ارسالها: 9253
#111
Posted: 17 Dec 2013 17:51
خراســــــــــــــان رضوی
مــــــــــــــــــشهَد
کوهستان پارک شادی
print screen windows
کوهستان پارک شادی
__________________________________
مجتمع فرهنگی تفریحی تحت پوشش شرکت سرمایه گذاری شاهد خراسان است و بنیاد شهید مشهد اداره می شود و دارای امکانات تفریحی و شهر بازی است که از سال 1370 درمساحتی حدود 18 هکتار دردامنه تپه های شمالی و غرب باغ وکیل آباد و در انتهای بلواروکیل آباد مورد بهره برداری قرار گرفته است . کوهستان پارک همه ساله از 27 اسفند لغایت 15 خرداد به صورت مقطعی و از 15 خرداد به صورت مقطعی و از 15 خرداد تا 31 شهریور به صورت مدام در بعد از ظهرها دایر است.
اطاق های اداری ، نمازخانه ، اورژانس ، تعمیرات وپارکینگ و فوریت های پلیسی و بانک و ساختمان های اداری و نگهبانی در قسمت های مختلف این مجموعه ایجاد شده است . فضای سبز و غرفه های مختلف آجیل و شیرینی و محل های استراحت خانوادگی ،محیطی با صفا و شاد برای گذران ایام فراغت فراهم کرده است.
how to capture screen
امکانات تفریحی کوهستان پارک شادی
_________________________________________
دستگاه تندر ، سرسره آبی ، گردباد، آپولو، تاب خانواده ، رنجر، سینما 2000 ، سوپرمن، ترانبانت ، افلاک نما ، مجموعه موتور سواری ، آبشار ، اختاپوس ، موشک ، اسب دونده ، تاب کودک، قطار بچه ، سوسمار بچه ، دایناسور، گاو وحشی ، تفنگ آبپاش و دستگاه های طوفان ، نهنگ ، چلنجر، قطار بخار ، سفینه ، کالسکه ، مجموعه قایقرانی و چندین دستگاه دیگر.
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#112
Posted: 17 Dec 2013 18:02
خراســــــــــــــان رضوی
مــــــــــــــــــشهَد
پارک آبی سر پوشیده
snagit
موج سواری در درون استخر
ورزش موج سواری كه در سواحل موج خیز جهان نظیر اندونزی، هاوایی، استرالیا، كالیفرنیا رواج بسیار دارد از این پس به همت دو مبتكر نیوزیلندی در همه جا امكان پذیر است.
photo share
دو محقق نيوزيلندى پس از پنج سال مطالعه در شكل و معمارى صخره هاى زير اقيانوس ها و درياها كه مى توانند بهترين انواع موج ها را براى موج سوارى توليد كنند و با استفاده از شبيه سازى رايانه اى، موفق به ابداع يك دستگاه مركب از پمپ هاى باد و سيلندرها و پيستون هاى مخصوص و صفحات پلاستيكى قدرتمند شده اند كه مى تواند
انواع موج ها را در درون استخر براى علاقه مندان به ورزش موج سوارى و كسانى كه خواهان فراگيرى اين مهارت هستند توليد كند. دستگاهى كه «شو ميد» از موسسه «آ اس آر» و «كرى بلك» از موسسه «سرف پولز» در نيوزيلند ساخته اند مجهز به يك نرم افزار رايانه اى است كه با كمك آن مى توان شكل صفحات پلاستيكى و قدرت پمپ ها را تغيير داد و به اين ترتيب انواع متنوعى از امواج را در سطح استخر به وجود آورد. اين ابداع جديد كه «ورساريف» ناميده شده مى تواند چهار موج مختلف توليد كند كه آنها را با توجه به مكان هايى كه اين امواج در آن به وجود مى آيند به ترتيب امواج اندونزيايى، استراليايى، كاليفرنيايى، و هاوايى نام گذارى كرده اند. موج هاوايى به صورت يك شيب بسيار تند است كه به طور مستقيم به يك ديواره بلند آب ختم مى شود. در حالى كه موج كاليفرنيايى شيب به مراتب كمترى دارد و كار با آن براى مبتديان راحت تر است. تحقيقات اين دو مبتكر نشان داده است موج هاوايى در نتيجه وجود صخره هايى با شيب تند در زير دريا به وجود مى آيد كه با زاويه قائمه در مسير حركت موج قرار دارند. قرار است از سال آينده سه نمونه از اين دستگاه در سه استخر در پارك «اورلندو» در فلوريدا به كار افتد. بزرگترين دستگاه در ميان اين سه نمونه مى تواند موجى به ارتفاع ۳ متر توليد كند و به موج سوار اجازه مى دهد تا ۷۰ متر بر روى موج به پيش برود.
image hosting
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#113
Posted: 17 Dec 2013 18:15
خراســــــــــــــان رضوی
مــــــــــــــــــشهَد
سرزمین موج های آبی
free photo upload
سر زمین موج های ابی
ی شک فراهم آوردن مکانی ایمن و مفرح برای گذران اوقات فراغت از کار روزانه، نیازی است که در جامعه امروز بیشتر به چشم می آید و آنچه این نیاز را قوت می بخشد کمبود مراکزی اینچنینی است و چه چیز بهتر از آن که در پی احساس این نیاز مبرم جامعه در راه رفع آن و گسترش چنین محیط هایی بیشتر بکوشیم.
pictures upload
مجموعه فرهنگی ورزشی پارک آبی با عنوان سرزمین موجهای آبی، بزرگترین پارک آبی خاورمیانه به لحاظ وسعت و از نظر سرپوشیده بودن و همچنین از حیث امکانات در رده کاملترین پارک های آبی دنیا به شمار می آید. این مجموعه با فراهم آوردن محیطی امن در خدمت سلامت جسمی و در طول آن سلامت روان تک تک افراد جامعه بوده و بی گمان یکی از قطبهای تفریحی کشور به شمار می آید. بی مثال بودن این مجموعه باعث گشته تا به تجربه ای دلچسب و به یادماندنی برای زائرین و مجاورین بارگاه ملکوتی آقا علی بن موسی الرضا (ع) فراهم آورد که همانا بزرگترین لوح افتخار ما محسوب می گردد.
گنبد خشتی
image upload
گنبد خشتی
بنای تاریخی-مذهبی موسوم به گنبد خشتی در یکی از گذرگاهای قدیمی مشهد منشعب از میدان طبرسی به نام چهار سوق نوغان قرار دارد . این بنا مدفن (سلطان غیاث الدین محمد)از سادات مشهور موسوی شهر مشهد است که نسب شریفش با هفده واسطه با امام موسی بن جعفر (ع)می رسد.بر روی سنگ مزارش این چنین کتیبه شده :مرتضی،اعظم سلطان النقباء،غیاث الدنیا و الدین،امیر سلطان محمد بن سلطان النقباء بدر المله والدین طاهر...)) و در ادامه تاریخ وفاتش ماه رمضان المبارک سال 832ه.ق آمده است.
جایگاه اجداد وی بسیار متعالی واشخاص ذی نفوذی بوده اند به نحوی که در سده پنجم تا نهم هجری اداره اصلی حرم حضرت رضا را به عهده داشتندبه همین علت نام آنها بر روی اغلب اشیای تاریخی آستان قدس رضوی مانند کاشی های سنجری،سنگاب خوارزمشاهی،در مسجد بالا سر کتیبه شده است.ایشان در قرون هفتم تا نهم هجری نقیب سادات شهر مشهد ودر سده نهم تا یازدهم هجری از جمله بزرگان این شهر بوده اند.گویا بنایی که بر مزار وی ساخته ساخته شده همزمان با وفاتش در زمان سلطنت شاهرخ تیموری بوده است.بنابراین قدیمی ترین بنای مشهد پس از حرم مطهر برجای مانده از سادات موسوی است.وجه تسمیه بنا به گنبد خشتی نیز به دلیل آجری یا خشتی بودن ان بوده است فضای ورودی بنا از ضلع جنوبی آن وارد رواقی چهار ضلعی می شودوسپس به محوطه اصلی،با چهار شاه نشین منتهی میگردد.در زمان احداث بنا(سوره ملک) با خط خوش ثلث در زیر پوشش داخلی،کتیبه شده،لبه های چهار ایوان نیز باسوره واقعه به قلم شیوای ریحان آراسته گردیده است . بنابر شواهد،گنبد خشتی در زمان قاجار مرمت و فضای داخلی ان با نقاشی و کتیبه مزین شده است
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#114
Posted: 17 Dec 2013 18:22
خراســــــــــــــان رضوی
مــــــــــــــــــشهَد
آرامگاه نادر شاه
free screen capture
نادرشاه افشار كه براى اولين بار شهر مشهد را مركز حكومت ايران كرد، اولين مقبره خويش را در اين شهر ميان سالهاى 1145 ـ 1143 قمرى احداث و رقباتى را وقف آن نمود. وى پس از آن هم كه در سال 1148 قمرى رسماً شاه ايران شد و بلافاصله در صدد فتح هند بر آمد، چون از سفر پر غنيمت مزبور بازگشتتصميم گرفت مقبره ديگرى براى خويش در مشهد احداث نمايد. بدين منظور اَمر كرد تا سنگهاى مرمر سياهِ حجيم و سنگينى را از دهخوارقان آذربايجان به خراسان حمل كنند. بعضى از اين سنگها كه بيست تا شصت خروار وزن داشتند هزينه حمل هر مثقالشان يك و نيم مثقال نقره شد، بدان سبب سه قطعه از سنگهاى مزبور را « ايران خراب »،« عالم خراب » و « خراج عالم » ناميدند.
screenshot
اين مقبره دوم ظاهراً در شمال «خيابان » و مقابل مقبره پيشين ساخته شد، همان جايى كه اكنون مقبره نادرشاه قرار دارد. وى بالأخره در سالهاى پايانى عمر در كلات نادرى هم بناى ديگرى مناسب مقبره خانوادگى احداث كرد ( عمارت خورشيد ) اما عاقبت در هيچ يك از مقابر سه گانه مزبور به خواب ابدى فرو نرفت. سرِ او پس از قتلش در سال 1160 از قوچان به هرات فرستاده شد، جسد بىسرش هم كه موقتاً در يكى از مقابر ساخته وى در مشهد مدفون شد بعداً توسط آغا محمدخان قاجار به تهران منتقل گرديد تا امكان اهانت به آن براى قاجارها آسان تر شود. ضريح نفيس و گرانقدر يكى از مقابر او در شهر مشهد نيز در آغاز سلطنت چهل روزه سيد محمد متولى، به عنوان جانشين شاهرخ ( نوه نادر ) در سال 1163 قمرى به حرم حضرت رضا عليه السلام منتقل شد.
how to capture screen
بدين سان نادرشاه تا مدتها در شهر مشهد داراى مقبره اى نبود تا اين كه قوام السلطنه در اواخر عهد قاجار ( 1296 خورشيدى ) در محل يكى از مقابر ويران شده نادرى آرامگاه جديدى براى وى ساخت و استخوانهاى او را از تهران به مقبره مزبور حمل كردند. اين بناى جديد كه در محل فعلى آرامگاه وى قرار داشت مدتى بر پا بود تا اين كه انجمن آثار ملى ايران در سال 1335 خورشيدى درصدد بر آمد آرامگاهى مناسبِ شأن نادرشاه براى وى در همان محل مقبره ساخته قوام السلطنه احداث نمايد. اين كار از سال 1336 شروع شد و در سال 1342 به پايان رسيد.
مقبره كنونى نادرشاه واقع در ضلع شمال غربى چهارراه شهدا ( نادرى سابق)كه پس از حرم حضرت رضا عليه السلام مهمترين موضع توريستى ـ تاريخى شهر مشهد تلقى مىشود، در باغى به مساحت 14400 متر مربع ساخته شده است. مقبره شامل سكويى دوازده پله اى، محل گور، پوششى خيمه مانند بر روى قبر، سكويى مرتفع در مجاور قبر با مجسمه نادرشاه سوار بر اسب و سه تن ديگر در پى او، يك غرفه فروش كتاب و دو تالار براى موزه است.
screengrab
طراح بنا مهندس سيحون بوده و مجسمه ها را هنرمند فقيد ابوالحسن صديقى ساخته است. مصالح مقبره عمدةً از سنگهاى خشن و سخت گرانيت كوهسنگى مشهد است. بعضى از قطعات سنگ بسيار بزرگ انتخاب شده تا تداعى كننده مقبره دوم ساخته خود نادرشاه باشد. پوشش مقبره كاملاً به مانند چادر عشايرى است، كه نادر در آن زاده و هم كشته شده است. پوشش ديوارهاى داخلى مقبره نيز از سنگهاى مرمر اُخرايى رنگ مراغه انتخاب شده تا قتل نادرشاه در داخل چادر را تداعى نمايد. از موقوفات كرامند نادرى كه از تصرف وقف خارج شده بود روستاى دهشك در مجاور شهر تابران توس احيا شده و در اختيار موقوفه نادرى قرار گرفته است كه احتمالاً به زودى از محل در آمد آن به بخشى از نيّات واقف بر سر قبر وى عمل خواهد شد.
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#115
Posted: 17 Dec 2013 18:28
خراســــــــــــــان رضوی
مــــــــــــــــــشهَد
گنبد هارونیه
photo storage
گنبد هارونیه تنها اثر به جامانده از توس قدیم
تنها ثر بر جای مانده از توس قدیم بنای آجری است معروف به گنبد هارونیه که در دهه های اخیر به همت انجمن آثار ملی و میراث فرهنگی خراسان مرمت و باز سازی شده است مردم این بنا را زندان هارونیه می نامند و در متون وسفر نامه ها از آن مسجد توس آرامگاه و خانقاه غزالی نام برده شده است.
هارونیه كه احتماﻷ مدرسه یا خانقاهی مربوط به سدﺓ هشتم میباشد سنگ یادبودی بنام محمد غزالی در وسط محوطه كارگذاشته شده است. چون آرامگاه « مام محمد غزالی » در توس می باشد و محل آن دقیقاً روشن نیست ، در مجاورت این بنا به یادبود این دانشمند ، سنگ مزاری نصب شده است
imgurl
این ساختمان زیر زمینی دارد كه عقیده عمومی مردم این است كه به عنوان زندان از آن استفاده می شده است. تحقیقات اخیر نشان داده که هارونیه صرفا آرامگاه یا خانقاهی است گه در سده های هفتم یا هشتم هجری هم پهلو با یک بنای مذهبی دیگر و بر روی خرابه های ابنیه کهن ساخته شده است این بنا مشتمل بر یک فضای وسیع مربع گنبد دار به ارتفاع حدود25 متر و وسعت 12*12 متر است در انتهای بنا سه حجره با اتاقک با تزئیناتی شامل گچبری قرار دارند تزدینات خارجی آن منحصر به قابهای عمودی وستون نماهای طرفین ورودی می باشد.
راه پله هایی دارد كه می توان به طبقه دوم بنا رفت فعلاً آن را بسته اند ولی در دوران كودكی من باز بود و طبقه دوم را نیز چند بار دیده ام فضای بسیار كوچكی دارد. محل جدیدی كه به تازگی در این محوطه توسط باستان شناسان پیدا شده ، می گویند مدرسه یا مسجد بوده است.
screen capture software
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#116
Posted: 17 Dec 2013 18:46
خراســــــــــــــان رضوی
مــــــــــــــــــشهَد
موزه های آستان قدس رضوی
snagit
اولين موزه در آستان قدس رضوي در سال 1324 در ساختماني به مساحت 1024 متر مربع در صحن امام خميني (ره) بنا شد.اين موزه به مدت 40 سال تنها موزه آستان قدس رضوي بود اما با استقرار نظام مقدس جمهوري اسلامي و آغاز تحول بنيادين در تمامي عرصهها، موزه آستان قدس رضوي نيز مسير توسعه را پيمود و در طي سالهاي پس از انقلاب شكوهمند اسلامي ايران چندين بار دچار تغيير و دگرگوني شد.سازمان كتابخانهها سند از شاهان قاجار در كتابخانه آستان قدس]، موزهها و مركز اسناد آستان قدس رضوي در زير مجموعه معاونت امور موزهها داراي 3 اداره حفاظت و مرمت آثار فرهنگي، پژوهش و معرفي اشياء و گنجينههاي آستان قدس رضوي است.
مجموعه موزههاي آستان قدس رضوي متشكل از 12 گنجينه به قرار ذيل است:
windows screenshot
گنجينه قرآن و نفايس:
اهميت اين گنجينه به صحف و قرآنهاي نفيس آن از جمله قرآنهاي منسوب به امام علي (ع)، امام حسن (ع)، امـام حسين (ع)، امـام سجاد (ع) و امـام رضا (ع) ميباشد.
قرآنهاي اين گنجينه به خط خطاطان مشهور جهان اسلام، با تذهيب و طرحهاي زيبا و ظريف و روي پوست آهو يا ورقهاي كم نظير و ارزشمند نوشته شده اســت.
شگفتيهاي اين گنجينه چنان بيمنتهاست كه خضوع و تجليل تماشــاگران را مضــاعف ميسازد.
گنجينه تخصصي فرش:
اين مجموعه شامل 37 تخته قالي و قاليچه است كه از ميان نفيسترين فرشهاي موجود در آستان قدس رضوي انتخاب شده است.
بافت ظريف و لطيف، طرحها و نقش مايههاي بديع و رنگهاي موزون قاليهاي اين گنجينه بسيار چشمگير است.
از آن جمله قالي هفت شهر عشق (كه نماي هفت شهر مقدس مكه، مدينه، نجف، كربلا، كاظمين، سامرا و مشهد در آن بافته شده است) و قالي گلابتون (كه در آن تارهايي از ابريشم با رشته نازك طلا يا نقره پيچيده شده است) را مي توان نام برد.
گنجينه هداياي مقام معظم رهبري:
طبقه همكف ساختمان موزه قرآن به مساحت 400 متر مربع فضاي نمايشي از سال 1373 به محل نمايش هداياي مقام معظم رهبري [هديه ارزشمند مقام معظم رهبري به كتابخانه آستان قدس] اختصاص يافته است.
اشياء اين گنجينه شامل آثار هنري (تابلوهاي خط و تذهيب، نقاشي، فرش، تراش روي شيشه، معرق چوب، معرق صدف، سوزن دوزي، قلمزني روي مس)، انواع ظروف (چيني، كريستال، نقره ...)، ماكتها، مدالها و ... ميباشد كه توسط شخصيتهاي ملي و خارجي به مقام معظم رهبري هديه شده است.
گنجينه تاريخ مشهد:
آثار اين بخش گذشته از امتياز هنري و تاريخي به علت ذكر تاريخ و نام سازنده و محل ساخت از اهميت خاصي برخوردار است.
اغلب اين آثار كه توسط زائران امام رضا (ع) اهدا شده را ميتوان در دو بخش تقسيم كرد
* ابزار و ادواتي كه در حرم مطهر كاربرد داشته نظير ابريق، گلگير شمع، قفل ها
* آثار مربوط به بناي حرم مطهر، همچون ضريح قديمي، محرابها، كاشيها
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#117
Posted: 17 Dec 2013 18:56
خراســــــــــــــان رضوی
مــــــــــــــــــشهَد
موزه های آستان قدس رضوی
free image hosting
گنجينه سكه و مدال:
يكي از گنجينههاي نفيس آستان قدس رضوي، مجموعه سكهها و مدالهاي آن است كه در حال حاضر برحسب ظرفيت مكان از بين صدها سكه و مدال خزانه آستان قدس رضوي، تعداد 407 سكه از دورههاي سلوكي، اشكاني، ساساني، خلفاي اموي، ساماني، آل بويه، خلفاي عباسي، غزنوي، سلجوقي و صفويه به همراه 99 عدد مدال به نمايش گذاشته شده است.
سكههاي ولايتعهدي امام رضا(ع) به تاريخ 202 و203 هجري قمري از جمله سكههاي بسيار نفيس اين مجموعه است.
گنجينه ظروف:
در اين گنجينه بيش از 150 عدد ظرف از دورههاي مختلف تاريخي به نمايش درآمده است[نمايشگاه چراغهاي قديمي در آستان قدس رضوي].
از آن جمله ديس چيني هشت پرآبي، سفيد با نقش اژدها و سيمرغ، نماد امپراطور و ملكه يا آسمان و زمين، متعلق به قرن 16 ميلادي.
print screen windows xp
گنجينه تمبر و اسكناس:
در اين موزه از 180 كشور جهان، حدود 50 هزار قطعه تمبر، برحسب ترتيب زماني و دورههاي تاريخي در دو بخش در معرض نمايش قرار گرفته است.
تمبرهاي ايراني، شامل دورههاي قاجار، پهلوي و جمهوري اسلامي ايران و تمبرهاي خارجي، متعلق به هر كشور برحسب قارههاي پنجگانه جهان.
اولين تمبر پستي ايران معروف به تمبر شيـر و خورشيد متعلق به زمـان ناصـرالــدين شـاه قاجار و تمبر نيمه ناصري (به علت گران بودن قيمت تمبر آنها را نصف ميكردند) از جمله تمبرهاي ارزشمند اين مجموعه ميباشند.
گنجينه سلاحهاي گرم و سرد:
در اين گنجينه ابزار و ادوات رزمي تاريخي در معرض نمايش است.
از آن جمله شمشير فولادي با دسته عاج مزين به نقوش و كتيبه زركوب روي تيغه و تبرزين فولادي زركوب قلمزني شده با دسته چوبي و روكش چرمي.
گنجينه ابزار نجوم و ساعت:
در اين مجموعه انواع اسطرلاب، تلسكوپهاي شكستي و انعكاسي، كرههاي جغرافيايي، قطبنما، سمتيابها و ساعتهاي ديواري، پاندولي، روميزي به نمايش گذاشته شده است.
از آن جمله ميتوان از ساعت آفتابي با صفحه سنگي و اعداد رومي ساخته شده در سال 1733 ميلادي نام برد.
گنجينه صدف و حلزونهاي دريايي:
اين مجموعه 1300 قطعه صدف و حلزون، عجايبي از شگفتيهاي خلقت آفريدگار را در برابر تماشاگر به نمايش ميگذارد.
اين مجموعه توسط آقاي محمد سعيد فواد وهبه به آستان قدس رضوي اهداء شده است.
گنجينه هنر نقاشي:
در اين موزه آثار هنرمندان برجسته ايراني و خارجي به نمايش گذاشته شده است.
از آن جمله ميتوان به آثار پنجمين روز آفرينش، عصر عاشورا، يتيم نوازي حضرت علي(ع) و اولين پيام از استاد فرشچيان، منظره شهر، و اثر ويليام جيمز اشاره نمود.
موزه ملک
مرحوم حاج آقا حسين ملك فرزند ارشد مرحوم حاج محمد كاظم ملك التجار در نهم ربيع الاول سال 1293 در تهران متولد شد.
مرحوم ملك از دوران جواني به مطالعه و جمع آوري و نگهداري كتاب علاقهمند بود و اين عشق و علاقه كه تا آخر عمر ادامه داشت، سر آغاز مجموعه گرانقدري شد كه امروز شهرت جهاني دارد.
مرحوم ملك در سال 1316 شمسي كتابخانه، موزه و املاك خود را وقف آستان قدس رضوي كرد. تا زماني كه وي در قيد حيات بود اختيار خريد كتاب و اشياي نفيس براي موزه و نيز اداره امور كتابخانه را خود عهده دار بود. حاج حسين ملك در سال 1351 در سن 100 سالگي بدرود حيات گفت.
مرحوم ملك با امكانات مالي وسيعي كه در اختيار داشت براي حفظ ميراث فرهنگي تلاشهاي قابل تقديري انجام داد.
با آشنايي گستردهاي كه با مجموعه داران كتب و آثار نفيس ايران برقرار كرده بود آنها را به هر قيمت ممكن خريداري مي كرد و به مجموعه وقفي خود ميافزود. علاوه بر آثار فوق بر اساس وقفنامه موجود، درصدي از درآمد موقوفات صرف خريد كتاب و اشياي نفيس مي شود.
مرحوم ملك، اولين مكان كتابخانه را در منزل مسكوني خود واقع در بازار بينالحرمين تهران قرارداد. اين منزل كه در دوره قاجار ساخته شده 1700 متر مربع زير بنا، سه حياط اندروني و بيروني و تعدادي اتاق و تالار دارد.
با افزايش تعداد كتابها و اشياي موزهاي نياز به فضاي بيشتري احساس مي شد تا اينكه مرحوم ملك در سال 1338 زمين مناسبي را در محل باغ ملي براي اين منظور در نظر گرفت و به وسيله وقفنامه انحصارا براي احداث كتابخانه و موزه وقف كرد و املاك فراواني را به آستان قدس رضوي واگذار كرد تا از اين رهگذر مخارج اداره و توسعه موزه و كتابخانه تامين شود.
ساختمان جديد كتابخانه و موزه در زميني به مساحت 5120 متر مربع بر اساس وقفنامه و با پيگيريهاي خانم عزت ملك، دختر مرحوم ملك به عنوان ناظر استصوابي و همت مسئولان آستان قدس رضوي ساخته شد و آثار موجود در ساختمان قديمي و منزل مسكوني مرحوم ملك كلا به ساختمان جديد منتقل شد.
بناي كتابخانه و موزه ملي ملك ديوار به ديوار موزه ملي ايران قرار دارد، در جايي كه روزي مشهور به ميدان مشق بود.
چشم انداز كلي ساختمان كه بر اساس معماري اصيل ايراني- اسلامي شكل گرفته بيننده را به ياد بارگاه ملكوتي امام رضا (ع) مياندازد. سردر اصلي اين بنا با كاشيكاري معرق و مقرنسهاي زيباي خود ما را به درون بنا دعوت ميكند.
مجموعه ساختمان و موزه حدود 10000 متر مربع زير بنا دارد و شامل سه بخش كلي كتابخانه، موزه و بخشهاي خدماتي است.
ساختمان داراي دو بازو در قسمت شمال و جنوب است كه با مرتفع شدن بخش مياني ساختمان، عظمت و اقتدار معماري اصيل سنتي به نمايش گذاشته شده است.
اين بنا شامل 3 طبقه زيرزمين، همكف و طبقه اول است و علاوه بر آنها 3 طبقه فوقاني دارد كه مخزن كتابهاست و قسمت مرتفع و مياني ساختمان را تشكيل ميدهد.
زيرزمين شامل سالن تمبر، قالي، مخزن موزه و قلعه كتاب است. طبقه همكف داراي سالن آثار هنري شامل تابلوها و مبلمان، گلدان و قلمدان هاست و در همين طبقه سالن ويژه مطالعه برادران و خواهران است.
موزه داراي تنوع موضوعي است اما به هنگام ساماندهي اين موزه، سالنهاي مجزا براي آثار همسان و هماهنگ پيش بيني شده، به گونهاي كه ميتوان موزه ملك را جزء موزههاي موضوعي طبقه بندي كرد.
print screen windows
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#118
Posted: 18 Dec 2013 15:44
خراســــــــــــــان رضوی
مــــــــــــــــــشهَد
مسجد گوهر شاد
مسجد گوهرشاد، يكي از بناهاي باشكوه و باستاني عهد تيموري است كه در اوايل قرن نهم قمري بنا شده است اين بناي تاريخي در جنوب حرم مطهر رضوي قرار دارد و به رواقهاي دارالسياده و دار الحفاظ متصل است.
اين مسجد به دستور بانو گوهرشاد، دختر امير غياث الدين ترخان، از امراي جغتايي، همسر شاهرخ تيموري در سال 821 قمري توسط معمار معروف ايراني، قوام الدين شيرازي، با بهكارگيري سبك معماري دوران تيموري ساخته شد.
كاشيكاري مسجد، نمونهاي از شاهكارهاي عهد تيموري است. طاقهاي گنبدي شكل مسجد و منارههاي آن با ويژگي و تزيينات خاص و با استفاده از سبك مقرنس، همچنين نقوش و خطوط ديواري بر روي زمينه گچي و معرقكاري ممتاز عصر تيموري، جلوههاي بينظيري را به نمايش گذاشته است.
اين بناي باستاني، نمونه كامل و برجسته هنر ايراني به شمار ميرود كه تمام خصوصيات و ويژگيهاي معماري سنتي در آن بهكار رفته است.
بهويژه ايوان جنوبي مسجد به نام ايوان مقصوره، با حدود 500 متر مربع مساحت، 37 متر طول و 5/25 متر ارتفاع، از باشكوهترين ايوانهاي مسجد است.
ضلعهاي مسجد، همه با كاشيهاي معرق نفيس آراسته شده و در تمام ديوارها و غرفههاي آن اسماء الله و آيات قرآن و احاديثي كه بعضي مربوط به مسجد است، وجود دارد.كتيبه ممتاز و تاريخي بايسنقر (فرزند گوهرشاد) كه از بهترين ثلثنويسان عهد تيموري بوده، با زيباترين خطوط ثلث بر پيشاني ايوان مقصوره خودنمايي ميكند و تاريخ بناي مسجد بر كاشي معرق، در اين كتيبه به چشم ميخورد.محراب، يك پارچه از سنگ مرمر با تزيينات و كندهكاري و كتيبهاي در ميان مقرنسكاريهاي آن، نمايانگر هنر آن دوران است.منبر صاحب الزمان (عج) واقع در كنار محراب ايوان مقصوره، از لحاظ قدمت حائز اهميت است.اين منبر نفيس، از چوب گردو و گلابي با شيوه منبتكاري بدون به كار رفتن ميخ در آن، به دست پر توان استاد محمد نجار خراساني، منبت كار معروف عصر فتحعلي شاه قاجار ساخته شده است.
screen cap
منبر صاحب الزمان (عج) در سال 1325 شمسي توسط مرحوم استاد حيدر نيكنام گلپايگاني مرمت شد.گنبد رفيع مسجد بر فراز ايوان مقصوره، بر عظمت اين بنا افزوده است. ارتفاع گنبد حدود 41 متر و فضاي خالي بين دو پوشش گنبد، 10 متر است. سطح خارجي آن با آجر لعابدار و يك كتيبه با خط كوفي تزيين شده است.در دو طرف اين ايوان، دو مناره هر كدام به ارتفاع 43 متر از كف مسجد ساخته شده و داراي كتيبههايي چند است. مسجد گوهرشاد صحني به وسعت 2800 متر مربع دارد و زيربناي آن 9400 متر مربع است.
بناي مسجد شامل 8 ايوان بزرگ و هفت شبستان است. گنبد خانه پشت ايوان مقصوره، با شبستانهاي يك طبقه، بخشهاي مختلف مسجد را به هم ربط ميدهد.
ايوان جنوبي، ايوان مقصوره نام دارد و ايوان شمالي، معروف به ايوان دار السياده است. ايوان شرقي، ايوان اعتكاف ناميده ميشود و ايوان غربي، ايوان شيخ بهاء الدين نامگذاري شده است.نام بانو گوهرشاد، باني مسجد، در ايوان شمالي مسجد (ايوان دارالسياده) بر كاشي معرق به رنگ زرد و خط ثلث نوشته شده است. اين ايوان با معرقكاري زيبايي تزيين شده و بر سر در ورودي آن به رواق دارالسياده، پنجرهاي نقره از آثار عهد قاجاريه نصب شده است.ايوان شرقي و غربي مسجد گوهرشاد، با معرقكاري ممتاز و كتيبههايي به خط ثلث، مسجد را به رواق امام خميني (قدس سره) و بست شيخ بهاء الدين مرتبط ميكند.اين مسجد در طول زمان بر اثر عوامل طيبعي و انساني صدمات زيادي ديده است؛ از جمله در زمين لرزه سال 1084، ايوان مقصوره صدماتي ديد كه مورد بازسازي قرار گرفت.مرمتهاي ديگر مسجد پس از گلوله باران روسها در سال 1330 هـ.ق بود كه به صدمه ديدن گنبد و ايوانهاي مسجد انجاميد. گنبد و ايوان مقصوره و ايوانهاي شرقي و غربي مسجد در سال 1339 قمري مورد بازسازي اساسي قرار گرفت.
print screen windows xp
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#119
Posted: 18 Dec 2013 15:48
خراســــــــــــــان رضوی
مــــــــــــــــــشهَد
آرامگاه فردوسی
image hosting 10mb limit
آرامگاه فردوسی
آرامگاه فردوسی، توس
آرامگاه فردوسی، بنایی است در توس در شمال مشهد در خاکجای ابوالقاسم فردوسی که در سال ۱۳۱۳ همزمان با آیینهای هزاره فردوسی افتتاح شد. طراح این بنا حسین لرزاده میباشد.
جایگاه کنونی
مجموعه فرهنگی باغ آرامگاه فردوسی در ۲۰ کیلومتری شمال شرقی شهر مشهد، در مسیری منشعب از راه عمومی مشهد به کلات نادری، نزدیک به شهر تاریخی طابران و بقعه تاریخی هارونیه قرار دارد. روستای پاژ زادگاه فردوسی که امروزه فاز نامیده میشود در ۲۸ کیلومتری شرق آرامگاه فردوسی قرار دارد.
در حال حاضر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری طرحهایی برای گسترش و بهسازی آرامگاه حکیم در دست اقدام دارد که در همین زمینه زمینها و ساختمانهای اطراف آرامگاه به تملک این سازمان در میآیند و هرگونه ساخت و ساز تازه در حریم آرامگاه کلا ممنوع میباشد. با این حال متاسفانه وزارت نیرو در سال ۱۳۸۶ با نصب دکلهای بزرگ انتقال نیروی برق دورنمای آرامگاه فردوسی را مخدوش کرده که موجب برانگیختن اعتراض عمومی گردید.
تاریخچه
چنانکه مشهور است، پیکر فردوسی را به گورستان راه ندادند و ناچار او را در باغ خودش درون شهر طابران توس، نزدیک به دروازهٔ شرقی رزان به خاک سپردند. خاکجای او زیارتگاه اهل دانش و معرفت بود و با آنکه بارها آن را با خاک یکسان کردند از نو ساخته میشد. خبری نه چندان موثق ساختن اولین بنا بر گور ابوالقاسم فردوسی را به سپهدار توس در زمان فردوسی، یعنی ارسلان جاذب سپهدار توس نسبت داده، که ذکر او در دیباچه شاهنامه آمدهاست صد سال پس از مرگ فردوسی در ۵۱۰ نظامی عروضی گور شاعر حماسه سرای ایران در باغی متعلق به خود شاعر زیارت کرد، و ششصد سال بعد هنگامی که عبیدخان ازبک به تیشهٔ تعصب آن را ویران کرده بود قاضی نورالله شوشتری به شرف زیارت آن نایل آمد. بعدها در ۱۳۰۲ ه. ق که میرزا عبدالوهاب خان شیرازی نصیرالدوله (آصفالدوله) والی خراسان بود، به دستور آن مرد ادبدوست گورجای فردوسی به قرائن و آثار و علائمی، در باغی درون طوس تعیین گردید و بنایی آجری بر آن ساخته شد.
image upload
بعد از جنگ جهانی اول که شور و احساسات ملی در ایران بالا گرفته بود، در مجامع و مطبوعات قدرشناسی از فردوسی و لزوم بنای شایستهای بر سر خاک او مطرح گردید. ملکالشعرا بهار که طوس را زیارت کرده و تنها سکویی بی سقف و دیوار بهجای بنای آصفالدوله یافته بود، در ۱۲۹۹ در هفتهنامهٔ نوبهار خود مقالهای در لزوم بنای آرامگاه نوشت. پس از تأسیس انجمن آثار ملی در سال ۱۳۰۱، به همت محمدعلی فروغی رئیس انجمن کوششهایی برای ساختمان آرامگاه آغاز شد. چون نیت این بود که آرامگاه شاعر بزرگ ملی به هزینهٔ مردم و نه از بودجهٔ دولت ساخته شود، در ۱۳۰۴ با نشر بیانیهای از مردم خواستند که اعاناتی برای این منظور به حساب انجمن پرداخت نمایند.
در سال ۱۳۰۵ گروهی از طرف انجمن برای تعیین محل دقیق آرامگاه و تهیهٔ طرح آن از تهران به طوس رفتند. آندره گدار رئیس اداره باستان شناسی، مقبره را به شکل اهرام مصر طراحی کرده بود و ساخت این طرح در مراحل اولیه پیش رفته بود ولی با مخالفت ذکاءالملک فروغی این طرح تخریب شد تا به جای آن مقبرهای به سبک ایرانی هخامنشی ساخته شود. طراحی این مقبره بر عهده حسین لرزاده گذاشته شد. اشعار کتیبهها به خط استاد عمادالکتاب نوشته شده و سپس بر سنگهای نما انتقال داده شده. ساختمان آرامگاه در سال ۱۳۱۱ آغاز و در مدت ۱۸ ماه به پایان رسید و برای جشن هزاره فردوسی در سال ۱۳۱۳ آماده شد. برای تأمین کسری هزینه ۱۶۰۰۰۰ برگ بلیت بختآزمایی ده ریالی چاپ و از طریق شعبههای بانک ملی ایران توزیع شده بود.
مساحت ساختمان ۹۴۵ متر بود و بهترین حجاران تصاویری از شاهنامه را بر دیوارهایش حک کردند. اما از آنجا که در طراحی بنا محاسبات فنی دقیق لازم به عمل نیامده بود، بویژه به سبب عدم محاسبهٔ مقاومت خاک و مصالح پی، ساختمان آرامگاه از همان سالهای نخست شروع به جذب رطوبت و نشست کرد. تعمیرات و مراقبتهای سیساله هم کارگر نیفتاد، و ناچار لزوم تجدید بنای آرامگاه مطرح شد. به دستور انجمن آثار ملی در سال ۱۳۴۳ بازسازی بنا با نظارت مهندس هوشنگ سیحون در سال ۱۳۴۷ به انجام رسید.
بنای پیشین دارای نمای بیرونی شبیه بنای فعلی بود، اما داخل آن کوچکتر و کمعمقتر و دارای دو ورودی کمعرض شرقی و غربی بود. بنای کنونی، که سعی شده در ظاهر کاملا شبیه بنای پیشین باشد دارای نهصد متر سطح زیربنا، و ساخته شده از بتون و سنگ و کاشی است. بخش فوقانی بنا، که در اجرای اولیه توپر بود این بار میانتهی ساخته شد. سقف داخلی آن هم با کاشیکاری معرق و متأثر از عناصر تزیینی دورهٔ هخامنشی و عصر فردوسی روکاری شد. دیوارهای آن هم تماماً با سنگهایی از منطقهٔ توس نماسازی شد. هیأت کلی بنا آرامگاه کوروش بزرگ در پاسارگاد را تداعی میکند.
اینک باغ آرامگاه که حدود شش هکتار مساحت، و یک موزه و کتابخانه دارد، سالانه بیش از یک میلیون زائر و شیفتهٔ فردوسی را میپذیرد. با این همه فضلای اهل ادب ایران این مجموعه را درخور شأن رفیع فردوسی نمیدانند و در صدد توسعه و آبادی آنند.
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#120
Posted: 18 Dec 2013 16:07
خراســــــــــــــان رضوی
مــــــــــــــــــشهَد
غار مغان
screen shot windows 7
دهانه غار مغانغار مغان در ۷۵ کیلومتری شهر مشهد و در جنوب روستای مغان واقع شده است.این غار دارای دو دهانه است. ارتفاع آن از دریا ۲۹۱۰ متر میباشد. درون غار آثار استالاگمیت و استالاکتیت و چندین حلقه چاه وجود دارد که عمق یکی از این چاهها ۲۵ متر میباشد. همچنین در این غار پرتگاهی به عرض ۳۵ سانتیمتر و برکهٔ آبی وجود دارد.این غار در سال ۱۳۲۴ توسط کوهنوردان شهرستان مشهد کشف شده است.
این غار دارای دهلیزها و راههای پر پیچ و خم گوناگونی است که در صورت عدم آشنایی با محیط احتمال گم شدن زیاد است . از سقف این غارستونهای استالاکتیت و استالاکمیت که شاخه های آهکی هستند آویزان است و منظره بسیار جالبی را به وجود آورده . در درون غار چشمه آبی وجود دارد که علاوه برزلالی و گوارایی آن بسیار سرد است بطوری که در تابستان نیز نمی توان بیشتر از چند لحظه دست و پارا در آن نگه داشت . درون این غار چاههای مختلفی نیز وجود دارد که درون بعضی از آنها پرندگانی نیز زندگانی می کنند . ده مغان در جنوب مشهد و مسیر آن از طریق شهرک سیدی و عبور از جاده خلج می باشد.
برای رسیدن به این غار باید از جاده کوهستانی پرپیچ و خمی که از منطقه سیدی در جنوب مشهد و کوه خلج شروع می شود ، عبور کرد و پس از گذشتن از روستاهای بسیار دیدنی منطقه مانند بلاندر، اردمهن و خان رود به مغان رسید. غار در جنوب قریه قرار دارد و دارای دو دهانه است. ارتفاع غار از سطح دریا 2910 متر است. غار دارای شیبی به سمت پایین بوده و ستون های آهکی استالاگتیت و استالاگمیت فراوان و بزرگی دارد. درون غار چشمه ها و چاه ها و راهروهای متعددی وجود دارد که در صورت عدم علامتگذاری و طناب کشی به گم شدن حتمی بازدید کنندگان می انجامد. درون غار به وسیله چاه ها به سه طبقه تقسیم شده است.
ارتفاع بعضی از چاه ها تا 25 متر است. غار مغان متعلق به دوران دوم زمین شناسی است و قدمت آن از البرز و دماوند بیشتر است. کف مرمرین غار مغان متعلق به دوران دوم زمین شناسی می باشد . کف مرمرین غار در اغلب جاها مرطوب و لغزنده می باشد.
در این غار نمونه های سنگی بسیار تیپیک از بلورهای آراگونیت و کربنات کلسیوم را نیز می توان رویت کرد .
how to screenshot on windows
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم