انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
ایران
  
صفحه  صفحه 5 از 6:  « پیشین  1  2  3  4  5  6  پسین »

Lakestan | لک و لکستان


مرد

 
     
  
زن

 
خيلي منطقه قشنگيه عمو.مرسي و خسته نباشي
     
  
مرد

 
armita0096: خيلي منطقه قشنگيه عمو.مرسي و خسته نباشي
سپاس
     
  
مرد

 
هجوم واژه ها در زبان و فرهنگ لک


با نگرشی بر زبان شعری سرایندگان جوان وامروزی لک درمی یابیم ، شاعرانی که در این حوزه ی زبانی فعالیت دارند ،مصمم هستند تا واژه های در حال فراموشی را زنده وشاداب نگه دارند.

به نظر می رسد آنچه امروز مردمان لک زبان با آن تکلم می کنند ورایج است،کم کم با زبان فارسی آمیخته می شود و واژه های ناب و اصیل لکی با بار معنایی بسیار با وقار و سنگین در مقابل هجوم وازه های فارسی در دستورکار فراموشی قرار گرفته و جای خود را به واژه هایی گاه نا مانوس می سپارند.با این حال شاعران نو گرای لک زبان همت خود را برروی احیای این واژه ها که پرچم داران هویت زبان لکی گذاشته اند.
این نوشته بر آن است که گوشه ای از این کوشش وتلاش شاعران معاصر لک را بنمایاند.بنا بر این با سیری در میان گلزار اشعار لکی به این موضوع پرداخته می شود.
واژه ی "ئارو" arow به معنای لثه است که کمتر به کار می رود وبه جای آن لثه فارسی به کار می رود.آقای رضا حسنوند (شوریده ی لرستانی)در طنز دایا نامه این واژه را به جا وزیبا به کار برده است.

دنو هویچ نیری ئاروت صافه / تلفظ قاف ئیِ طور گافه

بر گردان :دندان نداری ولثه هایت از بین رفته اند به همین خاطر مخرج تلفظ قاف وگاف یکی شده است.

"چولیسگیاین" به معنای خشک و بی رمق و آب گرفته شده است.هم اکنون به جای آن پژمرده به کار برده می شود ،
هر چند معمرین لک هنوز هم از آن استفاده می کنند اما اکثر نو ظهوران به آن اقبالی ندارند.آقای علی کولیوند زاده شاعر خوش آتیه اهل پلدختر به زیبایی در دوبیتی زیر از آن سود برده است.

بوریِ ویشتر عذاوم ده /گرو گرتم تو تاوم ده /امید وه اُورله نیرم / چولیسکیامه تو آوم ده
بر گردان:بیا ومرا افزونتر عذاب ده /من آتش گرفته ام تو بیشتر مرا بسوزان/به این ابرها امیدی نیست/ پژمرده ام تو بارانی به من برسان.

"قل کورا بیین" qel koura biyin ترکیبی است که به معنای از بین رفتن دودمان و یا نداشتن فرزند ذکر است وبرای بی فرزندی دودمانها به کار برده می شود.امروزه به ندرت به کار برده می شود وبه جای آن انقراض (نابود بیین) را به کار می برند.آقای علی کولیوند زاده آن را در بیت زیر آورده است و ایهامی شیرین هم در آن وجود دارد.قِل qel خاکسترهای روی زغال در حال خاموش شدن را گویند و این خاکستر زمانی که آتش از بین برود به سردی می گراید وجز مشتی خاکستر سرد چیزی نخواهد بود.واژه ی دیگر در بیت زیر " پلم" palm است که اکثرا به جای ان بهانه به کار می رود.

فلک "پلم " آگر ار خدا گرتویته / " قل " مو کورا بی و کس قل نگستهِ
بر گردان :فلک بهانه ی آتش را از خدا گرفته بود /دودمانم از بین رفته بود وکسی جویایش نشد.

یکی دیگر از این واژه ها "زویین" zoyin است که به معنای زیان دیدن و از بین رفتن در راه هدفی یا کسی و ضعیف وناتوان گشتن است.این واژه در محاورات لکی خیلی کم به کار می رود وجای آن را فدا وقربانی گرفته است.در بیت زیر یکی از شعرای جوان به نام مصطفی رضایی آن را زیبا به کار برده است.

ترسم دخ بکم إ داخ نوینت / مر خدا بیتی نومه" زوینت " =می ترسم از دوری تو دق کنم وبه همین خاطر قربانی توشوم.

آقای صمد زالپور نیز در مطلع غزلی آن را به کار برده است"
چنی ایواره دلگیر وخمینه / چراخ عمر مه ویره زوینه
چقدر غروبها غمگین و دلگیر هستند/چراغ عمر من هم رو به خاموشی می رود.

واژه ی "بخته وار" یکی دیگر از این واژه هاست وآن اصطلاحی است در مورد بارندگیهای بهاری که به باریدن از روی شانس واقبال اطلاق می گردد.اقای بابک درویشپور شاعر هرسینی خیلی زیبا به آن اشاره کرده است.

اُور عشقت بختــــه واره هـاتـن و نـاتــن دری / آو امیدت ها چه کـرتـی؟ کـی نووه ای جاره سه؟
بر گردان :ابر عشق تو مانند بخته باران آمد ونیامد دارد.آب امید وآرزو در کدام کرت است؟پس کی نوبت این قسمت از زمین می رسد.

خانم مریم کولیوند واژه ی "بی دره تون " به معنای بی پناه وبی پشتیبان را خیلی زیبا به کار برده است.

تونی پَل و پَلامارِ دلِ مِ / خَریوی بی دِرَه تُونِم گِلا بیر
تو ماوا و پناهگاه دل من هستی /من غریبی آواره ام پس برگرد

واژه ی بیاز به معنی وسیع وگسترده است که در صف فراموشی ایستاده است ونوبت خود را چوب می زند.اقای فرهاد امیری درمطلع غزلی آن را به کار برده است.

تو گِ چَن آسـمون هفتم بیازی / ئرّا ئر چاره مه خوئزگاله مـازی؟
بر گردان= تو که به اندازه ی هفت آسمان گسترده هستی چرا به حال من بی مقدارغبطه می خوری

از اینگونه واژه ها در شعر های سروده شده ی لکی فراوان است که ذیلا به چندین واژه از آنها اشاره می شود.
واژه ی خُلی خاوُ kholi khaow به معنای سر وصدا و شلوغی جمعیت است وهم معنی زلهیِ zelhe است و در شهرستان کوهدشت به کار گرفته می شود،اما در حال فراموش شدن می باشد.در شعر به ان پرداخته شده است.

چیه حُشگِ چیه م،داخت ئایشدیِ ئاوُ / ئسرِم ریِ گِرتیِ،ئیِ تورِ سراوُ
هیسدم رازِ دل ئرینت بوشم / دات ئر سه ر شه ت ئو کِرته خُلی خاوُ(مهدی زینی)
چاه خشک چشمانم از داغ عشقت به آب رسید واشکم مانند سراب جاری شد.می خواستم با تو درد ل کنم،اما تو بی توجه شدی وسرو صدا را اغاز کردی.

سرئولیژ = شیب دار
شه کتم ئه دس زنئی ناهومار / بنار دی بسه "سرو لیژ"م که (علی کولیوند زاده)

"ره شاو" واژه ای لکی وکهنه است و به معنای باز داشتن کسی از آب خوردن به قدر کافیست.در واقع کسی را در اثنای آب نوشیدن باز داشتن ومانع شدن.در بیت زیر که شاعر ان را ندانستم این واژه نمود پیدا کرده است.

نه وِ سیِ نونم ،نه تینی ئاوُم / ئرا تونه گِ هونه "ره شاوُم" = نه گرسنه نان ونه تشنه ی آبم، فقط تشنه ی توام.
(مهدی زینی)
     
  
مرد

 
کبیرکوه


foto upload

کَبیرکوه رشته کوهی بسیار طولانی در استان ایلام است که از ۲۰ کیلومتری شهر ایلام شروع شده و با دیواره‌ای بلند تا نزدیک اندیمشک در استان خوزستان به پایان می‌رسد. بلندترین نقطه آن «کان صیفی» در نزدیک روستای چنار باشی قرار دارد که بیشتر روزهای سال پوشیده از برف است. کبیر کوه از نقاط جنگلی غرب ایران است که از نظر دامپروری اهمیت دارد و ارتفاعش حداکثر به ۲۷۹۰ متر می‌رسد.

منطقه حفاظت شده کبیر کوه با وسعتی در حدود 1665 هکتار در استان ایلام واقع شده است . حیات وحش این منطقه عبارتند از كل و بز ، خرس و پلنگ و در زیستگاه های جنوبی و نواحی دشتی و تپه ماهور ها حیواناتی نظیر قوچ ، میش و آهو نیز زیست می ‌كنند.

كبیركوه مهمترین و بزرگترین رشته كوه استان ایلام است كه در محل به نام هاى « كَوِر » یا « كَوَرْ » معروف است . طول این رشته كوه 160 كیلومتر است كه در جهت شمال غربى ـ جنوب شرقى به صورت دیوارى منظم امتداد دارد . بلندترین قله كبیركوه « كان صیفى » نام دارد كه در ناحیه « ورزین یا ورزرین » واقع شده است . این قله 3050 متر از سطح دریا ارتفاع دارد .
شهرستانهاى دهلران ، مهران ، آبدانان در غرب كبیر كوه قرار دارند و درهشهر در شرق این رشته واقع است . شهرستان هاى ایلام ، شیروان و چرداول و ایوان در كوهستان هاى شمال و شمال شرقى استان واقع شده اند.
     
  ویرایش شده توسط: nisha2552   
مرد

 
پل کور و دت ( دختر و پسر) از آثار تاریخی



bilder uploaden

ﺍﯾﻦ ﺑﻨﺎ ﺩﺭ ﺟﻨﻮب دهستان ﺑﻴﺠﻨﻮﻧﺪ ﺍﺯﺗﻮﺍﺑﻊ ﺑﺨﺶ ﻫﻠﻴﻼﻥ ﻭ ﺷﻤﺎﻝ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺳﺮﻃﺮﻫﺎﻥ ﺷﻬﺮﺳﺘﺎﻥ ﻛﻮﻫﺪﺷﺖ ﺑﺮﺭﻭﯼ ﺭﻭﺩﺧﺎﻧﻪ ﺳﯿﻤﺮﻩ ﺩﺭ ﺣﺪ ﻓﺎﺻﻞ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﻟﺮﺳﺘﺎﻥ ﻭ ﺍﯾﻼﻡ ﻭﺍﻗﻊ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ .ﭘﻞ ﺩﺭ ﺗﻨﮕﺘﺮﯾﻦ ﺑﺴﺘﺮ ﺭﻭﺩﺧﺎﻧﻪﺳﯿﻤﺮﻩ ﺩﺭ ﻣﺤﻠﯽ ﺑﻨﺎﻡ ﺳﯽ ﭘﻠﻪ Sipela ﻭﺍﻗﻊ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﺍﯾﻦ ﭘﻞ ﺩﺭﻣﺴﯿﺮ ﯾﻜﯽ ﺍﺯ ﺭﺍﻫﻬﺎﯼ ﺑﺎﺳﺘﺎﻧﯽ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﻛﻪ ﺳﺒﺐ ﺍﺭﺗﺒﺎﻁ ﻛﺮﻣﺎﻧﺸﺎﻩ،ﺍﯾﻼﻡ ﻭﻟﺮﺳﺘﺎﻥ ﺑﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ.
ﭘﻞ ﯾﺎﺩ ﺷﺪﻩ ﺩﺍﺭﺍﯼ 4 ﭼﺸﻤﻪ ﻃﺎﻕ ﺑﻮﺩﻩ ﻛﻪ ﺍﻛﻨﻮﻥ ﺗﻨﻬﺎ ۲ﭼﺸﻤﻪ ﻃﺎﻕ ﺁﻥ ﺑﺎﻗﯽ ﺍﺳﺖ . ﭘﻨﻬﺎﯼ ﻫﺮ ﭘﺎ ﯾﻪ ﺁﻥ 5/6 ﻣﺘﺮ ﻭ ﻃﻮﻝ ﺁﻥ 17 ﻣﺘﺮ ﺍﺳﺖ .ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﺳﻨﮕﻬﺎﯾﯽ ﻛﻪ ﺩﺭ ﭘﺎﯾﻪ ﺑﻪ ﻛﺎﺭ ﺭﻓﺘﻪ
10۰×60×60 ﺳﺎﻧﺘﯿﻤﺘﺮ ﻭﺑﻌﻀﯽ ﻧﯿﺰ ﺑﺰﺭﮔﺘﺮﻧﺪ . ﺭﻭﯼ ﻫﺮﯾﻚ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺳﻨﮕﻬﺎ ﻋﻼﻣﺖ ﻣﺸﺨﺼﯽ ﻛﻨﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ .


ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺑﻨﺎ ﺍﺯ ﻛﭻ ﻭ ﺳﻨﮓ ﺍﺳﺖ. ﺩﺭ ﺁﺛﺎﺭ ﻣﻮﺭﺧﺎﻥ ﺩﻭﺭﻩ ﺍﺳﻼﻣﯽ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﺍﯼ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﭘﻞ ﻧﺸﺪﻩ ﺍﺳﺖ . ﺍﯾﻦ ﭘﻞ ﺳﺘﺮﮒ ﺍﺯ ﺁﺛﺎﺭ ﻣﻨﺤﺼﺮ ﺑﻪ ﻓﺮﺩ ﺩﻭﺭﻩ ﺳﺎﺳﺎﻧﯽ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﺑﻪ ﺷﻤﺎﺭﻩ 4511 ﺩﺭ ﻓﻬﺮﺳﺖ ﺁﺛﺎﺭ ﻣﻠﯽ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺑﻪ ﺛﺒﺖ ﺭﺳﯿﺪﻩ ﺍﺳﺖ .
ﺣﺒﻴﺐ ﺍﻟﻪ ﻣﺤﻤﻮﺩﻳﺎﻥ ﻧﻮﻳﺴﻨﺪﻩ ﻛﺘﺎﺏ ﺭﺍﻫﻬﺎ ﻭ ﻣﻌﺎﺑﺮ ﺑﺎﺳﺘﺎﻧﻲ ﻏﺮﺏ ﺯﺍﮔﺮﺱ ﺩﺭ ﺩﻭﺭﺍﻥ ﭘﺎﺭﺕ ﻭ ﺳﺎﺳﺎﻧﻲ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺧﺼﻮﺹ ﻣﻴﻨﻮﻳﺴﺪ :
ﻣﻨﻄﻘﻪ ﻃﺮﻫﺎﻥ ﻭ ﻫﻠﻴﻼﻥ ﺩﺭ ﻣﺠﺎﻭﺭﺕ ﺭﻭﺩ ﺳﻴﻤﺮﻩ ﺍﺯ ﻧﻮﺍﺣﻲ ﺑﺎ ﺍﻫﻤﻴﺖ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﻟﻜﺴﺘﺎﻥ ﺩﺭ ﺻﻴﻤﺮﻩ ﺑﻪ ﺷﻤﺎﺭ ﻣﻲ ﺍﻳﺪ ﻭ ﺭﺍﻩ
ﻓﻌﻠﻲ ﺧﻮﺯﺳﺘﺎﻥ ﺑﻪ ﻛﺮﻣﺎﻧﺸﺎﻩ ﻧﻴﺰ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻣﺤﺪﻭﺩﻩ ﺩﺭ ﻫﻠﻴﻼﻥ ﻣﻴﮕﺬﺭﺩ.
ﭘﻞ(ﻛﺮ ﻭ ﺩﺕ) ﺑﻴﺠﻨﻮﻧﺪ ﻛﻪ ﺩﺭ ﮔﺬﺷﺘﻪ ﺍﺯ ﺁﺛﺎﺭ ﻋﺼﺮ ﺳﺎﺳﺎﻧﻴﺎﻥ ﻣﻴﺒﺎﺷﺪ ﺍﺭﺗﺒﺎﻁ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﺑﻴﻦ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺍﻳﻼﻡ ﻭ ﻟﺮﺳﺘﺎﻥ ﻭ ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﺧﻮﺯﺳﺘﺎﻥ ﻭ ﻛﺮﻣﺎﻧﺸﺎﻩ ﺑﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ . ﺳﺒﻚ ﻣﻌﻤﺎﺭﻱ ﻭ ﻧﻮﻉ ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺑﻪ ﻛﺎﺭ ﺭﻓﺘﻪ ﺩﺭ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎﻥ ﺁﻥ ﭘﻞ ﺑﺎ ﻛﺸﻜﺎﻥ ﻟﺮﺳﺘﺎﻥ ﻳﻜﻲ ﺍﺳﺖ
     
  
مرد

 
Lakestan | لک و لکستان(ایلام)

     
  
مرد

 
غار "بتخانه" در کوهدشت


bilder kostenlos

غار بتخانه در ۱۸ کیلومتری جنوب‌شرقی شهر کوهدشت، در کوه «دمچهر» قرار دارد. قسمتی از دهانه غار به دلایل طبیعی بسته شده است، ‌ ولی قسمتی از آن باز است که باید به شکل خزیده از آن گذشت و وارد غار شد.

طول دهانه غار ۱۸ متر و ارتفاع سقف آن نزدیک به ۲۰ متر است. سراسر سقف و دیواره آن به علت نفوذ آب از لایه‌های آهکی سفید شده است. غار شامل دو قسمت جنوبی و شمالی است که قسمت شمالی آن وسیع‌تر است.

وجود سنگ چخماق و سفال‌های شکسته سیاه و منقوش مؤید زندگی غارنشینی در این ناحیه است. آثار دوره‌های مختلف تمدن‌های گذشته در این غار یافت شده است و به نظر می‌رسد که در آن آثار پالئولیتیک نیز وجود داشته است. طول غار نزدیک به ۲۰۰ متر و پهنای آن به طور متوسط ۲۰ متر است. اشکال زیبای استالاگمیت‌های متعدد این غار که ارتفاع برخی از آن‌ها به ۵۰ متر می‌رسد ، موجب شده است که این غار را «بتخانه» بنامند.
     
  
مرد

 
لکستان در تصویر-لةکستان ژه وینةیره

     
  
مرد

 
Andisheh: نیشا تو اینجا هی پست میدی نکنه لک هستی ؟
پ ن پ میخوای کجایی باشم
معلومه لکم
     
  
صفحه  صفحه 5 از 6:  « پیشین  1  2  3  4  5  6  پسین » 
ایران

Lakestan | لک و لکستان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA