انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
ایران
  
صفحه  صفحه 6 از 29:  « پیشین  1  ...  5  6  7  ...  28  29  پسین »

Khorasan | خراســـــــــــــان


مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان بردسکن


free photo hosting
شرق با شهرستان خلیل آباد و از جنوب با استان یزد « طبس» و از غرب با استان سمنان « شاهرود » محدود بوده و مرکز آن شهر بردسکن در 57 درجه و 57 دقیقه طول و 35درجه و 15 دقیقه عرض جغرافیائی و در فاصله 265 کیلومتری جنوب غربی مشهد مقدس قرار دارد . ارتفاع این شهر از سطح دریا 985 متر است و بر اساس آخرین تصمیمات کشوری دارای 3 بخش، مرکزی، انابد و شهرآباد و دارای 393 روستای دارای سکنه و خالی از سکنه می‌باشد .

پستی و بلندیهای شهرستان
در شمال شهرستان بردسکن رشته کوه « کوه سرخ » با جهت شرقی غربی قرار دارد این رشته کوه از مرز افغانستان شروع و تا کوههای کوه میش شهرستان سبزوار ادامه دارد . این رشته کوه رشته کوه به نام رشته کوه نیمه جنوبی خراسان رضوی نیز معروف است . رشته کوه « کوه سرخ » از 11/58 تا 57 طول شرقی در شهرستان واقع است و ادامه این رشته کوه تا شهرستانهای خلیل آباد، کاشمر، تربت حیدریه و خواف و ... ادامه دارد . ب) کوه سرتنگل با 2050 متر ارتفاع که این قله در دهستان کوهپایه واقع است و دهانه معروف بیجورد بین این قله و کوه بیجورد واقع است و کوههای دیگری به نامهای کوه پتور دارو، کوه سیر، کوه آهوبم و قله کمر تاجی در جنوب غربی شهرستان واقع است .

تاریخچه

شواهد بر جای مانده از جمله اتلال و محوطه‌های باستانی نشان از استقرار و زندگی اجتماعی انسانهای پیش از میلاد را در این ناحیه دارد . نتایج بررسیهای باستان‌شناسی بر روی تپه‌ها و محوطه‌ها ی تاریخی و همچنین شواهدی از آثار فرهنگی حاکی از آن است که منطقه بردسکن در هزاره‌های دوم و اول قبل از میلاد مسکونی و آباد بوده است همواره شهرهای گوناگون در طول تاریخ دستخوش تغییرات زیادی شده است و بسیاری از حوادث در تغییر نام آنها تأثیر داشته است . مهمترین عوامل مؤثر در تغییر نام شهر، جنگ و حوادث طبیعی بوده است . شهرستان بردسکن از چند جهت مورد توجه می‌باشد . وجه تسمیه آن و اسامی که تاکنون به این شهر اطلاق شده این ناحیه در قرون و سده‌های گذشته جزئی از سرزمینی به شمار می رفته که در متون جغرافیائی و تاریخی از آن با نام ترشیز (( شهر باستانی عبدل آباد و فیروزآباد ))، بردمسکن، دست برکن، برکن، برداسکن یاد شده است و در سالهای 520 تا 650 ق به شهادت متون تاریخی ناحیه مزبور آماج حملات بسیاری گردیده است .

مناره فیروز آباد

اولین بنایی است که در شهرستان بردسکن به شماره 91 و در مورخه 15/10/1310 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است . این اثر تاریخی در 20 کیلومتری جنوب بردسکن در بخش شهرآباد در میان روستائی به همین نام که بر روی ویرانه‌های بست دروازه ترشیز قدیم بنا شده قرار دارد . و شواهد باستان‌شناسی مؤید آثار زیستگاهی از صدر اسلام تا سده هفتم هجری در اطراف بنا است که عبور رضا از این محل بوده است واقع شده است . مناره مزبور استوانه ای شکل و با ارتفاع فعلی 18 متر، و از تزئینات و نحوه آجر چینی نشان دهنده معماری به سبک شیوه رازی و 7و 8 می‌باشد . بنا دارای دو کتیبه در بالا و پائین به خط کوفی است که می رساند این بنا متعلق به اواخر قرن هفتم هجری است و همچنین در داخل مناره نیز پله کانی به طور مارپیچ تعبیه شده است و معماری انتساب این اثر را به عصر سلجوقی نشان می دهد .

برج علی آباد کشمر

این بنا در فاصله 5 کیلومتری شمالی جاده اصلی بردسکن به شهرستان خلیل آباد در میان روستای کشمر واقع است این بناء بر فراز بقایا و آواره‌های قلعه کهن بنام کوشک بنیان شده و از دیدگاه معماری با برج رادکان قابل مقایسه است . نمای خارجی بناء در پائین هشت ضلعی و بالاترین قسمت آن دارای گنبد مخروطی و به صورت دو پوسته است که 48 نیم ستون به انضمام تزئینات هندسی از آجر و کاشی فیروز ای زینت بخشی از آن شده است و این اثر بیشتر نشان دهنده اسلوب معماری در قرن هفتم است و از دیگر حوادث مهم تاریخی جنایت عظیم متوکل خلیفه عباسی است . گاه اراده سلاطین و خلفای بوالهوس، درختان تنومندی را به خاک افکنده است . به طوری که دو سرو بزرگ و بسیار برومند یکی در دیه کشمر و دیگری در فریومد از روزگار زرتشت به یادگار مانده بود . متوکل خلیفه فاسد عباسی فرمان داد تا یکی از آن دو را قطع کنند و به بغداد بفرستند عُمال با همکاری طاهربن عبدالله به قطع درخت سرو اقدام نمودند و تلاش زرتشتیان هم ثمری نداشت درخت را کندند . بیهقی می نویسد در سایه آن درخت زیادت از دوهزار گوسفند قرارگرفتی چندان مرغ گوناگون بر شاخه‌های آن مأوا داشتند که اعداد آشیان کسی در ضبط و حساب نتواند آورد . چون درخت بیفتاد در آن حدود زمین بلرزید و کاریزها و بناهای بسیار خلل کرد انواع و اصناف مرغان بیامدند چندان که آسمان پوشیده گشت و به انواع اصوات خویش نوحه و زاری کردند و شاخه‌ها و فروع آن بر هزار و سیصد شتر نهادند به سمت بغداد بردند .
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان بردسکن

عشایر بردسکن

photo sharing sites
این شهرستان با گستردگی جغرافیایی، تنو ع اقوام و سابقه کهن با فرهنگ غنی درخشان و پویا توانسته است در تاریخ، هویت و اصالت خویش را حفظ کرده و با هماهنگی و جذابیت در حوزه میراث غنی فرهنگی، معنوی و طبیعی بدرخشد. این شهرستان از نظر وجود تنوع اقلیمی چشم انداز روشنی از نظر فضای روستایی عشایری از قبیل کلاه درازی، طاهری، ایلخانی، شورچاهی، بلوچ خانزائی، طایفه بیگی، تیموری و عبدالسرخ در این منطقه زندگی می کنند.

سوغات و ره آورد سفر

print screen
به غیر از زعفران و زیره می توان به سوغات دیگر این شهرستان از جمله انواع گلیم ها و قالیچه های خوش نقش و نگار اشاره کرد. همچنین گیوه های دست دوز و سبدهای حصیرباف ، کلاه و نمد این منطقه مورد توجه گردشگران و مسافران می باشد. محصولات باغی معروفی از جمله انار، انجیر و انگور و کشمش، پسته در این منطقه از شهرت بسزایی برخوردار است. همچنین حلوا مغزی این منطقه که با شیره انگور و کنجد و گیاهی به نام بیخ در روستای باب الحکم تولید می شود .


انـــــــــــــــــــــار مرغوب و اسمیِ بردسکن

free upload pictures
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان بردسکن


how to use print screen

آداب و رسوم مردم بردسکن
در فرهنگ عامه مردم شهرستان بردسکن جشن و مراسم شادمانی و سرور فراوانی وجود دارد . جشن خواستگاری، جشن عقد خوانی، جشن عروسی، جشن به دنیا آمدن فرزند و نام گذاری او در روز سوم و دعوت از اقوام و آشنایان در روز هفتم تولد، جشن خرمن پس از جمع آوری محصول با مراسم ویژه و رقص چوب بازی همراه است . جشن ختنه سوری، جشن عید نوروز، جشن سده که معمولاً در شب دهم بهمن برگزار می‌شود و در شبهای زمستان نیز اقوام در منزل ریش سفید قبیله تجمع می کنند و داستانهای نجما، فرهاد و شیرین، عارف، سراج القلوب، امیر ارسلان، موش و گربه، طوطی نامه، محمد حنفیه، شاه عباس، سلیمان، پسر سقا، تنبل شاه عباس، حیدر بیگ، اسب پریزاد، هابیل و قابیل، موسی و فرعون، جنگهای علی، ضامن آهو، بهرام گور، یوسف و زلیخا، عاق والدین و ماجراهای کتاب طوفان را نیز نقل می کنند .
تقسیمات کشوری
بخش مرکزی شهرستان بردسکن
دهستان کنارشهر
دهستان کوهپایه (بردسکن)
شهر: بردسکن
بخش شهرآباد
دهستان جلگه
دهستان شهرآباد
بخش انابد
دهستان درونه
دهستان صحرا
شهر: انابد

ویژگی های طبیعی و جغرافیایی

how to use print screen
شهرستان بردسکن واقع در حاشیه شمالی کویر نمک از سمت شمال به شهرستان سبزوار، از شرق به شهرستان خلیل آباد و از جنوب به طبس در استان یزد و از غرب به شاهرود محدود بوده و مرکز آن شهر بردسکن و در فاصله ۲۵۶ کیلومتری جنوب غربی مشهد مقدس قرار دارد. ارتفاع این شهر از سطح دریا ۹۸۵ متر است و بر اساس آخرین تقسیمات کشوری دارای ۳ بخش، مرکزی، انابد و شهرآباد می یاشد. این شهرستان از دو منطقه کوهپایه ای شمال و جلگه ای جنوب شامل بیابان، نمکزار و شنزارهای حاشیه کویر نمک شکل گرفته است. در شمال این شهرستان رشته کوه کوهسرخ با جهت شرقی غربی قرار دارد. این رشته کوه از مرز افغانستان آغاز و تا کوههای کوه میش شهرستان سبزوار ادامه دارد. این رشته کوه شهرستان های خلیل آباد، کاشمر، تربت حیدریه و خواف و ... را دربرمی گیرد. همچنین کوه سرتنگل با ۲۰۵۰ متر ارتفاع که در دهستان کوهپایه واقع است، دارای منطقه گردشگری دهانه معروف بیچورد می باشد و از ارتفاعات دیگر این ناحیه می توان به کوه پتور دارو، کوه سیر، کوه آهوبم و قله کمر تاجی در جنوب غربی شهرستان اشاره کرد.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان بردسکن

جایگاه موسیقی در فرهنگ بردسکن

photo hosting
موسیقی در میان شهرستان بردسکن آمیختگی عمیقی با بخش زیادی از شئونات زندگی آنها داشته و بازگو کننده غم ها، شادی ها ، آلام، آرزوها، اعتقادات و بینش تفکر اقوام این ناحیه و روایت گر افسانه های محلی است که در حقیقت نوعی از موسیقی بوده و به طور کلی بر پایه دوبیتی و چهاربیتی خوانی استوار است. این نوع موسیقی در سه قسم : الف) ترانه ها ب) فریادها ج) داستان های روائی قابل تأمل و بررسی است. از آهنگ های رایج در این منطقه می توان به حسین نامراد، سرحدی، حیدربیگ، حسینا و گل محمد، کوچه باغی اشاره کرد و همچنین سازهای رایج در بردسکن بیشتر نی، دایره، دوسازه، سه تار، دهل و دو تار می باشد که سرنا دهل برای مراسمی نظیر عروسی ها، هنگام ریزش باران، برداشت محصول با رقص های محلی و بومی این منطقه به شمار می آید.

صنایع دستی و هنرهای سنتی

print screen windows xp
از صنایع دستی و هنرهای سنتی شهرستان بردسکن که امروزه در این منطقه رواج دارد می توان به بافت انواع فرش های دستباف با طرح های خطوط مستقیم ، خطوط شکسته ، گردان طرح عبدالسرخ ، طرح بلوچی ، طرح های اصیل شاه عباسی لچک ترنج ، گل های منظره ای، طرح محرابی، طرح ختایی و طرح های زیرخاکی اشاره نمود. طرح زیرخاکی این منطقه برگرفته از تصویر نقوشی است که چندین سال قبل از محوطه باستانی فیروزآباد این شهرستان کشف شده است. طرح یک دوم که نقش دو نیمه قالی با یکدیگر قرینه است و طرح یک دوم قرینه سازی در چهار قسمت اجرا می گردد. هنرهای سنتی دیگر نظیر گلیم بافی، جاجیم بافی، خورجین بافی در منطقه درونه و نمدمالی و سفالگری در روستای باب الحکم این شهرستان رواج دارد که نمدهای این روستا به کشورهای اروپایی و عربی صادر می شود. هنر معرق روی چوب، گلسازی، نقاشی روی شیشه نیز در بردسکن رایج است.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان بردسکن

مقبره عبدل آباد

snagit
عبدل آباد در فاصله ۲۵ کیلومتری از جنوب شرقی بردسکن در روستای عبدل آباد محوطه ای تاریخی قرار دارد که این بنا به صورت بقعه آجری به ارتفاع ۱۳ سانتیمتر بر بقایای آن بنیان گردیده است. گنبدی بر فراز آن قرار دارد و فضای داخلی بنا در قسمت زیر گنبد مخروطی و بخشی از دیواره های داخلی با هشت طاق نمای درونی شامل گچبری های ساده و لوزی است. این اثر متعلق به قرن هفتم هجری قمری می­باشد.
برج علی آباد کشمر

photo sharing websites
این بنا در فاصله ۵ کیلومتری شمالی جاده اصلی بردسکن به شهرستان خلیل آباد در میان روستای کشمر بر فراز بقایا و آواره های قلعه ای کهن به نام کوشک بنیان شده و از دیدگاه معماری با برج رادکان قابل مقایسه است. نمای خارجی بنا در پایین هشت ضلعی و بالاترین قسمت آن دارای گنبد مخروطی و به صورت دو پوسته است که ۴۸ نیم ستون به انضمام تزئینات هندسی از آجر و کاشی فیروزه ای زینت بخش آن شده است. این اثر بیشتر ن

شان دهنده ی اسلوب معماری در قرن هفتم هجری است.

مناره فیروزآباد

imag
این اثر تاریخی در ۲۰ کیلومتری جنوب بردسکن و در بخش شهرآباد در میان روستایی به همین نام و بر روی ویرانه های بست دروازه ترشیز قدیم قرار دارد. شواهد باستان شناسی مؤید آثار زیستگاهی از صدر اسلام تا سده هفتم هجری در اطراف بنا است که بنا بر اقوال عبور هشتمین اختر تابناک ولایت و امامت حضرت علی بن موسی الرضا (ع) از این مسیر بوده است. مناره مزبور با ظاهری استوانه ای شکل و با ارتفاع فعلی ۱۸ متر با وجود عناصر تزئینی و نحوه آجرچینی نشان دهنده معماری به سبک و شیوه رازی است. مناره فیروزآباد دارای دو کتیبه در بالا و پایین به خط کوفی است همچنین در داخل مناره نیز پلکانی به طور مارپیچ تعبیه شده است که روی هم رفته شواهد معماری انتساب این اثر را به عصر سلجوقی نشان می دهد.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان نیشابور

آرامگاه حيدر يغما

how to take a screen shot
آرامگاه حيدر يغما، نزديكي مجموعه خيام قرار گرفته است. داخل خيابان عرفان كه از بلوار خيام به سمت آرامگاه عطار مي رود، سمت چپ يك راه فرعي حدوداً 300 متري وجود دارد كه از طريق آن مي توانيد به آرامگاه حيدر يغما برسيد. «حيدر يغما» كه در نيشابور محبوبيت فراوان دارد، يك خشت مال ساده و درس نخوانده بود. دو نسل پيش از او خانواده اش از خود و بيابانك در كوير يزد به زيارت امام رضا (ع) آمدند و در بازگشت، درماندند.
هر طايفه به گوشه اي رفت و خانوادة حيدر تا 30 سالگي نه با سواد بود و نه آدمي مهم، اما از اين تاريخ، يكباره به دلايل نامعلوم دگرگون شد و به خواندن روي آورد؛ آن چنان كه در رموز و دقايقي ادبي، تاريخ ادبيات و علوم ديني و قرآني تبحر يافت. او در حاشية جادة تهران خانه اي با دست خود از خشت ساخته بود و در آن زندگي مي كرد. خشت مي زد و شعر مي گفت و در قلب خراساني ها جا باز مي كرد. سرانجام در دوم اسفند ماه 1366 چشم از جهان فرو بست. بر مزار يغما آرامگاهي در خور مقامش ساخته اند و از اشعار اوست كه:

در طريقت عشق بازي تا به كي بايد دويد؟
تا به كي اميدواري؟ بر هدف بايد رسيد

هر دو گيتي در بهاي يك نگه بايد فروخت
نقد جان گر خواست بهر بوسه اي، بايد خريد

غرق خون به، بايد آن جسمي كه بايد خاك شد
بر فراز دار به، قدي كه مي بايد خميد
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان نیشابور

قله بـــــــــــــینالود

windows screen capture
اثر طبیعی و ملی قله بینالود با مساحت یک هزار و 600 هکتار و منطقه حفاظت شده بینالود که 67 هزار هکتار آن متعلق به نیشابور است، به مناطق حفاظت شده این شهرستان اضافه شد. هدف از این اقدام حفاظت هر چه بهتر از تنوع محیط زیست منطقه بوده است. بلندترین نقطه رشته کوه بینالود، قله شیرباد با بلندی ۳۴۲۰متر است که در شمال روستای بوژان(شمال شرقی شهر نیشابور)قرار گرفته‌است. ولی قله بینالود با وجود ارتفاع کمتر از آن معروفیت بیشتری دارد. رشته کوه بینالود به طول تقریبی ۱۳۰ کیلومتر از شمال شهر نیشابور تا جنوب غربی شهر قوچان کشیده شده‌است. و جلگه و دشت نیشابور را از دشت مشهد و قوچان جدا می‌نماید.

سه رود خانه دائمی کشف رود، اترک و کال شور از این رشته کوه سرچشمه می‌گیرند. افزون بر این رودخانه‌های نسبتاً کم آبی همچون رودخانه‌های میرآباد، زشک و طرقبه، اخلمد، بوژان، خرو علیا، بار، و دیزباد علیا در دره‌های خرم این منطقه جریان دارند که بخش اعظم آب آنها صرف آبیاری باغها و زمینهای کشاورزی می‌شود. ریواس از معروفترین و مرغوبترین گیاهان خودروی این رشته کوه بشمار می‌رود. و در بخش شمال غربی رشته کوه بینالود پوشش درختچه‌های ارس بشکل تنگ دیده می‌شود.برف و یخ حاصل از بارشهای زمستانه و بهاره غالباً تا اواسط فصل تابستان در قله‌ها باقی می‌ماند. روستاها و تابستانگاه‌های زیبایی همچون بوژان، اخلمد، زشک و طرقبه، خرو، بار و دیزباد در دامنه این رشته کوه از چشم اندازه‌های بی مانند و بدیعی برخوردارند.

مشهورترین کوه استان خراسان به بلندی ۳۲۱۱ متر که در چند کیلومتری شمال شهر نیشابور قرار دارد. این کوه بخشی از رشته‌کوه البرز است و به بام خراسان شهرت دارد.∗ این کوه بین نیشابور و مشهد واقع شده‌است. با توجه به گرم خشک بودن منطقه دارای بارندگی قابل توجهی است (تقریباً ۴۰۰_۵۰۰) میلیمتر در سال. از دیگر قلل این رشته کوه می‌توان به شیرباد (۳۲۵۰) فلسکه (۳۱۰۰) قوچگر (۳۰۵۰) نام برد. در بخش شمالی این رشته کوه رشته کوه فرعی وجود دارد که دارای دره‌های صخره‌ای با ارتفاع ۲۰۰-۳۰۰متر می‌باشد. که معروف‌ترین و پر آب‌ترین آن اخلمد می‌باشد که داری چندین آبشار می‌باشد که آبشار اصلی ۴۰متر ارتفاع دارد.

دلیل آب و هوای خوش و معتدل، منطقه از پوشش گیاهی مناسبی برخوردار است، و گیاهان خودروی زیادی در منطقه وجود دارند، از قبیل: گون، ریواس ، آویشن ، زرشک کوهی، تمشک دم گاو ، زیره کوهی ، گلپر، و موسیر. بدلیل وجود همین تنوع گیاهی، منطقه دارای پوشش جانوری مناسبی نیز هست، و از جمله حیواناتی مانند قوچ، میش، عقاب، پلنگ، گرگ، شغال و روباه را می توان در این ناحیه مشاهده کرد.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان نیشابور

گران‌قیمت‌ترین غار ایران - نیشابور
-------------------------------------


how to take a screen shot
آبی، اصیل و اشرافی... این‌ها صفت‌هایی هستند که در تمام دنیا برای مرغوب‌ترین سنگ ایرانی به کار می‌رود. سنگی که اولین و قدیمی‌ترین معدنش در 53کیلومتری شمال غرب نیشابور قرار دارد و هر سال 19تن فیروزه مرغوب از آن استخراج می شود.

به گزارش العالم، تا دو روز قبل، نیشابور تنها یک معدن فیروزه داشت که قديمى‌ترين معدن فعال دنيا لقب داشت. کشف جسدى در شهر قديمى تپه برج نشان می‌داد که سابقه بهره‌برداری از این معدن به بيش از 5000 سال می‌رسد و مرغوب‌ترین فیروزه دنیا از همین معدن 40 کیلومتری به سراسر دنیا صادر می‌شود.
دو روز قبل اما دومین معدن فیروزه خراسان در 7کیلومتری این معدن کشف شد تا حالا فیروزه نیشابور بیشتر از قبل بازار جواهرات و سنگ‌های قیمتی دنیا را تصاحب کند.

این معدن جدید از نظر ذخیره و ارزش سنگ استخراج شده مشابه معدن قبلی است که ذخیره‌ای 9هزار تنی دارد و از هر تن سنگ آن 8تا 10 کیلوگرم فیروزه تزئینی به دست می‌آید.

فيروزه سنگ ملى ايران به حساب می‌آید و اگرچه در کرمان و دامغان هم نمونه‌های آن استخراج می‌شود اما رنگ فيروزه نيشابورى به عنوان بهترين رنگ فيروزه در دنيا شناخته می‌شود؛ فیروزه‌ای خالص و یک‌دست که بعد از تراش خوردن به مالزی، اندونزی، عربستان، ترکیه، امارات و کشورهای اروپایی صادر می‌شود.

فیروزه نیشابور در واقع از دل سنگی بیرون می‌آید که از گدازه‌های متعلق به دوران سوم ایجاد شده. با عبور آب‌هاى سطحى در شکاف‌هاى اين سنگ‌ها تغییراتی در بافت و مواد تشکیل‌دهنده گدازه اتفاق افتاده و باعث تشکيل فيروزه شده است.

فیروزه کانی کمیابی در دنیا است و در واقع سنگ زنده‌ای است که می‌تواند بعد از استخراج تغییر رنگ و خاصیت پیدا کند. به همین دلیل نسبت به روغن و مواد شیمیایی حساس است و تغییر رنگ می‌دهد. فیروزه تغییر رنگ داده یا رگه‌دار، کمتر از فیروزه آبی ارزش دارد حتی اگر در زیورآلات زیباتر به نظر برسد.

قیمت‌گذاری فیروزه را در ایران، بانک مرکزی انجام می دهد. این سنگ قیمت مشخصی ندارد چون هيچ دو فيروزه‌اي يكسان و يك وزن نيستند. با این حال معيار ارزش‌گذاری برای آن، سنگ معدن فيروزه نيشابور است و فیروزه‌های نقاط دیگر ایران و دنیا با قیمت فیروزه نیشابور سنجیده می‌شوند. فیروزه را بعد از فیروزه‌چینی و کندن سنگ‌ها از معدن کیلویی 150 تومان به فیروزه‌تراش می‌فروشند و بعد از تراش خوردن، قیمت اصلی سنگ مشخص می‌شود.

فیروزه‌هایی که به روش سنتی، با دست و ابزار از دل سنگ بیرون می‌آیند، صاف‌تر و مرغوب‌‌ تر هستند و قیمت بالاتری دارند. بنابراین بسته به شیوه تراش، اندازه فیروزه و صافی و رنگ آن قیمت فیروزه تغییر می‌کند. فیروزه صادرات کمی دارد و با چمدان‌های مسافری به نقاط دیگر دنیا صادر می‌‌شود. اما یک تکه فیروزه مرغوب نیشابور از نوع عجمی که رنگ آبی تیره دارد و حداقل 2هزار دلار در امریکا خرید و فروش می‌شود.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان نیشابور

ظرف منقش به خط کوفی. سده ۱۰ یا ۱۱ میلادی. کشف شده در تپه مدرسه، نیشابور.موزه متروپولیتن نیویورک.

imgurl
نیشابور در دوران طلایی اسلام یکی از مراکز بزرگ صنعت سفالگری، کوزه گری و صنایع وابسته به شمار می‌رفته‌است. بسیاری از پژوهشگران، بر این باورند که هنر برجای مانده در سفالینه‌های نیشابور، در ادامهٔ روند هنر دوره ساسانی بر روی فلز است که بررسی در مهارت ساخت و به کار بردن تزیینات و عبارات مختلف و تحول خط را بر روی سفالینه‌ها ممکن می‌سازد. هنر سفالگری نیشابور، علاوه بر تنوع در تکنیک های ساخت، دارای تنوع های تازه طراحی نقوش و خوشنویسی روی آن نیز هست که بیانگر قدرت و تسلط هنرمندان این هنر است. شکل لعابدهی، کتیبههای زیبای ظروف به خط کوفی، تزیینات نقوش گیاهی، حیوانات و انسان و نیز توانایی در ترکیببندی تصویری هر یک از این عناصر در ظروف، این بخش از هنر اسلامی را دارای برتری کرده‌است. علاوه بر این، رابطه معنوی کلمات و جملات که شامل احادیث و روایاتی در خصوص رزق و روزی و انفاق میشود از جمله ویژگیهای هنر این دوره‌است که به تزیینات صرف اکتفا نکرده و همسویی و معنادار بودن این هنر را دربر دارد. به سبب ویژگی‌های موجود در سفالینه‌های سدهٔ سوم و چهارم معروف به سفال سامانی، این نوع سفال به لعاب «گِلی» معروف شده‌است که بیش‌تر در شرق ایران، به ویژه نیشابور، ساخته می‌شده. سده سوم و چهرم هجری را اوج هنر سفالگری در نیشابور بوده‌است و نیشابور مهم ترین مرکز هنر و صنعت سفال گری در ایران و خراسان در این دوره بوده‌است. درسال ۱۹۸۸ میلادی- سال ۱۳۶۷ شمسی طی پژوهش‌های باستان‌شناسی در نیشابور پیشینه سفال گری در نیشابور مشخص شد. حدود نیمی از جنس آثار کشف شده در این حفاری سفالین است. صنعتگرانِ نیشابوری با ترکیب نقوش ساسانی و هنر خوشنویسی اسلامی سفالینه‌هایی را به وجود آوردند که در تاریخ بی نظیر است. موضوع نقوش این ظروف، بسیار قابل توجه بوده و این مطلب را روشن می‌نماید که اگر چه از بعضی جهات، کوزه‌گران نیشابور احتمالا از چینی‌ها اقتباس کرده‌اند ولی به‌طور کلی، هنر آنان، دنباله‌رو هنر ساسانی است. آقای چارلز. ک. ویلکسون، موزه‌دار موزه متروپولیتن نیویورک، در طی حفاری‌هایی که در منطقهٔ نیشابور داشته‌است، در کتاب خود ظروف به دست آمده از تپه‌های باستانی نیشابور را این‌گونه تقسیم کرده است؛
ظروف نخودی رنگ
ظروف رنگ پاشیده
ظروف سیاه رنگ بر زمینه سفید
ظروف رنگارنگ بر زمینه سفید
ظروف با پوشش دوغ‌آبی‌های زمینه رنگی
ظروف سفید مات
ظروف زرد رنگ مات
ظروف سیاه رنگ با لکه‌های زرد
ظروف تک‌رنگ
ظروف منسوب به کشور چین
ظروف با لعاب قلیایی و قالب‌های آن‌ها
ظروف بدون لعاب
در تعداد بسیار زیادی از ظروف بررسی شده به نقوش هندسی و مجرد اکتفا شده که اگر بیان‌کنندهٔ منظور خاص (نشانه و یا هنر) نباشند در مجموعهٔ نقوش هندسی و انتزاعی طبقه‌بندی می‌شوند. از مهم‌ترین تکنیک‌های تزیین ظروف در نیشابور:
سفال با پوشش گلی
سفالینه با تزیین زرین فام
سفالینه با لعاب پاشیده
سفالینه با نقش کنده
سفالینه با لعاب یکرنگ
سفالینه با نقوش رنگارنگ
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان نیشابور

موقعيت و پيشينه تاريخي بخش كدكن)
بخش كدكن با مساحت 878 كيلومتر مربع و با جمعيت 13147 نفر و3233 خانوار در شمال غربي شهرستان تربت حيدريه , درعرض جغرافيائي35 درجه و 19 دقيقه تا 35 درجه و 38 دقيقه و در طول جعرافيائي 57 درجه و 58 دقيقه تا 59 درجه واقع گرديده و ارتفاع بخش از سطح دريا 1900 متر ميباشد كه از سمت شرق به بخش جلگه رخ , از جنوب به بخش بايگ واز سمت شمال وغرب به بخش ميان جلگه شهرستان نيشابور منتهي مي گردد .

بخش کدکن از نظر طبیعی به دو قسمت هموار و جلگه ای و کوهستانی و مرتفع تقسیم می شود. همه قسمت های بخش در محدوده آبریز دشت نیشابور قرار دارد و شیب در تمام بخش به سمت دشت نیشابور می باشد.بخش کدکن در دامنه شمالی قله چهل تن به ارتفاع ۳۰۱۳ متر قرار دارد. این قله در لهجه محلی ملکوه (ملکان) گفته می شود. قله از شهر به زیبایی هر چه تمام دیده می شود. تعادل آب و هوایی در این منطقه ناشی از کوهستان و خاصه قله ملکوه است.قله و دیواره های سنگی ان خط الراس تقسیم اب بین دشت نیشابور و حوزه ابریز کویر نمک است. در جنوب قله روستای زیبای رود معجن و بخش بایگ تربت حیدریه و در قسمت جنوب غربی ان بخش کوهسرخ کاشمر و روستای نامق قرار دارد که از روی قله به خوبی دیده می شوند.


screencast
نمایی از جبهه شمالی قله ملکوه (چهل تن ) از محل چشمه پونه در تاریخ جمعه۱۸ شهریور ۱۳۹۰ عکس از محمد تاجیک در راه صعود به قله

بخشداري درسال 1318 تاسيس گرديده ودر حال حاضر بخش داراي هفده روستا و دو دهستان بنامهاي كدكن و رقيچه مي باشد . دهستان كدكن شامل : روستاهاي دافي , اسفيز , برس و تلخ بخش . دهستان رقيچه شامل : روستاهاي رقيچه , حاج بيگي , عبد آباد , دهمنار , نصرت آباد, ترقي , پنگي , حصار يزدان , چولانك , كته تلخ , چينگ كلاغ , نوزه و داوريه مي با شند .این بخش از توابع شهرستان تربت حیدریه می باشد.

در سال 1367 تعداد 35 روستا از شمال بخش جدا و به شهرستان نيشابور ملحق گرديدو نيز در همان سال تعداد 6 روستا از شرق بخش جدا و به شهرستان فريمان ملحق ودر سال 1376 تعداد 43 روستا از بخش منتزع و بخش جدید جلگه رخ در شهرستان تربت حیدریه را تشكيل دادند.

مركز بخش شهر كدكن مي باشد كه با جمعيت 3۵۰۴ نفر و با 897 خانوار در فاصله 75 كيلومتري تربت حيدريه و 140 كيلومتري مشهد مقدس و 60 کیلومتری شهر نیشابور واقع گرديده است .شهر کدکن در ارتفاع ۱۸۸۵ متری از سطح دریای ازاد و در طول جغرافیایی ۵۸ درجه و ۵۲ دقیقه و ۴۲ ثانیه شرقی و ۳۵ درجه و ۳۵ دقیقه و ۴ ثانیه عرض شمالی قرار دارد.

بخش کدکن در سال ۱۳۸۵ دارای ۱۲۱۹۳ نفر جمعیت بوده که ۶۰۰۴ نفر مرد و ۶۱۸۹ نفر زن بوده اند.مردم به زبا ن فارسی و لهجه نیشابوری صحبت می کنند.

آثار باستاني كشف شده در محل حكايت از سابقه قبل از اسلام كدكن دارد . بعد از اسلام نيز كدكن مهد تمدن و فرهنگ بوده وافراد صاحب نامي همچون كريم الشرق كدكني , تاج الدين علي كدكني , نورالدين منشي كدكني وميرزا شفيع كدكني داشته كه در دوران سلجوقيان , خوارزمشاهيان و صفويان داراي مشاغل سپهسالاري , وزارت و صاحب ديواني بوده اند و نيز عارفاني همچون شيخ ابراهيم عطار نیشابوری و پسرش شيخ فريدالدين عطار نیشابوری , شيخ حيدر و سلسله أي به نام خلوي از اين منطقه برخاسته اند و از جمله انديشمندان و فرهيختگان معاصر كدكن ميتوان از فخر الشعراي كدكني , ميرزاي خاوري , شيخ ميرزا محمد شفيع كدكني , شيخ هادي كدكني و دكتر محمد رضا شفيعي كدكني و... نام برد و همچنين مسجد , ايوان , قبره , سرداب و نيز تعدادي سنگ قبر مربوط به قرون دهم تا سيزدهم برروي تپه أي در مركز شهر كدكن از رونق بازار علم و ارشاد در آن دوران حكايت مي كند و و جود عارفاني بنام خلوي الكبروي سبب اين رونق بوده است .

آب و هواي بخش :

بخش كدكن از لحاظ آب و هوايي جزء مناطق معتدل و سرد استان به شمار مي رود و متوسط بارندگي ساليانه حدود 280 ميليمتر ميباشد.حداقل درجه حرارت در فصل زمستان تا 18_ درجه در بعضي از سالهاگزارش شده است0 بارندگي در بخش بصورت باران , برف و تگرگ است كه معمولا در روستاهاي كوهپايه أي بخش (اسفيز, دافي , برس , حاج بيگي و شهر كدكن ) نسبت به ساير روستاها و خصوصا روستاهاي شكسته سياه بيشتر بوده و دماي هوا در روستاهاي شكسته سياه معمولا بالاتر ازساير بخش مي باشد0

جاذبه هاي توريستي و گردشگري:

آب و هواي معتدل كوهستاني با باغستانهاي فراوان آلو و آلوچه و تابستانهاي خنك و فرح بخش شهر كدكن و نيز قله مُلكوه (كوه چهل تن ) با ارتفاع 3013 متر كه همه ساله ميزبان كوهنورداني از نقاط مختلف كشور ميباشد و نيز آبشار طبيعي روستاي دافي و دره يوزا روستاي بُرس و ارگ روستاي رقيچه از جاذبه هاي مهم گردشگر بخش ميباشد .

مزار امام زادگان عبد الله و علاءالدين و نيز مزار تاريخي شيخ حيدر و آثار باستاني دوره سلجوقيان با مساجد باستاني و...و همچنين برخي آثار باستاني در روستاها منجمله عبد آباد و برس از مظاهر مهم تاريخي ميباشند.

وضعيت اشتغال و اقتصادي بخش

عمدترين فعاليت اهالي كشاورزي و دامداري مي باشد , بخش داراي: 5 رودخانه دائمی و 2 رودخانه فصلي و 143رشته قنات و 46 حلقه چاه عميق مي باشد .

سالانه حدود 12هزار هكتار از اراضي بصورت آبي و ديم زير كشت محصولات عمده أي همچون گندم , جو , چغندر قند , حبوبات و... مي باشد 0حدود 400 هكتارباغات الو , آلوچه , سيب و...

و حدود 45 هزار راس گوسفند و بز , 700 راس گاو , 15 واحد مرغداري با ظرفيت 230 هزار قطعه جوجه ريزي , 10 واحد پروار بندي ,1000 كندو عسل و دو ايستگاه پرورش ماهي در بخش وجود دارد .280 دار قالي و قاليچه با حدود 3000متر مربع توليدساليانه و950 نفرمردوزن شاغل در اين بخش ميباشند

تعداد كار گاههاي صنايع دستي 5 مورد شامل:

توليد گل مصنوعي , سبد گل , صنايع دستي و تزئيني مي باشد كه 30 نفر اشتغالزايي داشته است.

معدن سنگ سادات واقع در روستاي تلخ بخش از بزرگترين و معروفترين معادن سنگ ساختماني استان ميباشد كه 60 نفر اشتغال زائي دارد .

وضعيت آموزش و پرورش بخش

در حال حاضر اداره آموزش و پرورش منطقه كدكن با 380 نفر فرهنگي و كادر اداري در 39 واحد آموزشي با 2694 ‌دانش آموز ( در مقطع ابتدايي 1535 دانش آموز , مقطع راهنمايي 843 دانش آموز , مقطع متوسطه 273 دانش آموز و پيش دانشگاهي 43 (دانش آموز ) فعاليت دارد .اداره اموزش و پرورش کدکن پس از اداره آموزش و پرورش نوخندان درگز در بین ۴۷ منطقه و ناحیه و شهرستان خراسان رضوی دومین اداره کوچک و کم جمعیت است.

وضعيت راههاي سطح بخش

آسفالته 43 كيلومتر , شوسه 34 كيلومتر و خاكي 109 كيلومتر مي باشد درحال حاضرزير سازي و آماده آسفالت هم 23 كيلومتر . كيفيت راههاي ارتباطي بخش نامطلوب كه اكثر رودخانه ها در مسير راههاي بدون آبنما و پل مي باشد كه با توجه به كوهستاني بودن منطقه در مواقع بارندگي وراه افتادن سيل . ارتباط تمامي روستاها به مركز بخش و شهرستان قطع مي گردد و اكثر راههاي روستايي خاكي و بدون ابنيه فني ميباشند

وضعيت بهداشتي موجود در بخش

يك مركز بهداشتي و درماني در شهر كدكن و 10 خانه بهداشت در سطح بخش وجود دارد كه خانه بهداشت تلخ بخش , دافي , اسفيز و برس زير نظر مركز بهداشتي درماني كدكن .خانه بهداشت حاج بيگي , رقيچه , نصرت آباد و پنگي زير نظر مركز بهداشتي درماني رباط سنگ از بخش جلگه رخ و خانه بهداشت نوزه زير نظر مركز بهداشتي درماني سرهنگ از بخش رخ ميباشند كه اين پراكندگي نظارت و خارج از تقسيمات كشوري هميشه مشكلاتي را در پي داشته است .

تعداد مساجد, تكاياي و مكانهاي مذهبي بخش

در بخش كدكن 44 مسجدو8 حسينيه و همچنين 2 امام زاده در شهر كدكن و يك امام زاده در حصاريزدان و يك امام زاده در روستاي عبد آباد و تعدادي مزار و پير وجود دارد 0

ادارات و نهادهاي موجود بخش

1- كتابخانه عمومي 2- مركز مخابرات1000 شماره أي 3- نانوايي شهري 4 باب و روستايي 8 باب 4- اداره آموزش و پرورش 5- شهر داري 6- مركز جها كشاورزي 7- شركت تعاوني 8- دفتر پست 9- مركز بهداشتي ودرماني 10- بخشداري 11- حوزه بسيج 12- بخش انتظامي 13 -بانك كشاورزي 14- بانك صادرات 15 – پست دامپزشكي 16- دايره برق 17- اداره آبفاي شهر كدكن .

قابليتهاي بخش

با توجه به مستعد بودن منطقه كدكن در بخش معدن از جمله معادن سنگ ساختماني,نمك و گچ مي توان با سرمايه گذاري , ايجاد اشتغال نمود.

در بخش كشاورزي نيز مي توان با احياي قنوات و چاههاي كشاورزي و همچنين با توجه به توليدات باغستانهاي آلو و آلوچه ميتوان با ايجاد كار خانه كمپوت سازي و احداث كار خانه كبريت سازي , باعث رونق منطقه شد .
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
صفحه  صفحه 6 از 29:  « پیشین  1  ...  5  6  7  ...  28  29  پسین » 
ایران

Khorasan | خراســـــــــــــان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA