انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
ایران
  
صفحه  صفحه 7 از 12:  « پیشین  1  ...  6  7  8  ...  12  پسین »

Kermanshah | باصفا مثل كرمانشاه


مرد

 
آشنایی با بازار قدیمی کرمانشاه

بازار قدیمی شهر کرمانشاه با قدمتی بیش از 150 سال در مرکز بافت تاریخی این شهر قرار دارد
این بازار که احداث آن به دوره حکومت فتحعلی شاه قاجار باز می‌گردد از جمله طولانی‌ترین بازار‌ ایران به حساب می آید.
بازار سنتی شهر کرمانشاه که به بازار قدیم، تاریکه بازار و بازار زرگرها نیز شهرت دارد، با معماری دلپذیر و درخور توجه به عنوان بخشی از میراث کهن استان کرمانشاه شناخته می‌شود.
همچنین این بازار به عنوان یکی از اصلی‌ترین بخش‌های شهر کرمانشاه محسوب می‌شود که ترکیب دلپذیری از فعالیت‌های تولیدی، بازرگانی، اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و ... را در خود جای داده است.
این بازار شامل سراهای متعددی همچون؛ سرای کاشانی، سرای حکیم الدوله، سرای نور، سرای اصفهانی‌ها، سرای وکیل الدوله، سرای خرما فروش‌ها، سرای فراش باشی، سرای عماد الدوله، سرای سنگ تراش‌ها و سرای رنگ رزها است.
به غیر از سراها، ابنیه با ارزش دیگری در مجموعه بازار کرمانشاه وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به مسجد عمادالدوله، مسجد و حمام حاج شهباز خان اشاره کرد.
بازار قدیمی کرمانشاه دارای 18 راسته بازار است که به فعالیت‌های مختلف با عناوین بازار زرگرها، مسگرها، علافخانه، کلوچه پزها، صرافها، آهنگرها، بزازخانه کهنه و نو و غیره اختصاص دارد.
بازار بزرگ کرمانشاه از اوایل دوره قاجاریه و در زمان سلطنت فتحعلی‌شاه برجای مانده است. فتحعلی‌شاه فرزند ارشدش محمدعلی میرزای دولتشاه را در سال 1221 قمری به عنوان حاکم ایالت کرمانشاه منصوب کرد.
دولتشاه با ساختن بازار بزرگ، سربازخانه شهری، کارخانه چوب سازی، بناهای مذهبی، میادین شهری، حمام ها و سایر ابنیه عمومی در شهر کرمانشاه این شهر را از شهرهای مهم و آباد ایران قرار داد.او همچنین ساخت بازار اولیه را درکنار رودخانه آبشوران آغاز کرد.
این بازار از دروازه پل سید جمعه آغاز شده و به دروازه چقاسرخ ختم شده است. پس از محمدعلی میرزای دولتشاه فرزند وی امامقلی میرزا عمادالدوله به عنوان حاکم کرمانشاه منصوب شد.
ساخت بناهای فرهنگی، مذهبی همچون مسجد عمادالدوله و تجاری مانند سرای عمادالدوله و قیصریه و همچنین ساخت چندین عمارت باارزش از جمله کاخ عمادیه، کاخ مسعودیه و همچنین توسعه بازار با ایجاد چندین سرا و احداث چهارسوق از جمله فعالیت‌های امامقلی میرزا عمادالدوله در کرمانشاه است.
چهارسوق در تقاطع بین راسته بازار مسگرها و راسته بازار زرگرها به بازار بزرگ مرکزیت بخشید و بازار کرمانشاه رونق دوباره خود را باز یافت.
بازار کرمانشاه مانند دیگر بازارهای خطی در جهت طولی رشد کرده و فضاهای عمومی در دوسوی آن جای دارند. کلیه فضاهای بازار با هم مرتبط بوده و در دو طرف راهروهای خطی معماری خاصی را بوجود آورده اند که هرکدام علاوه بر ارتباط با فضاهای اصلی و فرعی یکنواخت بوده و مسیر طولی را حفظ کرده‌اند.
با احداث خیابان مدرس بازار به دو پاره شرقی و غربی تقسیم شده، گذرهای درون بافت قطع و خیابان پس از عبور از مقابل مسجد جامع و وسط سبزه میدان با از بین بردن این فضای شهری شاخه‌های اصلی بازار را قطع کرده و با ایجاد واحدهای تجاری در دو طبقه و جداره‌سازی شهری این خیابان به یکی از اصلی‌ترین محورهای بافت کرمانشاه تبدیل شد.
با تغییراتی که در بازار بزرگ کرمانشاه بوجود آمد بسیاری از اصناف از جمله مسگری، سفیدگری، سراجی، صندوق سازی، گیوه کشی، نعل سازی، رنگرزی، صرافی و ... برای همیشه به بوته فراموشی سپرده شد.
بازار قدیمی کرمانشاه در سال 1376 توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره 1944 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
     
  
مرد

 
توضیح مختصر از ۱۴شهرستان استان کرمانشاه:

شهرستان کرمانشاه

کرمانشاه یکی از باستانی ترین شهرهای ایران است که گفته می‌شود توسط طهمورث دیو بند- پادشاه افسانه‌ای پیشدادیان- ساخته شده است. برخی از مورخین بنای آن را به بهرام پادشاه ساسانی نسبت می‌دهند. کرمانشاه در زمان قباد اول و انوشیروان ساسانی به اوج عظمت خود رسید. در قرن چهارم یکی از مورخان اسلامی از کرمانشاه به عنوان شهری زیبا در میان اشجار و آبهای روان یاد کرده است.
در اوایل حکومت شاه اسماعیل صفوی سلطان مراد آق قویونلر با 70 هزار نفر کرمانشاه و همدان را اشغال کرد. صفویه برای جلوگیری از تجاوز احتمالی امپراطوری عثمانی این این شهر را مورد توجه قرار داد. در زمان شیخ علیخان زنگنه صدر‌اعظم صفوی، به آبادانی و رونق کرمانشاه افزوده شد ولی در دوره افشاریه مورد هجوم عثمانی‌ها قرار گرفت. اما نادر شاه ،عثمانی‌ها را عقب راند ولی در اواخر زندگی نادر شاه، کرمانشاه با محاصره و تاراج عثمانی‌ها مواجه شد و دستخوش آشوب فراوانی گردید.
در سال 1267 هجری قمری امام‌قلی میرزا از طرف ناصرالدین شاه به سرحدات کرمانشاه منصوب شد و مدت 25 سال در این شهر حکومت کرد و در همین دوره بناهایی را احداث و به یادگار گذاشت. این شهر در جنبش مشروطه سهمی به سزا داشت و در جنگ جهانی اول و دوم به تصرف قوای بیگانه در آمد و پس از پایان جنگ تخلیه شد. همچنین این شهر در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، خسارات زیادی دید.
از مکان های دیدنی این شهرستان می توان طاقبستان،سراب نیلوفر،تکیه بیگلربیگی،تکیه معاون الملک،تالاب هشیلان،پارک کوهستان و ...را می توان نام برد.

شهرستان اسلام آباد غرب

نام اسلام آباد غرب نخست (مندلی) بود. بعد حمله عرب‌ها، یکی از سرداران عرب به عمران و آبادی آن پرداخت و به مرور زمان به شهر ( هارون آباد) معروف شد. در سال 1309 هجری شمسی نام شهر به شاه‌آباد غرب تغییر یافت. بعد از انقلاب اسلامی در سال 57، نام این شهرستان به اسلام آباد غرب تغییر داده شد. این شهر در روزگار صفویه به ویژه در زمان شاه عباس رونق یافت و کاروانسراهایی برای اقامت تجار، مسافران و زایران عتبات عالیات احداث شد. بعضی از بخش‌های این شهرستان سابقه تاریخی دارند.

شهرستان پاوه (اورامانات)

نام پاوه را به پاوه، سردار یزد گرد سوم ( آخرین شاهنشاه ساسانیان) منسوب می‌دانند که جهت جلب حمایت کردها روانه این منطقه گردید و مورد احترام اهالی قرار گرفت. بعدها به خاطر تجلیل از آن سردار، این ناحیه را پاوه نامیدند که در کتابهای عربی ( فاوج) آمده است.
ظاهراً در محلی نزدیک پاوه که اکنون ( جنگاه) گفته می‌شود مردم پاوه با سعدوقاص جنگیده‌اند. همچنین‌معنی کلمه اورمانات از اورتن ( اورامان) نام یکی از سروده‌های دین زرتشتیان- گرفته شده است
شهرستان پاوه یکی از 14شهرستان استان کرمانشاه ایران است. این شهرستان، سه بخش (مرکزی، باینگان و نوسود ) دارد شهر پاوه در فاصله 112 كیلومتری شمال غرب شهر كرمانشاه قرار گرفته ، 1260 كیلومتر وسعت دارد و حدود 70 هزار نفر را در خود جای داده است. شهرستان پاوه دارای سه بخش نوسود، باینگان و بخش مركزی است واز نظر بلندی نیز، شهر پاوه در ارتفاع 1700 متری سطح دریا قرار دارد.
فرهنگ: زبان بیشتر مردم این شهرستان کردی هورامی است. مردمان این دیار كهن از نظر لباس و طرز پوشش تا حد زیادی پایبند به لباس های قدیمی و سنتی خود می باشند. مردان پاوه تن پوشی به نام چوخه و رانك می پوشند، بر سر تاقیله (كلاه)می نهند و بر پاهایشان گیوه می پوشند كه تمامی این لباس ها دست ساخته هنرمندان این دیار است. زنان این دیار نیز لباس زیبای كردی را كه جزئی از صنایع دستی این شهر است به تن می كنند و می پوشند. مردم پاوه از نظر مذهبی عموما تابع دین اسلام ومذهب تسنن ، شاخه شافعی اند. ولی با این حال طریقت های رایج درمنطقه از جمله طریقت های قادریه و نقشبندیه نقش زیادی در تاریخ منطقه ایفا كرده اند. از نظر اشتغال دامداری و كشاورزی با شیوه سنتی و مبادلات مرزی و تجاری با كردستان عراق شیوه اصلی اشتغال ساكنان این سرزمین را شكل می دهد. این شهرستان اگر چه به علت برخورداری از بارش های زمستانی زیاد و موقعیت جغرافیایی مناسب، پتانسیل های فراوانی برای تبدیل شدن به قطب كشاورزی را دارد اما به علت كوهستانی بودن منطقه و نبود زمین، كشاورزی در این شهر و روستاهای اطراف فقط به شكل باغداری امكان دارد.
جاذبه ها: جدا از خصیصه های فرهنگی و قومی شهر پاوه، کوه شاهو، غار قوری قلعه (به عنوان بزرگترین غار آبی آسیا)، آبشار، چشم انداز زیبای دالانی كه مشرف بر كردستان ایران وعراق است، روستای زیبای هجیج در دل صخره های سنگی و مقبره كوسه هجیج، آتشكده پاوه و آرامگاه سلطان اسحاق در كنار رودخانه عظیم سیروان ، بخش دیگری از جاذبه های شهر پاوه است كه به ارزش این شهرستان افزوده است.


شهرسستان سر پل‌ذهاب

سر پل ذهاب در نزدیکی ویرانه‌های شهر قدیمی حلوان بنا شده و قلعه مخروبه‌ای نیز در نزدیکی آن قرار دارد. سر پل ذهاب به عنوان دژ و پایگاه مرزی ایران بود که در زمان حمله عرب‌ها به ایران از بین رفته و آثاری از پایه‌های آجری آن به جا مانده است. در کتب تاریخی از این ناحیه به عنوان دژ و پایگاه مرزی ایران بود که در زمان حمله عرب‌ها به ایران از بین رفته و آثاری از پایه‌های آجری آن به جا مانده است.
در کتب تاریخی از این ناحیه به عنوان ( زهاو) مرکز ایالت حلوان نام برده شده است. کلمه ذهاب در لغت به معنی ( آب مقطر، خوب و همچنین به معنی چشمه و منبع آب) آمده است. ظاهراً به علت چشمه سارها و سراب‌های فراوان، این شهر به ذهاب مشهور شده است. نام دیگر این ناحیه ( سرپل) است که از نام پلی برروی رودخانه الوند در 12 کیلومتری ذهاب اخذ شده است. این پل در سال 1345 هجری‌شمسی تخریب شده است.
     
  
مرد

 
شهرستان کنگاور

کنگاور یکی از شهرهای قدیمی ایران است که قدمت آن به دوره ساسانی می‌رسد. بعد از شکست ایران، عرب‌ها نام آن را قصرالصوص نامیدند. کنگاور به دلیل همجواری با معبد باستانی آناهیتا، اهمیت ویژه‌ای داشته است. این شهر تا زمان ساسانیان آباد بود، ولی پس از غلبه عرب‌ها ویران شده است. در حال حاضر آثار قلعه خرابه سنگی معبد آناهیتا در محله گچ کن آن باقی مانده است.
در این شهر، خسرو پرویز بر روی صفحه‌ای، بنای ستون داری از گچ و آجر ساخته بود. یاقوت حموی در قرن هفتم هجری قمری نوشته است که ساختمان‌های ساسانیان بیست ذرع از سطح زمین بلند تر است. شهر کنگاور به دلیل بقایای کاخ یا معبد آناهیتا شهرت ملی و جهانی دارد.مردم شهرستان کنگاور به زبان لکی صحبت می کنند.

شهرستان سنقر و کلیایی

سنقر در لغت فارسی به معنی (پرنده) شکاری است. از قدمت دیرینه این شهر اطلاعات روشنی در دست نیست ولی در دوره سلجوقیان، امیران سنقر به نام (آقاسنقر) معروف بوده‌اند.
گفته می‌شود که شهر سنقر در ابتدا یک اردوگاه مغولی بود که بعدها به شهر تبدیل شده است. در زمان فتحعلی شاه قاجار فرزند وی فتح‌الله میرزا به حکومت سنقر گماشته شد.
سپس این ناحیه با نواحی کنگاور، ملایر و تویسرکانی یکی شده یکی شه و تحت حکمفرمایی شاهزاده شیخعلی میرزا ( پسر فتحعلی شاه) قرار گرفت. در زمان ناصرالدین شاه سنقر و کلیایی ضمیمه اسد آباد شد. در حال حاضر شهرستان سنقر و کلیایی از نواحی جالب توجه و زیبای استان کرمانشاه است که در جلگه هموار و زیبایی واقع شده و اطراف آن را رودخانه، سبزه زار، باغات و بیشه زار فرا گرفته است و قله‌های کوه‌های آن تا اواخر تابستان از برف زمستانی می‌درخشد
. شهرستان سنقرو کلیایی یکی از شهرستانهای استان کرمانشاه است. مرکز این شهرستان شهر سنقر است که در ۸۵ کیلومتری شمال شرقی شهر کرمانشاه و ارتفاع آن از سطح دریا ۱۷۰۰ متر است. این شهرستان از شمال و غرب به استان کردستان، از جنوب به شهرستان صحنه، از شرق محدود می شود. جمعیت این شهرستان مطابق آمار سال 85 برابر با 95904 است.
شهرستان سنقر و کلیایی در جلگه همواری واقع شده و اطراف آن را رودخانه، سبزه زار، باغات و بیشه زار فرا گرفتهاست و قله های کوههای آن تا اواخر تابستان از برف زمستانی پوشیدهاست.
بقعه تاریخی مالک، و امامزاده احمد در سنقر واقع شده اند.


شهرستان قصر شیرین

قصر شیرین از شهرهای بسیار قدیمی ایران می باشد. بنای این شهر به خسرو پرویز ساسانی منسوب است، این شهر در عصر هخامنشیان نیز آباد بوده است. در اطراف شهر فعلی، ویرانه‌های قصر شیرین کهنه باقی مانده که گفته می‌شود در زمان سلطنت خسرو پرویز، باغی وسیع با قصرهای دلپذیر و فرح انگیز بود و قصر زمستانی محبوبه او شیرین نیز درآن قرارداشته است.
افسانه معروف شیرین و فرهاد از نام این شهر اخذ شده است. پس از حمله عرب‌ها، قصر شیرین ویران گشت وتا سال 1270 هجری قمری مانند قصبه کوچکی باقی ماند. در جنگ جهانی اول، قصر شیرین مرز سربازان دولت‌های آلمان و عثمانها از یک طرف و روسیه و انگلستان از طرف دیگر بود. این شهر هم اکنون گسترش یافته و به شهری بزرگ و جذاب تبدیل شده است.

شهرستان گیلان غرب

شهرستان گیلان غرب از نواحی قدیمی استان کرمانشاه است که در نوشته‌های تاریخی نیز به کرات از آن نامبرده شده است. خرابه‌های روستای گیلان در منتهی‌الیه جنوب جلگه کرمانشاه بر سر راه کرمانشاه به بغداد قرار دارد. این خرابه‌ها که به شکل تپه که به شکل تپه خودنمایی می‌کنند، احتمالاً بناهایی بوده‌اند که بنا به ضرورت‌های دفاعی و امنیتی ساخته ساخته شده‌اند.
در این تپه‌ها آجرهای بزرگ به سبک بابلی و به تعداد زیاد پیدا شده که نشانه‌هایی از قدمت تپه‌ها هستند و احتمالاً آتشکده‌های بزرگ مربوط به مغ‌ها بوده‌اند که در دوره اشکانیان به یکی از خدایان محلی اختصاص داشته است. شهرستان گیلان غرب محل سکونت ایل بزرگ کلهر است و از گذشته‌های دور، خوانین کلهر زمستانها در این منطقه به سر می‌برند.
     
  
مرد

 
شهرستان صحنه

شهر صحنه ، شهر زيبا و كوچكي در شرق استان كرمانشاه در حدود 2/6 درصد مساحت كل استان را تشكيل مي دهد. اين
شهرستان بر اساس آخرين سرشماري سال 85 بجمعیتی بربابر با 75827 داشته و از دو بخش مركزي و دينور تشكيل شده .هم چنین زبان رایج این منطقه لکی می باشد.
است. شهرستان صحنه داراي آب و هواي معتدل كوهستاني و ييلاقي مي باشد، بطوريكه با تقسيم استان بـه دومنطقـه سـردسيـر
و گرمسير ، شهرستان صحنه جزء نيمه سردسير استان محسوب مي گردد. از رودخانه هاي مهم شهرستان مي توان گاماسياب ،
دينور آب و جاميشان را نام برد و جاهاي ديدني وسرابهاي پر آب آن كه هر بيننده اي را جذب خود مي نمايدعبارتند از در بند
صحنه ، سراب ارمني جان ، سراب سيرجان و سراب گروس ميباشد.

شهرستان ثلاث باباجانی

ثلاث باباجانی یکی از شهرستانهای استان کرمانشاه که در سال 1381 به عنوان شهرستان شناخته شد. مرکز این شهرستان شهر تازه آباد و شهر مهم دیگر آن اِزگله نام دارد. این شهرستان دو بخش، شش دهستان، دو شهر و ۲۵۲ روستا دارد و هم مرز با کشور عراق است. وسعت این شهرستان حدود ۱۹۰۰ كيلو متر مربع و جمعيت آن در سر شماری سال 85 برابر 37056 نفر است.

شهرستان دالاهو

شهرستان دالاهو یکی از شهرستان های استان کرمانشاه می باشد و در پایان برنامه سوم به عنوان چهاردهمین شهرستان های کرمانشاه اضافه شده است.
شهر کرند مرکز شهرستان دالاهو در 99 کیلومتری کرمانشاه قرار دارد. این شهرستان 1900 کیلومتر مربع مساحت و 154 روستا دارد. جمعیت آن مطابق سرشماری 1385 برابر 42310 نفربوده که عمدتا در زمینه‌های کشاورزی، دامداری، باغداری و صنایع دستی اشتغال دارند. وجه تسمیه این شهرستان از نام کوه های زیبای دالاهو در این منطقه است ساکنان این شهرستان کرد هستند و اکثریت پیرو مذهب یارسان می باشند.
شهرستان کرند به دلیل وجود زیبایی های طبیعی فراوان و آب و هوای خنک؛ در فصول گرم سال پذیرای گردشگران زیادی می باشد. منطقه سرسبز و پرآب ریجاب یکی از بهترین مناطق خوش آب و هوای ایران می باشد.
صنایع دستی منطقه شامل ساخت سازسنتی تنبور و چاقو است که در استان و حتی فراتر از آن زبانزد است؛ و بسیاری از مسافران تنها برای خرید اینگونه صنایع دستی گام به این شهرستان می گذارند.

شهرستان جوانرود

نام جوانرود برگرفته از قلعه‌های حکومتی متعددی است که در این منطقه در چند قرن اخیر توسط حکومت‌ها بنا نهاده شده‌است. آثار و شواهد مکتوب بدست آمده در منطقه تاریخ و قدمت جوانرود و نامش را به بیش از ۷۰۰ سال می‌رسانند.حمدالله مستوفی در کتاب خویش ازاین منطقه با نام «الانی» یاد می‌کند.
حکومت جوانرود که جزء بلوک هجده‌گانه سنندج است بیشتر در دست والیان اردلان بوده اما حاکمان اصلی جوانرود که مشروعیت خود را از عامه مردم می‌گرفتند سید احمد بیگ جاف و فرزندان وی بوده‌اند. پس از او رستم بیگ وکیل بنا بر وصیت پدر سید احمدبیگ و نظر ریش‌سفیدان مسئولیت رهبری ایل را برعهده گرفت. بعد از او اولاد ارشد وی به این مقام می‌رسیدند. این یاسای ایلی با فوت محمد بیگ وکیل درسال ۱۳۶۳ ه.ش به پایان رسید. ایل غالب در جوانرود همواره جاف‌ها، به سرکردگی بیگ زادگان جوانرودی بوده‌اند.
جوانرود از شمال به اورامان لهون و پاوه، از جنوب به سرپل ذهاب، از شرق به کرمانشاه و از غرب به خاک عراق متصل است. زبان مردم این شهر کردی (لهجه سورانی.گویش جافی)است بر اساس آمار سال ۸۵ جمعیت این شهر ۱۳۶۷۴۲ نفر می‌باشد.

شهرستان روانسر

شهرستان روانسر (نیکور باستان) در حدود ۵۵ کیلومتری شمال غرب کرمانشاه و در دامنه کوه یله ور (کوهستان شاهو) قرار دارد. از ارتفاعات مهم اطراف آن می‌توان به ماه زرد، انجیره، شور و طاقه چرمی اشاره کرد. چشمه بزرگ سراب گنی خانی در روانسر سرچشمه اصلی رودخانه قره سو است. از دیگر رودخانه‌های اطراف آن یکی وشکه رو در شرق آن و دیگری گراب یا آوی خر در جنوب غربی آن است. بجز چشمه پر آب گنی خانی، دو چشمه سراب جاوری و سراب بروارین در نزدیکی روانسر واقع اند. آب و هوای آن نسبتاً سرد و مرطوب بوده و از میزان بارش سالانه چشمگیری برخوردار است. اقتصاد آن عمدتاً متکی به کشاورزی و دامداری است. شهرستان روانسر دارای یک بخش به نام بخش شاهو وسه دهستان به نامهای دولت آباد، حسن آباد و بدر آباد است. روانسر تا چند دهه پیش شامل روانسر و گرمه خانی بود که پس از انقلاب هر دو گسترش یافته وشهرستان روانسر امروزین را تشکیل دادند. علاوه بر این اراضی ما بین روانسر و شهرک روانسر نیز امروزه مسکونی شده که به زمین شهری مشهور است. از روستاهای اطراف روانسر می‌توان از بدر آباد، مسکین آباد، گله چرمی، سر دم، بنچله، خانیله و کانی کبود نام برد. برخی از قدمگاهها و اماکن مقدسه اطراف روانسر ویس، سه سواره، هوری مرد، [بابا حیران] و شیخ سرا هستند. زبان مردم محلی کردی و اهل تسنن هستندروانسر دارای آثار پیش از تاریخی و تاریخی مهمی است و از این لحاظ درباستان شناسی غرب کشور جایگاه ویژه‌ای دارد. قدیمیترین آثار سکونت انسان در اطراف روانسر به دوره پارینه سنگی میانی تا فرا پارینه سنگی باز می‌گردد که بیش از حداقل از حدود ۵۰ هزار سال تا ۱۲ هزار سال پیش را شامل می‌شود که بقایای آنها در غارهای کولیان و جاوری و همچنین رودخانه گراب (آوی خر) یافت شده‌است. از دیگر کشفیات قدیمی روانسر یک دندان آسیای فیل است که مربوط به دوران یخبندان است و در نزدیکی شهرک روانسر کشف شده‌است. از آثار مهم دیگر روانسر تپه موسایی است که از اوایل دوره مس و سنگ (حدود ۷ هزار سال پیش) تا زمانهای اخیر مورد سکونت انسان بوده‌است. دخمه روانسر (گور صخره‌ای) یا تاق فرهاد نیز در دیواره کوه قله در شمال شرقی روانسر واقع است که به دوره هخامنشی باز می‌گردد. این دخمه شامل یک اتاقک کوچک است که ورودی آن به سمت شرق و مشرف به رودخانه وشکه رو است. نقش اهورامزدا، یک شخص روحانی و توده‌ای هیزم در سمت راست ورودی این دخمه دیده می‌شود. یک پایه ستون نیز در کنار سراب گنی خانی وجود دارد که احتمالاً هم زمان با دخمه ساخته شده‌است و نشان دهنده وجود یک کاخ یا سازه‌ای کوچکتر در نزدیکی چشمه در دوران هخامنشی است. همچنین گورستانی از دوره اسلامی با سنگ قبرهای کتیبه دار به خط کوفی در دامنه شمالی کوه قله وجود داشت که متاسفانه طی سالیان اخیر تابود شده یا به تاراج رفته‌است. در دوره آشور نیز روانسر یکی از پایگاههای این سلسله بوده که نیکور خوانده می‌شداز دیگر نقاط دیدنی این شهرستان سراب روانسر است.

شهرستان هرسین

مرکز این شهرستان شهر هرسین و جمعیت آن ۹۶٫۰۱۹ (برآورد ۱۳۸۳خ) است. این شهرستان از دو بخش مرکزی (به مرکزیت شهر هرسین) و بیستون (به مرکزیت شهر بیستون) تشکیل شده است.مردم شهر هرسین به زبان لکی صحبت می‌کنند.خود هرسین از چند طایفه تشکیل شده که اکثریت ان کاکاوند و هرسینی می‌باشدمذهب مردم هرسین شیعه مذهب می‌باشد.
گلیم و قالی‌های بافته این شهرستان شهرت جهانی دارد. ارتفاع متوسط این شهرستان از سطح دریا ۱۵۸۲ متر است. بلندترین قله این شهرستان با ارتفاع ۲۷۴۹ متر در بخش بیستون و عمیق‌ترین غار خاورمیانه به عمق ۵۷۲ متر در این شهرستان قرار دارد.
آثار باستانی شهرستان هرسین
تپه گنج‌دره یا (چیا خزینه)، گور دخمه‌های اسحاق‌وند، دخمه شمس‌آباد، کتیبه بیستون، مجسمه هرکول، قلعه هرسین، قلعه دزبر، قلعه سرماج، فراتاش بیستون، فراتاش هرسین، حوض سنگی (حوض ساعت)، طاق سنگی، پلکان سنگی، تخت شیرین، دیوار ساسانی، پل خسرو، بنای ساسانی و سرستون‌های بیستون
     
  
مرد

 
گوردخمه های استان

قبر کیکاوس

حدود بیست متر پس از گذشتن از رستورانی که در ابتدای ورودی دربند در( شهرستان صحنه) ایجاد شده است ، در سمت چپ این گور دخمه دیده می شود. راه دسترسی به آن آسان و در عین حال با توجه به پرتگاهی که در زیر آن قرار دارد خطرناک است.
این گور دخمه ی نسبتا ساده ، دارای ورودی مستطیل شکلی است که ابعاد آن 25/1 متر در 80 سانتیمتر و ابعاد درون آن شامل 5/2 متر طول ، 65/1 متر عمق و ارتفاع کف تا بلندترین نقطه 10/1 متر می باشد جهت این گور دخمه رو به خاور (شرق) است و کف آن 5 سانتیمتر پایین تر از لبه ی دهانه ی ورودی قرار دارد.

قبر شیرین و فرهاد

این گور دخمه که مردم محل آن را قبر شیرین و فرهاد می نامند دارای جاذبه ی زیادی است و از زیباترین اماکن تاریخی استان کرمانشاه است. ارتفاع کف گور دخمه از زمین 10 متر است که این ارتفاع در عرض 14 متر از صخره ای که در زیر آن است حجاری شده است. درگاه آن 3 متر در 6 متر با عمقی برابر 5/1 متر است.
آثاری از دو ستون سنگی که بخش هایی از آن ها شکسته شده است در انتهای این ورودی دیده می شود سر در ورودی با نقش خورشید بالدار تزیین شده است ، پس از گذشتن از دهانه ی ورودی اتاقی قرار دارد که دو تابوب سنگی در طرفین آن در کف حجاری شده اند در میان دو تابوت راهرو باریکی ایجاد شده که به اتاق دیگری که در زیر اتاق قبلی است باز می شود ، این تنها گور دخمه ی شناسایی شده در کشور است که دارای دو طبقه بوده و ظاهرا به اعضای یک خانواده تعلق داشته است.

دکان داوود

ددر امتدا مسیر اصلی و در فاصله ی 3 کیلومتری از شهرستان سرپل ذهاب در سمت چپ جاده ی انزل قرار دارد که با تابلو مشخص شده است. این گور دخمه به استیاک (آژدهاک یا آژی دهاک) آخرین پادشاه ماد منسوب است که پدر ماندانا ، مادر کوروش هخامنشی بوده است. در بخش بیرونی گور دخمه فضایی که بصورت کفش کن تراشیده شده و سه قاپ تزیینی پی در پی آن را احاطه کرده اند قرار دارد. بقایای دو ستون که شکسته شده اند نیز خودنمایی می کند. در دیوار عقب کفش کن ورودی کوچکی است که به درون آرامگاه باز می شود. آرامگاه مستطیل شکل است و در سمت چپ آن در کف محلی برای قرار گرفتن جسد حفر شده که دلالت بر اختصاص گور دخمه به یک نفر دارد و به منظور حفاظت از جسد و جلوگیری از ورود بیگانگان به درون آن پس از اتمام کار آرامگاه رو به پایین صخره کاملا تراشیده شده است. در بخش پایینی گور دخمه تصویر مردی مادی در حالیکه برسمی (Barasm) از برگ خرما در دست دارد دیده می شود.

گوردخمه اسحاق وند

گوردخمه های اسحاق وند هرسین سه گور سنگی تراشیده شده در کوه هستند که مربوط به دوره های پیش از اسلام احتمالا ماد و یا هخامنشیان است.
این گوردخمه ها در 25کیلومتری جنوب غربی هرسین در شمال شرقی روستای (ده نو) قرار دارد نام این گوردخمه ها از روستایی به نام اسحاق وند گرفته شده است.درمیان اهالی محل این گوردخمه ها به<<فرهاد تاش>> معروف است.
این مجموعه شامل سه گوردخمه است.گوردخمه سمت راست بالاتر از دو گوردخمه دیگر قرار دارد.گوردخمه سمت چپ به شکل طاقچه ای به عمق 85سانتیمتر و عرض2/10متر است.گوردخمه میانی به عمق 1/75 و عرض 1/63 متر است.

برخی دیگر از گوردخمه های استان:

گوردخمه سرخ ده در هرسین
گور دخمه ی سر آبادیه در هرسین
گوردخمه سان رستم(سنگ رستم)در 64 کیلومتری کرمانشاه در منطقه جلالوند
گور دخمه ی برناج در 14 کیلومتری بیستون
گور دخمه ی بیستون در بیستون
گور دخمه ی روانسر در روانسر
و...
     
  
مرد

 
تکیه بیگلربیگی

تکیه بیگلربیگی در بافت قدیم شهر کرمانشاه در خیابان مدرس مقابل مسجد جامع قرار دارد.ساخت این تکیه در سال ۱۳۰۹ ه . ق توسط مرحوم خادم الحسین عبدالله خان فراش باشی ملقب به بیگلربیگی از مقامات مشهور و منتفذ کرمانشاه در دوره قاجار شروع و عملیات ساختمانی آن در سال ۱۳۱۵ ه.ق در واقع ۶ سال بعد به اتمام رسید.
همچنین تزیینات گچبری و آیینه کاری آن در سال ۱۳۲۶ ه. ق تکمیل شد.

مساحت تکیه بیگلربیگی:

مساحت تکیه بیگلربیگی در قدیم ۴ هزار متر مربع که در ناحیه چپ و راست درب ورودی یعنی درب اصلی وجود دارد که قبلا از خانه سمت چپ تکیه که مشرف به تکیه می شد برای مهمانان غریبه و نا آشنا و از سمت راست تکیه برای احشام و دام و نیز درب اصلی برای مهمانان درجه یک استفاده می شد که در حال حاضر آن در خانه تفکیک شده و در حال حاضر به ۲ هزار متر رسیده است.

تعداد درب های ورودی:

تکیه بیگلر بیگی دارای سه درب ورودی است .ورودی اصلی آن در جبهه جنوب شرق قرار دارد. سر در ورودی به وسیله مقرنس های گچی و گچبری های برجسته تزیین شده است. همچنین در دو طرف ورودی دو ردیف طاق نما دیده می شود طاق نمای ردیف پایین مانند سر در ورودی با مقرنس های گچی و گچبری های زیبا تزیین شده است.اما داخل طاق نماهای ردیف فوقانی با پیکره های گچی از شخصیت های دوره قاجاریه زینت یافته است.
پس از سر در ورودی فضای هشتی قرار دارد در دیوارهای این فضا طا قچه هایی ایجاد شده و سقف آن با رسم بندی های آجری تزیین شده است.
در ضلع شمالی هشتی درگاه چوبی وجود دارد که از طریق آن می توان وارد خانه های وابسته به تکیه شد. پس از هشتی دالان نسبتا درازی قرار دارد که به حیاط اصلی تکیه منهی می شود.
سقف دالان نیز با تزیینات معقلی مزین شده است.
در ضلع جنوبی دالان دو درگاه چوبی ایجاد شده است و از طریق آنها می توان به خانه های جبهه جنوبی تکیه دسترسی یافت.
در ضلع شمالی ورودی دیگری که از طریق آن به کوچه بن بست منتهی می شود. از طریق این ورودی می توان به فضاهای مسکونی ضلع شمالی تکیه دسترسی پیدا کرد.
ورودی سوم در جبهه جنوب غربی است.

حیاط تکیه بیگلربیگی:

تکیه بیگلر بیگی دارای حیاط نسبتا وسیعی است که کف آن در حدود دو و نیم متر پایین تر از خیابان است. در وسط حیاط حوض بزرگی دیده می شود . این حیاط در ایام محرم انبوه عزاداران را در خود جای می دهد.با توجه به چنگک های باقی مانده در قسمت ایوان غربی به نظر می رسد در فصل زمستان نیز با برپایی چادر در این حیاط از عزاداران استقبال می شده است.
ازاره حیاط سنگی است و در برخی قسمت ها به ویژه بر روی پایه به وسیله پلاک های سنگی با نقوش هندسی و گیاهی تزیین شده است.
اطراف حیاط به وسیله فضاهای متعددی احاطه شده است.
فضاهای بخش های شمالی شرقی و جنوبی حیاط کارکرد مسکونی داشته و در بخش غربی نیز گنبد خانه حسینی قرار گرفته است.
بخش شرقی حیاط شامل فضاهایی دو طبقه است.

اتاق های تکیه بیگلربیگی:

تکیه دارای ۲۴ اتاق می باشد.
طبقه اول راه دسترسی به این اتاق ها از طریق پلکان های داخل حیاط صورت می گیرد . کف این اتاق ها یک متر بالاتراز کف حیاط است. در داخل هر یک از این اتاق ها طاقچه های متعددی دیده می شود و اینکه طاقچه ها به صورت دو طبقه بوده که در هر اتاقی مثلا ۱۶ طاقچه وجود دارد.که برای نگهداری و محافظت از وسایل خود از آن استفاده می کردند و وسایل مهم تر را در طاقچه های بالا تر می گذاشتند.
ارتفاع فضاهای طبقه دوم یک و نیم متر است و از این فضاها جهت انباری استفاده می شده است. راه دسترسی به طبقه دوم از طریق رشته پلکانهای پرپیچی که در اتاق جنوب شرقی ایجاد شده است صورت می گیرد.
در ضلع شمال شرقی حیاط آشپزخانه وجود دارد که در ایام محرم جهت تهیه غذای عزاداران مورد استفاده قرار می گرفته است.در این بخش مجموعه ای از اتاق ها قرار دارد .
بخش جنوبی حیاط شامل چهار فضا است که سه فضای آن دارای ارسی است .راه دسترسی به این فضاها از طریق پلکان سنگی داخل حیاط است . کف این فضا نیز در حدود یک متر بالاتر از کف حیاط است.
بخش شمالی حیاط دارای دو طبقه و یک زیر زمین است راه دسترسی به زیر زمین از طریق پلکانی در حیاط صورت می گیرد.
زیر زمین تکیه شامل :حوضخانه، محل استراحت تابستانی و تعدادی اتاق است.
تکیه قبلا به صورت آجر فرش بوده کف حسینیه نیز از سرامیک های طرح سنتی است که قدیمی بودن بنا را نشان می دهد.
سقف حوضخانه و استراحت گاه تابستانی با تیره های چوبی و تخته کوبی پوشیده شده است و اتاق های اطراف دارای طاق های آهنگ آجری است . سقف هر یک از این اتاق ها با گچبری های زیبا یی تزیین شده اند.همچنین در حد فاصل حوضخانه و محل استراحت گاه دو ستون زیبایی چوبی وجود دارد که ساقه ستون ها به صورت چند وجهی و سر ستون ها از نوع سر ستون های چوبی است.
این مجموعه به شیوه مقرنس کاری تزیین شده است ،در طبقه اول بخش شمالی شاه نشین قرار دارد و اطراف آن را فضاهای متعددی احاطه کرده است. فضای شاه نشین مشرف به حیاط دارای ارسی چوبی بسیار زیبایی است.
دو طرف ارسی با ستون نماهای گچی تزیین شده است .
ساقه این ستون نما دارای تزیینات قاشقی و سر ستون ها از نوع سر ستون های بیزانس است که با نقوش گل وگیاه تزیین شده است . قسمت داخلی شاه نشین نیز با تزیینات گچبری مزین شده است نقوش ایجاد شده شامل طرح های هندسی ، نقوش گیاهی، قاب بندی ها ، نقش عقاب و ستون های گچی است.
در بخش فوقانی شاه نشین قاب گچی دیده می شود که در داخل آن جمله (یا ابا عبدالله الحسین و تاریخ ۱۲۶۲) نوشته شده و به نظر می رسد تاریخ مذکور زمان تکمیل گچبریهای تکیه بوده است.
احتمالا از اتاق شاه نشین جهت پذیرایی و ملاقات افراد با بیگلربیگی استفاده می شده و اتاق های اطراف شاه نشین و طبقه فوقانی که دارای تزیینات گچی است فضاهای استراحت بوده است. اطراف پنجره های فضای بخش شرقی نیز دارای تزیینات آجر کاری است.
در داخل یکی از اتا ق های طبقه فوقانی دو ستون گچی بسیار زیبا وجود دارد پایه ستون ها مربع شکل و ساقه ستون ها دارای شیارهای پیچی است . همچنین سر ستون ها از نوع سر ستون های بیزانسی است که با نقوش گل و گیاه تزیین شده اند.
مهمترین قسمت تکیه بیگلر بیگی بخش غربی آن است و گنبد خانه حسینیه در آن قرار دارد . این قسمت شامل ایوان نسبتا بزرگی است که از طریق یک رشته پلکان سنگی سه پله ای به حیاط تکیه راه دارد .
دو ستون چوبی نسبتا بلند و دو ستون نما دیده می شود .سطح هر یک از این ستون ها دارای اندودی از گچ است.همچنین سر ستون های آنها از نوع سر ستون های بیزانس است که با گچ بری های گل وگیاه تزیین شده است.
سقف ایوان نیز دارای تزیینات منبت کاری است. از طریق یک در بزرگ چوبی با ارسی زیبا می توان وارد فضای اصلی حسینیه شد.حسینیه فضایی دو طبقه و در هر طبقه آن شش اتاق ساخته شده است.
سقف حسینیه دارای پوشش گنبدی است و نمای بیرونی آن شیروانی و نمای داخلی آن با آیینه کاری های زیبا تزیین شده است .در هر یک از گوشواره های فضای حسینیه پنجره ای با طاق هلالی وجود دارد و اطراف آن به وسیله آیینه کاری جملات (لااله الا الله محمد رسول الله )و(علی ولی الله) نوشته شده است.
از دیگر تزیینات فضای حسینیه ستون نماهای گچی ، طرح های هندسی ، نقوش گیاهی و قندیل های شمع سوز است.
آیینه کاری فضای حسینیه در سال ۱۳۲۶ توسط استاد محمد علی تهرانی انجام گرفته است.در ضلع جنوبی حسینیه ارسی زیبایی با شیشه های الوان وجود دارد که حسینیه را به حیاط کوچکتری مرتبط می سازد.از طریق این حیاط می توان وارد مجموعه حمام بیگلربیگی شد.
از فضای ضلع جنوبی حسینیه برای اقامت خانم ها به هنگام مراسم عزاداری و همچنین نگهداری وسایل و لوازم مراسم عزاداری استفاده می کردند .در ضلع غربی حسینیه نیز شاه نشین بزرگی وجود داشته که در سال های گذشته به علت تعریض خیابان مدرس تخریب شده است.

اهمیت بنا:

اهمیت بنا به دلیل وجود آن در مرکز شهر می باشد دارای جذبه گردشگری و تاریخی می باشد واینکه در مجاورت بازار سنتی کرمانشاه است و کاربرد تاریخی و سنتی دارد.و به خاطر همین تکیه نیز از بازار دیدن می کنند و باعث درآمد و اشتغال زایی هم برای بازار و هم تکیه می شود.

ثبت تکیه بیگلربیگی:

این تکیه در سال۱۹/۹/۱۳۷۵ به شماره ۱۷۹۷ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و هم اکنون مورد بازدید علاقه مندان به هنر موزه و معماری قرار می گیرد.
در سال ۱۳۸۰ میراث فرهنگی آن را خریداری کرد ودر سالهای ۱۳۸۱و ۱۳۸۲ کارهای مرمتی آن را انجام داده است و در سال ۱۳۸۳ به عنوان موزه خط و کتابت افتتاح شد که خطوطی به عنوان نستعلیق شکسته درباره موضوعات اجتماعی ،سیاسی که در ضلع شمالی در معرض دید می باشد.
در سال ۱۳۸۷ در ضلع جنوبی بنای موزه پارینه سنگی زاگرس توسط میراث فرهنگی افتتاح شد که مربوط به انسانهای غارنشین و انسانهای راست قامت و نئاندرتال و انسانهای هوشمند را به ما نشان می دهدکه در آن ابزارهای مانند چاقو و داس ونیزه که درست کرده وبرای شکار حیوانات استفاده می شده و همجنین سنگ هایی که در غارهای اطراف کرمانشاه و لرستان کشف شده و در موزه جمع آوری شده ودر معرض دید بازدید کنندگان می باشد.
     
  ویرایش شده توسط: nisha2552   
مرد

 
باصفامثل مردم خون گرم ومهمان نوازکرمانشاه،باوجودچنداقلیتی وچندگویشی مانند:لک،لر،کرد،ترک،وعرب،همه باهم خوب خرم هستند.بژی هرچی کرمانشانیه(زنده بادهمه کرمانشاهیان)
خدایا!
امشب مهمانم باش
به صرف یک سیگار تلخ
تا بچشی طعم دنیایت را...!!
     
  
مرد

 
تاق گرا
[imgs= ][/imgs]
تاق گرا كنار جاده كهن و تاريخي ابريشم و مشرف به دره پاتاق در فاصله 40 كيلومتري كرمانشاه به قصر شيرين قرار دارد
جاده قديمي سنگفرشي از كنار اين بنا مي گذشته كه فلات ايران را به بين النهرين مرتبط مي كرده است. اين تاق فاقد سنگ نبشته است و بر روي آن تنها دو علامت كنده شده از دوره پارتها به جا مانده است
با توجه به اختلاف نظر باستان شناسان نميتوان زمان دقيق ساخت اين بنا را مشخص كرد و لي با احتياط مي توان گفت اين بنا در دوره اشكاني ساخته شده و در دوره ساساني باز سازي شده است . از نظر كاربري اگرچه تا كنون كاركرد واقعي اين بنا مشخص نشده است اما براي آن كاركردهاي متفاوتي چون يادگار احداث راه كاروانرو ، توقفگاه موكب شاهي ، اريكه سلطنتي، پاسگاه مرزي و بناي ياد بودي از يك پيروزي ذكر كرده اند
اين بناي سنگي به صورت فضايي ايوان مانند با پلاني مستطيل شكل است. ارتفاع اين بنا از سطح زمين تا بلندترين نقطه 11.70م است.در بالاترين قسمت بر روي بام رديفي از جان پناههاي سه پله اي قرار دارد كه ارتفاع هر يك از آنها 92 سانتي متر است
نمونه اين جان پناهها در تصوير حك شده بر روي بشقاب نقره اي ،در موزه آرميتاژ و موزه دولتي برلين ديده ميشود. از نظر ساختاري ،قسمتهاي داخلي با سنگ و ملاط گچ و رو كار آن با بلوكهاي سنگي تراشيده ، چيده شده است

[imgs= ][/imgs]
     
  
مرد

 
عکس های جدید از طاق بستان بعد از تغییر محیط


     
  
مرد

 
nisha2552
اقا خسته نباشی
     
  
صفحه  صفحه 7 از 12:  « پیشین  1  ...  6  7  8  ...  12  پسین » 
ایران

Kermanshah | باصفا مثل كرمانشاه

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA