انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
ایران
  
صفحه  صفحه 4 از 29:  « پیشین  1  2  3  4  5  ...  26  27  28  29  پسین »

Khorasan | خراســـــــــــــان


مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان درگز

درگز سرزمینی با تمدن بیش از هفت هزار سال از یک طرف مرکز حکومت پارتیان و از طرفی نشان از زرتشتیان یکتا پرست دارد و کتاب مقدس زرتشتیان (اوستا) قدیمی ترین کتابی است که نام ابیورد در آن آمده است. از سویی به علت نزدیکی به مرو مرکز امپراطوری جهان اسلام مورد رفت و آمد شخصیت های سیاسی و علمی روزگار بوده و از مردمان اینجا مردمانی صاحب فکر و صاحب شخصیت و صاحب فرهنگ و اندیشه و تمدن ساخته است.
درگز در اصل داراگرد (شهر دارا) بوده که تیرداد اشک دوم پادشاه اشکانیان در سال ۲۳۷ قبل از میلاد مسیح آن را در ناحیه آپارات (پارت – یونانی) ساخت و پایتخت دوم خود قرار داد در دوران اسلام این به داراجز و درجز و بعدها به درگز تغییر نام داد.

شهرستان درگز از چهار بخش مرکزی، نوخندان، چاپشلو و لطف آباد تشکیل شده است. بخش نوخندان از دو دهستان به نامهای شهرستانه به مرکزیت برج قلعه شامل ۱۸ آبادی و درونگر که ۱۷ آبادی را در خود جای داده است. و بخش چاپشلو که شامل دهستان های قره باشلو و میانکوه که حدود ۵۰ آبادی دارد و بخش لطف آباد از دو دهستان دیباج با ۱۱ آبادی و هزار مسجد با ۹ آبادی تشکیل شده است. جمعیت شهرستان طبق سرشماری سال ۱۳۷۵ به ۷۸۱۰۰ نفر می باشد. راه هوایی و ریلی ندارد راه های زمینی از نوع راه شوسه می باشد.

سهم جمعیت این شهرستان از کل استان ۳/۱ درصد است.
مردم این شهرستان به زبانهای ترکی، کردی، ترکمنی و فارسی صحبت می کنند. شهرستان درگز از طوایف مختلفی چون کرد و ترک و فارس و ترکمن و عرب تشکیل شده است که هر یک از این اقوام به شاخه های مختلفی نیز تقسیم می شوند.


شهرستان درگز به فاصله ۲۵۸ کیلومتری از مرکز استان واقع است. در طول جغرافیایی ۵۹ درجه و ۶ دقیقه و عرض جغرافیایی ۳۷ درجه و ۲۶ دقیقه واقع است. ارتفاع این شهرستان از سطح دریا ۵۰۰ متر می باشد که این میزان در همه جا یکسان نیست. وسعت این شهرستان در حدود ۴۱۹۴ کیلومتر مربع است.

از کوههای مهم آن: الله اکبر (که از رشته کوههای هزار مسجد است)، کوه چوریک، کوه مانیس، کوه خرپشتی داغ هستند. و از رودهای مهم آن می توان به: رود درونگر (که روی زندگی مردم منطقه اهمیت زیادی دارد)، رود زنگلانلو، رود قره تیکان اشاره کرد. معادن و منابع زیر زمینی درگز شامل (آهک، گج، سرب، گل سرشور، سنگ مرمر) می باشد. این منطقه به دلیل اینکه در داخل کوهستان هزار مسجد واقع است دارای آب و هوای سرد کوهستانی است البته در نواحی پست گرم و پوشیده از مراتع و چمنزار است. مرکز شهرستان درگز از آب و هوای گرم و نیمه مرطوبی برخوردار است که بیشترین درجه حرارت در تابستان ۳۸ درجه بالای صفر و کمترین آن در زمستان ۲ درجه زیر صفر است و میزان بارندگی سالانه آن ۳۵۰ میلی متر می باشد.

گردشگاه ها و مراکز تفریحی

پارک شادی
که قدیمی ترین پارک شهرستان می باشد.

پارک ملت
در فاصله یک کیلومتری شهر درگز در مسیر جاده درگز – چاپشلو واقع است.

پارک جنگلی چهل میر
که معروفترین دره منطقه است و در قسمت شرقی پارک تندوره واقع است.

دره امام قنبر
که در ۲۰ کیلو متری جنوب شهر درگز قراردارد.

دره چرلاغ
که در ۳۴ کیلومتری جنوب غربی شهر درگز قرار گرفته است.

دره درونگر و دره بادام
که در مسیر جاده درگز به قوچان و در امتداد رودخانه درونگر قرار دارد.

دره شمسی خان
که در قسمت جنوب شرقی شهر درگز در فاصله ۵۰ کیلومتری دره درگز واقع شده است.

دره قزلق
این دره و قوزغان دره در مرز ایران و ترکمنستان حدود ۴۵ کیلومتری شرق درگز واقع است.

آبگرم
منطقه آبگرم و اردوگاه امیدهای انقلاب اسلامی در ۱۵ کیلومتری جنوب شهر درگز و در مسیر جاده درگز به دربندی واقع است.

قرخ قیز (چهل دختر)
در ۵ کیلومتری جنوب شهر درگز قرار گرفته که کوهی منفرد و کم ارتفاع است. این کوه رسوبی و مربوط به دوران دوم و اواخر دوران سوم زمین شناسی است. نام قرخ قیز یادگاری از نیاکان اولیه است که از حدود پنج هزار سال پیش در این سرزمین می زیستند.

پارک ملی تندوره
که در منتهی الیه شمال شرقی کشور و در حدود شمالی استان خراسان در شهرستان درگز واقع است که با سیمایی کوهستانی و صخره ای با دره های عمیق و تپه ماهورهای بلند و مرتفع با شیب های متغیر در جهات مختلف جغرافیایی می باشد. و تندوره نام چشمه ای است که در این پارک جنگلی جاری می باشد به همین دلیل این پارک را تندوره می نامند. تندوره به زبان کردی به معنی تنور می باشد و از آنجایی که این چشمه از حوض هایی شبیه به تنور خارج می گردد بر آن نام تندوره نهاده اند.

غار قزلق
از نمونه غارهای این منطقه غاز قزلق یا غار دیو است که در ۲۲ کیلومتری جنوب شرقی درگز بعد از روستای قزلق در نیمه راه ارتفاعات شازی و کانی گاز قرار دارد و از محل های اعتقادی و دیدنی درگز است که دارای ۳ درب ورودی در کف دره و نیمه های بلند می باشد. طول غار حدود یکصد کیلومتر دارای دو دالان می باشد. نوع غار از غارهای آهکی است که احتمالا در دوران عصر حجر مورد استفاده انسانی بوده است.

غار شادمینه (شادمهنه)
واقع در ۱۶ کیلومتری غرب درگز در ۳۰۰ متری علامه شهرستانی که بقایای دژ نظامی مربوط به قرن پنجم و دوره سلجوقی می باشد.

صنایع دستی

پوستین دوزی
مردم درگز در سال ۱۳۰۰ شمسی قسمت عمده ای از احتیاجات خود را از قبیل فروشگاه پوشاک و... را تهیه می کردند، در زمستان مردان پوستینی یا قبایی که به آن چوخا می گویند از پشم گوسفند و موی بز به صورت یک نوع برک زبر و ضخیم می بافتند و به تن می پوشاندند. پوستین های درگز از حیث پرداخت در خراسان و حتی ایران معروف بوده اما امروز پوستین دوزی رونق خود را از دست داده و شاید تعداد کارگاه های آن از ۵ مورد تجاوز نکرده باشد.

قالی بافی
این صنعت هنوز در بعضی از روستاها به صورت سنتی ادامه دارد و منبع درآمدی برای خانواده ها می باشد.


screenshot software

تفرجگاه رودخانه زنگلانلو
اين رودخانه اسطوره اي كه از آن بنام بارسو هم ياد مي شود از شيرين ترين و پر آب ترين رودخانه هاي دائمي شهرستان درگز است كه از رشته كوهاي هزارمسجد و كماس سرچشمه مي گيرد وپس از 60 كيلومتر طي طريق وارد خاك تركمنستان مي گيرد . در اطراف اين رودخانه كشتزارهاي متنوع پنبه وجاليزي و درختان گردو سر برافشته و چشم اندازهاي كوهستاني هزار مسجد خودنمايي مي كنند و پوشش گياهي معطر ودارئي برخورداراست . در سالهاي اخير سد ابيورد بر با هدايت آب اين رودخانه به دشت چاپشلو زمينه هاي رونق كشاورزي براي هرستان آماده گرديده است /

تقسیمات کشوری
بخش مرکزی شهرستان درگز
دهستان تکاب (درگز)
شهرها: درگز
بخش چاپشلو
دهستان قره باشلو
دهستان میانکوه (درگز)
شهرها: چاپشلو
بخش لطف‌آباد
دهستان دیباج
دهستان زنگلانلو
شهرها: لطف‌آباد
بخش نوخندان
دهستان درونگر
دهستان شهرستانه
شهرها: نوخندان
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان خواف

تاریخچه

خواف شهرستانی از شهر های استان خراسان در جوارمرز مشترک با کشور افغانستان و در همسایگی شهرستانهای : تربت حیدریه تایباد طیبات قائن و ... که تا سال 1368 هجری شمسی به عنوان یکی از بخشهای پنج گانه شهرستان تربت حیدریه به شمار می آمد واز آن سال به بعد به عنوان یک شهر ستان مستقل در تقسیمات کشوری منظور گردید شهرستان خواف دارای سه بخش به نامهای بالاخواف میان خواف جلگه زوزن میباشد این شهر دارای پیشینه تاریخی است و نواحی تاریخی آن عبارتند از خرجردزوزن سجاوند یا سیجاوند سنگان یا همان سنجان قدیم. در لغت نامه دهخدا در مقابل عنوان خواف اینچنین نگاشته اند: نام یکی از بخش های پنج گانه شهرستان تربت حیدریه که در جنوب خاوری آن شهرستان واقع است به حدود زیر : شمال و خاور بخش طیبات و قسمتی از مرز ایران و افغانستان – شمال وباختر بخش قاین این بخش کوهستانی و در جنوب رود شور و کنار مرز ایران و افغانسات در جلگه و زمین هموار قرار دارد و هوای آن اغلب بواسطه وزش بادهای شدید مخصوصا بهار و پائیز غبار آلود و پر از گرد و خاک میباشد ارتفاعات با حرز از جنوب خاوری آن به طرف باختری ممتد است و بخش خواف را از بخش طیبات جدا می کند و امتداد آن تا کتل خاکی پیش میرود و بعد از ان به اسم که چهل تن و که قلعه تا شمال بخش خواف امتداد دارد خواف را رود دائمی نیست فقط دو رشته مسیل بهار آبه که هر دو از شمال باختر بخش جریان دارد و به نام رود شور داخل خاک افغانستان میشود و در آنجا موجود است این بخش از چهار دهستان به نام بالا خواف – میان خواف و پائین خواف و جلگه زوزن تشکیل شده است که جمعا دارای 98 آبادی بزرگ و کوچک است محصول عمده آن غلات زیره و درخت کاج شغل اهالی زراعت وگله داری و از صنایع دستی زنان قالیچه و کرباس بافی است.
شهرستان خواف یکی از شهرستان‌های استان خراسان رضوی است و مرکز آن شهر خواف می‌باشد که در ۲۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است. سنگان، نشتیفان، قاسم‌آباد و سلامی دیگر شهرهای آن هستند.
این شهرستان با چهار بخش مرکزی، سنگان، جلگه زوزن، و سلامی و جمعیتی بیش از ۱۱۰ هزار نفر، در نوار مرز شرقی ایران قرار دارد و ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد.
این شهرستان از شمال به شهرستان رشتخوار، از غرب به شهرستان گناباد، از جنوب به شهرستان قاینات و از شرق به شهرستان تایباد و افغانستان متصل است.

تقسیمات کشوری
بخش مرکزی شهرستان خواف
دهستان نشتیفان
دهستان میان خواف
شهرها: خواف و نشتیفان
بخش سنگان
دهستان پائین خواف
دهستان بستان
شهر سنگان
بخش جلگه زوزن
دهستان زوزن
دهستان کیبر
شهرها: قاسم آباد
بخش سلامی
دهستان بالاخواف
دهستان سلامی
شهرها: سلامی
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان خلیل آباد

شهرستان خلیل‌آباد یکی از شهرستان‌های استان خراسان رضوی در شمال شرقی ایران است. مرکز این شهرستان شهر خلیل‌آباد می‌باشد. کندر دیگر شهر آن است. در سال ۱۳۸۵، شهرستان خلیل‌آباد تعداد ۴۵٬۰۰۸ نفر جمعیت داشته‌است.
خلیل آباد در بین دو شهرستان کاشمر و بردسکن واقع شده‌است، خلیل آباد در فاصله ۲۰ کیلومتری بردسکن و ۱۲ کیلومتری کاشمر واقع شده‌است. فاصله خلیل آباد تا مشهد از راه کاشمر ۲۴۰ کیلومتر می‌باشد.
شغل بیشتر مردم خلیل آباد کشاورزی است و محصول عمده در این شهرستان انگور می‌باشد، بیشتر مردم خلیل آباد محصول انگور خود را در جاهای مخصوصی که «کشمش خانه» نامیده می‌وشد و باروش‌های سنتی به کشمش تبدیل می‌کنند و می‌فروشند. در سال‌های اخیر کشت زعفران در منطقه خلیل آباد گسترش پیدا کرده‌است. همچنین مردم با تشویق دولت به کشت درخت پسته روی آورده‌اند.


تاریخچه
حدود ۲۵۰ سال قبل خلیل خان فرزند جلیل بیگ از خاندان عرب میش مست قلعه‌ای بزرگ و زیبا به نام خودش بنا نهاد که بعدها خلیل آباد نام گرفت اما در حقیقت نام این سرزمین ،خارزنج است که در کتب تاریخی و معتبر از آن و بسیار نام برده شده‌است . شهر خارزنج در ناحیه شمالی شهر خلیل آباد فعلی واقع شده بود که در اثر زمین لرزه تخریب و ساکنانش در دشتهای جنوبی پراکنده و اقدام به ساخت آبادی‌های متعدد نمودند ، سرانجام بدلیل وجود ناامنی‌های حاصل از حمله افاغنه و ترکمنها اقدام به ساخت قلعه معروف خلیل آباد نمودند و خلیل آباد مرکزیت یافت و بدین ترتیب مردم با این منطقه انس گرفته و هر روز بر جمعیت آن افزوده که در نهایت در سال ۱۳۴۳به شهر و با پیگیریهای مردمی و همت مسئولین وقت در سال۱۳۸۲ به شهرستان ارتقاء یافته‌است.
براساس کتب تاریخی ،پیشینه شهرستان به دوران زرتشت بر می‌گردد ،به طوری که آثار وابنیه زرتشتیان در اطراف شهرستان به چشم می‌خورد . اما رونق علمی وفرهنگی آن به قرون سوم وچهارم هجری که به نام خارزنج معروف بوده باز می‌گردد .
به‌عنوان نمونه در جلد ششم لغتنامه دهخدا از خارزنج به‌عنوان شهری آباد و خاستگاه اهل علم وادب یاد شده‌است . از معروف ترین علما وبزرگان خارزنج می‌توان به احمد بن محمد خارزنجی صاحب کتاب ((تکلمه در لغت)) ویوسف بن حسن خارزنجی از فضلای زمان خود اشاره کرد . از دیگر شخصیتهای تاریخی این شهرستان عمید الملک کندری وزیر دربار سلجوقیان است که از شخصیتهای مهم و سرنوشت ساز در تاریخ کشورمان به شمار می‌رود.


موقعیت جغرافیایی
در ۵۸ درجه و ۱۷ دقیقه طولی شرقی از نصف النهار مبدأ و ۳۵ درجه و ۱۵ دقیقه عرضی شمالی از خط استوا و ارتفاع ۹۷۵ متری از سطح دریا قرار دارد . شهرستان خلیل آباد در فاصله ۲۴۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد مقدس واقع گردیده که از شمال به بخش کوهسرخ شهرستان کاشمر و از جنوب به بخش بجستان شهرستان گناباد و از شرق به شهرستان کاشمر و از غرب به شهرستان بردسکن محدود شده و دارای دو بخش مرکزی و ششطراز و چهار دهستان و وسعتی بالغ بر ۵/۱۷۶۷ کیلومترمربع و دارای آب و هوای نسبتاً کویری و خشک بوده و درجه حرارت در بعضی اوقات در تابستان به ۴۵ درجه سانتی گراد و در زمستان به ۱۰ـ درجه میرسد

تقسیمات کشوری
بخش مرکزی شهرستان خلیل‌آباد
دهستان حومه (خلیل‌آباد)
دهستان رستاق
شهرها: خلیل‌آباد
بخش ششطراز
دهستان ششطراز
دهستان کویر (خلیل‌آباد)
شهرها: کندر
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان چناران

1) شهرستان چناران. در شمال استان خراسان رضوى قراردارد و مشتمل است بر بخش مركزى به مركزیت چناران و بخش گلبهار به مركزیت گلبهار (ایران. وزارت كشور. معاونت سیاسى، 1384ش، ذیل «استان خراسان رضوى»؛ نیز رجوع کنید به نقشه تقسیمات كشورى جمهورى اسلامى ایران). مهم‌ترین كوه این شهرستان، كوه رادْكان (بلندترین قله ح 058 ،2 متر؛ جعفرى، ج 1، ص 271؛ فرهنگ جغرافیائى آبادیها، ج 32، ص 102) و مهم‌ترین رود آن كَشَف‌رود است (جعفرى، ج 2، ص 394ـ 395؛ قنبرى، ص 45ـ46).


images
شهرستان چناران با 3350 كيلومتر مربع وسعت در 75 كيلومتري شمال غرب مشهد وقع شده است. اين منطقه در محدوده دامنه‌هاي جنوبي رشته كوه هزار مسجد قرار گرفته است و رشته كوه هزار مسجد در شمال رشته كوه بينالود در جنوب دشت چناران واقع شده و از بركت فراواني آبريز رشته كوه‌هاي مذكور سرزميني آباد و حاصلخيز مي‌باشد.
شهرستان چناران از شمال و شمال غربي و شرقي به شهرستان‌هاي درگز و قوچان، از شرق به شهرستان كلات از جنوب به شهرستان‌هاي مشهد و از جنوب غربي و غرب به شهرستان نيشابور محدود گرديده است.
براساس بررسي‌هاي باستان‌شناسان در دشت چناران و به ويژه در تپه باستاني "قياس‌آباد" و كشف سفالينه‌هاي دست‌ساز با خمير قرمز و لعاب آلوئي و نقوش هندسي سياه رنگ سابقه سكونت آدمي و زيستگاهي اين سرزمين را به تمدن محصور در جنوب تركمنستان در شمال خراسان منسوب مي‌نمايد كه از هزاره پنجم تا اواخر هزاره سوم قبل از ميلاد تاريخ‌گذاري شده است. چناران با عنايت به موقعيت جغرافيايي خود همواره سرزميني آباد و حاصلخيز بوده است و از شهرهاي كهن سال آن شهر "رادكان" از اهميت بسزايي برخوردار مي‌باشد، رادكان تا پيش از حمله مغولان يكي از شهرهاي مهم ناحيه توس به شمار مي‌آمده ليكن پس از ايلغار مغولان به تدريج از شهري آباد به شكارگاهي براي حكام مغول بدل گشت و رفته رفته متروك ماند.


تقسیمات کشوری
بخش مرکزی شهرستان چناران
دهستان چناران
دهستان رادکان
دهستان بق مج
شهر: چناران
بخش گلبهار
دهستان بیزکی
دهستان گلمکان
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان چناران

در 1375ش، جمعیت شهرستان چناران حدود 000، 107 تن بوده است، كه از آن میان حدود 000،32 تن شهرنشین و بقیه روستانشین بوده‌اند (مركز آمار ایران، 1376ش الف، ص یازده). مردم چناران، شیعه دوازده‌امامی‌اند و به فارسى، كردى و تركى سخن می‌گویند (فرهنگ جغرافیائى آبادیها، ج 32، ص 103). طوایف زعفرانلو، بادلانلو، توپكانلو، حمزه‌لو و كاویانلو در این شهرستان زندگى می‌كنند (ییت، ص 270؛ قنبرى، ص 121ـ 122). به نوشته ییت (همانجا)، چناران متعلق به كردهاى زعفرانلو* (نیز رجوع کنید به توحدى، ج 2، ص 163 به بعد) و در 1310ش، یكى از بلوكات ولایت مشهد بود (كیهان، ج 2، ص 184) و در 1329ش، با نام چناران رادكان بیزكى، دهستانى در شهرستان مشهد، استان نهم (ایران. وزارت كشور. اداره كل آمار و ثبت احوال، ج 3، ص 71ـ74) و در 1355ش، بخشى به مركزیت رادكان و شهرى در شهرستان مشهد محسوب می‌شد (ایران. وزارت كشور، ذیل «استان خراسان»؛ ایران. وزارت كشور. معاونت برنامه‌ریزى و خدمات مدیریت، ص 14). چناران در 9 اسفند 1368 شهرستان شد (ایران. وزارت كشور. معاونت سیاسى، 1382ش «ذیل استان خراسان»). در 1335ش، با تأسیس كارخانه قند در این ناحیه، فعالیتهاى اقتصادى این شهرستان افزایش یافت. در 1367ش نیز شهر جدید گلبهار، به منظور جذب و اسكان بخشى از سر ریز جمعیت مشهد، در شهرستان چناران تأسیس شد (عطاردى قوچانى، ج 2، ص 562ـ563، 569).

مهم‌ترین آثار تاریخى این شهرستان، میل یا برج رادكان در آبادى رادكان*، بند اَخْلِمَد، و مقبره عبدالرحمان گهواره‌گر متعلق به دوره صفوى است. روستاى ییلاقى اخلمد و چشمه‌سبز نیز از نقاط دیدنى این شهرستان است (فرهنگ جغرافیائى آبادیها، ج 32، ص 103، 174؛ لباف خانیكى، ص 107، 136).

*** مسجد جامع رادكان***

image upload with preview
بناي تاريخي – مذهبي "مسجد جامع رادكان" در 15 كيلومتري شمال غرب چناران در حاشيه خيابان اصلي روستاي "رادكان" واقع شده است، مسجد مزبور شامل يك شبستان ستون‌دار و حياطي مستطيل شكل مي‌باشد، شبستان مسجد با وسعت تقريبي 3300 متر مربع داراي 12 ستون و 12 نيمه ستون بوده و محراب ساده‌اي نيز در ضلع جنوب غربي در رديف مياني فضاي آن تعبيه شده است. "مسجد رادكان" فاقد هرگونه عناصر تزييني است و تنها كتيبه موجود در مسجد مزبور مويد بنيان آن در سال 1332 ق و مضمون اين كتيبه راجع به وقفيات مسجد رادكان است. به نقل از مولف مطلع الشمس، رادكان در سال 1162 ه.ق مورد توجه رضا قلي ميرزا پسر نادرشاه قرار گرفت و قلعه‌اي خشت و گلي با يازده برج در آن جا ساخته شد كه مسجد جامع رادكان نيز در ميانه آن بنيان گرديده بود

*** ميل رادكان***

green shot
اين ميل در نزديكي شهرستان چناران و 85 كيلومتري غرب مشهد واقع شده است، ارتفاع آن 35 متر، قطر داخلي‌اش 14 متر و قطر خارجي‌اش 20 متر مي‌باشد، منظر بيروني بنا تا ارتفاع 2.5 متري به شكل 12 ضلعي و از آن جا تا زير گنبد به صورت 36 ترك نيم ستوني ساخته شده است. ميل رادكان داراي گنبدي مخروطي شكل است كه ساختمان آن احتمالا در سال 607 ه.ق به پايان رسيده است. بنابر تحقيقات انجام يافته اين بنا كاربرد تقويمي و نجومي نيز داشته است.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان چناران

*** دره آبشار اخلمد***

screen capture windows 7

screenshot windows
اين منطقه در 17 كيلومتري جنوب غربي شهر چناران در جوار روستاي "اخلمد" واقع گرفته است، دره نه چندان عريض اخلمد، با ديواره‌هاي سنگي بلند و پوشش گياهي متراكم در كف همواره خالق مناظري بديع بوده است. در ابتداي اين دره باغات فراوان ميوه به چشم مي‌خورد كه تابستان‌ها مورد استفاده اهالي منطقه و بالاخص مردم مشهد قرار مي‌گيرد. در انتهاي اين دره، آبشاري با شكوه جريان دارد كه بسياري از گردشگران از ميان آن عبور نموده تا از آن آبشار رفيع و زيبا ديدن كنند. اين آبشار 23 متر ارتفاع دارد. ***

بناي آرامگاه خواجه عبدالرحمن گهواره‌گر***
بناي مشهور به مقبره "خواجه عبدالرحمن گهواره‌گرگ بر فراز تپه‌اي نه چندان مرتفع در حاشيه شرقي در روستاي "نوزاد" به فاصله 3 كيلومتري از گلمكان قرار گرفته است. اين بنا را نيز قبرهاي قديمي پوشش داده است. به استناد تذكره‌ها خواجه عبدالرحمن گهواره‌گر از عرفا و سوفيان مورد اعتماد منطقه‌اي گلمكان بوده و خود نيز مريد عارفان نامدار آن دوران از جمله مولانا رضي الدين ماياني و شيخ حافظ بهاالدين عمر ابردهي بوده است. در كتاب جوهر الاسرار و طرائق الحقائق كنيه وي ابوالقاسم و پيشه وي همين گهواره‌سازي ذكر شده است. براساس شواهد معماري روند تكامل آرامگاه عبدالرحمن از يك سكوي ساده آغاز گرديده و در قرون بعدي بدون تخريب و دخل و تصرف گنبد و بارگاهي بر آن افزوده شده است.

2) شهر چناران، مركز شهرستان. در حدود شصت كیلومترى شمال‌غربى مشهد، در راه اصلى مشهد ـ قوچان، در ارتفاع حدود 128 مترى، واقع است. رود رادكان از دوازده كیلومترى مشرق آن می‌گذرد. آب و هواى آن معتدل خشك است. بیشترین دماى آن حدود ْ37 در تابستان، كمترین آن حدود ْ15 در زمستان و میانگین بارش سالانه آن حدود 250 میلیمتر است (فرهنگ جغرافیائى آبادیها، ج 32، ص 103؛ نیز رجوع کنید به نقشه تقسیمات كشورى جمهورى اسلامى ایران). چناران در 1346ش شهر شد (ایران. وزارت كشور. معاونت سیاسى، 1382ش، همانجا). در 1375ش، جمعیت آن حدود000 ، 32تن بود (مركز آمار ایران، 1376ش ب، ص هفتاد و هفت).

پیشینه. ظاهرآ اولین‌بار نام آن در منابع دوره صفوى آمده است. میرخواند (ج 6، ص 779ـ780) و روملو (ج 1، ص 473) در ذكر وقایع 855، آنجا را محل كشته شدن سلطان محمد، در نبرد با برادرش ابوالقاسم‌میرزا بابر*، دانسته‌اند و دولتشاه سمرقندى (ص 411) ضمن اشاره به این نبرد، «جناران» (چناران) را از نواحى اسفراین و دربند شقان ذكر كرده است. خواندمیر (ج 4، ص 112، 140) به جنگ 874 بین سلطان حسین‌میرزا بایقرا* و میرزا یادگار محمد (نوه بایسنغر)، در چناران اشاره كرده است (نیز رجوع کنید به دولتشاه سمرقندى، ص 527؛ روملو، ج 2، ص720ـ721). یادگار محمد نیز در 875 به دستور سلطان حسین بایقرا در چناران كشته شد (خواندمیر، ج 4، ص 84ـ85).
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان چناران

*** بلغورخانه مزار شيخ عبدالرحمن گهواره‌گر***

how to print screen on pc
بناي بلغورخانه در فاصله 30 متري شمال شرقي بناي مزار عبدالرحمن گهواره‌گر قرار دارد، به نظر مي‌رسد زوار براي رسيدن به بالاي تپه ابتدا به اين مكان وارد شده و آنگاه از راه پله‌ها يا مسير شيب‌داري به طرف مزار بالا مي‌رفته است. بررسي نوع ساختار معماري و مصالح به كار گرفته قدمت اين بنا را تا حدود دهم يا كمي دورتر قطعي مي‌كند. استفاده از طاق‌هاي جناقي و كمخيز و سه گنبد عرقچيني، تناسب و تقارن در پلان بر ساخت آن در دوره صفوي اشاره دارد. اين بنا شامل ساختماني آجري به طول 11.20 متر و عرض 10.20 متر مي‌باشد و زيرسازي ساختمان به شكل سنگ‌ چين بوده و بخش‌هاي فوقاني به صورت آجرچين با ملات گچ و گل ساخته شده است.
**** چشمه گيلاس***

how to take a screen shot
نام قديمي اين مكان "گلسب" بوده و در فاصله تقريبا 25 كيلومتري چناران و 50 كيلومتري شمال غربي مشهد و 21 كيلومتري غرب آرامگاه فردوسي قرار گرفته است. در عهد تيموري به همت امير علي شيرنوايي، آب اين چشمه به سوي شهر مشهد هدايت شده و از صحن عتيق مي‌گذرد. "چشمه گيلاس" يكي از مناطق ييلاقي شهرستان چناران است كه با هواي خنك و پاكيزه خود تابستان‌ها همچون مامني براي گردشگران و طبيعت‌دوستان است.

از منابع دوره قاجار، مفتون دنبلى (ص 107، 109، پانویس 293، ص 154) و شمس بخارائى (ص 142، 225) و ییت (ص 270ـ271) به قلعه چناران اشاره كرده‌اند و در 1284 حكیم‌الممالك (ص 206) از بلوك چناران نام برده است.

مك گرگور در سفر خود در 1292/1875 به این نواحى، چناران را دهى «بَدمنظر»، با شصت خانوار جمعیت در مكانى مستحكم، در دره‌اى كوچك وصف كرده و به خرابه‌هاى قلعه‌اى واقع در مكانى گود در نزدیكى آبادى چناران اشاره كرده و افزوده كه بخش چناران از مهم‌ترین بخشهاست (ج 2، ص 96، 138). اعتمادالسلطنه در مطلع‌الشمس (ج 2، ص 567)، چناران را یكى از بلوكات و توابع مشهد و قصبه چناران را با سیصد خانوار ذكر كرده است. رود جارى در چناران از دو شعبه اخلمد و فریزى تشكیل شده و خرابه شهر قدیمى منیجان، منسوب به منیجه (منیژه)، دختر افراسیاب، نیز در این بلوك بوده است (حكیم‌الممالك، همانجا؛ اعتمادالسلطنه، 1367ـ1368ش، ج 4، ص 2267). اعتمادالسلطنه در مطلع‌الشمس (همانجا) نوشته كه قصبه چناران درگذشته بسیار آباد بوده است. وى در مرآةالبلدان (ج 4، ص 2265ـ2266)، به قلعه و دره و قریه‌هایى با نام چناران، در بجنورد و تویسركان و نیشابور و بِزِنجان كرمان، اشاره كرده است.

بزرگانى از چناران برخاسته‌اند، از جمله شیخ‌محمد خالدِاسجیلى، عارف قرن هشتم، مدفون در آبادى اسجیل؛ خواجه‌داد (عارف احتمالا قرن چهارم و پنجم)، شیخ حافظ بهاءالدین عمر اَبَرْده‌اى (عارف قرن هشتم) و عبدالرحمان گَهواره‌گر (صوفى قرن هشتم و نهم)، هر سه مدفون در آبادى گلمكان (جامى، ص 451ـ453؛ قنبرى، ص 212ـ217).
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان چناران

*** رباط سيدآباد***

print screen
اين رباط تاريخي در مجاورت روستاي "سيد‌آباد" در بخش جنوبي شاه‌راه مشهد - قوچان به فاصله تقريبي 18 كيلومتري شمال غرب شهر چناران واقع شده است، با عنايت به اسلوب و ويژگي‌هاي معماري به كار رفته در اين بنا در جمله نوع قوس‌ها، مي‌توان بنيان آن را به عصر صفويه نسبت داد. رباط مزبور از نوع سرپوشيده بوده و فضاي داخلي آن داراي 8 ستون مي‌باشد كه پوشش سقف بر روي آنها قرار گرفته است. بناي مزبور فاقد هرگونه عناصر تزييني مي‌باشد و احتمالا در دوره‌هاي بعد اصطبلي به ضلع غربي بنا افزوده شده است.

*** قبرستان پايين ده***

how to take a screen shot
اين قبرستان در جنوب شهر گلمكان و در ابتداي مسير خاكي آن به روستاي "اسجيل" واقع شده است. محدوده مذكور به دليل داشتن قبور متعدد از حدود سده هشتم هجري تا زمان حاضر به لحاظ تاريخي داراي اهميتي بسيار است و چون در پايين دست گلمكان قرار گرفته به قبرستان پايين ده يا سرپل مشهور شده است. در اين قبرستان بيش از 100 سنگ قبر به صورت پراكنده به جا مانده كه قديمي‌ترين سنگ قبر موجود به تاريخ 771 ه.ق باز مي‌گردد و در محدوده جنوبي قبرستان قرار گرفته است.
غار پرده رستم***

screen shot windows 7
اين پديده طبيعي در شهرستان چناران واقع شده و يكي از مهمترين جاذبه‌هاي طبيعي و گردشگري شهرستان چناران به شمار مي‌رود، غار پرده رستم داراي ديواره‌هاي زيبا و ديدني از جنس سنگ آهك مي‌باشد و در زمره غارهاي آهكي به شمار مي‌آيد.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان تربت حیدریه
شهرستان تربت حیدریه یکی از شهرستانهای استان خراسان رضوی در شمال شرقی ایران می‌باشد. مرکز این شهرستان شهر تربت حیدریه است. بایک، دولت آباد، رباط سنگ و کدکن شهرهای دیگر آن هستند. در سال ۱۳۸۵، این شهرستان تعداد ۲۶۷٬۶۰۴ نفر جمعیت داشته است.
اطلاعات
شهرستان تربت حیدریه با جمعیتی بالغ بر 272400 نفر و 63423 خانوار دارای5 بخش بوده که اخیراً بخش‌های فیض آباد و رشتخوار از تربت حیدریه منفک و به شهرستان های مه ولات و رشتخوار ارتقاء داده شده اند .از لحاظ ارتباط دهی در حال حاضر بیش از 93% جمعیت شهرستان از نعمت تلفن بهره مند هستند ، مضافاً به اینکه 100% روستاهای بالای 5 نفر جمعیت شهرستان نیز دارای ارتباط بوده و در مجموع حدود 8/99 درصد جمعیت شهرستان به نوعی دسترسی به ارتباط دارند .


image hosting
تقسیمات کشوری
بخش مرکزی شهرستان تربت حیدریه
دهستان بالاولایت
دهستان پائین ولایت
شهرها: تربت حیدریه
بخش بایک
دهستان بایک
شهرها: بایک
بخش جلگه زاوه
دهستان زاوه
دهستان سلیمان
دهستان صفائیه
شهرها: دولت‌آباد
بخش کدکن
دهستان کدکن
دهستان رقیچه
شهرها: کدکن
بخش جلگه رخ
دهستان پائین رخ
دهستان میان رخ
دهستان بالا رخ
شهرها: رباط سنگ
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان تربت حیدریه

آبشار رود معجن، تربت حیدریه

how to do a screenshot on a pc
آبشار رود معجن تربت حيدريه در موقعیت جغرافیایی E585012 N352654 در استان خراسان رضوی قرار دارد. رود معجن، روستایی از توابع بخش بایک شهرستان تربت حیدریه در استان خراسان رضوی ایران است. وستاي رود معجن واقع در 48 كيلومتري غرب تربت حيدريه واقع است. ر چهار كيلومتري اين روستا آبشاري زيبا با ارتفاع 28 متري پديد آمده كه از سلسله جبال چهل تن در 54 كيلومتري غرب شهرستان سر چشمه گرفته و پس از ايجاد آبشار و مشروب كردن آبادي مسير خود در نزديكي روستاي رود معجن وارد رودخانه حصارچه مي شود. این آبشار یکی از نقاط دیدنی و زیبای تربت حیدریه به شمار می رود.

رود معجن، از سلسله جبال چخل تن سرچشمه گرفته و پس از مشروب کردن آبادي هاي مسير خود در نزديکي روستاي رودمعجن، وارد رودخانه حصارچه مي شود. از نظر جغرافيايي بايک در بين کوه هايي محصور شده است که باعث کاهش نسبي دما در اين منطقه شده اند. دو روستاي مهم بايک، حصار و رودمعجن مي باشند. از ساير روستاهاي آن مي توان به فديهه، رزگ، بسک، سرخ آباد نامق، صنوبر، قلعه جوق، گشن و سلنج اشاره کرد. بايک با داشتن تعداد زيادي چشمه و قنات و همچنين آبشار رودمعجن و منطقه زيباي حصار، از ييلاقات مهم خراسان به شمار مي رود. از عمده محصولات اين منطقه مي توان به بادام، زعفران و گندم اشاره کرد. اما مهمترين محصول آن که باعث شهرت بايک شده است ابريشم مي باشد که مرغوبيت فراواني دارد.


screengrab
how to take a screenshot on a pc
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
صفحه  صفحه 4 از 29:  « پیشین  1  2  3  4  5  ...  26  27  28  29  پسین » 
ایران

Khorasan | خراســـــــــــــان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA