ارسالها: 3119
#641
Posted: 29 Dec 2015 10:03
روزی که كازروني های داوطلب نيروهاي انگليسي را شكست دادند ـ نمونه ای از ضدیّت ایرانیان با انگلیسی ها
مقامات انگليسي كه طبق سازشنامه سن پترزبورگ (قراردادِ استعماریِ تقسیم ایران میان انگلستان و روسيه ـ آگوست 1907) نيمه جنوبي و شرقي ايران را و اصطلاحا به نام منطقه نفود در كنترل داشتند در پي حملات كازروني هاي ميهندوست به تاسيسات انگليسي در اين شهر و ناامن ساختن راههاي اطراف براي جلوگيري از تردّد آزادانه انگليسي ها و عوامل آنان، 28 دسامبر سال 1916 دستور دادند كه پانصد تَن از نظاميان تحت فرمان آنان مركب از سپاهیان هِندي و افراد «اِس پي آر» با چند توپ و مسلسل از شيراز به كازرون بروند و كازروني ها را سركوب كنند. در آن زمان توده ی ایرانی (نه مقامات تهران) ناخرسند از استقرار روس ها و انگلیسی ها در وطنشان، با آنان به صورت های مختلف مبارزه می کردند و جنبش کازرونی ها هم در همین راستا بود.
واحد نظامی انگلستان 29 دسامبر (هشتم دي ماه 1295 هجری) شيراز را به عزم كازرون ترك كرد. این نيروي اعزامي پس از درگيري با كازروني ها كه شماري داوطلب و خودجوش با تجهيزاتي ناچيز بودند ولی قبلا سنگربندی کرده بودند با تحمل تلفات سنگين از نیمه راه به شيراز بازگشت.
مجسّم كنيد كه اگر در امُرداد و شهريور 1320 (25 سال بعد) چند ايراني! به ميهن خود خيانت نكرده بودند و ارتش ايران را مرخص نساخته بودند چگونه انگلستان مي توانست با نزديك به چهار هزار نظامی عمدتا هندي (یک پنجاهم نیروهای مسلح و آماده ایران در آن زمان) كه آنان را از طريق خاك عراق به ايران فرستاده بود این کشوررا كه صدها سال يك امپراتوري مافوق نيرومند بود تصرف كند و شاه آن را به تبعيد بفرستد و زندانی خود سازد!. اين ادعا كه تسليم شدن بهتر از تحمل تلفات بود مسخره است. اگر اين استدلال (حرف مُفت) درست بود، روس ها هم در دوران جنگ جهاني دوم به جاي تحمل 27 ميليون كشته بايد استالین را مي گرفتند و تسليم هيتلر مي كردند و به زندگي خود ادامه مي دادند و .... تلفات ايرانيان پس از اشغال نظامی و در طول آن از گرسنگي و بيماري و دشواری هاي دیگر بمراتب بيشتر از جنگيدن بود. در دوران اشغال نظامی، بیشتر تولید خوار و بار ایران به روسیه حمل می شد و برخی از مردم، شکم خودرا با یونجه سیر می کردند.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#642
Posted: 29 Dec 2015 10:05
دكتر صديقي پيشهاد شاه را که نخست وزير شود رد كرد ولي بختيار آن را پذيرفت ـ پاسخ صديقي به شاه
۲۹دسامبر سال 1978 دكتر غلامحسين صديقي جامعه شناس، استاد دانشگاه تهران و آخرين وزير كشور در حكومت دكتر مصدق كه پس از 28 امرداد مدتي را در زندان بسر برده بود به شاه كه به او پيشنهاد كرده بود نخست وزير شود اطلاع داد كه نمي تواند اين پيشنهاد را بپذيرد و شاه همان روز از شاپور بختيار يكي ديگر از همكاران پيشين دكتر مصدق خواست كه كابينه غير نظامي تشكيل دهد.
پيشنهاد شاه هنگامي به دکتر صديقي داده شده بود که ژنرال ازهاري نخست وزير وقت ظاهرا كناره گيري كرده بود. اوضاع بسيار ناآرام بود؛ تظاهرات ضد شاه لحظه اي قطع نمي شد، صدور نفت تقريبا به صفر رسيده بود، روزنامه ها در حال اعتصاب بودند، بانكها بسته بود، خارجيان با عجله ايران را ترك مي گفتند و .... از دکتر صدیقی نقل شده است که گفته بود شاه با دعوت از او می خواست که آرامش نسبی برقرار شود تا بتواند دوباره دیکتاتوری کند و او قبول دعوت شاه را خیانت به ملت ـ ملتی که بپاخاسته بود می دانست. طبق همین نقل قول، صدیقی به فرستاده شاه گفته بود که با تغییر این و آن مردم آرام نخواهند گرفت، آنان خواهان تغییرات ریشه ای هستند (یعنی که او باید برود).
طبق يک نقل قول ديگر که بعدا به نقل قول اول اضافه شده است؛ دکتر صدیقی همچنين به فرستاده شاه گفته بود .... مردم یک سال است [ازهشتم ژانویه 1978 = 19 دیماه 1356 که نامه ساختگی «رشیدی مطلق» در روزنامه اطلاعات چاپ شد] که به خیابان ریخته و اعتراض می کنند و با تغییرات جزئي و وعده و نطق آرام نخواهند گرفت، این تصمیم را باید دست کم شش ماه پیش می گرفتید و دستور آزادی انتشار روزنامه و تاسیس حزب می دادید تا مردم به جای خیابان حرف خودرا آنجا بزنند. به شهادت تاریخ ایران که مدلول «فلسفه تاریخ» قرارگرفته است، نفرت از فساد دولتی، سوء مدیریت، اختلاس، خاصه بازی (اشاره به خواص و امتیازات این طبقه) و افاده و تبعیض از هزاران سال پیش در خون هر ایرانی و عامل تغییر حکومت ها و دودمان ها بوده است و عاملان فساد دولتی دیرزمانی است که با دلارهای نفتی از ایران خارج شده اند و ... و درباره بازگردانیدن آنان و پولها چه وعده ای به مردم می توان داد؟، هیچ ... و من براي بوروکراسي ديرپاي ايران ـ بي اعتنايي به مردم در ادارات دولتي و امروز و فردا کردن و گوش نکردن به شکايات و مشکل آنان، راه حلّي نمي بينم جز تعطيل کردن و نوسازي همه سازمانهاي دولتي برپايه علم اداري. مردم از کُندي کار در دستگاه قضايي نيز راضي نيستند و بنابراين، مسائل ايران يکي دو تا نيست.
بختيار ششم ژانويه 1979 زمام امور را به دست گرفت. طبق نوشته كرونيكل قرن بيستم (صفحه 1149 ) دولت آمريكا (حكومت كارتر) كه سياست خود را نسبت به ايران عوض كرده بود هشتم ژانويه به شاه اندرز داده بود كه از ايران خارج شود. بختيار اعلام کرده بود كه شاه به استراحت خواهد رفت و 16 ژانويه شاه تحت عنوان مرخصي از ايران خارج شد؛ رفتي بود كه بازگشت نداشت. شاه هنگام خارج شدن از ايران اظهار اميدواري كرده بود كه دولت (بختيار) گذشته را اصلاح و براي آينده برنامه ريزي كند.
در پي خروج شاه از کشور، بختيار تصميم گرفته بود كه با بازگشت آية الله خميني از پاريس به تهران با اينكه دستور تشكيل دولت موقت داده بود مخالفت نكند و وي اول فوريه به تهران بازگشت و مورد استقبالي بي مانند قرار گرفت و يازده روز بعد، پس از اينكه ارتش از دولت دكتر بختيار سلب حمايت كرد اين دولت ساقط شد و بختيار پس از مدتي پنهان بودن به طريقي که هنوز دقيقا اعلام نشده است از ايران خارج گرديد و ... و چند سال بعد هم در پاريس ترور شد.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#643
Posted: 29 Dec 2015 10:07
نامه به رئیس مجلس شورای اسلامی که چرا دولت در اين وضعيت ضروري جلسات ستاد مبارزه با فساد اقتصادی را تشکیل نمی دهد؟!
تهران - خبرگزاری مهر ـ 8 دیماه 1391 (دسامبر 2012): محمدعلی پورمختار نماینده مجلس شورای اسلامی و از جانب این مجلس از اعضای ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی درباره علت برگزار نشدن جلسات این ستاد در دو ماه آبان و آذرماه آن سال، گفت: من و همکاران پارلمانی به عنوان نمایندگان مجلس در جلسات این ستاد شرکت می کنیم و این جلسات را معاون اول رئیس جمهور و دفتر ریاست جمهوری برگزار می کنند و تا آنها برای تشکیل جلسه تعیین وقت نکنند و دعوت نامه نفرستند که ما نمی توانم از پیش خود کاری بکنیم ـ تشکیل جلسه به تصمیم آنان بستگی دارد، آنان باید جلسه تشکیل بدهند و دعوت به شرکت در آن کنند. ما می دانیم که تشکیل این جلسات به جهت مسائلی که امروز [در سطح کشور] مطرح است و اهمیت موضوع، بسیار ضروری است. من نمی دانم که چرا جلسه را تشکیل نمی دهند. دعوت کننده به جلسه، دفتر ریاست جمهوری است، هروقت که دعوت کند ما شرکت خواهیم کرد.
پورمختار در عین حال گفت که نمایندگان پارلمانی عضو ستاد مبارزه با فساد اقتصادی در این زمینه که چرا در این وقت ضروری [شایعات درباره ریخت و پاش ها]، جلسات تشکیل نمی شود نامه ای به علی لاریجانی رئیس مجلس نوشته اند تا وی پیگیر شود.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#644
Posted: 29 Dec 2015 10:09
بدهی 2 میلیارد و 700 میلیون دلاری بابک زنجانی به وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران
به گزارش مورخ هفتم دیماه 1392 خبرگزاری فارس (خبر شماره: 13921007001466)، سعید حیدری به خبرنگار این خبرگزاری گفته بود که از بدهی حدود 2 میلیارد و 60 میلیون یورویی (دو میلیارد و هفتصد میلیون دلاری) که بابک زنجانی مدعی بازپرداخت آن به دولت شده بود، تا کنون هیچ پولی به حساب دولت واریز نشده است. بابک زنجانی* سندی به کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی ارائه کرده بود مبنی بر پرداخت بدهی خود به وزارت نفت، که طبق بررسیها و پیگیریهای انجام شده از سوی مجلس و برخی دیگر، این سند و گواهی که ظاهراً از بانک مرکزی تاجیکستان صادر شده، اصالت نداشته است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین گفته بود که بابک زنجانی تاکنون پولی بابت بدهی خود به وزارت نفت، به دولت پرداخت نکرده و ادعای وی مبنی بر پرداخت این بدهی، درست نبوده است. ما پس از بررسی متوجه شدیم که سند پرداخت بانک مرکزی تاجیکستان [ظاهرا] ساختگی بوده است!. چندی پیش بابک زنجانی یک گواهی از بانک مرکزی تاجیکستان ارائه کرده بود، مبنی بر اینکه تمامی بدهی خود به دولت ایران را در این کشور [تاجیکستان] به حساب بانک مرکزی ایران واریز کرده است. روابط عمومی بانک مرکزی نیز اعلام کرده است که بابک زنجانی وجه مورد بحث را به حساب بانک مرکزی واریز نکرده است.
بابک زنجانی که اخیرا در گزارش های مربوط به ضعف های اداری، بکرات از او نام برده شده است متولد تهران در 21 اسفند 1349 است که گفته شده است نزدیک به 64 شرکت داخلی و خارجی داشته ازجمله شرکت هواپیمایی قشم، هُلدینگ سورینت، باشگاه فوتبال راهآهن، First Islamic Bank مالزی، بانک «ارزش» تاجیکستان، یک موسسه مالی ِ اعتباری در امارات عربی، بخشی از سهام شرکت هواپیمایی «انور» ترکیه! و ....
ورود این مردِ مطرح روز در جمهوری اسلامی به دنیای اقتصاد ـ پول ـ از زمانی آغاز شد که سرباز وظیفه بود و مامور بانک مرکزی شده و در لباس سرباز ـ رانندگی اتومبیل نوربخش رئیس وقت بانک به او واگذار شده بود و رانندگی نوربخش و به محافل و مجالس بردن او و شنیدن صحبت ها، بابک را مشتاق بازار پول کرد و پس از پایان دوره سربازی وارد این معاملات شد و .... به گزارش خبرگزاری فارس که این مطلب از آن نقل شده است، وزیر نفت گفته بود که بابک بیش از 2 میلیارد دلار بدهی به آن وزارت دارد که خود او می گوید یک میلیارد و 200 میلیون. بابک جمع دارایی هایش را [به ارزش پولی وقت] 25 هزار میلیارد تومان اعلام کرده بود. به اظهار اتحادیه های کارگری، دهها موسسه تجاری سازمان تامین اجتماعی به بابک واگذار شده بود ولی از «مَبلَغ» اطلاعی در دست نیست!. سال 2012 نام بابک زنجانی و 15 شرکت زیر مسئولیت وی در لیست تحریم های اتحادیه اروپا قرار گرفت.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#645
Posted: 29 Dec 2015 10:10
بانک مسکن گروگان پروژه مسکن مِهر است و صد درصد ورشکسته
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی هفتم دیماه 1392 گفت که بانک مسکن گروگان پروژه مسکن مِهر است و ۳ برابر میزان وامدهی خود، وام داده است و بنابراین، صد درصد ورشکسته است.
وزیر راه و شهرسازی که در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین شرکت کرده بود گفته بود: ما در حوزه مسکن با 2 مشکل روبرو هستیم، یک مشکل خاص در بانک مسکن و یک مشکل عام در تمام بانکها. بانک مسکن گروگان مسکن مِهر است و بانک های دیگر هم وضعیت خوبی از جهت وامدهی ندارند. اگر بخواهیم از این وضعیت رکود تورّمی خارج شویم دو کار باید انجام دهیم که هر دو سخت است؛ یکی اینکه به منابع بانک مرکزی متوسل نشویم و دیگری فعّال شدن بازار مسکن است. نخست باید بتوانیم حسابهای بانک مسکن را رو به راه کنیم تا قدرت وامدهی داشته باشد در غیر اینصورت بخش مسکن راه نمیافتد. سیستمهای صندوق پس انداز و وام باید به راه بیافتد تا افراد سرمایهگذاری کنند و وام موثر بگیرند، وامهایی که الان مردم میگیرند حداکثر 30 میلیون است که سهم موثری در تهیه مسکن ندارد. کل اقتصاد را نمیتوان از طریق بودجه فعال کرد بلکه باید بازارها فعال شوند، ما باید به قانون بازگردیم و پایبندی به حقوق مردم در شهرها صورت گیرد. از سال 1347 [دوران نظام سابق] همه نگران شهر تهران بوده اند [که برای حل مسئله، محدوده 25 ساله درست شد و پس از انقلاب عملا لغو] و وضعیت خوبی ندارد، باید در تهران انضباط شهری ایجاد گردد، در تهران با این آب و هوا و ترافیک، مردم فدای شهر میشوند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پروژه مسکن مِهر گفت: محدودیتهایی که دولتها ایجاد میکنند که مردم حق فروش ندارند باعث شکلگیری بازارهای سیاه و فساد میشود که در مسکن مِهر هم به همین شکل است، آئیننامهها آماده شده و طی چند روز آینده هرکسی که مسکن مِهر خریده است میتواند آن را بفروشد، ما اعتقادی به محدودسازی نداریم.
آخوندی در باره آزادراه تهران ـ شمال گفت که در این خصوص با چینیها! قرارداد بسته شده و 50 درصد کار پیشرفت کرده است.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#646
Posted: 29 Dec 2015 10:14
1933: (1312 هجري خورشيدي) ايران داراي كارخانه سيمان شد (سيمان شهرري).
1955: (1334 هجري خورشيدي) دستگاه قضايي ارتش براي نواب صفوي و هفت تن از اعضاي جمعيت فدائيان اسلام كيفرخواست اعدام صادر كرد.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#647
Posted: 29 Dec 2015 10:40
8 دی 1285
قانون اساسي ايران با عنوان «نظامنامه سياسي» مشتمل بر 51 اصل كه به تصويب مجلس شوراي ملي رسيده بود، از سوي مظفرالدين شاه قاجار تصويب، امضا و صورت قانوني يافت.
8 دی 1315
رضاشاه دستور احضار سفيرايران در واشنگتن و قطع روابط دو كشور را صادر كرد.
8 دی 1317
روابط سياسي ايران و فرانسه به دليل انتشار مطالب موهن عليه ايران در مطبوعات فرانسه به دستور رضاشاه قطع شد.
8 دی 1341
وزارت خارجه اعلام كرد ايران به دعوت سازمان ملل 4 جت جنگي براي سركوبي شورشيان كنگو كه عليه دولت مركزي قيام كردهاند، اعزام ميكند.
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#648
Posted: 29 Dec 2015 10:45
8 دی 1378
يادداشت اعتراض ايران به امريكا به عنوان سند سازمان ملل منتشر شد. در اين يادداشت آمده است: در تاريخ 28/6/1378 يك ناو جنگي امريكا در خليج فارس وارد حريم آبهاي ايران شد و بدون هيچگونه توجه به هشدارهاي راديويي از سوي نيروهاي ايران به تعقيب يك كشتي تجاري ايران پرداخت. جمهوري اسلامي ايران ضمن اعتراض شديد به اين عمل، اين اقدام را نقض آشكار قوانين و مقررات بينالمللي دانسته و اظهار اميدواري كرد چنين اعمال غيرقانوني پايان يابد.
8 دی 1357
وزارت خارجه امريكا مجدداً حمايت خود را از سياست شاه در رويارويي با انقلاب اسلامي اعلام كرد.
8 دی 1356
در آستانه ورود جيمي كارتر ـ رئيس جمهوري امريكا ـ به ايران، انفجار مهيبي در ساختمان انجمن ايران و امريكا در شمال تهران به رخ داد؛. همچنين ساختمان انجمن ايران و امريكا در اهواز نيز به آتش كشيده شد.
8 دی 1356
ملك حسين پادشاه اردن به تهران آمد.
8 دی 1351
اردشير زاهدي به سمت سفيركبير ايران در امريكا تعيين شد و دكتر عباسعلي خلعتبري دبيركل پيمان سنتو به وزارت امور خارجه منصوب شد.
8 دی 1350
حكومت بغداد به ايرانيان مقيم عراق براي خروج از آن كشور، ضربالاجل 6 روزه تعيين كرد. تاكنون 41 هزار ايراني ظرف چند روز اخير خاك عراق را ترك كردهاند.
8 دی 1349
مناسبات سياسي ايران و مصر، پس از 10 سال و با ورود سفير مصر به تهران از سر گرفته شد.
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#649
Posted: 30 Dec 2015 11:29
کشته شدن فریدون شاه در جنگ با گرجیان
سي ام دسامبر سال 1120 ميلادي فريدون شاه شروانشاه (شاه منطقه اي در قفقاز جنوبي كه استالين آن را جمهوري آذربايجان نام نهاد) در جنگ با گرجستاني ها كشته شد و پسرش منوچهر برجاي او نشست. این خاندان كه از سوي دولت ساسانيان به حكومت قفقاز جنوبي منصوب شده بودند پس از فروپاشی امپراتوری ساسانی ایران، با حفظ زبان پارسی و دین زرتشتی به حکومت خود بر آن منطقه (از قرن سوم میلادی ـ دوران اردشیر پاپکان تا سال 1538) ادامه داده بودند که مورخان از آنان به عنوان دودمان شروانشاهيان (شیروانشاهیان) یادکرده اند. این دودمان اواخر قرن هفتم ميلادي هنگامی که قلمرو خودرا معرض حمله یک فرمانده نظامی عرب دید با او سازش کرد و به همینگونه قرنها بعد با مغول و تیموریان، ولی دربرابر حملات شيخ جنید و شيخ حیدر پدر بزرگ و پدر شاه اسماعیل صفوی که نوعی درویش شدن را ترویج می دادند مقاومت کرد که هر دو شیخ در جنگ کشته شدند. شاه اسماعیل در سال 1501 به انتقام خون پدر بزرگ و پدر، باکو پایتخت شروانشاهان را تصرف و کاخ و گورستان سلطنتی آنجارا ویران ساخت. شاه طهماسب پسر شاه اسماعیل بود که دودمان شروانشاهیان را در سال 1538 برانداخت و برادر خود القاص میرزا را بر جای آنان نشاند. خاقانی و نظامی از شعرای معروف دوران شروانشاهیان هستند. پایتخت شروانشاهیان نخست شماخی بود که آن را به باکو منتقل کرده بودند.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#650
Posted: 30 Dec 2015 11:31
روزي که قانون اساسي 1906 امضاء و حکومت ایران پس از 17 قرن دوباره پارلمانی شد
در اين روز در سال 1285 هجری (30 دسامبر 1906 ميلادي) مظفر الدين شاه قاجار مصوبه قانون اساسي را كه با اجراي آن نظام حكومتي ايران « پارلمانی» مي شد امضاء كرد و ده روز بعد هم درگذشت. اين قانون داراي 51 اصل بود كه بعدا و چندبار اصلاحيه هايي به نام «متمم» بر آن اضافه شد. طرح قانون اساسي سال 1906 ميلادي كه عنوان آن را در آن زمان «نظامنامه» گذارده بودند به جاي مجمع موسسان، توسط چندحقوقدان و سياستمدار انشاء، و در مجلس شورا كه اعضاي آن نيز به صورت خاص تعيين شده بودند تصويب شده بود و احتمالا نفوذ خارجي در تدوين آن بي تاثير نبود. طبق استاندارد جهانی، طرح هرقانون اساسی و اصلاحیه های آن پس از تصویب در مجمع مربوط باید به رفراندم سراسری گذارده شود تا ام القوانین یک ملت گردد.
نخستين جلسه مجلس شورا در كاخ گلستان تشكيل شده بود كه بعدا به ميدان تاريخي بهارستان منتقل شد و بربالاي سردر مجلس علامت «عدل مظفر» را نصب كردند زيرا كه مظفر الدين شاه گفته بود كه مشروط كردن اختيارات شاه و دولت (سه قوه حکومتی) و تعیین رئیس قوه مجریه (در آن زمان نخست وزیر) با تمایل و رای اعتماد مجلس، آرزوي قلبي و هميشگي او بوده است. علامت «عدل مظفر» كه يك شيئ ملي و تاريخي است و مفهوم آن «پیروزی عدالت» هم می تواند باشد پس از پیروزی انقلاب در بهمن ماه 1357، ديگر در محل خود ديده نمي شود!.
مروري برتاريخ مشروطيت ايران نشان مي دهد كه اعضاي پارلمان ايران را تقريبا هميشه طبقه خاصي تشكيل مي دادند و يا كساني بودند كه نامشان آشنا بود و يا اين كه كوشيده بودند مردم با نام آنان آشنا شوند. سوء استفاده هاي گوناگون و برگزاري نادرست و سوء جريان انتخابات در طول دمکراسي ايران که داستاني طولاني و رنج آور است باعث شده است که ايرانيان آنطور که بايد به اهميت راي و مشارکت در انتخابات پي نبرده و يا آن را جدي نگيرند. از سال 1359 به اين سوي نيز به دليل كمبود رسانه حرفه اي و مستقل در ايران، مردم آن چنان كه بايد با جزئيات دمكراسي و فرضيه هاي آن آشنا نشدند. تحولات پس از انتخابات خرداد 1388 که نخستين اعتراض جدّي به انتخابات بوده ممکن است ايرانيان را متوجه اهميت "راي" و انتخابات کرده و مشارکت در انتخابات بعدي وسيعتر و با چشم و گوش باز و دقت کامل باشد.
اصحاب نظر نبود دادگاه قانون اساسی در ایران را که به شکایات مربوط به نقض اصول قانون اساسی رسیدگی ماهوی کند یک نقص در تاریخ دمکراسی معاصر ایران دانسته اند.
پيش از قانون اساسي سال 1906 هم ايران در دوره هاي متعد داراي دمکراسي بود. در دوران حکومت اشکانیان (از سال 247 پیش از میلاد تا سال 228 بعد از میلاد)، ایران یک دمکراسی بود و مجلس (مهستان) داشت و تعیین جانشینان شاهان (ولیعهدها)، سایر مقامات ارشد، تصمیمات مهم و ضابطه مالیات ها باید به تصویب مهستان می رسید. در دوران اشکانیان همین مجلس چندبار شاه وقت را عزل کرده بود.
در دوران معاصر، محمدعلي شاه نخستين فردي بود كه به رعايت قانون اساسي سوگند ياد كرد و شاه شد، ولي زودتر از همه زير سوگند خود زد و مشروطيت را تعطيل كرد.
دوران حكومت مرحوم دكتر مصدق زياد طول نكشيد تا دمكراسي در ذهن مردم نقش بندد. در اين دوره 29 ماهه، وي با نطقهاي خود و تشويق ايرانيان به تشكيل اجتماعات (که نياز به کسب مجوز نداشت و تنها لازم بود که زمان و مکان برگزاري آن قبلا به پليس و مراجع مربوط اطلاع داده شود) و دادن راي، دقت در انتخاب فرد و افراد (نامزدها)، خواندن روزنامه كه دريافت مجوز انتشار آن شرايط سخت و مبهم نداشت و طرح اعتراض نسبت به تصميمات دولت، ايرانيان را وارد دنياي دمكراسي كرده بود كه پس از سقوط دولت او ، عكس آن رفتار شد و مردم هرچه را كه فراگرفته بودند به فراموشي سپردند و رشته ها دوباره پنبه شد. پس از براندازي 28 امرداد کار ترس از دمکراسي واقعي به جايي رسيده بود که تا سالها؛ واژه هاي اعتصاب، تظاهرات، انقلاب و نظاير آنها حتي واژه دمکراسي عملا از كلمات ممنوعه شده بود.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه