انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
ایران
  
صفحه  صفحه 20 از 29:  « پیشین  1  ...  19  20  21  ...  28  29  پسین »

Khorasan | خراســـــــــــــان


مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان جاجرم
آرامگاه شیخ اندقان

در شمال روستاي اندقان آرامگاه يكي از علما و دانشمندان متعلق به سده هفتم هجري وجود دارد. از نام و مشخصات شيخ اندقان اطلاعي در دست نبوده ولي احتمالاً وي عارفي ديني و منزوي از مردم بوده و مدرسه اونيز به خانقاه شباهت دارد؛ خصوصاً زاويه‌هاي داخل بقعه و بيرون نما و همچنين پوشش مخلوط گچ و خاك قبر، گواه اين مدعاست. بوته‌هاي گز در جلو مدرسه يا آرامگاه نشان دهنده اين مطلب است كه وي فردي محترم و از نظر مذهبي مورد توجه بوده است.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان جاجرم
مياندشت جاجرم، پناهگاهي امن براي يوزپلنگ آسيايي
طبق بررسى هاى انجام شده توسط اين گروه، در حال حاضر مياندشت زيستگاه حداقل ۶ قلاده يوزپلنگ ايرانى است كه خوشبختانه گرفته شدن عكس يك توله ۷ ماهه در آذر ماه ۱۳۸۳ توسط دوربين هاى تله اى انجمن، نشان مى دهد كه جمعيت مذكور در اين منطقه در حال زادآورى است. پناهگاه حيات وحش مياندشت با وسعت ۸۵ هزار هكتار در شرق شهرستان جاجرم در استان خراسان شمالى واقع شده است. مياندشت كه يكى از قديمى ترين مناطق ۴ گانه كشور به شمار مى رود از سال ۱۳۵۲ تحت حفاظت قرار گرفت و با دارا بودن حدود ۳۵۰۰ راس آهو و در كنار آن يوزپلنگ يكى از بهترين زيستگاه هاى اين دو جانور در كشور به شمار مى آمد. اين منطقه از ديرباز همه ساله توسط دام هاى اهلى كه گاهى تعداد آنها تا ۵۰ هزار راس مى رسيد اشغال مى شد كه خوشبختانه با همت محيط بانان و مسئولان اداره جاجرم زمان حضور دامداران در منطقه به فصل زمستان محدود شده و تعداد آنها نيز به شدت كنترل شده است.
يوزپلنگ آسيايى كه روزگارى از آسياى مركزى تا غرب آسيا پراكنش داشته است امروزه تنها در ۷ منطقه از ايران يافت مى شود كه پيش از اين ۵ منطقه توسط سازمان محيط زيست به عنوان زيستگاه يوز معرفى شده بود. از سال ۱۳۸۲ كه سازمان محيط زيست مانع ورود اعضاى محقق انجمن يوزپلنگ ايرانى به ۵ منطقه زيست يوز در كشور شد، اين انجمن تلاش خود براى يافتن يوز در ساير نقاط كشور را آغاز كرد كه در نهايت با همكارى دو اداره محيط زيست در نائين اصفهان و جاجرم خراسان موفق شدند پناهگاه حيات وحش مياندشت در خراسان و منطقه آزاد عباس آباد نائين را به عنوان دو زيستگاه ديگر يوزپلنگ به ثبت برسانند. طبق بررسى هاى انجام شده توسط اين گروه، در حال حاضر مياندشت زيستگاه حداقل ۶ قلاده يوزپلنگ ايرانى است كه خوشبختانه گرفته شدن عكس يك توله ۷ ماهه در آذر ماه ۱۳۸۳ توسط دوربين هاى تله اى انجمن، نشان مى دهد كه جمعيت مذكور در اين منطقه در حال زادآورى است. پناهگاه حيات وحش مياندشت با وسعت ۸۵ هزار هكتار در شرق شهرستان جاجرم در استان خراسان شمالى واقع شده است. مياندشت كه يكى از قديمى ترين مناطق ۴ گانه كشور به شمار مى رود از سال ۱۳۵۲ تحت حفاظت قرار گرفت و با دارا بودن حدود ۳۵۰۰ راس آهو و در كنار آن يوزپلنگ يكى از بهترين زيستگاه هاى اين دو جانور در كشور به شمار مى آمد. اين منطقه از ديرباز همه ساله توسط دام هاى اهلى كه گاهى تعداد آنها تا ۵۰ هزار راس مى رسيد اشغال مى شد كه خوشبختانه با همت محيط بانان و مسئولان اداره جاجرم زمان حضور دامداران در منطقه به فصل زمستان محدود شده و تعداد آنها نيز به شدت كنترل شده است.
از سوى ديگر به منظور حفظ گونه هاى جانورى به ويژه يوزپلنگ و آهو محدوده اى با وسعت ۱۶ هزار و ۲۴ هكتار از تپه ماهورهاى مركز منطقه به عنوان محدوده امن مورد تصويب قرار گرفت كه با تصويب اين محدوده هيچ گونه دام اهلى حق چرا در اين محدوده را ندارد كه خود گام مهمى در جهت حفظ امنيت منطقه و بقاى يوزپلنگ و آهو در مياندشت است.
اين منطقه به دليل آنكه فاقد عوارض طبيعى مانند كوهستان است و منطقه اى دشتى به شمار مى آيد همواره در برابر شكارچيان موتورسوار آسيب پذير بوده و صدمات فراوانى به جمعيت آهو و قوچ آن كه از غذاهاى اصلى يوزپلنگ هستند وارد شده است.

به رغم تمامى اقدامات صورت گرفته، مياندشت همچنان، مانند بسيارى از مناطق مرتعى كشور با مشكل چراى دام بيش از ظرفيت روبه رو است. كنترل هاى انجام شده توسط اداره محيط زيست جاجرم به احياى پوشش گياهى منطقه كمك بسيارى كرده است اما به علت انجام مجدد مميزى در مياندشت در سال ،۸۳ حدود ۲۵ هزار راس دام توسط دامداران وارد منطقه شد در حالى كه ميزان دام مجاز تنها ۱۵ هزار راس است كه وجود ۱۰ هزار دام بيشتر از ظرفيت مجاز به طور حتم منطقه را با مشكلات و تبعات بسيارى روبه رو خواهد كرد.
يكى از مهمترين اهداف حفاظتى مياندشت از آغاز تاكنون حفظ ارتباط ساير زيستگاه هاى مجاور نظير گلستان، خارتوران و خوش ييلاق كه همگى داراى جمعيت مناسبى از يوز بوده اند به منظور تضمين بقاى بلندمدت اين جمعيت در شمال شرقى كشور بوده است. در دو دهه اخير از آنجا كه هيچ گاه گزارش مستند و رسمى اى از وجود يوز در اين منطقه ارائه نشده لذا به ندرت از آن به عنوان يكى از زيستگاه هاى يوزپلنگ در كشور نام برده مى شد و با كاهش جمعيت چند هزار راسى آهو در اين منطقه كه در حال حاضر تنها به ۳۰۰ راس رسيده است، بسيارى از كاركردهاى منطقه عملاً دچار ضعف شد. قرار گرفتن منطقه در بين بيش از ۲۰ روستا و بخش و ۲ شهرستان و محدود شدن توسط جاده هاى ارتباطى از چهار طرف، تراكم مزارع كشاورزى در جنوب و واحدهاى صنعتى در شمال منطقه، هرگونه ارتباط مياندشت با ساير زيستگاه هاى يوز به ويژه خارتوران كه در حال حاضر پذيراى يكى از بالاترين جمعيت هاى يوز در كشور است را بسيار مشكل كرده است. بررسى هاى انجمن يوزپلنگ ايرانى در كنار مصاحبه با دامداران و روستاييان نشان مى دهد كه برخلاف تصور در تمام دو دهه اخير يوزپلنگ در مياندشت وجود داشته و هيچ گاه به صورت كامل منقرض نشده است. براساس مستندات به دست آمده طى دو دهه گذشته بيش از ۴ قلاده يوزپلنگ در اين منطقه از پا درآمده و گزارش هاى متعددى از مشاهده اين جانور حتى در دسته هاى ۳ و ۴ قلاده اى وجود دارد.
خوشبختانه پس از چندين گزارش از مشاهده يوز طى سال هاى ۸۱ و ۸۲ سرانجام فيلم مستندى از يك ماده يوز جوان در آبان ماه سال ۸۲ توسط مسئول منطقه مهندس حسين آبسالان گرفته شد كه براى نخستين بار وجود اين جانور را به صورت مستند در منطقه اثبات كرد. بدين ترتيب انجمن يوزپلنگ ايرانى بر آن شد تا بخشى از نيرو و منابع خود را براى شناسايى زيستگاه هاى يوز در اين منطقه متمركز كند. پس از ۷ ماه بررسى و رديابى ميدانى، گذرگاه هاى يوزپلنگ در منطقه شناسايى شد و سپس به مدت ۵ ماه در نقاط مختلف دوربين هاى تله اى (Camera trap) كه به اشعه مادون قرمز حساس هستند نصب شد كه در جريان آن عكس هاى متعددى از انواع گوشتخواران از جمله دو يوزپلنگ، كاراكال، گربه دشتى، آهو، كفتار و تعدادى از وحوش ديگر گرفته شد. اين مطالعه طى ۱۲ بازديد ميدانى و با همكارى بيش از ۲۵ دانشجو در رشته محيط زيست در سطوح مختلف كارشناسى، كارشناسى ارشد و دكترا انجام شد. بيش از ۲۰۰۰ كيلومتر به صورت سواره و پياده طى شد و ۲۵۰ ساعت مصاحبه حضورى با افراد محلى صورت گرفت و در نهايت ۴ دستگاه دوربين تله اى و يك دستگاه موتورسيكلت ايژ روسى براى انجام اين مطالعات خريدارى شد.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان جاجرم
چند پیشنهاد برای سفر به جاجرم

1- با قطار از تهران:
براي رسيدن ار تهران به جاجرم، قطار يكي از پراستفاده‌ترين وسايل حمل و نقل است. جاجرم تنها شهر استان خراسان شمالي بوده كه به خطوط راه آهن سراسري (تهران - مشهد) دسترسي داشته و هر روزه دو تا سه قطار براي آنجا وجود دارد. از تهران حدود هشت ساعت در راه خواهيد بود كه تمام آن از كوير مي‌گذرد. ايستگاه راه‌آهن جاجرم در 30 كيلومتري شهر جاجرم قرار داشته و وسايل نقليه عمومي براي رسيدن به آنجا در دسترس مي‌باشند. براي برگشت از جاجرم مي‌توان ازايستگاه راه‌آهن يا آژانس داخل شهر بليط برگشت خود را تهيه نماييد.

2- با اتومبيل شخصي از تهران:
توجه: استفاده از مسيرهاي دوم و سوم در شرايط آب و هوايي نامساعد و اتومبيل‌هاي نامطمئن پيشنهاد نمي‌شود!
2-1- مسير اول:
شناخته شده‌ترين مسير جاجرم، جادة تهران-شاهرود-مشهد مي‌باشد. پس از عبور از شهرهاي ايوانكي، گرمسار، سمنان، دامغان و شاهرود و رسيدن به شهر ميامي، 100 متر بعد از پمپ بنزين سمت چپ دوراهي وجود دارد كه شما را پس از 130 كيلومتر به جاجرم خواهد رساند(البته به دنبال تابلويي نباشيد!!). مسافت اين مسير 600 كيلومتربوده كه با سرعت مجاز و مطمئن شش ساعت به طول خواهد كشيد. حال با توجه به اين كه اين مسير از شهرها و روستاهاي جذابي مي‌گذرد، پيشنهاد مي‌شود در هر سفر با اختصاص فقط چهار ساعت از سفر خود مكان‌هاي سياحتي آنها را بازديد نموده و خستگي سفر را بزداييد. در ادامه مكان‌هاي ديدني اين مسير به اختصار شرح داده مي‌شود:

جاذبه‌هاي شهر سمنان: دروازة ارگ (ميدان ارگ)، مسجد جامع (خيابان امام)، مسجد امام (خيابان امام)، موزة حمام پهنه (خيابان امام)، بازار سمنان (خيابان امام).

جاذبه‌هاي شهر دامغان: مسجد تاريخانه (خيابان ايستگاه)، امامزاده سيد جعفر (خيابان امام)، مسجد جامع (خيابان ايستگاه)، پير علمدار (جنب مسجد جامع).

جاذبه‌هاي شهر شاهرود: آرامگاه بايزيد بسطامي (بسطام، نه كيلومتري شاهرود)، منار مجموعة تاريخي بسطام، مسجد بايزيد(بسطام)، مسجد جامع بسطام، ايواناولجايتو (مجموعة تاريخي بسطام)، مدرسة شاهرخيه (مجموعة تاريخي بسطام)، برج كاشانه (جنب مسجد جامع بسطام)، موزة شاهرود.

روستاي پويه: 39 كيلومتر از ميامي به سمت جاجرم به روستاي پويه مي‌رسيد، سمت راست اين روستا خرابه‌هاي قلعه‌اي جلب توجه مي‌كند كه ديدن آن خالي از لطف نيست. در انتهاي اين روستا نيز كاروانسرايي ديديني وجود دارد. داخل روستا نیز آرامگاه عالم بزرگوار مرحوم حاج ملا آقای شریفی نیز در میان گورستان می‌توانید زیارت نمایید.

2-2- مسير دوم:
دومين مسير، از تهران تا سمنان مشترك است. در ادامه براي رسيدن به دامغان مي‌توانيد از جادة شهميرزاد استفاده نماييد. با طی نمودن پنج کیلومتر از اين مسير كوهستاني زيبا و خلوت به روستای مشهور درجزین می‌رسید. مهديشهر(همان سنگسر معروف) كيلومتر 19، شهميرزاد كيلومتر 30 ، پنج کیلومتر بعد روستای صوفیان، فولاد محله كيلومتر93 مي‌گذرد. 34 كيلومتر پس از فولاد محله به دوراهي ساري- دامغان مي‌رسید. 35 كيلومتر يه سمت دامغان شما را به مكان بسيار زيباي چشمه علي دامغان مي‌رساند. 26 كيلومتر بعد دامغان خواهيد بود و بعد از آن طبق مسير اول ادامه دهيد. اين مسير 188 كيلومتري در مقايسه با مسير متداول 113 كيلومتري سمنان-دامغان تنها يك ساعت سفر شما را به تعويق انداخته ولي در ايام تابستان يكي از بهترين مسيرها براي گريز از گرماي كوير و استفاده از طبيعت خواهد بود.

2-3- مسير سوم:
(این مسیر را تا اطلاع ثانوی پیشنهاد نمیکنم زیرا جاده گردنه خوش ییلاق به شدت تخریب شده است شهریور ۹۱) سومين مسير، از تهران تا شاهرود با مسيرهاي گذشته مشترك است. در ادامه براي رسيدن به جاجرم مي‌توانيد از جادة آزادشهر يا گردنة بسيار زيباي خوش ييلاق استفاده نماييد. نه كيلومتر پس ازشاهرود به شهر تاريخي بسطام مي‌رسيد كه بازديد از مجموعة تاريخي آن (آرامگاه بایزید بسطامی) خاطره انگيز خواهد بود. كيلومتر 29 به روستاي قلعه‌نو خرقان مي‌رسيد. آرامگاه شيخ ابوالحسن خرقاني، عارف نامي قرن هفتم، ميعادگاه عارفين و سالكين راه حق بوده كه هر ساله زائرين وارسته‌اي را ميزبان است (به اختلاف 45 درجه‌اي! محراب دوره ایلخانی آرامگاه با قبله توجه كنيد). اگر فرصت كافي داشتيد ديدار از جنگل رويايي ابر و روستاي مجن را فراموش نكنيد. 82 كيلومتر بعد به روستاي تيل آباد رسيده كه از آن به بعد به ازطريق دوراهي نردين به جاجرم مي‌توان رفت. هرچند اين جاده در بسياري از نقشه‌ها خاكي گزارش شده است وليكن کاملا آسفالت است. اين مسير زيباي كوهستاني ازروستاهاي نراب، گلستان و نردين گذشته و چشمه‌سارهاي فراواني در طي آن وجود دارد. پس از خروج از روستاي نراب و رسيدن به دوراهي، تابلوي به سمت مشهد، شما را به روستاي نردين مي‌رساند. 10 كيلومتر بعد به دوراهي رسيده كه سمت چپ به حسين آباد كالپوش و سمت راست به جاجرم منتهي مي‌شود. 7 كيلومتر بعد به سمت جاجرم به دوراهي مشهور سنگ سوراخ مي‌رسيد كه رويت اولين! تابلوي شهرجاجرم شما را از تمام نگراني‌ها و دلهره‌هاي اين مسير نجات خواهد داد! 42 كيلومتر بعد شما جاجرم خواهيد بود.
اين مسير 204 كيلومتري در مقايسه با مسير متداول200 كيلومتري شاهرود- ميامي- جاجرم تنها يك ساعت سفر شما را به تعويق انداخته ولي در ايام تابستان يكي ازبهترين مسيرها براي گريز از گرماي كوير و استفاده از طبيعت خواهد بود.

2-4- مسير چهارم:
چهارمين مسير، از تهران تا شاهرود و سپس تيل آباد با مسير سه مشترك است. در ادامه براي رسيدن به جاجرم مي‌توانيد جادة آزادشهر يا گردنة بسيار زيباي خوش‌ييلاق راادامه دهيد و ازميان جنگل‌هاي سرسبز كوهستاني گذشته و پس از عبور از آزادشهر و مينودشت به گالي‌كش خواهيد رسيد(71 كيلومتر بعد از تيل آباد). در ابتداي شهر پس از پرس و جو مي‌توانيد دوراهي حسين آباد و فارسيان را بيابيد. تا حسين آباد 13 كيلو متر راه آسفالت بسيار زيبايي را خواهيد گذراند و بعد از آن تنها دو كيلومتر راه خاكي شما را از كنار كوه پيغمبر( آرامگاه دانيال نبي) به جادة آسفالتي مي‌رساند كه شما را مستقيم به دوراهي سنگ سوراخ و سپس جاجرم خواهد رساند. هرچند نسبت به مسير سه 71 كيلومتر مسيرتان دورتر مي‌شود ولي شاهد مناظري خواهيد بود كه كمتر هموطني آن را ديده است. البته زمان سفرتان حدود دو تا سه ساعت نسبت به مسير سه طولاني‌تر خواهد شد.

2-5- مسير پنجم:
مسير پنجم، مسيري شناخته‌شده‌اي است كه اگر از شمال يا شاهرود خودتان را به آزادشهر و مينودشت رسانده‌ايد و حوصله و وقت گذراندن لحظاتي در دل طبيعت بكر جنگل گلستان را داريد به شما توصيه مي‌شود. با حركت در جادة آسيايي به سمت بجنورد، وارد محوطة پارك ملي گلستان شده و با كمي پرس و جو مي‌توانيد به سراغ آبشارهاي زيباي آق‌سو و ... برويد. اين مسير در سال‌هاي اخير حوالي تنگ‌راه معمولاً شهريور ماه هر سال به دليل سيل‌هاي مخرب بسته مي‌‌شود، در ساير مواقع با ادامة مسير به سمت بجنورد و پس از 150 كيلومتر از آزادشهر به دوراهي چمن بيد رسيده كه تا جاجرم تنها 80 كيلومتر فاصله خواهيد داشت.

2-6- مسير ششم:
مسافرت خود را مي‌توانيد از تهران از طريق جاده فيروزكوه آغاز نموده(۱۳۶ کیلومتر تا فیروزکوه) و از فيروزكوه به سمت سمنان ادامه دهيد. 20 كيلومتر اول از فيروزكوه تا سمنان از ميان دره‌اي سرسبز و پر از باغات ميوه عبور مي‌كند. این جاده ۶۹ کیلومتری خلوت بوده و از نظر مسافت تقريباً برابر مسافت مستقيم تهران تا سمنان است با فرق اينكه از دل كوهستان‌هاي زيبا و طبيعت بكر عبور مي‌كنيد. در میانه راه و در گردنه یک قهوه‌خانه و چشمه آبی وجود دارد که توقفگاه همیشگی من برای استراحت است(البته دستشویی ندارد!). با ادامه مسیر و پس از ۴۵ دقیقه رانندگی ار ابتدای جاده فیروزکوه به سمنان به روستای مومن آباد می‌رسید. در ابتدای این روستا مقبره و خانقاه شیخ نظام‌الدین محمود مزدقانی توجه شما را به خود جلب می‌کند. ایشان در نزد عوام روستا به‌عنوان امام‌زاده مشهور است و لیکن آنگونه که بر سنگ قبر ایشان نگاشته شده، سلسله عرفانی وی به‌عنوان هیجدهمین رکن سلسله ذهبیه به شیخ معروف کرخی می‌رسد. درب خانقاه آنگونه که می گفتند فقط سه‌شنبه‌ها باز می‌شود(چرا؟!) که متاسفانه تاکنون هیچ سه‌شنبه‌ای از آنجا گذر نکرده‌ام که موفق به دیدار داخلش گردم.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان جاجرم
منتخبی از داده‌های آمار سرشماری نفوس و مسکن ۱۳۹۰ در شهرستان جاجرم
در یک نگاه کلی می‌توان به نکات ذیل اشاره نمود:

· جمعیت کل: ۳۶۸۹۸ نفر، ۱۸۲۵۳ نفر مرد و ۱۸۶۴۵ نفر زن

· جمعیت بالای ۱۰ سال: ۳۰۱۰۲ نفر

· جمعیت بالای ۶ سال: ۳۲۵۶۰ نفر

· تعداد خانوار: ۱۰۵۱۰ خانوار

· تعداد واحد مسکونی: ۱۰۵۳۲واحد( ۳درصد آپارتمان)

· تعداد مهاجرین: ۴۵۷۱ نفر (از تمام استان‌های کشور که در صدرشان ۵۵ درصد از خراسان شمالی، ۱۳ درصد از خراسان رضوی و ۹درصد تهران) به‌عبارتی ۱۲ درصد جمعیت مهاجرند.

· ۶۶ درصد جمعیت زیر ۳۴ سال هستند

· ۶۳ درصد جمعیت درنقاط شهری زندگی می‌کنند

· یک درصد جمعیت دچار نوعی معلولیت هستند

· ۵درصد خانوارها دارای حداقل یک فرد معلول هستند

· ۲۷ درصدخانوارها دارای کامپیوتر شخصی، ۲۹درصد دارای خودرو و ۳۸ درصد دارای موتور سیکلت

· ۱۲ درصد خانوارها فاقد فرد باسواد هستند

· ۸۱ درصد جمعیت ۶ سال به بالا باسواد هستند

· ۱۲ درصد جمعیت ۶ سال به بالا دارای تحصیلات عالی

· ۲۷ درصد جمعیت ۶ سال به بالا در حال تحصیل

· ۱۴ درصد جمعیت ۶ سال به بالا از اینترنت استفاده کرده‌اند

· ۴ درصد جمعیت دانشجو هستند

· ۳۶ درصد جمعیت بالای ۱۰ سال شاغل‌اند (۲۵ درصد در بخش کشاورزی و ۲۲ درصد کارگر ساده)

· ۶۰درصد جمعیت بالای ۱۰ سال غیرفعال(خانه‌دار، محصل، بیکار و...) هستند

· ۱۱ درصد جمعیت فعال بالای ۱۰ سال بیکارند

. ۱۹درصد جمعیت بیکار دارای تحصیلات عالی هستند
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
حمید داداش گلم خسته نباشی خیلی عالیه
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
     
  
مرد

 
sepanta_7: حمید داداش گلم خسته نباشی خیلی عالیه
فـــــــــــــــدا مــــــــــــــــــدا داش سپنتای عزیز

parmis0097: خسته نباشی حمیدی شمالی عزیز
ممنون پارمیسی
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان مانه و سملقان

مُعـــــــــــــرفی
استان خراسان شمالي به عنوان دروازه ورودي مشهد الرضا از سمت شمال كشور ، همه ساله پذيراي خيل گسترده اي از زائران و مسافران آقا علي ابن موسي الرضا(ع) از سراسر كشور مي باشد ، بالطبع شهرستان مانه و سملقانبه عنوان مسير ورودي استان با توجه به استعدادهاي فراوان خود در زمينه منابع طبيعي و اماكن گردشگري نقش تاثير گذاري در عرصه گردشگري و جذب زائران ومسافران وافزايش ماندگاري ايشان در سطح استان خواهد داشت . از سويي اين شهرستان با تقديم 324 شهيد گرانقدر ،‌767 جانباز و 24 آزادهجايگاه ويژه اي را در سطح استان به خود اختصاص داده است ، از طرف ديگر شهرستان مانه و سملقان به عنوان قطب كشاورزي استان خراسان شمالي با وجود عرصه ها و 82000 هكتار اراضي كشاورزي آبي و ديم زير كشت و همچنين منابع آبي سرشار همچون رودخانه هايي چون رودخانه دركش ، رودخانه شيرآباد ، رودخانه اترك و ... و وجود سد مخزني شيرين دره با ظرفيت مخزن 5/91 ميليون متر مكعب و احداث مجتمع گلخانه اي 700 هكتاري در بخش مانه جايگاه ويژه اي در سطح استان به خود اختصاص داده است ؛ اين شهرستان همچنين با فراهم آوردن زير ساختهايي صنعتي نظير احداث و تجهيز شهرك صنعتي آشخانه و ناحيه صنعتي مهمانك ، زمينه هاي مناسب براي فعاليت تلاشگران در عرصه صنعت را فراهم آورده است و اميد است كه با تكميل كارخانه در دست ساخت سيمان سمنگان ، كارخانه خانه هاي پيش ساخته ، توسعه كارخانه ريسندگي فاطمي و ... و از سوي ديگر حمايت و تشويق سرمايه گذاران جهت ايجاد و گسترش صنايع تبديلي و وابسته به محصولات كشاورزي از جمله مجتمع كشت و صنعت زيتون با 900 نفر ايجاد اشتغال جايگاه مناسبي در زمينه صنعت در سطح استان را به خود اختصاص داده و از اين رهگذر امكانات و شرايط مناسب را براي ايجاد اشتغال پايدار جوانان اين شهرستان را فراهم آورد. و انشاءا... در سايه الطاف حق تعالي و تحت رهبري مقام عظماي ولايت حضرت آيت ا... خامنه اي (‌مدظله العالي )‌ با كار و تلاش مضاعف زمينه توسعه و پيشرفت هرچه بيشتر شهرستان را فراهم آوريم .

وسعت و حدود شهرستان :
شهرستان مانه و سملقان به مركزيت شهر آشخانه با وسعتي حدوداً 6000 كيلومتر مربع ( 4/5978) در فاصله 45 كيلومتري غرب بجنورد و در منتهي اليه مرز استان خراسان شمالي با استان گلستان (‌شهرستانهاي مراه تپه و كلاله )واقع شده است . حدودات اربعه آن از شمال به بخش راز و جرگلان ، از غرب به شهرستانهاي مراه تپه و كلاله ، از شمالي غرب به كشور تركمنستان (‌8 كيلومتر مرز مشترك)، از جنوب به شهرستانهاي جاجرم و گرمه و از شرق به بخش مركزي شهرستان بجنورد محدود است .

تاريخچه تاسيس و تقسيمات كشوري :
شهرستان مانه و سملقان پس از ابلاغ تصويب نامه هيات محترم دولت در تاريخ 6/6/80 با معرفي اولين فرماندار خود رسما از بخش به شهرستان ارتقاء يافته است .
اين شهرستان از بدو تاسيس متشكل از سه بخش مركزي به مركزيت شهر آشخانه ، بخش مانه به مركزيت پيش قلعه و بخش سملقان به مركزيت قاضي بوده است . همچنين با توجه به تصويب نامه هيات دولت از آغاز داراي شش دهستان بوده است كه عبارتند از :
- بخش مركزي : دهستان حومه و دهستان جيرانسو
- بخش مانه : دهستان اترك و دهستان شيرين سو
- بخش سملقان : دهستان قاضي و دهستان آلمه
لازم به ذكر است كه پس از ارتقاء‌بخش مانه و سملقان به شهرستان اقدامات لازم براي ارتقاء مراكز بخشهاي مانه و سملقان به شهر صورت پذيرفته و هر دو شهر قاضي و پيش قلعه به فاصله اندكي از هم در سال 1384 با تاسيس شهرداري در آنها در تقسيمات كشوري به عنوان شهر شناخته شده اند .
همچنين شايان توجه است كه شهرستان مانه و سملقان براساس آخرين سرشماري عمومي نفوس و مسكن داراي 171 پارچه روستا و آبادي مي باشد كه از مجموعه اين تعداد 146 پارچه روستا داراي سكنه و 25 آبادي نيز خالي از سكنه مي باشند .
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  ویرایش شده توسط: shomal   
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان مانه و سملقان
کلیسای اسپاخو

windows 7 screenshot

يكي از مناطق حاصلخيز و پر بركت استان ، دشت مانه وسملقان مي باشد در شمال غربي و غرب شهرستان بجنورد قرار گرفته است . در غرب اين منطقه ، ارتفاعات معروف به«قر خود»كه از زيباترين جنگلهاي طبيعي سرو كاج و مراتع پوشيده شده است وجود دارد . در طول اين رشته كوه آثار متعددي بصورت قبرستانهاي كه اكثراً به دوران قبل از اسلام تعلق دارند مشاهده مي شود ، كه در ميان ابنية قديمي منطقه ، ساختمان معروف «كليساي اسپاخو»كه معروفترين و باشكوه ترين اثر باستاني سده‌هاي قبل از اسلام ، در استان خراسان به شمار ميرود از اهميت ويژه اي برخوردار است . موقعيت روستا بدين گونه است طول جغرافيايي َ22 56 و عرض َ24 ْ37 وارتفاع آن از سطح دريا 1570 متر مي باشد . در قسمت جنوبي اين روستا برروي تپه اي به بلندي 50 متر ، ساختمان سنگي اسپاخو ، از فاصله 5 كيلومتري خود نمايي مي كند اين بنا به شماره 1579/3 جزو آثار تاريخي خراسان ثبت شده است . ساختمان اين بناي سنگي بصورت شرقي – غربي و بشكل مستطيل به ابعاد تقريبي 70/12 در 5/20 متر مي باشد زير بناي آن حدود 260 متر مربع است . بنا از سنگ نتراشيده و ملاط و ساروج ساخته شده است . ساختمان به صورت تركيب يك ايوان در سمت مشرق و فضاي چهار گوش مربعي شكل گنبددار در غرب كه به وسيلة دهليز مانندي به هم مربوط مي باشند ، ساخته شده .

screen shot on pc
قسمت شرقي بنا ، ايواني است كه دهانة آن رو به شرق با پهناي 50/7 ميباشد . طول ايوان شرقي حدود 5/8 متر است . پوشش ايوان به صورت نيم استوانه اي يا گهواره مانند كه كاملاً شبيه ساختمانهاي دوره ساساني است كه اين پوشش در قسمت بام مسطح و از عظمت خاصي برخوردار است كه پابرجا بودن آن در طول صد ها سال مديون كار صحيح و معماري اصيل ايراني در سده‌هاي قبل از اسلام است . در محوطة اطراف كليسا ، قبور متعدد قديم و جديد مشاهده مي شود . جمعي از مردان كهنسال ده به نقل از اجدادشان بيان مي دارند كه تا قبل از مشهور شدن بنا به كليسا به وجود امامزاده در اين محل معتقد بوده اند و صندوق نذورات در قسمت گنبدي شكل ساختمان وجود داشته است و حتي مراسم عزاداري در ماه محرم در اين محل صورت مي گرفته است .
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان مانه و سملقان
قلعه خان

screen grab

تپه «قلعه خان» از بزرگ ترين و مهم ترين استقرارگاه هاي انسان پيش از تاريخ در مانه و سملقان است که سابقه استقرار در آن به دوره نوسنگي و حدود 8 هزار سال قبل مي رسد، طبق شواهد، تاريخي سکونت در اين منطقه تا دوره ساساني ادامه داشته است. علاوه بر آن، آثاري از استقرار در دوره هاي مختلف اسلامي از جمله آثار زندگي مربوط به دوره معاصر نيز در قسمت هاي فوقاني اين تپه کشف شده است.

اين تپه حدود 5 هکتار وسعت و نزديک به 18 متر ارتفاع دارد و در برگيرنده لايه هاي باستاني دوره هاي نوسنگي، عصر مفرغ، عصر آهن و دوره تاريخي و اسلامي است. کاوش باستان شناسي دراين تپه به کشف آثاري از دوره پيش از تاريخ و نيز بقاياي يک قلعه بزرگ از دوره ساساني و مقدار زيادي خمره سفالي و اشياي باستاني ديگر منجر شده است که امروزه اغلب آن ها در موزه تاريخي بجنورد در عمارت مفخم نگهداري مي شود.



image hosting websites
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان شُمـــــــــالی
شهرستان مانه و سملقان
روستای درکش

picture uploading

روستاي درکش از توابع بخش مرکزي شهرستان مانه و سملقان، با مختصات جغرافيايي 56 درجه و 45 دقيقه طول شرقي و 37 درجه و 26 دقيقه عرض شمالي، در 30 کيلومتري جنوب غربي شهر آشخانه و 70 کيلومتري شهر بجنورد قرار دارد. روستاي درکش در يک منطقة کوهستاني و در درون دره استقرار يافته است و از سطح دريا 1040 متر ارتفاع دارد.

اطراف آن را کوه‏هاي بلند فرا گرفته‏اند. از جنوب به دره کنداب و کوه‏هاي آلاداغ، محدود مي‏شود. روستاي درکش تحت تأثير اقليم کوهستاني، زمستان‏هاي سرد و تابستان‏هاي معتدل دارد. ميانگين بارندگي سالانه آن حدود 265 ميلي‏متر گزارش شده است. رودخانه درکش (زوماور) در ميان روستا جريان دارد.تپه‏هاي متعدد باستاني اطراف روستا و برج تاريخي سبزعلي خان قرا چورلو، از سابقه کهن تاريخي روستاي درکش حکايت دارد؛ قدمت کنوني روستاي درکش به بيش از دو قرن مي‏رسد. مردم روستاي درکش به زبان کردي کرمانجي سخن مي‏گويند، مسلمان و پيرو مذهب شيعه جعفري هستند



image upload
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
صفحه  صفحه 20 از 29:  « پیشین  1  ...  19  20  21  ...  28  29  پسین » 
ایران

Khorasan | خراســـــــــــــان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA