انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
ایران
  
صفحه  صفحه 38 از 82:  « پیشین  1  ...  37  38  39  ...  81  82  پسین »

Diary History Iran | روزنگار تاریخ ایران


مرد

 
باز پس گرفتن شهر «آمِد =ديار بکر»

يکم نوامبر سال 578 ميلادي دو ژنرال ايراني باشكست دادن سپاهيان روم شرقي «آمد Aamed = ديار بکر» را پس گرفتند. اين دو ژنرال ايراني، «تام خسرو» و «آذرمان» سپس به پيشروي خود در جهت شمال غربي ادامه دادند. تيبريوس دوم كه تازه امپراتور روم شرقي (قسطنطنيه) شده بود وقتي که چنين ديد درخواست ترك مخاصمه كرد و حاضر به پرداخت غرامت شد.
ژوستين دوم امپراتور قبلي روم شرقي در پي شكست نظامي پُر تلفات از ارتش ايران كه خسروانوشيروان با وجود پيري شخصا هدايت نيروها را در آن جنگ بر عهده داشت از فرط اندوه دچار افسردگي مزمن شده و كنار رفته بود

مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
     
  
مرد

 
با همه فشار متفقين، مجلس و دولتمردان زير بار لغو قانون نظام وظيفه عمومي نرفتند

در پايان دهه اول آبان 1320 مجلس و مقامات دولت وقت، با وجود اشغال نظامي ايران، موفق شدند متفقين را قانع كنند كه از اصرار به لغو و يا اصلاح قانون نظام وظيفه عمومي ايران منصرف شوند. در برابر اين اصرار متفقين، تنها تني چند از مقامات وقت سر فرود آورده بودند. اين چند تن همان هايي كه افراد پادگانها را در جريان تعرض نظامي انگلستان و شوروي به ايران مرخص كرده بودند!.
متفقين خواسته بودند كه ايران به جاي خدمت وظيفه و داشتن ارتشي عظيم، براي خود يك سپاه سي هزار نفري استخدامي مركب از نظاميان حرفه اي به وجود آورد.
پس از پيروزي انقلاب در بهمن ماه 1357 نيز برخي گروههاي چپگرا كه خواب فدراليزه كردن ايران را ديده بودند اصرار به لغو قانون وظيفه عمومي و انحلال ارتش را داشتند كه موفق نشدند.

مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
     
  
مرد

 
بروز اختلاف ميان ايران و كنسرسيوم نفت!

در پي پديد آمدن اختلاف نظر ميان ايران و كنسرسيوم نفت كه از هفتم آبان 1345 هجري خورشيدي (29 اكتبر 1966)، هشت سال پس از تصويب قرار داد طرفين در پارلمان ايران، آشگار شده بود يکم نوامبر اين سال (3 روز پساز پديدآمدن اختلاف)، اورل هريمن Averell Harriman ديپلمات كاركشته آمريكايي براي رفع اختلاف وارد تهران شد. همزمان سي نماينده هم از جانب شركتهاي عضو كنسرسيوم به همين منظور به تهران وارد شدند.
هريمن كه در تابستان 1986 درگذشت از دهه 1950 بارها براي حل مسئله نفت و مسائل مربوط به روابط ايران و آمريكا وارد تهران شده بود. درجريان اختلاف دكتر مصدق با دولت لندن بر سر نفت، هريمن چندين هفته در تهران اقامت كرده بود. باوجود اين، هريمن در كتاب خاطراتش همه حقايق درباره اين مسافرتها را بيان نكرده است.

مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
     
  
مرد

 
چرا رسانه هاي ايران بايد مترجم خبرگزاري هاي ديگران باشند؟! ـ تصميم حرفه اي بسيار مهمي كه معلق ماند!

دهم آبان ماه 1350 (1971) در پي اجراي قانون دولتي شدن راديو ـ تلويزيونهاي ايران و قرار گرفتن آنها در يك سازمان واحد و اعتراض اين سازمان به نحوه ترجمه و توزيع اخبار ساير كشورها (خارجي) از سوي خبرگزاري پارس (امروزه؛ ايرنا)، جلسه عمومي اين خبرگزاري با حضور وزير مربوط تشكيل شده بود تا به اين موضوع و همچنين شكايات رسيده درباره تنظيم اخبار به كميسيون عرايض مجلس شوراي ملي (معادل كميسيون اصل نود فعلي)، و نيز شكايت مشابه به بازرسي شاهنشاهي رسيدگي شود. شاكيان با مضموني تقريبا مشابه نوشته بودند كه وظيفه يك خبرگزاري داخلي نيست كه مترجم خبرگزاري هاي كشورهاي ديگر و احتمالا گزارشهاي «حساب شده» و گاهي مغرضانه آنها باشد و نظر خاص اين خبرگزاري ها را كه از سياست دولت هاي متبوعشان سرچشمه مي گيرد به خورد ايرانيان دهد.
تا آن زمان راديوها و به ويژه راديو دولتي ايران، تلويزيون غير دولتي و روزنامه هاي صبح (عموما كم تيراژ) اخبار بين الملل را هم از آژانس پارس مي گرفتند و نقل مي كردند.
شاكيان خواسته بودند كه روزنامه ها مستقيما مشترك هر خبرگزاري كه بخواهند بشوند و اخبار خارجي را به سليقه خودشان انتخاب و ترجمه كنند و مسئول كار خود باشند. با اين عمل، نه تنها اخبار متنوع خواهند شد و روزنامه هاي كشور چهره متفاوت به خود خواهند گرفت، بلكه مخاطبان با مطالعه اخبار به سياست و روش هر روزنامه پي خواهند برد و روزنامه مطابق ميل خود را انتخاب و مطالعه خواهند كرد كه راه خوبي براي ايجاد رقابت ميان روزنامه ها است. وظيفه حرفه اي خبرگزاري ملي و داخلي جمع آوري و توزيع اخبار شهر و كشور و نيز خبرهايي است كه نمايندگي هايش از خارج بفرستند و نيز تفسير وقايع خارجي به قلم و يا از قول مفسران، تحليلگران و صاحبنظران داخلي تا مردم روشن شوند و نيز آموزش عمومي بينند.
حاضران در جلسه اين نظرات را منطقي و حرفه اي تلقي كردند و مورد تاييد قرار دادند و قرار شد از آنجا كه بار تغذيه راديو ـ تلويزيونها داشت از دوش خبرگزاري دولتي برداشته مي شد، اين خبرگزاري به روال حرفه اي بازگردد و تنها به تهيه و توزيع اخبار داخلي و اخبار خارجي ارسالي از نمايندگانش بپردازد، و ترجمه از آژانسهاي خارجي منحصر به گزارشهاي مربوط به ايران (اخبار ويژه) و ارسال آنها مستقيما براي برخي مقامات باشد.
پس از رسيدن اين خبر و شرح مذاكرات جلسه به گوش ناشران روزنامه ها بسيار كم تيراژ صبح (آن زمان) دست به اعتراض زدند كه براي مشترك خبرگزاري خارجي شدن و استخدام مترجم پول ندارند!. جمعي از آنان به نخست وزير وقت متوسل شدند و تني چند تهديد به تحصن در مجلس كردند و به اين ترتيب يک تصميم حرفه اي به حالت تعليق در آمد كه ظاهرا هنوز معلق است و بيم از آن است كه خبرگزاري هاي روزافزون داخلي كه از كمك مالي دولت هم برخوردار مي شوند آن الگوي نادرست (مترجم گزارش هاي خبرگزاري هاي خارجي بودن) را كه در هيچ نقطه ديگر از جهان ديده نمي شود بكار بندند.

مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
     
  
مرد

 
سالروز قتل خواجه نظام الملك و اشاره اي به فرضیه های آنارکیسم و ریشه واژه assassin

ترور خواجه نظام الملک خواجه نظام الملك دولتمرد مشهور ايراني، بزرگ وزير سلجوقيان، مولف كتاب سياست نامه (در علم حکومت کردن)، و موسس دانشكده هاي موسوم به نظاميه دوم نوامبر سال 1092 ميلادي در نزديكي كرمانشاه به دست عوامل حسن صبّاح (فدائيان) كشته شد. «ماکس ستیرنر» فیلسوف آلمانی این نوع عملیات را آنارکیسم انفرادی خوانده است. فلسفه آنارکیسم عمومی (برقرار کردن حکومت شورایی، کاهش اختیارات دولت و نفوذ توانگران در تصمیگیری های دولتی) از «نتلائو» آلمانی و «کروپوتکین» روس است که ترور مخالفان سیاسی حکومت شورایی را رد نمی کند. امروزه اين نوع عمليات را «تروريستي» مي خوانند. از آغاز قرن 21 ترور انتحاری و عملیات تروریستی رو به افزایش است. آنارکیست ها در دهه آخر قرن نوزدهم و دهه یکم قرن بیستم شماری از سران کشورها و دولت ها ازجمله رئیس جمهور آمریکا، پادشاه ایتالیا و نخست وزیر فرانسه را ترور کردند. اندیشمندان پیش بینی کرده اند که اگر روند کنترل دولت ها به دست شماری معدود و مشخّص و اصحاب منافع که انحراف از دمکراسی اصیل است ادامه یابد توجه به آنارکیسم ازسر گرفته شود و ....
قاتل خواجه نظام الملک «ابو طاهر اراني» جواني ديلمي بود كه در الموت به صف هواداران حسن صبّاح پيوسته بود و در آنجا مامور قتل خواجه شده بود. به نوشته پاره اي از مورخان، دشمني حسن صباح با خواجه نظام الملك تنها به خاطر مخالفت خواجه با اسماعيليه نبود؛ حسن از بسياري از كارهاي ديگر خواجه از جمله همكاري او با سلجوقيان راضي نبود. از نظر حسن صباح سلجوقيان اشغالگر و خارجي شمرده مي شدند. مارکو پولو پیروان حسن صباح را که پیش از اعزام به ماموریت ترور، حشیش مصرف می کردند «حشّاشین» نوشته که این واژه به صورت «اسسینassassin» وارد لغت نامه ها شده است. حسن صبّاح که یک مبارز بود چون توان جنگ متعارف با ارتش سلجوقیان تُرک را نداشت که ایران و چند ناحیه دیگر در منطقه را تصرف کرده و در دست داشتند، متوسل به قتل مقامات این دولت شد تا تضعیف گردد و ازمیان برداشته شود.

مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
     
  
مرد

 
محاكمه پدران جنبش كمونيستي ايران

محاكمه 53 تن اعضاي موسس حزب كمونيست توده از 11 آبان سال 1317 (دوم نوامبرسال 1938 ميلادي) در تهران آغاز شد. اتهام عمده آنان تلاش براي براندازی سلطنت و ملی کردن منابع تولید ايران اعلام شده بود.. در پايان اين محاكمه، دستگيرشدگان به مجازات زندان محكوم شدند.
دكتر تقي اراني فيزيكدان ايراني تحصيلكرده آلمان كه از او به عنوان پدر احزاب كمونيستي در ايران نام مي برند يکي از اين متهمان بود. وي به جرم ترويج مرام اشتراكي (مزدكيسم ـ ماركسيسم) و تبليغ براندازي سلطنت به ده سال زندان محكوم شده بود. اراني دهم بهمن 1318 هجري خورشيدي (30 ژانويه 1940) در 36 سالگي در زندان تهران درگذشت و اعلام شد كه مرگ او از بيماري تيفوس بوده است. پس از اشغال نظامي ايران و ازميان رفتن ترس مطبوعات از نوشتن هرگونه مطلب، برخي از روزنامه هاي تهران نوشتند که دکتر اراني را در زندان کشته بودند.
محکوميت پدران جنبش کمونيستي ايران نتوانست به فعاليت آنان پايان دهد و حزب توده سه سال بعد اعلام موجوديت کرد که فعالیت علنی آن با تیراندازی به سوی شاه در دانشگاه تهران در 15 بهمن 1327 ممنوع شد و ....

مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
     
  
مرد

 
ملّی شدن اراضی اطراف پارک وی شهر تهران (بزرگراه چمران) در سال 1348

وزارت منابع طبیعی ایران دهم آبان 1348 اراضی اطراف پارک وی (بزرگراه چمران) واقع در نیمه غربی تهران را ملّی اعلام کرد و روزنامه ها خبر این اقدام را روز بعد (11 آبان) در صفحات اول خود منتشر کردند.
برخی از روزنامه های صبح تهران نوشته بودند که مشخص کردن اراضی ملّی مجاور و داخل شهرها و روستاهای بزرگتر ادامه خواهد داشت تا تجاوزی به اموال عمومی (متعلق به ملت و در مالکیّت دولت که نماینده ملت است) صورت نگیرد که رسیدگی قضایی و احقاق حق معمولا فوری نیست.

مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
     
  
مرد

 
چرا كيسينجر بازهم به تهران آمد؟!، اين بار به خاطر بهاي نفت - زد و خوردهاي کردهاي عراقي با دولت حزب بعث و نقش شاه

هنري كيسينجر وزير امور خارجه وقت آمريكا كه در رابطه با مسئله كردهاي عراقي و مسائل ديگر پي در پي از تهران ديدن مي كرد دوم نوامبر سال 1974 (11 آبان 1353 ) بازهم وارد تهران شد. اين بار به خاطر نفت و بازهم مسئله عراق.
شاه يك روز پس از ورود كيسينجر به تهران و نخستين دور مذاكرات با او اعلام داشت كه بهاي نفت نبايد تا آن حد بالا رود كه براي مصرف كننده قابل تحمل نباشد!. اين اظهار شاه نشان داد كه كيسينجر موفق شده بود اورا در پايين نگهداشتن بهاي نفت خام با غرب همنظر سازد. دور بعدي مذاكرات درباره مسئله عراق و خطر ادامه نزديكي آن به روسها بود كه معمولا درباره اش اعلاميه منتشر نمي شد و تنها تحولات بعدي نشان مي داد كه نتايج تماس ازچه قرار بوده است.
«كريستوفر هيچنز» در تاليف خود ــ محاكمه هنري كيسينجر، نشر ورسو ، لندن ،سال 2001 ، صفحات 576 تا 599 ــ شرح ديدارهاي پي در پي كيسينجر ازتهران را آورده است كه از محتواي اين نوشته چنين بر مي آيد:
حزب بعث عراق در سال 1968 با شعارهاي تند ضد غرب و برقراري سوسياليسم عربي حكومت عراق را به دست مي گيرد و به شوروي نزديك مي شود و با كردهاي ان كشور هم كنار مي آيد، به گونه اي كه قرار مي شود معاون رئيس جمهوري عراق يك كرد باشد. كيسينجر احساس خطر مي كند و در صدد برهم زدن سازش بغداد با كردها بر مي آيد.
سپس وقايعي! روي مي دهد كه بغداد مصطفي بارزاني را متهم به طرح نقشه ترور رئيس جمهوري عراق مي كند. و ميانه طرفين به هم مي خورد؛ يعني همان نتيجه اي كه كيسينجر انتظارش را داشت حاصل مي شود.
كيسينجر سپس نقشه يك جنگ گريلايي (چريكي) كردها بادولت عراق را مي كشد تا دولت بغداد مدتها گرفتار آن باشد و منافع امريكا در منطقه محفوظ بماند. وي به گوشزد «جوزف فارلند» سفير وقت آمريكا در تهران هم اعتنا نمي كند كه به او نوشته بود: وقتي كه جنگ چريكي شروع شود؛ كنترل از دست مي رود و رشته اي است كه سر دراز خواهد داشت.
امضاي پيمان دوستي شوروي و عراق در اوايل سال 1972 و ديدار كاسيگين نخست وزير شوروي از بغداد به كيسينجر وسيله داد تا مسئله را آنچنان بزرگ جلوه دهد كه كنگره آمريکا نتواند بر مخالفت خود با كمك امريكا به جنگ منطقه اي ديگري پافشاري كند.
تا اين زمان كمك به كردهاي عراق، تحريك آنان بر ضد دولت بغداد و دلگرم كردن ايشان به تضمين حمايت آمريكا؛ از طريق سازمان اطلاعات مركزي آمريكا (سيا) صورت مي گرفت كه عملياتي محرمانه بود و ريچارد هلمز مدير كل وقت آن به حرف شنوي از كيسينجر شهرت داشت.
اندكي بعد كيسينجر با نيكسون به مسكو رفت. درآنجا درباره تشنج زدايي مذاكره مي شود و در پايان مذاكرات هم اعلاميه اي بلند بالا از سوي سران دوكشور صادر مي گردد.
نيكسون و كيسينجر سپس با اين هدف كه شاه را وادار به كمك رساني به كردهاي عراقي در جنگ جاريشان با دولت بغداد كنند به تهران مي آيند و نيكسون در نطق رسمي خود شاه را «شاه شاهان» مي خواند و ... .
شاه نگران وضع خود در پي تحقق تشنج زدايي ميان امريكا و شوروي مي شود و نيكسون با صلاحديد كيسينجر به شاه اطمينان مي دهد كه امريكا دوستان خود را تنها رها نخواهد كرد! و بطور ضمني به شاه مي فهماند كه موضوع تشنج زدايي فعلا در حد صحبت (حرف) است و نگران آن نباشد.
كيسينجر در كتاب 1151 صفحه اي خاطرات خود در باره اين مذاكرات باشاه نوشته است: شاه كه هيچوقت با خواستهاي آمريكا مخالفت نمي كرد اين بار هم خواست ما را كه كمك او به كردهاي عراق در جنگ با دولت بغداد بود پذيرفت و چون شاه نظر مارا پذيرفت و با دادن هرگونه كمك نظامي و تداركاتي به كردهاي عراق موافقت كرد ما هم دشواري هايي را كه برسر تحويل جت « اف ــ 14» به او بود بر طرف ساختيم. ضمنا به شاه گفته شد كه در رساندن كمك به كردهاي عراقي؛ انگلستان، اسراييل و اردن هم در كنار او هستند و پادشاه اردن رابط ميان آنهاخواهد. به همين منظور شاه اردن درتابستان 1972 دو بار به ايران آمد و با شاه در نوشهر ملاقات كرد.
جنگ كردهاي عراقي براي ايران بيش از سيصد ميليون دلار هزينه داشت. شاه حتي براي بكار انداختن توپهايي كه به كردهاي عراقي داده بود سرباز ايراني بالباس كردي به عراق فرستاده بود.
دولت آمريكا سلاحهاي روسي را كه اسرائيل طي جنگ با كشورهاي عربي از آنها به غنيمت گرفته بود به 28 ميليون دلار خريداري و از طريق ايران براي كردهاي عراقي فرستاد.
به تدريج شاه رابط ميان ملامصطفي بارزاني و دولت آمريكا شده بود و وي نيازمندي هاي خود را از طريق شاه به كيسينجر اطلاع مي داد.
در سال 1974 دو عامل تازه در جريان جنگ كردهاي عراقي با دولت بغداد مشاهده شد. يكي برتري يافتن نيروهاي عراقي كه سلاحهاي بهتري از شوروي گرفته و از تعقيب كردها تا داخل خاك ايران و برخورد بانيروهاي ايران ابا نداشتند و ديگري ضعيفتر بودن جرالد فورد نسبت به نيكسون به گونه اي كه كنگره با دادن كمكهاي وسيع دولت امريكا به كردها مخالفت كرد و ريچارد هلمز هم ازمدير كلي «سيا» كنار رفته بود و سفير امريكا درتهران شده بود و مديركل تازه «سيا» مانند او حاضر نبود از بودجه «سيا» به كردها ي عراقي كمك شود. اين وضعيت سبب شد كه شاه در ملاقات 18 فوريه 1975 خود در زوريخ به كيسينجر اطلاع داد كه قصد سازش با عراق را دارد و كيسينجر موضوع را به اطلاع فورد رسانيد. در پي سازش ايران و عراق و حل مسئله شط العرب، ديدارهاي كيسينجر از ايران قطع، كردهاي عراق هم به امان خدا رهاشدند، کدورت کاخ سفيد واشنگتن از شاه آغاز شد و ....
طبق حرفهايي که در تهران و در طول رفت و آمدهاي مکرر کيسينجر به گوش مي خورد يکي هم اين بود که وسايل خوشگذراني کيسينجر در تهران رو به راه بود!.
کیسینجر که متولد 27 ماه می 1923 در باواریای آلمان است از سال 1969 تا سال 1977 مشاور ويژه کاخ سفيد واشنگتن درامور امنیت ملی و یا وزیر امورخارجه بود. وی نخستين يهودي است كه وزير امورخارجه آمريكا شده است.
نام کیسینجر تا آمدن به آمریکا «هاینتس آلفرد» بود که به «هنری» تبدیل شد. خانواده کیسینجر در سال 1938 و هنگامی که وی 15 ساله بود از بیم هیتلر، نخست به انگلستان و سپس به آمریکا مهاجرت کردند.
کیسینجر که در سال 1943 (زمان جنگ جهانی دوم) به خدمت در ارتش آمریکا احضار شده بود درهمین سال و همین جا به تابعیت نچرالایزد این کشور درآمد. وی و عمدتا به دلیل تسلط بر زبان آلمانی در طول خدمت در ارتش آمریکا که حدود 5 سال طول کشید در قسمت های اطلاعاتی و امنیتی فعالیت داشت و عمدتا در جبهه آلمان و پس از شکست آلمان در قسمت اداره مناطق تحت اشغال نظامی آمریکا و تجدید سازمان این مناطق.
وی پس از بازگشت به آمریکا به تحصیل در دانشگاه پرداخت و وارد کارسیاست شد و .... کیسینجر بر خلاف بيشتر يهوديان آمريكايي، از اعضاي حزب جمهوريخواه آمريكاست.

مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
     
  
مرد

 
سالروز ايجاد شهر قزوين به تصميم شاپور يکم، شاه ساساني ايران

سوم نوامبر سال 245 ميلادي شاپور يكم شاه وقت ايران از دودمان ساساني كه در دوران زمامداري خود ايران را ابرقدرت اول جهان كرده بود دستور بناي شهر قزوين را صادر كرد .كار ايجاد اين شهر سه سال طول كشيد و در اكتبر (جشن هاي مهرگان) سال 248 ميلادي پايان يافت. نام قزوين از طايفه اي به همين نام گرفته شده و يونانيان و روميان باستان و اينك جهانيان درياي مازندران را به نام اين طايفه درياي «كاسپين» مي خوانند، زيرا كه منطقه محل سكونت اين طايفه آريايي تا ديلمان، گيلان و سواحل غربي آن دريا امتداد داشته است.
شاپور يکم در طول حكومت خود چند شهر تازه ساخت كه نام او با پيشوند و پسوندهايي بر آنها گذارده شد اما دستور داد كه شهر تازه ساز به نام طايفه اي كه در آن منطقه سكونت داشت «كَسپين» ناميده شود كه اين نام به مرور زمان و تهاجمات به صورت قزوين در آمده است. در كتب قرون وسطي هم درياي مازندران را درياي قزوين نوشته اند. قزوين در سال 644 ميلادي به تصرف اعراب مسلمان درآمد و در قرن 16 ميلادي پايتخت ايران شد و شاه طهماسب صفوي عمارات فراوان در آنجا ساخت، تا اين كه شاه عباس در سال 1598 ميلادي پايتخت را از قزوين به اصفهان ـ شهر مركزي ايران منتقل ساخت.
يكي از علل انتقال پايتخت از قزوين به اصفهان اين بود كه درآن شهر، سران قزلباش مادر شاه عباس را كشته و جسدش را به بيابان افكنده بودند و اقامت در قزوين باعث مي شد كه هر لحظه قتل فجيع مادر در ذهن او تداعي و وي را متاثر كند.
قزوين در جريان دو جنگ جهاني اول و دوم به اشغال خارجي درآمد و در سپتامبر 1941 توسط هواپيماهاي شوروي بمباران شد. رضاخان مير پنج (سرتيپ) از همين شهر عزم تسخير تهران و برانداختن دولت وقت را كرد. اين شهر تاريخي اخيرا مركز استاني به همين نام شده است.

مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
     
  
مرد

 
صدور اعلاميه انتخابات مجلس موسسان براي تعيين نظام حكومتي ايران در سال 1304

۱۲ آبان 1304 (3 نوامبر 1925)، سه روز پس از خلع دودمان قاجار از سلطنت، اعلاميه انتخاب اعضاي مجلس مؤسسان براي اصلاح قانون اساسي و تعيين تكليف نظام حكومتي ايران كه جمهوري باشد و يا سلطنتي صادر شد.
در اين زمان هنوز ژنرال رضاخان پهلوي كه از سه روز پيش آن به رياست موقت كشور تعيين شده بود تمايل خودرا به شاه شدن علني نساخته بود. وي قبلا چند بار از جمهوري شدن ايران سخن به ميان آورده و از اين فكرحمايت كرده بود. هنوز روشن نيست که چه عاملي انديشه سلطنت کردن را در ذهن او به وجود آورده و يا تلقين کرده بود.

مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
     
  ویرایش شده توسط: javan   
صفحه  صفحه 38 از 82:  « پیشین  1  ...  37  38  39  ...  81  82  پسین » 
ایران

Diary History Iran | روزنگار تاریخ ایران

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA