تپه ی باستانی گلکه زرین که درمحدوده فعلی شهر مسجدسلیمان واقع بوده که هنوز مورد اکتشاف دقیق باستاشناسان واقع نشده است ولی اشیاء نفیسی از آن به دست آمده است
تپه ی باستانی لالی در این منطقه تپه های وجود دارد که آن را با خط سومری مربوط به هزاره سوم ق . م یافت شده است.
زیرساخت ها علیرغم اینکه در گذشته مسجدسلیمان از فرودگاه ، راه آهن و... برخوردار بوده است هم اکنون از لحاظ ارتباطی با معضلات عمده ای برخوردار است و مسجدسلیمان را عمدتا" در بن بست قرارداده است.متاسفانه پس از سالها هنوز برقراری مجدد پروازهای مسافری فرودگاه – جاده های ارتباطی مسجدسلیمان – شهرکرد ، ایذه – مسجدسلیمان ، راه آهن مسجدسلیمان- شوشتر میسر نگردیده است.دراین بخش با افتتاح جاده مسجدسلیمان به شهرکرد – احداث جاده مسجدسلیمان به اهواز از محور نی نردبان که مسیر را در حدود 45 کیلومتر نزدیک می نماید و تعریض و ایمن سازی جاده مسجدسلیمان به هفتکل در بخش جاده ایمی توانیم شاهد برون رفت نسبی از این معضل باشیم .
رفاهی علیرغم اینکه مسجدسلیمان در تقاطع محور گردشگری زاگرس وکارون قرار گرفته و دارای پیشینه فرهنگی دیرینه قرار دارد، متاسفانه این مواهب طبیعی و فرهنگی در استخدام رفاه شهروندان در نیامده است که با اهتمام مسئولین و بخش خصوصی با سرمایه گذاری در پروژه هایی نظیر:1- سد تفریحی تمبی 2- پارک طبیعت تمبی3- هتل های گردشگری و... می توان شاهد پیشرفت نسبی در این زمینه بود.
معادن معادن سنگ آهک – معدن گچ- معدن سنگ نمک عمده معادن شه می باشند که به تفکیک به قرار زیر می باشند.1-معدن گچ بی بیان با 000/800/1 تن ذخیره قطعی در 5 کیلومتری جنوب غربی مسجدسلیمان2-معدن آهک گلگیر با 000/000/27 تن ذخیره قطعی در 41 کیلومتر جنوب شرقی مسجدسلیمان3-معدن سنگ لاشه هفت شهیدان با 0000/000/52 تن در 27 کیلومتری شمال غربی مسجدسلیمان4-معدن سنگ لاشه برد نشانده با 000/600/4 تن ذخیره قطعی در 15کیلومتری شمال مسجدسلیمان5-معدن نمک عنبل با ظرفیت برداشت سالانه 22500 تن نمک در شمال غربی مسجدسلیمان و ..
حوضه های نفتی حوضه های نفتی متعددی در روند عمومی زاگرس از شمال غرب به جنوب شرق گسترده شده اند. میدانهای نفتی لالی ومسجدسلیمان دارای ابعاد و ذخیره نسبتا" زیادی در نواحی شمال شرق خوزستان هستند.میزان تولید روزانه نفت بالغ بر115000.بشکه و میعانات گازی بالغبر 225 میلیون.فوت مکعب می باشد که در حوزه عملیات شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان می باشد
اماکن مذهبی 1-بقعه هفت شهیدان در 30 کیلومتری شمال مسجدسلیمان2-امامزاده بابا زاهد در شمال غرب اندیکا3-امامزاده بابا احمد4-امازاده عبدالله5-قدمگاه پاگچ امام رضا(ع)و....سایر ابنیه عبارتند از:قلعه لوت اندیکا- قلعه بردی –
آبادان شهری است در جنوب غربی ایران در استان خوزستان.این شهر در موقعیت جغرافیایی درازای۴۸ درجه و ۱۷ دقیقه و پهنای جغرافیایی ۳۰ درجه ۲۰ دقیقه و با بلندای ۳ متر از سطح دریا و با پهناوری ۲۷۹۶ کیلومتر مربع قرار دارد. دارای فرودگاه و بندر است که به دلیل داشتن پالایشگاه نفت و راهبردی بودن و هم مرزی با کشور عراق از زمان جنگ جهانی دوم از پراهمیتترین شهرهای خاورمیانه وایران بودهاست.
جمعیت جمعیت شهرستان آبادان ۲۸۳۶۰۱ نفر وجمعیت نسبی در هر کیلومتر مربع ۱۷۱ نفر است که بخشی از جمعیت آن بویژه در مناطق روستایی را ایرانیان عرب تشکیل میدهند. در آبادان یکی از بزرگترین پالایشگاههای نفت جهان قرار دارد. نفت از اغلب مناطق خوزستان با لوله به این شهر میرسد وپس از تصفیه به کلیه جهان صادر میشود. نزدیکترین شهر به آبادان، خرمشهر است که حدود ۱۵ کیلومتر با این شهر فاصله دارد. خاک آبادان راآبرفت رودهای کارون و دجله (که به هم پیوستهاند) پدید آوردهاست. شهر آبادان درون خشکی ای است که گرداگردش رود است. این خشکی به جزیره آبادان شناخته شدهاست. شهر آبادان و همچنین بخش اروندکنار و نیمی از شهر خرمشهر در این جزیرهاند.رودهای گرداگرد آبادان که همگی به خلیج فارس میریزند از دو رود بزرگتر پیش یاد دجله و کارون است. بزرگترین شاخهای که از برخورد این دو رود پدید آمدهاست اروندرود است. بخش دیگر این رود که در آنسوی این جزیره رواناست و اهمیت کمتری دارد بهمنشیر خوانده میشود. رود بهمنشیر در بخشهایی از گذرگاهش کارون هم خوانده میشود.
محلات از محلات آبادان میشود از بریم، بوارده، اروسی(اروسیه)، فیه (fai'ie)، هزاریها، هلندیها، امیری، احمدآباد، شاه آباد، فرح آباد، میدان طیب و بهمنشیر نام برد.