صنعت مهمترین صنعت ماهشهر پتروشیمی و کشتیرانی میباشد. پتروشیمی بندر امام خمینی جزء بزرگترین پتروشیمیها در خاورمیانه میباشد. بندر ماهشهر همچنین بزرگترین بندرجنوب غرب کشور است که بخش عظیمیاز صادرات ایران از این بندر صورت میگیرد.در ده سال اخیر با راه اندازی پروژههای پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی در ماهشهر این شهر یکی از شهرهای صنعتی نه تنها خوزستان بلکه ایران شدهاست.شرکتهایی چون پتروشیمی تندگویان، فجر، امیرکبیر، مارون، بوعلی، خوزستان و... در منطقه ویژهٔ ماهشهر قرار دارند. وجود صنایع عظیم پتروشیمی دراین شهر مردم بسیاری از شهرهای مجاور و حتی غیر مجاور را به ماهشهر کشانده که طی چندسال اخیر ارزش ملک در ماهشهر به حد بی سابقهای رشد کردهاست. در سال ۸۴ نیز بزرگترین کارخانهٔ لوله سازی کشور در ماهشهر به بهره برداری رسید. در این شهر سه دانشگاه وجود دارد: دانشگاه آزاد اسلامی ، دانشگاه پیام نور و شعبهای از دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پردیس). شهرداری ماهشهر با قدمتی بالغ برنیم قرن (تاسیس1333 )توانسته جزو شهرداریهای مطرح استان و کشور محسوب گردد.
مشخصات جغرافیایی شهرستان بندر ماهشهر با 5/بندر ماهشهر يكي از قديميترين بنادر خليجفارس است و از آنجا كه اولين بندري بوده كه كشتي هاي مسير بصره به اروندرود و به هند از آنجاميگذشتهاند، همواره مورد توجه بوده است. علاوه بر اين در دوره معاصر به علت صدور فرآورده هاي نفتي از طريق اين بندر اهميت آن بيش از پيش شده است. بندر ماهشهر يكی از بنادر مهم استان خوزستان بوده و از لحاظ صدور نفت اهميت خاصی دارد.با احداث واحد بزرگ مجتمع شيميايی در بندر امام خمينی بيش از پيش بر اهميت و اعتبار شهرستان بندر ماهشهر افزوده شده است.
شهرستان مسجدسلیمان در شمال شرقی استان خوزستان واقع شده است. این شهرستان از شمال به شهرستان دزفول از شرق به استان چهارمحال بختیاری و شهرستان ایذه، از جنوب به شهرستان رامهرمز و از غرب به شهرستان شوشتر محدود میگردد.مسجدسلیمان از لحاظ اقلیمی دارای آب و هوای نیمه بیابانی است . میزان بارندگی در سال بین 200 تا 400 میلیمتر متغییر است. ارتفاع از سطح دریا 362متر میباشد.جمعیت آن بالغ بر 000/108نفر می باشد.اقتصاد شهرستان مسجدسلیمان بر پایه دامداری ، کشاورزی ، خدمات، بخش دولتی و صنایع نفتی است. *شهرک صنعتی: به فاصله 7 کیلومتری شمال غرب مسجدسلیمان و در دهستان جهانگیری واقع است.
وسعت 75/39هکتار – فضای صنعتی 71/19 که متاسفانه هم اکنون اکثر واحدها تعطیل یا نیمه کاره و با ظرفیت پایین تولید مشغول فعالیت هستند.
صنعت صنایع سبک فلزی-صنایع ساختمانی و واحدهای صنعتی غذایی به ترتیب از نظر تعداد فراوان ترین صنایع شهرستان هستند.صنایع تبدیلی نظیر فرآورده های لبنی –آرد سازی از صنایع تبدیلی موجود و دارای پتانسیل بالایی می باشند.نام ابتدایی شهر مسجدسلیمان پارسوماش بوده که به روایتی محل حکومت(( چیش پیش) اول هخامنشی خوانده شده است و قدمت این شهر را به سال 700 قبل از میلاد می رساند. پروفسور گیرشمن باستان شناس معروف اعتقاد دارد که در مسجدسلیمان اولین بنای حکومتی – آیینی پارسیان با نام فعلی صفه سرمسجد وجود دارد که نیای شهرهای پاسارگاد و پارسه و کاخ های تخت جمشید می باشند.مسجدسلیمان در قرون وسطی به تلغر و در تاریخ معاصر به " مسجدسلیمان " تغییرنام داده است.
آثار باستانی صفه سرمسجد، بنایی در داخل شهر مسجدسلیمان بوده که با سکوهای سنگی عظیم بنا گردیده و از ویژگی های کاملا" مشابه با صفه تخت جمشید برخوردار بوده که تاکنون اشیای مهمی از آن کشف گردیده و در موزه های نقاط مختلف ایران و جهان نگهداری می شود.
تپه ی باستانی برد نشانده در مسیرمسجدسلیمان به اندیکا و در فاصله 15 کیلومتری مستقر بوده و شامل بناهای حکومتی و آیینی بوده که شبیه به معماری صفه سر مسجد بوده و یک ستون سنگی یکپارچه از ایوان های ستون دار آن پابرجا می باشد.
تپه ی باستانی گلگیر که در 35 کیلومتری مسجدسلیمان واقع است و آن را به هزاره دوم تا سوم قبل از میلاد مربوط می دانند.