ارسالها: 24568
#1,101
Posted: 2 Aug 2017 20:08
قلعه پری
نویسنده: بهرام افراسیابی
مروری بر کتاب
از کریم خان تا لطفعلی خان
قلعه پری رمانی تاریخی است که درباره اوضاع و احوال دوره زندیه, از کریمخان تا لطفعلیخان زند ذیل بیست و پنج فصل نگارش یافته است .
نام کتاب برگرفته از قلعهای است مستحکم به نام پری در لرستان که به ایل زند تعلق داشته و نویسنده, شروع داستان را با آغاز قدرت ایل زند در قلعه یاد شده پی گرفته است .
گفتنی است که در ابتدای هر فصل, تصویری از آثار و بناها و وسایل مربوط به زندیه به طبع رسیده و صفحه پایانی آن به جدولی از افراد خاندان زند اختصاص یافته است .
فهرست
شیرزنان قلعه پری (سال 1144قمری)
آغاز کار کریمخان
پیمان سه جانبه و شرایط آن
محمد حسنخان قاجار حریف نیرومند
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24568
#1,102
Posted: 2 Aug 2017 20:10
پاردایانها
متن کامل
نویسنده: میشل زواگو
مترجم: منوچهر مطیعی
مروری بر کتاب
ده جلدی
میشل زواگو (در سال ۱۸۶۰ در اژاکسیو مرکز جزیره ی کرس دیده به جهان گشود.او تحصیلات خود را در رشته ی ادبیات با موفقیت به پایان رساند.سپس در کالج وین به عنوان استاد معانی بیان به تدریس پرداخت.او در این کالج مدت زیادی نماند و به علت افکار تجدد خواهی از ان جا اخراج شد.و به پاریس روی اورد و در روزنامه هرج و مرج طلب اگالیته به سردبیری ژول رک به نوشتن مقالات اتشین پرداخت.سال ۱۸۹۰ به خاطر مبارزات قلمی سخت و برخوردش با مخالفان سیاسی به زندان سنت پلازی(Saint Plagie)افکنده شد.
یک روز در برخورد با وزیر کشور کنستان(Constans)خطاب به او گفت: -من به تو فرصت می دهم که ثابت کنی با ترسو نامیدن تو دچار اشتباه شده ام.البته اگر تا ان موقع پیکر فرسوده ی تو از هم متلاشی نشده باشد و نرس نفرت انگیری که چهره ی وحشت اورت را رنگ پریده کرده است تو را ارام بگذارد.روز اول مه در ساعت ۲ در میدان کنکورد برای مبارزه با من حاضر باش.از این جا چهره نجیب زاده ماجراجویی به نام ارتانیان به چشم می خورد که بعدا پاردایان نام می گیرد و با لحن مخصوص خودش مخالفانش را می کوبد...
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#1,103
Posted: 2 Aug 2017 20:10
خانواده تیبو
نویسنده: روژه مارتن دوگار
مترجم: ابوالحسن نجفی
چهار جلدی
مروری بر کتاب
این رمان از سویی به بررسی وقایع اروپا در سالهای ابتدایی قرن بیستم و سالهای جنگ اول جهانی میپردازد و از سویی دیگر همگام با آن شرح وقایع خانواده ثروتمند و فرهیخته فرانسوی یعنی خانواده تیبو را توصیف میکند.
فرزند کوچک این خانواده، ژاک تیبو با روح سرکش و رام نشدنی اش سرنوشت خود را در دنیای پیرامونش میجوید و خانواده را ترک میگوید. او در تعامل با اندیشههای سوسیالیستی اش به تضاد با خوشبختی و زندگی ایده آل در کنار کسی که دوستش دارد میرسد.
از میان رمانهای بزرگی که سرنوشت یک فرد یا جماعت را همه زیروبمهایش شرح میدهند و در فرانسه از رمان ژانکریستف اثر رومن رولان گرفته تا رادمردان اثر ژول رومن شهرت فراوان به دست آوردهاند، خانواده تیبو اثر روژهمارتن دوگار (1881-1958)در مقام نخست قرار دارد.
درحالیکه رومن رولان چشماندازی از یک زندگی استثنایی را به دست میدهد و ژول رومن میخواهد سیر تحولی تاریخی یک کشور یا احیانا سراسر یک قاره را از برابر چشم ما بگذراند، روژهمارتن دوگار مانند ژرژ دوهامل در رمان گزارشنامه خانواده پاسیکه تصویر پویایی از یک خانواده بورژوا را به ما عرضه میدارد.ولی، گرچه حوادث رمان برگرد دو شخصیت اصلی به نام آنتوان و ژاک تیبو دور میزند، که مانند دو قطب متضاد گاهی وجوه مشترکی نیز باهم دارند و چون از یک خانوادهاند طبعا این وجوه مشترک آنها را از دیگر افراد بشر متمایز میسازد ، این رمان بزرگ در عین حال، شرح بحران سیاسی و اجتماعی سالهای نخست قرن بیستم است که نتیجه فاجعهآمیز آن، جنگ جهانی 1914-1918 بود.
بخش نخست، با عنوان «دفترچه خاکستری»، شاید جذابترین بخش رمان باشد.دوستی خالصانهای میان دو دانشآموز به نامهای ژاک تیبو و دانیل دوفونتانن پدید میآید.یکی از معلمان مدرسه نامههای عاشقانهای را که این دو پسر با یکدیگر ردوبدل میکردهاند کشف میکند و غوغا به پا میشود.دو پسر که از اشتباه بزرگترها، به ماهیت این احساسات دوستانه به خشم آمدهاند و تصور جدایی از یکدیگر بیرون از حد تحملشان است، با یکدیگر فرار میکنند و ...
...رمان نویس واقعی کسی است که می خواهد همواره در شناخت انسان پیش تر برود و در هر یک از شخصیت هایی که می آفریند زندگی فردی را آشکار کند، یعنی نشان دهد که هر موجود انسانی نمونه ای است که هرگز تکرار نخواهد شد. اگر اثر رمان نویس بختِ جاودانگی داشته باشد به یُمنِ کمیّت و کیفیت زندگی های منحصر به فردی است که توانسته است به صحنه بیاورد. ولی این به تنهایی کافی نیست.
رمان نویس باید زندگیِ کلّی را نیز حس کند، باید اثرش نشان دهندۀ جهان بینی خاص او باشد. هر یک از آفریده های رمان نویس واقعی همواره بیش و کم در اندیشۀ هستی و ماورای هستی است و شرح زندگانی هر یک از این موجودات، بیش از آنکه تحقیقی دربارۀ انسان باشد، پرسش اضطراب آمیزی دربارۀ معنای زندگی است.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#1,104
Posted: 2 Aug 2017 20:10
هوس های امپراتور
نویسنده: آدام هنریک سینکویچ
مترجم: بهرام افراسیابی
مروری بر کتاب
این کتاب روایتگر عشقی انسانساز و روشنگر بین سرداری بنام مارکوس وینچیوس و شاهزاده خانمی از سرزمین لیژین به نام کالینا که در بیشتر صفحات کتاب ما او را به نام لیژیا میشناسیم، است و در خلال این جریان اوضاع اجتماعی و سیاسی حاکم بر روم باستان در زمان حکمرانی نرون بیان میگردد.
مارکوس و لیژیا برخلاف بسیاری افراد دیگر در این کتاب، هردو از شخصیتهای غیرواقعی و ساختگیاند. خواننده به خوبی در سیر داستان درمییابد که چگونه عشق به عنوان یکی از مظاهر زیبایی، سردار صاحب منصب و جاه و مقامی را از گذشته پر زرق وبرقش جدا میکند و زندگی او را اگرچه آمیخته با درد ولی زیبا میسازد و از پیله زندگی مادی وی موجود کاملی بیرون میآورد.
زیباترین بخش کتاب جایی است که خواننده فلسفه نام کتاب را درمییابد. نرون در آخرین ماههای فرمانرواییاش پس از اینکه با شقاوت و سنگدلی و بدون هیچ دلیل قانعکنندهای هزاران مسیحی بیگناه از زن و مرد و کودک را به قتل میرساند، برای ریشه کن کردن مذهب مسیح تصمیم میگیرد به هر قیمتی رهبران مسیحی را دستگیر و قبل از دیگران پطرس را مصلوب کند. این خبر به حواری میرسد و به او پیشنهاد میشود شهر مخوف رم را ترک کند.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند