ارسالها: 3119
#561
Posted: 16 Dec 2015 12:01
افزایش سقف تولید نفت اوپک از ژانويه 2012 ـ وزیر نفت عراق دبیر اوپک شد
۱۴ دسامبر 2011 در وین اعلام شد که نشست اوپک تصمیم گرفته است که سطح تولید نفت کشورهای عضو، 30 میلیون بشکه در روز باشد. قبلا میزان این تولید [بدون در نظر گرفتن تولید نفت عراق] 24 میلیون و 840 هزار بشکه تعیین شده بود که عملا رعایت نمی شد، برای مثال؛ کشورهای عضو اوپک در ماه نوامبر 2011 ((ماه پیش از نشست وین) سی میلیون و 68 هزار بشکه تولید کرده بودند. از این پس تولید نفت عراق نیز منظور خواهد شد. میزان صدور نفت عراق فعلا متغیّر و حدود دو میلیون بشکه در روز است. پیش بینی شده است که تولید نفت در لیبی [چنانچه آرامش برهم نخورد] افزایش یابد. نشست وین همچنین وزیر نفت عراق را برای سال 2012 دبیر اوپک کرد.
مفسران امور نفت گفته بودند که افزایش [رسمی] سقف تولید نفت اوپک احتمالا برای این بوده است که اگر نفت ایران تحریم شود، کمبود به وجود نیاید و بها بالا نرود. ایران روزانه حدود دو و نیم میلیون بشکه نفت صادر می کند.
همزمان با تصمیم اوپک به بالا بردن سقف تولید، گزارش رسانه ها حکایت از آن داشت که وزیران اتحادیه اروپا برای تحریم واردات از نفت ایران به توافق رسیده بودند. کشورهای عضو اتحادیه اروپا و عمدتا اسپانیا و ایتالیا روزانه 450 هزار بشکه نفت از ایران وارد می کنند. گفته شده بود که در صورت افزایش تولید نفت لیبی، این دو کشور برای خرید نفت متوجه آن کشور خواهند شد.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#562
Posted: 16 Dec 2015 12:03
سالروز تاسيس حزب ايران نوين
۱۶ دسامبر سال 1963 (آذرماه 1342 ) حسنعلي منصور حزب ايران نوين را تاسيس كرد و جمعي از مقامات وقت به آن پيوستند. وي ازاواسط دهه 1330 و از زماني كه دبير شوراي عالي اقتصاد بود انجمني از دوستان و همپالكي هاي خود به وجود آورده بود كه در خانه اش در خيابان ايرانشهر تشكيل جلسه مي دادند. اين انجمن به تدريج داراي اساسنامه شد و پايه حزب ايران نوين قرار گرفت كه جاي حزب مليّون دكتر منوچهر اقبال را گرفت و حزب دولت در برابر حزب مردم شد كه موسس اين حزب امير اسدالله علم بود. اين دو دستگاه، هيچكدام، به صورت حزب واقعي در نيامدند، تشكيلات وسيع و ايدئولوژي نداشتند، تنها نامزد انتخاباتي و متقاضي سمت دولتي معرفي و اين و آن را توصيه و سفارش مي كردند و ... و بنابراين، متقاضيان و يا اصحاب مقام اطراف اين احزاب مي چرخيدند و خودرا وابستگان به آنها وانمود مي کردند.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#563
Posted: 16 Dec 2015 12:05
چگونگی تاسیس تلویزیون دولتی پس از رد پيشنهاد تاسيس يک روزنامه دولتي که با مخالفت رو به رو شده بود
پس از چندی بررسي پيرامون امكان تاسيس يك روزنامه و يك تلويزيون دولتي سرانجام در 25 آذرماه 1342 (16 دسامبر 1963) دولت پولي در اختيار اداره انتشارات و راديو (بعدا وزارت اطلاعات و جهانگردی و اینک وزارت ارشاد) قرارداد كه در زمينه ايجاد تلويزيون دولتي كه قطعي خواهدبود بررسي و مطالعه جدّي كند. در آن زمان در ايران تنها دو فرستنده تلويزيون (غير دولتي) وجود داشت ـ در تهران و در خوزستان ـ كه فرستنده تهران از 1337 آغاز بکار کرده بود.
مطالعات براي تاسيس تلويزيون دولتي ادامه داشت كه در سال 1344 ناگهان هويدا نخست وزير وقت به جای وزارت اطلاعات و جهانگردی اجرای تصمیم آذرماه 1342 را بر عهده رضا قطبي (مهندس از فرانسه و مدرّس دانشگاه صنعتي و پسر دايي فرح پهلوي) گذارد و عملي شد. تلویزیون دولتی از 1345 آغاز بکار کرد و از تابستان 1350 رادیو دولتی به آن ضمیمه شد و سازمان رادیوتلویزیون ملی بوجودآمد و .... قطبي که تا حدي تفکر ناسيوناليستي داشت و از جانب مادر يک بختياري بود در طول رياست بر راديو تلويزيون ملي که تا سال انقلاب ادامه داشت سانسور اخبار را به حداقل رسانيده بود.
فكر تاسيس يك روزنامه دولتي قبلا كنار گذارده شده بود زيرا که با اين فکر مخالفت، و احتمال داده شده بود كه مردم ايران كه نسبت به گذشته درك بيشتري از مطبوعات دارند، از خريد روزنامه متعلق به دولت خودداري کنند مخصوصا كه در تلقي مردم، روزنامه يك كالاي غير دولتي بايد باشد. در جلسات بحث پيرامون امکان انتشار يک روزنامه دولتي در تهران گفته شده بود که آسانترين راه نشان دادن مخالفت با دولت، نخريدن (تحريم غير مستقيم) روزنامه دولتي است و بنابراين انتشار روزنامه دولتي به مصلحت نيست و خارجيان معاند نيز از آن براي اثبات ادعاي وجود سانسور در ايران استفاده خواهند کرد که در برخي تعاريف، انتشار روزنامه دولتي نوعي سانسور خوانده شده و دولتهاي کمونيستي که روزنامه دولتي دارند از اين بابت زير انتقاد هستند و اين روزنامه ها برايشان يک نقطه ضعف شده اند و....
سي سال پس از اين استدلالها و رد پيشنهاد انتشار يک روزنامه دولتي در تهران، ديديم که سه موسسه دولتي سه روزنامه منتشر کرده اند - همشهري، ايران و جام جم که گفته شده از نظر تيراژ (فروش) ميان روزنامه هاي کشور به ترتيب اول، سوم و دوم هستند، چرا؟!.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#564
Posted: 16 Dec 2015 12:06
اعلام اجراي يک نظام نوین آموزش و پرورش در ایران
۲۵ آذرماه 1347 وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که اجرای نظام نوین آموزش و پرورش کشور قطعی شده و با اجرای این نظام تحصیلات عمومی که شامل دو دوره شش ساله است به سه دوره تبدیل خواهد شد: ابتدایی 5 سال، راهنمایی تحصیلی 3 سال و متوسطه 4 سال. قبلا و در سال 1345 هدف و برنامه های این نظام به صورت یک کتابچه برای اصحاب نظر ارسال شده بود تا نظر خودرا به کمیسیون مربوط بفرستند. هادی هدایتی و منوچهر تسلیمی (وزیر مربوط و معاون او) مبتکر نظام تازه آموزش و پرورش کشور بودند. هدف از دوره راهنمایی تحصیلی کشف استعداد نوجوان و شکوفا ساختن آن و هدایتش به دوره متوسطه مربوط بود که قرار بود چندین رشته داشته باشد. در دی ماه 1347 اعلام شد که برای تدریس در دوره راهنمایی، یک دانشسرای دو ساله (فوق دیپلم) تشکیل خواهد شد و .... نگارنده این سایت در همین ماه (دی ماه 1347) تمامی صفحه پنجم روزنامه اطلاعات را اختصاص به بحث درباره نظام تازه آموزش و پرورش داد و بعدا در مقالات متعدد نوشت که یک فوق دیپلم نخواهد توانست هدف های دوره راهنمایی تحصیلی را تامین کند. این دوره به مدرس متخصص و روانشناس نیازدارد.به علاوه در ایران، تاسیس دهها نوع دبیرستان با امکانات موجود عملی نخواهد بود و ....
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#565
Posted: 16 Dec 2015 12:07
اندرزهای آموزنده یک ژنرال بازنشسته ایرانی مقیم کانادا در 105 سالگی: وجدان پاک، خواب خوب و ...
نهم دسامبر 2011 «ایران تایمز بین المللی Iran Times» چاپ واشنگتن به نقل از «تورانتو ستار Toronto Star» گزارش از 105 ساله شدن یک ایرانی ـ کانادایی داد که راز طول عمر خودرا بیان داشته که برای همگان جالب و آموزنده است.
این دو نشریه، این ایرانی ــ کانادایی را محمد محی الدین و یکی از ژنرال های بازنشسته ایران در دوران نظام پادشاهی معرفی کرده اند.
محی الدین راز زندگانی طولانی خودرا این چنین به دست داده است؛ خواب خوب، داشتن وجدان پاک که رعایت این آموزش باستانی ایرانیان آن را تامین می کند در سراسر عمر: «کردار نیک، گفتار نیک و پندار نیک»، دوری گزیدن از دخانیات و الکل و همچنین غذای پراسس شده و قوطی شده، ترشی و خیار شور، به علاوه امساک در خوردن گوشت و مصرف نمک. وی ورزش سبک و نوشیدن آب سالم به حد کافی را توصیه کرده است.
محی الدین که در 105 سالگی همه حواس او به خوبی کار می کند و مشکل جسمانی ندارد گفته است که هر بامداد یک سیب می خورد و غذای او عمدتا منشأ گیاهی دارد: میوه ها، سبزی ها و محصولاتی که از زمین به دست می آید.
او با تاکید گفته است که انتخاب زن و یا شوهر متناسب که شریک عمر و صمیمانه دوست و غمخوار و وفادار باشد کلید سلامت فکر و جسم و ضامن طول عمر و شادی است و او دارای چنین زنی است که 75 سال (تا زمان مصاحبه) با هم زندگی می کنند و این انتخاب خوب، خوشبختی و طول عمر اورا تامین کرده است.
محی الدین گفته است: کسانی دارای خواب خوب خواهند بود که وجدان پاک داشته و در گذشته، مسئله و مشکل که ناشی از اشتباه خودشان باشد نداشته باشند که فکر اشتباهات گذشته مانع خواب خوب است. [و از داروهای شیمیانی برای خوابیدن و ندیدن خواب بد که عوارض جانبی متعدد دارند کاری جز زیان در دراز مدت بر نمی آید].
محی الدین داشتن روابط خوب با مردم و بویژه بستگان و آشنایان و همچنین داشتن فرزندان اهل (خوب، کامل، صمیمیو موفق) را راز پیروزی در زندگانی به دست داده است.
دروغ نگفتن یک عامل شادی جاویدان است. دروغ حتی دروغ بی اهمیت مسائل متعدد به دنبال خواهد داشت و عمری گرفتاری که ترمیم و رفع زیانهای وارده از هر دروغ، وقت و انرژی و حواس انسان را می گیرد. [ایرانیان باستان با رعایت وسواسانه اندرز «کردار نیک، گفتار نیک و پندار نیک» که از کودکی به آنان آموخته می شد آن تمدن عالی را ساختند که میراث بزرگی برای جهانیان است و مورد اقتباس].
محی الدین گفته است که از دادن اندرز و ایراد سخنرانی لذت می برد و اندرزگویی را بزرگترین خدمت به بشریت می داند.
وی که در سال 1906 در تفرش به دنیا آمده درباره اینکه چرا در کانادا زندگی می کند گفته است که برای دیدار دخترم به مونترآل آمدم و چون فرزندام اینجا بودند من و اشرف (بانویش) هم اینجا ماندیم و راضی هستیم.
[روم آنجا که آزاری نباشد ـ کسی را با کسی کاری نباشد]
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#566
Posted: 16 Dec 2015 12:09
30 هزار تومان هر آناناس در تهران در سال 1392
تهران ـ ایسنا (خبرگزاری دانشجویان ایران) ـ 23 آذرماه 1392: امروزدر تهران هر دانه آناناس* 22 تا 30 هزار تومان، کیوی درجه یک هر کیلوگرم 2800 تومان، موز درجه یک هر کیلوگرم 3000 تا 3500 تومان، نارنگی درجه هر کیلوگرم 2700 تومان، پرتقال درجه یک هر کیلوگرم 3500 تومان، سیب درجه یک هر کیلوگرم 4000 تومان، انار درجه یک هر کیلوگرم 3500 تومان است.
همچنین در سطح شهر [تهران]؛ گوجه فرنگی هرکیلوگرم 2000 تومان و سبزی خوردن هرکیلوگرم 1500 تومان به فروش میرسد.
[آناناس Pineapple یا Ananas comosus یک میوه مناطق استوائی و گرمسیری است و بومی آمریکای لاتین که اسپانیایی ها و پرتغالی ها در نیمه دوم هزاره دوم میلادی (پس از مشاهده آن در قاره آمریکا توسط کریستف کلمب در سال 1492 و انتقال چند نمونه آن به اروپا در سال بعد) کشت آن را به هاوایی، گوام، فیلیپین و هند گسترش دادند که بعدا در تایلند، مالزی، اندونزی و برخی از کشورهای منطقه استوایی آفریقا ازجمله رودزیا (زیمباوه) و نیجریه نیز کشت شده است. این میوه پیش از دهه 1370 به ندرت به ایران وارد می شد. موز نیز بومی ایران نیست و واردات آن به اروپا و مصرف آن در این قاره هم از اواخر قرن شانزدهم آغاز شد. موز Banana در دوران نظام سابق تنها چند سال وارد ایران می شد و ورود آن حتی در نیمه دهه 1350 و سالهای پولدار شدن ایران ممنوع بود. ضرورت ندارد میوه ای که بومی کشور نیست در این وضعیت تحریم اقتصادی وارد شود.].
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#567
Posted: 16 Dec 2015 12:12
2011
سناي آمريکا متعاقب مجلس نمايندگان اين کشور راي به تحريم بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران داد. قبلا کانادا و انگلستان اين بانک را تحريم کرده بودند. شايد اين نخستين بار در تاريخ بانکداري باشد که بانک مرکزي يک کشور تحريم مي شود.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#568
Posted: 16 Dec 2015 12:13
2012
به گزارش ایلنا، ارزش برابری دلار در تهران در این روز بالا رفت و هر دلار آمریکا به ۳۲۰۰ تومان رسید. بهای سکه طلا نیز افزایش یافت و هر سکه بهار آزادی یک میلیون و ۱۹۵ تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان فروخته شد.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#569
Posted: 17 Dec 2015 12:59
روزی که مولانا جلال الدين محمد، صوفي بزرگ و صاحب مثنوي درگذشت
مولانا جلال الدين محمد صوفي بزرگ و صاحب مثنوي 17 دسامبر 1273 (26 آذرماه) در قونيه (تركيه امروز) درگذشت و هر سال به اين مناسبت مراسمي در كنار مزار او بر پا مي شود كه يك هفته به طول مي انجامد.
مولانا جلال الدين محمد متخلّص به مولوي که بيش از 26 هزار شعر عرفاني سروده است بسال 586 هجري خورشيدي (سی ام سپتامبر 1207 ميلادي = هشتم مهرماه) در بلخ خراسان يكي از مراكز بزرگ فرهنگ و ادبيات فارسي و تمدن ايراني به دنيا آمده بود. مثنوي وسعت انديشه و صفاي مولانا را منعكس مي سازد. براي مولوي در سرودن شعر، اداي مقصود بر زينت هاي لفظي ترجيح داشته است. همه جا بر ضد خودپسندي، غرور، جاه، ظاهردوستي و ريا بوده و تاكيد بر راهنمايي و نجات بشر داشته است.
مولانا از این جهت به رومی معروف است که مدتی و اواخر عمر در قونیه و در آن زمان در قلمرو روم شرقی (دولت قسطنطنیه) زندگی کرد.
از سال 1336 به این سوی مراسم بزرگداشت مولوي منظما در تهران برگزار شده است. مراسم سال 1336 که هشتم آبان این سال (30اکتبر 1957) برگزارشده بود «بسیار باشکوه» توصیف شده بود.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#570
Posted: 17 Dec 2015 13:03
دو ضابطه در دوران صفويه و قاجاريه: اولويت ايالت ها و مالیات گوسفند و بز
طبق ضابطه اي كه تاريخ تنظيم آن پس از تطبيق تقويمها 17 دسامبر سال 1654 ميلادي (بعضي سالها مصادف با 16 دسامبر)، زمان حكومت صفويه، است و در يك دفتر ديواني (دولتي) آن زمان ثبت شده است؛ در مكاتبات اداري تقدم استانهاي ايران را برحسب جمعيت و توليدات و اهميت تاريخي شان در نظر نمي گرفتند بلكه اولويت بر پايه نسبت و روابط والي آن با شاه و شخصيت سياسي وي بود!. بنابراين، باجا به جايي واليف اهميت ايالت هم تغيير مي يافت!. شاهان صفويه واليان خراسان، فارس، گرجستان، «كرمان ــ مكران» و «لرستان ــ بختياري» را از نزديكان خود انتخاب مي كردند.
--------
در يك بخشنامه (متحد المآل) چاپ سنگي كه تاريخ صدور آن (پس از تبديل تقويم قمري به ميلادي ) 17 دسامبر سال 1887 است تصريح شده است كه ماليات هر يكصد گوسفند و بز 25 قران و معادل 2 و نيم درصد بهاي كل آن خواهد بود كه بايد از مالدارها (عمدتا عشاير ) وصول شود. به مالدارها تفهیم شود دولت که نگهبان کشور است و از جان و مال ایشان حراست و حفاظت می کند مخارج متعدد دارد و مخارج آن طبق ضوابط ازجمله این ضابطه از ملت وصول خواهد شد. از مفاد اين بخشنامه چنين بر مي آيد كه ماليات گوسفندهايي كه در روستا و شهر نگهداری می شدند قاعده ديگري داشت.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه