انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
خاطرات و داستان های ادبی
  
صفحه  صفحه 114 از 134:  « پیشین  1  ...  113  114  115  ...  133  134  پسین »

بحث و پیشنهاد پیرامون رمان ها | لیست معرفی کتاب ها در پست دوم


زن

andishmand
 
خانوم

نویسنده: مسعود بهنود






مروری بر کتاب


این یک قصه است ، باورش کنید


خانوم" زنی که در کودکی توسط خاله اش با دنیایی خارج از دنیای خاله زنکی زنان آن دوره اشنا میشود .کتاب میخواند . زبان می اموزد . و هنرمند میشود سپس خاله اش را از دست میدهد و برای فرار از دست اولین دیو زندگیش یعنی پدرش همراه با کاروان محمد علی شاه به شوروی میگریزد . آواره می شود ، انقلاب مشروطه ی ایران، انقلاب بلشویکی 1917 ، فرار شاهان و خانواده شاهنشاهی ایران ، روسیه و مصر ، حرکت آتاتورک و به ریاست جمهوری رسیدن آن ، جنگ جهانی اول، جنگ جهانی دوم، ملی شدن صنعت نفت کشورمان به دست دکتر مصدق را به چشم می بیند .
خانوم نوه دختری مظفرالدین شاه است و تنها فرزند پدر و مادرش . دوران کودکی او مصادف است با حوادث اواخر دوران قاجار و خلع محمد علی شاه و احمد شاه از سلطنت ایران . پدر وی یکی از خان های مستبد و عیاش است که خانوم هیچ خاطره خوشی از وی ندارد و مادرش زنی سر به راه و آرام که گر چه از شوهر و ظلم او به ستوه آمده ، زندگی را با آرامش و گذشت ادامه می دهد .خانوم در ایام کودکی تحت تأثیر خاله کوچک خود نزهت که دختری باسواد و روشنفکر است، از مسائل مملکت و محدودیتهای زنان آگاهی یافته ، نزهت را راهنمای خود قرار داده است که نامزد احمد میرزا ولیعهد هم است ، اوضاع مملکت به هم ریخته محمد علیشاه از سلطنت خلع شده و قصد فرار دارد
به قول "آندره مالرو" زندگی چیز بی ارزشی است و هیچ یز از آن ارزشمند تر نیست. سال ها پیش، وقتی در عین نیرومندی بودم یکی به من گفت این زمین با یاس و امیدواری، با عشق و نفرت ساخته شده و هر ذره اش از این هاست. فقط مرغ های دریائی هستند که از توفان نمی هراسند حتی وقتی در میان دریا ها جهت خود را گم کنند و جائی را برای نشستن نیابند، آنقدر بال می زنند که یا توفان فرونشیند و زمینی پیدا کنند برای فرود آمدن یا در همان اوج آسمان ها می میرند. آن که به میان موج ها می افتد مرغ دریائی نیست. مرغ دریائی در اوج می میرد، آخرین توان خود را صرف اوج گرفتن می کند تا سقوط را نبیند.
خیلی کوچک بودم که نفرت را شناختم و سال ها را با او گذراندم. اما وقتی زمان کوتاهی عشق به سراغم آمد دانستم که با او می توانم هر روز را سالی کنم. وقتی فهمیدم که قوی ترین دیوها در مقابل فرشته ظریفی که آدمیزاده باشد چقدر حقیرند دانستم که زمان را انسان می سازد. من خودم آن را شناختم. خانم که صورتش تمام پرده بزرگ را پرکرده بود، این جملات را در چشم کسانی می گفت که حالا چشم در چشم او دوخته بودند و خود را قدرتمند ترین قدرت ها می دانستند ...!
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
     
  

 

رويدادها و جريان‌هاي بزرگ هنري عمدتا از دل بحران‌هاي سياسي - اجتماعي پديد آمده‌اند. سينماي دهه هفتاد هاليوود نيز در عين اين كه از سينماي اروپا و بزرگان آن متأثر بود، اما در بطن خود واكنشي بود به بحران‌هاي عمده داخلي آمريكا. بحران‌هاي سه‌گانه جنبش حقوق مدني، جنبش زنان و پيامدهاي جنگ ويتنام از بزرگترين مشخصات دوراني بودند كه نه با اين نام‌ها بلكه بيشتر با نام يك شخصيت خاص شناخته‌ مي‌شود: «دوران نيكسون». نويسنده كتاب حاضر بيشتر يك استاد اقتصاد سياسي است تا يك سينما‌نويس، معتقد است كه ريچارد نيكسون به طور مستقيم يا غيرمستقيم در غالب فيلم‌هاي مطرح دهه هفتاد حضور دارد. شايد بيراه نباشد اگر بگوييم آن‌چه كه در اين كتاب با عنوان سينماي دهه هفتاد به آن پرداخته مي‌شود واكنش نسلي از هنرمندان جامعه آمريكا به دوران نيكسون و ميراث اوست. كتاب حاضر در زماني (2013) نوشته شده كه حتي تصور حضور فردي مانند دانلد ترامپ در كاخ سفيد خنده‌دار به نظر مي‌رسيد. حال با توجه به اين‌كه از بسياري جهات او شبيه‌ترين رييس‌جمهور ايالات متحده به ريچارد نيكسون است بايد ديد آيا واكنش هنرمندان هاليوود به او جريان بزرگي مانند سينماي دهه هفتاد ايجاد خواهد كرد؟ آيا هاليوود كه ديگر مدت‌هاست آن اهميت انتقادي‌اي كه در دهه هفتاد از آن برخوردار بود را از دست داده مي‌تواند اهميت دوران نه چندان دور خود را بازيابد؟ آيا شاهد دوران طلايي تازه‌اي در سينما خواهيم بود يا هم‌چنان بايد دهه هفتاد قرن گذشته را واپسين عصر طلايي هاليوود بدانيم؟
     
  

 


«در حوزه مطالعات سینمایی آکادمیک، لذت سینه‌‌ فیلیا را عموما هم ناپسند شمرده‌ اند و هم نادیده انگاشته ‌اند. در نظر کریستین کیثلی اما این مقوله آن اندازه جدی هست که جنبه‌ های خاصی از آن سزاوار بررسی مفصل باشد و بر همین اساس سینه ‌فیلیا و تاریخ، یا وزیدن باد بین درخت ‌ها رویکردی زنده و خلاق از این موضوع به دست می ‌دهد. من به ویژه مفتون پرداخت متهورانه‌ ای شده‌ ام که کیثلی از آندره بازن به عنوان یک سوررئالیست نمونه ارائه می‌ کند.» - جاناتان رزنبام«افراد سینه‌ فیل به طور معمول جزئیات حاشیه ‌ای و تصادفی موجود در تصویر سینمای را فتیشیزه کرده ‌اند: ژست و حالت یک دست، وزیدن باد بین درخت ‌ها و مانند آن. کریستین کیثلی نشان می ‌دهد آن گرایش تماشاگرانه ‌ای که این قبیل مواجهات سینمایی را رقم می ‌زند - کردار مشاهدتی ‌ای که مشخصه‌ اش برگرفتن توجه از عناصر بصری اصلی حاضر در تصویر و هدایت آن به چیزهایی غیر از این عناصر اولیه است - در واقع پیوندهای روشنی با سرآغازهای فیلم و سینما بر طبق تعریف آندره بازن، رولان بارت و دیگران دارد.«
     
  

 

كتاب سينماي فانتزي شرحي روشن و اقناع‌كننده از ژانر احيا شده و بسيار محبوب فانتزي به دست مي‌دهد. فانتزي ژانري است كه پژوهشگران غالبا آن را ناديده گرفته، درخور توجه جدي ندانسته‌اند. مشكل ديگر اين ژانر طبقه‌بندي آن به واسطه آثاري است كه غالبا شباهت چنداني با هم ندارند، در عين حال ژانرهايي چون وحشت و علمي تخيلي به شدت با آن مرتبط‌اند. موفقيت اخير فيلم‌هاي پرفروش و مستقل هاليوود علاقه منتقدان را به سينماي فانتزي برانگيخته و بحث در مورد ويژگي‌هاي منحصر به فرد ژانر فانتزي را رونقي دوباره بخشيده است. كتاب سينماي فانتزي با شرح‌هاي عميق تاريخي و انتقادي خود، حدود و ثغور فانتزي را در طول تاريخ و توسعه اين ژانر مهم را در سينماي معاصر بررسي مي‌كند.كتاب حاضر معرفي دقيق و روشني است كه فيلم‌هاي متنوعي را، از آثار كلاسيك اوليه‌اي چون جادوگر آز و هاروي تا آثار متأخري چون مرد عنكبوتي و شرك و مجموعه آثار پرفروشي چون ارباب حلقه‌ها و هري پاتر، دربرمي‌گيرد و كتاب همراه مطلوبي براي دانشجويان و پژوهشگران است.این کتاب که می تواند برای علاقمندان به هنر سینما اطلاعات مفیدی ارائه دهد،
     
  

 

فیلم‌های پر‌معنا و اگزیستانسیالیسم هدف واحدی را در سر دارند ــــ بیان حرفی مهم دربارۀ وضع بشر ــــ ‌ولی برای این منظور دو روش متفاوت را برمی‌گزینند. فلاسفه نظریه‌هایی را اظهار می‌دارند که دربارۀ چیستی زندگی و چگونگی رویارویی ما با آن توضیح می‌دهد. اما فیلم‌هایی که در این کتاب بررسی می‌شوند با به‌تصویر‌کشیدن شخصیت‌ها و رخدادها نشانمان می‌دهند که مردم چگونه زندگی می‌کنند. این فیلم‌ها تصویری انضمامی از وضعیت‌هایی خاص به‌دست می‌دهند و اگرچه ممکن است فیلم بینشی مشابهِ بینش یک مقالۀ فلسفی را به ما ببخشد، توصیف انضمامی فیلم خصلتی دارد که بازآفرینی آن در قالب مقالات انتزاعی آسان نیست. از این‌رو، می‌توان از فیلم‌ها برای ارزیابی صحت‌و‌سقم شرح فلسفی سود جست.
بخش اول به بررسی مسائل نظری مرتبط با این کتاب می‌پردازد: بیان روشن موضع اگزیستانسیالیست‌های مختلف، بررسی ارتباط میان فلسفه و فیلم، پاسخ به نقد احتمالی منتقدان فیلم مبنی بر اینکه فیلم برای شکل‌بخشیدن به توصیف فلسفی زندگی به اندازۀ کافی واقع‌گرایانه نیست. درنتیجه، هدف بخش اول به‌طور کلی فهم معانی ضمنی استفاده از فیلم به‌مثابۀ ابزاری برای مطالعۀ اگزیستانسیالیسم است، و نیز کاستن از تردیدهای موجود بر سر راه این تلاش. بخش دوم تحقیقی را به مرحلۀ عمل درمی‌آورد که بخش اول سعی در حقانیت بخشیدن به آن دارد. هریک از فصول این بخش به یک درون‌مایۀ خاص اگزیستانسیالیستی و بحثی دربارۀ فیلم‌هایی می‌پردازد که به طریقی به آن درون‌مایه عنایت دارند. در راستای هدف ارزیابی و نقدی که در بالا ذکر آن رفت، هریک از فصل‌ها می‌کوشد آنچه را برای فهم اگزیستانسیالیست‌ها حقیقت و اهمیت دارد تصدیق کند و در‌عین‌حال از درسی که از فیلم‌ها گرفته می‌شود برای تجدید نظر در این نگرش فلسفی سود جوید.
     
  

 

بری کیت گرانت یکی از چهره‌‌های صاحب‌نظر در زمینه‌ی نقد ژانر در حوزه‌ی نظریه‌ی فیلم است. او دکترای خود را از دانشگاه ایالتی نیویورک دریافت کرده‌است و اینک استاد رشته‌ی فیلم و فرهنگ توده در دانشگاه براک واقع در اُنتاریوی کاناداست. پروفسور گرانت در رشته‌ی مطالعات سینمایی،سینمای مستند و تاریخ فیلم تدریس می‌کند؛ همچنین، پژوهش‌‌های متعددی در زمینه‌ی سینمای وحشت و علمی‌ـ‌تخیلی انجام داده‌است و تألیفات متعددی نیز در این حوزه‌‌ها دارد.کتاب حاضر تألیفی شایان توجه در زمینه‌ی فیلم‌‌های ژانری (سینمای ژانر محور) به شمار می‌رود. نویسنده پس از ذکر مقدمه‌‌ای جامع و مفید درباره‌ی مفهوم ژانر و نظریه‌ی ژانر، مباحث مورد نظر خود را در چهار فصل اصلی ارائه و ارتباط ژانر را با جامعه ، نظریه‌ی مؤلف و مقوله‌ی بازنمایی سینمایی بیان می­کند. هر یک از بخش‌‌های مورد اشاره با مثال‌‌های موردی از فیلم‌‌های مطرح و مختلف در ژانرهای وسترن، علمی‌ـ‌تخیلی، وحشت و حادثه‌‌ای همراهی می‌شوند تا خواننده به درکی روشن و ملموس از مباحث طرح شده دست یابد.شیوه‌ی بیان سر راست نویسنده باعث می‌شود کتاب حاضرنه فقط برای دانشجویان و علاقه‌‌مندان حوزه‌ی سینما و تئاتر، بلکه برای دوستداران ادبیات ژانری و نیز کل مخاطبان هنری جذاب و راه گشا باشد. کتاب ژانرهای سینمایی تلاشی است ارزشمند در زمینه‌ی مطالعه‌یهمه جانبه، هر چند مقدماتی، ژانرهای سینمایی و رابطه‌ی ای ژانرها با دغدغه‌‌های کلان تر سیاسی ـ اجتماعی. در این بین فصل پایانی کتاب، آنجا که به نسبت «سینمای ملی» با سینمای ژانر و با الگوی هالیوودیِ تولید فیلم می‌پردازد، می­تواند بویژه برای خواننده‌ی ایرانی جالب توجه باشد.
     
  

 


شهرها و سینما
Cities and Cinemas
کتاب «شهرها و سینما» شیوه­‌‌های مختلفی را به بحث می‌گذارد

که از طریقِ آن‌ها شهرها و سینما به هم پیوند می‌خورند؛ این کتاب برای

نیل بدین امر از منابع و روش­‌‌های مطرح در مطالعات سینمایی و مطالعات شهری

به شکلی توأمان، بهره می‌­برد.

البته در اینجا تأکید بیشتر بر مطالعات سینمایی است تا از این طریق بر

اهمیت سینما در فهم و درکِ چگونگیِ تصویر و تصورِ شهرها صحه گذاشته‌شود.

هدفِ اصلی، کاوش و بازکاوی این حقیقت است که چطور شهرهای سینمایی

و خیالی در بستر مقولاتی همچون ملی و جهانی، مدرنیته و پست مدرنیته

و تولید و بازتولید قدرت ـ‌در پیوند با نژاد، طبقه، جنسیت و مهاجرت‌ـ به تصویر در می‌آیند.

هدف این کتاب از بررسی فیلم‌‌ها نه صرفاً بازتاب و تبیینِ مسائل شهری،

که در سطحی فراتر، خلقِ تصویر و تصوری سینمایی از شهرهاست؛

تصویری ورای آنچه که در زندگی هر روزه­‌‌مان تجربه می­کنیم.

| باربارا مِنِل، نویسندۀ «شهرها و سینما»،

گرچه استاد مطالعات سینمایی است، اما در این کتاب کوشیده

با رجوع به آراء نظریه­ پردازان شهری، فیلم‌‌ها و تصاویرشان را

در پیوند با تحولات و پیچیدگی­‌‌های شهر معاصر بازخوانی کند.

از این رو مطالعۀ کتاب هم برای دانشجویان و علاقه­‌‌مندان سینما و

هم برای محققان و دانشجویان معماری، شهرسازی، جامعه شناسی و...

می‌تواند بسیار روشنگر باشد.
     
  

 

هاليوودي كه من مي‌شناختم، هاليوود بدشانسي بود و بدبختي، تقريبا هركس را كه مي‌شناختم يا سوءتغذيه داشت يا به فكر خودكشي بود. مثل يك بيت شعر بود: «آب، آب، همه‌جا آب، امان از يك قطره در دهان ما». نام، نام، آوازه، اما يكي يك سلام هم به ما نمي‌كرد. غذاي‌مان در پيشخوان قهوه‌خانه‌هاي ارزان بود و جاي‌مان در اتاق‌هاي انتظار. ما زيباترين قبيله گداياني بوديم كه تازه شهري به خود ديده و تعدادمان هم كم نبود! برندگان ملكه زيبايي، دختران دانشگاهي زرق و برق‌دار، و دختران پري سيمايي كه خانه‌دار بودند، از همه‌جا در اين شهر گرد هم آمده بودند. از شهرها و مزرعه‌ها، از كارخانه‌ها، مراكز رقص و آواز و آموزشگاه‌هاي هنرهاي نمايشي و حالا در اين بين، يك نفر هم از يتيم‌خانه آمده بود. و دور و ورمان پر از گرگ بود. نه از آن گرگ‌هاي بزرگ كه داخل استوديو‌ها نشسته‌اند، گرگ‌هايي كوچك: آژانس‌هاي استعداديابي بدون دفتر و مركز، دفترهاي تبليغاتي بي‌مشتري، واسطه‌هايي بدون ارتباط با مخاطبين يا مديران. قهوه‌خانه‌ها و كافه‌هاي ارزان، پر از مديراني بود كه آماده بستن قرارداد بودند، فقط كافي بود ثبت‌نام كني و شرط ثبت‌نام آن‌‌ها معمولا در تخت‌خواب مي‌گذشت
     
  

 

کتاب جهان فلسفی استنلی کوبریک در پنج بخش همراه تصاویر جالب از این فیلمساز نگاهی ویژه دارد به جهان‌بینی و اندیشه‌های استنلی کوبریک، فیلمساز شهیر. سوژه و جنگ، سوژه و عشق، سوژه و معنای زندگی، سوژه و تاریخ و در نهایت سوژه و آینده از جمله مباحثی هستند که انواع نسبت‌هایی را که بین دو حوزه فلسفه و سینما برقرار است با تحلیلی موشکافانه ارزیابی می‌کند. در جهان کوبریک فیلم برای فلسفه ساخته می‌شود و به گفته «استنلی کَوِل» فیلم بر هر آنچه فلسفه درباره واقعیت و بازنمایی، درباره هنر و محاکات، درباره زبان و بیان، درباره بازیگران و کاراکترها، درباره شکاکیت و جزم‌گرایی و درباره حضور و غیاب گفته است پرتو تازه‌ای می‌افکند. «جری گودیناف»، نظریه‌پرداز فیلم، در یکی از مقالات خواندنی‌اش این پرسش جالب توجه را مطرح می‌کند که فیلسوف چه دلیلی برای رفتن به سینما می‌تواند داشته باشد؟ او به چهار دلیل عمده اشاره می‌کند که طبق آنها فیلسوف از آن حیث که فیلسوف است ممکن است پایش به سالن سینما و تماشای فیلم باز شود. دلایل او می‌تواند نقطه آغاز مناسبی برای خوانش این کتاب مهم باشد.فیلسوف «فلسفه فیلم» را به منزله رهیافتش انتخاب می‌کند و فیلم می‌تواند برای پاره‌ای مضامین و مسائل بغرنج فلسفی «تمثیل» یا «آزمایش فکری» فراهم آورد.
     
  

 

نمی‌توان اهمیت کریستوفر نولان را در سینمای امروز انکار کرد. گرچه او اولین و تنها کارگردانی نیست که تلاش می‌کند دست‌کم تا‌ حدودی استقلالش را در هالیوود حفظ کند، از معدود افرادی است که از قدرت و نفوذ برخاسته از استقبال طرفدارانش، آشکارا در راستای آزمودن شیوه‌های نوین و بسیار پرخرج بیان در سینما، مانند بهره‌گیری متفاوت از آی‌مکس و ابعاد پردۀ آن به قصدِ انتقال معنا و نه صرفاً برای تحت تأثیر قرار دادن تماشاگر استفاده می‌کند.در کتاب سینمای کریستوفر نولان؛ تصور ناممکن، مقالاتی گردآوری شده‌اند که در صددند توجه دوستداران سینما را به ابعاد پنهان‌ماندۀ فیلم‌های نولان جلب کنند.آنا فرولا، محقق دانشگاه کارولینای شرقی، در مورد این کتاب می‌نویسد: «تصور ناممکن مجموعۀ کاملی است که ما را به دنیای پررمزوراز مؤلفی رهنمون می‌شود که هنوز هم رؤیاهای جاه‌طلبانه‌اش را روی پردۀ سینما به تصویر می‌کشد. علاقه‌مندان نولان و منتقدان سینما از خواندن تصور ناممکن لذت خواهند برد و به فکر فرو خواهند رفت.»
     
  
صفحه  صفحه 114 از 134:  « پیشین  1  ...  113  114  115  ...  133  134  پسین » 
خاطرات و داستان های ادبی

بحث و پیشنهاد پیرامون رمان ها | لیست معرفی کتاب ها در پست دوم

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA