ۱۷۵۵ متر است. بیشتر نقاط شهر کرمان با کوه احاطه شده‌است. کرمان شب‌های زمستانی بسیار سردی دارد. کوه‌های جوپار و پلوار و جفتان در جنوب و جنوب شرق کرمان در تمام طول سال برف دارند. متوسط مقدار باران در طول سال در کرمان معادل ۱۳۵ میلی متر است. به دلیل نزدیکی کرمان به کویر لوت، این شهر در تابستان گرم و در بهار دارای طوفانهای شن می‌باشد، ولی بطور کلی آب و هوای این شهر به نسبت خنک است.

قسمت‌های شمالی و شمال شرقی شهر کرمان که در مجاورت کوه‌های صاحب الزمان قرار دارد از آب و هوای معتدل تری برخوردارند و قسمت‌های جنوبی و غربی شهر بواسطه نزدیکی به بیابان، تابستان‌های گرمتری دارد و گرد و غبار هوا نیز بیشتر است.


دیدنی‌ها

یخدان مویدی، کرمان
محراب و سقف مسجد ملک، کرمانپرونده:
پارک جنگل قائم، کرمانمناطق دیدنی و توریستی شهر کرمان بیشتر مناطق تاریخی و فرهنگی است. از مهمترین نقاط دیدنی کرمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

قلعه دختر و قلعه اردشیر از یادگارهای هنر معماری پیش از اسلامی است که قدیمی ترین آثار تاریخی در کرمان به شمار می‌روند و بقایای آن اعجاب بینندگان را بر می‌انگیزد. ساختمان‌های این قلعه روی هم به دو قسمت مجزا تقسیم می‌شوند. قسمتی که بر فراز قلعه نسبتاً مرتفع جنوب شرقی قرار دارد و سابقاً قلعه کوه نامیده می‌شد و کاملاً به علت وضعیت طبیعی از قلعه دیگر مجزاست. قسمت دوم بر تپه کوتاه تری قرار دارد و به قلعه دختر یا آتشکده آناهیتا موسوم است. قلعه اردشیر در بالای تپه مرتفعی واقع شده که تا سطح جلگه قریب پانصد پا ارتفاع دارد. دیوارهای قلعه از خشت‌های بسیار ضخیم ساخته شده‌است.
مسجد ملک که در قرن پنجم و در زمان تورانشاه سلجوقی ساخته شده‌است.
مشتاقیه، آرامگاه مشتاق علیشاه که به سه گنبد نیز شهرت دارد و از آثار معماری قرن سیزدهم است.
مسجد جامع کرمان یا مسجد جامع مظفری که از بناهای قرن هشتم هجری است. این مسجد از جمله مساجد چهار ایوانی است با سر در رفیع، صحن، ایوان و شبستان. ارزشمند ترین قسمت بنا، کاشی کاری معرق محراب و سردر شرقی مسجد است.
گنبد جبلیه از بناهای منسوب به دوره ساسانی (و بنا به روایتی منسوب به دوران سلجوقی) است که در شرق شهر کرمان قرار دارد و گنبد گبری نیز نامیده می‌شود. پلان گنبد هشت ضلعی و روی اضلاع آن طاق نماهای متعددی به چشم می‌خورد. آنچه از سبک معماری این بنا استنباط می‌شود این است که مربوط به اواخر ساسانیان است و یا این که در اوایل اسلام با الهام از معماری ساسانی ساخته شده‌است.
یخدان مؤیدی که برای ذخیره یخ به کار می‌رفته‌است و در تقاطع خیابان ابوحامد و خورشید واقع است.
بازار کرمان از نظر بزرگی و معماری در میان بازارهای ایران خاص و مثال زدنی است.
مجموعه گنجعلیخان این مجموعه که از میدان گنجعلیخان، مدرسه گنجعلیخان، حمام گنجعلیخان، ضرابخانه و آب انبار تشکیل می‌شود در زمان حکمرانی گنجعلی خان بر کرمان و در دوران حکومت صفوی ساخته شده‌است.
مجموعه ابراهیم خان، ابراهیم خان ظهیر الدوله حاکم کرمان (دوره قاجاریه) با ساخت بازار، حمام، آب انبار، مدرسه و خانه مدرس، بانی این مجموعه بوده‌است.
مجموعه وکیل که به دستور یکی از فرماندهان دیگر در زمان قاجاریه ساخته شده‌است و شامل بازار وکیل (کرمان)، حمام وکیل(کرمان) و کاروانسرای وکیل(کرمان) است.
موزه صنعتی شامل گنجینه‌ای غنی و دیدنی از هنرهای معاصر به ویژه نقاشی‌ها و مجسمه‌های استاد علی‌اکبر صنعتی و... که در خیابان شریعتی و حدفاصل میدان باغ ملی و چهار راه طهماسب آباد واقع است.
مسجد پامنار که از بناهای قرن هشتم و از آثار حکومت آل مظفر است.
گنبد سبز یا قبه سبز که از بناهای قرن هفتم هجری است. این اثر از بنای مدرسه و آرامگاه قراختاییان کرمان تشکیل شده‌است. زیباترین قسمت این بنا، ایوان کاشی کاری معرق آن است که در نوع خود بی نظیر است. دو ستون پیچکی شکل در طرف ایوان نیز زیبا و جالب توجه‌است.
پارک جنگل قائم با درختان انبوه کاج و آبشار‌های مصنویی در اطراف آن و مسیرکوه پیمایی بر کوه‌های صاحب الزمان که در شب نیز روشن است وپارک‌ها و حوض‌های متعدد، از تفرجگاه‌های مردم کرمان است.
آتشکده و موزهٔ زرتشتیان شهر کرمان دارای جمعیت قابل توجهی از زرتشتیان و محل برگزاری جشن‌ها و مراسم پیروان این آیین است.
کرمان یکی از شهرهایی است که هنوز جشن سده (از جشن‌های ملی ایران) هر ساله 10 بهمن ماه در آن برگزار می‌شود.

تخت درگاه قلی بیگ در جنوب شرقی شهر کرمان و جنوب جنگل قائم با ابهت خود، نشسته در دل کوه، چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند. این مکان مقبره یکی از نوادگان بهرام بیگ به نام درگاه قلی بیگ است. درگاه قلی بیگاز امرای اواخر دوره صفویه و رییس ایل افشار در کرمان بوده‌است.
موزهٔ بزرگ دفاع مقدساین موزه که در زمان برگزاری کنگرهٔ بزرگداشت سرداران و 8000 شهید استان‌های کرمان و سیستان و بلو چستان احداث شد یاد آور رشادت‌های مردم این دیار در دوران دفاع مقدس است.
موزه شهید باهنر این موزه خانهٔ پدری شهید باهنر نخست وزیر شهید رجایی اسث که در خیابان شهید باهنر واقع است.
باغ شاهزادهٔ ماهان این باغ مشهور در شهر ماهان از توابع کرمان و در فاصلهٔ 30 کیلومتری کرمان در دامنهٔ شرقی کوه جوپار و دره تیگران قرار دارد.
مزار شاه نعمت الله ولی از عرفای بنام که در شهر ماهان قرار دارد.

خیابان‌ها و معابر مهم شهر
از خیابان‌های مشهور کرمان می‌توان از شریعتی، بلوار جمهوری اسلامی، میدان آزادی، هزارویک شب، شفا، الغدیر، شهاب، استقلال، منتظری (جهاد)، احمدی (مطهری)، خورشید، میرزاآقاخان، مولوی، حافظ، سعدی، امام خمینی، سرباز، زریسف، شاه(شاه نعمت‌الله ولی)، بلوار ۲۲بهمن، ابوذر، رسالت و بلوار ۲۴مهر یاد کرد.


جاذبه‌های طبیعی
پیست اسکی تونل سیرچکوهپایه مجموعه چندین روستا در شمال شرق شهر کرمان که در کوهستان‌های شمال شهر واقعند و به خصوص در فصول گرما پذیرای بسیاری از شهروندان کرمانی برای تفریح و گذران اوقات فراغت می‌باشند.
آبشارکوهپایه از دیدنی‌های این منطقه‌است.

سه کُنج منطقه ییلاقی بسیار زیبا و خوش آب و هوا در شرق شهر ماهان واقع است.
سیرچ روستایی بسیار زیبا و دیدنی درجنوب شرق شهر کرمان که محل تولد نویسنده زبر دستِ ایرانی مرادی کرمانی است.این روستا منطقه‌ای برف گیر است که در فصل سرما میزبان ورزش‌های برفی است. اگر جاده این منطقه برفی را به مدت 15 دقیقه ادامه دهیم به شهداد منطقه‌ای بیابانی و بسیار گرم با کلوت‌های معروفش میرسیم.سیرچ دارای چندین چشمه آب گرم است.
جوپار منطقه‌ای خوش آب و هوا در جنوب شهر کرمان و در بخش ماهان واقع است که کوه‌های مرتفع آن مشهور می‌باشد.
کوه جوپار کوه‌های زیبای جوپار بیشتر موقع سال میزبان تیم‌های کوهنوردی است.
دره تیگراندره‌ای خوش آب و هواو سرد در دامنه کوه جوپار و بالا تر از باغ شاهزاده که درکناراین منطقه ییلاق‍‍ی مقبره ب‍ی بی گرامی قرار دارد.
بُندر والی آباد مجموعه چندین روستای خوش آب و هوا است که در شرق و جنوب شرقی کرمان واقع شده‌اند.از مهمترین این روستاها می‌توان به دِه بالا و گینکان و دهیاری و ده یاسایی و دِه محمدشاه و... اشاره کرد.
روستای داوران روستای داوران در ۳۵ کیلومتری شرق رفسنجان و بین راه رفسنجان زرند می‌باشد. روستای داوران به دلیل سرسبزی.. واقع شدن در ارتفاع. داشتن باغات میوه از نقاط بسیار دیدنی در این شهرستان است. اماکن زیارتی بی بی گوهر در ابتدای داوران و شفاخانه حضرت علی علیه السلام در بالای ده می‌باشد...

سوغات کرمان
کلمپه، قاووت، فالوده کرمانی، قالی کرمانی، پته، ادویه جات، زیره، حنا، پسته، ظروف مسی، چنگمال، کماچ سین و...


مشاهیر کرمان
خواجوی کرمانی، هوشنگ مرادی کرمانی، میرزا آقاخان کرمانی، احمدرضا احمدی، علی‌اکبر صنعتی، پرویز شهریاری، روح‌الله خالقی، علی اطهری کرمانی، افسر کرمانی، ایرج کابلی، فردوس کاویانی، کیخسرو شاهرخ، پری صابری، فرخنده حاجی‌زاده، حمید حاجی‌زاده، محمدجواد باهنر، میرزارضا کرمانی، مظفر بقائی، احمد بهمنیار، شیخ احمد روحی، زردشت بهرام پژدو، میترا منصوری، عماد فقیه کرمانی، فواد کرمانی، مجدالاسلام، مشتاق علیشاه، احمد ناظرزاده کرمانی، فرناز ناظرزاده کرمانی، دکتر عباس ریاضی کرمانی، علی اکبر سعیدی سیرجانی،دكتر مهدی رجبعلی پ
     
  
صفحه  صفحه 15 از 18:  « پیشین  1  ...  14  15  16  17  18  پسین » 
ایران

My Beautiful Homeland | سرزمین زیبای من

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA