ارسالها: 23330
#41
Posted: 28 Jun 2016 17:49
« نخستین مدارس ملی اردبیل»
اعضا هیات معارف اردبیل
ثبت نام در مکتب خانه بدون اینکه همراه با تشریفات باشد صرفاً با ملاک توان کودک برای نشستن و تعلیم گرفتن همراه بودهاست. بابا صفری نویسندهٔ کتاب «اردبیل در گذرگاه تاریخ» آورده که مکتب دار کودکان را از پنج سالگی میپذیرفته و همین که طفل میتوانسته بنشیند و آمادهٔ خواندن باشد میتوانسته در مکتب خانه برای یادگیری پزیرفته شود. چهار دوره آموزشی با تنوع تدریس در مکتبخانههای اردبیل دورههای آموزشی به چهار بخش دورهٔ پیش از دبستان، دبستان، دورهٔ سوم و دورهٔ عالی تقسیمبندی شده بود. دورهٔ پیش از دبستان مربوط به مکتب خانههایی با حضور آخوند باجیها بوده که آموزش اولیه به مانند مهد کودک را برعهده داشتهاند. در این دوره کودکان تا اذان ظهر تحصیل میکردند. در دورهٔ دبستان ملا و آخوندهای برجسته کودک را تعلیم میدادند و پس از آن مدرسه و آموزش عالی آغاز میشد. در این دوره نیز تحصیل از اذان صبح تا اذان مغرب با وقفه یک ساعته برای ناهار همراه بود. اما تفاوت دورههای آموزشی به مانند شیوهٔ آموزش فعلی در مواد درسی و به صورت پله به پله بودهاست. ظهور طبقهٔ جدید منورالفکر در ایران منجر به ستیز سنت گرایان وروشنفکران جهت تأسیس مدارس گردید. تعطیل شدن مکتب خانهها که وسیلهٔ ارتباطی بین خانواده وروحانیت بود برشدت مخالفت با مدارس جدید میافزود. چرا که باتعطیلی مکتب خانهها، اولین مکان مؤثر در شکلدهی ذهنیت دینی دچار آسیب میگردید. از جمله افرادی که در اردبیل مانع بزرگی در جهت تأسیس مدارس نوین بود میرزا علی اکبر مجتهد بود. او مدارس نوین را اشکولا (برگرفته از واژه School به معنی مدرسه) میخواند به مردم عامی میگفت که تحصیل در چنین مدارسی سبب ترویج بابیگری میشود.
او به واسطهٔ داشتن قدرت وثروت به کمک هوادارانش در تعطیلی مدارس نقش عمدهای ایفا نمودند. چرا که روشن شدن حقایق علوم زمان از جمله تحصیل کودکان به علوم جدید فیالمثل جغرافیا سبب بروز بابیگری میگردید. به واسطهٔ فشارهای بیش از حد او مخبرالسلطنه دستور داد موقتاً تدریس جغرافیا در مدارس نوین حذف گردد تا به نحوی موجب تعطیلی مدارس نگردد. کسروی معتقد است که میرزا علی اکبر زورش بیشتر بوده تا علمش.
به واسطهٔ اصرار بیش از حد مردم به تحصیل فرزندانشان در مدارس نوین، توسعهٔ این مدارس دراردبیل با استقبال مواجه گردید؛ که نمونهای از مدارس نوین به شرح ذیل است.
- مدرسه نصریه یا ادبیه
- مدرسهٔ جعفریه
- مدرسهٔ شرافت
- هیت نشر معارف
- مدرسهٔ رشدیه وروشن
- مدرسهٔ هدایت
- دبستان تدین
- مدرسهٔ صداقت
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23330
#42
Posted: 28 Jun 2016 17:51
« نخستین روزنامههای اردبیل»
- روزنامه اتفاق - مقارن با نهضت مشروطه
- روزنامه برگ سبز- به مدیر مسئولی فضلالله شیخ الاسلامی- تاریخ چاپ ۱۲۸۷ خورشیدی(۱۳۲۶ قمری)
- روزنامه جودت-به مدیر مسئولی حسن جودت- تاریخ چاپ ۱۳۰۶ خورشیدی
- روزنامه قبس-به به مدیر مسئولی عزیز صابر-تاریخ چاپ ۱۳۳۰ خورشیدی
- روزنامه شمس ایران-به مدیر مسئولی محمد شمسزاده- تاریخ چاپ ۱۳۲۸ خورشیدی
- روزنامه دامن حق-به مدیر مسئولی محمد ذاکری- تاریخ چاپ ۱۳۳۱ خورشیدی
- روزنامه پیک روز-به مدیر مسئولی علی علایی- تاریخ چاپ ۱۳۲۸ خورشیدی
- روزنامه دفاع-به مدیر مسئولی سید اسماعیل حسینی- تاریخ چاپ ۱۳۳۰ خورشیدی
- روزنامه بهار آذربایجان-به مدیر مسئولی محمود صالحی- تاریخ چاپ۱۳۳۰ خورشیدی
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#43
Posted: 28 Jun 2016 17:52
« پلهای تاریخی اردبیل»
پل یئدی گوز (پل هفت چشمه)
پل هفت چشمه (هفت چشمه)
پل یعقوبیه
پل نادری
پل سیدآباد
پل کهرالان (کلخوران)
پل سامیان
پل قره سو
پل ابراهیمآباد
قرمزی کورپی (پل قرمز)
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#44
Posted: 28 Jun 2016 17:54
« کاروانسراها »
باتوجه به جایگاه تجاری-اقتصادی شهر اردبیل طی ادوارگذشته و در پی آن ورود تجار و مسافران مختلف، بدیهی است مکانهایی برای اقامت واتراق مسافران وچهارپایان درنظرگرفته شده بود که اصطلاحاً کاروانسرا نامیده میشد؛ که سرا هم به اختصار نامیده میشد. بطور نمونه: سرای حاج احمد، سرای گلشن، کاروانسرای زنجیرلی و... در نقشههای سال ۱۸۲۷ میلادی ۳ کاروانسرای شهر در نزدیکی دروازه قنبلان واطراف بازار قرار داشتهاند.
- کاروانسرای عباسی نقدی کندی
- کاروانسرای سربازوطن (قانلی بلاغ)
- کاروانسرای شورگل
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#45
Posted: 28 Jun 2016 17:55
« خانهها و عمارتهای تاریخی اردبیل »
خانه تاریخی وکیل الرعایا-خیابان سرچشمه
- عمارت آقازاده
- خانه خلیلزاده
- خانه حاج یوسف صادقی
- خانه خادم باشی
- خانه رضازاده
- خانه سید هاشم ابراهیمی
- خانه شریعت
- خانه مرحوم مروج (خلیلزاده)
- خانه مناف زاده
- خانه میر فتاحی
- خانه نوری زینال (خوئی)
- خانه وکیلالرعایا
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#46
Posted: 28 Jun 2016 17:55
« پیشینه پست دراردبیل »
قدمت فعالیت پستی به شکل رسمی در شهرستان اردبیل با قدمت ساختمان این شرکت که در جنب ساختمان شهرداری مرکز اردبیل قرار دارد برابر است و به ۴۵ سال میرسد. یک بانوی سال خورده اردبیلی میگوید: در آن سالها به لحاظ اینکه وسایل ارتباطی امروزی وجود نداشتند برای مدت طولانی از احوال اقوام و آشنایان خود بی خبر میماندیم و بطور تقریبی حداکثر در طول یک ماه نامهای از این افراد میرسید. درنامههای آن زمان عبارت زیردرسربرگ نامه هاتکرارمیگرید:با عرض سلام و خسته نباشید، امیدوارم که سلامت باشید و اگر از احوالات اینجانب جویا باشید ملالی نیست به غیر از دوری شما.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#47
Posted: 28 Jun 2016 17:58
« مراکز آموزشی »
سردر دانشگاه محقق اردبیلی
چندین دانشگاه در شهر اردبیل وجود دارد که اولین آنها در سال ۱۳۵۷ تأسیس شدهاست. از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دانشگاه محقق اردبیلی
- دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
- دانشگاه آزاد اسلامی
- دانشگاه پیام نور اردبیل
- دانشگاه صنعتی اردبیل
- دانشگاه بینالمللی صنعتی قفقاز
- دانشگاه فنی وحرفه ای پسران رازی اردبیل
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#48
Posted: 28 Jun 2016 17:59
« فرودگاه بینالمللی اردبیل »
فرودگاه اردبیل در فاصله ۱۱ کیلومتری شمال شرق شهر اردبیل، در ارتفاع ۱۳۱۱ متری از سطح دریا و در ارا ضی نسبتاً مسطحی به مساحت حدود ۱۰۰۰ هکتار واقع شده است. احداث این فرودگاه از سال ۱۳۵۲ شروع و بعلت آغاز جنگ تحمیلی در سال ۱۳۵۸ عملیات تکمیلی احداث آنفرودگاه متوقف واز سال ۱۳۶۸ عملیات تکمیل احداث فرودگاه شروع و در سال ۱۳۷۰ با تکمیل باند به طول ۳۳۵۰ متر و ترمینال به مساحت ۹۰۰ متر مربع تکمیل سایر پروژهها و نصب سیستم ناوبری NDB وسایر تجهیزات اولیه فرودگاهی، فرودگاه اردبیل عملیاتی شد وبا نشست هواپیمای C-130در سال ۱۳۷۰ افتتاح گردید. در حال حاضرهفتهای ۶۰ پرواز در مسیر تهران-اردبیل-تهران و ۸ پرواز در مسیر مشهد-اردبیل-مشهد و پروازهای حج عمره برقرارمی باشد، با توسعه فرودگاه و تأسیس ترمینالهای حجاج به مساحت ۶۰۰۰ متر مربع احداث گردیده است. بر اساس برنامهریزی و توافقات انجام یافته پرواز به استانبول ترکیه و پرواز به عتبات و سوریه، بر تعداد پروازهای فرودگاه افزوده میگردد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#49
Posted: 28 Jun 2016 18:00
« راه آهن اردبیل »
پروژه ساخت راه آهن اردبیل-میانه به طول ۱۸۰ کیلومتر از جنوب استان اردبیل از سال ۱۳۸۴ با پیشرفت فیزیکی ۴۴ درصد در سال ۱۳۹۲ شروع و پس از آن با ایجاد راه آهن اردبیل-پارسآباد به طول ۲۱۰ کیلومتر جهت اتصال به جمهموری آذربایجان در راستای تحقق کریدور شمال-جنوب، در حال احداث میباشد.
این پروژه ۵۶ دستگاه تونل و ۳٫۵ کیلومتر پل بزرگ به عنوان یکی از سختترین جبهههای کاری وزارت راه و ترابری است.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#50
Posted: 28 Jun 2016 18:01
« تأثیر مرثیه سرایان اردبیلی در حفظ تاریخ عاشورا »
درکشور ایران به ویژه منطقه آذربایجان مرثیه سرایان اردبیلی بی شک نقش ارزندهای در روایت حماسه بزرگ عاشورا و انتقال آن به نسلهای امروزی داشتهاند و شاعران و مداحان این دیار قرن هاست که با سرودهها و نوای توحیدی خود پیام و خاطره نهضت عاشورا را در اذهان زنده نگهداشتهاند. در مرثیههای شاعران اردبیلی به واقعه بزرگ کربلا از زاویههای گوناگون پرداخت شده و در آنها حماسه دشت نینوا، مظلومیت اهل بیت (ع) و قساوت یزید و یزیدیان به زیبایی هر چه تمام عرضه شدهاست. اردبیل که به لحاظ پیشینه مذهبی و تاریخی خود از چندین سده قبل به دارالارشاد و دارالامان شهرت یافتهاست یکی از کانونهای مهم مرثیه سرایی در ایران محسوب میشود. همچنین شمس عطار اردبیلی، بیضای اردبیلی، مرحوم عباسقلی یحیوی (تاج الشعرا) و مرحوم استاد رحیم منزوی اردبیلی از شاعران تأثیرگذار این خطه بودهاند. از شعرای در قید حیات اردبیل میتوان به یوسف معزی اردبیلی، غفاری، تقایی و هادی اشاره کرد که در ادامه راه شعرای فقید تلاش کرده و در ترویج فرهنگ عاشورایی زحمات فراوانی کشیدهاند.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.