انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
ایران
  
صفحه  صفحه 18 از 29:  « پیشین  1  ...  17  18  19  ...  28  29  پسین »

Khorasan | خراســـــــــــــان


مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان اسفراین
تاریخچه
تنوع آب و هوايي و وجود ارتفاعات، جلگه ها و دشتها و شرايط اقليمي گوناگون موجود در شهرستان اسفراين زمينه و بستر مناسبي را براي زيست انسانها در طول اعصار پيش از تاريخ و تاريخي فراهم كرده است. از جمله منطقه هاي پيش از تاريخ در اسفراين مي توان به تپه هاي پيش از تاريخ انجيرلي و چهل دختران (پيش از تاريخ) و محوطه هاي پيش از تاريخ و تاريخي توي 1 و 2. (به احتمال فراوان اين قلعه در اواخر دوره اشكاني يا اوايل ساساني بنا شده و سپس در قرون اوليه دوره اسلامي نيز مورد استفاده قرار گرفته است) اشاره كرد. بيشتر اين تپه هاي باستاني در جلگه و دشتهاي جنوب غربي اسفراين واقع شده اند كه نوع ارتباط و مبادلات فرهنگي را در آينده مي توان بين اين محوطه ها و مناطق پيش از تاريخ جاجرم و سبزوار به دست آورد. محوطه هاي پيش از تاريخ اسفراين در برهه زماني خاصي با فرهنگهاي جنوب تركمنستان شباهت دارد كه زبان ارتباط مناطق شمالي و جنوبي كوههاي كپه داغ است. از جمله آثار دوران تاريخي مي توان از تپه هاي تاريخي كهنه بام، عمارت و... نام برد. آستوئن يا استئين(اكنون روستايي در اسفراين به همين نام وجود دارد) بر اساس گفته مورخين يكي از اولين خاستگاههاي ظهور اشكانيان در شمال شرق ايران (پارت) بوده است. در ارتفاعات سالوك اسفراين دژي به نام دژ صعلوك واقعه شده كه به احتمال زياد بايد استئين يا آستوئن دوران اشكانيان باشد. در دوران ساسانيان نيز اسفراين يكي از بخشهاي مهم ابرشهر نيشابور بوده كه جاده ابريشم از آن مي گذشته است. به احتمال زياد اسفراين يكي از خاستگاههايي بوده و دليل آن نيز وجه تسميه كلمه اسفراين است كه از كلمه اسفه يا اسپه (واژه هاي اوستايي) به معني اسب + راين (به معني مكان و محل تجمع) گرفته شده است. اسفراين به علت واقع شدن در شاهراه ورودي اقوام مهاجر به ايران از جمله قوم مغول، ازبكها، افغانها و در طول قرون اسلامي بارها مورد تجاوز و تخريب اين اقوام قرار گرفته و دوباره با كوشش مردم سخت كوش اين ديار دوباره سر از خاك برافراشته و شكوفايي خود را بازيافته است. آثار شهر قديمي اسفراين كه امروزه به شهر بلقيس مشهور است. در 3 كيلومتري جنوب غربي اسفراين واقع شده است.
گويش مردم اين ناحيه باوجود مهاجرت اقوام ترك و كرد به شمال خراسان و از جمله اسفراين، سينه به سينه منتقل شده و امروزه هنوز مي توان در گوشه و كنار اين شهر و آبادي هاي آن كساني را يافت كه لهجه آنها با زبان رايج فارسي چه از جهت آوا و چه از نظر ساختمان واژگان متفاوت است و با بررسي متون نظم و نثر فارسي مي توان به اين حقيقت پي برد كه بسياري از واژه هاي امروز اين گويش كه در زبان فارسي كنوني مهجور و متروك است، در نزد شاعران و نويسندگان خراسان، به ويژه دوره حكومت سبك خراساني بر ادب فارسي شناخته شده و مورد استفاده بوده است

شهرستان اسفراین از اقامتگاههای اولیه اقوام آریایی و قسمتی از سرزمین پارت ها محسوب می شده ودر زمان اشکانیان و ساسانیان جزو ابر شهر نیشابور بوده واهمیت خاصی داشته است .از اثار تاریخی وجاذبه های گردشگری دیگر این شهرستان می توان به شهر بلقیس ،مقبره ی شیخ رشیدالدین محمد بیدوازی، سد بیدواز ،پارک ملی سالوک، پارك ملي ساریگل، روستای روئین، غار نوشیروان، دره زیبای اردغان- بیدواز ،دژ صلعوک،آبشار ایزی...اشاره كرد.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان اسفراین
شهر بلقیس

screen cap
شهرتاريخي بلقيس اسفراين
شهر تاریخی بلقیس اسفراین که با شماره 4497 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده، مشتمل بر بخش های مختلف یک شهر اسلامی است که برخی از قسمت های آن به دلیل تخریب های بنیانی نیاز به کاوش های باستانشناختی فراگیر دارد. مهم ترین اثر مجموعه که بسیار چشمگیر است و به عنوان یکی از بزرگترین سازه های خشتی در ایران پس از ارگ بم و قلعه ایرج ورامین می توان نام برد. این سازه بزرگ خشتی که خاکبرداری ها و حفاری های فراوان تنها یک پوسته گلی به نام بارو از آن باقی گذاشته و وسعتی حدود پنج هکتار دارد که 29 برج در اندازه های متفاوت از آن پاسداری می کرده اند. ارگ شهر بلقیس در انتهای جنوب غربی شهر در گذشته در سه طبقه و با مصالح عمدتا خشت و گل در میانه دشت بر زمینی مسطح ساخته شده، بیرون آن خندق و محدوده بزرگتری به نام شارستان ایجاد شده است که البته شارستان این شهر بسیار کهن تر از ارگ می باشد.

مهم ترین آثار محدوده حصار شهر(شارستان) عبارتند از، بقعه شیخ آذری، شاعر قرن نهم در زمان شاهرخ تیموری، راسته بازار در بخش میانی شهر، بخش هایی از باروی شهر، محل معروف به تپه منار - با توجه به نوشته های مورخین، جغرافی نویسان و نیز کاوش های باستانشناختی احتمالا به عنوان نقطه مرکزی شهر کهن اسفراین مطرح بوده که بخش هایی از آن مورد کاوش قرار گرفته است. علاوه بر این، دو بنای مهم دیگر که خارج از حصار شهر قرار دارند بنای رباط(کاروانسرا) و یخدان است که هر دو در حاشیه غربی شهر و در محدوده روستای جوشقان قرار دارند.

اسفراین در قرن سوم هجری به عنوان یکی از مراکز مهم فرهنگی در حاشیه کلان شهری چون نیشابور بسیار پویا و فعال بوده است. از لحاظ قدمت، قدیم ترین دوره های سکونتی در این محل به نیمه دوم قرن سوم هجری بازمی گردد و در قرن ششم هجری به اوج می رسد و بعد از حملات مغول در زمان حاکمان سربداری دوباره عظمت گذشته را باز یافته تا اینکه ازبکان در عهد صفویه آن را به طور کامل تخریب کرده و ساکنان آن را به اجبار از محل اخراج می نمایند.



img
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان اسفراین
امام زاده حمزه بن موسی

how to screen capture
آرامگاه این امامزاده در روستای دهنه شیرین در ۷۵ کیلومتری شرق شهر اسفراین و ۱۰ کیلومتری شرق واقع شده است. بقعه امامزاده حمزه بن موسی در دامنه تپه ای با شیب ملایم قرار گرفته است. طرح کلی پلان بنا مربع شکل است

آرامگاه شیخ محمد رشیدالدین بيدوازي:
«این بقعه در 32 کیلومتری شمال شرق شهرستان و در حاشیه روستای بیدواز قرار گرفته است ، بنای بقعه شیخ محمد رشیدالدین دارای طرح 8 ضلعی است که گنبدی بر روی آن استوار شده است ، اندازه اضلاع بیرونی بنا 5/3 متر است و اضلاع داخلی بصورت جرزهای عمودی بالا رفته و به دو ردیف کتیبه گچ بری نفیس ختم میگردد این بنا در اصل دارای سه در ورودی در جبهه های شمالی و شرقی وغربی بوده که دوتای اولی را مسدود کرده و از ورودی غربی استفاده میگردد. روی بدنه درها نقش اسلیمی و ختائی به طرز زیبایی و چشم نوازی کنده شده است . اين آرامگاه كه مربوط به دوره ايلخاني تيموري است،به شماره دو هزار و ‪ ۱۹۲‬در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است

صندوق چوبی این بقعه یکی از با ارزشترین صندوق های باقی مانده از اواخر قرن نهم هجری است . ابعاد این صندوق 12/1×62/1 متر است و بوسیله دو قسمت کتیبه کنده کاری شده و خطوط هندسی و گل و بوته تزئین یافته است»*
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان اسفراین

screen capture windows
ضریح چوبی آرامگاه ايشان یکی از باارزشترین صندوق های باقی مانده از قرن نهم است. اين ضريح كه احتمالا از چوب ارس يا به اصطلاح محلي مرخ ساخته شده داراي نگاره‌ها و نقوشي است كه به صورت منبتكاري و در قالب تركيبي از گره‌هاي هندسي و نقوش اسليمي بر آن حك شده است.از ديگر زيباييهاي فوق‌العاده اين ضريح حكاكي آيه‌الكرسي بر روي آن است كه به صورت كتيبه روي ضريح نقش بسته و عبارت "عمل محمدبن نظام بنده ي ذوالجلال والاكرام"در پاي آن حكاكي شده است .متاسفانه اين ضريح چندين سال قبل مورد دستبرد سارقان واقع شد وبه بدنه آن خساراتي وارد گشت ،اما خوشبختانه با هوشياري مردم ونيروهاي انتظامي اين سرقت ناكام ماند.اين ضريح كه در مخزن سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي نگهداري مي شد اكنون به موزه آيينه خانه بجنورد انتقال يافته است.

ایشان مثنوی المصباح خود را که دارای معانی بسیار والای عرفانی است در سه موضوع محبت ،فنا و نیاز سروده است. این دیوان از نظر معانی عمیق و نیز استحکام شعری،منحصر به فرد و در خور توجه است. حضرت شیخ بعد از وفات در خانقاهش در بیدواز دفن شد و اکنون آرامگاه ایشان زیارتگاه عاشقان و دوستداران عرفان وطریقت است پلان آرامگاه حضرت شيخ هشت ضلعي گنبد دار است و دو رديف كتيبه گچبري نفيس به خط ثلث به رنگ سفيد و متن لاجوردي كه شامل آياتي از قرآن مجيد و اسامي ائمه اطهار است در ارتفاع ‪ ۲/۴۰متري و ‪ ۵/۴۰متري از كف قرار دارد. اين آرامگاه كه مربوط به دوره ايلخاني تيموري است،به شماره دو هزار و ‪ ۱۹۲در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است آرامگاه شيخ در سال ۱۳۸۴ مورد تعمیر مختصري واقع شد، اما این آرامگاه و صحن بيروني آن با توجه به مقام عرفاني شامخ و والاي ایشان نیازمند بازسازی و تعميراساسی است
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان اسفراین

pc screenshot
منطقه حفاظت شده ساریگل در شمال خراسان و در ۲۴ كیلومتری شرق اسفراین و در حاشیه جنوبی رشته جبال آلاغ موسوم به شاه جهان قرار گرفته است. منطقه ای است كوهستانی و دارای تنوع گیاهی و جانوری بسیارغنی می باشد كه بمنظور حفظ نمونه هایی از سیستم های اكولوژیك و ذخایر توارثی و جانوری مورد حفاظت قرار گرفته است و در حال حاضر مو رد بازدید و بهره برداری های فرهنگی ، آموزشی و تحقیقاتی علاقمندان و خصوصا دانش پژوهان قرار می گیرد و برای دوستداران طبیعت مكانی است برای تفرج و تفریح در ایامی از سال. وجود چشم انداز های طبیعی و زیبا در حاشیه منطقه و كنار رود خانه سرچشمه و همچنین وجود گونه های درختی ارس و جانوری قوچ اوریال ( زیباترین قوچ ایران ) بر ارزشمندی منطقه مورد نظر در جهت بهره برداری به منظور گذراندن اوقات فراغت افزوده است.

تاریخچه
منطقه حفاظت شده ساریگل در سال ۱۳۵۲ و باستناد مصوبه شماره ۴۷ مورخ ۲/۹/۱۳۵۲ شورایعالی حفاظت محیط زیست بعنوان منطقه شاه جهان تحت حفاظت قرار گرفت و بعد از پیروزی انقلاب شكوهمند اسلامی این منطقه به منطقه حفاظت شده ساریگل تغییر نام یافت.
در اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۲ مراتع منطقه حفاظت شده ساریگل توسط كارشناسان ذیربط ممیزی و منطقه ای بعنوان منطقه امن كه چرای احشام در آن ممنوع می باشد مشخص گردید.
از آن تاریخ حفاظت همراه با بهره برداری در حد ظریفیت از منطقه مورد نظر موجب ایجاد منطقه ای با پوشش گیاهی مطلوب و گونه های جانوری با ارزرش گردیده و محیط بانان این حافظان همیشگی محیط زیست كشور با حفاظت موثر از این موهبت الهی زمینه بهره برداری علمی _ پژوهشی _ تفرجی از محدوده منطقه حفاظت شده ساریگل را فراهم آورده اند.



image upload no compression
خصوصیات جغرافیایی _ اقلیمی
منطقه حفاظت شده ساریگل با وسعتی معادل ۲۸۰۰۰ هكتار در ۲۴ كیلومتری شرق شهر اسفراین در حاشیه جنوبی رشته جبال آلاغ موسوم به شاه جهان قرار گرفته و عموما كوهستانی است.
این منطقه بین ۳۶/۵۷ تا ۴۷/۵۷ طول شرقی و ۵۵/۳۶ تا ۰۸/۳۷ عرض شمالی قرار دارد. محدوده منطقه حفاظت شده ساریگل شمالا از اتصال جاده مالروایزی به نوشیروان با رودخانه سرچشمه به طرف شرق تا اتصال جاده مالرو ترخه یورد ( قله كركز ) در دره اردقان به رودخانه سرچشمه.
شرقا از اتصال جاده مالرو و ترخه یورد در امتداد دره شاه وند تا تقاطع با دره کولی و همین راستا تا اتصال دره های ساریگل و دره بال اندروکاج تا دهنه اجاق. ساریگل و دره تندره و دره بال اندرو کج دره تا دهنه اجاق. جنوب آن از دهنه اجاق بطرف غرب تا قریه ایزی.غرب آن از قریه ایزی بسمت نوشیروان و از آنجا تا اتصال با رودخانه سرچشمه.


image upload no compression
جانوران با ارزش منطقه پستانداران
▪ شامل : قوچ و میش اوریال ( زیبا ترین قوچ وحشی ایران ) که به فراوانی در این منطقه زیست می نماید. کل و بز، گرگ ، کفتار ، روباه ، شغال ، خوک وحشی ، تشی ، خرگوش ، سمور سنگی ، زردبر، سنجاب زمینی ، خرگوش ، موش ، گربه جنگلی و انواع جوندگان کوچک.
▪ پرندگان
کبک ، کبک دری انواع پرندگان شکاری ، جغدها ، عقابها ، هما ، کرکس ، کبوتر ، سنگ چشم چکاوکها ، سسک ها ، گنجشک سانان ، کلاغها ، سهره ها ، سارها و توکا ها.
▪ خزندگان
ـ شامل : مارها و سوسمارها.
مارها شامل : افعی ، کفچه مار ، مار جعفری ، مار شاخدار ( گونه های سمی ) مارهای نیمه سمی ، افعی پلنگی ، آلوسر ، یله مار ، تیر مار ، تیر مار خراسانی.
● جوامع گیاهی
▪ شامل : جنگهای اورس و کرکو ، بید وحشی ، زالزالک و گیاهان یکساله مرتعی ، گیاهان دارویی.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان اسفراین

سدیا بند مهار
این سد در سه کیلومتری جنوب خاوری دهکده کلاته سنجر، در جنوب شهرستان اسفراین، بر روی رودخانه کال شور ـ که امروزه خشک شده است ـ احداث شده و اکنون تنها بقایای بخش میانی آن بر جای مانده و ظاهراً از آثار دوره ایلخانی ـ تیموری است

بند مهار سه دوره تاریخی ساسانی ، سلجوقی و مغول را در بردارد.در منابع، از این بند ذکری به میان نیامده ؛ اما در تعدادی از اسناد و قباله های محلی دوره تیموری و روایات افواهی بومی ، نام بانی آن را خواجه نجم الدین انصاری ذکر کرده اند. دیواره سد به صورت مستقیم و در جهت شرقی ـ غربی بنا شده و در ساخت آن از سنگ های قلوه ای رودخانه، آجر و ملات آهک استفاده شده است. به نظر می رسد که قدمت بخش سنگی سد بیش از قسمت آجری آن باشد و ظاهراً از آجر بعدها برای مرمت قسمت های آسیب دیده استفاده شده است . در این تعمیرات، ردیف های آجر که به صورت عمودی چیده شده اند ، در میان بخش های سنگی به کار رفته اند . در حال حاضر ، دو ردیف از این آجرها دیده می شود.نکته ای که این سد را از دیگر سدهای قدیمی منطقه خراسان متمایز می سازد ، احداث آن در میان دشت و بین تپه های نسبتاً کم ارتفاع است ؛ در حالی که دیگر سدها در میان دره های کم عرض و در میان کوه ها احداث شده اند. سد مهار اسفراین، به عنوان مخزنی برای ذخیره آب های روان فصلی که از ارتفاعات سرازیر می شده، کاربرد داشته است. در کنار سد، آثار ساختمان خرابه ای از آجر مشهود است که احتمال دارد محل زندگی کسانی بوده که مسؤولیت نگهبانی و تقسیم آب بند را بر عهده داشته اند. همچنین در قسمت شمالی و جنوبی سد، آثار نهرهایی قدیمی که وظیفه انتقال آب سد را بر عهده داشته اند ، دیده می شود.


سرو مهرگان اسفراین:
این اثر بعنوان نخستین اثر طبیعی استان خراسان شمالی و چهارمین اثر طبیعی کشور به نام درخت کهنسال سرو مهرگان به شماره چهار در فهرست آثار طبیعی قرارگرفته است. قدمت این اثر حدود ۱۱۰۰سال ،براورد می شود. این درخت کهنسال دارای قطری معادل ۱۷۲ سانتی متر و وسعت سطح تاج پوشش آن ۹۷ متر مربع است.

سد بیدواز:
سد مخزني بيدواز اسفراين با هدف كنترل سيلاب و تنظيم حدود 50 ميليون متر مكعب آورد سالانه رودخانه بيدواز و تامين 3/39 ميليون متر مكعب آب جهت مصارف كشاورزي، صنعت و شرب، پرورش ماهي و فراهم شدن امكانات ورزشي و تفريحي و ايجاد اشتغال و بهبود شرايط رفاهي براي شهروندان و روستاييان منطقه، طي سالهاي 78 تا 83 با هزينه اي بالغ بر 160 ميليارد ريال احداث شده است.
اين سد از نوع خاكي سنگريزه اي با هسته رسي است و داراي 105 متر طول تاج و 11 متر عرض تاج ميباشد. ظرفيت كل مخرن اين سد، 53 ميليون متر مكعب بوده و طول مخزن آن، 3/2 كيلومتر است.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان اسفراین

image hosting 20mb
پارک ملی سالوک
منطقه سالوک با مساحتی در حدود 1700 هکتار به علت ویژگی های جغرافیایی، پوشش گیاهی متراکم و تنوع گونه های گیاهی و جانوری و بخصوص حیات وحش، از ویژگی های زیست محیطی با ارزشی برخوردار است .این منطقه در موقعیت جغرافیایی 57 درجه و 4 دقیقه تا 57 درجه و 18 دقیقه طول شرقی و 37 درجه و 8 دقیقه تا 37 درجه 15 دقیقه عرض شمالی قرار دارد. دره های بید، توی و زاری همراه با چشمه ها و چشم انداز های بسیار زیبا، جلوه های کم نظیری از طبیعت و تنوع را ایجاد نموده اند.پارک ملّی و منطقه حفاظت شده سالوک به لحاظ پتانسیل های طبیعی و ویژگی های جغرافیایی و اکولوژیکی از زیبا ترین مناطق استان خراسان شمالی بشمار می آید. مناظر طبیعی و چشم انداز های جذاب و تنوع گونه های گیاهی آن را به زیستگاهی برای انواع پرندگان، خزندگان و پستانداران تبدیل نموده که قوچ اوریال و کل و بز مهمترین آنها هستند. این منطقه هر ساله میزبان گروه های زیادی از دانشجویان، محققین و گردشگرانی است که قصد بر خورداری و بهره برداری از طبیعت زیبا را دارند.

پارك ملي سالوك مجاور منطقه حفاظت شده سالوك در شمال غربي اسفراين قرار گرفته است.اين منطقه زيستگاه پرندگان و حيوانات بسياري همچون آهو، قوچ، ميش، گربه وحشي و پلنگ است.



photo hosting
نکته:

اسفراين از معدود شهرستان هايي است كه همزمان دو پارك ملي ومنطقه حفاظت شده ي مهم كشور را در خود داردو از اين روست كه به عنوان قطب گردشگري استان خراسان شمالي معرفي مي گردد .لذا شايسته است این شهرستان با دارا بودن مناظر وچشم اندازهاي كاملآطبيعي مسئولين با اهتمام جدي سعي در معرفي اين پتانسيل وحمايت جدي از صنعت گردشگري اين شهرستان كنند تا از اين رهگذر هر چه بيشتر به پيشبرد صحیح امورات این شهرستان یاری نمایند.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان فاروج
پیشینه تاریخی
فاروج توسط شخصي به نام فرج ا... بوجود آمد.فرج ا... به دستور هارون الرشيد مآمور آباد كردن منطقه اي خوش آب و هوا گرديد و به فرج آباد معروف شد و بعد از تحولاتي به فاروج تغيير يافت.اين ناحيه در حد فاصل دو منطقه مهم تاريخي قوچان در شرق و شيروان در غرب مي باشد.روستاي استاد در جنوب فاروج داراي قدمتي طولاني مي باشد.در كتاب احسن التقاسيم مركز پارتها در اين منطقه بوده است.در دوران تيموري مسجدي همزمان با مسجد گوهر شاد ساخته شد و هم اكنون وجود دارد.در ورودي روستا بر روي كوه برج قديمي قرار دارد.روستاي خسرويه نيز تاريخي بوده و در آن سنگ قبر هايي با تاريخ 747 ه.ق وجود دارد و با خطي زيبا نوشته شده است و بر روي آن نقوش اسليمي نگاشته شده.در روستاي طبريان بر روي كوههاي شاه جهان غار يخچالي وجود دارد كه در گرماي تابستان در آن يخ و قنديلهاي يخي وجود دارد.منطقه خبوشان در شمال غربي فاروج بعد از روستاي استاد مدتي مركز حكومت بوده است.كاوشهاي باستان شناسان معروفي همچون خانم ريكاردي از ايتاليا بيانگر وجود قدمتي بيش از هشت هزار سال قبل از ميلاد كه هم عصر فرهنگ آنو(عصر آهن و نوسنگي) مي باشد وجود تپه يام ، تپه زوبار با قدمت هزاره دوم تا ا.ل ق. م گلو تپه تيتكانلو از دوران پارت و ساساني،تپه خير آباد از دوران اشكاني ؛تپه طويل هزاره اول قبل از ميلاد.آرامگاه بابا و بي بي از دوران تيموري از جمله مناطق تاريخي و باستاني مي باشد
شهرستان فاروج يكي از شهرستانها و مناطق تاريخي با تمدن كهن و ديرينه بشمار مي رود،بطوريكه اولين آرايائيها در روستاهاي اين شهرستان (خبوشان-استاد و خسرويه)،سكني گزيده اند.و به روايتي خاستگاه حكومت اشكانيان بوده است،كه قدمت روستاي خبوشان به قبل از قرون وسطي باز ميگردد و مركز حكمراني شهري بوده و در قديم به آن استوا مي گفتند و آثار فرهنگي و باستاني بجا مانده در روستاهاي خسرويه –يام-خبوشان و غيره .... نشان از تاريخ كهن اين ديار را دارد.از نظر تاريخي،تمدن قديمي خبوشان بعنوان يكي از پنج و شش حوزه فرهنگي تمدني خراسان بزرگ هم عرض با حوزه فرهنگي نيشابور و ... درخشيده است.سابقه تاريخي روستاهاي استاد،خسرويه, خبوشان،خواجه ها همه و همه نشان از اين مهم دارد.

شهرستان فاروج در تاريخ 19/5/83 ضمن انتزاع از قوچان از بخش به شهرستان ارتقاء يافت و از دو بخش مركزي و خبوشان تشكيل وجمعيتي بيش از50 هزار نفر دارا مي باشد.(جمعيت شهر حدود يازده هزار نفر است) شهرستان فاروج به عنوان دروازه ورودي استان خراسان شمالي از سوي شرق محسوب مي شود و در مسير عبور زوّار حضرت ثامن الحجج آقا علي ابن موسي الرضا (ع) قرار دارد. وجود مناطقي دراين شهرستان نشانگر قدمت شهرستان فاروج است كه به هزاره اول قبل از ميلاد دوران ساسانيان بر مي گردد.فاروج 1736 كيلومتر مربع وسعت دارد كه از شمال به بخش باجگيران قوچان و كشور تركمنستان و از جنوب به اسفراين و از غرب به شيروان و از شرق با بخش قوچان عتيق شهرستان قوچان هم مرز است.فاروج زادگاه عالم فرهيخته آيت ا... آقا نجفي معروف به آقا نجفي قوچاني صاحب سياحت غرب و شرق و سرداران شهيد عباسي –شوشتري-موفق مي باشد. و مدرسه علميه محموديه يكي از مهمترين اركان علمي مذهبي شهرستان بوده به طوري كه بركات آن نصيب كشور شده است
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان فاروج

فاروج از شهرهای استان استان خراسان شمالی است و مرکز شهرستان فاروج این استان است. شهر فاروج در سال ۱۳۸۵، تعداد ۱۰٫۶۶۸ نفر جمعیت داشته است
فاروج (Farouj)، در ابتدا فرج آباد بوده که در اترک نامه آورده شده است که کسی بنام فرج الله در جنگلهای پائین هرده امروزی سکنی گزیده و به دامپروری مشغول بوده که پس از مدتی مهاجران دیگر نیز به این منطقه آمده اند که آن آبادی فرج آباد نامیده شده و به مرور زمان این اسم تغییر کرده و به فارج(Farej) و پس از آن به فاروج (Frouj)تغییر نام داده است. مردمان فاروج کرد فارس وشماری هم ترکزبان میباشند. چون جاده بین‌المللی (سنتو) از میان فاروج میگذرد بخشی از مردم اقتصاد خود را از طریق فروش آجیل میگذرانند. در واقع آجیلی که در فاروج فروش میرود از محصولات خود فاروج نیست و از شهرهای دیگر برای فروش به اینجا آورده می‌شود که بهمین دلیل فراوانی، به شهر آجیلی هم معروف است، که خود زیبایی و جاذبه ای برای مسافران گذری از فاروج را ایجاد کرده است. کشاورزی و دامپروری از شغلهای مهم مردمان سنتی این شهر است. گندم، جو، چغندر قند، انگور از محصولات اصلی کشاورزان و گوسفند داری که رفته رفته شاهد کاهش عمده آن هستیم نیز از فعالیتهای این قشر است. اولین شهردار فاروج در بیش از 45 سال پیش، یک زن بوده، که مردم فاروج هنوز از او به نیکی یاد میکنند. او جدا از برنامه ریزی شهری و آسفالت کردن خیابانها که هنوز هم آسفالت آن موقع پابرجا است. به مدرسه سازی و کتابخانه اهمیت زیادی داده است.
بخش خبوشان
دهستان تیتکانلو
دهستان حصار
بخش مرکزی شهرستان فاروج
دهستان سنگر
دهستان شاه جهان
دهستان فاروج



فاروج در ايران بنام شهر آجيل معروف مي باشد و كمتر مسافري يافت مي شود كه در اين شهر توفقف نكند و ازين جاذبه استفاده نكند.شهرستان فاروج اولين شهر ورودي استان خراسان شمالي است.و در جاده آسيايي مشهد –شمال واقع شده است.از قديم الايام كه راه ارتباطي آسفالت احداث شد.قهوه خانه و رستورانهايي ساخته شد و بدليل مسافت مناسب آن نسبت به مشهد و شهرهاي شمالي ايران بسياري از اتوبوسها و سواريها براي استراحت و صرف غذا در فاروج براي ساعتي توفقف ميكنند و اين باعث شد تا علاوه بر بازار اصلي در حاشيه بلوار گروهي به فروش آجيل و تنقلات محلي روي آورند.در حال حاضر فاروج بعنوان يكي از شهرهاي شاخص گردشگران ايران معروف مي باشد.در بازار آجيل فاروج گردو-بادام-لواشك-برگه زردآلو-كشك-قره قروت-كشمش-روغن زرد شاه جهان-تخمه كدو-تخمه آفتابگردان-تخمه ژاپني-بادام خاكي-پسته- مايحتاج مسافران بصورت شبانه روزي عرضه مي گردد.اين محصولات از توليدات فاروج ميباشد.وجود چند آجيل پزي در بلوار فاروج براي مسافراني كه نحوه تهيه آجيل را ميخواهند مشاهده كنند جالب توجه ميباشد.نكته جالب توجه اينكه در تمام شبانه روز مغاز ههاي آجيل فروشي بازهستند و چراغاني آنها از فاصله بسيار دور نمايان است.
صنايع دستي:
صنايع دستي: جوراب بافي-كيسه حمام چري-سفره محلي(گليم) قالي بافي،تابلو فرش،پارچه بافي(چادر شب) توسط عشاير مي باشد.
سوغات
سوغات فاروج گردو-بادام-گيلاس-آجيل و خشكبار-روغن زرد-ماست-سوزمه-برگه زردآلو-قره قروت-كشمش مقوي فاروج-عسل شاه جهان-كشك محلي-آلبالو خشك
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  ویرایش شده توسط: shomal   
زن

 
shomal
خسته نباشی حمیدی شمالی عزیز

میخـواهم گــره بخـورم در تــــــــو

آنقــدر سخـت

که بـا دنــدان بـازم کنی....!


boy_seven
     
  
صفحه  صفحه 18 از 29:  « پیشین  1  ...  17  18  19  ...  28  29  پسین » 
ایران

Khorasan | خراســـــــــــــان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA