ارسالها: 2814
#41
Posted: 27 Jul 2012 15:20
آرامگاه شاه نعمتاللهولی
آرامگاه یا آستانهٔ شاه نعمت الله ولی در ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر کرمان در شهر ماهان واقع شدهاست.
شاه نعمت الله ولی در سال ۸۳۲ و به قولی ۸۳۴ ه.ق. در شهر کرمان درگذشت و در ماهان در میان باغی مدفون شد.
هستهٔ اولیهٔ این بنا گنبدی منفرد بود که در سال ۸۴۰ ه.ق. و به دستور «احمدشاه دکنی» ساخته شد و بهتدریج گسترش یافت.
این بنا ۳۲۰۰۰ مترمربع مساحت دارد و از چندین صحن تشکیل شدهاست شامل صحنهای اتابکی، وکیل الملکی، حسینیه، میرداماد و بیگلربیگی.
ورودی امروزی آن از سمت شرق است که به صحن اتابکی واز آنجا به صحن وکیل الملکی که به رواقهای دوره قاجاریه و گنبدخانه و رواق شاه عباسی و صحن حسینیه دسترسی دارد منتهی میگردد. آخرین صحن این بنا بیگلربیگی است که به خانه متولیباشی ختم میشود. این مجموعه طی شش قرن بنا شده و تداوم معماری ایران را در شش قرن گذشته و به صورت زیبایی به تماشا گذاردهاست.
بیشترین توسعه این مجموعه در دوران قاجاریه انجام شدهاست.
معماران آن استاد کمال الدین حسین و بانی آن بکتاش خان (رواق و صحن میرداماد)، استاد رضاً و بانی آن عبدالحمید میرزاً (صحن حسینیه) هستند.
صحن وکیل الملکی و رواقها به دستور وکیلالملک اول و دوم در سالهای ۱۲۸۵ ه.ق. بناگردیدهاست. عناصر تزئینی مجموعه شامل کاشیکاری، کاربندی، مقرنس، گچبری و نقاشی است
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#42
Posted: 27 Jul 2012 15:21
بادگیر چپقی
بادگیر چپقی سیرجان یکی از منحصربهفردترین بادگیرهای ایران و جهان است که برای خانهٔ سید علیاصغر رضوی ساخته شدهاست. این بادگیر در دوران رضا شاه پهلوی توسط معماری بهنام سید محمد شجاعی و به تقلید از دودکشها و هواکشهای کشتیهای قدیمی ساخته شدهاست.بادگیر چپقی مربوط به دوره پهلوی اول است و در سیرجان، بلوار دکترصادقی، کوچه حاج رشید واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۴۶۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#43
Posted: 27 Jul 2012 15:23
باغ شازده
باغ شازده یا باغ ماهان یکی از زیباترین باغهای تاریخی ایران محسوب میشود. این باغ در حدود ۴ کیلومتری شهر ماهان و حوالی شهر کرمان و در دامنه کوههای تیگران واقع شده و مربوط به اواخر دوره قاجاریه میباشد. این باغ با مختصات جغرافیایی۳۰ درجه و ۴ دقیقه عرض شمالی و ۵۷ درجه و ۱۷ دقیقه طول شرقی میباشد. ارتفاع این منطقه از سطح دریای آزاد ۱۸۵۰ متر است واز ارتفاع ۲۰۰۰ متر از سطح دریای آزاد برخوردار است. این باغ مساحتی قریب به ۵/۵ هکتار دارد. دو مجموعه شرقی و غربی دارد. کوشک یا همان عمارتهای آن بسیار زیباست و به صورت دو آشکوبه ساخته شدهاست و سر در آن از معماری خیلی زیبایی برخوردار است که آن را از سایر باغهای ایرانی متمایز و ممتاز میسازد. فوارههای آن چشم هر بینندهای را نوازش میدهد. این فوارهها که در طول باغ قرار دارند زیباترین فواره باغهای ایرانی هستند. زیرا سایر باغهای ایرانی کمتر فواره داشتهاند و یا اگر داشتهاند به این زیبایی نبودهاند. فوارههای زیبای باغ شاهزاده بر اساس اختلاف ارتفاع و نه هیچ نیروی دیگری فعال هستند که این خود دلیلی بر هوش و ذکاوت مردمان کرمان زمین است. طول باغ شاهزاده کرمان ۴۰۷متر و عرض آن ۱۲۲ متر است. و بزرگترین و زیباترین باغ تاریخی ایرانی محسوب میشود. این باغ همه ساله و به ویژه در فصل تابستان و بهار شاهد بازدید تعداد بیشماری از گردشگران از نقاط مختلف کشور است که این باغ دیدنی و دلفریب را برای تماشا انتخاب میکنند واقع شدن منطقه در مسیر عبوری كرمان به بم و در مسیر جاده كهن ابریشم از عواملی است كه این محل را برای احداث یك باغ اشرافی مناسب می ساخته است. باغ شاهزاده به گونهای استقرار یافته كه حداكثر استفاده از مناظر بدیع داخلی را به صورت زیر امكان پذیر میسازد: در بدو ورود، به ویژه در طبقه فوقانی سردر خانه به غیر از دیدها و مناظر بیرونی باغ، منظره چهارباغ و در جهت عكس آن منظره كوه را امكان پذیر میسازد. این مناظر عمده یعنی رؤیت حركت آب، حوض ها و آبشارها هركدام به نوبه خود تأكیدی بر محورهای عمود بر محور اصلی دارند و توأم با نظام گیاهی مناظر بدیع داخلی را ارائه میدهند.
این باغ ابتدا به دستور محمد حسن خان سردار ایروانی حاکم وقت کرمان ساخته شد و بنای درون آن بعدا توسط عبدالحمید میرزا ناصرالدوله حاکم کرمان طی یازده سال حکمرانی وی (۱۲۹۸ ه . ق تا ۱۳۰۹ ه. ق) ساخته شد و با مرگ وی نیز بنای آن نیمه تمام رها شد. گفته میشود وقتی خبر مرگ ناگهانی حاکم را به ماهان میبرند، بنّایی که مشغول تکمیل سردر ساختمان بود تغار گچی را که در دست داشته محکم به دیوار کوبیده و کار را رها کرده و فرار نموده است. به همین علت جاهای خالی کاشیها را بر سردر ورودی میتوان دید. تاریخ بنای باغ ۱۲۷۶خورشیدی است.
این باغ از نمونه باغ تختهای ایرانی است و در زمینی مستطیلی شکل به مساحت پنج و نیم هکتار بنا شده و دارای سردر ورودی بسیار زیبایی است. بناهای باغ عبارتند از کوشک اصلی یعنی سکونتگاه دائمی و یا فصل مالک که در انتهای فوقانی باغ قرار دارد. سردر خانه در مدخل باغ به صورت بنایی خطی جبهه ورودی باغ را اشغال کرده و در دو طبقه بنا گردیده است. طبقه فوقانی دارای اطاقهایی است که برای زندگی و پذیرایی پیش بینی شدهاند. سایر بناهای خدماتی باغ از حصار اصلی استفاده نموده و به صورت دیواری مرکب بناهای مختلف خدماتی را در نقاط مناسب در خود جا داده است [۱]. این باغ علاوه بر سردر، شامل عمارت شاهنشین و حمام نیز میباشد. در حال حاضر قسمت شاهنشین، به یک رستوران تبدیل شده و توسط بخش خصوصی اداره میشود.
در این باغ درختان میوه متنوعی به چشم میخورند و در جلوی عمارت هم حوضها و فوارهها آبنمای زیبایی را تشکیل دادهاند. منبع آب باغ رودخانه کوچک تیگران است. مسعودی بنای این باغ را از جنبههای مختلف معماری و نقش آب در آن بررسی کرده است [۲].
هر ساله گردشگران از این باغ زیبای ایرانی بازدید میکنند و از زیبایی و طراوت آن لذت میبرند. باغ شاهزاده در تاریخ سی ام تیرماه ۱۳۹۰ به ثبت جهانی یونسکو رسیده است.
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#44
Posted: 27 Jul 2012 15:24
خانه بهادرالملک بردسیر
خانه بهادرالملک بردسیر یکی از بناهای تاریخی شهر بردسیر در استان کرمان ایران است.
این خانه در برِ غربیِ خیابانِ شریعتیِ بردسیر واقع است. این بنا توسط عبدالمظفرخان سرتیپ مشهور به بهادرالملک که در بردسیر به لقب «ابدال» معروف بود به روزگار قاجار ساخته شد.
این بنا همچون اکثر ابنیه دوره قاجاریه این بخش از کشور، با پلان حیاط مرکزی و فضاهای اطراف ساخته شده است بدین نحو که در جبهه شمالی حیاط، سه دری و در جبهه جنوبی، تالار وسیعی وجود دارد که سایر فضاهای جبهههای شرقی و غربی که شامل انبارها، اتاقهای خدمه و مطبخ میباشد، درخدمت فضای اصلی خانه بوده است.
ازجمله بخشهای جالب این بنا علاوه بر تالار بزرگ آن، انبارهایِ طبقه فوقانی جهت ذخیره موادغذایی و برجِ خشتی این خانه است که بخش تحتانی آن به صورت محل گذر عموم است. این بنا در مالکیت خصوصی میباشد که مدارک آن پس از ارائه در جلسه شورای ثبت منطقه ای، جهت ثبت نهایی و طی مراحل قانونی به سازمان میراث فرهنگی ایران ارسال شده است.
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#45
Posted: 27 Jul 2012 15:25
خانه حاج درویش
خانه حاج درویش از آثار تاریخی سیرجان است.
حاج درویش جد بزرگ خاندان شهابی و رسولی سیرجان و از ارادتمندان رحمت علیشاه (از پیشوایان تصوف) بوده است.
خانة معروف به حاج درویش در زمره منازل اعیانی است و علاوه بر منزل مسکونی دارای اصطبل و انبار و حمام میباشد. این منزل در زمرة ابنیة دو ایوانی و دارای اندرونی و بیرونی و یک حیاط مستطیل شکل است. دورتادور خانه را حصاری رفیع پوشانده و ورودی اصلی بنا در جبهة غربی است که آمدوشد از طریق یک هشتی صورت می گیرد. خانه فاقد تزئینات رایج و ظرافتهای معمول است. گچبریهای سقف ایوانها نمونهای تزئینات این بنا است که با طرح ترنج و سرترنج در قابهای مستطیل شکل اجرا شده است. این خانه در نیمة دوم قرن سیزدهم هجری بنا گردیده است.
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#46
Posted: 27 Jul 2012 15:25
خانه صادقی
خانه صادقی از خانههای قدیمی کرمان است و در محله نارنجقلعه و چسبیده به بازار قدیمی این شهر قرار دارد. این خانه از ابنیة دورة قاجار محسوب میشود و توسط یکی از ملاکین و بزرگان شهداد به نام صادقی ساخته شده است.
این بنا فاقد حیاط مرکزی میباشد بدین نحو که فضاهای خانه در دو بخش اندرونی و بیرونی و در جبهة شمالی حیاط واقع اند. بنا بر کرسی خشتی و نمای آجرکاری بنا شده است. در منتهی الیه بخش شرقی بنا بادگیر زیبایی وجود دارد. تزئینات این بنا در نمای فضاهای بیرونی متمرکز شده است. بدین نحو که نمای خارجی این بخش تماماً قاب بندی با ترکیبی از سیم گل و شمشه گچی است. آجرکاری و مشبکهای آجری نیز از تزئینات این بنا است. خط افق و شرقی بام نیز با آجرهای نقش برجسته تزئین شده است.
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#47
Posted: 27 Jul 2012 15:26
خانه والی میرحسینی
خانه والی میرحسینی در خیابان ۱۷شهریور شهرِ راین و در بخش میانی کوچة خانها، خانه زیبای دیگری متعلق به یکی دیگر از بزرگان این شهر قرار دارد به نام خانة والی که بخشی از آن متعلق به دورة زندیه و بخش دیگر آن متعلق به دورة پهلوی است. طرح این خانه به صورت "خانه باغ" یا گودال باغچهای در مقابل عمارت اصلی است. ساختمان به صورت یک کلهای است و اتاقها در دو لایه نسبت به فضای آزاد باغ قرار گرفتهاند. بخش اصلی فضاهای بسته تالاری است دوستونه مه درپسِ آن سه دری جای گرفته و برای وارد شدن به آنها بایستی از دو راهرویِ هشتی دار طرفین که با پله از سطح زمین باغ ارتفاع گرفتهاند، عبور کرد. در هر یک از اتاقهای این خانه بخاریهای زیبایِ گچی تعبیه شدهاست. این بخش از خانه دارای قسمتهای دیگری همچون آشپزخانه، انبارها و اصطبل است. بخش جدید خانه عمود بر محور عمارت قدیم است که شامل چند فضا در پسِ دو تالار است. این بنا تحت مالکیت خصوصی است و مدارک آن پس از طرح در جلسه شورای ثبت منطقهای جهت ثبت نهایی و طی مراحل قانونی به سازمان میراث فرهنگی کشور ارسال شدهاست.
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#48
Posted: 27 Jul 2012 16:04
راین (شهر)
رایـِن شهری است در استان کرمان و در دامنه کوه هزار. این شهر مرکز بخش راین از توابع شهرستان کرمان است و در جنوب شرقی کرمان قرار گرفتهاست.
جغرافیا
راین (رائین) در مختصات جغرافیایی، به طول ۴۴۰۸/۵۷ شرقی درجه و عرض ۵۹۷۵/۲۹ درجه شمالی قرار دارد و ارتفاع آن از سطح دریا ۲۲۰۱ متر میباشد. این شهر در فاصله یکصد کیلومتری جنوب شرقی کرمان و بر دامنه کوه هزار، چهارمین کوه بلند ایران و مرتفعترین قله جنوب کشور آرمیدهاست. جمعیت این شهر بنا به سرشماری ۱۳۸۵ (۹۶۲۳) نفر میباشد که در بین مراکز بخش بعد از ماهان، انار و رابر رتبه چهارم را دارد و نسبت به سرشماری سال ۱۳۷۵ که جمعیتی برابر با ۱۰۳۰۳ نفر داشته و امروزه افت جمعیت دارد.
آب و هوا و اقلیم
آب و هوای راین معتدل کوهستانی است و زمستان های سرد و تابستان های خنکی و دلپذیری دارد.این شهر در دامنه کوه بلند هزار،چهارمین کوه بلند ایران قرار دارد
تاریخچه
نام راین در گذشته رائین بوده و از دو واژه راه+این به معنی «راه این است» گرفته شده این شهر در مسیر بزرگراه شرق به غرب قرار داشته و به عنوان یک منزلگاه مهم مورد توجه بودهاست. راین با قدمت و تمدن کهن در زمان ساسانیان بواسطه قرار گرفتن در مسیر بزرگراه غرب به شرق موقعیتی مناسب داشته و یکی از مراکز دادو ستد کالا و همچنین بافت پارچههای ارزشمندی بودهاست که حتی به مناطق دور مانند مصر نیز صادرمی شد. این منطقه در گذشته یکی از مراکز ساخت صنایع دفاعی مانند شمشیر و تفنگ نیز بودهاست. وزیری مولف کتاب جغرافیای کرمان، راین را چنین توصیف کردهاست: باغستانی فسیح، مرغزاری بدیع آبش با سلسبیل برادر و هوایش با فردوس برابر. در خوبی آب وهوا همچون جنت المأوا، در صفا و فضا بی مثل و همتا.
آثار تاریخی
در خیابان ۱۷ شهریور راین، کوچه خانها، خانهای زیبا و تاریخی وجود دارد که قسمتی از آن متعلق به دوره زندیان است. اتاقها در دو سمت باغ قرار دارند. بخش اصلی فضاهای بسته تالاری است که برای وارد شدن به آنها بایستی از دو راهرو که با پله از سطح زمین باغ ارتفاع گرفتهاند، عبور کرد. در هر یک از اتاقهای این خانه بخاریهای زیبای گچی تعبیه شدهاست. خانه دختر لطفعلی خان و خانه محمدخان میرحسینی نیز از خانههای تاریخی و زیبای راین میباشند.
مرقد امامزاده شیرخدا (راین): نسب شیر خدا با ۹ واسطه به جعفر صادق میرسد.
مرقد امامزاده سید علی: نسب امامزاده سیدعلی (سلطان سید علی) با ۱۰ واسطه به حسن مجتبی میرسد.
مرقد امامزاده زید(ع): نسب امامزاده زید (شاهزاده زید) با هفت واسطه به موسی کاظم میرسد.
گردشگاههای طبیعی
کوه هزار: کوه هزار مرتفعترین قله جنوب ایران است. روستاهای دامنه کوه هزار، با آب و هوایی دلپذیر در فصل بهار و تابستان پذیرای میهمانان زیادی میباشند. مرتفعترین روستای مسکونی ایران، روستای باب زنگی با ارتفاع بیش از ۳۳۰۰ متر در کوه هزار قرار دارد.
درختان کهنسال: در کنار مسجد جامع راین، چنارهای بسیار بزرگی با قدمت بیش از هزار سال وجود دارند. همچنین سرو چهارصد سالهٔ راین در خیابان طالقانی این شهر در مقابل حرم امامزاده زید قرار دارد. بلوار افلاطون[۱] از دیگر جاذبههای این شهر است که نظر هر مسافری را جلب میکند. وجود درختان بسیار در این بلوار زیبایی خاصی به آن بخشیدهاست.
آبشار راین
تخت سلیمان : صخره ای صاف در رشته کوهی به همین نام در نزدیکی روستای گزک واقع شده است.این رشته کوه جهت ورزش صخره نوردی مناسب می باشد.
آبادی اورسال:در دامنه رشته کوه کم ارتفاعی به نام بند اورسال واقع شده است .آب آن توسط چشمه تامین می شود، دارای زیارتگاه ویک سرو کهنسال میباشد.در پنج کیلومتری روستای گزک قرار دارد.
صنایع دستی
شمشیر، اسلحه، قندشکن، داس، ساطور، قیچی، انبر و همچنین تاج علمهای عزاداری از دیگر ساختههای فلزکاران این منطقهاست.
در تاریخ آمدهاست که لشکریان راینی که تحت فرماندهی گنجعلیخان، حاکم کرمان، در جنگ با عثمانیها شرکت میکردهاند به خاطر تفنگهای دست ساز صنعتگران راینی همیشه پیروز میدان بودهاند. همچنین گویند در عهد ناصرالدین شاه قاجار یک نفر از صنعتگران راین چاقوی مخصوصی میسازد که فوق العاده برنده بودهاست تا آنجا که لوله تفنگ و حتی قفلهای محکم را به آسانی میبریدهاست. عدهای او را تشویق میکنند و میگویند اگر این چاقو را به حضور خان حاکم ببری به تو خلعت خواهد داد. صنعتگر از همه جا بی خبر با هزار امید چاقو را در جعبه مخملی قرار میدهد و با زحمات زیادی به حضور خان حاکم میرسد و پس از تعظیم و تکریم، صنعت خود را به شاهزاده نشان میدهد. حاکم میگوید از این چاقو چه کاری ساختهاست و چه برتری نسبت به چاقوهای دیگر دارد. صنعتگر میگوید قربان این چاقو فوق العاده برندهاست و حتی لوله تفنگ را هم به آسانی میبرد. برای آزمایش اجازه بفرمایید شیئی آهنی را با آن ببرم. حاکم نگاهی به قفل آهنی بزرگی که به درب اطاق آویز بود میاندازد و میگوید آیا میتوانی آن قفل را ببری؟ صنعتگر اطاعت کرده و قفل را به راحتی میبرد. حاکم با دیدن این وضع میگوید خوب با این چاقو کار دزدها را آسان نمودی و بعد میرغضب را احضار میکند و دستور میدهدتا دست صنعتگر را ببرد. چاقوساز با گریه و زاری التماس میکند تا از سر تقصیر او بگذرند. خلاصه با واسطه شدن افرادی شاهزاده او را عفو مینماید مشروط بر آنکه التزام بدهد از نوع آن چاقو هرگز نسازد.صنعت قالیبافی نیز در راین رواج دارد.
فرهیختگان و مشاهیر راین
از جمله دانشمندان راینی که از او اثری بجا ماندهاست میتوان به دانشمند و عارف گمنام علی اکبر شریف اینی کرمانی اشاره کرد که از نامبرده کتابی خطی به نام مجمع البحرین با موضوع معارف اسلامی بجا ماندهاست که وی کار تالیف کتاب را در سال ۱۲۳۳ ه.ق آغاز و در سال ۱۲۳۷ ه.ق به پایان برد. همچنین پدر وی نیز فردی دانشمند بوده که صاحب کتابی به نام مطلع الانوار میباشد. شخصیت مهم دیگر، شیخ عبدالله بن محمدعلی بن عبدالغفار راینی است. وی در سال ۱۲۵۴ هجری قمری متولد شد. وی از شاگردان شیخ انصاری و میرزای شیرازی و مؤلف کتابهایی از جمله : ۱- التنبیهات فی الأُصول والفقه ۲- تنقیح المقاصد فی شرح الفرائد - الرسائل - للأنصاری ۳- خلاصة الأُصول. ۴- خلاصة الفروع ۵- قاطع النزاع فی الإجماع ۶- مدائح اولیاء ( فارسی). ۷- مصائب اولیاء (فارسی) بودهاست. در حوزه درس وی نخبگان شرکت میکردند و از عالمان فقیه و پرهیزگار زمان خویش بودهاست. وی در شانزدهم رمضان سال ۱۳۲۷ قمری درگذشت و در نجف و در صحن حرم علی مقابل قبر شیخ نراقی به خاک سپرده شد. میرزا حسین خان راینی در زمان زندیه پس از مرگ کریم خان زند، مدتی حاکم کرمان بودهاست. وی محلی را در نزدیکی مسجد جامع کرمان برای دفن خود انتخاب کرده بود که پس از وفاتش در آنجا دفن گردید. در سال ۱۲۰۶ هجری قمری مشتاق علیشاه، عارف نامی قرن سیزدهم هجری قمری و یکی از پیشوایان صوفیه به دلیل خواندن آیات قرآن با نوای سهتار سنگسار شد. در ۲۱ رمضان سال ۱۲۰۶ هجری قمری محمد علی خان راینی، مشتاق را در کنار پدرش، میرزا حسین خان راینی دفن کرد. این محل که در نخست آرامگاه میرزا حسین خان راینی بود به مشتاقیه معروف شدهاست.
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#49
Posted: 27 Jul 2012 16:06
قلعه سموران
قلعه سموران از سنگهای مرمر متمایل به قرمز ساخته شده و در فاصله ۳ کیلومتری شمالغربی روستای رودفرق و در۶۰ کیلومتری شرق شهر عنبرآباد بر بلندای کوهی احداث شده است. چاه نسبتاً عمیق قلعه با گذشت سدهها متمادی و آسیبهای فراوان هنوز عمق خود را حفظ کرده و طریقه سنگ چینی کنارههای آن بسیار جالب توجه میباشد.
ساختمان این قلعه به سدهها قبل از اسلام تعلق دارد، اما در سدهها اولیه اسلامی بازسازی شده است و در دوران حکومت سلجوقیان قلعه مشهوری بوده است. این قلعه به علت استحکام و موقعیت طبیعی منطقه شباهت زیادی به قلاع اسماعیلیه دارد.
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#50
Posted: 27 Jul 2012 16:07
کاروانسرای ابراهیم
کاروانسرای ابراهیم در شهر سیرجان و در کنار بازار قدیمی و اصلی شهر واقع است. کاروانسرای فوق ار کاروانسراهای شاه عباسی میباشد که در دورههای بعدی یک مرحله مرمت شده است. این بنا غیر از ورودیها که دو طبقه هستند بقیة آن یک طبقه بوده و دارای یک حیاط مرکزی و حجره هایی اطراف آن میباشد که حجرهها با واسطه یک فضای رواقی به حیاط متصل میشوند. کاروانسرا دو ورودی دارد که یکی به بازار و دیگری به کوچه پشت کاروانسرا باز میشوند و در روبروی هم قرار دارند که ورودی کوچه دارای دو برج منحنی شکل است. این ورودی بیشتر برای ورود و خروج چهارپایان بکار میرفته است. ورودی بازار دارای تناسبات انسانی و هشتی با ارتفاعی در حدود دو طبقه است. حیاط دارای فضای سبز و آبنما میباشد. ساختمان از خشت خام در پایهها و آجر در نما بنا شده است. حجرههای این کاروانسرا اکثراً متروک شده اند ولی بعضی از آنها کاربری خود را حفظ کرده اند و بعضی دیگر بهعنوان انبار کاربرد دارند. این کاروانسرا تزئین خاصی ندارد و فقط در نمای رواقها آجرکاری سادهای به چشم میخورد.
مالکیت بنای فوق وقفی و نیم دیگر خصوصی است. اقدامات مرمتی به علت تعدد مالکیت در آن انجام نشده است.
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی