ارسالها: 2814
#1
Posted: 16 Sep 2012 01:31
در این تاپیک خبر ها -دانستنیها و چگونگی کار با تکنولوزی NFC قرار میگیرد
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ویرایش شده توسط: Miladlulu
ارسالها: 2814
#2
Posted: 16 Sep 2012 03:46
فناوری ان اف سی چیست؟
ممکن است تا کنون با شیوههای مختلفی از پرداختهای الکترونیکی کار کرده باشید. پرداخت اینترنتی، پرداخت با کارتهای اعتباری و عضو شتاب، پرداخت از طریق کارتهای هوشمند بدون تماس مانند کارتهای مترو و همچنین پرداختهایی از طریق دستگاه موبایل خود که به صورتهای مختلفی همچون پیامکی، اینترنت موبایل و … در دسترس هستند.
اما چند وقتی هست که میتوان تکنولوژی ارتباط میدان نزدیک (NFC) را نیز به این روشهای پرداخت افزود. این فناوری مدتی است که در محافل و نمایشگاههای معتبر سرتاسر دنیا علاقه کاربران را به خود جلب کرده است و در این مقاله سعی داریم برخی از قابلیتها و تواناییهای آن را به شما معرفی نماییم.
فناوری NFC دقیقا چیست؟
فناوری NFC یک ارتباط رمزگذاری شدهی بیسیم با برد کوتاه در فاصلهی ۴ سانتیمتر و کمتر است که در باند فرکانسی ۱۳٫۵۶MHz توانایی تبادل اطلاعات با سرعت ۴۲۴Kb/s (به صورت میانگین) را دارد. NFC قادر است با کارتهای هوشمند غیر تماسی ISO/IEC 1443 موجود و همچنین سایر دستگاههای مجهز به NFC ارتباط برقرار کرده و به راحتی به تبادل اطلاعات با آنها بپردازد. از همین رو این فناوری با زیرساختهای موجود پرداخت غیر تماسی مورد استفاده در سامانه حمل و نقل عمومی و پرداختهای خرد سازگار میباشد.
فناوری NFC در چه زمینههایی کاربرد دارد؟
NFC به طور اختصاصی برای کار در گوشیهای تلفن همراه طراحی شده است و دارای سه ویژگی کلی میباشد که روند توسعهی آن را شفاف مینماید. در ویژگی اول، این فناوری قابلیت استفاده به جای کارتهای غیر تماسی موجود را داراست بهطوری که میتوانید از آنها دقیقا همانند کارتهای موجود برای پرداختهای خرد استفاده کنید. در ویژگی دوم، میتوانید از این فناوری در به عنوان یک قرائتگر برچسبهای غیر فعال RFID استفاده کرده و از آن در تعامل تبلیغاتی و … استفاده نمایید. ویژگی سوم این فناوری نیز این قابلیت را به شما میدهد که هم به عنوان خواننده و هم به عنوان فرستنده از این قابلیت استفاده کرده و در حالت شخص به شخص برای تبادل اطلاعات بین دو دستگاه مجهز به NFC از آن بهره ببرید.
پرداخت با کارتهای غیر تماسی
همانطور که پیشتر گفته شد، این فناوری توانایی ارتباط تا حداکثر فاصلهی ۴ سانتیمتر را داراست که میتواند محیط امنی برای انتقال اطلاعات محرمانه بین موبایل شما و دستگاه قرائت کننده باشد و از دسترسیهای احتمالی به اطلاعات جلوگیری نماید. از این فناوری میتوانید به راحتی به عنوان کارتهای غیر تماسی موجود در پایانههای حمل و نقل، ایستگاهها و همچنین مراکز پرداخت خرد استفاده کنید. برای خرید با موبایلتان فقط کافیاست که گوشی موبایل خود را نزدیک دستگاه مجهز به قرائتکننده کرده و در همان لحظه با صدای بوق دستگاه میتوانید مطمئن باشید که پرداخت شما به درستی انجام گردیده است. این روش مزیتهایی نسبت به پرداخت از طریق پیامک و Wap دارد که از جملهی آنها میتوان به سرعت بسیار بالا در تبادل اطلاعات و سادگی آن اشاره کرد. در سرویس پیامکی شما مجبور هستید پیامکی حاوی اطلاعات حساب و مبلغ را به صورت دستی ارسال کرده و منتظر پاسخگویی از طرف مرکز سرویس باشید که در برخی مواقع ممکن است این کار ساعتها به طول بیانجامد و یا حتی پیامک شما به دلیل اشکالات شبکه از بین برود. در روش اینترنتی نیز شما باید مراحلی را برای پرداخت طی کنید اما در استفاده از NFC نیازی به این کارها نیست و تنها کاری که شما باید انجام بدهید نزدیک کردن گوشی موبایلتان به دستگاه قرائت کننده میباشد.
هماهنگی کامل با Bluetooth گوشی همراه شما
این فناوری به طور کامل با بلوتوث و wifi گوشی شما هماهنگ میباشد به طوری که میتوانید ارتباط بین دو دستگاه را از فاصلهای دورتر میسر نمایید. ممکن است در نگاه اول این ارتباط کمی ناامن به نظر برسد چون اطلاعات شما در سطح وسیعتری منتشر خواهد شد اما سازندگان NFC روشهای بسیار امنی را برای انتقال داده در این حالات در نظر گرفتهاند ولی برای امنیت بیشتر کاربران، دلیلی ندارد برای پرداختهایشان از این حالت استفاده کنند و این کار بیشتر زمانی کاربرد دارد که ما قصد تبادل اطلاعات با یک شخص یا دستگاه دیگر را داریم.
سادگی استفاده از NFC
در صورت فعالسازی NFC روی تلفن همراه خود به راحتی قادر خواهید بود خیلی از کارهای روزمره را به صورت خیلی خیلی ساده به انجام برسانید. به عنوان مثلا میتوانید فقط با نزدیک کردن گوشی همراه خود به پرینتر، تصاویر را منتقل کرده و چاپ کنید. یا اینکه ممکن است شما و دوستتان بخواهید با یکدیگر در زمینههای مختلف تبادل اطلاعات داشته باشید (یا حتی انجام بازیهای تحت شبکه) به راحتی میتوانید از این فناوری استفاده کنید.
استفادههای روزمره
همانطور که پیشتر گفته شد فناوری NFC میتواند همانند کارت های غیرتماسی عمل کرده و دقیقا مسئولیت آنها را به دوش بکشد. یعنی اطلاعاتی را به قرائتکننده این گونه کارتها ارسال نماید اما از طرفی دیگر NFC به خودی خود میتواند یک قرائتکننده نیز محسوب شود که یکی از کاربردهای آن را میتوان خواندن برچسبهای دیجیتالی دارای چیپ مخصوص RFID برشمرد. برچسبهای دیجیتال به برچسبهایی گفته میشود که حاوی اطلاعات دیجیتالی میباشند و با یک دستگاه قرائتکننده میتوان اطلاعات کاملی از محصول یا وسیلهای که در حال استفاده از آن هستیم بهدست آورد. این اطلاعات میتواند حاوی متنها و لینکها باشد که به راحتی قابل ذخیره شدن در گوشی موبایل شما هستند. از این برچسبها در تبلیغات و معرفی محصولات، کارتهای ویزیت و فروشگاهها استفاده میشود.
از این فناوری در جاهای دیگری همچون مدارس و شرکتها نیز میتوان استفاده کرد. به عنوان مثال در مدارس میتوان اطلاعات دقیق از فعالیتهای دانشآموزان را با تگهای اطلاعاتی که در برچسبها قرار میگیرند ثبت کرده و حتی زمان ورود و خروج، تکالیف، نمرهها و … را در یک برچسب تحویل خانوادهها نمایند.
همچنین شما میتوانید اطلاعات تماس یا شغلی خود را در تصویری از خودتان قرار داده و فقط یک تصویر را به عنوان رزومه کاریتان برای شرکت یا حتی سایتهای که از NFC پشتیبانی میکنند ارسال کنید. البته این برچسبها و یا تصاویر، دارای یک چیپ RFID اختصاصی میباشند که با نزدیک کردن دستگاه به آنها فقط میتوان آنها را خواند.
نتیجهگیری
با توجه به مباحث مطرح شده ممکن است فناوری ارتباط میدان نزدیک (NFC) از نظر کاربران چیز خیلی جذاب و نوآورانهای نباشد و فقط یک توسعهی کوچک از سیستم پرداخت غیرتماسی RFID تلقی شود اما چیزی که مشهود است تاثیر این فناوری بر تسریع فعالیتهای مالی کوچک و روزمره میباشد و میتوان انتظار داشت در آیندهای نهچندان دور جایگزین مناسبی برای کارتهای غیرتماسی موجود و همچنین روشی برای انتقال اطلاعات کاربری در قالب یک برچسب شود.
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ویرایش شده توسط: Miladlulu
ارسالها: 2814
#3
Posted: 16 Sep 2012 03:52
نسل جدید شبکه اجتماعی ، ۷ کاربرد تکنولوژی NFC
۱ – دستگاه های مجهز به NFC ، کارتهای هوشمند پرداخت پول هستند !
امروزه در کشورهای آمریکا و ژاپن مردم در فروشگاه ها از طریق موبایل هایشان پرداخت پول را انجام می دهند . در واقع فروشگاه به دستگاه NFC خوان مجهز هست و گوشی افراد نیز مجهز به NFC و حاوی اطلاعات مربوط به کارت اعتباریشان . وقتی گوشی را به دستگاه NFC نزدیک می کنند به طور اتوماتیک حساب کاربری مالی آنها را شناسایی و مبلغ از آن کسر می شود . از آنجا که این نقل و انتقال فقط بین گوشی و دستگاه انجام می شود از نظر امنیتی نیز میشه روش حساب کرد .
۲ – دستگاه های مجهز به NFC ، کارتهای هوشمند امنیتی هستند !
حتما می دانید که خودروی مگان ساخت فرانسه چیزی به نام سوئیچ نداره و با استفاده از یک کارت امنیتی که فقط دست صاحب خودرو می باشد روشن و خاموش می گردد . از دستگاه های مجهز به NFC در این موارد استفاده میشه . دربهای خانه و فروشگاه را می توان از این طریق ضد سرقت ساخت . به طوری که فقط با نزدیک کردن موبایل به دستگاه و سازگار بودن آنها با یکدیگر ، عملیات انجام می شود .از این ترفند برای جایگزین کردن کلید خودرو ، درب منزل ، دربهای هتل ، دفتر کار و … استفاده کرد .
۳ – NFC ارتباط P to P یا نظیر به نظیر است !
ارتباط Peer to Peer یا P to P و یا P2P معروف به ارتباط نظیر به نظیر به ارتباطی گفته می شود که به رابط در بین راه نیاز نداشته باشد یعنی به طور مستقیم با یکدیگر تبادل اطلاعات انجام دهند . ارتباط بلوتوث نیز به همین شکل هست .
۴ – بلیط های الکترونیکی !
خب قطعا اگر یکبار هم با مترو سفر کرده باشید متوجه وجود ۲ نوع بلیط شده اید . یک نوع که همان بلیط ساده تک سفره و دو سفره و … به رنگهای آبی و نارنجی است و نوع دیگر که به بلیط های اعتباری معروفه با نزدیک کردن آن به چیپ دستگاه ، هزینه سفر از آن کسر می شود که این نوع بلیط از همین سیستم NFC استفاده می کند . اگر دانشجو بوده باشید حتما می دانید که ژتون غذای برخی دانشگاه ها نیز به همین تکنولوژی مجهز شده . برای بلیط کنسرت ، بلیط هواپیما و … نیز می توان ازش استفاده کرد .
۵ – NFC برای تبلیغات و آگهی !
اگر گوشی شما به NFC مجهز باشد وقتی وارد فروشگاهی شوید به راحتی می توان تبلیغات و اطلاعات مربوط به اجناس آنجا را در گوشی خود داشته باشید . البته این کار از طرف صاحب فروشگاه انجام می شود و بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد .
۶ – با خواندن NFC Tag ، اطلاعات هرچیزی در دست شماست !
سنگ قبرهای مدرن ، کالای فروشی ، سردر تئاتر و سینما و خیلی از جاها را به این تکنولوژی مجهز می کنند در واقع یک سری ان اف سی تگ به آنها می چسبانند و شمایی که گوشی ان اف سی دار دارید با نزدیک کردن گوشی به تگ اطلاعات از قبل وارد شده مربوط به آنجا را مشاهده می کنید . برای مثال ، زندگی نامه اشخاص مهم را با استفاده از این تگ روی سنگ قبرشان قرار می دهند وبا اطلاعات مربوط به یک فیلم و یا نرم افزار را روی کاور آن می چسبانند .
۷ – NFC ، نسل جدید شبکه های اجتماعی !
همه شبکه های اجتماعی را مربوط به اینترنت می دانند خب طبیعی هم هست اما نسل جدیدی هم در راه هست . به این صورت که تگ های ان اف سی را در هر گوشه ای از شهر می چسبانند و شما می توانید با استفاده از آن برای دوستان خود که بعدا از آنجا عبور می کنند پیغام بگذارید و برعکس . فکر کنم برای کسانی که نقشه های از پیش تعیین شده دارند مثل سارقین ، این تکنولوژی و این مدل شبکه اجتماعی بکارشون بیاد .
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#4
Posted: 16 Sep 2012 03:54
سرویس Wallet گوگل جایگزین کیف پول می شود
شرکت گوگل چند ماهی است با اضافه کردن NFC به تلفن های اندرویدی حرکت جدیدی را برای الکترونیکی کردن پرداخت های مالی آغاز کرده است. اگر خواننده نارنجی باشید می دانید که «این عبارت مخفف Near Field Communication است. در این روش یک چیپ سخت افزاری روی گوشی و نرم افزاری ویژه روی اندروید، تلفن شما را به یک سیستم پرداخت مالی تبدیل می کنند. یک سیستم تبادل اطلاعات با برد کوتاه حدود ۱۰ سانتیمتر روی این تلفن وجود دارد. حالا به جای استفاده از کارت اعتباری در فروشگاه کافی است تلفن را نزدیک سنسور مخصوص ببرید و نمایشگر را لمس کنید تا کار پرداخت شما انجام شود».
حالا گوگل شب گذشته قدم بعدی اش را رسما معرفی کرد. با سرویس Google Wallet (کیف پول گوگل) آشنا شوید. گوگل با بسیاری از موسسات مالی و اعتباری بزرگ جهان قرارداد بسته تا از امکان پرداخت از طریق NFC پشتیبانی کنند. این به این معنی است که شما می توانید کارهای اعتباری و سرویس های مالی تان را به تلفن اندرویدی تان وارد کنید. حالا هنگام پرداخت در یک فروشگاه به مسترکارت نیاز ندارید چون داخل تلفن تان است. می توانید در گوشی انتخاب کنید که از کدام کارت برای پرداخت استفاده می کنید. بقیه پرداخت را هم به سرویس کیف پول گوگل و NFC بی سیم بسپارید.
این سرویس فقط برای پرداخت های مالی نیست و از کوپن های فروش، پیشنهادهای ویژه و خدمات مالی مختلف دیگری هم پشتیبانی می کند. گوگل می گوید این شیوه پرداخت ضمن اینکه تبادلات مالی را بسیار راحت تر می کند از امنیت بیشتری هم نسبت به پرداخت های فعلی برخوردار است.
این سرویس در حال حاضر کار خود را در آمریکا آغاز کرده است و به تدریج به صورت بین المللی گسترش پیدا می کند. گوگل پیش بینی می کند تا سال ۲۰۱۴ نیمی از تلفن های هوشمند آمریکا مجهز به NFC باشند و بنابراین کاربران زیادی را مشتری بالقوه سرویس کیف پول گوگل می داند.
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#5
Posted: 16 Sep 2012 03:55
فناوری NFC و باز کردن قفل در
اگر از خواننده های نارنجی باشید حتما با تکنولوژی NFC آشنایی دارید. و به نظر می رسد این فناوری روز به روز نقش بیشتری در زندگی ما بازی خواهد کرد. این بار شرکت قفل سازی Yale قصد دارد برای بالا بردن امنیت و راحتی بیشتر، از این تکنولوژی در باز کردن قفل در استفاده کند.
شما میتوانید با استفاده از گوشی موبایلتان به راحتی قفل در را باز و بسته کنید. فقط کافی است موبایلتان را در نزدیکی قفل گرفته و منتظر پاسخ بمانید. NFC با استفاده از تکنولوژی کلیدهای الکترونیکی، اطلاعات را از گوشی به قفل فرستاده و در صورت تائید، قفل مورد نظر باز میشود.
به گفته ی طراحان این محصول، برای استفاده از این قفل ها کار دشواری پیش رو ندارید، فقط باید اپلیکیشن مخصوص آن را روی موبایل خود نصب کنید و مطمئن باشید راه امنی برای این کار در نظر گرفته شده است.
البته باید بدانید که هنوز هیچ اطلاعاتی برای فروش جزئی آنها در دسترس نیست و فعلا هم مدل های محدودی از تلفن های همراه به NFC مجهز هستند. بنابراین اینطور که به نظر می آید در حال حاضر انگیزه زیادی برای استفاده ی هرچه زود تر از این محصول وجود ندارد.
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#6
Posted: 16 Sep 2012 04:12
۵۰ درصد تلفن های هوشمند تا ۳ سال آینده NFC دارند
anonymous image hosting
جایگزین شدن تلفن هوشمند به جای کیف پول چیزی است که این روزها زیاد در مورد اش صحبت می شود و از وقتی که فناوری NFC به میان آمده این بحث داغ تر هم شده است. تا جایی که حتی اپراتورهای ایرانی هم از ارایه خدماتی مبتنی بر ان اف سی حرف می زنند.
یک بررسی جدید پیش بینی می کند که طی ۲ تا ۳ سال آینده بیشتر از ۵۰ درصد تلفن های هوشمند موجود در بازار به NFC مجهز هستند و این امید به وجود می آید که کیف پول الکترونیک زودتر از آنچه که پیش بینی میشد جای پای خودش را در میان کاربران باز کند. اندروید نسخه 4.0 همین الان به صورت پیشفرض از این فناوری پشتیبانی می کند و بلک بری هم در بعضی از تلفن هایش سراغ این فناوری رفته است.
امروز شایعات جدیدی هم منتشر شده که می گوید اپل در آیفون بعدی اش از این فناوری پشتیبانی می کند و مایکروسافت هم در تلفن های سال آینده سراغ NFC رفته است. اگر همه چیز خوب پیش برود به نظر می رسد که همه شرکت ها در حال توافق بر روی استفاده از این فناوری برای تبادلات مالی هستند و به زودی شاهد فراگیر شدن آن خواهیم بود.
البته کاربرد این فناوری فقط به تبادلات مالی محدود نمی شود و برای کارهای مختلفی مانند انتقال اطلاعات سریع و متصل شدن به گجت های جانبی می توان از آن استفاده کرد.
اگر به یاد داشته باشید نخستین بار NFC را بر روی دومین تلفن گوگلی یعنی نکسوس S و در معرفی اریک اشمیت، مدیر عامل سابق گوگل دیدیم.
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#7
Posted: 16 Sep 2012 04:14
پریزهای برق سونی با قابلیت تایید هویت کاربر و پرداخت آنی هزینه
photo hosting
احتمالا یکی از مشکلات رستوران ها، کافه ها و هتل ها با مشتریان و مسافران فراوانشان، هزینه برقی است که صرف شارژ ابزارهایی از قبیل موبایل، لپ تاپ و... می شود. از دیگر سو نمی توان کلیه پریز ها را مسدود کرده، یا به مشتری اجازه استفاده را نداد. ولی راه حل چیست؟
سونی هم اکنون مشغول کار بر روی پریزهای برق هوشمندی است که می توانند هویت کاربر را تشحیص داده و مجوز استفاده وی را تایید کرده و آنگاه برق را در اختیار وی بگذارند. این کار هم تنها با لمس پریز توسط یک کارت، تلفن همراه یا هر ابزار دیگر مجهز به NFC که قبلا مشخصات کاربر درون آن ثبت شده، انجام می شود و اطلاعات تایید هویت هم از طریق شبکه برق شهری به سرورهای شرکت برق رفته و کنترل می شوند.
با این شیوه شما علاوه بر جلوگیری از مصرف بی رویه و سرقت برق، می توانید مدیریت مناسب و صحیحی هم بر مصرف تان داشته باشید. اما استفاده بهتر و مهمتری که از این پریزها می توان کرد، پرداخت آنی هزینه ها است. چیپ هایی که در قلب این پلتفرم قرار دارند، با سیستم پرداخت FeliCa سونی که بر مبنای NFC کار می کند، سازگاری کامل دارند. حالا دیگر مسافرانی که در فرودگاه منتظر پرواز هستند، یا در هتلی اقامت دارند، به راحتی می توانند از طریق پریزهای برق، هم شارژ لازم برای تبلت و دیگر دستگاه های شان را دریافت کنند. و هم بدون نیاز به مراجعه به فرد یا محل خاصی از طریق NFC موبایل هزینه لازم برای برق و اینترنت وای فای را پرداخته و از آن استفاده کنند.
به نظر شما این پریزهای هوشمند تا چه اندازه می توانند کاربردی باشند؟ چه استفاده های دیگری را برای آنها پیش بینی می کنید؟
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#8
Posted: 16 Sep 2012 04:15
Lumia 610 NFC: عرضه اولین ویندوز فون مجهز به ان اف سی توسط نوکیا (به روز رسانی:اعلام رسمی توسط نوکیا)
up pic
یکی از دردسرهای مایکروسافت در ویندوز فون که تبدیل به نقطه ضعفی برای این سیستم عامل شده بود، عدم پشتیبانی از NFC بود. البته نوکیا و ZTE قبلا اعلام کرده بودند که آمادگی عرضه اسمارت فون های مجهز به این قابلیت را دارند. و حالا امروز صبح غول فنلاندی دنیای موبایل دست خود را رو کرده و با معرفی Nokia Lumia 610 NFC، اولین تلفن همراه هوشمند ویندوز فون دارای این تکنولوژی ارتباطی بدون تماس را رونمایی کرد.
البته به نظر می رسد این رونمایی کمی زودتر از موعد انجام شده است! زیرا نوکیا ابتدا یک ویدیوی معرفی رسمی در اکانت یوتیوب خود منتشر کرد، ولی چند دقیقه بعد سریعا ان را به حالت خصوصی و private در آورد. اما همین مدت کم کافی بود تا یکی از کاربران یوتیوب، یک نسخه با کیفیت پایین از ان ذخیره کرده و بازنشر کند. در این ویدیو، مدیر راهبردی برنامه NFC نوکیا به معرفی قابلیت های ان اف سی در انجام کارهایی چون باز کردن یک آدرس وب خاص، اتصال به اسپیکر بیسیم و یا امکان پرداخت از طریق مسترکارت می پردازد.
در واقع به نظر می رسد که این موبایل، نسخه به روز شده ای از همان Lumia 610 معرفی شده قبلی باش، که عنوان ارزان ترین ویندوز فون بازار را از آن خود کرده بود. تنها امکان استفاده از تکنولوژی NFC به صورت سخت و نرم افزاری به این موبایل افزوده شده است.
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#9
Posted: 16 Sep 2012 04:17
گارتنر: پیش بینی ۱۷۲ میلیارد دلار پرداخت موبایلی در ۲۰۱۲
temporary image hosting
درست است که NFC هنوز بر روی بسیاری از مدل های تلفن های همراه عرضه نشده و تعداد محدودی به این تکنولوژی مجهز هستند. اما این باعث نمی شود که حرکت رو به جلوی پرداخت های موبایلی متوقف شده و منتظر همه گیر شدن تکنولوژی خاصی بماند. نتایج تحقیقات موسسه گارتنر می گویند که در سال جاری میلادی تراکنش های پرداخت موبایلی دنیا با ۶۰ درصد افزایش نسبت به سال گذشته، بالغ بر 171.5 میلیارد دلار خواهند شد. این مبلغ توسط 212.2 میلیون کاربر استفاده کننده از این سرویس ها پرداخت خواهد گردید، که نشان دهنده رشد ۳۲ درصدی در تعداد کاربران پرداخت موبایلی نسبت به ۲۰۱۱ است.
گارتنر عقیده دارد که آنچه موجب این رشد شده، علاوه بر افزایش تعداد اسمارت فون ها، افزایش تراکنش ها و امکان خرید های موبایلی از طریق اس ام اس و سرویس های تحت وب ویژه موبایل است. در آمار ارائه شده توسط این موسسه پیش بینی شده که تا سال ۲۰۱۶ میزان تراکنش ها و تبادل مالی موبایلی بالغ بر 617 میلیارد دلار خواهد شد.
Sandy Shen مدیر تحقیقات گارتنر می گوید که هم اکنون SMS تکنولوژی غالب برای دسترسی کاربران به پرداخت اینترنتی در بازارهای درحال توسعه است. در حالی که در بازارهای تکامل یافته و جا افتاده، بیشتر تراکنش ها بر اساس پرتال های اینترنت موبایل انجام می گیرد. در آمریکای شمالی طی سال ۲۰۱۲ بیش از ۸۰ درصد پرداخت های موبایلی از طریق درگاه Web/WAP اینترنتی صورت خواهد گرفت. در حالی که در اروپای غربی این میزان به ۸۸ درصد خواهد رسید.
البته نمی توان گفت تکنولوژی NFC که به دارنده موبایل اجازه می دهد تنها با حرکت دادن تلفنش در برابر دستگاه پرداخت، خریدش را انجام دهد، به کلی در ماجرای پرداخت موبایلی نقشی ندارد و غایب است. اما گارتنر پیش بینی می کند که تا سال ۲۰۱۵ نمی توان حضور پر رنگ و ایفای نقش مهمی را برای این تکنولوژی متصور بود. هرچند که با علاقه روزافزون شرکت های تولید کننده اسمارت فون به این تکنولوژی و حضور غول هایی چون مسترکارت و ویزا در این میان ، می تواند به کلی معادلات فعلی را به نفع NFC بر هم بزند.
البته گارتنر اعتقاد دارد که روی آوردن به NFC و همه گیر شدن آن، بیش از اینکه وابسته به شرکت های موبایل ساز باشد، به کاربران بستگی دارد و آنها بازیگر اصلی میدان هستند: «لازمه به کار گرفتن پرداخت NFC، تغییر در عادات کاربر است که این امر همکاری نزدیک و مشارکت همه گروه های درگیر در این تکنولوژی را می طلبد، از بانک ها گرفته تا اپراتورهای موبایل، تولید کنندگان تلفن همراه و فروشندگان کالا».
Sandy Shen در این باره می گوید: «NFC وارد این بازار خواهد شد، اما چندان برای پرداخت مورد استفاده نخواهد بود. بلکه به جای پرداخت قیمت کالا، حضور اصلی این تکنولوژی در خرید از تراکت های تبلیغاتی، آگهی ها و شاید رزرو بلیط خدمات مختلف باشد».
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی
ارسالها: 2814
#10
Posted: 16 Sep 2012 04:20
چه زمانی تلفن های هوشمند واقعا جایگزین کیف پول تان خواهند شد؟
photo upload
ان اف سی، آیفون 5 و Passbook. کیف پول الکترونیک گوگل یا گوگل والت. Square. پی پال. هر روزه درباره توسعه طرح های پرداخت الکترونیک و معرفی سرویس های تازه در این زمینه اخبار جدیدی می شنویم. اما در نهایت، کی می توانیم کیف پول مان را دور بیاندازیم؟ به گمانم به این زودی نتوانیم از شر کیف پول و پول های کاغذی خلاص شویم، حداقل در یکی دو دهه آینده.
حتی اگر تلفن هوشمند فعلی تان از نظر تکنیکی امکان مدیریت پرداخت ها، نگهداری بلیط ها، کارت های عضویت و شماره های شناسایی را داشته باشد؛ در دنیای واقعی زیرساخت لازم حداقل تا دهه آینده آماده استفاده عمومی و سراسری نخواهد بود. هرچند که برای پرداخت ها، اسمارت فون می تواند بسیاری از کارکردهای کیف پول ما را برعهده بگیرد، بدون اینکه باعث حذف آن شود.
اورن لیوی مدیرعامل پلتفرم پرداخت درون اپلیکیشنی ZooZ می گوید: «قبل از آن که همه مراکز حقوقی پرداخت با اسمارت فون را به رسمیت بشناسند، مشتریان نمی توانند با خیال راحت کیف پول های شان را دفن کنند. از دیگر سو، من اکنون می توانم در یک فروشگاه از پرداخت موبایلی استفاده کنم، اما در فروشگاه دیگر قادر به این کار نیستم. پذیرش و قبول پرداخت موبایلی برای همه فروشندگان و مشاغل، نیازمند یک دوران گذار و یک بازه زمانی ۱۰ ساله است.»
برآورد موسسه تحقیقاتی Forrester Research این است که با لحاظ کردن فروش ۱۰۰ میلیونی برای سال ۲۰۱۲، تا سال ۲۰۱۶ تنها یک چهارم مصرف کنندگان آمریکایی دارای تلفن های مجهز به NFC خواهند بود. تا زمانی که اکثریت مصرف کنندگان به چنین ابزارهایی مجهز نشوند، فروشندگان هم مشوق های کمی برای ایجاد زیرساخت لازم جهت پرداخت های موبایلی (چیزی به گستردگی پرداخت با چک یا کارت های اعتباری) را دارند. و این بزرگترین مانع در برابر نابودی کیف های پول است.
به واسطه فشار وارده از طریق شرکت های کارت اعتباری آمریکایی (همچون ویزا)، بازرگانان و فروشندگان به روز رسانی دستگاه های POS قدیمی شان را به کندی آغاز کرده اند و کم کم آنها را با مدل های با قابلیت پرداخت بدون لمس مجهز می کنند. برنامه ریزی زمان انجام این پروژه ۳ تا ۵ سال است. اما مارک هانگ تحلیلگر گارترنر پیش بینی می کند که این فرایند به شکل واقع گرایانه ۱۰ سال به طول خواهد انجامید: «این کار به زمان بیشتری برای اجرایی شدن نیاز دارد. احتمالا چنین امری با برنامه ریزی زمانی سفت و سختی که تعیین شده، به پایان نخواهد رسید.»
علاوه بر این، پرداخت های بر پایه تلفن هوشمند چند مشکل دیگر را هم باید پشت سر بگذارند تا بتوانند به بازیگر اصلی بازار تبدیل شوند:
رقابت پلتفرم ها یکی از این مشکلات است. گوگل والت. پی پال. همکاری AT&T و ورایزن تحت پبتفرم Isis و در نهایت برنامه نه چندان مشخص اپل تحت پروژه Passbook.
ناسازگاری پلتفرم ها. اکنون با وجود گذشت چند سال از عرضه پلتفرم های مختلف کارتهای اعتباری، هنوز درحالی که بسیاری از فروشگاه های دنیا از کارت ویزا پشتیبانی می کنند. اما برخی دیگر فقط مسترکارت یا امریکن اکسپرس را می پذیرند. و این باعث می شود که نیازمند همراهی کارت های مختلفی باشید.
البته متخصصان این صنعت معتقدند که چندان نباید نگران این مشکلات بود، زیرا قبل از این، نشانه هایی از کارکرد بی عیب و نقص سیستم جدید مشاهده شده و اکنون هم، برخی جلودار این انقلاب و تکامل هستند. دیوید وولمن از The End of Money می گوید با توجه به گروه های علاقه مند خو گرفته با تکنولوژی جدید، ژاپن و کره جنوبی بسیار زودتر از دیگر کشورها به آرزوی دفن کیف های پول دست می یابند.
حتی اگر قرار باشد برای یک دهه دیگر با کیف های پول مان سر کنیم، مطمئنا دلایل فراوانی وجود دارند که حضور کیف هایی نازک تر و بسیار کم جا تر را تضمین می کنند. اپلیکیشن هایی مانند Coupon Sherpa و Fandango به همراه تکنولوژی های نوظهوری همچون Passbook تعبیه شده در آی او اس جدید، جایگزینی مناسب برای چیزهایی همچون کوپن های کاغذی، کارت های پرواز و بلیط های فیلم و تیاتر هستند. تراکنش و پرداخت هزینه های عمومی بر اساس اسمارت فون هم (مانند استفاده از NFC) رو به گسترش است. به تازگی نیوجرسی تمام سیستم حمل و نقل عمومی خود را به گوگل والت مجهز کرده است.
داستانِ دیگر کارت های مهم درون کیف پول چه می شود؟ مانند کارت های شناسایی مختلف؟
هانگ می گوید: «در خصوص استفاده از اسمارت فون برای جایگزینی کارت شناسایی رسمی شما (مانند شناسنامه یا کارت ملی) تکنولوژی از قبل خود را آماده کرده است.» اما احتمالا جواب در اینجا هم مانند قبل باشد. تکنولوژی حداقل ۱۰ سال جلوتر آماده شده است و هنوز دولت ها برای تمایل به جایگزینی کامل ابزارهای شناسایی با شکل های دیجیتال شان نیازمند زمان هستند.
البته باز هم نباید به دنبال جایگزینی کامل کیف پول تان با یک اسمارت فون باشید و مطمئنا کیف پول تان برای همیشه ناکارآمد نخواهد بود. زیرا در صورت تمام شدن شارژ باتری تلفن همراه تان چه خواهید کرد؟ البته نوع چیپ ان اف سی به کار رفته در بسیاری از موبایل ها نیازی به انرژی باتری موبایل ندارد. زیرا هنگامی که آن را به دستگاه پذیرنده نزدیک می کنید، این دستگاه میدان مغناطیسی ایجاد می کند تا الکتریسیته لازم برای کارکرد چیپ ان اف سی و انتقال اطلاعات را فراهم آورد.
مطمئنا روزی روزگاری کیف پول شما بلااستفاده گشته و با ابزارهای الکترونیک جایگزین خواهد شد. اما هنوز راه زیادی تا آن نقطه باقی مانده است. پیش بینی شما در خصوص آینده این صنعت نوپا چیست؟
جایی که همه ادعای خاص بودن دارن، تو عادی باش،
.
.
اینجوری خاص ترین آدمی