ارسالها: 23330
#167
Posted: 5 Apr 2014 02:02
شیراز قدیم
محلههای قدیمی شیراز
محله قصردشت
میدان شاه
بازار
دروازه اصفهان
دروازه قصابخانه
دروازه سعدی
دروازه شاهداعیالله
دروازه خاتون
شاهزاده قاسم
کل شیخ ابوذرعه
گود عربان
سعدیه
حافظیه
لب آب
بازار مرغ
سر باغ
دروازه کازرون
بالا کفت (بالا کفد)
بیاتها
اسحاق بیگ
سر دزک
سنگ سیاه
محله کلیمیها
محله درب شیخ
درب شاهزاده
شیادان
موردستان
باغ نو
درب مسجد
دشتک
محله ارمنیها
طاق منصوریه
آستانه (شیراز)
آسیاب سه تایی
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23330
#168
Posted: 5 Apr 2014 02:07
محله قصردشت
خیابان قصر دشت غربی
قصر دشت یا قصرالدشت یکی از قدیمیترین محلههای شیراز است که در شمال غربی این شهر قرار دارد و در قدیم به «مسجد بردی» هم شهرت داشتهاست، که دلیل آن وجود یک مسجد سنگی مربوط به قرن ششم هجری در این محلهاست که کتیبههای سنگی آن هنوز در مسجد رئیس احمدی قصر دشت موجود است. اهالی قدیم شیراز این محله را «شربت خانه شیراز» مینامیدهاند که علت اطلاق این صفت باغهای میوه فراوان این محلهاست که در وسعتی بیش از دهها هکتار در گستره شهر شیراز قرار دارد. آب و هوای خوب و باغهای مصفا باعث گردیده که شهرت این محله شیراز نه تنها در دیگر شهرهای ایران بلکه در کشورهای حوزه خلیج فارس نیز طنین انداز شود و سرمایه گذاران بسیاری از این کشورها در منطقه قصر دشت اقدام به خرید باغ و ویلا نمودهاند.
این محله تا سی سال قبل در بیرون از شهر قرار داشت و یکی از ییلاق خوش آب و هوا برای سرمایه داران شیراز بودهاست ولی با افزایش جمعیت و مهاجرت روزافزون این محله در قلب شهر شیراز جای گرفته و زندگی شهرنشینی و ماشینی روز به روز بیشتر به نابودی طبیعت این محله کمک میکند.
علت نام این محله هنوز مشخص نیست زیرا در این محله نه قصری وجود دارد و نه دشتی که بتوان این نام را به آن تعمیم داد. ولی در این محله حَرَم امامزاده ای به نام شاهزاده محمد قرار دارد که به روایتی فرزند امام موسی کاظم است.
خیابانی است طولانی باامتداد جنوب شرقی به شمال غربی. از چهارراه ۱۵ خرداد (پارامونت سابق)در جنوب شرقی آغاز میشود و به میدان قصردشت در شمال غربی ختم میگردد. این خیابان در طول مسیر خود از محلههای بسیاری میگذرد و خیابانهای فرعی زیادی از آن منشعب میشوند.
محلات و خیابانهای فرعی منشعب از قصردشت:
سینما سعدی
خیابان برق
خیابان باغشاه (فلسطین)
ملاصدرا
رحمتآباد
خیابان عفیفآباد
آسیاب قوامی
خیابان ولیعصر
زرگری (بلوار مطهری)
قصردشت
ابیوردی
در سالهای اخیر طبق مصوبه شورای شهر شیراز امتداد این خیابان بعد از میدان قصردشت به سمت شمال غرب نیز به عنوان قصرالدشت (قصردشت) غربی نامگذاری گردید.
در اکثر طول مسیر خیابان به خصوص در نواحی شمالیتر در دو سوی خیابان درختان بلند قرار دارند.
خیابان قصرالدشت غربی نیز از دو سو توسط باغهای فراوان احاطه شدهاست.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#169
Posted: 5 Apr 2014 02:09
محله میدان شاه
نقشه شیراز قدیم
محله میدان شاه، نام یکی از محلههای شیراز قدیم میباشد که در شمال این شهر واقع بوده است و از دوره صفویه تا قاجاریه، مجموعههای حکومتی در آن ساخته شده است.
کریم خان زند در زمان فرمانروایی خود بر شیراز، ساختمان های وسیعی را در قسمت شمال خارج از شیراز احداث کرد که از جمله می توان به میدان بزرگی موسوم به میدان کریم خانی اشاره نمود که به مرور، این میدان تخریب شد و به جای آن ساختمان های امروزی بانک ملی، شهربانی، دبیرستان ابوذر (شاهپور سابق) و بانک سپه احداث گردید. قبل از ساختن این میدان بزرگ، میدانی در مجاورت آن نزدیک به محلهی باغ شاه ساخته شده بود که از بناهای معروف دوره ی تیموری بود و محل استقرار سپاه و زدن خیمهی پادشاه و امرا و سپاهیان آن زمان بود و به این میدان، میدان شاه می گفتند.
این محله از شمال به محله درب شاهزاده، از غرب به محله کل مشیر و محله دروازه باغشاه، از جنوب به محله سنگ سیاه و از شرق به محله بازار مرغ محدود میشده است.
از بناهای شاخص محله میتوان به مسجد سپهسالار، کنیسه یهودیان و مسجد آقااحمد اشاره کرد.
در کل محلات شیراز به دو دسته بزرگ حیدری و نعمتی تقسیم شده بودند. حیدری به محلاتی گفته می شد که افراد آن محلات، خود را پیرو سلطان حیدر که از مشایخ عرفان بود، میدانستند.
نعمتی به محلاتی اطلاقی میشد که ساکنان آن خود را پیرو شاه نعمت الله ولی که او نیز از بزرگترین و شاخصترین عرفای عصر بودمیدانستند. درگیریها و مخاصماتی که بین این دو دسته در سال های متمادی صورت گرفته هنوز هم مورد بحث است و حتی به صورت ضرب المثل جنگ حیدری، نعمتی در زبانهاست.
پنج محله محله اسحاق بیگ، محله درب شاهزاده، محله بالا کفت، محله میدان شاه و محله بازار مرغ را حیدری خانه و پنج محله محله سرباغ، محله سنگ سیاه، محله درب مسجد، محله لب آب و محله سر دزک را نعمتی خانه می گفتند. البته محله ارمنیها و محله کلیمیها جزء محلات بیطرف بودند و کاری به درگیریها و مخاصمات نداشتند.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23330
#170
Posted: 5 Apr 2014 02:11
دروازه اصفهان (شیراز)
نقشه شیراز قدیم
دروازه اصفهانبا نام قدیمی تر دروازه استخر یکی از محلههای شهر شیراز است. محله دروازه اصفهان خود مجموعهای از محلههای درب شاهزاده، چپرخانه، محله دهبزرگیها، بازارچه فیل و... است. روزگاری در این محله اعیان و اشراف شیرازی زندگی میکردند که شغل بیشتر آنها چوبفروشی بود. در حال حاضر جز خرابههای دکانهای قدیمی چیزی باقی نماندهاست. این محله از ضلع غرب به محله موردستان و از ضلع شرق به خیابان شهناز و منتهی الیه دروازه سعدی متصل است. دروازه اصفهان اطرف جنوب به بازار وکیل شمالی (بازار نو)و از ضلع شمالی به پل علی ابن حمزه و راه ورودی به دروازه قرآن و جاده اصفهان ختم میشود که به همین علت از ایام دور به دروازه اصفهان معروف شدهاست. علی ابن حمزه از نوادگان پیغمبر اسلام و فرزندان موسی کاظم، امام هفتم شیعیان است. از خانوادههای معروف این محله میتوان به خاندان مجرب و دهبزرگی و آذرشاه و.... اشاره کرد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7