انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
ایران
  
صفحه  صفحه 19 از 29:  « پیشین  1  ...  18  19  20  ...  28  29  پسین »

Khorasan | خراســـــــــــــان


مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان فاروج


free photo upload

روستاي خسرويه
روستاي خسرويه در 26 كيلومتري جنوب شهرستان واقع شده است . از نظر تقسيمات كشوري اين روستا در دهستان شاه جهان و بخش مركزي شهرستان فاروج در استان خراسان شمالي واقع شده است . وسعت روستا 51 كيلومتر مربع مي باشد و روستاهاي مجاور آن روستاي استاد در شمال غربي . رشوانلو در شمال . كلاته شامير و قره جقه در شرق . هشت مرخ در جنوب واقع شده است . كوه شاه جهان با ارتفاع 3032 متر از سطح دريا در جنوب روستا است . رودخانه خسرويه معروف به كال خوني از وسط روستا عبور مي كند و اين روستا را به دو قسمت شرقي و غربي تقسيم مي كند . خانه هاي روستا اكثراً در سمت شرق رودخانه واقع شده است . آب و هواي خسرويه در زمستانها بسيار سرد و در تابستان خنك و مطبوع مي باشد . بدليل كوهستاني بودن بارندگي زياد است و جاري شدن سيلابها در فصل بهار بسيار مشاهده مي شود . روستاي خسرويه در حوزه جنوبي كپه داغ و در شمال شرقي ايران واقع شده است . رسوبات قرمز رنگ تحتاني در كوههاي خسرويه مشاهده مي شود .

مراتع
در اين روستا مراتع به دو دسته تقسيم مي شوند. تابستاني و زمستاني .
مراتع تابستاني در ارتفاعات و پشت به آفتاب واقع شده است و چون شدت آفتاب نسبتا" كمتر است بخش عمده مراتع روستا در اين فصل چرانده مي شود .
مراتع زمستاني در ارتفاعات و كوههاي رو به آفتاب قرار دارد و شامل كوههاي پيش كمر مي باشد .

يخدان
از مراكز ديدني و منحصر به فرد خسرويه يخدان طبيعي ( يخچال طبيعي) در منطقه كركان مي باشد . غار تاريك و نسبتا" عميق كه در هواي گرم تابستان چكه هاي آب در بدنه و كف غار يخ مي بندد . عاملي كه موجب انجماد آب مي شود جريانات هوايي است كه در امتداد شرقي و غربي غار مي وزد .


طبیعت
روستاي خسرويه در دو طرف كوه بنا شده است كه اين كوهها جزء كوههاي شاه جهان مي باشند . از ميان روستا رودخانه دائمي كال خوني معروف به رودخانه استاد مي گذرد . راه آسفالت به سمت روستا از روي تپه هاي مشرف به رودخانه عبور مي كند و با پيچ و خمهاي كوهستان و رودخانه و درختان سرسبز منظره اي زيبا را نشان مي دهد . در اين مسير روستاهاي مايوان و چوكانلو در غرب جاده واقع شده اند و خانه هاي پلكاني آنها بسيار ديدني است . ورودي روستا بعد از يك شيب تند و گذر از كنار درختان گردو و گيلاس مي باشد . داخل روستا تمام راهها آسفالت و منازل و خيابانهاي آن از نظم خاصي برخوردار مي باشد . وجود تفرجگاههاي طبيعي و باغات گيلاس و گلابي . گردو . سيب . زرد آلو در جنوب و شرق روستا و بعضا" در ورودي روستا بچشم مي خورد.
تأسيسات
راه ارتباطي روستا آسفالت و از روستاههاي سياهدشت . سه گنبد . خير آباد و مايوان عبور مي كند . وسيله ارتباطي روستاي خسرويه به فاروج ميني بوس و مسافربرهاي شخصي هستند . اين روستا داراي حمام . دو مسجد . آب شرب لوله كشي . برق . مخابرات . صداو سيما مي باشد
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  ویرایش شده توسط: shomal   
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان فاروج
خسرویه

windows 7 screenshot

وجه تسميه خسرويه
بزرگان روستا عقيده دارند فردي كه اين روستا را پايه گذاري كرده شخصي است به نام خسرو گرد و عده اي ديگر معتقدند كه پادشاهي بنام خسروي در اين منطقه حكمراني مي كرده است . تقريبا" هيچ مدرك مستندي در اين زمينه وجود ندارد اما در سنگ قبرهاي تاريخي روستا نامهايي مثل خواجه سعدالدين و خواجه شمس الدين را در قديم الايام حكاكي كرده اند . در لهجه محلي به خسرويه " خَروِه "گفته مي شود.
روستاي استاد
روستاي نمونه گردشگري شهرستان فاروج مي باشد اين روستاي سرسبزدرجنوب شهرستان فاروج واقع شده ودر22 كيلومتري جنوب فاروج مي باشد. ازنظرتقسيمات كشوري اين روستا دردهستان شاه جهان وبخش مركزي شهرستان فاروج واستان خراسان شما لي واقع شده است . وسعت روستاحدود 45 كيلو متر مربع مي باشد روستاي استاددرحوزه رسوبي كپه داغ درشمال شرقي ايران واقع شده است.
وروستاهاي مجاورآن عبارتنداز: روستاي خسرويه ورشوانلودرجنوب شرقي وروستاي چوكانلودرشمال ودرغرب همجوار باشيروان مي باشد
كوه شاه جهان با3032 مترارتفاع ازسطح دريادرجنوب روستاواقع شده است .
از ميان روستارودخانه .عبورمي كند.وخانه هاي روستا دردوطرف اين رودخانه دركنار كوه ساخته شده درداخل روستاباغات گردو وبادام وگيلاس قرار دارد


آب وهواي روستادرزمستانها سرد ودرتابستان مطبوع وملايم مي باشد ونيزبه دليل جاري شدن رودخانه ووجوددرختان بي شمار جنگلي دليل ديگري برهواي پاك ومطبوع اين روستا مي باشد.خانه هاي روستاعمدتا" آفتابگير مي باشدوطوري ساخته شده اندكه بيشترين استفاده راازاوببرند
امكانات وتجهيزات اين روستا :راه ارتباطي روستابه فاروج اسفا لت مي باشد وروستاهاي چوكانلو. مايوان. خيراباد. سه گنبد. وسياهدشت به فاصله 22 كيلومتربه فاروج متصل مي باشدوحمل و نقل نيزبه وسيله مسافربري هاي شخصي انجام مي شود.
حمام . مسجد. مدرسه. نانواي. وآب شرب روستاي . برق وتلفن وامكانات صداسيمانيزدراين روستا داير مي باشد اين روستا داراي دهياري مي باشد
نزادوساير اها لي به نزاد آريايي نسبت داده مي شودوزبان آنهافارسي مي باشداين روستا داراي قدمت تاريخي بوده وعلت محدودآن نيز وجودحمام تاريخي استاد وهمچنين مسجدتاريخي كه درداخل روستا واقع شده وبرج سنگي ديدباني درورودي روستا مي باشدوسنگ آسياب قديمي متعلق به روستا مي باشدومكان مقدس در بالاسرروستا به گفته كارشناسان ازمعبدهاي قبل ازاسلام مي باشد واستاد ازروستاهاي دره اي كوهستاني مي باشد وچشم اندازي طبيعي روستا بسيارزيبا ودلنشين همراه بادرختان گردو وسرو مي باشد ووجودجاده اسفالت دركنارآن درختان ورودخانه دايمي منظره زيبارانشان مي دهد كساني كه به اين روستاعزيمت مي كنند از7 كيلو متر مانده به روستاي استاد شاهداين مناظرمي باشيم درانتهاي روستانيزدره اي وجوددارد كه درانتهاي آن چشمه هاي آب وجود دارد.
آرامگاه بابا و بي بي
اين ارامگاه درروستاي سرسبزخسرويه دربخش مركزي فاروج در26كيلومتري شهرستان فاروج واقع شده است . آرامگاه بابا و بي بي درفهرست اثارملي باشماره 5945ثبت شده است ومربوط به دوره تيموري ميباشد . آرامگاه درداخل روستاواقع شده است وداراي يك سالن بزرگ ومرتفع وگنبدشيرواني پوش مخروطي ويك اتاق كوچك ميباشدوصندوق چوبي آرامگاه مستطيل است وارتفاع آن يك ونيم متروطول آن دومتراست . جنس صندوق ازچوب گردواست وبرروي آن نوشتهايي ازآيات قران ونقوش اسلامي حكاكي شده است .آرامگاه بابا و بي بي درقسمت غربي روستاي خسرو يه وبرروي كوهپايه واقع شده است و ايوان ارامگاه داراي طاق مرتفع ميباشد.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان فاروج
آرامگاه شاهزاده عبد الرحمان خرق

free screen capture

آرامگاه شاهزاده عبدالرحمن خرق در فاصله 62 کیلومتری غرب شهرستان فاروج و در روستای خرق قرار دارد. بنای آرامگاه پلان مستطیل شکل یک ایوانی ، که ورودی آن در ضلع جنوب شرقی است. گنبد خانه پلان چلیپای دارد و گنبد دو پوشش مدور آن 12 متر از سطح زمین ارتفاع دارد.

زیر پوسته پایین گنبد و فیلپوش ها با گچ کار بندی و گاه مقرنس کاری شده و بخشی از تاق نماهای داخل به رنگ آبی و با طرح گیاهی مختلف و به سبک محلی نقاشی شده است. به استناد شواهد تاریخی و باستان شناسی این بنا در دوره صفوی ساخته شده ، و در فهرست آثار ملی به شماره 5946 ثبت گردیده است.



image upload

بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان جاجرم
جاجرم در گذر تاریخ
هخامنشيان

درتقسيمات كشوري دوره هخامنشي، كشور ايران براساس ملاحظات قومي و نژادي به 30 ايالت تقسيم مي شده كه يكي از آنان خراسان يا پارت ذكر شده است. متون تاريخي حاكي از اين هستندكه همواره در دوران هخامنشي طغيانهايي عليه سلاطين و حكام هخامنشي در اين ناحيه ميشده است بنابراين ايلت يا به قول يونانيان، ساتراپ پارت اگر چه وابسته به كشورپهناور هخامنشي بودولي گويا از نظر آداب اجتماعي و هنري استقلال داشتهاست‏‏‏‏؛ زيرا مكانهايي در قلمرو پارت در خراسان و بخصوص جاجرم شناسايي شده اند كه اثري از هنر خاص و شناخته شده هخامنشيان در آنها مشاهده نشده است. چه بسا امكان دارد شماري از تپه ها و مكانهايي كه بعنوان آثار دوران اشكاني شناسايي شده اند، مسكن پارتيان در دوران هخامنشي باشند

سلوكيان

به عقيده سر پرسي سايكس" مسير عبور اسكندر، فاتح بزرگ مقدوني، از منطقه جاجرم بوده و جنگ بين او و دارا (داريوش سوم) و قتل دارا نيز در همين ناحيه واقع گرديده است. بنابراين، جاجرم نيز جولانگاه مقدونيان بوده و از سم ستوران يوناني در امان نبوده است در دوره جانشينان اسكندر، جاجرم در تصرف سلوكيان بود؛ اما فرمانروايي آنان ديري نپاييد و باقيام اشكانيان در همين صفحات شمالي خراسان، جاجرم نيز به تصرف اشكانيان در آمد.

اشكانيان

دولت اشكانيان ، اولين دولت ايراني بود كه توانست با يونانيان وارد مبارزه شود. اشك اول سلسله اشكاني را به سال 250 ق. م. تشكيل داد. از اين دوران يك زيستگاه (آتشكده معروف آساك در نواحي شمال شهرستان جاجرم، در نزديكي روستاي جوشقان ) در جاجرم مورد شناسايي قرار گرفته است. بديهي است كه مكانهاي متعلق به اين دوران بايد به مراتب بيش از اينها باشد؛ اما لايه هاي تمدني مربوط به دوران ساساني و اسلامي آن زيستگاهها را پوشانده اند. مسلما در آينده با حفاري علمي محوطه هاي باستاني شهرستان جاجرم، لايه هاي تمدني ديگر پيش از اسلام رخ خواهند نمود و تاريخ اين منطقه در گذشته هاي دور را رقم خواهد زد. جاجرم در دوره اشكانيان داراي اهميت فوق العاده تجاري و سياسي بوده است. در سال 1337 خورشيدي ، سكه اي از نارين قلعه جاجرم كشف گرديد كه مربوط به گودرز دوم اشكاني است. برخي از مستشرقين از جمله "راولينسون" هكاتم پوليس يا شهر صد دروازه را در حوالي جاجرم مي دانند. اگر جاجرم همان هكاتم پوليس باشد، پايتخت تيرداد اول است. اشكانيان 470 سال حكومت كردند

ساسانيان

متصرفات و محدوده دولت ساسانيان، تقريبا همان وسعت عصر اشكانيان را در بر ميگرفت و قلمرو پارت حفظ شد. حادثه مهمي كه در رابطه با تاريخ جاجرم در دوره ساسانيان قابل ذكر است. رويداد بركناري قباد (كواد) از پادشاهي و فرار او از طريق ابرشهر (نيشابور) به اسپرائين (اسفراين) در نزديكي جاجرم است. قباد در اين محل با دختر مرزبان يا دهگان ازدواج نمود و حاصل آن ازدواج پسري به نام انوشيروان بود كه بعدها با لقب كسري به تخت سلطنت نشست. در منابع پارسي و تازي از اين ماجرا به تفصيل سخن رفته است. جاجرم در اين دوره در مسير راه كاروان روي به طرف شمال و عشق آباد و نسا قرار داشته است. هر چند كه در اين دوره جاجرم در مقايسه با دوره اشكانيان، از پايتخت ساساني دور است ولي مسير راه تجاري (بويژه راه تجاري ابريشم با توجه به اهميت آن در اين دوره ) مي بايست بر اهميت موقعيت جاجرم افزوده باشد

عباسيان

بلاذري (متوفاي 297 هـ) در كتاب « فتوخ البلدان » فتح منطقه جاجرم را در سال 31 هـ در زمان خلافت عثمان بن عفان و به دست عبدالله بن عامر كريز مي داند. ابومسلم خراساني در سال 129 هـ از مرو قيام كرد و نيشابور را پايگاه اصلي و مركز حكمراني خود قرار داد. در سفري كه به دعوت ابراهيم امام، از خراسان عازم حج بود از نسا به جاجرم و از اينجا از طريق راه كارواني جاجرم به قومس رفته است. به هر حال، جاجرمي ها در اين قيام ملي بر عليه امويان شركت داشته اند. هر چند مردم خراسان از اين قيام و پيروزي آن بهره اي نبردند و شيريني استقلال را نچشيدند؛ اما اين حركت، بعدها سبب بوجود آمدن حكومتهاي نيمه مستقل در ايران شد. از اين تاريخ به بعد، سرگذشت جاجرم از آنچه بر ديگر شهرهاي خراسان رفته جدا نيست. بنابراين تاريخ جاجرم، بعنوان بخشي از تاريخ خراسان بزرگ مطرح است. بخشي كه شاهراه است و نه دور افتاده. هر حادثه اي كه در خراسان روي دهد، بر اينجا اثر مستقيم دارد

طاهريان

در عصر طاهريان ( 259ـ205 هـ ) ابر شهر يا نيشابور، مركز امارت گشت؛ و طبعا جاجرم بعنوان يكي از شهرها و مناطق ولايت نيشابور اهميت بسزايي يافت. ابن فندق به نقل از حاكم نيشابوري نوشته است. هارون الرشيد از راه جاجرم و اسفراين به نيشابور آمده. اين آخرين سفر خليفه عباسي است كه بمناسبت خروج حمزه بن آذرك خارجي كه تا سبزوار آمده بود، ار طريق گرگان به جاجرم و اسفراين و نيشابور آمده و سپس عازم طوس گرديدو در باغ حميدبن قحطبه به سال 193 هـ در گذشت". به نظر مي رسد كه جاجرم در دوره طاهريان بعلت نزديكي به پايتخت ( نيشابور ) و نيز با قرار داشتن در راه مواصلاتي پايتخت به مازندران، ري و نسا، اهميت ويژه اي يافته است. بخصوص توجه عبدالله بن طاهر به امور كشاورزي خراسان و فرامين وي در اين زمينه مايه رونق و آباداني اين بخش از خراسان كه نزديك پايتخت آنان بوده، گرديده است. در منابع اين دوره در رابطه با مازندران و اقدامات مازيار، در كتاب "تاريخ طبرستان و رويان و مازندران" مي خوانيم: "به سبب آنكه ماز، نام كوهي است كه از گيلان كشيده شده است تا به لار قصران و همچنين تا به جاجرم؛ و قول بعضي آنست كه مازيار از نژاد سوخرانيان بود، ديوار خود فرمود ساختند از جاجرم تا به جيلان. هنوز عمارت آن بجاي است و چند دروازه فرموده ساختند و دربان نشاندند تا كسي بي اذن او آمد و شد نتوان كردن و آن ديوار را ماز مي خواندند و درون آن را مازندران ميگفتند

صفاريان
يعقوب به سال 259 هـ پايتخت طاهريان، شهر نيشابور را گرفت. در اين سال وي بدنبال عبدالله سگزي به نيشابور آمد كه در سجستان با يعقوب جنگها داشت. عبدالله به محمدبن طاهر پناه برد. يعقوب به تعقيب وي از طريق جاجرم راهي طبرستان شد. با بررسي در نقشه هاي تاريخي اين حمله، در نقشه سحاب خط سير يعقوب از نيشابور به طبرستان در سال 260 از راه نيشابور به جاجرم را نشان داده است. اما جاجرم تحت سلطه آنان در نيامده، زيرا در اين دوره علويان بر جاجرم و مناطق آن حكومت مي كردند. در كتاب تاريخ طبرستان در زمينه استيلاي آل باوند اينگونه آمده است:" اصفهبد غلامي رومي داشت بفرستاد تا سر تاج الملوك را برداشت نزد اصفهبد آورد. اصفهبد كه بعد گرگان را هم به تصرف در آورده بود جاجرم را نيز مسخر گردانيد. نويسنده، در فصل ذكر جكومت علاءالدوله حسن بن رستم و چگونگي آن در خصوص جاجرم نوشته:" .... و كوتوال معلوم كرد كه معاريف مازندران با علاءالدوله حسن در بيعت آمدند گفت او را به جهت آن بر قلعه در آورد تا به جاي ديگر نرود و حسام الدوله از آنجا بيرون آوردند چون پويمه رسيدند سر او را برداشتند و بردند بدعتهاي بد در مازندران پيدا كرد و اصفهبد شهريار كه عم زاده او بود بكشت و سابق الدوله قزويني را كه پدر او نظام الملك نام نهاده بود و بسطام و دامغان و جاجرم را بدو داده و از براي تعزيب پدر و تهنيت تاج و تخت او آمده قصد او معلوم كرد بگريخت و تا به هزار جريب در عقب بفرستاد تا بگرفتند و بياوردند و در بند كرد و چندان بداشت كه همانجا بمرد
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان جاجرم
جاجرم دروازه خراسان
دکتر ابوالفضل رضوي استاديار تاريخ دانشگاه لرستان در مقاله «راه‌هاي تجاري در عهد ايلخاني» که در کتاب ماه تاريخ و جغرافيا مهر۱۳۸۸ شماره ۱۳۷ به چاپ رسيده است راه‌هاي تجاري در عهد ايلخاني را بررسي نموده است. در اين مقاله راه ارتباطي خراسان به طبرستان و عراق عجم را که يکي از بخش هاي مهم راه ابريشم بوده است نيز معرفي شده که در ادامه آورده مي‌شود. البته لازم به توضيح است که نواحي مرکزي ايران شامل اصفهان، تهران، همدان، اراک و لرستان را در مقابل عراق عرب، عراق عجم مي‌ناميده‌اند. اين اصطلاح در تقسيمات کشوري تا انقلاب مشروطه معمول بود ولي پس از تقسيم کشور به استان‌ها در عصر پهلوي اول اصطلاح مذکور متروک گرديد.

«اين راه در امتداد شاهراه شرقي سلطانيه به رود جيحون قرار داشت. ... اين جاده از ري و ورامين به سمت شهرهاي قومس(سمنان) مي‌رفت و (از شاهرود) از دو طريق از راه جاجرم و يا سبزوار به سمت نيشابور امتداد مي‌يافت. راه جاجرم به نيشابور، در بسطام دو شاخه مي‌شد. يك شاخه به سمت نيشابور ادامه مي‌يافت و قومس و طبرستان را به خراسان وصل كرده و از نيشابور به شهرهاي مختلف خراسان بسط يافته و درنهايت به جيحون مي‌رسيد. شاخه ديگر به سمت مازندران و از آن سوي به خوازرم مي‌رفت.»

تقريباً تمام سفرهاي کاروان هاي عازم به خراسان از راه جاجرم انجام مي‌يافته و به دليل کويري بودن مسير، کمتر کارواني راه سبزوار را انتخاب مي‌نموده است. اين مطلب در سفرنامه‌هاي ناصرالدين شاه يا قديمي‌تر ناصرخسرو، ابن سينا و سياحان خارجي به وضوح معلوم است. مسير راه‌آهن تهران به مشهد حدفاصل شاهرود- جاجرم- نيشابور تقريباً در امتداد اين مسير احداث شده است. از اين راه قديمي هنوز بخش‌هايي برجاي مانده که مي‌توان از پل چوبي ابريشم در ۴۰ کيلومتري جنوب جاجرم در نزديکي ايستگاه راه‌آهت ابريشم ياد کرد.

شاخه دوم (والبته فرعي) راه خراسان در اوايل دوره پهلوي اول به صورت جاده اصلي تهران مشهد توسعه يافت که امروزه راه شاهرود(بسطام) به سبزوار (جاده ميامي و مياندشت) بخشي از آن راه معروف است. که البته يکي از دلايل مهم روبه زوال يافتن جاجرم از ابتداي دوره پهلوي اول نيز همين مورد است که باعث شد جاجرم در بن‌بست قرار گيرد و از گذر مسافرين دور بماند. خوشبختانه طرح بازسازي شاخه اول در حال اجراست و اميدوارم چند سال بعد با افتتاح آن رونقي دوباره به جاجرم بازگردد.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان جاجرم
قله اوزون

photo hosting
اين چشمه نقطه آغاز كوهپيمايي محسوب مي‌شود. در غرب اين چشمه راه مال رويي وجود دارد كه در ابتدا از ميان دره‌اي كه مسيل رشته كوههاي منطقه است آغاز شده و به آرامي به بالاي دره منتقل مي‌شود. با رسيدن به بالاي دره چشم انداز زيبايي از دشتي وسيع را خواهيد داشت و با ادامه مسير كم كم خود را در دل كوهستاني با درختان پراكنده و كهن اُرس، گياهان دارويي نظير قصني(كاسني؟)و گلهاي وحشي زيبا خواهيد ديد. بعد از طي 10 كيلوتر پياده روي از چشمه گلبيني به گردنه‌اي مي‌رسيد كه اگر تا آنجا با موتور آمده‌ايد خوشبختانه بايد موتورتان را بگذاريد و پياده ادامه دهيد! خوشبختانه به خاطر اين كه حضور موتور در آن طبيعت بكر و زيبا را جز آسيب به آنجا و آرامشش چيزي نمي دانم از اين رو زيباترين بخش مسير دقيقاً از از همين جا آغاز شده و درختان را متراكم تر و زيباتر خواهيد يافت. اين راه مال رو از دامنه كوه و ميانه دره زيبا مي‌گذرد كه با هفت كيلومتر پياده روي ديگر به چشمه‌اي خواهيد رسيد كه درختان بيد بزرگ آن زيبايي خاصي در دل كوه به آنجا داده‌اند. در پاي اين چشمه چفت (آغل) متروكه و مخروبه گوسفندان را خواهيد يافت كه گويا متعلق به آقا سيد رضا فاطمي بوده است كه امروزه تبديل به نوعي پناه‌گاه براي كوهپيمايان و شكارچياني! شده است كه شب را مي‌خواهند در آنجا بگذرانند. از چشمه گلبيني تا اين چشمه را تقريباً با دوساعت پياده روي مي‌توان پيمود. اين چشمه تقريباً صد متر پايين تر از قله اوزون بوده ولي براي رسيدن به آن بايد دو ساعت ديگر كوهنوردي كرد. از آنجا كه اين چشمه آبشخور حيوانات بوده به وفور پوكه‌هاي سلاح‌هاي علاقمندان طبيعت! را مي‌توان مشاهده نمود كه تقريباً نسل موجودات زنده را در آن منطقه منقرض نموده‌اند! يك چيز جالب ديگر كه آنجا ديدم بقاياي چيني‌هاي شكسته ساخت شوروي را ديدم كه شايد از بقاياي جنگ جهاني دوم بود. اين مسير را به اتفاق دوستاني عزيز در نوروز 87 رفتم كه اميدوارم شما نيز از حضور در آنجا حظ وافي ببريد.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان جاجرم
کوه بابا (کبابا)

photo hosting

در فاصله تقریبا ۱۵ کیلومتری شهر جاجرم چشمه و آبادی قدیمیِ - زیبا و خوش آب و هوایی به نام کوه بابا (یا کبابا) وجود دارد. این مکان اگرچه دارای راه نامناسبی است ولی یکی از تفرجگاههای اصلی شهر جاجرم بوده و در آینده که راه اصلی جاجرم-شاهرود از کنار آن میگذرد موقعیت خاصی به آن خواهد داد.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان جاجرم
غار کنج کوه

photo hosting

غار آهکى- کارستى زيباى گنج کوه واقع در رشته کوه آلاداغ در زون کپه داغ و در نزديکى شهر شوقان از توابع شهرستان جاجرم تهيه گرديده است. با توجه به اينکه دهانه غار در يک ديواره گسلى قرار دارد، نحوه پيدايش آن را مى توان تکتونيکي– انحلالى عنوان نمود. چکنده ها و چکيده هاى بى نظير اين غار کوچک چشم را نوازش مى دهد و تعجب انسان را بر مى انگيزد. غار کوچک بوده و از دو دالان تشکيل شده است که در فصول سرد سال در برخى از فرورفتگى هاى غار آب جمع مى شود. حداکثر ارتفاع غار 10 متر و حداکثر طول دالان ها به 200 متر ميرسد
البته بنا به گفته افراد بومى محل به غير از اين غار دو دهنه غار ديگر در ارتفاعات بالاتر وجود دارد که به علت طولانى تر بودن دالان ها و نبود تجهيزات غارنوردى کسى به داخل آن راه پيدا نکرده است. اين غار در سازند آهکى چمن بيد به سن ژوراسيک قرار دارد که در نقشه زمين شناسى 1:250000 کورخود مى توان مشاهده نمود.



jpg images
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان جاجرم

دربند-امامزاده ابراهيم فرزند امام موسي كاظم(ع)


كمي دورتر از دربند در سمت شمال غربي(بين رشته كوه سالوك و بهار) آرامگاه امامزاده بر بلندي مشرف بر جلگه شوقان واقع است. اين بنا كه داراي چهار ايوان در چهار سمت اصلي است به شكل دايره بوده و در بالاي هر ايوان دومناره كوچك ديده مي‌شود و گنبد آن گل اندود و تقريباض سالم و دست نخورده باقي مانده است. كل بنا از گل ساخته شده كه قسمت دروني آن گچ اندود است. تيرچه‌هاي درختان ارس نيز در درون اين بنا قابل توجهند.

در همين محل ديواري به نام ديوار مازيار وجود داشته كه با بستن دروازه‌هاي آن ارتباط جلگه شاهراه گرگان به مشهد مسدود مي‌شده است. مك گريگور نيز در سفر خود به اين مطلب اشاره داشته و از وجود يك برج ديدباني و يك قلعه و دروازه مذكور خبر مي‌دهد.

جالب است در سال 84 كه از آنجا بازديد نمودم هيچيك از اهالي از وجود چنين ديواري اطلاع نداشتند!
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  ویرایش شده توسط: shomal   
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان جاجرم

کاروانسرای قلی


يكي از زيباترين بناهاي تاريخي منطقه، كاروانسراي قلي بوده كه اخيراً به همت سازمان ميراث فرهنگي درحال بازسازي است. اين بنا در حدود 3 كيلومتري روستاي قِلي در شمال شرقي سنخواست واقع است. بنابه گفته اعتمادالسلطنه وزيرانطباعات ناصرالدين شاه، اين بنا سرايي معتبر بوده كه يكجا از سنگ خارا و گچ خلص ساخته شده بوده است. در هنگام عبور اعتمادالسلطنه از كتيبه بالاي در چهار صفحه باقي بوده است كه در طرف راست از القاب سلطنت اين كلمات نوشته بوده است: بالااسحاق علي الاطلاق مزين السرير الخلافه و از طرف چپ: العالي شجاع الدين و الدنيا. اين نوشته به خط ثلث برصفحات و سنگ سخت كبود نقاري نوشته شده و فاقد لوح تاريخ بوده است. اعتمادالسلطنه باتوجه به خط كتيبه تاريخ بنا را به اواسط دوره گوركاني نسبت مي‌دهد.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
صفحه  صفحه 19 از 29:  « پیشین  1  ...  18  19  20  ...  28  29  پسین » 
ایران

Khorasan | خراســـــــــــــان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA