شیر سنگی شير سنگيدر ميان مردم منطقه رسم است كه وقتي فرد مهم يا جوانمردي فوت ميكند بر قبر او به جاي سنگ قبر مجسمه يك شير سنگي به يادگار بگذارند. اين شيرهاي سنگي در مناطقي كه مردم بختياري زندگي ميكنند بسيار ديده ميشود و يكي ازگورستانهايي كه تعداد زيادي شير سنگي دارد در جنوب ايذه در مسير هفت گل قرار دارد. سنگ قبرهاي زيباو شيرهاي سنگي اين گورستان بسيار ديدني هستند و البته تعدادي از آنها شكسته اند و يا دزديده شده اند و اين منطقه نياز به مراقبت بيشتري دارد. البته اين گورستان باستاني نيست و قبرهايي از چندصدسال پيش در آن وجود دارد و هنوز نيز اهالي محل امواتخود را در آنجا دفن ميكنند .نكته جالب توجه اين كه منطقه هفت گل داراي منابع سرشار گاز طبيعي است و اهالي آن محل اجاق گازهاي طبيعي دارند و شب هنگام كه به شهر نگاه كنيد شهر را غرق در آتش ميبينيد.
بند جره بند جره درنزدیکی شهر رامهرمز بر روی رودخانه زردآب احداث گردیده است. مصالح استفاده شده در ساختمان بند, قلوه سنگ های رودخانه ای و ملات ساروج می باشد. قدمت این بند حداقل به زمان صفوی می رسد و درحال حاضر آثار آن باقی است.
بند خاک بندخاک در اطراف شهر شوشتر بر روی رودخانه نهر داریون ساخته شده است. مصالح اصلی این بند, سنگ و ملات ساروجمی باشد و تاریخ ساخت آن احتمالا دوره ساسانی است. درحال حاضر آثار کمی از این بند بر جای مانده است.
بند میزان بند میزان در شهر شوشتر (استان خوزستان) بر روی رودخانه کارون قرار دارد. این بند با سنگ و ملات ساروج ساخته شده است و قدمت آن به زمان شاپور اول ساسانی برمی گردد. این بند هم اکنون پابرجاست ولی برای بهره برداری موثر به مرمت نیاز دارد
پل بند شادروان پل بند شادروان در شهر شوشتر بر روی شطیط احداث شده است .این پل بند از سنگ و ملات ساروج و درزمان شاپور اول ساسانی ساخته شده است. بقایای این پل بند هم اکنون درنزدیکی شوشتر وجود دارد.
پل بند علیایی پل بند علیایی ارجان در نزدیکی شهر بهبهان بر روی رودخانه طاب(مارون)ساخته شده است و مصالح اصلی آن سنگ و ساروج است و قدمت آن احتمالا مربوط به زمان ساسانی است. آثارکمی از این پل بند بر جای مانده است.
تلال آ: تلالاز شهر ارجان در زمینی به مساحت حدود هزار هکتار، تل و تپه های زیادی جای خانه ها باقی مانده (اند.وسعت زمین اشغال شده و کثرت تپه های موجود، عظمت شهر را در زمان آبادی می رساند . (7
پل شکسته ب: پل شکستهپل کسری در 200 متری شرق راه بهبهان به امام زاده جعفر بر رودخانه تاب ساخته شده و از بناهای (زمان ساسانیان است. (7(لسترنج مولف کتاب جغرافیای تاریخی سرزمینهای خلافت شرقی درباره این پل می نویسد 7بیش از سه هزار ذراع طول داشت و از بناهای زمان ساسانیان بود و پل خسروی نامیده می شد و سر راه قریه دهلزان(دهلیزان) قرار داشت.»(7)(12)(تابستانها که آب رودخانه تاب فروکش می کند، پل کسری{شکسته} نمایان می شود.
پل بند و بکان بند و پل بکان بر روی رودخانه تاب در محلی به نام بکو (بکان) ساخته شده اند و از بناهای معروف زمان خود بوده اند که در زمان خلافت امویان به کمک یکی از توانگران فارس به نام دیلمی، که پزشک (مخصوص حجاج بن یوسف بود، بنا شدند.(7(تاریخ بنای این پل را باید در فاصله سالهای 75 و 95 ه.ق. دانست.(7در شمال این بند و پل پیوسته به آن چهار آسیاب آبی دایر بوده که سنگهای آن بر حول محور افقی گردش می کرده اند و آثار آنها تا به امروز باقی است.(7) (14)(لسترنج می نویسد 7نزدیک شهر دو پل سنگی معروف بر روی رودخانه تاب ساخته شده بود کهاز روی آن پلها به خوزستان می رفتندو هنوز آثار آنها باقی است. بنای یکی از آن دو پل را منسوب به دیلمی پزشک 12)(7)حجاج حاکم عراق در زمان امویان دانسته اند.(ابن حوقل مولف کتاب صورة الارض درباره پل بکان می نویسد 7«این پل میان فارس و خوزستان قرار دارد و بی نظیر است و به عقیده من از پل قرطبه اندلس بزرگتر می باشد وان را بعضی از بومیان فارس ایجاد کرده اند.»(7)(15)(حاج میرزا حسن حسینی فسایی مولف فارسنامه ناصری می نویسد 7این شهر[ارجان] را در کنار جنوبی رودخانه تاب که اکنون به رودخانه کردستان شهرت یافته، ساخته اند و بر این رودخانه از دروازه شهر ارجان، بندی بسته و بر روی بند پلی ساخته اند و آن را پل بکان که نام محله ای از ارجان است گویند و تا کنون قوائم آن بند و پل باقی است.(7)(16)