انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
ایران
  
صفحه  صفحه 8 از 19:  « پیشین  1  ...  7  8  9  ...  18  19  پسین »

yazd | یزد


مرد

 
توپوگرافي شهر تفت:

ارتفاع شهر تفت از سطح عمومي‌درياها در نقاط مختلف متفاوت است، بطوريكه در بستر مسيل 1552 متر و در دامنة كوههاي جنوبي 1565 متر و در دامنة كوههاي شمالي 1575 متر از سطح دريا بلندتر است، بطوريكه بلندترين نقطة شهر1590 و پست ترين نقطة آن 1552 متر از سطح دريا ارتفاع دارد و بطور متوسط 1575 متر از سطح دريا ارتفاع دارد. ( پايان نامة محمد حسين احمدي )
شهر تفت بر دامنة شمالي شيركوه جاي گرفته است، تودة عظيم شيركوه با ارتفاع 4075 متر بلندترين كوه منطقه و كوههاي كم ارتفاع تري را در دامنة شمالي خود جاي داده است كه شهر تفت در داخل يكي از ‌اين دره‌هاي محصور در كوه قرار دارد. در جنوب ‌اين شهر ارتفاعاتي با جهت غربي _ شرقي بنام تفت كوه يا تفتهِ كوه قرار دارد كه قسمت اعظم تفت بر روي خاكهاي حاصلخيز دامنة ‌اين كوه قرار گرفته است. در ناحية شمال تفت ارتفاعات ديگري قرار دارد كه از كوههاي جنوبي كم ارتفاع‌تر است و تقريباً موازي با كوههاي جنوبي هستند. از كوهـهاي شـمالي كوه تنوره و كوه راحت آبــاد را مي‌توان نام برد. در غـرب ‌ايــن شهر كوه گرد كه به صورت توده‌اي دايره مانند قرار گرفته است كه راه ارتباطي تفت به دهشير و ابرقو از حد فاصل‌اين كوه و كوههاي شمالي تفت مي‌گذرد. كوههاي نامبردة فوق حصاري را به وجود مي‌آورند كه تنها از شرق امكان گسترش شهر وجود دارد.

خاك


منطقة تفت جزئي از‌ايران مركزي و يا قسمتي از منطقة مستقل كمربند آذرين سرتاسري ‌ايران مي‌باشد. در‌اين منطقه مانند ساير مناطق ‌ايران، تشكيلات متعلق به دوران پركامبرين بر اثر كوهزايي آسپنتيك، چين خوردگي و دگرگوني حاصل كرده و بر سطح زمين بالا آمده و ارتفاعات و ناهمواري‌ها ر‌ا ايجاد كرده است.‌اين زمين‌ها زير بناي تشكيلات زمين شناسي بعدي را به وجود آورده‌اند.
در طول دوران اول زمين شناسي در ‌اين منطقه آرامش كامل حكم فرما بوده است و تا دورة ترياس، زيربناي پركامبرين رفته رفته از رسوبات دريايي مختلف كه غالباً به درياهاي كم عمق تعلق داشته‌اند، پوشيده شده است. در دورانهاي دوم و سوم و چهارم زمين شناسي است كه جنبشهاي كوهزاييِ بسيار مهمي‌در مراحل مختلف، زمينهاي‌اين منطقه را تحت تأثير قرار داده است. وجود رشته كوههاي چهارگانه، همراه با چين خوردگيها و گسلهاي فراوانِ آنها، وجود سنگهاي آتشفشاني نظير‌اندزيت، تراكيت، داسيت، توف و غيره در‌اين كوهها، وجود گرانيتهاي شيركوه و سنگهاي دگرگوني مختلفي نظير شيستهاي دگرگوني، دولوميت‌ها، مرمر و غيره در كوههاي تفت جملگي دليل ‌اين ادعاست. بنابراين مراحل كوهزايي آلپي كه از دورة ترياس تا امروز در فازها و مراحل مختلف صورت گرفته، منجر به‌ايجاد چين خوردگي‌ها و گسلهاي منطقة تفت گشته است. (فرهنگ آباديهاي استان يزد ج دوم )
بطور كلي ميتوان خاك شهر تفت را از لحاظ زمين شناسي به 3 گروه زير تقسيم بندي كرد.
1- تشكيلات شيلهاي ژوراسيك كه داراي لايه‌هاي شني است.
2- آهكهاي كوتاسه كه داراي لايه بندي نسبتاً قطور مي‌باشد و جلبكها بر روي ‌اين آهكها كه آهكهاي ماسه‌اي متعلق به كوتاسه است مشاهده مي‌شود.
3- كنگولومرا كه متعلق به اوايل دوران سوم زمين شناسي (بالتوزن) مي‌باشد و در حاشية شمالي درة تفت، كنار جادة يزد- شيراز ديده مي‌شود. ‌اين كنگولومرا سخت و سمنته مي‌باشد و از الماسهاي آهكي كرتاسه تشكيل شده است. (پايان نامة محمد حسين احمدي)
بعلاوه لايه‌هاي ضخيمي‌از نمك نيز وجود دارد كه در بعضي از مناطق بر اثر جذب آب و ازدياد حجم بصورت دياپيرهاي نمكي كوچك در آمده است.‌اين نمك، قديمي‌ترين نمك منطقة تفت محسوب مي‌شود و عامـل مؤثري در شوري آبها و زمينـهاي منطقه محسوب مي‌شود.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
پوشش گياهي:تفت

اصولاً تفت و به ويژه استان يزد جزء مناطق كويري محسوب مي‌شوند، لذا نميتوان پوشش گياهي قابل ملاحظه‌اي در منطقه ديد. در نتيجه جزء مناطق فقير‌ايران از نظر جنگل و پوشش گياهي به حساب مي‌آيد. مخصوصاً اگر از مناطق آبخور قناتها صرف نظر كنيم، بقية مناطق داراي آب و هواي خشك و قدرت تبخير زياد و پوشش گياهي ناچيزي است. كوههاي مشرف به شهر تفت عاري از پوشش گياهي است، ولي در دشتها ميتوان گياهان مرتعي متنوعي را مشاهده كرد. البته ‌اين مراتع را نيز درجه بندي كرده‌اند. مراتع واقع در كوهستان از نوع درجة 2 و مراتع واقع در دشت از نوع درجة 3 مي‌باشد.
اين تقسيم بندي بر اساس واحد دامي ‌كه مي‌تواند از آن تغذيه كند انجام گرفته است. بطور مثال در مراتع درجة 3 هر دامي ‌در 3 هكتار مي‌تواند پرورش يابد. واحد دامي ‌را يك رأس گوسفند يا ميش در يك فصلِ چرا ( سه ماه ) در نظر گرفته‌اند. ‌اين مراتع بيشتر داراي بوته‌هاي دِرمَنه و گَوَن و همچنين قيچ به مقدار كم و اسپند مي‌باشد. ( ادارة مراتع و جنگلباني تفت )
اما از پوشش گياهي طبيعي بلنديها و دشتهاي اطراف تفت كه بگذريم به پوشش گياهي داخل شهر مي‌رسيم كه از نوع درختان باثمر و كاشته شده مي‌باشند و عبارتند از درخت انار، هلو، آلوچه، سيب، زردآلو، انجير، انگور، سنجد، به، گلابي كه از همه معروف‌تر انار مي‌باشد. خاكهاي تفت بوسيلة رسوب گذاري رودخانه‌اي كه آنرا به دو بخش تقسيم كرده است تشكيل شده و ‌اين رسوبات را تا عمق 3 تا 4 متر مي‌توان ديد. ‌اين خاكهاي رسوبي بستر بسيار مناسبي براي احداث باغات متعدد و متنوع را‌ ايجاد كرده، بطوري كه بيشتر فضاي شهر را باغها و بوستانهاي آن اشغال كرده است و از‌اين لحاظ است كه در برخي از منابع تفت را يك باغ شهر مي‌شناسند.

آب و هوا : تفت


در چگونگي پيدايش شهرها و روستاها يا علت استقرار و تداوم آنها در يك نقطه بايد آب و هواي آن را نيز مورد بررسي قرار داد. از آنجا‌ئيكه اقليم و شرايط آب و هوايي هر منطقه يكي از عوامل موثر در نحوة زيست و توسعه و ميزان سازگاري و بهره برداري از طبيعت و محيط اطراف است، لذا در هر مطالعه و برنامه ريزي، آگاهي و شناخت كامل از عوامل و عناصر جوي امكان برنامه ريزي بهتر و بهينه را در بخشهاي بخصوص كشاورزي، عمران و توسعة روستايي، اجتماعي، صنعتي و توريستي و . . . را در هر منطقه‌اي فراهم مي‌سازد. لذا مطالعات وسيعي در‌اين جهت براي شناسايي وضعيت آب و هوايي شهر تفت انجام گرفته كه بطور خلاصه مي‌توان‌اين شرايط را چنين توصيف نمود.
ايران بر روي كمربند صحاري بزرگ نيمكرة شمالي قرار گرفته است، بطوريكه نيمي ‌از مساحت كل كشور را مناطق خشك و صحرايي تشكيل داده است. شهر تفت نيز از نظر موقعيت جغرافيايي در ميان ‌اين صحراها محاصره مي‌باشد و از نظر آب و هوا شهر تفت را مي‌توان جزء منطقة آب و هواي خشك با قدرت تبخير زياد به حساب آورد. اما قرار گرفتن تفت در دامنة ارتفاعات شيركوه طراوت و اعتدال نسبي به اقليم خشك منطقه داده است.

جدول شمارة 1 : ميانگين درجة حرارت ماهانه و سالانة شهر تفت
فروردين
ارديبهشت
خرداد
تير
مرداد
شهريور
مهر
آبان
آذر
دي
بهمن
اسفند
ميانگين
2/16
6/22
1/27
7/29
8/26
5 /23
1/17
2/9
9/3
4/2
7/6
1/11
3/16

مأخذ: مركز آمار هواشناسي كشور

ميانگين درجه حرارت سالانه در شهر تفت 3/16 درجة سانتيگراد مي‌باشد و ميانگين درجه حرارت ماهيانة سردترين ماه سال در ديماه 4/2 درجة سانتيگراد و ميانگين درجةحرارت گرمترين ماه سال در تير ماه برابر 7/29 درجه سانتيگراد است. شهر تفت از نظر بارندگي نيز تحت تأثير ارتفاعات شيركوه و برفخـانة طزرجـان مي‌باشد و متوسـط بارندگـي سالانة آن نسبت به شهرهاي ديگر استان چندين برابر است. متوسط بارندگي ماهانه در شهر تفت از سال 1346 تا سال 1384 و در فاصلة 38 سال 8/134 ميليمتر مي‌باشد.

جدول شمارة 2 : متوسط بارندگي ماهانه در سالهاي زراعي 1346 تا 1384 وميانگين بارندگي در‌اين 38 سال
مهر
آبان
آذر
دي
بهمن
اسفند
فروردين
ارديبهشت
خرداد
تير
مرداد
شهريور
ميانگين
1/3
8/6
4/17
25
25
2/28
7/19
8/7
9/0
8/0
0
0
8/134
مأخذ: مركز آمار ادارة هواشناسي استان يزد

جدول شمارة 3 : ميزان بارندگي سالانه در شهر تفت در سالهاي زراعي 1374 تا و1384 وميانگين 10 سالة آن
ميانگين
84-83
83-82
82-81
81-80
80-79
79-78
78-77
77-76
76-75
75-74
81/147
1/99
5/96
6/138
8/117
147
28
3/204
173
84
5/255
مأخذ: ادارة هواشناسي استان يزد

با توجه به جدول، ماههاي تير تا آبان به طور كلي جز در برخي از سالها كه بارندگي ناچيزي به صورت رگبار مي‌بارد، جزء ماههاي خشك سال محسوب ميشوند. در حاليكه ماههاي آذر تا ارديبهشت و تا حدودي خرداد ماههاي باراني سال مي‌باشد. با‌اين كه ميزان بارندگي در فصلها، ماهها و سالهاي مختلف يكسان نيست، اما بيشتر بارندگي ساليانه در زمستان و بهار مي‌باشد. يكي از بارزترين ويژگي آب و هوايي تفت رابطة معكوسي است كه بين ميزان بارندگي و درجه حرارت مي‌باشد. بدين معني كه در مواقعي كه ميزان بارندگي در شهر رو به كاهش مي‌گذارد درجه حرارت شهر رو به افزايش مي‌رود و‌اين موجب غلبة خشكي يا كم آبي در منطقه مي‌شود.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
جمعيت شهر: تفت
بر اساس سرشماري عمومي‌نفوس و مسكن در آبان 1375‌ اين شهر داراي 3369 خانوار معمولي ساكن با 15115 نفر جمعيت، شامل 7657 نفر مرد، 7458 نفر زن بوده است. بر اساس ‌اين ارقام در مقابل هر 100 نفر زن، 101 نفر مرد در ‌اين شهر وجود داشته است. از جمعيت ‌اين شهر 241 نفر را اطفال كمتر از يك سال، 1182 نفر را افراد 1 تا 4 ساله و 1995 نفر را افراد 5تا9 ساله و 2340 نفر را افراد 10تا14 ساله و 4086 نفر را افراد 15تا 29 ساله و 4397 نفر را افراد 29تا64 ساله و 874 نفر را افراد 65 ساله و بيشتر تشكيل داده‌اند.جداول شمارة 4 و 5 و6 جمعيت شهر تفت را به تفكيك سن و جنس و تعداد خانوار و بعد آن و ميزان مهاجرت به داخل را به ما نشان مي‌دهد.

سابقه تاریخی


در مورد ‌اين بخش بيشتر اطلاعات ما متكي به سفرنامه‌ها و كتب تاريخي است. از جملة ‌اين منابع ميتوان به سفرنامة ادوراد بروان (جهانگرد انگليسي) ترجمة ذبيح‌الله منصوري صفحة 317 و نيز تاريخ آيتي تأليف غلامحسين آيتي صفحة 50، همچنين كتاب تاريخ جديد يزد تأليف احمد ابن حسين ابن علي كاتب را نام برد.
تفت نيز همانند ديگر سكونتگاههاي منطقة شيركوه تاريخ دقيقي از بنيادش به چشم نمي‌خورد اما شواهد و قرائن و دلايل، مؤيد آنست كه شهر تفت از لحاظ تاريخي به زمان پيش از اسلام مي‌رسد.‌اين دلايل را در چند مورد زير مي‌توان خلاصه كرد.
1- تفت به جهت واقع شدن در سر راه يزد به شيراز و نزديكي به يزد، شرايط ويژه‌اي را داشته و هم اكنون نيز دارد. به قول آقاي غلامحسين آيتي يزد هيچگاه بدون تفت نبوده است، زيرا وضعيت طبيعي آن ‌اين حكم را مي‌كند. يعني منطقة تفت كه مسير اغلب آباديهاي يزد است بايد با خود يزد توأماً آباد شده باشد.
2- وجود قلعة پهلوان بادي (پهلوان مادي) كه نظيرش در يزد و ميبد نيز ديده مي‌شود. تلّي از استخوانهاي زرتشتيان در آن قرار دارد.
3- زرتشتيان تفت، بومي‌آن شهر هستند و بعضي از آنها بعدها مسلمان شده‌اند و‌اين خود نيز مؤيد قدمت ‌اين شهر مي‌باشد. (پايان نامة محمد حسين احمدي)
اولين چيزي كه دربارة قصبة تفت مكتوب است به قرن نهم هجري قمري مي‌رسد و آن نام شاه نعمت الله ولي و فرزند اوست كه به تفت اعتباري خاص بخشيده است. به آثار تاريخي شهر كه خود گواهي زنده بر‌ اين مدعي است و ديرينگي شهر را بر بستر تاريخ به ما نشان مي‌دهند ميتوان اشاره كرد. وجه تسمية تفت در رايج‌ترين مفهوم آن به معني گرم و همچنين سبدِ چوبيني كه در آن ميوه جاي مي‌دهند مي‌باشد. معني اخير با ويژگيهاي ‌اين شهر همخواني بيشتري دارد.
آب انبار محلة گرمسير يكي از‌ اين آثار است. ‌اين آب انبار داراي دو كتيبه از كاشي معرّق است كه بر هر دوي آنها تاريخ بناي آن كه سال 981 ه.ق مي‌باشد نگاشته شده است.
از ديگر آثار كهن‌اين شهر آب انبار بُرَسّه (برالسويه) را ميتوان نام برد. (عكس شمارة 5) ‌اين آب انبار داراي كاشي معرّقي است، خوش نقش به طرح كلاهخود و‌اندازة 30/1*1 متر كه در 5 سطر به خط نسخ عالي نوشته شده و قدمت آن را به سال 989 ه.ق مي‌رساند.
قلعة گرمسير نيز از آثار تاريخي مهم‌ اين شهر است. در جامع مفيدي آمده است كه در ميان باغستان محلّة گرمسير كوهي است كه در سنة نخستين و الف كه داوود بيك به حكومت خطه يزد علم اقتدار را افراشته بود، در قلعة كوه مزبور تختي ساخته و اكنون به تخت داوود اشتهار يافته است.‌اين قلعه كه از خشت ساخته شده است، قسمت عمدة آن تخريب شده و از آن فقط دو بدنة ديوار و قسمتي از برج باقي است.
باغ صدري نيز از ديگر ساختمانهاي كهن شهر است كه قدمت آن به دوران زنديه ميرسد و طبق شمارة 2898 در فهرست آثار ملّي‌ايران به ثبت رسيده است.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
وضعيت اقتصادي:تفت

از آنجايي كه شهر تفت را يك باغ شهر مي‌دانند، بنابراين ميتوان تأثير فعاليتهاي بخش كشاورزي را بر اقتصاد شهر مهم تلقي كرد. هرچند كه فعاليتهاي اقتصادي شهر را ميتوان در بخشهاي ديگري همچون صنعت، بازرگاني و خدمات نيز پيگيري كرد. بر اساس سرشماري عمومي ‌نفوس و مسكن در سال 1375 ، 9/15 درصد از شاغلين شهري و7/37 درصد از شاغلين روستايي در بخش كشاورزي مشغول هستند. با توجه به ‌اين آمار و ارقام ميتوان به اهميت بخش كشاورزي دراقتصاد شهرستان تفت پي برد. كشاورزي در شهر تفت بيشتر شامل باغداري مي‌باشد. محصول عمدة ‌اين باغها عمدتاً انار، هلو، زردآلو، سيب، بادام، انگور، آلوچه و . . . است، كه در‌ اين ميان انـار از نظر كميت از ساير محصولات پيشي مي‌گيرد. بخش صنعت در شهر تفت شامل صنايع دستي و خانگي و صنايع كارخانه‌اي مي‌باشد. فعاليتهاي بخش صنايع دستي شهر تفت شامل قالبافي، گيوه چيني و سبد بافي است. در قاليبافي زنان نقش مهمي‌را ‌ايفا مي‌كنند. اما در بخش صنايع كارخانه‌اي فعاليتهاي گوناگوني انجام مي‌گيرد ، كه از آن جمله، صنايع تبديل محصولات كشاورزي و دامپروري و صنايع فلزي، سلولزي، برق و الكترونيك، صنايع كاني، شيميايي، نساجي از گروههاي عمدة صنعتي شهر مي‌باشند. ‌اين شهر داراي سه شهرك صنعتي است كه يكي از آنها به كارخانجات سنگبري اختصاص دارد و دو منطقه ديگر در برگيرندة فعاليتهاي متنوعي است. برخي از مهمترين كارخانجات و مهمترين توليدات شهر را در جدول شمارة 6 آورده‌ايم كه بعضأ در ســطح اســتان و برخـي ديگــر به ديگــر نقاط كشـور و حتـي خـارج از كشــور صـادر مي‌گردد. بطور مثال انار تفت به شهرهاي اهواز، شيراز و كازرون فرستاده مي‌شود، و يا كاشي شيركوه كه محصولات آن به تمام نقاط ‌ايران صادر مي‌شود.

در زمينة قابليتها يا پتانسيل‌هاي شهر تفت ميتوان گفت كه شهر تفت به دليل قرار گرفتن در مناطق ييلاقي و خوش آب وهواي استان يزد داراي قابليتهاي كشاورزي، صنعتي و گردشگري مي‌باشد. به نظر نگارنده حفظ باغهاي شهر علاوه بر حفظ ظرفيت اشتغال زايي خود و ‌ايجاد درآمد، و همچنين وجود مناطق روستاييِ با توليد محصولات فراوان مي‌تواند صنايع وابسته به بخش كشاورزي را در كنار خود تقويت كند، و نيز شرايط اقليمي ‌مناسب جاذبه‌اي را براي صنعت گردشگري فراهم آورد. بعلاوه وجود آثار تاريخي كه به معدودي از آنها در بخش تاريخ شهر اشاره شد و نيز تلاش در جهت حفظ ‌اين آثار مي‌تواند به جاذبه‌هاي توريستي ‌اين شهر و رونق ‌اين صنعت بيافزايد.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
وضعيت آموزش و پرورش در شهر:تفت

شهر تفت طبق آمار ادارة آموزش و پرورش شهرستان تفت در سال تحصيلي 84-83 داراي 4512 دانش آموز در مقاطع پيش دبستاني يا كودكستاني، ابتدايي، راهنمايي، متوسطه، پيش دانشگاهي و مراكز فني حرفه‌اي مي‌باشد. بعلاوه نوع ادارة مدارس نيز آنها را به انواع مشاركت مردمي، عاديِ دولتي، نمونة دولتي، غير انتفاعي و‌ايثارگران تقسيم مي‌كند. با توجه به آمار فوق و همچنين كسب رتبة دوم به لحاظ تعداد قبولي در كنكور سراسري و دانشگاه آزاد اسلامي ‌در استان يزد ميتوان، وضعيت آموزشي شهر را مطلوب دانست. لازم به ذكر است كه ‌اين مقام در بين 19 شهر استان يزد احراز گرديده است. اين در حالي است كه در مصابه‌هايي كه با برخي از فرهنگيان و دست‌اندركاران بخش آموزش صورت گرفت به بعضي از نارسايي‌ها و كاستي‌ها در بخش مديريت آموزشي شهر اشاره مي‌كردند.
ب) وضعيت آموزش عالي:
شهر تفت داراي 5 دانشگاه و دانشكده و مدرسة عالي مي‌باشد كه عبارتند از: دانشگاه پيام نور- دانشگاه آزاد اسلامي- دانشكدة قنات- دانشكدة بهزيستي و مدرسة عالي فني حرفه‌اي شهيد مطهري. در‌اينجا توضيحاتي را به اختصار در مورد هر يك مي‌آوريم.
1- دانشگاه پيام نور تفت: ‌اين دانشگاه در سال 1369 آغاز به كار مي‌كند . در حال حاضر با 14 رشته و 300 دانشجو به كار خود ادامه مي‌دهد.
2- دانشگاه آزاد اسلامي ‌مركز تفت: ‌اين دانشگاه در سال 1381 افتتاح گرديد و اكنون با 1600 دانشجو در 10 رشته داير مي‌باشد.
3- دانشكدة علوم بهزيستي:‌ اين دانشكده در سال 1381 تأسيس شده است. تعداد رشته‌هاي اين دانشگاه 4 رشته بوده و بالغ بر 400 دانشجو در آنجا مشغول به تحصيل مي‌باشند.
4- دانشكدة قنات : دانشكدة قنات كه زير نظر وزارت نيرو اداره مي‌شود. در سال 1382 تأسيس گرديده است. هم‌اكنون داراي 200 دانشجو و 4 رشته مي‌باشد.
5 - مدرسة عالي فني و حرفه‌اي شهيد مطهري :‌اين مدرسـه در ســال 1381 تأسيس شد و اين مدرسه داراي
5 رشته بوده و هم‌اكنون 500 نفر در آن مشغول به تحصيل مي‌باشند.
وجود مراكز آموزش عالي و مدارس عالي و به دنبال آن آمدن دانشجويان غير بومي‌علي رغم مشكلاتي كه براي مردم شهر داشته، باعث‌ايجاد تغييرات محسوسي در زمينه‌هاي فرهنگي و اقتصادي در شهر تفت شده است. به نظر مي‌رسد اگر مسئولان به جاي افزايش كمي ‌مراكز آموزش عالي ، درصدد تجهيز و تكميل و بالا بردن سطح كيفي ‌اين مراكز و تقويت كادر هيأت علمي ‌آنها باشند نتايج بهتري را به دنبال خواهد داشت.
ج) وضعيت سلامتي و محيط زيست شهر تفت :
شهر تفت به جهت داشتن پوشش گياهي مطلوب و نيز قرار گرفتن در معرض وزش باد و نيز عدم وجود تراكم خودرو و ديگر وسايل نقلية موتوري در سطح شهر و نداشتن صنايع آلايندة از محيط زيست نسبتاً سالمي ‌برخوردار است و با داشتن شرايط اقليمي ‌مناسب و باغهاي بسيار داراي هوايي نسبتاً باطراوت مي‌باشد. شهروندان تفتي تنها از كيفيت نامناسب آب آشاميدني ناراضي هستند. منبع تأمين ‌اين آب چندين حلقه چاه و قنات است.‌ اين آب براي آشاميدن تنها از جهت ميكروب‌زدايي تصفيه مي‌شود و از تصفية فيزيكي و شيميايي براي كاهش املاح و مواد معدني محلول در آن، تصفيه خانة مناسبي ندارد. از ميان سوانح طبيعي همچون سيل، زلزله و طوفان تنها عاملي كه در چند دهة اخير موجب بروز مشكلاتي در شهر شده سيل بوده كه آن هم با ساخت يك مسيل عريض بر طرف شده است.
تفت داراي دو بيمارستان به نامهاي بيمارستان شهيد بهشتي و بيمارستان يا مركز جامع روان پزشكي مي‌باشد. بيمارستان شهيد بهشتي به عنوان يك بيمارستان با 100 تخت بيمارستاني مطرح است، اما در حال حاضر تنها 50 تخت بيمارستانيِ فعال دارد.‌اين بيمارستان در سال 1367 راه‌اندازي شد هرچند كه در ابتدا به گستردگي امروز خود نبوده و طي سالهاي بعد بخشهاي مختلفي در آن راه‌اندازي شد.‌اين بيمارستان داراي بخشهاي داخلي- قلب و عروق- ccu – زنان و زايمان- جراحي- چشم و اطفال مي‌باشد و نيز داراي آزمايشگاه تشخيص طبي – راديولوژي- سنوگرافي- تست ورزش- اكو- اورژانس و درمانگاه تخصصي مي‌باشد. در‌اين بيمارستان 10 پزشك متخصص و بين 6-4 پزشك عمومي‌(كه در اورژانس مستقرند) فعاليت دارند.
دومين مركز همچنان كه ذكر شد مركز جامع روان پزشكي موسي ابن جعفر (ع) مي‌باشد و‌اين مركز داراي سه بخش مردان و زنان و درمانگاه تخصصي است كه مجموعاً داراي 50 تا60 تخت بيمارستاني مي‌باشد كه در زمينة بهداشت رواني فعاليت دارد.
شهر داراي سه داروخانه به نامهاي دروخانة دكتر محمودي ، اخوان و دكتر دواني مي‌باشد كه داروخانة اخوان بصورت شبانه روزي اداره مي‌شود. همچنين علاوه بر آزمايشگاه مستقر در بيمارستان شهيد بهشتي دو آزمايشگاه تشخيص طبي ديگر در شهر وجود دارد كه يكي از آنها مربوط به بخش خصوصي و ديگري توسط بخش دولتي و زير نظر شبكة بهداشت و درمان استان اداره مي‌شود. علاوه بر امكانات بهداشتي و درماني فوق، دو مركز درماني كه به مراكز درماني شمارة 1 و 2 مشهورند، وجود دارد. مركز درماني شماره يك ويژه بخش روستايي و مركز شمارة 2، مركز درماني معروف به شيروخورشيد مي‌باشد. همچنين سه مركز واكسيناسيون وجود دارد كه يكي در بيمارستان و دو مركز ديگر در‌اين دو مركز درماني مستقر مي‌باشند. هشت پزشك عمومي‌در شهر وجود دارد كه چهار پزشك داراي مطب بوده و بقيه در اورژانس مشغول به كار هستند.
به‌اين ترتيب‌اين شهر از نظر امكانات بهداشتي در وضعيت مطلوبي به سر مي‌برد و به ازاي هر هزار نفر 6 تخت بيمارستاني وجود دارد وكمبودهايي هم كه وجود دارد به علت استفاده از امكانات درماني يزد كه در فاصلة كوتاهي از تفت قرار دارد احساس نمي‌شود.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
سيماي شهر:تــــــفـــــت

امروزه ميتوان شهر تفت را به دو بخش كاملاً مجزاي قديمي‌و جديد تقسيم كرد. در قسمتهاي قديمي ‌اكثريت قريب به اتفاق خانه‌ها از نوع خشت وگلي با معماري كهن ويژة مناطق كويري ساخته شده‌اند. هرخانه بطور عمومي ‌داراي قسمتهايي چون حياط نسبتاً بزرگ و مشجر و قسمت اعياني آن شامل سُفه، چهار سفه، پَستو يا ‌اندروني، مطبخ يا آشپزخانه و سرد خانه يا زير زمين مي‌باشد. در هر خانه محلي براي نگهداري احشام و ماكيان وجود دارد كه ‌اين خود به دليل فرهنگ اقتصادي و معيشتي مردم شهر مي‌باشد كه در گذشته به كار كشاورزي و دامپروري اشتغال داشته وهم اكنون تا حدودي ادامه دارد. خانه‌ها عموماً يك طبقه و يا دو طبقه بوده كه به طبقة بالاي آن بالا خانه مي‌گويند . بالاخانه‌ها معمولاً مسكن اعضاي جوان خانواده كه تازه ازدواج مي‌كردند بوده است.
در ساخت ‌اين مساكن به جز خشت و گل، از چوب براي برپا داشتن سقفها و نيز ساخت درب‌ها و پنجره‌ها استفاده شده است. خانه‌ها در هر محله به صورت مجتمع و گرد هم قرار دارند ومعمولاً بين دو خانة مجاور نوعي راه مسقف كوتاه وجود داشته كه در مواقع باريدن برف‌هاي سنگين كه موجب مسدود شدن معابر كم عرض محله مي‌شده از ‌اين طريق بين خانه‌ها ارتباط بر قرار مي‌شده است.
‌اين شهر فاقد سيستم فاضلاب شهري بوده و هر خانه داراي يك يا چند حلقه چاه براي دفع فاضلاب مي‌باشد. در بعضي از خانه‌ها نهرهاي آب قنات مي‌گذشت و چون سطح بعضي از‌اين نهرها پايين تر از سطح حياط ‌اين خانه‌ها بوده اعضاي خانواده توسط پلكاني مي‌توانستند به ‌اين آب دسترسي پيدا كنند كه به آن پاكَنه مي‌گويند. اكثر ‌اين خانه‌ها داراي يك حوض آب در وسط حياط مي‌باشند كه علاوه بر‌ايجاد طراوت در محيط خانه، از آب آن جهت آبياري درختان موجود در باغچه استفاده مي‌كردند. از جمله ويژگيهاي بسيار مهم و جالب توجه‌ اين مساكن هم خواني و تطابق معماري و مصالح مورد مصرف در آنها با اقليم شهرهاي كويري است. ويژگي‌اين معماري طوري است كه بدون صرف انرژي دماي 35 تا 40 درجه و بعضاً بيشتر مناطق كويري در زير سقف ‌اين خانه‌ها به دماي 20 تا 25 درجه كاهش مي‌يابد كه متأسفانه در ساخت خانه‌هاي جديد‌اين گونه خصوصيات در نظرگرفته نمي‌شود. بادگيرها را در شهر تفت به دليل اعتدال در آب و هوا كمتر مشاهده مي‌كنيم. هر محله داراي حداقل يك حمام عمومي، مسجد، حسينيه و آب انبار بوده كه آب انبارها و حمام به دليل گسترش آب لوله كشي و ساخت حمام در خانه‌ها اهميت خود را از دست داده و امروزه به عنوان آثاري ديدني شناخته مي‌شوند. (در صورتيكه تخريب نشوند)
در بافت قديمي، كوچه‌ها و خيابانها پر پيچ و خم بوده و اگر امروز از اكثر آنها ميتوان اتومبيل‌ها را عبور داد در اثر طرح‌هاي تعريض شهرداري مي‌باشد. در هر محله همان طور كه ذكر شد خانه‌ها به طور مجتمع در كنار هم قرار دارند و بقية مساحت محله را باغها و بوستانها تشكيل مي‌دهند. باغها نيز توسط كوچه‌هاي پر پيچ و خمي ‌به يكديگر راه داشته و‌اين تركيب زيباي خاصي را به شهر مي‌دهد. اما از سال 1346 شهرداري تفت اقدام به ساخت خيابانهاي عريض با متد جديد آنروز كرد كه از آن جمله خيابان ششم بهمن بوده و به موازات آن خيابانهاي با جهت شرقي- غربي و شمالي- جنوبي احداث شد. همراه با حداث‌ اين خيابانها كه جملگي آسفالته بودند ، اكثر خيابانهاي پر پيچ و خم قديمي‌نيز آسفالت شدند و تنها كوچه باغها همچنان به شكل قديم خود كه خاكي بودند باقي مانده است. در گذشته بيشترين تراكم جمعيت در قسمت جنوبي شهر وجود داشت كه تا امروز نيز تا حدودي تراكم خود را به طور نسبي حفظ كرده اسـت قسـمتهاي شمالي داراي تراكم كمتـري بوده است.
پرجمعيت ترين قسمتهاي شهر مركز شهر بوده كه در آن بازار و اماكن مذهبي قرار دارد . منازل روحانيون نيز معمولاً در كنار ‌اين اماكن و در بخش مركزي و پر جمعيت شهر قرار داشته و امروزه نيز ‌اين قاعده تا حدودي حفظ شده است. در جمع شهر تفت از گذشته‌هاي دور داراي 17 محله بوده كه امروزه نيز شهروندان تفتي تعداد محلات را همان 17 محله ميدانند ،گرچه با گذشت زمان محله‌هاي جديدي به شهر اضافه شده است. ‌اين محلات در مرحلة اول به دو بخش گرمسير وسردسير تقسيم ميشوند (به‌ اين دليل ‌اين دو قسمت را‌ اين چنين نام گذاري كردند كه در بخش گرمسير محصول باغات 20 روز زودتر از بخش سردسير به دست مي‌آيد).
در بخش سردسير ميتوانيم محلات سَرِده، شودة سُفلا، شودة عُليا، بُرسّه (BORASSEH )، حوض بلبل، خلف خانقاه، حاجي ابراهيمي، پاچنار، ابوالحسني، در بند ميرزا، باغ گلابدان و غياث آباد را نام ببريم و در بخش گرمسير ميتوانيم محلات باغ موردان (باغ مورتين)، تلِّ مختار، گرمسير، دِهنو و باغ خندان را نام برد. محلة باغ خندان محل سكونت اقليت زرتشتي تفت مي‌باشد.
اما در بخش جديد شهر گرچه از نظر داشتن تأسيسات تا حدودي به محلات قديمي‌ بسيار شبيه است و از آنها الهام گرفته ولي از نظر نوع مصالح به كار رفته در ساخت مساكن و نيز نوع معـماري به كـار گرفته شده با بافت قديمي ‌بسيار متفاوت است. در‌اين بخش اكثر خانه‌ها از آجر و سيمان ساخته شده‌اند و سقفهاي آن با تير ريزيِ آهني و پوشش ضربي مي‌باشد. به‌ اين ترتيب ضخامت ديوارها و سقفها به دليل استحكام و مقاومت بالاي مصالح جديد كم شده است. اما به دليل در نظر نگرفتن تناسب ‌اين مصالح با نوع آب و هوا و اقليم شهر ‌اين نوع معماري و به كار بردن ‌اين مصالح موجب صرف انرژي بسياري براي مقابله با سرما و گرما در فصول سرد و گرم سال شده است. كوچه‌ها و خيابانها نسبتاً عريض و راست و جهت خانه‌ها شمالي جنوبي است تا حد اكثر نور خورشيد به داخل منازل بتابد اما نداشتن پوشش گياهي كافي، خود موجب عدم انطباق ‌اين معماريِ شهري با اقليم مناطق كويري شده است. بيشتر ساكنين ‌اين بخشها را خانواده‌ها و افراد جوان تشكيل مي‌دهد كه عمدتاً در مشاغل خدماتي و توليديِ صنعتي و بازرگاني مشغول مي‌باشند.
امروزه بسياري از ادارات دولتي در‌اين بخش از شهر ساخته شده‌اند. سيستم فاضلاب در‌اين بخش نيز چاه مي‌باشد و هنوز با‌ اينكه ‌اينگونه شهرها در‌اين مرحله از گسترش بهترين شرايط را براي احداث سيستم فاضلاب شهري و بسياري از امكانات شهري دارند، اقدامي ‌تا كنون صورت نگرفته است.
از محلات جديد ميتوان كوي آزادي ، شهرك قدس، شهرك صدوقي، شهرك احرار و شهرك فرهنگيان را نام برد.‌ اين شهركها جمعيت بسياري را در خود جاي داده است و به عنوان مناطق پر تراكم مي‌باشد هر چند كه بخشهاي مركزي شهر در بافت قديم همچنان به عنوان مراكز تجمع افراد مي‌باشد و ارزش املاك به خصوص املاك تجاري اطرافِ بازار بسيار بالاتر از املاك مشابه در بافت جديد مي‌باشد.
ما با گشتن در شهر كمتر به ميدان بر مي‌خوريم، با ‌اين همه ميدان شاه ولي در مركز شهر و ميدان امام حسين در ابتداي شهر از ميادين مهم شهر مي‌باشد. از تأسيسات ديگرِ شهر ميتوان موارد زير را نام برد:
ادرة ثبت احوال، ادارة كشاورزي، دادستاني، نيروي انتظامي(شهر باني)، ادارة ثبت اسناد واملاك، مخابرات، شهرداري، فرمانداري، بانكها، ادارة ارشاد اسلامي(فرهنگ)، كتابخانه، ادارة آب و فاضلاب، پاركها، نمايندگيهاي خودرو‌هاي ساخت ‌ايرا ن، اماكن مذهبي از جمله مسجد و حسينيه و مراكز مذهبي زرتشتيان مانند پير بابا سيد شـرف الدين، ادارة آمـوزش وپـرورش، اسـتاديوم ورزشي و سالنهاي مربوط به ورزش ، ادارة مراتع وجنـگلباني ، ادرة بهـزيستي ، نهضـت سوادآموزي، سينما، كشتارگاه، گورستان، سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، بنياد شهيد، بنياد مسكن و . . . كه ميتوان به آن مراكز بهداشتي و درماني و شهرك‌هاي صنعتي را كه قبلاً دربارة آنها توضيح داديم افزود.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
ارزيابي كلي از حال و‌آيندة شهر:تفت

با توجه به شرحي كه در صفحات گذشته آمد، مي‌توان شهر تفت را با توجه به قدمت و ديرينگي آن و نيز سيماي بر جاي ماندة امروزين، در زمرة شهرهايي دانست كه در دوران اسلامي‌شكل گرفته و داراي خصوصيات شهرهاي ‌اين دوران مي‌باشد. هر چند كه بعضي از منابع تاريخي قدمت آن را مربوط به پيش از اسلام مي‌دانند كه دلايل آنها در بخش سابقة تاريخي شهر كه پيش از ‌اين آورده شد، ذكر گرديد. با ‌اين اوصاف و با توجه به ويژگيهايي كه در تقسيم بندي‌هاي شهرها در نظر گرفته مي‌شود، مي‌توانيم بافت قديمي ‌شهر تفت را به دوران صفويه نسبت داد. در آن دوران رشد وگسترش شهرنشيني آنچنان رو به پيشرفت بود كه در ‌اين راستا شهرهايي هم چون اصفهان، كاشان، و يزد در مركز ‌ايران و به موازات گسترش شهر نشيني در ديگر نقاط‌ ايران ‌ايجاد شد. در تقسيماتي كشوري كه در دوران اسلامي ‌به كار گرفته مي‌شد ما با سه مفهوم مصر، قصبه و مدينه روبرو هستيم، كه در ‌اين ميان قصبه به عنوان شهرستان يا مركز استان قلمداد مي‌شد به ‌اين ترتيب با يافتن آثاري كه در گوشه و كنار ‌اين شهر و نيز منابع تاريخي كه از تفت به عنوان قصبه نام مي‌برند ميتوانيم به تعلق ‌اين شهر به گونة شهرهاي اسلامي ‌مطمئن باشيم.
از ويژگيهاي ديگر شهر تفت كه آن را مربوط به شهرهاي دوران اسلامي ‌مي‌كند مجاورت مراكزي همچون بازار و حسينيه و مسجد است و منازل افراد سرشناس و روحانيون (از جمله امام جمعه) ونيز كاروان سرا در كنار هم بوده كه جملگي در بخش مركزي شهر واقع شدند.
از مهمترين ويژگيهاي شهر تفت داشتن شرايط آب و هوايي مناسب مي‌باشد كه تنها منطقة خوش آب و هوا در استان يزد و نيز قرار گرفتن ارتفاعات شيركوه و برف خانة طزرجان است. اگر به‌اين ويژگيها بناهاي تاريخي و باستاني شهر را نيز بيافزاييم مي‌توانيم تفت را شهري داراي جاذبه‌هاي توريستي و گردشگري دانست. طبق برنامه ريزيهايي كه در سازمان مديريت و برنامه ريزي استان يزد انجام گرفته، پيش بيني شده بخش قابل توجهي از بودجة ‌اين شهرستان در جهت حفظ و گسترش جاذبه‌هاي گردشگري صرف گردد كه تا حدودي با احداث هتل شيركوه و هتل 5 ستارة فراز (در حال احداث) ومرمّت برخي از بناهاي تاريخي ‌اين پيش بيني‌ها به مرحلة اجرا در آمده است.
اقليم مناسب شهر مي‌تواند از پتانسيل‌هاي كشاورزي و صنايع مربوط به آن باشد، چرا كه بيشترين تعداد روستا را در استان دارا است و اكثر آنها به كار كشاورزي و دامپروري مشغول مي‌باشد و سرمايه گذاري در‌اين بخش و بخش گردشگري به دليل ريشه‌هايي كه در فرهنگ و سنت توليدي ‌اين شهر دارد مي‌تواند موجب بهبود وضعيت اقتصادي شهر گردد. داشتن سه شهرك صنعتي كه برخي از واحدهاي آنها بلا استفاده مانده و برخي هيچگونه طرحي با توجيه اقتصادي نداشته نمي‌تواند عاملي مؤثر براي توسعة اقتصادي شهر باشد، كما ‌اين كه بسياري از‌اين واحدها به افراد غير بومي ‌واگذار شده است و موجب نارضايتي شهروندان بومي ‌شده است. مردم ‌اين شهر به لحاظ داشتن گرايشات مذهبي سعي در‌ايجاد مراكز مذهبي جديد و يا توسعه وگسترش مراكز ديني قديمي ‌دارند و كمتر به امكانات فرهنگي ديگر نظير تئاتر و سينما و كتابخانه وغيره توجه دارند. تنها سينماي شهر نيز (سينما ديدار) به دليل تعصّبات مذهبي بلا استفاده مانده و تنها براي برگزاري سمينارها و يا مراسم مذهبي استفاده مي‌شود. ‌اين خود موجب افت فرهنگي در ميان مردم به خصوص جوانان مي‌شود و نوعي بي اعتنايي به خواسته‌ها و تمايلات جمعيت جوان شهر مي‌باشد. همزيستي مسالمت آميز مسلمانان و زرتشتيان در‌اين شهر از نكات قابل توجهي مي‌باشد كه مي‌توان از آن براي برقراري آشتي ميان افكار و عقايد متنوع امروزين و به رسميت شناختن حقوق مادي و معنوي آنها استفاده كرد.
ايجاد تأسيسات شهري جديد و متناسب با فرهنگ عمومي‌و نيز فرهنگ توليدي شهر در‌اين مرحله از گستردگي شهر، نتنها از نظر اجرا آسانتر انجام مي‌گيرد، بلكه بوجود آوردن ‌اين امكانات و در كنار آن ‌ايجاد اشتغال براي جوانان موجب پيشگيري مهاجرت به شهرهاي بزرگ كه مراكز عمدة تجمع سرمايه هستند مي‌شود و در كنار ‌اين مزايا از بروز مشكلات بسياري كه در شهرهاي بزرگ به دليل گسترش بي روية شهر و انجام ندادن به موقع طرحهاي عمراني به وجود آمده در‌اينگونه شهر‌هاي كوچك جلوگيري مي‌شود.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
عمارت و باغ صدری :واقع در تفت
عمارت و باغ صدری یکی دیدنی های شهر تفت در استان یزد به شمار می رود که با وجود بناهای جالب و دیدنی به همراه باغی سرسبز و زیبا بالقوه یکی از نقاط گردشگری شهرستان تفت به شمار می رود. ظاهرا قدمت این باغ و بنا به دوران زندیه باز می گردد که بازسازی و نوسازی شده است.



بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
تفرجگاه دره گاهان :تفت

یکی از مناطق دیدنی شهرستان تفت در استان یزد؛ تفرجگاهی موسوم به دره گاهان است که به دلیل وجود چند درخت و همچنین آبشاری زیبا به صورت یکی از جاذبه های دیدنی این شهرستان بدل گشته است. وجود سنگ های مساعد برای صخره نوردی در کنار آبشار نیز مزید بر علت شده و منطقه را بیش از پیش مشهور ساخته است.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
نقوش تخته سنگ کوه ارنان :تفت

این تخته سنگ در نگاه اولیه دو صحنه مجزای شكار را مجسم می كند. در سمت راست و قسمت بالای سنگ تصویر از هجوم حیوان درنده و انسانی روبروی آن حیوان كه احتمالا مورد حمله واقع شده حک شده است. در پشت سر حیوان، مردی نیزه به دست به حیوان حمله كرده و نیزه خویش را در بدن حیوان فرو برده است. آنچه برای بیننده قابل توجه می باشد؛ شیوه زندگی ترسیم شده در این تصاویر و اینكه انسانهایی با تاریخ طولانی در این منطقه و سرزمین از استان یزد زندگی كرده اند می باشد.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
صفحه  صفحه 8 از 19:  « پیشین  1  ...  7  8  9  ...  18  19  پسین » 
ایران

yazd | یزد

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA