انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
ایران
  
صفحه  صفحه 16 از 29:  « پیشین  1  ...  15  16  17  ...  28  29  پسین »

Khorasan | خراســـــــــــــان


مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان بجنورد
رقص محلی بجنورد
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان بجنورد
چشمه بابا امان

screen capture windows
پارک باباامان بجنورد واقع در کیلومتر ۱۰جاده بجنورد- مشهد یکی از زیباترین و قدیمی ترین پارک های گردشگری کشور محسوب می شود . در پارک باباامان و در فاصله حدود 300 متري ازاز جاده اصلی، مقبره امام زاده که منسوب به شاهزاده اسماعیل فرزند امام موسی کاظم(ع) است که مشهور به امامزاده باباامان می باشد و چشمه اصلی پارک قرار دارند. عکس های قشنگی ازاین پارک را جناب آقای "شیروانلی" یکی از فرهیختگان ترک و خوانندگان این وبلاگ ارسال کرده اند. ضمن معرفی پارک برای شما مراجعین و خوانندگان محترم درنظرگرفته ایم که امید است مورد پسند قرارگیرد.
درفاصله 10 متری امامزاده چشمه اصلی پارک وجود دارد که در4 نقطه از درون تپه ای مي جوشد و آب آن به استخر هايی مي ريزد که با اختلاف سطح ساخته شده است تا آبشار های مصنوعی توليد کند. این چشمه درحدود 28 متر مکعب آبدهی در ثانیه (دبی) دارد .

روي چشمه را براي جلوگيري از خطر سقوط به درون آن و همچنين ورود حيوانات پارک، حصار کشي کرده اند که اين حصار در حدود 15 سال قبل ساخته شده است.
دماي آب اين چشمه در حدود 12 درجه سانتيگراد مي باشد و مساحت چشمه اصلي در حدود 14 متر مربع است. عمق متوسط آن در حدود 20سانتيمتر است. اهميت اين چشمه بسيار زياد است.
اين چشمه با آبدهی مناسب زمینه بوجود آمدن اين پارک را که درحال حاضر بعنوان يک منطقه نمونه گردشگري شناخته مي شود فراهم کرده است. اهميت اين چشمه تا بدانجاست که طبيعت اطراف آن، وجود استخرها، آب نماهاي پارک و تبديل آن به يک مجموعه تفريحي و توريستي که محل اسکان مسافرين مي باشد را موجب شده است. درحال حاضر طرح هايي براي گسترش فضاي پارک توسط ميراث فرهنگي استان، شهرداري بجنورد و محيط زيست استان در حال تدوين مي باشد.


free photo upload
علت اصلي بوجود آمدن پارک بابا امان، وجود تعداد درختان بسيار زياد از گونه هاي مختلف مانند چنار، افرا، صنوبر، کاج و ... که آن را تبديل به يک پارک جنگلي نموده است، بقاي درختان کهنسال چنار بابا امان که در حال ثبت در فهرست آثار ملي کشور هستند و يکي از آنها قطري در حدود 318 سانتيمتر دارد و بسياري از عوامل ديگر که در مجموع باعث تبديل شدن اين مکان به يک منطقه نمونه گردشگري شده است، همگي مديون وجود اين چشمه هستند. همچنين آب اين چشمه براي مصارف شرب لوله کشي شده است.
تعداد استخرها 9 عدد بوده که با اختلاف ارتفاع و درجهت شيب ساخته شده اند و آخرين آنها در مجاورت جاده اصلی مي باشد.
هریک از استخرها دارای آبنما و آبشارهای زیبایی است.
وجود ۴۰۰ هزار اصله درخت از جمله درختان اقاقیا، چنار، زالزالک، زردآلو، زبان گنجشک، بوته های تمشک وحشی و... جلوه ای زیبا به این مکان بخشیده که چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند. همچنین این پارک دارای پوشش گیاهی و جنگلی به مساحت ۲۵۰ هکتار است.
درختان قطور چنار ۴۰۰ ساله و نیز چشمه هایی که در مرکز و اطراف باباامان جوشیده اند نیز بر زیبایی های باباامان افزوده اند.


imagen
آب این چشمه ها جزو دسته آب های سولفاته کلسیک و سدیک می باشد و مصرف آن صفراآور، ملین و تسهیل کننده اعمال گوارشی و دافع سموم است. در دامن تپه ها و درختان انبوه باباامان تاسیساتی ازجمله رستوران، متل، پارک بازی کودکان، نانوایی و نمایشگاه های فصلی صنایع دستی این استان دایراست .همچنین روی تپه باباامان محلی به نام قوری و سماور وجود دارد که محلی برای استراحت کوتاه مدت و نوشیدن چای ساخته شده و علت نامگذاری آن وجود نمادی بزرگ از قوری و سماور بزرگ به ارتفاع بیش از۴ متر است .
از دیگر جاذبه های باباامان وجود شاخه ای از رودخانه اترک است که از کنار آن می گذرد، وجود این رودخانه باعث شده تا علاقه مندان به ماهیگیری از آن استفاده ببرند .همچنین چند استخر پرورش ماهی قزل آلا درقسمتی از پارک وجود دارد که توسط بخش خصوصی اداره می شود و تبدیل به مرکزی برای ماهیگیری تفریحی و طبخ آن شده است.
ازدیگر مناظر زیبای باباامان پارک حیات وحش پردیسان در زمینی به مساحت ۳۵۰ هکتار درغرب آن است که در آن تنوع گیاهی و جانوری خراسان شمالی یافت می شود. جانورانی ازجمله گوزن زرد، قوچ، میش، قوچ اوریال و آهو که از گونه های نادر و شاخص کشور می باشد برای تکثیر و آشنایی علاقه مندان در این پارک رها شده اند
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان بجنورد
چمه بش قارداش

screen capture
چشمه بش قارداش
آب چشمه بش قارداش بجنورد كه در سال گذشته خشك شده بود؛ درپي بارندگي هاي سال جاري بار ديگر شروع به جوشيدن كرد.سال گذشته مهندس علائي مديركل آب منطقه اي خراسان شمالي در گفت وگو با خبرنگار كيهان علل خشكيدن آب چشمه معروف «بش قارداش» را خشك ساليهاي پي درپي، حفر چاه هاي غيرمجاز، برداشت بيش از حد مجاز و بي رويه از چاههاي منطقه و همچنين رفتار غيرقابل پيش بيني چشمه هاي مناطق كارستي ذكر كرده بود؛ حال سيدعباس حسيني شهردار بجنورد در جمع خبرنگاران حفر چاه توسط آب منطقه اي خراسان شمالي در اطراف اين چشمه را نيز از علل خشكيدن چشمه مي داند. شهردار بجنورد ميزان آبدهي چشمه بش قارداش را هم اكنون 10 تا 20ليتر در ثانيه اعلام كرد و افزود: اين ميزان آبدهي نسبت به ميزان آبدهي چشمه در گذشته 40ليتر كاهش دارد

خبرنگار ما در ادامه گزارش يادآور شده است، چشمه ها داراي حريم هستند و حريم چشمه ها در مناطق كارستي به دليل وجود حوزه هاي زيرزميني بايد با دقت و مطالعه بيشتري صورت گيرد درحاليكه در بش قارداش بجنورد نه تنها اين امر رعايت نشده بلكه پاسخي صحيح، علمي و قانوني به علل خشكيدن آب برخي چشمه ها و از بين رفتن سفره هاي آب زيرزميني اين استان داده نشده است.آب چشمه بش قارداش بجنورد كه در سال گذشته خشك شده بود؛ درپي بارندگي هاي سال جاري بار ديگر شروع به جوشيدن كرد



imagen
سال گذشته مهندس علائي مديركل آب منطقه اي خراسان شمالي در گفت وگو با خبرنگار كيهان علل خشكيدن آب چشمه معروف «بش قارداش» را خشك ساليهاي پي درپي، حفر چاه هاي غيرمجاز، برداشت بيش از حد مجاز و بي رويه از چاههاي منطقه و همچنين رفتار غيرقابل پيش بيني چشمه هاي مناطق كارستي ذكر كرده بود؛ حال سيدعباس حسيني شهردار بجنورد در جمع خبرنگاران حفر چاه توسط آب منطقه اي خراسان شمالي در اطراف اين چشمه را نيز از علل خشكيدن چشمه مي داند. شهردار بجنورد ميزان آبدهي چشمه بش قارداش را هم اكنون 10 تا 20ليتر در ثانيه اعلام كرد و افزود: اين ميزان آبدهي نسبت به ميزان آبدهي چشمه در گذشته 40ليتر كاهش دارد.
خبرنگار ما در ادامه گزارش يادآور شده است، چشمه ها داراي حريم هستند و حريم چشمه ها در مناطق كارستي به دليل وجود حوزه هاي زيرزميني بايد با دقت و مطالعه بيشتري صورت گيرد درحاليكه در بش قارداش بجنورد نه تنها اين امر رعايت نشده بلكه پاسخي صحيح، علمي و قانوني به علل خشكيدن آب برخي چشمه ها و از بين رفتن سفره هاي آب زيرزميني اين استان داده نشده است.


پارک تفریحی و توریستی بش قارداش:
پارک بش قارداش که در 6کیلومتری جنوب بجنورد در مسیر جاده اسفراین قرار گرفته است از قدیمی ترین و مشهورترین اماکن تفریحی کشور محسوب و مورد توجه اکثر مسافران و ساکنان در شهر می باشد وجود چشمه آب معدنی نسبتا" با خواص متعدد که در حال حاضر خشک شده سبب گردید که در دوران حکومت ناصرالدین شاه هنگام سفر چاه به منطقه بجنورد و زیبایی چشمه و چنارهای کهنسال اطراف آن توجه ناصرالدین شاه را بخود جلب کرد و دستور احداث استخر مرمت بقعه مخروبه مجاور آن را به سردار مفخم حکمران منطقه بدهد که بعدها بدلیل ترور ناصرالدین شاه بقعه احداث شده مورد استفاده ایل شادلو جهت آرامگاه خانوادگی قرار گرفت. در کنار آرامگاه سردار مفخم، سنگ نوشته هایی حکایت از عدم وجود شخصیت مذهبی در این بقعه می نماید ولی ساختار فیزیکی آرامگاه با گنبد و گلدسته حکایت از مکان مذهبی دارد که در این خصوص متاسفانه در کتب تاریخی و سفرنامه های متعدد ذکر نشده است. در خصوص وجه تسمیه بش قارداش و بر اساس اعتقاد مردم محل عنوان می شود که در زمان هجوم مغول پنج برادر به دلیل رشادت های زیاد که در جنگ مغولان در این ناحیه نموده و کشته شده اند به نام بش قارداش ( پنج برادر) معروف است. عده ای نیز معتقدند که بدلیل جریان داشتن آب چشمه از 5 غار سنگی کوچک به همین نام نامیده شده اند که البته نظریه 5 غار سنگی رد شده است. در مورد این مکان به جرات می توان گفت که از مشهورترین و پرطرفدارترین پارکهای تفریحی مورد نظر مردم بجنورد بوده است و استفاده از آب استخر حتی در فصول سرد سال صورت می گرفته است


snagit
و اما متاسفانه چشمه بش قارداش که در حال حاضر کاملا" خشک گردیده و مطالعات زیادی توسط کارشناسان و متخصصان مربوطه برای جریان یافتن دوباره آب چشمه در حال انجام است و این امر مسئولان را بر آن داشت تا با حفر یک حلقه چاه قسمتی از کمبود آب را به این طریق جبران نمایند و برای تامین آب مورد نیاز مطالعاتی در دست اقدام است.
آب معدنی چشمه دارای خواص شیمیایی زیادی می باشد که کی تواند در درمان بیماریهای گوارشی، معالجه بیماری کبد و مجاری صفراوی و یرقان، سردرد، میگرن، و سنگهای گوناگون مجاری ادراری موثر می باشد و نیز در بهبود و ترمیم بیماریهای ناشی از سوء تغذیه ای و بیماریهای تنفسی و آلرژی مانند آسم و ورم مجاری بینی اثری نیکو دارد

بازسازی پارک در سال 1378 با توافقی که بین متولی قانونی پارک آقای دکتر شادلو (نوه سردار مفخم) و شهرداری بجنورد انجام گرفت طرح توسعه پارک و مرمت آرامگاه با نظارت میراث فرهنگی آغاز گردید که همچنان با عنایت مسئولان شهرداری و فرمانداری و استانداری در حال اجرا می باشد. برنامه توسعه پارک شامل ساخت متل، رستوران ، دریاچه مصنوعی، کمپینگ، باغ ایرانی و منوریل در قالب طرح تهیه شده و انجام خواهد شد. مساحت کل پارک جنگلی بش قارداش 450 هکتار می باشد که 10 درصد آن اختصاص به جاده، پارکینگ، محل های ورزشی، آلاچیق، چایخانه سنتی، رستورانها، متلها و ساختمان اداری می باشد و مابقی آن جنگلکاری شده است.
پوشش گیاهی آن شامل سرو خمره ای، زیتون تلخ، چنار، زبان گنجشک، اقاقیا، کاتالپا، زالزالک وحشی، ارغوان، افرا، عرعر، سرو شیراز، کاج، توت، زرشک می باشد
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان بجنورد
امام زاده سید عباس

images
امام‌زاده سلطان سید‌عباس
این آرامگاه در جنوب شهر بجنورد واقع است. هسته مركزی حرم، بنای چهارگوشی است كه در وسط هر ضلع آن، یك ورودی قرار دارد. بنا دارای دو ایوان تازه‌ساز و دو شبستان است. در دو سوی ایوان شرقی، دو برج مانند در گوشه‌‌های بنا ایجاد شده است. بنا از تناسب و زیبایی مطلوبی برخوردار است. بر روی ساقه یا گردنیِ بنا، طرح‌های مكرر طاق‌نما مانند ایجاد شده و خودِ گنبد از كاشی‌های فیروزه‌‌ای و نقش زیبای «لا اله الاّ اللّه»، به رنگ لاجوردی پوشیده شده است. در نمای ایوان اصلی، كتیبه‌ای از كاشی معرق شامل آیه‌‌های قرآنی دیده می‌شود. قدیمی‌ترین تاریخ موجود در بنا، 1223 هـ.ق و مربوط به زمان تعمیر آن است. در كنار حرم، ضریحی قرار دارد و بر روی لوح قبر چنین نوشته شده : «هذه مرقد مرحمت غفران‌پناه سلطان سیدعباس ابن موسی‌الكاظم فی ثلاث مانه». عبارت نارسا و تاریخ مغلوطی است؛ ولی در هر حال، این امام‌زاده را برادر امام رضا (ع) می‌‌دانند و در محل، به نام «معصوم‌زاده» معروف است. این بنا، در سال 1345 هـ.ش به طور كامل بازسازی شده است.



how to do a screenshot on a pc
در دامنه تپه ماهورهاي جنوب شهر بجنورد، بارگاهي با گنبد فيروزه‌اي رنگ به چشم مى ‌خورد كه نزد اهالي اين شهر به "معصوم‌ زاده" شهرت يافته است.
اين بقعه در واقع مدفن امامزاده سلطان سيد عباس فرزند امام موسي كاظم (ع) است كه در دوره حكومت بنى ‌عباس از مدينه وارد خراسان شمالى شده و در اواخر سده هجرى وفات يافته است.

بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان بجنورد
روستای تیمور تاش

picture sharing
روستای تیمورتاش:
باغات سرسبز و چشمه آب گوارا در دره ای باصفا و تپه ماهورهای پر فراز و نشیب یکی از مراکز دیدنی و کوهستانی بسیار مطلوب می باشد. از جاده قدیم، گردنه بدرانلو مقابل تاسیسات اداره راه می توان به این طبیعت زیبا وارد شد.

«کوه مظهر زندگیست، از چشمه های زلالش گرفته تا عطر علفهای سرمست کننده کوهی و هوای پاکش همه نشانه های زیستن است. مگر نه اینکه کوهستان محل معراج و عرفان است. مگر نه اینکه با گیاهان کوهستان هزاران درد را دوا می کنند. مگر نه اینکه کوهستان محرم عشاق و محل راز و نیاز است. پس بیهوده نیست اگر به کوهستان عشق بورزیم. در هوای پاک کوهستان و سکوت آرام بخش آن تن و جان را به نسیم دل انگیزش بسپاریم و ساعاتی را به دور از غوغای زندگی ماشینی و شهری به سر بریم. زیرا کوه به انسان زندگی می دهد. ولی همان گونه که ادب، آداب دارد. عشق آداب دارد. خوردن ویتامین اندازه و مقدار دارد. کوهستان هم آداب دارد. حساب و کتاب دارد. بر ماست که این مظهر صلابت و پاکی را آلوده نکنیم.»



adult photo sharing
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان بجنورد
چشمه آب گرم ایوب

imagur
چشمه آبگرم ايوب
توصيف و وضعيت اثر
چشمه آب گرم ايوب،تشکيل شده است از مجموعه اي از چشمه ها که از دل زمين جوشيده و به سطح مي آيد.دماي آب در حدود 36 درجه سانتيگراد مي باشد.اين چشمه شکل يک استخر(حوض)با مساحت 459 متر مربع مي باشد و عمق متوسط آن در حدود 5/1 متراست.دبي طبيعي اين چشمه 5/9 ليتر بر ثانيه بوده و در حال حاضر اهالي منطقه و مردمي که از خواص معدني آن مطلع هستند جهت شنا و تفريح از آن استفاده مي کنند.البته اهالي بومي منطقه متاسفانه جهت استحمام نيز از اين چشمه استفاده مي کنند که موجب آلودگي آب آن مي شود.در فاصله 5 متري اين چشمه،چشمه آب سرد قابل شرب قرار دارد که آب آن در گوشه ضلع شمالي استخر،وارد آن ميگردد که بخوبي سردي آب در اين قسمت احساس مي شود.
اطراف استخر به جهت جلوگيري از بروز حوادث و اينکه انسان در اثر بي توجهي به داخل آن بيافتد و يا احشام وارد آن گردند،حصار کشي شده است.زمين هاي اطراف اين استخر خاکي بوده و در اثر بارندگي به صورت گل در مي آيد و متاسفانه زباله و شاخ و برگ به جهت شيب بودن به طرف اين حوض حرکت مي کنند.مشکل ديگر در اين منطقه عدم وجود جاده مناسب براي دسترسي به اين اثر ارزشمند است .



img
اقليم : آب و هواي کوهستاني و سرد
زمين ­شناسي
از نظر زمين شناسي منطقه ايوب داراي ترکيبات معدني گوگردي (سولفوردار)است که بعد از فعل و انفعالات شيميايي و آزادسازي انرژي گرمايي سبب گرم شدنآب عبوري از آن محدوده مي شود.
زمين شناسي اين منطقه مربوط به دوران مزوزوئيک-دوره کرتاسه و سازند سر چشمه است.سن سازند آن مربوط به کرتاسه زيرين بوده و از نظر ليتولوژي شامل شيلهاي خاکستري رنگي است که بعلت سستي و فرسايش عموما" دره ها را تشکيل داده است.شيل هاي اين سازند در منطقه ايوب حاوي قلوه هايي از رس آهن دار با ميانلايه­هاي سيلت و آهک هستند.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان شیروان
آشنایی با شیروان

شهرستان شيروان در 773 كيلومترى تهران قرار دارد. قسمت شمالى شيروان كوهستانى و داراى آب و هواى سرد است. قسمت جنوب آن به دليل «رودخانه اترك» آب و هواى معتدل دارد. آثار بجامانده قبرهاى زرتشتيان نشان مي‏دهد كه شيروان قبل از اسلام نيز مسكونى بوده و قدمت طولانى دارد. مردم شيروان در سال 31 هجرى قمرى در زمان خلافت عثمان به دين اسلام گرويدند. شهر شيروان در دوره خوارزمشاهيان آباد بود. در حملات گوركانيان، آسيب فراوان ديد. در دوران صفويه توسط شاه عباس، عشاير كرد براى جلوگيرى از حملات ازبك‏ها به اين منطقه كوچانده شدند. اين شهر در دوران حكومت قاجار يكى از مناطق مهم درگيرى‏هاى محلى بود. شهر شيروان در سال‏هاى اخير، با اسلوب جديد، تجديد بنا شده است

نگاهی به تاریخ شیروان
شیروان روزگاری پایتخت قوم پارت بوده‌است. دیاکونوف محقق ونویسنده روسی معتقد است اولین امپراتوری مقتدر پارتها در شیروان به وجود آمده‌است. ایزدوخاراکسی واسترابون از مورخین و جغرافیدانان یونان محل زندگی و حکومت پارت را در درهرود اترک شیروان ذکر کرده‌اند. شیروان در زمان اشکانیان در زمره قلمرو آنان قرار داشته و وجود گورهای زرتشتی و آثار تاریخی در نقاط گوناگون ناحیه شیروان، نه تنها بر شناخت رویدادهای تاریخی شیروان در پیش از تاریخ کمک مینماید، بلکه آبادی و اهمیت این شهر را در آن زمان نشان میدهد شهر باستانی شيروان‌ ، تاریخ نزدیک به پنج هزار سال در سینه دارد قدمت تپه باستانی شیروان را همپای شهر سوخته زابل و نزدیک به 3 هزار سال پیش از میلاد مسیح می دانند حتی به شکل افسانه گفته می شود ارشک سردودمان ونگاهي به شهرستان شيروان شهر باستانی شيروان‌ ، تاریخ نزدیک به پنج هزار سال در سینه دارد قدمت تپه باستانی شیروان را همپای شهر سوخته زابل و نزدیک به 3 هزار سال پیش از میلاد مسیح می دانند حتی به شکل افسانه گفته می شود ارشک سردودمان و موسس سلسله اشکانیان برفراز آن زاده شده است و شیروان اولین جایی بود که او در آن نیروهایش را آموزش رزم آوری داد آنچه مسلم است شیروان یکی از مهمترین دژهای امپراتوری اشکانیان در طی 474 سال حکومت آنها بوده است وجود گورهاي زرتشتي و آثار تاريخي در نقاط گوناگون ناحيه شيروان، نه تنها بر شناخت رويدادهاي تاريخي شيروان در پيش از تاريخ كمك مي نمايد، بلكه آبادي و اهميت اين شهر را در آن زمان نشان مي دهد. شهرهاي خراسان، از جمله شيروان، بين سال هاي 31 و 32 هـ . ق، در روزگار خلافت عثمان، به دست مسلمانان افتاد. در زمان حكومت طاهريان، صفاريان و سامانيان، شيروان يكي‌از آبادي‌هاي پر‌جمعيت و آباد بوده است. سلطان محمود غزنوي در بازگشت از هندوستان از مسير راه مشهد - طرقي - شيروان، يك شبانه روز در روستاهاي دهستان گليان شيروان،‌ اردو زده است؛ به طوري كه اين محل را تخت سلطان محمود نيز مي نامند. مغولان در 618 هـ . ق، شهرهاي خراسان، از جمله شيروان را گشودند و به كشتار و چپاول پرداختند. شيروان در 874 هـ . ق، به دست تيمورلنگ افتاد.

شيروان در زمان صفويه از اعتبار و اهميت ويژه اي برخوردار شد و در زمان شاه عباس بزرگ، كردان جنگجو به اين ناحيه كوچ كردند. شاه عباس صفوي چند بار، از جمله در 1007 هـ . ق، به خراسان كه مورد تاخت و تاز مردمان گوناگون بود و هم چنين به شيروان، مركز حكومت ايلخاني سفر كرده است. نادرشاه افشار در 24 شوال 1148 هـ . ق، به پادشاهي رسيد و رضاقلي ميرزا، پسرش را فرمانرواي خراسان، از جمله شيروان كرد.
در 1210 هـ . ق، آقا محمد خان قاجار هنگام رفتن به مشهد، از شيروان گذشت و امير گونه خان، حاكم شيروان نسبت به وي اعلام وفاداري كرد. در روزگار محمد شاه قاجار، شيروان يكي از نواحي مهم درگيري هاي حاكمان محلي، از جمله حاكمان شيروان و بجنورد بود. ناصرالدين شاه قاجار، دوبار در سال هاي 1284 و 1300 هـ . ق، به خراسان سفر و از شيروان نيز ديدن كرد.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان شیروان
مشاهیر و بزرگان علم شیروان
شیروان دارای مشاهیر و بزرگانی همانند "ارد بزرگ" است . دانش دوستان او را پس از علامه "اقبال لاهوری" بزرگترین اندیشمند پارسی زبان می دانند . ارد بزرگ همانند اقبال لاهوری بدنبال وحدت در منطقه است . فرق او با اقبال در این است که علامه اقبال لاهوری وحدت را در دین می دید اما ارد بزرگ بر بستر فرهنگی تمدنی ایران باستان تاکید می ورزد . پندها و نصایح اش شامل همه طبقات جامعه می شود سخنان او در کتابی با عنوان آرمان نامه منتشر شده است که گفته می شود پر مخاطب ترین کتاب حال حاضر ایران است . دیگر چهره سرشناس و ممتاز شیروان استاد منوچهر لطیف است او اولین کسی است که در ایران کشتی را برروی کاغذ نوشت و شروع به تجزیه و تحلیل آن کرد . به او لقب نخستین ورزشی نویس کشتی را داده اند . مرحوم لطیف از دوستان نزدیک و هم دوره های جهان پهلوان تختی بود . مرحوم لطیف 50 سال در مورد کشتی نوشت و تا زنده بود زبده ترین تحلیل گر عرصه کشتی و مدیریت آن بود . هنگام به خاک سپاری او بزرگانی نظیر استاد كيومرث ابوالملوكي، عبدالله موحد، بهرام افشارزاده، منصور مهديزاده، محمدرضا طالقاني، پرويز سيروس‌پور، منصور برزگر، حسن حبيبي، حسين ملاقاسمي، محمود معزي‌پور، محسن فرح‌وشي، حسن بابك، اميررضا خادم، عليرضا حيدري، عليرضا دبير، عارف ربطي، جواد رفوگر، حميدرضا گرشاسبي و ... حضور داشتند . از دیگر مشاهیر شیروان می توان به نام های سعید توکلیان ، هیوا مسیح ، علی بابا رستمی نیز اشاره کرد .


دکتر حسین پور از استادان دانشگاههای امریکا در رشته اقتصاد ، پرفسور حسین آفریده در رشته فیزیک هسته ای و از اساتید دانشگاههای تهران و

دکتر رحمانی فضلی و ......


مکان هاي ديدني و تاريخي

مكان هاي تاريخي و ديدني شهرستان شيروان عبارت اند از تپه باستانی شیروان در جنوب باختري شهر ، شیرکوه شیروان ، آرامگاه بي‌بي حنيفه، آرامگاه تيموري در 6 كيلومتري شيروان، آرامگاه معصوم زاده امام يحيي، امام زاده حمزه در 6 كيلومتري شمال باختري شيروان، امام زاده محمد رضا، برج و باروي تيموري، تپه (قلعه) اسرار، تپه زيارت، تپه ماسوره شيروان، حسنيه حاج آخوند، شهرپيشين، غار پوستين دوز، غار كافر، قزلرقلعه زيدر، قزلرقلعه زوارم، قزلرقلعه اوغار، قزلرقلعه تفتازان، گمرك تپه و گبرخانه.

وجه تسميه و پيشينه تاريخي
داوري هايي گوناگونی وجود دارد. درست ترین نظر این است که نام شيروان را به بخاطر نقش شيري دانسته اند، كه شكل آن، در دامنه شمالي كوه «اغزقاپوقلي» ديده مي شود و به شيركوه شهره هست . سنگ تشكيل دهنده شكل شير، با ديگر سنگ هاي كوه اغزقاپوقلي از نظر جنس، گونه و رنگ تفاوت دارد و هر بيننده اي، اين وجه تمايز شكل شير را مي بيند. با توجه به آثار تاريخي و گورهاي زرتشتي اي كه در اين ناحيه وجود دارد، کهن بودن شهر تأييد گشته و اين وجه تشبیه درست تر به نظر مي رسد. برخي هم نام شیروان را به شيرباناني منسوب مي دانند که در سده هاي گذشته در جنگل هاي ناحيه شيروان به شكار و نگاهداري شير اشتغال داشته اند . کارشناسان این مورد کمتر وارد می دانند .
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان شیروان
جغرافياي تاريخي شهرستان شيروان

بررسي و مطالعات تاريخي نشان مي‌دهد كه اقوام پارت در ناحيه شيروان زندگي و حكومت مي‌كرده‌اند و قبور زرتشتي در اقصا نقاط منطقه از جمله در قسمت جنوب و جنوب شرقي تپة نارين را اصطلاحاً تپة نادري مي‌گويند. وجود داشته و سوابق تاريخي همين تپة به هزارة پنجم و چهارم قبل از ميلاد مي‌رسد و از اين تپه ها بيشتر به صورت ارك بلد وبويژه با روشن كردن آتش در روي آن به عنوان يك وسيلة مخابراتي استفاده مي‌كرد‌اند و آثار قبور زردتشتي در روستاي در روستاهاي دوين، گليان، زيارت، منصوران، هناهه و ... هنوز هم به چشم مي‌خورد وبا وجود اين آثار قديمي و اشياي مكشوفه در اين منطقه شهرستان شيروان را مي‌توان در رديف يكي از شهرهاي قديمي استان خراسان قرار داد.
ايزيدور خاراكسي ( Isidoredecharax ) مورخ يوناني در قرن اوّل پيش از ميلاد در كتاب استاتمس پارتيك ( Stathmes- Parthiques ) دربارة هجده ايالت پارتي مي‌نويسد :
« در سال 137 يا 138 قبل از ميلاد در زمان ميترادات ( مهرداد ) پادشاه اشكاني كشور به دو قسمت عليا و سلفلا تقسيم مي‌گشت و دروازه‌هاي خزر حد فاصل بين آن بود كه از هجده ايالت به شرح زير تشكيل مي‌شد كه يكي از ان ايالتها ( ايالت شمارةيازده) آستاونه ( astavene ) يا آستابنه Astabene ناحيه‌اي بوده كه اكنون شامل سيملجان،بجنورد، شيروان و قوچان مي‌شود ويكي از شهرهاي مهّم آن استوا يا خبوشان فعلي است » ناحية شيروان راپولي بيوس مورخ قديم يوناني نيز محل زندگي و حكومت قوم پارت دانسته است.
آساك، اين اسم كه بعضي آساك هم گفته‌اند. نام شهري بوده از دهستان يا از كوهستانهاي خراسان شمالي كه در عهد قديم همان جا پارت ناميده مي‌شد و باني آن اشك اول است.
آساك را با اين كه نمي‌توان شهر قديم شيروان دانست ولي كاوش و تحقيق در تپة گبر‌خانة‌ شيروان مربوط به دورة‌ اشكانيان و ساسانيان با ثبت تاريخي شمارة 698 در سازمان ملي حفاظت آثار باستاني و همچنين آثار قديمي در روستاهاي گليان (گيلارد گيلال ) و روستاي هنامة شيروان مي‌تواند كمك زيادي به محل اصلي شهر تاريخي آساك بنمايد. چون اكثر محققان محل شهر باستاني آساك را در ناحية شمال خراسان در حد فاضل بجنورد و شيروان و خبوشان ذكر كرده‌اند و بطور دقيق محل آن مشخص نگرديده است.
اعتماد السلطنه مي‌نويسد:« عقيده نگارنده برآنست كه دهستان يا قوت و سرزميني كه طايفة داهي ( داهه ) درآن مي‌زيسته‌اند شامل بر بجنورد ( بوزنجرد ) و شيروان و قوچان ( خبوشان ) ودره‌گز تا طوس بوده است.»در كتاب ايران درعهد باستان نوشنة دكتر محمد جواد مشكور چند شهر از جمله شيروان در قسمت علياي رود اترك به عنوان پايتخت اشكانيان ذكر شده است.
استرابون جغرافيدان و مورخ يوناني مي‌نويسد: « ارشك با طايفة خود در درة رود اترك مي‌زيست.» دكتر محمد جواد مشكور: چنانكه اشاره كرديم نام پارت يا خراسان امروزي در سنگنبشته‌هاي داريوش بزرگ آمده و ذكر آن كتيبه‌ها دليل روشني است كه آن ناحيه ( خراسان ) پيش از داريوش در جزو ايالات پادشاهي كوروش بزرگ هم بوده است. نام ايالت پارت در سنگنبشتة بزرگ داريوش در بيستون به صورت « پرثوه» آمده است.
نلسون دو بواز مي‌نويسد: « اندراگوراس كه از قبل انطيوكوس دوم بر پارت حكومت مي‌كرد در اين كشمكش مقتول گرديد و ظاهراً ارساسيس در شهري بنام آساك كه در نزديكي كوچان در وادي رود اترك واقع بود تاج شاهي بر سر نهاد.»
در اين تاريخ ( 250 قبل از ميلاد پس از تشكيل دولت اشكاني ) قبيلة (پارتي ) تمام درّة رود اترك و سرزمين نسا را در دست داشتند . اين ناحيه بعدها به نام آستاونه خوانده شد كه دكتر مشكور اين ناحيه را شامل شهرهاي شمالي خراسان از آن جمله شيروان ذكر مي‌كند.
دياكونوف محقق شوروي معتقد است : امپراطوري مقتدر ( يوئه ـ چري ) كه در تاريخ به نام كوشانيان خوانده مي‌شود در دشت آستاونه تأسيس شده است. آستاونه يكي ازساتراپهاي هجده‌گانة دورة اشكاني بوده وشهر شيروان را نيز شامل است. « پس از مرگ آنتيوخوس كبير دولت يوناني باختر سر برداشته به سوي مغرب حمله آورد و ايالت استائوئنه ( آستاونه ) را از پارت انتزاع كرد. دولت باختر از سرزمينهايي كه از پارت گرفته بود در دوساتراپي يكي تپوريا در قسمت علياي رود اترك و ديگري تراكسيانه در درّة كشف رود تشكيل داد. و تنها پارت براي فرياپاني باقي ماند.»
تيرداد كه نامش در كتابهاي تيريداتس آمده ( سال 248 قبل از ميلاد ) در قريه‌اي نزديك كوهستان در آستائوانه .... تاجگذاري كرد. زيرا « آذربرزين مهر » كه يكي از سه آتشكدة بزرگ و مقدس زرتشتي بود و مخصوص دهقانان ساخته شده بود در خراسان قرار داشت و اشكانيان مي‌خواستند علاقة خودشان را به زرتشتيان و دهقانان نشان دهند با توجه به قبور فروان زرتشتي در نقاط مختلف شهرستان شيروان بويژه در جنوب تپة نارين ( ارك ) وروستاهاي گليان، منصوران، هنامه، زيارت ودوين ـ كه مؤلف كتاب مطلع الشمس نيز به آن اشاره نموده ـ اگر شهرستان شيروان بيشتر مورد برسي و كاوش قرار گيرد بسياري از واقعيتها در مورد حكومت اشكانيان براي محققان روشن خواهد شد .
آرتوركريستن سن : .... آتش جاوداني شهر آساك در ايالت آستائوين كه ارشك مؤسس سلسلة اشكاني در حضور آن به تخت شاهي نشست‌ نسبي با آتشكده آذربرين مهر دارد. زيرا امكام اين آتش در عهد ساسانيان نزديك شهر آساك بوده است
مؤلف حبيب السير مي‌نويسد : اكثر ولايات خراسان در زمان خلافت عثمان در سال سي ويكم هجرت وسيلة مسلمانان فتح شده است .»
مؤلف تاريخ نيشابورمي‌نويسد : ولايت خبوشان وآنرا استوا گفتندي تا حد نساو تا اسفراين و ولايت طوس و ارغيان حد آنست. قراي كثيره كبيره معموره دارد دارد منابع و مراتع و مزارع بسيار دارد.
در كتابهاي تاريخي از خبوشان به عنوانهاي مختلف اسم برده شده مانند الكاء خبوشان، درّة خبوشان، ولايت خبوشان ، محالات خبوشان و ... كه وقايع جغرافياي تاريخي آن در بر گيرندة اتفاقات تاريخي شهرستان شيروان نيز مي‌گردد به طوري‌كه در زمان حكومت شاه عباس صفوي، شيروان مركز حكومت ناحية شمال خراسان بود مؤلف گنج دانش مي‌نويسد : « .... قراخان پسر مهراب بيگ بن شاهقلي سلطان كه به دليل اكرادچمشگزك و ايلخاني اين طايفه بر اين نواحي ( شمال خراسان)‌ استيلا يافت و شيروان را يورت قرار داده تمام چهل هزار اكرادچمشگزك را كه زعفرانلو و شادلو و كاوانلو و عمارلو و قراچورلو باشند در يورتهاي شيروان و قوچان و بجنورد است به زعفرانلو اختصاص يافت و از چناران سلفي تا سملقان يورت شادلو شد و كاوانلو را به سمت مشهد مقدس انداختند باين معني كه از اول خاك چلاي خانه كه در شمال مشهد مقدس واقع است تا قلعة يوسف‌خان كه در چهار فرسخي شمال قوچان است امتداد دارد يورت طايفه جاني قربان شد و كوه شمال چشمه گل اسب معروف به چشمه گيلاس كه كوه عمارت نام دارد و يك طرف آن كلات و دره‌گز است و سمت ديگر جلگه‌اي كه خط راه قوچان به مشهد درآن واقع است مسكن كاوانلو شد. خلاصه طوايف مزبور بمانند از طوايف گرايلي در اصقاع خراسان جماعت بغايري حالا در بام وصفي آباد مسكن دارند.»
بلدة شيروان دوّم قوچان است ولي بر حسب بنا ( قدمت شهر ) شهر اول است زيرا كه قبل از آبادي شهر قوچان اين بلد (‌شيروان )‌مسكن آباو اجداد رضا قلي ايلخاني بوده. امروزه اين شهر را هزار و پانصد خانوار مسكون است ودور او قلعه‌اي است كه از روي قاعده‌ي هندسي و به هيأت هشت غير‌منظم ساخته شده و خندق و خاكريز محكم دارد و در درون قلعه در مكاني كه مرتفع‌تر از ساير امكنه شهر است ارك بلد ( روي تپة ارك )‌واقع شده است كه او را نيز برج و بارة محكم بوده كه اكنون رو به انهدام و ويراني گذاشته است.
صنيع الدوله مي‌نويسد: « امّا شهر شيروان قصبه‌ي بزرگي است كه تقريباً هزار و پانصد خانوار سكنه دارد مشتمل بر چهل برج كه فاصله‌ي بروج مختلف است يعني از شصت ذرع الي صد ذرع مي‌باشد و دوره‌ي بروج از چهل ذرع الي هفده ذرع و ارتفاع بروج از شش الي هشت ذرع است. دور حصار خندقي بوده كه حالا آثار آن پديدار مي‌باشد. شهر شيروان دو دروازه دارد. دروازه‌ي قوچان كه رو به مشرق است و دروازه‌ي ارك كه رو به قبله باز مي‌شود و يك حمّام آباد و يك حمام خراب در شيروان هست با چهار مسجد و يك حسينيه كه حالا خراب است كه يخچال ديواني و سه يخچال رعيتي و صد و پنجاه باب دكان بزازّي و عطاري و بقالي و صباغي و نعلبندي و كفش‌دوزي و خياطي دارد . طرف مغرب شهر در داخله بلد تپه‌ايست مصنوعي كه نارين قلعه بلد بوده ارتفاع تپه از سطح شهر بيست و پنج ذرع و قطر تپه از بالا از طرفي صد قدم و از طرف ديگر هشتاد قدم مي‌باشد از عجايب آنكه در هر آبادي كه از اين قبيل تپه يافت شود در انتها غربي آباديست
وضع شهر ( شيروان ) ابتدا مربع مستطيل بوده و استطالة آن از مشرق به مغرب و بعدها در طرف شمال در نصف كمتر طول شهر قدري افزوده شده است و اينك شهر شيروان بدين شكل است
لرد كرزن سياستمدار معروف انگليسي كه در سال 1889 ميلادي ( 1307 قمري ) به ايران سفر كرده است در مورد نحوة حكومت در شمال خراسان مي‌نويسد : نسب نامة خاندان ايلخاني به شرح زير است اوّلين رئيس خانواده كه مدرك آن در دست است محمّد حسين بود كه اواخر قرن گذشته در شيروان حكومت مي‌كرد پس از او امير گناخاندر اوايل قرن حاضر به قوچان آمد و بارها با تركمنها در افتاد
اعتماد الدوله مي‌نويسد : امير حسين‌خان در زمان حيات خود از برگترين امري طراز اول خراسان بود و بطور موروثي حكومت شيروان و قوچان را داشت .... يكشنبه 25 شعبان 1308 قمري صاحب ئيوان با جبّة شمة‌مرصع و شجاع الدوله با شمشير مرصع شرفياب شده بودند و مدتي با شاه خلوت كرده بودند
جليان (‌گليان )‌شهر بزرگي بوده و هفت حمّام داشته و آثاري از آن حمّامها باقيست دهستان بعضي از قباله‌ها و اسناد قديمة بجنورد و مانه و سملقان و اسفراين را از توابع جليان مي‌نوشته‌اند و گليان جزو اعمال شيروان است.
خواندميرمي‌نويسد: لشكريان ميرزا يادگار محمد نخست به گرگان حمله كرده وبا شكست دادن لشكريان امير شيخ زاهد طارمي به طرف سملقان و اسفراين يكي از ولايت جليان حمله نمودند كه با مقاومت ناصرالدين عبداخالق و امير مبارزين ولي‌بيك و ميرزا كيچيك مواجه مي شود.
شهر يا قصبه خرابي كه در بالاي سر مشهد طرقي ( شيروان ) ديده مي‌شود كه كمتر از بجنورد نبوده و طوري خراب شده كه مي‌توان گفت زياده از دويست سيصد سالست كه رو بانهدام گذشته ... اين آبادي موسوم به مشهد طرقي بوده و در زمان نادرشاه هفتصد خانوار بومي و، بعضي خانوار غرابا داشته.......
در يك جمع‌بندي كلي با توجه به آثار قديمي موجود و منابع و مآخذي كه ذكر شد و طبق نقل قول معّمرين آبادي اوليّة شهر شيروان در قرون گذشته در غرب شهر قديم شيروان يعني در محلة « گون‌بات» قرار داشته است و قبل از زمان صفويه مركزيت شهر از نظر جغرافيايي طبق اسناد و سفرنامه‌ها به اطراف نارين تپه ( ارگ) يعني محل فعلي شهر قديم ( كهنه شهر )‌ كه متصل به گون‌بات و خوشه‌گاهاست تغيير مكان پيدا مي‌كند. طبق نوشتة مورخان در زمان صفويه و افشاريه، شيروان به يكي از مراكز عمدة تصميم‌گيري در شمال خراسان تبديل مي‌شود كه وسعت شهر و برج و باورها و خندقهاي اطراف و وقايع تاريخي، جنگلها و درگيريهاي آن دليلي بر اين مدّعاست.
در 12 ارديبهشت ماه سال 1308 شمسي براثر وقوع زلزله، شيروان ( شهر قديم) ويران و پس از چند سال شهر جديدي با رعايت اصول شهرسازي در شرق و شمال شرقي آن احداث مي‌شود كه به علت قرار گرفتن در مسير جادة اصلي تهران – مشهد، ايجاد كارخانه هاي بزرگ قند، الياف، اسفنج، نيروگاه بزرگ گازي و .... به يكي از شهرهاي فعال در سطح استان خراسان تبديل مي‌گردد.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان شیروان
روستاي عبدآباد

screen capture windows 7
روستاي عبدآباد در حدود 24 كيلومتري شمال غرب شهرستان شيروان در استان خراسان شمالي قرار دارد. هنگامي كه بزرگراه جديدالاحداث شيروان ـ بجنورد را از منتهياليه شيروان حدود 10كيلومتر به سمت بجنورد (مركز استان) پشت سر ميگذاريم، از سمت چپ بزرگراه جاده روستايي ـ فرعي آسفالت شدهاي كه تابلو «سد شورك» هم علاقهمندان را بدان سو راهنمايي ميكند، نمايان ميشود. با ورود به اين جاده فرعي ـ روستايي و پس ازعبور از پل رودخانه حسينآباد جاده حدود 5-6 كيلومتري در ناحيهاي جلگهاي ادامه پيدا كرده و پس از آن جاده در ناحيه كوهستاني بسيار زيبا و دلانگيزي امتداد يافته و پس از عبور از يك سراشيبي نسبتاً تند (و التبه آسفالته) يك راه فرعي ديگر در پيش روي ما خودنمايي ميكند كه تابلوي «روستاي عبدآباد» مسافران و گردشگران را براي طي طريق در اين جاده فرعي جديد راهنمايي ميكند. لازم به ذكراست كه جاده اصلي اين راه روستايي به سوي روستاهاي «ورقي» و «زوارم» ادامه پيدا ميكند.

روستاي زيبا و سرسبز عبدآباد تقريباً از همه طرف از سوي كوههاي رفيع و سربه فلك كشيده محصورشده و زمينهاي زراعي و كشاورزي و باغات جلگهاي باريك آن به طول بيش از 10 كيلومتر عمدتاً توسط چشمههاي آبي كه از روستاهاي زوارم و ورقي سرازير ميشود آبياري ميشوند. البته منطقه مسكوني روستا در سمت چپ اين جلگه باريك واقع شده و سرسبزترين نقاط اين جلگه محصور در ميان رشته كوههاي سربه فلك كشيده به باغات و اراضي كشاورزي اختصاص دارد. از وسط اين جلگه رودخانهاي كه از دامنه كوهها و چشمهسارهاي روستاي زوارم سرچشمه گرفته است عبور كرده و منتهياليه اراضي كشاورزي و باغات ميوه و انگور روستاي عبدآباد را به روستاي توده متصل ميكند. اين رودخانه نهايتاً در حوالي كارخانه قند شيروان به رود اترك ميپيوندد. روستاي عبدآباد داراي چند دبستان و مدرسه راهنمايي، دو مسجد، درمانگاه، پايگاه نيروي انتظامي و شبكه سراسري تلفن، برق، آب شرب سالم لولهكشي شده و جاده آسفالته ميباشد. قديميترين دبستان اين روستا «دبستان فرخي عبدآباد» نام دارد كه نگارنده اين سطور دوران تحصيلات ابتدايي خود را در آن سپري كرده است. اهالي روستاي عبدآباد به دو زبان و گويش تركي و كردي (كرمانجي) سخن ميگويند و طي دو دهه اخير در گستره جمعيت تحصيلكرده آن در رشتههاي مختلف افزايش چشمگيري ديده ميشود. اقسامي از انگور، كشمش، گردو، سيب، خيار، گندم، جو و نظاير آن مهمترين توليدات كشاورزي روستاي عبدآباد را تشكيل ميدهد، ضمن اينكه توليدات دامي و لبنيات اين روستا هم وضعيت مناسبي دارد. اراضي روستاي عبدآباد به دو صورت آبي و ديم كشت ميشوند و نظير اكثري ديگر از مناطق كشور هر از چند گاه با خشكساليهاي فصلي روبهرو ميگردد. بالاخص در دهههاي 1360 و 1370 روستاي عبدآباد از مهمترين مناطق بافت انواع فرش (قالي) بسيار مرغوب محسوب ميشد. روستاي زيباي عبدآباد با روستاهاي ورقي، شورك و توده همجوار است. به تمام كوهنوردان و گردشگراني كه علاقهمند هستند با سفر به يك ناحيه توأمان جلگهاي و كوهستاني بسيار زيبا و دلنشين ساعاتي دلپذير و خاطراتي فرحبخش را تجربه كنند به بازديد از روستاي عبدآباد دعوت ميكنيم، به ويژه به عزيزان غار نورد مژده ميدهم كه در دامنه يكي ازسلسله كوههاي اين روستا غار كشف ناشده اي وجود دارد.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
صفحه  صفحه 16 از 29:  « پیشین  1  ...  15  16  17  ...  28  29  پسین » 
ایران

Khorasan | خراســـــــــــــان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA