ارسالها: 9253
#31
Posted: 10 Jan 2014 19:45
ترابری
فرودگاه
فرودگاه یزد در سال ۱۳۴۸ در زمینی به مساحت ۵۷۵ هکتار تأسیس که در حاشیه جنوبی کویر مرکزی ایران و تقریباً در مرکز جغرافیایی کشور و در غرب شهر یزد در فاصله ۳/۵ ناتیکال مایل(حدود ۱۰ کیلومتری)از مرکز شهر قرار دارد. طول باند فرودگاه ۴۱۰۰ متر و عرض آن ۶۰ متر(۱۵ متر sholder)میباشد. این فرودگاه در محل تقاطع محورهای اصلی حمل و نقل شمــالی–جنوبی واقع شده و راههای هوایی بینالمللی UL125 وUL124 و داخلی R663 , R654 و W5 از فراز آن میگذرد، در نتیجه اکثر هواپیماهای داخلی و خارجی اعم از نظامی و کشوری از فضای فرودگاه یزد عبور میکنند. این فرودگاه علاوه بر پروازهای برنامهای و غیر برنامهای که در حال انجام میباشد، میتواند در مواقع اضطراری مورد استفاده هواپیماها قرار گیرد، همانطور که در زمان جنگ ایران و عراق نیز مورد استفاده هواپیماهای نظامی بودهاست و به عنوان بیس آموزشی شرکتهای هواپیمائی تعیین گردیده بود، همچنین در حال حاضر دو فروند هواپیمای فوق سبک در حال انجام پروازهای آموزشی و تفریحی میباشند. فرودگاه در حال حاضر به صورت ۲۴ ساعته میباشد.
ارتفــاع فرودگــاه از سطح دریــا ۱۲۳۰ متر (۴۰۵۵ پا) و برای هواپیماهای تا رده 200-747 B پیش بینی گردیدهاست.
پارکینگ هواپیماها به ابعاد ۱۲۰×۴۲۰ متر میباشد که ظرفیت پذیرش آن یک فروند هواپیمای بدنه وسیع و سه فروند هواپیمای بدنه متوسط را به طور همزمان میباشد. این پارکینگ به وسیله دو تاکسی وی به باند مرتبط میباشد.
محدوده منطقه تحت کنترل واحد مراقبت پرواز فرودگاه (CTR) دایرهای به شعاع ۳۰ مایل از دستگاه VOR/DME میباشد که تا ارتفاع ۱۷۵۰۰ پا از سطح دریا گسترش دارد.
از نظر توپوگرافی در داخل این منطقه (CTR)دو رشته کوه موازی در فاصله تقریبی ۴۰ کیلومتر از یکدیگر قرار دارند که فرودگاه تقریباً در وسط این دو رشته کوه قرار دارد، در قسمت جنوب فرودگاه، شیرکوه در جهت شرقی–غربی امتداد یافته ولی خوشبختانه ارتفاعات موجود در نشست و برخاست هواپیماها اشکال ایجاد نمیکند و از این نظر فرودگاه از ایمنی بالایی برخوردار است.
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#32
Posted: 10 Jan 2014 19:46
ترابری
راه آهن
اتصال به شبکه حمل و نقل ریلی و جابجایی مسافر و بار از طریق ناوگان ریلی از آرزوهای هر شهروندی میباشد. آرزوی مردم استان یزد به بهرهمندی از راهآهن در تاریخ اول خرداد ماه سال ۱۳۵۰ محقق گردید. البته پروژه راهآهن جنوبشرق، در راستای اهداف متصور برای آن با عنوان راهآهن قم ــ زرند در سال ۱۳۱۷ آغاز گردید و بخش عمدهای از فعالیتهای زیربنائی آن نیز انجام گرفت اما به دلیل اوضاع سیاسی کشور در این سالها افتتاح و بهرهبرداری آن تا سال ۱۳۵۰ به تعویق افتاد. با طلیعه عصر انقلاب صنعتی و ایجاد کارخانه ذوب آهن اصفهان ضرورت دستیابی به منابع معدنی ذغال سنگ و سنگ آهن باعث گردید تا مسئولین وقت با اهمیت خاصی این پروژه عظیم اقتصادی را در اولویت کار خود قرار دهند. کلیه عملیات فنی و نقشه برداریها به دست مهندسین و کارگران ایرانی در مدت زمانی بسیار کوتاه انجام یافت.
راهآهن جمهوری اسلامی ایران در یک شبکه گسترده و عظیم از خطوط، مهمترین نقاط حمل و نقل کشور را که در برگیرنده بنادر جنوب و شمال، مراکز صنعتی و اقتصادی از قبیل کارخانجات و مراکز اقتصادی و تجاری همچنین معادن عظیم مستقر در اقصی نقاط کشور را به یکدیگر متصل نمودهاست. این مجموعه گسترده تا سال ۱۳۹۰ در برگیرنده ۹۵۰۰ کیلومتر خط اصلی، در قالب ۱۸ اداره کل تقسیمبندی گردیدهاست.
اداره کل راهآهن یزد یکی از این ادارات کل ۱۸گانه راهآهن میباشد. این اداره کل در سال ۱۳۵۰ با اتصال به شبکه راهآهن به منظور بهرهبرداری از معادن سنگ آهن و ذغال سنگ جهت تغذیه کارخانه ذوب آهن اصفهان، فعالیت خود را آغاز نمود. در حال حاضر این اداره کل دارای ۶۸۰ کیلومتر خط اصلی میباشد. مرکز آن در ایستگاه یزد قرار دارد و با اتصال به ۴ اداره کل (شرق، اصفهان، هرمزگان و کرمان) سهم و اهمیت قابل توجهی را در شبکه حمل و نقل ریلی به خود اختصاص دادهاست. این اداره کل از خروجی ایستگاه بادرود در استان اصفهان شروع و در ایستگاه بافق به ادارات کل راهآهن کرمان، هرمزگان و شرق متصل میگردد. نقشه خطوط اداره کل راهآهن یزد به پیوست میباشد.
اهمیت استراتژیک اداره کل راهآهن یزد بدلیل واقع شدن در منطقه معدنی کشور و نقش آن در جابجایی و انتقال مواد معدنی همچنین اتصال بخش اصلی کریدورهای ترانزیتی ریلی راهآهن، اهمیتی قابل توجه میباشد. به گونهای که مبتنی بر آمار عملکرد در دهه هشتاد در مجموع از حیث شاخصهای عملکردی در راهآهن رتبه اول را کسب نمودهاست. کسب ۴۰? درآمد راهآهن در بین ۱۸ اداره کل بسیار حائز اهمیت و تحسین برانگیز میباشد.
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#33
Posted: 10 Jan 2014 19:47
پایانه مسافربری
در زمینی به مساحت ۵۷ هکتار حد فاصل جاده شهرک صنعتی و جاده ترانزیتی و بلوار شهید دهقان که متعلق به سازمان مسکن وشهرسازی بود طی مراحل قانونی تملک، و در تاریخ ۷۷/۱/۲۵ عملیات عمرانی پایانه آغاز شد و در تاریخ ۱۳۸۸/۱۰/۱۵ با تعطیلی پایانه قدیم، خدمات دهی به مردم در پایانه جدید آغاز شد. زیر بنا پایانه بزرگ حدود ۱۴۰۰۰ مترمربع شامل ساختمان، حیات مرکزی و رواقهامی باشد که هزینه حدود ۱۰۰،۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ریال است که توسط شهرداری یزد ساخته شدهاست. ۱۲ هکتار فضای جنگلی- ۲ هکتار فضای سبز تزئینی - ۱۷ مرکز تجاری عرضه سوغات وتنقلات، مطبوعات، میوه فروشی، اسباب بازی فروشی، محصولات فرهنگی وخدماتی – رستوران بزرگ ومجهز – نمازخانه بزرگ- پاسگاه نیروی انتظامی – کافی نت – کافی شاپ – ۱۶ دفتر فروش بلیط باامکانات کافی وبه روز به مساحت هرکدام ۳۵۰مترمربع در سه طبقه، محل استراحت رانندگان(یک واحد ۸۰مترمربعی)، اتاق مدیریت مشرف به سالن انتظار مسافر، شرکت وگیشه فروش بلیط - سرویسهای بهداشتی متعدد(۶۴ چشمه)-تعداد۱۲۸ سکوی سوار شدن مسافر – پارکینگ خودروهای سبک به تعداد۳۰۰ واحد (۲۰۰ واحد مسقف و۱۰۰ واحد بدون سقف) - سیستم تهویه مطبوع – ساختمان اداری مناسب – سالن عمومی بسیار مناسب به مساحت ۱۵۰۰مترمربع – ۳۵۰۰۰مترمربع کف فرش و ۵۰۰۰۰ مترمربع آسفالت.
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#34
Posted: 10 Jan 2014 19:48
رسانه
رادیو و تلویزیون
صدا و سیمای مرکز یزد در تاریخ ۱۳۵۱/۱۱/۶ با یک فرستنده ۱۰ کیلووات و صرفاً به عنوان یک مرکز خبری و تقویت کننده رادیویی واقع در کیلومتر جاده یزد - کرمان کار خود را آغاز کرد. در سال ۱۳۵۳ با اضافه شدن یک فرستنده ۵۰ کیلو وات تلویـزیونی به عنوان تقویت کننده برنامههای شبکه سراسری (شبکه یک) این مرکز از حیث فنی تکمیل تر و به عنوان رادیو و تلویزیون محلی یزد نام گرفت. در بیست و پنج مهر ماه سال ۱۳۵۷ شبکه استانی صدای مرکز یزد با ظرفیت تولید و پخش ۳ الی ۴ هزار ساعت برنامه در سال بر روی فرکانس ۱۰۳۵ راه اندازی گردید. افتتاح شبکه استانی سیما با نام تابان در تاریخ ۱۳۸۲/۲/۲۸ با ظرفیت تولید بیش از هزار و صدساعت و پخش بیش از ۴۰۰۰ ساعت برنامه صورت گرفت. سطح پوشش برنامههای صدا و سیما یزد در سال ۱۳۸۳ با افتتاح سیستم uplink به خارج از مرزهای استان و حتی خارج از کشور گسترش یافت. شبکه استانی تابان هم اکنون بر روی ماهوارههای Asiasat و Badrsat پخش میشود.
سینما
شهر یزد دارای ۴ سینما است:
سینما فرهنگ
سینما ایران
سینما جام جم
پردیس سینمایی تک (۵ سالن)
در حال حاضر، سینما فرهنگ و سینما ایران بعنوان قدیمیترین سینماهای یزد چند سالی است، تعطیل شدهاند؛ حتی خبرهایی مبنی بر فروش و تغییر کاربری یکی از آنها نیز به میان آمده بود
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#35
Posted: 10 Jan 2014 19:50
پارکها و فضای سبز
image
شهر یزد دارای ۱۲ پارک بزرگ (شهری) و ۱۵۳ پارک کوچک (محلهای) میباشد. از این میان، پر رونق ترین پارکهای یزد، عبارتند از:
پارک کوهستان (در حال توسعه)
پارک شادی (دارای شهر بازی)
پارک بزرگ شهر (مارکار)
پارک غدیر
پارک هفت تیر
پارک کوهستان یزد یکی از پر رونق ترین فضاهای سبز شهری یزد محسوب می شود که فاز دوم آن از جمله ست های بازی، کف پوش، آلاچیق در حال ساخت است. همچنین نصب آبنمای هارمونی موزیکال در این پارک در حال پیگیری است
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#36
Posted: 10 Jan 2014 19:57
رهآورد
free image hosting
شیرینی:
قطاب، پشمک، باقلوا، کیک یزدی، لوزهای پنجگانه، حاجی بادام، سوهان ، نان برنجی.
پارچه:
شعربافی، ترمه یا انگشت بافت، زریدوزی، مخمل، داراییبافی(ایکات)، شمد، چادرشب، روتختی، دستمال یزدی.
روانداز و زمین پوش:
قالی، قالیچه، گلیم، سجاده، زیلو، پتو، سفره، بقچه، روفرشی، لنگ، حصیر.
خاکینه:
سفال، سرامیک، کاشی.
سایر:
انار، ارده، حلوا ارده، گیوه، سریشم، زیورآلات طلا.
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#37
Posted: 10 Jan 2014 20:07
افراد سرشناس
سید محمد خاتمی
سید رضا حسینینسب
محمد رضا عارف
محمد صدوقی
سید ضیاءالدین طباطبایی
رضا پاکنژاد
مهدی آذریزدی
محمدعلی اسلامی ندوشن
محمد رحمتی
محمدعلی جعفری
سید علی خاتمی
محمد فرخی یزدی
شمس کسمایی
شیخ حسن کرباسی یزدی
شیخ عبدالکریم حائری یزدی
شیخ غلامرضا فقیه خراسانی
پهلوان ابراهیم یزدی
پهلوان محمد عبدل
ابوالقاسم قلم سیاه
محمدتقی مصباح یزدی
محمدحسن احمدی فقیه یزدی
موشه کاتساو
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#38
Posted: 10 Jan 2014 20:17
مراکز علمی، آموزشی و فرهنگی
دانشگاه یزد
دانشگاه آزاد یزد
دانشگاه پیام نور یزد
دانشگاه جامع علمی وکاربردی یزد
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
دانشگاه علم و هنر یزد
دانشگاه پیراپزشکی یزد
مرکز تربیت معلم یزد
دانشگاه علوم و تحقیقات واحد یزد
پارک علم و فناوری یزد
موزه علوم طبیعی یزد
فرهنگسرای شهرداری
مجتمع فرهنگی مهنور
مجتمع فرهنگی امام علی
موسسه آموزش عالی جواد یزد
موسسه آموزش عالی ملاصدرا یزد
مرکز علمی کاربردی جوادالائمه
آموزشکده شهید صدوقی یزد
آموزشکده امام علی (ع) یزد
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#39
Posted: 10 Jan 2014 21:47
مراکز پزشکی
مرکز ناباروری یزد
بیمارستان مرتاض
بیمارستان سوانح سوختگی شهید صدوقی
بیمارستان فوق تخصصی زنان و زایمان ونازایی مادر
بیمارستان تخصصی قلب افشار
بیمارستان شهید رهنمون(فرخی)
بیمارستان شهید صدوقی
بیمارستان تامین اجتماعی
بیمارستان گودرز
بیمارستان سیدالشهدا
بیمارستان مجیبیان
مرکز پرتو درمانی و شیمی درمانی رمضان زاده
مرکز پزشکی خاتمالانبیا
کلینیک تخصصی و فوق تخصصی بقایی پور
مرکز پزشکی هراتی
بیمارستان شاه ولی
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#40
Posted: 10 Jan 2014 21:58
استان یزد دارای ۱۱ شهرستان به شرح زیر میباشد
یزد
بافق
میبد
صدوق
بهاباد
تفت
ابرکوه
مهریز
خاتم
طبس
اردکان
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم