ارسالها: 2517
#67
Posted: 28 Jan 2013 18:56
درباره ی جایگاه زنان در شاهنامه بسیار حرف زده شده است. بعضی ها معتقدند که بدلیل تفکرِ پدرسالارانه ی حاکمِ بر شاهنامه زنان از جایگاه خوبی در شاهنامه برخوردار نیستند. برخی معتقدند ابیات بسیاری از جمله: زن و اژدها هر دو در خاک به – زمین پاک از این هر دو ناپاک به جزو ابیات الحاقی است و آنها را قبول ندارند
در ساختمانِ پژوهش ابتدایی اما پایه ای در کتاب "شناخت شاهنامه" چهار عصری را که تحولات شاهنامه در آن تقسیم شده به این صورت است:
1. در عصر طلاییِ جمشید محور و تکیه ی داستان ها بر پدران است. این عصر عصر پدران و شکارچیان است و زنان نقش فعالی در این دوره ندارند و اگر حرفی در مورد آنها زده نمی شود بخاطر آن است که آنها در پشت پرده ی ماجراها بسر می برند.
2. با فریدون عصر نقره ی مادران و برزگران آغاز می شود. در خیلی از داستان های شاهنامه به ویژگی های این عصر اشاره می شود:درختی بکشتم بباغ بهشت – کزان بارورتر فریدون نکشت. در این عصر محور داستان ها و همچنین انتقال سلسله ی پادشاهی به کمک مادران و یا به واسطه ی زنان انجام پذیر است. در این عصر مادر فریدون و همسر منوچهر از بهترین مثال ها هستند.
در هنگام تحول عصر نقره به عصر بعدی یعنی عصر برنز سلسله ی پهلوانان سیستانی بوجود می آیند. در این گذر دختر رستم بانوی آذرگشسب یکی از چهره های دیگر زنان شاهنامه است با شخصیتی جنگجو و بسیار خشن.
3. عصر برنز کیانیان با پادشاهی کیقباد آغاز می شود. این عصر در واقع عصر پسران است و به همین دلیل این دوران بر کشمکش بین پدران و پسران تکیه دارد و تقریبا تمامی داستان های این عصر مانند: کیکاوس و سیاوش رستم و سهراب لهراسپ و گشتاسپ و نبرد بزرگ رستم و اسفندیار در این باب هستند. زنان این دوره یا رفتاری خشن دارند مانند سودابه و گردآفرید که خود جنگجوست و یا دوباره مانند عصر طلایی در پشت پرده ی ماجراها بسر می برند و دخالت مستقیمی در روند داستان ها ندارند. اما با دخالت مستقیم زنان یعنی سودابه و تهمینه در داستان های سیاوش و سهراب شاهد بر آن هستیم که این رابطه ها با بانوان مشکل بوجود می آورند که دوباره با مسئله ی انتقال قدرت و کشمکش های میان پدران و پسران در همین عصر ارتباط دارد. دوران دوران پهلوانی و نبرد است و نزدیکی کردن با زنان حتی مشکل ساز.
پس از نبرد بزرگ دو پهلوان بزرگ رستم و اسفندیار عصر پسران کیانی و یا پهلوانان با مرگ اسفندیار و پس از او رستم به پایان می رسد.
4. عصر آخر دوران نیمه تاریخی آهن است که تقریبا با پادشاهی همای چهرزاد آغاز می گردد و با یزدگرد سوم به پایان می رسد. این دوران را همچنین دوران تجار نام گزاری کرده اند. ویژگی های این عصر آن است که تمامی ماجراها و تم های مختلفی را که در سه عصر نخستین مشاهده کردیم در این عصر مشاهده می شود. از رزم قهرمان با اژدها گرفته تا زنان قهرمان و داستان های دینی و ...
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
ارسالها: 58
#68
Posted: 29 Aug 2014 14:35
اونموقه اينهمه تناقضو آدم كجاى دلش بذاره???
سلام چطورى مهندس?خوبى?
شنيدم عقايدت نئوكانتيه?آره?
شقايقت چى?
اونم نورمانديه?