انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
ایران
  
صفحه  صفحه 1 از 29:  1  2  3  4  5  ...  26  27  28  29  پسین »

Khorasan | خراســـــــــــــان


مرد

 
درود بی پایان

درخواست ایجاد تایپیک در تالار :ایــــــــــرن با عنوان:

خراســـــــــــــان : Khorasan


photo sharing sites

توضیح : قرار گرفتن هرگونه مطلب و عکس درباره هر سه استان خراسان رضوی و جنوبی و شمالی

کلمات کلیدی : خراسان + استان + تصاویر + باستان + تاریخ + شهر + روستا + ده + دهستان +رضوی+شمالی+جنوبی


تعداد صفحات:بیش از ۶ صفحه
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  ویرایش شده توسط: shomal   
مرد

 
تاریخچه استان خراسان بزرگ

پیشنهاد شده است که خراسان بزرگ با این مقاله یا بخش ادغام گردد.
خُراسان از زمان ساسانیان به این‌طرف نامی سنتی و کلی برای اشاره به نواحی شرقی ایران امروزی و شامل بخش عمدهء از افغانستان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان و بخشهایی از قرقیزستان امروزی بوده‌است.
نام
در لغت‏نامه دهخدا آمده‌است که کلمه «خراسان‏» واژه‏ای پهلوی است که در متون قدیمی به معنی مشرق (خاور) در مقابل مغرب (باختر) به کار رفته‌است.[۱] و در منابع دیگر نیز خراسان در زبان قدیم فارسی به معنی خاورزمین مورد استفاده قرار گرفته‌است.
[۲]
یاقوت حموی جغرافیدان بزرگ ایرانی چنین نوشته‌است:
" خُر به فارسی دری، نام خورشید و آسان گویا اصل و جای شی‏ء است "
و سپس در شرح وجه تسمیه خراسان به نقل از دغفل النسابه چنین می‏نویسد:
" خراسان و هیطل دو پسر عالم بن سام بن نوح، هر یک در شهری که منسوب به آنها شد وارد شدند، هیطل در شهری معروف به هیاطله در بالای رود جیحون و خراسان در شهرهایی که در زیر رود جیحون بود فرود آمدند و هر قطعه‏ای به نام کسی که در آن فرود آمد نامگذاری شد...[۳] "
حافظ ابرو جغرافیدان مشهور، تعبیر دیگری به کار برده و خوراسان را «آفتاب مانند» معنی نموده و نقل کرده‌است که:
" بعضی گفته‏اند خورآسان، یعنی به آسانی بخور. [۴] "
و بعضی نیز خراسان را سرزمین نورانی یا طالع نوشته‏اند و آن را کلمه‏ای مرکب از لفظ «خور» به معنی خورشید و «آسان‏» به معنی شرق دانسته‏اند.[۵]
از بررسی نظرات ارائه شده چنین استنباط می‏شود که صورت درست واژه «خراسان‏»، خورآسان بوده‌است که بر اثر تطور زمان و شاید از باب تطابق نگارش به خراسان تبدیل شده‌است.[۶]
[ویرایش]حدود و ثغور خراسان
شواهد تاریخی بیانگر آن است که سرزمین خراسان در طول تاریخ، هیچ گاه دارای مرز ثابت جغرافیایی نبوده و تحت تاثیر عوامل مختلف، محدوده‏اش همواره کاهش یا گسترش یافته‌است.
به طور سنتی سرزمین‌های شرق کویر نمک را خراسان خوانده‌اند لیکن حدود شرقی آن در طول تاریخ دستخوش تغییر بوده‌است. معمولاً گفته می‌شود که خراسان از شرق به ترکستان و هندوستان محدود بوده‌است. خراسان را از شمال محدود به ماوراءالنهر می‌دانند لیکن گاه ماوراءالنهر هم بخشی از خراسان به حساب آمده‌است. خراسان در زمان ساسانیان یکی از چهار ناحیهٔ اصلی کشور بود و یک مرزبان داشت.
در مورد حدود و موقعیت‏ خراسان در عهد ساسانیان، کریستن‏سن بر طبق کاوشهای هرتسفلد چنین می‏نویسد:
" دروازه‏های کاسپین نزدیک ری، کوههای البرز، گوشه جنوب شرقی بحر خزر، دره اترک. خطی که از صحرای تجن گذشته و در زیر قرقی به جیحون می‏رسد موافق مسکوکات سکایی ساسانی که به دست آمده این خط سرحدی از قلل سلسله جبال حصار گذشته و به پامیر می‏رسد و از آنجا به سمت جنوب مایل گشته و به امتداد قطعه‏ای از جیحون که بدخشان را در میان گرفته سیر کرده به قطعه هندوکش می‏رسیده‌است از آن نقطه سرحدی به سمت مغرب برگشته و در امتداد سلسله هندوکش و ملحقات آن به جنوب هرات رسیده و در ناحیه جنوب ترشیز و خاف و قهستان (کوهستان) را قطع کرده، باز به دروازه‏های کاسپین می‏پیوسته‌است. "
یاقوت حموی جغرافیدان بزرگ ایرانی در کتاب مراصدلاطلاع بر پایه برخی از پژوهش‌های خویش می‌نویسد:
" خراسان سرزمین وسیع است که یک طرف آن از جوین و بیهق به عراق می‌رسد و طرف دیگرش از طغارستان (طخارستان) و غزنه و سبحستان (سیستان) به هند منتهی می‌گردد. از شهرهای آن نیشابور و هرات و مرو که قسمتی از بلخ است و طالقان و نساء و ابیورد و سرخس می‌باشد. جیحون و خوارزم را هم بعضی تابع آن شمرده‌اند و گفته شده خراسان دارای چهار کرسی بوده:
کرسی اول: ایرانشهر که عبارت باشد از نیشابور، قهستان و طبین و حوادث و پوشنج (از نواحی هرات) و بادغیس (از توابع هرات که در قدیم شهری بزرگ و با صفا بوده‌است) و طوس که به طابران تصریح شده
کرسی دوم: مرو شاه جهان و سرخس و نساء و ابیورد و مرو رود و طالقان و خوارزم
کرسی سوم: طرف غربی رود جیحون و جرجان و خوارزم و طخارستان علیا و اندرانه (شهری نزدیک هندوکش) و ساسان و بغلدن (شهری از نواحی بلخ) و والج (نام شهری در طخارستان)
کرسی چهارم: ماوراءالنهر، بخاراو شاش (چاچ) (که در آنجا کمان‌های خوب می‌ساختند) و سغد (نزدیک سمرقند که آن را به سبب خوشی آب و هوا از بهشت‌های چهارگانه به شمار آورده‌اند و بین جیحون و سمرقند)
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
قسمت پایانی تارخچه خراسان بزرگ
بهشت‌های چهارگانه به شمار آورده‌اند و بین جیحون و سمرقند). [۷]
"
التون ال.نیل در کتاب تاریخ سیاسی و اجتماعی خراسان می‌نویسد:
"
به طور کلی می‏توان خراسان خاص را سرزمینی طولانی دانست، گسترده از نزدیک کرانه‏های جنوب شرقی دریای خزر تا بلندیهای حصار مانند پامیر و هندوکش، که در نظریه‏ای دیگر و در مقطعی از تاریخ، مرزهای آن از حلوان یاری تا شرق (آنجا که خور برآید) گسترده بوده‌است.
در واقع خراسان گاهی شامل سرزمین پرنعمت جنوب دریای آرال (خوارزم) و نواحی آن سوی جیحون (ماوراءالنهر) و بسیاری از فلات ایران می‏شده‌است که حدود شرقی آن تا چین می‏رسید ولی عملا این مرز از بلخ و بخش معروف به طخارستان (باختر باستانی) آن ‏سو تر می‏رفت، و در مغرب به همین گونه حدود خراسان کمتر به مرزهای زاگرس می‏رسید اما گاهی شامل قومس، جرجان، ری و بخشهایی از طبرستان می‏گشت و با آن که ماوراءالنهر غالبا با خراسان یکی گرفته می‏شد ولی عملا آمودریا همان مرز شمالی خراسان شناخته می‏شد و گاهی عملا تا این حدود هم نمی‏رسید.[۸]
"
در دورهٔ اسلامی شهرهای بلخ، هرات، مرو و نیشابور را چهار شهر اصلی خراسان بودند. از شهرهای مهم دیگر خراسان می‌توان طوس، سرخس، بادغیس و بیهق (سبزوار امروزی) را نام برد.
استان خراسان
استان خراسان ایران پیش از تقسیم
استان خراسان به مرکزیت شهر مشهد، تا سال ۱۳۸۳ با مساحتی معادل ۳۱۳٬۳۳۵ کیلومتر مربع ، وسیع ترین استان ایران بود که حدود یک پنجم مساحت ایران را تشکیل میداد.[۹]
این استان از شمال و شمال شرق به جمهوری ترکمنستان ، از شرق به کشور افغانستان ، از جنوب به استان سیستان و بلوچستان، از غرب به استان سمنان و استان اصفهان، از شمال غرب به استان گلستان، از جنوب غرب به استان کرمان و استان یزد محدود بود.
این استان پس از سال ۱۳۸۳، به سه استان خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند، خراسان رضوی به مرکزیت مشهد و خراسان شمالی به مرکزیت بجنورد تقسیم گردید.
[ویرایش]تاریخچه
هخامنشیان
در دوران هخامنشیان، ایران به کشورهای تابعه (ملوک الطوایفی) تقسیم می‏شده و هر کشوری تحت فرماندهی حاکمی به نام خشترپاون (به زبان پارسی باستان) یا شترپاون (به زبان پهلوی) اداره می‏شده‌است و این نام به یونانی ساتراپ نیز ذکر گردیده‌است که ساتراپی پرشوه، با نام ایالت‏ شانزدهم (شامل پاربتها، خوارزمیها، سغدیها و هراتیها) با شمال خراسان قدیم منطبق است و از طرف مغرب در دربند دریای گرگان با ساتراپی ماد همسایه بوده‌است.
مرکز ساتراپی پرشوه، شهر توس بوده‌است که ویشتاسب، پدر داریوش؛ ساتراپ آنجا بوده و در این شهر مستقر بوده است.
به گفته هرودوت:
" پارتها و خوارزمیان و سغدیها و آرینها در یک ساتراپی قرار داشته‏اند و در تمام کتیبه‏های میخی در ذکر اسامی ولایات مملکت، پارت جدا نام برده شده و ایرانیان در موقع سیاحت و گردش در ممالک خود سعی می‏کردند حتی‏الامکان زودتر از پارت بگذرند. زیرا ولایات مزبور به واسطه فقر و بی‏چیزی قادر نبودند آذوقه موکب پرجمعیت‏شاهان را فراهم سازد..[۱۰] "
اشکانیان
پس از مرگ اسکندر، دیورتوس، حاکم یونانی بلخ راه استقلال در پیش گرفت و پارت و گرگان استقلال یافتند.[۱۱] پس از سقوط دولت سلوکی و قدرت گرفتن اشکانیان، پارتها در سرزمین کوهستانی قدیم جنوب ‏شرقی دریای خزر ساکن شدند. این منطقه محدود می‏شد از شمال به دشت‏ استرآباد و صحرای ترکستان و از جنوب به کویر نمک و از جنوب از سلسله‏های البرز به طرف مشرق تا هرات امتداد داشت.
مرکز خراسان باستان یا ایالت پارت در آغاز شهر نیسایه (نسا) بوده‌است که یونانیان آن را نیسا می‏خواندند.
ساسانیان
لتون. ل. نیل درباره تشکیلات سیاسی ساسانیان و وضعیت ‏خراسان در عهد ساسانی می‏نویسد:
" ساسانیان خراسان را یکی از چهار استان کشور می‏دانستند و آن را سرزمین شرق می‏گفتند و این استان به چهار بخش تقسیم می‏شد. بنا به روایت این بخشها عبارت بودند از مرو، نیشابور، هرات و بلخ [۱۲] "
دوران اسلامی
شعمدانی، قرن ۱۱ - ۱۲ میلادی، یافت شده در خراسان، ایران
خراسان در دوران اسلامی به چهار قسمت نیشابور ، مرو ، هرات و بلخ تقسیم شده بود. در سال ۳۱ هجری قمری، اعراب روانه خراسان شدند و طخارستان را تصرف نمودند و در همین زمان ساکنین خراسان به دین اسلام گرویدند.
خراسان تقریبا به مدت ۲۰۰ سال زیرنظر حکومت‌های عرب بنی امیه و عباسیان اداره می‌شد تا اینکه در سال ۲۰۵ هجری قمری به دست سلسله طاهریان استقلال یافت.
در سال ۲۸۳ هجری قمری جزو متصرفات دولت صفاریان شد .
۴ سال بعد،(سال ۲۸۷ هجری قمری) امیراسماعیل سامانی بر عمر لیث غلبه کرد و خراسان جزو قلمرو سامانیان گردید.
سلطان محمود غزنوی در سال ۳۸۴ هجری قمری خراسان را به تصرف خود در آورد و ۴۵ سال بر این سرزمین حکومت کرد.
در سال ۴۲۹ هجری قمری، طغرل اول ، نیشابور را تصرف کرد و آنجا را مرکز حکومت خود قرار داد. خراسان تا سال ۵۵۲ هجری قمری در قلمرو سلجوقیان قرار داشت و پس از مرگ سلطان سنجر سلجوقی، این سرزمین به دست خوارزمشاهیان افتاد.
با حمله مغول‌ها در قرن هفتم هجری قمری، بسیاری از شهرها و آبادی‌های خراسان ویران شدند.
این سرزمین در سال ۸۷۳ هجری قمری خراسان به تصرف پادشاهان گورکانی درآمد و ۴۰ سال پس از آن ( سال ۹۱۳ هجری قمری) ازبک‌ها به رهبری شبیک خان، خراسان را مورد تهاجم قرار دادند. شاه اسماعیل صفوی به دفاع از این سرزمین پرداخت و سرانجام از ازبکها شکست خورد. پس از آن خراسان دوباره مورد هجوم و تاخت و تاز ازبک‌ها قرار گرفت که سرانجام شاه عباس صفوی توانست آنان را تا ماوراءالنهر عقب براند.
معدن فیروزه در خراسان، ۱۹۰۹ میلادی
پس از مرگ نادر شاه افشار به سال ۱۱۶۰ هجری قمری، بخش‌های شرقی این سرزمین (هرات و بلخ) به تصرف احمد شاه درانی درآمد و در دوران قاجاریه با دخالت انگلستان و حمایت ان از احمد شاه درانی با بستن عهد نامه پاریس در سال ۱۲۷۳ هجری قمری، ایران متعهد شد که در امور افغانستان دخالت نداشته باشد و از کلیه دعاوی خود نسبت به هرات صرف نظر کند و قسمت شرقی خراسان به افغانستان که تحت نفوذ انگلستان بود، واگذار گردید. [۱۳]
تلاشهایی برای بازگرداندن هرات به ایران صورت گرفت که با ناصر الدین شاه به بهانه بد آمدن استخاره از انجام آن خودداری کرد. فریدون آدمیت تاریخ نگار برحسته:
" میرزا حسین خان سفیر ایران در لندن متن اولیه ی قراردادی را با انگلیسی ها تنظیم می کند تا هرات دوباره به ایران بازگردد. متن را برای ناصرالدین شاه می فرستند. ناصرالدین شاه از طریق میرزا صادق استخاره می کند و بد می آید،قرار داد هم منتفی می شود.آن هم چه قراردادی؟ قراردادی که قرار بود دوباره هرات را مطلقا زیر حکومت ایران برگرداند "
بخش شمالی خراسان (مرو، سمرقند، بخارا و خوارزم) نیز در دوران قاجاریه مورد تهاجم روسها و ترکمن‌ها قرار گرفته و در سال ۱۲۹۹ هجری قمری ، بوسیله عهدنامه آخال میان ایران و روسیه، که رود اترک را مرز ایران قرار می‌داد، از بدنه فلات ایران جدا گردید.[۱۴]
[ویرایش]خراسان در آثار پیشینیان
در معنی واژه خراسان ، فخرالدین اسعد گرگانی در مثنوی ویس و رامین خود چنین می نویسد :
به لفظ پهــلوی هرکــو شناسد خراسان آن بود کز وی خور آید
خراسان را بود معنی خورآیان کجاز و خور برآید سـوی ایران
ناصر خسرو بلخی که از یمگان بدخشان است گوید:
«مرا مکان به خراسان زمین به یمگان است
کسی چرا طلبد در سفر خراسان را»
جامی گوید:
هرجا که رفت زورق حافظ به بحر شعر جامی سفینه تو به دنباله می رود
نظم تو می رود ز خراسان به شاه فارس گر شعر او ز فارس به بنگاله می رود
بابر در تزک بابری می گوید:
«هندوستانی غیر هندوستانی را خراسانی گوید. چنانچه عرب، غیر عرب را عجم گوید، و در میان خراسان و هندوستان دو بندر است یکی کابل و دیگر قندهار... .»
ابن بطوطه در سفرنامه خود گوید:
"همه خارجیان را در هندوستان خراسانی می خواندند".
[ویرایش]خراسان و آخرالزمان
در روایات فرجامشناختی مسلمانان پیرامون آخرالزمان به پرچمهای سیاه که از خراسان راه افتاده و از پای نمی‌نشینند تا به اورشلیم برسند اشاره شده‌است و توصیه اکید شده‌است که همه به آنان بپیوندند.
[ویرایش]جستارهای وابسته
استان خراسان
ربع نیشابور
ربع مرو
ربع هرات
ربع بلخ
قهستان
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
بازتاب تقسيم خراسان
خراسان -

طرح تقسيم خراسان روز شنبه در مجلس شوراي اسلامي به تصويب نمايندگان مجلس رسيد.
بر اساس اين مصوبه خراسان به 3 استان شمالي با مركزيت بجنورد- خراسان رضوي با مركزيت مشهد و خراسان جنوبي با مركزيت بيرجند تقسيم شده است.
اما تصويب طرح تقسيم خراسان، بازتاب هاي مختلفي در
برخي از نقاط استان بدنبال داشته است. در اين رابطه استاندار: مصوبه تقسيم خراسان تبعات سوء اجتماعي نداشته است

گروه خراسان

استاندار خراسان گفت: طرح تقسيم اين استان از سوي مجلس شوراي اسلامي به رغم برخي پيش بيني ها تبعات سوء اجتماعي و نارضايتي مردمي در پي نداشته است.
سيدحسن رسولي روز دوشنبه به ايرنا گفت: نارضايتي جزيي در سبزوار بروز كرد كه با پادرمياني مسئولان و شخصيتهاي بانفوذ شهرستان مرتفع شد.
گفته مي شود عمده مخالفت مردم اين شهرستان به عدم تصويب طرح پنج استاني شدن خراسان بوده و در شرايط كلي مردم مخالفتي با اصل طرح تقسيم نداشتند.
استاندار خراسان تاكيد كرد: در هر زماني كه اين مصوبه به دولت ابلاغ شود خود را موظف به اجراي آن در چارچوب قانون مي دانيم.
وي افزود: لايحه تقسيم خراسان با اندك تغييرات جزيي همان لايحه دولت است كه مجلس شوراي اسلامي به تصويب رساند.
او گفت: البته اين طرح تا زماني كه از سوي شوراي نگهبان مورد تاييد قرار نگرفته، نهايي نيست.
وي در مورد تصويب يا عدم تصويب اين طرح در شوراي نگهبان نيز گفت: پيش بيني خاصي در اين زمينه ندارم و اظهارنظر در خصوص آن راهم در مسئوليت خود نمي بينم.

قدر دانی نمایندگان مجلس


تعدادي از نمايندگان استان خراسان در نامه اي تصويب طرح تقسيم اين استان به سه استان را به مردم اين منطقه تبريك گفتند و از راي مثبت نمايندگان به اين طرح قدرداني كردند.
به گزارش ايرنا، در اين نامه آمده است: موفقيت بزرگ و تاريخي تقسيم و توسعه خراسان را پس از 40 سال انتظار به مردم عزيز آن ديار تبريك عرض نموده و از همه نمايندگان ارجمند درمجلس اصلاحات تشكر و سپاس داريم.
اين نامه به امضاي 18 نماينده استان خراسان از جمله سيدابوالقاسم حسيني، رمضان وحيدي، احمدمرادي، علي تاجرنيا، محمدرضاخباز، محمدباقر ذاكري، محمدرضا دولت آبادي، آزادي آزادمنش، جعفر افقهي رسيده است.
رئيس مجمع نمايندگان خراسان در مجلس شوراي اسلامي گفت: در تقسيم استان خراسان، شهرستانهاي اين استان به سهم واقعي خود از بودجه كشوري نايل خواهند شد.
حسين آفريده به ايرنا افزود: در گذشته شهرستانهاي خراسان از سهم واقعي بودجه به دليل گستردگي اين استان محروم بودند.
رئيس كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي گفت: كمترين سهم اين استان از بودجه كشوري در سالهاي گذشته 13 درصد بود درحاليكه عليرغم گستردگي استان اين ميزان اعتبار تخصيص داده نمي شد.
وي افزود: به همين دليل بودجه استاني در سالهاي قبل هشت درصد از مجموع كل بودجه كشور بود.
نماينده شيروان اظهار اميدواري كرد با كوچك شدن استان خراسان روند رسيدگي به مشكلات و معضلات مردم اين خطه تسريع شود.
ذاكري نماينده مردم قوچان نيز گفت: طرح تقسيم استان به صورت نقطه ضعفي براي مجلس ششم درآمده بود كه تصويب اين طرح در مجلس باعث برطرف شدن آن شد.
وي درگفتگو با ايسنا و در خصوص چگونگي جايگاه طرح پنج قسمتي استان اذعان داشت: «تصويب طرح پنج قسمتي عملا قابل اجرا نبود زيرا لايحه دولت طرح سه استاني بود و بيش از سه استان هم مشكلات مالي داشت و شوراي نگهبان هم آن را عملا رد مي كرد، اما طرح سه قسمتي اشكالاتي داشت كه با اصلاحات به عمل آمده در آن اين مشكلات مرتفع گشته است.
ظفرزاده نماينده مردم مشهد در مجلس شوراي اسلامي نيز به ايسنا گفت:«استان خراسان با مديريت بخشي قابل اداره نيست و تقسيم آن يك ضرورت مديريتي است.» وي گفت: با توجه به محروميت هاي استان خراسان، وسعت استان يكي از پارامترهاي مهم در تقسيم استان است و دولت به اين نتيجه رسيده كه در جهت رفع محروميت ها بايد استان تقسيم شود»
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
بازتاب تقسيم خراسان
اعتراض مردم آیسک

شهروندان آيسك از توابع بخش سرايان شهرستان فردوس از الحاق اين منطقه به استان خراسان جنوبي به مركزيت بيرجند انتقاد كردند. گزارش خبرنگار ما حاكي است اعضاي شوراي اسلامي و معتمدين اين شهر باحضور در فرمانداري فردوس نسبت به انتزاع بخش سرايان و الحاق آن به استان جنوبي خراسان اعتراض كردند. همچنين تجمعي در مسجد جامع شهر آيسك باحضور اقشار مردم برگزار شد.
«روحي» رئيس شوراي اسلامي شهر آيسك در جمع مردم آيسك در مورد طرح تقسيم استان گفت ما در گذشته اعلام كرديم با نظر كارشناسان موافقيت الان هم اعلام مي كنيم در صورتي كه طبس، گناباد، قاين ،فردوس جزو استان جنوبي باشد حمايت مي كنيم يا حداقل قبل از تقسيم استان سرايان به شهرستان و شهرهاي آيسك و سه قلعه به بخش ارتقاء پيدا كنند. وي افزود: در غير اين صورت مشكلات عديده اي براي مردم به وجود خواهد آمد و حق آنها ضايع خواهد شد. وي افزود: تحت هيچ شرايطي به چنين تقسيمي كه بخش سرايان به بيرجند محلق شود رضايت نمي دهيم و به شدت به آن معترضيم.

سبزوار و اعتراض مردم

اعلام خبر تصويب تقسيم خراسان به سه استان توسط مجلس شوراي اسلامي اعتراضات مردم سبزوار را برانگيخت.
ساعاتي بعد از پخش اين خبر تعدادي از اعضاي شوراي اسلامي و مسئولان مجامع امور صنفي سبزوار عنوان كردند كه از زمان انتشار خبر تصويب خراسان به سه استان اعتراضات مردم اين شهرستان شد برانگيخته .
آنها گفتند: مردم و اصناف اين شهرستان نسبت به ناديده گرفتن حق و حقوق مردم اين شهرستان در بحث لايحه تقسيم خراسان معترض هستند.
آنان به نقل از مردم افزودند: متاسفانه در تقسيم استان خراسان حق شهرستان سبزوار ضايع شده است.
شنيده ها حاكيست كه تعدادي از مردم سبزوار با مراجعه به دفتر شوراي اسلامي شهر سبزوار نسبت به چگونگي
تصويب لايحه تقسيم خراسان اعتراض دارند. همچنين خبر رسيد كه تعدادي از بازاريان و كسبه سبزوار هم از نمايندگان خود خواسته اند كه درخواست مجوز اعتصاب كنند.
گفته ها حاكيست كه از زمان اعلام خبر تقسيم خراسان نمايندگان مجامع امور صنفي و شوراي اسلامي شهر جهت بيان خواسته هاي مردم به فرمانداري اين شهرستان مراجعات مكرري نموده اند.
يك مقام مسئول در سبزوار نيز گفت: خواسته هاي مردم بايستي از طريق قانوني پيگيري شود.
شماري از مردم سبزوار هم در تماسهاي تلفني با دفتر روزنامه به عناوين مختلف اعتراضات خود را درباره چگونگي بحث لايحه تقسيم خراسان بيان كردند. آنها گفتند: تشكيل استان خراسان غربي به مركزيت سبزوار حق اين شهرستان بوده است
فرماندار و رئيس شوراي تامين شهرستان سبزوار نيز از برقراري نظم و امنيت و آرامش در اين شهرستان خبر داد
محمدعلي گندمي گفت: ما خواسته هاي مردم اين شهرستان را از طريق قانوني پيگيري كرده و خواهيم كرد.
وي مردم و اقشار مختلف اين شهرستان را همچون گذشته به حفظ آرامش دعوت كرد و از مردم اين شهرستان خواست كه مطالباتشان را از مجاري قانوني پيگيري كنند.
وي در خصوص خواسته ها و مطالبات مردم سبزوار در بحث تقسيم خراسان گفت: در اين مورد نامه اي به رياست جمهوري نوشته ام.

خوشحالی در قاین

اقدام نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در خصوص تصويب لايحه تقسيم استان خراسان و عدم جدايي قاينات از خراسان بزرگ و آستان قدس رضوي باعث شادي و خوشحالي مردم اين منطقه شد.
قشرهاي مختلف مردم و شوراي اسلامي شهر قاين نيز با نصب پرده و پلاكاردهايي در ميادين مركزي شهر از اين اقدام نمايندگان تشكر و قدرداني كردند عده اي نيز با حضور در مساجد سجده شكر به جاي گذاشتند و تعدادي از خواهران و خانواده هاي معظم شاهد به شكرانه عدم جدائي از آستان قدس رضوي با برگزاري جلسات ختم صلوات و سه روز روزه احساسات خود را اعلام كردند.
همچنين عده اي از تشكلهاي اجتماعي شهرستان نيز با انتشار اطلاعيه هايي از اقدام نمايندگان محترم مجلس تشكر كرده اند.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
بازتاب تقسيم خراسان
بازتابها در بيرجند
در پي تصويب لايحه تقسيم استان خراسان در مجلس شوراي اسلامي مردم شهرستانهاي بيرجند و سربيشه سجده شكر بجا آوردند.

مردم شهرستان بيرجند يكشنبه هفته جاري با حضور در مساجد و نمازخانه هاي ادارات و مدارس به شكرانه تقسيم استان خراسان سجده شكر بجا آوردند. همچنين مراسم دعا و نيايش در اكثر مساجد و حسينيه ها برگزار شد و دانش آموزان مدارس شاهد بيرجند هر كدام يكصد صلوات بر محمد و آل محمد فرستادند.
در اين رابطه رئيس حوزه علميه رضويه بيرجند گفت: بايد خداوند را شاكر باشيم كه پس از 40 سال، لايحه تقسيم خراسان به نتيجه رسيد و اميدواريم با اجراي اين طرح مشكلات عديده منطقه مرتفع گردد. حجت الاسلام والمسلمين اسدي افزود: آنچه بايد مردم در اين ايام مدنظر قرار دهند رعايت شعائر اسلامي است و مردم نبايد به دنبال برگزاري مجالسي باشند كه با مناسبت هاي ايام منافات داشته باشد.
رئيس شوراي اسلامي شهرستان نيز گفت: سرانجام آرزوي ديرينه مردم جنوب خراسان تحقق پيدا كرد و اميدواريم بخشي از مشكلات ديرينه اين منطقه مرتفع گردد. حسن خسروي افزود: اميد است با همدلي و همفكري شهرستانهاي جنوب خراسان بتوانيم در زمينه رشد و شكوفائي و توسعه پايدار تلاش نمائي

خبر گزاری ایسنا

«تقسيم خراسان به سه استان، كارنامه بزرگ تاريخي و موفقيتي عظيم براي مجلس ششم و مجلس اصلاحات به شمار مي‌آيد.»
مهدي آيتي، نماينده بيرجند در مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اين مطلب افزود: «تصويب اين موضوع كه مردم محروم خراسان 40 سال براي آن انتظار كشيدند، خدمت بزرگي به مردم بود كه بايد در مجلس ششم انجام مي‌شد و اگر در مجلس ششم انجام نمي‌شد به احتمال قوي در مجلس هفتم اين طرح تصويب نمي‌شد. ما اعتقاد داريم زحماتي كه كشيده شد مربوط به مجلس اصلاحات بوده است.»
وي افزود: «براساس نظريات آقاي ستاري‌فر، بودجه و اعتبار اين تقسيم از محل بودجه‌هاي پيش‌بيني نشده تامين مي‌شود.»
آيتي اظهار داشت: «از 26 نماينده استان خراسان، 21 نماينده به اين لايحه راي موافق و 5 نماينده به آن راي مخالف دادند.»
وي در مورد علت طولاني شدن مساله تقسيم خراسان، گفت: «علت طولاني شدن اين لايحه اين بود كه هيات رييسه مجلس لايحه را از روند كار مجلس خارج كرد و آن را به كميسيون تخصصي ارجاع داده بود ولي به هيچ وجه لايحه از دستور كار مجلس خارج نشده بود. حق مسلم اين لايحه بود كه خيلي زودتر از اينها مطرح مي‌شد و به تصويب مي‌رسيد.»
وي افزود: «دليل اين‌كه ما طرح سه قسمتي شدن را پيشنهاد كرديم اين بود كه اگر ما بيشتر از سه استان پيشنهاد مي‌كرديم، ممكن بود شوراي نگهبان به دليل بار مالي لايحه را رد مي‌كرد و دوباره تصويب آن به تعويق مي‌افتاد.»
وي هم‌چنين در مورد موضع‌گيري مجلس هفتم نسبت به تصويب اين طرح عنوان كرد: «موضع‌گيري مجلس هفتم نسبت به تصويب اين طرح مشخص نيست ولي ما مي‌توانيم اميدوار باشيم كه همه دوستان ما در مجلس ششم و هفتم بدون تعصب به اين طرح نگاه كنند و تقسيم خراسان را مساوي با توسعه خراسان و رفع محروميت بدانند.»
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
معرفی کُلیِ استان خراســــــــــــــــــــان رضوی
مرکز مشهد
مساحت ۱۱۸٬۸۵۴ کیلومترمربع
جمعیت (۱۳۹۰): ۵٬۹۹۴٬۴۰۲
پراکندگی ۴۷ نفر
تعداد شهرستان‌ها :۲۵
منطقه زمانی: IRST (گرینویچ+۳:۳۰)
-تابستان (دی‌اس‌تی) IRDT (گرینویچ+۴:۳۰)
زبان(های) گفتاری: فارسی و ترکی خراسانی و کردی خراسانی(کرمانجی)
نماینده ولی فقیه: عباس واعظ طبسی

استان خراسان رضوی یکی از استان‌های خراسان در شمال شرقی ایران به مرکزیت مشهد است که از شمال با ترکمنستان و استان خراسان شمالی، از غرب با استان سمنان، از جنوب غربی و جنوب با استان خراسان جنوبی و از شرق با افغانستان همسایه است. این استان در سال ۱۳۸۳ با تقسیم استان خراسان به سه استان ایجاد شد.
واژهٔ رضوی در نام این استان، به مقبرهٔ علی بن موسی الرضا در مرکز این استان اشاره دارد.
مساحت این استان ۱۱۸٬۸۵۴ کیلومتر مربع بوده که از این نظر پنجمین استان بزرگ کشور است.
خراسان رضوی از ۲۵ شهرستان و ۶۵ بخش تشکیل شده‌است

تاریخچه

خراسان، در طول تاریخ شاهد ظهور و سقوط سلسله ها و دولت های بسیاری در قلمرو خود بوده است. اقوام مختلف اعراب، ترک ها، کردها، مغول ها، ترکمن ها و افغان ها زمان به زمان به این منطقه تغییرات را به ارمغان آورده اند.
جغرافیدانان باستان ایران، ایران را به هشت بخش تقسیم کرده که خراسان بزرگ شکوفا ترین و بزرگترین قلمرو بوده است. اسفراین نیز، در میان دیگر شهرهای استان، یکی از نقاط کانونی برای اقامت اقوام آریایی پس از ورود به ایران محسوب می گردد.
امپراتوری اشکانیان برای چندین سال در نزدیکی مرو در خراسان مستقر بوده است. در دوران ساسانیان نیز استان توسط یک سپهبد که "پادگوسبان" نامیده می شده و چهار مرگراوس (margraves) که هر یک فرمانده یکی چهار بخش استان بوده اند حکومت می شده است.
در دوران فتوحات مسلمانان در ایران خراسان به چهار بخش تقسیم گردید و هر بخش به اسم شهر بزرگ خود یعنی نیشابور، مرو، هرات و بلخ نامیده شدند.

تعداد کل جمعیت استان بر اساس آمار سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰ تعداد ۵٬۹۹۴٬۴۰۲ نفر بوده که شامل ۲٬۹۹۹٬۵۲۹ نفر مرد و ۲٬۹۹۴٬۸۷۳ نفر زن می‌باشد.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  ویرایش شده توسط: shomal   
مرد

 
معرفی کُلیِ استان خراســــــــــــــــــــان جنوبی

image url upload
مرکز بیرجند
مساحت ۱۵۱٬۱۹۳ کیلومترمربع
جمعیت (۱۳۹۰) ۷۳۲٬۱۹۲ نفر[۱]
پراکندگی ۶ نفر
تعداد شهرستان‌ها ۱۱
منطقه زمانی IRST (گرینویچ+۳:۳۰)
-تابستان (دی‌اس‌تی) IRDT (گرینویچ+۴:۳۰)
زبان(های) گفتاری فارسی

استان خراسان جنوبی یکی از استان‌های ایران است. این استان در شرق ایران واقع شده و مرکز آن، شهر بیرجند است. استان خراسان جنوبی، با مصوبه مجلس شورای اسلامی و پس از تقسیم استان خراسان به سه استان، در سال ۱۳۸۲ ایجاد شد.
مساحت این استان ۱۵۱٬۱۹۳ کیلومتر مربع است که از این نظر سومین استان ایران است. بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۰، جمعیت آن برابر با ۷۳۲٬۱۹۲ نفر[۱] می‌باشد و از این نظر ۲۸اُمین استان کشور است.

توضیح کلی

خراسان جنوبی شامل محدوده‌ای از خراسان بزرگ است که در سده‌های پیش قهستان نامیده می‌شده‌است. شهرهای مهم ایالت قهستان، تون (فردوس امروزی) و قائن بوده‌اند. مارکوپولو نیز در سفرنامه خود، از این منطقه با نام تونوکاین (تون و قاین) یاد کرده‌است.[۲]
در سده‌های اخیر و به ویژه از دوران قاجار، دو شهر فردوس و قائن به دلیل حوادث طبیعی مختلف به تدریج موقعیت جمعیتی خود را از دست داده و بیرجند مرکزیت و اهمیت بیشتری یافت.
تشکیل خراسان جنوبی از سال ۱۳۴۲ مطرح بوده است ولی دیدیم که سالها بازیچه سیاستمداران ماند و در میدان سیاست پاسکاری شد تا اینکه در سال ۱۳۸۳ بعد از اتمام انتخابات مجلس و فروکش کردن بحث‌های سیاسی پاس نهایی داده شد و خراسان جنوبی تشکیل شد (آنهم با سه شهرستان که تا چند سال قبل بخشی از بیرجند بودند).
استان خراسان جنوبی در سال ۱۳۸۳ و پس از سال‌ها کشمکش سیاسی در استان خراسان تاسیس شد. مرکز این استان جدید شهر بیرجند تعیین گردید. در زمان تاسیس این استان شامل سه شهرستان بیرجند، نهبندان و سربیشه بود. این استان در حالی ایجاد شد که عملا کمکی به سبک تر شدن امور سیاسی استان خراسان نمی‌کرد و بسیاری از شهرستان‌هایی که پیش بینی شده بود در این استان قرار گیرند حاضر به تبعیت از تغییر در تقسیمات کشوری وعضویت در آن نشدند.
گناباد که خود ادعای مرکزیت استان داشت، هرگز پیوستن به استان جدید را قبول نکرد. طبس در در ۲۷۰ کیلومتر بیرجند قبل از تقسیم خراسان و از شدت عدم علاقه به پیوستن به خراسان جنوبی ترجیح داد به استان یزد بپیوندد.
قاین در ابتدای تاسیس استان حاضر به پیوستن به خراسان جنوبی نشد و تا ۵۵ کیلومتری بیرجند یعنی بعد از آرین شهر در محدوده خراسان رضوی باقی ماند. در سال ۱۳۸۳ و پس از تقسیم خراسان ادامه مباحث الحاق قاین به خراسان جنوبی بین مسولین محلی و مردم نقل هر مجلس و محفل بود. ادامه این بحث در نهایت در اواخر همان سال ۸۳ منجر به رضایت مسولین و پذیرش این امر شد که قاین تکمیل کننده استان خراسان جنوبی است. با الحاق قاین، خراسان جنوبی نگاهش را به فردوس انداخت.
فردوس که در قضیه تقسیم خراسان بیشترین آسیب را دید نیز حاضر به پیوستن به استانی با مرکزیت بیرجند نشد. در چند راهپیمایی اعتراض آمیز که منجر به کشته و زخمی شدن چند شهروند فردوسی قبل از تقسیم خراسان شد مردم این شهرستان نشان دادند که در تقسیم خراسان رضوی سهم بیشتری خواهان هستند، اگر چه نتیجه‌ای برای مردم در بر نداشت. در مرحله اول تقسیم خراسان شکل گیری استان ناقص خراسان جنوبی، تنها بخش سرایان فردوس با پذیرش این امر که با پیوستن به خراسان جنوبی از بخش به شهرستان ارتقا می‌یابد حاضر به جدایی از فردوس و خراسان رضوی شد و مدتی را به عنوان یکی از بخش‌های شهرستان بیرجند در خراسان جنوبی به سر برد تا اینکه در سال ۱۳۸۴ اولین ارتقا در خراسان جنوبی با ارتقای بخش سرایان به شهرستان صورت گرفت. در همین سال با ارتقای بخش درمیان به مرکزیت شهر اسدیه (اسدآبادسابق) دومین شهرستان جدید استان خراسان جنوبی به وجود آمد.
ادامه تلاش‌ها برای الحاق فردوس در سال ۱۳۸۶ به نتیجه رسید و این شهرستان هم علیرغم میل باطنی بسیاری از مردم، به خراسان جنوبی ملحق شد و خراسان جنوبی روز به روز بزرگتر شد.
در سال ۱۳۸۷ بخش بشرویه شهرستان فردوس هم در جواب قبول الحاق به خراسان جنوبی توانست ارتقا پیدا کند و هشتمین شهرستان استان تاسیس شد.
با الحاق فردوس بیرجند یها شادمان از تکمیل تر شدن استان شان نگاهی ویژه به طبس داشتندو خواهان الحاق طبس به استان خود بودند. حتی مانند داستان شهرستان سرایان به مردم دیهوک طبس هم قول داده‌اند که اگر به خراسان جنوبی بپیوندند آنان را هم به شهرستان ارتقا می‌دهند. دیهوک در ۱۹۰ کیلومتری بیرجند واقع شده و یکی از بخش‌های سه گانه طبس می‌باشد این رویا در سال ۱۳۹۱ ودر روزهای پایانی این سال برآورده شد و طبس به خراسان جنوبی پیوست. این پیوستن واکنش‌هایی همچون امضای طومار را در پی داشت. همچنین فرمانداری این شهر نیز به فرمانداری ویژه و معاونت استانداری ارتقا یافت.. الحاق طبس یعنی محقق شده بخش اعظم رویای اولیه تشکیل خراسان جنوبی، البته اگر گناباد و بجستان هم ملحق شوند این رویا صد درصد به واقعیت پیوسته است.
در اردیبهشت ۱۳۹۱ نهمین و دهمین شهرستان‌ها تاسیس گشتند. بخش زیر کوه قاین همراه با بخش زهان قاین و تبدیل دهستان شاسکوه این شهرستان به بخش با سه بخش به شهرستان زیر کوه ارتقا یافت و حاجی آباد زیرکوه پس از حاجی آباد هرمزگان و حاجی آباد فارس (زرین دشت) سومین حاجی آباد کشور شد که به خود فرماندار می‌بیند. بخش خوسف بیرجند هم پس از تبدیل دهستان جلگه ماژان به بخش به شهرستان ارتقا یافت و و با دو بخش مرکزی و و جگله ماژان به جمع شهرستان‌های کشور پیوست.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  ویرایش شده توسط: shomal   
مرد

 
معرفی کُلی استان خراسان شمالی

photo hosting
مرکز بجنورد
مساحت ۲۸٬۴۳۴ کیلومترمربع
جمعیت (۱۳۹۰) ٨۶٧،٧٢٧نفر[۱]
پراکندگی ۲۸ نفر
تعداد شهرستان‌ها ۷
منطقه زمانی IRST (گرینویچ+۳:۳۰)
-تابستان (دی‌اس‌تی) IRDT (گرینویچ+۴:۳۰)
زبان(های) گفتاری کردی کرمانجی، فارسی تاتی، ترکی خراسانی و ترکمنی

استان خراسان شمالی به مرکزیت شهر بجنورد یکی از استان‌های کشور ایران است. این استان با مصوبه دولت در سال ۱۳۸۳ و پس از تقسیم استان خراسان به سه استان، ایجاد شد.
مساحت این استان ۲۸۴۳۴ کیلومتر مربع است که از این نظر پانزدهمین استان ایران و جمعیت آن ۸۱۱۵۷۲ نفر می‌باشد.

آمار جمعیتی
براساس آمار سرشماری سال ۱۳۸۵ مرکز آمار ایران، نرخ باسوادی در این استان برابر ۷۹٫۱۳ درصد، نرخ شهرنشینی برابر با ۴۸٫۳۶ درصد، نرخ بیکاری ۵٫۹ و نرخ مشارکت اقتصادی ۴۰٫۷ درصد بوده‌است

موقعیت

استان خراسان شمالی با مساحتی حدود ۲۸۱۷۹ کیلومتر مربع از ۷ شهرستان بجنورد (مرکز استان)، شیروان، اسفراین، مانه و سملقان، جاجرم، فاروج و گرمه تشکیل شده است. این استان از نظر موقعیت جغرافیایی؛ از شمال با کشور ترکمنستان، از شرق و جنوب با استان خراسان رضوی، از جنوب غربی با استان سمنان و از غرب با استان گلستان هم مرز است. آثار کشف شده در این استان نشان از قدمت تاریخی کهن آن دارد. محوطه باستانی معروف به پهلوان و تپه حیدران جاجرم، قدمتی بیش از ۱۲ هزار سال دارند. قدیمی ترین اثر باستانی پابرجای قبل از اسلام (بنای سنگی اسپاخو) در غرب شهرستان مانه و سملقان در فاصله ۵ کیلومتری شمال شاهراه آسیایی در روستای اسپاخو نیز دلیل دیگری بر صحت این ادعا است این استان از نظر موقعیت جغرافیایی از شمال با کشور ترکمنستان (با ۲۸۱ کیلومتر مرز مشترک)، از شرق و جنوب با استان خراسان رضوی، از جنوب غربی با استان سمنان و از غرب با استان گلستان هم‌مرز است.
این استان از ۸ شهرستان، ۱۶ شهر و ۱۶ بخش، ۴۰ دهستان و ۸۶۲ روستای دارای سکنه تشکیل شده‌است
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
صفحه  صفحه 1 از 29:  1  2  3  4  5  ...  26  27  28  29  پسین » 
ایران

Khorasan | خراســـــــــــــان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA