ارسالها: 2814
#11
Posted: 27 Jun 2012 22:29
آشنایی با بلوتوث و مادر معنوی ایرانی این فناوری
فناوری Bluetooth که بعضیها در فارسی آن را به دندان آبی ترجمه کردهاند ارتباط بیسیمی با برد کوتاه میباشد. این فناوری در تمام قطعات، وسائل الکترونیکی و ارتباطی کاربرد دارد و استفاده از آن صرفاً به شبکه و اینترنت مربوط نمیشود، به گونهای که حتی موس و کیبورد Bluetooth هم به بازار آمده است. امروزه همگان با فناوری بلوتوث آشنا هستند و کمتر گوشی تلفن همراهی در جهان ساخته میشود که به این فناوری مجهز نباشد. حتماً تعجب میکنید اگر بشنوید که بانویی ایرانی در زمان مدیریت خود در شرکت اریکسون سوئد، ریاست این پروژه انقلابی را برعهده داشته است و در واقع مادر معنوی فناوری بلوتوث محسوب میشود.
● تاریخچه بلوتوث
انتخاب نام بلوتوث برای این فناوری بسیار جالب است. این نام از نام پادشاهی دانمارکی به نام هارالد بلاتند گرفته شده است. کلمه Blaatand پس از انتقال به زبان انگلیسی به شکل Bluetooth تلفظ شد و به معنی دندان آبی است.
این پادشاه که بین سالهای ۹۴۰ تا ۹۸۶ میزیست، توانست دانمارک و نروژ را که در جنگهای مذهبی با هم مشکل پیدا کرده بودند متحد کند و از آن پس شهرت زیادی کسب کرد.
در واقع فناوری Bluetooth بر اتحاد یکپارچه سامانههای رایانه در قالبی بدون سامانه تاکید دارد که نماد کار و تلاش پادشاه دانمارکی است.
هماکنون این فناوری ۱۰ساله و جالب اینجاست که آنقدر مقبول مشتریان است که از رکوردداران فناوریها محسوب میشود.
سنبلوتوث ۱۰سال است ولی اولین محصول تجاری آن در سال ۲۰۰۰ میلادی به بازار عرضه شد. در برخی از گزارشها آمده که هیچ نوع فناوری با این سرعت در چنین دوره کوتاه زمانی رشد نکرده است. این آمارها را سازمان Bluetooth SIG از سال ۲۰۰۰ ثبت کرده و حاکی از افزایش ۱۳برابری شمار محصولات بلوتوثی است.
اما نگاهی گذرا به راه ۱۰سالهای که بلوتوث طی کرده، خالی از لطف نیست. ایده اولیه بلوتوث در شرکت موبایل اریکسون در ۱۹۹۴ شکل گرفت. اریکسون در آن زمان در حال ساخت ارتباط رادیویی کممصرف و کمهزینهای بین تلفنهای همراه و یک گوشی بیسیم بود.
کار مهندسی در سال ۱۹۹۵ شروع شد و ایده اولیه فراتر از تلفنهای همراه و گوشیهای آنها توسعه یافت تا شامل انواع وسایل همراه شود. اریکسون با هدف ساخت شبکههای شخصی کوچک از وسایل مختلف در طول این زمان، نام بلوتوث را برای این فناوری انتخاب کرد که انتخاب نام آن هم در نوع خود کمنظیر است. مدیران ارشد اریکسون با تیزبینی و آیندهنگری مثالزدنی میدانستند که اگر فقط یک شرکت از این فناوری و استاندارد حمایت کند، هرگز موفق نخواهد شد.
به همین دلیل در ۱۹۹۸، اریکسون موافقتنامهای با IBM، اینتل، نوکیا، COM۳، توشیبا و مایکروسافت امضا کرد که بر پایه این موافقتنامه، گروه Bluetooth Special Interest Group را تشکیل داد.
خانم خورسند در سال ۲۰۰۱ به مدیریت بخش تکنولوژی لایسنسینگ شرکت اریکسون منصوب شد و مدیریت پروژه بلوتوث را با بیش از ۲۰۰ مهندس و کارشناس در شرکت اریکسون بر عهده گرفت و با سیاستگذاریهای درست خود، راه را برای همهگیر شدن این تکنولوژی هموار کرد.
ماریا خورسند، بانوی ۴۹ساله ایرانی، یکی از مدیران مشهور صنعت مخابراتی جهان است. هرچند ایرانیها در میان مدیران رده بالای صنعت مخابراتی چندان کمشمار نیستند، اما خورسند یکی از بلندپایهترین و در عین حال معدود زنان ایرانی فعال در این رشته است.
خورسند در پاسخ به این که چه چیزی باعث شد او به مدیریت پروژه بلوتوث برسد، میگوید: “کسی چیزی در این مورد به من نگفت، اما گمان میکنم بلندپروازی و اشتیاق من به دستوپنجه نرمکردن با مشکلات در این میان نقش داشته است.”
ماریا خورسند در ۱۹۵۷ (۱۳۳۶) در شهر ساری، مرکز استان مازندران ایران، متولد شده است. او در ۱۹۷۵ به لسآنجلس مهاجرت کرد و فوقلیسانس خود را از دانشگاه فولرتون کالیفرنیا اخذ کرد. هرچند مادر ماریا تمایل داشت که فرزندانش پس از پایان تحصیل به ایران بازگردند، اما ماریا و خواهرش پس از پایان تحصیل تصمیم به ادامه زندگی در خارج از ایران گرفتند.
با این حال ماریا هیچگاه هویت ایرانی خود را انکار نکرده است، هرچند این مسئله در مقاطعی باعث ایجاد مانع بر سر راه پیشرفت شغلی او شده است. برای مثال ماریا در زمان اقامتش در امریکا، هنگامی که برای مصاحبه به یکی از شرکتهای طرف قرارداد وزارت دفاع امریکا رفته بود، پس از آن که در فرم استخدامی ملیت خود را ایرانی ذکر کرد، به آرامی و بیسروصدا از پروسه استخدام کنار گذاشته شد.
خورسند همسر سوئدی خود را هنگام تحصیل در دانشگاه فولرتون ملاقات کرد و پس از ازدواج با او، در اواخر دهه ۸۰میلادی به سوئد مهاجرت کرد. او پیش از آن تجربه کار در چند شرکت نفت و رایانه امریکایی نظیر شرکت نفتی یونیون کالیفرنیا و شرکت رایانهای یونیسیس را به تجربیات کاری خود اندوخته بود و همین مسئله باعث شد پس از ورود به سوئد بتواند در کمپانی بزرگ اریکسون استخدام شود.
● بلوتوث چیست؟
Bluetooth که بعضیها در فارسی آن را به دندان آبی ترجمه کردهاند، استانداری برای امواج رادیویی است که برای ارتباطات بیسیم رایانه قابل حملونقل مانند laptopها، تلفنهای همراه و وسایل الکترونیکی رایج استفاده میشوند. این امواج برای فاصلههای نزدیک استفاده شده و برای ارتباطات بیسیم، فناوری ارزانی محسوب میشوند. با کمک این فناوری میتوانید بین دو وسیله که بلوتوث داشته باشند به صورت بیسیم پیغام، عکس یا هر اطلاعات دیگری را رد و بدل کنید. رادیوی Bluetooth در داخل یک میکروچیپ قرار دارد و در باند فرکانسی ۴/۲گیگاهرتزی عمل میکند. این فناوری از سیستم Frequency Hoping Spread Spectrum استفاده میکند که سیگنال آن ۱۶۰۰ بار در ثانیه تغییر میکند و کمک بزرگی برای پیشگیری از تداخل ناخواسته و غیرمجاز است. همچنین به وسیله نرمافزار، کد شناسایی وسیله طرف مقابل چک میشود. به این ترتیب میتوان اطمینان حاصل کرد که اطلاعات شما صرفاً به مقصد موردنیاز میرسد. این امواج با دو قدرت وجود دارند. سطح قدرت پایینتر که محیطهای کوچک (داخل یک اتاق) و یا در نوع با قدرت بالاتر که رنج متوسط (کل یک خانه) را پوشش میدهد. این سیستم برای ارتباط نقطه به نقطه و یک نقطه با چند نقطه استفاده میشود. پهنای باند آن Kbs۷۲۰ و قدرت انتقال آن ۱۰متر است که در صورت تقویت تا ۱۰۰متر نیز افزایش مییابد.
این فناوری از سیستم گیرندگی و فرستندگی در جهت مناسب استفاده کرده و قادر است امواج رادیویی را از میان دیوار و دیگر موانع غیرفلزی عبور دهد. اگر امواج مزاحم دستگاه ثالثی باعث تداخل شود انتقال اطلاعات کند میشود ولی متوقف نخواهد شد.
● بلوتوث چگونه کار میکند؟
فناوری بلوتوث با حذف دخالت کاربر در سیستم و همچنین احتیاج به انرژی بسیار کم برای برقراری ارتباط با وسایل دیگر تکنولوژی شبکههای کوچک را وارد مرحله جدیدی کرد و موجب صرفهجویی زیادی در مصرف باطری شد. بلوتوث در واقع یک استاندارد شبکه و دارای ۲ سطح است: سطح اول که به عنوان سطح فیزیکی شناخته میشود و بیانگر این است که بلوتوث یک فرکانس رادیویی استاندارد است و سطح دوم که به عنوان پروتکل شناخته میشود و دربرگیرنده قوانین و دستوراتی نظیر مکان و زمان ارسال اطلاعات، تعداد بیتهای ارسالی در آن واحد و همچنین شمار وسایلی است که به طور همزمان میتوانند در عملیات ارسال و دریافت اطلاعات شرکت داشته باشند.
بعضی از وسایلی که شما هماکنون نیز از آن استفاده میکنید نظیر دستگاه کنترل درب پارکینگ یا جدیدترین نسل تلفنهای بیسیم از فرکانسهای باند ISM استفاده میکنند. اطمینان حاصل کردن از اینکه امواج بلوتوث با امواج دستگاههای نامبرده شده تداخل پیدا نکنند از سختترین مراحل طراحی این فناوری است. یکی از راههایی که تجهیزات بلوتوث از آن برای پیشگیری از تداخل امواجشان با سایر تجهیزات بهره میجویند، ارسال سیگنالهای بسیار ضعیفی در حدود یک میلیوات است.
برای مقایسه کافی است بدانید که تلفنهای همراه میتوانند یک سیگنال حدوداً ۳واتی را مخابره کنند. استفاده از امواج کمقدرت، شعاع برد سیگنالهای بلوتوث را به حدود ۱۰متر محدود میکند و با استفاده از این سیگنالهای ضعیف، امکان ایجاد تداخل بین امواج بلوتوث با امواج تلفن همراه، رایانه و یا دستگاه تلویزیون به کلی منتفی میشود. با همین امواج ضعیف هم لازم نیست که دو دستگاه فرستنده و گیرنده امواج در دید مستقیم یکدیگر باشند. امواج بلوتوث براحتی از دیوارهای خانه شما عبور میکنند و این امکان خوبی برای کنترل چند دستگاه در اتاقهای مختلف است.
بلوتوث میتواند همزمان با ۸دستگاه ارتباط داشته باشد به شرطی که این دستگاهها در شعاع ده متری باشند. شاید شما تصور کنید که ممکن است بین این دستگاهها تداخل بهوجود بیاید اما این غیرممکن است. بلوتوث از نوعی فناوری بهنام “جهش فرکانس در طیف گسترده” بهره میجوید که احتمال استفاده از یک فرکانس برابر توسط دو دستگاه بطور همزمان را تقریبا به صفر میرساند. بر پایه این فناوری هر وسیله از ۷۹فرکانس منحصر به فرد که به صورت اتفاقی از میان یک سری فرکانسهای از پیش تعیین شده انتخاب شده است استفاده میکند که به طور منظم از یکی از آنها به دیگری تغییر فرکانس میدهد.
در مورد بلوتوث این عمل، تغییر فرکانس توسط دستگاه فرستنده حدود ۱۶۰۰ بار در ثانیه اتفاق میافتد و این بدان معنی است که تعداد دستگاههای بیشتری در آن واحد میتوانند از یک بخش محدود از باند فرکانس رادیویی استفاده کنند. هنگامی که دو دستگاه فرستنده بلوتوث از فناوری جهش فرکانس در طیف گسترده بهره میگیرند این غیرممکن است که دو دستگاه به طور همزمان از یک فرکانس برابر استفاده کنند. بر پایه همین فناوری از اختلال بین امواج بلوتوث با دستگاههایی مانند کنترل درب پارکینگ یا تلفنهای بیسیم هم پیشگیری میشود.
حتی اگر در موارد استثنایی اختلالی هم بین امواج بهوجود بیاید مدت آن کسر کوچکی از ثانیه خواهد بود که آن هم قابل اصلاح است. هنگامی که دو یا چند وسیله مجهز به بلوتوث در محدوده برد یکدیگر قرار میگیرند گفتوگویی الکترونیکی بین آنها صورت میگیرد که مشخص میکند آنها چه اطلاعاتی برای به اشتراک گذاشتن دارند یا اینکه کدامیک از آنها باید توسط دیگری کنترل شود. برای این کار لازم نیست که کاربر دکمهای را فشار دهد یا دستوری صادر کند بلکه این گفتوگوی الکترونیکی به طور خودکار انجام میشود. به محض اینکه گفتوگو صورت گرفت دستگاههای بلوتوث موجود در این گفتوگو یک شبکه را تشکیل میدهند.
● مشکلگشای ارتباطات بیسیم
مشکلی که تمامی شرکتهای سازنده تجهیزات الکترونیکی بویژه سازندگان موبایل، چاپگر، PDA، لپتاپ و… داشتند عدم وجود استانداردی مشخص و ثابت برای ارتباط دستگاههای مختلف با یکدیگر بود.
تا پیش از این هر شرکت دستگاههای خود را براساس استانداردهای ارتباطی خود تولید میکرد و به همین خاطر اغلب آنها برای ارتباط با دستگاههایی از همان نوع ولی متعلق به شرکتی دیگر دچار مشکل میشدند زیرا پروتکل ثابتی وجود نداشت تا زمانی که بلوتوث این استاندارد را تعریف کرد.
البته پیش از بلوتوث هم راههای ارتباط بیسیم وجود داشته است. نظیر: استفاده از تشعشعات مادون قرمز. تکنولوژی مادون قرمزIrDA نام دارد که مخفف Infrared Data Association است.
در عمل ثابت شده که استفاده از این استاندارد قابل اطمینان است و هزینه بسیاری کمی هم دارد (حضور گسترده این تکنولوژی را در دستگاههای کنترل از راه دور تلویزیونها میبینید) ولی با این وجود معایبش باعث شد که نتواند در مقابل بلوتوث دوام بیاورد. اولین مشکل مادون قرمز حرکت نور در خط راست است. فرستنده مادون قرمز و گیرنده آن میبایست در مقابل هم قرار بگیرند تا ارسال اطلاعات صورت گیرد، در غیر این صورت با وجود مانعی در بین راه، انتقال اطلاعات به درستی صورت نمیگیرد.
یکی دیگر از مشکلات مادون قرمز، اصطلاح “یکبهیک” است. به این معنی که شما فقط میتوانید اطلاعات را از یک دستگاه و تنها به دستگاهی دیگر ارسال کنید و در یک لحظه قادر به ارسال اطلاعات از یک دستگاه به چند دستگاه نخواهید بود، اما هیچ کدام از این مشکلات در بلوتوث وجود ندارد.
● قیمت موجه بلوتوث
قیمت فناوری بلوتوث برای شرکتهای سازنده دستگاههای الکترونیکی بسیار موجه بود. در واقع یکی دیگر از دلایل استفاده از تراشههای Bluetooth قیمت بسیار مناسب آن است.
قیمت این تراشهها در ابتدای کار بین ۱۵ تا ۳۰دلار بود که با توجه به کارایی بسیار خوب، این قیمت کاملاً مناسب به نظر میرسد. همانطور که اشاره شد این فناوری از محدوده فرکانس ۲/۴۰ تا ۲/۴۸ گیگا هرتز که محدودهای رایگان است استفاده میکند که ۷۹ کانال ارتباطی را شامل میشود.
البته این محدوده در اروپا و امریکا مورداستفاده قرار میگیرد ولی در ژاپن این محدوده بین ۲/۴۷ تا ۲/۴۹ گیگا هرتز است و ۲۳ کانال ارتباطی را دربرمیگیرد.
● سرعت انتقال داده در بلوتوث
سرعت انتقال اطلاعات در استاندارد Bluetooth بستگی به نوع سامانه ارتباطی دارد. برای مثال اگر از ارتباط همزمان یا Synchronous استفاده شود نرخ انتقال اطلاعات ۴۲۳ کیلوبایت در ثانیه خواهد بود.
در این نوع ارتباط دستگاه فرستنده و گیرنده به طور همزمان قادر به دریافت و ارسال اطلاعات هستند. در نوع دیگر ارتباط که ارتباط غیر همزمان یا Asynchronous نام دارد نرخ انتقال اطلاعات ۷۲۱ کیلوبایت در ثانیه خواهد بود.
البته با وجود سرعت بیشتر این ارتباط نسبت به ارتباط همزمان، قابلیت ارسال و دریافت در یک زمان وجود ندارد. در فناوریهایی نظیر Wi-Fi که بر پایه Bluetooth است برد موثر و نرخ انتقال اطلاعات بیشتر میشود.
● امنیت در بلوتوث
بلوتوث میتواند در ۳ مدل امنیتی کار کند. مدل ۱ که بدون امنیت است، مدل ۲ که در مرحله سرویسدهی و بعد از اینکه کانال ارتباطی پیدا شد، امنیت را برقرار میکند و مدل ۳ که در مرحله لینک و قبل از اینکه کانال ارتباطی پیدا شود، امنیت را ایجاد میکند. هر وسیله مبتنی بر بلوتوث یک آدرس ۴۸ بیتی منحصر به فرد دارد.
استفاده از کلیدهای متقارن و رمزنگاری با کلیدی ۱۲۸بیتی انجام میشود. البته در دستگاههای مختلف، طول کلید رمزنگاری مختلف است و بستگی به مقداری دارد که در کارخانه تعریف میشود.
این کلید ۱۲۸ بیتی که به صورت کاتورهای انتخاب میشود، وظیفه انجام مذاکرات امنیتی بین دستگاهها را بر عهده دارد. وقتی دو سیستم مبتنی بر بلوتوث یک کانال ارتباطی بین همدیگر برقرار میکنند، هر دو یک کلید آغازین را ایجاد میکنند. برای این کار یک کلید عبور یا شماره شناسایی شخصی وارد ارتباط میشود و کلید آغازین ساخته میشود و کلید پیوندی براساس کلید آغازین محاسبه میشود. از این به بعد کلید پیوندی برای شناسایی طرف ارتباط استفاده میشود. اولین چالش امنیتی کلید عبور است که به اختصار PIN نامیده میشود.
مثل هر کلید دیگری، کلیدهای طولانی از کلیدهای کوتاه امنتر هستند. اگر هکری بتواند کلید عبور را کشف کند، میتواند کلیدهای آغازین ممکن را محاسبه کند و بعد از آن کلید پیوندی را بهدست آورد. کلید عبوری طولانی میتواند محاسبات را برای یافتن کلیدهای بعدی بسیار سخت کند. کلید آغازین، جایگزین لینکهای رمزنگاری نشده میشود و این نقطه ضعف اساسی به حساب میآید و بهتر است که در پردازش هر دو دستگاه بلوتوث، این قسمت در محل امنتری قرار گیرد چراکه یک هکر میتواند دادههای انتقالی را که به یک دستگاه بلوتوث فرستاده میشود ضبط کند و از آن برای خلق PIN استفاده کند.
همچنین استفاده از کلید عبوری ثابت در تمام مواقع میتواند امنیت ارتباط بلوتوث را کاملاً به خطر بیاندازد. کلیدهای لینک میتواند ترکیبی از کلیدها یا کلیدهای واحد باشد. بهترین حالت امنیتی این است که از کلیدهای ترکیبی شامل کلیدهای واحد استفاده شود. وقتی شما از یک کلید واحد استفاده میکنید، باید برای همه تعاملات امنیتی از همان کلید استفاده کنید و این کلید باید برای تمامی دستگاههای مجاز به اشتراک گذاشته شود. این یعنی هر دستگاه مجاز میتواند به ترافیک شبکه دسترسی داشته باشد.
● جمعبندی
این فناوری که با سیاستگذاری و مدیریت بانویی ایرانی طی عمر ۱۰ساله خود در دنیا فراگیر شده است بهطور خلاصه دارای ویژگیهای ذیل است:
۱) توانایی انتقال صوت و داده به صورت همزمان یا جداگانه
۲) ارزانقیمت بودن
۳) توان مصرفی بسیار کم و عمر باطری طولانی
۴) توانایی ایجاد و ارتباطات آنی به عبارتی عدم نیاز به Base stationها و تجهیزات Backbone
۵) فرکانس کاری ۴/۲GHZ (باند ISM) برای کاهش قیمت
۶) توانایی حذف تداخلهای موجود بر روی باند عمومی ISM توسط روشهای تشخیص و حذف خطا و طیف گسترده
۷) استاندارد باز برای ایجاد و امکان استفاده از پروتکلهای قبلی
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#12
Posted: 27 Jun 2012 22:34
چرا امنیت در بلوتوث مهم است ؟!
خیلی از کاربران بلوتوث فقط از امکاناتی نظیر اتصال تلفن های همراه بهم... یا اتصال دستگاههایی نظیر این به کامپیوتر های قابل حمل استفاده میکنند. والبته برای این دسته از کاربران اهمیت امنیت بسیار دور از ذهن است ! پیاده سازی امنیت حتی در همین سطح استفاده میتواند از سوء استفاده کاربر غیرمجاز از این دستگاهها جلوگیری بکند.
استفاده دیگر بلوتوث ایجاد شبکه موقت کامپیوتری است. برای مثال چند نفر در یک جلسه میخواهند لپ تاپهای مبتنی بر بلوتوث خود را به هم متصل کنند تا بتوانند فایلهای خود را در با اشتراک بگذارند.
وقتی شما از بلوتوث برای ایجاد یک شبکه موقت کامپیوتری استفاده میکنید... معمولا یک شبکه تخصصی خواهید داشت. یعنی اینکه کامپیوترها مستقیما باهم در تعامل هستند و دیگر نیازی به یک نقطه دسترسی بی سیم (WAP)نیست. این یعنی اینکه شما نقطه مرکزی برای تامین و تبیین سیاستهای امنیتی ندارید و در حقیقت مرکز سقلی برای امنیت شبکه وجود ندارد ! اینجاست که امنیت تبدیل به دغدغه اصلی میشود چرا که شما اطلاعات مهم خودتان را بی پناه بر روی لپ تاپ خود ذخیره میکنید تا دیگران روی شبکه از آنها استفاده کنند. یادتان باشد که برد کلاس 1 بلوتوث حدودا 300 فوت میباشد. یعنی آنقدر دور که تکنیکهای War-Driver کاملا جوابگوی هکرها میباشد و کاملا هم از دید شما مخفی خواهد بود.
استفاده دیگر بلوتوث در موبایلها است. این تلفنها اطلاعات مهمی از قبیل آدرسها – تلفنها – تماسها و... را در خود ذخیره میکنند. هک کردن این تلفنها از طریق بلوتوث Bluesnarfing نامیده میشود. حتما توجه داشته باشید که نرم افزارهای موبایل خود را بروز کنید.
شیوه دیگری از هک کردن موبایلها BlueBugging هست که بمعنی اجرا کردن فرمان روی موبایل هدف میباشد. برقراری تماس – حذف کردن اطلاعات از حافظه – عوض کردن تنظیمات داخلی از این جمله حملات هستند. برای اینکه از این حملات محفوظ بمانید پچ های امنیتی را از شرکت سازنده موبایل خود دریافت کنید و تلفنهای خود را به مدلهای بالاتر ارتقا دهید.
کرمهای تلفنهای همراه هم به بازار آمده اند !! کرمهایی مثل Cabir که تلفنهای با سیستم عامل Simbian رو هدف قرار میدهند. قطعا در آینده این کرمها زیادتر و خطرناکتر میشوند و گستره بیشتری از تلفنها را مورد هدف قرار خواهند داد.
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#13
Posted: 28 Jun 2012 17:12
بلوتوث؛ تکنولوژی امروز
با پیشرفت تکنولوژی،
ارتباطات بی سیم بالاخره جایگزین روش های ارتباطی سابق شد. بلوتوث هم یکی از همین روش های ارتباطی است که به طور خودکار عمل می کند و در چند سال اخیر استفاده از آن گسترش یافته است.
بزرگ ترین نکته مثبت بلوتوث این است که می تواند ارتباطی بی سیم، ارزان و خودکار بین دستگاه های الکترونیکی برقرار کند. البته روش های دیگری هم برای برقراری ارتباط بدون سیم وجود دارند، مانند WI-FI یا ارتباط (IR) INFRARED (اشعه مادون قرمز).
اشعه مادون قرمز، امواج نوری با فرکانس پایین است که توسط چشم انسان قابل تشخیص نیستند. معمولاً در کنترل از راه دور تلویزیون ها و دستگاه های الکترونیکی از IR استفاده می شود، اما با وجود قابلیت اطمینان و مقرون به صرفه بودن استفاده از آن در دستگاه های مختلف، استفاده از این تکنولوژی خالی از اشکال هم نیست.
اول اینکه دو دستگاهی که می خواهند با استفاده از INFRARED با هم ارتباط برقرار کنند باید حتماً در خط دید مستقیم یکدیگر قرار داشته باشند. به عنوان مثل شما باید حتماً کنترل را به سمت تلویزیون یا دستگاه پخش DVD تان بگیرید تا عمل کند.
دومین مشکل این است که INFRARED همیشه یک ارتباط یک به یک برقرار می کند. یعنی شما می توانید داده ها را بین کامپیوتر LAPTOP و رومیزی تان منتقل کنید، اما امکان برقراری ارتباط همزمان با یک دستگاه دیگر مانند پرینتر یا PDA تان وجود ندارد
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ویرایش شده توسط: Miladlulu
ارسالها: 2814
#14
Posted: 28 Jun 2012 17:15
1.0 و BLUETOOTH 1.0
نسخه های 1.0 و 1.0 B بلوتوث مشکلات و نارسایی های متعددی داشتند و اغلب شرکت های تولید کننده در برقراری ارتباط محصولاتشان با یکدیگر با مشکل مواجه می شدند.
دستگاه هایی که از این نسخه ها استفاده می کردند مجبور بودند آدرس سخت افزاری دستگاه (BD-ADDR) را در فرآیند HANDSHAKING دو دستگاه فاش کنند که در این صورت اصل پنهان نگه داشتن هویت دستگاه نقض می شد.
BLUETOOTH 1.1
. بسیاری از خطاهای موجود در 1.0 B در این نسخه اصلاح شد.
. امکان پشتیبانی از کانال های بدون رمزگذاری اضافه شد.
. نشانگر قدرت سیگنال های دریافتی اضافه شد (RSSI).
BLUETOOTH 1.2
این نسخه با نسخه 1.1 سازگاری دارد و تغییرات عمده آن به شرح زیر می باشند:
. سیستم تطبیقی (FREQUENCY – HOPPING SPEED SPECTRUM) AFH
که با اجتناب از به کارگیری فرکانس های پر استفاده باعث کاهش تداخل فرکانس های رادیویی می شود.
. افزایش سرعت انتقال.
. اتصالات گسترده همزمان (ESCO): که با امکان ارسال مجدد بسته های آسیب دیده، کیفیت صدای ارتباطات صوتی را بهبود می بخشد.
. پشتیبانی رابط کنترل میزبان (HCL) برای 3-WIRE UART.
. دسترسی HCI به اطلاعات زمانی ارتباطات بلوتوث.
BLUETOOTH 2.0
نسخه بعدی بلوتوث که در حال حاضر با عنوان LISBON شناخته می شود قابلیت هایی برای افزایش ضریب امنیت و کارآیی بلوتوث دارد. تعدادی از این قابلیت ها به شرح زیر می باشند:
. افزایش سه برابر سرعت انتقال (تا ده برابر در شرایط خاص).
. توان مصرفی کمتر.
. کارایی بالاتر در حالت های چند ارتباطی ، به دلیل پهنای باند بیشتر.
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#15
Posted: 28 Jun 2012 17:18
دندان آبی
ارتباط شبكه اینترنت با بهره گیری از تكنولوژی به نام Bluetooth
صنعت IT در جهان از سال 2000 به بعد تحولات بسیارى را به خود دیده است. هر روزه مردم با یك تكنولوژى جدید روبه رو مى شوند و دنیاى پیچیده و پیشرفته امروزى مردم را وادار به حركت مى كند. اما سرعت این حركت به قدرى زیاد است كه حتى متخصصین IT را هم به تعجب واداشته است. با ایجاد هر تكنولوژى مردم مشتاق شده تا با آن آشنا شوند ولى بلافاصله تكنولوژى پیشرفته دیگرى متولد مى شود. یكى از این تكنولوژى ها، Bluetooth است كه به ارتباط بى سیم با برد كوتاه مربوط مى شود. این تكنولوژى در تمام قطعات، وسائل الكترونیكى و ارتباطى كاربرد دارد و استفاده از آن تنها به شبكه ها و اینترنت مربوط نمى شود، به طورى كه امروزه حتى موس و كى بورد Bluetooth هم به بازار آمده است.
اكثر كارشناسان و متخصصین كامپیوتر و شبكه اعتقاد دارند كه امسال یعنى سال ،2004 سال پیشرفت هر چه بیشتر این تكنولوژى خواهد بود. فرض كنید در منزلتان از تكنولوژى Bluetooth استفاده مى كنید و در حال چك كردن E-mail هاى خود از طریق تلفن همراه هستید، در همان حال نامه اى از دوست خود دریافت مى كنید. شما هم نامه او را از طریق Bluetooth به پرینتر كه به این سیستم مجهز است ارسال كرده و یك پرینت از آن تهیه مى كنید. در همین زمان تلویزیون هم مشغول پخش برنامه اى است كه بلافاصله تصویر را به مانیتور انتقال داده و توسط CD-Writer كه به تكنولوژى Bluetooth مجهز است تصاویر را روى CD ذخیره مى كند. اینها تنها برخى از موارد استفاده تكنولوژى Bluetooth در زندگى امروز است. تجهیزات مجهز به این تكنولوژى در كنار هم شبكه اى خانگى به نام PAN (Personal Area Network ) را ایجاد مى كنند.
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#16
Posted: 28 Jun 2012 17:19
Bluetooth از کجا امد؟
شاید جالب باشد تا از تاریخچه نام Bluetooth هم اطلاع داشته باشیم. این نام از نام یك پادشاه دانماركى به نام Harald Blaatand گرفته شده است. كلمه Blaatand پس از انتقال به زبان انگلیسى به شكل Bluetooth تلفظ شد كه به معنى دندان آبى است. این پادشاه كه بین سال هاى 940 تا 986 مى زیست، توانست دانمارك و نروژ را كه در جنگ هاى مذهبى با هم مشكل پیدا كرده بودند متحد كند و از آن پس شهرت زیادى كسب كرد. در واقع تكنولوژى Bluetooth هم بر پایه اتحاد یكپارچه سیستم هاى كامپیوتر در قالبى بدون سیستم تاكید دارد كه نماد كار و تلاش پادشاه دانماركى است. ایده اصلى ایجاد این سیستم در سال 1994 توسط شركت موبایل Ericsson ارائه شد. این شركت به همراه چند شركت دیگر به دنبال یك سیستم ارتباطى بین وسایل الكترونیكى مختلف بودند تا قادر به هماهنگى و سازگارى با هم باشند.
امروزه بسیارى از وسایل ارتباطى مانند PC ، PDA ، موبایل، پرینتر و... از پروتكل هاى متفاوت و ناسازگار با یكدیگر استفاده مى كنند و همین امر باعث عدم ارتباط مناسب بین آنها خواهد شد. بنابراین شركت هاى مربوطه تصمیم به ایجاد یك استاندارد مشترك براى انواع وسایل ارتباطى گرفتند تا ارتباط میان آنها تحت یك پروتكل ثابت و مشخص برقرار شود. در حال حاضر Ericsson ، Intel ، Nokia ، IBM و Toshiba از پدیدآورندگان و توسعه دهندگان این تكنولوژى هستند. این شركت ها با تشكیل گروهى به نام Bluetooth (Special Interest Group)SIG موفق شدند استاندارد مورد نظر را ایجاد كنند.
هر وسیله اى كه از سیم براى انتقال اطلاعات خود استفاده نمى كند از امواج رادیویى بهره مى گیرد در واقع امواج رادیویى سیگنال هایى هستند كه توسط فرستنده در هوا پخش مى شود. امواج رادیویى قادر به انتقال صدا، تصویر و هر نوع Data هستند. تلفن هاى بى سیم، موبایل، ماهواره ها، اداره تلویزیون و غیره جزء وسایلى هستند كه ارتباط خود را از طریق این امواج فراهم مى كنند. حتى دزدگیر اتومبیل شما هم از طریق امواج رادیویى كنترل مى شود. Bluetooth نوعى از ارتباطات امواج رادیویى ولى با برد كوتاه است و از پروتكل خاصى براى ارسال اطلاعات خود استفاده مى كند و به همین دلیل است كه شركت هاى معتبر سازنده دستگاه هاى ارتباطى و كامپیوترى علاقه زیادى دارند تا در این پروژه شركت كنند. در واقع تمام دستگاه هایى كه بر پایه Bluetooth ایجاد مى شود باید با استاندارد مشخصى سازگارى داشته باشند. همان طور كه مى دانید فركانس هاى امواج رادیویى با استفاده از واحد هرتز محاسبه مى شوند. فرستنده این فركانس ها كه Transmitter نام دارد امواج مورد نظر را در یك فركانس خاص ارسال مى كند و دستگاه گیرنده در همان طول موج اقدام به دریافت اطلاعات مى كند و دامنه آن GHZ2.40 تا GHZ2.48 است.
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#17
Posted: 28 Jun 2012 17:20
مزایاى Bluetooth
عوامل بسیارى موجب شده تا شركت ها و موسسات ارتباطى به دنبال استفاده از Bluetooth باشند. یكى از این عوامل محدودیت در انتقال Data از طریق سیم است. دستگاه هایى كه با سیم كار مى كنند از طریق رابط هاى سریال یا پارلل و یا USB به كامپیوتر متصل مى شوند. اگر از ارتباط سریال استفاده شود در هر سیكل زمانى یك بیت ارسال مى شود و ارتباط پارلل در هر سیكل 8 تا 16بیت را ارسال مى نماید. این مقادیر در دنیاى ارتباطات پرسرعت امروزى بسیار كم است. تا چندى پیش در مقام كشورهاى پیشرفته براى ارتباط اینترنت به طور كامل از ارتباطات سیمى و تكنولوژى هایى چون ISON و DSL استفاده مى شد. البته این سیستم ها هنوز هم جزء پرطرفدارترین و كاربردى ترین وسایل ارتباطى در جهان هستند. بگذریم كه در كشور ما هنوز به طور كامل از این سیستم ها استفاده نمى شود و همچنان سیستم قدیمى و بسیار ضعیف Dial up مورد استفاده قرار مى گیرد.
به لطف تكنولوژى جدید Bluetooth كشورهایى چون آمریكا و برخى كشورهاى اروپایى كه در زمینه تكنولوژى حرف اول را در دنیا مى زنند به سمت استفاده از ارتباطات بى سیم بین شبكه ها و اینترنت حركت مى كنند كه علاوه بر سرعت زیاد، كیفیت بسیار خوبى را در اختیار كاربرانش قرار مى دهد. از دیگر مشكلاتى كه متخصصین بخش ارتباط با آن سروكار داشتند عدم وجود یك استاندارد مشخص و ثابت براى ارتباط دستگاه هاى مختلف با یكدیگر بود. تا پیش از این هر شركت دستگاه هاى خود را براساس استانداردهاى ارتباطى خود تولید مى كرد و به همین خاطر اغلب آنها براى ارتباط با دستگاه هایى از همان نوع ولى متعلق به یك كمپانى دیگر دچار مشكل مى شدند زیرا پروتكل ثابتى وجود نداشت. حال این مشكل توسط استاندارد Bluetooth به راحتى قابل حل است. قبل از مطرح شدن مسئله استفاده از Bluetooth متخصصان اعتقاد داشتند كه در ارتباطات نزدیك از اشعه مادون قرمز استفاده شود.
مثلاً در كنترل از راه دور تلویزیون از این سیستم استفاده مى شود. تكنولوژى مادون قرمز IrDA نام دارد و مخفف Infrared Data Association است. در عمل ثابت شده كه استفاده از این استاندارد قابل اطمینان است و هزینه بسیار كمى به خود اختصاص مى دهد. ولى با این وجود معایبى نیز دارد. اولین مشكل حركت نور در خط راست است. فرستنده مادون قرمز و گیرنده آن مى بایست در مقابل هم قرار بگیرند تا ارسال اطلاعات صورت گیرد، در غیر این صورت و وجود داشتن مانعى در بین راه، انتقال اطلاعات به درستى صورت نمى گیرد. یكى دیگر از مشكلات مادون قرمز اصطلاح «یك به یك» است. به این معنى كه شما فقط مى توانید اطلاعات را از یك دستگاه تنها به یك دستگاه دیگر ارسال كنید و در یك لحظه قادر به ارسال اطلاعات از یك دستگاه به چند دستگاه نخواهید بود اما هر دو مشكل IrDA از طریق Bluetooth قابل رفع است. یكى دیگر از دلایل استفاده از تراشه هاى Bluetooth قیمت بسیار مناسب آن است.
قیمت این تراشه ها عملاً 15 تا 30 دلار است كه با توجه به كارایى بسیار خوب، این قیمت كاملاً مناسب به نظر مى رسد.
همان طور كه اشاره شد این تكنولوژى از محدوده فركانس 2/40 تا 2/48 گیگا هرتز كه محدوده اى رایگان است استفاده مى كند كه 79 كانال ارتباطى را شامل مى شود. البته این محدوده در اروپا و آمریكا مورد استفاده قرار مى گیرد ولى در ژاپن این محدوده بین 2/47 تا 2/49 گیگا هرتز است و 23 كانال ارتباطى را شامل مى شود. هر كدام از این كانال هاى ارتباطى قابلیت ارسال یك مگابایت اطلاعات را دارد و برد موثر آن 10متر ذكر شده كه شركت هاى ارائه كننده این سیستم ها تا برد 7 متر را ضمانت مى كنند و بیشتر از آن به فضاى اتاقى بستگى دارد كه دستگاه ها در آن قرار دارند و همچنین به میزان وجود دیگر امواج رادیویى هم وابسته است. سرعت انتقال اطلاعات در استاندارد Bluetooth بستگى به نوع سیستم ارتباطى دارد. مثلاً اگر از ارتباط همزمان یا Synchronous استفاده شود نرخ انتقال اطلاعات 423 كیلوبایت در ثانیه خواهد بود.
در این نوع ارتباط دستگاه فرستنده و گیرنده به طور همزمان قادر به دریافت و ارسال اطلاعات هستند. در نوع دیگر ارتباط كه ارتباط غیرهمزمان یا Asynchronous نام دارد نرخ انتقال اطلاعات 721 كیلوبایت در ثانیه خواهد بود. البته با وجود سرعت بیشتر این ارتباط نسبت به ارتباط همزمان، قابلیت ارسال و دریافت در یك زمان را ندارد. البته تكنولوژى هاى مانند Wi-Fi كه بر پایه Bluetooth است برد موثر و نرخ انتقال اطلاعات بیشتر مى شود. Bluetooth از سیستم بسیار حساسى نیز برخوردار است و از این لحاظ با استفاده از آن احتمال تداخل بین دستگاه هاى مجهز به امواج رادیویى به حداقل خود مى رسد و حتى در صورت بروز تداخل در ارتباط بلافاصله اطلاعات از بین رفته مجدداً به طور خودكار براى دستگاه گیرنده ارسال خواهد شد. حال این تصور به وجود مى آید كه با وجود چندین دستگاه مجهز به این تكنولوژى در یك اتاق چگونه آنها روى یك فركانس مشخص و بدون تداخل با یكدیگر به تبادل اطلاعات مى پردازند.
براى جلوگیرى از تداخل اطلاعات Bluetooth از تكنیكى به نام Spread Spectrum Frequency استفاده مى كند و این تكنیك به دستگاه ها اجازه مى دهد كه در یك محدوده فركانسى مشخص شده به صورت خودكار تغییر فركانس داشته باشند. در واقع در این تكنولوژى یابنده كانال آزاد بیش از 1500 بار در ثانیه كانال هاى ارتباطى را چك مى كند تا از كانال هاى اشغال شده با خبر باشد و در صورت ایجاد یك ارتباط جدید یك كانال آزاد را به آن ارتباط اختصاص دهد. مثلاً یك دستگاه كامپیوتر در حال ارتباط با پرینتر از طریق فركانس GHZ2.47 باشد در همین زمان موبایل قصد ارتباط با اسكنر را دارد. با استفاده از تكنیكى كه ذكر شد به طور خودكار فركانس اشغال شده توسط كامپیوتر و پرینتر شناسایى شده و ارتباط موبایل و اسكنر به روى یك فركانس جدید برقرار مى شود.
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#18
Posted: 28 Jun 2012 17:21
Wi-Fiچیست؟
این استاندارد از زیرمجموعه Bluetooth است و تحت آن ارتباطى با قدرتى بیشتر از خود Bluetooth ایجاد خواهد شد. ارتباط Wi-Fi كه مخفف Wireless Fidelity است بیشتر بر پایه ارتباط شبكه اینترنت به صورت بى سیم تاكید مى كند و همین امر باعث محبوبیت بسیار زیاد آن شده است با استفاده از این تكنولوژى به راحتى در مسافرت، هواپیما و یا هتل مى توان از طریق Laptop به اینترنت متصل شد. Wi-Fi كه همان استاندارد IEEE802.11 است در مدل هاى 802.11 a و 802.11 b مورد استفاده قرار مى گیرد و استاندارد اصلى آن IEEE802.11b است. در این مدل حداكثر سرعت انتقال اطلاعات 11 Mbps است و از فركانس رادیویى 4.2 گیگاهرتز استفاده مى كند. براى سرعت بخشیدن به این استاندارد مدل دیگرى نیز به نام 802.11 b + ایجاد شده كه سرعت انتقال را تا 22 mbps افزایش مى دهد. در مدل 802.11 a سرعت اطلاعات حدود 54 mbps است و از فركانس 50 GHz استفاده مى شود. به طور حتم این مدل در آینده اى نه چندان دور جاى 802.11 b را خواهد گرفت.
براى استفاده از این سیستم ایستگاه هایى به نام Access point در مناطق مختلف و به فواصل چند صد مترى قرار مى گیرد. این ایستگاه ها امواج رادیویى را در هوا منتشر مى كنند و هر كامپیوترى كه به Wi-Fi مجهز باشد و در محدوده این ایستگاه ها قرار داشته باشد قادر به استفاده از اینترنت است و كاربران با قرار دادن یك كارت سخت افزارى IEEE802.11b و یا وصل كردن یك دستگاه Wi-Fi اكسترنال از طریق USB به كامپیوتر خود قادر به استفاده از این سیستم هستند. قیمت اینترنت در این سیستم بسیار مناسب است. مثلاً در كشور آمریكا یك Account نامحدود یك ماهه با این سرویس به مبلغ 20 تا 30 دلار در اختیار كاربران قرار مى گیرد. از نظر برد موثر هم حداكثر تا 150 متر اطراف Access Point مورد پوشش قرار مى گیرد. در این حالت سرعت انتقال ارتباط 1 mbps است. البته هر چقدر فاصله كاربر با ایستگاه اصلى كمتر از 150 متر باشد سرعت انتقال اطلاعات بیشتر خواهد شد. مثلاً سرعت انتقال اطلاعات در فاصله 100 مترى mbps5.5 ، در فاصله 80 مترى 8 mbps و در فاصله 50 مترى و كمتر از آن 11 mbps است.
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#19
Posted: 28 Jun 2012 17:24
آشنایی بیشتر با بانوی ایرانی، مادر معنوی بلوتوث
ماریا خورسند، بانوی 49 ساله ایرانی، یكی از مدیران مشهور صنعت آیتی جهان است. هر چند ایرانیها در میان مدیران ردهبالای صنعت آیتی چندان كمشمار نیستند، اما خورسند یكی از بلندپایهترین و در عین حال معدود زنان ایرانی فعال در این رشته است.
خورسند هفته گذشته به مدیرعاملی شركت مشهور تولید سختافزار دل (Dell) در سوئد منصوب شد، اما این بانوی ایرانی پیش از این مناصب بالاتری در صنعت آیتی جهان را نیز در اختیار داشته است.
امروز دیگر همه با تكنولوژی بلوتوث آشنا هستند و كمتر گوشی تلفن همراهی در جهان ساخته میشود كه به این تكنولوژی مجهز نباشد. حال حتماً تعجب میكنید اگر بشنوید كه ماریا خورسند در زمان مدیریت خود در شركت اریكسون سوئد، ریاست این پروژه انقلابی را بر عهده داشته است و در واقع مادر معنوی تكنولوژی بلوتوث محسوب میشود.
خورسند در پاسخ به این كه چه چیزی باعث شد او به مدیریت پروژه بلوتوث برسد، میگوید: «كسی چیزی در این مورد به من نگفت، اما گمان میكنم بلندپروازی و اشتیاق من به دست و پنجه نرم كردن با مشكلات در این میان نقش داشته است.»
ماریا خورسند در سال 1957 (1336) در شهر ساری، مركز استان مازندران ایران، متولد شده است. او در سال 1975 به لسآنجلس مهاجرت كرد و فوقلیسانس كامپیوتر خود را از دانشگاه فولرتون (Fullerton) كالیفرنیا گرفت.
هر چند مادر ماریا میل داشت كه فرزندانش پس از پایان تحصیل به ایران بازگردند، اما ماریا و خواهرش پس از پایان تحصیل تصمیم به ادامه زندگی در خارج از ایران گرفتند. با این حال ماریا هیچگاه هویت ایرانی خود را انكار نكرده است، هر چند این مسئله در مقاطعی باعث ایجاد مانع بر سر راه پیشرفت شغلی او شده است. برای مثال ماریا در زمان اقامتش در آمریكا، هنگامی كه برای مصاحبه به یكی از شركتهای طرف قرارداد وزارت دفاع آمریكا رفته بود، پس از آن كه در فرم استخدامی ملیت خود را ایرانی ذكر كرد، به آرامی و بی سر و صدا از پروسه استخدام كنار گذاشته شد.
خورسند همسر سوئدی خود را هنگام تحصیل در دانشگاه فولرتون ملاقات كرد و پس از ازدواج با او، در اواخر دهه 80 میلادی به سوئد مهاجرت كرد. او پیش از آن تجربه كار در چند شركت نفتی و كامپیوتری آمریكایی چون شركت نفتی یونیون كالیفرنیا و شركت كامپیوتری یونیسیس را به تجربیات كاری خود اندوخته بود و همین مساله باعث شد پس از ورود به سوئد بتواند در كمپانی بزرگ اریكسون استخدام شود.
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#20
Posted: 28 Jun 2012 23:30
Bluetooth
نام آن از پادشاه باستانی دانمارک Harold Blatan گرفته شده. Blatan به زبان دانمارکی همان بلوتوث است یعنی دندان آبی . کمپانی سوئدی اریکسون این فناوری را ابداع کرده و Bluetooth Special Interest Group را در سال 1998 تاسیس نمود.امروزه 16000 شرکت مخابراتی ، کامپیوتری ،شبکه ای و لوازم برقی مصرفی عضو این گروه هستند.
بلوتوث استاندارد IEEE یا شبکه بیسیم شخصی دارد و مانند Wi Fi از فرکانس بدون مجوز 2.4GHz استفاده میکند. نوع مخابره آن با Wi Fi فرق میکند، در این مدل 79 کانال وجود دارد و در یک ثانیه 1600 مرتبه این کانالها بصورت اتفاقی عوض میشوند.اگر اختلالی در اینجا بوجود آید ،مخابره متوقف نمیشود اما بر سرعت آن تاثیر میگذارد.
Bluetooth EDR[b] و HS[/b]
Bluetooth 2.0 + EDR (Enhanced Data Rate : انتقال اطلاعات را از 1 به 3Mbps افزایش داده و از تداخل با کانال سایر دستگاها جلوگیری میکند. Megabits Per Second=Mbps
(Bluetooth 3.0 + HS (High Speed : با استفاده ازWi Fi سرعت را تا 24Mbps بالا برده است. بلوتوث HS ارتباط اولیه را برقرار کرده سپس از Wi Fi برای رد و بدل کردن اطلاعات استفاده میکند. انتظار آن میرود که در ویرایشهای آینده از UWB یا Ultra-Wideband استفاده شود.
Bluetooth Low EnergyوBluetooth Classic
ویرایش 4 بلوتوث از ویژگی “Nokia Wibree low-power technology” استفاده میکند. در ابتدا آنرا ULP Ultra Low Power و سپس آنرا Bluetooth Low Energy خواندند. میزان مصرف انرژی آن برای 1Mbps یک چهارم بلوتوث کلاسیک است. دستگاهی که از باطری ساعت استفاده میکند با این نوع بلوتوث میتواند بیش از یک سال روشن بماند. مدلهای قبلی بلوتوث را کلاسیک نام گذاشتند.
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی