ارسالها: 23330
#101
Posted: 22 Dec 2013 23:28
زمینلرزه رودبار و منجیل (۱۳۶۹)
زمینلرزه منجیل-رودبار در ساعت ۳۰ دقیقه بامداد به وقت ایران در پنجشنبه ۳۱ خردادماه ۱۳۶۹ (برابر با ۲۱ ژوئن ۱۹۹۰ در ساعت ۲۱ به وقت گرینویچ) در نزدیکی شهر رودبار و روستاهای تابعه در استان گیلان و شمال غرب استان زنجان در ناحیه طارم علیا بروز نمود و تا شعاع ۱۰۰ کیلومتری از مرکز زمینلرزه موجب خسارات جانی و مالی فراوان گردید. ارتعاشات حاصل از امواج لرزهای در استانهای زنجان و گیلان و در بخشهایی از استانهای آذربایجان شرقی، تهران، مرکزی، مازندران، سمنان، همدان و کردستان به مدت حدود ۶۰ ثانیه احساس گردید و موجب وحشت عمومی شد، لیکن خسارات جانی و مالی به همراه نداشت. این زمینلرزه در یک منطقه پرتراکم از نظر جمعیت اتفاق افتاد، بطوریکه علاوه بر روستاهای موجود در منطقه چندین شهر مهم کشور نیز تحت تأثیر آن قرار گرفتند. کانون زلزله مذکور را کارشناسان حدود ۱۹ کیلومتری از سطح زمین اعلام کردند و علاوه بر حدود ۳۵٬۰۰۰ نفر که بر اثر این رویداد جان خود را از دست دادند، بیش از ۲۰۰ هزار واحد مسکونی تخریب شدند و خسارات عمدهای به تأسیسات و اماکن عمومی در استانهای گیلان و زنجان که متأثر از این زمینلرزه بودند، وارد آمد و حدود ۵۰۰٬۰۰۰ تن بیخانمان شدند.
جزئیات
تاریخ ۳۱ خرداد ۱۳۶۹
ساعت ۲۱:۰۰ به وقت UTC
برابر با ۰۰:۳۰ صبح به وقت محلی
بزرگی ۷٫۴ ریشتر (به مدت ۶۰ ثانیه)
زیان بین ۳۵٬۰۰۰ نفر کشته، ۶۰٬۰۰۰ نفر زخمی و حدود ۵۰۰٬۰۰۰ نفر بیخانمان
پسلرزهها صدها پسلرزه
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#102
Posted: 22 Dec 2013 23:29
جایگاه زمینساخت و تاریخچه لرزهخیزی منطقه
از نظر بشقاب زمینساخت محل رویداد زمینلرزه در رشته کوههای البرز در شمال غرب ایران قرار داشت. رشته کوههای البرز از یک ناحیه کمانی شکل باریک با طاقدیسها و ناودیسهای موازی تشکیل شده که مرز جنوبی تحدب پهناور دریای خزر را تشکیل میدهد. این ناحیه در شمال با بلوک خزر و در جنوب با پهنه ایران مرکزی مواجه است. در بخش غربی این ناحیه محور ساختارهای زمینشناسی دارای یک روند شمالغربی-جنوبشرقی بوده که تقریباً با بخش شمالی کمربند چین خورده فعال زاگرس موازی است. از سوی دیگر در بخش شرقی منطقه البرز روند محور ساختارهای زمین شناسی تقریباً شمالشرقی-جنوبغربی و به موازات گسل کویر بزرگ (درونه) میباشد. در پهنهٔ لرزه زمینساختی البرز به ویژه در منطقه زلزله زده گسلهای مهم، عموماً روند خاوری ـ باختری با اندکی تمایل به سوی شمال باختری دارند و اکثراً از نوع گسلهای فشاری میباشند. این ایالت از نظر لرزهخیری یکی از جنبانترین ایالتهای ایران بوده و در گذشته زمینلرزههای بزرگی در آن روی داده است که استانهای گیلان و مازندران را متأثر ساخته است. مهمترین گسلهای شناخته شده آن منطقه عبارتاند از:
گسل شمال البرز با روند شمال غرب ـ جنوب شرق با شیب زیاد به سمت جنوب غرب.
گسل لاهیجان با روند شمال شرق ـ جنوب غرب.
گسل ماسوله با روند شمال غرب ـ جنوب شرق.
گسل رودبار با روند شرق ـ غرب با شیب زیاد به سمت شمال.
گسل کولور با روند شمال غرب ـ جنوب شرق.
گسل آستارا با روند شمال ـ جنوب.
آمار دادههای لرزهای دستگاهی (یکصد سال اخیر) و تاریخی نشان میدهد که این ناحیه از توان لرزه خیزی بالایی برخوردار بوده و مطابق نقشه خطر زمین لرزه ایران (مانوئل بربریان ۱۹۷۷) این ناحیه در منطقه تخریب متوسط تا زیاد قرار دارد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23330
#103
Posted: 22 Dec 2013 23:33
کشتهها و خرابیها
زلزله ۳۱ خرداد ۱۳۶۹ رودبار-منجیل به بزرگی ۷٫۴در ساعت ۲۱:۰۰ به وقت گرینویچ و سی دقیقه بامداد به وقت محلی رخ داد و شهرهای رودبار، منجیل، لوشان و ۷۰۰ روستای اطراف را به نابودی کشاند و به ۳۰۰ روستای دیگر خسارت عمده وارد نمود. خسارت حاصله از این زمینلرزه ۲۰۰ میلیارد دلار برآور شد. کانون ژرفی زمینلرزه مذکور حدود ۱۹ کیلومتری از سطح زمین بود و براثر آن یکصد هزار خانه خشتی و گلی با خاک یکسان شدند یا متحمل خسارات عمده گردیدند و بیش سی و پنج هزار کشته، شصتهزار زخمی و پانصدهزار بیخانمان آنرا در لیست مرگبارترین ۱۰ زلزله جهان در صدسال گذشته قرار میدهد. چند ساعت پس از وقوع زمین لرزه اصلی چندین پسلرزه به وقوع پیوست که بزرگی موج لرزهای آنها بیش از ۵ بود. بزرگترین پسلرزه حدود ۱۲ ساعت پس از وقوع زمینلرزه اصلی اتفاق افتاد، که بزرگی آن Mb=۶ گزارش گردید. پس از نصب شبکه لرزهنگاری صحرایی مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران روزانه حدود چند صد پسلرزه ثبت میگردید که بزرگی آنها در مواردی از ۵ تجاوز مینمود. عمق اکثر این پسلرزهها بین ۱۰ تا ۲۰ کیلومتر متغیر گزارش شدهاست. این زمینلرزه به لحاظ وسعت و شدت از زلزلههای بیسابقه این منطقه در طی سدهء اخیر بود که مناطق وسیعی از استانهای تهران، گیلان، آذربایجان شرقی، مرکزی، زنجان، همدان، مازندران، سمنان و شهرهایی از قبیل لاهیجان، رودسر، لنگرود، آستانه اشرفیه، تنکابن، سراب، اردبیل، مشکینشهر، کرج و شهرکهای اطراف بروجرد محور قزوین-رشت و روستاهای رودبار الموت طالقان، فیروزکوه مهدیشهر، شهمیرزاد، زیراب، بوئین زهرا و دهها شهر و روستای دیگر را به لرزه درآورد. وقوع این زمینلرزه در تهران نیز باعث وحشت زیاد مردم شد و بسیاری را از خواب بیدار نمود، لیکن آثاری از ریزش منازل یا تلفات انسانی مشاهده نگردید. برخی از مطبوعات گزارش دادند که تعدادی از منازل مسکونی قدیمی تهران واقع در محلات جنوبی شهر آسیبهای جزئی دیدهاند. شدت زمینلرزه در تهران 5 درجه در مقیاس مرکالی تخمین زده شدهاست. زمینلرزه شهر تبریز را به لرزه درآورد، در شهر خلخال از شدت بیشتری برخوردار بود و باعث ریزش تعدادی از ساختمانها و وارد آمدن خسارات مالی شد. در شهر سراب باعث ریزش برج کوه آجرپزی ملی و چندین دیوار در نقاط مختلف شهر شد ولی در میانه و بروجرد گرچه احساس گردید لیکن تلفات جانی در برنداشت. شهر قزوین و بخشهای تابعه آن به شدت لرزیدند که شکستهشدن شیشههای منازل و تخریب بعضی از خانههای مسکونی را بدنبال داشت و تعدادی مجروح نیز بجای گذاشت، لیکن خسارات مالی و تلفات جانی این زلزله در بخشها و روستاهای کوهین، طارم سفلی، محور قزوین-رشت و نیز روستاهای رودبار الموت شدت بیشتری داشت.
در نخستین ساعات پس از زمینلرزه تعداد تلفات در روستای حیر از بخش الموت حدود ۵۰۰ کشته و مجروح و در کوهین و روستاهای حومه آن در بخش قاقازان ۱۶۰ کشته گزارش گردید. در استان زنجان دو روستای آب بر و ده شیر که زمینلرزه در آنها شدت بیشتری داشته به کلی تخریب شدند و تعداد زیادی کشته و مجروح شدند. اکثر روستاهای طالقان دچار خسارات مالی زیادی شده و احشام زیادی به هلاکت رسیدند و تعداد زیادی منازل مسکونی ویران گردیدند. در استان گیلان شهرهای رشت، رودبار، آستانه اشرفیه، لاهیجان، منجیل، لوشان و صومعهسرا در جریان زمین لرزه بیشترین خسارات را دیدند. در این حادثه به بسیاری از منازل مسکونی تجاری، دولتی و راهها و پلها آسیب شدید وارد گردید. منبع بزرگ تأمین آب مشروب رشت-انزلی و تعدادی ساختمان و آپارتمان مسکونی ۷ و ۸ طبقه با خاک یکسان شد و تعدادی کشته و مجروح گردیدند. در آستانه اشرفیه منبع آب آشامیدنی شهر به کلی ویران و دهها خانه در اثر پدیده روانگرایی خاک تخریب گردیدند. وقوع زمین لرزه در مناطقی از شهرستان فومن موجب خسارات و تلفات فراوان جانی و مالی شد و در روستاهای ماسوله و نصیر محله زمینلرزه دهها خانه را ویران و دهها تن را کشت. شهرهای منجیل و لوشان نیز از شهرهای دیگری بودند که بهشدت تخریب شدند.
در شهر منجیل اکثر ساختمانها ویران شدند و صدها کشته برجای ماند. سد منجیل در جریان زمینلرزه بشدت آسیب دید، بطوریکه دریاچه پشت سد تا پایان مرحله بازسازی بطور کامل تخلیه شد. در تونلهای محور منجیل ـ رودبار شکستگیهای بزرگ و چپ گرد بوجود آمد و مبادی ورودی تونلهای به علت ریزش کوه تخریب گردیدند. شهرک هرزه ویل در شمال غرب شهر منجیل به علت پایداری ساختمانهای مسکونی از تلفات کمتری برخوردار بود، لیکن روستاهای هرزه ویل به علت لغزش کوه به کلی ویران گردیدند.
شهر رودبار در مقایسه با شهر منجیل از شدت تخریب کمتری برخوردار بود، لیکن به اکثر ساختمانها آسیب شدید وارد آمد. در کیلومتر ۲۵ جاده رشت-رودبار جاده در اثر ریزش سنگهای عظیم مسدود گردید. شدت زمینلرزه در ناحیه رودبار-منجیل حدود ۹ درجه در مقیاس مرکالی تخمین زده شدهاست. در شهر گنجه کارخانه کفش و چرم گنجه بهکلی ویران گردید و خسارات زیادی به شهر وارد شد. خسارات ناشی از زمینلرزه در ناحیه امامزاده هاشم جزئی بود و آثار حاصل از زمینلرزه در این منطقه کمتر به چشم میخورد ولی با نزدیک شدن به شهر رشت آثار تخریب تا اندازهای بارزتر بود.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#104
Posted: 22 Dec 2013 23:35
دلایل بالارفتن تلفات انسانی
زمان رخداد زلزله بسیاری از مردم استان گیلان بهخصوص جوانان در دقایقی پس از ساعت ۲۴ پنجشنبه سرگرم تماشای مسابقات فوتبال جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا بودند که زمین به یکباره لرزید و اینچنین بود که به دلیل بیدار بودن، بسیاری از جوانان توانستند بههنگام وقوع فاجعه از منازل بگریزند و زیر آوار نمانند. اما علت بالا بودن خسارات جانی در زلزله منجیل درحقیقت، خطا در اعلام کانون زلزله بود چراکه در آن زمان به دلیل محدود بودن ایستگاههای لرزهنگاری، کانون زلزله منطقه دیلمان در استان گیلان اعلام شد و از این رو زمان طلایی برای امداد رسانی به مناطقی که خسارات جدی بدانها وارد شده بود از دست رفت چراکه این زمان طلایی برای نجات آسیب دیدگان در زلزله ۲۴ تا ۷۲ ساعت است.
ضعف در اطلاع رسانی
تا چند روز پس از این رخداد، هیچکس از آن خبر نداشت و کسی نمیدانست دقیقاً چه اتفاقی افتادهاست. وقتی خبر زمینلرزه آنهم پس از تأخیر از تلویزیون ایران پخش شد نشانی مرکز زلزله بهغلط رشت و دیلمان اعلام شد که گمراهکننده بود و هنوز مشخص نشده بود که در رودبار چه شده که پس از چند روز عمق فاجعه معلوم گردید. دلیل خطا در اعلام رومرکز زمینلرزه محدود بودن ایستگاههای لرزهنگاری در آنزمان اعلام شد. ۴ روز پس از زلزله که زمان طلایی کمک عملاً از دست رفته بود، عملیات امدادرسانی به این مناطق آغاز شد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#105
Posted: 22 Dec 2013 23:37
پیامدهای پسآیند
زلزله ویرانگر رودبار با همه پیامدهای فاجعهباری که داشت، منشأ اثر اتفاقات مهمی در کشور گردید.
تحول در نظام مهندسی کشور
زلزله رودبار بی تردید تاثیر گذارترین زلزله در زمینه ساخت و ساز اصولی ومقاوم سازی در برابر زلزله و حوادث طبیعی بود و نقطه عطفی در مطالعات زلزله شناسی و مهندسی زلزله در ایران شد، بهطوریکه مطالعه آن زمینلرزه بخشی از سرفصلهای دروس زلزلهشناسی مهندسی و همچنین پهنهبندی خطر زلزله را به خود اختصاص داده و هر ساله دانشجویانی برای بازدید از پهنه رومرکز مهلرزهای زلزله رودبار و درسهایی که باید از این زلزله آموخت به منطقه رودبار و منجیل میروند. دکتر علی بیتالهی، مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن با یادآوری مصائب فاجعهبار زلزله 31 خرداد رودبار و منجیل در مصاحبهای گفت: این زلزله چنان تاثیرگذار بود که میتوان گفت، بعد از آن رویداد بود که ستاد مدیریت بحران وزارت کشور شکل گرفت، سازمان نظام مهندسی تأسیس شد، آییننامههای ساخت و ساز مقاوم در کشور تدوین شد و مراکز پژوهشی مرتبط با زلزله بسط و توسعه یافتند.
از دیگر دستاوردهای مهم این واقعه برای جامع علمی وفنی کشور میتوان به تشکیل نخستین مراکز تحقیقاتی و پژوهشی مرتبط با زلزله، تدوین آئیننامهها و مقررات ملی ساختمان واستاندارها اشاره نمود.
رخداد زمینلرزه رودبار همچنین سبب شد که با کمک بانک جهانی شبکهٔ شتابنگاری مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن تجهیز و توسعه یابد.
بازتاب فرهنگی
کارگردان نامدار ایرانی، عباس کیارستمی پیشتر فیلم خانهٔ دوست کجاست را در روستای کوکر ساخته بود. پس از شنیدن خبر زلزله کیارستمی به منطقه رفت تا از دو شخصیت اصلی داستان (احمد و بابک احمدپور) و سلامتی آنها جویا شده و کسب خبر کند. در همانجا بود که ایدهٔ ساخت فیلم زندگی و دیگر هیچ در ذهن او نقش بست و چنین شد که این فیلم که موضوعش بازماندگان این زلزله و امید به زندگیست ساخته شد. بعدها با ساخته شدن فیلم زیر درختان زیتون در همین مکان که فاجعهٔ زمینلرزه را پشت سر نهاده بود، این سهگانه (که بعدها سهگانهٔ کوکر نام گرفت) تکمیل گشت.
پایان زمینلرزه رودبار و منجیل
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23330
#107
Posted: 18 Jan 2014 00:40
بندر انزلی
موجشکن انزلی
موج شکن انزلی نام اسکلهای است در بندر انزلی از استان گیلان ایران.
قبل از اینکه موج شکنهای انزلی احداث گردد کانال مابین انزلی و غازیان همانند خلیجی بود که کشتیهای تجارتی به منظور تخلیه و بارگیری و یا مصون ماندن از امواج وطوفان دریا در آنجا پناه آورده به اسکلهها پهلو گرفته و یا روی لنگری میایستادند. اما امواج دریا، تاداخل کانال را میکوبید و به شناورهای مستقر در خلیج آسیب میرسانید. از این رو نیاز به احداث موج شکنها احساس گردید ودر نتیجه قرارداد این بنای عظیم که از شاهکارهای معماری درنوع خود است در سال ۱۳۱۳ هجری قمری برابر ۱۸۹۵ میلادی و ۱۲۷۴ شمسی بین دولت ایران وکمپانی (احداث راه انزلی - قزوین) منعقد گردید.
معرفی موج شکن غازیان
طول موج شکن غازیان ۷۵۰ متر و موج شکن انزلی نیز ۵۲۰ مترمیباشد و کار ساختمان آن در سال ۱۹۱۴ میلادی ۱۲۹۳ شمسی کاملاً پایان پذیرفت. به منظور احداث موج شکنها به طول ۱۴ کیلومتر راه آهنی از کوههای پونل تالش تا انتهای غرب خلیج کپورچال در مرداب کشیده شد وسنگها، از کوههای پونل استخراج و پس از تراشیده شده به اسکله کپورچال حمل و از انجا وسله کرجیهای بزرگ که وسیله قایقهای موتوری یدک میشد. به محل احداث موج شکنها و اداره بندر تخلیه میگردید. موج شکنها زیر نظر دو نفر مهندس روسی به نامهای علی اف و پلاناتوف بنا گردید و این بنای عظیم را روی تیرهای چوبی که در کف دریا به ردیف کوبیدهاند ساخته شدهاست.
پانویس
از سال ۱۳۰۶ شمسی که تأسیسات اداره بندر، از شوروی به ایران تحویل گردید، اداره بندر و کشتیرانی در تعمیر و نگهداری آن اقدام و در سال ۱۳۱۴ شمسی به منظور مصون ماندن موج شکنها از ضربات امواج دریا، مکعبهای بتونی موجود را در جلو و اطراف موج شکنها قرار دادند و بعدهای طرفین و زیرموج شکنها که خالی بوده با بتون پوشانیده شدهاست. گردش روی موج شکنها وتماشای منظره دریا و کانال وساحل انزلی و بلوار، از فراز آن خاطره فراموش نشدنی در بیننده باقی خواهد گذارد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#108
Posted: 18 Jan 2014 00:46
اهالی بندر انزلی
اردشیر پورنعمت
بابک افشار
سیدجواد هاشمی
علیاصغر آموخته
ابوالقاسم حسینجانی
احمد زیبرم
احمد نوریزاده
محمد احمدزاده
عزیز اسپندار
رجبعلی امیری فلاح
امین اولیایی
مریم ایراندوست
نصرت ایراندوست
علیرضا باشکندی
یدالله بایندر
اسماعیل براری
صادق بریرانی
ژیلا بنییعقوب
حسن بهرامزاده
بابک پورغلامی
فرهاد پورغلامی
لاله پورکریم
هوشنگ پورکریم
بهنام تشکر
منوچهر جراحزاده
محمدحسین جزیرهای
غفور جهانی
سید محمد حبیبی
حسن خستهبند
حسین اغماض
سید جلال حسینی
مارتیروس خاچاطوریان
حسن خجستهبند
بهمن دادخواه
هژیر داریوش
منوچهر درجزی
علی درویشزاده
احمد دنیامالی
سید جلال رافخایی
مهدی رحیمزاده
فرجالله رسائی
رضا آفتابی
رحیم روشنیان
مازیار زارع
زهره زمانی
رشید سازمند
سعید سالارزاده
سعید عزتالهی
عبدالرضا سودبخش
سیروس سهامی
سید علی حسنی صفت
سید محمد جواد پیشوایی
سید محمد عباسی کهن
سید محمد نجفی
شاهین ثاقبی
حیدر شونجانی
شهپر (خواننده)
جواد شیرزاد
بهمن صالحنیا
مرضیه ضرابی
جلیل ضیاءپور
سیروس طاهباز
احمد عاشورپور
داریوش عبادالهی
رجب عبادی
عزیز طویلی
عزیز وکیل منفرد
علیرضا رمضانی
محمد غلامی
فرداد فرحزاد
فرشید سلمان پور
فروزان
فرهاد مهرانفر
روزبه فقیه کیا
مسعود فولادی
سیروس قایقران
حامد کاویانپور
میلاد کیمرام
سیروس گرجستانی
محمد مایلیکهن
سروش محبوب یگانه
محمد کوچکپور کپورچالی
عارف محمدوند
محمود پیشگاه هادیان
محمد مددپور
رفیع مددکار
ابراهیم مرادی
مریم خاتون ملکآرا
کیومرث ملکمطیعی
مهبد سراجی
ناصر پاکشیر
موسی نامجو
عزیز نبوی
شاهین نجفی
پژمان نوری
گیتی نوین
علی نیاکانی
جاسم ویشگاهی
هادی حقشناس
فاطمه هاشمی
محمد همرنگ
مسعود همرنگ
سعید یوسفزاده
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#109
Posted: 18 Jan 2014 00:48
گورستان لهستانی بندر انزلی
گورستان لهستانی بندر انزلی ، گورستانی است که آرامگاه تعداد زیادی از مهاجرین لهستانی است که طی حمله سربازان نازی در سال ۱۹۴۱ از طریق بندر انزلی به ایران پناهنده شدند .
در این گورستان تعداد ۶۳۹ نفر از مهاجرین لهستانی که طی حمله سربازان نازی در سال ۱۹۴۱ از طریق بندر انزلی به ایران پناهنده شدند به خاک سپرده شده اند که این گورستان دومین گورستان بزرگ سربازان لهستانی در ایران است که اکثرا به علت بیماری و سختی راه جان سپرده اند و در شهرهای مختلف ایران به خاک سپرده شده اند . گورستان بندر انزلی بعد از تهران بزرگترین گورستان این افراد جنگ زده است که یادگاری هستند از اتفاقات تلخ جنگ جهانی دوم .
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#110
Posted: 18 Jan 2014 00:51
مناره انزلی
مناره انزلی یا برج ساعت در گذشته به عنوان فانوس دریایی بندر انزلی بود و امروز ساعت را به اهالی انزلی نشان میدهد.
طبق نوشتهها در سفرنامهٔ خسروخان گرجی حاکم گیلان آن را درسال ۱۲۳۰ هجری - قمری برابر ۱۸۱۵ میلادی و ۱۱۹۴ شمسی از آجر بنا نهادهاست. هدف از ایجاد این بنا، دیده بانی از دریا و هم به منزله فانوس دریائی بودهاست تا دریانوردان شب هنگام ساحل را با مشاهده روشنائی در بالای منار، شناسائی و شناور خود را به داخل کانال برسانند، روی همین اصل، چراغی برفرازآن روشن و نگهبانی در آنجا به کشیک دادن میایستاد. درسال ۱۳۰۷ شمسی پس از مرمت این برج ساعتی چهارسو برفراز آن استوار گردید. شهرداری این ساعت را که هفته کوک بوده از کشور آلمان خریداری و نصب نموده بود. متأسفانه سالها بود که دیگر زنگ ساعت آن به گوش نمیرسید وساعت از کار افتاده بود تا اینکه در سال ۱۳۶۹ شمسی شهرداری ساعت قدیمی را که فرسوده بود تعویض و ساعت الکتریکی را به جای آن نصب نمودهاست.ارتفاع منار۲۸ متر تا بالکون۲۰ متر است.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.