انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
ایران
  
صفحه  صفحه 8 از 18:  « پیشین  1  ...  7  8  9  ...  17  18  پسین »

My Beautiful Homeland | سرزمین زیبای من


مرد

 
استان ایلام

این استان با 19086 کیلومتر مربع ، حدود 1.4 درصد مساحت کل کشور را تشکیل میدهد.استان ایلام در غرب دامنه سلسله جبال زاگرس قرار گرفته است. استان ایلام از جنوب با خوزستان ، از شرق با لرستان ، از شمال با کرمانشاه و از سمت غرب با کشور عراق همجوار است. مهمترین شهرستانهای این استان ایلام ، ایوان ، دهلران ، مهران و شیروان است. مرکز این استان شهر ایلام است که به علت زیبایی های طبیعی فراوانی که دارد، عروس زاگرس نام گرفته است.

جغرافیای طبیعی و اقلیم استان

ناهمواریهای استان ایلام از رسوبات دوران اول تا چهارم زمین شناسی به یادگار مانده اند؛ ولی شکل گیری آنها عموماً به دوران دوم و سوم زمین شناسی مربوط است. این کوهها چنان گسترده و فشرده اند که امکان شکل گیری دشتی آنها فراهم نشده است. شمال و شمال شرقی استان ایلام کوهستانی و نواحی مغرب و جنوب غربی آن را اراضی پست و کم ارتفاع تشکیل داده اند. مهمترین ارتفاعات استان کبیر کوه و دینار کوه و مهمترین دشتهای آن دشت عباس و دشت مهران ، دهلران است.

از نظر اقلیمی استان به سه منطقه تقسیم میشود که عبارتند از:

- مناطق میانی که دارای آب و هوای معتدل است .

- مناطق کوهستانی شمال و شمال شرقی که دارای آب و هوای سردسیر با زمستانی طولانی است.

- مناطق جلگه ای غرب و جنوب غربی که دارای آب و هوای گرمسیری است .

تاریخچه استان ایلام

این سرزمین، بنا به اسناد تاریخی فراوان، بخشی از کشور عیلام باستان بوده که در
حدود 3000 سال پیش از میلاد به فرمان آشور بانی پال منقرض شد. در کتیبه های بابی، عیلام را " آلامتو" یا "آلام"خوانده اند. که به قولی به معنای کوهستان یا "کشور طلوع خورشید" است. مدتی پس از سقوط عیلام، حوزه فرمانروایی آنان به دو منطقه تحت نفوذ پارسها و مادها در غرب تقسیم شد. در دوره هخامنشی جزئی از امپراطوری هخامنشی بوده است. بعد از تسخیر ایران به وسیله اعراب مسلمان، احتمال دارد که این ناحیه جزئی از ایالت کوفه باشد. از اوایل قرن چهارم تا اوایل قرن ششم خاندان حسنویه کرد بر لرستان و ایلام حکومت می کردند و از سال570 تا 1006 اتابکان لر بر لرستان و پشتکوه حکومت کرده اند. از سال 1309 شمسی در تقسیمات کشوری، ایلام جزو استان پنجم یعنی کرمانشاه گردید.

صنایع دستی فعال امروز ایلام عبارتند از: گلیم بافت و گلیم گل برجسته در ایلام، سرآبله، ایوان، دره شهر، قالی بافی و قالیچه گل ابریشم در سرآبله، ایوان، دره شهر. گفتنی است دیگر صنایع دستی رایج در استان ایلام را دوج بافی، جیغ بافی، نمد مالی، خراطی، و ساخت زیورآلات تشکیل می دهد.

گلیم بافی:

گلیم بافی یکی از اصیل ترین صنایع دستی ایران است که به مراتب بیش از قالی بافی قدمت دارد. از خصوصیات گلیم آن است که از حیث وزن بسیار سبکتر از قالی بوده و به آسانی قابل حمل و نقل است ضمن آن که دارای ظرافت و زیبایی خاصی است.

گلیم بافی در تمام ایران به عهده زنان بوده و زنان عشایری ایلام نیز آن را به گونه ای زیبا انجام می دهند، گلیم گل برجسته را می توان از گلیم های خاص یا گلیم های یک رو ولی غیر "سوماک" دانست، چرا که در بافت آنها از روش و تکنیک های مختلف گلیم ساده(پودگذاری)، بافت گلیم سوماک(پودپیچی) و شیوه بافت قالی(گره کامل) استفاده می شود و گلیم گل برجسته ایلام دارای معروفیت خاص است. این نوع گلیم با استفاده از نقشه بافته شود.

موج بافی:

موج بافی از رشته های صنایع دستی رایج در ایلام است. موج بافی بیشتر در خانواده ها انجام می شود. انواع موج، احرامی، رانکه و چوغه (نوعی شال کردی که از حدود22 متر آن یک دست لباس تهیه می شود) است. دستگاه موج بافی چوبی بوده که گاه در روی زمین و گاه در داخل گودالی قرار می گیرد. هر دستگاه نیازمند دونفر است. یک نفر بافنده و یک نفر ماسوره پیچ. موج(رختخواب پیچ)، احرامی، در اطراف پاوه(نوسود) بافته می شود. شال کردی نیز در ایلام بافته می شود که کردها از آن لباس تهیه می کنند. اندازه موج به علت متغیر بودن عرض دستگاهها متفاوت است ولی بیشتر آن را یک پارچه به طول 10 متر و عرض 50 تا 60 سانتیمتر می بافند. پس از بافت آن را به چهار تخته تقسیم کرده و از پهنا به هم می دوزند. در بعضی از کارگاهها که عرض دستگاه بیشتر و بین 65 تا 70 سانتیمتر است, موج از سه قطعه تشکیل شده است.

نمدمالی:

نمد کف پوشی است که از پشم حلاجی شده پهنه می شود و اگر در تولید آن دقّت و مهارت به کار رود دارای مزایای گوناگونی است. چون افزون برزیبایی رطوبت کمی را جذب می کند, حمل و نقل آن آسان است و بالاخره نسبت به هزینه اش بادوام است. نمد مورد مصرف ایلات و روستائیان است.

چادرنشینان معمولاً برای نمد پشم, چین اول گوسفند را مورد مصرف قرار می دهند که مرغوبتر است. محصولات تولیدی از نمد عبارتند از: جلیقه چوپانی و فرش نمدی.

چپغ بافی:

چادرنشینان برای استراحت خود و داشتن سرپناه از چادری استفاده می کنندکه سقف آن معمولاً از موی بز است و توسط خود عشایر بافته می شود. دیواره آن را "چپغ" می نامند و آن عبارت است از بافت حصیری به صورت دیواره که قریب 5/1 متر پهنا دارد و در روی آن نقش های متفاوتی به وسیله نخ های رنگارنگ پشمی ایجاد شده است.

خراطی:

در ایلام از چوب درخت "کیکم" برای خراطی استفاده می کنند. تولیدات آنها بیشتر چوب سیگار و قوطی سیگار است. چوب سیگارها به شکل ماهی و یا اشکال دیگر بوده و بسیار ظریف و هنرمندانه ساخته می شود. چوب "کیکم" مصرفی را از جنگل مجاور شهر تهیه کرده و آن راتبدیل به قطعات کوچکتر نموده واز آن, بدنه چوب سیگار را می سازند, سپس آن را با سوهان به شکل موردنظر درمی آورند. پس از تراش و پرداخت کامل آن را با روغن چرب می کنند و بعد از این عمل چوب سیگار به رنگ نارنجی متمایل به سرخ درمی آید که همراه با نقوش طبیعی چوب بسیار جالب می شود. در شهرهای مهران و ایوان نیز کار خراطی انجام می شود.

ساخت زیورآلات:

کردها با توجه به اهمیت نقره در گذشته و سنن قوی خویش دارای جواهراتی هستند که هر چند بی شباهت به جواهرات ترکمن نیست, اما دارای ریزه کاری های خاص خود است که با توجه ساکن شدن عشایر رونق دیرین خود را از دست داده است. جواهرات کردی در خانه ها ساخته شده و گاه نیز آنها را در مغازه های زرگری عرضه می کنند.

قالی بافی:

بافت قالی و بویژه بافت قالیچه های ابریشمی و کرکی در مناطق شهری, روستایی و عشایری از استان ایلام رواج دارد و زیباترین قالیچه های ابریشمی و کرکی را در دره شهر و روستاهای اطراف آن و قالی های با رجشمارهای تا حدود 40 را در شهرهای ایوان, ایلام و روستاهای اطراف آبدانان و ... می بافند. تولید قالیچه های ابریشمی بویژه ظرف سالهای اخیر در دره شهر از رونق قابل ملاحظه ای برخوردار شده است.

از استادکاران نمونه استان ایلام می توان خانم ثروت منصوری, فریده ملکی, نسرین گوهری, صنعت بیگ محمدی در رشته گلیم برجسته, آقای خدارحم اولاد در قالی بافی, خانم بانو خورانی و جیران عبدل خانی در احرامی بافی, خانم معصومه شفیعی و آقای ارسلان امیر پناهی در رشته معرق کاری را نام برد.

شهرستانها

1-آبدانان
2-ایوان
3-دره شهر
4-دهلران
5-ایلام
6-مهران
7-شیروان و چرداول

بناهای یادبود تاریخی

1- گردنه بهرام چوبین - دره شهر
2-آتشکده دره شهر
3-پل گاومیشان ، دره شهر
4-دژ شیخ مکان ، دره شهر
5-کتیبه تخته خان ، ایلام
6-قلعه والی ، ایلام

بناهای یادبود مذهبی

1-امامزاده صالح ، دره شهر
2-آرامگاه جابر ، دره شهر

جاذبه های طبیعی

دریاچه سیاه گاو
خدا حافظ برای همیشه

این كاربر به درخواست خودش بن شد
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
     
  
مرد

 
جاذبه های طبیعی استان ایلام

چشمه ها

از دیگر منابع طبیعی كردشكری استان ایلام چشمه ها هستند که معمولاً در دامنه ارتفاعات جریان دارند . با توجه به شرایط طبیعی تعداد چشمه ها در مناطق کوهستانی زیادتر و در نواحی جلگه ای کمتر است . ولی از تعداد واقعی چشمه ها آماری در دست نیست .معمولاً از آب چشمه به عنوان آب زراعی استفاده می شود و چنانچه آب چشمه زیاد باشد ، چشمه به طور مستقیم به باغ ها ، و مزارع هدایت می شود بعضی از چشمه ها معمولاً به وسیلة آبراهه هایی که در مجموع رودهای کوچکی را تشکیل می دهند و در اصطلاح محلی به آنها " گلال " گفته می شود ، به منظور آبیاری کشتزارها به سوی روستاها هدایت می شوند .
مهمترین چشمه های استان با قابلیت جذب حداقل جمعیت به قرار زیر میباشند:

چشمه آبگرم دهلران:

در فاصلة 3 کیلومتری شهر دهلران چشمة آب گرممی با خواص گوگردی قرار گرفته که از اهمیت ویژه ای برخوردار است . در چند سال گذشته هم باتجهیز آن و سرو سامان گرفتن این آبگرم در جذب گردش هر چند اندک اقداماتی مثبت انجام گرفته است .

دیگر چشمه های استان:

از دیگر چشمه های استان ایلام میتوان به چشمه قیر دهلران اشاره کرد که به علت عبور از سنگ های حاوی مواد آلی آب آن آغشته به قیر است و چشمه همانطور که از اسمش برمی آید چشمه ای از قیر طبیعی است.
همچنین در حاشیه رودخانه چنگوله در شهرستان مهران چشمه آب گرم چنگوله ، در کناره راست رود کنجانچم نیز چشمه آبگرم کنجانچم،در ساحل سمت راست رود خانه تلخاب آبگرم تنگ حمام بولی با دمای تقریبی 40 درجه سانتیگراد قرار دارند.

دریاچه ها

دریاچه دوقلوی سیاه گاو آبدانان:

دریاچة دوگانه سیاه گاو در فاصلة 8 کیلومتری سراب باغ آبدانان واقع شده است . اطراف این دریاچه را دشت ها و کوه های نسبتاً مرتفع فرا گرفت است . جلوه های بهاری و پاییزی این دریاچه جذاب و دیدنی است. گلزارهای حاشیة دریاچه و پرندگان وحشی آب،گردشگاه جالب توجهی را به وجودآورده اند.

دریاچه سد ایلام:

سد ایلام كه در سالهای اخیر با هدف اصلی تامین اب شرب شهر ایلام به بهره برداری رسیده است در كلیه فصول سال به خصوص بهار و تابستان مملو از جمعیتی است كه به قصد كذراندن اوقات فراغت خود این محل زیبا راانتخاب میكنند.
با وجود اینكه هیج كونه امكانات و یا خدماتی در حاشیه سد انجام نمكیرد ولی این امر مانع از هجوم مردم به این منطقه نشده .

دشت ها:

دراین استان دشت های کم وسعتی وجود دارند که مهم ترین آنها دشت های ایلام،شیروان چرداول و هلیلان است . دراین مناطق به علت دسترسی به آب های سطحی ، شهرکهای آبادیهایی با تراکم بالای جمعیت وجود دارد .دشت های دیگر منطقه عبارت اند از : صالح آباد ، مهران ، محسن آباد ، نصیریان ، دهلران ، موسیان و دشت عباس که از نوع دشت های آبرفتی و رسوبی کنار رودخانه هستند . اغلب این دشت ها ، خاک رسی با ضخامت زیاد دارند .
در هر فصل دشتیهای استان با توجه به موقعیت جغرافیایی آن دراری مناظر دل انگیزی میشوند بخصوص دشتهای واقع در مناطق گرمسیری استان که در اواخر زمستان و اوایا بهار با طبیعت بسیار دیدنی خود جذاب جمعیت بسیاری است.

تالاب ها

تالاب سیاب دریوش:

این تالاب در جنوب غربی بخش ملکشاهی واقع شده است . مساحت آن در حدود چهار (4) هکتار وارتفاع آن 2740 متر از سطح دریا های آزاد میباشد. حداقل درجه حرارت در این تالاب 14 درجه سانتی گراد ومتوسط بارندگی سالیانه آن بیش از 600 میلیمتر است.تالاب فوق الذکر دارای آب دایمی و شکل آن دایره ای میباشد. به دلیل قرار گیری در ناحیه کوهستانی جزو منطقه سردسیری و ییلاقی استان محسوب میشود.

تالاب زمزم:

تالاب زمزم در 74 کیلومتری شرق شهر ایلام واقع گردیده است. مساحت آن در حدود یک هکتار و ارتفاع آن ازسطح دریاهای آزاد 675 متر است. آب آن به صورت چشمه بوده و دارای آب دایمی است. پوشش گیاهی اطراف آن چشم انداز زیبایی را بوجودآورده و زیستگاه بسیار مناسبی برای حیات وحش فراهم نموده است.

تالاب چکر:

درغرب شهرستان ایلام ودر منطقه بولی و در ناحیه چکر تالاب زیبای چکر قرار دارد. مساحت آن در حدود 3 هکتار و ارتفاع آن 600متر است.عمق آن درحدود 5/2 متر است . این تالاب در منطقه گرمسیری قرار دارد ولی آب آن دایمی است .عمق آن بستگی به میزان بارش در طول سال دارد. منبع آب آن نزولات جوی و چند چشمه جوشان میباشد .متوسط دمای آن 24 درجه سانتی گراد است. نیزارهای اطراف آن به همراه طبیعت بکر زیبای اطاف آن واقعا دلنشین است.
خدا حافظ برای همیشه

این كاربر به درخواست خودش بن شد
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
     
  
مرد

 
جاذبه های تاریخی و فرهنگی ایلام

سنگ نوشته آشوری گل گل ملكشاهی

این اثر در 8 كیلومتری شهر ملكشاهی شهرستان مهران و بر دیوار شرقی تنگه كوچكی كه روستای گل گل در دهانه آن استقرار یافته قرار دارد . این سنگ نوشته به خط میخی به زبان آشوری ، بر روی نمای دیوار شرقی صخره ای بالاتر از روستای گل گل ملكشاهی به ابعاد 90× 135 سانتی متر به شكل مستطیل به طور عمودی نقش شده و در وسط آن پادشاه آشوری به صورت برجسته با شمشیر حمایل به ارتفاع 135 سانتی متر قرار دارد . تمامی سطح كتیبه پس از صاف نمودن سطح آن به عمق سه سانتی متر و برجسته نشان ، پیكر پادشاه با خطوط كنده كاری شده میخی پوشانده شده است. سطرها به وسیله یك خط افقی كنده از هم دیگر متمایز گشته اند . ارتفاع نقش برجسته از سطح زمین 270 سانتی متر است . متن كتیبه از فتح ایلام و لرستان ( قلمرو كاسی‌ها) به وسیله آشوری‌ها حكایت می كند . بخشی از كتیبه به شرح زیر است : خدایان بزرگ از راه لطف در محفل خود مرا بر روی تخت شاهی پدرم گذاشتند و آنها تسلط بر روی زمین را به من واگذار كردند.

شهر تاریخی سیروان

شهر تاریخی سیروان یکی دیگر از شهرهای ساسانی استان ایلام است که در شهرستان شیروان چرداول قرار گرفته است. این شهر مرکز ایالت ماسبذان بوده که آثار معماری و بناهای آن کاملاْ مشهود است.

دره شهر و شهر تاریخی سیمره

شهر تاریخی سیمره یكی از شهرهای تاریخی استان ایلام است كه در حاشیه غربی شهر دره شهر واقع شده است. طی ? فصل كاووش در این شهر گچبریهای منحصر به فردی از بناهای این شهر تاریخی بدست آمد كه در نوع خود بی نظریند. این شهر مربوط به اواخر دوره ساسانی و قرون اولیه اسلامی است و مركز ایالت مهرجانقذق یا مهرجانكدك بوده است.

شکوه معماری ساسانی

آتشكده سیاهگل یكی از آثار دوره شكوهمند ساسانی است كه در 25 كیلومتری شهرستان ایوان و در منطقه‌ای به همین نام در حاشیه جنوبی رودخانه پرآب گنگیر قرار گرفته است.
این اثر سالم‌ترین آتشكده شناسایی شده استان ایلام است كه در نوع خود بی‌نظیر و از اهمیت زیادی در مطالعات باستان‌شناسی برخوردار است. آتشكده دارای چهار پایه و یك سقف گنبدی و نیز در اطراف دارای راهروی جهت نیایش است كه متأسفانه در سالهای اخیر بر اثر عوامل طبیعی و انسانی تخریب شده است و فقط آثاری از این راهرو وجود دارد.
مصالح ساخت این آتشكده تشكیل شده است از گچ نیم‌كوب و قلوه‌سنگهای رودخانه‌ای.

با توجه به بررسی‌های باستان‌شناسی صورت گرفته در اطراف این اثر، آثاری از بناها و معماری هم‌دوره با آتشكده مورد شناسایی قرار گرفت كه احتمال وجود شهر گمشده آریوحان (آریوجان) را در این منطقه بیشتر می‌كند.
شهر گمشده آریوحان (آریوجان) یكی از شهر‌های تاریخی استان ایلام است كه بر اساس شواهد و مدارك تاریخی و گفته سیاحان و سفرنامه نویسان در ساحل رودخانه گنگیر استقرار داشته كه وجود این مجموعه آثار و دیگر شواهد باستان‌شناسی حكایت از وجود یك شهر تاریخی در این منطقه دارد.

منطقه تفریحی توریستی کلم

منطقه تفریحی ـ توریستی كلم با برخوداری از آب و هوایی بسیار متنوع و مناسب، آب فراوان و جنگلهای سرسبز و زیبا با چشم اندازی كوهستانی به عنوان منطقه نمونه گردشگری شناخته شده است. این منطقه در مسیر جاده قدیم ایلام ـ دره‌شهر قرار دارد.


تنگه رؤیایی رازیانه

این تنگه رویایی یكی از زیباترین پدیده‌های زمین شناسی و جزء منحصر بفردترین جاذبه‌های گردشگری استان ایلام است كه در شمال شرق ایلام در كنار جاده ایلام ـ دره‌شهر قرار دارد. داخل این تنگه رودخانه‌ای جاری است.

پشت قلعه آبدانان

پشت قلعه در فاصله پنج کیلومتری در ناحیه جنوبی شهرستان آبدانان و در شمال غربی روستای پشت قلا بر روی تپه‌ای بلند قرار دارد كه رودخانه دویرج از پای آن می‌گذرد. این اثر یكی از آثار دوره ساسانی است كه مصالح ساخت آن از قلوه سنگهای رودخانه‌ای و گچ نیم‌كوب تشكیل شده است.

آثار به جا مانده از این اثر ارزشمند شامل برجهای نگهبانی، بارو، شاه‌نشین، اتاق‌های مسکونی، پلکان و... است. باروی بیضوی شکل که ارتفاع آن به سه متر می‌رسد محوطه قلعه را در بر گرفته است. دیوارهای بیرونی و اصلی قلعه تقریبا سالم مانده است. این دیوارها قلعه را به سه قسمت مجزا تقسیم می‌کنند. در قسمت غربی قلعه، آثار برج دیده می‌شود و سوراخی بر روی برج قسمت جنوبی قلعه است که كاربری آن دیده‌بانی است. بر باروها و دیوارهای آن، برجهایی با فواصل تقریباً مساوی در اطراف دژ به صورت کنگره‌دار ساخته شده که دارای اتاق‌های کوچک دیده‌بانی و طاق‌های قوسی شکل است. در منتهی‌الیه قسمت جنوبی و جنوب شرقی دژ، شاهنشین قلعه و اتاق‌های مسکونی قرار دارند که یك چهارم دژ را تشکیل می‌دهند و مابقی محوطه قلعه است. این قسمت دارای اتاق‌های نیم‌دایره با تاقچه‌ها و طاقنماهایی است که گاه قطر دیوار آن به یک متر می‌رسد. این قلعه جنبه نظامی داشته و دور تپه‌ها کانالی طبیعی قرار دارد که مانند خندقی از دژ محافظت می‌کند. در یک قسمت از این خندق طبیعی رودخانه دویرج عبور می‌كند.


پل گاومیشان

پل گاومیشان یکی از آثار دوره ساسانی است که بر روی رودخانه خروشان سیمره در شهرستان دره شهر قرار دارد. با توجه به موقعیت استراتژیک منطقه پل در دوره های بعدی نیز مورد استفاده قرار گرفته و مورد مرمت و بازسازی واقع شده است. دهنه این پل با بیش از ?? متر عرض بزرگترین دهنه پل کشور است. طبیعت زیبا و چشم انداز رویایی اطراف این پل باعث جذب گردشگران داخلی و خارجی شده است.

سنگ نوشته تخت خان

سنگ نوشته تخت خان یا تخت خاتون بر سر راه ایلام به مهران در منطقه خوش آب و هوای بان‌روشان بر روی قطعه سنگی بزرگ نوشته شده است.
شكل سنگ نوشته یك متوازی الاضلاع در ابعاد 145×190 سانتی‌متر بوده كه ابتدا آنرا حدود دو سانتی‌متر به لحاظ فراهم نمودن یك سطح صاف و یكنواخت تراش داده و آنگاه با تراش دادن مجدد حروف و كلمات را برجسته نموده‌اند.
خط كتیبه نستعلیق، و متن آن خلاصه ای از شجره نامه والیان و شرح برخی از خدمات عمرانی غلامرضا خان والی است كه در سال 1325 هـ.ق دستور نوشتن آنرا داد.

آتشکده چهار طاقی

این اثر در شهرستان دره شهر بر روی تپه بنای یک آتشکده به صورت چهار طاقی باقی مانده است این بنا را در محل طاق می گویند.این بنا تماماً با قلوه سنگ و گچ ساخته شده است و مربوط به دوران ساسانی است.


مشاهیر

علامه سید جعفر اعرجی ، جعفر نور محمدی ، لیا حیدریان

آداب و رسوم:

پوشاک

لباس های محلی: لباس های محلی ضمن آن که همواره برای گردشگران جذاب و جالب توجه بوده از مهم ترین جاذبه های فرهنگی استان ایلام نیز به شمار می آیند.

خوراک

حلوای بگل ، بژی برساق ، کپه ، جگروز و غذاهای استان ایلام عبارتند از: حلوای قند، پرشگه، ترخینه، کله کنجی، پپگ، شیر برنج، چنگال، سوختی، گمگه، عدس پلو با گوشت، قارچ، کپه و قه له و ماسوا .

بازی

بازی پلان ، بازی قلان ، ورزش های باستانی

صنایع دستی

قالی بافی ، گلیم نقش برجسته ، نمد مالی ، موج بافی ، احرامی بافی

سوغات

روغن حیوانی و کره محلی با طعم بسیار لذیذ ،عسل کوهی و ناب مناطق سورگه و شلم ،کشک، کنجدو گردو ، ترخینه، که با توجه به مواد به کار رفته در آن درمان بسیار خوبی برای سرما خوردگی است. ، سقز محلی (شیره درخت بنه) که به وفور در کوه ها ی استان ایلام وجود دارد.،شیرینی پژی بر ساق، شیرینی کله کنجی، شیرینی کاک
حلوائی بگل (ترکیبی از پودر کشک و خرما) ،کله کنجی، گمکه، جاجیم، نمد، سیاه چادر.
خدا حافظ برای همیشه

این كاربر به درخواست خودش بن شد
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
     
  
مرد

 
شهرستان ايلام

ايلام مهم‌ترين شهرستان استان ايلام است كه در‌ناحيه باختر ايران واقع شده است. سرزمين ايلام‌ با كوهستان هاي سلسله وار و دشت هاي پهناور؛ زيستگاه انواع گونه هاي گياهي و جانوري است كه چشم اندازهاي زيباي طبيعي را در اين منطقه به وجود آورده اند. اين منطقه كه بر دامنه كوه هاي خود چشم انداز سبزي ازجنگل هاي بلوط را دارد؛ در بر گيرنده رودخانه ها و آبشارهاي زيادي است كه هر يك جاذبه هاي خاص و مناظر روح پروري را به نمايش مي گذارند. ايلام كه از بكر ترين مناطق سرزمين ايران است؛ از قابليت هاي برجسته و با ارزشي درزمينه گردشگري طبيعي برخوردار است.

مکان های دیدنی و تاریخی

پيشينه تاريخي و باستاني اين خطه از ايران سبب شده جاذبه هاي باارزشي در اين منطقه وجود داشته باشد كه نام آن ها يادآور اساطير افسانه اي ايران باستان است. جاذبه هاي اجتماعي و فرهنگي استان ايلام از ديگر زيبايي هاي منطقه هستند كه بر جاذبه هاي گردشگري استان مي افزايد. فصل بهار كه زمان رويش گلهاي زيبا و وحشي در اين خطه است و فصل تابستان با رودخانه هاي خروشان وآبشارهاي زيبا مناسب ترين زمان سفر به ايلام است.

صنايع و معادن

بخش صنعت سهم ناچيزی از اشتغال را نسبت به بخش خدمات و كشاورزی به خود اختصاص داده است. صنعت ايلام بيش تر در صنايع خانگی و كارگاهی خلاصه می شود. زماني منابع معدنی استان منحصر به منابع رسوبی بوده ولي هم اكنون منابع نفت و گاز نيز در اين منطقه شناسايي شده است. ايلام منطقه ای عشاير نشين است و به همين دليل از صنايع دستي پر رونقي نيز برخوردار است. مهم ترين صنايع دستي اين منطقه عبارت اند از: فرش كرك، ابريشم، گليم گل برجسته،جاجيم، نمد، فرنجی، قتره و صنايع چوبی. از ديگر صنايع دستی ايلام می توانبه سياه چادر، رسن، گيوه كه با توجه به فراوانی مواد اوليه مانند پشم وموی بز توليد آن ها از گذشته هاي دوررايج بوده, اشاره نمود. ايلام همانندساير مناطق ايرانی دارای سوغاتی های محلی خاص خود است كه مهم ترين آن هاعبارتند از: سقز محلی (صمغ درخت بنه)، شيرينی بژی بر ساق، ‌شيرينی گمگه،حلوای كله كنجی، روغن حيوانی معروف به روغن كرمانشاهي.

کشاورزی و دامداری

اقتصادشهرستان ايلام بر پايه كشاورزی، باغ داری، دام داری و صنايع دستی بنانهاده شده است. وضع كشاورزی به دليل آب و هوای مناسب و بارندگی كافی مطلوب است. آب كشاورزی از رودخانه و چاه ژرف تامين می شود و محصولات كشاورزی عبارتند از : گندم، جو، ذرت، صيفی جات، سبزی جات و بنشن. باغداری در منطقه ايلام شامل سيب، گلابی، ‌انار، انگور، هلو و زرد آلو می گردد. دامداری نيز از دير باز رواج فراوان داشته و از فعاليت های اصلی اهالی روستاها وعشاير و ايلات منطقه به شمار می رود. فرآورده های لبنی، پوست و پشم در حدی است كه علاوه بر تامين نيازهای منطقه مازاد آن به ساير نقاط صادر می شود.

مشخصات جغرافيايي

شهرستان ايلام مركز استان ايلام است كه در درازای جغرافيايی 46 درجه و 25 دقيقه وپهنای جغرافيايی 33 درجه و 38 دقيقه و بلندی 1401 متری از سطح دريا قراردارد. شهرستان ايلام از شمال و شمال خاوری به ترتيب به شهرستان های ايوان و شيروان و چرداول، از خاور به شهرستان دره شهر، از جنوب به شهرستان مهران، و از باختر به شهرستان قصرشيرين محدود می گردد. آب و هوا در نقاط مختلف به سبب پستی و بلندی زياد، ‌گوناگون است و روی هم رفته شهر ايلام دارای آب و هوای معتدل كوهستانی می باشد. متوسط درجه حرارت 2/15 درجه میباشد. شهر ايلام در دره ای كوهستانی قرار گرفته، دامنه های مشجر و جنگلی انبوه منظره جالب توجهی به آن داده است.

وجه تسميه و پيشينه تاريخي

ايلام در عهد باستان به ‹‹اريوجان›› معروف بود. اما ايلام كنونی در سال 1308شمسی در منطقه ای كه حسين آباد ناميده می شد از نو احداث گرديده و يك سال بعد با توجه به سابقه تاريخی و تصويب فرهنگستان ايران به نام ‹‹ايلام›› نام گزاری شده است. شهر ايلام در حصاری از كوه ها و ارتفاعات جنگلی استقرار يافته و آب و هوايی معتدل كوهستانی و بهاری دلپذير دارد. از سه قرن پيش حكومت خود مختار واليان در منطقه ايلام و پشتكوه برقرار بوده است. از معروف ترين اين واليان می توان از حسين خان، غلامرضا خان و حسين قلیخان ابوقداره نام برد. اين افراد با يك سلسله روابط خاص به حكومت مركزی ايران وابسته بودند و سالانه به ميزان معينی ماليات و تعدادی تفنگچی دراختيار حكومت مركزی قرار می دادند. آنان بدين وسيله از شاهان قاجار حكم والی گری منطقه را دريافت می كردند و به صورت خود مختار بر عشاير منطقه حكومت می راندند. مركز حكم فرمايی واليان تحت تاثير حيات اجتماعی منطقه مكان ثابتی نداشت. بنابراين قشلاق عشاير در زمستان ها در باغشاهی عراق ويا در حسينيه بين النهرين واقع بود و تابستان ها برای ييلاق در هليلان ويا حسين آباد (ايلام امروزی) به سر می بردند. هزينه نگهداری و امور اين افراد از ماليات ها و باج های متعددی فراهم می گشت كه به بهانه های مختلف از مردم منطقه اخذ می شد. آخرين والی منطقه در سال 1309 شمسی توسط رضا شاه سركوب و به عراق پناهنده شد. از آن پس حسين آباد با نام جديد ايلام درتقسيمات كشوری جای گرفت. در حال حاضر شهر ايلام به عنوان مركز سياسی ـ اداری استان ايلام از شهرهای توسعه يافته باختر كشور است و به لحاظ دارابودن تفرجگاهی جنگلی و آثار تاريخی و باستانی متعدد از زيباترين شهرهای استان نيز محسوب می شود.
خدا حافظ برای همیشه

این كاربر به درخواست خودش بن شد
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
     
  
مرد

 
دهلران

دهلران در جنوب خاوري استان ايلام و جنوب باختري دينار كوه و در فاصله 228كيلومتري ايلام و 100 كيلومتري شهرستان انديمشك واقع شده است. اين شهرستان بعد از دوران جنگ و بازسازي به صورت يك شهر توريستي در آمده است و به خاطرمنابع عظيم نفت و زمين هاي وسيع و مستعد كشاورزي از اهميت خاصي برخورداراست. بيش تر آبادي ها در اثر جنگ تحميلي و اشغال آن ها خالي از سكنه شده بود و بعداز جنگ و بازسازي دوباره اسكان يافته
اند. از اين بخش رودخانه هاي دويرج و چيغاب مورموري عبور مي كند. دراين بخش به دليل حاصل خيزي زمينهاي كشاورزي محصولات متنوع جاليزي به دست مي آيد. در بخش موسيان چاه هاي نفت فراواني حفر شده و داراي منابع عظيم نفتي است. شهر پهله مركز بخش زرينآباد است كه از زمان هاي دور تا كنون محل سكونت بوده و آثار باستاني فراواني درآن به چشم مي خورد و شهر ك ميمه يكي از نواحي خوش آب و هوا و پرجمعيت زرين آباد است.آبو هواي دهلران آن گرم است و بيش ترين دما در تابستان گاهي از 50 درجه نيزبالاتر مي رود. قدمت منطقه دهلران به هزاران سال پيش بر مي گردد و همواره با جلگه بين النهرين در ارتباط بوده است. با بررسي هايي كه در ساختار كلي سرزمين باستاني دهلران صورت گرفته نشان گر اين حقيقت است كه يكي از كانونهاي باستاني ايران به شمار مي رفته است و با وجود اين همه پيشنيه تاريخي واهميتي كه دارد كم تر شناخته شده است. كاوش هايي كه در سرزمين دهلران انجام گرفته روشن گر اين حقيقت است كه انسان دراين منطقه در حدود 8000هزار سال پيش از ميلاد از دونوع گونه نبات يعني گندم و جو وميش و بزاستفاده مي كرده است. بر اساس شواهد به دست آمده به وسيله باستان شناسان وهم چنين آزمايش هاي فراوان هول و كنت دي فلانري در سال 1961 بر روي تپه هاي علي كش (تپه باستاني علي كش با وسعتي به قطر حدود 135 متر كه ضخامت لايه هاي باستاني آن به حدود هفت مي رسد) و چغا سفيد و ديگر مناطق باستاني اين منطقه انجام گرفته، نشان گر اين حقيقت است كه انسان در فاصله ميان5500تا 7500 قبل از ميلاد در اين منطقه به اهلي كردن گاو و كشت دانه هاي گياهي مانند عدس و ماش وكتان توفيق يافته است.نژادمردم اين شهرستان از اصيل ترين نژاد كرد هستند و قدمت آن به دوره مادها مي رسد. ساكنان اين شهرستان داراي قدي بلند و موهاي مشكي و تا حدودي پوستي گندمگون و يا تيره هستند. مردم دهلران به سبب شرايط خاص زيست محيطي بسياربردبار و از لحاظ اقتصادي بسيار قانع هستند. در بين مردم اين شهرستان ميتوان ويژگي هاي خاص جامعه عشايري چون علاقه به وطن ايمان و فداكاري، شوخ طبعي را در آنان به وضوح ديد. در بسياري از موارد با توجه به موقعيت مرزيوجغرافيايي پاسداران و نگهبانان فداركارو از جان گذشته هستند.

مکان های دیدنی و تاریخی

غار طبيعي و حفاظت شده خفاش در نزديكي چشمه هاي آب گرم كه در آن هزاران خفاش زندگي مي كنند. تپه باستاني علي كش با قدمت 9 هزار ساله مربوط به دوره ايلاميان درنزديكي شهر توريستي موسيان قلعه تاريخي شياخ در بخش زرين آبادسنگ نبشته دوره قاجار در ميمه زرين آبادچشمه هاي قير طبيعي چشمه هاي آب معدني با حرارت آب بالازيارتگاه سيد ابراهيم در زرين آبادزيارتگاه سيد ابراهيم قتال در در دهلران زيارتگاه سيد ناصرالدين درزرين آبادزيارتگاه عباس در 60 كيلومتري شهر دهلران مسير جاده انديمشك

صنايع و معادن

درشمال شهر چشمه آبگرم معدنی وجود دارد و در جنوب دهلران چند چاه نفت كشف شده كه مورد بهره برداری واقع شده است. علاوه بر كان های بالا در جنوبیترين نواحی اين شهرستان معادن شن و سنگ مورد بهره برداری قرار می گيرد. گندم، جو، دام، محصولات دامی، قاليچه و جاجيم از جمله صادرات اين شهرستان هستند.

کشاورزی و دامداری

اقتصاددهلران بر پايه كشاورزی، دامداری و صنايع دستی استوار است. مهم ترين پيشهمردم اين شهرستان دام داری است و بيش تر دام های اين منطقه گوسفند و بزاست. محصولات كشاورزی اين منطقه گندم و جو و صنايع دستی آن قاليچه، جاجيم و سياه چادر است.

مشخصات جغرافيايي

شهرستان دهلران در درازای جغرافيايی 47 درجه و 16 دقيقه و پهنای جغرافيايی 32 درجهو 41 دقيقه و در بلندی 215 متری از سطح دريا قرار دارد. شهر دهلران در 220كيلومتری جنوب خاوری ايلام و در مسير جاده ايلام - دزفول واقع است. آب وهوای دهلران معتدل و متمايل به گرم است و ميزان بارندگی سالانه 300ميليمتر می باشد. دهلران از خاور به شوش و سوسنگرد(دشت آزادگان)، از شمال به آبدانان و دره شهر، از باختر به مهران و از جنوب و جنوب باختری به عراق محدود است.

وجه تسميه و پيشينه تاريخي

اين منطقه كه در دامنه جنوب و جنوب باختری دينار كوه قرار دارد، از قديمالايام به ‹‹ده لران›› مشهور بوده است. بقايای آثار تاريخی و باستانی ومجموعه اشيا باستانی كشف شده، نشان گر اين حقيقت است كه قدمت اين منطقه بادوره قبل از تاريخ و بعد از آن، به ويژه با دوره ساسانيان مرتبط است. بقايای شهرهای باستانی و وجود ده ها ناحيه و تپه باستانی هر يك بيانگربخشی از سرگذشت ديرينه اين سرزمين است. دهلران به لحاظ موقعيت جغرافيايی از مناطق مهم استان ايلام است و همين موقعيت جغرافيايی نيز باعث آسيب آندر درازای تاريخ شده است. اين اهميت و موقعيت در ادوار بعدی نيز حفظ شده است. در جريان جنگ تحميلی عراق عليه ايران اين منطقه آسيب فراوانی ديد،طوری كه بازسازی و مرمت آن اعتبارات قابل توجهی را ضروری ساخت. اين شهربعد از خاتمه جنگ بازسازی شد و به عنوان يك شهر گردش گری مورد توجه ويژهقرار گرفت. شهر دهلران در حال حاضر نيز علاوه بر موقعيت گردش گری دارای منابع عظيم نفت و اراضی مستعد كشاورزی است كه اهميت اقتصادی و جغرافيايی آن را دو چندان ساخته است
خدا حافظ برای همیشه

این كاربر به درخواست خودش بن شد
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
     
  
مرد

 
شهرستان مهران

شهرستان مهران در باختر ايلام واقع شده است. اين شهرستان نگين سبز ايران نام گرفته است وپس از سه دهه در انزوا بودن اينك مهران مي تواند براي هميشه صبح صادق رابر سرزمين هزار و يك شب بتاباند. بيش از چند دهه مرز بين المللي مهران درمنتهي اليه باختري كشور و در جنوب شهر ايلام به رغم 220 كيلومتر مرز مشترك با عراق و كم ترين فاصله يك شهر مرزي تا بغداد در انزوا و فراموشي به سرمي برد و حاصل اين انزوا بيش از سه دهه ركود اقتصادي بود. نام مهران دردوران هشت سال دفاع مقدس بر سر زبان ها افتاد. اين گذرگاه تاريخي از ديرباز معبر و ممر مراودات تاريخي مردمان دو سوي مرز بوده و حاصل اين مراودات گسترده نزديكي فرهنگي و پيوندهاي خانوادگي و سرمايه‌گذاري هاي مشترك براراضي مستعد و نخلستان هاي پر ثمر منطقه است.مرزمهران مناسب ترين و بهترين راه براي فعاليت هاي توريستي و زيارتي و همچنين يكي از مناسب ترين و مطمئن ترين مناطق براي فعاليت اقتصادي است. شهرمرزي مهران حدود 12 كيلومتر تا نقطه صفر مرزي فاصله دارد و كم تر از 20كيلومتر با شهر هاي كرد تبار بدره و زرباطيه عراق فاصله دارد و به عنوان حلقه اتصال مركز استان ايلام با مركز استان واسط و بغداد عراق در طول قرنها مهم ترين گذرگاه ارتباطي مردمان دو سوي مرز بوده است. در بخش مركزي مهران مخاذن نفت و گاز طبيعي كشف شده و چاه هايي درآن حفر شده است. دشتهاي مهران به خاطر پيوستگي‌كوه و دشت با يك ديگر داراي اهميت استراتژيكي وتاريخي است. اين شهرستان از سه بخش مهران، صالح آباد و ملكشاهي تشكيل شدهاست. بخش صالح اباد در دشت وسيع هيژدانه واقع شده و در سال هاي پر باراني از مناطق حاصل‌خيز استان محسوب مي شود.

مکان های دیدنی و تاریخی

كتيبه تخت خان واقع درمنطقه صالح آباد و در 24 كيلومتري ايلام.سنگ نبشته دوره آشوري كه شامل خطوط ميخي و نقش سرباز آشوري با كلاه خود و نيز علامت ماه و ستاره كه درمنطقه گل گل ملكشاهي قرار دارد.آتشكده متعلق به دوره ساسانيان درارتفاعات كوه پشمين بخش ملكشاهي.قلعه زمستاني والي در كنار رود كنجانچم و در 17 كيلومتري شهر مهران معروف به قلعه كنجانچم.تپه باستاني چغا آهوان و چغا گلان با قدمت 7300 سال در شهر مهران.آثار و يادمان هاي دوران دفاع مقدس و نمايشگاه آثار دوران جنگ تحميلي.غار معروف زينه گان يا غار بهشت كه يك غار رو باز است و در 6 كيلومتري صالح آباد واقع شده است .مهم ترين زيارتگاه ها و بقاع متبركه اين منطقه عبارت اند از: زيارتگاه امام زاده علي صالح معروف به خاص علي در بخش صالح آباد. زيارتگاه امام زاده سيد حسن در 3 كيلومتري شهر مهران. بقعه پير قتال در مسير جاده بهرام آباد و جاده مرزي مهران. زيارتگاه سيد محمد عابدمعروف به پيرمحمد در بخش ملكشاهي.

کشاورزی و دامداری

اقتصادمهران بيش تر بر پايه كشاورزی است كه كشاورزی هم اغلب به صورت سنتی انجام می گردد. آب كشاورزی از رودخانه كنجان چم تامين می شود و فرآورده های آنرا گندم، جو و خرما تشكيل مي دهد.

مشخصات جغرافيايي

شهرستان مهران در درازای جغرافيايی 46 درجه و 10 دقيقه و پهنای جغرافيايی 33 درجه و 7 دقيقه و در بلندی 155 متری از سطح دريا قرار دارد. مهران در كرانه چپرود كنجان چم قرار گرفته و با مرز عراق بيش تر از چند كيلومتر فاصله ندارد. مهران از شمال به ايلام، از خاور به دهلران، و از باختر و جنوب به عراق محدود است.

وجه تسميه و پيشينه تاريخي

مهران در ساحل رودخانه كنجان چم واقع شده و با مرز عراق بيش از چند كيلومترفاصله ندارد. محل كنونی مهران در گذشته، منصور آباد نام داشت كه در سال1309 هجری شمسی با تصويب فرهنگستان ايران، مهران ناميده شد. اين شهرهمانند شهرهای مرزی ديگر كشورمان در ابتدای جنگ تحميلی به دست عراقی هاافتاده ويران شد، اما سرانجام در سال 1365 به دست نيروهای ايران به آغوش ميهن بازگشت و در جريان بازسازی های پس از جنگ دوباره آباد شد. درسال های اخير اين شهر ‹‹نگين سبز ايران›› نام گرفته است.
خدا حافظ برای همیشه

این كاربر به درخواست خودش بن شد
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
     
  
مرد

 
شهرستان ايوان‌غرب

شهرستان ايوان از شهرستان های جديد استان ايلام است كه استعداد بالقوه كشاورزی و دامداری فراوان دارد. اين شهرستان در حدفاصل بين ايلام به اسلام آباد و گيلانغرب قرار گرفته است. زيبايی های طبيعت اين منطقه بسيار چشم گير است و آثارباستانی آن نيز حاكی از تمدن و تاريخی ديرينه است. مردم اين منطقه از ايل كلهر هستند، و به زبان كلهری گفت و گو می‌كنند. شهرستان ايوان جزو مناطق ييلاقي استان به حساب مي آيد وگردشگاه ساكنان منطقه است و گردش گاه هاي آن مانند خوران يكي از مهم ترين پار ك هاي طبيعي استان است. طاق شيرين و فرهاد‏،آتشكده سه پا در بخش زرنه، غار معروف به طلسم نزديك روستاي كله جوب ، شكارگاه شره زول در كوه شره زول ايوان وديدني هاي طبيعي و زيباي آن، گردشگاه جنگلي منطقه سراب ايوان، آثار تپه تاريخي زرنه، زيارتگاه سيد عبدالله درايوان و زيارتگاه حاجي حاضر در ايوان از جمله مناطق ديدني اين شهرستان بهشمار مي روند. موسيقي رايج در اين شهرستان همان انواع موسيقي كردي است كه مورد علاقه و توجه مردم اين ديار است. ايل ايوان از مهم ترين ايل هاي استان است و در ايوان غرب (شمال غرب ايلام )زندگي مي كنند.

مکان های دیدنی و تاریخی

ايوان داراي ييلاق هاي مصفايي بوده و غار طلسم و گردشگاه خوران از نقاط مهم وديدني آن هستند. از مهم ترين مراكز ديدني و زيارتگاهي ايوان مي توان به آتشكده سياهكل، تاق شيرين و فر هاد ،قلعه شميران، پل شير پناه، تپه هايزرنه و نرگسي، غار طلسم، بقعه حاجي حاضر، امام زاده عبدالله و... اشاره كرد.

صنايع و معادن

دراين شهرستان معادن گچ، ‌شن و ماسه نيز بيش تر در اطراف رودخانه گنكير وجوددارد. از مهم ترين صنايع دستي در شهرستان ايوان غرب مي توان به بافت جاجيم، گليم و گليم نقش برجسته، فرش كرك و ابريشم، سياه چادر، نمد مالي و... اشاره كرد. در اين شهرستان موج بافي نيز رواج بسياري دارد كه از آن براي زيبايي منازل و رخت خواب پيچ و... استفاده مي كنند و بيش تر توسط مردان بافته مي شود و مواد مصرفي آن از پشم يا كاموا است.

کشاورزی و دامداری

اقتصادايوان مبتنی بر كشاورزی و دامداری است. آب كشاورزی از رودها و چاه های عميق فراهم می شود و محصولات كشاورزی آن عبارتند از:‌ گندم، جو، تره بار،ذرت، سيب زمينی، گلابی، انار، انگور، هلو و زرد آلو. دامداری نيز هم چون كشاورزی از رونق خاصی برخوردار است و محصولات آن (فراورده های دامی) به ساير شهرستان ها صادر می شود.

مشخصات جغرافيايي

شهرستان ايوان در درازای جغرافيايی 46 درجه و 17 دقيقه و پهنای جغرافيايی 33 درجه و 49 دقيقه و در بلندی 1140 متری از سطح دريا قرار دارد. ايوان از شمال به شهرستان گيلان غرب، از خاور به شهرستان شيروان و چرداول و از باختر به كشور عراق محدود است. آب و هوای ايوان معتدل و نيمه مرطوب است. بيش ترين درجه حرارت 34 درجه و كم ترين درجه حرارت 10- و ميزان بارندگی 635 ميليمتر است.
خدا حافظ برای همیشه

این كاربر به درخواست خودش بن شد
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
     
  
مرد

 
دره شهر

دره شهراز گذشته هاي دور پايتخت تابستاني ايلامي ها بوده است و اوج رونق آن دردوره ساسانيان بوده كه ييلاق امرا و بزرگان بوده است. اين شهر در آبرفتهاي سيمره و در كنار ويرانه هاي شهر تاريخي سيمره و در دو سوي مسيررودخانه دره شهر، جايي كه تپه ماهورهاي دامنه شمالي كبير كوه خاتمه مييابد، قرار دارد. در شهر ستان دره شهر به دليل اين كه از مناطق لرنشين ايلام هستند آهنگ ها و ترانه و موسيقي لري رواج دارد كه درانواع بزمي ورزمي و حماسي و ...اجرا مي شوند. مانند نوعي ترانه به نام سايرخوني كه آهنگي سوزناك است و با لهجه لري خوانده مي شود. براي اجراي آن از كمانچه استفاده مي شود. اطراف دره شهر را مزارع آبي و ديمي با خاك حاصل خيز فرارگرفته است. مزارع كشاورزي دره شهر به وسيله آب رود خانه هاي سيمره، سيكان و چشمه سار هاي كوچك ديگر آبياري مي شود و حفر چاه هاي عميق و نيمه عميق كمبود آب را تامين مي كند. در مزارع روستاهاي دره شهر ضمن كاشت برنج،گندم، جو و محصولات سيفي نيز به دست مي آيد. از مهم ترين محصولات جاليزي دره شهر خيار است كه بسيار معروف است. اين شهرستان داراي دو بخش مركزي وبدره است. شهر دره شهر بيش تر به زبان لري و كردي صحبت مي كنند ولي زبان مردم بخش بدره كردي است. اين شهرستان به دليل اين كه در كنار كبيركوه و دركنار خرابه هاي شهر باستاني ماداكتو دوره ساساني و رود خروشان سيمره واقع شده، هم چنين با دارا بودن استعداد كشاورزي و وجود آب‌فراوان و مراتع وجنگل هاي انبوه،‌ داراي آثار ديدني تاريخي و طبيعي بي شماري است. اهميت تاريخي دره شهر به حدي است كه مورخان و تاريخي نگاران آن را به نام اولين شهر تاريخي دوره ساساني ناميده اند.

مکان های دیدنی و تاریخی

مهم ترين مراكز ديدني و زيارتگاهي دره شهر عبارتند از:- آثار خرابه هاي شهر سيمره و آثار قصر ها و بازار هاي تاريخي. - آسياب آبي و قلعه شيخ ماخو (شيخ محمد خان) در روستاي شيخ مكان.- تنگ زيبا و تاريخي ، طبيعي بهرام چوبينه در مسير دره شهر به پل دختر. - تپه باستاني تيغن در كنار دره شهر. - آثار قلاع تاريخي درمنطقه ييلاقي كلم بخش بدره و هم چنين دره ييلاقي كلم بدره. - چهار تاقي دوران ساساني در شهر دره شهر. - آبشار ماربره در نزديكي دره شهر در مسير جاده پل دختر. - حوضچه آب زمزم در نزديكي بقعه جابر. - آثار تاريخي پل گاو ميشان مربوط به دوران ساساني بر روي سيمره. - زيارتگاه جابر انصاري در روستاي جابر كلم. - زيارتگاه بابا سيف الدين درروستاي ارمو. - زيارتگاه امام زاده صالح در ماژين. - قلعه و شهر تاريخي ماژين. - غار كول كني در ماژين. - مناظر و چشم اندازهاي زيباي كبير كوه در كنار رود سيمره

صنايع و معادن

صنايع دستي مهم ترين صنايع اين استان راتشكيل مي دهند و از صنايع ماشيني و معادن اين شهرستان اطلاعات مستندي در دست نيست.

کشاورزی و دامداری

اقتصاددره شهر بر پايه كشاورزی باغداری و دامداری استوار است. آب كشاورزی از چاهها، چشمه ها و رود فراهم می شود و محصولات كشاورزی و باغی آن عبارتند از: ‌گندم، جو، بنشن، ذرت، گياهان علوفه ای، برنج، كنجد، تره بار، گردو،‌انار، انگور، سيب و انجير. دامداری نيز در اين شهرستان رونق دارد ومحصولات و فرآورده های دامی و نيز دام به شهرستان های ديگر صادر می شود.

مشخصات جغرافيايي

شهرستان دره شهر در درازای جغرافيايی 47 درجه و 22 دقيقه و پهنای جغرافيايی 33درجه و 8 دقيقه و در بلندی 650 متری از سطح دريا واقع است. شهر دره شهر در142 كيلومتری شهر ايلام و در مسير جاده ايلام ـ پل دختر قرار دارد. آب وهوای آن معتدل و خشك، بيش ترين درجه گرما 42 درجه و كم ترين درجه گرما 6- درجه می باشد. بارندگی سالانه بطور متوسط 350 ميليمتر است. شهرستان دره شهر از شمال باختری، شمال تا جنوب خاوری به ترتيب با شيروان و چرداول،كوهدشت و پل دختر (استان لرستان)، از جنوب خاوری، جنوب تا شمال باختری بهترتيب با آبدانان، دهلران، مهران و ايلام همسايه است.

وجه تسميه و پيشينه تاريخي

نام دره شهر شايد از رود سيمره گرفته شده باشد كه اين رود تا قبل از ورودايلام گاماسب نام دارد و هنگام ورود به ايلام سيمره ناميده مي شود. آورده اند كه چون دره شهر در كنار رود سيمره در دره ای از دره های كبير كوه قرارگرفته، دره شهر نام يافته است. شهر تاريخی و باستانی دره شهر در ادوارمختلف بارها ويران و آباد گشته است. از جمله عوامل ويرانی آن تاخت و تازسپاهيان آشور و عرب ها بوده است. بنا بر نظری، دره شهر محل شهر باستانی‹‹ماداكتو›› پايتخت عيلامی است. عيلاميان كه دردوره عهد باستان فرمانروای كوه های لرستان بودند؛‌ دره رودخانه و راه بزرگ ارتباطی منطقه و مرز شمالی را متصرف شدند و اماكن مستحكمی تاسيس نمودند كه ماداكتو پايتخت دوم آنان از آن جمله است. ظاهرا دره شهر اولين شهر عيلامی بوده است كه در حمله آشوربانی پال ويران و مردم آن قتل عام شده اند. در دره سيمره بقايای خرابه های عهد ساسانی به جامانده اند. ظاهرا دره شهر در دوره اعتلای هخامنشيان هنوزهم ويران بوده و يا اهميت گذشته را نداشته است، اما عهد اشكانيان دوره تجديد حيات آن بوده و در دوره ساسانی نيز مجددا رونق يافته و آباد گرديده است. در خرابه های دره شهر كه بازمانده يك شهر از زمان ساسانيان است، آثارچهار راه ها، كوچه ها و معابر با نظم ويژه ایكه در شهر سازی آن دوره معمول بود، باقی مانده است. سكه هايی كه در خرابه های دره شهر پيدا شده اند به خسرو سوم و جانشيان او تعلق دارند. گفته می شد كه دره شهر در هنگام آبادانی متجاوز از 5000 خانه داشته است. درميان خرابه های آن اثری ازساختمانی كه شايد روزی مسجد و يا عبادتگاه دوره اسلامی بوده باشد، يافت نشده است. در حال حاضر شهر دره شهر كه در دامنه كبير كوه و در كنار خرابه های شهر باستانی دوره ساسانی و رودخانه خروشان سيمره قرار دارد، بااستعداد كشاورزی وافر، ‌منابع آب غنی، مراتع سبز و جنگل های انبوه يكی ازشهرهای باستانی و مهم استان ايلام محسوب می شود. برخي بر اين باورند كه دره شهر را خسرو پرويز پادشاه ساساني ساخته است. گفته مي شود اسكندرمقدوني هنگامي كه از شوش عازم شعر كلني بوده از دره شهر عبور كرده است . پس از حمله اعراب سيمره يا دره شهر حاكم نشين مهرجانقذق شد و تا سده چهارم هجري قمري ،آباد و پرنعمت بوده است . ابودلف در سفر نامه خود مي نويسد : سيمره نيز شهر زيبايي است كه در آن درختان خرما و زيتون و گردو و در طرفديگر برف و كوهستان با هم ديده مي شوند. ياقوت حموي نيزدر باره دره شهر مينويسد: شهري است در نواحي جبل به سوي خوزستان و آن را مهرجانقذق خوانند وآن آبادان و داراي ميوه ها و آب است.
خدا حافظ برای همیشه

این كاربر به درخواست خودش بن شد
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
     
  
مرد

 
شهرستان آبدانان

آبدانان يكي از شهرستان هاي ايلام است كه در جنوب خاوري استان واقع شده است. اساس اقتصاد آبدانان به ترتيب بر دامداری، كشاورزی و صنايع دستی نهاده شده وصادرات آن دام زنده، پشم، روغن و گندم است. زندگي عشايري در اين منطقه ازجمله جلوه هاي ديدني اين شهرستان به شمار مي روند. شهرستان آبدانان درجنوب شهرستان دره شهر و 164 كيلومتري شهر ايلام واقع شده است . اين منطقه در ناحيه اي كوهستاني قرار دارد و قسمت هاي واقع در دامنه ارتفاعات كبيركوه سردسير و معتدل ولي قسمت هاي ديگر گرمسير هستند. اين شهر ستان داراي معادن نفت و گوگرد و چشمه هاي آبگرم است. مركز اين شهرستان در دامنه جنوبي كبير كوه و دره با صفاي رود خانه آبدانان در شمال مقبره سيد صلاح الدين محمد قرار دارد . اين شهر ستان به لحاظ نظامي و كشاورزي و دام داري اهميت دارد. دراين منطقه منابع كاني فراوان مانند نفت و گوگرد و زاج وجود دارد وبه خاطر آب فراوان و وجود جنگل ها و مراتع داراي زمين هاي مستعد كشاورزي ودامداري است. وجود آثار تاريخي و باستاني فراوان دراين منطقه نشان ازقدمت تاريخي اين منطقه دارد . مهمترين مراكز ديدني و زيارتگاهي آبدانان را آثار تاريخي قلعه هزاراني، آثارتاريخي پشت قلعه در آبدانان، درياچه دو گانه سياه گاو آبدانان در فاصله 8كيلومتري سراب باغ آبدانان، غار طبيعي مژاره در آبدانان در روستاي مژاره وسراب باغ، مناظر طبيعي سراب آبدانان، مناظر طبيعي كوه اناران و كبير كوه وزيارتگاه سيد صلاح الدين محمد با سبك معماري خاص مربوط به دوره سلجوقي تشكيل مي دهند.

مکان های دیدنی و تاریخی

عشاير منطقه‌ي آبادانان و زندگي ايلاتي در ميان دشت ها و كوه هاي شهرستان آبدانان از مهم ترين ديدني هاي اين منطقه به شمار مي آيند.

صنايع و معادن

دراين منطقه‌منابع كاني فراوان مانند نفت و گوگرد و زاج وجود دارد از ديگر صنايع و معادن اين منطقه اطلاعات مستندي در دست نيست.

کشاورزی و دام داری

اگرچه به علت فراواني ناهمواری ها، زمين های زراعی بسيار كم وسعتند، اما با اينوجود بيش ترين استفاده از حداقل امكانات برده می شود. نوع كشت به دو صورتآبی و ديم صورت می گيرد. آب كشاورزی از رودخانه های كرخه و آبدانان تامين شده و محصولات آن گندم، جو و برنج می باشد. دامداری پيشه اصلی و مهم اهالی بوده و اكثرا با نگهداری و پرورش گوسفند، بز و گاو نه تنها از فراورده های لبنی حاصله از آن، جهت مصارف داخلی بهره می برند بلكه از فروش دام زنده،گوشت، پشم و روغن به افزايش عايدات خود كمك شايانی می نمايند. اساس اقتصادآبدانان به ترتيب بر دام داری، كشاورزی و صنايع دستی نهاده شده و صادرات آن دام زنده، پشم، روغن و گندم می باشد. اين شهر منابع كانی فراوان ازجمله نفت و گوگرد دارد و به دليل آب و زمين فراوان، جنگل ها و مراتع ازنواحی مستعد كشاورزی و دامداری استان ايلام است.

مشخصات جغرافيايي

شهرستان در دامنه جنوبی كبير كوه، در درازای جغرافيايی 47 درجه و 28 دقيقه و پهنایجغرافيايی 32 درجه و 56 دقيقه و در بلندی 880 متری از سطح دريا قرار دارد. شهرآبدانان مركز شهرستان، در مسير راه ايلام ـ گل گل و در 38 كيلومتری جنوب خاوری دره شهر واقع شده است. شهرستان آبدانان از شمال به دره شهر، ازخاور به انديمشك، و از باختر و جنوب به دهلران محدود می باشد. آب و هوای آبدانان معتدل است و ميزان بارندگی بطور متوسط 300 ميلي متر است.

وجه تسميه و پيشينه تاريخي

اين منطقه از تاريخ و قدمتی ديرينه بر خوردار بوده و آثار ارزنده تاريخی سراسرآن را فرا گرفته است. آثار ‹‹گورگبران›› و ‹‹قلعه كروديت›› از جمله اين آثار می باشند و اهميت تاريخی و قدمت آن را نشان می دهند. اين شهرستان دارای تفرجگاه های متعددی نيز می باشد.
خدا حافظ برای همیشه

این كاربر به درخواست خودش بن شد
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
     
  
مرد

 
شهرستان شيروان و چرداول

شيروان‌و‌چرداول درشمال‌خاوري ايلام واقع شده است. مركز شهرستان شهري به نام سرابله است كه در كنار رود سرابله قرار دارد. وجود آثار تاريخي به جاي مانده از دوران ساساني باعث‌شده كه اين شهرستان داراي اهميت تاريخي باشد. اين شهرستان شامل چهار بخش شيروان، چرداول، آسمان آباد و هليلان است. قالي‌بافي،فرش‌ابريشمي،گل ابريشمي كركي و گليم و نقش برجسته جزو صنايع دستي شهرستان شيروان و چرداول است كه به بازارهاي داخلي و خارجي عرضه مي شود.

مکان های دیدنی و تاریخی

آثار شهر سراب كلان شيروان به نام ماسبذان يا سيروان كه متعلق به دوره ساساني است و در روستاي سراب كلان واقع شده است .- آثار قلعه تاريخي و آتشكده سام كه درارتفاعات روستاي چم بور بخش چرداول واقع شده است. - تعداد زيادي تپه و آثار تاريخي باستاني واقعدر بخش هليلان.- تنگ شمشه بخش چرداول كه داراي ارزش تاريخي است.- تنگ قير در بخش چرداول و چشم اندازهاي زيباي رود سيمره. مهمترين بقاع و زيارتگاه هاي اين بخش شامل: زيارتگاه عباس‌ و زيارتگاه شاه قلندر در بخش شيروان.‌ زيارتگاه پير‌ در زنجره عليا و بقعه باقر در روستاي سفيدخاني سفلي‌ بخش ‌شيروان .

صنايع و معادن

صنايع دستي مهم ترين صنايع اين منطقه را تشكيل مي دهند. قالي‌بافي،فرش‌ابريشمي،گل ابريشمي كركي و گليم و نقش برجسته جزو صنايع دستي شهرستان شيروان و چرداول است كه به بازارهاي داخلي و خارجي عرضه مي شود.

کشاورزی و دامداری

سرابله دارای اقتصاد كشاورزی و دامداری است. كشاورزی و باغ داری از مشاغل مهم مردم اين شهرستان بوده و آب كشاورزی از رودخانه تامين می‌شود. محصولات آن عبارتند از: گندم، جو، بنشن، تره بار، زرد آلو، انار، سيب و آلو.‌همچنين دامداری و پرورش طيور از رونق بسياری برخوردار است چنان که صادرات اين منطقه را محصولات كشاورزی، دام و فرآورده های دامی و طيور تشکيل می‌دهند.

مشخصات جغرافيايي

سرابله مرکز شهرستان شيروان و چرداول، در درازای جغرافيايی 46 درجه و 32 دقيقه وپهنای جغرافيايی 33 درجه و 46 دقيقه و در بلندی 1050 متری از سطح درياقرار دارد. سرابله در 118 كيلومتری شمال خاوری ايلام و در مسير جاده اصلی لومار ـ گيلان غرب قرار دارد. آب و هوای آن نسبتا معتدل و نيمه مرطوب است و متوسط بارش سالانه 500 ميلی متر است. شهرستان شيروان و چرداول از شمال به كرمانشاه، اسلام آباد غرب و گيلان غرب، از باختر به ايوان، از جنوب به ايلام، و از خاور به شهرستان كوهدشت محدود است.

وجه تسميه و پيشينه تاريخي

اين شهرستان‌ از كانون‌های تاريخی استان ايلام است‌كه قدمت تاريخی آن به دوره ساسانيان می رسد. بقايای آثار تاريخی و باستانی مانند آثار شهر سراب كلان،قلعه تاريخی و آتشكده سام، تل توبره ريز معروف به للر يا تل سه پا، تعداد160 تپه و آثار تمدن باستانی در بخش هليلان و … مبين اين پيشينه تاريخی است. از شيروان قديم كه شهری در طرف شمال رودخانه سيمره بود، آثار وويرانه های زيادی باقی مانده است. در بقايای اين ويرانه های سنگی و گچی،آثار متعلق به دوره ساسانيان نيز مشاهده می شود.
خدا حافظ برای همیشه

این كاربر به درخواست خودش بن شد
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
     
  
صفحه  صفحه 8 از 18:  « پیشین  1  ...  7  8  9  ...  17  18  پسین » 
ایران

My Beautiful Homeland | سرزمین زیبای من

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA