انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
ایران
  
صفحه  صفحه 7 از 9:  « پیشین  1  2  3  4  5  6  7  8  9  پسین »

Ostan Kerman | استان کرمان


مرد

 
هتل‌ها و مراکز اقامتی

هتل ۴ ستاره پارسیان
هتل ۴ ستاره ارگ جدید
هتل ۳ ستاره ارم ارگ جدید
هتل ۴ ستاره صیادی (۹۵% تکمیل)
هتل ۳ ستاره جهانگردی بم
هتل ۵ ستاره ارگ (در حال ساخت)

صنعت و اقتصاد

ارگ جدید و منطقه ویژه اقتصادی


منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید، با هدف ایجاد و توسعه زمینه‌های لازم برای فعالیتهای کارامد صنعتی، جذب فن آوری‌های نوین و افزایش زمینه‌های اشتغال از طریق جلب و هدایت سرمایه گذاری داخلی و خارجی در دهه فجر سال ۱۳۷۶، تاسیس ورسماً کار خود را آغاز کرد. مساحت این منطقه بالغ بر ۱۱۰۰هکتار است که در فاصله ۱۰ کیلومتری شرق شهرستان بم (در جاده بم -زاهدان) در استان کرمان واقع شده‌است. این منطقه قبل از پیوستن به مناطق ویژه اقتصادی، سرمایه گذاری خارجی را از طریق همکاری با شرکت خودروسازی دوو کره جنوبی جذب و به تدریج زمینه لازم را برای فعالیت سایر شرکتها فراهم نمود. براین اساس، با مشارکت وسرمایه گذاری‌های گسترده انجام شده و همت متخصصان داخلی، در حال حاضر منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید، تنها منطقه ویژه اقتصادی تخصصی در زمینه صنایع خودروسازی، قطعه سازی و صنایع وابسته به آن درکشور محسوب می‌شود به طوریکه در حال حاضر چندین مدل از خودروهای تولیدی در کشور توسط شرکتهای حاضر در این منطقه ساخته می‌شود. شرکت عمران ارگ بعنوان سازمان مسئول منطقه ویژه اقتصادی ار گ جدید به منظور تحقق بخشیدن به توسعه فعالیتهای صنعتی، اقتصادی و گردشگری از ابتدای تاسیس بخش عمده‌ای از فعالیت خود را در این منطقه آغاز کرد. از جمله اقدامات این شرکت ایجاد زیر ساختها وامکانات پشتیبانی مورد نیاز از قبیل احداث ترمینال اختصاصی درفرودگاه بم، تاسیس ترمینال مسافری و باربری، راه آهن و انبارهای مجهز کالا، تامین آب، برق و مخابرات، ساخت هتلها، امکانات ورزشی، تفریحی، آموزشی و سایر تسهیلات بوده‌است که علاوه بر فراهم آمدن زمینه‌های لازم برای توسعه پیش از پیش سرمایه گذاری‌های صنعتی، امید می‌رود تا این منطقه با توجه به پتانسیل‌های لازم در آینده‌ای نزدیک به یکی از قطبهای توریستی و تفریحی کشور نیز تبدیل شود

زمین لرزه بم


زمین‌لرزه بم، زمین‌لرزه‌ای بود به شدت ۷٫۳ ریشتر که در ساعت ۵:۲۶ بامداد ۵ دی ۱۳۸۲ شهر بم را لرزاند. کشته‌شدگان این زمین‌لرزه در آمارهای مختلف، بین ۳۲٬۰۰۰ تا ۵۲٬۰۰۰ نفر بیان شده‌اند. همچنین در این زمین‌لرزهٔ ویرانگر، ارگ تاریخی بم تا حدود زیادی تخریب شد.

دانشگاه‌ها


بم شهری دانشگاهی است. دانشگاه‌های این شهر به شرح ذیل است:

دانشگاه علوم پزشکی بم
دانشگاه پیام نور مرکز بم
دانشگاه آزاد اسلامی بم
دانشگاه عالی بم
دانشکده فنی علی بن ابیطالب بم
دانشگاه بین المللی علوم پزشکی ارگ جدید
دانشگاه جامع علمی کاربردی بم
دانشگاه علوم بهزیستی بم
مرکز مخاطرات زمین شناختی بم
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.

اینجوری خاص ترین آدمی
     
  
مرد

 
تصویر ماهواره ای از شهرستان بم

جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.

اینجوری خاص ترین آدمی
     
  
مرد

 
معرفی شهرستانهای استان کرمان

کهنوج


شهرستان کهنوج از شهرستانهای استان کرمان است. مرکز این شهرستان شهر کهنوج است. این شهرستان بنابر سرشماری مرکز آمار ایران، در سال ۱۳۸۵ جمعیتی برابر ۱۰۵۲۰۷ نفر داشته‌است.
شهرستان کهنوج با مساحت ۲۴۷۰۵ کیلومتر مربع در جنوب شرقی استان کرمان واقع شده و مرکز آن شهر کهنوج است . این شهرستان دارای ۵ شهر، ۵ بخش و ۲۰ دهستان و ۹۴۴ آبادی دارای سکنه می‌باشد. فاصله شهر کهنوج تا مرکز استان ۳۵۰ کیلومتر است . این شهرستان از شمال به شهرستان های جیرفت و عنبرآباد،از شرق به شهرستان رودبار جنوب و از جنوب به شهرستان منوجان و استان هرمزگان و از غرب به استان هرمزگان محدود است.

تقسیمات کشوری


شهرستان کهنوج دارای دو شهر فاریاب و کهنوج و دو بخش مرکزی و فاریاب است. این شهرستان دارای شش دهستان به شرح زیر است: حور، کلاشگرد، مهروئیه، حومه و نخلستان و ده کهان.

بخش مرکزی شهرستان کهنوج
دهستان حومه (کهنوج)
دهستان نخلستان
دهستان دهکهان

شهر: کهنوج

بخش فاریاب
دهستان حور
دهستان کلاشگرد
دهستان مهروئیه
دهستان زهمکان

شهر: فاریاب

بادهای گرم کهنوج یا به زبان محلی لوار: فصل وزش این باد تابستان است وبخاطر عبورصحرایی خشک عربستان گرم وسوزان است این بار کمک شایان در رسیدن خرما می‌کند به طوری که فصل وزش این باد فصل خرما پزان می‌گویند لازم به ذکر است این باد برای زراعت‌های تابستانی و همچنین نهال‌ها و دختان تازه کشت زیان اور است . وزش این باد در شب‌های فصول بهار و تابستان است که باد به صورت نسیم خنکی است که با وزش خود سوزش وگرمای تابستان را ازیاد هر کسی خواهد برد شایان ذکر است به علت معروفیت این باد در سطح شهر کهنوج یکی از اماکن فرهنگی نیز به این اسم نامگذاری شده است(سینما شوباد)

محصولات کشاورزی این شهرستان را گندم، جو، بنشن، تره‌بار، مرکبات، خرما و گردو تشکیل می‌دهد. کهنوج به عنوان یکی از قطب‌های مهم کشاورزی کشور مطرح است. قالی‌بافی نیز مانند سایر شهرهای استان کرمان در این شهرستان رایج است. اقتصاد کهنوج بر پایه کشاورزی، دامداری و قالی‌بافی استوار بوده و گندم، جو، مرکبات، خرما، تره‌بار و تا حدودی قالی صادرات این شهرستان را تشکیل می‌دهند. مردم این شهرستان مسلمان شیعه هستند و به زبان فارسی با گویش محلی صحبت می‌کنند. برخی از طوایف رودباری از جمله کندر در این منطقه زندگی می¬کنند
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.

اینجوری خاص ترین آدمی
     
  
مرد

 
محل شهرستان کهنوج در نقشه استان کرمان

جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.

اینجوری خاص ترین آدمی
     
  
مرد

 
معرفی شهرستانهای استان کرمان

جیرفت


جیرُفت شهری است در استان کرمان. این شهر مرکز شهرستان جیرفت است. جمعیت شهر جیرفت بنا بر سرشماری سال ۱۳۸۵ مرکز آمار ایران، برابر ۹۵٬۰۳۱ نفر است

وجه تسمیه

جیرفت از دو کلمه (جیر) به معنی پست و پایین و (افت) به معنی افتاده تشکیل شده‌است و به طور کلی جیرفت به معنای (جلگه پست آبرفتی) است.ونظر دیگر اینکه "جی" مخفف جوی آب نام داشته و"رفت" فعل ماضی از مصدر رفتن وروییدن وپاک کردن است که گفته می شود این شهر در گذشته به وسیله سیل مهیبی ازبین رفته که پس از آن گفته شده "جی رفت"

پیشینه جیرفت


پیش از اسلام

مدتها تصور می شد که کهن ترین تمدن جهان در سومر عراق پای گرفته است ; اما کشف یک زیگورات (معبد) با قدمت بیش از پنج هزار سال، آثار سنگی بسیار و همچنین کتیبه های آجری به خطی ناشناخته از منطقه جیرفت باعث شد باستان شناسان درباره ی دانسته ها و ادعاهای پیشین خود تجدید نظر کنند. در این زمان تمدنی کشف شد که قدیمی تر و وسیع تر از تمدن بین النهرین بوده است همچنین مطالعات و کاوش ها نشان می دهد که جیرفت بزرگ ترین مرکز تجاری جهان بوده است". شرایط مطلوب آب و هوایی در جیرفت و وجود انواع محصولات کشاورزی موجب شد تمدنی در این منطقه شکل بگیرد که در دوره باستان بهشت جهان محسوب می شده است"

آنان با بررسی دوباره ی کتیبه هایی که از پیش در مناطق مهم باستانی کشف شده بودند، سعی کردند اطلاعات بیشتری درباره ی این تمدن عظیم و ناشناخته به دست آورند و در نهایت پس از تحقیقات فراوان، به تعدادی کتیبه دست یافتند. در یکی از این اسناد که از خرابه های شهر اوروک (در جنوب بین النهرین) به دست آمده است، داستان کشمکش میان پادشاه سومر با فرمانروای سرزمین ثروتمندی به نام ارت ثبت شده بود و در کتیبه دیگر، پادشاه سومری سعی کرده بود با گذر از شهر شوش و ۷ رشته کوه، به سرزمین ارت حمله کند. بررسی دقیق این کتیبه ها و آثار کشف شده این فرضیه را به اثبات نزدیک می کند که شهر افسانه ای و گمشده ی ارت که در شرق ایران قرار داشته، به احتمال زیاد همان شهر جیرفت است.


از آثار کشف شده در حوزه ی تمدن جیرفت می توان به ظروف و پلاک های سنگی با نقوش بسیار ظریف از موجوداتی چون عقاب، عقرب و پلنگ اشاره کرد که نظیر آنها در هیچ یک از محوطه های باستانی جهان کشف نشده است. شاید ادامه ی اکتشافات و تحقیق روی آثار کشف شده، باستان شناسان به این نتیجه برسند که از این پس به جای بین النهرین عراق، می بایست جیرفت ایران را مهد کهن ترین تمدن بشری در جهان نامید.

پروفسور هالی پیتمن، عضو گروه باستان‌شناسی تمدن جیرفت می گوید: (( در آمریكا از كاوش‌های جیرفت، به عنوان بزرگ‌ترین طرح باستان‌شناسی خاورمیانه یاد می‌شود. در فرانسه، انگلستان، ایتالیا و دیگر كشورهای جهان نیز اهمیت تمدن جیرفت پذیرفته شده و بحث‌‌ها بیشتر روی جزئیات آن است، مقالات و پژوهش‌های درج شده در نشریات و مجلات معتبر و چاپ كتاب‌های متعدد، تاییدكننده این رویكرد است. بسیاری از پژوهشگران، مورخان و كارشناسان اعتقاد دارند اگر در ۵۰ سال آینده قرار است اتفاق مهمی در باستان‌شناسی جهان رخ دهد، به یقین در جیرفت و منطقه جنوب شرقی ایران خواهد بود.))

در حمله اسكندر به ايران طبق گفته اريستوبولوس اسكندر در گذر از هند به فارس ، از اين منطقه گذر كرده است و در جيرفت با نئاركوس در ياسلار خود ديدار داشته و از آباداني شهر ، منطقه و كاخ ها و نيايشگاههاي آن نام مي برد

پس از اسلام

جیرفت در زمان خلافت عمر، خلیفه دوم (سال ۲۳ هجری قمری) به دست اعراب(به فرماندهی سهیل‌بن عَدی) فتح شد. جیرفت در این زمان مرکزِ ولایت کرمان به‌شمار می‌رفت. بار دیگر در زمان خلافت عثمان، خلیفه سوم (۲۳ـ ۳۵ هجری قمری) مجاشع بن مسعود سُلَمی آن را گشود.

در سده اول، ولایت کرمان، به ویژه شهر جیرفت، از عمده‌ترین مراکز خوارج به‌شمار می‌رفت و مُهَلّب بن ابی‌صُفره اَزْدی، در سال ۷۷ هجری قمری در آنجا با خوارج جنگید که منجر به شکست و رانده شدن آنان از جیرفت شد. درسال ۱۳۰ هجری قمری، جیرفت نبردگاه عامر بن ضُباره با شَیبان بن عبدالعزیز یشکُری، به سبب مخالفت شیبان با مروان بن‌محمد، آخرین خلیفه اموی، بودکه‌به‌شکست‌شیبان‌انجامید.

تا قرن سوم هجری جیرفت محل نزاع و کشمکش مخالفین علیه حکومت مرکزی بود. تا اینکه یعقوب لیث صفاری و برادرش عمر، پس از سرکوبی اهالی جیرفت و قوم کوفچ، آنجا را تسخیر کرد. مقارن حکومت صفاریان، بر آبادانی جیرفت افزوده شد. شاید بتوان بیشترین اهمیت جیرفت را در این دوره و حتی پس از آن، قرارگرفتن شهر در محل‌اتصال دو راه اصلی دانست: یکی راه هندوستان ‌از طریق جالق، و دیگری راه خلیج‌فارس، از طریق بندرعباس. در این زمان کالاهای تجاراز قُمادینِ جیرفت ‌به دیگر نقاط کشورصادرمی‌شد.

جیرفت در سده چهارم، مجمع تجار، بزرگ‌تر از اصطخرِ فارس و بسیار آباد بود. دژی با چهار دروازه به نامهای شاپور، بم، سیرجان و مصلی داشت و دارای مسجدجامع، بازار، حمامهای پاکیزه، میوه‌های سردسیری و گرمسیری چون خرما و جوز و ترنج، و معادن بسیار، به ویژه نقره، بود و در جویهای آن زر یافت می‌شد. جغرافی‌نویسان این دوره، از دیورود (هلیل‌رود)» در جیرفت، که قدرت گرداندن شصت آسیاب را داشت مطالبی آورده‌اند. کوره جیرفت دارای شهرهای بسیار بود و شهری به نام هرمزملک، (نباید آن را با هرمزکنونی یکی دانست‌) متعلق به دوره ساسانی، در راه جیرفت ـ بم قرار داشت. پس از عمر و لیث بعد از مدتی سامانیان جیرفت را در تصرف داشتند.

درسال ۳۲۴ هجری قمری، جیرفت که همچنان مرکز ولایت کرمان محسوب می‌شد، به‌دست معزالدوله دیلمی افتاد. درسال ۳۶۰ هجری قمری عضدالدوله دیلمی آنجا را تصرف کرد. در زمان تسلط آل بویه بر جیرفت این شهر مرکزیت سیاسی زمستانی را مانند دوران سلجوقی داشته‌است. مرگ عضدالدوله و ضعف آل بویه تا قرن پنجم هجری زمینه را برای تهاجم بیگانگان به جیرفت فراهم نمود. درسال ۳۹۰ هجری قمری ابونصربن عزالدوله بختیار (از امرای دیالمه‌) و سپس بهاءالدوله (فرزند عضدالدوله‌) و سال بعد طاهربن احمد صفاری (حاکم سیستان‌) جیرفت را تسخیر کردند. در اواسط سده پنجم، به سبب ضعف امرای دیلمی، بیشتر نواحی کرمان و از جمله جیرفت را اقوام کوفچ غارت می‌کردند.

در سال ۴۴۳ هجری قمری شخصی به نام ملک قارود پسر چغری بیگ سلجوقی به جیرفت حمله کرده و با مقاومت کوچ نشینان کوفچ روبرو شده و کوفچیان سخت در مقابل او مقاومت کردند. اینها مردمانی بودند که به واسطه پناهگاه‌های سخت به کسی باج نمی‌دادند. ولی در نهایت ملک قارود با حیله آنها را شکست داد.

ملک قارود پس از قلع و قمع طوایف قفص (کوچ) و استیلای بر عمان و سواحل خلیج فارس و ایجاد امنیت در جیرفت، پایتخت قشلاقی خود را در سه ماه زمستان تا اردیبهشت ماه به مدت چهار تا پنج ماه در جیرفت انتخاب کرد. زیرا این منطقه بسیار آباد و حاصلخیز بوده‌است.

در دوره حکومت سلجوقیان، به‌ویژه در دوره محمدبن ارسلانشاه بر آبادانی جیرفت افزوده شد و به دستور وی کاروان سراها، مساجد و مدارس بسیاری درجیرفت احداث شد.در همین دوره برای نخستین بار از شهرکی به‌نام قُمادین یاد شده که‌آن را محله‌ای خارج از شهر و مسکن عمده تجار خارجی دانسته‌اند، قمادین مخزن نفایس چین، ختا، هندوستان، حبشه، زنگبار، روم، مصر، ارمینیه، آذربایجان، ماوراءالنهر، عراق، خراسان‌وفارس ‌بود.

جیرفت تا اوایل نیمه دوم سده ششم، شهری نیکو بود و ام‌القرای کرمان محسوب می‌شد. بعد از ارسلانشاه و جانشینان او، دوران فترت و سستی حکومت سلجوقیان شروع شد. در سال ۵۶۲ هجری قمری به سبب شایع شدن بیماری و مرگ، طغرل شاه‌بن محمد و ترکان و غلامان شهر را غارت کردند. طغرل شاه بیشتر دوران سلطنت را به دلیل علاقه به جیرفت در این شهر گذرانده بود. در بیستم فروردین سال ۵۶۵ هجری قمری در همین شهر وفات یافت.

بعد از مرگ طغرل شاه در اثر رقابت و جنگ‌های فرزندان وی جیرفت رو به ویرانی نهاد، چنان‌که درسال ۵۶۶هجری قمری، بهرام‌شاه، قمادینِ جیرفت را غارت و شهر و روستاهای آن را ویران کرد. این اختلافات و جنگ‌های خانگی باعث شد، غزها در نبردی سپاه کرمان را در باغین شکست دادند و متوجه جیرفت گردیدند. در سال۵۷۵ هجری قمری آنها بدون برخورد با هیچ مانعی جیرفت را به تصرف درآوردند و با حمله‌ای وحشیانه جیرفت را به کلی نابود کردند. چنانکه محمدبن ابراهیم در تاریخ سلجوقیان و غزها(ص ۱۳۷-۱۲۹) نوشته‌است: و بیچاره اهل جیرفت، غافل و بیخبر ناگاه به سرایشان فرود آمدند و صد هزار نفس را به انواع تعذیب و شکنجه هلاک کردند و سر در ولایت نهادند و هر کجا ناحیتی معمور بود یا خطه‌ای مسکون دیدند، آثار آن مطموس و مدروس گردانیدند.

پس از آن جیرفت مدتی، در دوره ملک دینارغز در آرامش نسبی به سر برد. در آن دوره، دارالملک کرمان بود و به دلیل آب و هوای مطبوع لقب جَنَّه اَرْبَعَةِ اَشهُر (بهشت چهار ماه‌) داشت. در سال ۶۰۰ هجری قمری، امیرقطب‌الدین مبارز، از ملوک شبانکاره، دور جیرفت حصار کشید و قدرت دفاعی شهر را بالا برد. درسال ۶۱۹ هجری قمری، منطقه به دست قراختاییان افتاد

حمله مغولها

شهر جیرفت بر اثر حمله مغولها، درسال ۶۲۱ هجری قمری به کلی ویران شدجیرفت قبل از حمله مغول یکی از شهرهای آباد و ثروتمند جهان اسلام بود. در اواسط قرن هفتم، که مارکوپولو از جیرفت دیدن کرده، از ویرانی آن به دست تاتارها (مغول‌) گزارش داده و نام شهر جیرفت (یا شاید قمادین‌) را «کاماندو» و ناحیه مجاور آن را «رئوبارل» (رودبار) ضبط کرده‌است به گفته وی (همانجا)، برخی از شهرهای ناحیه، از ترس حمله دزدانِ قبیله قراوناس (ظاهراً ساکن مکران‌)، با دیوارهای بلند گلی محصور شده بودند.

از حوادث مهم دوره صفوی، حمله بلوچها به جیرفت و غارت آنجا بوده‌است پس از نابسامانی‌ها و کشمکشهای دیگر حکمرانان بر منطقه جیرفت و در اواسط حکومت صفوی مردم جیرفت رفاه و آسایش بیشتری کسب کردند.

در دوران زند جیرفت بدون حادثه مهم و قابل توجهی زمان را پشت سر گذاشت در دوران قاجار جیرفت مجددا رو به آبادانی گذاشته‌است.

با انقراض حکومت قاجار و روی کار آمدن رضاخان و دوران فترت، حد فاصل قاجار و پهلوی در جیرفت ناامنی و غارت اموال مردم شروع شد. و بر اثر کمی باران و آب این منطقه طی سالهای (۱۳۴۰ تا ۱۳۴۲) دچار خشکسالی و قحطی شدیدی گردید.

مراکز باستانی و تاریخی

مقبره میرحیدر (گورخانه) یادگاری از دوره صفویه می‌باشد که در باغی بسیار زیبا و محصور از درختان مختلف، در اسفندقه جیرفت قرار دارد. نقشه گنبد آن از داخل چهارضلعی و در مراحل بعد به هشت طاقنما تبدیل شده و گنبد مدوری بر روی آن احداث گردیده‌است.

قلعه سموران از سنگ‌های مرمر متمایل به قرمز ساخته شده و در فاصله ۳ کیلومتری شمال‌غربی روستای رودفرق شهرستان عنبرآباد بر بلندای کوهی احداث شده‌است. چاه نسبتاً عمیق قلعه با گذشت قرون متمادی و آسیب‌های فراوان هنوز عمق خود را حفظ کرده و طریقه سنگ چینی کناره‌های آن بسیار جالب توجه می‌باشد.

ساختمان این قلعه به قرون قبل از اسلام تعلق دارد، اما در قرون اولیه اسلامی بازسازی شده‌است و در دوران حکومت سلجوقیان قلعه مشهوری بوده‌است. این قلعه به علت استحکام و موقعیت طبیعی منطقه شباهت زیادی به قلاع اسماعیلیه دارد.

جاذبه‌های طبیعی و گردشگری

دلفارد

یکی دیگر از ییلاقات استان کرمان، ییلاقات دلفارد می‌باشند که ابشارگلماه دخترکش دران قرار دارد. از توابع جیرفت به شمار می‌آید و در ۳۰ کیلومتری مسیر جیرفت - ساردوئیه قرار گرفته و جاده آن آسفالته‌است. دلفارد از مراکز مهم پرورش زنبور عسل و تهیه عسل است.

ییلاقات درب بهشت ( درب مزار-ساردو )

این ییلاق در مرکز بخش ساردوئیه از بخش‌های شهرستان جیرفت در مسیر جاده راین به جیرفت و بافت قرار دارد. فاصله مرکز بخش ساردوئیه تا کرمان ۱۶۰ کیلومتر است.

در بهشت که به آن دوره بهشت نیز می‌گویند، در تابستان مرکز ییلاق عشایر کوچرو رودبار است. ساردوئیه پوشیده از درخت و جنگل است و چشمه‌های آب آن در هر گوشه می‌جوشد.

== اسفندقه== یکی از جاهای خوش آب و هوای منطقه اسفندقه است ناحیه خوش آب و هوای اسفندقه در ۷۲ کیلومتری جیرفت و بافت قرار گرفته‌است و لذا بوته‌های اسفند آن نیز معروف است. اسفندقه یک بنای با ارزش تاریخی به نام مقبره میر حیدر یا گور خانه دارد که از دوره صفوی به یادگار مانده‌است. آب معدنی آن به آب بادگشیکی معروف است و برای امراض پوستی و مفصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.قالی کرمان شهرت جهانی دارد وگل سرسبد قالی کرمان قالی گل سرخ اسفندقه است معادن کرومیت درغرب اسفندقه معدن مس منطقه گچ اهنی سرگز اسفندقه در اسفندقه محصولات باغی سردسیری و پسته درحاشیه رودخانه حدفاصل روستاهای ابشورـ کناروییه کشت میشود ومرکبات بی نظیر در حاشیه رودخانه هلیل ازروستای رود خانه کمال تاروستای روداب کشت میشود محصولات طبیعی مانند زیره سیاه کوهی در ارتفاعات اسفندقه ازجمله کوه سفید (شیخ یعقوب) وکوه بن گلی در شمال غرب روستای کناروییه به صورت خودرو وجود دارد دارد ودر صورت نزول رحمت الهی در اواخر زمستان واوایل بهار زیره با بهترین کیفیت (در صورت عدم بارش به موقع بوته ها در حالیکه در وضعیت گل هستند خشک میشوند)وهمزمان با درو جو وگندم توسط اهالی خصوصا عشایرمنطقه بر داشت میشود.بادام کوهی ،آویشن،شیرین بیان و... .طبیعت اسفندقه بکر است حیوانات وحشی نظیر خرس سیاه ،پلنگ ،کفتار،گرگ ،قوچ ومیش کوهی ،کل وبز ،اهوو...پرندگانی نظیر عقاب ،قوش ،شاهین ،هوبره کبک ،تیهو ،دراج ،کمنزیل انواع مرغ ابی و....زندگی میکنند متأسفانه علیرغم وجود افراد تحصیلکرده داغ محرومیت سالهاست برپیشانی اسفندقه ایهای دلاور وخاک منطقه زرخیزشان خودنمایی میکند .کسی برای اسفندقه دل نسوزانده اخیرا مناطق معدن خیزغرب اسفندقه رابه شهرستان بافت الحاق نمودند سالها قبل تابلو شرکت معادن اسفندقه در شهربافت دردی بود در دلهای محرومان اسفندقه ای بگذریم وبگریزیم که مردم ان مناطق راحت شدند اما حسرت این قسمت ازخاک زادگاه مابر دلمان مانده تنها قطره اشکی تسکین دلمان است بی خیالی مدیران جیرفتی .......چرا کسی حرفی از قالی اسفندقه که شهرت جهانی دارد وزیره خوش عطر اسفندقه پسته اسفندقه واشیاءواثار باستانی اسفندقه که دست کمی ازاشیاءسایر نقاط جیرفت ندارد نمیزندروستاهای اسفندقه محرومند محروم خصوصا فردوس که مدفن پنج شهید گلگون کفن انقلاب اسلامی است شاید مسئولان یادشان رفته اینجا هم جزئی از خاک وطنشان است ...ادامه دارد اسفندقه ایها ویرایش کنید

==کوه سرشک== این کوه با ارتفاع ۴۰۴۸ متر در ۱۰۵ کیلومتری شمال‌غربی جیرفت قرار دارد و دومین قله از کوه‌های هزار است که سرچشمه رودهای رود رو و هلیل رود می‌باشد. از ارتفاعات مهم این کوه قله (دندانه هنزا) است که در غرب روستای هنزا قرار دارد و حدود ۳۶۵۰ متر ارتفاع آن می‌باشد. جیرُفت را از سه جهت کوهستان‌هایی به ارتفاع ۴۰۰۰ متر احاطه کرده‌اند و تنها از جانب جنوب غربی به سمت تنگه هرمز در خلیج فارس سرزمین هموار دارد. این منطقه به دلیل موقعیت خاص طبیعی اش که آن را کاملاً به محاصره در آورده‌است، از مسیر گردش‌های جهانگردان و نیز تحقیقات باستان‌شناسی به دور مانده‌است. بیشتر تحقیقات در منطقه میانرودان انجام شده‌اند. بر حسب اتفاق آثار فراوانی از تمدن ناشناخته‌ای در جلگه هلیل‌رود از زیر خاک سر بیرون آوردند. تمدنی که از سپیده دم بشریت منشا می‌گیرد. ویژگی منحصر به فرد این گلدان‌های حجاری شده که در آن سیر تکوین جهان، انسان‌ها و حیوانات در سبکی بی نظیر به تصویر کشیده شده‌است، جای هیچ شک و تردیدی را برای باستان شناسان نسبت به قدمت و ظرافت فرهنگ هلیل رود باقی نمی‌گذارد. به نظر می‌رسد که فرهنگ و تمدن هلیل رود به طور مستقل از تمدن دولت _ شهرهای میان‌رودان در هزاره سوم قبل از میلاد پای به عرصه حیات نهاده‌است و به این ترتیب حتی از تمدن سومر نیز چندین سده تقدم زمانی می‌یابد. ببخشید هنزا بادفتر ودستک ودندانه تخت سرتشتک وکرفس وگارچیک بندرهنزا ورودخانه وگردوهایش به بافت داده شده است ماشالانمخدا بخش شده میگم مسئولای جیرفت بیاین سد جیرفت وتپه کنار صندل بدین به رفسنجان ته موندی اسفندقه یم بدین به زرند اخه مردمش فقیرن کلاستونو گود میارن ای خدایه بنای ور کارتون بله(بگذاره ) مرغ ری فلکه شهدای سرجازم فربدین درد وبلای امان مختاری ور جان همه اونای سرد سیری گرمسیری میکنند
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.

اینجوری خاص ترین آدمی
     
  
مرد

 
دانشگاه‌ها

جیرفت یک شهر تمام عیار دانشگاهی است که تعداد ۲ هزار دانشجو در این شهر در حال تحصیل اند و۴ هزار نفر نیز فارغ التحصیل شده اند.[۲۴]

دانشگاه علوم پزشکی جیرفت
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام نور
دانشگاه جیرفت
دانشگاه غیر انتفاعی جاوید
دانشگاه علمی کاربردی جیرفت
دانشگاه غیرانتفاعی نگین
دانشکده فنی

هتل ها

هتل ناجی
هتل جام جم
هتل دقیانوس
هتل هلیل

حمل و نقل
شهری

بیشتر حمل و نقل شهری در جیرفت با تاکسی و اتوبوس های شرکت واحد صورت می گیرد.
بین شهری

پایانه مسافربری و فرودگاه جیرفت حمل و نقل بین شهری آن را بر عهده دارند.
رسانه ها
مطبوعات

نشریه شهروند(نشریه ی شورای اسلامی شهر جیرفت)
هفته نامه رودبارزمین
هفته نامه سبزواران
هفته نامه گلدشت
هفته نامه کمنزیل
هفته نامه نگین جنوب
هفته نامه نیایش
هفته نامه ذوالفقار
هفته نامه هلیل
هفته نامه آوای هلیل
هفته نامه خرما
هفته نامه عبور
هفته نامه ارمغان ساردو
هفته نامه تمدن شرق

سایت‌های خبری و تحلیلی


سایت شهرداری جیرفت
سابت خبری ارت نیوز
سایت فرهنگی اجتماعی صدای جنوب
سایت فرماندارای جیرفت
سایت خبری جیرفت امروز
سایت خبری و تحلیلی بازخوانی
سایت خبری هلیل

بیمارستان‌ها و مراکزدرمانی


شهر جیرفت دو بیمارستان دارد که زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی جیرفت می باشند.

بیمارستان امام خمینی
بیمارستان آیت الله کاشانی
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.

اینجوری خاص ترین آدمی
     
  
مرد

 
معرفی شهرستانهای استان کرمان

بافت

شهرستان بافت یکی از قدیمی ترین و مهمترین شهرستان های استان کرمان است. این شهرستان در جنوب غربی این استان قرار گرفته و مرکز آن شهر بافت است که تا کلانشهر کرمان ۱۵۶کیلومتر فاصله دارد. نام قدیم این شهرستان گئومات می‌باشد که یکی از شاهان ساسانیان به یکی از نوادگان خود این بلاد را هدیه داده‌است. گفته شده‌است این منطقه در کنار منطقه معروف تپه یحیی بوده که بسیار خوش آب و هوا بوده‌است. بافت منطقه‌ای کوهستانی و سردسیر است. تعدادی از مردم این شهرستان طی هزاره گذشته از استان فارس به آنجا مهاجرت نموده‌اند. جمعیت این شهرستان در سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۴۵٫۰۱۴ نفر بوده‌است.این شهرستان تا سال 1388 شهرهای رابر و ارزوئیه را نیز شامل می شده است

بافت، سومین شهرمرتفع ایران

شهرستان بافت در ۱۵۶کیلومتری مرکز استان کرمان، از خوش آب و هواترین مناطق استان کرمان می‌باشد. شهر بافت کنونی ۱۲۰۰ سال قدمت تاریخی دارد. قدمت شهرستان بافت (اقطاع) به قبل از میلاد می‌رسد

بافت از نگاه تاریخ

اندر موجوديت بافت آورده اند كه در قرن اول هجري بافت يكي از حوزه هاي سيرجان بوده و چون صفاريان در اين دوره در بلاد كرمان منشا خدماتي بوده اند ، به احتمال وافر در بافت هم اثرات خيرشان ردي داشته است، در اواخر قرن چهارم و اوايل قرن پنجم هجري به بخش هايي از بافت و حومه اقطاع مي گفتند و چون بافت ما سنش به دوره سلجوقيان قد كشيد ، تني چند از اولاد ملك قاوَرد يا همان سلجوقیان کرمان در قسمت هايي از بافت مانند رابر سكنا گزيده و بر مردم آنجا حكمراني مي كردند.در دوره قراختائیان يكي از حكمرانان کرمان ، حكمراني بافت و ارزوئیه را به جلال الدين بن سلطان قطب الدين واگذار كرد.در دوره آل مظفر برخي پادشاهان در بافت و ارزوئيه به تاخت و تاز مشغول بوده و جنگ امير مظفر با شيخ ابواسحاق در بافت روي داده است.در دوره صفویه افشارها در بافت ظهور پيدا كردند و سرآغاز افشاری خود را اوايل همين عصر صفوي به سال 916 ه.ق با رئيس ايلي درگاه قلی بیگ بر كرسي بافت نشاندند و بر همين اساس به بافت در آن زمان اقطاع افشار مي گفتند.در دوره نادري ساكنان بافت ( طوايف اقطاع و افشار) از حمايت نادرشاه نه تنها بهره نجستند، بلكه گرفتار نادري نادرشاه شدند و همين بس وقتي كه نادر به کرمان آمد ، چون خاندان قلي بيگ افشار را فربه ديد ،‌ فربه بودن خاندان قلي بيگ را بهانه قرار دادو سر او را در سوراخ تنگي در ديوار گذاشتند و با طناب و دو گاو سر از تن خاندان قلي بيگ جدا كردند.پس از بي مهري هاي نادر شاه به بافت،تاريخ بافت به زندیه رسيد، در اين دوره 8 هزار سوار و تفنگچي كريم خان زند به سركردگي نضيرخان لاري حاكم لار كه قصد تصرف کرمان را داشت ، ابتدا وارد ارزوئیه و از آنجا به اقطاع آمدند و سپس به قصد تصرف کرمان از بافت برفتند.و اما در دوره قاجار و قاجاريه ، بافت بصورت ملوك الطوايفي اداره مي شد و هر ناحيه اش براي خود كلانتر و يا كدخدايي مي داشته است.ميرزا حسين وزير ، علي محمد خان ، عدل السلطان ، ملا غلامحسین خان بافتی ( امين الرعايا) ، صمدالله شيباني ( امين ديوان ) و مرات اسفندياري از آن جمله حاكمان و كلانتران بوده اند.در اواخر همين دوره بخش وسيعي از بافت تحت نفوذ غنجعلی خان افشار ،ايلخان بزرگ قرار گرفت و بعد از او حاكميت اقطاع و افشار به برادرش ه‍ژبر السلطنه واگذار شد.افراد ديگري مانند مرتضي قلي خان سرهنگ ، ميرزا خان سرتيپ و فرزندش احمد علي خان ايلخاني نيزحاكم بافت بوده اند.خلاصه آنكه در دوره قاجاريه ، افشارها نقش مهمي در حكومت داشتند و در سال 1207 ه.ق به دستور آقامحمدخان قاجار ، فتحعلی شاه به قصد تصرف کرمان عازم مي شود و نخست به سیرجان واز آنجا به بافت ورود پيدا مي كنند.گروهي از ريش سپيدان و بزرگان از جمله:آخوند ملا محمد صالح بافتي، حيدر خان هشوني و امير باقر گوغري به گرمي از او و سپاهش استقبال كردند تا اينكه فتحعلی شاه حكمراني بافت را به ميرزا حسين پسر آقا علي واگذار كرد و به رابر حمله ور شد ، مردم رابر به سختي با او مقابله كردند ولي در نهايت قلعه رابر به محاصره و تصرف فتحعلی شاه درآمد

تقسیمات کشوری

در ۱۳۱۶ ش، طبق قانون تقسیمات کشور، بخش بافت در شهرستان کرمان (استان هشتم) تشکیل شد. در ۱۳۲۳ ش، بخش بافت از شهرستان کرمان مجزا و ضمیمه شهرستان نونهادِ سیرجان شد. در فهرست تقسیمات کشوری ۱۳۴۰ش، شهرستان بافت جزو شهرستانهای استان هشتم است

رشد جمعیت

جمعیت شهرستان بافت، براساس سرشماری ۱۳۷۰ ش، بالغ بر ۳۷۷، ۱۳۱ تن بود که از آن میان ۱۹۸،۳۱ تن (حدود ۲۴ درصد) شهرنشین و ۱۷۹، ۱۰۰ تن (حدود ۷۶ درصد) روستانشین بودند. عشایر افشار نیز در این شهرستان زندگی می‌کنند و به دامداری اشتغال دارند.
میدان امام خمینی در شهر بافت

شهرستان بافت دارای سه نقطه شهری به نامهای بافت ، ارزوئیه و بزنجان است. این شهرستان دارای دو بخش و۱۳ دهستان است.از نظر ارتفاع از سطح دریا بافت سومین شهر مرتفع ایران است که ارتفاعی معادل ۲۲۸۰متر از سطح دریا را داراست و اقلیمی کاملا متفاوت با نقاط همجوار خود دارد. به همین دلیل به «بام کویر ایران» مشهور است.بافت دومین شهر عشایر نشین کشور می باشد و از لحاظ تعداد ایل و طایفه در سطح کشور رتبه اول را دارد و 1 میلیون و 200 هزار راس دام سبک و 20 هزار راس دام سنگین در این منطقه وجود دارد.

موقعیت اقلیمی

کوه شاه یا لاله زار با ارتفاع ۴۳۷۴ متر پنجمین کوه مرتفع ایران در این شهرستان واقع شده‌است کوهستان لاله زار (کوه شاه ) در محدوده ی شهرستان بافت و در ۳۰کیلومتری شمال شرقی این شهر قرار گرفته است.وجه تسمیه ی این کوه به خاطر قله ی غربی این کوهستان است که به صورت تک قله از اکثر مناظر مشاهده میشود و با کوهستان های اطراف اختلاف ارتفاع زیادی دارد.این کوه در سالهای پس از انقلاب به لاله زار تغییر نام یافت.در گذشته ی نه چندان دور جنگل زیبایی از درختان ارس و کهکم و بنه دامنه های این کوهستان را پوشانده بود که به دلایل نامعلومی الان تنها آثار محدودی از آنها برجای مانده. سنگنوشته ای موسوم به تخت شاهزاده در ارتفاعات بالای 4000متری این کوه قرار گرفته که متن آن را در ذیل میبینید:

"لدوله فرمانفرما سالی یکمرتبه تشریف به شکار میآوردند بکوه شاه در سنه ۱۳۰۵ تشریف آوردند و امسال بهروز بادتر از همه سال شکار کردند و از آن جمله در یک کمین پنج قوچ هفت سال با تفنگ نازنین زدند و بنده حقیر نصرالله بگ تفنگدار لاله زاری که قورقچی این شکارگاه هستم فرمودند که این تفصیل را بر این سنگ بیادگار بنگار که حکام بعد به کرمان تشریف می آورند هریک عامل شکار باشند و باینکوه تشریف می آورند یادی از ما میفرمایند و بدانند ما هم از مستان این می بوده ایم." لازم به ذکر است که این ارتفاعات یکی از نقاط استثنایی کشور است و به خاطر ارتفاع زیاد و قرار گرفتن در حاشیه ی کویر همچنین برفگیر بودن پتانسیل این را دارد که به قطب گردشگری استان تبدیل شود. حیات وحش این منطقه همانطور که از متن سنگنگاره برمی آید روزگاری زبانزد بوده که با شکار بیرویه به خصوص در دهه ی ۶۰ تقریبا تمام شکار این منطقه نابود شد. کوه خبر با ارتفاع ۳۸۵۱متر ونیز پارک ملی خبر که از مهمترین پارک‌های ملی ایران و جهان است در شهرستان بافت واقع است.این شهر از بزرگ‌ترین تولید کننده‌های گردو، خشکبار و زیره در کشور می‌باشد. بافت موقعیت گردشگری بسیار خوبی دارد واین مهم به دلیل طبیعت فوق العاده زیبا و حیرت انگیز این منطقه‌است که چشم هر بیننده‌ای را به خودجلب می‌کند.بافت از کانون‌های طبیعت گردی جنوب و جنوب شرق ایران است و یک شهر توریستی است. غار آتشفشانی ترنگ(طرنگ) که طولانی ترین غار استان کرمان است، در ۹۵کیلومتری جنوب شرقی بافت قراردارد. از مناطق مهم بافت روستای گوشک، گوغر کلیان، بناب، بنگان، اسلام آباد،بخش دشتاب و دهسرد می‌باشند که از زیبا ترین طبیعت برخوردار هستند.

کشاورزی

شهرستان بافت با آب وهوای کوهستانی و مساعد بزرگترین تولیدکننده گردوی کشوراست. محصول اصلی این شهرستان گردو است که به سایر استان‌های کشور صادر می‌شود.به دلیل ارتفاع بالای بافت از سطح دریا محصول گردوی شهرستان بافت از کیفیت بالایی برخوردار است. محصولات دیگری از جمله سیب درختی ، زردآلو ، هلو ، شلیل ، انار ، بادام ، انگور ، آلبالو و گیلاس نیز در این شهرستان برداشت می‌شود و شهرستان بافت بخش زیادی از بازار میوه نیمه جنوب و جنوبشرق کشور را تامین می‌کند

مناطق دیدنی


پارک ملی خبر ،غارطرنگ ، غارجفریز ، خانه ایرانمنش‌ها، قلعه افشارها، منطقه توریستی گوشک ، غار شب پره، قلعه کردعلی، سدمخزنی بافت ، چهار طاقی ارزوئیه، تپه یحیی و باغ‌های گردوهای کهنسال، یاس چمن، دره گوغر ، منطقه حفاظت شده انجرک ، شهرزیبای بزنجان ، امامزاده سید علی موسی(ع) دشتاب ، روستای زیبای خوشکار، آبشار بنگان ، آبشارگوشک ، دامنه کوه‌های لاله زار، روستای زیبای کیسکان، سلطان فقیه الدین ، مقبره شیخ محمد پرنده و سایر نقاط گردشگری از نقاط دیدنی این شهرستان است. از مهم ترین روستاهای خوش آب وهوای این شهرستان می‌توان به روستای خوشکار و بنگان اشاره کرد

پارک ملی خبر

پارک ملی خبر، با ۱۴۹ هزار و ۹۸۳ هکتار وسعت یکی از مناطق شگفت انگیز شهرستان بافت در استان کرمان محسوب می‌شود.پارک ملی خبر در دامنه کوه خبر با ارتفاع3851متر قرار گرفته است. این پارک به دلیل دارا بودن تنوع زیستی ناشی از وجود ارتفاعات بلند، دشت های متعدد، حوزه‌های آبخیز متنوع، در استان کرمان و کشور ایران کم نظیر است. پارک ملی خبر یازدهمین منطقه‌ای است که در ایران عنوان پارک ملی را به خود اختصاص داده‌است. پارک ملی خبر در سال ۱۳۵۰ با عنوان منطقه حفاظت شده و در سال ۱۳۵۴ تحت عنوان پناهگاه حیات وحش خبر و روچون مورد حفاظت قرار گرفت و در نهایت این منطقه درسال ۱۳۷۰ بعنوان منطقه گردشگری فرهنگی در سازمان فرهنگی یونسکو به ثبت رسید و هشت سال بعد نیز به پارک ملی ارتقاء یافت. تنوع و تراکم پوشش گیاهی و جانوری در پارک ملی به همراه خصوصیاتی از قبیل یکی بودن زیستگاه های بومی، وجود برخی گونه‌های ذخیره ژنتیکی موجود به ویژه در کوهستان های منطقه، گونه‌های جانوری نظیر رودک عسل خوار، گورکن ، عقاب دو برادر و گونه‌های نادر گیاهی مانند زیتون وحشی ، انارشیطان، بنه ، درمنه، قیچ و ارس تفریحگاه های متنوعی را ایجاد کرده‌است که بسیاری از انها در معرض انقراض قرار دارند. این تنوع زیستی شامل ۶ درصد گونه‌های گیاهی، ۱۵ درصد پستانداران و ۲۰ درصد گونه‌های پرندگان کشور است. وجود چنین تنوع گیاهی و جانوری پارک ملی خبر را به منطقه‌ای بسیار مناسب برای استفاده پژوهشگران، محققین، علاقمندان به طبیعت و گردشگری و عکاسان تبدیل کرده‌است
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.

اینجوری خاص ترین آدمی
     
  
مرد

 
منطقه حفاظت شده انجرک

در ۸ کیلومتری شرق شهر بافت واقع شده‌است. و از تنوع زیستی جانوری و گیاهی زیادی برخورداراست.مهمترین روستای این منطقه روستای انجرک است و از آب و هوای کوهستانی برخوردار است

قلعه تاریخی دشتاب


در بخش دشتاب قلعه هایی وجود دارد که مجموعه آن ها را به عنوان قلعه تاریخی دشتاب می شناسند.این قلعه ها هرکدام در نواحی مختلفی از منطقه دشتاب واقع شده اند و می توان گفت که قریب به 4 قرن قدمت دارند.

قلعه زهرا خانم

این قلعه در منطقه دشتاب و مقر حکومتی زهرا خانم فرمانفرما و حاکم دشتاب بوده‌است. زهرا خانم در زمان حکمرانی فردی بسیار سخت گیر بوده و روایت می‌شود: با کسانی که از فرمان او سرپیچی می‌کردند، به شدت برخورد می‌کرده و گوش افراد متمرد را با میخ به روی تخته کوبیده و دستور شلاق زدن می‌داده‌است. این قلعه با اعتباری بالغ بر۳۰۰ میلیون ریال قرار است که مورد بازسازی و احیاقرار گیرد

قلعه کرد علی

با توجه به موقعیت جغرافیایی که داشته‌است، از قلعه‌های معتبر حاکم نشین بافت بوده‌است. قلعه کردعلی در وکیل آباد دشتاب قرار داشته و توسط شخصی به نام کردعلی ساخته شده‌است. کردعلی که در این قلعه حکمرانی می‌کرده‌است برای دفاع از این قلعه، خندق بزرگی در اطراف آن حفر کرده و در روز توسط پل تخته‌ای از روی این خندق رفت و آمد می‌کرده‌اند و شب‌ها پُل را از روی خندق برمی داشته‌اند تا از هجوم غارتگران محفوظ باشند. این قلعه حد واسط قلعه هشون و قلعه مرتضی خَبر قرار داشته و در هنگام خطر و درگیری با روشن کردن آتش و ایجاد دود قلعه‌های دیگر را برای پشتیبانی خبر می‌کرده‌اند

غار طرنگ


بزرگ ترین غار آهکی استان کرمان در دامنه کوه گوشک با ارتفاع ۳۳۳۳متر از سطح دریا قرار دارد. با اشکال و مناظر جالب وشگفت انگیز خود همواره مورد توجه انسان بوده‌اند.[۵] غارطرنگ که یک غار آهکی محسوب می شود،به عنوان مهم ترین وطولانی ترین غار استان کرمان که در نوع خود بی نظیر ودارای مناظر وجلوه‌های طبیعی بسیار زیبا و پدیده‌های شگفت انگیز است که خود از جاذبه‌های طبیعی گردشگری استان کرمان محسوب می‌گردد و می‌تواند به عنوان یک قطب گردشگری در جنوب غربی استان کرمان ایفای نقش نماید. این غار از جمله غارهای متعدد مناطق کوهستانی استان کرمان می‌باشد که در فاصله ۲۳۰ کیلومتری جنوب غربی شهر کرمان واقع شده‌است

جشنواره ملی گردو

این جشنواره نخستین بار در شهریورماه 1390 در بافت برگزار شد. ایجاد نمایشگاه واجرای برنامه‌های شاد با حضور هنرمندان ملی و پخش زنده از شبکه‌های ملی و گزارش های مختلفی از شبکه استانی کرمان از برنامه‌های این جشنواره بود. قریب به 20.000نفر از استان‌های مختلف کشور از جشنواره ملی گردوی بافت دیدن کردند.در این جشنواره گردو به عنوان نماد شهر بافت انتخاب شد.این جشنواره قرار است هر ساله در شهریورماه برگزار شود.
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.

اینجوری خاص ترین آدمی
     
  
مرد

 
صنعت و معدن

بافت از نظر معدنی اهمیت زیادی دارد و معادن کرومیت آبدشت و اسفندقه و معادن منگنز و سنگ تزئینی متعدد از جمله معادن آن می‌باشند. کارخانه فولادبافت که در حال احداث می‌باشد در صورت بهره برداری جزو بزرگترین مجتمع‌های فولاد جمهوری اسلامی ایران خواهد شد.تا سال 91 بیش از 60 واحد صنعتی و 15 معدن در شهرستان بافت وجود داشته است.بیش از11 معدن نیز در مرحله اکتشاف قرار دارد.شهرستان بافت با دارا بودن ذخایر طبیعی تاكنون توانسته است تعداد 26 معدن مس ، منگنز ، آهن و کروم را به ثبت و مرحله تولید برساند كه 60 درصد این تولیدات مربوط به سنگ کروم است. برخی از کارخانه و صنایع مهم شهرستان بافت:

کارخانه فولاد بافت
کارخانه تولید شیر و لبنیات پاستوریزه بافت
کارخانه سنگ
صنایع سنگ اتحاد
مجتمع پتروشیمی دشتاب (مصوبه سفر نخست هیات دولت به شهرستان بافت)
کارخانه فروکروم بافت: 66 در صد کرومیت کشور در این شهرستان تولید می شود و متاسفانه دور باطل در تولید و فرآوری معادن اسفندقه انجام میگردد و سنگ کرومیت در معادن شهرستان بافت استخراج ولی در شهرستان های دیگری به مواد دیگر تبدیل و فرآوری می شود.

کارخانه کرک بافت:شهرستان بافت به لحاظ تولید کرک رتبه دوم تولید را پس از کشور چین به خوداختصاص داده است.شهرستان بافت تولید کننده ی 85 در صد از کرک تولیدی کشوراست ولی از این ظرفیت به خوبی در این شهرستان استفاده نشده است .

برای راه اندازی مجدد کارخانه کرک بافت که به مدت چهار سال تعطیل گردیده است چنانچه از محل کمک های فنی و اعتباری استانداری و از طریق صندوق حمایت از بخش کشاورزی تسهیلاتی در اختیار کارخانه گذاشته شود، این مشکل قابل حل است.

کارخانه مرغ گوشتی بافت
کارخانه تولید فیلترهای صنعتی خودرو(در حال مطالعه)
کارخانه فرآوری و بسته بندی مغز گردو و بادام با ظرفیت 400تن در بخش دشتاب ، منطقه خبر
صنایع تولید بتن در شهر بزنجان

مشاهیر و شخصیت‌ها


شخصیت‌های پزشکی معروف بافت

شهرستان بافت تا سال ۹۰ بیش از ۹۱۲ پزشک را به دنیای پزشکی تحویل داده است.شاید به اندازه آمار پزشکان بومی تعداد زیادی از استان های ایران.در شهر کرمان که خود از قطب های پزشکی ایران به شمار می رود،از هر ۳ پزشک ۲ نفر اهل شهرستان بافت هستند.که در بیمارستان های کرمان فعالیت می کنند.تعدادی از پزشکان معروفی که از شهرستان بافت به دنیای علم و دانش معرفی شده اند:

دکتر یدالله رستگاری(فوق تخصص قلب و عروق)
دکتر فریدون نوحی
پروفسور احمددانشی فوق تخصص گوش تحصیل کرده امریکا نخستین پزشکی که پیوند حلزون گوش را در خاورمیانه انجام داده است.
دکتر پدرام نیک نفس (متخصص اطفال)
دکتر حیدر امینی (متخصص چشم)
دکتر کرامت مظفری نیا (متخصص گوش و حلق و بینی)
دکتر حسین صادقی (فوق تخصص قلب و عروق)
دکتر باقر صادقی (فوق تخصص قلب و عروق)
دکتر محمد اباذری (فوق تخصص قلب و عروق)
دکتر فرامرز درخشان
دکتر سهراب صادقی فوق تخصص مغز واعصاب


هنرمندان ، شاعران و اصحاب قلم


عبدالرضا اکبری (بازیگر سینما و تلویزیون)
جهانبخش صادقی گوغری (نقاش معلول و برجسته)
مجیدکاشانی (طراح و گرافیست)[نیازمند منبع]
سید جواد میرحسینی
غلامعباس نجم الدینی
حسین شهابی
ابوالحسن عاشوری
رضوان صفی جهانشاهی
ابوذر معینی اقطاعی
اسکندرکاشانی ، ملقب به کاشی
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.

اینجوری خاص ترین آدمی
     
  
مرد

 
فعالان اطلاع رسانی


حمید هرندی مدیر وب گاه بافت شهرمن

وی علاوه بر فعالیت در سایت بافت شهرمن در تعدادی از روزنامه های محلی نبز مطلب می نویسد. وب گاه شخصی وی پر بازدید ترین وب گاه در شهرستان بافت است.

سیدجواد میرحسینی مدیر وبلاگ سفر به بافت

پایگاه های اینترنتی


وب گاه بافت شهرمن
وب گاه کارمانیا(کرمان بزرگ)


فرمانداران بافت


رشيد يحيي زاده
محمد محمدي
محمود اميني
محمود صنعت نما
حسين وافي
سيد احمد حقگوپور
مهدي گلباز خانی
حبيب ا...سرمدي
حميد صافي زاده
محمد ميرزايي
جوانشير كدخداپور
محمد حاتمي
علي قاسم شيرازي
حسين اسلامي
جواد کمالی
سید اکبر علوی
احمد هاشمی
حمدالله طغرلی پور
سیف الله امینی
حسين موسي علي
مسعود امیرزاده
محمد علی بهروز

علم و اندیشه

بافت به شهر استعدادها و نخبگان مشهور است و از کانون‌های علمی استان کرمان و ایران است.این شهر همچنین بیش ترین درصد قبولی در دانشگاه ها را در میان شهرهای استان کرمان داردو در میان شهرهای ایران نیز از جایگاه بالایی بر خوردار است.

دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی


دانشکده مدیریت و اقتصادبافت وابسته به دانشگاه شهیدباهنر کرمان : این دانشکده که از دانشکده های مهم دانشگاه شهیدباهنر است،دانشجویان زیادی از شهرهای مختلف ایران از جمله سایر شهرهای استان کرمان و نیز استان فارس را در خود جای داده است.
دانشگاه پیام نوربافت
ذانشگاه آزاد اسلامی بافت :این دانشگاه از واحدهای مهم دانشگاه آزاد اسلامی در استان کرمان است و دانشجویان زیادی از شهرهای مختلف کشور در رشته های مختلف کارشناسی و کارشناسی ارشد به تحصیل می پردازند.

بخش‌ها های تابعه

تا سال 1388 شهرستان بافت دارای سه بخش مرکزی،رابر و ارزوئیه بود.درسال 1388 بخش رابر به شهرستان ارتقا یافت و در سال 1389 بخش ارزوئیه به شهرستان تبدیل شد.

بخش مرکزی شهرستان بافت

شهرها: بافت و بزنجان

شهر بزنجان
دهستان خبر
دهستان دشتاب
دهستان فتح آباد
دهستان کیسکان
دهستان گوغر

دهستان‌های شهرستان بافت

دهستانهای آن عبارت‌اند از:

دهستان دهســـرد

علت نامگذاری این دهستان به دهســرد این است که اولین دهستان سردی است که از سمت گرمسیر شروع می‌شود. یعنی در واقع سرما در شهرستان بافت از این دهستان شروع می‌شود.دهســـرد دارای پوشش گیاهی وسیعی از درختان مانند بادام کوهی (الوک)، بنه ، ارچن، ارس می باشد.گیاهان دارویی زیادی در دامنه کوه ها این روستا از جمله کلپوره ، مور پرزو، آویشن ، هوم می‌باشد. که این جنگل بسیار زیبا نظر هر گردشگری را به خود جلب می‌کند.زیارت شیخ محمدپرنده در مزار در شمال غربی این روستا و باغ های رضوان در جنوب این روستااز تفرج گاههای این روستا به شمار می‌روند.[نیازمند منبع] محصول اصلی این دهستان انار می‌باشد و بادام ، سیب ترش و شیرین، انجیر و گردو ، زردآلو و آلو از میوه‌های این دهستان می‌باشد.[نیازمند منبع]قریه‌های این روستا عبارتند از پتکان مرکز این روستا است و جوغان، مزار، خسروآباد، گیجوئیه، گلستان، سیاهکوه، دهنو، دهسالار، حسین آباد، موتور حسین آباد، کن قاضی، سواندر، باغ کنار، سه چاه، گور خسرو می‌باشد.

دهستان صوغان : محصول اصلی آن سیب زمینی است.
دهستان وکیل آباد
گرجه جان محصول آن گردو است. این شهر دارای بخشهای مختلفی است مانند: باغ فتک ، قلعه-باغشاعلی، سر تل، باغرو
دهستان خبر : انواعی از میوه‌های سردسیری از جمله هلو و زرد آلو و آلبالو و سیب و به و آلو در آن یافت می‌شود و محصول اصلی آن گردو است.این منطقه در جوار پارک ملی خبر قرار گرفته است و از مناطق نمونه گردشگری شهرستان بافت محسوب می شود.
دهستان دشتاب :

محصولات اصلی این دهستان لبنیات ، بادام، هلو و زردآلو است.دشتاب با مصوبه هیات دولت به بخش ارتقا یافته است. قلعه تاریخی دشتاب که مجموعه ای از چند قلعه و در نواحی مختلف آن است با قدمتی حدود 400سال در بخش دشتاب قرار دارند.بخش دشتاب نیز در حاشیه پارک ملی خبر قرار گرفته است.و از نواحی مهم کشاورزی در استان کرمان محسوب می شود.

دهستان لاترقون
دهستان فتح آباد
دهستان کیسکان

محصول اصلی آن گردو است که به دلیل ارتفاع بالای منطقه از کیفیت بالایی برخوردار است.نخستین جشنواره ملی گردو در برج شهریور سال90 در این دهستان برگزار شد.

دهستان گوغر

محصول آن عسل و بهترین محصول این دهستان گردو با کیفیت بسیار عالی می‌باشد. گیلاس این منطقه هم معروف است. بالغ بر ۳۰۰ چشمه سار و قنات وآب بند وآبگیر از رودخانه در این دهستان موجود می‌باشد.روستای چشمه سبز گوغر وگودال وقلایی و غار جفریز گوغر از مناطق دیدنی این دهستان می‌باشند.[نیازمند منبع]این دهستان در ارتفاع2550 متری از سطح دریا واقع شده است
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.

اینجوری خاص ترین آدمی
     
  
صفحه  صفحه 7 از 9:  « پیشین  1  2  3  4  5  6  7  8  9  پسین » 
ایران

Ostan Kerman | استان کرمان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA