ارسالها: 23330
#131
Posted: 23 May 2014 18:29
آب و هوا
از خصوصیات جالب شهرستان بابل این است که به دلیل دارا بودن منطق جلگه ای، کوهپایه ای و کوهستانی دارای دو نوع آب و هوا متفاوت است. بخش های لاله آباد ، مرکزی و امیر کلا بدلیل هموار و پست بودن سطح زمین از آب هوای معتدل خزری بهره می برند. بخشهای گتاب، بابلکنار، بندپی شرقی و بندپی غربی به واسطه داشتن نا همواری در ارتفاعات خود از آب و هوای ملایم کوهستانی بهره می برند. از خصوصیات بارز آب و هوای جلگه ای می توان به آن اشاره کرد این است که:
- بارشهای جوی که خصوصا در فصلهای خنک شدت مییابند.
- درجه حرارت نسبتا ملایمی در فصل زمستان و گرم درفصل تابستان دارد
- حرارت سالانه، اختلاف دمای کمی دارد
از باد های مهم و فصلی این منطقه میتوان به مواردی اشاره کرد: سورتوک ، ازسیبری درزمستان ،بادخوش اباد ، دره نور، اوزروا، گیل وا، بادسام
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#132
Posted: 23 May 2014 18:32
رودخانه ها
بابلرود:
این رود از رود های پر آب استان، در شهرستان بابل است که از کوههای سواد کوه سرچشمه میگیرد و شاخه مهم آن سجادرود است .این رود ۷۸ کیلومتر طول دارد که پس از گذر از غرب شهرستان بابل و آبیاری شالیزایهای بابل، در بابلسر به دریای خزر(مازندران) می ریزد . مصب این رود محل خوبی برای تفریحات آبی است.عمق این رود در قسمت های مرکزی بسیار کم و در هنگام ریختن به دریا بسیار زیاد است.
بدلیل بده (دبی) بالای این رود، بر روی این رود و شاخه هایش سد های متعددی قرار دارد که عبارتند از:
- سد خاکی البرز (سد آیت الله صالحی) : بزرگ ترین سد خاکی کشور
- سد خاکی شیاده
- سد خاکی سنبل رود
- سد لاستيکی تنظيمی مياندشت
سجادرود(سَجِرو):
منشأ اصلی این رود کوه های بلند بخش بندپی شرقی شهرستان بابل هستند که پس از گذشتن از ییلاق ها و روستاهای بخش بندپی شرقی و شرق شهر گلوگاه به بابلرود می ریزد. این رود یکی از شاخه های مهم بابلرود است.
کلا رود: این رود از کوه های بخش بندپی غربی واقع در ارتفاع ۲۲۰۰ روستای فیلبند شهرستان بابل سرچشمه می گیرد.این رود حدود ۶۰ کیلومتر طول دارد و عرض آن از ۳ متر تا۳۰ متر متفاوت است.کلا رود پس از گذر از مناطق ییلاقی و جنگلی بخش بندپی غربی و روستاهای بخش مرکزی شهرستان بابل در نزدیکی پل محمدحسن خان به بابلرود می ریزد.
آقارود: این رود کوچک که در روستای سیاه کلا محله شرقی قرار دارد پس از پیوستن به رود بابلرود به دریا می ریزد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#133
Posted: 23 May 2014 18:36
ناهمواریها
ناهمواری های بابل و مازندران در یک نگاه
شهرستان بابل از دوبخش جلگهای و کوهستانی تشکیل شدهاست:
شامل نواحی مرکزی وشمالی شهرستان بابل است .که از عقب نشینی دریا وتراکم رسوبات رودخانههای دامنه شمالی البرز به وجود آمدهاست.
بابل دارای جنگلهای انبوه پهن برگ است که درختان آن بیشتر از نوع درختان ممرز وانجیلی است . مراتع این شهرستان درارتفاعات بلند ومناطق جنگلی گسترش دارند.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#134
Posted: 23 May 2014 18:38
مطبوعات
بابل از گذشته مهمترین شهر مازندران در عرصه فرهنگی بود، در ذیل صورت جراید و مجلات و سالنامههایی که در شهرستان بابل منتشر شدهاند به ترتیب حروف الفبا ذکر مینماییم.
آوای مازندران، ارمغان سالکی، اعتراف، انتقاد روز، بابل، بابلشهر، پیام طبرستان، پیک بابل، پیک شمال، جریده رسمی ثبت مازندران، جنگ مازندران، چنگال، روح الامین، زبان ملت، سالنامه ادبی پروانه، سالنامه میهن، شهروند مازندرانی، صدای مازندران، طبرستان، کیوان، گنج امروز، مازیار، هفته نامه طبری، ندای بابل. در بابل با این سابقه ی درخشان در حوزه مطبوعات، اکنون تنها نشریه های بابل نامه' (هفته نامه خبری)، آوای مازندران (هفته نامه خبری)، دریاسر (هفته نامه خبری) و چشمه توسعه (ماهنامه فرهنگی اقتصادی) بر جای مانده است. همچنین بابلیهای مقیم تهران نیز خبرنامهای فرهنگی و هنری به اسم بارفروش را منتشر میکنند که البته مطالبش منحصر به بابل نیست و با هنرمندان و ادیبان استان مازندران مصاحبه میکند.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#135
Posted: 23 May 2014 18:45
سینماها و سالن های نمایش
سینما را در مازندران با بابل می شناسند چرا که اولین سینمای شمال کشور در سال ١٣٠٧ در بابل ساخته شد و پس از آن نیز سینماهای دیگری در بابل ساخته شد و تا مدت ها، هیچ شهری در مازندران سینما نداشت. از کل سینماهایی که در بابل تاسیس شد در حال حاضر ٤ سالن وجود دارد که ٢ سالن سینمای استقلال (داریوش) و ارشاد (پاسارگاد) به ترتیب در سال های ٧٩ و ٨١ تعطیل شدند و سالن سینما انقلاب (مهر) نیز با انجام بازسازی پس از تعطیلی چند ساله، به عنوان یکی از سینماهای ممتاز کشور کار خود را در کنار سینما آزادی (شهر فرنگ) بازساری شده ادامه می دهد. در زیر تاریخچه سینماهای بابل ذکر شده است:
مجتمع فرهنگی سینمایی، مجهزترین و کاملترین مجتمع فرهنگی سینمایی در شمال کشور میباشد. این مجتمع در فضایی بالغ بر ۶۵۰۰ متر مربع زیر بنا، در سه طبقه ساخته شدهاست. این ساختمان دارای یک سالن اختصاصی تئاتر است یکی از پیشرفته ترین سالنهای تئاتر در ایران محسوب میشود.در این مجتمع پیشرفته ترین سیستم صوتی و نمایش کشور و بهترین پرده اکران و پرده نمایش وجود دارد. همچنین این مجتمع دارای سالنهای نمایشگاهی و گالریها، کارگاه عکس و فیلم و... نیز میباشد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#136
Posted: 23 May 2014 18:46
جشنواره فیلم کوتاه وارِش
جشنواره فیلم کوتاه وارِش یکی از قدیمی ترین جشنواره ی استان مازندران است که توسط مهدی قربان پور مستند ساز مازندرانی در سال ۱۳۷۸ در شهرستان بابل پایه گذاری شد. این جشنواره در مجتمع فرهنگی هنری ارشاد بابل هر دو سال برگزار میگردد.
جشنواره فيلم كوتاه وارش («وارِش» در زبان محلی مازندرانی به معنی «باران» می باشد) مهمترین جشنواره استان مازندران به شمار میرود. این جشنواره در اولین دوره در سطح استانی، دومین دوره در سطح منطقه ای(با حضور مازندران، خراسان، گیلان، سمنان، گلستان)، سومین دوره در سطح ملی، و چهارمین دوره در سطح بین المللی(با حضور روسیه، آذربایجان، ارمنستان، ترکمنستان، تاجیکستان، قزاقزستان، گرجستان و ... ) و ... برگزار شد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#137
Posted: 23 May 2014 18:49
جشنواره ملی بهار نارنج
جشنواره ملی بهار نارنج، از جمله آیین سنتی مازندرانی هاست که همه ساله این جشنواره در شهرستان بابــل برگزار میگردد. كليد اين جشنواره براي اولين بار، در شهرستان بابل، در دهه ۷۰ زده شد. این آیین در شورای عالی ثبت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور، با عنوان «جشنواره ملی بهار نارنج مازندران»، به ثبت ملی رسیده و دبیر خانه دائمی این جشنواره در این شهر دایر شده است. هر ساله چند صد مقاله به این جشنواره فرستاده می شود و مورد بررسی قرار می گیرد.
این جشنواره ملی در اردیبهشت ماه هر سال، با شکوه خاصی، در بوستان نوشیروانی بابل، برگزار می شود. هدف این جشنواره، احیای این آیین سنتی، صنعتی کردن این آیین و ايجاد فضايي بانشاط و مبتني بر صميميت و تقويت فرهنگ مهروزي با طبيعت است.
با توجه به مستندات تاريخي و با عنايت به شواهد موجود، شهرستان بابــل در فرهنگ عمومي كشور و مازندران، به عنوان «شهر بهار نارنج» شناخته مي شود. تراکم و تعداد زیاد درخت های نارنج (وجود بيش از ۵۰۰ هزار اصله درخت نارنج) در محدوده اين شهر دليل مبرهني بر اين باور تاريخي است.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.