انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
ایران
  
صفحه  صفحه 6 از 19:  « پیشین  1  ...  5  6  7  ...  18  19  پسین »

yazd | یزد


مرد

 
قبه دوازده امام یزد

upload
بقعه دوازده امام از بنا های دوره سلجوقی است که در محله فهادان شهر يزد در مرکز ایران قرار دارد . اهمیت این بنا بیشتر به لحاظ معماری آن و گنبد آجری این بقعه در شمار آثار مهم هنر سلجوقی به شمار می ‌رود . این بقعه دارای در دو لته کوتاهی است .
بدنه گنبد یک چهار ضلعی است که به هشت ضلعی تبدیل می شود و گنبد روی هشت ضلعی قرار دارد. پوشش سقف از داخل کاشیکاری است و دور تا دور آن با خط کوفی تزیین شده است. در چهار گوشه بنا، گوشواره ها و داخل آن ها در گاه هایی قرار دارد.
نور این بقعه به وسیله پنجره هایی که در چهار طرف آن تعبیه شده، تامین می شود. داخل بنا مزین به نقوش گچبری و طرح های رنگی است. وجود محراب در این بنا، نشانه مسجدی است که در قرون دوم و سوم هـ. ق بنا شده بود.

داخل این بنا بر روی دیوار های آن از گچ شکل گل و بوته تزئین گردیده است . در داخل محراب آن سنگ مرمری وجود داشته که صلوات بر دوازه امام و در انتهای آن نام یکی از مفاخر و مشاهیر یزد بوده است .
در قسمت بالا دور تا دور گنبد آیه شریفه آیه الکرسی و در غربی بنا آیه 165 سوره مبارک بقره و در قسمت شرقی نام معمار و سال ساخت آن به خط کوفی رومی نوشته شده است .
در گوشه ها یا همان گوشواره های آن حالت دوازه محراب شکل گرفته که همانند مسجد اباصوفیای استانبول می باشد .این قپه { قبه } که قدیم ترین بنا یزد بنا بر استدلال و سندییت تاریخی و شناسنامه ‌ای می ‌باشد " که هیچ گونه فرض و شکی در آن دخیل نیست .
و حال بر معرفی این بناء عظیم و معروف جهانی از زبان محققین معروف ایرانی که خود زاده و پرورده این محل و باعث افتخار اهالی فهادان و همچنین دو محقق نامی جهانی می پردازم :
دوازده امام گنبد منفردی است از سال 429 هجری نزدیک به حسینیه بزرگ محله فهادان و قدیم ترین بنای موجود در یزد که از حیث سبک بنا و نقش و نگار و کتیبه کوفی رنگی واجد اهمیت خاص و موضوع سخن متخصصان تاریخ معماری اسلامی است .


محقق بزرگ و ایرانشناس مجرب آقای آرتور اپهام پوپ چندین بار از این بنا در کتاب طرح هنر ایران یاد کرده است . دو نقشه و طراحی را که کار اریک شرویدر eric schroeder است و در کتاب مذکور چاپ شده است در اینجا به نقل از آن اثر می آوریم . کتیبه رنگی موجود بر دیوار گچی جانب شرقی گواه است بر اینکه گنبد به دستور دو برادر به نام های ابو یعقوب و ابو مسعود بر پا شد .
هیچ معلوم نیست که تغییر نام بنا به دوازده امام از آن چه عصری است . آنچه مسلم است این بنا بر اساس کتیبه موجود در آن توسط ابو مسعود بهشتی و ابو یعقوب اسحق فرزند ینال که از سرهنگان دستگاه حکومت علاء الدوله بوده اند ساخته شده است . از این دو نفر کتیبه ‌ای هم بر در دروازه حظیره موجود بوده است !!!
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
قبه دوازده امام یزد
آثار موجود در قبه

windows print screen
کتیبه کوفی تزئینی از رنگ " بالای سر در گاه نمای غربی که در حاشیه‌ای از نقوش گل و بوته قرار دارد " بدین کلمات : مما امر ببنا {ء} هذه القبه المبا {ر} که ... ابوالنجم و الاسفهسلار الجلیل ... ابو یعقوب و اسحق ابنا ینال مولینا { امیر المو } منین ابتغاء مرضاه الله و ثوابه . فی شهر رمضان سنه تسع و عشرین و اربع مائه { 429 هجرت } به نقل از مفاخر فهادان و جهان { پرفسور محقق جناب مرحوم پیر نیا و استاد بزرگ و فاخر جناب استاد ایرج افشار }و در محراب آن سنگ قبری از یشم یا مرمریت سبز بوده که از آنجا سرقت شده !!! که بعدا سنگ قبر فخر الدین اسفنجردی { شیخ احمد فهادان }به اندازه 60*92 که در محراب نصب می‌ شود که صد و اندی سال قبل به این مکان منتقل می ‌شود که در حال حاضر این سنگ نیز در این مکان موجود نمی‌ باشد !!!. که بنا بر تحقیقات و نظر این حقیر این سنگ نیز به احمد متعلق نبوده که سنگ آن جناب نیز به سرقت رفته و سنگ مزبور به اسفنجردی دیگری متعلق می ‌باشد !!! که چون دلیلی بر محو کردن اسم کوچک نبوده این حدس و حدیث را قوت می بخشد .
کتیبه کوفی از رنگ بر بالای سر در ورودی { شمالی } که آیه 163 سوره بقره است که متاسفانه قسمتی از آن ریخته و محو است .
کتیبه کوفی از رنگ بر سر درگاه نمای شرقی آیه 65 سوره الغافر { المومن } می باشد که بعد از { الا هو } ریخته و محو است . و همچنین از زیر چند لایه گچ یکی از قدیم ترین آثار گچ بری و زیبا ترین آثار به جا مانده در دنیا متجلی ودر برابر دید عموم قرار گرفته است
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 

زندان اسکندر
شهر يزد را قرنهاست كه با شهرت زندان اسكندر می شناسند. مدرسه ضيائيه كه به اين نام معروف است در سال 631 هجری قمری توسط ضياءالدين حسين رضی بنا گرديده و در سال 705 هجری قمری توسط پسرانش مجدالدين حسن و شرف الدين علی تكميل شده است.
مدرسه ضيائيه( زندان اسكندر) بنائی است با گنبد مرتفع واقع در جنب بقعه دوازدهم امام در محله ی فهادان با نمای ساده و درب ورودی كوتاه اما چون از اين در داخل صحن شويد آنچه گرداگرد شما را فرا می گيرد بنای تاريخی با عظمتی‌ از يادگارهای معماری اسلامی دوره ی مغول است.

اين مدرسه و نمونه های ديگری كه در اعصار متفاوت در شهر يزد بنا گرديده نشان از ارج و منزلت علم و دانش در اين شهر است. مدرسه ی ضيائيه بيش از هفتصد سال پيش محل تدريس بوده و بزرگان و علماء در اين محل به بحث و بررسی می پرداختند. گنبد اين بنا كه از پای تا سر از خشت خام ساخته شده، دارای تزئينات و آرايش گچبری نقاشی با آبرنگ طلايی و لاجوردی بوده كه در حال حاضر قسمتهايی از آن بر روی گچ سفيد باقی است
اندازه ی طول هر يك از اضلاع چهار ديوار گنبد 8/8 متر، ارتفاع بقعه 18 متر و فاصله دهنه ی آن 5/9 متر است. متأسفانه از كتيبه های چهار ديوار داخل گنبد اثر چندانی باقی نيست، و ليكن خطوط آن كوفی بوده و نظير كارهای گنبد هشت، مدرسه ی شاه كماليه و بقعه فهادان است. شبستان مدرسه دارای محراب بوده و در اطراف صحن مدرسه رواقهایی ساخته شده كه ضلع غربی آن دارای رواق بزرگتر و محراب گچی است.

همچنين در ميان صحن، پايابی با 38 پله به عمق2/8 متر از سطح زمين برای دسترسی به آب بنا گرديده است. معماری مدرسه ضيائيه رامی‌توان از خصوصيات عصر مغولی قلمداد نمود. به خصوص گنبد رفيع و قابل توجه آن كه احتمالا گنبد مدارس ركنيه و شاه كماليه و گنبد هشت نيز تقليدی از اين ساختمان قرن هفتم و هشتم می باشد. در اين بنا هيچگونه تزئينات كاشی كاری به چشم نمی خورد وتنها آثار بر جای مانده آن خشت خام بوده كه اين بنای در آمده از خاك را تا كنون بر جای نگه داشته است.
در تاريخ جديد يزد، مذكور است كه اطراف اين مدرسه، خانه های عالی و بادگيرهای رفيع توسط خاندان رضی ساخته شد. مدرسه ی ضيائيه دارای درگاه بلند و دو مناره ی مرتفع و باقچه ی مشجر(پشت مدرسه) بود وزاويه و كتابخانه و حمام روبروی آن ساخته شده بود.
اما آنچه پهلو به پهلوی اين مدرسه ی اسلامی می زند شهرت زندان اسكندر است كه هميشه همراه نام مدرسه ی ضيائيه آمده و هاله ای از ابهام را در خصوص ماهيت اين بنا شكل داده است.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
زندان اسکندر

در اين خصوص علاوه بر روايات تاريخی و احتمالا صحت برخی از آنها در مورد گسيل گروهی از تبعيديان اسكندريه به يزد، عوامل ديگری نيز در پيدايش و تداوم آوازه ی زندان اسكندر مؤثر بوده اند كه ياد آوری آن در اين محل بی مناسبت نيست. ويژگی های اقليم، دور دستی و دور افتادگی يزد از مراكز بزرگ و پر رفت و آمد در گذشته ای دور و نيز موقعيت منطقه، در حصاری از بيابانهای بی سكنه و هولناك موجبات روانی و تقويت وتداوم اين شهرت را فراهم آورده اند. همچنين تأثير گسترده ی شعر خواجه شيراز حافظ را نمی توان ناديده گرفت آنجا كه می فرمايد:
دلم از وحشت زندان اسكندر بگرفت رخت بر بندم و زی ملك سليمان بروم
مورخان قرون 9 و 11 هجری قمری يزد در عين انعكاس نكاتی سودمند درباره ی كئه و زندان اسكندر، تعبيراتی كرده اند كه بايد برخوردی محتاط با آنها داشت آنچه احمد كاتب در قرن نهم حتی‌چاهی را در محله قديم شهر قديم( فهادان امروز) به عنوان( بند خانه اكابر عجم) معرفی كرده است به گونه ای‌تصورات مردم آن روز درباره ی زندانی مخوف و منسوب به اسكندر را عينيت بخشيده است.

چه بسا درون مايه آن پندار، نفرت تاريخی ايرانيان نسبت به اسكندر(گجستگ) بوده باشد و می توان پذيرفت كه همين پندار به مثابه ی بازتاب فرهنگی و باور ايرانی در ميان باشندگان اين ديار و اين (بند خانه) بيشتر ماندگار بوده است.
جالب تر آنكه بنا به روايت ( معين الدين نطنزی) مورخ قرن 9 هجری قمری، خطه ی يزد را ضحاك ساخته، آنرا(زندان ضحاك) خوانده اند. علاوه بر اينها اين بنای تاريخی كه تا پيش از انقلاب اسلامی همچون ديگر بناهای دوران اسلامی به دست فراموشی و غفلت سپرده شده بود، چنان با بی توجهی مسئولان وقت روبرو گشت تبديل به گاودانی و روغن گری شده و حجره های آن پر از خاك و خاشاك بود و پاياب فرو ريخته ی آن به حال خود رها گشته بود با اين وضع تأسف بار، اين بنا جز يك ساختمان فرسوده ی قديمی در محله ی فهادان يزد نبود كه آنرا زندان اسكندر می خواندند و حفره ای را كه به علت فرورفتگی‌پاياب در صحن آن ايجاد شده بود. به عنوان چاه آنرا می شناختند.
اين پندار ظاهرا از روايات ونشان داری نويسندگان كتب تاريخ محلی يزد بر خاسته و به آن شاخ و برگ هايی هم داده اند و شايد قدمت بنا و تغييراتی كه در كاربردهای آن پيش آمده است، خود موجب اين ابهام و انتصاب گرديده است.
اين عمارت، بنا بر آنچه در(يادگارهای يزد) و منابع ديگر آمده در ايام قديم به عنوان مدرسه، مسجد و آرامگاه مورد استفاده قرار می گرفته و به زعم مهندس كريم پير نيا همان ( مدرسه ضيائيه) است كه در قرن هفتم هجری قمری ساخته شده است.



image hosting 10mb limit
گودالی نيز كه تا قبل از مرمت به علت فرو ريختگی پاياب در ميان صحن آن ساختمان پديد آمده بود و گمان سياه چال را بر انگيخته بود خود سندی بر پيشرفت های علمی در آن روزگاران و شاهكار پنجه های تشنه لب يزدی در طراحی سيستم شبكه آبرسانی شهری بوده كه شبكه ای از آبهای قنوات را در بستر شهر و به هر جا كه نياز بود گسترده بودند و اين پاياب نيز برای دسترسی به آب مورد نيازی بود كه از قنات اله آباد تامين می شده است. در هر صورت چه اينكه بنای مذكور در همان محله زندان افسانه ای واقع بوده باشد و يا آنكه مدرسه ضيائيه و زندان اسكندر دو بنای مستقل بوده باشند.
آنچه امروز برای ما مشهود است اينكه، فرهنگ وتمدن اسلامی ايران چنان فرهنگهای مهاجم و خون ريز را در خود هضم كرد كه نه از اسكندر و نه چنگيز و نه ديگرانی كه روزی قصد نابودی اين ديار را كرده بودند چيزی ماند و روزگار از آن همه حتی در نام پر طمطراقی چون زندان مخوف اسكندر هيچ باقی نگذاشت و امروز هر چه در يزد هست نمودار تمدن و تفكر و انسانيت است. اين بنای تاريخی با عظمت پس از انعلاب شكوهمند اسلام‍ی به همت سازمان ميراث فرهنگی باز پيرايی و مرمت شده است و به صورت اوليه اش ترميم گرديده و با شماره ی 770 در قهرست آثار ملی كشور به ثبت رسيده است. و امروز مدرسه ضيائيه به عنوان نمادی از فرهنگ و علم از پس فريب به 800 سال با تمام ناسازگاريهای اين روزگار پر فسوس ساخته و پا بر جای ايستاده است
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
تصاویری از زندان اسکندر
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
تکیه امیر چخماق

screenshot windows
این مجموعه همه ساله بویژه در ایام عید نوروز، مسافران و گردشگران داخلی و خارجی را به سوی خود فرا می خواند و یکی از بناهای جذاب و مورد علاقه آنهاست. این بنا که نماد تاریخی و مذهبی بودن یزد محسوب می شود مانند دیگر تکایا دارای دومناره بلند است و در شرق میدان شهدا در مرکز شهر یزد قرار دارد. اصل بنای میدان و تکیه امیرچخماق، سر در بازار قدیم یزد به شمار می رفت که در اواخر قرن نهم هجری قمری همزمان با ساخت بنای مسجد امیرچخماق ساخته شده است.

سر بنا در دو مناره کاشی کاری شده رفیع و چند دهانه از تاق نماهای کنونی آن از بناهای قرن سیزدهم هجری قمری است. تکیه دارای پنج غرفه با تاق های جناقی در دو سمت است و در دومین صفه سمت راست آن ورودی پاشیر آب انبار بازارچه خواجه قنبر قرار دارد و راه پله پشت بام تکیه و ورودی مناره ها در اولین صفه سمت چپ واقع است. در نما سازی تکیه از آجرهای لعابدار و کاشی استفاده شده و پایین مناره با خطوط کوفی لاجوردی تزیین شده است.



adult photo sharing
در داخل غرفه وسط بنا یک قطعه سنگ مرمر به ابعاد 25 در 25سانتیمتر نصب شده که روی آن نام سازندگان و تاریخ بنا به خط نسخ حک شده است. بر بدنه این سردر و اطراف غرفه ها ، آیات قرآنی و اسماء جلاله با کاشی کتیبه سازی شده است. مجموعه و تکیه امیرچخماق یزد سالهاست که در میان مجموعه های ارزشمند خشتی و گلی این شهر می درخشد و نظر عاشقان هنر و معماری را به سوی خود جلب می کند.

این مجموعه شامل مسجد، تکیه ، آب انبار ، نخل و بقعه توسط امیر جلال الدین شامی از سرداران تیموری و حاکم یزد در قرن نهم هجری قمری در شهر یزد بنا شد. تکیه امیرچخماق و فضای اطراف آن جذاب ، زیبا و دلنواز است به طوریکه نظر هر بیننده ای را به خود جلب و انسان را محو تماشای خود می کند. قامت بلند مناره های این بنای ارزشمند تاریخی و مذهبی،استواری و پایداری را درذهن انسان تداعی می کند و هنرمعماران این مرز و بوم را جلوه گر می سازد
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
تصاویری از تکیه امیر چخماق
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
برج و باروی قدیمی یزد

imagur
براساس كهن ترین اسناد در باره حصار یزد می توان گفت كه حصار گرد این شهر، توسط 'ابویعقوب اسحاق دیلمی'، 'ابو مسعود بدر بهشتی'، 'ابو جعفر (كیانرسو)' و 'ابو یوسف'، چهار سرهنگ از اعضای حكومت 'امیر عضدالدین علاء الدوله ابو جعفر كاكویه'، در سال 432هـ. ق ساخته شد.
همچنین در این زمینه می توان از چهار دروازه به نام های 'دروازه قطریان (دروازه شاهی)'، 'دروازه كوشك نو'، دروازه مهریجرد (مهریز)' و 'دروازه كیا (حظیره)' در یزد یاد كرد.


با جاری شدن سیل عظیمی در سال 673 هـ. ق، قسمت های بسیاری از شهر از جمله حصار آن خراب شد. هنگامی كه 'اتابك یوسف شاه بن طغیان (طغی شاه)' به سلطنت یزد رسید (سال های 714 . 658 هـ. ق)، به مرمت حصر ویران شده پرداخت و آن را باز سازی كرد. 'مبارزالدین' در سال 747 هـ. ق تعدادی از محلات خارج شهر را جزء محدوده شهر كرد و از دروازه 'قطریان (دروازه شاهی)' تا دروازه 'مادر امیر' باروی نوكشید و خندق حفر كرد. حصار جدید دارای هفت دروازه شد: مهریجرد، قطرین، ایلچی خانه، كوشك نو، مادر امیر، سعادت و نو، او همچنین برج های متعدد دیگری ایجاد كرد و طبق مندرجات كتاب 'تاریخ یزد'، در دوران حكومت او، مساحت شهر به بیش از دو برابر تصرفات 'محمد بن مظفر' افزایش یافت.
امروزه از حصار یزد و برج های گسیخته و متصل به آن كه در عهد 'جامع جعفری' تعداد نود برج بود و هر برج، بیست مستحفظ داشت، قسمت هایی به شرح ذیل باقی مانده است:
1- قسمتی از دیوار و برج های محله 'لب خندق'.
2- قسمتی از برج ها و حصار مقابل مقبره 'سید گل سرخ،.
3- قسمتی از دیوار و برج دروازه 'مهریز'، در ابتدای بازارهای 'خان'، 'افشار' و 'صدری'.
4- دیوار و برج های دروازه 'شاهی'.
5- دیوار و برج های 'شازده فاضل'.
6- قسمتی از دیوار حصار و برج نزدیك باغ 'گندم'.
7- دیوار برج های حدود 'فهادان' و 'مالمیر'.
8- دیوار و برج های واقع در خیابان 'فرمانداری'.


برج ارجنان
این برج در روستای 'ارجنان'، در بیست كیلومتری جنوب غربی شهرستان اردكان واقع و از برج های دوره قاجاری است. ارتفاع این برج هشت متر و ساختمان آن از ارتفاع سه متری شروع شده و دارای سه اتاقك است. این برج در سمت شمال جاده و رو به روی رباط 'ارجنان' قرار دارد. در گذشته كه این روستا در كنار جاده یزد- نایین قرار داشت، این برج از رونق بسیار برخوردار بود و كاروانسرای مجاور آن محل استراحت رهگذران بود. ولی اكنون به علت دور افتادن روستا از جاده اصلی، كل روستا و محدثات آن به صورت مترو كه در آمده است.

برج پاگنده
این برج از مجموعه آبادی های روستای 'میرزا حكیم'- از كلانتران شهریزد، معزول شده به سال 1046 هـ. ق- شهرستان اردكان است.
برج پاگنده با قطر تقریبی نه متر و نمای ساده آجری و كنگره هایی برلبه بام، در دو طبقه ساخته شده است. در طبقه اول، صفه ای با پوشش طاق و تویزه بنا شده است. هر چند پوسته بیرونی برج تماماً از آجر است، لیكن در قسمت های داخلی از خشت و اندود كاهگل استفاده شده است.

بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
برج خواجه نعمت
برج خواجه نعمت یا 'دیوار خواجه نصیر' مجاور بقایای حصار قدیمی روستای عقدا از توابع شهرستان اردكان قرار دارد.
این برج ساختمانی سه طبقه از مصالح خشت و گل یا به كارگیری آجر فرش در بام، شرفی بام، پوشش چلیپایی سقف غرفه های داخلی و كف است. هر سه طبقه بنا در فاصله های یك متری، دارای روزنه های دیده بانی و تیركش است. ورودی اصلی بنا در ضلع شرقی و در ارتفاع چهار متری زمین قرار دارد.
داخل برج، حیاطی مربع شكل و غرفه هایی در اطراف آن دارد و پوشش سقف غرفه ها به صورت طاق و تویزه و بعضا از اندود كاهگل پوشیده شده و با گچ سفید كاری شده است. در كف طبقات در قسمت مشرف به حیاط، در بعضی از قسمت ها اثراتی از شبكه آجی بر جای مانده است.ك/


بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
یزد » آتشکده یزد

how to screen capture
آتشکده یزد در شهر یزد قرار دارد و شامل ساختمان و باغ زیبایی است که در قرن اخیر ساخته شده است.
ساختمان اصلی در وسط حیاط قرار دارد و آنرا درختانی همیشه سبز احاطه کرده‌اند.

حوضی مدور و بزرگ در محور ورودی بنا به آن زیبایی خاصی بخشیده است. آتش در محفظه‌ای بلندتر از سطح زمین در اتاقی نسبتا وسیع و دور از تابش خورشید قرار گرفته و اتاق‌هایی برای مراسم نیایش پیرامون آن طراحی شده است.
آتش موجود در آتشکده یزد، از آتش کاریان (آتشکده فرنبغ پارس) که یکی از سه آتشکده بزرگ دوره ساسانیان می‌باشد که در سده پنجم میلادی به عقدای یزد آورده شد و مدت 700 سال در آنجا روشن بوده‌است.

سپس در سال 553 شمسی برابر با 1174 میلادی از عقدا به اردکان یزد نقل مکان می‌یابد و مدت 300 سال نیز در آن‌‌جا نگهداری می‌شود.
مجددا در سال 1318 خورشیدی به محل کنونی،‌ آورده شد و تا به امروز روشن نگه‌داشته شده است.

از باستانی‌ترین دوران، آتشکده‌ها ساده و بدون زرق و برق ساخته می‌شده است.
سرستون‌ها و زوارهای سنگی آتشکده یزد با نقوشی برجسته و زیبا، کار هنرمندان سنگ‌تراش اصفهانی بوده و از معماری آتشکده‌های پارسیان هند الهام گرفته است.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
صفحه  صفحه 6 از 19:  « پیشین  1  ...  5  6  7  ...  18  19  پسین » 
ایران

yazd | یزد

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA