ارسالها: 6561
#31
Posted: 2 Aug 2013 18:53
طول و عرض جغرافیائی
شهرستان سمنان با 18750 کیلومتر مربع وسعت در دامنه جنوبی رشته کوههای البرز واقع گردیده که از نظر موقعیت جغرافیایی بین 53 درجه و 23 دقیقه طول شرقی و 35 درجه و شش دقیقه عرض شمالی در ارتفاع 1117 متر از سطح دریا و در مرکزیت استان واقع شده است.
2-1-2- ویژگیهای طبیعی و اکولوژیکی
همانطور که می دانیم استان سمنان به دلیل همجواری با سلسله کوههای البرز در شمال و زمین های هموار و کویر در جنوب ، از شمال به جنوب دارای شیب است.
شیب عمومی منطقه ( استان سمنان ) از شمال به جنوب حدود 8 تا 10 در هزار می باشد. از آنجا که شیب زمین در مقدار انرژی واصله از تابش خورشید و یا بهتر بگویم حرارت جو ، اهمیت زیادی دارد ، شیب های جنوبی معمولی گرمتر از شیب های شمالی است ، چرا که در این شیب ها ، آفتاب به طور عمده بر زمین تابیده و خاک را زودتر گرم می کند.
بنابراین با توجه به شیب منطقه استان سمنان ، حرارت اکتسابی از جو ، درنوار جنوبی ( کویری ) بیش از نوار شمالی ( کوهستانی ) است.
حال با توجه به مطالب فوق ، طبق آمارهای منتشره از سوی سازمان هواشناسی کشور موارد ذیل را میتوان در زمینه حرارت ( دما ) استان سمنان ذکر نمود:
- معدل حداکثر مطلق درجه حرارت در ماههای تیر و مرداد که گرمترین ماه های سال در استان سمنان است به 25 درجه سانتیگراد می رسد.
- معدل حداقل درجه حرارت در ماه های دی و بهمن که سردترین ماه های سال در استان سمنان است به منهای 11 درجه سانتی گراد بالغ می گردد.
- اختلاف حداکثر مطلق درجه حرارت بین گرمترین و سردترین ماه های سال در استان سمنان به 31 درجه سانتی گراد می رسد.
"حیف نمیشه به عقب برگردیم به شبای پرسه و در به دری
کافه چی دکمه ی برگشتو بزن به روزای خوب کافه لوتی "
ارسالها: 6561
#32
Posted: 2 Aug 2013 18:54
استان سمنان دارای اقلیم هایی به شرح ذیل می باشد:
- اقلیم نیمه بیابانی شدید
این اقلیم علاوه بر بخش های مختلف در ایران ، دشت های کویر نمک و قسمت هایی از فلات شمالی و مرکزی ایران و قسمتهایی از استان سمنان مانند گرمسار و بنکوه را در برگرفته در این نقاط میزان بارش و نزولات کم و نهایت بارندگی معمولاٌ در اوایل بهار است و در بعضی سال ها نیز بارندگی تابستانه دیده می شود.
- اقلیم نیمه بیابانی خفیف
این اقلیم علاوه بر بخش های مختلف در ایران ، بخش هایی از خراسان ، سمنان ، شاهرود و دامغان را در برگرفته ، بارندگی معمولاٌ پاییز تا بهار ادامه می یابد ولی بارندگی غالباٌ در زمستان صورت می گیرد.
لازم به توضیح است که بر اساس تقسیمات گوسن ، مناطقی از استان ( نوار شمالی استان) را اقلیم مدیترانه ای گرم و خشک در بر گرفته است.
اما بر اساس تقسیمات آمبرژه ، استان سمنان جزء اقلیم خشک سرد ( در مراکز شهری با وجود ایستگاه های هواشناسی ) است. در محدوده این استان می توان اقالیم دیگری از جمله خشک معتدل ( نوار جنوبی استان ) و اقلیم نیمه خشک سرد و اقلیم نیمه مرطوب سرد ( نوار شمالی استان ) تشخیص داد.
"حیف نمیشه به عقب برگردیم به شبای پرسه و در به دری
کافه چی دکمه ی برگشتو بزن به روزای خوب کافه لوتی "
ارسالها: 6561
#33
Posted: 2 Aug 2013 18:55
مهمترین عوامل آب و هوایی در استان سمنان عبارتند از :
- حرارت ( دما )
حرارت یکی از مهمترین عوامل آب و هوایی می باشد که در مطالعات اکولوژی (Ecology) و اگروکلیماتولوژی (Agro climatology) خصوصاٌ مطالعات مناطق خشک و نیمه خشک مورد استفاده قرار می گیرد. تمایل اشعه خورشید و شدت تابش آن ، وجود جو ، تغییر عرض جغرافیایی ، ارتفاع از سطح دریا، پستی و بلندی و عوارض مختلف زمین عواملی است که در تغییر حرارت و گرمای هر ناحیه موثر می باشد.
مناطق خشک و نیمه خشک که معمولاٌ در 25 تا 38 درجه عرض جغرافیایی قرار دارند، از نهایت تابش خورشید برخوردار می باشند.
- رطوبت و بارندگی
در استان سمنان بارندگی بسیار کم و غالباٌ به صورت ریزش باران است. میزان بارندگی استان به طور متوسط 145 میلی متر می باشد.
با توجه به اینکه رطوبت نسبی با بارندگی نسبت مستقیم دارد، به همین علت میزان رطوبت از غرب استان به شرق استان و همچنین از جنوب به شمال افزایش پیدا می کند.
به طوریکه درصد رطوبت نسبی در دامغان 55 درصد ، در شاهرود 49 درصدو در سمنان 52 درصد میباشد. این درصد مشخص کننده این مساله است که در شهرهایی که میزان بارندگی بیشتر است از میزان رطوبت بالاتری برخوردار می باشد.
ناگفته نماند استان سمنان در یک منطقه خشک کویری واقع شده است. تعداد روزهای یخبندان در استان به طور متوسط سالانه هفتاد روز است .
به طور خلاصه باید گرفت که استان سمنان به طور کلی تحت تاثیر جریان های هوایی گرم و خشک دشت کویر قرار دارد؛ ولی عواملی چون دوری از دریا ، جهت و امتداد کوهها ، ارتفاع مکان و وزش بادها نیز در آب و هوای این استان موثرند. در این استان سه نوع آب و هوا را می توان مشخص کرد.
قسمت شمالی : شامل شاهرود ، دامغان ، مهدیشهر ( سنگسر ) و شهمیرزاد دارای آب و هوای نسبتاٌ سرد و خشک در زمستان و معتدل در تابستان .
قسمت جنوبی : شامل گرمسار و جنوب شهرستان سمنان ، آب و هوای کویری و نسبتاٌ گرم و خشک در تابستان و سرد و خشک در زمستان .
قسمت شمال و شمال شرقی استان : شامل مناطق دشت میامی و حسین آباد کالپوش ، دارای آب و هوایی نسبتاٌ سرد و مرطوب در زمستان و معتدل و مرطوب در تابستان .
- بادها
به دلیل تنوع ناهمواری و مجاورت با کویر کوهستان همیشه با مراکز مختلف فشار یعنی فرابار و فروبار در مناطق مختلف استان روبرو می شویم که موجب پیدایش بادهای محلی و در نهایت بادهای مسلط غربی و کویری می شود.
- بادهای غربی
این بادها معمولاٌ مرطوب بوده و در ماههای سرد سال از جهت غرب تا شمال غربی می وزد و به نام تورانه نیز معروف بوده و باران زا است.
- بادهای کویری
این بادها معمولاٌ از مناطق کویری و بیشتر درماه های گرم سال می وزد و موجب افزایش درجه حرارت و خشکی هوا گردیده و بیشتر در شهرهای سمنان و دامغان مشاهده می شود به طور کلی در استان سمنان در تمام فصول سال وزش باد جریان داشته ، اما شدت و جهت باد در فصول مختلف سال متفاوت است.
"حیف نمیشه به عقب برگردیم به شبای پرسه و در به دری
کافه چی دکمه ی برگشتو بزن به روزای خوب کافه لوتی "
ارسالها: 6561
#34
Posted: 2 Aug 2013 18:55
پوشش گیاهی
هر چه از سمت کویر به طرف شمال و دامنه های جنوبی سلسله جبال البرز پیش می رویم ، پوشش گیاهی را می توان به صورت کویری و نیمه کویری و در شمال و شمال غربی ، گیاهان نیمه سردسیری و کاملاٌ سردسیری را مشاهده نمود.
در نواحی کویری مراتع کویری با پوشش گیاهی تنک اکثراٌ به صورت بوته ها و درختچه ها و انواعی شامل شوره گز ، خارشتر ، اسپند ، گون ، درمنه ، گیاهان خانواده اسفناجیان ، ورک ، ختمی، علقهای گندمی ، تاج خروس به صورت غالب دیده می شود.
به طور کلی مراتع کویری به علت خشکی هوا ، کمبود رطوبت ، شوری خاک و ماسه های نرم و غلتان طبعاٌ از پوشش گیاهی فقیری برخوردار بوده و از نظر درجه بندی ، اراضی پست محسوب می شوند. ضمناٌ در این مناطق علاوه بر پوشش گیاهی در ابادی ها و اطراف روستاهای کویری ، که ساکنین این نواحی به کشاورزی و دامداری اشتغال دارند، نسبت به کشت فصلی محصولات زراعی که جزو پوشش گیاهی محسوب می شوند، نظیر گندم ، جو ، یونجه ، کرچک ، پنبه و چغندر علوفه ای اقدام می نمایند که از محصولات فرعی این کشت ها جهت تغذیه دام های خود استفاده می کنند و می توان این کشت ها را جزو پوشش گیاهی مصنوعی منطقه به حساب آورد.
به تدریج هر چه از حاشیه کویر به سمت دامنه های جنوبی سلسله جبال البرز پیش می رویم با افزایش ارتفاع ، تغییر کرده و به طرف نمونه های نیمه سردسیری و سردسیری و در قسمت شمالی مراتع کاملاٌ ییلاقی جلب نظر می نماید، به طوری که می توان گفت با یک فاصله حدود 30 کیلومتری از حاشیه به سمت دامنه قسمت عمده ای از منطقه دارای پوشش گیاهی جالبی می باشد. البته این پوشش در نقاط مختلف از نظر تراکم کاملاٌ متفاوت می باشند.
پوشش گیاهی در شهرستان سمنان با توجه به این که مقدار ریزش های جوی از جنوب ( دشت کویر ) به سمت شمال ( دامنه های جنوبی البرز ) جریان دارد افزایش می یابد پوشش گیاهی منطقه نیز از انواع بیابانی تا استپ کوهی قابل تغییر می باشد که با گونه های زیر مشخص می شود:
الف – پوشش گیاهی بیابانی مانند : خارشتر، تاغ ، شور و ...
ب – پوشش گیاهی استپی مانند : گون ، بادام وحشی و ...
ج – پوشش گیاهی استپ کوهی مانند : زرشک ، باریجه ، آنفوز ، بنه و ...
علاوه بر پوشش گیاهی طبیعی سه پارک جنگلی و جنگل های مصنوعی برای جلوگیری از حرکت شن های روان در این شهرستان احداث گردیده اند.
"حیف نمیشه به عقب برگردیم به شبای پرسه و در به دری
کافه چی دکمه ی برگشتو بزن به روزای خوب کافه لوتی "
ارسالها: 6561
#35
Posted: 2 Aug 2013 18:56
ناهمواری ها
شهرستان سمنان به علت موقعیت توپوگرافی و عوارض زمین در این منطقه از کشور از دو سو محصور شده است که در عین حال مرز طبیعی آن را شهرستان دامغان و استان مازندران ( شهرستان ساری ) تشکیل می دهند این شهرستان از سمت شمال با بخشی از سلسله جبال البرز محصور است که همانند دیواری این شهرستان را از استان مازندران جدا می کندو قلعه نی زوا در شمال غرب شهمیرزاد در این قسمت قرار گرفته است ارتفاع متوسط این رشته در این قسمت به حدود 3200 متر می رسد از سوی دیگر رشته کوه دیگری که آن هم از سلسله جبال البرز منشعب می گردد بین شهرستان سمنان و دامغان کشیده شده که خطر الراس ان مرز طبیعی این دو شهرستان است. در جنوب شهرستان سمنان نیز رشته کوههای پراکنده و کم ارتفاعی دیده می شوند که اغلب از رسوبات تخریبی و سازندهای شور شکل گرفته اند.
اراضی زراعی و باغات
اراضی زراعی و باغات شهرستان سمنان دارای مساحتی به میزان 27708 هکتار می باشد که از این مقدار 26574 هکتار زراعی و 1134 هکتار باغات است.
وضعیت مراتع
وضعیت مراتع شهرستان سمنان حدود 1.200.000هکتار بوده که تولیدعلوفه خشک سالیانه آن بیش از 180 تن می باشد این مراتع به صورت قشلاق – میان بندو ییلاقی در فصول مقرر مورد تعلیف احشام دامداران قرار می گیرد توضیح این که بقیه وسعت شهرستان سمنان شامل 65.000 هکتار جنگل ( سوزنی برگ و پهن برگ و دست کاشت ) و مساحت 760.000 هکتار را بیان تشکیل می دهد.
"حیف نمیشه به عقب برگردیم به شبای پرسه و در به دری
کافه چی دکمه ی برگشتو بزن به روزای خوب کافه لوتی "
ارسالها: 6561
#36
Posted: 2 Aug 2013 18:57
منابع آب
استان سمنان با توجه به موقعیت اقلیمی و جغرافیایی ، به طور کلی جزء مناطق خشک و کم آب بوده، به نحویکه جهت مصارف کشاورزی و صنعتی و ... عملاٌ با کمبود آب مواجه می باشد.
از آنجائیکه تامین آب مصرفی استان از طریق آبهای سطحی و زیرزمینی می باشد ؛ حفر چاه های عمیق و استفاده از آب های زیرزمینی در دشتهای شاهرود و ایوانکی ممنوع اعلام شده است.
آب های سطحی
استان سمنان به استثناء رودخانه حبله رود که در دشت گرمسار جریان دارد ، فاقد رودخانه دائمی می باشد، هر چند به بعضی از جریانات سطحی تقریباٌ دایمی ، ناشی از آبهای زیرزمینی رودخانه اطلاق گردیده ( مانند چشمه علی دامغان ) ، لیکن به نظر می رسد چنین تعبیری مقرون به واقع نبوده و هدف از رودخانه ، نوعی از جریان سطحی است که دارای تغذیه مختلف می باشد.
با توجه به این مطلب ، جریانات سطحی که در این منطقه موجود می باشد مرکب از مسیل هایی است که بعد از پایان بارندگی ادامه یافته و بعد از مدتی قطع می شود.
بررسی مورفولوژیکی بسترها نشان داده است که سیلاب های شدیدعوارض فرسایش قابل توجهی را در برداشته و به علت رژیم سیل آسای جریانات سطحی امکان استفاده از آن میسر نمی باشد. لیکن باتوجه به کمبود آب منطقه ، باید مطالعات و تحقیقات لازم و جا مع جهت ایجاد تاسیسات لازم برای استفاده از سیلاب ها صورت گیرد.
همانطوریکه اشاره گردید ، اکثر رودخانه های استان فصلی بوده و در فصول بارندگی دارای آب می باشد.
"حیف نمیشه به عقب برگردیم به شبای پرسه و در به دری
کافه چی دکمه ی برگشتو بزن به روزای خوب کافه لوتی "
ارسالها: 6561
#37
Posted: 2 Aug 2013 18:57
منابع آب
منابع آبی شهرستان سمنان شامل 149 دهنه قنات 608 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و 4 رودخانه به نامهای رودخانه آب گرم رودخانه اروانه سرخه – رودخانه حاجی آباد و رودخانه گل رود بار می باشد.
2-1-3- ویژگی های اجتماعی ، فرهنگی ، جمعیتی و اقتصادی
شناخت ویژگی های فرهنگی و اجتماعی هر مکانی درهر مقیاسی ، امکان ارائه تعریفی از نوع خاص فرهنگ آن را برای انطباق پیشنهادات برنامه ها و طرح ها با نوع فرهنگ محل را میسر می سازد.
چه بسا برنامه ها و طرح های مناسب ازجنبه های اقتصادی و کالبدی مقاومت های اجتماعی و مردمی را به سبب تضاد با ارزش های حاکم بر محیط آنها را به همراه داشته باشد.
اقوام و قومیت های استان سمنان
ایل سنگسری و طایفه پروری در شمال و طایفه افتری در شمال غربی سمنان و باصدیها دردوزمیر از مهمترین طوایف شهرستان سمنان می باشند ، در منطقه شاهرود از چند قرن پیش یک طایفه بزرگ عرب که از تیره اعراب عامری هستند به سر می برند. در سالهای آخر قرن دوازدهم قمری نیز حکومت منطقه شاهرود با حکام این طایفه بود. اینان به طوایف عرب و عجم معروف بودند و بازماندگان اینان امروزه در صحاری میان شاهرود و سبزوار بعضاٌ به گله داری اشتغال دارند.
در کوهستان های شمال این منطقه از سال های پیش از دولت صفوی گروههایی از طوایف ترک گونیلی و گرایلی به سر می بردند که امروزه از آنها خبری نیست.
در منطقه پل ابریشم گروههایی کرد – بلوچ و عرب زندگی می کنند این گروههای انسانی همگی مهاجرند و به صورت مختلط در روستاهای پل ابریشم سکونت دارند.
در گرمسار و پیرامون آن برخی از طوایف عشایری که در قرون گذشته و در اجرای سیاست استبدادی حکومتهای وقت به صورت تبعید ، کوچ اجباری و یا به علل دیگر به این منطقه آمده اند زندگی می کنند.
زبان و گویش
در کتاب احسن التقاسیم راجع به زبان اهل قومس و جرجان هاوهوز مانند ( هاده ) و ( هااگی ) استعمال می شود. و این زبان به زبان اهل دیلم شبیه و نزدیک است. ( هاده ) و ( هاگی ) که مقدسی در کتاب احسن التقاسیم به عنوان نمونه ذکر کرده در حال حاضر در لهجه مردم سمنان و شهمیرزاد وجود دارد، ملک الشعرای بهار در جلد دوم کتاب سبک شناسی می نویسد:
پیشاوند(ها) سر افعال ون ( هاگیرم )، (هاگرفت) و غی
"حیف نمیشه به عقب برگردیم به شبای پرسه و در به دری
کافه چی دکمه ی برگشتو بزن به روزای خوب کافه لوتی "
ارسالها: 6561
#38
Posted: 8 Aug 2013 18:48
اماکن ورزشی استان سمنان
در استان سمنان تعداد 42 مركز ورزشى سرپوشيده و 72 مركز ورزشى روبازتحت پوشش اداره كل تربيت بدنى استان مىباشد و اداره كل آموزش و پرورش نيز داراى 10 مكان سرپوشيده و 17 مكان روباز ورزشى مىباشد.
در مجموع در سال 1378 اين استان داراى 4 سالن ورزشى، 31 سالن تمرين، 5 سالن باستانى، 7 زمين فوتبال، 14 زمين واليبال، 26 زمين بسكتبال، 30 زمين هندبال، 2 زمين تنيس، 6 پيست دو و ميدانى و 6 استخر شنا (2 استخر سرپوشيده و 4 استخر روباز)، بوده است.
برخى از اماكن ورزشى استان عبارتند از:
- 1ـ ورزشگاه آرادان
- 2ـ ورزشگاه امير آباد
- 3ـ ورزشگاه شماره يك ايوانكى
- 4ـ سالن ورزشى بسطام
- 5ـ سالن ورزشى بيارجمند
- 6ـ كلوپ ورزشى پسران دامغان
- 7ـ ورزشگاه انقلاب دامغان
- 8ـ زمين ورزشى چهارده دامغان
- 9ـ ورزشگاه انقلاب سرخه
- 10ـ مجموعه ورزشى تختى سمنان
- 11ـ ورزشگاه طوسى سمنان
- 12ـ ورزشگاه محلات سمنان
- 13ـ زمين ورزشى درجزين سمنان
- 14ـ زمين ورزشى اختر سمنان
- 15ـ زمين ورزشى كلاته خليج سمنان
- 16ـ مجموعه ورزشى تختى شاهرود
- 17ـ زمين ورزشى ميغان شاهرود
- 18ـ ورزشگاه شماره 2 شهيد اكبرى شاهرود
- 19ـ سالن ورزشى تختى شهميرزاد
- 20ـ سالن ورزشى فرومه
- 21ـ سالن ورزشى مهديشهر
- 22ـ زمين ورزشى ميامى
- 23ـ ورزشگاه آزادى گرمسار
- 24ـ زمين ورزشى كهنآباد گرمسار
"حیف نمیشه به عقب برگردیم به شبای پرسه و در به دری
کافه چی دکمه ی برگشتو بزن به روزای خوب کافه لوتی "
ارسالها: 6561
#39
Posted: 8 Aug 2013 18:51
روی خط ورزش استان سمنان
*برگزاری جشنواره خاطرات فرهنگی ، تربیتی جامعه ورزش و جوانان رشد فرهنگی را به دنبال خواهد داشت*
مدیر کل ورزش وجوانان استان سمنان ، برگزاری جشنواره خاطرات فرهنگی ، تربیتی جامعه ورزش و جوانان را یکی از فعالیت های مهم و اثر گذار در حوزه فرهنگ دانست.
همت هادیان در گفتگو با سایت اداره کل ورزش وجوانان استان سمنان گفت : با توجه به نرخ بالای جمعیت جوانان در میهن اسلامی و تاکیدات مقام معظم رهبری در باره مبارزه با تهاجم فرهنگی غرب این جشنواره می تواند کمک شایانی به فرهنگ سازی و یافتن الگو های مناسب برای جوانان نماید.
وی ادامه داد: انتخاب الگوی مناسب واسوه یابی ، در آیاتی از قرآن کریم نیز مورد توجه قرار گرفته است و اگر این الگوها از جامعه پیشکسوتان انتخاب شوند یک انتخاب آگاهانه است که راه رسیدن به موفقیت را هموار می سازد و احیای خصلت های پهلوانی و جوانمردی را در پی خواهد داشت.
مدیر کل ورزش وجوانان استان سمنان افزود: با توجه به تحولاتی که در دولت نهم و دهم در رشد و توسعه اجتماعی کشور به عمل آمده ، نیاز به رشد فرهنگی در حوزه های ورزش و جوانان ملموس است و ادغام دو سازمان ورزش وجوانان و تشکیل یک وزارتخانه با رویکرد فرهنگی نیز در همین راستا بوده است.
هادیان تصریح کرد : تاکید ویژه ای بر برگزاری هر چه بهتر این جشنواره داریم و فعالانه با رایزنی و هماهنگی با دستگاه های اجرایی مرتبط ، ادارات ورزش و جوانان شهرستان ها ، هیئت های ورزشی وسازمان های مردم نهاد استان وشهرستان ، درج مطالب و مقالات در نشریات استانی و برگزاری جلسات متعدد و تشکیل کمیته ای ویژه در این راستا گام برداشته ایم.
جشنواره خاطرات فرهنگی ، تربیتی جامعه ورزش و جوانان به همت وزارت ورزش و جوانان با هدف الگو سازی مناسب برای جوانان برگزار می گردد.
در این جشنواره خاطرات تربیتی جوانان ، قهرمانان ، داوران ، مربیان و پیشکسوتان جمع آوری و در قالب کتاب ، برشور و ... منتشر خواهد شد.
*تیم گرمسار مقتدرانه قهرمان مسابقات مینی بسکتبال استان سمنان شد*
مسابقات قهرمانی مینی بسکتبال استان سمنان با حضور سه تیم سمنان ، گرمسار و دامغان از روز پنج شنبه سی و یکم فروردین ماه در شهرستان گرمسار آغاز و روز جمعه با قهرمانی گرمسار خاتمه یافت.
به گزارش روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان استان سمنان ،پس از برگزاری مسابقات بصورت دوره ای در نهایت بترتیب تیمهای مینی بسکتبال شهرستانهای گرمسار ،دامغان و سمنان مقامهای اول تا سوم مسابقات را کسب نمودند .
این مسابقات در سالن شهید باهنر گرمسار برگزار و تا غروب جمعه ۱ اردیبهشت ماه ادامه داشت .
نتایج کامل مسابقات : گرمسار ۲۵ - دامغان ۱۴ دامغان ۲۷ - سمنان ۲۵ گرمسار ۳۸ - سمنان ۱۵
"حیف نمیشه به عقب برگردیم به شبای پرسه و در به دری
کافه چی دکمه ی برگشتو بزن به روزای خوب کافه لوتی "
ارسالها: 6561
#40
Posted: 8 Aug 2013 18:52
روی خط ورزش استان سمنان
*از سوی هیئت بسکتبال استان سمنان/ جلسه مشترک کمیته های داوران استان و شهرستانها در گرمسار برگزار شد*
به منظور برنامه ریزی بهینه برای فعالیت داوران مرد و زن استان در سال ۱۳۹۱ جلسه مشترکی بین کمیته های داوران استان و هیئت های شهرستان های استان در روز پنجشنبه سی و یکم فروردین ماه در گرمسار برگزار شد .
به گزارش روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان استان سمنان ، در این جلسه حمید گرامیان رئیس هیئت بسکتبال استان و کوروش بخش عرب رئیس کمیته داوران استان مطالبی در خصوص امور داوری بیان کردند و حاضرین نیز نقطه نظرات خود را عنوان نمودند .
همچنین مقرر گردید داورانی که قصد حضور در دوره ارتقاء درجه ۲ کشور را دارند باید ۴۸ ساعت قبل از اعزام توسط کمیته داوران استان تست آمادگی جسمانی و آزمون عملی و کتبی اخذ و کسانی که در آزمونهای فوق موفق شوند جهت ارتقاء به فدراسیون بسکتبال معرفی شوند .
همچنین کلینیک تخصصی داوران استان با حضور۵۰ داور مرد و زن از شهرهای گرمسار ، سمنان ، مهدیشهر ، دامغان و شاهرود در سالن جانبازان و معلولین شهرستان گرمسار برگزار گردید .
در این کلینیک آخرین تغییرات قوانین بسکتبال توسط محمد دوست داور بین المللی استان تدریس شد.
در پایان این کارگاه آموزشی پرسش و پاسخ برگزار و پاسخ فنی لازمه به شرکت کنندگان داده شد .
*از سوی هیئت بسکتبال استان سمنان / کلینیک تخصصی مربیان مرد و زن استان در گرمسار برگزار گردید*
به منظور ایجاد هماهنگی بیشتر بین مربیان و آگاهی به دانش روز بسکتبال از سوی کمیته مربیان هیئت بسکتبال استان سمنان کلینیک تخصصی جهت مربیان زن و مرد بسکتبال استان برگزار شد .
به گزارش روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان استان سمنان ،در این کلینیک که با حضور ۴۵ نفر از مربیان شهرهای گرمسار ، سمنان ، مهدیشهر ، دامغان و شاهرود در روز جمعه یکم اردیبهشت ماه در سالن جانبازان و معلولین شهرستان گرمسار برگزار شد .
حمید گرامیان رئیس هیئت بسکتبال استان و بهروز موذن رئیس کمیته مربیان استان مطالبی را جهت آگاهی مربیان بیان نمودند.
رضا محمدی منش مدرس رسمی فدراسیون بسکتبال جمهوری اسلامی ایران تدریس کلینیک فوق را بر عهد داشت و مطالبی در خصوص تفاوتهای کوچینگ و مربیگری و طرح دروس تیمهای پایه بسکتبال برای حاضرین عنوان نمود .
در ادامه محمد دوست داور بین المللی استان و کشور برای مربیان حاضر در کلینیک آخرین قوانین تغییر یافته داوری را شرح و تدریس نمود .
"حیف نمیشه به عقب برگردیم به شبای پرسه و در به دری
کافه چی دکمه ی برگشتو بزن به روزای خوب کافه لوتی "