ارسالها: 9253
#61
Posted: 12 Dec 2013 19:56
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان نیشابور
شهر خرو
screenshot software
از نظر تقسیمات کشوری شهرخرو، جزء بخش زبرخان شهرستان نیشابور میباشد و بعد از نیشابور بزرگترین و پرجمعیتترین نقطة شهری در شهرستان است، شامل چهار محلة بزرگ خروعلیا، خرو سفلی (با بافتی قدیمی، که ساکنان آن از سادات حسینی میباشند ) شهرک امام رضا (ع) (با بافت جدید شهری ) وساحل برج بامردمانی پرتلاش وخستگی ناپذیر ومهمان نواز، که البته به دلیل جمعیت زیاد ومحدودیت زمین، سرریز جمعیت این منطقه به محلة شهرک امام رضا وساحل برج وروستاهای اسد آباد وداس وشهرستانهای دیگر مهاجرت کردهاند .در حال حاضر جمعیت این شهر ۱۷۰۰۰ نفر میباشد.
این شهردرطول جغرافیایی ۵۸۱۷ تا۵۹۳۰ ودرعرض جغرافیایی۳۵۴۰ تا ۳۶۳۹ واقع شدهاست. بلندترین نقطة آن ارتفاعات شیرباد درحدود۳۲۰۰ متر دررشته کوه بینالودمی باشد.
آنچنان که ازلابلای کتب تاریخی وتذکره هابدست میآیدتاریخ خرو به قدمتی چندصدساله برمی گردد.ودرکتب معروف تاریخ بیهقی، تاریخ نیشـابور، منتخب السیاق، معجم البلدان، اسرارالتوحید، جغرافیای سرزمینهای شرقی خلافت اسلامی و... به مناسبتهای گوناگون نام خرو ذکرشدهاست.ازجمله درتاریخ نیشابور در موردنخستین کاریزها درنیشابور وازخرو بعنوان تأمین کنندة آب شهرنیشابوریادشدهاست.
قدمت شهرخرو حتی به قبل ازحملة مغول برمی گردد، آن چنانکه بامطالعة کتب معتبر تاریخی نیزاین مسأله به اثبات میرسد، به عنوان نمونه مرحوم استاد فریدون گرایلی درکتاب معروف« نیشابورشهرفیروزه »درسطری ازخرو بدین مضمون یادکردهاست که :« مغولان برای رسیدن به نشابوراز تنگة خروگذشتند.» وباآن که نیشابور درزمان حملة مغول ازشهرهای مذهبی وعلمی وبزرگ تاریخ اسلام وجهان بودهاست خرو نیز منطقهای مستقل وماندگاربودهاست یا به عنوان نمونهای دیگر میتوان به این مورداشاره کردکه : محبوبیت خرو در زمان قاجاریه نیز درگفتمان ونوشتارهای کوری که گذشت تاریخ آنها رابه فراموشی سپردهاست آشکاربودهاست ومهدعلیا مادرشاه قاجار نیز شناختی کوتاه ازاین منطقه داشتهاست که ذکرش در این نوشتار نمیگنجد.
همچنین این شهرعالمان ومفسران نامداری همچون ابوسعیدخرقی (در قرن چهارم ) وابوبکرخرقی( قرن پنجم ) را در دامان خویش پرورانیدهاست.
شهر خرو دارای جاذبههای دل انگیز طبیعی هم چون آبشارهای زیبا وباغات مفرخی است.
windows 7 screenshot
واژه ی خرو در برخی جای ها به معنی محل تقسیم مورد استفاده قرار میگرفته و شاید اتلاق کردن این نام برای این منطقه چندان بی ربط نباشد . چون این نقطه محلی است که آب دو رودخانه ی دائمی و نسبتا پرآب تقسیم میشود. شهر خرو ( خروین ) بخش های مختلفی دارد . خرو علیا و خرو سفلی که در کنار یکدیگر قرار دارند و شهرک امام رضا (ع) که در مجاورت شهرک صنعتی خیام نیشابور و شمال ساحل برج و در حاشیه ی شاهراه ارتباطی نیشابور به مشهد قرار دارد. این شهر ییلاقی و سرسبز در 18 کیلومتری شرق نیشابور و در 36 درجه و 10 دقیقه عرض جغرافیایی و 59 درجه و 3 دقیقه طول جغرافیایی قرار دارد که ارتفاع آن از سطح دریا بیش از 1500 متر میباشد.
به سبب قرار گرفتن و گستردگی بخش هایی از خرو علیا و خرو سفلی بر روی دامنه ی کوه به صورت پلکانی قرار گرفته است که منظره ی پلکانی روستا باعث شده تا به آن لقب ماسوله ی خراسان داده شود. گرچه از ماسوله بسیار بزرگ تر و پر جمعیت تر و پر محصول تر است.
خرو دارای دو رودخانه ی بزرگ و کوچک میباشد که از کوه های زنبورگاه در رشته کوه بینالود سرچشمه میگیرند. در مسیر هر دو رود دو آبشار وجود دارد. آبشار بزرگ که در مسیر رودخانه ی کوچک قرار دارد و آبشار کوچک که در مسیر رودخانه ی بزرگ قرار دارد. این رودخانه ها در دو دره مجزا قرار دارند که از حاصلخیز ترین دره های خراسان است. در حال حاضر راهی در دست احداث است که با ایجاد آن خرو به زشک متصل میشود و مسافت نیشابور به مشهد در حدود 50 کیلومتر تقلیل می یابد و تاکنون 65 درصد پیشرفت داشته است.
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#62
Posted: 12 Dec 2013 20:10
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان نیشابور
آرامگاه خیام در شهرستان نیشابور
image
غیاثالدین ابوالفتح عُمَر بن ابراهیم خیام نیشابوری زادهٔ ۲۸ اردیبهشت ۴۲۷ خورشیدی در نیشابور که خیامی و خیام نیشابوری و خیامی النیسابوری هم نامیده شدهاست، فیلسوف، ریاضیدان، ستارهشناس و رباعی سرای ایرانی در دورهٔ سلجوقی است. گرچه پایگاه علمی خیام برتر از جایگاه ادبی او است و لقبش «حجةالحق» بودهاست؛ ولی آوازهٔ وی بیشتر به واسطهٔ نگارش رباعیاتش است که شهرت جهانی دارد. افزون بر آنکه رباعیات خیام را به اغلب زبانهای زنده ترجمه نمودهاند، ادوارد فیتزجرالد رباعیات او را به زبان انگلیسی ترجمه کردهاست که مایهٔ شهرت بیشتر وی در مغربزمین گردیدهاست.
free screen capture
این بنای جادویی کار معمار زبر دستی به نام استاد هوشنگ سیحون است ایشان خود در باره این بنا می گویند :آرامگاه خیام در باغ امامزاده محروق نیشابور قرار داشت اولین کاری که باید انجام می دادم این بود که به گونه ای طراحی کنم که آرامگاه خیام وامامزاده محروق تداخل پیدا نکند به همین منظور من برای باغ محوری عرضی تعریف کردم تا آرامگاه را که در گوشه شمال شرقی باغ قرا داشت از امامزاده جدا کنم . از طرفی دیگر در چهار مقاله عروضی گفتاری از خیام آمده مبنی بر اینکه ایشان گفته اند که :من آرزو دارم مزارم در جایی باشد که در بهاران برگ گل روی مزارم بریزد ) بنا براین من مکانی در باغ را که اختلاف ارتفاع سه متری نسبت به درختان زرد آلوی باغ داشت انتخاب کردم چون این مکان سه متر پائین تر قرار دارد فصل بهار شکوفه های زرد آلو روی مزار میریزد .
خیام ریاضیدان منجم و ادیب بود سعی داشتم که این سه جنبه شخصیتی در مزارش تجلی پیدا کند من ده پایه برای آرامگاه در نظر گرفتم عدد ده ا.لین عدد دو رقمی است و پایه و اساسبسیار از اعداد می باشد از هر پاییه دو تیغه بر پایه مدل ریاضی خاصی به صورت مورب بالا می رود و با دیگر تیغه هابر خورد میکنند و از روبه رو بر روی پایه مقابلشان پائین می آید همه این تیغه های مورب در محور عمودی وسط برج همدیگر را قطع میکنند سطح پیچیده حاصله بر اثر یک فرمول ریاضی به وجود آمده که سنبله جنبه ریاضیان خیام است از طرف دیگر تقاطع تیغه ها در سقف آرامگاه یک ستاره به وجود می اورد که سنبول ستاره شناسی خیام محسوب می شود .
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#63
Posted: 12 Dec 2013 20:40
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان نیشابور
آرامگاه کمال الملک
pc screenshot
آرامگاه کمال الملک؛ بنایی است که در شهر نیشابور بر مزار کمال الملک ساخته شده است. این بنا کنار آرامگاه عطار نیشابوری و در باغی در محله کهن شادیاخ در شهر نیشابور ساخته شده است. این باغ در فاصله نزدیک به یک کیلومتر در سمت غرب آرامگاه خیام قرار گرفته است.
تزئینات استفاده شده برای آرامگاه کمال الملک، کاشی معرق است که نقوش آنها بسیار هنرمندانه بر روی سطوح منحنی نما بکار گرفته شده اند و به سمت خط تقارن قوس ها این نقوش کوچک و کوچکتر می شوند. به گفته طراح؛ استفاده از کاشی معرق، معماری کاشان یعنی محل زادگاه کمال الملک را یادآور می شود. نمای بنا و تزئینات و همچنین رنگ کاشی ها، هماهنگی فراوانی با آرامگاه عطار، که در کنار آن است دارد؛ به گونه ای که شاید بازدید کننده در نگاه نخست گمان کند که این بناها بخشی از هم هستند.
سنگ مزار کمال الملک همچون سایر سنگ های مزاری که سیحون در آرامگاه ظهیرالدوله تهران طراحی کرده، یکپارچه از سنگ گرانیت و با بافت خشن می باشد. در قسمت بالای سنگ که مرتفع و زاویه دار تراشیده شده، نقش برجسته ای از کمال الملک توسط شاگرد ایشان، مرحوم استاد ابوالحسن صدیقی سنگ کاری گردیده است.
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#64
Posted: 12 Dec 2013 20:46
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان نیشابور
آرامگاه عطار نیشابوری
free jpeg images
فریدالدین ابو حامد محمد عطار نیشابوری یکی از عارفان و شاعران بلند آوازه ادبیات فارسی در اواخر سده ششم و اوایل سده هفتم هجری قمری است. نام او "محمد"، لقبش "فرید الدین" و کنیه اش "ابوحامد" است و در شعرهایش بیشتر عطار و گاهی نیز فرید تخلص می کرده. نام پدر عطار؛ ابراهیم (با کنیه ابوبکر) و نام مادرش رابعه بوده است. پدرش از اهالی زروند کدکن در اطراف نیشابور بود. فرید الدین در سال ۵۱۳ هجری قمری در نیشابور متولد شد. در سال ۵۴۸ هجری قمری به علت حمله قوم مغول، مانند بسیاری از اهالی نیشابور به شهر شادیاخ مهاجرت کرد. وی با ثروتی که همراه داشت، داروخانه ای را در آن شهر بنا نهاد که در آن بیماران را معالجه می کرد و در همان محل تعلیمات طبابت، داروسازی و عرفان را از شیخ مجدالدین بغدادی فرا می گرفت.
راجع به پشت پا زدن عطار به امور دنیوی و ورود به راه زهد، گوشه گیری و تقوی، حکایات زیادی گفته شده؛ ولی چیزی که معلوم است این است که عطار پس از این قضیه مرید شیخ رکن الدین اکاف نیشابوری می گردد و تا پایان عمر (حدود ۷۰ سال) با بسیاری از عارفان زمان خویش هم صحبت گشته و به گردآوری حکایات صوفیه و اهل سلوک پرداخته است. بنا بر روایتی وی بیش از ۱۸۰ اثر مختلف به جای گذاشته که حدود ۴۰ عدد از آنان به شعر و مابقی نثر است. عطار در سال ۶۱۸ یا ۶۱۹ و یا ۶۲۶ در حمله مغولان به دیار باقی شتافت.
از جمله آثار مهم عطار می توان موارد زیر را نام برد:
منطقالطیر،
مصیبت نامه،
الهینامه،
اسرارنامه،
مختارنامه،
خسرونامه،
جواهرنامه،
شرح القلب،
تذکرة الاولیا و
دیوان قصاید و غزلیات.
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#65
Posted: 16 Dec 2013 16:41
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان کلات
قصـــــــــــــــر خورشید
کلات نادری به رغم نامش که قلعه و قصر نادر معنی می دهد، چيزی بيش از قصر است، و حتی قرنها پيش از سلطنت نادرشاه که نام خود را از آن گرفته دارای اهميت بوده است. کلات نادری فلات وسيعی است و بخشی از دشت خاوران. کلات درست در مرز شمال خراسان امروزی قرار گرفته و محدوده شمالی آن در خاک ترکمنستان است. شهر مشهد در ۱۷۰ کيلومتری جنوب غرب آن واقع شده است. دور تا دور فلات توسط کوهها و صخره های پرشيب احاطه شده و کمتر جای نفوذ به داخل دارد، از اين رو به درستی دژ طبيعی نام گرفته است.
از آنجايی که کلات در نزديکی جاده ابريشم بين شهرهای ماورا النهر(فرارود) و نواحی مرکزی فلات ايران قرار داشت از ديرباز دارای اهميت بود. اين فلات همچنين مسير عبور ارتشهای مهاجم بود. درقرن چهاردهم ميلادی( اواخر قرن هشتم قمری) قشون تيمورلنگ در آغاز گسترش سلطه خود به سمت غرب، اين فلات را محاصره و کلات را تسخير کردند. سلطان محمد خوارزمشاه در نظر داشت در اين فلات مقابل مغولها بايستد. اما در عوض به سمت غرب فراری شد.
نادر شاه در نزديکی کلات تولد يافت. او کلات را تحت کنترل خود در آورد. در دوران پرآشوب سالهای پايانی صفويه که فرماندهان جنگی رقيب نادر، در پی فتح اصفهان توسط افغان ها و سقوط حکومت صفوی، برای سلطه جويی مبارزه می کردند، کلات پايگاه نادر بود.
نادر با عزل شاه طهماسب دوم خود را نايب السلطنه و بعد از چند سال با تاجگذاری به پادشاهی ملقب کرد. اما در طول همه اين رويدادها خراسان و کلات پايگاه و هسته اصلی فرمانروايی او بود. هر گاه مصلحت سياسی ايجاب می کرد او ادعا می کرد که هيچگونه جاه طلبی سياسی ندارد و تنها قصدش برقراری ثبات است تا بدين ترتيب بتواند مدتی در کلات آرام بگيرد. نادرشاه مرتب از خراسان ديدن می کرد و در هر سفر از کلات می گذشت تا از پيشرفت ساخت و ساز در آنجا که خود دستورش را داده بود آگاه شود. بنا به تاريخچه ای که از او مانده، اين ساخت و سازها شامل بود بر باغها، ميدانها، حمامها و مسجدها، قصر، خزانه، و همچنين آرامگاهی که برای خواب ابدی خود در نظر گرفته بود.او همچنين دستور داده بود تا ديوارها و دروازه هايی که برای تقويت استحکامات طبيعی ساخته شده بودند تکميل شوند. خزانه ای که نادر ساخته بود با غنائم و ثروتهايی که از هند غارت شده بود پر شد.
اما هيچيک از اينها در آخرين بحران دوران سلطنت نادرشاه هنگامی که برادرزاده و بسياری از نزديکترين پيروانش عليه بی رحمی ها و زياده جويی ديوانه وارش شوريدند بکارش نيامد. او برای حفظ جان زنان و فرزندانش آنها را به کلات فرستاد. اما پس از آنکه به قتل رسيد برادرزاده اش نيرويی از بختياری ها را به کلات روانه کرد. آنها با استفاده از نردبانی که يک نفر بطور اتفاقی و يا عمدی در کنار برجی جا گذاشته بود به داخل کلات راه يافتند. همه مردان خانواده سلطنتی و حتی زنان حامله را بقتل رساندند. تنها يکی از نوه های نادرشاه به اسم شاهرخ زنده ماند که بعنوان فرمانروايی دست نشانده مدتی کوتاه حکومت کرد.
قصر خورشید
معروفترين جاذبه ديدنی کلات نادری قصر خورشيد است. اين قصر از ۶۵ برش سنگی ساخته شده و دارای سه طبقه زيرزمين همکف و بالا است. گچبريها و طلاکاريهای فراوانی در درون قصر ديده میشود و ديوارهای آن بارها برای يافتن گنجهای نادر شکافته شدهاند. نکته جالب در معماری اين بنا نقش پرندگانی مانند طوطی و ميوههايی مانند موز و آناناس است که حکايت ازهندی بودن معماران قصر میکند که نادر شاه آن هارا بايد از هند آورده باشد.
روبروی قصر خورشيد مسجد گنبد کبود متعلق به دوران ايلخانان و احيا شده توسط نادرافشار ديده میشود که در شبستان آن يکی از سلاطين آل جلاير مدفون است. نرسيده به کلات و در ابتدای دوراهی باجگيران آبشار زيبا و پرآب قره سو قرار دارد که در ايام تابستان تفرجگاه مشهديها است.
تنها راه ارتباطی کلات از طريق تونلی است که احداث آن پيش از انقلاب آغاز شده و بعد از انقلاب به پايان رسيده است. نکته عجيب درباره اين تونل اين است که ابتدای آن فراخ تر است و هر چه به انتهای آن نزديک میشويد تنگ تر میشود.
بعد از تونل شهر کلات نادری به شکلی مستطيلی در کنار رود کلات ساخته شده است. همان رودی که در ادامه به دشت خاوران - قره قوم - ميرسد و پس از طی مسافتی به آمودريا میريزد.
يکی ديگر از بناهای تاريخی منطقه بند نادری است که در چهار کيلومتری شرق کلات قرار دارد. اصل اين بنا متعلق به دوران سلجوقی است و در دوران نادر ترميم شده است. تاج سد در حدود ۹۵ متر ارتفاع آن ۷۰ متر و ضخامت سد بين ۲۰ تا ۲۷ متر در نوسان است. آجر و ساروج در ديواره سد و سنگ و ساروج در قسمتهای جانبی آن به عنوان مصالح به کار رفته است.
کتيبه نادری در دربند که يکی از وروديهای کلات است بر روی سنگ نوشته شده است. بيست و چهار بيت اين کتيبه در رثای نادر فرزند شمشير است که چهار بيت اول آن فارسی و بقيه ترکی درگزی است. پايان کتيبه به علت مرگ نادر رها شده است.
در کنار کتيبه نادر و بر بالای تنگه دربند برج هشت متری ارغونشاه قرار دارد. اين برج از کف رودخانه چهل متر ارتفاع دارد. ورود و خروج به حصار کلات در گذشته ازاين برج مراقبت می شده است.
در کنار اينها بايد به لوله کشی دوازده هزار متری اشاره کرد که بوسيله آن استادکاران ايرانی با تراشيدن دل سنگها با قطر يک متر و قرار دادن آنها با طولی در حدود ۳۰ تا ۶۰ سانت در کنار هم آب را از آبشار قره سو به قصر خورشيد میآوردند.
همچنين سيصد و شصت حوض سنگی ارتفاعات دهکده خشت که گويا نادرهر روز از يکی از آنها برای آب لشگريانش استفاده می کرده است.
درارتفاعات بالای کلات قلعه ای به نام فرود ديده میشود و در شاهنامه فردوسی به کلات و نبردی که در آن بين ايرانيان و تورانيان به رهبری فرود پسر سياوش در میگيرد اشاره شده است.
از ديرباز و در دوران نادر شاه و تا زمان رضا شاه برای جلوگيری از حمله تاتارها و ترکمنها و ازبکها از آن سوی آمو عشاير کرد، ترک، لر، عرب و فارس به اينجا کوچانده شده اند و همين باعث تنوع قومی و زبانی فراوانی در منطقه شده است.
در سراسر جنوب کلات کوههای هزار مسجد با پوشش جنگلی تنک ديده میشوند. سراسر اين ارتفاعات را جنگلهای خودروی سرو کوهی يا ارس پوشانده. چوب ارس بسيار مقاوم و سازگار با آب و هوای نيمه مرطوب و خاک اسيدی است. در ارتفاعات هزارمسجد غير از ارس گونههای مختلف زرشک، نسترن، گردو و پسته کوهی نيز ديده میشوند.
*مايکل اکس ورتی مولف زندگينامه نادرشاه است با نام شمشير ايران که امسال در لندن منتشر شد. وضع کنونی کلات و قصر خورشيد را از گزارش شهاب آزاده بر اين مطلب افزوده ايم.
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#66
Posted: 16 Dec 2013 16:46
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان کلات
آبشار اورتکند
در مورخ ۲۴/۳/۸۹ با یک گروه گردشگر به اورتکند رفتم. اورتکند را همانند گذشته زیبا و جذاب و دیدنی یافتم. مسیر این بهشت گمشده را کامل و جامع خدمت دوستان عزیز معرفی می نمایم .
برای رفتن به تفرجگاه اورتکند بایدبه شمال شهر مشهد رفت و وارد جاده کلات نادرشدو تفرجگاه اورتکند تا شهر مشهد ۱۲۳ کیلومتر فاصله دارد که ۱۰۵ کیلومتر آن جاده اصلی کلات است و ۱۸ کیلومتر آن جاده فرعی است که از این ۱۸ کیلومتر ۷ کیلومتر آن آسفالت است و ۱۱ کیلومتر آن خاکی است .
مسیر ۱۰۵ کیلومتر مشهد تا اول جاده فرعی اورتکند بسیار زیبا و جذاب است . بعد از وارد شدن به جاده کلات نادر و عبور ازدو راهی سد کارده در کیلومتر ۲۵ جاده به روستای محمدیه می رسیم و بعد طی ۱۰ کیلومتر دیگر به روستای سر سبز گوجگی می رسیم . بعد از روستای گوجگی باید از گردنه گوجگی عبور کنم و حدود ۲۵ کیلومتر راه را که دارای پیچ و خم و سر بالایی و سر پایینی را باید طی کنیم تا به دره سرسبز( قزلق) قبل و بعد از تونل برسیم این منطقه کوهستانی و سرسبز برای استراحت کوتاه و صرف صبحانه مناسب است .یک کیلومتر بعد از تونل قهوه خانه ائی که پذیرایی مسافران است در کنار مرکز پرورش ماهی قزل آلا به چشم می خورد و باید از روستای های طاهر آباد ترکها و طاهز آباد کهنه و چنار عبور کنم تا در کیلومتر۱۰۰ به شهر زاوین برسیم ۵ کیلومتر بعد از شهر زاوین جاده آسفالتی در سمت چپ جاده نمایان می شود که ابتداء به روستای سررود و سپس به اورتکند می رود. زمانی که وارد روستای اورتکند شدیم پس از طی مسافت کوتاه جاده فرعی در سمت چپ دیده می شود که از جاده اصلی جدا شده که ابتدا به مرکز پرورش ماهی قزل آلا می رود و سپس به آبشار اورتکند . در ابتدای تفرجگاه اورتکند اردوگاهی احداث شده که دارای امکانات خوبی است .
مسیر آبشار :
در مسیر آبشار ابتدا وارد جنگل انبوهی میشویم که در حاشیه چپ آن رودخانهای با آبشارهایی زیبا به چشم میخورد. پس از گذشتن از این جنگل وارد درهای باز میشویم که در میان آن رودخانهای به آرامی در جریان است. چند ین خانه عشایری در سمت چپ و راست دره به چشم میخورد. از سمت چپ دره و از کنار خانههای عشایری مسیر را ادامه میدهیم تا به انتهای دره که تنگ تر شده است برسیم. بعد از طی مسافتی کوتاه به تونلی غار مانند میرسیم که آب رودخانه از یک طرف آن وارد و از سمت دیگر خارج میشود. در داخل این غار کوچک آب زلال و سرد در حوضچههایی جمع میشود و رفتن به داخل آن که خطری هم ندارد بسیار لذتبخش است.طول این تونل غار مانند حدود ۱۵ متر است در انتهای آن که کاملا غار مانند است آب از ارتفاعی حدود ۱۰ متری به پایین می ریزد.
در کنار غار آبی نردبانهایی در دو ردیف نصب شده است که برای ورود مجدد به رودخانه باید از آنها بالا رفته و مسیری صعبالعبور را طی کرد تا به آبشار اروتکند که در سمت راست دیده میشود رسید.
ادامه رودخانه در درهای تنگ میباشد. بعد از طی مسافتی در رودخانه به آبشار و غار آبی اروتکند ( خنک زو ) میرسیم. آب آبشار از ارتفاعی حدود 10 متر از سمت راست غار به پایین میریزد و سه طرف آن را دیوارههای سنگی احاطه کردهاند. در داخل غار آبی هوا بسیار خنک است و رفتن و ماندن در زیر آبشار لذتی دارد وصفناپذیر.
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#67
Posted: 16 Dec 2013 16:51
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان کلات
برنج كاري در 65كيلومتري مشهد
امسال كشاورزان منطقه خور بعد از تونل در كيلومتر ۶۵ كلات نادر اقدام به كشت برنج نموده اند كه در بسيار جالب است . آب در آن منطقه به قدري فراوان است كه مي توان كشت برنج انجام داد.
این عکس قدیمی مربوط به مهر ماه ۱۳۵۰ می باشد .قصر خورشید در آن زمان مرمت گردیده است و تاکنون توسط میراث فرهنگی نگهداری گردیده است . با تشکر فراوان از میرات فرهنگی استان خراسان رضوی .
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#68
Posted: 16 Dec 2013 16:59
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان کلات
آبشار قره سو
تمام ايام سال آبشار قره سو زيباست
بهار،تابستان، پاييز، و زمستان
هر فصل آن به نوعي زيباست
اما، بهار قره سو زيبايي ديگري دارد
هر قدم كه بر مي داري
گويي، در مسير بهشت قدم بر مي داري
قدم در خنكي آبي مي گذاري، كه سالهاي سال است، در جريان است .
آبي كه عطش را فرو مي نشاند
آبي كه خنكي را بر دل مي نوازد
قدم به سوي آبشار كه بر مي داري
چشمه ها، با آبي به زلالي چشم، از اطراف به سوي قدمهاي تو مي آيند
و سرسبزي را بر كناره هاي اين رودخانه زيبا به ارمغان مي آورند
هر قدم كه ازآبشار بالا مي روي
قطره هاي آب كه در آسمان مي رقصند و مي درخشندصورتت رانوازش مي دهند
وشادابي را بر چهره هر گردشگري نمايان مي سازند
و عطش تو را براي رفتن، به بالاترين نقطه آبشار بيشتر و بيشتر مي كنند
قره سو زيباست
در بالاي بالاترين آبشار كه مي ايستي
بادي خنك صورتت را نوازش مي دهد
و تو را به بالادست آبشار راهنمايي مي كند
بالادستي که منشاء اين رودخانه زيباست
خداوند، قسمتي از بهشت خود را براي انسانها در قره سو نمايان كرده است .
قره سو هميشه زيباست، چه امروز ،چه فردا و چه فرداهاي كه در انتظار است.
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#69
Posted: 16 Dec 2013 17:04
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان کلات
موزه مردم شناسی
free image hosting
این موزه با وسعت۲۷۰ متر مربع،بخشی از طبقه تحتانی عمارت خورشید را به خود اختصاص داده است . غرفه های این موزه نمایشگر الگوهایی از نحوه زندگی، مشاغل و حرفه ها،طبیعت و مواهب آن ، صنایع دستی و بومی و پوشش مردم مناطق مختلف این ناحیه است .فضاهای ایجاد شده شامل غرفه بافته ها ،غرفه زندگی عشایری، نمایش آداب و رسوم ازدواج، غرفه کشاورزی، غرفه آهنگری و ..... است .
photo hosting
بند نادری در انتهای شهر کلات نادر بنا شده است . از انتهای شهر کلات نادر حدود چهار کیلومتر پیش می روم. از پل قلزی که عبور می کنیم در سمت چپ جاده بند نادری به چشم می خورد .
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#70
Posted: 16 Dec 2013 17:09
خراســــــــــــــان رضوی
شهرستان کلات
سد و آبشارهای زاوین
20mb image hosting
مناطق ییلاقی، آبشارهای زیبا و سد زاوین در غرب شهر زاوین قرار دارد و حدود 3 کیلومتربا شهر فاصله دارد. به این دلیل به این منطقه زاوین گفته می شود که بین دو زو قرارگرفته است . تثنیه زو، زوین می شود که بعدها تلفظ آن به زاوین تغییر کرده است . سرزمین زیبای زاوین که رودخانه ای به همین نام آن را مشروب ساخته است سبب پیدایش درختان مثمر و غیر مثمر فراوانی در منطقه گردیده است.مسیر رودخانه دارای پوشش گیاهی بسیار غنی و ارزشمند است. هوای کوهستانی منطقه لطافت خاص خود را دارد و پستی و بلندی های مسیر رودخانه سبب ایجاد آبشار هایی در این مکان گردیده است که فضای سرسبز و بی نظیری از انواع درختان و گیاهان جنگلی را بوجود آورده است. سراسر طول سال این آبشارها جهت بازدید مناسب بوده و برای تسهیل درتردد گردشگران، نردبانهای فلزی در مسیر نصب شده است .فاصله این منطقه تا مشهد ۱۰۸ کیلومتر و تا شهر تا شهر کلات نادر ۴۵ کیلومتر است .
قله زو
how to do a screen shot
یکی اززیباترین مناطق کلات نادر روستای قله زو می باشد که در داخل دژ کلات ودر۱۸ کیلومتر شهر کلات نادر است .در انتهای شهر کلات بعد از اینکه به پل فلزی می رسیم راه سمت راست به طرف قله زو می رود قبل از روستای قله زو و دره های آن روستای آقداش می باشد.بهار این منطقه سرسبزو زیباست . البته راه آن هنوز خاکی است.
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم