نام در سال ۱۳۱۴ طی مصوبه شورای وزرای وقت نام عبادان به آبادان تغییر یافت.بخشی از جزیره آبادان در دوره ساسانیان بهمن اردشیر خوانده میشدهاست که نام رود بهمنشیر یادگار آن نام کهن است.اوپاتان نیز که ریخت کهنتر آبادان است امروز بیشتر زیب شرکتها و سازمانه در شهر آبادان است.به دلیل وجود زیارتگاه کوچکی که ادعا میشود خضر نبی در آن دیده شدهاست گاهی به این منطقه نام مذهبی جزیرةالخضر هم داده شدهاست.
مردم بیشتر مردم این شهر از آغاز ساخت پالایشگاه در این شهر از گوشه گوشه ایران و به ویژه از بخشهای جنوبی،مرکزی و باختری کشور به این شهر کوچیدند و با هم جامعه و فرهنگ این شهر را ساختند.نخستین مردمانی که در شهر آبادان جاگیر شدند از شمال خوزستان بودند.با رونق بیشتر این شهر مردم در جستجوی کار از جاهای دورتر به این شهر آمدند.
دورتر به این شهر آمدند.بیشتر ایشان از استان فارس و بوشهر بودند.از آمیزش این مردمان جامعه،لهجه و فرهنگ آبادنی پدید آمد؛چنانکه لهجه آبادانی آمیزهای از لهجههای مردمان سه نقطه پیش یاد است.اشغال ایران در جنگ دوم جهانی بر رونق و اهمیت این شهر استراتژیک افزود.در واقع عمده پیشرفت این شهر در دوره پهلویها و به ویژه دومین شاه این دودمان بود.با رویداد انقلاب اسلامی و پس از آن جنگ ایران و عراقاین شهر رو به ویرانی نهاد و بسیاری از مردمش به شهرهای دیگر و به ویژه به بیرون از کشور کوچیدند و بیشتر آنان نیز دیگر بازنگشتند.
دلیل لاف زدن آبادانی ها شهر آبادان در قبل از انقلاب به یکی از شهرهای مدرن خاورمیانه تبدیل شده بود و یکسری امکانات داشت که در هیچ جای ایران و حتی خاورمیانه وجود نداشت. از این روی مردم آبادان وقتی برای بقیه مردم درشهرهای دیگر ایران امکانات شهرشان را بازگو و تعریف میکردند،آنها باور نمیکردند و فکر میکردند دارند دروغ میگویند و لاف میزنند!در آن زمان فرودگاه بین مللی آبادان به اکثر نقاط جهان پرواز داشت و حتا شهروندان در هر ساعتی میتوانستند هواپیما خصوصی به هر نقطه از کشور اجاره کنند. سینما تاج بزرگترین سینمای ایران و سومین در خاورمیانه بود که هماهنگ با سینماهای پاریس فیلم روز دنیا را اکران میکرد و در طول هفته به صورت برنامه ریزی شده فیلمهایی به چند زبان زنده دنیا اکران میشدآبادان شهری بود طرح خودروهای مسافربر به صورت رایگان جهت رفاه مردمش در برخی نقاط را داشت.۱. اولین تراموا در ایران۲. اولین خطوط اتوبوس رانی درون شهری۳. اولین ایستگاه تلویزیون و رادیو پس از تهران۴. اولین شبکه فاضلاب۵. اولین پیتزافروشی در خاورمیانه (پیتزا مونتکارلو ایتالیایی)۶. اولین تیم رسمی فوتبال باشگاهی۷. اولین فرودگاه بینالمللی۸. اولین پیست موتور سواری ، ماشین سواری ، اسکواش ، گلف و سالن بیلیارد در ایران۹. اولین شهری که خیابانهایش آسفالت شد۱۰. اولین ادارهی راهنمایی ورانندگی۱۱. اولین سینمای روباز و دومین سینمای سرپوشیده12 بهترین آب شرب خاورمیانهو از همه مهمتر اولین پالایشگاه نفت خاورمیانهحالا در می یابید که لاف و دروغی درکار نبوده و هموطنان ما در واقع توهم لافزنی نسبت به آبادانی های خونگرم، مهربان و میهمان نواز داشته و البته هنوز هم دارند!
شهر باستاني لور ( LOUR) را مي توان به عنوان پيشينه باستاني و تاريخي شهر كنون انديمشك به حساب آورد ، اصطخري جغرافي دان معروف معتقد است كه شهر باستاني لور در دو فرسنگي شهر ساساني اندامش قرار گرفته است ، ، گويا نام انديمشك برگرفته شده از نام شهر باستاني اندامش مي باشد كه در روز گار ساساني در شرق اين شهر واقع بود . انديمشك امروزي به طور دقيق در دامنه زاگرس واقع است كه از دو بخش كوهستاني و دشت تشكيل شده است و با قرار گرفتن در ميان رودهاي معروف دز و كرخه از ديرباز داراي شاخصه تمدني در شمال دشت سوزيانا ( خوزستان) بوده است .اين شهر كه در عصر قاجار صالح آباد و در عصر پهلوي انديمشك ناميده شده است آثاري از دوره هاي مربوط به ماقبل تاريخ ، اصل تاريخي و دوره اسلامي در آن وجود دارد و همچنين داراي توان گردشگري فوق العاده اي شامل چشم اندازه هاي طبيعي و اماكن مذهبي مي باشد.
شهرستان انديمشک دروازه ورودی و گذرگاه شمالی استان خوزستان، از شمال به استان لرستان و از جنوب به شهرستان شوش و از جنوبشرقی به شهرستان دزفول و از ناحيه غرب به دهلران در استان ايلام منتهی ميشود. دو رودخانه مهم کرخه و دز در غرب و شرق شهرستان انديمشک واقع شده که برروی هرکدام از اين رودهاسدی مهم و بزرگ احداث شده است.سد دز با ظرفيت 520 مگاوات توليد برق و آبياری زمينهای وسيع کشاورزی شهرستانهای دزفول، شوش و انديمشک را به عهده دارد. سد کرخه که سد مخزنی بسيار بزرگی است و دارای بهرهوريهای مفيد از قبيل جلوگيری از سيلابهای مخرب، جهت آبياری 320هزار هکتار از اراضی کشاورزی وتامين برق احداث شده است و نقش مهمی در آبادانی و زندگی مردم خوزستان دارد. جمعيت شهرستان انديمشک و حومه بالغ بر 179106 نفرميباشد که حدوداً 1366851 نفر در شهرستان و 42255 نفر در روستاهاو حومه زندگی ميکنند.انديمشک دارای 293 روستا و دو بخش بزرگ الوار گرمسيری و مرکزی ميباشد.باتوجه به ميزان بارندگی و درجه حرارت، اين شهر دارای آبوهوای گرم و جزء اقليم خشک قرار دارد. تاسيسات شرکتهای مهمی دراين شهرستان و حومه آن قرار دارد از جمله سد دز، سد کرخه، پايگاه هوايی چهارم شکاري، راه آهن، شرکت نفت، کارخانه معدن چناره، پادگان دوکوهه، تلمبهخانههای شرکت نفت، سبزآب و بيدرويه.امور برق شهرستان انديمشک که در سال 76 از برق ناحيه شمال خوزستان به مرکزيت دزفول منفک و بطور مستقل زيرنظر شرکت توزيع برق خوزستان فعاليت خود را شروع نمود در حال حاضر دارای 30640 اشتراک برق ميباشد.ساختمان اداره مرکزی امور برق انديمشک واقع در بلوار انقلاب، جنب مرکز بهداشت و دارای 920متر مربع زيربنا، فضای وسيع، زمين چمن مينيفوتبال، پارکينگ و اتاقهای انباری بوده که در سال 81 مورد بهرهبرداری قرار گرفته است. ساير ساختمانهای اداری برق انديمشک به شرح ذيل ميباشد:1- اداره عمليات برق انديمشک: جنب اداره مرکزي2- اداره اتفاقات برق انديمشک: جنب اداره مرکزي3- اداره مشترکين برق انديمشک: بلوارانقلاب، جنب شهرداري4- اداره برق الوار گرميسيري: حسينيه الوار، جنب پمپ بنزين
شهرستان انديمشك از شهرستان هاي استان خوزستان است كه ازنظرجغرافيايي در 48 درجه و 21 دقيقه ي درازاي خاوري و 32 درجه و 27 دقيقه ي پهناي شمالي و در ارتفاع 150 متري از سطح دريا واقع شده واز شمال به استان لرستان، از جنوب به دزفول و شوش و از باختر به استان ايلام محدودمي شود. اين شهرستان در جلگه واقع شده و آب وهواي آن گرم و خشك است. آب آشاميدني شهر انديمشك در نمونه آب شناسي در ايران كم نظير و بيمانند شناخته شده و بهترين نوع آب طبيعي و زلال در اين سامان وجود دارد.شهرستان انديمشك از نظر موقعيت راه هاي شوسه، اصلي و مركزي داراي اهميت بوده و راه هاي آن عبارتنداز:آزاد راه انديمشك – دزفول به درازاي 10 كيلومترجاده آسفالته اصلي انديمشك – سد دز بهدرازاي 25 كيلومتربزرگراه انديمشك – اهواز به درازاي 152 كيلومترجاده آسفالته انديمشك – دهلران به درازاي 170 كيلومترجاده آسفالته انديمشك – پل دختر به درازاي 105 كيلومترجاده آسفالته انديمشك – دره شهر در استان ايلام به درازاي 135 كيلومترراه آهن سراسري نيز از اين شهر عبور مي كند.
شهرستان اهواز مركز استان خوزستان و بزرگترين شهرستان استان خوزستان است و فاصله آن با دورترين شهر خوزستان درشمال شرق 276 كيلومتر (ايذه) و نزديكترين آن 30 كيلومتر (حميديه درغرب اهواز) است . ارتفاع اين شهرستان از سطح دريا 12 متر است.
جمعیت به تفکیک نقاط شهری و روستایی جمعيت شهرستاننفردرصد از جمعيت شهرستاندرصد از كل جمعيت استان1255314-36/29 %ساكن در نقاط شهري100761527/80 %57/23 %ساكن در نقاط روستايي24761173/19 %79/5 %