انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
ایران
  
صفحه  صفحه 13 از 29:  « پیشین  1  ...  12  13  14  ...  28  29  پسین »

Khorasan | خراســـــــــــــان


مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
مــــــــــــــــــشهَد
دیزی سنگی سوغات دیروز و امروز مشهد

green shot
سنگ‌تراشی و قلمزنی روی سنگ، یکی از صنایع و فنون کهن ایرانی است. صنعتگران سنگ‌تراش از گذشته‌های دور با بهره‌گیری از بعضی ابزار و اشیا و اسباب‌خانه و وسایل آیینی و زینتی را می‌ساختند و استادان قلمزن بر روی آنها نقش می‌انداختند.


«سرپانتین» از جمله سنگ‌هایی است که از آن به دلیل ضربه پذیر بودن و جنس نرم هم در ساخت اجسام تزیینی و هم ظروف استفاده می‌شود و چون در برابر آتش مقاوم است، به دلیل پخت ملایم، غذا را لذیذتر می‌کند. سرپانتین واژه‌ای لاتینی و به معنای «ماری شکل» است؛ چون روی سطح خارجی این سنگ، لکه‌هایی شبیه پوست مار به چشم می‌خورد به این نام نامیده شده است. سرپانتین هنوز هم سنگ اولیه ساخت دیگ‌های سنگی مشهد است.


*راسته سنگتراش‌ها
از جمله صنایع دستی و سوغات شهر مشهد، قدمت آن به 14 قرن می‌رسد همین دیگ‌های سنگی است که از سنگ «سرپانتین» ساخته می‌شود.
در قدیم، سنگ‌ها را با کلنگ و دیگر وسایل از کوهسنگی واقع در جنوب شرق مشهد تهیه و با گاری به شهر حمل می‌کردند و سنگتراشان از آن با چکش و تیشه و دستگاه‌های ساده دیگ هرکاره می‌ساختند. بعدها با چرخ چاه از دهنه کوه، تا سی چهل متر پایین‌تر را حفر و سنگ‌ها را استخراج می‌کردند و به کارگاه های تراش سنگ که بیشتر در بست بالا مستقر بودند انتقال می‌دادند و سنگتراش‌ها در راسته خودشان که جای ویژه‌ای در بازار مشهد بود، با قلم بند و غیره دیگ‌ها را می‌ساختند.


دیگ‌های سنگی عمدتا دو نوع هستند یا دیزی سنگی که استوانه‌ای شکل است و معمولا یک نفره یا نهایتا دو نفره است یا هر کاره که در واقع قابلمه‌هایی سنگی هستند و می‌توان از آن‌ها برای تهیه غذای حتی 12 نفر هم استفاده کرد.
در متون جغرافیای تاریخی خراسان، از حرفة سنگتراشی نوقان و حمل آن به دیگر شهرها نیز یاد شده است.


امروزه گرچه معادن سنگ هرکاره، در مناطقی چون زنجان، سیستان، خوی، کرمان ، ماکو، سبزوار، تربت حیدریه و بیرجند نیز وجود دارد ؛ اما گویا استخراج عمده و انبوه آن از معادن اطراف مشهد است که به جمهوری آذربایجان، قرقیزستان، آلمان و ایتالیا هم صادر می‌شود.



windows 7 print screen
*سنگتراشی امروزی
صنعتگران امروزه دیگر آنقدرها از روش سنتی، برای تهیه ظروف و وسایل سنگی استفاده نمی‌کنند؛ بلکه بیشتر تکنولوژی را برای سرعت در کار و ازدیاد تولید به خدمت می‌گیرند.
استخراج سنگ هرکاره از معدن با کمک دینامیت انجام می‌گیرد و قطعات بزرگ سنگ، به کمک پتک در اندازه‌های مورد لزوم قواره شده و به کارگاه‌ها انتقال می‌یابد. در گذشته به کمک تیشه و سوهان، ناهمواری‌ها پرداخت می‌شد و از اسکنه برای خالی کردن درون سنگ بهره می‌گرفتند و با پرگار قطر دلخواه دهانه ظرف مورد نظر بر روی سنگ اولیه ترسیم و با سوهان بدنه ظرف صاف و صیقلی می‌شد و با قلم فولادی که اندازه‌های متفاوتی دارد، نقش‌ها و کتیبه‌های مورد نظر را بر بدنه ظرف حکاکی می‌کردند.


اما حالا، دستگاه سنگتراش با نیروی برق کار می‌کند و مانند دستگاه خراطی قادر است درون سنگ‌ها را به سرعت خالی کند و رویة ظرف‌های سنگی را صیقل دهد.



*دیزی سنگی
کارگاه‌های تولید آثار سنگی، عمدتا در بخش مرکزی شهر مشهد و نیز نقاط ییلاقی اطراف آن فعالیت دارند و تولیدات آنها در مجاورت این کارگاه‌ها و نمایشگاه‌ها و فروشگاه‌ها و نقاط پررفت و آمد به زائران و مسافران عرضه می‌شود.
زائران امام رضا (ع) خریداران اصلی صنایع سنگی، هستند، اما گذشته از مشتریان داخلی ، اعراب حاشیه خلیج فارس نیز در شمار مشتریان مشتاق ظروف و اشیای تزئینی سنگی شهر مشهد قرار دارند.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
مــــــــــــــــــشهَد
شهرستان طرقبه و شاندیز

این شھرستان با مساحت ١١٠٠ کیلومترمربع وسعت و با طول جغرافیایی ۵٩ درجه و ١۵ دقیقه و عرض ٣۶ درجه و ٢٣ دقیقه در نیمه شمالی استان خراسان رضوی ونسبت به شھرستان مشھد در سمت غرب و شمال غربی واقع میباشد و دارای ارتفاع١۴٠٠ متر از سطح دریا میباشد که از قسمت غرب و جنوب غربی به رشته کوه بینالود محدود گردیده است .

طرقبه شاندیز براساس آخرین تقسیمات کشوری از ٢ بخش (طرقبه) و (شاندیز) و ۴ دھستان و از مجموع ۵٩ روستای موجود تعداد ٣٢ روستا با مرکزیت بخش طرقبه و٢٧ روستا با مرکزیت بخش شاندیز میباشد که تنھا ۴١ روستا دارای جمعیت بالای٢٠ خانوار میباشد . جمعیت شھرستان بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۸۵ــ ۵٠۶۶۵ نفر که از این تعداد ٣١١۴٢ نفر در روستاھا و ١٩۵٢٣ نفردرشھرزندگی می کنند.

شغل اھالی باغداری ، قالیچه بافی،ارغوان بافی ، صنایع دستی و کسب تجارت است.


تاریخچه
با توجه به اینکه در تقسیمات کشوری در سال ۱۳۱۶ ه.ش شاندیز ، یکی از بلوک های هجده گانه مشهد بوده ذکر وقایع تاریخی اهمیت وقدمت منطقه را آشکار می سازد . بعد مسافت شاندیز از مشهد ۶ الی ۷ فرسنگ است .

طبیعت بسیار زیبا ، آب و هوای معتدل و خوش شاندیز سبب گردیده که از پادشاهان قاجار به این شهر زیبا سفر کنند .

وجه تسمیه :

درباره وجه تسمیه و علت نامیدن این شهر به (طرقبه) باید گفت : نام قدیمی این تروغبذ بوده است . که پس از سلطه اعراب مانند بسیاری از اسامی دیگر معرب شده است .

با توجه به تغییرات محلی طرق به معنی راه و طریقه را می توان به راه خوب و نیکو تعبیر کرده ، چون سابقأ راه مشهد به نیشابور از این مسیر بوده و براه جلگه برتری داشته که دارای امنیت بیشتر و هشت فرسنگ نزدیک تر بوده است . منقول است که زوار کربلا و مشهد که از شمال مشرف می شدند، از این راه استفاده می کردند .

شهر طرقبه از جمله آبادی های بزرگ طوس قدیم بوده که در میان دامنه های سرسبز بینالود واقع گردیده است.

در سفر نامه های بعد از ظهور اسلام و کتب تاریخی هرجا از آبادی های بینالود سخن به میان آمده قبل از هوای مطبوع و پوشش زیبای طبیعت از انسانهای بزرگوار آن به عظمت یاد کرده اند . از جمله شیخ ابی سعید ابی الخیر و امام محمد غزالی از کسانی هستند که به توصیف مردم این دیار به خصوص عارفان ترغبذی پرداخته اند .

آستان متبرکه امامزادگان یاسر و ناصر (ع) :



در ابتدای حاشیه راه فرعی روستای گلستان که از مسیر اصلی به سمت طرقبه منشعب می گردد بنایی آراسته به نمای معرق قرار دارد که منسوب به مدفن امامزادگان واجب التعظیم سید ناصر وسید یاسر (علیهماالسلام) از فرزندان امام موسی کاظم (ع) و برادران بزرگوار حضرت علی بن موسی الرضا (ع) است یادگارهایی از خاندان پاک رسول اکرم (ص) که پس از عزیمت آن امام همام به خراسان به همراه انصار حضرت رضا (ع) به این دیار و بویژه دشت توس هجرت نمودند .

نقش تاریخی و فرهنگی طرقبه و شاندیز :

بخش طرقبه وشاندیز منطقه ای است با آثار تاریخی فرهنگی ممتاز و خصوصیات بدیع مردم شناختی ، آثار تاریخی بخش عبارتند از آرامگاه ها ، رباط ها ، مساجد ، کاروانسراها ، حمام ها ، قلعه های قدیمی ، برج و بارو ، آسیاب های آبی ، حوض انبارها و سنگ نگاره ها که متعلق به دوره باستانی هستند این در حالی است که تعدادی از روستاهای منطقه به دلیل ویژگی سنتی و تاریخی از مراکز دیدنی و جذاب محسوب می شوند . این مجموعه ارزشمند در کنار صنایع دستی منطقه به یکی از مقاصد مهم جهانگردی تبدیل گردیده است .

طبیعت زیبا وجاذبه های مردم شناختی آئین ها ، جشن ها ، مراسم مذهبی و آثار تاریخی که در زمره مهمترین جاذبه های منطقه می باشد مجموعه ای از منابع جهانگردی را تشکیل می دهد که از آمیختگی آنها طرقبه و شاندیز به جاذبه بین المللی و مقصدی برای جهانگردان تبدیل می شود .

نظام اقتصادی منطقه طرقبه شاندیز شامل سه بخش می باشد:

۱- کشاورزی ( باغداری ـ زراعت ـ شیلات ـ دامداری )

۲- صنایع ( صنایع کارخانه ای ـ صنایع دستی ـ صنایع استخراجی )

۳- گردشگری ( صنعت توریسم )

کشاورزی ( باغداری ):

در قسمت کشاورزی، باغداری از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. داشتن امکانات مناسب از جمله زمین خوب و آب کافی باعث رونق این بخش از کشاورزی گردیده است. عمده ترین محصولات سردرختی این منطقه عبارتند از گردو، گلابی، گیلاس، آلبالو، زردآلو، آلو، سیب و سایر میوه های فصلی

زراعت:

کمبود زمین های مسطح و کوهستانی بودن منطقه، زراعت را تحت تاثیر قرار داده و آن را محدودتر ساخته که در زمین های واجد شرایط و مستعد معمولا غلات، حبوبات، محصولات جالیزی و سبزیجات و نباتات علوفه ای و محصولات صنعتی به صورت متفرقه و غیر متمرکز کشت می گردند.

دامداری:

دامداری و دامپروری از قدیمی ترین فعالیت های اقتصادی منطقه می باشد. دلیل این امر وجود مراتع مناسب و آب کافی بوده و در کنار کشاورزی منبع درآمد دیگری برای روستائیان و اهالی منطقه به حساب می آید. همچنین زنبورداری، پرورش کرم ابریشم و احداث مجتمع های آبزی پروری در سطح منطقه خود نشان پتانسیل های بی نظیر این منطقه است.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
مــــــــــــــــــشهَد
طرقبه و شاندیز

صنایع ( کارخانه ای ):

در بخش صنعت، رشد واحدهای تولیدی صنعتی و گسترش صنایع کارخانه ای در خود کفایی و بالندگی منطقه و ایجاد اشتغال و قطع وابستگی رشد چشمگیری داشته است که این صنایع در منطقه چاهشک بالغ بر ۵۰ کارخانه و همچنین حدود ۲۵۰ کارخانه در منطقه شهرک صنعتی را شامل می گردد.


صنایع دستی
صنایع دستی روستایی مکمل اقتصاد کشاورزی بوده و امروزه به عنوان صنعت پایدار و مولد در منطقه از جهات مختلف حائز اهمیت می باشد. عمده ترین صنایع دستی منطقه طرقبه شاندیز عبارتند از : پوستین دوزی، سبد بافی، قالیبافی، گلیم بافی، جاجیم بافی و صنایع چوبی.

گردشگری ( توریسم ):

با توجه به موقعیت ژئوپلتیک استان خراسان رضوی و برخورداری از موهبت های مذهبی، تاریخی، فرهنگی و جغرافیایی، این استان به یکی از بزرگترین قطب های گردشگری چه در بعد داخلی و چه در بعد خارجی آن تبدیل گردیده است. با توجه به این امر و مجاورت منطقه طرقبه شاندیز با مشهد و دارا بودن قابلیت های فراوان جذب گردشگر، این شهرستان توانسته است سالانه بالغ بر ۵۰ میلیون گردشگر و مسافر را در خود جای دهد که این خود بیانگر ظرفیت های بالقوه منطقه در ابعاد مختلف می باشد.

نظام اقتصادی شهرستان طرقبه شاندیز :

جغرافیای اقتصادی این منطقه را می توان به بخش های :

الف – کشاورزی شامل زیر بخش های باغداری ، زراعت ، شیلات و دامداری

محصولات باغی :

سطح زیر کشت ۷ هزار هکتار

تولید شهرستان ۳۸ هزار تن

صنایع موجود ——–



قارچ خوراکی :

تولید شهرستان ۴۰۰ تن

صنایع بسته بندی ۲ واحد



تعداد واحد تولیدی فعال ۳ واحد

واحد های گلخانه ای :

تعداد واحدهای دایر ۲۹ واحد

سطح زیر کشت ۷ هکتار

محصولات سبزی صیفی ، گل شاخه بریده ، گیاهان زینتی



عسل :

تعداد کندو عسل ۳۵۰۰ عدد

میزان تولید ۳۵ تن



سایرتولیدات دامی :

گوشت قرمز ۱۴۰ تن

گوشت مرغ ۵ هزار تن

تخم مرغ ۶۵ تن

شیر ۶۰ تن

آبزیان ۸۳ تن


معرفی شهرستان
این شهرستان در شمال شرق ایران و مرکز استان خراسان رضوی و در غرب و شمال غربی مشهد مقدس به مساحت ۱۲۰۰ کیلومتر مربع با جمعیت تقریبی ۵۰۶۶۵ نفر واقع است. این شهرستان در حال حاضر شامل دو بخش طرقبه و شاندیز بوده که از اواخر سال ۱۳۸۷ در تقسیمات کشوری تبدیل به شهرستان شده است.


شهرستان طرقبه شاندیز با دارا بودن سابقه کهن تاریخی فرهنگی ممتاز و آثار و ابنیه تاریخی (آرامگاه ها، رباط ها، مساجد، کاروانسراها، حمام ها، قلعه های قدیمی، برج و بارو، آسیاب های آبی، حوض انبارها، قبرستان ها با کتیبه و سنگ قبرهای قدیمی و دیدنی، گنجینه های قدیمی سنگ نگاره ها و ...) همواره مورد توجه بسیاری از گردشگران است. تعدادی از روستاهای منطقه بدلیل ویژگی سنتی معماری و تاریخی از مراکز مهم دیدنی و جذاب محسوب می شوند طبیعت زیبا و جاذبه های فرهنگ بومی و سنتی مردمان این ناحیه در آئین ها، مراسم مذهبی، ازدواج، صله رحم، کشت و کار در زمره مهمترین جاذبه های شهرستان است که قابلیت بسیار زیاد توسعه گردشگری طبیعی و تاریخی بوده و نزدیکترین قطب گردشگری به پایتخت معنوی ایران اسلامی است و از معدود مناطق تفرجگاهی با جاذبه های طبیعی کوهستانی، چشم اتدزهای سرسبز، رودخانه و هوای مطبوع که یکی از مهمترین و شاید بتوان گفت تنها تنفس گاه شهر بزرگ مشهد می باشد. این شهرستان از مناطق ویژه ای برخوردار بوده که از گذشته تا کنون موجب جذب گردشگران داخلی و خارجی شده دارای بسترهای مناسب و قابلیت های سرمایه گذاری جهت توسعه گردشگری است.


image url

کوه پربرکت و سر به فلک کشیده بینالود که بین جلگه مشهد- قوچان و نیشابور واقع گردیده سرچشمه حیاتی و فرح بخش کوه پایه های قشنگ و زیبایی است که در دامنه ی آن قرار داشته و زیباترین دره ی با صفا و پردرخت باغ های میوه را بوجود آورده است. دره های با صفای جاغرق و طرقبه، دهبار و حصاروگلستان، کاهو و دولت آباد ، زشک و ابرده و شاندیز، کنگ و نقندر، اردمه و اسلامرود و مغان همه از کوه پربرکت بینالود سرچشمه می گیرند و بهترین ییلاق های دل انگیز و نقاط خوش آب و هوای شهرستان در این دره ها واقع شده است.


یکی از جاذبه های ویژه و اختصاصی این منطقه وجود رودخانه های متعدد و دره های سرسبز پر آب با چشم اندازهای خیره کننده و مجموعه درختان سر به فلک کشیده ی سایه گستر، بوته زارهای تمشک، انواع گلهای وحشی و خودرو، گیاهان دارویی در حواشی رودخانه ها و هوای پاک ومطبوع موجب جلب و جذب خیل عظیم مشتاقان طبیعت در تمامی فصول سال گردیده است. رودخانه های خروشان، مواج و حیات بخشی که از دامنه های شمالی کوههای بینالود سرچشمه می گیرند شامل: « مغان، مج، مایان، دهبار، جاغرق، کنگ، زشک و محله زشک می شوند».
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  ویرایش شده توسط: shomal   
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
مــــــــــــــــــشهَد
طرقبه و شاندیز

شبکه راههای ارتباطی شهرستان :


وضعیت طبیعی منطقه به گونه ای است که رشته کوه بینالود قسمت عظیمی از آن را در برگفته و به همین دلیل اکثر راههای ارتباطی منطقه کوهستانی است. کل راهها مجموعاً ۴۸۰ کیلومتر است که تقریباً ۲۵۰ کیلومتر آن آسفالته و بقیه به صورت شوسه و مال رو کوهستانی می باشد. منطقه طرقبه و شاندیز با شبکه اصلی مرکب از سه شاخه که در منطقه وکیل آباد به هم می رسند پوشیده شده است.


۱- شاخه شرقی: با امتدادی در جهت شرق به غرب وارد مشهد می شود.


۲- شاخه غربی: با امتداد شمال شرقی به جنوب غربی به طرقبه می رسد.


۳- شاخه شمالی: با امتداد شمال غرب به جنوب شرق به شاندیز منتهی می شود.


مسیرهای فرعی بین روستاها که از حاشیه ی رودخانه ها و مناطق کوهستانی عبور می کند، یکی از جاذبه های منحصر به فرد منطقه محسوب می گردد که عبارتند از:


مسیر نقندر به کنگ از کنار رودخانه با طبیعتی زیبا، مسیر گلستان به مایانات و ازغد از دو مسیر حاشیه ی رودخانه و کوهستان که در حال حاضر یکی از تفرجگاه های بسیار دیدنی می باشد، مسیر شاندیز به زشک که یکی از مناظر دیدنی می باشد، مسیر کوهستانی خلج به اردمه، اسلامرود و مغان و سربرج، تجر و مج از دو مسیر رودخانه و کوهستان با مناظری جذاب و دیدنی، مسیر طرقبه به کلاته آهن و دهبار از کوهستان، مسیر شاندیز- کلاته ابراهیم و گراخک به طول ۸ کیلومتر.


پوشش گیاهی مناطق مختلف شهرستان:


درختان مثمر و میوه دار: آلو، زردآلو، هلو، گردو، گیلاس، سیب، توت.


درختان غیر مثمر: سپیدار، اشن، چنار، زبان گنجشک، اقاقیا، صنوبر.


گونه های درختچه ای: سماق، زرشک، نسترن وحشی، آلبالوی وحشی، گل گزی، شیرخشت.


گیاهان دارویی: پونه، چای کوهی، اسطوقدوس، ریواس، کاکوتی، کلپوره، ختمی، گلپر، موسیر، بابونه، بارهنگ شاه تره، کاسنی، شیرین بیان، شقایق، سریش، کنگر، زیره سیاه، بومادران، تره وحشی.


در حاشیه ی رودخانه ها: تمشک، غازیاغی، گزنه، بارهنگ، پونه، گل زوفا، بنفشه معطر، جوز، درمنه.


و درختان جنگلی از قبیل: کاج، ارس و ارغوان.


جانوران منطقه:


پستانداران: قوچ، بزکوهی، گراز، کفتار، گرگ، شغال، روباه، خرگوش.


پرندگان: هدهد، تیهو، سیاه سینه، کبک، قوش، عقاب، زاغ، کلاغ، جغد، دم جنبانک، بلبل.


خزندگان: انواع مارها(کبری، افعی، کبچه، شتری مار، مار جعفری)، مارمولک.



photo sharing sites
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
مــــــــــــــــــشهَد
طرقبه و شاندیز

print screen windows
سنگ نگاره های شهرستان طرقبه شاندیز:
یکی از جاذبه های دیدنی و قابل توجه این شهرستان وجود بالغ بر دو هزار سنگ نگاره (تا کنون شناسایی شده) در سرتاسر مناطق دره ها و حواشی رودخانه ها و دامنه کوهها می باشد که حکایت از زندگی مردمانی در سالیان گذشته و دور دارد که به دلیل موقعیت جغرافیایی و وجود آب و هوای مناسب در این منطقه به سر می بردند. بیشترین نقوش این سنگ نگاره ها مربوط به بز کوهی با شاخ های بزرگ و کشیده است و به سبک های گوناگون در قالب صحنه ها دیده می شود. از دیگر نقوش می توان به ترتیب فراوانی از « شکار، نمادها، مراسم آئینی، انسان، گرگ، اسب، پلنگ، شتر، شیر و ابزارها» نام برد.


یکی از شاخص ترین نگاره های منطقه واقع در حوضه آبریز رودخانه طرق (دامنه های شمالی بینالود) که بالغ بر صد نگاره در قالب یک بوم بر روی صخره ای یکدست به صورت شگفت انگیزی با نقش های زیبا حک شده اند. یکی از منحصر به فردترین نگاره های منطقه و ایران، بلکه جهان نقش انسانی سوار بر فیل خودنمایی می کند. سنگ نگاره های شهرستان در مسیرهای: محدوده آبریز رودخانه های مشرف به بند گلستان، رودخانه طرق، رودخانه بار، دره داغستان در فاصله سه کیلومتری شهر طرقبه، مسیر شاندیز، نقندر، شلگرد، گراخک.

جاذبه های گردشگری شهرستان:

سد چالیدره: این سد در فاصله ده کیلومتری غرب مشهد و در مسیر طرقبه به نقندر واقع شده و دارای مجموعه های تفریحی، لمکده، شهربازی، اماکن پذیرایی، قایقرانی، اسکی روی آب، ماهیگیری، آمفی تأتر و آلاچیق های خانوادگی می باشد.


بند گلستان: این بند تاریخی در ۴ کیلومتری مشهد در مسیر طرقبه و در امتداد روستای با صفای گلستان واقع شده و از آثار دوره تیموری است. دریاچه پشت سد تفرجگاه بسیار زیبایی برای گردشگران با چشم اندازهای دیدنی ایجاد کرده و دارای امکاناتی همچون قایقرانی، کافه سنتی، اسکی روی آب و رستوران می باشد.


غار مغان: در فاصله ۳۰ کیلومتری مشهد و ۵۸ کیلومتری طرقبه در جنوب روستای مغان و دامنه های بینالود قرار دارد. و یکی از پدیده های شگفت انگیز طبیعت و مورد توجه غارنوردان ایرانی و خارجی و علاقمندان به طبیعت می باشد. عمق غار حدود ۵۰۰ متر و در داخل آب حوضچه های آب و ستون های آویز از سقف با شکل های خیره کننده و همچنین غارهای عمیق می باشد.


ارغوان دره: در فاصله حدود ۴ کیلومتری طرقبه و در مسیر طرقدر به روستای کلاته آهن قرار دارد و چون رویشگاه و خواستگاه طبیعی گیاه ارغوان می باشد به همین نام خوانده می شود. این منطقه علاوه بر ارغوان زارهای زیبا، دارای چشمه سارهای گوارا و مناظر بسیار دیدنی و خیره کننده است و محیطی آرام و دلنشین برای استراحت است.


دره داغستان (کمر مقبولا): این دره در فاصله ۳ کیلومتری شهر طرقبه با کوههای زیبا واقع شده است. راه قبلی روستای نقندر از این مسیر بوده و همچنین محور منتهی به کوههای کمر مقبولا که به گویش محلی به معنی کوه خوب و زیباست و دلیل آن هم وجود سنگ هایی با شباهت حیرت انگیز است که اشکال مختلفی از انسان و حیوان را جلوه گر می سازد.


بازار بین المللی بعثت طرقبه: واقع در مرکز شهر طرقبه دارای ۱۲۰ واحد تجاری عرضه صنایع دستی، خشکبار، زعفران، انواع سوغاتی و... و امکانات تفریحی و رفاهی می باشد.


بوستان های شهرستان: در شهر طرقبه (بوستان و تپه نصوح آباد روبروی بند گلستان، بوستان لاله در میدان شهدا، بوستان طلوع در ورودی شهرک طلوع، باغ پونه در بولوار معلم، بوستان گلستان در ورودی شهرک بوستان و مجاورت روستای گلستان، بوستان محله نیلوفر در خیابان رسالت، پارک جنگلی کلاته قنبر در ۴ کیلومتری روستای نقندر و پارک جنگلی دکل، پارک جنگلی بهمن) – در شهر شاندیز ( پارک جنگلی، بوستان اساطیر، بوستان کودک).


سایر مناطق گردشگری: مجتمع گردشگری گلستان شاندیز، مجتمع گردشگری دهکده شاندیز، مجتمع دشت بهشت شاندیز، تله کابین زشک، مجتمع بزرگ تجاری شاپینگ سنتر پدیده شاندیز، مجتمع تجاری، تفریحی ویلاژتوریست طرقبه.


روستاهای شهرستان طرقبه شاندیز با جاذبه های طبیعی گردشگری: روستاهای حصار گلستان، کنگ، ازغد، مایانات، مغان، تجر، جاغرق، ابرده، زشک، طرقدر، نقدر، دهبار، عنبران، گراخک، ویرانی، حصارسرخ.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
مــــــــــــــــــشهَد
طرقبه و شاندیز
آثار و ابنیه تاریخی طرقبه شاندیز:


jpg images
مزار ویرانی: در اراضی قریه لنگر در مجاورت روستای ویرانی و در مسیر مشهد – شاندیز واقع شده است. بنای آجری مقبره با نقشه ای چهار ضلعی مشتمل بر فضای مرکزی، چهار ورودی، سه ایوان در جهات شرقی، شمالی جنوبی و گنبدی برفراز آن می باشد. به اعتقاد برخی از صاحب نظران مزار ویرانی مدفن « شیخ اخی علی قتلقشاه ویرانچی» است که در ابتدا خانقاه بوده و بعد به آرامگاه تبدیل شده است. و معماری آن منتسب به دوران تیموری بوده است ولی بنیان آن قبل از این دوره صورت گرفته است.

مقبره شیخ حافظ بهاءالدین عمر ابردهی: از عرفای قرن هشتم که پس از « اخی علی» مهمترین شیخ کبروی خطه ی توس بوده است. مقبره وی در گورستان میان شاندیز و ابرده قرار دارد که در سال ۱۳۷۸ تجدید بنا گردید.


مقبره شیخ علاءالدین ملا علی مایانی: یکی از عرفای قرن هشتم و از پیروان شیخ عبدالله گرجستانی بوده است. مزار این عارف در روستای مایان علیا در دامنه کوهی مشرف به رودخانه ازغد (مایان) قرار دارد.


مزار شیخ عبدالله: از عرفای قرن هشتم این ولایت بوده که مزار آن در روستای کنگ مجاور رودخانه می باشد.


چاپارخانه صفی آباد: این مکان با دیواره های خشتی و گلی محل استقرار و اقامت مسافران، زائران و کاروانیان ولایت توس بوده و در مسیر راه قدیم مشهد به شاندیز واقع شده است. در اطراف این بنا و در قسمت های بیرونی بقایای طاقچه های زیادی برای بستن و آذوقه چهارپایان و شتران دیده می شود.


قلعه کردی زشک: این قلعه در روستای زشک مجاور رودخانه در محلی بنام بازه حصار در کمر کوه واقع شده و دارای برج و دیوارهای گلی می باشد که پناهگاه مردم از حملات غارتگران و متجاوزان بوده است. در این قلعه کانال و تونلی تا کنار رودخانه دیده می شود که در زمانهای محاصره قلعه تأمین آب شرب اهالی از این طریق میسر می شده است.


قلعه حصار کنگ: این قلعه در روستای کنگ در کوهی میان رودخانه کنگ و زشک واقع شده است قلعه مذکور سنگی بوده و به نقل از اهالی منطقه در زمان صفویه محل اختفاء و نگهداری اشیاء گرانبها، طلا و زیورآلات حاکمان بوده است.


free image hosting
قلعه سنگی گراخک: در فاصله ۲ کیلومتری جنوب روستای گراخک بر فراز کوهی قلعه قدیمی سنگی قرار دارد که دارای چهار برج بوده و هم اکنون سه برج آن تخریب شده است.


حوض انبارهای تخته مایان: در ارتفاعات مشرف به روستاهای زکریا، حصار گلستان، مایانات، خلج و منطقه آب و برق مشهد واقع گردیده و به منظور تأمین آب شرب کشاورزان و عبور قافله هایی که از منطقه طرقبه و شهرستان نیشابور به مقصد مشهد جهت زیارت و تجارت می گذشتند ساخته شده است.


رباط های مسیر جاغرق و کنگ: این رباط ها در زمان ناصرالدین شاه جهت استقرار و اقامت مسافران بنا گردیده که آثار آن کم و بیش در مسیر رودخانه های جاغرق و کنگ دیده می شود.


سنگ کمربسته (سنگ مولانا): از اماکن مذهبی شهر طرقبه می باشد که در بین مردم از قداست خاصی برخوردار است بر روی این سنگ اثر سم اسب و یک زنجیر که دور تا دور آن بسته شده دیده می شود. با اینکه سالیان سال از وجود این سنگ می گذرد ولی هنوز هم آثار موجود بر روی آن از بین نرفته و قابل رویت است. این مکان در ابتدای راه رودخانه واقع شده و منسوب به زمان عبور یکی از بزرگان دین از این منطقه می باشد مردم با حضور و روشن کردن شمع و نذر ونیاز یاد آن بزرگوار را گرامی می دارند.


سنگ کمر بریده: در حدود ۲ کیلومتر بعد از ابرده به طرف زشک صخره ای سنگی قرار دارد که قسمتی از نهر آب را تشکیل می دهد و انگار کوه از وسط نصف شده و آب از میان این کوه سنگی در جریان است این منطقه نیز در بین مردم احترام خاصی دارد.


سنگ خواهر و برادر: در دامنه کوهی مشرف به کال حرز و بعد از رودخانه دهبار، دو سنگ سیاه در کنار هم قرار دارد بر اساس افسانه ای کهن در بین اهالی منطقه آمده است که خواهر و برادری از چنگ جور و ستم حاکمان به این مکان پناه برده و به فرمان خداوند پنهان شده اند.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
مــــــــــــــــــشهَد
طرقبه و شاندیز

image hosting sites
مسجد، حمام و مدرسه علمیه روستای ازغد: یکی از مهمترین آثار تاریخی منطقه مسجد قدیمی روستای ازغد است بنای این مسجد که ظاهراً مقبره بوده مربوط به عهد تیموریان می باشد این بنای سنگی دارای ورودی با شبستان و ایوان مسقف و ستون چوبی است و در دوره قاجار مرمت شده است. یکی از دیدنی های این مسجد در چوبی آن است که از نظر زیبایی و کنده کاری در نوع خود بی نظیر است. از دیگر آثار تاریخی این روستا مدرسه علمیه و حمام قدیمی با قدمت ۵۵۰ سال می باشد.
موزه مردم شناسی رباط ویرانی: این موزه در فاصله ۱۰ کیلومتری جاده مشهد- شاندیز در روستای ویرانی واقع شده است. این رباط کاروانسرا در دوره تیموری و در مسیر راه تابستانی مواصلاتی نیشابور به توس بنا گدیده است و از نوع رباط های سرپوشیده و فاقد حیاط مرکزی می باشد. این بنا دارای ۹ غرفه با طاق های جناغی است که ۸ غرفه به شکل قرینه روبروی غرفه در انتهای بنا قرار گرفته و پلان آن تقریباً مستطیل است و در ساختمان این سازه از سنگ در شالوده بنا و آجر در دیواره ها و سقف با ملات آهک استفاده شده است. در سال ۱۳۸۵ این رباط توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان تبدیل به موزه مردم شناسی با غرفه های متعدد و بسیار دیدنی از مشاغل سنتی این منطقه گردید.


امامزادگان یاسر و ناصر (علیهماالسلام): در فاصله ی ۵ کیلومتری غرب مشهد، مسیر طرقبه و در امتداد دره بند گلستان و روستای حصار آرامگاه امامزادگان یاسر و ناصر از فرزندان حضرت امام موسی کاظم (ع) و برادران بزرگوار حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) قرار دارد که محل زیارت مشتاقان اهل بیت و خاندان عصمت و طهارت است.

فهرست آثار تاریخی شهرستان طرقبه شاندیز:
آرامگاه شیخ عبدالله، بقایای قلعه طرقدر، قبرستان نقندر، برج قلعه، رباط پای کوه کنگ، رباط پای گدار جاغرق، قلعه حصار، قلعه کمرتیغ، مسجد ازغد، روستای کنگ، قبرستان کنگ، بقایای قلعه عنبران، قبرستان جاغرق، دخمه قنبرتیغ، قبرستان دهبار، حمام های دهبار، رباط بالای کوه جاغرق، رباط نصوح آباد، آب انبار گلستان، حسینیه حصار، قبرستان مایان وسطی، مقبره ملاعلی، مدرسه علمیه ازغد، حمام های ازغد، حوض انبارهای تخته اسلامرود، سنگ نگاره های بازه ازغد، سنگ نگاره های بازه دودر، بقایای قلعه مغان، قلعه اردمه، قبرستان ابرده سفلی، مقبره شیخ حافظ ابردهی، قلعه کردی زشک، بقایای رباط زشک، بقایای قلعه شاندیز، قبرستان و قلعه باغ رو گراخک، سنگ نگاره های چکل نظر داغستان، سنگ نگاره های کمر مقبولا، سنگ نگاره های شتری، قبرستان ویرانی، مزار ویرانی، رباط ویرانی، چاپارخانه صفی آباد، بند گلستان، سنگ نگاره های چشمه سرخ، سنگ نگاره کال خرگوش، حوض انبارهای تخته مایان، قلعه کهنه چاهشک، حمام چاهشک.


نظام اقتصادی شهرستان طرقبه شاندیز:


۱- کشاورزی( باغداری، زراعت، شیلات، دامداری)


باغداری: که عمدتاً در حاشیه رودخانه و محور شاندیز، ابرده، زشک و محور طرقبه، نقندر، کنگ و محور طرقبه، عنبران، جاغرق و محور گلستان، کلاته آهن، دهبار و محور گلستان، مایان، ازغد و محور سربرج، تجر، مج و محور اسلامرود، اردمه، مغان و محور زشک، محله زشک با محصولات ( سیب، گلابی، توت، انگور، گیلاس، گوجه سبز، گردو، زردآلو، آلو، هلو، فندق، شلیل، آلبالو، به، بادام).


زراعت: با توجه به شرایط توپوگرافی و کوهستانی منطقه به میزان محدود با محصولات ( گندم، جو، نخود، عدس، لوبیا، ماش، خیار، انواع کدو، هندوانه، سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی، بادمجان، سیر، کلم، هویج علوفه ای، ذرت علوفه ای، آفتابگردان، کلزا، یونجه) و همچنین گل محمدی، ارغوان، توت.


دامداری: بعنوان مکمل کشاورزی یکی از قدیمی ترین فعالیت های کشاورزی در منطقه می باشد و در حال حاضر علاوه بر واحدهای نیمه صنعتی و سنتی، واحدهای بزرگ صنعتی در زمینه های مختلف پرورش دام و طیور در سطح شهرستان فعالیت دارند. واحدهای (مرغ تخمگذار، مرغ گوشتی، پرورش کبک، گاوداری، گوسفند).


۲- مراکز عمده پرورش زنبور عسل و زنبور داری شهرستان:


در روستاهای جاغرق، ارچنگ، دهبار، مغان، ازغد، زشک و محله زشک.


شیلات و آبزیان: پرورش آبزیان با وجود ۸ رودخانه دائمی، برکه ها، چشمه های متعدد و استخرهای ذخیره آب رو به رشد و ازدیاد است که در این مراکز و مجموعه ها ماهیان سرد آبی پرورش می یابند.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
مــــــــــــــــــشهَد
طرقبه و شاندیز

کرم ابریشم: صنعت نوغان و پرورش کرم ابریشم در گذشته نه چندان دور در منطقه نقندر رونق زیادی داشته و بواسطه همین به نام نوغان دره معروف و از اهمیت بسزایی برخوردار بوده است. وجود درختان توت در کناره ی برکه ها، آبراه ها و رشد آنها به صورت دیم باعث رواج نسبی پرورش کرم ابریشم در این منطقه شده است. در حال حاضر تخم نوغان در منطقه شاندیز، گراخک و در اطراف طرقبه بویژه روستای نقندر تولید می گردد.
صنایع(کارخانه ای، دستی، استخراجی)
فعالیت های صنعتی: وجود راههای ارتباطی مناسب، نزدیکی به کلان شهر مشهد، آب و هوای معتدل، استقرار بنگاههای اقتصادی، نهادها واداره های ذیربط، در سطح شهرستان باعث ایجاد صنایع و کارخانه های مختلف صنعتی و کارگاههای تولیدی و خدماتی شده است. که در سه محور جاده طرقبه، بزرگراه آسیایی مشهد- قوچان و جاده ی حسن آباد (شهرک صنعتی توس)، صنایع سنگ و خوشه صنعتی چوب و مبلمان در مسیر جاده شاندیز قرار دارد.


صنایع دستی: به عنوان بخش مکمل اقتصاد کشاورزی روستایی که با دیگر فعالیت های اقتصادی و اجتماعی منطقه ارتباط مستقیم دارد. بدلیل جاذبه های مهم گردشگری شهرستان، صنایع دستی آن نیز از محیط زندگی مردم تأثیر گرفته و بعنوان بخشی از درآمد اهالی منطقه بصورت شغلی مستقل در پاره ای رشته ها ادامه دارد.


از صنایع دستی مهم منطقه قالی بافی، سبدبافی، پوستین دوزی، صنایع چوبی، گلیم و جاجیم بافی را میتوان نام برد.


صنایع استخراجی: کانی های غیر فلزی- بخش معدن در منطقه شامل مرمریت خلج، پنبه نسوز چهارچشمه، سنگ لاشه ساختمانی، سنگ تالک شیست، سنگ هرکاره و کانی های فلزی- معدن طلای دره داغستان، معدن سرب در روستای شلگرد، مج و حوالی کلاته خاتون.


۴- صنعت گردشگری:


وجود رشته کوههای بینالود، قلل مرتفع، دره های ژرف، رودخانه ها، چشمه سارها، پوشش گیاهی منحصر به فرد، روستاهای زیبا با معماری بومی، پارک های جنگلی، آبگیرها، غارها، باغات میوه، آب و هوای مطبوع که با تنوع پوشش گیاهی، بارندگی مناسب، این ویژگیهای خاص و پرجاذبه نظر گردشگران داخلی و خارجی را به منطقه معطوف می دارد.



screen shot windows
نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری طرقبه شاندیز:


این نمایندگی با ایجاد شهرستان در ماه ۱۳۸۸ در محل ساختمان فرمانداری به ریاست علی اکبر احمدزاده فعالیت خود را رسماً آغاز نمود.


از مهمترین فعالیت های این اداره در شهرستان:


حوزه میراث فرهنگی: مرمت پائین حسینیه کنگ- مرمت مدرسه علمیه ازغد- مرمت مسجد قدیمی ازغد- کشف سنگ نگاره های جدید- مقدمات ساخت اولین پارک سنگ نگاره ای کشور در طرقبه با همکاری شهرداری- بازدیدهای منظم از از آثار تاریخی شهرستان.


حوزه صنایع دستی: برگزاری دوره های آموزشی متعدد ویژه بانوان شهرستان- گسترش آموزشهای صنایع دستی- برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی در دو منطقه گردشگری دهکده شاندیز و چالیدره.


حوزه گردشگری: برگزاری دوره های آموزشی مختلف ویژه مدیران و کارکنان واحدهای پذیرایی- برگزاری سمینارهای آموزشی ویژه شاغلین صنعت گردشگری- برگزاری نمایشگاه گردشگری بعثت و سد چالیدره- برگزاری جشنواره سمنو در روستای گراخک- برگزاری اولین جشنواره شکوفه های گیلاس کشور در شاندیز- برگزاری جشنواره شیردوشان و ...




اداره کارو امور اجتماعی شهرستان طرقبه شاندیز:


مهمترین فعالیت های اداره در سطح شهرستان:


۱- رسیدگی به شکایات کارگران از کارفرمایان در مواردی نظیر: اخراج، عدم پرداخت مزد قانونی و مزایای اضافه کاری و...


۲- اطلاع رسانی آخرین بخشنامه ها و دستورالعمل های وزارت کار در خصوص دستمزد و مزایای کارگران در پایان هر سال و نحوه رسیدگی به دادخواستها و شکایات.


۳- پذیرش درخواست بیمه بیکاری و ارجاع متقاضیان واجد شرایط به واحد بیکاری اداره کار


۴- تشکیل هیئت بدوی رسیدگی به دادخواستها و حل و فصل دعاوی، ترجیحاً از طریق سازش و توافق و در نهایت از طریق صدور رآی قانونی


۵- تشکیل کارگروه اشتغال به ریاست فرماندار و دبیر مسئول اداره کار شهرستان
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
مــــــــــــــــــشهَد
طرقبه و شاندیز

دفتر نمایندگی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان طرقبه شاندیز:
عملیات اجرایی دفتر نمایندگی: این نهاد تحت نظر بنیاد مسکن شعبه مشهد بوده و در حال حاضر فعالیت خود را محدود به وام مسکن مهر در بخش طرقبه و شاندیز نموده است. تا زمان استقلال دفتر نمایندگی شهرستان، سایر فعالیت های بنیاد در سطح منطقه را شعبه مشهد انجام می دهد.


معرفی کمیته امور زنان و خانواده: این کمیته از مهرماه ۱۳۸۸ فعالیت خود را در حوزه زنان و خانواده با بررسی نیاز سنجی و برنامه ریزی در راستای تأمین نیازمندی اقشار مختلف بانوان شهرستان و اجرائی کردن آن برنامه ها از مسیر دستگاه ها، اداره ها و نهادهای مرتبط و نظارت بر اجرای بهتر آغاز نمود. و با تشکیل و برگزاری جلسات ماهانه کارگروه تخصصی بانوان با طرح پیشنهادهای کاربردی در زمینه های مسائل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به رفع مشکلات زنان شهرستان می پردازد.


نظارت بر اجرای برنامه های ابلاغی از سوی دفتر کل زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی که با تحکیم بنیاد خانواده، توانمدسازی زنان، تعمیق باورهای دینی، گسترش فرهنگ عفاف و حجاب اسلامی از جمله امور مهم با توجه ویژه می باشد.


شناخت مسائل و مشکلات زنان با توجه به ویژگی های جغرافیایی و فرهنگی شهرستان از جمله برنامه های کمیته است. از آنجایی که هدف غایی انقلاب اسلامی ایران، تربیت انسان و تکامل اوست لذا تمامی تلاش مسئولان باید برای تحقق این هدف مصروف گردد. طبعاً رشد و تعالی زن بعنوان نیمی از اقشار تأثیرگذار در جامعه باید مورد توجه برنامه ریزان و سیاستگذاران باشد والحمدالله در شهرستان با توجه ویژه ای که شخص فرماندار دارند در این زمینه تلاش می گردد. ولی تا رسیدن به وضعیت مطلوب راه طولانی در پیش است.

کتابخانه های عمومی در شهرستان طرقبه شاندیز:



online photo storage
کتابخانه عمومی امام خمینی (ره): در شهر طرقبه با مساحتی بالغ بر ۹۰۰ مترمربع و زیربنای ۵۵۰ مترمربع در دو طبقه واقع است. کتابهای کتابخانه ۱۲۱۰۰ نسخه شامل: منابع عمومی- منابع مرجع- نوسودان و منابع ویژه کودکان می شود. نشریات موجود این کتابخانه ۴۲ عنوان است. اعضای فعال ۱۰۰۰ نفر بوده که دارای کارت عضویت یکساله می باشند.

بخش های کتابخانه:


طبقه اول: جایگاه روزنامه خوانی- نشریات- قسمت نمایش تازه های خانه کتاب استان همچنین بخش مخزن- مرجع- سمعی و بصری- گردشگری- تحکیم سواد و مهارت مربوط به نوسوادان و نهضت سوادآموزی- کافی نت- کودک- سالن مطالعه برادران- سرویس بهداشتی.


طبقه فوقانی: نمازخانه- اتاق کامپیوتر- سالن مطالعه خواهران و سالن اجتماعات است.


کتابخانه در سال ۱۳۵۴ در مکانی استیجاری افتتاح و در شهریور ۱۳۷۹ همزمان با هفته دولت کتابخانه به مکان فعلی انتقال پیدا کرده است. زمین کتابخانه به صورت وقفی توسط مرحوم بیگم و ساختمان توسط مسکن و شهرسازی در دو طبقه بنا گردیده است.


فعالیتهای جانبی: برگزاری کلاس نهضت سوادآموزی، آموزش رایانه، مراسم شب شعر، برگزاری کلاسهای فرهنگی هنری در ایام تابستان، بازدید های دانش آموزی در طول سال تحصیلی. نیروی انسانی شاغل سه نفر کتابدار و یک نفر خدمات به صورت پاره وقت.


کتابخانه رودکی: در شهر شاندیز با مساحتی بالغ بر ۹۰۰ مترمربع ۲۵۰ متر زیربنا واقع است. کتابهای کتابخانه ۱۰۸۳۷ نسخه شامل: منابع عمومی- منابع مرجع- منابع ویژه کودکان و نوسوادان می شود نشریات موجود این کتابخانه ۳۹ عنوان است. اعضای فعال ۸۵۰ نفر با کارت عضویت یکساله می باشند.



image upload
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
مــــــــــــــــــشهَد
طرقبه و شاندیز

how to take a screenshot on a pc

بخش طرقبه:
بخش طرقبه از توابع شهرستان طرقبه شاندیز می باشد که از تاریخ ۲۱ بهمن ۱۳۸۷ بخشداری آن شروع به کار نموده است. این بخش که در شمال غرب مشهد قرار گرفته و دارای ۷۵۰ کیلومتر مربع مساحت و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ دارای ۲۸۲۱۹ نفر جمعیت است که در ۳۵ روستا و آبادی و یک شهر (طرقبه) ساکن هستند از این جمعیت ۱۴۷۵۷ نفر در شهر و مابقی در روستاها زندگی می کنند.

تعداد روستاهای بالای ۲۰ خانوار بخش طرقبه ۲۴ روستا می باشد که ۱۷ روستای آن دارای شورا بوده و تعداد ۵۵ نفر عضو شورا می باشند. ۷ روستا نیز فاقد شورای اسلامی می باشند که در انتخابات آتی در کلیه روستاهای بالای ۲۰ خانوار انتخابات برگزار و شوراهای دارای صلاحیت انتخاب می شوند.


در بخش طرقبه ۱۸ روستا دارای دهیاری مصوب می باشند که کلیه کارهای عمرانی، خدماتی، فرهنگی و اجتماعی را در قالب شرح وظایف دهیاری بالغ بر ۴۵ وظیفه می باشد بر عهده دارند.


بخش طرقبه دارای شورای اسلامی بخش و شهر نیز می باشد که هر کدام از شوراهای مذکور ۵ عضو دارند.
از نظر اقتصادی شغل اغلب مردم در شهر طرقبه مشاغل وابسته به گردشگری شامل فروش خشکبار و صنایع دستی و سایر مشاغل خدماتی می باشد و همچنین تعدادی از شهروندان طرقبه به شغل رستوران داری و اماکن تفرجگاهی اشتغال دارند در کنار این مشاغل تعدادی نیز مانند گذشته به حرفه ی باغداری و دامداری اشتغال دارند. ولی شغل اغلب روستائیان کشاورزی و باغداری و دامداری می باشد که در دهستان های طرقبه و جاغرق اغلب باغداری است و در بلوک اردمه علاوه بر باغداری افراد اقدام به زراعت می نمایند.


محصولات اصلی منطقه به ترتیب اولویت گیلاس، آلبالو، سیب، آلو، توت و سایر میوه ها است که به مشهد صادر می شوند و حدود ۲۰ درصد نیز در خود شهر طرقبه و روستا به صورت مستقیم به مسافرین و گردشگران عرضه می شود. جمع آوری گیاهان دارویی که به صورت خودرو در کوهستان ها می روید نیز یکی از منابع درآمد مردم است.



windows print screen
این جاذبه های طبیعی به همراه نزدیکی به مشهد مقدس و مضجع شریف حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا (ع) باعث شده که سالیانه میلیون ها مسافر و زائر به شهر طرقبه و روستاهای اطراف مراجعه نموده است و ساعاتی از روز را در ییلاق های با صفای این منطقه بگذرانند. علاوه بر وضعیت توپوگرافی منطقه که کوهستانی می باشد آب و هوای خنک و مناسب در فصل بهار و تابستان رودخانه ها و چشمه سارهای روان و طبیعت زیبا باعث جذب گردشگر در منطقه می شود.


اماکن دیگری نیز که باعث جذب گردشگر در بخش شده است:


۱- مرقد مطهر امامزادگان یاسر و ناصر (ع)


۲- بند تاریخی گلستان


۳- سدچالیدره


۴- پارک های طبیعی و مصنوعی شهر طرقبه


۵- غار مغان


۶- رستوران و استراحتگاه ها در سطوح مختلف


۷- جاذبه های طبیعت گردی شامل: کوهنوردی، سنگ نوردی، اسکی و...
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
صفحه  صفحه 13 از 29:  « پیشین  1  ...  12  13  14  ...  28  29  پسین » 
ایران

Khorasan | خراســـــــــــــان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA