انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
ایران
  
صفحه  صفحه 11 از 19:  « پیشین  1  ...  10  11  12  ...  18  19  پسین »

yazd | یزد


مرد

 
شهرستان مهریز
قلعه ها
انسان در روزگار گذشته همواره در معرض خطرات پیرامون خویش قرار داشته و برای تأمین امنیت و بقای خود به اشکال مختلف به مقابله با آن می‌پرداخت. یکی از ساده ترین شیوه‌ها این بودکه دیواری گرد محل سکونت خویش بنا کند و زیستگاه خود را در آن ایمن سازد. بنابراین نوعی بنای محصور متناسب با وضعیت و شرایط طبیعی و جغرافیایی محل سکونت خود پدید آورد که قلعه «جلگه‌ای یا دشتی» نامیده می‌شود. قلعه‌های جلگه‌ای گونه‌ای از معماری سنتی این سرزمین بودند که هسته اصلی شهرهای امروزی را پدید آوردند و راه را برای شهرهای امروزی هموار ساختند.
قلعه مهرپادین(دوره افشاریه):
قلعه مهرپادین یکی از آثار باستانی شهرستان مهریز می‌باشد که مابین جاده یزد ـ کرمان و خیابان انقلاب در قسمت ورودی زمین‌های کشاورزی آن منطقه قرارگرفته‌است.
قلعه خورمیز:
قلعه خورمیز دارای طول و عرض ۳۲ ×۶۳ متر و ۶ برج می‌باشد. چهار برج چهار گوشه و ۲ برج در قرینه یکدیگر در جهت طول قلعه ساخته شده‌اند.
قلعه سریزد:
قلعه سریزد یکی از زیباترین و سالمترین قلعه‌های جلگه‌ای این سرزمین است که در نوع خود بی نظیر است. این قلعه از خارج شامل دیواری به ارتفاع۲ متر گرداگرد است که قبلاً دارای ارتفاع بیشتری بوده‌است. خندقی به عمق ۲ متر و عرض ۵ تا ۶ متر در اطراف قلعه، حصار و باروی قلعه که ارتفاعی حدود۶ تا ۷ متر دارد و گرداگرد قلعه را فرا گرفته و دارای ۹ برج دیده بانی مدور به ارتفاع ۸ تا ۹ متر در گوشه‌ها و میانه اضلاع می‌باشد.
قلعه هرفته(متعلق به دوره زندیه):
قلعه هرفته خارج از روستای هرفته و حدود ۲۰۰ متر با روستا فاصله دارد و در کنار قبرستان کنونی می‌باشد. قابل ذکر است در گذشته نه چندان دور، هنگامی که مردم هرفته قصد بیرون آمدن از قلعه را کرده و تمایل پیدا کردند که در خانه‌های جدا از یکدیگر زندگی کنند خانه‌های مسکونی نزدیک قلعه و آبادی‌های آن که تقریباً دراطراف بود در اثر مهاجرت سکنه و به مرور زمان تخریب شد و جز تلی از خاک چیزی از آن‌ها بر جای نماند.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
شهرستان مهریز
خانه ها
تأثیراقلیم برمعماری مسکونی مهریز، بمنظور رهایی از تابش آفتاب خانه‌ها در خلاف جهت تابش نور و با دیوارهایی بلند که همواره یکطرف خانه را در پناه سایه قرارمی دهد ساخته شده‌است. درخانه‌ها با دو کوبه زنانه و مردانه به همراه شکست فضای ایوان نشانگر تأثیر بارز فرهنگ مذهبی در معماری بومی منطقه‌است. معمولاً سطح ایوان و حیاط خانه را به خاطر سوار شدن(آب)، دو سه پله پایین تر از سطح کوچه بنا می‌کردند که در نتیجه نسشت و رسوب سرما درکف گود حیاط و سرخوردن آن به داخل زیر زمین محیط خنکی را در تابستان‌ها ایجاد می‌کرد. شکل حیاطها عمدتاً چهارگوش بوده که در هر سو به مناسبتی، اتاقهای تعبیه شده و در شمال یامشرق، اتاقهای زمستانی به خار آفتابگیر بودن و در سمت جنوب یا غرب حیاط، تالار و یا مهمانخانه بنا می شده‌است. در جلوی هرکدام ازاتاق‌ها معمولاً پیشگاه با صفه ایوان مانند و بدون درب قرار دارد که مانع ورود شن به داخل اتاق هاگردیده و فضایی برای تجمع تابستانه اهل خانه‌است. در شهر و روستا شکل کلی و بافت اصلی معماری، کم و بیش یکسان است. گرچه در روستاهای کوهستانی متناسب با وضعیت اقلیمی، بجای بادگیر از سقف‌های گنبدی شکل استفاده می‌شود، روی هم رفته عامل اصلی در ترکیب و شکل گیری معماری سنتی آبادی‌ها، اقلیم و محیط کویری منطقه‌است.

ویژگی‌های معماری سنتی در مهریز

بادگیر، سردابه، دیوارهای قطور، سقف‌های گننبدی و... مشخصه بارزی در این زمینه‌است. از سوی دیگر سادگی در سبک و نوع معماری از ویژگی‌های قابل توجه معماری منطقه‌است که بی شک متأثر از نوع مصالح مورد استفاده (خشت و گل) و تأثیر عوامل اقتصادی و فرهنگی مانند قناعت مردم منطقه‌است. این ویژگیها امروز از محیط پیرامون و زمینه‌های فعالیت، ابزار مناسبی پدید آورده و در جهت نیازها، رفاه و آسایش بیشتر، ابزار مورد استفاده را تحول و تکامل بخشیده‌است. جایگزینی وسایل مدرن و راحتی بخش زندگی منجر به ضعف کارکرد عناصر مختلف معماری شده و تا حدودی ساخت آنرا نیز دستخوش تحول کرده‌است. این تحولات در اشکال جدید از کمرنگ شدن مکانیزم مقابله با کویر شروع شده و با رعایت جنبه‌های تزیینی و پیچیدگی نسبی در سبک معماری ادامه یافته‌است. از بین رفتن بادگیر، بلندی ساختمان‌ها، استفاده از آجر به جای خشت و گل و تغییر فضا داخلی محل‌های سکونت و تبعیت از اشکال مدرن خانه سازی از آن جمله‌اند. این روند اجتناب ناپذیر به مرور فرهنگ معماری منطقه را از قابلیت‌های برجسته همسازی و انطباق با محیط تهی نموده و بافت‌های ناهمگون و دوگانه‌ای در فضای زیستی پدید آورده‌است. در مساکن جدید، عملکردهای سنتی سکونت از میان رفته و در جهت بهره گیری از وسایل رفاهی جدید شکل گرفته‌است
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
شهرستان مهریز
دانشمندان
حسینی نسب، سید رضا، ۱۳۳۹ شمسی،
ملا محمد حسین مهریزی، قرن سیزدهم هجری
حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین علی برهان
پروفسوردکترسیدخلیل فروزان نیا:جراح وپیوندکارقلب فرزندسیدحسن متولد۱۳۴۴

آب و هوا

آب و هوای مهریز در بخش کوهستانی از نوع آب و هوای نیمه خشک است که نسبت به یزد از اعتدال بیشتری برخوردار بوده اما در محل دشت خشک و بیابانی است. شهرستان مهریز از دو منطقه خشک و نیمه خشک تشکیل شده‌است: مناطقی از قبیل دشت بهادران در شمال شرقی و مناطق جنوبی این شهرستان در زمره مناطق خشک و دامنه‌های شیرکوه در شمال غربی مهریز و برخی از دامنه‌های غربی، منطقه نیمه خشک آن را به وجود می‌آورند. با عنایت به مطالب فوق می‌توان نتیجه گرفت در گستره این شهرستان هرچه از شمال به جنوب و از غرب به شرق پیش برویم از میزان بارندگی کاسته شده و بر خشکی محیط افزوده می‌گردد. به طور کلی به استثناء قسمت بسیار محدودی از مناطق کوهستانی، بقیه در حیطه قلمرو مناطق خشک قرار دارد
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
شهرستان مهریز
‌بزرگ‌ترین ‌باغ‌ انار جهان در مهریز یزد
در جنوب استان یزد، شهرستانی معتدل و بیابانی وجود دارد که مهریز نام دارد. این شهرستان دارای یک بخش با مرکزیت مهریز و پنج دهستان شامل‌ بهادران، ارنان، تنگ چنار، خورمیز و میانکوه است.

مهریز شهرستانی است که به جهت ادامه ارتفاعات شیرکوه در بخش غربی آن و تشکیل سفره‌های آب زیرزمینی، هوایی معتدل‌تر از دیگر شهرستان‌های استان یزد دارد و به باغ شهر یزد مشهور شده است؛ البته باید گفت در این گستره، از شمال به جنوب و از غرب به شرق از میزان بارندگی کم می‌شود و خشکی محیط بیشتر خود را نشان می‌دهد.

نبود توفان‌های شن در این منطقه برخلاف دیگر مناطق کویری، شرایط مناسب‌تری را برای سفر و گردش در این منطقه کویری ایجاد کرده است.

بزرگ‌ترین باغ انار جهان با 300 هکتار در مهریز قرار دارد. منابع طبیعی ازجمله چشمه‌ها و کوه‌های زیبا، گردشگری طبیعی این منطقه را رونق بخشیده و بازدیدکنندگان را آرامشی دوباره می‌بخشد.

از کوه‌های این منطقه می‌توان به امتداد شیرکوه، کوه لاخسه، کوه سیاه و کوه مدوار اشاره کرد که سرچشمه بیشتر جویبارهای فصلی این شهرستان، طبیعت منطقه را زیبا و لطیف کرده است.

چشمه بزرگ، پرآب و زیبای غربال‌بیز در نزدیکی روستای مدوار با چشم‌انداز طبیعی شگفت‌انگیز و آرامش‌بخش، چشمه دامگاهان (دون گاهون) در محلی به نام دون گاهون، منطقه تفریحی کوه ریگ، از مکان‌های تفریحی و گردشگری شهرستان است که مسافران و خانواده‌های بسیاری را سوی خود کشانده ‌است.

سرو کهنسال مهریز با ارتفاع نزدیک به 15 متر و حدود 1000سال‌عمر از شگفتی‌های طبیعی شهرستان به‌حساب می‌آید که دیدن آن خالی از لطف نیست.

رودخانه فصلی منشاد با گذر پلکانی شکل خود از میان دو کوه، دره سرسبز و بسیار قشنگی ایجاد کرده و در روزهای تعطیل پذیرای گردشگران بسیاری است که از طبیعت لذت می‌برند.

از دیگر جاذبه‌های منطقه، دره آدروشک است که سرسبز و خوش آب و هوا با چند چشمه طبیعی، فضایی مناسب را برای گردش و تفریح سالم ایجاد کرده است.

این دره دارای یخچالی طبیعی است که در فصل تابستان پوشیده از برف است و برای گردشگران منطقه‌ای زیبا را به نمایش گذاشته است.

باغ زیبای تاریخی پهلوان‌پور از دوره قاجار در محله مزویرآباد نیز از باغ‌های قشنگی است که با جاری بودن کاریز حسن‌آباد در دو مسیر باغ، باغی همیشه سبز و با طراوت است و نیز در اطراف آن چنارهای بلند و سرسبز دیده می شود که بازدید آن خالی از لطف نیست.

عمارت کوشک یا شربخانه در میان باغ، جاذبه طبیعی را به همراه جاذبه تاریخی همزمان برای گرشگر به نمایش می‌گذارد. نکته‌ای که دانستن آن برای مسافران این دیار خالی از لطف نیست، وجود بلندترین برج بادگیر دنیا با بلندای 55.5 متر در مهریز است.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
شهرستان مهریز
مجموعه مهر پادین
این مجموعه در شهرستان مهریز از توابع یزد و در فاصله 30 کیلومتری از این شهر و در خیابان مصطفی خمینی و محله مهر پادین واقع شده است.

مجموعه دارای یک ایوان و یک مناره است که مناره آن در حال حاضر تنها دارای دو ردیف تزئینات کاشی به رنگ‌های فیروزه‌ای، لاجوردی و سیاه و سفید بر زمینه آجر در قسمت‌های بالایی آن و یک نقش لوزی از کاشی‌های فیروزه‌ای و لاجوردی به همراه دو چلیپای کوچک فیروزه‌ای در پایه منار است. براساس شواهد موجود می‌توان استنباط کرد که این مجموعه از آثار دوره آل‌مظفر در قرن هشتم هجری باشد.

دیدن قلعه‌ای که مانند شهری کوچک ‌با اتاق‌ها، خانه‌ها، خیابان‌ها و مغازه‌هایی که از اعماق تاریخ به همان صورت حفظ شده ‌است ناخودآگاه ضربان قلب هر بیننده‌ای را بالا می‌برد. قدمت این قلعه مربوط به قرن هشتم و اساس آن از خشت بوده و دارای دو دیوار استحفاظی است که از این نظر شبیه به قلعه ابراهیم‌آباد است

حس جنگ در قلعه مهر پادین
این قلعه در فاصله یک کیلومتری مجموعه مهر پادین قرار گرفته است. اگر به دنبال دیدن بخشی از تاریخ هستید که هنوز دست نخورده مانده و دوست دارید هیجان حضور در قلعه‌ای واقعی را ، همان‌طور که در فیلم‌های تاریخی دیده‌اید حس کنید حتما از این قلعه بازدید کنید.
دیدن قلعه‌ای که مانند شهری کوچک ‌با اتاق‌ها، خانه‌ها، خیابان‌ها و مغازه‌هایی که از اعماق تاریخ به همان صورت حفظ شده ‌است ناخودآگاه ضربان قلب هر بیننده‌ای را بالا می‌برد. قدمت این قلعه مربوط به قرن هشتم و اساس آن از خشت بوده و دارای دو دیوار استحفاظی است که از این نظر شبیه به قلعه ابراهیم‌آباد است.

هر دیوار قلعه چهار برج دیده‌بانی دارد که در مجموع دو ردیف دیوارها، هشت برج ساخته شده است. این قلعه تقریبا سالم مانده و در اطراف آن باغ‌های انار و زمین‌های کشاورزی واقع شده است.




در ورودی به قلعه دارای ایوان کنگره‌داری است که از طریق آن می‌توان به قلعه وارد شد. در بالای دیوارهای قلعه کنگره‌هایی ایجاد کرده‌اند که احتمالا کاربرد دیدبانی و تیراندازی از فواصل آن را داشته است با این حسن که شخص تیرانداز و مدافع قلعه مورد اصابت تیرهای دشمن قرار نگیرد.

تنها کمی تخیل لازم است تا با دیدن این کنگره‌ها، سربازانی را تجسم کنید که از فاصله‌های بین کنگره‌ها به دشمن تیر‌اندازی می‌کردند و مردمی نگران‌که از داخل قلعه به آن چشم دوخته بودند.

در پشت ورودی قلعه ساختمانی سه طبقه وجود دارد که احتمالا محل استقرار قراولان و محافظان دروازه بوده و از پشت آن به بافت قلعه که شبیه یک شهر کوچک با خیابان‌بندی‌های منظم است، وارد می‌شویم.‌ در این خانه‌ها که بعضی حیاط‌دار بوده ‌است ، تعداد زیادی چاه حفر شده بود که آب قلعه را تامین می‌کرد.

غذاهای محلی
مردم کویرنشین مهریز غذاهای محلی و سنتی گوناگونی دارند که برخی از آنها برای مراسم ویژه پخته می‌شود. آش ماش در منشاد در زمستان و برای ناشتایی می‌پزند و نیز در مراسم سوگواری و روز دفن مرده، برای خانواده سوگوار می‌برند.

آش گندم ویژه شب‌های زمستانی اسفند ماه است که در آن از حبوباتی چون نخود، لوبیا، عدس و گندم پوست کنده ‌‌به همراه سرکه استفاده می‌شود.

جالب است بدانید این آش را در منشاد، «آش جه‌جه» می‌خوانند و در بهادران، شب اسفندی می‌گویند. از دیگر غذاهای این منطقه؛ آش رشته یا شولی (آشی که در همه جای استان یزد پخته می‌شود)، آش انار، آش پرک، آش جو، حلیم (آش تنوری) و اشکنه را می‌توان نام برد.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
شهرستان مهریز
باغ پهلوانپور
باغ پهلوانپور با صفا و تاريخي با وسعتي در حدود ۵ هكتار در ميان باغات محله مزوير آباد در جنوب شرقي شهر مهريز واقع گشته كه جاري بودن آب مداوم قنات حسن‌آباد در دو مسير در اين باغ و حضور صدها درخت چنار تنومند، جلوه و طراوت خاصي به اين باغ بخشيده است. در وسط باغ عمارت كوشك يا شربتخانه قرار دارد كه از معماري زيبايي برخوردار است. عمارت زمستانخانه در ضلع غربي باغ وبرجي گلي كه طرح و نقوش آن به دوران زنديه و قاجار نسبت داده مي‌شود از جمله آثار قابل توجه اين باغ هستند. در كاوش‌هاي انجام شده در ضلع جنوب‌شرقي و نزديك برج گلين نيز بازمانده حمام و آشپزخانه‌اي كه در دل خاك مدفون شده بود بيرون آورده شد.
اين باغ از جمله آثار با ارزشي است كه در صورت اتمام عمليات بازسازي و بازپيرايي مي‌تواند نقش به‌سزايي در جلب توريست داخلي و خارجي داشته باشد.

قلعه سريزد

روستاي سريزد در فاصله ۵ كيلومتري شمال جاده يزد ـ كرمان قرار دارد و در حال حاضر از توابع دهستان خورميز بخش مركزي مهريز است. بافت قديم روستا داراي خانه‌هاي بسيار زيبا با بادگيرهاي دلپسند، مجموعه‌هايي همچون مسجد، آب انبار، حسينيه، رباط، كاروانسرا، چاپارخانه، دروازه تاريخي (كه اكنون فقط ستوني از به جاي مانده) است كه آن را در زمره روستاهاي تاريخي استان قرار داده است. در كنار اين روستا قلعه ‌اي عظيم چشم نوازي مي‌كند كه با وسعتي بيش از ده هزار متر مربع مساحت شامل سه طبقه است. اين روستا كه داراي دو ديوار دفاعي بلند است، شامل اتاق‌هاي بسيار زياد و راهروهاي بهم پيوسته است، به‌طوري كه سهل‌انگاري در انتخاب مسير براي فرد ناآشنا باعث گم شدن در قلعه مي‌شود. معماري ويژه قلعه آن را در رديف قلعه هاي با ارزش ايران قرار داده به طوري كه صاحب نظران آن را از نظر جلوه‌هاي معماري جالب‌تر از ارگ بم مي‌دانند.
عمليات مرمت قلعه سريزد در سال ۸۰ آغاز گرديد كه در صورت تأمين بودجه مي‌توان ضمن ادامه مرمت قلعه و ساخت راهي مناسب جهت بازديد توريست‌ها از قلعه توان گردشگري منطقه را بالا برد. متأسفانه افرادي سودجو هر از گاهي چند با شكستن قفل درب قلعه اقدام به تخريب فضاهاي داخل قلعه و شكستن كوزه‌هاي سفالي بسيار بزرگ قديمي مي‌كنند كه در صورت توجه بيشتر به اين موضوع مي‌توان از صدمه بيشتر به قلعه جلوگيري كرد.

بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
شهرستان مهریز
رباط زين‌الدين

اين رباط كه از شاه‌كارهاي معماري صفويه است از خارج مدور و از داخل دوازده ضلعي است و مساحتي در حدود ۱۵۰۰متر بربه را به خود اختصاص داده است.
گرداگرد رباط را ۵ برج به صورت نيم دايره احاطه كرده است. حياط مركزي داراي ۱۲ضلع است كه اطراف آن را شاه‌نشين، اتاق‌ها و اصطبل‌ها فراگرفته است. اگرچه كتيبه‌اي كه نشان از قدمت بنا بود در سال‌هايي دور به سرقت رفته است ولي به احتمال زياد رباط زين‌الدين در فاصله سال‌هاي ۹۹۶ تا ۱۳۰۸ هجري قمري در زمان شاه عباس اول ساخته شده است. اين رباط كه زماني همانند كاروانسراهاي ديگر ايران مدتي پاسگاه ژاندارمري بوده است، پس از مرمت و احياء در سال ۱۳۸۰ به بخش خصوصي واگذار شد كه در صورت تكميل و بازپيرايي مي‌تواند به عنوان محل مناسبي جهت جذب توريست مطرح باشد؛ با توجه به اينكه بنا به گزارش ميراث فرهنگي در فروردين ماه سال۱۳۸۱ تعداد ۱۲۰۰جهانگرد خارجي از اين بناي ارزشمند بازديد نموده‌اند.


حمام منشاد

حمام منشاد در محله مركزي روستاي منشاد كه از روستاهاي خوش آب و هوا و سردسير مهريز است واقع شده و قدمت آن متعلق به دوران قاجار است. در طي عمليات مرمت و بازسازي در سال۱۳۸۱ در مرحله اول زباله‌ها و خاك‌هاي موجود در پشت‌بام حمام تخليه شد تا طي آن فشار وارده بر روي سقف حمام كاسته شود و در مرحله دوم با ترميم قسمتي از ديوارها، حريم بنا مشخص گشت.


حمام استهريج (موزه مردم شناسي مهريز)

اين حمام كه متعلق به اوايل دوران قاجار است در شهر مهريز واقع شده و پس از بازسازي و مرمت در سال۱۳۸۰ به موزه مردم شناسي جهت شناخت آداب و رسوم و اعتقادات مردم منطقه تغيير كاربري پيدا كرد. طرح كلي بنا مانند اكثر حمام‌هاي قديمي به صورت زيرزميني طراحي و اجرا شده و با مساحتي حدود ۶۵۰ مترمربع در ۶متري عمق زمين واقع گرديده است. قبه‌هاي موجود در سقف و شيشه‌هاي رنگين كه بعد از مرمت در آن به كار رفته با انعكاس نور طبيعي محيط زيبايي را براي موزه فراهم مي‌آورند. آن‌چه در اين موزه حائز اهميت و فراموش ناشدني است، اين است كه بيشتر اشياي موزه به همت مردم فرهنگ دوست مهريز به موزه تقديم شده است.


لازم به ذكر است كه در مجموع بيش از ۴۰۰ اثر شامل ابزار و وسايل مربوط به مشاغل سنتي، ظروف فلزي و شيشه‌اي طبخ و صرف غذا، كتيبه و سنگ‌نبشته‌هاي قديمي، اسناد و قباله‌هاي قديمي، پوشاك سنتي مردم منطقه و وسايل استحمام و ابزار جنگ در موزه جمع‌آوري شده است.


خانه اخوان طباطبايي

اين خانه از خانه‌هاي قديمي مهريز با قدمتي برابر ۱۰۰سال است كه در محله مولودآباد قرار گرفته است. اين خانه با مساحتي برابر ۸۰۰ مترمربع داراي بناهايي ساخته شده در دو ضلع شمالي و جنوبي است و تزئينات گچبري زيبايي در جبهه جنوبي چشم نوازي مي‌كند. در سال ۱۳۸۰ بعد از عمليات مرمت و بازسازي خانه توسط ميراث فرهنگي، به اداره ميراث فرهنگي مهريز تغيير كاربري پيدا كرد.


مجموعه مهرپادين

اين مجموعه در يكي از قسمت‌هاي بافت قديمي شهر مهريز جاي دارد كه قدمت آن به قرن هشتم هجري قمري و دوره آل مظفر برمي‌گردد كه شامل اماكني شامل امامزاده سيدياس‌الدين، بازارچه مهرپادين و حسينيه ارشاد و مسجد جامع است. محله مهرپادين كه اين مجموعه را در دل خود جاي داده است از نظر تاريخي، هسته اوليه شكل‌گيري شهر مهريز است كه نشان‌دهنده اهميت ساخته شدن بناهاي مذهبي در آن است.
امامزاده سيدياس‌الدين مهريز از اهميت ويژه‌اي در بين مردم منطقه برخوردار است كه به دليل واقع بودن در بافت قديم شهر و نيز نوع سبك اجراي ساختمان و تاريخي بودن بنا مورد توجه اهل فن و هنر نيز بوده است. قدمت امامزاده به ۹۰۰ سال پيش مي‌رسد و در اطراف آن شبستان و زمستان خانه و تابستان خانه مسجد جامع كبير مهرپادين ارزش مضاعف به آن بخشيده است.
مجموعه داراي بازارچه‌اي است كه داراي مغازه‌هايي در دو طرف است. متأسفانه در اثر متروك شدن بازارچه مقدار زيادي زباله‌هاي ساختماني و غيربهداشتي محوطه بازارچه را احاطه كرده و قسمتي از مغازه‌هاي بازارچه تخريب گشته بود كه توسط ميراث فرهنگي در سال۸۰ مورد مرمت و بازپيرايي قرار گرفت.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
شهرستان خاتم
شهرستان خاتم یکی از شهرستانهای استان یزد در مرکز ایران است. شهر هرات مرکز این شهرستان است. جمعیت شهرستان خاتم در سال ۱۳۸۹، برابر با ۳۴٬۷۸۰ نفر بوده‌است.
بخش عمده این شهرستان زیر پوشش جنگلی قرار دارد. جنگلهای پسته و حشی"باغ شادی" و جنگلهای بادام کوهی"چنارناز" از جمله پوشش گیاهی این منطقه به شمار می‌روند. این شهرستان مهمترین قطب کشاورزی استان یزد محسوب می‌شود. وجود منابع آبی فراوان از جمله سفره‌های وسیع آبهای زیرزمینی، همجواری با شهرستان سرسبز بوانات(فارس) و قرار گرفتن در مسیر رودخانه بوانات چشم انداز نویدبخشی را برای کشاورزی این منطقه ترسیم کرده. صنایع دستی شهرستان خاتم عبارتند ازقالی بافی، گیوه بافی، گلیم بافی و جوال بافی
پرنده زیبا و نادر "هوبره" در شهرستان خاتم بسیار یافت می‌شود از مهمترین آثار باستانی و تاریخی این شهرستان می‌توان به قلعه کبری در بالای کوه سرچشمه با فاصله ۵ کیلوتری غرب هرات، امام زاده پیرغیب با سنگ نوشته‌های به خط میخی در فاصله ۲۰ کیلوتری جنوب غربی هرات(منطق بوروییه)، مسجد فتح آباد در ۵ کیلومتر ی شمال شرقی هرات، قلعه ملکی و... اشاره کرد.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
شهرستان خاتم
سابقه تاریخی
در مورد قدمت هرات و مروست به گفته کارشناسان ، مورخان و همچنین گواهی عینی موجود در آثار تاریخی به جای مانده از گذر تاریخ ، بایست گفت این دو خطه و توابع آنها بسیار قدیمی و تاریخی هستند.

مورخان بر این باورند که منشاء سکونت در این منطقه به زمان ورود آریایی ها بر می گردد. منطقه حاضر در دوران تاریخی بخصوص از دوره ساسانیان به علت واقع شدن بین یزد و کرمان و فارس از لحاظ استراتژیکی و نظامی از اهمیت خاصی برخوردار بوده است.

در آثار اسلامی ( مسالک الممالک استخری ، صوره الارض ابن حوقل ، معجم البلدان یاقوت حموی ، تاریخ کرمان پاریزی و فارسنامه ناصری ) از دو شهر هرات و مروست به نیکی یاد شده مثل ابن بلخی که در کتاب خود در مورد هرات ، توابع آن و مروست می نویسد : « صاهه (چاهک) و هراه(هرات)"یا به گفته دیگران می گویند طبق مطالعاتی که داشته اند خراه (خر به معنی بزرگ و آه به معنی جایی که آب هست <جایی که آب به فراوانی می باشد>)صحیح می باشد" دو شهرک اند هوای آن معتدل و آب روان و هر دو آباد است و جامع و بند و دارای دو در و میوه و بوم است و چنانکه درختان آن بی مانند است. هوای آن معتدل و آب های روان دارد و معتدل است.»

منابع طبیعی و تفرجگاهی

شهرستان خاتم با داشتن اکوسیستم های گوناگون و شرایط آب و هوایی متنوع، یکی از مناطق خاص ایران از لحاظ اکولوژیک است که دارای گونه های مختلف گیاهی و حیات وحش ویژه ای می باشد.

آب و هوای شهرستان بیابانی و نیمه بیابانی است. بخش عمده این شهرستان زیر پوشش جنگلی قرار دارد که جنگل های پسته وحشی باغ شادی ( بنه ) و جنگل های بادم کوهی چنارناز از جمله پوشش گیاهی این منطقه است.

این شهرستان بهترین و بزرگترین منطقه طبیعی زیست هوبره یا بوقلمون وحشی است که از نظر ملی گونه ای حفاظت شده و از نظر جهانی در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت از محیط زیست (iucn( قرار دارد که قره تپه هرات به عنوان شاخص ترین و مهمترین زیستگاه این پرنده نادر در کشور می باشد. پوزن زرد نیز به عنوان یکی از پستانداران کمیاب و در حال انقراض ، در منطقه حفاظت شده جنگل باغ شادی خاتم تحت حفاظت قرار گرفته است. شایان ذکر است گونه های دیگر حیوانات نیز در این شهرستان مثل آهو جبیر ، خرس قهوه ای ، کرکال ، زاغ بور و ... زندگی می کنند.

با توجه به این که شهرستان خاتم مهمترین قطب کشاورزی استان یزد محسوب می شود ، وجود منابع آبی فراوان از جمله سفره های وسیع آب های زیرزمینی هم جوار شهرستان بوانات و قرار گرفتن در مسیر رودخانه بوانات که بزرگترین سد مخزنی استان یزد بر آن در حال احداث می باشد چشم انداز نوید بخشی را برای کشاورزی این منطقه ترسیم کرده است. چاه آرتزین شهرستان خاتم و رودخانه نهر مسیح در خاتم ( سرچشمه هرات ) نمونه ای از فراوانی آب در این منطقه است که باعث رونق کشاورزی شده است
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
شهرستان خاتم
وضعیت اجتماعی شهرستان خاتم
منطقه این شهرستان به لحاظ موقعیت جغرافیایی خود و هم جوار ی با استان‌های فار س و کرمان از نظر قومی و فرهنگی دارای ویژگی‌های خاص خود می‌باشد علاوه بر این باعث مهاجر پذیری و رشد فرهنگهای گوناگونی شده‌است به گونه‌ای که امروزه در شهرستان خاتم آمیزه‌ای از فرهنگ مردم فارس، کرمان ویزد مشاهده می‌شود. برای مثال لهجه تکلم مردم ترکیبی از گویش مردم استان‌های فارس و کرمان می‌باشد. از نظر دینی کلیه مردم شهرستان پیرو مذهب شیعه اثنی عشری می‌باشند.
در برخی از روستاها علاوه بر زبان فارسی مردم به زبان‌های دیگری چون زبان ترکی و عربی صحبت می‌کنند.
از لحاظ پوشش مردم ساکن خود شهرستان پوشش آنان با پوشش رسمی کشور یکسان است ولی در برخی از روستاها زندگی عشایری دارند و از تیره قرآیی هستند. لباس آنان بیشتر از لباس زنان قشقایی است که به زبان محلی لباس قری گویند.

سابقه تاریخی شهرستان خاتم

در مورد قدمت هرات و مروست آثار و شواهد نشان می‌دهد که دو منطقه بسیار قدیمی وتاریخی است و مورخان بر این باور هستند که منشا سکونت در این منطقه به زمان ورود آریایی‌ها به ایران باز می‌گردد. منطه هرات و مروست تا سال۱۳۵۹ دو دهستان از دهستانهای شهرستان شهربابک بوده‌اند. این منطقه در زمان ساسانیان به علت واقع شدن بین سرزمین فارس، کرمان و یزد از اهمیت خاصی برخوردار بوده‌است. در گذشته‌های دور این منطقه قسمتی از فارس محسوب می شده‌است.
در آثار اسلامی(مسالک الممالک استخری، صوره الرض ابن حوقل، معجم البلدان یاقوت حموی، تاریخ کرمان پاریزی و فارسنامه ناصری...)از دو شهر هرات و مروست به نیکی یاد شده‌است.
شایان ذکر است بسیاری از آثار باستانی شهر هرات بر اثر سیل ویرانگر سال ۱۳۶۵ از بین رفت.

مناطق گردشگری

- چنارهای کر کرخنگان

این مجوعه درختان سرمایه ۱۵۰۰ ساله طبیعی شهرستان خاتم می باشند که با توجه به آثار مجاور خود روایت شده قدمت و استقرار تمدنی کهن از اعصار گذشته در این منطقه هستند. این محوطه طبیعی در نزدیکی منحصر به فردترین رویشگاه آخرین گستردیگی جنگل های زاگرس قرار دارد و با شماره ۱۰ در فهرست آثار طبیعی و ملی کشور ا گرفته است.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
صفحه  صفحه 11 از 19:  « پیشین  1  ...  10  11  12  ...  18  19  پسین » 
ایران

yazd | یزد

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA